21/12/2013 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση ζητούν επτά μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έστειλαν σήμερα επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του οργάνου, θέτοντας σε αμφισβήτηση τις βασικές επιλογές της ηγεσίας. Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σταδιακά, ιδεολογικά, εφαρμόζει χαλαρές πολιτικές διαδικασίες,ενώ παρατηρούν ότι υπάρχουν και προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του Κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία του Κινήματος, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόϊκα και είναι η απόλυτη εφαρμογή,του νεοφιλελεύθερου μοντέλου,στην Ελλάδα.

Στην ηγεσία καταλογίζεται ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική. Επίσης η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλάισιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, τα οποία ,όπως αναφέρουν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν, στην αυριανή συνεδρίαση:

1. Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

2. Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.

3. Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 21/12/2013 19:19:03

  ΕΛΕΟΣ

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 21/12/2013 19:24:05

  Πραγματικά θα ήθελα να αναρτούν και το πόθεν έσχες τους όλοι αυτοί, έτσι για να βλέπουμε από τι θέση το παίζουν όλοι επαναστάτες...

 3. Στερνή σου Γνώση avatar
  Στερνή σου Γνώση 21/12/2013 19:33:38

  '' Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.''
  Σαν αστείο, καλό. Ποιού ... ''κινήματος'' όμως; Του ένοχου αποκόμματος είναι το σωστό. Ζούνε στο...παρελθόν οι έρμοι Πασοκάνθρωποι. Δεν συναισθάνονται...

 4. Στερνή Γνώση avatar
  Στερνή Γνώση 21/12/2013 19:36:16

  '' Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.''
  Σαν αστείο, καλό. Ποιού ... ''κινήματος'' όμως και ποιάς αριστεράς; Του ένοχου αποκόμματος είναι το σωστό. Ζούνε στο...παρελθόν οι έρμοι Πασοκάνθρωποι. Δεν συναισθάνονται...

 5. δημης avatar
  δημης 21/12/2013 22:56:56

  Επί ΤΕΛΟΥΣ να τους αφήσουμε ήσυχους να ροκανίσουν τα κλεμένα μετά τις πλάτες που τους κάναμε και εξαντλήσαμε το χρόνο ώστε να παραγραφούν οι ΑΝΟΜΙΕΣ τους...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.