Απόφαση - σταθμός για απολύσεις υπαλλήλων που διορίστηκαν παράνομα - Ερχονται εκατοντάδες απομακρύνσεις στους δήμους
14/11/2014 08:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απόφαση - σταθμός για απολύσεις υπαλλήλων που διορίστηκαν παράνομα - Ερχονται εκατοντάδες απομακρύνσεις στους δήμους

To δρόμο της απόλυσης από το Δημόσιο αλλά ακόμη και της επιστροφής μισθών, ανοίγει η απόφαση του ΑΣΕΠ η οποία κρίνει παράνομες τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον πρώην Δήμο Δραπετσώνας που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 με τα κριτήρια του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004) και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Η απόφαση 590 του Γ' Τμήματος του ΑΣΕΠ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος» στηρίζεται στο πόρισμα του επιθεωρητή της Ανεξάρτητης Αρχής Λ. Λυμπερόπουλου που βρήκε τις παρατυπίες στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας, όπου αποκαλύπτεται πως πραγματοποιήθηκαν εν γνώσει της δημοτικής αρχής την περίοδο 2002-2006.

Η απόφαση, αναφέρει η εφημερίδα, αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν εκατοντάδες υπάλληλοι που θα πάρουν το δρόμο απόλυσης και οι οποίοι θα προστεθούν σε εκείνους που θα φύγουν από το δημόσιο προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 5.500 αποχωρήσεων, δέσμευση που υπάρχει προς την τρόικα. Με την απόφαση για το δήμο Δραπετσώνας το δημόσιο μπορεί να κόψει άμεσα τους μισθούς ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις τόσο εναντίον των υπαλλήλων όσο και κατά των υπεύθυνων από την πλευρά του Δήμου που εν γνώσει τους ενέκριναν τις μονιμοποιήσεις.
Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάλληλοι με συμβάσεις που απείχαν μεταξύ τους περισσότερους από 12 και με τη συνέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίστηκε και άλλη σύμβαση από το... πουθενά, ή βεβαίωση απασχόλησης και άλλα έγγραφα που επί της ουσίας “ανακαλύφθηκαν” μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η μονιμοποίηση των υπαλλήλων με παράνομο τρόπο.

Πρόσφατα στη Βουλή υπήρξε κόντρα μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Αλέξη Μητρόπουλου με τον πρώτο να κατηγορεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλα έλεγε στους υπαλλήλους ως εργατολόγος.

«Δάσκαλε που δίδασκες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητρόπουλο και κατηγορώντας τον για υποκρισία.

Αφού πρόσθεσε πως ξέρει πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η Δραπετσώνα είναι μόλις μία περίπτωση και τα ίδια συνέβησαν σε πάρα πολλούς δήμους, ανέφερε πως ειδικώς από αυτή μόνο την υπόθεση το Δημόσιο έχασε 2,1 εκ. ευρώ.

«Αυτά επικροτείτε; Επικροτείτε αυτούς που διορίστηκαν παράνομα, έκαναν χρήστη πλαστών δικαιολογητικών κλέβοντας την θέση κάποιων άλλων, που πληρούσαν τα κριτήρια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλεκτρολόγος avatar
  Ηλεκτρολόγος 15/11/2014 12:13:54

  Ο όμιλος ΔΕΗ αρνείται να συμμορφωθεί με τις ΤΡΕΙΣ (3) εγκυκλίους του ΥΔΜΗΔ της 24/05/2013, της 16/12/2013 και της 20/03/2014 και δεν προχωρά στον έλεγχο της νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων, διότι φρονεί ότι η ΔΕΗ Α.Ε. δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του ΠΔ 178/2004 και κατά συνέπεια και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθέντων εγκυκλίων και συνεπώς δεν υποχρεούται να προχωρήσει στις οριζόμενες νόμιμες ενέργειες.
  Ο λόγος είναι ότι θα αποκαλυφθεί η σωρεία ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης της ΔΕΗ και των θυγατρικών της!

 2. GJ avatar
  GJ 16/11/2014 12:51:45

  Οι ΔΕΗτζήδες αποτελούσαν πάντοτε τα αγαπημένα παιδιά της εκάστοτε πολιτικής νομενκλατούρας. Παχυλοί μισθοί, δωρεάν ρεύμα στους εν ενεργεία αλλά απόμαχους, διορισμοί παιδιών από τα παράθυρα κτλ, κτλ κ σε κάθε κρούση ανταπαντούσαν ότι δούλευαν σε αντίξοες συνθήκες λες και όλοι τους ανέβαιναν σε πυλώνες τις ΔΕΗ ή δούλευαν στα ορυχεία. Δεν πειράζει, όσο ο Ελληνικός λαός ανέχεται τόσο θα δημιουργούνται Τούτσι και Χούτου!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.