11/07/2013 12:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Με ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και κόντρες του Π. Λαφαζάνη με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και την Ντ. Μπακογιάννη, ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας πρότεινε (και η Επιτροπή αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία) σύντμηση της διαδικασίας, ώστε αύριο να κληθούν οι φορείς και να γίνει η συζήτηση επί των άρθρων, μέχρι τη Δευτέρα να διεξαχθεί η συζήτηση για τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, στη συνέχεια να εισαχθεί στην ολομέλεια και να έχει ψηφιστεί πριν τις 19 Ιουλίου. Σημείωσε ακόμη ότι αυτή τη φορά το πολυνομοσχέδιο δεν έρχεται με ένα άρθρο, ούτε ως κατεπείγον, αλλά ως επείγον.

Έντονα αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για «δικτατορία της τρόικας και κυβέρνηση ανδρείκελων». Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο είπε ότι «κυριαρχεί η αυθαιρεσία», αποτελείται από 108 άρθρα που είναι ουσιαστικά αυτοτελή νομοσχέδια. «Αν ευτελίζετε τις διαδικασίες, δεν θα τις ευτελίσει και η αξιωματική αντιπολίτευση», είπε ο Π. Λαφαζάνης, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για «απαράδεκτες διαδικασίες, δεν συμφωνούμε, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα».

«Όσες διατάξεις και να φέρνετε να απαλλάσσετε τις διοικήσεις των οργανισμών για τα αίσχη που κάνουν θα δώσουν λόγο, και εσείς θα δώσετε λόγο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μας απειλεί ο συνάδελφος;», παρενέβη ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. «Η λογοδοσία δεν είναι απειλή, δεν θα την αποφύγετε», απάντησε ο Π. Λαφαζάνης. «Ο τρόπος και το ύφος σας είναι», τόνισε ο Υπουργός.

«Δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις διαδικασίες, δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα και επιφυλασσόμαστε», είπε ο Π. Λαφαζάνης, προκαλώντας την αντίδραση της Ντ. Μπακογιάννη: «Είναι δυνατόν να λέτε ότι οι διαδικασίες της Βουλής είναι παράνομες;». «Πραξικοπηματικές και παράνομες», επέμεινε ο Π. Λαφαζάνης. «Να σοβαρευτείτε», του απάντησε η Ντ. Μπακογιάννη. «Εσείς να σοβαρευτείτε», ανταπάντησε ο Π. Λαφαζάνης.

«Λυπάμαι γι’ αυτά που ακούω από την αντιπολίτευση, υπάρχει επαρκέστατος χρόνος», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας ότι «την ουσία των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου την έχουμε ψηφίσει στις αρχές του έτους με τον 4110» και ότι τα θέματα «από το αίσχος των προσωρινών διαταγών μέχρι το πώς ο καθένας βλέπει το ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τεράστιο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ» είναι γνωστά και συζητούνται χρόνια και τώρα «χρειαζόμαστε τόλμη και παρρησία».

Με την σύντμηση της διαδικασίας συζήτησης διαφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς, υπογραμμίζοντας ότι «πάλι μπαίνουν ασφυκτικά πλαίσια».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος διάβασε μία επιστολή που έφθασε στη Χρυσή Αυγή και περιέγραφε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία οικογένεια που της κόβουν το ρεύμα. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αλ. Δερμεντζόπουλος του επεσήμανε ότι η επιστολή είναι άσχετη με το θέμα της σύντμησης της διαδικασίας. Είναι το μόνο σχετικό, είπε ο Βουλευτής και επέμεινε ότι οι άλλοι μίλησαν 15 λεπτά και έλεγαν «άρες μάρες κουκουνάρες».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η Ασ. Ξηροτύρη είπε ότι «θα συμφωνούσα και στη σύντμηση της διαδικασίας, αλλά να την κάνουμε ουσιαστική» και ζήτησε εμφατικά «να καταλάβουμε εδώ ότι η συζήτηση θα γίνει με ανοιχτά αυτιά».

«Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την τυπική διαδικασία ψήφισης προαποφασισμένων μέτρων», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο ταξικός χαρακτήρας του συστήματος και τα όρια της αστικής δημοκρατίας».

newsroom naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντώνης avatar
    Αντώνης 11/07/2013 13:14:05

    Ωραία αξιοκρατία κύριοι της κυβέρνησης εξαιρείται από την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο όσοι είναι υπάλληλοι της βουλής και αποσπασμενοι σε βουλευτικά γραφεία και υπουργεία σαν δεν ντρέπεσται λίγο προστατεύεται όλα τα βύσματα σας και μετά ζητάτε από τα υπόλοιπα κορόιδα να βάλουμε πλάτη για να παίρνει ο υπάλληλος της βουλής και του υπουργείου 4.000 τον μήνα.

  2. Hawk avatar
    Hawk 11/07/2013 14:02:43

    108 άρθρα που το καθένα είναι και αυτοτελές νομοσχέδιο..... δεν το βλέπω να προλαβαίνει να τα διαβάσει ο Μιχάλης πάλι, άντε θα τα ψηφίσει και τα παίρνει μαζί του στις διακοπές να ρίξει μιά ματιά, αν και βέβαια μιά από τα ίδια θα συμβεί και με τους περισσότερους βουλευτές... μιά ερώτηση έχω, μετά την ψήφιση αυτών των άρθρων θα ζήσουμε, θα επιτρέπεται να αναπνέουμε, ανησυχώ, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα γιατί πιά σκέφτομαι μιά ψυχή που είναι να βγει ας βγει.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.