22/08/2013 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαντήσεις σε ερωτήματα για τις Μετατάξεις Εκπαιδευτικών

Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δίνονται οι παρακάτω διευκρινήσεις υπό τη μορφή ενημερωτικού σημειώματος ερωτήσεων – απαντήσεων:

1. Όταν έχω οργανική θέση, επειδή δεν έχω στο σχολείο μου πλήρες ωράριο (πάνω από 12 ώρες) και θεωρούμαι υπεράριθμος, χρειάζεται να κάνω αίτηση μετάταξης;

Απάντηση: ΟΧΙ, εκτός εάν θέλεις να μεταταχθείς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ή σε Διοικητική θέση.

2. Εάν κάποιος αιτηθεί και τελικά δεν μεταταχθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ή σε Διοικητική θέση χάνει την οργανική του θέση ή τη θέση του ως υπεράριθμου ή  στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ της Διεύθυνσης Δ.Ε που υπηρετεί;

Απάντηση: ΟΧΙ, παραμένει στο προηγούμενο υπηρεσιακό καθεστώς. Η υποβολή αίτησης προτίμησης δεν έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της υπηρεσιακής θέσης, εάν δεν μεταταχθεί.

3. Όσοι υπηρετούν σε συγκεκριμένη Διεύθυνση προηγούνται κατά τη μετάταξη, εφόσον έχουν ζητήσει μετάταξη εντός της ίδιας Διεύθυνσης σε σχέση με άλλους που υπηρετούν σε άλλη Διεύθυνση;

Απάντηση: ΝΑΙ γιατί η πολιτική βούληση είναι οι μετατάξεις να έχουν το μικρότερο κόστος για τον μετατασσόμενο καθηγητή. Άρα, πρώτα θα ικανοποιηθούν, όσοι προτιμούν μετάταξη εντός Διεύθυνσης που υπηρετούν, εφόσον φυσικά τα κενά της ειδικότητας/κλάδου τους είναι ισάριθμα των πλεονασμάτων στην οικεία τους Διεύθυνση, έπονται όσοι αιτηθούν μετάταξης εντός της οικείας Περιφέρειας, εφόσον υπάρχουν κενά και ακολουθούν όσοι αιτηθούν μετάταξης εκτός αυτής.

4. Μπορεί η μία επιλογή προτίμησης να είναι σε διαφορετική Περιφερειακή Διεύθυνση από την δεύτερη;

Απάντηση : ΝΑΙ.

5. Όσοι μεταταχθούν σε ΕΑΕΠ τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, υπάρχει κίνδυνος, εφόσον σταματήσει η χρηματοδότηση, να ακυρωθεί η θέση τους; Οι θέσεις στην Πρωτοβάθμια είναι οργανικές θέσεις ή λειτουργικά κενά;

Απάντηση: ΟΧΙ, διότι καταλαμβάνουν οργανική θέση και ως γνωστόν το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί μόνο θέσεις αναπληρωτών στα ΕΑΕΠ. Οι θέσεις στην Πρωτοβάθμια ή στη Διοίκηση είναι οργανικές θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΣ avatar
  ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΣ 22/08/2013 16:28:19

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!!

  ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Σύμφωνα με την υπ΄Αριθμ. Πρωτ.:ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738 εγκύκλιο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κατά τη μοριοδότηση του προσωπικού ΠΕ και ΤΕ «ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ (της ίδιας κατηγορίας με το βασικό τίτλο σπουδών ) βαθμολογείται με 3 μόρια» (βλέπε πίνακα κριτηρίων).

  «Ο δεύτερος τίτλος σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν είναι ίδιας κατηγορίας με το βασικό τίτλο σπουδών. Για παράδειγμα, για τους υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ θα λαμβάνεται υπόψη ως δεύτερος τίτλος μόνο το δεύτερο πτυχίο πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και όχι πτυχίο τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι λοιποί τίτλοι σπουδών δεν μοριοδοτούνται.» (βλ σελ. 4 της ανωτέρω εγκυκλίου)

  Ας δούμε τι σημαίνει αυτό!

  Βασικός τίτλος διορισμού 2ος τίτλος σπουδών Μόρια
  1. ΠΕ ΠΕ 3
  2. ΤΕ ΤΕ 3
  3. ΠΕ ΤΕ 0
  4. ΤΕ ΠΕ 0

  ΠΕ : Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
  ΤΕ : Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

  Ας δεχτούμε λοιπόν ότι στην περίπτωση (3) του πίνακα, ο υπάλληλος έχει έναν δεύτερο τίτλο σπουδών (ΤΕ) που είναι κατώτερος του τίτλου διορισμού του, και αυτός είναι ο λόγος που δεν μοριοδοτείται .

  Σύμφωνα με την περίπτωση (4) του πίνακα, ακόμα και οι υπάλληλοι που διορίστηκαν με τίτλο ΤΕ και είναι κάτοχοι ανώτερου τίτλου (ΠΕ), δεν μοριοδοτούνται…
  Δηλαδή, ένα προσόν ανώτερο του πτυχίου διορισμού, δεν μοριοδοτείται…

  Ωστόσο, μοριοδοτούνται οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι με 4 και 7 μόρια αντίστοιχα. Τίτλοι ανώτερου επιπέδου του τίτλου διορισμού!!!

  Και ρωτώ:
  Είναι δίκαιο???
  Υιοθετούνται 2 μέτρα και 2 σταθμά???
  Γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση???
  Η διαθεσιμότητα – κινητικότητα δεν θα οδηγούσε στην απομάκρυνση από το δημόσιο των υπαλλήλων μειωμένων προσόντων???
  Πως θα επιτευχθεί αυτό, όταν δεν μοριοδοτείται καθόλου ο έχων δεύτερο και μάλιστα ανώτερο τίτλο σπουδών???

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 22/08/2013 17:48:08

  Δεν βρίσκω καμία εξόφθαλμη αδικία στην περίπτωση αυτή και θα σας πω τί καταλαβαίνω, από όσα γράψατε (χωρίς να έχω τη βεβαιότητα ότι αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τις μοριοδοτήσεις):
  Οι πρώτοι δυο συνδυασμοί δηλ. ΠΕ-ΠΕ και ΤΕ-ΤΕ μοριοδοτούν το δεύτερο πτυχίο, ως δεύτερο γνωστικό αντικείμενο, μετά βεβαιότητας, διαφορετικό, του πρώτου. Μοριοδοτείται η "ευρυμάθεια", αν αντιλαμβάνομαι σωστά.
  Στους συνδυασμούς ΠΕ-ΤΕ, ΤΕ-ΠΕ το συνηθέστερο στο δημόσιο είναι να συμπίπτουν τα γνωστικά αντικείμενα. Παράδειγμα: λογιστής ΤΕ, που απέκτησε και αντίστοιχο πανεπιστημιακό πτυχίο, όμως επάνω στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Δεν υπάρχει "ευρυμάθεια" για να μοριοδοτηθεί.

  Όσο για τα διδακτορικά και μεταπτυχιακά δεν υπάρχει σύγκριση, γιατί εκεί μιλάμε για εξειδίκευση, σε βάθος στο γνωστικό αντικείμενο, κάτι που δικαίως μοριοδοτείται, ως επιστημονική εμβάθυνση.

  • κοροϊδία avatar
   κοροϊδία @ roadrunner 22/08/2013 18:31:08

   χα χα χα,,,,,,,
   α,,, ρε πως γινετε το ασπρο μαυρο!!
   κατοχος ΠΕ οταν εχει μεταπτυχιακο και διδακτορικο τίτλο μοριοδοτείται
   κατοχος ΤΕ οταν εχει δευτερο αναγνωρισμενο πτυχιο ΠΕ ΔΕΝ μοριοδοτείται!!

   ΤΙ εξοφθαλμα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

   • maverick avatar
    maverick @ κοροϊδία 23/08/2013 21:07:49

    Όταν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, που οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου Master με διάρκεια 1 – 1,5 ακαδημαϊκό έτος, ανάλογα με τον ρυθμό που θα επιλέξει ο φοιτητής, υπερτερεί του δεύτερου τίτλου σπουδών, που είναι κατ' ελάχιστο χρονικής διάρκειας, 4 ακαδημαϊκά έτη, με πάνω από 55 μαθήματα με τις αντίστοιχες εργασίες, άρα και διδακτικές μονάδες, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της δανιμαρκίας!!!

  • maverick avatar
   maverick @ roadrunner 23/08/2013 20:29:18

   Μοριοδοτείται η “ευρυμάθεια”... Δηλαδή βασικό πτυχίο Φιλοσοφική και μεταπτυχιακό (1,5 χρόνο σπουδών) σε οικονομικό αντικείμενο και γίνεται οικονομολόγος κάποιος στο ελλαδιστάν. Να χαρώ εγώ αξιοκρατία! Ενώ οκτώ έτη σπουδών σε δύο οικονομικές σχολές, για τους επαΐοντες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν είναι και τίποτα! Μόνο όσοι βεβαίως είχαν τα προσόντα (βύσματα) να εισαχθούν στη ΣΔΔ κλπ είναι οι άξιοι. Να είχαμε να λέγαμε δλδ. Κάθε φορά υπολογίζουν οι “κύριοι” για το πώς θα απαξιώσουν τη μάζα (χλέμπα) του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα για ανεβάσουμε αναλόγως τα δικά τους παιδιά. Τέσσερα χρόνια μας έχουν στερήσει μόνο στους Δ.Υ. και όχι βεβαίως στις λοιπές επαγγελματικές τάξεις του δημοσίου, τις προαγωγές που δικαιούμαστε κλπ. Βεβαίως όλα εδώ πληρώνονται, οσονούπω!!!

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ maverick 23/08/2013 23:15:49

    Θα στο θέσω και αλλιώς Maverick, όσο πιο απλουστευμένα μπορώ:
    Έστω ότι είσαι εργοδότης σε μια επιχείρηση που απασχολεί τεχνίτες ΤΕ (πχ ΤΕ1, ΤΕ2, κτλ) και επιστήμονες ΠΕ (ΠΕ1, ΠΕ2, ΠΕ3 κτλ) . Για εσένα ως εργοδότη, ένας τεχνίτης ΤΕ1, μπορεί να είναι χρησιμότερος όταν πέρα από το πτυχίο της θέσης του ΤΕ1, διαθέτει και δυνατότητες για να προσφέρει πιθανόν και ως ΤΕ2 ή ΤΕ3 ,
    «στην κατηγορία του δηλαδή, την ΤΕ».
    Εάν διαθέτει επιπλέον, πανεπιστημιακό πτυχίο Νομικής, τότε αυτό θα του έδινε το δικαίωμα να κάνει μετάταξη στην κατηγορία ΠΕ Νομικής, δηλαδή, να αλλάξει κατηγορία εργασίας , από ΤΕ σε ΠΕ.
    Τα αντίστοιχα, ισχύουν για τους ΠΕ. Δηλαδή, ένα επιπλέον πτυχίο ΤΕ θα του έδινε το δικαίωμα να μεταταγεί στην αντίστοιχη κατηγορία, αλλά δεν θα πρόσθετε αξία, στην υφιστάμενη κατηγορία ΠΕ.

    Βλέπω τη μοριοδότηση στο Δημόσιο, ως μέτρηση της χρησιμότητας και των δυνατοτήτων του κάθε ΔΥ «στην κατηγορία», στην οποία έχει διοριστεί.
    Και έτσι είναι δίκαιο και λειτουργικό.

    Το πτυχίο διαφορετικής κατηγορίας (ΠΕ με ΤΕ ή ΤΕ με ΠΕ), δίνει απλά τη δυνατότητα μετάταξης, από τη μια κατηγορία, στην άλλη.

    • maverick avatar
     maverick @ roadrunner 24/08/2013 08:50:18

     Κράτος δικαίου, αξιόπιστο είναι το συνεπές κράτος. Αυτό σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει για το ελληνικό, αφού με τις αλχημείες που προωθούν συγκεκριμένες κάθε φορά επαγγελματικές τάξεις – κατηγορίες, προς εξυπηρέτηση των συντεχνιακών τους επιδιώξεων, το ελληνικό μόρφωμα που αποκαλείται «κράτος» εκτίθεται κάθε φορά ανεπανόρθωτα, έναντι των διοικουμένων.
     Έτσι λοιπόν και στη περίπτωση αυτή, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, με την ΔΙΔΑΔ/Φ.35.33/1706/οικ. 2063 από 18 Ιανουαρίου 2013 προβλέπεται ότι …..
     «3)Ο δεύτερος τίτλος σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν είναι της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας με το βασικό τίτλο σπουδών, σύμφωνα με το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση). Συνεπώς, για τους υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ λαμβάνεται υπόψη ως δεύτερος τίτλος είτε το δεύτερο πτυχίο πανεπιστημιακού τομέα της
     ανώτατης εκπαίδευσης είτε πτυχίο τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.» ενώ πριν στεγνώσει το μελάνι για της ανωτέρω εγκυκλίου, έχουμε την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738 υπό εξέταση εγκύκλιο, που αναιρεί στη πράξη την προηγούμενη, σε χρονικό διάστημα μικρότερο των επτά μηνών. Αν αυτό δεν λέγεται παλινωδία και κουτοπονηριά του ελληνικού κράτους, τότε τι λέγεται; Κατά τα άλλα, η ΝΔ με θρησκευτική ευλάβεια, υιοθέτησε όλα τα νομοθετικά νομοθετικά ανοσιουργήματα (π.χ. Ν.4024/11) του ΠΑΣΟΚ, για λόγους «συνέπειας», θα έλεγα εγώ! Το πρόβλημα για «κάποιους» είναι ότι η πληροφορία διακινείται με DT ταχύτητα, ως εκ τούτου με τις σοφιστείες τους δεν μπορούν πλέον να παραμυθιάζουν τον κόσμο. Και ο νοών νοείτω!!!

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ maverick 24/08/2013 13:36:01

      Τώρα λοιπόν, Maverick, θέτεις ένα νέο ζήτημα, εξαιτίας των δυο διαφορετικών εγκυκλίων:
      α) της πρώτης εγκυκλίου που εκδόθηκε επί θητείας Μανιτάκη, προερχόμενου, από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ και

      β) της δεύτερης εγκυκλίου, (που αναιρεί την πρώτη) και εκδόθηκε από το Υπ. Δ. Μεταρρύθμισης, μετά την απομάκρυνση του Μανιτάκη, από το Υπουργείο.

      Εφόσον, η δεύτερη εγκύκλιος είναι δικαιότερη και διορθώνει αστοχίες (έδωσα επιχειρήματα παραπάνω), καλώς αντικατέστησε την πρώτη.

      Επιπρόσθετα, υπάρχουν τεκμήρια που θέτουν υπό αμφισβήτηση,
      το εικαζόμενο πνεύμα δικαιοσύνης των πολιτικών αποφάσεων, των στελεχών της ΔΗΜΑΡ,
      που άσκησαν κυβερνητικό έργο.

      Κραυγαλέο τέτοιο τεκμήριο, είναι το ΦΕΚ, που φέρει την υπογραφή έτερου υπουργού της ΔΗΜΑΡ (Ρουπακιώτη),
      το οποίο αίρει τα κωλύματα διορισμού κατάδικων(!!!) στο Δημόσιο, την εποχή που υποτίθεται ότι αναζητούνταν οι επίορκοι ΔΥ !
      Ο νοών νοείτω , λοιπόν …..

      (Για τη σημειολογία μόνο θα σου πω, ότι και αυτό το ΦΕΚ δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2013, με τρεις ημέρες διαφορά από την πρώτη εγκύκλιο Μανιτάκη, που επικαλέστηκες).

    • maverick avatar
     maverick @ roadrunner 24/08/2013 16:17:36

     Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, ζητούμενο είναι η εξειδικευμένη γνώση, μόνο στην Ελλάδα της ευρυμάθειας (τα πάντα όλα) και της θολοκουλτούρας, με BSc θεολογίας ή φιλοσοφίας ή βιβλιοθηκονομίας κλπ, ο κάτοχός του θεωρείται π.χ. οικονομολόγος, επειδή παρακολούθησε ένα MSc ή MBA διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους, με οικονομικό αντικείμενο. Τότε γιατί του πτυχιούχου οικονομικού πανεπιστημίου με δεύτερο τίτλο σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης, του ίδιου επιστημονικού πεδίου, με συνολικά εννέα έτη σπουδών και 98 μαθήματα, δεν του αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία τα ανάλογα μόρια, βάσει του ευρωπαϊκού συστήματος υπολογισμού των διδακτικών μονάδων; Μήπως επειδή λέω και πάλι, θέλει να κλείσει το μάτι σε συγκεκριμένες συντεχνίες; Για να μην αναφερθούμε στους Δ.Υ. κατηγορίας ΤΕ και ΠΕ χωρίς πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης, παρά μόνο λυκείου, οπού εκεί με το Ν.4024/11 η ελληνική πολιτεία είναι παντελώς τυφλή και κουφή. Κατά τα άλλα τρομάρα της, έχει το θράσος να μιλάει για αξιολόγηση και αξιοκρατία στο Δ.Τ.!

 3. viper avatar
  viper 22/08/2013 19:54:06

  Το εξόφθαλμο ''διαθέσΙμος'' του πρώτου σχολιαστή και το γίνετΑΙ το δικό σου

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 22/08/2013 20:14:35

  Συγκρίνεις κουκουνάρες με αγκινάρες...
  Δηλαδή,
  συγκρίνεις διδακτορικά-μεταπτυχιακά
  (που δεν αποτελούν προσόν διορισμού),
  με πτυχία που αποτελούν προσόν διορισμού σε θέσεις ΠΕ, ΤΕ.
  Θα είχες δίκαιο στη σύγκριση που κάνεις, εάν υποθέταμε ότι,
  υπήρχαν θέσεις κατηγορίας ΧΧ στους ΔΥ, με αποκλειστικό προσόν διορισμού το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Δεν υπάρχει όμως τέτοια κατηγορία.
  Συνεπώς, σωστά, τα διδακτορικά-μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται για όλους.
  Το σύστημα μοριοδότησης, ως προς αυτό το κομμάτι του, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

 5. Taliban avatar
  Taliban 22/08/2013 23:59:46

  Ο Einstein είπε: η ανθρώπινη ηλιθιοτητα μπορεί να είναι μεγαλύτερη και απο το σύμπαν. Αυτο επιβεβαιώνεται απο κομματικές παρωπίδες ανθρώπων που είτε ψάχνουν να βρουν ορθογραφικά λάθη είτε θεωρητικές απόψεις για να δικαιολογήσουν τις ηλιθιοτητες. Ακόμη και ένας φοιτητής της νομικής θα ήξερε και θα είχε ακούσει για την αρχή της ισότητας, την αρχή της αναλογίας και την ισχύ του Συντάγματος. Οταν κάποιος παραβλέπει την ουσία του Συντάγματος για να δικαιολογήσει τις εμμονές του είναι αντικείμενο της επιστήμης της ψυχιατρικής.

  • viper avatar
   viper @ Taliban 23/08/2013 11:23:43

   Επί της ουσίας αγαπητέ/ή, η παραβίαση του Συντάγματος είναι καθημερινό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Αφήστε τις μάχες από τα πληκτρολόγια, τα μεγάλα λόγια μέσω των σχολίων και ξεκινήστε κανέναν αγώνα της προκοπής για να έχετε την κοινή γνώμη με το μέρος σας. Τι θα έλεγε η Ψυχιατρική Επιστήμη για τους καθηγητές που οι ίδιοι υπονομεύουν τον εαυτό τους;

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 23/08/2013 12:48:10

  Σίγουρα "υπονομεύουν τον εαυτό τους" οι καθηγητές ;
  Μήπως, τους υπονομεύουν "άλλοι", λόγω ανταγωνισμού ;
  Πώς να μη σκεφτείς, για παράδειγμα, ότι
  στην προκειμένη περίπτωση των μετατάξεων,
  οι μεταταγέντες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία,
  αλλά και τα αυξημένα προσόντα,
  ώστε να διεκδικήσουν και να
  επιτύχουν θέσεις ευθύνης σε Δημοτικά (πχ διευθυντικές) και στη Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας γενικώς ;
  Μάλλον το επίπεδο ανταγωνισμού, αναμένεται να ανέβει και ίσως αυτό να μην είναι ευχάριστο, για πολλούς.

  • viper avatar
   viper @ roadrunner 23/08/2013 16:24:05

   Πιθανό οι μεταταγέντες να έχουν τα δικά τους κομματικά ερείσματα. Αν και προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιου είδους μετατάξεις, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη διχόνοια ανάμεσα στους Α΄/θμιους και Β΄/θμιους, και κάποιοι κερδίζουν απ΄αυτό, μη ρωτήσεις ποιοι.! Και μην αμφισβητείς το γεγονός ότι κάποιοι καθηγητές ενεργούν προς δικό τους, αποκλειστικά, όφελος, πολιτικό και εργασιακό.
   Με εκτίμηση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.