Έχουμε τους συνδικαλιστές που μας αξίζουν…
06/07/2014 09:53
Του Strange Attractor
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχουμε τους συνδικαλιστές που μας αξίζουν…

... μιλάμε για άτομα που κύριο προσόν τους ήταν μάλλον η αφισοκόλληση ή η προσκόλληση σε κάποιον πολιτικό παράγοντα ή σε κάποιο κόμμα.

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με τους διάφορους «αντάρτες» συνδικαλιστές, που ανεβαίνουν στα κάγκελα για να υπερασπιστούν το «δημόσιο συμφέρον» έχει μεγάλη πλάκα αν το καλοεξετάσει κανείς.

Κυρίως διότι πρώτον οι εν λόγω συνδικαλιστές είναι πάντα του δημοσίου, και δευτερευόντως διότι βρίσκονται σε θέσεις που αμείβονται πλουσιοπάροχα, χωρίς όμως οι προσλήψεις τους να είναι διαφανείς (ΑΣΕΠ, κλπ), ή οι εργασιακές τους ειδικότητες να είναι τίποτα το σοβαρό.

Δεν μιλάμε δηλαδή για απαραίτητους καταρτισμένους επιστήμονες, κλπ.

Αυτοί συνήθως δουλεύουν, την ώρα που οι εκπρόσωποί τους είναι στο «πεζοδρόμιο» και στα πάνελ.

Εξάλλου εκεί διαπρέπουν οι συνδικαλιστές, στα κομματικά γραφεία, και στο σκοτάδι. Τα κορόιδα μόνο βγάζουν τη δουλειά.

Οι άλλοι απλά παραγοντίζουν πλουτίζοντας.

Έχοντας λόγο στα πάντα, από τις προαγωγές, μέχρι τις μεταθέσεις, κλπ

Έτσι ελέγχουν το ζαλισμένο ποίμνιό τους.

Χώρια που δεν διακινδυνεύουν τίποτα από τους «αγώνες» τους, αλλά αντιθέτως κερδίζουν πολλαπλά σε κύρος, σε ισχύ, και σε παραγοντισμό (που λέγαμε).

Μιλάμε δηλαδή για υπαλλήλους που ως επί το πλείστον προσλήφθηκαν από το παράθυρο, με τηλεφώνημα, με μπιλιετάκι, με μετάταξη στη μετάταξη, κ.ο.κ.

Παρακάμπτοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας (αυτή είναι για τα κορόιδα που λέγαμε).

Ποιο ΑΣΕΠ, ποιοι διαγωνισμοί, και ποια πράσινα άλογα;

Και μιλάμε για άτομα που κύριο προσόν τους ήταν μάλλον η αφισοκόλληση ή η προσκόλληση σε κάποιον πολιτικό παράγοντα ή σε κάποιο κόμμα.

Για να μην αναφερθούμε στο ότι κάποιοι εξ αυτών είναι και επίσημα υπόδικοι.

Και όμως, ολόκληρη η χώρα κρέμεται από τα τέτοια τους.

Οι συνδικαλιστές έγιναν και πάλι, όπως παλιά, οι βασικοί παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής.

Όπως τότε που συνδιοικούσαν παντού.

Όπου το τελευταίο σωματείο μπορούσε και εκβίαζε τη κοινωνία.

Όταν τα μπλακ άουτ, οι αποκλεισμοί δρόμων, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων κλπ ήταν η καθημερινότητα μας.

Η Ελλάδα της πλέριας δημοκρατίας δηλαδή.

Την θυμόμαστε απαξάπαντες, έτσι δεν είναι;

Έτσι και σήμερα, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του λαού έχουν ξεσαλώσει.

Ανεβοκατεβάζοντας διακόπτες, και απειλώντας με πάγωμα τον τουρισμό (και τη χώρα) εν μέσω θερινής περιόδου, οπότε και περιμένουμε πως και πως κάποια εισροή χρημάτων από τους ξένους επισκέπτες μας.

Οι βολεμένοι όμως συνεχίζουν το βιολί τους απτόητοι, με τις πλάτες πολιτικών και κομματικών μορφωμάτων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μπάχαλο, και που μόνο κοινό τους σημείο είναι το μίσος προς τον Σαμαρά.

Το δήλωσαν άλλωστε απροκάλυπτα κάποιοι μεγαλόσχημοι του Σύριζα, λέγοντας πως δεν έχουν πρόβλημα συγκυβέρνησης ή συνεργασίας με τη ΝΔ, αρκεί να μην είναι μπροστάρης ο Σαμαράς.

Για τέτοιους ιδεολόγους μιλάμε…

Και βέβαια, να μη ξεχνάμε και την απόλυτη φαιδρότητα: ‘Ότι οι περισσότεροι (σχεδόν όλοι) από αυτούς τους «αντάρτες» ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, και έκαναν καριέρα μέσω του ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα ή εντάχθηκαν στον Σύριζα, ή τον γλείφουν για να τους δεχτεί.

Και έτσι, βλέπουμε το απόλυτο αυτό αλαλούμ, οι του βαθέως ΠΑΣΟΚ να πολεμάνε σήμερα το ΠΑΣΟΚ… που είναι συγκυβέρνηση!

Και που αν ήταν ακόμη στα πράγματα, οι ίδιοι θα το στήριζαν με νύχια και με δόντια.

Άλλωστε όλοι καταλαβαίνουμε ότι η «επανάσταση» ξεκίνησε μόλις το ΠΑΣΟΚ έπιασε μονοψήφια ποσοστά.

Ποιοι είναι λοιπόν όλοι αυτοί που μας ταλαιπωρούν;

Ε λοιπόν, για να ξέρετε, είναι μια ελάχιστη μειοψηφία των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, αφού οι όποιες αποφάσεις παίρνονται με βάση τους παρόντες σε μια γενική συνέλευση, που συνήθως είναι λίγοι, και εγκάθετοι.

Δηλαδή οι μιλημένοι, ή οι αργόσχολοι που δεν έχουν άλλη δουλειά, αλλά το παίζουν «ανήσυχοι», μπας και προστατέψουν τη θεσούλα τους, που είναι και πλούσια αμειβόμενη.

Ένα άλλο βασικό στήριγμα των μεγαλοσυνδικαλιστών είναι όλοι όσοι υπάλληλοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, είτε λόγω ανεπάρκειας, είτε λόγω αδιαφανούς πρόσληψής τους, είτε λόγω κάποιοι πειθαρχικού ή και ποινικού παραπτώματος, το οποίο τους κυνηγά, και το οποίο χρησιμοποιούν ως δαμόκλεια σπάθη οι συνδικαλιστές για να τους ελέγχουν.

Το ένα χέρι δηλαδή νίβει το άλλο.

Για αυτό και οι μεν ζουν πλουσιοπάροχα, ως άλλοι μπέηδες, και οι δε τους ψηφίζουν και τους γλείφουν.

Ιδιοτελή συμφέροντα, από ανθρωπάκια…

Τίποτα άλλο.

Ούτε το λαϊκό συμφέρον τους νοιάζει, ούτε τίποτα.

Η προσωπική τους βολή και ανέλιξη…

Και για να καταλάβετε το ποιόν τους, σας λέω μετά λόγου γνώσεως, πως αν είχαμε χούντα (κανονική), όλοι αυτά τα ερπετά θα ήταν χουντικοί.

Και αυτό το υπογράφω!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 06/07/2014 10:08:26

  Ωραίο, Strange Attractor. Χτυπάς κέντρο. Καλημέρα.

 2. MCA avatar
  MCA 06/07/2014 10:19:25

  Όλοι οι συνδικαλιστές του δημοσίου πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους. Κανένα εξτρά δικαίωμα εκτός ίσως από προστασία από την απόλυση για ευνόητους λόγους.Συνδικαλιστικές δράσεις, εκλογές, συνεδριάσεις,υποχρεωτικά εκτός ωραρίου. Που ακούστηκε ο εργοδότης να πληρώνει κάποιον χωρίς αυτός να δουλεύει. Σαν φορολογούμενος δεν το δέχομαι και το θεωρώ ως κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Έτσι θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα μεταξύ των λαμόγιων και αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται για τα κοινά και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αυτών και των συναδέλφων τους.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ MCA 06/07/2014 10:37:40

   Εχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ MCA και είναι ντροπή για το Σαμαρά που δυό ολόκληρα χρόνια στην εξουσία όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ούτε και τώρα τολμά να το κάνει...Και μετά κατηγορούμε τον Τσίπρα που τους δέχεται στο κόμμα του?ω Τουλάχιστο σ' αυτόν χρησιμεύουν σε κάτι...

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 06/07/2014 10:40:07

  Πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα του Παρακράτους που θέριευσε τα τελευταία 30 χρόνια σαν το αυγό του φιδιού. Αντικαθιστώντας δε προηγούμενους συντελεστές του Παρακράτους κυβερνάει αδίστακτα την Ελλάδα. Ως συνήθως, τα υποζύγια αυτά της επίσημης Εξουσίας φουντώνουν, θεριεύουν και την καταπίνουν. Η περίπτωση του φαινομένου της "πατροκτονίας" στην Πολιτική Επιστήμη.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Μανιάτης 06/07/2014 10:49:57

   Αν ο Σαμαράς καθαρίσει αυτό το παρακράτος, αλλά ΠΡΙΝ τις εκλογές που μάλλον έρχονται το Φθινόπωρο, τότε θα τον ψηφίσω.

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/07/2014 13:18:47

  Από παλιά "σκίζω τα ιμάτιά μου" εναντίον των συνδικαλιστών,αλλά όμως ειρωνεία και χλεύη ακολουθούσε και μάλιστα από πολλούς που τώρα καταφέρονται εναντίον τους!! Και αυτό συμβαίνει γιατί τα πρόσφατα γεγονότα και πολιτικές αναδιατάξεις , υπήρξαν καταλύτες , ιδεολογικών και πολιτικών διαφοροποιήσεων! Ο συνδικαλιστής στηρίζεται στην αναγκαιότητα της εκπροσώπησης κυρίως του εργαζόμενου, από την αυθεραισία του εν δυνάμει δυνάστη, αφεντικού του. Πολλές φορές όμως ο συνδικαλιστής μετατρέπεται εξίσου δυνάστης και για τον εργαζόμενο που εκπροσωπεί αλλά και για την κοινωνία γενικότερα! Στην προκειμένη περίπτωση της ΔΕΗ όμως ,θα πρέπει να αγνοήσουμε παντελώς τα συνδικαλιστικά επιχειρήματα και να φορέσουμε τα γυαλιά της αντικειμενικότητας και του ευρύτερου συμφέροντος ,που για διαφορετικούς και άσχετους λόγους, συμπίπτει με αυτό των Συνδικαλιστών. Συνεπώς είναι τουλάχιστον ηλίθιο να παραβλέψουμε το πραγματικό συμφέρον μας ,μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει να συμπίπτει με το συμφέρον μιας ομάδας που αντιπαθούμε (και πολύ σωστά κάνουμε!)

 5. panas avatar
  panas 06/07/2014 14:35:20

  Προσυπογράφω και εγώ την τελευταία παράγραφο. Να δούμε ξανά και την βασική αιτία των στρεβλώσεων στη δημοκρατία μας που είναι ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Το οποίο ακόμη ευδοκιμεί με χαμηλότερο κύκλο εργασιών λόγω πτώχευσης. Να πουμε ακόμη πως όλοι οι φηφοφόροι του Πασοκ είναι ακόμη πρώην καλοί πελάτες Α΄διαλογής, ενώ οι πελάτες Β΄διαλογής φεύγουν κυρίως προς την αδιαφορία, στον Συριζα και στην ΧΑ. Επίσης πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι γέροι πελάτες, όπως και λίγοι φιλελεύθεροι από ιδεολογία... Ξανά: Το πελατειακό κράτος είναι η βασική τροχοπέδη για ότι νέο, καινοτόμο και αναπτυξιακό. Όσο ισχύουν αυτοί οι πελατειακοί κανόνες στο δημόσιο, αλλά και στον κόσμο του επιχειρείν η Ελλάδα θα παραπέει... Μέσω γνωριμιών καταφέρνεις και σε άλλα κράτη πολλά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτή την άθλια συνδιαλλαγή μεταξύ ψηφοφόρου και πολιτευτή, όπως γίνεται στην Ελλάδα...

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/07/2014 16:56:12

  Όριο μάξιμουμ δυο θητειών στους συνδικαλιστές. Όχι συνδικαλισμός φουλ τάιμ με αποχή από τα εργασιακά τους καθήκοντα. Καμία συμμετοχή τους σε υπηρεσιακά, πειθαρχικά, και άλλα συμβούλια... και τότε θα δούμε ποιος αλήθεια θα θέλει να προσφέρει πραγματικά. Αλλά φευ... συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο.

 7. airman avatar
  airman 06/07/2014 18:09:33

  "... απλά παραγοντίζουν πλουτίζοντας." Μάλλον πλουτίζουν παραγοντίζοντες. "Ποιο ΑΣΕΠ, ποιοι διαγωνισμοί, και ποια πράσινα άλογα;" Μιλάμε για τα "πράσινα άλογα" που έσερναν τόσα χρόνια το άρμα του ΠΑΣΟΚ ή έχασα κάτι; "... ολόκληρη η χώρα κρέμεται από τα τέτοια τους." Θέλει κάκαλα να τους τα κόψεις και οι ταγοί το σκέφτονται να τους "ακρωτηριάσουν". "... τα μπλακ άουτ, οι αποκλεισμοί δρόμων, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ..." Τα δημοκρατικά δικαιώματα διασφαλίζουν την ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας εκάστου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για "εκπρόσωπο των εργαζομένων" αγωνιζόμενο για τα δίκαιά τους. Αλλοίμονο αν το κράτος τολμούσε να αντιταχθεί. Πόσο μάλλον να βάλει μπροστά τους μπάτσους (σωστά τους αποκαλώ κύριε Βούτση;). "... μόνο κοινό τους σημείο είναι το μίσος προς τον Σαμαρά" Εδώ βρίσκονται σε συμφωνία με κάποιους άλλους που θεωρούν ότι η "παρένθεση Σαμαρά" πρέπει να κλείσει. "... αν είχαμε χούντα (κανονική), όλοι αυτά τα ερπετά θα ήταν χουντικοί." Γιατί λίγοι χουντικοί "πεταπήδησαν" αργότερα στο ΠΑΣΟΚ; Ορισμένοι μάλιστα διέπρεψαν κιόλας! Εν κατακλείδι όλοι αυτοί είναι το "σαράκι" που κατατρώει όλους τους μηχανισμούς. Και παλαιόθεν όταν το ξύλο έπιανε σαράκι μία ήταν η λύση, η φωτιά!

 8. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 07/07/2014 19:11:19

  Γιατί βρίζετε τους "συνδικαλιστές"? Είναι ο ένας από τους δύο στυλοβάτες της φεουδαρχίας στην Ελλάδα και Ευρώπη (ο άλλος είναι η "ανεξάρτητη δικαιοσύνη"). Καποταισμένα σκυλιά των αφεντηκών και των κυβερνήσεων. Όποτε τους χριάστηκαν ήταν εκεί για να υπερασπιστούν τα αφεντικά. Πότε υπερασπίστηκαν τους εργαζόμενους? Ακούσατε 5 χρόνια τώρα να μιλήσει κάποιος για τις απολύσεις, για τους ανέργους, για τις επιχειρήσεις που κλείνουν, για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις? Γνωρίζετε ποιός ε'ιναι σήμερα Πρόεδρος στην ΓΣΕΕ ή στην ΑΔΕΔΥ? Μια χαρά το παίζουν το παιγνίδι της υποταγής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.