#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2014 15:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων προαναγγέλλει ο Δ. ΑβραμόπουλοςΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο των ερευνών από την ελληνική Δικαιοσύνη, που αφορούν στο σύστημα προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και  τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο των ερευνών από την ελληνική Δικαιοσύνη, που αφορούν στο σύστημα προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν, άλλωστε, ήδη δοθεί αυστηρές εντολές προς όλους τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου να συνδράμουν, με τον πλέον ταχύ και αποτελεσματικό τρόπο, στο έργο της Δικαιοσύνης.

 

 Η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο  χώρο  των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γενικότερα, είναι διαρκής προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

 

 Αυτό ήταν και το θέμα της χθεσινής μας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.

 

 Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε σύντομα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή  των Ενόπλων Δυνάμεων. 

 

 Τα φαινόμενα που βλέπουμε είναι απόρροια των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μπορεί σήμερα να μην υλοποιούμε εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση του υφιστάμενου εξοπλισμού. Μέσα από προγραμματισμό και αποδοτική διαχείριση των πόρων.

 

 Στο αμέσως προσεχές διάστημα, και αφού  έχουμε διαμορφώσει το σχέδιο των προτάσεων μας για τις αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, θα συγκαλέσουμε κοινή συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και να ακουσθούν οι εισηγήσεις τους, με στόχο την διαμόρφωση ενός σχεδίου-πλαίσιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ και βέβαια, επικύρωση από την ελληνική Βουλή.

 

 Υπενθυμίζω, εξάλλου, ότι έχουμε ήδη δεσμευθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ότι οποιαδήποτε δαπάνη στον χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης - γιατί δεν υπάρχουν νέες προμήθειες - θα συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και θα ζητείται η έγκριση της.

 

 Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μοναδικές αμετάθετες επιλογές μας και θα τις επιβάλλουμε με κάθε μέσο στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. falcon avatar
  falcon 03/01/2014 16:22:35

  Επιτέλους να μπει ένα τέλος στη διαφθορά ξεκινώντας από την ΓΔΑΕ. Πρόταση για την πάταξη στη διαφθορά των μιζών και αλλαγή της νομοθεσίας όπως και του οργανογράμματος είχε γίνει και το 2005 και οι προτάσεις αυτές υπάρχουν στο ΥΕΘΑ, ατυχώς δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής από τους αρμόδιους . Είναι θετικό το μήνυμα σήμερα ότι ο κ ΥΕΘΑ ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία για να πατάξει δια παντός την διαφθορά στα εξοπλιστικά και τις προμήθειες.

 2. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 03/01/2014 18:43:21

  Καλή χρονιά κι ευλογημένη τοις πάσι.
  Εάν δεν θεσπισθεί η παραπομπή των πάσης φύσεως και ύψους μίζας, μιζαδόρων για εσχάτη προδοσία δεν θα γίνει τίποτα.
  Γιατί εσχάτη προδοσία είναι το γεγονός ότι παίζουν εν ου παικτοίς, δηλ. την άμυνα της χώρας έναντι παντός εχθρού και πάσης απειλής.

 3. apatsi avatar
  apatsi 03/01/2014 19:41:05

  Με λίγη καλή θέληση, μπορεί και διαφάνεια να έχουμε στα εξοπλιστικά και τα (λίγα) χρήματα που διαθέτουμε να καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών.
  Οι ΕΔ διατηρούν αρχείο για κάθε διοικητική πράξη που προηγείται ή έπεται της παραγγελίας, κι έτσι άν υφίσταται πολιτική βούληση τιμωρίας των ενόχων τα ""χαρτιά "" υπάρχουν, μπορούν να βρεθούν. Στα άλλα υπουργεία και τους οργανισμούς τί γίνεται!

 4. falcon avatar
  falcon 03/01/2014 20:35:45

  Το βαθύ ΠΑΣΟΚ έβγαλε και ανακοίνωση. Οι τύποι πέρα από γραφικοί δεν έχουν αίσθηση σε ποιο κράτος βρίσκονται. Ας όψεται η συγκυβέρνηση.

 5. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 03/01/2014 21:06:22

  Να μάθουμε να απαιτούμε κι όχι να επαινούμε το αυτονόητο.
  Αν μετα από όλα αυτά κοιμόμαστε...τότε δεν δικαιούμαστε παρά μόνο για μιξιαριάκη κλαψούρα...

 6. παραμεθοριος avatar
  παραμεθοριος 03/01/2014 21:39:29

  Ψιχουλα και στραγαλια για εδω που φθασαμε. Τουλαχιστον αναγγελια δυο τριων μεγαλων δικαστικων ερευνων, για τους ολυμπιακους τα μεγαλα εργα και τους εξοπλισμους, και οπου υπαρχουν υποψιες για μεγαλες μιζες. Να προβλεφθουν εξοντωτικες ποινες και κατασχεσεις απο πριν, και παραλληλη αμνηστια για οποιον γυρισει τα κλεμενα και βοηθησει την ερευνα.
  Σε αλλη περιπτωση ο Αβραμοπουλος να τους χρησιμοποιησει απλα σαν στοχους στο πεδιο βολης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.