Άλλη δικαιοσύνη για τους δικαστές και άλλη για τις καθαρίστριες;
23/06/2014 19:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλη δικαιοσύνη για τους δικαστές και άλλη για τις καθαρίστριες;

Πώς να κρίνουμε το γεγονός ότι οι δικαστικοί όταν αποφασίζουν για τους... δικαστικούς δηλαδή για τους εαυτούς τους πάντα οι αποφάσεις είναι υπέρ τους;

H Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη, αμερόληπτη και να μην... αλληθωρίζει. Άλλωστε γι’ αυτό είναι τυφλή, για να μην επηρεάζεται από αυτόν που έχει μπροστά της.

Όμως, πώς να κρίνουμε τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων που κρίνουν μνημονιακούς νόμους. Πώς να κρίνουμε το γεγονός ότι οι δικαστικοί όταν αποφασίζουν για τους... δικαστικούς δηλαδή για τους εαυτούς τους πάντα οι αποφάσεις είναι υπέρ τους; Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει άραγε;

Πριν από μερικούς μήνες το Μισθοδικείο που αποτελείται κατά κύριο λόγο από δικαστικούς, αποφάσισε ότι οι δικαστές πρέπει να έχουν αποδοχές ανάλογες με των βουλευτών και είναι επομένως παράνομες οι περικοπές με βάση τα μνημόνια. Τι να κάνει η κυβέρνηση...ξηλώθηκε.

Πριν μερικές εβδομάδες το ΣτΕ έκρινε ότι οι ένστολοι είναι αδικημένοι και δεν πρέπει να περικοπούν οι μισθοί τους. Και δικαίως αν κρίνουμε από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπηρετούντες το στράτευμα.

Μια τρίτη δικαστική απόφαση, όμως, αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έρχεται να κρίνει ξανά δικαστικούς, αυτή τη φορά συνταξιούχους και λέει ότι είναι άκυρες οι περικοπές από το 2012 στις συντάξεις τους. Και πάλι Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι καλά κάνουν και κατεδαφίζουν τους μνημονιακούς νόμους, αν την ίδια χρονική περίοδο, μόλις την περασμένη εβδομάδα οι ανώτατοι δικαστές του ΣτΕ δεν έκριναν ότι οι καθαρίστριες δεν πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Δηλαδή για τους δικαστικούς οι αποφάσεις είναι πάντα υπέρ και για τις καθαρίστριες κατά;

Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μήπως να φορέσουν οι καθαρίστριες... τήβεννο μπας και δουν καμιά δικαστική απόφαση υπέρ τους;

Η απόφαση του ΕΣ αναμένεται πάντως να αποτελέσει «πυξίδα» και για τις εκκρεμείς υποθέσεις των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων, όπως ων ενστόλων, διπλωματών, διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ, καθηγητών Πανεπιστημίων, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/06/2014 20:34:46

  Τελικά τα μνημόνια τα σκίζουν οι δικαστές. Για πάρτη τους. Να δω πως θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των δικαστικών αποφάσεων με τη διαφαινόμενη υστέρηση των εσόδων. Αλλά υπάρχουν λύσεις. Να πάει η έκτακτη εισφορά ένα χιλιάρικο. Η προκαταβολή φόρου στο 100%. Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ στο 50%. Το τέλος επιτηδεύματος κι αυτό ένα χιλιάρικο. Και μετά θα τραγουδάμε όλοι μαζί Πασχάλη: Πίσω από τις λέξεις, έρχεται ο Αλέξης (με τα λεφτόδεντρα)

  • foros1 avatar
   foros1 @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/06/2014 20:53:09

   η λύση να μειωθούν οι απολαβές των βουλευτών, ώστε και οι περικοπές των δικαστών να είναι νόμιμες, "παίζει"; (ας μας καταλαβαίνει και η νεολαία, ίσως καταφέρουν κάτι να αλλάξουν αυτοί....)

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ foros1 23/06/2014 21:40:40

    Όχι δεν παίζει. Κανείς που έχει δύναμη στα χέρια του δεν την παραδίδει. Αντιθέτως τη χρησιμοποιεί σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Κυνικό αλλά αληθές. Για να μην τρέφουν ιδεαλιστικές αυταπάτες και οι νεότεροι

 2. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 23/06/2014 20:55:21

  ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΩΤΗ,ΞΗΡΟΥ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ? ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΠΡΕΠΕΙ ,ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΔΗΛ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ?

 3. MCA avatar
  MCA 23/06/2014 21:04:32

  Είναι παράλογο να έχουν οι δικαστές ανάλογους μισθούς με τους βουλευτές. Οι πρώτοι είναι διορισμένοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι βουλευτές εκλέγονται και παραμένουν στην θέση τους πολλές φορές λιγότερο από τετραετία.

  • - τυχάρπαστος - avatar
   - τυχάρπαστος - @ MCA 23/06/2014 21:53:34

   Μπα... σόι πάει το βάσιλειο στις πλείστες των περιπτώσεων...

 4. Λύσανδρος Ἀλεξανδρίδης avatar
  Λύσανδρος Ἀλεξανδρίδης 23/06/2014 21:08:32

  Τί νὰ ποῦμε, βρὲ παιδιά; Κάτι τέτοια μόνο ὀργὴ καὶ τυφλὸ μίσος προκαλοῦν. Πῶς νὰ τὸ ἐξηγήσεις στὸν ἁπλὸ πολίτη;

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 23/06/2014 21:16:27

  η κάθε ομαδουλα κοιτά τα συμφέροντά της και μερικές συνεργάζονται γι' αυτά (κόμματα/ΜΜΕ/συνδικαΛΗΤΕΣ). Γι' αυτό δεν υπάρχει ελλάδα με την ουσιαστική έννοια του όρου, της κοινής πατρίδας. η ελλάδα ήταν και παραμένει χώρος, πάνψ στην οποία ασελγούν αντικρουόμενα συμφέροντα. οι κρατικοδίαιτοι με αρωγό το σάπιο πολιτικό σύστημα καταστρέφουν ο,τι απέμεινε για να διατηρηθούν στις καρέκλες τους όσο πιο πολύ μπορούν. γιατί να μην το κάνουν οι δικαστές; αιγά. οι τσοχατζόπουλοι, παπανδρεήδες, παπακωνστίνηδες κα το κάνουν 40 χρόνια τώρα, σιγά μην ορωδήσουν οι δικαστές. ΤΙΠΟΤΑ δεν διορθώνεται, ας λένε ό,τι θέλουν. θα τα πούμε από τον ιούλιο όταν η κλεπτοκρατία θα ξαναζητά φόρους, φόρους, φόρους, χαράτσια...

 6. my way avatar
  my way 23/06/2014 21:18:05

  Δικαστικές αποφάσεις με ταξικά κριτήρια. Ανώτατα δικαστήρια, κατώτερα των περιστάσεων.

 7. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 23/06/2014 21:51:49

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο!

 8. - τυχάρπαστος - avatar
  - τυχάρπαστος - 23/06/2014 21:59:24

  Κάποιος αρχαίος είχε πει ότι: "πάνω από το νόμιμο είναι το ηθικό και το δίκαιο". Προφανώς η δικαιοσύνη/ηθική που αποπνέουν οι νόμοι, δεν πείθει. Εδώ είναι το πρόβλημα λοιπόν, όσοι νομοθετούν ας φροντίσουν να ικανοποιήσουν το αίσθημα δικαίου και ηθικής των πολιτών, προκειμένου να γίνονται αποδεκτοί οι νόμοι τους με μη κατασταλτικό τρόπο...

 9. Xωρίς μάσκα avatar
  Xωρίς μάσκα 23/06/2014 22:25:28

  Οι πολιτικοί δυαλύσανε τις ζωές μας.Οι δικαστές μας αποτελειώνουν.Αυτοί ανέγγιχτοι σαν και τους βουλευτάδεςμε τους παχυλούς μισθούς και συνταξάρες.Όλοι οι άλλοι στην κλίνη του Προκρούστη. Πάω στοίχημα πως τις δικές τους ανέγγιχτες αποδοχές και τα αναδρομικά θα τα πληρώσουμε για μιά ακόμα φορά τα συνήθη υποζύγια.Κόψιμο μισθών ,κόψιμο συντάξεων.Η εύκολη λύση.Φαταούλες!Και δεν είναι Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει,παρά καλοπίνει εις υγεία των κορόιδων. Βαθειά αηδία!

 10. christof avatar
  christof 23/06/2014 22:49:01

  H Eλλαδα του 1/3 που εργαζεται, παραγει και πληρωνει φορους και η Ellada των 2/3 που τρωει απο τα δεδουλευμενα των ατυχων υποζυγιων,κοινως μουλαριων.

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/06/2014 23:13:05

  Η πράξη αυτοεξυπηρέτησης έχει όνομα: Ταξικό μίσος. Γνωστό άλλωστε, ότι οι αυλικοί είναι πάντα βασιλικότεροι του βασιλέως και όλης της βασιλικής οικογένειας. Αλλά δεν είναι θέμα αποκλειστικά δικαστών. Φοβού τους μεσοαστούς με θεσμική δύναμη και εξασφάλιση, απο ανώτερους κρατικούς μισθωτούς όπως οι δικαστές, έως μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, κτλ αγαπητέ απλέ πολίτη.

 12. Sokratis avatar
  Sokratis 24/06/2014 10:22:29

  H δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι, τσιμπάει μόνο τους ξυπόλητους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.