Έλεος με τους γιαλαντζί Έλληνες!
03/10/2015 06:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος με τους γιαλαντζί Έλληνες!

Φτάνει πια με τους απολιτίκ, απάτριδες ψευτοκουλτουριάρηδες αριστερούς που δεν βλέπουν τη σημαντικότητα ενός μνημείου όπως ο τάφος στην Αμφίπολη

Αν έχει κανείς την… τύχη να πέσει πάνω σε αριστερά site ή έντυπα θα διαβάσει πολύ μεγάλες κουβέντες για την υπόθεση της Αμφίπολης. Βαθυστόχαστες αναλύσεις από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από αρχαιολογία, αλλά έχουν ιδέα από απολιθώματα αφού η αριστερά έχει πολλά από αυτά.

Βρίζουν την Περιστέρη που εμφανίστηκε ένα χρόνο μετά και έκανε αποκαλύψεις για τον Ηφαιστίωνα, τον Μέγα Αλέξανδρο, τα εκπληκτικά ευρήματα στο τάφο. Την κατακρίνουν γιατί προκαλεί πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου με τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις της, τις αφηγήσεις της για το μεγάλο αυτό ταξίδι που έφερε στο φως ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής ιστορίας.

Μίζερα ανθρωπάκια, με παιδεία μόνο αριστερή κι όχι ελληνική υβρίζουν όποιον τολμά να μιλήσει για τους αρχαίους προγόνους μας. «Είναι εθνικιστικό, εξάπτει τα δεξιά πάθη», λέει ο ένας. «Προσοχή στους εθνικιστές που σκαλίζουν τα χώματα για να κοιμίσουν το λαό που πεινάει», λέει ο άλλος.

Και να ’σου οι αναλύσεις, οι συζητήσεις, τα forum, τα αστειάκια, τα κουτσομπολιά. «Ήταν αδερφή ο Μέγας Αλέξανδρος; Κι αν ναι τι ασχολούμαστε μαζί του»;, κι άλλα τέτοια ομοφοβικά.

Η αριστερή ιδεολογία έχει την πρωτοκαθεδρία στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Η ενοχική δεξιά άφησε χώρο για να ανθίσουν όλα τα καημένα τα λουλουδάκια που τελικά έγιναν «βούρλα» ή αγκάθια. Έτσι, λοιπόν, οτιδήποτε προήγαγε την ελληνική παράδοση, την ιστορία, τους αρχαίους προγόνους μας, αποφεύγονταν σαν μίασμα. Λες και είχε χολέρα κάποιος που μιλούσε για αρχαίους τάφους, ανασκαφές, αποκάλυψη του ένδοξου παρελθόντος. Αν ήταν δυνατόν η αριστερά θα σκότωνε τον Ανδρόνικο πριν ανακαλύψει τη Βεργίνα γιατί απλά… αποπροσανατόλισε τον κόσμο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Περιστέρη έκανε μια σπουδαία δουλειά, αποκαλύφθηκαν στοιχεία για τον τάφο, βρέθηκαν εκπληκτικές Σφίγγες, πανέμορφα ψηφιδωτά, οστά αρχαίων και άλλα σημαντικά ευρήματα της ελληνιστικής εποχής. Έκανε όμως ένα… λάθος. Τις ανασκαφές τις ολοκλήρωσε ενόσω ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Τι ήθελε κι αυτή στην Αμφίπολη; Δεν έριχνε ξανά το χώμα, να φυτέψει και μερικά δέντρα στον λόφο και να ανακάλυπτε την εκπληκτική ιστορία του μνημείου αργότερα. Τώρα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ίσως οι ανασκαφές να γίνονταν πιο… προοδευτικές και καλώς καμωμένες. Γιατί ο Σαμαράς που αγκάλιασε την προσπάθεια της ομάδας Περιστέρη είναι απλώς… ακροδεξιός. Ενώ ο Τσίπρας και η παρέα του που εγκατέλειψαν το μνημείο στην τύχη του είναι ήρωες της αριστεράς.

Βρε ουστ κομματόσκυλα. Υπάρχουν αριστερές ή δεξιές αντιλήψεις για την ανακάλυψη ενός τόσο σπουδαίου μνημείου; Κάτω από αυτή τη λογική μήπως να πούμε να καλύψουν τον Παρθενώνα με χώμα γιατί δεν αρέσει σε κάποιους η ένδοξη ιστορία της χώρας; Μήπως να καλύψουν και οι Αιγύπτιοι τις πυραμίδες γιατί μπορεί να τους θεωρήσουν αφεντικά;

Όχι κύριοι που αντιδράτε έτσι. Δεν τραγουδήσατε ποτέ το «τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας». Όλο το χώμα εννοούσε ο ποιητής. Και τα μέσα του και τα έξω του. Το ένδοξο παρελθόν και οι ήρωες που βρίσκονται σε τάφους ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και πρέπει να μπορούν να πάνε να τα δουν όλοι.

Ούτε εθνικιστικός κίνδυνος υπάρχει, ούτε η αγάπη για την πατρίδα και την ιστορία της είναι ποινικά και πολιτικά εγκλήματα. Φτάνει πια με τους απολιτίκ, απάτριδες ψευτοκουλτουριάρηδες αριστερούς που δεν βλέπουν τη σημαντικότητα ενός μνημείου όπως ο τάφος στην Αμφίπολη.

Ας αφήσουν ήσυχους τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους και ας χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία ενός μουσείου με τα ευρήματα. Έλεος με τους γιαλαντζί Έλληνες!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 03/10/2015 12:34:31

  Πόσες εισπράξεις από εισιτήρια έχει κάνει μέχρι στιγμής η Αμφίπολη? Ποια είναι το business plan και η πρόβλεψη για τα επόμενα δέκα χρόνια? Εκεί είναι η ουσία. Το κράτος, το υπουργείο και οι κρατικοί αρχαιολόγοι σκάβουν το μνημείο 50 χρόνια τώρα ενώ εάν είχε δοθεί η εκμετάλλευση του μνημείου σε ιδιωτική εταιρεία για 49 ή 99 χρόνια θα δέχονταν ΗΔΗ επισκέπτες (κανονικούς, με εισιτήριο), θα είχε δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα παρήγαγε πλούτο και θα πλήρωνε φόρους. Μοντέλο δικαιωμάτων οικοπέδων/υδρογονανθράκων και στην πολιτιστική κληρονομιά.

  • KOSTAS70 avatar
   KOSTAS70 @ Μπάμπης 03/10/2015 13:51:03

   Ε Λ Ε Ο Σ ! Μετά τις αριστερές μπαρούφες που, το άρθρο πολύ σωστά επισημαίνει ότι, τόοοοσα χρόνια ανεχόμαστε να μειώνουν τον πολιτισμό μας, είμαστε τώρα "υποχρεωμένοι" να υποστούμε και τις νεοφιλελεύθερες "κεραμίδες"; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. Μια ιδιωτική εταιρεία, που στοχεύει στο κέρδος (θεμιτό, έτσι δεν είναι;) τι θα προτιμούσε; Να περιμένει ... 99 χρόνια να εισπράξει τον κόπο της για τις ανασκαφές από πιθανούς αλλά καθόλου σίγουρους επισκέπτες ή να πουλήσει ό,τι πολύτιμο βρει στους συλλέκτες εσωτερικού/εξωτερικού και να εισπράξει ΑΜΕΣΑ; Τελικά, κάποιοι εντός των τειχών έχουν ως ιδεώδες τους το "πουλήστε και την Ακρόπολη".

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Μπάμπης 04/10/2015 12:52:14

   θεός Μπάμπη - ετοιμάζουν λέει τέτοιο μαυσωλείο και στον Φριντμαν ;-) να πaς να προσκυνήσεις

 2. Eva avatar
  Eva 03/10/2015 14:50:37

  Αρχισε το ταχυρυθμο σεμιναριο για Αμφιπολη στην Κουμουνδουρου? Αρχαιοι προγονοι και τετοια...

 3. Eva avatar
  Eva 03/10/2015 14:55:32

  Γρηγορα τις παλετες και το κοκκινο χαλι.

 4. sender avatar
  sender 03/10/2015 16:09:55

  Ο καημός τους είναι η Μακεδονία.Ο,τι επιβεβαιώνει την ιστορική της συνέχεια,τους καίει.

 5. Naruto avatar
  Naruto 03/10/2015 19:16:57

  Φθόνος και κόμπλεξ είναι ελαττώματα που οδηγούν αριστερά και απο αυτα διακατέχονται ανθρωποι ανίκανοι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την μιζέρια τους διαβάλλωντας τους πάντες .

 6. rally monkey avatar
  rally monkey 04/10/2015 12:44:36

  ελληνόφωνοι με αποστολή να υποσκαπτουν και να αναιρέσουν οτι έχει σχέση με την εθνική υπόσταση της Ελλάδας - με τέτοια κριτήρια μηδενικά προάχθησαν και πήραν θέσεις σε πανεπιστήμια και ιδρύματα - γεμάτος ο Σύριζα και τα Πασοκο-Ποτάμια (αν και εκει τους ψιλο-κρύβουν)

 7. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 05/10/2015 02:50:23

  Κατερίνα Περιστέρη: Μάς κάνουν πόλεμο στην Αμφίπολη Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Κατερίνα Περιστέρη, λίγες μέρες μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Αναφερόμενη σε όσους αμφισβητούν ανακοινώσεις για τον Ηφαιστίωνα. Μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, η Κατερίνα Περιστέρη επανέλαβε πως το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, χτίστηκε με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα και ανέφερε: "Kάνουν λάθος όσοι ελάχιστοι αμφισβητούν τις επιγραφές. Κάποιοι δεν θέλουν να φανεί ο ρόλος της Αμφίπολης της εποχής των Μακεδόνων." Τόνισε ακόμη: "Ας δείξουμε όλοι σεβασμό στην έρευνα, αφού οι ανασκαφές δεν ανήκουν σε κόμματα. Τέλος Οκτωβρίου, θα βραβευθούμε από τους Ευρωπαίους αρχαιολόγους για την ανασκαφή στην Αμφίπολη, και αυτό είναι μία απάντηση στους ανθρώπους που μάς κάνουν πόλεμο, ενώ δεν έχουν έρθει να δουν ποτέ από κοντά την ανασκαφή. Σε όλες τις δουλειές υπάρχει ο φθόνος και η κακοήθεια." πηγή: Νέα Μακεδονίας *** Σφόδρα ενοχλεί τους αριστερούς απάτριδες, όταν Έλληνας Πρωθυπουργος, με ψυχή Ελληνική, ιστορική γνώση και μνήμη, επισκέπτεται την Αμφίπολη! Καρφί στο μάτι των πλαστογράφων η Αμφίπολη, επειδή αποδεικνύει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και του Μέγα Στρατηλάτη Αλεξάνδρου μας. Βιάζονται να θάψουμε! την Ελληνική ψυχή μας, την συνείδησή μας. Να χαρίσουμε! στους σφετεριστές: το Όνομα της Μακεδονίας μας, τα σύνορά μας, τα Αρχιπελάγη μας, τις ΑΟΖ, τα πετρέλαιά μας, τους Αγίους Τόπους της Μακεδονίας μας- το Άγιον Όρος, τα Μνημεία μας, τη Βόρειο Ήπειρό μας, τον Πλούτο, τη Πολιτισμική Κληρονομιά της 1000χρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μας, την Μεγάλη Αγία Σοφία μας, την οποία τα τέρατα ΙSIS, πρόσφατα δήλωσαν ότι "ανυπομονούμε να την επικεφθούμε".. Αδεία πάτρωνα πάντα, στρατολόγου, χορηγού, δουλεμπόρου, γενοκτόνου, πολεμόχαρου-κλέφτη-Χαλίφη ISIS, Tαγίπ Εντρογάν. Λυσσομανούν οι λύκοι με τις προβιές, Να χαθούμε! αμαχητί οι Έλληνες, πένητες-αμνήμονες και άβουλοι αντάμα, δηλητηριασμένοι κι εθισμένοι στα μνημόνια. Είναι πρωτόγνωρος ο ανθελληνισμός και η πολιτική αγυρτεία, που σήμερα μαστίζουν την Ελλάδα. Υπάρχει επίσης, κάτι άλλο σημαντικό, στο οποίο κάποιοι ξεχνούν; ν' αναφερθούν. Η Μακεδονική μας Γη, στα μεταλλογενή σωθικά της, κρύβει πλούτο ορυκτό. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται το πολύτιμο, σπάνιο, πανάκριβο ($60,000 το γραμμάριο - τιμή προ 5ετίας), Όσμιο (ΟS 76), το απόλυτο βιομηχανικό μέταλλο http://tinyurl.com/o33u5kk Για κάποιο λόγο, οι σχετικοί με Όσμιο σύνδεσμοι ΦΕΚ, είναι πλέον απενεργοποιημένοι. Ενώ, ούτε ΕΜΠ, ούτε NASA, ούτε άλλα σχετικά επιστημονικά ιστολόγια-πηγές, δίνουν στοιχεία ή/και συνδέσμους σχετικούς με το Όσμιο στην Ελλάδα. Προ ετών, υπήρχε ψηφιακός χάρτης NASA εντοπισμού Οσμίου και άλλων μετάλλων, στην θαλάσσια περιοχή, πέριξ των Ελληνικών Ιμίων. 'Σήμερα τα Ίμια, η Ελληνική ρίζα, είναι Γκρίζα'.. Παρόλα αυτά, υπάρχει Ελπίδα! Γιατί η μία και μοναδική Μακεδονία: "Ξέρει πάντα να δίνει Αλέξανδρους! Όχι, μόνο για τον εαυτό της, μα και για την Ελλάδα ολόκληρη!"

 8. ΜΟΙΡΑΙΟς avatar
  ΜΟΙΡΑΙΟς 06/10/2015 22:17:03

  ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΚΟ!!!!!ΟΤΙ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΕΒΟΥΜΕ!!!!!!!!!!

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΜΟΙΡΑΙΟς 07/10/2015 13:31:36

   Οταν θα ξεσηκωθουν οι εντος της χωρας τζιχαντιστες, που το πρωτο που κραυγασαν στη Κω οταν στριμωχτηκαν ηταν "τζιχαντ",τα πρωτα που θα στοχευσουν θα ειναι τα αρχαια μνημεια που ειναι γεματη η χωρα μας.....μετα οι υποδομες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.