Αυτοκίνητο-βόμβα εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας και της εξόδου στις αγορές
10/04/2014 06:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτοκίνητο-βόμβα εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας και της εξόδου στις αγορές

Την ημέρα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές οι άθλιοι "τρομοκράτες" κτυπάνε στο κέντρο της πρωτεύουσας ώστε ο θόρυβος να «ακουστεί» σε όλο τον κόσμο και την Τράπεζα της Ελλάδος που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι υποψιασμένοι για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια καθώς και οι γνώστες της τρομοκρατικής ιστορίας στην Ελλάδα το περίμεναν. Αφού δεν τα κατάφεραν το κόμμα της δραχμής, οι επιχειρηματίες που δεν τους νοιάζει αν θα χρεοκοπήσει η χώρα, οι μπαχαλάκηδες που δεν ξέρουν τι σημαίνει Ελλάδα, τα πολιτικά κόμματα που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια που γίνεται, έρχονται οι τρομοκράτες.

Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Να δημιουργήσουν μπάχαλο, χάος, αρνητικές εικόνες της πατρίδας να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Τα απολειφάδια της ακροαριστεράς ή όποιοι άλλοι άθλιοι τρομοκράτες της δεκάρας έχουν στόχο και δεν ήταν απλά η Τράπεζα της Ελλάδος. Το αυτοκίνητο – βόμβα ήταν το πρώτο μήνυμα. Ήταν το «έξοδος» της εγχώριας τρομοκρατίας, όχι στις αγορές αλλά στην κοινωνία. Δηλώνουν παρόντες οι τρομοκράτες στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Μαζιώτης, ο Σακκάς και τα υπόλοιπα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων ήταν αδύνατον να μείνουν στ’ αυγά τους. Άλλωστε το έχουν ξανακάνει. Η υπονόμευση της χώρας είναι στο DNA τους.

Η επιλογή του στόχου δεν ήταν καθόλου τυχαία.

1.Στο κέντρο της πρωτεύουσας ώστε ο θόρυβος να «ακουστεί» σε όλο τον κόσμο. Μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος που παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της οικονομίας να σταθεί στα πόδια της.

2.Παγιδευμένο αυτοκίνητο σαν κι αυτά που έχει χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας άλλες δύο φορές στην Ελλάδα. Στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά και έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λ. Αθηνών το οποίο παρ’ ολίγο να ισοπεδώσουν. Βεβαίως πρόκειται για μια τρομοκρατική πρακτική που έχει χρησιμοποιήσει και η «17Ν» αλλά είναι από τα στοιχεία που έκαναν διάσημο τον περιβόητο Κάρλος.

3.Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα με την έξοδο στις αγορές. Έπρεπε να κλέψουν την παράσταση οι τρομοκράτες από την αρχή του τέλους των μνημονίων και της κρίσης. Έπρεπε να γίνουν οι ίδιοι ρυθμιστές των εξελίξεων.

4.Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Ασφαλώς κερδίζουν έτσι διασημότητα αφού όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα γράφουν ότι η Αθήνα είναι… Καμπούλ και σκάνε αυτοκίνητα στο κέντρο.

5.Ελληνική προεδρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τότε που εξαφανίστηκε ο Ξηρός όλοι έλεγαν ότι μέσα στο εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας θα γίνει τρομοκρατική ενέργεια. Άργησαν λίγο αλλά το οργάνωσαν καλά. Τη μέρα που ήθελαν και που έπρεπε ώστε να κάνουν «εντύπωση».

Φυσικά, μένει να δούμε την προκήρυξη που θα βγάλουν αν και είναι από τώρα γνωστό το περιεχόμενό της. Θα γράφουν για τον Μπαλτάκο και την ακροδεξιά, θα καταγγέλλουν την κυβέρνηση, θα μιλάνε για την έξοδο στις αγορές που είναι στημένη (αυτό που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ), θα ρίχνουν και ορισμένες βολές κατά της Μέρκελ, θα προειδοποιούν και με νέα, σκληρά χτυπήματα.

Ότι κι αν λένε το σίγουρο είναι ότι η στόχευσή τους ήταν ακριβώς η επικαιρότητα. Τα δελτία των 8, οι εφημερίδες και το ίντερνετ που θα γράφουν για την τρομοκρατία σε μια μέρα που πρέπει να γράφουν για την ιστορική έκδοση των ομολόγων. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία του κόσμου «ρουφάει» πολύ καλύτερα τρομο-ειδήσεις παρά τεχνικές λεπτομέρειες για τα ομόλογα. Αυτή ακριβώς είναι και η επιδίωξη των τρομοκρατών. Να «γκρεμίσουν» τις καλές ειδήσεις με ένα εύπεπτο θέμα από αυτά που πουλάνε χρόνια τώρα. Και βεβαίως, θέλουν να δηλώσουν παρόντες στις μελλοντικές εξελίξεις κάνοντας μια «αντιστασιακή» ενέργεια κατά των κακών αγορών, της «μάγισσας» Μέρκελ, της οικονομίας. Από τις ενέργειες εκείνες που… επικροτεί ένα μεγάλο μέρος του λαού και που σίγουρα θα πει «καλά έκαναν».

Βεβαίως στην ενέργειά τους αυτοί αποδείχθηκαν «επαγγελματίες». 75 κιλά εκρηκτικής ύλης αλλά κανείς τραυματίας. Κανείς αθώος πολίτης δεν έπρεπε να πάθει τίποτε από το συμβολικό χτύπημα. Οι «επαγγελματίες» είχαν άλλους στόχους, όχι ανθρώπινες ζωές. Αυτό ίσως το επιχειρήσουν σε κάποια άλλη ενέργειά τους, σε κάποια άλλη κρίσιμη και ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας, για προβοκάτσια σε βάρος της προσπάθειας που γίνεται να ξαναγίνει η χώρα ισότιμο μέλος της ΕΕ. Σε βάρος των θυσιών των Ελλήνων που τους τελευταίους μήνες μπορούν να αισιοδοξούν πως έρχονται καλύτερες ημέρες.

Οι ψευτο-επαναστάτες, που ζουν με τα λεφτά από τις ληστείες τραπεζών, που δεν έχουν νιώσει ποτέ το μόχθο της καθημερινής επιβίωσης, που αν θέλετε η οικονομική κρίση δεν τους αγγίζει καθόλου αφού έχουν την «καβάτζα» τους, θέλουν να γίνουν ρυθμιστές της οικονομικής, πολιτικής και κοιωνικής ζωής του τόπου. Δεν θα τους περάσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 10/04/2014 09:34:02

  Oι ψευτοεπαναστάτες είναι πράκτορες ή καθοδηγούνται από πράκτορες. Τα λεφτά από ληστείες τραπεζών είναι βιτρίνα.

  • J.R. avatar
   J.R. @ Jimakos 10/04/2014 10:09:11

   ...ναι, ναι προβοκάτσια! Άσε ρε φίλε....

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ J.R. 10/04/2014 11:20:06

    J.R, άσε δεν θα το καταλάβουν ποτέ οι αυτοί... Θυμάμαι την μνημειώδες φράση του Αβέρωφ: "το ΚΚΕ είναι ικανό να πάρει 45% στις εκλογές και να λέει ότι είναι προβοκάτσια της Δεξιάς για να το φέρει σε δύσκολη θέση να κυβερνήσει"!!!

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ J.R. 10/04/2014 12:10:12

    Όταν σχολιάζεις κάποιον καλό είναι να το κάνεις γι αυτά που λέει όχι γι αυτά που νομίζεις οτι λέει. Δεν ανέφερα τίποτα περί προβοκάτσιας, αλλά η μακροχρόνια δράση και τρόπος λειτουργίας των τρομοκρατών παραπέμπει σε κάτι παραπάνω από ομάδα ακραίων ιδεολόγων. Η ανικανότητα εξάρθρωσης τους από τις αρχές, με οδηγεί στο συμπέρασμα οτι είναι μυστικές υπηρεσίες από πίσω.

 2. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 10/04/2014 10:33:12

  Γιατί νομίζω ότι ειναι φιλικά προσκύμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ οι βομβιστές ????

  • IOANNIS avatar
   IOANNIS @ JIM BEAM 10/04/2014 11:09:43

   Εσύ μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά να μιλάς

 3. Marcelos avatar
  Marcelos 10/04/2014 11:16:20

  Δεν του άρεσε του Ξηρού η έξοδος στις αγορές. Ούτε και στον πολιτικό του βραχίονα στη Βουλή άρεσε. Θα τους περάσει... Υ.Γ.: Δένδιας και Αθανασίου είναι συνυπεύθυνοι για αυτά τα χτυπήματα. Πανηγυρίζουν για τη Χ.Α αλλά η Χ.Α δεν κλέβει αυτοκίνητα να βάζει πουθενά 75 κιλά δυναμίτη να γίνει καμιά στραβή να σκοτωθούν καμιά 50αριά πολίτες...

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 10/04/2014 12:32:06

  "Η Βόμβα δε χτυπά τις Τράπεζες και τι Σύστημα, βλάπτει τη Δημοκρατία", έγραψε στο Τουίτερ ο Παπαδημούλης. Δηλαδή αν σε πείσουμε ότι τα χτυπάει και τα δύο, θα συμφωνήσεις; Έτσι "καταδικάζουν" τη βία και την τρομοκρατία οι Συριζαίοι. Με βάση την θεωρούμενη χρησιμότητα. Ανάλογη ήταν και η επίσημη καταδίκη του Σύριζα.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΣΟΝ ΠΕΝ 10/04/2014 12:52:04

   Μα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει τις συνιστώσες να χτυπάνε τις τράπεζες. Εκείνες γράφουν στους τοίχους: "βόμβες στις τράπεζες". Το έκαναν και στη ΜΑΡΦΙΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τουμπεκί. Ούτε καν τα προσχήματα δεν κράτησε. Ούτε καν για ξεκάρφωμα δεν έκανε κάποια σοβαροφανή δήλωση...

 5. Aegean times avatar
  Aegean times 10/04/2014 12:49:35

  Κάτι δεν πάει καλά με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τελευταία........ αναρωτιέται κανείς μήπως υπάρχουν τίποτα κόντρες εκεί μέσα, τρομοκράτες που ξεφεύγουν τρεις μήνες τώρα και δεν βρίσκουν κανένα, στις φυλακές το μέγα μπάχαλο, το κέντρο δεν φρουρείται όπως φάνηκε από την επίθεση και ένα σωρό άλλα θέματα που δίνουν την εντύπωση ότι η Αθήνα αλλά και η περιφέρεια ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν Καμπούλ. Μήπως πρέπει να ασχοληθεί και με αυτό ο Σαμαράς, μήπως ρωτάμε.

 6. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 10/04/2014 23:28:22

  Δεν αποκλειεται οι εγκεφαλοι της τρομοκρατικης οργανωσης που κρυβονται πισω απο τη συγκεκριμενη ενεργεια να ειναι οι ιδιοι που ευθυνονται και για την τρομοκρατικη ενεργεια κατα των χρυσαυγιτων αλλα και κατα της Γερμανικης πρεσβειας.To με τι ονομα θα εμφανιστουν δεν εχει καμια σημασια.Τα ονοματα αλλαζουν οχι η ουσια.Οργανωσεις να εμφανιζονται με αλλο ονομα σε διαφορες προκυρηξεις δεν ειναι καθολου απιθανο. Μηπως καποιοι επιδιωκουν να αποσταθεροποιησουν την κυβερνηση και τη χωρα σε μια περιοδο που υπαρχουν θετικες εξελιξεις, χρησιμοποιωντας την λογικη της αντεκδικησης; Εαν ναι ποιοι το επιδιωκουν; Μηπως καποιοι διαπλεκομενοι επιχειρηματιες/μεγαλοδημοσιογραφοι που μεσα απο ορισμενα μπλογκ που ελεγχουν,στηριζουν και προωθουν τα ακρα με σκοπο να εκβιασουν την κυβερνηση; Και ενα παλιοτερο αρθρο αλλα επικαιρο http://www.antinews.gr/POLITIKE/oious-sumpherei-e-klimakose-tes-bias-/ .

 7. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 11/04/2014 00:31:05

  Πρέπει να τελειώνουμε με την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.
  Δηλαδή, τι θέλουν αυτοί που έβαλαν βόμβα; Να μείνουμε για πάντα εξαρτημένοι από την τρόικα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.