Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός
13/05/2014 20:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

Η Νέα Ελλάδα είστε εσείς, οι άνθρωποι της παραγωγής, όχι οι εργατοπατέρες των συντεχνιών, όχι οι προνομιούχοι του κρατισμού, η Νέα Ελλάδα είστε εσείς! Που αγαπάτε αυτόν τον τόπο.Όχι αυτοί που ήθελαν να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες, όχι όσοι υποστήριζαν την παρανομία και τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων,

Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, για τους παραγωγικούς σκοπούς τους, μέσα στον επόμενο χρόνο υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Μυτιλήνη όπου περιοδεύει. «Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών», ενώ υποσχέθηκε και πιο έμμεσες ενισχύσεις που σχετίζονται με το κόστος εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα των αγροτών, ο κ.Σαμαράς είπε ότι είναι παλιότερη δέσμευση του ίδιου που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί.

«Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ανέφερε μια σειρά από άλλες δράσεις της κυβέρνησης με στόχο την μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

«- Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίας ως εποχιακοί.

Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.

Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη.

Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ…».

Συμπλήρωσε ότι αυτά θα γίνουν άμεσα: Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας Κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου. Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως «ότι δεν έγινε για την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες -ό,τι έγινε παντού αλλού στην Ευρώπη και στον κόσμο- θα γίνει τώρα και στη χώρα μας. Κι όση απόσταση χάσαμε, θα την καλύψουμε τρέχοντας! Κι αν μείναμε απελπιστικά πίσω όλα αυτά τα χρόνια, σε λίγο δεν θα υστερούμε από κανένα».

Συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνική φύση έχει αληθινούς θησαυρούς: «Θα τους αναδείξουμε, θα τους καλλιεργήσουμε, θα τους προωθήσουμε στις ξένες αγορές. Αυτό είναι βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης από δω και εμπρός. Για να γίνει αυτό, πρέπει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν αληθινά ανταγωνιστικά. Να αναδείξουν όλα τα πλεονεκτήματα ποιότητας που έχουν.

Κι ακόμα να μειωθεί το κόστος του παραγωγού! Που τώρα είναι πολύ υψηλό. Εκεί θα δώσουμε τη μάχη. Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα με τη μία…

Αλλά θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα: Στο εργασιακό κόστος. Στο ασφαλιστικό κόστος. Στο κόστος ενέργειας - πετρέλαιο και ηλεκτρικό. Και στη διαχείριση του νερού…

Όλα αυτά είναι ήδη ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μας για τα τρία- τέσσερα επόμενα χρόνια…»

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε λέγοντας ότι «έτσι προχωράμε: Με σταθερά βήματα μπροστά…».

Απαραίτητη η κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

[photo_1]

Την ανάγκη να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών καθώς και την τιμωρία των δουλεμπόρων, υπογράμμισε εξάλλου ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την έδρα της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης, συνομίλησε με τους άνδρες του Λιμενικού και τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δύναμη και ενημερώθηκε από τους τεχνικούς της βάσης, που χειρίζονται τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης και διάσωσης και από τους διερμηνείς που εργάζονται εκεί. Ο κ. Σαμαράς ανέβηκε στην ακταιωρό του Λιμενικού Σώματος και ευχαρίστησε έναν-έναν τους άνδρες της Frontex, ενώ επισήμανε το τεράστιο έργο, που επιτελούν, σώζοντας -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- 4.000 ψυχές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Παράλληλα δίνουμε έμφαση σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της Ελληνικής περιφέρειας. Τα ακριτικά νησιά μας. όπως η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος. Γιατί αυτά δέχονται το μεγαλύτερο βάρος του κύματος των λαθρομεταναστών, είπε επίσης ο κ. Σαμαράς.

Ήδη φέραμε το ζήτημα στην Ευρώπη. Και για πρώτη φορά, η Ενωμένη Ευρώπη βάζει στις προτεραιότητές της την αντιμετώπισή του συνολικά. Ως πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνο κάποιων χωρών-μελών που είναι στα όριά της. Θα μάθατε για την τελευταία τραγωδία πάλι στην Λαμπεντούζα, ξέρετε την προηγούμενη τραγωδία στην Λαμπεντούζα. Καθημερινά εδώ πέρα εμείς έχουμε μικρότερες σε αριθμό, αλλά πολλές που τελικά αθροίζονται σε περισσότερα θύματα, τραγωδίες οι οποίες χτυπάνε το Αιγαίο, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση.

Και αυτή τη στιγμή, στο τέλος της Προεδρίας μας τον Ιούνιο, έχει ήδη αναλάβει η Ευρώπη, ο Μπαρόζο και οι άλλοι, να μας κάνει – τους έχουμε αναθέσει – συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, αλλά θα σας έλεγα, και για τον πόλεμο που πρέπει να ανοίξουμε με αυτούς που κάνουν την παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών. Και των χωρών που τους βοηθούν! Και τέλος, για τον επαναπατρισμό τους στις χώρες προέλευσής τους. Που είναι και το πιο σημαντικό.

Τα τελευταία δύο χρόνια, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, στην Ελλάδα μπήκαν λιγότεροι λαθρομετανάστες απ’ όσους έφυγαν.

Αλλά στα ακριτικά μας νησιά μας η πίεση συνεχίζεται! Κι εδώ χρειάζονται πρόσθετα μέτρα και από την ίδια την Ελλάδα και από τους εταίρους μας. Που επιτέλους ξύπνησαν και κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι και δικό τους…

Φίλες και φίλοι,

Σας μίλησα γι’ αυτά που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια. Γι’ αυτά που κάνουμε τώρα. Γι’ αυτά που ήδη σχεδιάζουμε και προωθούμε από δω και μπρός για το επόμενο διάστημα. Και για την μεγάλη προτεραιότητα που δίνουμε στην Ελληνική Περιφέρεια και στον Πρωτογενή τομέα.

Πραγματικά βρισκόμαστε στη μέση μιας κοσμογονίας!

Το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε δουλειά πολλή.

Δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Και δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο. Μπήκαμε στη φάση που έχει «μόνο προς τα πάνω» πια. Όχι άλλο «κάτω»… Κάποιοι αυτό δεν το θέλουν. Κάποιοι επιθυμούν να ξαναμπούμε στην κρίση. Έπεσαν έξω σε ό,τι έλεγαν ως τώρα. Και θα πέσουν έξω ξανά. Είναι οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού! Του χθες που τελείωσε... Είναι όσοι εκπροσωπούν το τέλμα από το οποίο ξεκολλήσαμε. Είναι όσοι αντιστέκονται σε αυτά που έχουν γίνει παντού αλλού, εδώ και χρόνια. Και που δεν θέλουν να γίνουν και στην πατρίδα μας…

Είναι αυτοί που δεν θέλουν επενδύσεις, και διώχνουν επενδυτές.

Είναι αυτοί που δεν θέλουν την Ευρώπη, που δεν ήθελαν το ευρώ, και που προτείνουν ακόμα τα πιο επικίνδυνα πράγματα, όπως αναγκαστικά δανεισμό!

Άλλοτε υπόσχονται ότι «θα σχίσουν τα μνημόνια». Άλλοτε τα παίρνουν όλα πίσω, κι ύστερα επανέρχονται να ζητούν… αποχώρηση από το ΝΑΤΟ!

Τώρα που υπάρχει τέτοια αστάθεια παντού γύρω μας… Κι ύστερα αμφισβητούν τη Συνθήκης της Λωζάννης, κι ύστερα το παίρνουν κι αυτό πίσω, αλλά κρατάνε στο ευρωψηφοδέλιό τους όσους αμφισβήτησαν τη Συνθήκη της Λωζάννης!

Κι ύστερα θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη και καταγγέλλουν την Ευρώπη ως… «ιμπεριαλιστική»!

Εμείς οικοδομούμε τη Νέα Ελλάδα

Εμείς οικοδομούμε τη Νέα Ελλάδα. Κι αυτοί θέλουν να επαναφέρουν όσα μας οδήγησαν στην κρίση. Εμείς σταθεροποιήσαμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ… Κι εκείνοι προσπαθούν να απομονώσουν την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη!

Στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα. Η Νέα Ελλάδα ζητά να τη στηρίξετε να προχωρήσει πιο γρήγορα. Και να κλείσετε το δρόμο σε όσους θέλουν να επιστρέψει η πατρίδα μας στις δοκιμασίες που αφήσαμε πίσω και στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Η Ελλάδα σηκώθηκε στα πόδια της. Και τώρα μπορεί να περπατήσει όρθια.

Δώστε της τη δύναμη, να περπατήσει όρθια και να τρέξει! Παραμερίστε όσους τις βάζουν τρικλοποδιές και τη γυρίζουν πίσω. Να θυμάστε πάνω απ’ όλα:

Η Νέα Ελλάδα είστε εσείς, οι άνθρωποι της παραγωγής, όχι οι εργατοπατέρες των συντεχνιών, όχι οι προνομιούχοι του κρατισμού, η Νέα Ελλάδα είστε εσείς! Που αγαπάτε αυτόν τον τόπο…

Όχι αυτοί που ήθελαν να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες, όχι όσοι υποστήριζαν την παρανομία και τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων,

Νέα Ελλάδα είστε εσείς!

Οι δυνατότητές σας. Τα όνειρά σας, Αυτά που θέλετε. Αυτά που μπορείτε. Αυτά που αξίζετε. Αυτά που θα αφήσετε στα παιδιά σας. Νέα Ελλάδα είστε εσείς! Βοηθήστε την. Στηρίχτε την! Πάρτε την στα χέρια σας. Βοηθήστε να τη κάνουμε πραγματικότητα μιαν ώρα αρχύτερα…

Και αυτό για το οποίο σας καλώ είναι σε αυτή την καινούρια Ελλάδα, σε αυτή την καινούρια νοοτροπία, σε αυτό το αύριο το οποίο το χτίζουμε μεθοδικά, βήμα-βήμα, εγώ αυτό που σας ζητώ είναι με γνώση εκείνου που θα κάνετε, όχι με γνώμη, με γνώση βαθιά και με πεποίθηση και με αυτοπεποίθηση να βάλετε την υπογραφή σας στην Ιστορία βοηθώντας αυτή την Νέα Ελλάδα να προχωρήσει. Ο καθένας την υπογραφή του θα τη βάλει σε αυτή την καινούρια σελίδα της Πατρίδας μας. Να αλλάξουμε βιβλίο, να μην γυρίσουμε στο χθες. Και αν ήρθα εδώ ήταν αυτός ο λόγος που θέλω να σας δώσω, αυτό το μήνυμά μου. Να είστε δυνατοί, να είστε καλά και ήταν μεγάλη τιμή για μένα που μου δώσατε την ευκαιρία να σας επισκεφθώ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. kosvag avatar
    kosvag 14/05/2014 13:20:25

    Παράξενα πράγματα. Ενώ ο Σαμαράς φαίνεται να το παλεύει και πολύ και έξυπνα, από την άλλη υπάρχουν και κάποια αντιφατικά σημάδια: 1) ΜΜΕ να παίζουν την μείωση συντάξεων 2 εβδομάδες προ εκλογών (ΟΚ είναι από παλιά ψηφισμένο αλλά οι συνταξιούχοι είναι σχεδόν οι μόνοι ψηφοφόροι της κυβέρνησης), 2) ΜΜΕ να παίζουν το μπαράζ κατασχέσεων, εφορίας κτλ στους μη συνταξιούχους προφανώς 3) τα του Μπένι & 4) η ανακοίνωση για την μελλοντική ''πώληση'' του Ελληνικού σε τίμημα που ακούγεται μικρό (άσχετα αν είναι ή όχι) στον μοναδικό υποψήφιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.