#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/02/2013 10:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάτη με άρωμα γυναίκας στο Γεν. Λογιστήριο του ΚράτουςΓυναικεία υπόθεση ήταν όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η κομπίνα με τις συντάξεις -«μαϊμού» και ειδικότερα την είσπραξη συντάξεων θανόντων ή άλλων που είχαν ανασταλεί, η οποία εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε γυναίκες, οι τρεις από τις οποίες εργάζονταν μέχρι κάποια στιγμή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), και τον σύζυγο της μίας, οι οποίοι αποτελούσαν δύο διαφορετικές ομάδες, που άρπαζαν το κρατικό χρήμα με πανομοιότυπο τρόπο.

Την μία ομάδα αποτελούσαν μια 59χρονη συνταξιούχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μια 57χρονη πρώην υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, καθώς και άλλη μία 54χρονη. Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται μία 46χρονη υπάλληλος (σε αργία) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο 51χρονος σύζυγός της και μία 42χρονησυνεργός τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, απάτη και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι η πρώτη ομάδα είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από το μήνα Οκτώβριο του 2011, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε από την υπεξαίρεση των χρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου, ανέρχεται σε 479.922 ευρώ.

Η δεύτερη ομάδα είχε συγκροτηθεί από το Φεβρουάριο του 2004, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε από την δράση της ανέρχεται σε 68.711,37 ευρώ.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν και οι δύο ομάδες ήταν η εξής: Οι γυναίκες υπάλληλοι του ΓΛΚ, χρησιμοποιώντας κωδικούς δικούς τους η συναδέλφων τους, έδιναν εντολές για καταβολές συντάξεων θανόντων, ή ζώντων που για κάποιους λόγους είχαν ανασταλεί, σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς τους ή των συνεργών τους, ενώ παράλληλα άλλαζαν τις διευθύνσεις των θανόντων ή των πρώην συνταξιούχων, για να μην λάβουν κάποια επιστολή ή άλλο έγγραφο οι συγγενείς τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της 59χρονης συνταξιούχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας λευκός φάκελος, που περιείχε 14 φωτοτυπίες καταστάσεων σχετικά με καταβολές ποσών σε θανόντες συνταξιούχους και δύο καρτέλες θανόντων συνταξιούχων.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 - 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 23/02/2013 10:33:02

  ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ!

 2. Σοφία avatar
  Σοφία 23/02/2013 11:15:33

  Να υποθεσω οτι η δικη τους συνταξη θα καταβληθει κανονικα το επομενο μηνα.
  Οπως και των υπολοιπων επιορκων βεβαιως.

 3. Dimitris avatar
  Dimitris 23/02/2013 14:15:42

  Όταν έχει τόσα χρόνια βρωμίσει το κεφάλι τότε λογικό είναι στο ψάρι που λέγεται κράτος να βρωμίσει και στο σώμα. Για πάτε κατά τον τομέα δημοσίων έργων να δείτε τι γίνεται;

 4. χρήστος avatar
  χρήστος 23/02/2013 18:10:47

  Σκεφτείτε τόσα χρόνια τι γινότανε στο δημόσιο ,πόσοι έκλεβαν ,πόσα έκλεψαν κια πόσοι την γλίτωσαν ,αφού έλεγχοι δεν γινόντουσαν ποτέ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.