Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό δάπεδο
26/08/2014 17:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό δάπεδο

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης, που έκλεινε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου, αποκαλύπτοντας τη συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου.

Στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο, αποκαλύπτεται βοτσαλωτό δάπεδο, που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους.

[photo_4]

Στο κάτω μέρος της πρόσοψης εμφανίζεται στη νωπογραφία ταινία, μπλε χρώματος, η οποία παρακολουθείται και στους πλευρικούς τοίχους.

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό δάπεδο 25204 photo

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό δάπεδο 25205 photo

Συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τον προθάλαμο, σε πλάτος δυο μέτρων περίπου, από τον τοίχο της εισόδου. Ο εσωτερικός χώρος, καλύπτεται ακόμη από όγκο χωμάτων, ο οποίος θα αφαιρείται, με ιδιαίτερη προσοχή, στις επόμενες μέρες. Επίσης, πραγματοποιούνται, συστηματικά, εργασίες συντήρησης και στερέωσης τόσο της πρόσοψης του μνημείου, όσο και του εσωτερικού του αποκαλυπτόμενου χώρου.

Παράλληλα με την πρόοδο της ανασκαφικής έρευνας δημιουργούνται οι εργοταξιακές υποδομές, που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και ασφαλέστερη προστασία στο ταφικό μνημείο από τις καιρικές συνθήκες. Σήμερα, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του προσωρινού στεγάστρου, που καλύπτει εξωτερικά το μνημείο.

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό δάπεδο 25206 photo

Τέλος, υπό την διεύθυνση της κ. Κ. Περιστέρη δημιουργήθηκε διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από τις ειδικότητες πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονος, γεωτεχνικού, τοπογράφου, συντηρητή και γεωλόγου, η οποία θα παρέχει την αναγκαία τεχνική υποστήριξη σε επίπεδο μελετών και εργασιών, που απαιτούνται για την διασφάλιση του μνημείου. Δόθηκε προτεραιότητα στις μελέτες και εργασίες για την απορροή των ομβρίων, για την στατική ενίσχυση των αποκαλυπτομένων τοίχων, για την συντήρηση επιφανειών, ποικίλης υφής, και των χρωμάτων.

Οι ανωτέρω εργασίες θα απασχολήσουν την διεπιστημονική ομάδα εργασίας τις αμέσως επόμενες μέρες. Με την πρόοδο της αποκάλυψης του μνημείου θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 27/08/2014 09:08:23

  συγχαρητήρια στους αρχαιολόγους και καλή συνέχεια στο έργο τους. και προ παντός, ψυχραιμία! όχι κραυγές, ειδικά για κομματική εκμετάλλευση. υπενθυμίζω σε ορισμένους πως πρόκειται για ΕΛΛΗΝΙΚΟ μνημείο...δεν είναι "επιτυχία" του α. σαμαρά ή του τσίπρα. παρεπιπτόντως, εκέι σατην δικομματική, πως εξηγείτε την παροχή, το δώρο, τα δανεικά και αγύριστα 200 εκ στο ανύπαρκτο μέγαρο μουσικής και μόνο 100 χιλ. ευρώ για τις ανασκαφές; αυτό λέει τι είδους πολιτισμό προωθείτε. τον ίδιο με τα πράσινα παράσιτα...

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 28/08/2014 15:30:06

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014, στις 4.20 π.μ. ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΤΙΣ 15.30 ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ! ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η DW: "Η διαφωνία ονόματος μεταξύ "πΓΔΜ" και Ελλάδας θα είναι επίσημα το θέμα του συνεδρίου"!!! Παρόν και ο Μπαρόζο! Κεκλεισμένων των θυρών η συνάντηση! ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ Στον Γκρούεφσκι θα ασκηθούν ταυτόχρονα σκληρές πιέσεις και θα δοθούν μεγάλα ανταλλάγματα, προκειμένου να δεχθεί την απαράδεκτη "Σύνθετη Ονομασία" που θα έχει μέσα το Όνομά μας! Σκοπός της Γερμανίας είναι να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ώστε να επεκτείνει την Γερμανική Ηγεμονία της Ευρώπης (Ράϊχ) σε όλη τη Βαλκανική, την ώρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ξεκίνησε ακριβώς από τα Βαλκάνια, ενώ παράλληλα οι φλόγες της Ουκρανίας και της Κρίσης ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑΣ πλησιάζουν ξανά επικίνδυνα... Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Κίεβο καταγγέλει την Ρωσία για εισβολή σε παραμεθόριες πόλεις της Ουκρανίας, κάτι που θα δυναμιτίσει τις εξελίξεις, αλλά και τις πιέσεις από το Βερολίνο και προς την Αθήνα... Οι Γερμανοί μάλιστα τονίζουν ότι εάν δεν υπάρξει πολιτική συνεργασία και τελικά συμφωνία, είναι δύσκολο να υπάρξει οικονομική συνεργασία... Ξεχωριστές συναντήσεις γίνονται ήδη από το πρωί των Υπουργών Οικονομικών και το απόγευμα των Υπουργών Εξωτερικών αντίστοιχα, με τη συμμετοχή του ανθέλληνα Επιτρόπου Διερεύνησης Στέφαν Φούλε, που είναι φανατικά στο πλευρό των Σκοπίων! ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Στη συνάντηση που γίνεται ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, θα παραβρίσκονται Σκόπια, Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το ....Κοσσυφοπέδιο! Επίσης θα συμμετέχουν εκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Ε. Μπαρόζο και υψηλοί αξιωματούχοι από Γαλλία, Αυστρία, Σλοβενία και Κροατία... ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ" Το Βερολίνο αποφασισμένο να πάρει την ηγεμονία των Δυτικών Βαλκανίων με όλα τα γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη, θα επιχειρήσει πλέον να αντικαταστήσει τον όρο "Διεύρυνση της Ε.Ε.", με τον όρο "Ενοποίηση της Ε.Ε.", ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική και να καμφθούν αντιρρήσεις... Έτσι, τα Σκόπια θα προχωρήσουν προς την "Ενοποίηση"... παρά το "Βέτο" Καραμανλή που αφορά την "Διεύρυνση"... ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ! Εάν τυχόν υποχωρήσει ο Γκρούεφσκι, τότε θα επιχειρηθεί η ένταξη ή προένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στις 4-5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία, με προσπάθεια να υπάρξει ρητή σχετική δέσμευση της Ελλάδος... Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα Έλληνες Με σταθερό βήμα οι ανασκαφές στην Αμφίπολη Εικόνα από ελικόπτερο (κατά προτίμηση σε πλήρη εικόνα) http://youtu.be/Js7KBBek_G0

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 28/08/2014 20:51:27

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 πριν 3 ώρες ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ" (NTOΪΤΣΕ ΒΕΛΛΕ) ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε.! Σε σχετικό γράφημα που παρουσίασε πριν λίγο η Τηλεόραση της DW για να δείξει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που συμμετέχουν στην ειδική Σύνοδο Κορυφής στο Βερολίνο μετά από πρόσκληση της Μέρκελ, ανέγραψε σαν "Μακεδονία" τα Σκόπια, προσβάλλοντας την Ελλάδα, την Αλήθεια, την Ιστορία, την Ευρωπαϊκή ...Αλληλεγγύη, τις αποφάσεις του ΟΗΕ, σωρεία Συνόδων Κορυφής της Ε.Ε. και του Βουκουρεστίου του ΝΑΤΟ, αλλά και τους χιλιάδες Έλληνες της Γερμανίας! Το δε Ελλαδικό Υπουργείο Εξωτερικών απλώς κοιμάται ή κάνει πως δεν βλέπει; Η Αθήνα οφείλει να στείλει εντονότατο Διάβημα για την ηθελημένη και δόλια αυτή παραχάραξη κατά της χώρας μας, σε μια στιγμή μάλιστα που οι διεθνείς προβολείς είναι στραμμένοι στην Αμφίπολη! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας * ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 πριν 4 ώρες Η ΜΕΡΚΕΛ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Παράλληλα και σε επίπεδο Υπουργών Οικονομικών προχώρησαν επίσης οι επαφές με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, με την Γερμανία να κρατά και το πεπόνι και το μαχαίρι. Τα Σκόπια διά του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού τους σε θέματα Οικονομίας Βλαντιμίρ Πεσέβσκι ζήτησαν γερμανικές επενδύσεις στα δίκτυα φυσικού αερίου και γενικά στον τομέα της ενέργειας. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα Έλληνες * ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 πριν 5 ώρες ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ "ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ" ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ! Ευχαριστούμε τον δραστήριο Πρόεδρο της Ιντερσαλόνικα κ. Μελά Γιαννιώτη, που στηρίζει πάντα δυναμικά και ενεργά την Επιτροπή, ως άξιος Μακεδόνας! http://www.intersalonika.gr/admin/photos/2014-08-28%20INTERFAX%20No%20300.pdf ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα Έλληνες

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 29/08/2014 06:22:21

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 στις 2.23 μ.μ. "ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ" ΔΙΑΤΑΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΕΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! «Οι συμμετέχοντες (στη Σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο) υπογραμμίζουν την ανάγκη να επιλυθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα εκκρεμή διμερή θέματα, προς το συμφέρον των σχέσεων καλής γειτονίας και της αυξημένης σταθερότητας στην περιοχή... Η διαφορά για την ονομασία μεταξύ της "ΠΓΔΜ" και της Ελλάδας αποτελεί ένα από τα εκκρεμή διμερή θέματα. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι αυτή η διαφορά πρέπει να λυθεί επειγόντως με διάθεση για συμβιβασμό από όλες τις πλευρές», τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν του Βερολίνου. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΕΡΚΕΛ Η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος που στέλνει η Γερμανία είναι σαφής. Η Μέρκελ και η γερμανική οικονομία, εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο κενό που αφήνει η ειρηνική Αμερικανική Πολιτική των Δημοκρατικών (σε αντίθεση με την σκληρή των Ρεπουμπλικάνων) προσπαθούν να Γερμανοποιήσουν τα Βαλκάνια εκ των προτέρων, προσφέροντας τις καλές τους υπηρεσίες και θέτοντας τους όρους και τις πολιτικές και νομικές υποδομές που βολεύουν τις γερμανικές επιχειρήσεις, τα σύγχρονα πάντσερ, ώστε να αποτελέσουν ένα έτοιμο κομμάτι του νέου Ράϊχ (οικονομικού αυτή τη φορά) που εξαπλώνεται, φέρνοντας έσοδα και ισχύ στο Βερολίνο. Μόνο εμπόδιο στα γερμανικό θέλω, στέκεται το ζήτημα των Σκοπίων. Και αυτό δεν μπορεί να το ανεχθούν ως εμπόδιο οι Γερμανικές "Μεραρχίες"! Γι΄αυτό διατάσσουν κυριολεκτικά στο κοινό ανακοινωθέν, να λυθεί ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πώς; Με "συμβιβασμό από όλες τις πλευρές"! Δηλαδή, με Νέα Υποχώρηση της Ελλάδας! Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΓΥΡΟ... Αυτό σημαίνει ότι ο Γκρούεφσκι όχι μόνο άντεξε την πίεση, αλλά κατάφερε να κερδίσει την γερμανική κατανόηση της ίδιας της Μέρκελ, που αντί να ζητήσει την υποχώρηση των Σκοπίων (εμάς δεν μας συμφέρει) ζητά την εκ νέου υποχώρηση της Ελλάδας, που είναι και Χώρα Μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ! Δηλαδή, ο Γκρούεφσκι κατάφερε να εξασφαλίσει όχι μόνον ανοχή, αλλά και ευνοϊκό ανακοινωθέν, με το οποίο ζητείται ένα βήμα πίσω όχι μόνο από τα Σκόπια, αλλά και από την Ελλάδα, που ήδη έχει κάνει χίλια, δυστυχώς... ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο Γκρούεφσκι λοιπόν, κατάφερε να πείσει τη Μέρκελ, πως αν η Ελλάδα δεχτεί το "δείνα", τότε αυτός θα αποδεχθεί το "τάδε", αλλιώς δεν θα συμφωνούσε στην Ανακοίνωση, που αποτελεί κανονικό άδειασμα της Αθήνας! Και μάλλον θα έχει και συνέχεια, γιατί η γερμανική εμπλοκή δεν ξεκίνησε ξεκάρφωτα και χωρίς σχέδιο. Τέλος, το βέβαιο είναι πως τώρα η Μέρκελ έχει πλήρη εικόνα του τι δέχονται και τι δεν δέχονται οι Σκοπιανοί και θα ρίξει το βάρος πλέον στην Ελλάδα, ώστε να υποχωρήσει εκ νέου... Αλλά θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 30/08/2014 18:42:45

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Σαββάτο, 30 Αυγούστου, 2010 στις 8.09 π.μ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ - ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΜΕΡΕΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ"... Έμμεση απάντηση στο Κοινό Ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την Μέρκελ στο Βερολίνο, έδωσε χθες το Ελληνικό ΥΠΕΞ, δια του εκπροσώπου του κ. Κ. Κούτρα, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου υποστήριξε πως το θέμα δεν είναι διμερές - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Ανακοινωθέν Μέρκελ - και πως το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα Σκόπια... Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΤΡΑ 29-8-2014 «Η Ελλάδα στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία με τη μεσολάβηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Πρέσβη κ. Matthew Nimetz, για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Η ελληνική θέση έχει διατυπωθεί με απόλυτη σαφήνεια και συνιστά μια υπεύθυνη τοποθέτηση σύμφωνη όχι μόνο με τις εθνικές ευαισθησίες αλλά και με τις ευρωπαϊκές αντιλήψεις και τη διεθνή νομιμότητα. Το κλειδί της ουσιαστικής εξέλιξης της διαδικασίας αυτής δεν βρίσκεται συνεπώς στην Αθήνα. Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί, από ελληνικής πλευράς, το ζήτημα της ονομασίας δεν είναι διμερές αλλά είναι ένα θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ένα θέμα που άπτεται των σχέσεων καλής γειτονίας και της περιφερειακής σταθερότητας. Ως εκ τούτου, ένα θέμα σχετιζόμενο, από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα γενικής εφαρμογής κριτήρια της Κοπεγχάγης. Άλλωστε, σε σχέση με τη συγκεκριμένη χώρα εκκρεμούν και αλλά κρίσιμα θέματα που έχουν επισημανθεί στα τελευταία σχετικά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013». Με άλλα λόγια η Αθήνα λέει πως εάν τα Σκόπια δεχθούν τη λεγόμενη Σύνθετη Ονομασία (με το ελληνικό όνομά μας), τότε θα την δεχθεί και αυτή. Αυτό όμως είναι εθνικό έγκλημα και δεν θα το επιτρέψουμε. Το Βερολίνο με το κοινό Ανακοινωθέν, έχει ζητήσει την επείγουσα επίλυση του διμερούς ζητήματος, όπως το κατέταξαν, απογυμνώνοντας έτσι από επιχειρήματα την Αθήνα, που δεν επικαλείται ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, χώρας μέλους της Ε.Ε., αλλά αόριστους διεθνείς και ευρωπαϊκούς λόγους, τους οποίους κατέρριψε πλέον η Μέρκελ... Κάτι το οποίο είναι πλέον πολύ επικίνδυνο... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 30/08/2014 18:56:08

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Σαββάτο, 30 Αυγούστου, 2010 στις 8.33 π.μ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ ΙΩΑΝΝΗ! Στα άκρα φτάνει η σύγκρουση της Εκκλησίας της Σερβίας με την αυτοαποκαλούμενη "Μακεδονική Εκκλησία" των Σκοπίων, που διώκουν και φυλακίζουν ανηλεώς τον κανονικό Μητροπολίτη Αχρίδος κ.κ. Ιωάννη, έναν σύγχρονο μάρτυρα, καθώς και το ποίμνιο που τον ακολουθεί και παραμένει πνευματικά ενταγμένο στο Πατριαρχείο Σερβίας. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 30/08/2014 22:47:05

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Σαββάτο, 30 Αυγούστου 2014, στις 12:58 μ.μ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΟΙΚΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΔΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΛΑΡΝΑΚΕΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ! Μετά τις σφίγγες και οι ανάγλυφοι ρόδακες που είναι σκαλισμένοι στον μαρμάρινο διαφραγματικό τοίχο της Αμφίπολης, που αποτελεί και την κύρια είσοδο του Τάφου, δείχνουν ότι πιθανότατα πρόκειται για άτομα του Μακεδονικού Βασιλικού Οίκου, καθώς παρόμοιοι ανάγλυφοι ρόδακες στολίζουν και τις ολόχρυσες λάρνακες του Βασιλιά Φιλίππου και της μία εκ των συζύγων του, οστά της οποίας βρισκόταν στην λάρνακα με τον ήλιο των 12 ακτίνων, στον πρώτο θάλαμο του μεγάλου Βασιλικού Τάφου των Αιγών. Μέχρι πριν λίγο καιρό πιστευόταν ότι πρόκειται περί της Μήδας, αλλά νεότερες έρευνες των Αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων το αποκλείουν τώρα.. Στη λάρνακα δε του Φιλίππου, που κοσμεί ήλιος 16 ακτίνων, παρατηρούμε στον κέντρο του έναν ακόμη περίτεχνο ρόδακα, που απουσιάζει όμως από τον 12ακτινο ήλιο της βασίλισσας. Οι ρόδακες επομένως διαλέχτηκαν για να κοσμήσουν τις βασιλικές λάρνακες των Μακεδόνων Βασιλέων, ενώ τώρα βλέπουμε πως κοσμούν, ανάγλυφα και πάλι και τον Τάφο της Αμφίπολης! Είναι ίσως άλλη μία ένδειξη λοιπόν, ότι πρόκειται για βασιλικό τάφο! Ίσως της πανέμορφης Βασίλισσας Ρωξάνης... Ενώ ο Λέων με το δικό του, ξεχωριστό Μνημείο-βάθρο, πιθανόν αποτελούσε το Κενοτάφιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως έχουμε γράψει! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 31/08/2014 13:47:09

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014 στις 4:03 π.μ. ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΚΙΟΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ! Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο διαφραγματικός μαρμάρινος τοίχος έχει μια είσοδο που χωρίζεται από δύο κίονες και έτσι μοιάζει με διπλή είσοδος. ΔΙΠΛΗ ΕΙΣΟΔΟΣ "Πίσω από το μεγάλο όγκο χωμάτων στο εσωτερικό του προθαλάμου αποκαλύφθηκε μία νέα είσοδος χωρίς θύρα που οδηγεί σε μία αίθουσα. Η είσοδος κοσμείται με μαρμάρινα επιστήλια, τα οποία στηρίζονται σε δύο κίονες. Οι κίονες χωρίζουν το άνοιγμα σε δύο μέρη, δημιουργώντας δύο εισόδους. Το εμβληματικό αυτό πρόπυλο ενισχύει την άποψη ότι ο τύμβος Καστά αποτελεί μνημείο ιδιαίτερα σημαντικό" γράφει η εφημερίδα. ΔΥΟ ΟΙ ΤΑΦΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ; Προς το παρόν πάντως είναι άγνωστο εάν η "διπλή είσοδος", που το δημοσίευμα την θέλει άθυρη (;), οδηγεί σε δύο ταφικούς χώρους. Εάν όμως η είσοδος ήταν άθυρη, ανοιχτή, τότε δεν θα υπήρχε λόγος οι τυμβωρύχοι να σπάσουν το επάνω αριστερά κομμάτι του μαρμάρινου αυτού τοίχου για να μπουν στους ταφικούς θαλάμους. Εκτός, εάν τα χώματα είχαν κατακλύσει το μνημείο πριν τους τυμβωρύχους, οπότε υπάρχει και ελπίδα να βρεθεί κάτι σημαντικό. Διευκρινήσεις αναμένονται ίσως και σήμερα από την κα Περιστέρη ή από νέα Ανακοίνωση του Υπουργείου. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 31/08/2014 20:49:07

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014 ΑΝΘΙΜΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ! Στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ομιλία του για τα εθνικά θέματα, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά αυτή τη φορά, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, την Σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο και το Κοινό Ανακοινωθέν της Μέρκελ, με το οποίο μας ζητά να συμβιβαστούμε (εκ νέου) για το Όνομα! "Αν η διάθεση του συμβιβασμού είναι να υποχωρήσουμε οι Έλληνες, θα είναι μια ακόμη καταστροφή εάν υποχωρήσουμε στο Σκοπιανό" τόνισε ο σύγχρονος "Καραβαγγέλης"! ..."Οι Σκοπιανοί θέλουν να φτιάξουν το Αιγιακό Κράτος και να αποκοπεί ο βορειοελλαδικός χώρος." Ο Άνθιμος προανήγγειλε ότι δεν θα σταματήσει να μιλά για τα εθνικά θέματα, λέγοντας πως αυτό είναι καθήκον του Επισκόπου και δεν είναι πολιτική πράξη, θυμίζοντας ότι όταν βρεθήκαμε μετά τον Πόλεμο του '40 και βρεθήκαμε στην χειρότερη φάση για να χαθεί η Ελλάδα, έψαχναν έναν άνδρα για να τον κάνουν Αντιβασιλέα τότε. Και από την Εκκλησία πήραν και έκαναν τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό! Αυτό δεν ήταν μια πολιτική πράξη, αλλά μια εθνική πράξη για την πατρίδα! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 01/09/2014 19:31:44

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ/26 Αυγούστου 2014 στις 3:29 μ.μ. ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΑΥΓΗΣ" (...) ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ" ΚΑΙ "ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ 21 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΔΡΑΜΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ "ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΩΝ"! Δεν μπορεί να αφήνει η Ελλάδα ανυπεράσπιστη τη Μακεδονία και την Αλήθεια μέσα στην ίδια μας τη χώρα! Δεν μπορεί να αδιαφορεί άλλο η Αθήνα για τον διασυρμό των Μακεδόνων, την αρπαγή του ονόματος, της ελληνικότητας, του εδάφους και των συνόρων, από "Νέες Αυγές" μέσα στην Ελλάδα, εξίσου επικίνδυνες - αν όχι χειρότερες - με τις "Χιτλερικές" και τις "Σταλινικές"... Πόσοι όμως αλήθεια έχουν πέσει θύματα της προπαγάνδας τους; ΦΛΩΡΙΝΑ Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές 2014, παρά την ανενόχλητη δράση τους, στη Εκλογική Περιφέρεια Φλώρινας που θεωρούν μάλιστα "κάστρο τους", πήραν ως "Ουράνιο Τόξο" μόλις 1.070 ψήφους, επί συνόλου 35.735 ψήφων, δηλαδή ποσοστό 3,17%... ΠΕΛΛΑ Στην Εκλογική Περιφέρεια Πέλλας, πήραν μόλις 394 ψήφους, επί συνόλου 94.326, δηλαδή ποσοστό 0,44%... ΚΑΣΤΟΡΙΑ Στην Εκλογική Περιφέρεια Καστοριάς πήραν μόλις 147 ψήφους επί συνόλου 32.354, ποσοστό 0,47%... ΚΙΛΚΙΣ Στην Εκλογική Περιφέρεια Κιλκίς πήραν μόλις 159 ψήφους, επί συνόλου 59.833, ποσοστό 0,28%... ΣΕΡΡΕΣ Στην Εκλογική Περιφέρεια Κιλκίς πήραν μόλις 118 ψήφους, επί συνόλου 121.922, ποσοστό 0,10%... ΔΡΑΜΑ Στην Εκλογική Περιφέρεια Κιλκίς πήραν μόλις 61 ψήφους, επί συνόλου 63.155, ποσοστό 0,10%... Α΄& Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στην Εκλογική Περιφέρεια Β΄ Θεσσαλονίκης πήραν μόλις 238 ψήφους, επί συνόλου 197.403, ποσοστό 0,13%... Και στην Α΄ Θεσσαλονίκης πήραν μόλις 272 ψήφους επί συνόλου 318.263, ποσοστό 0,09%... ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ Σε όλη δε την επικράτεια έλαβαν συνολικά 5.759 ψήφους, επί συνόλου 5.942.196, δηλαδή συνολικό ποσοστό 0,10%! Και ενδεχομένως ενισχύθηκαν και από φιλοτουρκικές ψήφους όπως διαφαίνεται σε κάποιες περιφέρειες, αφού στις Ευρωεκλογές του 2009 είχαν λάβει 4.412 ψήφους, ποσοστό 0,09%... ΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΩΦΟΙ Εθνικά "Μακεδόνες" δεν υπάρχουν! Αλλά προσπαθούν να τους κατασκευάσουν! Επειδή υπάρχουν κάποιοι Εθνικά Κουφοί και Εθνικά Αδιάφοροι! ΑΛΛΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ! ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ Η ποινικοποίηση της άρνησης αναγνώρισης της ελληνικότητας του ονόματος Μακεδονία, των Μακεδόνων, των παραγώγων, των συμβόλων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των άλλων ηρώων και Αγίων μας, μπορεί να βάλει φρένο μια και καλή στη δράση τους. Γιατί δεν πρόκειται για "ανθρώπινα δικαιώματα", αλλά για αλυτρωτική προπαγάνδα και προπαρασκευή διαμελισμού της Ελλάδας! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα Έλληνες

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 02/09/2014 07:25:03

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (Κοινοποιήθηκε 10 ώρες πριν) ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Η ΓΕΜΙΣΗ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΤΑΦΩΝ ΜΕ ΧΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ Η ΣΥΛΗΣΗ! Μόνο στην Αίγυπτο απαντάται η τεχνική της πλήρωσης σημαίνοντος Τάφου με χώματα για να εμποδιστεί η σύληση, αναφέρουν Αρχαιολόγοι στον "Ε.Τ.", ενώ πουθενά μέχρι τώρα στη Μακεδονία δεν έχει βρεθεί ασύλητος τάφος πληρωμένος εσωτερικά με χώμα. Κάτι που ξαναδείχνει και πάλι Δεινοκράτη, τον περίφημο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γνώριζε καλά τις συνήθειες των Αιγυπτίων και έχτισε άλλωστε την Αλεξάνδρεια... Πολλά ερωτηματικά πάντως θα απαντηθούν όταν οι αρχαιολόγοι μπουν στον ταφικό θάλαμο, επειδή τα γεγονότα της περιόδου που χρονολογείται ο τάφος ήταν έντονα και πολεμικά, με σκληρές και απανωτές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδόχους ή επίδοξους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα από αυτά είναι το εάν η πλήρωση του τάφου με αμμώδες χώμα, έγινε εξ αρχής βάση σχεδίου ή εκτάκτως, υπό την απειλή επερχομένου κινδύνου για να προστατευθούν οι ταφέντες; Τέλος, εάν ο τάφος γέμισε ως την οροφή-θόλο, τότε τι απέγινε το χώμα που λείπει από το ύψος των επιστηλίων και πάνω; ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 02/09/2014 19:37:07

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2014 στις 6:53 π.μ. (Ενημερώθηκε πριν 3 ώρες) ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΛΙΟ! ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ! Συνεχίζονται τα έργα διάσωσης του μεγάλου μνημείου της Αμφίπολης, ενώ διαπιστώθηκε πως το επιστήλιο του δευτέρου διαφραγματικού τοίχου είναι ασταθές, δηλαδή κινδυνεύει να πέσει εάν αφαιρεθεί το χώμα κάτω από αυτό και γι΄αυτό έγιναν επείγοντα και σωτήρια τελικά έργα αντιστήριξής του, ενώ στερεώνεται όλο γενικά το μνημείο και γίνονται έργα αποστράγγισης για τα νερά της βροχής που επισκέπτεται από σήμερα τον Στρυμωνικό. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνεχίζονται εντατικά από τη διεπιστημονική ομάδα, υπό τη διεύθυνση της κ. Κ. Περιστέρη, στο λόφο Καστά, οι τεχνικές εργασίες θωράκισης του ταφικού μνημείου και του αμέσως περιβάλλοντος χώρου, για να αποφευχθούν επιπτώσεις από τις όποιες καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: Διαμόρφωση των επιχώσεων του πρώτου θαλάμου σε βαθμιδωτό αντίβαρο, για την ευστάθεια του δεύτερου διαφράγματος. Ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών αντιστήριξης για την προσωρινή σταθεροποίηση του επιστυλίου του δεύτερου διαφράγματος, το οποίο φαίνεται να στηρίζεται ασταθώς. Ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών αντιστήριξης στον τοίχο των Σφιγγών. Κατασκευή επιπέδου εργασίας, με πλάκες κόντρα-πλακέ, επί του πρώτου διαμερίσματος, στο επίπεδο του επιστυλίου, για την ασφαλή πρόσβαση και την λεπτομερή εγγύς παρατήρηση και επιθεώρηση της θόλου του πρώτου θαλάμου αλλά και για την ασφάλεια των εργαζομένων. Κατασκευή προσωρινής στραγγιστικής αύλακας, στην εξωτερική περίμετρο του περιβόλου, για την ευχερή απορροή ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση στεγανωτικής μεμβράνης, πίσω από την περιοχή του υπάρχοντος στεγάστρου προστασίας της εισόδου στον τάφο. Βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των προσωρινών μέτρων αντιστήριξης και υποστήλωσης του δεύτερου διαφράγματος, ιδιαιτέρως προς τη δυτική πλευρά, ώστε να καταστεί δυνατή και ασφαλής η προσπέλαση και οι εργασίες αποχωμάτωσης και υποστήριξης της θόλου του δευτέρου θαλάμου. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του περιβόλου του τύμβου, στα νοτιοδυτικά. Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων προστασίας, θα ξεκινήσουν οι ανασκαφικές εργασίες εντός του μνημείου. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 05/09/2014 23:40:11

  EΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014, στις 11:21 π.μ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ! Επιβεβαίωσε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ότι τα Σκόπια μπορούν να γίνουν μέλος της "Συμμαχίας", μόνο εάν λυθεί το ζήτημα του Ονόματος με "αμοιβαία αποδεκτή ονομασία στα πλαίσια του ΟΗΕ", ενώ προτρέπουν σε ισχυρή εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την κατεύθυνση αυτή. Σχετική ρητή αναφορά υπάρχει στην 96η παράγραφο του επίσημου κειμένου αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, 4-5 Σεπτεμβρίου 2014. Και αυτή τη φορά πάντως, τίθεται αστερίσκος-υποσημείωση αρ. 4 στο κείμενο, όπου αναφέρεται πως "η Τουρκία αναγνωρίζει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα"... Η παραπάνω εξέλιξη πάντως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει καθόλου, διότι όπως αναφέρει και το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου, προβλέπεται ισχυρή πίεση και προς τις δύο πλευρές, προκειμένου να υπάρξει επίλυση. Το ίδιο επείγεται και η Μέρκελ. Εάν μάλιστα επιδεινωθεί η Κρίση με τη Ρωσία και η Σερβία που συνορεύει με τα Σκόπια, γυρίσει στη ρωσική αγκαλιά - όπως πήγε να κάνει ο Γιανουκόβιτς με την Ουκρανία - οι πιέσεις θα γίνουν πολύ μεγάλες... Η Αθήνα για να μην εγκλωβιστεί στην θέση της Σύνθετης Ανοησίας της, πρέπει άμεσα να αλλάξει στάση και να επιστρέψει στην πάγια εθνική θέση "ούτε όνομα, ούτε παράγωγα". ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.