#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Pacta sunt servanda (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται)Πολλά είναι τα πολιτικά συμπεράσματα που έβγαλε το πολιτικό θρίλερ των σχεδόν 5 ωρών, από τις 9 χθες το βράδυ μέχρι τη 1 τα ξημερώματα όταν οι υπουργοί της ΝΔ αναχωρούσαν από το Μαξίμου με βλέμμα ανακούφισης. Τα όσα έγιναν δε μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να προβλεφθούν μέχρι που πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου ο Φώτης Κουβέλης. Όλοι ήταν σίγουροι, ακόμη και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς ότι οι πολιτικές συμφωνίες τηρούνται στο ακέραιο και δεν κάνουν πίσω ορισμένοι, ειδικά όταν κινδυνεύει η χώρα.

Προφανώς κάποιοι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, αδυνατούν να αφουγκραστούν την κοινωνία και άγονται και φέρονται είτε από συμφέροντα που κρύβονται πίσω τους είτε από αδυναμία να βάλουν πλάτη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Αν θα ήθελε κανείς να τα βάλει όλα κάτω και να αναζητήσει τι συνέβη χθες το βράδυ θα μπορούσε να πει τα εξής:

1.Πάμε πλέον σε δικομματική κυβέρνηση με τη συμμετοχή μόνο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι ότι καλύτερο καθώς γνωρίζουμε τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ και τι προβλήματα έχει ως κόμμα, αλλά και το παρελθόν του. Όπως επίσης ξέρουμε και τον μικρομεγαλισμό του κ. Βενιζέλου. Είναι, όμως, μια λύση ανάγκης και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει αυτό. Αν θα λειτουργήσει το σχήμα, θα το δούμε στην πορεία.

2.Ο κόσμος δε θέλει εκλογές. Το λένε οι δημοσκοπήσεις, το ξέρουν τα κόμματα, το γνωρίζει και το Μαξίμου με τα κρυφά γκάλοπ. Επίσης, όποιον νουνεχή πολίτη ρωτήσεις θα σε πει τρελό να του έλεγες ότι στις 20 Ιουλίου θα έπρεπε να πάει στα εκλογικά κέντρα. Το ίδιο θα έλεγε και κάθε σοβαρός επιχειρηματίας της χώρας αυτής διότι εκλογές σημαίνει τώρα οικονομικό πισωγύρισμα αλλά και χτύπημα στον τουρισμό, τη μοναδική μας ελπίδα. Τέλος, θα έθετε εν αμφιβόλω το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας και τις επόμενες δόσεις. Μας προειδοποίησαν άλλωστε χθες Κομισιόν, ΔΝΤ, Ουάσιγκτον. Θα ήμασταν τρελοί, λοιπόν αν η χώρα οδηγούνταν σε εκλογές. Τελεία και παύλα για όσους ακόμη επιμένουν ότι είναι τώρα η ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ότι ο Σαμαράς θα μπορούσε να ξεφορτωθεί τους άλλους. Μπροστά στη σωτηρία της χώρας τα μικροκομματικά υποχωρούν. Το είπε και στο διάγγελμά του και οι πραγματικοί ηγέτες αυτό κάνουν.

3.Μπορεί να κατηγορήσεις για χίλια πράγματα τον κ. Βενιζέλο, αλλά είναι «γάτα». Μυρίζεται τη βρομιά, μυρίζεται τον κίνδυνο και κυρίως είναι θεσμικός. Κατάλαβε ότι αν έπεφτε κι αυτός στη φάκα των πρόωρων εκλογών το πιο πιθανό ήταν να μην έβλεπε ούτε τον εαυτό του στη Βουλή. Εξ' ου και περίμενε να κάνει το στραβοπάτημα ο Κουβέλης και να βγει από πάνω. Και σκεφτείτε: Είναι ο ίδιος Βενιζέλος που υποτίθεται ότι «συμμάχησε» με τον Κουβέλη. Αυτό, φυσικά, δείχνει κι έναν πολιτικό αμοραλισμό που διακρίνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, ο κ. Βενιζέλος ελπίζει στην επιτυχία της κυβέρνησης. Να υπάρξουν καλά νέα στην οικονομία, να αντέξει η κυβέρνηση μέχρι την έξοδο από την κρίση, να ληφθούν αποφάσεις υπέρ της ελάφρυνσης των πολιτών. Τότε μπορεί κι ο ίδιος να καρπωθεί εκλογικά καθώς θα εμφανίζεται ως παράγοντας σταθερότητας. Και στο τέλος – τέλος δε θα εμφανίζεται ως ο πυρπολητής της κυβέρνησης ή ως αυτός που έβαλε την Ελλάδα σε περιπέτειες.

4.Τι να πει κανείς για τον Φ. Κουβέλη. Αυτοκτόνησε πολιτικά με την απίστευτη κωλοτούμπα που έκανε. Τον τράβηξε πίσω το... αριστερό του παρελθόν; Έπαθε πολιτικό βέρτιγκο; Υπάρχουν άλλα συμφέροντα πίσω από αυτόν; Η ουσία είναι ότι στη συνείδηση του κόσμου εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που έθεσε σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Και ως ο πολιτικός που ενώ είχε δώσει ουσιαστικά τα χέρια για την ΕΡΤ, έκανε πίσω. Είναι ντροπή άλλωστε να βγαίνει από την κυβέρνηση όταν ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε ακόμη και την επαναπρόσληψη 2.000 εργαζόμενων. Δηλαδή παρ' ολίγο να ρίξει την κυβέρνηση για 500 εργαζόμενους όταν εδώ κι ένα χρόνο έχει ψηφίσει απίστευτα σκληρά μέτρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ και στενοί του συνεργάτες τον βρίζουν άγρια για τις επιλογές του.

5.Πάντως, η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ θα μας κάνει κι ένα καλό. Θα φύγει ο Ρουπακιώτης και ο Μανιτάκης, ίσως οι χειρότεροι υπουργοί της μεταπολίτευσης. Ποιοι θα έρθουν ή αν οι Πασόκοι θα είναι καλύτεροι αυτό είναι άλλο θέμα.

6.Και κάτι για τον Αντ. Σαμαρά. Απέδειξε δύο πράγματα: 1ον: Ότι μπορεί να κάνει υποχωρήσεις σε λιγότερο σοβαρά θέματα όπως ο αριθμός των εργαζόμενων. Δεν μπορούσε όμως να κάνει πίσω στην αταλάντευτη θέση του για εξυγίανση του καναλιού. Αν έκανε πίσω θα έχανε την ευκαιρία να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ζητούν όλοι. Και 2ον: Απέδειξε ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πιο ήρεμα νερά, μακριά από πρόωρες εκλογές και καταστροφικά σενάρια. Αν θα μπορέσει να κρατήσει γερά το πηδάλιο με υποναύαρχο μόνο τον Βενιζέλο, αυτό θα το δούμε σύντομα. Άλλωστε, όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο, η κυβέρνηση απέφυγε τις εκλογές, όμως το φθινόπωρο είναι καυτό καθώς έρχονται πιο κρίσιμα θέματα σε σχέση με το... άδειο πουκάμισο της ΕΡΤ.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Προέχει η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και η βελτίωση της ζωής των πολιτών. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 21/06/2013 07:45:21

  Καλύτερα που αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ. Ας παράσχει τη στήριξή της σε κομβικά σημεία, όπως ευελπιστεί και ο πρωθυπουργός. Κατά τα υπόλοιπα, στις επόμενες εκλογές σίγουρα δεν θα υπάρχει ο Κουβέλης στη βουλή. Μάλλον όμως και για το ΠΑΣΟΚ σχεδόν τα ίδια θα συμβούν, καθώς ο κόσμος δεν ξεχνάει το ετσιθελικό του ΔΝΤ, τα χαράτσια και ένα σωρό λάθη του ΠΑΣΟΚ.

  Είναι όμως λάθος να θεωρούμε δεδομένη τη σπάθη που έχει "λανθασμένα" το ΔΝΤ πάνω από τα κεφάλια μας. Το πράγμα δεν τραβάει έτσι. Δε γίνεται να περιμένουμε ανάπτυξη όταν είμαστε καθηλωμένοι οικονομικά. Οι οικονομικοί δείκτες παραποιούνται. Υποτίθεται θα βγαίναμε στις αγορές το 2012, (τώρα μας λένε για το 2014), και κάθε φορά κάτι συμβαίνει και δεν πάμε τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Είναι μια κοροϊδία. Αν δεν γίνει τίποτα απτά ελπιδοφόρο μετά τις γερμανικές εκλογές, Οκτώβρη θα έχουμε τις δικές μας.

  Και επιτέλους πρέπει να το καταλάβουν όλοι, πως δε γίνεται κάθε φορά για άλλα πράγματα να ψηφίζουμε, και άλλα να βλέπουμε στην πορεία. Ούτε να χρησιμεύουμε σαν πείραμα της ΕΕ στην κρίση, με τους εταίρους κάθε φορά να μας εκβιάζουν επιπλέον.

 2. Θόδωρος 17.06.2013 ? avatar
  Θόδωρος 17.06.2013 ? 21/06/2013 08:09:35

  Μου πέρασε μια τρομερή σκέψη από το μυαλό:
  Μήπως όλα αυτά είχαν προσχεδιαστεί από πέρισυ μετά τον σχηματισμό της τρικομματικής? Και οι ρόλοι ήταν ήδη κατανεμημένοι? Μήπως παρακολουθούμε παράσταση?
  Και ο Αλεξάκος για εκλογές ούτε που θέλει ν' ακούσει. Και τους μάζεψε μάνι-μάνι στο Σύνταγμα να πιέσει τάχα...
  Μόνο εμένα μου φαίνεται προς το "φτιαχτό"?

  Πάντως -αν δεν είναι στημένο- ο μπαρμπα-φώτης τελείωσε μάλλον. Τι έκανε μ' αυτήν την κίνηση? Διύλισε τον κώνωπα και κατάπιε την κάμηλο.. Τάχα δεν άντεχε άλλο.. Γιατί έκαναν και τίποτε οι υπουργοί του? Το παίζαν αντίσταση μέσα από το σύστημα, να φυλάξουν τους προστατευόμενους τους. Αποτυχημένοι!

  Όσο για τον Βενιζέλο, εφτάψυχος. Να δούμε μέχρι πότε θα τα γυρίζει. Για τα κιλά του πάντως πολύ εύκολα κάνει τις κωλοτούμπες. Και τι να φοβηθεί? Λερωμένος είναι.. Μόνο στις εκλογές θα του δώσει ο κόσμος αυτό που του αξίζει.

  Πρόεδρε, μας κοψοχόλιασες αλλά σου βγήκε μάλλον! Προχώρα!

 3. Θόδωρος 17.06.2013 ? avatar
  Θόδωρος 17.06.2013 ? 21/06/2013 08:19:13

  Υ.Γ. Και είχε υποσχεθεί ο κυρ-φώτης ότι θα μας απαγκιστρώσει απ' το μνημόνιο.
  Μας απαγκίστρωσε? Που φεύγεις, κύριε? Έτσι κάνει ο κόσμος, άλλα υποσχόμαστε κι άλλα κάνουμε?
  Γιατί εσείς είστε κι αριστεροί και κρατάτε το λόγο σας. Δεν είστε η "επάρατη δεξιά" ή οι "ξεπουλημένοι πασόκοι"!

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 21/06/2013 08:20:52

  Προσυπογράφω το άρθρο.
  Εύστοχες επισημάνσεις.
  Φαίνεται πως ο κ. Κουβέλης τίποτα δεν διδάχθηκε από το πρόσφατο παρελθόν.
  Η περίπτωση Καρατζαφέρη, η πλέον ενδεικτική.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Κώστας Ροδινός 21/06/2013 08:42:55

   κόμματα που φτιάχνονται για τους συγκεκριμμενους ιδιους λόγους, έχουν και την ίδια κατάληξη!
   Το κακό είναι οτι οι εμπλεκόμενοι δεν φαίνεται να μαθαίνουν απο την Ιστορία!

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ Heaven 21/06/2013 09:22:02

    Σε όλες τις τράπουλες υπάρχουν...μπαλαντέρ, χρήσιμοι απόλυτα στους ...παίκτες.
    Άλλοτε είναι μαύροι, άλλοτε ροζ και πάντα αναλώσιμοι.

  • nikos avatar
   nikos @ Κώστας Ροδινός 21/06/2013 13:28:06

   Kρατηστε χαμηλους τονους για τον Κουβελη.Θα χρειαστει εστω και για την ανοχη του.Πιστευω οτι (και εκτος κυβερνησης) θα στηριξει τις μνημονιακες δεσμευσεις που εχει υπογραψει.Εχει ηδη μεγαλο εσωκοματικο προβλημα.Κανενα δε συμφερει(κυριως τον τοπο ) η διαλυση της ΔΗΜΑΡ.Ουτε και του ΠΑΣΟΚ. Κατανοηστε τα διλληματα που εχει ενα αριστερο κομμα οταν στηριζει "αντιλαικες "πολιτικες.συμφωνησαν (ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ) στα μνημονιακα.Μην περιμενετε να συμφωμησουν σε ολα. Ο ΑΣ δεν ειναι ο "λαοπροβλητος" ηγετης που μπορει να επιβαλλει χωρις διαβουλευση με τους "εταιρους" την αποψη του. Το 25/100 που εχει δημοσκοπικα, δεν του το επιτρεπει.Ενταξει οι "εταιροι"εχουν " κουσουρια" εχει ομως και ο ιδιος. Δεν επρεπε να ανοιξει το ζητημα ΕΡΤ χωρις σχεδιο ,διαβουλευση και συνεναισεις.
   Δεν επρεπε ο Αθανασιου να ανοιξει το ζητημα ιθαγενεια.
   Αντιστοιχως .Δεν επρεπε ο Ρουπακιωτηςνα ανοιξει το "αντιρατσιστικο".Οφειλε να ξερει τις αντιδρασεις του "βασικου εταιρου". Ας επικεντρωθουν εκει που συμφωνουν και ας αφησουν για το μελλον αυτα που διαφωνουν.Ας αφησουν τα παιχνιδακια (ολοι) ιδεολογικης καθαροτητας. Ας μου επιτραπει να πω.ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙς ΣΤΟ ANTINEWS κατα μερος τις θεωριες συνωμωσιας.Γραψατε πριν λιγες μερες για σχεδιο που στοχευει στην παραγραφη λαγκαρντ κτλ.
   Δεν ισχυει. Η σταση βενιζελου (στηριζω την κυβερνηση) το επιβεβαιωνει.Εν ολιγοις.Αυτη η "τρικομματικη(δεν την ψηφισα) μπορει αφησει μια μοναδικη παρακαταθηκη στην ελληνικη κοινωνια,ακομα και αν ητηθει στις επομενες εκλογες.Ποια ειναι αυτη. Στην Ελλαδα υπαρχουν πολιτικοιπου μπορουν ( για το συμφερον του τοπου) να αγνοουν φιλοδοξιες ,συμφεροντα ακομα και ιδεολογιες.Αδιαφορουν πληρως για για το αν υπαρξουν η εξαφανιστουν πολιτικα.
   Μην ξεχνατε.
   Ο Τρικουπης και ο Βενιζελος εξαφανιστηκαν. Ανθ,υμων Γουλιμης.Ομως αυτους εχει γραψει η ιστορια ως αναμορφωτες ,εργατες για τη χωρα.

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ nikos 21/06/2013 14:48:45

    Η Ιστορία τελικά είναι περίεργο πράγμα.
    Κάτι σαν τον φούρνο του Χόντζα, στημένος πάνω στο κάρο ώστε καθένας να γυρίζει την είσοδό του καταπώς τον συμφέρει.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ nikos 21/06/2013 18:24:03

    Μικο, πολύ ωραία προσέγγιση.

 5. ERASMUS avatar
  ERASMUS 21/06/2013 08:48:55

  Ο Μπαρμπα - Φώτης δεν τελείωσε , τώρα αρχιζει η δημοσκοπική του ανοδος ... ο Μπενυ τελείωσε .. Πολυ περισσότερο τώρα που η κυβερνηση ειναι δέσμια μιας συμπαγούς ομαδας Παπανδρεικων βουλευτών ( εντός Πασοκ..) που μπορουν ανα πάσα στιγμή να ρίξουν την κυβερνηση ... Και επειδή ως γνωστον Παπανδρεου = ΔΝΤ + ΗΠΑ ... καθε παρεκλιση του Σαμαρά απο τις αμέρικάνικες στρατηγικές επιλογές ισουται με βημα στο κενο.......

  • Ζακ avatar
   Ζακ @ ERASMUS 21/06/2013 10:07:52

   +1 το πιο εύστοχο σχόλιο

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 21/06/2013 08:54:39

  Παιδιά, δεν νομίζω ότι να πληρώσω 2600 αποζημιώσεις και να ξαναπροσλάβω 2000 το περιγράφεις ώς επιτυχία. Πάμε καλά;
  Το να προσλάβεις 800 το καταλαβαίνω...

  • John D. Carnessiotis avatar
   John D. Carnessiotis @ Νίκος 21/06/2013 09:05:48

   Πιο επιτυχία πεθαίνεις!

  • Ζακ avatar
   Ζακ @ Νίκος 21/06/2013 10:16:09

   @νίκος και όχι μόνο θα αποζημιωθούν αλλά θα έχουν και προτεραιότητα στο νέο οργανισμό δηλαδή θα πάρουν 70.000€ αποζημίωση θα επαναπροσληφθουν στο νεο οργανισμο και θα πάρουν και εφάπαξ 100.000 όταν βγουν στη σύνταξη για εξυγίανση πήγαμε και θα μας βγει πιο ακριβά το μαλλί τελικά

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ Ζακ 21/06/2013 12:04:50

    Να πούμε βέβαια ότι και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αν ήταν manager σε επιχείρηση έτσι θα έκαναν.
    -"Αντώνη, τι 500 τί 1000 εργαζόμενους! Πάρε εκει να κάνουμε τη δουλειά μας..."
    -"Βαγγέλη, έχω ένα gut feeling, να πάρω 1200; Τζάμπα είναι!"

   • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
    Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Ζακ 21/06/2013 12:13:26

    Ε πως αλλιώς θα παρέμεινε ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση αν δεν εξασφάλιζε τα δικά του παιδιά ;

    Διαβάζω πως ο Σαμαράς θα του δώσει 1 στα 3 υπουργεία και αυτόν θα τον κάνει αντιπρόεδρο,έρχονται στο μυαλό μου οι δεκαετίες 1980-1990 και αυτά δεν χωνεύονται με τίποτα.

    Χίλιες φορές να γινόταν εκλογές και ότι βγει,παρά να συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανούς τους πράσινους δολοφόνους της Ελλάδος ,επαναλαμβάνω δεν χωνεύεται με τίποτα η ασυλία και η άφεση αμαρτιών στο κράτος πασοκ.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Ζακ 21/06/2013 13:11:14

    Πάντως υπάρχει πλαφόν αποζημίωσης στις 15.000 ευρώ.

    • Πυθία avatar
     Πυθία @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 13:35:29

     Α, ναι; Τότε εντάξει. (τόσα) Λεφτά, υπάρχουν!

     • Νίκος avatar
      Νίκος @ Πυθία 21/06/2013 13:48:26

      Ξέρεις, τα δικά σου !!!

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Νίκος 21/06/2013 14:20:46

      Αυτό θα πει large, 15.000, 70.000 το ίδιο είναι...

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 14:23:05

      Χαρτομάντηλο δεν έχουμε να κλάψουμε, οι υπολογισμοί για τη μικρότερη...χασούρα μας εμάρανε! Τι να πει πια κανείς;

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ Νίκος 21/06/2013 14:21:51

      Μα εγώ πια, ΔΕΝ ΕΧΩ!
      Τι θα πουλήσουμε;

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Πυθία 21/06/2013 14:27:20

      Ψευδώνυμα.

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 15:08:33

      Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιώ. Καταλαβαίνετε...

  • dim avatar
   dim @ Νίκος 21/06/2013 16:35:25

   Όσοι κι αν προσληφθούν (1000 - 1200 - 1600 ή 2000) θα είναι με τρίμηνη σύμβαση στον μεταβατικό φορέα...

   Τις πραγματικές ανάγκες της Νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα τις καθορίσει η αρμόδιο ανεξάρτητη επιτροπή, και όσους αυτή κρίνει απαραίτητους θα τους προσλάβει με αορίστου χρόνου (η δική μου εκτίμηση είναι ότι ο αριθμός θα κάτσει κοντά στο 1.200, αλλά θα το δούμε στο μέλλον αυτό)...

   Μη δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς λόγο... Το όφελος για το δημόσιο θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ... Άλλο μια εφάπαξ αποζημίωση με πλαφόν τα 15 χιλ., και άλλο το μόνιμο κέρδος από τους μισούς σε αριθμό εργαζομένους, επί 10-20-30 χρόνια, επί μισθούς πολύ χαμηλότερους από αυτά που έπαιρναν τώρα... Τεράστιο όφελος, που θα το καρπωθούμε όλοι μας, μέσα από ελάφρυνση του τέλους, αλλά και λοιπών φόρων, αφού θα μειωθούν και τα ελλείμματα του κράτους (με τη προϋπόθεση ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με γοργούς ρυθμούς και θα κλείσουν και καμιά εκατοστή ακόμα οργανισμοί...)

 7. Α avatar
  Α 21/06/2013 08:54:56

  Η ευθύνη της ¨αριστεράς της ευθύνης¨ , σταματάει όταν πάνε να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σ΄αυτή την αναχρονιστική χώρα.
  Οι άνθρωποι τελικά, είναι κολλημένοι στο χθες, δεν θέλουν τίποτα ν΄αλλάξει , δεν μπορούν να υπερβούν τον εαυτό τους κι ο λόγος είναι προφανής. Είναι η εκλογική πελατεία.
  Τελικά πολύ αμφιβάλλω αν αλλάξαμε , σαν λαός πρώτα απ΄όλα, σαν ηγεσίες κομμάτων που εξακολουθούν να χαϊδεύουν αυτιά, ή είμαστε ανίκανοι να αφουγκραστούμε τις αναγκαιότητες των καιρών.
  Πολύ λυπάμαι , για μια στιγμή φαντάστηκα (λάθος) , ότι η αριστερά θ΄ανταποκρινόταν στο χρέος της ν΄αλλάξει τα κακώς κείμενα.
  Τελικά αυτή η χώρα αν θα σωθεί θα σωθεί μόνο από ανθρώπους χωρίς ιδεοληψίες, που δεν υπολογίζουν πολιτικό κόστος, που είναι αποφασιστικοί και κόβουν τους γόρδιους δεσμούς.

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 21/06/2013 09:00:32

  Αυτοκτονική κίνηση του Κουβέλη. Ξέχασε ποιος ήταν ο ρόλος του όταν η ελληνική και ξένη διαπλοκη δημιούργησαν το κόμμα του: Ήταν ένα παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την έμμεση στήριξη των Μνημονίων. Τωρα, με την κίνηση αυτή παύει η έμμεση στήριξη των Μνημονίων και τίθενται όλοι ενώπιον του διλήμματος: Υπέρ ή κατά των Μνημονίων;

  Οι περισσότεροι θα απαντήσουν το ερώτημα με την απάντηση "υπέρ". Για αυτό φτιάχτηκαν ως κόμμα, για αυτό είναι εκεί. Απλώς πρέπει να πετάξουν τις μάσκες. Ο φυσικός τους χώρος είναι το Μνημόνιο και μια κυβέρνηση στήριξης-εκτέλεσης του Μνημονίου.

  Τώρα όμως πρέπει πια να πετάξουν τις αριστερές τους μάσκες. Και υπάρχει και ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας που θα τους αναγκάσει να πετάξουν τις μάσκες: Ο παράγοντας Βενιζέλος-ΠΑΣΟΚ. Την επαμφοτερίζουσα στάση της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί πια να την δεχτεί το ΠΑΣΟΚ και δικαιολογημένα. Σου λέει, εσείς κύριοι θα έχετε όλα τα οφέλη της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση και το "αριστερό" κόστος θα το φορτώνομαι όλο εγώ για να προσποιείστε εσείς τον αριστερό;

  Οπότε, όσοι θέλουν να είναι σε μια "κυβερνώσα αριστερά" θα πρέπει πλέον να φύγουν από την ΔΗΜΑΡ και να πάνε στον εξαρχής φυσικό τους χώρο, στο ΠΑΣΟΚ. Και όσοι θέλουν να είναι αριστεροί, θα γυρίσουν στον εξίσου φυσικό τους χώρο, στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Αυτό το παράξενο, ενδιάμεσο μόρφωμα, η ΔΗΜΑΡ, παύει πλέον να έχει λόγο ύπαρξης. Ο μόνος τρόπος για να διασθωθεί είναι να γυρίσει στην κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. Δεν θα το κάνει. Δεν γίνεται πια. Θα είναι εξευτελισμός εσχάτου είδους. Και δεν έχουν κανέναν λόγο να το δεχτούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκτός και αν κάποιοι της διαπλοκης αποδειχθούν (για μια ακόμη φορά) ισχυρότεροι και επιβάλουν στήριξη της συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επιστροφή του κυρ-Φώτη στην κυβέρνηση. Είναι όμως καλύτερα για την χώρα να ξεμπερδεύουμε με αυτό το υβριδικό μορφωμα.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/06/2013 09:09:51

  Moυ έλεγε χθες μία γνωστή μου νοσηλεύτρια σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ότι έχουν να καταβληθούν στο ίδρυμα τα οφειλομενα από τον ΕΟΠΥΥ χρήματα για 7 ολόκληρους μήνες. Για αυτά, κανείς δεν ενδιαφέρεται, ούτε βέβαια αν αυτό έχει αντίκτυπο (που έχει) στη μισθοδοσία των εργαζομένων ή τη βιωσιμότητα του θεραπευτηρίου....

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ ΒΙΣ 21/06/2013 09:43:16

   Ωχ κι εσείς τώρα, με τι πάτε κι ασχολείστε!!! Αφήστε πια τον κόσμο να μεταρρυθμιστεί ελεύθερα και να καλπάσει νικηφόρα προς το αύριο! Μη γίνεστε εμπόδιο με ...λαϊκιστικές κορώνες, με γκρίνιες και κινδυνολόγα υπονοούμενα....
   Αφήστε που είστε κι εντελώς ...εκτός θέματος..... :-)

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ ΒΙΣ 21/06/2013 10:08:55

   Αγαπητέ μην μας ζαλίζεις με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πληρώνουν τους φόρους για να παράγει το δημόσιο πολιτισμό.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΒΙΣ 21/06/2013 10:17:04

   Ὁ ΕΟΠΥΥ ἔχει τρύπα 4 δις,σέ λίγο δέν θά καταβάλλει οὔτε γιά τά φάρμακα τῶν ἀσφαλισμένων κι ὁ Κουβέλης παρολίγο νά ρίξει τήν κυβέρνηση γιά τήν ἀλλαγή τοῦ καθεστῶτος στήν ΕΡΤ!
   Δηλαδή,ἄν ἡ τρόϊκα ἀπαιτήσει πολύ σκληρότερα μέτρα γιά νά καλυφθεῖ ἡ μαύρη τρύπα τοῦ ΕΟΠΥΥ,τί θά ἔκανε τότε ὁ Κουβέλης;
   Φθηνός στ' ἀλεύρι κι ἀκριβός στά πίτουρα...

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 11:44:34

    ''παρολίγο νά ρίξει τήν κυβέρνηση γιά τήν ἀλλαγή τοῦ καθεστῶτος στήν ΕΡΤ...''
    Αγαπητέ Κυθήριε, η ΕΡΤ είναι μονάχα η αφορμή. Δείτε το κύμα που ορμάει καταπάνω μας και οδηγεί τους αδίστακτους συνενόχους Δημαροπόντικες εκτός πλοίου, διά της προαιώνιας ....κολυμβητικής διεξόδου!! Ζουμάρετε λίγο πιό πίσω από το φωτιζόμενο πλάνο.....

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 13:12:17

    Είδατε ο μπάρμπα Φώτης ότι έβλεπε μπροστά;

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 13:36:18

     Ἀφοῦ ἔβλεπε μπροστά γιατί μπῆκε στήν τρικομματική;

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 15:12:17

      :-) Γιατί έτσι απαίτησαν οι ...σπόνσορές του

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 18:15:39

      Ε, δεν έβλεπε και τόοσο μπροστά...

    • Πυθία avatar
     Πυθία @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 13:37:20

     Ας ...έβλεπαν και οι ''άλλοι'' πιό ....μπροστά, όταν υπέγραφαν χωρίς αντίδραση, τα απαράδεκτα.

  • mara M. avatar
   mara M. @ ΒΙΣ 21/06/2013 23:48:10

   Αν κάνουν επίσχεση οι πάροχοι υγείας ποιά θα είναι η αντίδρασή σας αγαπητέ ΒΙΣ; Μήπως ότι κερδοσκοπούν σε βάρος του ΕΟΠΠΥ και δεν τους ενδιαφέρει η υγεία των πολιτών; όπως με τους φαρμακοποιούς; Και μήπως θα έπρεπε να μπεί ένα φρένο στις ασύστολες, ανεξέλεγκτες παραπομπές παρακλινικών εξετάσεων στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πριν τα τινάξει κι αυτά τον αέρα όπως τη δημόσια υγεία;

 10. Πυθία avatar
  Πυθία 21/06/2013 09:15:11

  ''Μου πέρασε μια τρομερή σκέψη από το μυαλό:...''
  Τώρα τελευταία, ''οι τρομερές σκέψεις'', φοβάμαι οτι έχουν πραγματοποιήσει μόνιμη κι αμετακίνητη ...κατάληψη μες στο μυαλό σας αγαπητέ Θόδωρε! :-)
  Και τι απαιτήσεις δικαιούστε να έχετε εσείς, από έναν ανέντιμο πολιτικό τιποτελόγο, που έχει επιλέξει συνειδητά το ρόλο του αμοραλιστή μπαλαντέρ; Όταν σας ...εξυπηρετούσε, εκπροσωπούσε τη ''συνετή ...αριστερά''. Τώρα ξαφνικά, τον αποκαλείτε ...αποτυχημένον και ποιός ξέρει τι άλλο ακόμη!! Δε γίνεται να είναι τόοοοοσο ελαστική πια η ...κρίση σας! Καταντά αναξιόπιστη.
  Τα πράγματα είναι απλά. Ούτε αριστερός ήτανε ο άνθρωπος ποτέ, ούτε και σοβαρός. Ένας κακομοίρης οπορτουνιστής είναι, επί κεφαλής ενός (κατά πλειοψηφία) επικίνδυνου και ασυνείδητου εξουσιολάγνου ασκεριού, που κινείται από προσωπικό συμφέρον, ξεκάθαρα και αποκλειστικά.
  Σε λίγο όμως, θα χειροκροτήσουμε με πάθος και τον ...ευφυή, ...θεσμικό, ..... υπεύθυνο, ....σοβαρό, ...ανιδιοτελή :-) και κυρίως ....γενναίο ηγέτη του Πασοκολαμογιστάν!!! Πόσο επώδυνη δοκιμασία κι αυτή η αναγκαστική ''στενή συγκατοίκηση'' με τους ...αθωωμένους, επιτυχημένους και άδικα τιμωρημένους πρόσφατα απ΄τον Ελληνικό λαό, πολιτικούς τιτάνες!!!!
  Ας μην είχε εκλογές η γοητευτική και φιλεύσπλαγχνη γραία το Σεπτέμβριο και τότε θα βλέπαμε.....
  Όμως, έρχεται σύντομα πολύ άγριο τσουνάμι και τη βουή του, οφείλουμε να την ακούσουμε εγκαίρως! Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο πια, δεν έχουμε ούτε αυτή την πολυτέλεια.

  • Θόδωρος 17.06.2013 ? avatar
   Θόδωρος 17.06.2013 ? @ Πυθία 21/06/2013 09:52:17

   Βλέπω ότι η κρίση σας είναι... καθαρότερη σήμερα! :) :)

   Πάντως -και παρόλο που οι επισημάνσεις σας τείνουν προς κάποιαν ελαφρότητα- όταν εμένα προσωπικά με εξυπηρετούσε ο Κουβέλης, όντως τον είχα για "συνετό".. Τώρα όχι..

   Σκοπός μας είναι η σωτηρία της Πατρίδας μας, είτε έτσι είτε αλλιώς.

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ Θόδωρος 17.06.2013 ? 21/06/2013 10:38:12

    Η ...κρίση μου είναι πάντα σταθερή και εντελώς ξεκάθαρα διατυπωμένη. Μάλλον εσείς σήμερα αφήσατε τις νοητικές παρωπίδες σας στο κομοδίνο....
    Δε θα μπορούσε να .... εξυπηρετούσε λοιπόν εσάς ....προσωπικά ο κ. Φώτης κ.Θόδωρε, γιατί ποτέ δεν κάνει κάτι χωρίς αντάλλαγμα :-).
    Απλά παρεπιπτόντως, η επί ένα χρόνο τακτική του, βόλευε και τα σχέδια του χώρου στον οποίον ανήκετε. Τώρα, μπορεί κάτι άλλο να εξυπηρετεί τους στόχους, τη φιλοδοξία του, τους ''φίλους'' και τους ΨαρριανοΜπιστοΡεπουσο τυχάρπαστους τρανς, αριστεροδεξιοσυμφεροντολόγους......
    Στο όνομα της σωτηρίας της ...πατρίδας, έχουν διαπράξει άπαντες οι ''υπεύθυνοι'', τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού.
    Δεν πείθομαι λοιπόν από άδειες λέξεις.
    Κανείς τώρα πια...

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Πυθία 21/06/2013 13:34:51

     ᾿Αγαπητή Πυθία ὅταν βρῆτε τόν ἰδεώδη σας πολιτικό ἄνδρα, σφυρῖξτε το! Δέν μπορεῖτε νά εἶστε καί μέ τόν ἀστυφύλαξ καί μέ τόν χωροφύλαξ. Πάντα φιλικά! :D

     Θόδωρα, νομίζω ὅτι οἱ σκέψεις μας πάντα συναντῶντε. Μήπως εἶναι μία ἔμμεση πίεση σε ἑταῖρους ἔνθε καί κεῖδε (sp?);; :D

     • Θόδωρος 17.06.2013 ? avatar
      Θόδωρος 17.06.2013 ? @ Φωτεινή 21/06/2013 15:30:10

      Μπορεί, αγαπητή Φωτεινή. Είναι αλήθεια ότι συμφωνούμε σε πολλά.

      Αυτά που λέω είναι -όπως αντιλαμβάνεσαι κι εσύ και κάθε λογικός άνθρωπος- προσωπικές σκέψεις μου και προβληματισμοί, κρίνοντας από τα γεγονότα που βλέπω να συμβαίνουν. Δεν έχω κανένα όφελος ούτε από 'δω, ούτε από κει. Και γι' αυτό θέλω να πιστεύω είμαι περισσότερο αντικειμενικός.

      Ούτε και είμαι μάλλον στην ηλικία άλλων που είναι πιο προκατειλημμένοι λόγω απωθημένων. Δεν με απασχολεί άλλωστε η ιστορία ή τα βίτσια του καθενός. Το 'χω δει το έργο πολλές φορές και το βαριέμαι κιόλας. Αν έχει όφελος η Ελλάδα μας απ' ότι γίνει, εγώ θα υποστηρίζω την ωφέλιμη κατάσταση, όχι άλλη. Για τη ΕΡΤ το' χα πει κι απ' την αρχή, δεν τους λυπάμαι! Ούτε και οι παλαιοκρατικιστικές κραυγές ορφανών και απόκληρων -περιθωριοποιημένων εκ των πραγμάτων- στοιχείων, μου κάνουν πια εντύπωση.

      Είπαμε Η ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΠΕΘΑΝΕΙ"!

      Υ.Γ. "Ο βασιλιάς είναι γυμνός" είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Mr Alexis, εννοώντας την κυβέρνηση. Μόνο που θα του έλεγα ότι ο βασιλιάς που επικαλείται είναι ο -μεταλλαγμένος- Ελλ. Λαός πια.

      Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Θόδωρος 17.06.2013 ? 22/06/2013 02:01:44

      Μόνο που θα του έλεγα ότι ο βασιλιάς που επικαλείται είναι ο -μεταλλαγμένος- Ελλ. Λαός πια.

      ᾿Αρχικά, ἄς ὄψεται ἡ τέταρτη ἐξουσία, Θόδωρα. Διαμόρφωσαν καί ἔπλασαν τόν λαό σύμφωνα μέ τίς ἐπιταγές τῶν "νταβατζήδων" καί τῶν ὑπαλλήλων τῶν νταβατζήδων, ὅπου ὑπάλληλοι εἶναι . . .τό ἀφήνω στήν κρίση σου!

      Δέν μπορῶ νά ἐκφράσω μέ λόγια τήν βαθειά λύπη μου γιά τήν πληγωμένη ΠΑΤΡΙΔΑ.

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ Θόδωρος 17.06.2013 ? 21/06/2013 15:10:35

    Αγαπητή μου Φωτεινή ''ιδεώδης'', σίγουρα δεν υπάρχει, όμως βλέπω μπροστά μου (κι ας στέκεται στην αντίπερα από εμένα όχθη του ποταμού), έναν ιδανικό και άτολμο αυτόχειρα, που αυτοαποδυναμώνεται και εξαντλείται στ΄αναμενόμενα, ενώ οι καιροί απαιτούν να κινηθεί αντιστρόφως !! Να μην το πω; :-)

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Πυθία 22/06/2013 02:14:57

     "άτολμο"

     Διαφωνῶ, Πυθία. Κατήργησε τήν πλέον δεφθαρμένη ΔΥ καί φαντάζομαι εἶναι μόνο ἡ ἀρχή. Πάντα θά ὑπάρχουν παραπλευρες ἀπώλειες, ἀλλά πρέπει νά ἀλλάξη ἡ νοοτροπία τῶν ῾Ελλήνων, νά βασίζωντε στίς δυνάμεις τους καί ὄχι νά κτυπᾶνε τήν πόρτα πολιτικῶν γιά μιά θέση στό δημόσιο. Αὐτή εἶναι μοναδική τακτική, δέν ὑφίσταται σέ ἄλλη Εὐρωπαική χῶρα.

    • Πυθία avatar
     Πυθία @ Πυθία 22/06/2013 08:50:26

     Αγαπητή Φωτεινή, τόλμη είναι να συγκρουόμαστε με υπέρτερες υμών δυνάμεις, συμφέροντα, εξουσίες, κατεστημένα ώστε να επιβάλλουμε το δίκαιο, το κοινωνικά ωφέλιμο, το ηθικά ανώτερο. Να μην υπολογίζουμε τις προσωπικές απώλειες, προκειμένου να υπερασπιστούμε ότι πιστεύουμε ''σωστό''. Όχι να μην υπολογίζουμε τον πόνο, την απελπισία, την καταστροφή που προκαλούν οι ενέργειές μας. Η ''μεταρρυθμιστική'' τακτική της πλήρους ισοπέδωσης των κακώς εχόντων χωρίς πειστικό σχέδιο, χωρίς μέριμνα, με χρήση ωμής βίας και λεκτικής βαρβαρότητας, δε νομίζω πως είναι η ιδανική όταν στο ''οπλοστάσιο'' του ασκούντος την εξουσία, περισσεύουνε άλλα, πιό σπάνια, πολύτιμα και δημιουργικά δραστικά ''όπλα''. Όσο για τις....''παράπλευρες απώλειες'', όταν αυτές προστίθενται σ΄ένα τοπίο καταστροφής όπου η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτα κι έχει ήδη φτάσει στο 30% του πληθυσμού, μάλλον δε γίνονται ανεκτές ελαφρά τη καρδία....
     Κτίζοντας γκρεμίζουμε, με προσοχή, ευαισθησία και σύνεση. Δε γκρεμίζουμε απλά, στα τυφλά, χωρίς να δημιουργούμε διέξοδο.

  • Rainbow avatar
   Rainbow @ Πυθία 21/06/2013 10:13:34

   Εξαιρετικό σχόλιο Πυθία.Το σημαντικότερο είναι αυτό που γράφεις στο τέλος.Ερχεται μεγάλη καταιγίδα μετά το καλοκαίρι,με νέα δυσβάστακτα μέτρα για μεγάλη μερίδα του λαού μας,Η επανεκλογή της κυρίας με τα βεραμάν σακάκια πρέπει να θεωρείται σίγουρη.Εκτος και αν συμβεί κάποιο ''ατύχημα'' στη χώρα μας.Και επειδή διάβαζα κάπου οτι οι Γερμανοί δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν εύκολα,ολη αυτή η ανακατωσούρα που δημιουργείται το τελευταίο καιρό στη πολιτική ζωή της χώρας μας,μόνο για καλό μας δεν θα είναι.Οπως πολύ σωστά ανέφερες ο Φώτης ποτέ δεν ηταν αριστερός,πολιτικός τυχοδιώκτης είναι και με βλέψεις για την προεδρία της Δημοκρατίας,οπως εχει γραφτεί παλαιότερα.Είναι σίγουρο οτι ερχονται απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις σύντομα,ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει εκλογές γιατί αυτό το πράγμα που ζούμε δεν διαχειρίζεται εύκολα.Προσωπικά δεν ψηφίζω Τσίπρα,δεν τον εμπιστεύομαι οπως δεν εμπιστεύομαι και την σημερινή συγκυβέρνηση.Και δεν είναι κάποιος αναρχοάπλυτος και βρωμερός επειδή εχει διαφορετική γνώμη για τα χάλια μας.Δημοκρατία εχουμε και ολοι εχουμε τις απόψεις μας.Το λέω γιατί εδώ σε αυτό το site περισσεύουν τον τελευταίο καιρό οι αφρονες σκέψεις,ψυχραιμία αδέρφια ολοι το καλό της πατρίδας μας θέλουμε. Απλά ο καθένας μας εχει τη δικιά του οπτική.

   • Θόδωρος 17.06.2013 ? avatar
    Θόδωρος 17.06.2013 ? @ Rainbow 21/06/2013 11:30:18

    "Εξοχώτατοι" Πυθία & Rainbow, no comment!

    • Πυθία avatar
     Πυθία @ Θόδωρος 17.06.2013 ? 21/06/2013 13:14:14

     Είστε τελείως άδικος (εν προκειμένω), αλλά η αδυναμία σας να αντικρούσετε τα γραφόμενα, σας δικαιολογεί απολύτως.
     Τι άλλο να κάνετε;
     Κρίνετε απλώς, εξ ιδίων τα αλλότρια.
     Αναμενόμενη άμυνα...

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ Πυθία 22/06/2013 09:16:45

      @ Φωτεινή : Αγαπητή Φωτεινή, τόλμη είναι να συγκρουόμαστε με υπέρτερες υμών δυνάμεις, συμφέροντα, εξουσίες, κατεστημένα ώστε να επιβάλλουμε το δίκαιο, το κοινωνικά ωφέλιμο, το ηθικά ανώτερο. Να μην υπολογίζουμε τις προσωπικές απώλειες, προκειμένου να υπερασπιστούμε ότι πιστεύουμε ''σωστό''. Όχι να μην υπολογίζουμε τον πόνο, την απελπισία, την καταστροφή που προκαλούν οι ενέργειές μας. Η ''μεταρρυθμιστική'' τακτική της πλήρους ισοπέδωσης των κακώς εχόντων χωρίς πειστικό σχέδιο, χωρίς μέριμνα, με χρήση ωμής βίας και λεκτικής βαρβαρότητας, δε νομίζω πως είναι η ιδανική όταν στο ''οπλοστάσιο'' του ασκούντος την εξουσία, περισσεύουνε άλλα, πιό σπάνια, πολύτιμα και δημιουργικά δραστικά ''όπλα''. Όσο για τις....''παράπλευρες απώλειες'', όταν αυτές προστίθενται σ΄ένα τοπίο καταστροφής όπου η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτα κι έχει ήδη φτάσει στο 30% του πληθυσμού, μάλλον δε γίνονται ανεκτές ελαφρά τη καρδία.... Κτίζοντας γκρεμίζουμε, με προσοχή, ευαισθησία και σύνεση. Δε γκρεμίζουμε απλά, στα τυφλά, χωρίς να δημιουργούμε διέξοδο.

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 21/06/2013 09:16:12

  -Eκεί που οι Καπεταναίοι Κρεμούσαν τα Άρματα Κρεμούν Οι Γύφτοι τα Νταούλια- .

  Μία Ιστορική Αλήθεια βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον χρόνο τέλεσης του γεγονότος H Δεύτερη Ιστορική αλήθεια σχηματίζεται με την χρονική απομάκρυνση απο το ιστορικό γεγονός και καθώς αποκρυσταλλώνονται οι επιπτώσεις απο την πραγμάτωση του στο γίγνεσθαι.Η Ιστορική αλήθεια επιβάλλει την ισχυρή κριτική ως συνθετική διαδικασία και παράλληλα την αυτοκριτική ως βασικό στοιχείο της αυτογνωσίας.Πολιτική σημαίνει η τέχνη του προβλέπειν και παράλληλα καλό θα είναι με ψύχραιμο και συνετό τρόπο να παρακολουθούνται οι εξελίξεις και στην Κοινωνία.Φρόνιμο θα είναι όταν γράφεται ένα κείμενο να υπάρχει και γνώση της ιδιοσυστασίας ενός αριστερού χώρου.Και με αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι μπολιασμένη η πολιτική μας σκέψη για να εξαχθούν τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα.

  Αν λοιπόν δεν προβλέφθηκε η στάση της ΔΗΜΑΡ είναι πολιτικό λάθος και σφάλμα. Η ΔΗΜΑΡ καιρό τώρα προσπαθεί να αναχθεί ως ο πόλος ανασύστασης της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Προσεταιρίστηκε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα οποία δεν προκάλεσαν την Κοινή Γνώμη με την εν γένει συμπεριφορά τους και λειτούργησε ως πολιορκητικός κριός για ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο και έχει στιγμαστεί Ηθικά απο τον πρώτο χρόνο ίδρυσης του.Διατηρεί όμως την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα και παράλληλα λειτουργεί και ως ανασχετικός παράγοντας του όποιου ρεύματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που μπορεί και να διεμβολίσει εκλογικά.Φέρει τα τρωτά στοιχεία κάθε αριστερού πολιτικού χώρου καθώς η αριστερή λογική δεν έχει αποτινάξει τα όποια στοιχεία λαικισμού και παράλληλα μέσα απο την κακώς οριζόμενη πολυφωνία η θέση του στα Εθνικά θέματα καθίσταται προβληματική.

  Εχει εκπαιδευθεί στην αντιεξουσιαστική λογική και δυσκολεύεται σε θέσεις κυβερνητικές να παράγει έργο.Η Πολιτική της θέση περιέχει πάμπολλα στοιχεία του "δέν" σε μια προσπάθεια να θεμελιώσει αντιδεξιό προφίλ και να καταστεί φιλική προς ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.Εχει δηλαδή ως φορέας την δική του δυναμική. Μην βιάζεσται λοιπόν να κρίνεται την στάση της ΔΗΜΑΡ αν δεν συμπράξει εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με ψήφο ανοχής να καταστεί χρήσιμος πολιτικός χώρος και δεν καταλαβαίνω την αλαζονική διάθεση όταν δεν μπορείς κάποιον να τον έχει φίλο να προσπαθείς να τον ανάγεις σε εχθρό σου.

  Το ΠΑΣΟΚ ώς είπα και ανωτέρω πολιτικά θα αφομοιωθεί αργά ή γρήγορα απο την Ν.Δ., δεν διαφέρουν επι της ουσίας σε πολλά σημεία και δεν είναι κακή εξέλιξη. Τα όσα με τόση ευκολία γράφονται για το πρόσωπο του Κου Βενιζέλου -είτε ευσταθούν είτε όχι- δεν αποτελούν συνετή πράξη καθώς στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα Πολιτικού υπάρχει η διατήρηση του στην δημοσιότητα με κάθε τρόπο και η υστεροφημία του, η δε αρχή τα στερνά τιμούν τα πρώτα έχει εφαρμοστεί απο πολλά πολιτικά πρόσωπα ειδικά όταν βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο της εξαφάνισης τους απ οτο πολιτικό στερέωμα

  Τα θετικά που επέτυχε με την στάση της η Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός έχουν καταγραφεί σε άλλη παράθεση,Υπάρχουν όμως και αρνητικά και δεν έχουν τόσο να κάνουν με τα στελέχη της στα ανωτέρα κλιμάκια.Εχει να κάνει με τα μεσαία και κατώτερα στελέχη της ώς και με την εν γένει παρουσία χώρων φιλικών στο διαδίκτυο.

  Εδώ υπάρχει σοβαρό κενό που προκαλεί σοβαρές επιπλοκές.."Τα πόδια δεν ακολουθούν την Ψυχή και την ΣΚΈΨΗ". αυτό μπορεί να φανεί αστείο αλλα είναι κομβικής σημασίας.Μέ παλαιοκομματικές παρωχημένες λογικές ξεπερασμένων ιδεολογικών γραμμών που ανάγουν τον οποίο τις μεταφέρει σε πολιτικό απολίθωμα ούτε εκσυγχρονισμός μπορεί να πραγματωθεί ούτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε κανένα επίπεδο.με λογικές διαχείρισης πνιγμένες στα εμφυλιακά σύνδρομα καταδικάζεσαι σε εσωστρέφεια.Όταν πάψεις να αποτελεί Δέος είσαι και προβλέψιμος και διαχειρίσιμος. Οταν αγνοείς την πραγματικότητα ως εξελίσσεται -δύο τυχαία γεγονότα καταδεικνύουν την ισχύ του Διαδικτύου, οι δύο εκλογικές επιτυχίες του Ομπάμα στις ΗΠΑ και η ισχύ της αντίδρασης της τουρκικής κοινής Γνώμης στα σχ'εδια Ερντογάν.- χάνεις την διεισδυτικότητα σου.

  Οταν φοβάσαι να εκθέσεις την σχέση σου με το γίγνεσθαι και στην κοινωνία στην βάση της αλληλεπίδρασης και της γόνιμης αντιπαράθεσης καθίστασαι ιδεολογικά φτωχός.Οταν φοβάσαι να δείξεις και να καταδείξεις το προσωπικό σου στίγμα τι μπορείς να προσφέρεις; Πότε Ιστορικά οι αυλικοί υπήρξαν χρήσιμοι;Πότε ένας πολιτικός χώρος απέκτησε τα χαρακτηριστικά του Ηγεμόνα;

  Πού είναι τα άρθρα και τοποθετήσεις ανθρώπων με κύρος και εμπειρία; Που είναι η προβολή των απόψεων στελεχών αξιόλογων της Ν.Δ. επι θεμάτων της Καθημερινότητας; Στις δηλώσεις στήριξης; Στις λογικές συμπαράταξης και συμπαράστασης; Και όλα αυτά μια εποχή που πραγματικά απαιτεί ισχυρότατη θέληση , λογική τρελή σαν αυτή του Μακρυγιάννη στους Μύλους, του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, του Κατσιμήτρου και του Δαβάκη στην Πίνδο, του Βελουχιώτη και Ζέρβα στην Κατοχή, σαν των Φιλικών, σαν του Ρηγα Βελενστινλή.Πόσα αλλά ιστορικά παραδείγματα θέλετε να σας καταθέσω για το ποιά είναι η ιστορική μας αποστολή και το χρέος μας απέναντι στον Ελληνικό λαό και στο Εθνος μας;Είμαστε στο Εμείς και όχι στο Εγώ.

  Αφήστε λοιπόν την επιφάνεια και κατεβείτε σε επίπεδο καθημερινότητας, προσεγγίστε τον απλό Έλληνα Μέσο Πολίτη,αφουγκραστείτε τους παλμούς του, δείξτε του σεβασμό , δώστε του ελπίδα ότι παλεύετε μαζί του, δώστε του όνειρο, βγάλτε τον απο το τέλμα της Ηθικής Εξαχρείωσης και της Πνευματικής Εξαθλίωσης. Σας έδωσαν έναν χώρο κα ισας εξασφάλισαν αναγνωσιμότητα .Κάθε μέρα να σκέφτεστε αν ξεκινούσατε μόνοι σας ποια αξία θα είχε η παρουσία σας.Κάθε μέρα να σκέφτεστε πως και με ποιό τρόπο τιμήσατε την ιδιότητα σας ως Έλληνες γιατί Έλληνας μπορεί να γεννηθείς αλλά να περάσεις μια ζωή και ποτέ να μην Είσαι

  Εύχομαι να πιάσουν τόπο όσα λέγω γιατί αν δεν πιάσουν καθαρά θα σας λέγω Eκεί που οι Καπεταναίοι Κρεμούσαν τα Άρματα Κρεμούν Οι Γύφτοι τα Νταούλια .

  Ερχόμαστε απο μακριά, απο το βάθος του χρόνου κρεμασμένοι και γδαρμένοι πολλάκις στα Γουναράδικα, με όλους αυτούς που κάποτε μας χειροκροτούσαν να μας κοιτούν σιωπηλοί.Ερχόμαστε μόνοι και συνεχίζουμε Μόνοι γιατί έτσι μας δίδαξαν.Να μην λυγίζει το βλέμμα να μην θολώνει η ματιά να αποστρέφουμε τα νώτα μας στην δόξα του εφήμερου και να μαστε μαζί με τον λαό περπατώντας στα ίδια μονοπάτια. Να μην ξαποσταίνουμε όσο αυτός βαδίζει.Να είμαστε εκεί και να προσωρούμε όταν σταματούν οι άλλοι.Να σκύβουμε με ευλάβεια στα πάθη του λαού μας, και να χτίζουμε το Νέο να γινόμαστε ελπίδα μέρα με την μέρα ώρα με την ώρα γιατί ούτε την νύχτα θα αποδεχθούμε, ούτε την ήττα, μα τον βράχο θα τον εφάγωμεν με το νύχι.Γιατί Είμαστε Ελληνες και Αριστεροί.Αυτό το χρέος και της ΔΗΜΑΡ και όσων συμπορεύονται μαζί της.Εύχομαι να το πραγματώσει γιατί Αξίζουμε όλοι μια Ελλάδα όπως την ονειρευόμαστε σε πείσμα γραικύλων και ριψάσπιδων.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Δρόλαπας 21/06/2013 13:21:55

   "-Eκεί που οι Καπεταναίοι Κρεμούσαν τα Άρματα Κρεμούν Οι Γύφτοι τα Νταούλια- . "

   Γιατί χρησιμοποιείς τόσα κεφαλαία εκεί που δεν χρειάζονται; Ρωτώ, διότι δεν ξέρω μήπως κάτι θέλεις να τονίσεις, ή να επισημάνεις. Ποιο άλλο νόημα έχουν.

   Ως συνήθως, ξεκινάς καλά, αλλά στην συνέχεια πελαγοδρομείς, πλατειάζεις και τελικά χάνεται ο ειρμός και το νόημα.

   Μία συμβουλή, αν την δέχεσαι, φυσικά: Φρόντισε να είσαι συντομότερος και περιεκτικότερος. Είμαι βέβαιος ότι μπορείς να γράψεις καλύτερα.

 12. Tassos avatar
  Tassos 21/06/2013 09:32:04

  Λύνονται τα χέρια του Σαμαρά: Να απολύονται από το Δημόσιο όσοι είναι Συριζαίοι και Δημαρίτες. Αν απολυθεί έστω και ένας δεξιός να μας το πουν να αρχίσουμε τις μούντζες.

 13. Rainbow avatar
  Rainbow 21/06/2013 10:16:49

  100000

 14. helios avatar
  helios 21/06/2013 10:17:18

  +1000000

 15. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 10:19:56

  Πού φτάσαμε,κάθε φορά ἡ κυβέρνηση νά κρέμεται ἀπό τήν ψήφο ἀνοχῆς τῆς Ρεπούση γιά νά μήν πέσει...

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 13:15:16

   Κυθήριε, δες το θετικά....
   από το να συμμετέχει στην κυβέρνηση καλύτερα αυτό.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φελίζα 21/06/2013 13:37:51

    Σωστό κι αὐτό Φελίζα..

 16. fotis160 avatar
  fotis160 21/06/2013 10:21:42

  Πραγματικά πιστεύω ότι η τραγική φιγούρα της βραδιάς ήταν ο Πέτρος Ιγνατίου στο δελτιο του Μega που βγήκε να ανακοινώσει ότι σε περίπτωση εκλογών το ΔΝΤ σταματά την χρηματοδότηση.Ως πότε θα ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές; Πότε θα σταματήσει η εθνική μας ταπείνωση;Σε οποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκει κάποιος αυτά τα διλλήματα είναι απαράδεκτα για ευρωπαικές και δημοκρατικές χώρες και οι πολιτικοί μας που ενδίδουν στις πιέσεις είναι υπόλογοι της ιστορίας.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ fotis160 21/06/2013 13:17:19

   Καλά μην οδύρεστε κιόλας, το ΔΝΤ είπε τα αυτονόητα και πολύ καλά έκανε. "Εάν η επιθεώρηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως αναμένεται, δεν θα προκύψουν προβλήματα χρηματοδότησης, επειδή το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος του Ιουλίου του 2014". Αυτό είπαν. Αν εσείς είστε βλάκες, με άλλα λόγια, και κάνετε εκλογές τώρα, δε θα ολοκληρωθεί εγκαίρως η επιθεώρηση όπως είχε συμφωνηθεί, και συνεπώς δόση γιοκ. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, αυτό είπαν, και μάλλον τον κυρ Φώτη πρέπει να αποστείλουν το μάθημα.

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ fotis160 21/06/2013 15:17:20

   Μιχάλης Ιγνατίου αγαπητέ Φώτη.
   Και τωρα που είπατε πολύ σωστά όσα είπατε, εισπράξτε και το αναμενόμενο ''υπερασπιστικό'', κουραστικό , νεοφιλελεύθερο, υποτακτικό, λογίδριο του κατάμαυρου Χαβιαριού...'Ετσι, για να μάθετε....

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Πυθία 21/06/2013 18:17:22

    Πάντα ευγενική, λογική, γεμάτη πειθώ, επιχειρήματα και σοφία...

    • Πυθία avatar
     Πυθία @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 20:14:36

     :-) Πάντα καθεστωτικός, αποπροσανατολιστικός, μνημονιοτροϊκανολάγνος, κινδυνολόγος και πάνω απ΄όλα, αλάνθαστος, φωτεινός παντογνώστης !!!!
     Μένουμε ενεοί με τις διανοητικές σας ακροβασίες.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Πυθία 21/06/2013 20:59:41

      Εξυπνάδες, σπαραξικάρδιες δήθεν επισημάνσεις, κατακεραύνωση των διαφωνούντων με σας, οτιδήποτε, αρκεί να μην παραθέσετε επιχειρήματα...

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 21:20:02

      Επιχειρήματα αντιπαραθέτουμε, σε εκείνους που έχουν επιχειρήματα.
      Σε όσους μη διαθέτοντας τίποτε άλλο παρά μονάχα υπερφίαλο ναρκισσισμό, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και γκεμπελίστικο λόγο, απλά επιστρέφουμε την ....τιμή.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Πυθία 21/06/2013 21:36:17

      Εσείς πεταχτήκατε απρόσκλητη σε ένα σχόλιο με επιχειρήματα που προοριζόταν σε συν-σχολιαστή παραπάνω, για να τον "ενημερώσετε" για το "”υπερασπιστικό, κουραστικό , νεοφιλελεύθερο, υποτακτικό, λογίδριο του κατάμαυρου Χαβιαριού". Ποιος λοιπόν χρησιμοποιεί "απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και γκεμπελίστικο λόγο" είναι εμφανές, όσο εμφανής και η ψιχαναγκαστική σας ανάγκη να αποδράτε κάθε τρεις και λίγο σε νέα ψευδώνυμα.

      Αρκετά ασχοληθήκαμε με σας.

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 22:17:25

      Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί σας. Εγώ απευθύνθηκα στον συνσχολιαστή Φώτη, γιατί δεν μου άρεσε το πολλών κιλών υπεροπτικό σας υφάκι, με το οποίο του απευθυνθήκατε για να υπερασπιστείτε ως συνήθως το ....ΔΝΤ !
      Όσο δε και να σας ενοχλεί, όνομα θ΄αλλάζω όποτε κρίνω πως οι περιστάσεις το απαιτούν και άδεια δεν πρόκειται να σας ζητήσω :-).
      Αντίο σας.

 17. Ζακ avatar
  Ζακ 21/06/2013 10:24:00

  @διογένης που είσαι χαμένος ρε φίλε τι έχεις να πεις για την τρύπα 2.5δις στον εοπυ όταν σου έλεγα οτι το ασφαλιστικό πάει για φουντο εσυ μας παρουσίαζες πλεονάσματα.Με 27%ανεργία δεν υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα απλά μαθηματικά είναι από το πρωτο εξάμηνο όλα τα ταμεία έχουν ξοδέψει όλοι την κρατική επιχορήγηση και για το δεύτερο εξάμηνο θέλουν +2.8 δις έξτρα για να πληρωθούν οι συντάξεις

  • Ζακ avatar
   Ζακ @ Ζακ 21/06/2013 11:32:53

   Ο μπίστης πάει στο στο πασοκ συγκλονίστηκα

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ Ζακ 21/06/2013 13:39:32

    Ο Μπίστης στο Πασόκ; Δεν το πιστεύω!!! Αυτός είναι πάρα πολύ αριστερός. Δε μπορεί.... Μήπως διαβάσατε λάθος και τελικά πηγαίνει στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ; :-)

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ζακ 21/06/2013 12:36:21

   Μην ακούς ό,τι βγαίνει στα ΜΜΕ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο σχέδιο εξουδετέρωσης των αποτελεσμάτων της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ, αλλά ενστικτωδώς πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι 100% έτσι ακριβώς όπως τα λένε. Κάτι δεν μου αρέσει στον τρόπο που τα λένε.

   Αυτό που είναι χαρακτηριστικό της προσπάθειας ανατροπής των καλών αποτελεσμάτων, είναι αυτό που συμβαίνει με τις φορολογικές δηλώσεις. Αφού μετά από πολλάααα χρόνια που οι δηλώσεις γίνονται πια μέσω Ίντερνετ θα περίμενε κανείς να είναι έτοιμος ο φορολογικός μηχανισμός, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι υπάρχουν τα μύρια προβλήματα και οι φορολογικές δηλώσεις θα πάνε για τον... Αύγουστο!

   Και δεν κουνιέται φύλλο! Π.χ. να παραιτηθεί ο Χάρης Θεοχάρης, που υποτίθεται ότι έχει υπογράψει "συμβόλαιο αποδοτικότητας", ή έστω να τον εγκαλέσει η κυβέρνηση να του πει "έλα εδώ, πώς και δεν είσαι έτοιμος; Ή είσαι έτοιμος ΧΘΕΣ ή αύριο σε παραιτούμε".

   Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι κενό θα φέρει στα έσοδα του κράτους αυτή η καθυστέρηση στις φορολογικές δηλώσεις, τότε αυτός ή αφελής είναι ή εγκάθετος.

   Και όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με τις συνέπειες αυτής της καθυστέρησης στην εκτέλεση του προγράμματος προσαρμογής της χώρας είναι τουλάχιστον ύποπτο - ενώ αντιθέτως ασχολούμαστε με τα "ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ" - αυτός ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα.

 18. alex23 avatar
  alex23 21/06/2013 10:44:53

  αν ακολουθουσε λοιπον το συναισθημα ο κ. σαμαρας, θα πηγαινε σε εκλογες τις οποιες θα κερδιζε, αλλα οχι με πλειοψηφια..

  θα αναγκαζοταν να ξανακανει συγκυβερνηση με το πασοκ και την δημαρ, ελπιζωντας οτι η τελευταια θα εμπαινε στην βουλη για να του ειναι χρησιμη και θα βρισκομασταν εκει που ειμαστε χθες, χανοντας τουλαχιστον τρεις μηνες, τον μισο τουρισμο που θα ερχοταν, οτι κερδισαμε με τις θυσιες του λαου τον τελευταιο χρονο και οποιαδηποτε συμπαρασταση απο το εξωτερικο ειχαμε στον αγωνα μας και ακυρωνε τα σχεδια εξοδου απο το ευρω..

  δηλαδη θα καναμε τα παντα για να ξαναβαλουμε την ελλαδα στο παιχνιδι της δραχμης και του κ.τσιπρα

  οσο για την ερτ, με οποιο τροπο και να ειχαν γινει οι απολυσεις, οι αποζημιωσεις θα ηταν μεγαλες γιατι δυσαναλογα μεγαλοι ηταν οι μισθοι και αυτο δεν το γλυτωνεις


  η ερτ ηταν το crush test της ελληνικης πολιτικης σκηνης και κοινωνιας για να δουμε αν ωριμασαμε πολιτικα, αν μαθαμε απο τα λαθη μας και αν μπορουμε να καθαρισουμε την κοπρο του αυγειου απο μονοι μας, χωρις την δαμοκλειο σπαθη των δανειστων μας

  δυστυχως βλεπω οτι δεν μεγαλωσαμε ακομα..

  • dinos avatar
   dinos @ alex23 21/06/2013 12:25:20

   Το εγραψα και σε αλλο ποστ...ο βοριδης ειπε οτι θα απολυθουν 2000 απο την ερτ και θα προσληφθουν 2000 σε αλλες θεσεις του δημοσιου οπου υπαρχουν αναγκες....οποτε μειωση του δημοσιου δεν υφισταται το μονο που μενει ειναι τα περιπου 80.000.000 των αποζημειωσεων..........οποτε ποιο το συμφερον μας απο αυτες τις περιφημες μεταρρυθμισεις αν το κρατος βγαινει χαμενο τοσα λεφτα ?

   • Λευκό Κοτσίφι avatar
    Λευκό Κοτσίφι @ dinos 21/06/2013 12:49:56

    Γιατί, λίγο είναι η ...ανανέωση του πατροπαράδοτου παλαιοκομματικού και άκρως αποδοτικού συστήματος της πελατοκρατίας;
    Αφού δεν επιτρέπει η Τρόϊκα καινούργιους διορισμούς, θα το πάμε ρολόϊ.
    Βγες εσύ, μπες εσύ στο δημόσιο @@@, όλοι μπορείτε να ελπίζετε, να γλείφετε, να έρπετε και φυσικά να εξαρτάσθε!! Μαγικό κι Ελληνικό.
    Ήτανε 4-2-1, τώρα που έφυγε απ΄τη μέση το...1, θα είναι ακόμη πιό ....δελεστική και η μοιρασιά. Μαγκιά λέμε...

    • Λευκό Κοτσίφι avatar
     Λευκό Κοτσίφι @ Λευκό Κοτσίφι 21/06/2013 13:01:04

     Για dinos το σχόλιο

    • dinos avatar
     dinos @ Λευκό Κοτσίφι 21/06/2013 13:27:57

     Eυχαριστω που με διαφωτισες....Λευκο Κοτσιφι

     • Λευκό Κοτσίφι avatar
      Λευκό Κοτσίφι @ dinos 21/06/2013 13:43:35

      Παρακαλώ Ντίνο. Υποχρέωσή μου να προσπαθώ να ....διαλευκάνω.

    • Λευκό Κοτσίφι avatar
     Λευκό Κοτσίφι @ Λευκό Κοτσίφι 21/06/2013 13:44:26

     δελεαστική η μοιρασιά

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ dinos 21/06/2013 14:25:55

    Θεωρητικά, για να υπάρχει το προσωπικό στις υπηρεσίες που χρειάζονται και όχι εκεί που δεν είναι απαραίτητοι. Διότι έτσι θα αναγκαστείς να προσλάβεις επιπλέον εκεί που είναι απαραίτητοι. Δεν είναι αυτό θεμιτό; Δεν μεταρρυθμίζει το δημόσιο, που έχει άπειρους καρεκλοκένταυρους να πίνουν φραπέ ενώ λείπουν π.χ. νοσηλευτές;

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 14:26:20

     @dinos το ανωτέρω

    • dinos avatar
     dinos @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 17:04:04

     Mα δεν διαφωνησα σε αυτο ισα/ισα που ειπα σωστο ειναι...το δημοσιονομικο οφελος ψαχνω απο τις μεταρρυθμισεις που εδω βγαινει ζημια....

 19. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/06/2013 10:59:05

  Προσπαθώ να είμαι λογικός και ψύχραιμος.
  Έν από τα δύο ισχύει, και τα δύο μαζί δεν γίνεται:
  ¨Η τέλειωσαν ή δεν τέλειωσαν οι εποχές μονοκομματικών κυβερνήσεων.
  Και δεν εννοώ (μόνον) τους αριθμητικούς συσχετισμούς, αλλά κυριως τη δυσκολία να κυβερνηθεί ένα failed state από ένα και μοναδικό κόμμα και το απόλυτο αδιέξοδο όπου οδήγησαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και ο διπολισμος που κράτησε 35 χρόνια.
  Σαφώς τέλειωσαν, είναι η γνώμη μου.
  Αλλά το περισυνό μήνυμα των διπλών εκλογών δεν ελήφθη από όλους.
  Μετά το ναυάγιο των αποκρατικοποιήσεων, και την απροθυμία να μεταρρρυθμίσει, με την ΕΡΤ η ΝΔ έκανε μια απότομη στροφή 180 μοιρών προς το παλιό κακό παρελθόν. Εγκατέλειψε την προσπάθεια να συγκυβερνήσει με τον τρόπο των συνεργασιών, συναινετικά και πολυκομματικά. Το ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε το πισογύρισμα. Η ΔΗΜΑΡ όχι.
  Στις δημοκρατίες τα κόμματα έχουν δικαίωμα να κάνουν τις ξεχωριστές επιλογές τους. Δεν είμαστε σε χώρα του παλιού Συμφώνου της Βαρσοβίας με τους δήθεν ανεξάρτητους κομματικούς "συμμάχους του ΚΚΣΕ"
  Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πιό ξεροκέφαλη απο τους ξεροκέφαλους πολιτικούς. Στο μέλλον θα έχουμε κυρίως κυβερνήσεις πολυκομματικής συνεργασίας, θέλουν δεν θέλουν οι παλαιοκομματικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και θα συμμετέχουν σ' αυτές (κατά καιρούς, όταν δεν θα είναι στην αντιπολίτευση) και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  Άλλωστε αυτό κάνουν και τώρα, έστω 2 αντί 3.

 20. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/06/2013 11:05:41

  Αλήθεια είναι. Pacta sunt servanda.
  Μόνο που οι περισυνές συμφωνίες του καλοκαιριού προέβλεπαν σαφώς ανακούφιση των φτωχότερων πολιτών, προσπάθεια για δίκαιη φορολόγηση και ανάκτηση φοροδιαφυγής των πλουσίων, απελευθερώσεις πραγματικά κελιστών επαγγελμάτων, επιλεγμένες αποκρατικοποιήσεις, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, κατάργηση άχρηστων ΔΕΚΟ και δίκαιη-πραγματική αξιολόγηση των εργαζομένων του Δημόσιου τομέα.
  Και τίποτε από αυτά δεν τηρήθηκε. Με ευθύνη αναλογική και των τριών, δηλαδή κυρίως της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης.

 21. panos avatar
  panos 21/06/2013 11:15:37

  Η Αριστερα εχει αποδειξει οτι ειναι η καταρα της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Βολεμενα αρπαχτικα, συνΔικαΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ με πολυ μπλα-μπλα κουλτουρα ΠΑΛΑΙΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ και γεματες ΤΣΕΠΕΣ. Ενα χρονο τωρα δεν εγινε τιποτα απο πλευρας μεταρρυθμισεων και εξυγιανσης του σπαταλου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. Ας ελπισουμε τωρα που πηρε ΔΡΟΜΟ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ να γινουν πολλα βηματα σε αυτη την κατευθυνση, γιατι ο ΛΑΟΣ πλεον δεν μπορει να περιμενει...........Αν ειναι δυνατον να ΤΣΑΛΑΚΩΝΕΤΕ Η ΧΩΡΑ διεθνως για καποια ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ που χορτασαν με τα ΔΑΝΕΙΚΑ. Τομες και ρηξεις αμμεσα και χωρις ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ειδαλως ειναι να αλλαζουμε ΧΩΡΑ, γιατι πολυ απλα δεν θα υπαρχει.........

 22. sender avatar
  sender 21/06/2013 11:21:02

  Τελικά φαίνεται ότι η μαύρη αυλαία στην ΕΡΤ,δεν ήταν μια ''άστοχη'',''άκομψη'',''αδέξια'' κίνηση.Ηταν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τους εταίρους της κυβέρνησης,για το αν προβιβαστούν στο επόμενο level,όπου τα μαθήματα και ραπίσματα θα είναι πολύ πιο σκληρά,κυρίως για τους πολίτες.Η Δημαρ,κόπηκε εκούσια,μ'εύσχημο τρόπο.Αλλά,το Πασόκ είναι εδώ,ξεπλένοντας...μ'εύσχημο τρόπο το παρελθόν του.

  • sender avatar
   sender @ sender 21/06/2013 14:43:04

   Τελικά πολιτική είναι η τέχνη του εκβιασμού.

 23. firiki2010 avatar
  firiki2010 21/06/2013 11:32:42

  Θεωρούσα τον κ Κουβέλη συνετό και συνεχίζω να τον θεωρώ. Εχει βέβαια ένα πολιτικό χώρο να υπερασπισθεί και νομίζω πως όταν διαπίστωσε ότι Σαμαράς- Βενιζέλος ήταν αποφασισμένοι να αποφύγουν τις εκλογές αποφάσισε να κάνει την "επανάσταση" του. Δεν είμαι σίγουρος πως το φλερτ με την κυβέρνηση έχει τελειώσει οριστικά.
  Μια πολύ διεστραμμένη σκέψη : Ρουπακιώτης- Μανιτάκης ήταν βαρίδια για την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι λειτοπυργούσαν αυτονομημένα ( ιδίως ο δεύτερος) και είχαν εκνευρίσει και τον Κουβέλη. Ηταν ίσως ο μόνος τρόπος να βρεθούν εκτός κυβέρνησης χωρίς να πληγεί το γόητρο της ΔΗΜΑΡ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ firiki2010 21/06/2013 11:35:27

   Ἐπλήγη ὅμως τό γόητρο τοῦ Κουβέλη...

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 13:16:33

    Γόητρο ο μπάρμπα-Κουνέλης;
    Γόητρο η ΡΗΜΑΔ;
    Μπα...
    Βαρίδια ήταν.Καλύτερα

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Lichnee 21/06/2013 13:39:19

     Ἀκριβῶς!

 24. theo1611 avatar
  theo1611 21/06/2013 11:35:32

  Και έτσι φθάσαμε μέσα σε ένα χρόνο από τις διπλές εκλογές σε δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το μοναδικό ενδεχόμενο που ψύχραιμα θα έλεγε κάποιος πως δεν εμπεριέχεται στην εντολή της τετραετίας!

 25. Ρηνα avatar
  Ρηνα 21/06/2013 11:44:31

  Παντως η εντυπωση που δινουμε τελικα σαν χωρα ειναι οτι τιποτα δεν εχει σταθεροποιηθει. Εκπεμπουμε ακυβερνησια με οσα αυτο συνεπαγεται για προοδο και αναπτυξη-λεμε τωρα-. Μια σπιθα και ολα ανατρεπονται. Κι αυτο γιατι η νοοτροπια μας δεν εχει μετακινηθει στο ελαχιστο. Εχουμε σκεπαστει με τη κουκουλα και περιμενουμε ως δια μαγειας να επανελθουν ολα οπως πριν...
  Το μονο που εχει αλλαξει το διαπιστωσα προχθες οταν καποιος ανεργος μου ειπε οτι τωρα πια τις πεποιθησεις του δεν τις διαμορφωνουν οι ιδεολογιες του αλλα οι αναγκες του: -οταν γινεσαι φτωχος πας με τους ομοιους σου, δεν εχεις τη πολυτελεια να στηριξεις βολεμενους και πλουτοκρατες κι οτι βρεξει ας κατεβασει.......

 26. Εva avatar
  Εva 21/06/2013 11:46:48

  Επίσης ένα καλό ακόμα είναι οτι δεν θα υπάρχει ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ.

  Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα που αφορά όλους εμάς που σχολιάζουμε εδώ μέσα.
  Νομίζω πως είναι σωστό να αποφεύγονται τα <> για τους πολιτικούς.
  Μπορούμε οταν θέλουμε να τους αναφέρουμε, να χρησιμοποιούμε το όνομά τους.
  π.χ. ο κ. Τάδε. Αυτό, σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι συμφωνούμε η τους συμπαθούμε.

 27. Δημητριος avatar
  Δημητριος 21/06/2013 11:53:43

  Αν απεδειξαν κατι τα χθεσινα ειναι οτι η Ελλαδα δεν αποτελει κρατος, αλλα παρακρατος και οι εκαστοτε κυβερνωντες λειτουργουν ως συμμορια, με μονο σκοπο την επιβιωση αυτων και των λοιπων μελων της συμμοριας,δηλαδη των ΔΥ.
  Το προβλημα λοιπον της συμμοριας που μας κυβερνα ειναι οτι τελειωσαν τα χρηματα. Τα ζαγαρια εκτος συμμοριας (Ιδ. Τομεας) δεν εχουν πια χρηματα για να πληρωσουν τους νεους εξωπραγματικους φορους, παρα τις συνεχεις απειλες για φυλακισεις και κατασχεσεις.
  Οι εξωθεν δεν στελνουν πια "τσεκια" , οπως παλια οι Θειοι απο το Αμερικα.
  Οποτε ?
  Σκηνοθετηστε οσες πολιτικες κρισεις θελετε. Πολιτικολογηστε οσο σας επιτρεπει το προς ωρας γεματο στομαχι σας. Χρημα δεν υπαρχει και δεν θα υπαρξει.
  Και οπως νομοτελειακα καταληγουν ολες οι συμμοριες σε κριση, εντος ολιγου προβλεπεται ανηλεης αλληλοεξοντωση.
  Το τεσσαρακονταετες παρτυ ελαβε τελος.

 28. Hawk avatar
  Hawk 21/06/2013 11:56:17

  Πάντως μπράβο στο ΠΑΣΟΚ και στον Βενιζέλο που αποφάσισαν επιτέλους να πάρουν σοβαρές αποφάσεις και να στηρίξουν τον Σαμαρά και το μέλλον της χώρας, τελικά η συνεργασία ΝΔ & ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα (από την κυβέρνηση Παπαδήμου) έχει αποδώσει καρπούς, έχει γίνει αξιοσημείωτη πρόοδος.

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ Hawk 21/06/2013 12:09:37

   Μπράβο, μπράβο!!! Πάντα ονειρευόμουν (στα κρυφά), να απολαύσω κάποια μέρα τον Βαγγέλη Βενιζέλο να ηγείται, έστω κι ως ....Αντιβασιλέας.
   Πιό ταλαντούχο, πιό ηθικό, πιό ευφυή, πιό τίμιο, πιό ακέραιο και φυσικά πιό ευειδή (έρχεται η αντιπροεδρία της Ε.Ε και θα κοσμεί επαξίως τις φωτογραφίες του Αντώνη), πραγματικά δε θα μπορούσα να φανταστώ!!!
   Ο εφιάλτης τώρα, δικαιώνεται!

   • Hawk avatar
    Hawk @ Πυθία 21/06/2013 13:47:34

    Χε, χε τσίμπησες, και να σκεφτείς ότι άντεξα να τα γράψω αυτά, εγώ που είμαι ορκισμένη εχθρός του πασοκ, του βίου και της πολιτείας του και της όποιας ηγεσίας του... τι να πω όμως, εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει η πλάκα (μπας και την βγάλουμε καθαρή).

    • Πυθία avatar
     Πυθία @ Hawk 21/06/2013 14:13:05

     :-) :-) Το χιούμορ μας, ακόμη ένα όπλο !

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Πυθία 21/06/2013 18:19:33

      Τόσο γεμάτο όσο και το περίστροφο του ΓΑΠ...

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ MAYRO XABIARI 21/06/2013 20:48:02

      Κα-τα-πλη-κτι-κός !!!
      Μα που τα βρίσκετε πια όλα αυτά τα εξυπναδίστικα;

 29. tpe avatar
  tpe 21/06/2013 12:01:27

  Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αφού οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, το ίδιο έπρεπε να έχει γίνει και για τη συμφωνία "καμία απόλυση στο δημόσιο" (όχι πως συμφωνώ, αλλά...).

  Επί της ουσίας: Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Κουβέλης. Πιστεύω πως ακολουθεί κάποια άλλη συμφνωνία.

 30. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 21/06/2013 12:08:10

  Ναι αλλα ποιες συμφωνίες θα τηρηθούν? Τι αποδεχτήκαμε τελικά? Πόσοι και ποιοί θα προσληφθούν?

  Για την ενδιάμεση λύση , ας κάνουν ότι θέλουν, αν είναι με 2-3μηνες συμβάσεις.

  Στον νέο φορέα όμως? Ακουγα το πρωί εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ να λένε πως ο Βενιζέλος "κατάφερε" να προσληφθούν γύρω στις 2.000 απο την παλιά ΕΡΤ , μιλώντας σαφώς για τη ΝΕΡΙΤ ,όχι για την ενδιάμεση κατάσταση.

  Και τι ήταν αυτό που είπε ο Σαμαράς πως «θα πριμοδοτηθούν» οι της ΕΡΤ? Γιατί ,για αποδεδειγμένη εργατικότητα?

  Αν στον ιδιωτικό τομέα εμφανιστεί ένας υποψήφιος για πρόσληψη ,και έχει στο βιογραφικό του προϋπηρεσία σε μια εταιρία περιβόητη για την αντιπαραγωγικότητα και τη διαφθορά της , μάλλον αρνητική πριμοδότηση θα είχε…

  Αν τουλάχιστον μιλάμε για πριμοδότηση καθαρά λόγω προϋπηρεσίας , τότε ένας απολυμένος ηχολήπτης του Alter θα έχει την ίδια πριμοδότηση με έναν απολυμένο ηχολήπτη της ΕΡΤ ,με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας? Τότε ΟΚ.

  Αλλιώς ,τι κάνουμε? Τους ξαναπροσλαμβάνουμε? (έστω και με άλλο μισθό) αφού θα έχουν τσεπώσει και τα σεβαστά ποσά των αποζημιώσεων? Με εξαίρεση «κάποιους που βγαίνουν στη σύνταξη ,ή διπλοθεσίτες» , όπως ακούω?

  Ερώτηση ,θα επαναπροσληφθεί και ο Καλφαγιαννης στη ΝΕΡΙΤ?

 31. firiki2010 avatar
  firiki2010 21/06/2013 12:09:28

  Το "πας με τους ομοίους σου" πολιτικά προϋποθέτει ότι οι όμοιοι έχουν κοινή πολιτική άποψη, πραγμα που δεν συμβαίνει.
  Η λογική λέει ότι πας πολιτικά με αυτούς που θεωρείς ότι μπορείς να έχεις καλύτερς προοπτικές.
  Εχω πολλές φορές ακούσει το "δεν έχω τίποτα να χάσω". Τις περισσότερες φορές από ανθρώπους που έχουν να χάσουν και που θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή . Το πρόβλημα είναι ότι τα ίδια σκέφτονταν και το 2009... και το 2010....

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ firiki2010 21/06/2013 12:41:20

   Σας αρέσει ή όχι Φιρίκι μου, από τη μία πλευρά στέκονται πλέον οι άνεργοι, οι επί μήνες απλήρωτοι, οι καθημερινά απειλούμενοι απ΄την ανεργία, οι εξευτελισμένοι συνταξιούχοι, οι φτωχοποιημένοι ''εργαζόμενοι'' με τους μισθούς-χαρτζιλίκι, οι με τη βία εκπατριζόμενοι κι από την άλλη, όλοι όσοι εξυπηρετούνται, δεν έχουν πληγεί βάναυσα κι αντέχουν ή στηρίζουν την Τροϊκανομνημονιακή επέλαση που διαλύει τη χώρα. Έχουν ''υπομονή-πίστη-ελπίδα και οράματα'', αυτοί που διαθέτουν και τα αντίστοιχα Ευρώ, που τους επιτρέπουνε τα μακροπρόθεσμα...όνειρα.
   ''Μπροστά δεν ξέρω που θα βγεί, μα πίσω δε γυρίζω.....''
   Διάβασα σ΄έναν τοίχο. Εκεί πάμε.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Πυθία 21/06/2013 14:05:09

    Και για εξηγείστε μου αγαπητή Πυθία αυτοί που είναι από τη μια πλευρα τι στηρίζουν πολιτικά και τι στηρίζουν οι άλλοι; Ο καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη για το τι είναι "μπροστά " και τι είναι "πίσω".
    Και τέλος πάντων - το έχω ξαναγράψει - το "όχι" σε κάτι προϋποθέτει ένα "ναι" σε κάτι άλλο.

    • Πυθία avatar
     Πυθία @ firiki2010 21/06/2013 14:11:27

     ''Μπροστά'', είναι οτιδήποτε ιεραρχεί ως προτεραιότητα την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου και δε δέχεται εκπτώσεις για κανένα λόγο επ΄αυτού.
     .....Ομελέτα που παρασκευάζεται από θρυμματισμένες ζωές, δεν έχει καμιά χρησιμότητα για το σύνολο, άρα είναι χρήσιμη στους ''εκλεκτούς'' και ας ενθουσιάζονται μόνοι τους....

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ Πυθία 21/06/2013 14:18:56

      ''το “όχι” σε κάτι προϋποθέτει ένα “ναι” σε κάτι άλλο.''
      ΟΧΙ στην εξυπηρέτηση των αριθμητικών ισορροπιών, ΝΑΙ στην προτεραιότητα της ανθρώπινης ζωής.
      Υπάρχει και η ελεύθερη βούληση.
      Ο καθένας, όπου επιλέγει, στοιχίζεται...

     • dim avatar
      dim @ Πυθία 21/06/2013 18:34:59

      Η Βασίλισσα που κάθε βδομάδα αλλάζει και nick... χωρίζει τους πολίτες σε αυτούς που δεν έχουν κάτι, και σε αυτούς που έχουν... Δε λογαριάζει όμως δύο πολύ σοβαρές παραμέτρους: α) ότι αυτοί που τώρα δεν έχουν, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα αύριο να έχουν πάλι, μόνο αν μείνει όρθια η οικονομία της χώρας, αλλιώς θα προστεθούν σε αυτούς που ήδη δεν έχουν και άλλοι τόσοι, και τότε τελειώσαμε οριστικά... και β) όσο αυτοί που δεν έχουν προς αυτούς που έχουν είναι 1 προς 3, πάντα θα υπάρχει ένα χέρι βοήθειας από τα μέλη της οικογένειας που ανήκους στους 2 από τους 3, εως ότου ξεπεράσουμε τη κρίση... Αν η αναλογία γίνει 2 προς 1 όμως υπερ αυτών που δεν έχουν (που θα γίνει αν καταρρεύσει η οικονομία) τότε οδηγούμαστε σε εξαθλίωση, κοινωνική έκρηξη και εθνικό διχασμό...

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ dim 21/06/2013 20:33:36

      Δεν κρύβομαι, αλλάζω ονόματα (όχι γνώμη) γιατί έτσι μου αρέσει και λόγος δε νομίζω να σας πέφτει. Αυτοί λοιπόν που δεν έχουν, μάλλον λίαν συντόμως θα επαναστατήσουν, γιατί βαρέθηκαν να τους ταϊζουν φρούδες ελπίδες, ανέφικτα σχέδια και κούφια οράματα, όλοι αυτοί που υπερασπίζονται οτιδήποτε, αρκεί οι ίδιοι να εξακολουθήσουν να κατέχουν.... Με αποκούμπι την ...ελεημοσύνη των συγγενών (που εντός ολίγου ούτε κι αυτοί πλέον θα έχουν), εάν το κρίνετε ιδεώδες, να το συστήσετε και να το προσφέρετε στον εαυτό σας και στους απογόνους σας. Η ''κρίση'' αν συνεχίσουμε το ίδιο βιολί, είναι άγνωστο αν και πότε θα ....τελειώσει, για όλους αυτούς που τώρα μαζικά περιθωριοποιούνται. Η ανεργία που είναι και το Νο1 μας πρόβλημα, για να φτάσει λένε οι ειδικοί στα επίπεδα του 2009, χρειάζεται να καταγράφει η Ελληνική οικονομία σταθερή και συνεχή ανάπτυξη, για τα επόμενα 15 χρόνια!!!! Το παιχνιδάκι με τους αριθμούς χαριτωμένο, αλλά ανόητο και βαρετό.

     • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
      Θόδωρος 17.06.2012 @ Πυθία 21/06/2013 20:58:19

      Αλλάζει ονόματα, αυτός που του αρέσει να κρύβεται, όπως οι πορτοφολάδες. Αυτός που του αρέσει να φοράει κουκούλα, να μην έχει το πραγματικό θάρρος της γνώμης του.
      Αδικείται τον εαυτό σας, καθώς έχετε διατυπώσει αξιόλογες απόψεις κατά καιρούς..
      Αλλά διακρίνω και τάσεις αυτοκαταστροφής. Κρίμα! Θα πείθατε ενδεχομένως κάποιους με τα λεγόμενα σας, αν ήσασταν πιο μετριοπαθής και ισορροπημένη στο λόγο σας. Αλλά ο φανατισμός ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν: Ούτε τον φανατικό, ούτε αυτούς που φανατίζει!..

     • karasumi avatar
      karasumi @ Πυθία 21/06/2013 23:20:39

      Μην τη συνερίζεσαι, θα πάχυνε πάλι κι έχει τις κακές της!

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ Πυθία 22/06/2013 08:11:06

      Αγαπητή μου Μάρα Μ., μη δίνετε σημασία. Όταν όσα γράφουμε ενοχλούν, αρχίζουν οι κουτοπόνηρες εξυπναδίστικες ''επιθέσεις'' των ....αλλοθρήσκων φανατικών. Επόμενο. Σας ευχαριστώ πάντως για τη συμπάθειά σας και ανταποδίδω.

     • karasumi avatar
      karasumi @ Πυθία 22/06/2013 10:55:12

      Ανάμεσα στα προφανή, βάζεις και μερικά "κρυφά" nicks, νομίζοντας ότι κρύβεσαι έτσι. Το αυτάρεσκα προσβλητικό ύφος όμως και ο νοικοκυριστικος ξερολισμος σου δεν κρύβονται.

     • Πυθία avatar
      Πυθία @ Πυθία 22/06/2013 11:46:40

      :-) Φωχό μου Καρακασούμι, έχετε άκρως νοσηρή φαντασία και σας ταλαιπωρεί το σύνδρομο του Αστυνόμου Σαϊνη. Η αλήθεια είναι πολύ πιό απλή και οι φαντασιώσεις σας, προδίδουν μόνο τον συμπλεγματικό ψυχισμό σας. Σταματήστε τα γενόσημα για αρχή και ίσως δείτε μακροπρόθεσμα κάποια βελτίωση.... Θα δείξω κατανόηση στο δράμα σας. Πείτε κι άλλα, αρκεί να αισθανθείται οτι είσαστε έστω, ''κάτι''!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Πυθία 21/06/2013 14:28:09

    Δεν ειναι απο τη μια πλευρα.Ειναι διασπασμενοι.
    Δεν μπορουν να συνεννοηθουν οι χρυσαυγιτες με τους αριστερους.

 32. Πυθία avatar
  Πυθία 21/06/2013 12:29:32

  '' οταν γινεσαι φτωχος πας με τους ομοιους σου, δεν εχεις τη πολυτελεια να στηριξεις βολεμενους και πλουτοκρατες κι οτι βρεξει ας κατεβασει…….''
  Ακριβώς αγαπητή Ρήνα.
  Μία πρόταση, ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Πυθία 21/06/2013 15:12:43

   Την απελπισια εξεφρασα αγαπητη Πυθια που οταν επικρατει μπορει να φτασει απο την εξαθλιωση και την ανευ λογικης βια μεχρι σε πραξεις ηρωϊσμου και αυτοθυσιας οπως στο "ενδοξο παρελθον "μας. Τωρα μεσα στο τσουβαλι [της απελπισιας] βρισκομαστε ολοι, γηγενεις και μη. Αν ανοιξει και ξεχυθουν εξω οι "απελπισιες", ποια νομιζεις οτι θα επικρατησει στην Ελλαδα του 2013; Ερωτηση κρισεως κανω.

 33. Παντσο avatar
  Παντσο 21/06/2013 12:51:01

  Καλύτερα που έφυγε ο Κουβέλης. Εμείς ο Βενιζέλος και καβάτζα η ΧΑ για να ξέρουμε και ποιοί είμαστε.

 34. Λευκό Κοτσίφι avatar
  Λευκό Κοτσίφι 21/06/2013 13:07:46

  Ο Έριχ φον Ντένικεν, μας έχει περιγράψει πολύ πιό επιτυχημένα τη θεωρία περί της εξωγήϊνης ύπαρξης! Υπάρχει όμως και κάτι που λέγεται λάθος εκτίμηση, κάτι άλλο που λέγεται ανθρώπινο λάθος (χειρισμοί ΕΡΤ), αν έχετε ακουστά.... Δεν είναι απαραίτητο να καταφεύγουμε σε μύθους, δοξασίες και ...θρύλους.
  Τα λέμε μετά το Σεπτέμβριο..... Γειά σας.

 35. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 21/06/2013 13:24:49

  Παρακαλώ λίγο σεβασμό για το πρόσωπο του μέλλοντα προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας :)

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ Ρύκιος 21/06/2013 13:41:25

   Μπα...δε θα βγαίνουν ποτέ (ευτυχώς) οι αριθμοί.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ρύκιος 21/06/2013 13:44:09

   Ἔχεις δίκιο,δέν ἔχει ἡ ὥρα τοῦ γερο-Μητσοτοῦ ἀκόμα...

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ Ρύκιος 21/06/2013 15:36:02

   Τελικά αυτοί η παλιοί αριστεροί (Κωνσταντόπουλος , Αλαβάνος , Κουβέλης κλπ ρετάλια) είναι ....πολλά κιλά. Τι θολούρα είναι αυτή και τι λογοπαίγνια;

 36. Πυθία avatar
  Πυθία 21/06/2013 14:30:04

  Όχι ρε μαμώτο!!!! Η κ. Σκοπούλη (η μόνη στην επικράτεια που αν και είχε τη δυνατότητα ΔΕΝ έκανε χρήση του πολύτιμου ''149''), πάει να μαζέψει τα πράγματά της απ΄ το υπουργείο! Τώρα πως θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος; Απελπισία με κυρίεψε εδώ και 15΄λεπτά ..... :-) !

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ Πυθία 21/06/2013 20:58:52

   Το άλλο το γεροντοφρικιό;

 37. eumix avatar
  eumix 21/06/2013 14:32:16

  Αληθεύουν όλα αυτά ή μας φτάνει που τα λέει ο "αριστερός" Καζάκης;

  "Πώς η εθνική άμυνα της χώρας έχει περάσει σε ξένες δυνάμεις...
  Αν προκύψει κάποιο επεισόδιο οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να το διαχειριστούν... όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, η διακοπή των οπτικών ινών που παρείχαν τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις στην ΕΡΤ έγινε πατώντας ένα κουμπί από το Βερολίνο. Η Deutsche Telecom που της ανήκει ο ΟΤΕ έχει φροντίσει να μεταφέρει όλους τους κωδικούς ασφαλείας, αλλά και τις δικλείδες του συστήματος τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας στο Βερολίνο. Το αποτέλεσμα είναι απλό. Μπορεί το Βερολίνο ανά πάσα στιγμή να νεκρώσει τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. "
  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html

 38. firiki2010 avatar
  firiki2010 21/06/2013 14:43:38

  "Υπέροχες" γενικότητες - "οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς " - που δεν λένε απολύτως τίποτα !!!

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ firiki2010 21/06/2013 20:41:34

   Οι ανθρώπινες ζωές πάνω από τους οικονομικούς δείκτες. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Οι πολιτικοί, απλά βρίσκουν τον τρόπο ώστε αυτό να επιτευχθεί. Που μπερδεύεστε αλήθεια;

 39. γαλατης avatar
  γαλατης 21/06/2013 14:49:23

  μπραβο ρε Α.Ψ. πράγματι σήμερα ο Βενιζέλος είναι ωραίος και θεσμικός και χρήσιμος για τον τόπο....επιτέλους καθημερινά αλλάζεις γνώμη..χθές και προχθές ήταν ύποπτη ησ τάση του, σήμερα είναι υπέυθυνη...το άδολο και αγνό ΠΑΣΟΚ που έχει σώσει εδώ και 30 χρόνια τη χώρα θα την ξανασώσει χέρι-χέρι...κάτι ξέρουμε απο "τα χέρι-χ'ερι"...ειδικά κάτι υπουργάρες στυλ Κουκουλόπουλου, Φώφης, Κεδίκογλου (δίδυμο) και άλλα ωραία φρούτα...άντε και καλό μας καλοκαίρι..τουλάχιστον τώρα οι τουρίστες θα γίνουν 25.000.000

 40. GLAD avatar
  GLAD 21/06/2013 15:51:58

  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης επικράτησε μεγάλη αναστάτωση μόλις «έσκασαν» οι ειδήσεις από Ελλάδα, δέκτης της οποίας έγινε ο έλληνας υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

  Οι Ευρωπαίοι υπουργοί προσέγγισαν αμέσως τον έλληνα ομόλογό τους προσπαθώντας να μάθουν τι γίνεται στη χώρα μας και αν είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο νέας κρίσης και πολιτικής αστάθειας.

  Υπήρξε μάλιστα υπουργός που ζήτησε τα... ρέστα από τον Γ. Στουρνάρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας είχατε διαβεβαιώσει ότι οι εταίροι σας στην κυβέρνηση είναι σοβαροί άνθρωποι...».

  Αυτοί είναι οι αριστεροί : συνεπείς διεθνιστές και συνεπείς εθνικοί προδότες.

 41. Ρηνα avatar
  Ρηνα 21/06/2013 16:06:54

  Το νερο και τα ματια μας...

 42. η Dimi avatar
  η Dimi 21/06/2013 22:52:21

  Ο τεράστιος καλλιτέχνης Van Morrison:- «Μερικές φορές αισθάνομαι σαν παιδί ορφανό από μητέρα» http://bit.ly/13YtuQz

 43. mara M. avatar
  mara M. 21/06/2013 23:28:33

  Συγνώμη αλλά εσείς και να αλλάξετε όνομα,και δεν εξαιρώ τον ευατό μου, δεν νομίζω ότι θα το καταλάβει κανείς. Αντίθέτως τη βασίλισσα την καταλαβαίνουμε γιατί ο τρόπος που γράφει είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ

 44. Πυθία avatar
  Πυθία 22/06/2013 08:06:10

  :-) Κακοηθέστατοι Θόδωρε και Καρασουσούμι (και όποιοι άλλοι), μπορεί ν΄αλλάζω όσες φορές μου αρέσει όνομα, δεν αλλάζω όμως εικόνα ούτε και άποψη, ούτε ύφος. Αν μπερδεύεστε να αναγνωρίσετε το προφανές, είναι δικό σας πρόβλημα. Χαίρομαι πάντως που σας ''ενοχλώ'' και που με σύμβουλο την περιορισμένη αντίληψη και την ανάπηρη φαντασία σας, προσπαθείτε να ερμηνεύσετε κατά το ....ήθος σας την ονομαστική μου ''πολυμορφία''. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι να πείσω απολύτως κανέναν για τίποτε. Έχετε παρεξηγήσει. Εσείς έχετε ανασφάλειες του είδους. Συνεχίστε να λέτε λοιπόν ανοησίες, διασκεδάζουμε ..... :-)
  Κανείς δε σας ...ξεσυνερίζεται πια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.