#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2013 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανθελληνικό ψήφισμα για την ένταξη των ΣκοπίωνΠροκλητικό, έναντι της χώρας, αναμένεται και φέτος το ετήσιο ψήφισμα της Ευρωβουλής για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, μετά τη χθεσινή υιοθέτησή του και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία (39 υπέρ, 13 κατά), από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Ακόμη και Σκοπιανός να ήταν ο Βρετανός Εργατικός ευρωβουλευτής, Richard Howit, δεν θα έγραφε τόσο θετικό ψήφισμα για την ΠΓΔΜ. Φτάνει, μάλιστα, σε σημείο να συγχαίρει την Κομισιόν γιατί στην έκθεση χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονικός» και «μακεδονική» να προσδιορίσει το λαό και τη γλώσσα της γειτονικής χώρας. Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση του 2011, η Επιτροπή απέφυγε τον όρο ο «μακεδονικός» λαός ή η «μακεδονική» γλώσσα. Το σχέδιο ψηφίσματος θα υποβληθεί για τελική έγκριση στην ολομέλεια της Ευρωβουλής, ωστόσο, η χθεσινή ψηφοφορία δεν αφήνει πολλά περιθώρια βελτίωσής του. Στο σχέδιο ψηφίσματος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς το Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Θεωρεί ότι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που εγκρίθηκαν ομόφωνα και θέτουν ως χρονικό όριο για τη λήψη μιας απόφασης (για τα Σκόπια) τον Ιούνιο του 2013, στη βάση μιας νέας έκθεσης της Επιτροπής, συνιστούν ένα πραγματικό βήμα προόδου, και καλεί τον αρμόδιο επίτροπο να περιλάβει, στην έκθεση που ετοιμάζει, μια αξιολόγηση του κόστους της μη διεύρυνσης. Η Ευρωβουλή εκφράζει και πάλι τη λύπη της, γιατί η διαφορά στο θέμα της ονομασίας στέκεται εμπόδιο στην πορεία της χώρας προς την ένταξη, ενώ συμφωνεί με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι το ζήτημα του ονόματος πρέπει να διευθετηθεί οριστικά χωρίς καθυστερήσεις από καμία πλευρά.

Νίκος Μπέλλος, στον "Ελεύθερο Τύπο" 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/04/2013 08:54:46

  Οι Άγγλοι το έχουν συνήθειο: όπου πήγαιναν έφερναν αποίκους και τους ονόμαζαν "λευκούς ντόπιους". Έτσι, όταν ο Μουγκάμπε στη Ζιμπάμπουε εθνικοποιεί τα τσιφλίκια που είχε χαρίσει ο Ρόουντς σε Άγγλους γαιοκτήμονες, οι Άγγλοι φωνάζουν για "φυλετικές διακρίσεις" σε βάρος των "Λευκών Ζιμπαμπουανών". Η Αγγλία, όπως και η Τουρκία, όπως και τα Σκόπια, είναι παρασιτικές χώρες που αρπάζουν αυτά που έφτιαξαν οι άλλοι πριν από αυτούς, και τα οικειοποιούνται, χωρίς αιδώ.
  Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να τηρήσουμε απολύτως ασυμβίβαστη στάση στο Σκοπιανό. Οποιαδήποτε υποχώρηση στον αδύναμο βόρειο γείτονα ισοδυναμεί με πράσινο φως στις ορέξεις των Τούρκων. Πρέπει να καταγγελθεί η Ενδιάμεση Συμφωνία και να αναθεωρηθεί η πολιτική μας στο θέμα των Σκοπίων: Μια χώρα με 40% μειονότητες ΔΕΝ μπορεί να έχει εθνική ονομασία. Σε δέκα χρόνια, οι Σλάβοι στα Σκόπια θα είναι λιγότεροι από το 50% τού πληθυσμού. Με ποιο δικαίωμα να δίνουν το όνομα που αυτοί θέλουν στην χώρα στην οποία είναι συνιδιοκτήτες με Αλβανούς, Γύφτους, Τούρκους, Βλάχους και Σέρβους;

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 09/04/2013 09:17:14

  ΟΣΜΙΟ: TO AΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της ΕΛΛΑΔΑΣ για την κατοχή του
  http://athamastos.blogspot.gr/2012/06/to.html#!/2012/06/to.html

  © Royal Society of Chemistry 2013
  http://www.rsc.org/periodic-table/element/76/osmium

 3. parsifal avatar
  parsifal 09/04/2013 09:26:50

  Δυστυχώς μάλλον δίνωμε μάχη οπιθοφυλακής (πλέον). Σε ολες τις ευρωπαικές χώρες εχει περάσει το "Μακεδονία", προφανώς οχι απο... ανθελληνικό μένος αλλά διότι ουδείς θέλει να δυσκολέψει την ζωή του με ξένες εννοιες και ευαισθησίες, ειδικότερα στον εμπορικό τομέα ενώ ο πραγματισμός της παγκοσμιοποιήσεως "αφιστορίζει" και ενοποιεί επι του βωμού του Μαμωνά.
  Στα γαλλικά βιβλία γεωγραφίας - ιστορίας τα Σκόπια αναφέρονται μεγαλοπρεπώς ως "Macedoine" και οσάκις οι κόρες μου εγείρουν θέμα FYROM στο σχολείο (LFH - Eugene Delacroix Αγίας Παρασκευής) εισπράτουν την απάντηση "και την Κωνσταντινούπολη την λέτε Istamboul στο αεροδρόμιο και στις αερομεταφορές εν γένει..., αλλο οι ευαισθησίες και αλλο οι διακρατικές - διεθνείς σχέσεις" κλπ.
  Εχομε μείνει η σύντομα θα παραμείνωμε απολύτως μόνοι στο θέμα αυτό και το ειδικό βάρος της χώρας μας είναι ανεπαρκές για να επιβάλωμε την επιθυμητή λύση. Λεονταρισμοί, συλλαλητήρια και "κινητοποιήσεις" δεν αρκούν και δεν εντυπωσιάζουν κανέναν. Διαφαίνεται ... Macedoine, κατά το Grece, Istamboul, Corfou, Nicosie κλπ. Η μάχη χάθηκε στο Ματζικέρτ πρίν πολλά πολλά χρόνια, είχε μεσολαβήσει το 1054 και ακολούθησε το 1204... Θα ακολουθήσει και το λατινικό αλφάβητο ;

 4. Νικήτας avatar
  Νικήτας 09/04/2013 10:36:34

  Έτσι είναι όπως το είπε ο Νίκος Αργεάδης.
  Αν δεν πούμε εμείς το ναί τότε ότι και να λένε αυτοί , ας είναι και ολόκληρος ο κόσμος εν χορώ δεν ιδρώνει το αυτί .
  Μονάχα εμείς οι Έλληνες αν τους πούμε μακεδόνες αλλάζει το πράμα και για αυτό βάζουν λυτούς και δεμένους ώστε να λυγίσουμε .
  Η επιμονή στην αδιάλλακτη πολιτική της άρνησης οποιουδήποτε όρου με την λέξη μακεδονία είναι η μόνη επιλογή .
  Ούτε βήμα πίσω.
  Θεωρώ πως οι εκθέσεις που κατα καιρούς διοργανώνονται ανα τον κόσμο - πρόσφατα στονΛούβρο - με θέμα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από έγκριτους ειδικούς συνετίζουν τους ανεγκέφαλους στρατοκράτορες της οικουμένης και δεν ξεφτιλίζονται περισσότερο υποστηρίζοντας τους ανωποταμικούς ψευτομακεδόνες σλάβους και θα πρέπει να συνεχιστούν .
  Ας επιτεθούμε στο πνευματικό πεδίο μάχης όπου ο στρατός μας είνα ακαταμάχητος για να εκμεταλλευόμαστε το υψηλό επίπεδο καλλιέργειας που έχει αναπτύξει η δύση το οποίο δεν της επιτρέπει να κλίνει τα μάτια .

  • μαρικα avatar
   μαρικα @ Νικήτας 09/04/2013 12:24:47

   Αυτο κανουμε Νικητα μου απο το μετεριζι που βρισκομαστε.Επιθεση διλ.
   πνευματικα και πολλες φορες και ενεργιτηκα,Ομως οταν βλεπεις μεσα στην Ελλαδα δεν κουνιεται τιποτα σε πιανει αγανακτηση.Μεχρι ποτε θα τρεχουμε μεχρι ποτε θα κανουμε θυσιες?Ολα εχουν και τα ορια τους.

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 09/04/2013 16:10:15

  Τελικα θα μου απαντησει καποιος, αν το ''Σλαβομακεδονια'' ηταν η καλυτερη λυση απ της εφικτες? Ειναι καλυτερο το Βορεια Μακεδονια, ή Ανω Μακεδονια, ή το ''σκετο'' Μακεδονια?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.