Αυτοί είναι οι έξι Ελληνες που βρίσκονται στη λίστα με τις 10 κορυφαίες προσωπικότητες όλων των εποχών
06/04/2015 17:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτοί είναι οι έξι Ελληνες που βρίσκονται στη λίστα με τις 10 κορυφαίες προσωπικότητες όλων των εποχών

Η ομάδα Macro Connections από το Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης ονόματι Pantheon συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα αναφορικά με την πολιτισμική παραγωγή διαφόρων χωρών του πλανήτη, από το 4.000 π.Χ. έως και το 2010.

Ο ιστότοπος αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος που έχει ως σκοπό την χαρτογράφηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μπορεί να αποκαλύψει στον επισκέπτη με λίγα μόνο κλικ τις σημαντικότερες προσωπικότητες που ανέδειξε κάθε τόπος στη μακρόχρονη ιστορία του.

Το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ μετρά την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα των ιστορικών προσωπικοτήτων λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικούς παράγοντες: τον αριθμό των τοπικών εκδόσεων της Wikipedia που φιλοξενούν ένα άρθρο για το συγκεκριμένο άτομο και τον Ιστορικό Δείκτη Δημοτικότητας (HPI).

Με βάση αυτούς τους δύο παράγοντες, η αναζήτηση για τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη τα τελευταία 6000 χρόνια εμφανίζει μία λίστα δέκα ονομάτων, στα οποία κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο.

Έξι στα δέκα ονόματα ανήκουν σε σημαντικές προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων και της ιστορίας μας, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας.

Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα με τους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών.

1. Αριστοτέλης
2. Πλάτωνας
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος

10. Πυθαγόρας

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 06/04/2015 19:22:20

  Αυτοί είναι η αιτία που μας θαυμάζουν . Καθε τι ομως που θαυμάζουν και δεν είναι δικό τους το μισούν . Θαυμασμός και μίσος πηγαίνουν πακέτο , δηλαδη ιδού μια ερμηνεία για την συμπλεγματική συμπεριφορά εχθρών και φίλων .

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Naruto 21/07/2015 16:35:10

   Είχα διαβάσει κάπου το εξής πολύ εύστοχο: γι'αυτούς, καλός Έλληνας είναι ο αρχαίος Έλληνας, δηλαδή ο ΝΕΚΡΟΣ Έλληνας.

 2. Θεοδωρος ο εν βερολίνω avatar
  Θεοδωρος ο εν βερολίνω 06/04/2015 23:31:09

  Πραγματικά λυπάμαι να βλέπω τόσες ελληνικές να αναπαράγουν μία "αλήθεια" που ρίχνει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων και να μην μπαίνουν στον κόπο να ανοίξουν την ιστοδελίδα αυτού το project και να δουν τι άλλο περιέχει. Π.χ. πού κατατάσσει αυτό το project αυτού το παγκόσμια φημισμένου πανεπιστημίου τον Ηρόδοτο, τον Αναξαγόρα, τον Θαλή ή τον Βασίλειο Καισαρείας; Στην ΤΟΥΡΚΙΑ!!! Έτσι το ranking της Τουρκίας είναι μόνιμα πάνω από το της Ελλάδος, ακόμα και για την χρονική περίοδο 4000πΧ μεχρι 1000μΧ!! Το ranking είναι ένα μικρό πρόβλημα - δεν παύει όμως να είναι πρόβλημα-. Πολύ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα διαδόσεως ψευδών πληροφοριών από το ΜΙΤ (το πανεπιστήμιο εννοώ, όχι το ΜΙΤ της Τουρκίας). Αν δεν κάνουμε κάτι αμέσως, δεν θα πρέπει να παραξενευτούμε αν σε λιγα χρόνια διάφοροι ¨επιστήμονες¨ θα επικαλούνται το ΜΙΤ για να αποδείξουν πως ο Ηρόδοτος ήταν Τούρκος - όπως έγινε μ την Μακεδονία!
  Κάντε κατι! Τι; πχ. στείλτε γράμματα στους πολιτικούς και στα υπουργεία - εγώ έστειλα ήδη τον Μαρτιο του 2014 επιστολή στο Pantheon project ζητώντας να διορθώσουν τα λάθη τους και πχ να αντιστοιχίσουν Πρόσωπα με Περιοχές και όχι με κράτη! Δλδ ως τόπον γεννήσεως του (Ελληνα) Ηροδότου (485-421/415πΧ) να αναφέρουν την Μικρά Ασία (γεωγραφική περιοχή) και όχι το κράτος Τουρκία που ιδρύθηκε 25 αιώνες μετά τον Ηρόδοτο (1923μΧ)

  • airman avatar
   airman @ Θεοδωρος ο εν βερολίνω 08/04/2015 07:26:22

   Στα παιδάκια αρέσουν οι καραμέλες και γενικότερα τα γλυκίσματα! Είναι τυχαίο ότι πολλές απολανήσεις γίνονται με μια σοκολάτα;

 3. Θεοδωρος ο εν βερολίνω avatar
  Θεοδωρος ο εν βερολίνω 06/04/2015 23:43:46

  ... και κάτι ακόμα. Ρίξτε μία ματιά να δείτε ποιοί αποτελούν την ομάδα του Pantheon Project! Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ποιός χρηματοδοτεί αυτό το εργο!

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/04/2015 15:55:12

  Και κάτι που δε γνωρίζουν όλοι για τους 4 από τους 6 αρχαίους Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα. Υπάρχει πνευματική συγγένεια μεταξύ τους: Σωκράτης ο δάσκαλος του Πλάτωνα που έγινε δάσκαλος του Αριστοτέλη που έγινε παιδαγωγός του Μ. Αλεξάνδρου. Κατά την άποψή μου, μέγιστος όλων ο Σωκράτης ως ο έχων την πραγματική αυθεντία. Ο Μ. Αλέξανδρος επηρέασε στο μέγιστο βαθμό με τα ανθρώπινα μέτρα την παγκόσμια ιστορία σε μόλις 13 χρόνια ως βασιλιάς. Οι Πλάτωνας και Αριστοτέλης εξέλιξαν τη σκέψη του Σωκράτη και έπονται σε σπουδαιότητα ευρισκόμενοι ψηλά στην κατάταξη και αυτοί εννοείται.

 5. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 21/07/2015 13:37:14

  Σπάνιος θησαυρός νόμισμα και κόσμημα μνήμης με τη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ηλικίας 2300 ετών, ανακαλύφθηκε σε κρύπτη, στο βόρειο Ισραήλ http://tinyurl.com/q4ns9rc (Dailymail.co.uk/video)

 6. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 21/07/2015 14:20:38

  Ανακαλύφθηκε ψηφιδωτό του Μεγαλέξανδρου σε αρχαία συναγωγή Εκπληκτικά ψηφιδωτά που τα οποία πιστεύουν ότι απεικονίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να συναντά έναν Εβραίο ιερέα αποκαλύφθηκαν στο Ισραήλ, στην ανατολική πτέρυγα συναγωγής του 5ου αιώνα στο αρχαίο Εβραϊκό χωριό Huqoq. H σκηνή είναι πρώτη εκτός Βίβλου που βρίσκεται σε αρχαία συναγωγή. Ομάδα αρχαιολόγων με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Jodi Magness από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, ανακάλυψε τα εκπληκτικά ψηφιδωτά. Η Καθηγήτρια Magness αναφέρει πως η αναγνώριση των μορφών στο ψηφιδωτό δεν είναι ξεκάθαρη για τον λόγο ότι δεν υπάρχουν στην Εβραϊκή Βίβλο ιστορίες με ελέφαντες που περιλαμβάνονται στο ψηφιδωτό. "Οι ελέφαντες ήταν συνδεδεμένοι με τους Ελληνικούς στρατούς , αρχής γενομένης από τον Μεγαλέξανδρο, οπότε ίσως πρόκειται για την απεικόνιση Εβραϊκού θρύλου για τη συνάντηση του Αλέξανδρου με έναν Εβραίο ιερέα", εξήγησε. Οι ανασκαφές στο Huqoq άρχισαν το 2012, όταν βρέθηκαν εκεί τα πρώτα ψηφιδωτά που απεικόνιζαν τον Σαμσών. Το φετινό καλοκαίρι αποκαλύφθηκε μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου, ενώ η Δρ Magness τόνισε πως πρόκειται γιά "μοναδική ανακάλυψη". http://tinyurl.com/p2tldw7 MSN Ειδήσεις Εθνικά | Image Copyright: Sofokleousin.gr 3 ώρες πριν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.