#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2013 20:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντ. Σαμαράς: Nούμερο ένα πρόβλημα στην Ευρώπη η έλλειψη ανάπτυξηςΣτις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει η ΕΕ για να τονωθεί η οικονομική μεγέθυνση και να μειωθεί η ανεργία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της παρέμβασής του κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ στρέφει πλέον την προσοχή της στο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης, επισήμανε πως επείγει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά τον τομέα της ενέργειας όπου επισήμανε πως η άνοδος των τιμών έχουν επί της ουσίας ακυρώσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πέτυχε η Ελλάδα μειώνοντας το κόστος της εργασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του Μάιου το θέμα των τιμών της ενέργειας και οι επιπτώσεις τόσο σε κλαδικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

«H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία», δήλωσε ο  Έλληνας πρωθυπουργός, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» για την ΕΕ, δημιουργώντας ανεργία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους.

«Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς υποφέρουμε από ιστορικά υψηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τα υψηλότερα σε ό,τι αφορά τους νέους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι σημαντική», δήλωσε ο Έλληνας ηγέτης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos p. avatar
  nikos p. 14/03/2013 19:42:53

  αυτο μπορουσα να το πω και εγω.δεν ειναι κατι νεο.πραξεις θελουμε!

 2. Κρίτων Καππαδόκης avatar
  Κρίτων Καππαδόκης 14/03/2013 20:09:18

  Ας μην υποτιμάμε το σχόλιο αυτό .
  Ανεξάρτητα από συμπάθειες και "θαυμασμούς" , η παρατήρηση αυτή αγγίζει τον πυρήνα τού οικονομικού προβλήματος τής Ευρώπης . Η μήτρα τού παγκόσμιου πια Δυτικού πολιτισμού (με τα καλά του και τα αρνητικά του) είναι πάντα αυτή εδώ η Ηπειρος . Είτε αρέσει , είτε δεν αρέσει σε κάποιους . Και είναι αλήθεια ότι μετά τον Β' Μεγάλο ("Παγκόσμιο") Πόλεμο η οικονομική της πρωτοκαθεδρία υπονομεύτηκε και πέρασαν σε πρώτη θέση άλλες δυνάμεις ανταγωνιστικές προς τις Ευρωπαϊκές οικονομίες . Η Ε.Ε. είναι ο μονόδρομος για την ανάνηψη τής Ευρώπης και το γνωρίζουμε όλοι . Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς καινοτομία , χωρίς ευρωπαϊκή βιομηχανία και εμπόριο, χωρίς αγροτική πολιτική αυτάρκειας , χωρίς ενίσχυση των Ευρωπαϊκών κεφαλαιουχικών κέντρων και "απογαλακτισμό" τους από το Σίτυ και την ΓουώλΣτρητ (χωρίς ανάπτυξη δηλαδή) η Ευρώπη θα ασφυκτιά ανάμεσα στα παραπαίδια της Η.Π.Α. , Κίνα , Καναδά κ.λ.π. .
  Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε γενικά στην ανάγκη ανάπτυξης τής Ευρώπης . Το γεγονός ότι την αναγκαιότητα αυτή την γνωρίζουμε μάλλον όλοι , δεν καθιστά περιττή , ούτε κενή περιεχομένου την αναφορά αυτή , εφ' όσον μάλιστα έγινε με σαφή συσχέτιση προς την ανάγκη και νέων θέσεων εργασίας και αντιμετώπιση τής ανθρωποφάγας ανεργίας .
  Άλλωστε ανάπτυξη τής Ευρώπης σημαίνει και αυτάρκεια της σε πηγές ενέργειας, που έμμεσα παραπέμπει σε Ευρωπαϊκή ομπρέλλα στο Αιγαίο και στις Νότιες Κρητικές θάλασσες ("Λιβυκό Πέλαγος" κ.λ.π.) ...

 3. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 14/03/2013 22:00:17

  Σύμφωνοι.
  1) Πότε θα καταργηθεί η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων;
  2) Ως πότε θα πληρώνουμε υπουργούς, βουλευτές και κοπρόσκυλα ΟΤΑ;
  3) Πότε θα μειωθούν οι συντελεστές φορολογίας;
  4) Πότε θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος;
  5) Πότε θα ιδιωτικοποιήσετε ΟΣΕ, ΔΕΗ κλπ;
  6) Πότε θα μου δώσεις την επιλογή να δουλεύω χωρίς να πληρώνω υποχρεωτικά ασφάλεια;
  7) Πότε θα ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια;
  8) Πότε θα καταργηθούν τα κλειστά επαγγέλματα;
  Απαντήστε σε αυτά και η ανάπτυξη θα έρθει χωρίς τη συγκατάθεση της Μέρκελ. Άιντε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.