#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2013 00:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tι ψήφισαν οι Γερμανοί; Χρυσή Αυγή, Τσίπρα ή σταθερότητα;Η Γερμανία ψήφισε. Η Μέρκελ είναι κυρίαρχη της χώρας της και όλης της Ευρώπης. Πέτυχε το μοναδικό. Να έχει «πατήσει» όλους τους αντιπάλους της και να διεκδικεί ακόμη και αυτοδυναμία.

Οι Σοσιαλιστές του άχρωμου Στάινμπρουκ, πήραν ένα ποσοστό 25%, ο αχώνευτος Βιετναμέζος Ρέσλερ βλέπει πλέον τα… ραδίκια ανάποδα, οι Πράσινοι πήραν ένα καλό ποσοστό ενώ η Αριστερά (οι φίλοι του Τσίπρα) δε έπιασαν διψήφιο ποσοστό και μάλλον ο Γκίζι θα πρέπει να είναι απογοητευμένος, ίσως και λίγο ο Τσίπρας.

Οι γερμανικές εκλογές πέρασαν στην ιστορία και μένει να δούμε το συνασπισμό δυνάμεων που θα κυβερνήσει με το μεγάλο αφεντικό να είναι η Μέρκελ. Εδώ κι ένα χρόνο στην Ελλάδα έβλεπαν με αγωνία το αποτέλεσμα των εκλογών. Πολλοί πίστευαν ότι μια ψαλιδισμένη Μέρκελ θα την οδηγούσε σε αλλαγή πολιτικής. Θα την «μαλάκωνε» απέναντι στους… σπάταλους Νότιους που όλο δάνεια ζητάνε.

Άλλωστε, μια πιο ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη ίσως οδηγούσε στην υλοποίηση υποσχέσεων σαν κι αυτές που έδωσε ο Στάινμπρουκ για νέο σχέδιο Μάρσαλ και για το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη.

Κανείς δεν ξέρει τώρα τι θα κάνει η Μέρκελ. Είναι η τελευταία της θητεία και μπορεί να κάνει πολλά. Μπορεί για παράδειγμα να φέρει τα πάνω – κάτω και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα ενισχύσουν την Ενωμένη Ευρώπη. Έτσι ώστε να μείνει στην ιστορία ως η καγκελάριος που συνέθεσε κι όχι αυτή που διέλυσε τη μεγάλη ευρωπαϊκή συμμαχία.

Μπορεί βέβαια και να μην το κάνει, να επιμείνει σε μια σκληρή δημοσιονομική πολιτική, σε μια τιμωρητική διαδικασία για τις απείθαρχες χώρες. Ίσως πάλι πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη μια Ευρώπη χωρίς π.χ. την Ελλάδα. Πολύ σύντομα θα αντιληφθούμε τις προθέσεις της.

Όμως, γνωρίζοντας εμείς αυτά που δεν ξέρουν τα 67 εκατ. των Γερμανών ψηφοφόρων πρέπει να δούμε τελικά τι ψήφισαν και που θα οδηγήσει η… λαϊκή εντολή που έλαβε η Μέρκελ.

Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της. Μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή. Τα άκρα έχουν… ξεφύγει και ο κίνδυνος εμφυλίου δεν είναι καθόλου σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί απίστευτες θυσίες και είναι αδύνατον να υπομείνει κι άλλες. Όσο για το πολιτικό σύστημα, και ειδικά την κυβέρνηση; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι  με την πρώτη πίεση, με τα πρώτα σενάρια για νέα μέτρα, θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές και πιθανότατα η χώρα θα βυθιστεί στο χάος και την αστάθεια.

Έτσι, μένει να απαντηθεί το ερώτημα: Τι ψήφισαν οι Γερμανοί; Μήπως ψήφισαν σταθερότητα στην Ελλάδα, συνέχιση των προσπαθειών για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και έξοδο από την κρίση;

Μήπως ψήφισαν… Χρυσή Αυγή ή μπαχαλάκηδες της άκρας αριστεράς και του αναρχοαυτόνομου χώρου; Διότι είναι απόλυτα σίγουρο ότι μια συνέχιση της ασφυκτικής πίεσης στην Ελλάδα από την κ. Μέρκελ, θα οδηγήσει τον κόσμο στα άκρα; Ένθεν και ένθεν του πολιτικού φάσματος. Θα είναι το πιο καταστροφικό σενάριο.

Μπορεί επίσης να ψήφισαν… Τσίπρα και λοιπές δυνάμεις της αριστεράς. Διότι αν ζητήσουν νέα μέτρα και ρίξουν την κυβέρνηση τότε καλύτερα εκεί στο Βερολίνο να μάθουν… ελληνικά για να συνεννοούνται απευθείας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ σύντομα, τους επόμενους 2-3 μήνες ή ακόμη και με τις πρώτες εντυπώσεις από την τρόικα θα μάθουμε τι τελικά ψήφισαν οι Γερμανοί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yiannos avatar
  yiannos 23/09/2013 00:53:11

  Οι Γερμανοί ψήφισαν χαμηλή ανεργία και ορθολογισμό στη διαχείριση των χρημάτων τους.

  Οι αυτοκαταστροφικές τάσεις των Ελλήνων από το 1827 μέχρι σήμερα δεν τους αφορούν.

 2. Petronius avatar
  Petronius 23/09/2013 01:29:11

  Φαίνεται ότι η Μέρκελ, που πραγματικά κατατρόπωσε τους αντιπάλους της, δεν εκπροσωπεί τη "σοβαρή Δεξιά" στην Ευρώπη, γιατί ουδέποτε διανοήθηκε να εξομοιώσει τους ακραία αριστερούς με τους νεοναζί συμπατριώτες της. 'Ισως πρέπει να της στείλουμε τον Χρύσανθο, για να την 'σοβαρέψει' λίγο.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Petronius 23/09/2013 02:48:02

   Μπήκες, έγραψες τη σκουρλετιά σου και καθάρισες!
   Το γεγονός ότι απαγορεύεται η ίδρυση δηλωμένων κομμουνιστικών ή ναζιστικών κομμάτων στη Γερμανία μάλλον θα δου διέφυγε! Αλλά που να ξέρουν αυτοί οι κουτοί ή το Συμβούλιο της Ευρώπης που καταδικάζει τα εγκλήματα του ολοκληρωτισμού (ναζισμού/φασισμού και κομμουνισμού)... Μάλλον θα πρέπει να τους κάνεις εσύ μαθήματα "δημοκρατίας" μαζί με τον Πάντζα, το Βαρεμένο, την Κωνσταντοπούλου και τον Διαμαντόπουλο στα υπόγεια της Κουμουνδούρου!!!

   • Petronius avatar
    Petronius @ μεταρρυθμιστής 23/09/2013 11:38:04

    Συγνώμη. Δεν ήξερα ότι το Die Linke, που η γερμανική κυβέρνηση επισήμως χαρακτήρισε ως 'άκρως αριστερό', είναι παράνομο, ούτε ότι η Μέρκελ θεωρεί τις πρακτικές του ταυτόσημες με τις πρακτικές των νεοναζί. Βλέπεις, δεν ενημερώνομαι για ευρωπαϊκά θέματα από τον Χρύσανθο, οπότε κάνω συχνά λάθη.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Petronius 23/09/2013 12:14:58

     Για να ξεκινήσουμε . Οι βίες δεν εξισώνονται και δεν συμψηφίζονται. Κάθε βία έχει την δική της απαξία.
     Η Linke δεν ακολουθεί στη Γερμανία πρακτικές που ακολουθούν στην Ελλάδα τμήματα της Αριστερά (αν τυχόν ακολουθούσαν θα ήταν απλά φυλακή). Μην συγκρίνεις λοιπόν ανόμοια πράγματα !

     • Petronius avatar
      Petronius @ firiki2010 23/09/2013 14:44:19

      Συμφωνώ ότι το Die Linke δεν είναι συγκρίσιμο με κάθε παλαβή συνιστώσα της ελληνικής αριστεράς, ακριβώς όπως και η σοβαρή δεξιά κυβέρνηση Μερκελ δεν είναι συγκρίσιμη με κάθε παλαβή συνιστώσα της ελληνικής κυβερνητικής δεξιάς.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Petronius 23/09/2013 05:48:23

   Μιλούμε για μια χώρα, στην οποία το κομμουνιστικό κόμμα είναι παράνομο και που είναι έτοιμη, μόλις χρειαστεί, να θέσει εκτός νόμου και το (χαμηλότατης απήχησης) νεοναζιστικό NPD.

   Ας μην γράφουμε χωρίς να γνωρίζουμε για τι πράγμα μιλούμε. Αν μια χώρα εφαρμόζει κατά γράμμα την "θεωρία των δύο άκρων", αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η μεταπολεμική Γερμανία, Δυτική πρώτα και επανενωμένη ύστερα.

   • Katia avatar
    Katia @ Διογένης 23/09/2013 15:52:56

    Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Το κομμουνιστικό κόμμα στη Γερμανία ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παράνομο (βλ.http://www.dkp.de/). Άλλο εάν θα έπρεπε ή όχι.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Διογένης 23/09/2013 17:03:55

    Το DKP έλαβε ψήφους 1.705 - είχε μόνον μεμονωμένους υποψήφιους για τις μονοεδρικές.
    Υπάρχει επίσης νόμιμα και έλαβε μέρος στις εκλογές:
    MLPD (Maxistische Leninistische Partei Deutschlands, μάο-μάο), ψήφοι 25.336.
    Και κάτι "αντεθνικό": BP (Bayern Partei, αποσχιστές/αυτονομιστές υπέρ της ανεξάρτητης Βαυαρίας), ψήφοι 57.285.

    Ιδού ο πλήρης κατάλογος κομμάτων, πραγματικό περιβόλι.
    h**p://www.bundeswahlleiter.de/de/bundestagswahlen/BTW_BUND_13/ergebnisse/bundesergebnisse/index.html

 3. Γεωργία Βασιλειάδου avatar
  Γεωργία Βασιλειάδου 23/09/2013 01:29:44

  Οι Γερμανοί είναι ευχαριστημένοι από την πολιτική της Μέρκελ που λεηλατεί όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο για να περνάνε αυτοί καλύτερα κι έτσι το αναγνώρισαν και την υπερψήφισαν. Εμείς αλήθεια έχουμε κανένα λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι από οποιονδήποτε;

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Γεωργία Βασιλειάδου 23/09/2013 02:13:26

   Μαλλον αγαπητη Γεωργια δεν εχετε ιδεα απο πολιτικη και απο κεντροΕυρωπαιους. Στην χωρα που παραγονται τα Καγιεν οι μεσοι Γερμανοι οδηγουν και Fiat και Seat και Citroen κλπ. Πληρωναν και πληρωνουν φορους και εισφορες . Ειναι μετρημενοι στα εξοδα τους και οικονομοι. Δουλευουν και κανουν οικονομιες για οταν γερασουν. Η ανασφαλιστη εργασια ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Ο σεβασμος στο περιβαλλον , στην ανακυκλωση κλπ ειναι εξαιρετικα υψηλος. Τα συνδικατα εχουν ισχυ αλλα δεν παλευουν για να παρουν συνταξη στα 45 και στα 50. Η δε αποκεντρωση πλησιαζει το τελειο. Οι δημοι ειναι υπευθυνοι για τους δρομους, τα σχολεια, πολλες παροχες σε μη εχοντες κλπ.

   Ελατε τωρα στην Ν. Ιταλια, στην Ελλαδα, στην Πορτογαλια να δουμε τι σημαινει αποκεντρωση, δημοσιο, λαμογια , ανακυκλωση , απεργια , επιδοτησεις, Καγιεν , μισος προς τους εστω και λιγο πιο ευκαταστατους.

   Πιστευετε οτι η καθε Μερκελ μεγαλωσε και γαλουχηθηκε με το οραμα να πνιξει τους Νοτιους? Μηπως οι Νοτιοι και ειδικα εμεις οι Ελληνες βγαλαμε τα ματια μας μονοι μας? Παντα πρεπει να βρουμε εναν εχθρο για να του ριξουμε την ευθυνη και να την βγαλουμε εμεις καθαρη. Ειμαστε βλεπετε ο πιο εξυπνος λαος !!!!!!

   • αντιρεαλιστής avatar
    αντιρεαλιστής @ Ρεαλιστης 23/09/2013 23:17:46

    Δεν νομίζω πως είναι και τόσο...ρεαλιστικό,σκληρό αλλά δίκαιο όπως λέτε εσείς οι νεοφιλελεύθεροι συνήθως να βρίζεις με τον πιο γελοίο τρόπο τους Έλληνες σχεδόν σε κάθε σχόλιό σου,γιατί αυτό κάνεις,μόνο βρίζεις και καλείς απλά...σε αυτοκτονία μπας και ξεβρωμίζει ο πλανήτης από αυτά τα εκτρώματα τους Έλληνες...ταυτόχρονα εκθειάζεις τους Αρίους,για μάθε περισσότερα και γίνει πιο...ρεαλιστής.

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ αντιρεαλιστής 25/09/2013 02:04:36

     Κε Αντιρεαλιστη, κανετε λαθος. Και εχω υπηρετησει και υπερηφανος ειμαι που ειμαι Ελληνας και την Ελλαδα δοξαζω οπου και οποτε πρεπει, και τους φορους μου πληρωνω και διορισμο στο δημοσιο εχω αρμηθει γαι να κανω καριερα στον ΙΤ και ποτε δεν το μετανιωσα. Μαλλον εγω βλεπω τα πραγματα ρεαλιστικα. Ισως να μη με επιασε ο ψεκασμος . Ειμαστε πολλοι που βαρεθηκαμε να τα ριχνουμε στους κακους Γερμανους τωρα, στους κακους Ρωσους, Αμερικανους η Αγγλους παλαιοτερα. Ας κοιταξουμε τον καθρεπτη ΟΛΟΙ ΜΑΣ και ας κανουμε την αυτοκριτικη μας. Η νεα γενια δεν φταιει σε τιποτα να πληρωνει τις λαμογιες , τα Καγιεν, τις μπεμπες και τα μερσεντε των προγονων της.

   • ρεμαλι avatar
    ρεμαλι @ Ρεαλιστης 24/09/2013 01:19:39

    είμαστε ο χειρότερος λαός και πρέπει να μάθουμε να πεινάμε, να είμαστε φτωχότεροι απο τους κεντροευρωπαιους, να μάθουμε να εργαζόμαστε πολλές ώρες, να μην γλεντάμε, να γίνουμε Μπεν Χουρ . Ευχαριστήθηκες ;
    ΥΓ μπορούμε και να φωτιζόμαστε με σπαρματσέτα. οκ;

    • αντιρρεαλιστής avatar
     αντιρρεαλιστής @ ρεμαλι 25/09/2013 00:54:40

     Είμαι σίγουρος πάντως πως θεωρείς τον εαυτό σου προοδευτικό και αντιρατσιστή...

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Γεωργία Βασιλειάδου 23/09/2013 02:47:23

   Από μακριά φαίνεται ο άνθρωπος που ακούει Τράγκα, βλέπει Μπαρουφάκη και πιστεύει στους ψεκασμούς τελικά...

   • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
    Γεωργία Βασιλειάδου @ μεταρρυθμιστής 23/09/2013 12:19:16

    Και από κοντά φαίνεται ο άνθρωπος που δεν έχει τίποτε να μας πεί, γι αυτό έχει καταπιεί 3-4 ''ετικέτες'' τις οποίες αναμασά θεωρώντας οτι λέει εξυπνάδες......

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ Γεωργία Βασιλειάδου 23/09/2013 17:03:36

     Παντως αφου πιστευετε οτι υπαρχει σχεδιο εναντιον της Ν. Ευρωπης καλο θα ηταν να κοιταξετε τον καθρεπτη και τους γυρω σας. Να δειτε τοτε ποιοι επωφεληθηκαν απο τις καταστασεις των επιδοτησεων , των μαυρων αφορολογητων, των εισφοροδιαφυγων, απο την μαυρη εργασια , απο την οικοδομη, απο ταην παραπαιδεια , απο το μπαχαλο στην περιθαλψη κλπ. Τοτε θα δειτε οτι ελαχιστοι λειτουργησαν στην Ελλαδα υπευθυνα και μαλιστα τους θεωρουσαν και μακακες. Συνεπως ας συγκεντρωθουμε σε μια νομιμη και υπευθυνη πολιτικα ζωη. Ας καταγκειλουμε τα λαμογια και ας σκεπτομαστε οτι οι δασκαλοι θα παρουν αυξησεις μονο αν τους πληρωσουμε εμεις με τους φορους μας. Ας πολεμησουμε τα γρηγοροσημα, τα φακελακια, την μη αποδοση αποδειξεων, τον Αλβανο χωρις ΙΚΑ, τις συνταξεις στα 50, τις υποσχεσεις των λαοπλανων πολιτικων απο οποια πτερυγα και αν ειναι. Μονο τοτε θα λεγομαστε Ευρωπαιοι . Τρανο παραδειγμα η Βορεια με την Νοτια Ιταλια. Αν εχετε παει ποτε , τοτε ξερετε την διαφορα

     • αντιρεαλιστής avatar
      αντιρεαλιστής @ Ρεαλιστης 23/09/2013 23:21:28

      Όχι Ευρωπαίοι είμαστε...γιατί απλά έτσι είναι τα πράγματα και όσο καλό είναι να είσαι Ευρωπαίος άλλο τόσο καλό είναι να είσαι Ασιάτης ή ό,τι άλλο,γιατί παρά είναι ρατσιστικά αυτά που λες κ.δήθεν ρεαλιστά και επίσης ξεχνάς-ρεαλιστικά,σκληρά αλλά δίκαια πάντα- να μας πεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος...λες και οι Άριοι δεν είχαν κανένα όφελος από την ΕΕ...λες και αυτό που χρειάζονται τώρα οι Γερμανοί είναι να λέμε πόσο εξαιρετικοί είναι,λες και ο εγωισμός και η αυτοπεποίθησή τους δεν είναι σε επικίνδυνα ύψη.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ αντιρεαλιστής 25/09/2013 01:55:41

      Μάλλον έχετε σπουδασει ψυχολογία των λαών και γνωρίζετε για τους Αριους πολλά πράγματα.
      Δεν θελετε να παραδεχτητε οτι η Γερμανια εχει ολιγομελες και παραγωγικο Δημοσιο.
      Δεν θελετε να παραδεχτητε οτι οι Αριοι (οπως τους ονομαζετε) δεν κανουν τις δουλειες τους με φακελακια
      και οτι πληρωνουν τους φορους τους και τις εισφορες τους.
      Δεν θελετε να παραδεχτητε οτι το ιδιαιτερο μαθημα ειναι αγνωστη λεξη στο εκπαιδευτικο τους συστημα.
      Δεν θελετε να παραδεχτητε οτι στην Ελλαδα αναλογικα τα Καγιεν ηταν περισσοτερα απο οτι στην Γερμανια.
      Η Γερμανια φυσικα ειχε οφελος αποτην ΕΕ. Οπως και η Ιρλανδια και η Ισπανια και η Αυστρια ...
      Και η Ελλαδα θα μπορουσε να εχει , αλλα εμεις προτιμησαμε να ζουμε με τις επιδοτησεις της μαιμου παραγωγης
      παρα με την ιδια την παραγωγη και την τυποποιηση. Τρανο παραδειγμα το ελαιολαδο.
      Δεν ξερω αν θυμαστε τα ΜΟΠ, τα πακετα Ντελορ και τοσα αλλα που ακολουθησαν.
      Η δικαιη κριτικη λεει οτι μονοι μας αυτοκτονησαμε . Μονοι μας βγαλαμε τα ματια μας
      Και μονοι μας θα σωθουμε αν κανουμε την αυτοκριτικη μας και αποφυγουμε να κανουμε τα ιδια λαθη.
      Τα τελευταια 30 περιπου ετη , ειδαμε συνταξιουχους στα 45, ειδαμε κρατικοδιαιτες εταιριες, ειδαμε επιορκους σε καθημερινη βαση, ειδαμε
      Τα αυθαιρετα να πολλαπλασιαζονται κατα δεκαδες χιλ ετησιως, ειδαμε να καταστρεφονται πανεμορφες περιοχες μας, ειδαμε την μαυρη εργασια
      παντου, ειδαμε να κλεινουν ναυπηγοεπισκευαστικες μοναδες και εργοστασια λογω κακου συνδικαλισμου, ειδαμε καμποταζ στα πλοια, ειδαμε την επαρχια γεματη με μπαρ και κοριτσια απο Α. Ευρωπη , ειδαμε κομματα πολιτικα να διοριζουν και να υποσχονται πραγματα ανεφαρμοστα.

      Κε Αντιρεαλιστη, δειτε τα πραγματα ρεαλιστικα. Φταινε οι πολιτικοι , αλλοι λιγο αλλοι πολυ. Αλλα και τα 11 εκ πολιτες δεν φταιμε?
      Δεν πληρωσαμε τα φακελακια? Δεν πληρωσαμε τα ιδιαιτερα? Ζητησαμε αποδειξεις? Δεν χρησιμοποιησαμε Αλβανους , Πολωνους και Βουλγαρους σε ανασφαλιστες εργασιες?

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Γεωργία Βασιλειάδου 23/09/2013 05:49:38

   Καθόλου δεν έχουμε καταλάβει ότι η γερμανική πολιτικη δεν θα αλλάξει όποιος και να εκλεγεί εκεί. Ο Στάινμπρουκ ως "καλός" σοσιαλιστής είπε και μερικά ευχάριστα λογάκια για να ακολουθήσει στην συνέχεια την ίδια ακριβώς πολιτική με την Μέρκελ.

  • Γεώργιος avatar
   Γεώργιος @ Γεωργία Βασιλειάδου 23/09/2013 09:07:40

   Ευτυχώς που υπάρχει και αντίλογος στα σχόλια Petronius (1.29 am) και της Γεωργίας (1.29 am επίσης). Ας ανοίξουμε, λοιπόν, λίγο τα μάτια μας, ας μάθουμε τι ισχύει στα ευρωπαϊκά κράτη, πως λειτουργούν οργανωμένα ως κράτος αλλά και ως κοινωνία, πως εφαρμόζονται οι νόμοι, και μετά να σχολιάσουμε αρνητικά. Να βγάλουμε τις παρωπίδες, να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου, να αλλάξουμε πρότυπα, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά να κατηγορήσουμε άλλους για τα λάθη και τις παραλείψεις μας.
   Καλημέρα σε όλους

   • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
    Γεωργία Βασιλειάδου @ Γεώργιος 23/09/2013 12:22:26

    Υποτιμάτε τους συνανθρώπους σας, αυτό είναι φανερό. Εκτός των άλλων, φαντάζεστε και οτι μπορεί κάποιος να στείλει ταυτόχρονα 2 μηνύματα !!! Και αν ήθελε, δεν είχε λέτε την υπομονή να περιμένει 2 λεπτά... Δν είστε πολύ έξυπνος τελικά.

 4. ανιστόρητη σοφιστεία avatar
  ανιστόρητη σοφιστεία 23/09/2013 01:32:06

  Για τη Γερμανία επιτυχημένη. Για εμάς, μισητή.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/09/2013 02:06:47

  Ενίσχυσαν το κόμμα της Μέρκελ (για χάρη της ίδιας), ενίσχυσαν αλλά λιγότερο και τους Σοσιαλδημοκράτες, "κατέστρεψαν" το FDP.
  Οι δεξιοί ευρωσκεπτικιστές "Εναλλακτικοί" παραλίγο να κάνουν την έκπληξη και να μπούν στη Βουλή, αλλά τελικά με 4,7% είναι εξωκοινοβουλευτικοί, όπως και το FDP που συγκυβερνούσε.
  Oι Πράσινοι έχασαν ελαφρά σε δύναμη. Οι Linke επίσης.
  Η ΧΑ θα ήταν παράνομη στη Γερμανία (χρησιμοποιεί ναζιστικό λόγο και σύμβολα που δεν επιτρέπονται).
  Το "αδελφό" κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ Die Linke, είναι αρκετά ρεαλιστικό και μετριοπαθές, ώστε ζητά επίμονα κυβερνητική συνεργασία με Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους (αριθμητικά τα 3 κόμματα έχουν πλειοψηφία εδρών). Ωστόσο SPD και Πράσινοι την έχουν αποκλείσει με τα προεκλογικά προγράμματά τους.
  Άν όμως αποτύχουν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις CDU και SPD (ακραίο σενάριο, αλλά στην πολιτική ποτέ μη λές ποτέ), το θέμα της "κόκκινης-κόκκινης-πράσινης" σύμπραξης θα τεθεί εξ αρχής.

 6. Δύσκολοι καιροί avatar
  Δύσκολοι καιροί 23/09/2013 02:27:07

  Ζω στη Γερμανία, σε περιοχή όπου οι 2 στους 3 Γερμανούς ψήφισαν Μέρκελ. Δεν με εξέπληξε καθόλου το αποτέλεσμα, το θεωρούσα αυτονόητο εδώ και καιρό, γι' αυτό και δεν ενδιαφέρθηκα πολύ για τις εκλογές αυτές. Η κατάσταση της Ελλάδας βολεύει τους Γερμανούς, άσχετα το τι λένε επισήμως. Η οικονομία τους δουλεύει ρολόι - καμία σχέση με τη γειτονική Γαλλία που επισκέπτομαι συχνά - ''φυσάει'' που λέμε η Γερμανία, τα βασικά προβλήματα του κόσμου έχουν εδώ και χρόνια λυθεί (υγεία, παιδεία, εργασία), ΔΕΝ υπάρχει ανεργία, όποιος δεν θέλει να ζήσει από το ταμείο ανεργίας Hartz IV βρίσκει πανεύκολα δουλειά, οπότε ο λαός εδώ θέλει κι άλλα λεφτά για να αγοράσει ακίνητα και να ''βγάλει γούστα''. Η κατοικία γενικά είναι πανάκριβη σ' αυτή τη χώρα, ενώ όλα τα άλλα αρκετά εύκολα προσβάσιμα. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το Ευρώ και επειδή δεν έχει πολλούς συμμάχους, μόνο μια συμμαχία με τους Αμερικάνους μπορεί να μας θωρακίσει. Φυσικά, με ανταλλάγματα, αλλά και τώρα που μας λεηλατούν και είμαστε και χαμένοι, καλύτερα είναι;

  Φιλικά από Γερμανία ή αλλιώς ''εγώ στη δυστυχία μου δεν έβαλα σορόπι''...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δύσκολοι καιροί 23/09/2013 09:17:24

   Είναι αυτονόητο ότι οι περισσότεροι γηγενείς Γερμανοί θα ψήφιζαν Μέρκελ. Και αν δεν υπήρχε η υπέρ των σοσιαλδημοκρατών ψήφος των μεταναστών, ειδικά των (υπερσυντηρητικών) μουσουλμάνων, λόγω πολυπολιτισμικής ιδεοληψίας των κεντροαριστερών. Στο κάτω-κάτω, επιτυχημένη πολιτικός είναι και εξελέγη για να προασπίσει τα δικαιώματα και την ευημερία των γερμανών πολιτών, και νομίζω καλά τα πήγε μέσα σε όλη αυτή την ευρωπαϊκή τρικυμία. Το αν η Γερμανία επωφελείται από την κρίση δεν αφορά στους Γερμανούς, αφορά στην Ευρώπη. Δεν υποσχέθηκε η Μέρκελ στους Γερμανούς να είναι η Μητέρα Τερέζα των Ευρωπαίων...

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 23/09/2013 05:55:10

  Ουδέποτε αντιλήφθηκα, για ποιο λόγο οι εκλογές στην Γερμανία θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει κάτι για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

  Αν τυχόν και βρισκόταν Γερμανός πολιτικός να συναινέσει στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, στην Γερμανία θα γινόταν τέτοια επανάσταση που ούτε μπορεί να την διανοηθεί κανείς. Δεν μιλούμε για μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση, που είναι ήδη υπεσχημένα (και που προσωπικά δεν τα θέλω καν, γιατί είναι δώρα "δηλητηριασμένα" με επιμήκυνση των Μνημονίων για τα επόμενα 50 χρόνια...), αλλά για μείωση του κεφαλαίου των δανείων.

  Άρα, το τι θα συμβεί είναι ήδη προδιαγεγραμμένο από τον Δεκέμβριο του 2012. Γιατί λοιπόν δημιουργήθηκαν τόσες προσδοκίες από τις γερμανικές εκλογές;

  Το μόνο που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς είναι, ότι οι εκλογές αυτές είναι ορόσημο, μετά το οποίο "επιτρέπονται" εκλογές στην Ελλάδα. Αλλά αυτό είναι όλο.

  Η συνέχεια θα δείξει αν είναι λάθος η παραπάνω εκτίμηση ή ορθή. Όλο το ζητούμενο είναι να μπορέσει να βγει η Ελλάδα στις αγορές στις αρχές του 2014. Πολύ αμφιβάλλω για το αν θα το καταφέρουμε τελικά. Το "σχέδιο" ήταν εξαρχής η Ελλάδα να μείνει υποταγμένη στους "εταίρους" και δανειστές επ' αόριστον και έχουν σκυλιάσει που έχει αποτύχει, συνεχίζουν όμως να εμφανίζουν ότι δήθεν η Ελλάδα "δεν τα καταφέρνει" ή "δεν θα τα καταφέρει".

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Διογένης 24/09/2013 00:02:06

   Καιρός νά κρεμάσουμε κανένα φυλακτό νά μήν μάς «πιάσει» τό κακό μάτι τής Καγκελαρίου. Είναι καί γαλαζομάτα.
   Τί στα κομμάτια αρχαίος λαός με παραδόσεις είμαστε;

   Ειδική ομάδα φυλακτών υπήρχε στήν αρχαία Ελλάδα για την προστασία των γυναικών από ασθένειες, οι οποίες προκαλούνταν λόγω, υποτίθεται, μετακινήσεων της μήτρας. Τα συγκεκριμένα φυλακτά λοιπόν, αποτροπαϊκά του κακού, εξόρκιζαν τη μήτρα να μείνει στη θέση της: «μένειν επί τω τόπω». Και είναι μάλλον περιττό να αναφέρω σε ποια σύγχρονη έκφραση διαιωνίζεται ο εξορκισμός “έλα μήτρα στον τόπο σου”.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ιαπετός 24/09/2013 00:13:01

    !!! Γηράσκω αεί διδασκόμενος .... :-)

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/09/2013 07:26:25

  Όταν έρθει ο νέος φόρος της ακίνητης περιουσίας που ετοιμάζουν στην κυβέρνηση, όχι αυτήν της Μέρκελ, τη δική μας - ήδη δημοσιεύθηκαν κάποια στοιχεία που είναι καταστροφή και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν αγοράζει, ακόμα και να θες να το πουλήσεις -, θα έχει συσσωρευτεί τόση οργή που δεν γνωρίζω πόσοι θα έχουν το κουράγιο να ψηφίσουν ορθολογικά και όχι με το θυμικό...Φίλος μου, που έχει ήδη πρόβλημα διαβίωσης, ψάχνει εδώ και ένα χρόνο να πουλήσει κληρονομικό οικόπεδο στη Σαλαμίνα (με πρόσοψη σε κεντρικότατο δρόμο) και ένα άλλο κληρονομικό στα Ταμπούρια και δεν βρίσκει, ούτε μέσω μεσιτικού. Τώρα δεν θα έχει να πληρώσει τον φόρο και έχει τρία μικρά παιδιά. Επειδή σιχαίνεται τα άκρα, βέβαια, το πολύ πολύ να ψηφίσει λευκό ή να απέχει...
  Και όλα αυτά, επειδή ο Στουρνάρας ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ να πιάσει τη φοροδιαφυγή και κάνει θεατρικές παραστάσεις με υπαλληλάκια του ΣΔΟΕ που πάνε στα νυχτερινά κέντρα και τα σφραγίζουν για δύο ολόκληρες μέρες (Δευτέρα-Τρίτη, συνήθως, που είναι κλειστά έτσι και αλλιώς...). Όχι, δεν τον είπα εγώ απατεώνα, μόνος του δηλώνει τι είναι....
  Κατά τα άλλα, οι κομμουνιστές θα μας έπαιρναν τα σπίτια. Εκτός και αν με αυτό η "προφητεία" εννοούσε τον πρώην Κνίτη Στουρνάρα. Ως συνήθως, οι προφητείες διατυπώνονται συγκεκαλυμμένα....
  Αλλά να ρωτήσω: Αν είσαι Γερμανός, γιατί να μην ψηφίσεις Μέρκελ, όταν αποδεδειγμένα κράτησε τη Γερμανία νησίδα σταθερότητας μέσα σε μία τρικυμισμένη Ευρώπη; Εννοείται ότι αν ήμουν γερμανός πολίτης, μόνο Μέρκελ θα ψήφιζα.
  Όμως ο τεράστιος υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τι σχέση έχει ακριβώς με τη Μέρκελ; Πλένε (πλέουν) τα ρόδα στον γιαλό, πλένε και οι...., που λέε μία παροιμία.

 9. Σώκρατης avatar
  Σώκρατης 23/09/2013 07:58:37

  Τι σχέση έχουν οι Γερμανοί με εμάς;Χρεοκόπησαν;Έχουν 30% ανεργία;Τους έχει πει ψέματα η Μέρκελ;Ίσα ίσα,θα ήταν και άδικοι να μην έδιναν καθαρή πρωτιά σε μια καγκελάριο,που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Γερμανικού έθνους και μπράβο της!

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ Σώκρατης 23/09/2013 10:09:44

   Αυτο ακριβως φιλε σωκρατη....ποια συγκριση μπορει να υπαρχει ? στην γερμανια η ανεργια ειναι σχεδον ανυπαρκτη οι μισθοι αυξανονται το κοινωνικο κρατος προστατευει τον οποιον αδυνατο. Πως μπορουμε να συγκρινουμε τι ψηφισε ο γερμανος ? Αν και ιστορικα ειδαμε τι ψηφισαν και αυτοι οταν περασαν αναλογη κατασταση.Και ο ελληνας μεχρι το 2009 ετσι ψηφιζε και ακομη πιο πολυ το διπολο.

  • Hawk avatar
   Hawk @ Σώκρατης 23/09/2013 13:59:44

   Ελα ντε, μήπως βρέθηκαν οι μισοί και παραπάνω υπουργοί και πολιτικοί να έχουν λαδωθεί από ξένες εταιρείες για να αγοράσουν τα προϊόντα τους? Οχι βεβαίως ότι δεν υπάρχουν κι εκεί σκάνδαλα, αλλά το δικό μας το χάλι συγκρίνεται μόνο με αφρικανικές χώρες.
   Στην Γερμανία έκαναν κινήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής που τους απέδωσαν, εδώ ακόμα οι λίστες είναι στα συρτάρια.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/09/2013 08:10:23

  Eνδιαφερουσα διαφορα με την Ελλαδα : εκει το πιο αριστερο κομμα παρακαλαει να μπει σε κυβερνηση συνασπισμου και δεν το δεχονται ενω εδω ο Τσιπρας παρακαλαει το ΚΚΕ για κυβερνηση της αριστερας και δεν δεχεται αυτο.
  Το σκηνικο προκυπτει απο τη διαφορετικη προσληψη της αριστερας και του κομμουνισμου του 20ου αιωνα.Για τους Γερμανους ειναι δεδομενη η αντιδημοκρατικη φυση του.Γιαυτο το Linke πρεπει να δινει αποδειξεις συνεχεια οτι εχει μετανοιωσει για το ανατολικογερμανικο παρελθον και παλι ειναι στην απομονωση ενω εδω θελουν να βαλουν με το ζορι το ΚΚΕ στο "συνταγματικο τοξο" και το ιδιο αρνειται δηλωνοντας οτι δεν αναγνωριζει αλλο συνταγμα απο του Σταλιν.
  Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι επιτρεπεται ο χρυσαυγιτισμος που ειναι σε μεγαλυτερη καταδιωξη : καθε μερα μαθηματα για το ολοκαυτωμα,μνημεια και απαγορευσεις νεοναζιστων.
  Προκειται για θωρακισμενη αστικη δημοκρατια που διωκει καθε εχθρο - αυτο που ΔΕΝ αρεσει σε πολλους στην Ελλαδα που φωναζουν για τον καπιταλισμο,τους μπανκστερς,το νεοφιλελευθερισμο και τα παρομοια.
  Πως ειναι δυνατον αυτες οι δυο χωρες να εχουν ιδιο νομισμα και να ειναι στην ιδια ενωση και αυριο στην ιδια ομοσπονδια;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ψυχραιμια 23/09/2013 16:54:01

   Έ, υπάρχουν και πιό γκροτέσκα.
   Εδώ είναι στην ιδια ενωση - και αυριο στην ιδια ομοσπονδια - η Ιταλία, με το 25 % του καραγκιόζη (στην κυριολεξία) Γκρίλλο και με πρώην πρωθυπουργό που είχε συνεργασία με την Μαφία και με δίκτυα σωματεμπορίας...

 11. cp avatar
  cp 23/09/2013 09:02:31

  Είχα δει ένα ντοκυμαντέρ σε μια επιχείρηση με δύο εργοστάσια. Στην Γερμανία δουλευαν σαν τρελλοί ,έπαιρναν υπερωρίες κτλ .Στην Ελλάδα μειώσεις και φόβος για ανεργία ! Γιατί να μην ψηφίσουν Μέρκελ οι Γερμανοί ? Αφού έχουν κυριαρχήσει πλήρως στην Ευρώπη ,χωρίς μια τουφεκιά, χωρίς ένα φέρετρο ?

 12. πολίτης avatar
  πολίτης 23/09/2013 10:04:19

  Οι Γερμανοί εξακολουθούν να κάνουν αυτό που έκαναν από την εμφάνισή τους στην ταλαίπωρη ήπειρο Ευρώπη.
  Την καταστρέφουν.

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ πολίτης 23/09/2013 13:08:06

   Δήλωση γεμάτη εχθροπάθεια, ρατσισμό και αντισημιτισμό...

  • George avatar
   George @ πολίτης 23/09/2013 16:16:07

   Ιδίως την Ελλάδα! Αχτι την έχουν. Μέτρα επιθέσεις: Ερούλοι, Βησιγότθοι, Λομβαρδοί, Βαυαροί, Κάιζερ, Χίτλερ, Αγγελα. Τυχαίο? Δεν νομίζω :-) Σοβαρά τώρα, όλη η Δ. Ευρώπη είναι λίγο πολύ Γερμανική (και η ανατολική Σλαυική) οπότε τι ακριβώς προσπαθούν να καταστρέψουν οι άνθρωποι? Τον εαυτό τους? Πιστεύεις ότι ένας Φλαμανδός, ένας Σουηδός, ένας Γάλλος, ένας Αυστριακός ένας ΒορειοΙταλός, ένας Δανός πιστεύει κάτι διαφορετικό από έναν Γερμανό? Διαφέρουν στην εκφορά του λόγου, όχι στο νόημα.

   • αντιρεαλιστής avatar
    αντιρεαλιστής @ George 23/09/2013 23:28:21

    Πες το αυτό στο Γάλλο...πάντως το ότι μιλάμε με στερεότυπα είναι γερμανική εφεύρεση.

    • George avatar
     George @ αντιρεαλιστής 24/09/2013 21:57:34

     Δεν πρόκειται για στερεότυπα. Μοιάζουν γιατί έχουν κοινή αφετηρία και πορεία. "Διαφέρουν" γιατί φτιάξανε διαφορετικά κράτη. Υπερ-τονίσανε τις διαφορές τους γιατί έπρεπε να πολεμήσουν μεταξύ τους. Είναι copy/paste τώρα γιατί έχουν ένα κοινό κράτος. Πάντως ειδικός για να εξηγήσει τις "βαθιές" διαφορές Γάλλων και Γερμανών είναι ο ΓΑΠ μετά από ένα fast track σεμινάριο στις Κάννες...

     • αντιρρεαλιστής avatar
      αντιρρεαλιστής @ George 25/09/2013 00:57:10

      Οι Γάλλοι δεν είναι ούτε κατά 5% Φράγκοι δηλαδή Γερμανοί...θα σε στενοχωρήσω αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή το λέει κάποιος "σκληρός,δίκαιος και ρεαλιστής" κάτι είναι και σωστό λοιπόν στερεότυπα του κερατά είναι τα αναφερόμενα πιο πάνω.

 13. StatusΑvgo avatar
  StatusΑvgo 23/09/2013 11:25:20

  Η Μέρκελ και οι Γερμανοί κοιτάζουν την πατρίδα τους, τα συμφέροντά τους και τη ζωή τους. Ψηφίζουν αυτόν που τα υπερασπίζεται (εις βάρος ολόκληρης της Ευρώπης) και δεν ενδιαφέρονται καθόλου να τους ....συμπαθήσουμε. Τους αρκούν τα 43 δις κέρδος που αποκόμισαν από τον τοκογλυφικό δανεισμό στα κορόϊδα-θύματα κράτη της Ν.Ευρώπη. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν οι λαύροι ...Γερμανόφιλοι υπερασπιστές οτι μόνο η βλακεία μας τα φταίει (που φταίει φυσικά και αυτή, αλλά όχι μόνο).

 14. Hawk avatar
  Hawk 23/09/2013 11:46:39

  Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν προβλέπεται " μπόνους εδρών " στο πρώτο κόμμα.... μπράβο της όμως, ανταμείφθηκε για την σταθερότητα των επιλογών της που προφανώς κρίθηκαν ικανοποιητικές για το μεγαλύτερο μέρος των Γερμανών.
  Εμείς εδώ θα συνεχίσουμε τις μίζερες ζωές μας μεταξύ Ανατολής και Δύσης και όπου μας βγάλει, έτσι κι αλλιώς την πυξίδα την έχουμε χάσει προ πολλού.

 15. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/09/2013 12:36:31

  Αντί για τις κατάρες στην "κακιά ' Μέρκελ δεν ρίχνουμε μια ματιά τι ακριβώς έκανε κι εκλέγεται για τρίτη φορά και μάλιστα χωρίς να ασκήσει "πολιτική παροχών" ; Δεν βλέπουμε λιγάκι τι πολιτικές εφήρμοσε και είναι η χώρα της το οικονομικό αφεντικό στην Ευρώπη; Δεν λέω ότι μπορούμε να τα εφαρμόσουμε όλα , αλλά μήπως μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες κατευθύνσεις; Μήπως μπορούμε να διδαχθούμε κάτι; Μήπως;

 16. Δημητρης avatar
  Δημητρης 23/09/2013 12:53:18

  Συγγνωμη αλλα κανεις λαθος...και αυξησεις στους δημοσιους υπαλληλους εδωσε και στις συνταξεις και το επιδομα για το παιδι απο 184 μηνιαιως το παει 219 κι απο 1-1-14 ορισε κατωτατη αμοιβη 8.50 την ωρα αν και στο μοναχο που ζω ηδη πληρωνουν απο 9 και πανω....αυτα για τις παροχες γιατι εχει καταφερει να εχει πολυ χαμηλη ανεργια και να διατηρησει σε ικανοποιητικο επιπεδο το κοινωνικο κρατος.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Δημητρης 23/09/2013 15:28:26

   Δεν εννοώ αυτό με την "πολιτική παροχών" (γι αυτό και τα εισαγωγικά) Εννοώ παροχές που δίδονται πέρα από το επίπεδο δυνατοτήτων της οικονομίας για να κερδηθούν ψήφοι. Από αυτά που μου λες (".. ορισε κατωτατη αμοιβη 8.50 την ωρα αν και στο μοναχο που ζω ηδη πληρωνουν απο 9 και πανω... ) δεν είναι αυτή η περίπτωση.
   Για να διατηρήσεις χαμηλά την ανεργία και σε ικανοποιητικό επίπεδο το κοινωνικό κράτος από κάπου αλλού ξεκινάς ( και σίγουρα δεν μπορείς να το κάνεις για πολύ με δανεικά) . Η χαμηλή ανεργία και το κοινωνικό κράτος είναι αποτελέσματα.

 17. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/09/2013 13:16:19

  Διαβάζοντας ὅλα τά σχόλια,ἔχω τήν ἐντύπωση ὅτι κινοῦνται σέ διαφορετική συλλογιστική ἀπό τό θέμα τῆς ἀνάρτησης.
  Τό ἄρθρο,ἀπ' ὅ,τι καταλαβαίνω,ἐπισημαίνει τό πόσο θά ἐπηρεάσει ἡ ψήφος τῶν γερμανῶν τά πολιτικά πράγματα στήν Ἑλλάδα,ὄχι στή χῶρα τους.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κυθήριος 23/09/2013 23:47:48

   Σταθερότητα Κυθήριε, ψήφισαν οι Γερμανοί.
   Σταθερότητα για το ευρώ, με σταθερό τον υπάρχον συσχετισμό βορρά-νότου . Συνάδει και ο αποκλεισμός του Ρέσλερ από τη Βουλή τους και των "φάλτσων", που προτιμούσαν την Ελλάδα, εκτός ζώνης ευρώ.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ roadrunner 24/09/2013 02:16:56

    Πολύ τό χάρηκα γιά τόν Ρέσλερ,ἀγαπητή roadrunner.

 18. cp avatar
  cp 23/09/2013 13:38:11

  Κάθε οικονομία είναι διαφορετική ,δεν σημαίνει ότι εάν εφαρμοστεί μια πολιτική εδώ ή στην Γερμανία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.
  Η εξωτερική πολιτική δε ουδεμία σχέση έχει με την εσωτερική !
  Επί Γαλλικής επαναστάσεως λειτούργησαν οι πρώτοι θάλαμοι αερίων,στις αποικίες .
  Τα μοναστήρια αποτελούνται από ακτήμονες αλλά ασκούν και επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός.

 19. George avatar
  George 23/09/2013 14:13:40

  Οι Γερμανοί ψήφισαν με γνώμονα το καλό της χώρας τους και της τσέπης τους. Αμφιβάλω αν έστω το 20% είχε στο μυαλό του τι θα γίνει στην Ελλάδα!

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ George 23/09/2013 15:38:09

   Ούτε το 0,01% ! Και πολύ καλά έκαναν ! Αρκεί να είχαν υπ΄ όψη τους το μακροπρόθεσμα καλό για την χώρα τους. Κι εγώ κι εσύ όταν ψηφίσουμε δεν θα σκεφτόμαστε τι θα γίνει στη Γερμανία. Τη χώρα μας θα σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας , την οικογένεια μας. Αλλά θα πρέπει να βλέπουμε .... και πιο πέρα από τη μύτη μας.

 20. dimitrisT avatar
  dimitrisT 23/09/2013 14:22:02

  το σχόλιο του "ρεαλιστής" στις 2¨13μμ, είναι ακριβέστατο για όσους έχουν προσωπική εμπειρία και γνώση περί κεντρικής Ευρώπης και ιδιαιτέρως στο τί ακριβώς επικρατεί στην "κακή" και "εκδικητική" Γερμανία....
  Φυσικά να μην επεκταθώ σε θέματα δημοκρατικών διαδικασιών...,γιατί απλά εμείς οι "ευαίσθητοι" και "λίαν ανθρωπιστές" νότιοι, θα πρέπει ομαδικά να κάνουμε σεμπούκου (κοινώς, χαρακίρι..).

 21. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 23/09/2013 15:02:11

  ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ......ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ.....ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ........

 22. Katia avatar
  Katia 23/09/2013 15:58:49

  Ανήκετε όντως στη Χρυσή Αυγή και θα πράξετε άριστα με το να την ψηφίσετε. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι ναζί δολοφόνοι που στηρίζετε να πάνε φυλακή, όπως τους αξίζει.

 23. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/09/2013 16:40:02

  Στο 50% σχεδόν συμφωνήσαμε. Αν γίνεις πιο συγκεκριμένος για το "κάθε παλαβή συνιστώσα της ελληνικής κυβερνητικής δεξιάς" μπορεί και να επεκτείνουμε τη συμφωνία μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως "κάθε παλαβή συνιστώσα της κυβερνητικής δεξιάς" -ό,τι κι αν εννοείς - δεν έχει σχέση με τις επικίνδυνες, βίαιες και παράνομες "παλαβομάρες" (εξαιρετικά επιεικής χαρακτηρισμός) διαφόρων αριστερών

  • Petronius avatar
   Petronius @ firiki2010 23/09/2013 17:22:24

   Είχα αρχίσει να σου γράφω, όταν άρχισαν να πέφτουν τα νέα για τις παραιτήσεις υψηλά ιστάμενων της ΕΛΑΣ μόλις άρχισαν οι έρευνες για τις διασυνδέσεις ΕΛΑΣ-ΧΑ. Κάτι μου λέει ότι πρέπει να επεκτείνουμε τη συμφωνία μας.

 24. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 23/09/2013 17:26:14

  Ευχαριστω

 25. Παραβάτης avatar
  Παραβάτης 23/09/2013 17:27:04

  Οι Γερμανοί ψήφισαν υπέρ της βελτίωσης της ζωής τους. Πολύ σωστά έκαναν. Ο θάνατός μας, η ζωή τους.

 26. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23/09/2013 21:17:04

  Οι Γερμανοί, όπως όλοι οι λαοί ψήφισαν εκεί που πιστεύουν οτι "λεφτά υπάρχουν".
  Κάποτε επαληθεύονται κιόλας, αλλά αυτό δεν εξαρτάται απο τους ίδιους...

 27. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/09/2013 21:58:11

  @ Ρεαλιστής,
  προσυπογράφω αμφοτερα τα σχόλια.
  Οι πολίτες που γνωρίζουν την πραγματικότητα και έχουν αίσθηση του ορθού και του δικαίου, είναι και στη χώρα μας πολύ περισσότεροι απ' όσοι φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Αλλά η γνώμη τους σκεπάζεται από το θόρυβο που κάνουν οι αλληλοσυγκρουόμενοι ξεγάνωτοι τενεκέδες.

 28. ΦΓΦΗΓ avatar
  ΦΓΦΗΓ 23/09/2013 22:44:31

  Οι Γερμανοί ψήφισαν για το συμφέρον της χώρας τους...Και η Μέρκελ θα κάνει το παν γι'αυτό...Είναι μία αφοσιωμένη πατριώτις...Και καλά κάνει....Οι Γερμανοί από πάνω και οι υπόλοιποι από κάτω...Και έχοντας υπόψη την ιστορικά αποδεδειγμένη δυναμικότητα και ικανότητα των ευρωπαϊκών λαων, αυτό είναι και το φυσικό και το σωστό.....

 29. GO avatar
  GO 24/09/2013 07:31:07

  Ενώ για τον Βεστερβέλε λυπήθηκες, ε;

 30. Σαραντόγλου Βασίλης avatar
  Σαραντόγλου Βασίλης 24/09/2013 14:37:33

  Από εδώ στη Γερμανία τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά απ ότι τα λέτε: 1 η Μέρκελ θριάμβευσε αλλά αυτό δεν είναι έκληξη. 2 Οι φιλελευθεροι μείναν εκτός βουλής για πρώτη φορά από το 1949. 3 οι σοσιαλδημοκράτες απαγοήτευσαν και ο Στάινμπρουκ δια της βίας έκρυβε τα δάκριά του. 3 οι πράσινοι επίσης (οι παραιτήσεις ανακοινώθηκαν) 4 Οι φίλοι του Σύριξα LINKE κέρδισαν έδαφος τους είδαμε στην τηλεόραση με τον Γκίζι να πανηγυρίζουν γιατί γίνανε 3ο κόμμα της βουλής. 5ον και κυριώτερο νομίζω ειναι ότι η Μέρκελ επειδή σάρωσε ακόμα και τους φίλους της φιλελέυθερους πρέπει να συνασπεισθεί και να κυβερνήσει με "αριστερούς" η κεντροαριστερούς με τις ανάλογες αναγκαίες υποχωρήσεις. Είναι λοιπόν υπερβολικά απλοικό το συμπέρασμα περί αυτοδυναμίας. Αντίθετα φαίνεται ότι πριόνισε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόταν. Δεδομένου ότι όσοι μέχρι τώρα συνεργάστηκαν μαζί της την πλήρωσαν εκλογικά πολύ ακριβά, κανείς δεν τρέχει να συνεργαστεί μαζί της. Η διαχείρηση της σαρωτικής της νίκης φαίνεται απο τώρα πολύ πιο δύσκολη απ'ότι την προηγούμενη τετραετια. Οσο για τις συνέπειες στην Ευρώπη θα καθοριστεί απ'αυτό το τελευταίο. Επίσης το ότι οι Γερμανοί είναι πολύ λιγότερο μονόχνωτοι απο ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ τους περιγράφουν (για όλα φταινε οι ξένοι για να χαιδεύουν την ντόπια πολιτική διαφθορά) θα παίξει τον καθοριστικό λόγο.

  • αντιρρεαλιστής avatar
   αντιρρεαλιστής @ Σαραντόγλου Βασίλης 25/09/2013 01:00:01

   Αλήθεια οι Έλληνες πως περιγράφονται από τα γερμανικά ΜΜΕ;καθόλου στερεοτυπικά,καθόλου ρατσιστικά φαντάζομαι,καθόλου μαζική προπαγάνδα εναντίον των
   ανήθικων σβάρτσκοπφ",καθόλου λάθος για να χαϊδεύουν τ'αυτιά των Γερμανών πείθοντάς τους περί ανωτερότερας και ηθικής κτλ κτλ κουραφέξαλα για τα συμφέροντα της εκεί ελίτ...για δες τι μου θύμησες,τα ΜΜΕ σχεδόν όλου του κόσμου!

 31. nikos1984 avatar
  nikos1984 27/10/2013 15:41:42

  την στιγμη που εχουμε γεμισει εργατοπατερες πουλημενους συνδικαληστες υπαρχουν και αυτοι που παραμενουν ανιδιοτελεις αφεροχοι μαχημοι ανυποτακτοι και λενε την ΑΛΗΘΕΙΑ
  http://www.youtube.com/watch?v=xa5MEhf0kl8

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.