Ανίκανοι και στη διαχείριση του μεταναστευτικού
09/08/2015 11:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανίκανοι και στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Πλήρης ακυβερνησία και παράλυση του κράτους

Κακόμοιρε Έκο που δεν έζησες στην Ελλάδα να δεις ότι ο Αύγουστος είναι γεμάτος ειδήσεις. Και μη νομίζετε ότι το νούμερο ένα θέμα είναι ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο τρώει ξύλο από την τρόικα που θα έδιωχνε ο Αλέξης. Ούτε ότι το άλλο μισό κάνει ότι δε βλέπει το πιο σκληρό μνημόνιο που θα υπογράψει.

Η είδηση είναι η έκρηξη του μεταναστευτικού ρεύματος. Τα στοιχεία και μόνο δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος το οποίο εμείς στην Αθήνα δε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε όπως οι κάτοικοι των νησιών. Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου πέρασαν από την Τουρκία στη χώρα μας περισσότεροι από 11.000 μετανάστες.

Από τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο στην Κω -που έχει 34.000 μόνιμους κατοίκους- έχουν καταφθάσει 14.794 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου διεσώθησαν από τη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στο νησί 3.995!

Στο ίδιο διάστημα, οι μετανάστες που πέρασαν από την Τουρκία στη Λέσβο -ένα νησί 85.000 κατοίκων- ξεπέρασαν τις 54.000, ενώ μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έφθασαν 6.000 πρόσφυγες.

Σοβαρό είναι το πρόβλημα και στη Σάμο, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 33.000 και το τελευταίο πεντάμηνο ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν στο νησί αγγίζει τις 10.000, ενώ από την 1η Αυγούστου έως και σήμερα ήδη έχουν φθάσει 971.

Στο ίδιο διάστημα στη Χίο -με μόνιμους κατοίκους 53.000- έφθασαν 19.437 μετανάστες και πρόσφυγες.

Τα ρεπορτάζ από τη Κω όπου μετανάστες κάνουν διαδήλωση ζητώντας να φύγουν και οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο να καταστρέφεται ο τουρισμός τους και φοβούνται για την ασφάλειά τους, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ασφαλώς το πρόβλημα είναι τεράστιο και γι’ αυτό δεν ευθύνεται η Ελλάδα ή μόνον η κυβέρνηση. Ασφαλώς και η χώρα μας έχει αφεθεί στο έλεος των προσφύγων από την Ευρώπη.

Αλλά και ο Τσίπρας με την παρέα του τι έχουν κάνει για να μειώσουν έστω την εικόνα της διάλυσης; Πριν δύο μέρες έκαναν μια σύσκεψη όπου αποφασίστηκε να συντονίσει τις κινήσεις ο… Φλαμπουράρης κάνοντας στην άκρη την ανεκδιήγητη κυρά Τασία. Δηλαδή ο χαβαλές υπουργός του φραπέ που έλεγε ότι θα στείλει σε resort τους τροικανούς για να κάνουν μπάνια, θα αναλάβει να λύσει το μεταναστευτικό. Μεγαλειώδης και στρατηγική κίνηση από τον Τσίπρα. Παραμέρισε την άχρηστη για να φέρει έναν ακόμη άχρηστο να λύσει το πρόβλημα των νησιών. Και πώς θα το κάνει αυτό; Θα αυξήσει τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες στην Αθήνα; Θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας; Θα φτιάξει κι άλλους οικισμούς όπως στον Βοτανικό; Αστείες καταστάσεις. Εδώ τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα στα νησιά επιδεινώνεται, ακούγονται κραυγές αγωνίας από τις τοπικές αρχές και η Αθήνα ασχολείται με τον… Βαρουφάκη. Γιατί τα πλοία δεν μετέφεραν τους μετανάστες γρηγορότερα; Γιατί δεν υπήρξε συντονισμός μεταξύ των υπουργείων Ναυτιλίας και Μετανάστευσης. Δηλαδή ο Δρίτσας δε μιλάει με τη σύζυγό του Τασία Χριστοδουλοπούλου; Εκεί στο σπίτι τους τι λένε; Δεν συντονίζονται μπας και διασωθεί η Κως, η Μυτιλήνη, η Σάμος; Μπα, αυτοί δεν μπορούν ούτε ως σύζυγοι να μιλήσουν πόσο μάλλον ως υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης.

Μέχρι λοιπόν να πάρει μπροστά ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης, να μιλήσει με τον Αλέξη στις διακοπές τους στην Αίγινα, να συντονιστεί η κυρά Τασία με τον Δρίτσα, να ξυπνήσει η Δούρου στην Αττική και όλοι μαζί να δώσουν κάποιες έστω και προσωρινές λύσεις η χώρα θα διαλύεται. Τα νησιά θα χάνουν τεράστια ποσά από τον τουρισμό, οι μετανάστες θα μπαίνουν ανεξέλεγκτοι και όλοι μαζί θα βρίζουν την ΕΕ, το Μνημόνιο, τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα φταίει σε τίποτε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και τώρα τι; avatar
  Και τώρα τι; 09/08/2015 11:51:11

  Μα ποιό μεταναστευτικό; Ετούτοι μέχρι πριν 20 μέρες μόλις, περνούσανε τους πρόσφυγες για ..τουρίστες που ήρθανε εδώ για να λιάζονται στις πλατείες μας. Δράμα η κατάσταση.

 2. ΚΡΗΤΙΚΟΣ avatar
  ΚΡΗΤΙΚΟΣ 09/08/2015 12:07:23

  Δηλαδή στους πόσους θα πούμε ΤΕΛΟΣ; Γιατί είναι πια εμφανές οτι οι Βορειοευρωπαίοι, αδιαφορούν. Μια χαρά τους βολεύει που ''αποθηκεύονται'' εδώ οι δύστυχοι όλης της γης.

 3. Κανονικός Δεξιός avatar
  Κανονικός Δεξιός 09/08/2015 16:40:39

  Δεν υπάρχει ''μεταναστευτικό''. Δε μιλάμε καν για πρόβλημα λαθρομετανάστευσης. Μιλάμε για μία άνευ προηγουμένου μαζική εισβολή αλλοδαπών και μία απίστευτη αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης του πληθυσμού μας. Αν δεν αντιμετωπιστεί ως τέτοια, ξεχάστε την Ελλάδα όπως τη γνωρίσαμε. Αλίμονο στις επόμενες γενιές Ελλήνων.

 4. ΤΤ avatar
  ΤΤ 09/08/2015 20:35:23

  Οχι οτι εχει πια καμία σημασία. Αν υπήρχε κρατος κάποιες θα περνούσαν δικαστήριο . Δυστυχώς ομως ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Πόλης, χωρις καν να συνειδητοποιούμε. Ποτε άλλος λαος δεν δέχθηκε τοσο ευχάριστα την εισβολή και κατοχή. Ίσως γιατι ενδόμυχα αναζητούμε αυτό που έλεγε ο Κονδυλης, την ιςτορικη ευθανασία ως έθνος. Μονο που δεν υπάρχουν ΚΑΠΗ για έθνη. Μονο σφαγεία. Τέλοσπαντων, ιδου τι ΠΕΡΑΣΕ απο την «βουλη των Ελλήνων» και ειναι νόμος του «κράτους»: Τέλος στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες βάζει τροπολογία που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, που ψηφίζεται την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής.
  Η τροπολογία καταργεί τις κυρώσεις για τη μεταφορά μεταναστών με δημόσια ή ιδιωτικά μέσα, σε τρεις περιπτώσεις: διάσωσης στη θάλασσα, μεταφοράς ανθρώπων που χρειάζονται διεθνή προστασία και προώθησης στο εσωτερικό, προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες μετά την παράνομη είσοδο στη χώρα.
  Οι κυρώσεις υποτίθεται ότι είχαν σκοπό να χτυπήσουν τους διακινητές, στην πράξη όμως λειτούργησαν τιμωρητικά για τους πρόσφυγες, που αναγκάζονταν να περπατούν δεκάδες χιλιόμετρα, και εκδικητικά για αλληλέγγυους πολίτες, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις επειδή θέλησαν ν’ανακουφίσουν ανθρώπους ταλαιπωρημένους. Επιτέλους λοιπόν απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της οικονομίας, άνοιξε και ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΑΦΙΚΙΝ. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ,δεν εχει νόημα να γράφουμε, ζούμε στιγμές παραφροσύνης grand mal. Υπαρχει στρατός; Η δουλειά του ειναι να ταΐζει τους εισβολείς;

 5. ΤΤ avatar
  ΤΤ 09/08/2015 20:37:33


  Η χώρα τελείωσε γιατι δεν εχει λογο ύπαρξης. Λόγος ύπαρξης ενός κράτους, (μην πω έθνους και πάθει κανενας σύντροφος αλλεργικό σοκ) δεν μπορει να ειναι το επίδομα κεραίας.

  Η χώρα πορεύθηκε ως τωρα με πυξίδα την εθνική ολοκλήρωση, την μεγάλη Ιδέα, και έκτοτε δεν εχει πυξίδα.

  Μετά την μεταπολίτευση η πυξίδα ειναι το επίδομα φραπέ της ΓΕΝΟΠ. ΤΟ δε παράδειγμα των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου ειναι ενδεικτικό : Λαλιωτης, Δαμανακη, Βαλαβάνη.
  Η μεταπολίτευση πνίγηκε , ή μαλλον έπνιξε την χώρα και το έθνος σε εναν ωκεανό μίζας (για τους μεγάλους) και διορισμών (για τις κλαδικές). Η δεξιά πρόθυμα εγινε κυανό ΠΑΣΟΚ και παλι εκει θελει να ξαναπάει...

  Τα καταφέρατε λοιπόν, δεν υπαρχει πια πατρίδα, έθνος, θεσμοί, νόμοι.

  Δυστυχώς νικήσατε συντροφοι.
  Η τζιχαντ ερχεται...

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ ΤΤ 10/08/2015 09:12:55

   Όταν οι Αμερικανοί βάζουν τη σημαία τους στις ταινίες τους κοροϊδεύουμε. Όμως οι Αμερικανοί ξέρουν ότι ένα κράτος προϋποθέτει κοινωνία (κι όχι το αντίστροφο, που μας δίδαξαν οι αριστεροί) και η κοινωνία στηρίζεται σε συλλογικές αξίες και επιθυμίες. Αυτά εδώ είναι ψιλά γράμματα. Ο Κονδύλης είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τον Μαρξ εργαλειακά κι όχι σα Βίβλο, για αυτό και οι κρίσεις του για την πραγματικότητα είναι εκπληκτικά διορατικές. Όσα έγραψε στο τέλος της "Θεωρίας πολέμου" επιβεβαιώνονται δραματικά σήμερα με τον πιο εμφατικό τρόπο. "Να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουμε εμείς". Αυτό είναι το μότο των μηδενιστών αριστερών που το αγκάλιασε πλέον η νεολαία, λόγω και της ασυλίας των συγκεκριμένων ατόμων. Γιατί εδώ και δεκαετίες φάνηκε στην Ελλάδα ότι το να τα σπας, να κλείνεις δημόσιους θεσμούς και γενικά να κάνεις το κέφι σου σε βάρος των άλλων ατιμώρητος είναι πολιτικά και κοινωνικά αποδεκτό. Ακολούθησαν την πτώση στο μηδενισμό οι γονείς, που έτσι κι αλλιώς είχαν αποτύχει να μεταδώσουν στα παιδιά τους κοινωνικές αρχές. Το μόνο που τους ένοιαζε ηταν τα παιδιά τους να καταναλώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να γίνουν "ευτυχισμένα" (περιέργως είμαστε πρώτοι σε κατανάλωση ψυχοφαρμάκων παρά την τόση ευημερία της μεταπολίτευσης). Βέβαια, το άτομο χάνεται κι αυτό όταν χαθεί η συλλογική οντότητα όπου ανήκε αλλά στη φάση του μηδενισμού δεν μπορεί να κάνει τέτοιες σκέψεις. Και να μπορούσε δεν έχει πια πνευματικές αντιστάσεις, ψυχικά κίνητρα για να αντισταθεί. Η αντίσταση είναι δύσκολη υπόθεση, αδύνατη για ένα λαό εθισμένο στην ευκολία.

 6. Δρόμος avatar
  Δρόμος 09/08/2015 21:14:26

  Kαι η ΝΔ αντί να έχει ξεσηκώσει τον τόπο για αυτό το θέμα, κοιμάται όρθια. Πλήρης αδιαφορία. Ανύπαρκτη, αδιάφορη και λίγη... Αφήνει τον Τσίπρα να αλωνίζει και δεν της καίγεται καρφί.

  • Eva avatar
   Eva @ Δρόμος 11/08/2015 12:52:13

   Εμενα με επεισαν οτι γινεται σκοπιμα.

 7. Παράξενος avatar
  Παράξενος 10/08/2015 07:49:36

  Αντίθετα, η γιγάντια αύξηση της λαθρομετανάστευσης χάρη στο προσκλητήριο που μοίρασε σε όλο τον πλανήτη και ειδικά την Τουρκία η κυβέρνηση δείχνει ότι είναι άκρως αποτελεσματική στην αποστολή της. Απλά εμείς ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνoυν αριστερή κυβέρνηση και εθνομηδενισμός. Δεν πειράζει, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για μαθήματα.

 8. Λιψ avatar
  Λιψ 10/08/2015 09:00:26

  Θα ήταν πάρα πολύ απλό για τη ΝΔ να αναθέσει σε κάποιο βουλευτή να κάνει έρευνα για τις δραστηριότητες του δικηγορικού γραφείου αυτής της υπέργηρης μεγαλοαστής τροτσκίστριας που διαχειρίζεται το μεταναστευτικό. Θα αποδεικνυόταν ότι τα κίνητρα της γιαγιάς Τασίας δεν είναι μόνο ιδεολογικά, αλλά, κυρίως μάλιστα, υλικά. Με άλλα λόγια, τι διαπλοκή έχει, εάν φυσικά έχει, εδώ και πολλά χρόνια το εν λόγω γραφείο με ΜΚΟ και αφανή δουλεμπορικά κυκλώματα, που κρύβονται πίσω από ΜΚΟ.... Με άλλα λόγια, θα ήταν πολύ απλό για τη ΝΔ να απαξιώσει ηθικά την εν λόγω γιαγιά. Δεν θέλει άλλωστε και πολύ. Αλλά η ΝΔ βρήκε στο πρόσωπο του Βουλγαράκη το ηθικό πλεοέκτημα που της έλειπε. Βλέπω τον Τζήμερο, τον Λεβέντη, αλλά και τον Μιχαλολιάκο (για τους πλέον εξτρέμ και οπαδούς της γνωστής θεωρίας του Κουγκίου) να τρίβουν τα χέρια τους...

 9. Eva avatar
  Eva 11/08/2015 12:33:21

  Η μηπως πολυ ικανοι να πετυχουν τους στοχους τους? Ο ενας επετευχθη. Ειχαμε επισοδιο. Λιγη προσοχη εδω γιατι ηδη καποιοι αλλοι τριβουν τα χερια τους για την ωραια πασα.

 10. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 13/08/2015 22:57:41

  Οργή στην Κω για τη Τασία, ζητούν τη καρατόμησή της! http://tinyurl.com/qgnjn24 MSN Νέα Εθνικά|Copyright: protothema.gr|10 ώρες πριν "η ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ' επίφαση υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποτελεί τον καταστροφέα της Κω".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.