14/11/2013 11:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Επικρατείας οι αιτήσεις των Πανεπιστημίων για τη μη κατάργηση 1.349 θέσεων

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η από 23.9.2013 υπουργική απόφαση, καθώς οι Σύμβουλοι έκριναν ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.

Σημειώνεται ότι με την υπουργική απόφαση καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκα σε διαθεσιμότητα .

Όπως υπογραμμίζει η Ολομέλεια του ΣΤΕ, η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Στις αποφάσεις του ΣΤΕ επισημαίνεται ότι από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, δεν προκύπτει ότι «συντρέχει εξαιρετικός λόγος συνιστάμενος στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με την κατά το Σύνταγμα και το νόμο αποστολή του, ο οποίος θα δικαιολογούσε την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργική απόφασης».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.