30/07/2013 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανώνυμη Εταιρεία για την αξιοποίηση της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας

Από το γραφείο του Πρωθυπουργού και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια της σχετικής πρότασης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου - η οποία έχει διατυπωθεί και τεθεί υπ' όψιν της Πολιτείας ήδη από τον Οκτώβριο του 2009- και προς την κατεύθυνση της υλοποίησής της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην από κοινού σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.”.
Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα και την κοινωνία μας, που απαιτεί λύσεις και απαντήσεις στις βαρύτατες επιπτώσεις της σοβαρότερης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων εξήντα και πλέον ετών, Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Με την Εκκλησία να θέτει ουσιαστικά για μία ακόμη φορά την περιουσία της στη διάθεση της Πολιτείας και του λαού μας.

Πρόκειται για μία κοινωνική σύμπραξη στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο με μοναδικό σκοπό την ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Γι' αυτό άλλωστε και τα έσοδα που θα προκύπτουν, θα κατευθύνονται από την μεν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην περαιτέρω στήριξη και επέκταση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, από το δε Ελληνικό Δημόσιο, στη διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών του και στην αρωγή των πλέον ευπαθών και αδύναμων συμπολιτών μας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/07/2013 15:36:38

  Για να προλάβω τους περίεργους γνωστούς-άγνωστους της αθεϊστικής ιδεολογίας-πίστης, η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μακράν ο πρώτος φορέας φιλανθρωπίας και αρωγής τα τελευταία 200 χρόνια. Το τι κάνει τα χρήματα που μαζεύει από τον πιστό λαό αφορά εκείνη και όσους δίνουν σε αυτή. Όχι εσάς. Και εγώ που δίνω όσα δύναμαι, με κάνει ευτυχισμένο το ότι ταίζονται χιλιάδες κάθε μέρα από τον οβολό των πιστών και καλύπτονται διάφορες έκτακτες ανάγκες πάμπολλων συναναθρώπων μας. Η γνώμη των εκτός Εκκλησίας δεν είναι σχετική με τη συζήτηση επειδή δεν συνεισέφεραν ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ για να έχουν λόγο και δεν μετράει καθόλου εξαρχής.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 31/07/2013 00:01:19

   Ἔτσι,πολύ σωστός Γιώργο!

 2. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 30/07/2013 23:00:36

  Γιώργο, μαζί σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.