Αναδίπλωση Μπαλτά: Φήμες και διαδόσεις ότι καταργούμε τα Πρότυπα Σχολεία
20/02/2015 15:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναδίπλωση Μπαλτά: Φήμες και διαδόσεις ότι καταργούμε τα Πρότυπα Σχολεία

Αποδεκτές έκανε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τις παραιτήσεις των μελών της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.), οι αρμοδιότητες της οποίας θα ασκούνται στο εξής από «υπερκείμενη αρχή».

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Παιδείας διαψεύδει επίσης κατηγορηματικά «φήμες και οι κακόπιστες διαδόσεις ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου θα τοποθετηθεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες σε ό,τι αφορά το μέλλον των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Ξουλίδου: Δεν ωφελεί κανέναν η κατάργηση θεσμών της Παιδείας

Αναφερόμενη στο θέμα, η τομεάρχης Παιδείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας θέσαμε τους προβληματισμούς μας. Μπορεί να λέγονται πολλά γύρω από το θέμα αυτό αλλά μέσω του διαλόγου και της επιχειρηματολογίας μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όλα μπορούν να αλλάξουν.

Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, η λειτουργία των πρότυπων και πειραματικών σχολείων δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές οικογένειες να επιλέξουν οι ίδιες σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Δεν ωφελεί κανέναν η κατάργηση θεσμών της Παιδείας, που υπηρετούν με σεβασμό το κοινό καλό και έχουν ως αποστολή τη δημιουργία ελεύθερων ανθρώπων καλλιεργώντας την ικανότητα για ανεξάρτητη και κριτική σκέψη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.