#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2013 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ από τη ΒουλήΗ κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα να συζητηθεί η τροπολογία για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που συνεπάγεται και κλείσιμο της ΕΡΤ, που κατέθεσαν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχώρησαν από την Ολομέλεια, καταγγέλλοντας τόσο τη ΝΔ για μεθοδεύσεις, όσο και τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για πολιτικά τερτίπια προκειμένου να μην πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Νίκος Τσούκαλης, αντέτειναν ότι η θέση τους είναι ξεκάθαρη και στηρίζεται στην κοινή πρόταση νόμου που κατέθεσαν για κατάργηση της ΠΝΠ, ενώ επιτέθηκαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα ότι θέλουν να προκαταλάβουν τη διαβούλευση των τριών πολιτικών αρχηγών, που είναι σε εξέλιξη.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, υποστήριξαν ότι η τροπολογία δεν μπορεί να συζητηθεί στη Βουλή, καθώς έχει δημοσιονομικές συνέπειες και δεν συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως προβλέπουν και ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την ΠΝΠ, με την οποία, όπως είπε, έκλεισε η ΕΡΤ και δίνεται η δυνατότητα να απολυθούν εν μια νυκτί και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε πάρα πολλούς δημόσιους οργανισμούς.

Επίσης, επέρριψε μεγάλες ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τη στάση τους, κάνοντας λόγο για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τώρα τη στάση της, αποδεχόμενη τη συζήτηση της τροπολογίας, και ζήτησε από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τους οποίους κατηγόρησε για «πολιτικές κωλοτούμπες», να αποσαφηνίσουν, «χωρίς “ήξεις-αφήξεις”», αν επιμένουν να στηρίζουν την πρόταση νόμου που οι ίδιοι κατέθεσαν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς έκανε επίσης λόγο για τεράστιο πολιτικό ζήτημα και τόνισε ότι με διαδικαστικά τερτίπια η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση της τροπολογίας, από την οποία δεν προκύπτει δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού που έχει ήδη ψηφισθεί.

«Ας σταματήσουμε να κάνουμε πολιτική με επικοινωνιακά τερτίπια. Πρέπει να μιλάμε εδώ τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της αλήθειας», αντέτεινε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Εξάλλου, μίλησε για πανικό της αντιπολίτευσης μπροστά στο ενδεχόμενο να επέλθει ουσιαστική συμφωνία το βράδυ μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι «η κατάθεση της τροπολογίας είναι παιχνίδι εντυπωσιασμού», τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την ΕΡΤ, προσθέτοντας ωστόσο ότι πέραν της πολιτικής υπάρχει και η δικαστική πραγματικότητα μετά την απόφαση του ΣτΕ.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ανοικτή δημόσια τηλεόραση για να μπορέσουμε να την αναμορφώσουμε», κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι ίδια με τη χτεσινή. Δεν μπορεί για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, κάποιοι να εξωθούν τα πράγματα σε επίπεδο επικοινωνιακό. Η απόφαση για προώθηση της ΠΝΠ ήταν μονομερής, ήταν μια μονοκομματική ενέργεια, που ωστόσο άνοιξε έναν διάλογο μέσα στην κυβέρνηση, καθώς προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ακόμα, ο κ. Τσούκαλης μίλησε για «σοβαρή εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί», ενώ ανέφερε ότι ενόψει της διαπραγμάτευσης που γίνεται, όποιος εξωθεί τα πράγματα δεν προσφέρει υπηρεσία στον τόπο.

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινίζει», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), υποστηρίζοντας ότι οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης απέφυγαν χθες, στις δηλώσεις τους, να επαναφέρουν τη θέση τους για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου.

«Δεν μπορεί να ζητάτε αυτοκατάργηση της Βουλής επειδή θα συναντηθούν οι τρεις αρχηγοί. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να πάρουν θέση και να μην κρύβονται πίσω από την απόφαση του ΣτΕ. Δεν μπορεί να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, γιατί διευκολύνετε τον κ. Σαμαρά», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επέμεινε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της συζήτησης της τροπολογίας και επέκρινε τη στάση των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, καλώντας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «να μην παίζουν τις κουμπάρες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης επανέλαβε ότι βάσει των άρθρων του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, όταν από την τροπολογία λείπουν τα βασικά στοιχεία, όπως είναι οι δαπάνες επί του προϋπολογισμού και δεν συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου δεν μπορεί να συζητηθεί.

«Δεν υπάρχει συνταγματική δυνατότητα να συζητηθεί η τροπολογία. Όποιος λοιπόν θέλει συζήτηση έχει τη δυνατότητα από τον κανονισμό της Βουλής να το κάνει με άλλες διαδικασίες. Η εμμονή στη συζήτηση αυτή δεν είναι σωστή», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του κ. Καλαφάτη, ο οποίος σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την πρότασή τους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα ζητούν να καταργηθεί η ΠΝΠ και να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση το θέμα της ΕΡΤ, δηλαδή να δημιουργηθεί δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό και να δοθεί μισθός σε πολλά πρόσωπα.

Η αναφορά αυτή του κ. Καλαφάτη δημιούργησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την Ολομέλεια, κάνοντας λόγο για «παρωδία συζήτησης» και «θέατρο σκιών», στον οποίο δεν μπορούν να συμμετάσχουν.

e-typos

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fotis160 avatar
  fotis160 20/06/2013 12:55:00

  Αφήστε τους μόνους τους.Ό,τι και να γίνει στο τέλος θα εφαρμόσουν το μνημόνιο και τις οδηγίες των ευρωπαίων.Ζητήσαμε από την ευρώπη τις γνώσεις τους και το πολιτισμό τους και μας έδωσαν μίσος, προσβολές και κοινωνικό (ίσως και εθνικό) διχασμό.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ fotis160 20/06/2013 14:22:48

   Και μερικα δισεκατομμυρια..ε;

   • mara M. avatar
    mara M. @ Μεγαλες στιγμες 20/06/2013 15:47:56

    Που ακριβώς πήγαν τα δισεκατομμύρια. Δεν νομίζεις ότι πρέπει να μας εξηγήσουν που τα έδωσαν τη στιγμή που τα πληρώνουμε εμείς.

    • Μεγαλες στιγμες avatar
     Μεγαλες στιγμες @ mara M. 20/06/2013 17:12:16

     Αφου εννοεις τις τραπεζες,γραψτο μονη σου.Ειναι η πιο ευκολη,ανωδυνη και λαικιστικη απαντηση

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ fotis160 20/06/2013 23:40:27

   Μαλλον το Φωτης δεν ειναι τυχαιο

 2. fotis160 avatar
  fotis160 20/06/2013 14:56:28

  Συμφωνώ, αλλά τι πρέπει να γίνει για τα πάρουν πίσω;Έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και αυτό μας ξεπερνά όλους άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας μας πολιτικά.

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ fotis160 20/06/2013 15:12:12

   Εδώ δε δίνουμε δεκάρα εμείς, που ζούμε εδώ, για τον κοινωνικό ιστό, θα νοιαστούν οι ξένοι για τον "κοινωνικό ιστό" μας? Αρκεί να "μείνουμε στο ευρώ" και να "σωθούν οι καταθέσεις" (μέχρι να αποφασίσει η ΕΚΤ να τις πάρει).

   • fotis160 avatar
    fotis160 @ Mihalis 20/06/2013 16:06:09

    Δυστυχώς έχεις δίκιο φίλε Mihalis υπο την έννοια όμως ότι το εύρω ήταν ένα εργαλείο που δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά.Όμως το σοβαρότερο πρόβλημα μας είναι η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ μας.Ο κοινωνικός κανιβαλισμός μοιάζει αναπόφευκτος.

 3. zikos.fe avatar
  zikos.fe 20/06/2013 15:26:02

  Συντομο ιστορικο

  ΠνΠ οπου ο χ υπουργος μπορει να κλεισει σε ενα απογευμα εναν οργανισμο που εχει υπο την εποπτεια του.Η πραξη ΠνΠ οπως και οι αλλες στηριχθηκε σε ενα αρθρο του συνταγματος που σαφεστατα μιλαει για εκτακτες συνθηκες.Ξεκιναει δλδ αντισυνταγματικα.Δεν υπογραφετε απο ολα τα μελη του υπουργικου συμβουλιου δευτερη παρανομια.Και η ιδια η πραξη τι λεει; οτι η εκτελεστικη εξουσια θα νομοθετει.Δλδ ο υπουργος θα μπορει να κλεινει οποιον οργανισμο του κατεβει ο οποιος συσταθηκε με νομους της βουλης.Νομιζω πλεον η βουλη δεν χρειαζεται καθολου.
  Πασοκ και Δημαρ αφου χτυπησαν τα τυμπανα του πολεμου και ειπαν το αυτονοητο οτι πρεπει να καταργηθει η ΠνΠ και μαλιστα κατεθεσαν απο κοινου και σχετικη προταση ερχετε στην βουλη δυο φορες και κανουν την παπια.
  Πιστευω πια οτι βουλη και συνταγμα δεν εχουν πια κανενα νοημα.

 4. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 20/06/2013 17:47:29

  Η κυβερνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ΔΕΝ δικαουται να παιρνει μερος στην γιορτη της ελληνικης δημοκρατιας την 24 Ιουλίου καθώς συμπεριφέρεται στην βουλή ακριβώς όπως η χούντα.

  Ντροπή στην ΝΔ που μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα των λίγων που υποστηρίζει η συγκεκριμενη πολιτική που εφαρμόζετε εδώ και 3,5 ΧΡΟΝΙΑ(!!!)

  Όσοι στην ΝΔ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ δημοκράτες πρέπει να φτιάξουν νέο κόμμα και να πολεμήσουν την ΝΔ για αυτόν τον αντιδημοκρατικό δρόμο που έχει πάρει.

  • Εva avatar
   Εva @ Σωτήρης 21/06/2013 00:08:50

   Για την χούντα έχετε άμεση γνώση η γνώση από περιγραφές?

  • sender avatar
   sender @ Σωτήρης 21/06/2013 00:36:23

   Καλά,εσείς κι'άλλοι πολλοί,ζείτε ακόμα στον κόσμο των συνθημάτων.Συνέλθετε,και νιώστε το τέλος εποχής που βιώνει η χώρα.Εννοιες όπως δημοκρατία,εργασιακό,δικαιώματα,δικαιοσύνη,έθνος,πρέπει να τις ανακαλύψουμε από την αρχή.Γιατί,εκεί γυρίσαμε.Σ'ένα πρωτόγονο στάδιο.Πόσο χρόνο χάσαμε,και πως την πατήσαμε έτσι!

 5. mara M. avatar
  mara M. 20/06/2013 20:03:23

  Eνώ εσύ έχεις κάποια άλλη;

 6. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 20/06/2013 22:22:15

  Αυτή η κατά συρροήν συγκυβερνητική θεσμική "αταξία" υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει μελλοντικά εναντίον των, κάτι σαν μπούμερανγκ... Αλλά μύωπες και αλαζόνες, μεθυσμένοι από το παρόν, μάλλον δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Ας τους βοηθήσουμε να το αντιληφθούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.