08/01/2014 09:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόδραση του Χρ.Ξηρού

Την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε η είδηση της απόδρασης του καταδικασμένου για την 17Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού. Η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει ότι ανησυχεί βαθύτατα από την εξέλιξη και πως συνεργάζεται με έλληνες αξιωματούχους για την υπόθεση, ενώ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στη φυλακή.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Μ.Ιγνατίου και το Mega: «Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν ένα βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες.

Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στην φυλακή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί τον Χριστόδουλο Ξηρό ως ένα εκ των πλέον επικίνδυνων και αδίστακτων μελών της οργάνωσης 17Ν, την οποία διατηρούν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν σε διάφορες χώρες του κόσμου, κάτι που δείχνει ότι δεν θεωρούν πως η συγκεκριμένη οργάνωση έχει εξαρθρωθεί πλήρως.

news.in.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 08/01/2014 10:49:47

  Πως είναι δυνατόν να έχεις καταδικαστεί έξι φορές ισόβια κ´ να παίρνεις άδεια ; Αυτο μόνο στην ελληνική μπανανία γίνεται

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 08/01/2014 11:40:20

  Μετά το 1981 γίναμε ένα υπερβολικά χαλαρό, κυριολεκτικά μέχρι βλακείας χαλαρό κράτος.

  Μετά το 2010 γίναμε ένα υπερβολικά σκληρό κράτος για τον μέσο έλληνα αλλά εξακολουθούμε να είμαστε, ένα στα όρια της βλακείας χαλαρό κράτος για τον κάθε τρομοκράτη και τον κάθε παράνομο.

  Καλά κάνουν και μας κράζουν τόσο ξεκάθαρα οι αμερικάνοι. Οι άδειες στους κρατουμένους γενικά είναι άσχημη ιδέα. Οι άδειες όμως σε τρομοκράτες εγκληματική.

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 08/01/2014 14:59:21

  Οταν ολοι το εχουν ριξει στη....μασα, πως να φτιαχτει κρατος.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 08/01/2014 22:07:13

  Να επικαλεστούμε, σαν κόμμα του Λιάπη, λόγους βλακείας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.