Αντ. Σαμαράς σε δικαστικούς: Θα πάρετε τα αναδρομικά, αλλά θα περιμένετε
20/02/2014 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντ. Σαμαράς σε δικαστικούς: Θα πάρετε τα αναδρομικά, αλλά θα περιμένετε

Την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου με τις οποίες προβλέπεται η αναδρομική επιστροφή των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, εκδήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους δικαστικών Ενώσεων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό.

Εξάλλου, υπογραμμίστηκε ότι έχει κλείσει ο προϋπολογισμός του 2014 και από το πλεόνασμα (αν υπάρξει) δεν θα μπορεί να δοθεί η επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι οποίοι του έθεσαν τα θέματα που απασχολούν τις γραμματείες των δικαστηρίων, όπως έλλειψη προσωπικού και μηχανογράφηση των δικαστηρίων.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και προσλήψεις ειδικά του κλάδου της πληροφορικής.

Παρών και στις δύο συναντήσεις ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ στη συνάντηση με του δικαστικούς Υπαλλήλους παρίστατο και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 21/02/2014 09:43:16

  Το μισθοδικείο είναι δημιούργημα και εφεύρεση του βενιζέλου.Απο την σύνθεσή του αντιλαμβάνεται κανείς πόσο θέλει η εξουσία να υποτιμήσει την νοημοσύνη των λοιπών πολιτών.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΠΕΛΙΑΣ 21/02/2014 14:40:12

   Κι αλλα αναδρομικα οι δικαστες; Αμαν πια. 10 χρονια ολο αναδρομικα παιρνουν....

 2. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 23/02/2014 22:08:25

  ...μήπως ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός μας, να καθυστερήσει ή και να μην καταβάλλει και καθόλου,τα αναδρομικά στους ε.ε. & ε.α. των ΕΔ ;Αυτοί εξ΄άλλου, είναι και οι μόνοι που δεν έχουν δυνατότητες- προνόμια (μισθοδικείο) ή "άλλους" τρόπους για να διεκδικήσουν ή να απαιτήσουν παροχές και διευκολύνσεις ... έναντι όλων των υπολοίπων προνομιούχων και μη. Εξ΄άλλου τους έχουν αποδοθεί από "ανώτερο ον και ομοϊδεάτες του" επιθετικοί /κατηγορηματικοί προσδιορισμοί όπως "αντιπαραγωγικοί " αλλά και άλλλοι που αφορούν ευαίσθητες ανθρώπινες υπάρξεις με ιδιαίτερες ικανότητες (...) .Οι αντιπαραγωγικοί και αυτ...., λοιπόν, πάντα αδιαμαρτύρητα,σε όλες τις δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις που ανακύπτουν ή προκύπτουν στην κοινωνία,πέραν των πολυεπίπεδων απαιτητικών επαγγελματικών τους (και άνευ ωραρίων) υποχρεώσεών τους και χωρίς αυτοί να είναι μέρος (...) της ίδιας στις δύσκολες στιγμές, είναι έτοιμοι και παρόντες, με υψηλό πάντα το αίσθημα προσφοράς, με ψυχικό σθένος και κυρίως "πειθαρχημένοι και στην κακουχία". Και ας σημειωθεί, χωρίς το έξτρα κόστος που προκύπτει από κάθε παρουσία των -μόνο για εκτίμηση και όχι για ουσιαστική συνδρομή -συμμετοχή...- αρμόδιων φορέων/υπαλλήλων του δημοσίου ή και του ιδιωτικού τομέα (τεράστιο κόστος και για τους δύο τομείς σε πολλές των περιπτώσεων,αν όχι σε όλες...) .Αυτούς λοιπόν , τους προνομιούχους, το ανώτατο ον και οι ομοϊδεάτες του φρόντισαν με χειρουργική ακρίβεια να τους καταδικάσουν στην εξαθλίωση . Ενώ, είχαν ήδη φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια , να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν όλες αυτές τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου. Αυτές δηλ. που έπρεπε για "ευνόητους λόγους", να λαμβάνουν συντάξεις που δεν είχαν δικαίωμα.Αυτοί (ή μέλη των οικογενειών τους) που ταυτόχρονα μπορεί να ήταν και επιδοτ/νοι ή χρημ/νοι ή δαν/νοι και αυτο-απασχολούμενοι, που αισχροκερδούσαν από τις όποιες παροχές υπηρεσιών και φορ/γαν , ή ήταν ανεπάγγελτοι ή υποαπασχολούμενοι ...και φωτ/κά απαλλαγμένοι από κάθε φορ/κή υποχρέωση κλπ ή κι αυτοί που απολάμβαναν ταυτόχρονα συντάξεις μη δηλωμένων αποθανόντων (...) ή πολλοί κι εξ χαμηλοσ/χων (.... )ελάμβαναν ενίοτε ή λαμβάνουν επιδόματα οποιασδήποτε μορφής και σε πολλές των περιπτώσεων συνδυαστικά επιδόματα, προνόμια και όποιες τυχόν διευκολύνσεις ....ακόμα και σε επαγγελματίες ανεργους (με πολύ-πολύ μικρά εργασιακά διαλείματα)...Μεταξύ των υπολοίπων και όλοι οι ανωτέρω "εργατικοί " πλήρωναν και πληρώνουν τους αντιπαραγωγικούς, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους φόρους τους........ Γι΄αυτό και πρέπει να εισακουστούν αυτά "τα χαρισματικά,παραγωγικά και πνευματώδη όντα"(οι δημιουργοί-υποστηρικτές των ανωτέρω δεινοπαθούντων), που γνωρίζουν και από διαχ/ση αλλά κυρίως από απόδοση... Αυτοί που απαιτούν ( συνδιαχ/ση και χωρίς λαϊκή εντολή ) σαφώς και γνωρίζουν καλύτερα που πήγαιναν τα χρήματα και που πρέπει να πάει το όποιο πλεόνασμα,τώρα που έρχονται και εκλογές... . Εξ΄άλλου "τα κορόιδα" βίωσαν και βιώνουν στο πετσί τους τα χαρίσματά τους και ικανότητές τους,κ. Πρόεδρε.

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Δήμητρα 23/02/2014 22:17:03

   διόρθωση: διαλείμματα

   • Δήμητρα avatar
    Δήμητρα @ Δήμητρα 23/02/2014 23:50:36

    ΥΓ: Μήπως να σταματήσει αυτή η παροχή πάσης φύσεως επιδομάτων (ανεργίας, μαθητείας και ευκαιρίες για κατ΄επάγγελμα ανέργους του καφέ διαμαρτυρίας κτλ) και παροχών υγείας και να δοθούν θέσεις εργασίας , ξεκινώντας από τους ημεδαπούς μακροχρόνια ανεργους και νόμιμους αλλοδαπούς, για να αρχίσουν και οι εισφορές-ασφαλιστικές -συντ/κές καταβολές για παροχές υγείας και περίθαλψης και στα υπό κατάρρευση (;) ασφαλιστικά ταμεία που "επιδοτούνταν και επιδοτούνται" εμμέσως πλην σαφώς, σταθερά από αδειάλειπτα εργαζομενους (και όχι προνομιούχους συντ/χους φοροδότες), μη επιδ/νους-χρημ/νους-δαν/νους (και ποτέ εισερχομενους/επιδοτούμενους σε/από ταμεία ανεργίας...) και σημερινούς από περικοπές και υπερφορ/ση εξαθλιωμένους; 2.000.000 άνεργοι...= εξαθλίωση όχι όμως μόνο των ανέργων αλλά κυρίως των υπολοίπων που επωμίζονται τα αναλογούντα σ΄αυτούς και τις οικογένειές τους (θέτοντας ταυτόχρονα και εαυτούς σε κίνδυνο...). Μήπως να αναλογιστούν οι ιθύνοντες (εάν πραγματικά θέλουν....) όλα αυτά που απορρέουν επί της ουσίας, από το μέγεθος της ανεργίας συνυπολογίζοντας την γενικότερη ηθική κοινωνική κατάπτωση και να πράξουν τα δέοντα;...Μήπως;...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.