Όποιος λαθρομετανάστης μηνύσει στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας κερδίζει ένα χρόνο νόμιμη παραμονή στη χώρα;
26/07/2014 10:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος λαθρομετανάστης μηνύσει στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας κερδίζει ένα χρόνο νόμιμη παραμονή στη χώρα;

Το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα

Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος σε ιστοσελίδα με τον τίτλο: «Απίστευτο: Όποιος λαθρομετανάστης μηνύσει στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας κερδίζει ένα χρόνο νόμιμη παραμονή στη χώρα!»,το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Αναφέρετε μια πληροφορία που αφορά σε λαθρομετανάστες οι οποίοι δήθεν καταθέτουν μηνύσεις εις βάρος στελεχών του Λιμενικού Σώματος για ρατσιστική συμπεριφορά και ακολούθως παίρνουν άδειες διαμονής στη χώρα.

Υποτίθεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της δημοσιεύσεως μία υπουργικής αποφάσεως που δίνει το σχετικό δικαίωμα σε παράνομους μετανάστες. Διευκρινίζονται λοιπόν τα ακόλουθα:

 • Από τις 5 Ιουνίου 2014 που δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση μέχρι και σήμερα 25 Ιουλίου 2014 δεν έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών ή τις Αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας ούτε μία άδεια διαμονής για τους λόγους που αναφέρονται στη δήθεν είδηση.
 • Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν έχει περιέλθει εις γνώσιν του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος περίπτωση μηνύσεως εις βάρος στελεχών του Λιμενικού Σώματος βάσει των διατάξεων της συγκεκριμένης αποφάσεως.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στις 5 Ιουνίου 2014 δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναφέρεται στις άδειες για ανθρωπιστικούς λόγους. Μία από τις διατάξεις της προβλέπει ότι παράνομοι μετανάστες που είναι θύματα ή ουσιώδεις μάρτυρες συγκεκριμένων εγκληματικών πράξεων μπορούν να πάρουν ετήσια άδεια διαμονής εφ’ όσον, όμως, για αυτές έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση ή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Η διαπίστωση των συγκεκριμένων πράξεων γίνεται ΜΟΝΟΝ με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα. Δηλαδή, δεν μπορεί να πάρει αυτομάτως άδεια διαμονής όποιος παράνομος μετανάστης καταθέσει απλώς μήνυση. Ο εισαγγελέας θα κρίνει τη βασιμότητα της μηνύσεως και θα εκδώσει σχετική πράξη. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία είτε διότι τεθεί η υπόθεση στο αρχείο είτε κατόπιν τελεσίδικης δικαστικής αποφάσεως, λήγει αυτομάτως η άδεια διαμονής, εκδίδεται διοικητική απέλαση και ο παράνομο μετανάστης απελαύνεται από τη χώρα.

Ανάλογη νομοθετική πρόβλεψη με το περιεχόμενο της επίμαχης υπουργικής αποφάσεως υπήρχε ήδη σε προηγούμενο νόμο (άρθρο 42 του Ν. 3907/2011) και εφαρμόσθηκε από τη θέσπισή της μέχρι σήμερα συνολικώς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 26/07/2014 11:56:25

  Αν διαβάσατε το παρόν άρθρο και το άλλο <<χριστιανοί στο έλεοςτων τζιχαντιστών>> τι συμπέρασμα βγάζετε ?

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Naruto 26/07/2014 15:38:39

   βασικά, είναι "παράνομο" να έιναι κανείς έλληνας και χριστιανός. αν είμαι έλληνας και θέλω να νοσηλευτώ πρέπει να πληρώσω τα "δημόσια" νοσοκομεία. αν είμαι λαθρομετανάστης, όλα δωρεάν. κράτος δικαίου ες; όχι αστεία... εις υγείαν των κορόϊδων ελλήνων που πληρώνουν χαράτσια και μαφιόζικους φόρους. φωτιά και τσεκούρι...

  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΟΣ @ Naruto 27/07/2014 23:01:40

   Oτι οι πολιτικοί μας έχουν προσφέρει τους μισθούς τους στην Πατρίδα μας, όπως έκαναν και εκείνοι οι δύο Ιταλοί Δήμαρχοι στην αρχή του μνημονίου, έχουν ζωστεί τα φυσεκλίκια και μας καλούν στον αγώνα για " Του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία", εναντίον των απίστων του Ισλάμ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.