Άμοιρη εργατική τάξη…
12/12/2014 18:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άμοιρη εργατική τάξη…

Κύριε Διευθυντά


Ο απολογισμός των υπηρεσιών τής ΓΣΕΕ μετά την λήξη της κατάληψής της από συμπαραστάτες του ληστή Ρωμανού καταγράφει :
- εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμούς του κτιρίου
- παραβιάσεις γραφείων
- κλοπές προσωπικών αντικειμένων
- αρπαγή σκληρών δίσκων και γραφικής ύλης
- καταστροφή φωτοτυπικών μηχανημάτων
και το σημαντικότερο, απόπειρα παραβίασης του χρηματοκιβωτίου της ΓΣΕΕ.

Ο αναρχικός «επαναστάτης»- πρότυπο των καταληψιών λήστεψε το «Κεφάλαιο», στην τραπεζική του εκδοχή.
Οι «αγωνιστές»-ακόλουθοί του ήθελαν να ληστέψουν την εργατική τάξη!
Ώ καιροί, ώ ήθη!...

Άμοιρη εργατική τάξη…
Όλοι οι εκμεταλλευτές πάνω στη ράχη σου, να φάνε από σένα.
Καπιταλιστές, κομμουνιστές, συνδικαλιστές.

Τώρα, «πλάκωσαν» και οι λούμπεν ληστές. Μάθανε πως …

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ηγεσία τής ΓΣΕΕ επέτρεψε την κατάληψη, αφού δεν έπραξε τίποτα για την αποτρέψει ή να την διακόψει.

Το επιλήψιμο είναι ότι στη λήξη της αμνηστεύει τους καταληψίες χωρίς να ζητά δίωξή τους και χωρίς να λογοδοτεί στους εργαζομένους, τα συμφέροντα των οποίων, υποτίθεται, εκπροσωπεί και την κοινή περιουσία των οποίων (κτίριο, εγκαταστάσεις κλπ), υποτίθεται, διαφυλάττει.

Το μόνο που έπραξε ήταν να εκδώσει ανακοίνωση με επικίνδυνες αερολογίες:
«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν αιτιολογούνται και δεν επενδύονται με τον μανδύα της πολιτικής πράξης γιατί δεν συνιστούν πολιτική πράξη.
Η ΓΣΕΕ δεν ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας, δεν το έκανε στο παρελθόν, δε θα το κάνει και σήμερα.
Για τη Συνομοσπονδία ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις του στην ελληνική κοινωνία και κρίνεται γι’ αυτές από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας
».

Οποιοσδήποτε υποστεί περιουσιακή βλάβη από εκ προμελέτης δράστη επιζητεί την με έναν ή άλλο τρόπο αποζημίωση της.

Από την ανακοίνωση μένει η εντύπωση ότι η ΓΣΕΕ διαθέτει μυστηριώδη τρόπο αποκατάστασης των ζημιών.
Πλην όμως δεν είναι έτσι. Οι πόροι της προέρχονται από εισφορές που παρακρατούνται από τους μισθούς των εργαζομένων και από εργοδοτικές εισφορές. Τα παρακρατούμενα ποσά πηγαίνουν στον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών ( Ε.Λ.Ε.Κ.Π.) και μέσω αυτού στην κάλυψη των λειτουργικών και άλλων δαπανών της ΓΣΕΕ.

Έτσι, όταν η ΓΣΕΕ χορηγεί «συγχωροχάρτι» στους καταληψίες για τις ζημίες στέλνει τον λογαριασμό αποκατάστασής τους στους ακόμα εργαζόμενους εισφοροπαρέχοντες. Τις εισφορές τους γύρευαν στο χρηματοκιβώτιο οι φερέλπιδες νεανίες.

Μην πείτε ότι κάνω συσχετίσεις θυμίζοντας ότι πατέρας του Φοίβου Χαρίση-Πούλου, ο οποίος καταδικάστηκε μαζί με τον Ρωμανό για τη διπλή ληστεία στο Βελβενδό, είναι ο Γιώργος Χαρίσης.
Ο οποίος είναι υψηλόβαθμο συνδικαλιστικό στέλεχος
- Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
- τ. αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ
- τ. μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
- Γραμματέας της συνδικαλιστικής παράταξης «Μέτωπο Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής»
- υποψήφιος σύμβουλος Παιανίας –το 2010– με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ
- φερόμενος στο παρελθόν ως υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μην πείτε τη λέξη «συγκοινωνούντα δοχεία».

Αν πρέπει να ειπωθεί κάτι είναι μόνο ότι οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα τον Νίτσε, από τη «Γενεαλογία της Ηθικής» : «το πρώτο μας καθήκον είναι να ξαναδώσουμε στις λέξεις και στις έννοιες το πραγματικό τους νόημα».

Σαράντα χρόνια τώρα οι έννοιες αντιστρέφονται, στρεβλώνονται, κακοποιούνται. Οι αλήτες είναι αλήτες, όχι «αγωνιστές». Και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, που λυσσαλέα επιδιώκουν σήμερα την εξουσία, είναι τυχοδιώκτες, όχι «ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Με τιμή
Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MoonWalk avatar
  MoonWalk 12/12/2014 19:50:26

  Η ΓΣΕΕ εφόσον αποφάσισε να ''ανεχτεί'' την κατάληψη ως ένδειξη συμπαράστασης, όφειλε να περιφρουρεί τα γραφεία με εκπροσώπους της καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας των ξένων στοιχείων στο χώρο, ώστε να διαφυλάξει την περιουσία της από οποιανδήποτε φθορά και να εμποδίσει τις πιθανές...απαλλοτριώσεις. Όπου συχνάζουν απρόσωπες και ετερόκλητες ομάδες, είναι ανοησία να επαφίεται κανείς από αδιαφορία στις ...ευγενείς τους προθέσεις. Εγκληματική αμέλεια-οκνηρία-ωχαδελφισμός από πλευράς ΓΣΕΕ, χαρακτηριστικά που επιδεικνύει εξάλλου αφειδώς και κατά τη..... σθεναρή υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, χρόνια τώρα.

 2. GJ avatar
  GJ 12/12/2014 20:14:08

  ...Μα επιδίωκαν (η ΓΣΕΕ) την καταστροφή ως ευκαιρία να κάνουν ανακαίνιση των γραφείων τους, των υπολογιστών τους και των λοιπών κατεστραμένων δομών. Ίσως-ίσως και να τους επέδειξαν σιωπηρά τι να καταστρέψουν ώστε να είναι σίγουροι.

  • Απελπισμένος avatar
   Απελπισμένος @ GJ 13/12/2014 09:37:39

   Αστεία αστεία, αυτή είναι πολύ πιθανή εκδοχή. Συν την αδιαφορία που χαρακτηρίζει τον μέσο Έλληνα για τη δημόσια περιουσία λές και δεν του ανήκει και δεν χρεώνεται ο ίδιος τις ζημιές της, να την η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο.

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 12/12/2014 20:59:36

  Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση εκείνων που μέρες τώρα υποστήριζαν με διάφορα επιχειρήματα το δικαίωμα του Ρωμανού να βγαίνει με άδειες για σπουδές και από την άλλη να πρέπει να καταδικάσουν αυτά τα αποβράσματα που από συμπαράσταση πρός τον ομοϊδεάτη τους,βανδάλισαν έτσι το κτίριο της ΓΣΕΕ... Από την άλλη,η ηγεσία της ΓΣΕΕ αν δεν είναι σε θέση να διαφυλάξει την περιουσία της και δεν έχει την ανάγκη να ζητήσει ούτε τη συνδρομή της αστυνομίας γι' αυτό,τότε δε χρησιμεύει να υπάρχει,ας καταργηθεί.

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 12/12/2014 23:19:53

  Εμάς μας ενδιαφέρει η επίθεση στη Νομική,στην ΕΡΤ ,στο δικαίωμα εκπαίδευσης και φυσικά τα τζάμπα νερά του περιπτέρουΗ Δημοκρατία συγχωρεί και ....πληρώνει τα σπασμένα

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 12/12/2014 23:32:08

  Μα και αυτοί της ΓΣΕΕ πλιατσικολόγοι είναι, πλιατσικολογούν τόσες δεκαετίες τους εργαζόμενους για το κλεπτοκράτος, επομένως είναι συνεπείς με την ανακοίνωσή τους.

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 13/12/2014 10:35:28

  Ως εργατική τάξη σε κοινωνίες της ελεύθερης οικονομίας/καπιταλιστικές ορίζεται αυτή που εργάζεται στον τομέα παραγωγής οικονομικής υπεραξίας, δλδ στον ιδιωτικό τομέα. (Για να σεβαστούμε τον προφήτη του 19 αιώνα τον Φ. Νίτσε). Στην Ελλάδα της "αριστεράς" κενολογίας και φαυλότητας η εργατική τάξη είναι στην εγκατάλειψη και την ταπείνωση. Οι συνδικαλιστοπατέρες είναι η αλητεία, οι τσάτσοι-υποζύγια του Κράτους των νταβατζήδων. ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ είναι τα κάστρα του πολιτικού εγκλήματος που συντελείται την τελευταία τριακονταετία στην Πατρίδα μας. Η Ελλάδα αλυσοδεμένη στα μπουντρούμια της ΑΔΕΔΥδοΓΣΕΕ.

 7. βαγόνι avatar
  βαγόνι 13/12/2014 11:13:33

  Συνεπώς: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη λύση,απο το να υποστούν δύο εναλλακτικές: α. τίς διορισμένες διοικήσεις της καθεστωτικής ακροδεξιάς - 1936-'40,δεκαετίας του '50 και χούντας, ή β. τις κομματικά χειραγωγημένες και συντεχνιακές εκπροσωπήσεις του "αντιπροσωπευτικού" συστήματος. Η δυνατότητα μιάς αυτο-οργάνωσης βάσης, με γνώση των πολιτικών συσχετισμών και δυνατοτήτων και των ορίων της κοινωνικής χειραφέτησης και αποδοχής, κρίνεται περίπου ουτοπική....ή μήπως όχι;

 8. GregA avatar
  GregA 14/12/2014 11:19:35

  Η ςυνείδηση του πασοκ, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι με τον σύριζα βλέποντας την μετενσάρκωση του κόμματος του '81. Έτσι λοιπόν και η πασοκοδιοικούμεη ΓΣΕΕ, κάνει κινήσεις για να γίνει αποδεκτή από τους επελαύνοντες προς την εξουσία, μήπως και κρατήσουν κάποιες θέσεις. Με το πρώτο νεύμα του αλέξη το όλον πασοκ, με προεξάρχοντα τον βενιζέλο, θα προστρέξει να δώσει τα φώτα του στον νέο αντρέα. Με αυτό τα πασοκ συγκυβερνούμε σήμερα. Το "απαραίτητο" σε κάθε κυβέρνηση. Το βαμπίρ της πολιτικής μας ζωής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.