Απίστευτες περιπτώσεις διαφθοράς
07/02/2014 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτες περιπτώσεις διαφθοράς

Διαβάστε απίστευτες περιπτώσεις διαφθοράς που αποδεικνύουν ότι κάποιοι δε σέβονται απολύτως τίποτε, ούτε τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Είναι 2011, η Ελλάδα βρίσκεται με το ένα πόδι στη χρεοκοπία. Λεφτά δεν υπάρχουν, ο κόσμος στενάζει από το πρώτο Μνημόνιο, η κρίση έχει απλωθεί σαν σκοτάδι σε όλη τη χώρα. Κι όμως, στην πατρίδα αυτή που όλοι αγαπούμε και θέλουμε το καλό της, υπήρχαν και υπάρχουν θύλακοι διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Απίστευτες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι κάποιοι δε σέβονται απολύτως τίποτε, ούτε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής είναι κόλαφος για τη δημόσια διοίκηση, κυρίως για τα νοσοκομεία και του δήμους. Εκεί που τα τρωκτικά τρώνε όπου βρουν, με απίστευτες μεθοδεύσεις και με τρόπους τόσο ευφάνταστους που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Σκεφτείτε μόνο ότι δήμος της περιφέρειας πλήρωσε πάνω από 6.500 ευρώ για τα έξοδα κηδείας δημοτικού υπαλλήλου όταν το Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θάψουμε το κράτος δεν επιτρέπει πάνω από 6.300 ευρώ.

Σκεφτείτε ότι έδινα πάνω από 22.000 ευρώ για έντυπο υλικό για την Αλωση της Τριπολιτσάς ή δημοτικοί σύμβουλοι έπαιρναν έξοδα για συμμετοχή σε δημοτικά συμβούλια ενώ δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους.

Και ύστερα αναρωτιόμαστε πώς αυτή η χώρα χρεοκόπησε.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ΕΣ «έκοψε» ως μη νόμιμες ή υπερβολικές δαπάνες για:

Εξοδα κηδείας δημοτικού συμβούλου ύψους 6.690€ χαρακτηρίζοντας δυσανάλογη τη δαπάνη, αφού για υπουργούς το ανώτατο όριο είναι 3.000€ και κατ’ εξαίρεση για κηδεία Προέδρου Δημοκρατίας και πρωθυπουργού 6.400€.

Καθαρισμό σχαρών νεκροταφείου και φρεατίων με κατάτμηση ποσού 43.000€, για να κάνει ο ΟΤΑ απευθείας ανάθεση.

Ανάθεση έναντι 20.000€ από ΟΤΑ της ενημέρωσης υγιεινής και ιατρικής πρόληψης για μαθητές, σχετικά με την παιδική παχυσαρκία, σε εταιρείες παροχής συμβουλών σε θέματα χρηματοοικονομικά, φοροτεχνικά, που δεν διέθετε τα εχέγγυα επιστημονικής γνώσης και εξειδίκευσης.

Προβολή κοινωνικών μηνυμάτων από γραφείο δημάρχου στη Β.Α. Ελλάδα, που καλούσε δημότες να ψηφίσουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές (6.300€).

«Φουσκωμένες» απομαγνητοφωνήσεις πρακτικών (15.000€) από σύντομες συνεδριάσεις.

Γιορτές από ΟΤΑ, γεύματα, προμήθεια έντυπου υλικού (22.000) για την επέτειο άλωσης της Τριπολιτσάς, αλλά και βιντεοσκόπηση εκδηλώσεων για 28η Οκτωβρίου και διαφημιστικά σποτ (5.500).

Αποζημιώσεις δημοτικών συμβούλων για συμμετοχή σε συνεδριάσεις που απείχαν μισή ώρα μεταξύ τους και έξοδα κίνησης σε τοπικούς συμβούλους για συμμετοχή σε συνεδριάσεις χωρίς να έχουν παραστεί επί 5 μήνες.

Καταβολή σε χρήμα των ποσοτήτων γάλακτος που πρέπει να δίνεται στους εργαζόμενους καθημερινά, με καταστρατήγηση των λόγων προστασίας της υγείας και υποκατάστασής της με μορφή οικονομικής ενίσχυσης.

Επίδομα ειδικής απασχόλησης σε υπάλληλο δήμου με 4ετή εκπαιδευτική άδεια για διδακτορική διατριβή και επίδομα αλλοδαπής (17.700) σε υπάλληλο ΕΟΤ ενώ εργαζόταν και ως ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Τμήμα δικηγορικής αμοιβής (α’ δόση 110.000) ύψους 1,3 εκατ. από ΕΣΔΚΝΑ που κρίθηκε άκυρη γιατί δεν υποβλήθηκε σε προσυμβατικό έλεγχο στο ΕΣ.

Εξοδα της ΕΕΤΤ (Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου) για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δώρα (27.000), κατασκηνώσεις - αθλητικές δραστηριότητες παιδιών (36.800) μολονότι ήταν μειωμένες κατά 51% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Δαπάνη 335.000 για εκδηλώσεις σε 4 πόλεις στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τηλεπικοινωνιών και κοινωνίας της πληροφορίας, που κρίθηκε ότι ξεπερνά κάθε εύλογο μέτρο στην κρίσιμη οικονομική περίοδο.

Αμοιβή 5.500€ σε καλλιτέχνη-μαέστρο για εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο που κρίθηκε υπερβολική στην οικονομική συγκυρία.

Εξόφληση λογαριασμών πολλών χιλιάδων ευρώ σε διάφορους ΟΤΑ, δημοτικές επιχειρήσεις κλπ. για έξοδα κινητής τηλεφωνίας που υπερβαίνουν το «προσήκον μέτρο».

Εξοδα 10.300 για αποκατάσταση ζημιάς σε ΙΧ υπαλλήλου που τράκαρε, καθώς με εντολή διευθυντή πήγε να αγοράσει φάρμακο για μαθητή.

Ανεπίκαιρο πρόγραμμα δράσης ΟΤΑ καθώς είχε λήξει η σχολική χρονιά και μη νόμιμη σύμβαση 1,3 εκατ. € στη Β. Ελλάδα για πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με μόνο αντισυμβαλλόμενο επιχείρηση ΟΤΑ κατά παράβαση αρχών χρηστής διοίκησης.

Το ΕΣ έβαλε «μπλόκο» σε ενισχύσεις Δήμου προς «ενδεείς δημότες» χωρίς να τεκμηριώνεται η οικονομική αδυναμία τους, σε αντίστοιχες δαπάνες για κατασκηνώσεις παιδιών χωρίς να δικαιολογείται από οικογενειακές φορολογικές δηλώσεις και για ενίσχυση πρώην δωρητή ιδρύματος και ήδη απόρου. Δεν ενέκρινε επίσης την επιχορήγηση φοιτητικού συλλόγου από ΑΕΙ και την ενίσχυση 20.000 ευρώ του Υπουργείου Εξωτερικών προς ιδιωτικό εκπαιδευτικό Ιδρυμα, Κολλέγιο της Ευρώπης (στην Μπριζ του Βελγίου).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/02/2014 17:42:39

  Οι ΟΤΑ ήταν και είναι κέντρα διαφθοράς και σπατάλης. Μακάρι με τα πλαφόν εξόδων και τους ελέγχους να πάψουν να είναι...

 2. Cynthia avatar
  Cynthia 07/02/2014 22:28:48

  Πραγματικά απίστευτη διαφθορά ! Ασύλληπτη για όσους δεν είχαν ποτέ σχέση με την πολιτική ,δημιουργεί ένα αίσθημα απογοήτευσης κ μηδενισμού .Αλήθεια , διαβάζοντας αυτη τη λίστα πιστεύει κανείς πραγματικά οτι υπάρχει ελπίδα να διορθωθεί ποτέ αυτή η σήψη ? Τα οικονομικά μεγέθη δεν είναι του ύψους των μιζών που αποκαλύφθηκαν και των όσων υποθέτουμε οτι κρύβονται σε λογαριασμούς πολιτικών και επιχειρηματιών αλλα εδώ μιλάμε για ανθρώπους της διπλανής πόρτας κι αυτό σε κάνει να απογοητεύεσαι και να απελπιζεσαι περισσότερο. Τόση αναλγησία πια !

 3. π.π. avatar
  π.π. 08/02/2014 16:41:55

  Δεν υπάρχει άλλη λύση από το κόψιμο των κονδυλίων, όταν τους δοθούν θα βρουν τρόπο να τα φάνε , όποιοι έλεγχοι και αν γίνουν. Τέρμα η χρηματοδότηση δεν υπάρχει άλλη λύση...

 4. θηραία avatar
  θηραία 08/02/2014 19:54:46

  Πολλά τα όσα πληρώθηκαν για κηδείες... που να ψαχτούν και πόσα μαύρα διακινούνται για την εξέρευση τάφου!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.