Απίστευτη κομπίνα φοροδιαφυγής εκατ. ευρώ με λογισμικό σε «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές
10/10/2015 19:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτη κομπίνα φοροδιαφυγής εκατ. ευρώ με λογισμικό σε «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη ερευνά της οικονομικής αστυνομίας σε επιχειρήσεις που πωλούν ταμειακές μηχανές σε καταστήματα, μετά την αποκάλυψη τεράστιας κομπίνας φοροδιαφυγής με ειδικό λογισμικό.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, επιχειρηματίες τοποθετούν στις ταμειακές μηχανές τους ειδικό λογισμικό που, το οποίο τους επιτρέπει στο τέλος της ημέρας να παρεμβαίνουν και να εμφανίζουν λιγότερα έσοδα με σκοπό να φορολογηθούν και λιγότερο.

Στην πράξη, για παράδειγμα, σε μία ημερήσια είσπραξη 1.000 ευρώ και ενώ έχουν κοπεί αποδείξεις στους καταναλωτές, στο τέλος της ημέρας χάρη στο ειδικό λογισμικό η πραγματική είσπραξη της επιχείρησης εμφανίζεται σημαντικά μικρότερη, με τη διαφορά να μπαίνει στην τσέπη των επιχειρηματιών με την μορφή «μαύρου» χρήματος.

Ανυπολόγιστες είναι μέχρι στιγμής οι απώλειες εσόδων στο Δημόσιο από την πρακτική αυτή.

Πηγές του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τη βοήθεια αυτού του λογισμικού και ξεκινούν έρευνες σε Αττική και επαρχία.

Η αγορά του λογισμικού αγγίζει έως και τα 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τις αρχές.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 10/10/2015 22:09:21

  Με τις «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές και τα εκατομμύρια ευρώ φοροδιαφυγής, ιδού τα ισοδύναμα, κύριε Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ.

  Για να αφήσετε σε ησυχία τις συντάξεις των γερόντων συνταξιούχων. Οι οποίοι, μεγαλώνουν εγγονάκια που τους εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, νόμιμοι μετανάστες σήμερα, με άδειες εργασίας και παραμονής στο εξωτερικό ως καθαριστές κτιρίων και οι οποίοι, κάνουν αιματηρές οικονομίες για να φέρουν το συνάλλαγμα των κόπων εργασίας τους πίσω στην Ελλάδα. Εγώ για πραγματικά γεγονότα σάς μιλώ.

  Δείξτε λίγη ανθρωπιά, έλεος και συμπόνια στους ανήμπορους συνταξιούχους, οι οποίοι με την πενιχρή και πολλαπλά ψαλιδισμένη (άλλα τους έταξε το κόμμα σας), σύνταξή τους, και με προσωπικές στερήσεις τους, μεγαλώνουν τα ελληνόπουλα εγγονάκια τους.

  " Άνθρωπον ζητώ." ~Διογένης (410 - 323 π.Χ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.