Από το ένα στραπάτσο στο άλλο
14/04/2015 19:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από το ένα στραπάτσο στο άλλο

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα είναι ένας ακόμα τομέας στον οποίο η κυβέρνηση εισπράττει τα ανέξοδα λόγια του τύπου «διαφωνούμε με τους κανόνες αλλά θα τους σεβαστούμε».

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα είναι ένας ακόμα τομέας στον οποίο η κυβέρνηση εισπράττει τα ανέξοδα λόγια του τύπου «διαφωνούμε με τους κανόνες αλλά θα τους σεβαστούμε».

Όπως προέκυψε μετά τη διυπουργική σύσκεψη η κυβέρνηση, προφανώς ορμώμενη από την αντίληψη που θέλει το μεταναστευτικό να αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους για τη χρηματοδότηση της χώρας, αποφάσισε σύμφωνα με την αρχική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους».

Λίγα λεπτά αργότερα όμως έγινε νέα διορθωτική δήλωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όπου το θέμα τίθεται έτσι: «Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα». Προφανώς κατάλαβαν ότι η αρχική εκδοχή της λύσης που θέλησαν να δώσουν σημαίνει παραβίαση των Ευρωπαϊκών συνθηκών και τώρα τρέχουν να το μαζέψουν.

Στη διυπουργική σύσκεψη για το θέμα των προσφύγων αποφασίστηκε επίσης η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες. Προφανώς εκεί επικράτησε η άποψη που εξέφρασε και ο Πάνος Καμμένος που διαφωνούσε στη δημιουργία κέντρων υποδοχής στα νησιά.

Ακόμη εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής ανοιχτών ή κλειστών για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τέλος αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές 14/04/2015 19:57:32

    Τί να πει κανείς; Τόσες ώρες συνάντηση,ένα ανακοινωθέν και διόρθωση σε δέκα λεπτά.Όπως σχεδόν σε όλα τα ζητήματα και τις δηλώσεις αρμοδίων Υπουργών που συνεχίζονται με εξηγήσεις,διορθώσεις,αναλύσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.