Ανακάλυψαν και δεύτερη γιάφκα του Ξηρού
05/01/2015 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανακάλυψαν και δεύτερη γιάφκα του Ξηρού

(Ανανεωμένο) Και δεύτερο κρησφύγετο του τρομοκράτη της oργάνωσης «17η Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού ,που συνελήφθη το Σάββατο, στην Ανάβυσσο, βρέθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας ,το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την πόλη του Λουτρακίου και στον περίβολό του βρέθηκαν διάφορα αυτοκίνητα.Συγκεκριμένα υπήρχαν ένα λευκό βαν (διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί τον Ιούνιο από την Αθήνα) και ένα μαύρο τζιπ χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, από τον αριθμό πλαισίου του οποίου αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ήταν και αυτό κλεμμένο) οχήματα τα οποία, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, η ομάδα Ξηρού θα χρησιμοποιούσαν στο μεγάλο χτύπημα που είχε σχεδιάσει και απετράπη με τη σύλληψή του, στις φυλακές Κορυδαλλού, για την απελευθέρωση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».Eπίσης, σε δωμάτιο του σπιτιού βρέθηκαν τσουβάλια με νιτρική αμμωνία και τάπερ με καλώδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σπίτι είχε νοικιάσει η μυστηριώδης νεαρή που αναζητείται για υπόθαλψη του τρομοκράτη, κατά το χρονικό διάστημα του ενός χρόνου, που αυτός είχε κηρυχθεί δραπέτης από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες δεν επέστρεψε μετά την άδεια που είχε λάβει την Πρωτοχρονιά του 2014.

Η νεαρή, που χρησιμοποίησε για την ενοικίαση του σπιτιού την πλαστή ταυτότητα που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, αναζητείται πλέον από τις Αρχές στην Αττική, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα οι έρευνες για τον εντοπισμό της εστιάστηκαν στην περιοχή του Φαλήρου.

Η ανακάλυψη του δεύτερου κρησφύγετου του Ξηρού έγινε μετά τη δημοσιοποίηση της πλαστής ταυτότητας με τη φωτογραφία και τα στοιχεία νεαρής, η οποία βρέθηκε στο σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Αστυνομία και έδωσε στοιχεία για την κοπέλα, με την οποία, όπως είπε, έκλεισε τη συμφωνία για την ενοικίαση του σπιτιού που χρησιμοποιούσε ο Ξηρός.

Την ίδια ώρα,με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Χριστόδουλος Ξηρός επιστρέφει στον Κορυδαλλό.Ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη θα βρεθεί μόνος στην πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατούνταν όλα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

Τυπική ήταν η απολογία που έδωσε προηγουμένως,στον 11ο τακτικό ανακριτή ο Ξηρός, ο οποίος δώδεκα χρόνια μετά τη σύλληψή του ως μέλος της 17Ν, βρίσκεται πλέον υπόλογος για «διεύθυνση άγνωστης ως τώρα» τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο καταδικασμένος σε έξι φορές ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, αρνήθηκε σήμερα να δώσει ουσιαστική απολογία στον δικαστικό λειτουργό αναφέροντας πως ισχύει η δήλωση που διάβασε χθες στον εισαγγελέα, πως αρνείται να συμμετέχει στη διαδικασία και πως δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή. Σχολίασε μόνο τον χαρακτηρισμό της βασικής κατηγορίας που του έχει απαγγελθεί για τρομοκρατική οργάνωση η οποία -όπως διατυπώνεται στον νόμο- έχει στόχο να βλάψει την οικονομική κ.α. ζωή της χώρας.

«Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση. Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω, επειδή επαναλαμβάνεται (σς: στο κατηγορητήριο) συνεχώς η φράση "με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας" το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μία χαρά, όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ο Χριστόδουλος Ξηρός έσπευσε να δηλώσει μέσω του συνηγόρου του Φρ. Ραγκούση ότι «δεν συνεργάζεται» με τους αστυνομικούς. Η δήλωση αυτή ήταν το στίγμα που θέλησε να δώσει ο βαρυποινίτης ότι αυτήν τη φορά δεν θα «μιλήσει», όπως είχε κάνει αμέσως μετά τη σύλληψή του το 2002 και ενώ ο αδελφός του και συγκατηγορούμενος του για τη 17Ν Σάββας Ξηρός βρισκόταν σοβαρότατα τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό. Ο ίδιος ο 57χρονος, εξάλλου, στη δίκη για τη δράση της 17Ν είχε αναιρέσει εκείνες τις ομολογίες του.

Η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού, την οποία ο κατηγορούμενος ζήτησε να ληφθεί ως «απολογία κατηγορουμένου», είναι η εξής:

«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» του Ξηρού και η μυστηριώδης νεαρή γυναίκα

Σχέδιο: Γοργοπόταμος" ήταν η κωδική ονομασία που είχε επιλέξει ο Χριστόδουλος Ξηρός για την τρομοκρατική επίθεση που θα υλοποιούσε χθες με στόχο την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Στις σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα του έγραφε πάντα μέσα σε παρένθεση τη λέξη Γοργοπόταμος και εν συνεχεία ανέφερε λεπτομέρειες γύρω από το πως θα διενεργούσε το χτύπημα.

Μέσα στη γιάφκα του οι αρχές εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας, ένα laptop το οποίο όμως έχει κωδικούς. Έχει μεταφερθεί στην αντιτρομοκρατική και αργότερα στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα υπάρχει σίγουρα υλικό που θα τους βοηθήσει να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τις έρευνες.

Οι αρχές εστιάζουν αυτή τη στιγμή στην κοπέλα που απεικονίζεται στην πλαστή ταυτότητα και η οποία είναι 20-21 ετών και κατάγεται από το Αίγιο. Έχει περάσει σε σχολή στην Κομοτηνή στην οποία όμως δεν έχει σπουδάσει ποτέ, αν και οι γονείς της είχαν την εντύπωση για το αντίθετο.

Φαίνεται πως είχε σχέση με τον Χριστόδουλο Ξηρό από το καλοκαίρι. Έγινε έρευνα και στο Λουτράκι για τον εντοπισμό της, διέμενε όμως με τον Ξηρό στην Ανάβυσσο ενώ φαίνεται ότι είχε στρατολογηθεί πολύ πρόσφατα στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται πως είναι το άτομο που είχε κάνει την κατόπτευση του χώρου γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και αυτό που έκανε το σχεδιάγραμμα και έγραψε κάποιες από τις σημειώσεις του "σχεδίου γοργοπόταμος".

Η αστυνομία δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί της και φαίνεται ότι ήταν το κατάλληλο πρόσωπο να βρίσκεται γύρω από το περιβάλλον του Ξηρού και να μεταφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες στον αρχιτρομοκράτη. Στη γιάφκα βρέθηκαν και ρούχα της κοπέλας.

Η πραγματική κάτοχος της ταυτότητας μίλησε το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" και είπε ότι χρησιμοποιεί αυτή την ταυτότητα εδώ και έξι μήνες με τη δική της όμως φωτογραφία. Ανέφερε ότι ο αριθμός είναι ο δικός της αλλά έχουν αλλάξει την υπογραφή και το επίθετο της μητέρας της. Σημείωσε ότι η αντιτρομοκρατική επικοινώνησε μαζί της πριν γίνει η ανακοίνωση.

Το δεύτερο άτομο που αναζητά η αστυνομία είναι ένας 30χρονος άνδρας που νοίκιασε με πλαστά στοιχεία το σπίτι στην Ανάβυσσο που επίσης δεν έχει απασχολήσει τις αρχές. Υπάρχει αισιοδοξία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. ότι βρίσκονται κοντά στα ίχνη του.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας συνέκλιναν ότι επίκειται χτύπημα σε σωφρονιστικό ίδρυμα γι' αυτό και είχε δοθεί εντολή για διπλές σκοπιές γύρω από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Είχαν παρατηρήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος αντιδρούσε πολύ έντονα στην δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό και φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είχαν κρίνει ότι πρέπει να επισπεύσουν το χτύπημά τους.

Και αυτό γιατί -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας- η μεταφορά του Ν. Μαζιώτη στις φυλακές του Δομοκού υπό άκρα μυστικότητα είχε κάνει τον Ξηρό και τους συνεργάτες του να θεωρούν δεδομένη την ανάγκη αναπροσαρμογής των πλάνων τους καθώς έκριναν ότι επίκειτο αλλαγές στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού με βάση τα οποία είχε γίνει ο αρχικός τους σχεδιασμός.

Για να προλάβουν τις όποιες αλλαγές, ήθελαν το χτύπημα να γίνει άμεσα.

Πηγή: imerisia.gr - ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 06/01/2015 19:17:59

    Η οξυζενέ και άκρως επικίνδυνη αναρχοάπλυτη γελοιότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.