Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη
11/03/2014 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» ανέλαβε, με προκήρυξή της, την ευθύνη για το χτύπημα στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα zougla.gr και υπέδειξε ένα κουτί μέτρησης φυσικού αερίου στα Εξάρχεια όπου είχε αφεθεί μέσα σε μαύρη σακούλα ένα στικάκι USB.

Στο στικάκι υπήρχε δισέλιδη προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση». Με τη συγκεκριμένη προκήρυξη αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη που έγινε στις 2 Μαρτίου.

Από την έκρηξη είχαν προκληθεί υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου του


«Ο Κρανιδιώτης είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΝΔ - ΧΑ»

Όσον αφορά στο χτύπημα, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει:

«Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη θεωρώντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας τς ΝΔ με την ΧΑ. Μεταδίδοντας τις φασιστικές ιδέες του, που με περίτεχνο τρόπο τις ονομάζει “εθνικές”, αποδεικνύει αυτό που ούτως ή άλλως οι περισσότεροι γνωρίζουν.

Πως η ΝΔ και η ΧΑ είναι δυό αδελφά κόμματα. Φέρνοντάς τα κοντά θέλει να πετύχει τον τέλειο συνδυασμό. (…) Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν που βιώνουμε αλλά και στις χειρότερες που έπονται (αν δεν υπάρξει έμπρακτη αντίδραση) αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μια από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας, μόλις 100 μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, να ανέβουμε στον 1το όροφο και να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό. Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό έξω από την πόρτα του γραφείου του Κρανιδιώτη, ενώ το αρχικό μας σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί εντός, από την στιγμή που καταλάβαμε πως ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Έτσι σύμφωνα με το αρχικό μας στόχο προκαλέσαμε μόνο υλικές ζημιές και τίποτα περαιτέρω..."

[photo_1]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sender avatar
  sender 11/03/2014 18:36:45

  Στερεοτυπικά φερέφωνα,σε πλήρη σύγχυση,που εφαρμόζουν φασιστικά και άνανδρα αυτό που οι ίδιοι αποστρέφονται.Αν δεν ήταν επικίνδυνοι θα ήταν γραφικοί,στην προσπάθειά τους να ψελλίσουν ιδεολογικές παρόλες,για πατριωτισμό,έννοια τελείως άγνωστη σ'αυτούς.

 2. Μήτσος Γκαζάκης avatar
  Μήτσος Γκαζάκης 11/03/2014 20:34:37

  Ζούμε ψυχεδελικές στιγμές. Οι τρομοκράτες που μια εβδομάδα πριν έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό, που παραλίγο να κάνει ,μπουρλότο όλη την πολυκατοικία όπου είναι το γραφείο του Φαήλου, με τόσους ανθρώπους μέσα, καταφέρονται κι αυτοί στην προκήρυξη κατά της ..."θεωρίας των 2 άκρων". Δηλαδή, "βάζω βόμβες αλλά δεν είμαι άκρο".

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 11/03/2014 21:56:26

  Είναι τόσο στερεοτυπική η επιχειρηματολογία αυτών των υπανθρώπων, που μπορούμε να μιλάμε για επίσημη αριστερή τρομοκρατία. Αυτό ακριβώς καταλογίζει και ο Συριζα στον Φαήλο. Είπατε τίποτα για ηθικούς αυτουργούς;

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 11/03/2014 23:46:57

  Κάπου αλλού που διάβασα ολόκληρη τν προκύρηξη,λένε οτι είχαν σκοπό νά βάλουν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο διαμέρισμα,αλλά τους χάλασε τα σχέδια ο Φαήλος γιατί ήταν μέσα. Αυτού του είδους η τρομοκρατία ξεφεύγει από τα όρια του εκφοβισμού και πάει ακόμη παραπέρα...

 5. panas avatar
  panas 12/03/2014 00:49:58

  Πότε θα το πάρουμε απόφαση σαν κοινωνία να μην γίνεται δεκτή η δημοσίευση τέτοιων προκηρύξεων από κανένο μέσο. Ο νόμος και το σύνταγμα το επιτρέπουν ακόμη;

 6. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 12/03/2014 11:11:02

  ΕΤΣΙ ΔΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ: "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ" ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΡΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Ο ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΙ ΕΝΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΔΡΙΑ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΚΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΑΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΦΟΡΗΤΑ......ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

 7. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 12/03/2014 17:00:07

  Η σύνδεση τρόικας - Κρανιδιώτη είναι για γέλια. Η σύνδεση Κρανιδιώτη - Χ.Α., επίσης. Το πρόβλημα με τους "νέους" είναι ότι έχουν μόρφωση, συγκρότηση και ευφυία σαφώς κάτω του μέσου όρου, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνοι. Μην ξεχνάμε: ο βλαξ είναι αήττητος (ασύμμετρη σκέψη, δηλ. δεν είναι απαραίτητο ότι θα ωφελήσει τον εαυτό του με την πράξη του οπότε δεν μπορείς να προβλέψεις τις κινήσεις του)._Κ.Π.

 8. ΚΜ avatar
  ΚΜ 12/03/2014 17:28:54

  Πιο ντιντής από αυτούς που βάλαν τη βόμβα, πεθαίνεις!

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 12/03/2014 17:49:42

  Οι συντάκτες της επιστολής: 1. είναι ασύντακτοι (βλ. "... γλειώδη .... υποκείμενο) 2. πάσχουν από επιλεκτική αμνησία (ξεχνούν ποιοί κυβερνούσαν το 2010 και μας έσυραν στα μνημόνια).
  3. υπόσχονται "καλές μέρες για την επανάσταση " δηλ. ότι θα ξαναχτυπήσουν με παρόμοιο ύπουλο τρόπο. Κάποτε δεν πρέπει να εξαρθρωθεί στη χώρα μας η τρομοκρατία, στα σοβαρά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.