#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2012 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O πιο κρίσιμος μήνας για την Ελλάδα και την κυβέρνησηΔέκα ημέρες προθεσμία για να κλείσουν οι εκκρεμότητες του πακέτου μέτρων, κυρίως σε ότι αφορά τα εργασιακά, έχει η ελληνική κυβέρνηση. Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την Εθνική Εορτή, πρέπει κυβέρνηση και τρόικα να έχουν δώσει τα χέρια, τα μέτρα να μπορούν να κατατεθούν στη Βουλή και να ψηφιστούν μέσα στις αρχές Νοεμβρίου σε μια διαδικασία που πράγματι δε θα είναι εύκολη. Ειδικά αν δεν απαλειφθούν οι παράλογες απαιτήσεις των τροικανών για τις τριετίες, τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις.

Όπως τα ξημερώματα είχε γράψει το antinews σε ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες, στις 12 Νοεμβρίου θα δοθεί (ή όχι) το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ κι αφού πρώτα έχουν ψηφιστεί τα μέτρα και η έκθεση της τρόικας είναι θετική.

Η κυβέρνηση πήρε αυτό που ήθελε δηλαδή μια δήλωση στήριξης των προσπαθειών που έχουν γίνει, πήρε επίσης μια θετική στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το θέμα της αναξιοπιστίας της χώρας έχει παρέλθει οριστικά.

Κανείς δεν περίμενε να υπάρξουν αποφάσεις για δύο λόγους: Πρώτον γιατί εδώ και καιρό η Ευρώπη έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για όποιες αποφάσεις την έκθεση της τρόικας και το πακέτο των μέτρων. Και δεύτερον διότι είναι ίδιον της ΕΕ να κωλυσιεργεί, γι’ αυτό άλλωστε και υπάρχουν προβλήματα. Διότι η έλλειψη αποφασιστικότητας είναι δεδομένη, όπως δεδομένες είναι και οι τυπολατρικές διαδικασίες αλλά και οι συγκρούσεις Γερμανίας και Γαλλίας. Στη Σύνοδο Κορυφής κυριάρχησαν οι διαφορές Μέρκελ – Ολάντ, κυρίως για την εποπτεία των τραπεζών και τον  ευρωπαίο «τσάρο» και μάλλον το ματς έληξε ισόπαλο.

Επομένως, το θέμα της Ελλάδας ήρθε σε δεύτερη μοίρα, όμως, είναι πλέον σίγουρο ότι στη Σύνοδο του Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, μαζί με αυτό της Ισπανίας η οποία μάλλον θα έχει προσφύγει μέχρι τότε στον Μηχανισμό Στήριξης.

 

Και στην επόμενη Σύνοδο είναι η ώρα οι Ευρωπαίοι θα ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να προχωρήσουν σε μια συνολική λύση – πακέτο, είτε αυτό είναι κούρεμα εκ νέου του χρέους είτε επιμήκυνση η οποία είναι δεδομένη για τη χώρα μας.

Η συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά σήμερα θα επιβεβαιώσει τη στήριξη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού, όμως, στο παρασκήνιο ασφαλώς θα συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα της εκταμίευσης της δόσης και της αναπτυξιακής βοήθειας που πρέπει να δοθεί. Ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα των 31,5 δις, τα οποία είναι πάνω από 42 δις μαζί με όσα μας χρωστάνε από προηγούμενες δόσεις, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη οικονομική ασφυξία. Η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να προχωρήσει, όπως και η πληρωμή μέρους των οφειλών του κράτους, να πέσει δηλαδή χρήμα στην αγορά.

Οι δηλώσεις που έκαναν για την Ελλάδα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην εκταμίευση, αρκεί φυσικά να ξεκινήσει η υλοποίηση του πακέτου μέτρων.

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χαιρέτισαν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο Χ.Ρομπέϊ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις “αξιοθαύμαστες προσπάθειες” του ελληνικού λαού και τόνισε ότι η δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης συνιστά ξεκάθαρο μήνυμα.

Σημείωσε ότι οι ηγέτες του ευρώ τονίζουν πως αναμένουν από την Ελλάδα να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουν τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μίλησε για τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Υπογράμμισε ακόμη ότι κοινή επιθυμία των ευρωπαίων ηγετών είναι να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ και τόνισε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα ήταν σχετικά σύντομη.

Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της ότι όλα θα πάνε καλά κι ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν άμεσα. Το βασικότερο αγκάθι είναι οι διαφωνίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά αυτό είναι μάλλον ένα θέμα που θα χρειαστεί πολιτική διαπραγμάτευση.

Σε κάθε περίπτωση, ο επόμενος μήνας θα είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την κυβέρνηση και γενικότερα για την Ελλάδα. Αν δεν κλείσει η συμφωνία ή δε ληφθεί η απόφαση για να έρθουν τα λεφτά μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τότε η χώρα μπαίνει σε βαθιά πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση. Διότι αφενός η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να σταθεί ούτε μέρα, θα κηρυχθεί στάση πληρωμών και ο κόσμος θα βγει στους δρόμους. Είναι το σενάριο της προετοιμασίας εξόδου από το ευρώ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν από την άλλη, η έκθεση της τρόικας είναι θετική, τα μέτρα περάσουν από τη Βουλή, έστω και με απώλειες, το Γιούργκρουπ δώσει το «ΟΚ» για τη δόση και ομαλοποιηθεί η ρευστότητα, τότε η κυβέρνηση παίρνει βαθιά ανάσα και μαζί και η κοινωνία. Φυσικά δε λύθηκε απολύτως τίποτε, αντιθέτως οι δραματικές περικοπές θα επιδεινώσουν την κατάσταση των οικογενειών και θα αυξήσουν τη λαϊκή οργή.

Όμως, υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να σταθούμε: Το ένα είναι ότι θα συνεχίσουν να δίνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και μάλιστα σε… ευρώ. Και το δεύτερο είναι ότι η Ελλάδα παίρνει μια παράταση χρόνου ώστε να πείσει τους ξένους δανειστές ότι μόνο με ανάπτυξη θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τα δανεικά τους. Αν συνεχιστεί η πολιτική του στραγγαλισμού της ελληνικής κοινωνίας το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα «σκάσει» από μόνη της.

Πάντως, με δεδομένα πλέον τα χρονοδιαγράμματα, από την πλευρά της κοινωνικής οργής, κρίσιμη θα είναι η νέα γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου (που είναι και ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης) καθώς και η πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου τρεις ημέρες μετά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 19/10/2012 10:22:51

  Αντώνη αργούμε,ψηφίζουμε,υπογράφουμε,πάμε για μεταρυθμίσεις ,αποκρατικοποιήσεις.
  Εχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

  • Dark Blue avatar
   Dark Blue @ ΝΙΚΟΣ 19/10/2012 15:54:11

   οι άλλοι το καθυστέρησαν.. αυτός το ήθελε από.."εχθές"

 2. GO avatar
  GO 19/10/2012 10:35:40

  Αντώνη Σαμαρά συνέχισε με πάθος, με επιμονή, με πειθώ:
  "People aren't spare parts."!

 3. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 19/10/2012 11:19:52

  Μας θρέφει η κρίση και η αέναη κρισιμότητα των περιστάσεων...Ωϊμέ!

 4. αντιθετικός avatar
  αντιθετικός 19/10/2012 11:29:47

  Εμφανίζεται η Γερμανία να αλλάζει πλεύση και ανοίγεται η ευκαιρία για την Ν.Δ. να ανακαθορίσει το πολιτικό εν Ελλάδι γίγνεσθαι, μετά την τριακονταετή πασοκική λαίλαπα.

 5. G.Gerodimos avatar
  G.Gerodimos 19/10/2012 12:14:46

  Ποιοι βουλευτές και στελέχη της κεντροδεξιάς οργάνωσαν μυστική συνάντηση σε σπίτι νοτίων προαστείων με σκοπό να προσεταιριστούν κάποιο γνωστό think tank;
  Ετοιμάζεται νέος πολιτικός φορέας;

  • Dark Blue avatar
   Dark Blue @ G.Gerodimos 19/10/2012 15:56:04

   για λεγε, μην χαρίζεσαι στα κοράκια

 6. VKAL6031 avatar
  VKAL6031 19/10/2012 12:38:13

  "O πιο κρίσιμος μήνας για την Ελλάδα και την κυβέρνηση"
  Για τους Έλληνες, πόσοι "πιο κρίσιμοι" μήνες έχουν περάσει και πόσοι θα έρθουν ακόμα?
  Πόσες φορές έχουμε δει το ίδιο έργο? Πόσες φορές έχουμε σωθεί? Και πόσες φορές, μετά από 3 μήνες αρχίζει πάλι η γκρίνια, προοιωνίζωντας νέα μέτρα?

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 19/10/2012 12:53:51

  Παρά τά ευχολόγια καί τά συγχαρήκια, τό ΔΝΤ εξακολουθεί νά μήν βλέπει βιώσιμο τό ελληνικό χρέος καί οι διαφωνίες Γερμανίας-Γαλλίας(καί λοιπών δευτεράντζων) νά παραμένουν. Ολα κρίνονται:
  α)μετά τίς αμερικάνικες εκλογές
  β)από τίς υπερχρεωμένες “αγορές” δηλαδή τίς χρεωκοπημένες τράπεζες-primary dealers-πού συνεργάζονται μέ τό FED έχοντας “μόχλευση” κάπου 500τρίς $ πού, καθώς η κρίση απλώνεται, θά μετατραπούν σέ πραγματικό χρέος πού κανείς δέν θά μπορέσει νά αποπληρώσει (εκτός άν τό $-καί τό ευρώ-υποτιμηθούν ραγδαία, πράγμα απίθανο).
  γ)από τό άν ή όχι βρεθεί, μετά τήν Ελλάδα, άλλος δοσίλογος πρωθυπουργός (Ραχόι πχ) πού θά σκλαβώσει τό λαό του υπέρ χρεωκοπημένων $/ευρώ!

 8. Factorx avatar
  Factorx 19/10/2012 13:06:05

  Για πες

 9. Σταράτα avatar
  Σταράτα 19/10/2012 13:13:43

  απλά ολοι την δόση δέν θα΄την πάρουμε ολοι αλλα μονο κοντα στα 5 με 6 που ειναι τα προηγουμενα του αυγουστου για πληρωμη του ομολογου που δεν εχει πληρωθει ακομα.για να τα παρουμε πρεπει να συμφωνησει το δντ κατι που δεν υπαρχει προς το παρων.αρα για να λεει ο αντωνης ολα σημαινει οτι δεν τα παιρνει και το ξερει και τα δινει ολα εδω για να ψησει την μερκελ και τους εταιρους για χρηματοδοτηση περα του δντ. κατι ανεφικτο .δυσκολα τα πραγματα αντωνη μπρος γκρεμος και πισω ρεμα

 10. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 19/10/2012 13:14:39

  Βαρεθήκαμε να ακούμε για τον 'κρισιμότερο μήνα ' και την 'κρισιμότερη βδομάδα' της οικονομίας και της δύσμοιρης χώρας μας τρία χρόνια τώρα . Ήμαρτον .

 11. Panagiotis avatar
  Panagiotis 19/10/2012 13:18:56

  deja vu
  και πέρυσι τετοιο καιρο τα ιδια μας ελεγαν.

 12. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 19/10/2012 13:19:54

  Κρίσιμος μήνας για την κυβέρνηση , σε κρίση η Ελλάδα για πολλά χρόνια .
  Το τελευταίο ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΤΟ πρώτο ΜΟΝΟ τους ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΕΣ Μαυρο-Κουστουμακηδες κορακια πολιτικούς που μας έφεραν στην θέση που είμαστε τώρα .
  Αλίμονο στις κοινωνίες που περιμένουν από ενα κούκο να φέρει την άνοιξη !!
  ΟΙ αλλαγές συνήθως ιστορικά είναι βίαιες και αιματηρές , το λέει και ο ποιητής .

 13. θησεας avatar
  θησεας 19/10/2012 13:42:30

  ειδες κανεις δεν χανεται ο Λιαρος με 3500 ε ως ειδ.συμβουλος στην νετ,τοσοι συμβουλοι τι συμβουλευουν?

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/10/2012 15:28:33

  Κρίσιμη θα είναι όλη η περίοδος μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Τότε θα αρχίσει να λειτουργεί ο κοινός μηχανισμός ελέγχου του Ευρωπαικού τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ.
  Η δόση θα δοθεί, μετά θα πάμε για την επόμενη. Αλλά ένα "ατύχημα" σε μεγάλη τράπεζα, Ισπανική, ακόμη και Γαλλική ή Γερμανική (ίσως συνδυασμό με εξωευρωπαικα οικονομικά συμβάντα), καθόλου δεν αποκλείεται, όσο το σύστημα παραμένει ανεξέλεγκτο. Και τότε, το ντόμινο δεν θ΄αρχίσει από την Ελλάδα, αλλά από την καρδιά του Ευρωπαικού τραπεζικού συστήματος. Το χαλί θ' αρχίσει να ξηλώνεται από άλλη γωνία.
  Το πιό επικίνδυνο σημείο του Ευρωπαικού οικονομικού συστήματος, σήμερα δεν είναι τα Ελληνικα δημοσιοικονομικά αλλά οι τράπεζες. Δυστυχώς είναι πολύ λιγότερο εποπτεύσιμο απο την Ελλάδα και πολύ πιό επιρρεπές σε "ανθρώπινα λάθη" ή "συστημικά ατυχήματα".

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Ο Θείος 19/10/2012 18:48:59

   Θείε μήπως ξέρεις πότε είναι, κανονικά (άλλο πόσους μήνες θα τραβήξει), η επόμενη δόση ;

 15. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 19/10/2012 18:46:12

  Αυθαιρετείς στά περί Ιουνίου 2013 αφού η Μέρκελ θά περιμένει τίς εκλογές της προτού δεσμευτεί γιά οτιδήποτε. Πολύ νωρίτερα πάντως η Ισπανία θά βαρέσει κανόνι:

  Speaking to reporters on Brussels on Friday morning, Ms Merkel said that bad assets held by Spanish and Irish banks will not be cleaned up by the eurozone’s new €500bn rescue fund, adding that it should only be used to shore up teetering financial institutions in the future.

 16. Ηθικά Επτωχεύσαμεν avatar
  Ηθικά Επτωχεύσαμεν 19/10/2012 18:51:07

  Νέο δώρο στις τράπεζες: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας


  Ακόμη μία απαίτηση της τρόικας υλοποιείται -ως φαίνεται- από την κυβέρνηση. Η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που εφαρμόζεται από το 2008 και προστατεύει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες, τείνει προς κατάργηση.

  Η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, αν και από το Υπουργείο Ανάπτυξης απορρίπτουν μία τέτοια κίνηση και ρίχνουν την ευθύνη στις τράπεζες, τις οποίες θεωρούν υπεύθυνες για διαρροές αναφορικά με τις συζητήσεις για την υπό κατάρτιση νομοθετική παρέμβαση.

  Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποσυμπίεση της αγοράς ακινήτων, χωρίς όμως να δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα.

  Σύμφωνα με τις τράπεζες, η σταδιακή αποσυμπίεση θα μπορούσε να γίνει μειώνοντας την αντικειμενική αξία από τις 200 στις 150 ή και 100 χιλιάδες ευρώ και προβλέποντας προστασία για ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι ή άνεργοι, με την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν άλλη ακίνητη περιουσία.

  Με τις «ευλογίες» της τρόικας, λοιπόν, 132.000 ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να ζήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού. Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 για ακίνητα των οποίων η αντικειμενική αξία φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ.

  Την ίδια στιγμή, οι διευθύνσεις των τραπεζών που ασχολούνται με την είσπραξη των οφειλομένων βρίσκονται επί ποδός πολέμου εν όψει της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων.

  Τα οργανωμένα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία που συνεργάζονται με τις τράπεζες ετοιμάζονται για άρση των πλειστηριασμών, καθώς, όπως λένε, οι τράπεζες στην κατηγορία αυτή των δανειοληπτών έχουν χορηγήσει στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ.

  Από την πλευρά τους, οι Ενώσεις Καταναλωτών αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες τον ερχόμενο Ιανουάριο.
  Zougla.gr

 17. ΒLACKQUEEN avatar
  ΒLACKQUEEN 19/10/2012 19:45:47

  '' Λοβέρδος υπέρ Σαμαρά
  Την ικανοποίηση του για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και για τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού στο εξωτερικό εξέφρασε συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Από την πολιτική απομόνωση που βρισκόταν η χώρα τα δύο τελευταία χρόνια τώρα υπάρχει αλλαγή κλίματος και αυτό το διαπιστώνω από τη συμμετοχή μου σε Συνόδους του ΝΑΤΟ» φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός. ''
  Άρχισαν και τα κακοκουρδισμένα, σαρακοφαγωμένα, φάλτσα όργανα, να παίζουν λιβανιστικούς δοξαστικούς παιάνες !!!! Σε λίγο θα ανακοινωθούν και πανηγυρικές δηλώσεις της Διαμαντοπούλου και του Χρυσοχοϊδη. Ο Πάγκαλος θα τοποθετηθεί το Σαββατοκύριακο, μετά το φαγοπότι στην ψησταριά '' Η ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ'', μετά τις..σόδες.

 18. Aris. A avatar
  Aris. A 19/10/2012 20:28:22

  Ο Σαμαράς κινείται ιδιόμορφα.

  Ακόμα δεν έχει πάρει κανένα μέτρο.

  Προφανώς για διαπραγματευτικούς λόγους καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις προσπαθώντας να κουμπώσει την ψήφιση των μέτρων παίρνοντας κάποια πράγματα που έχει ζητήσει από τους ξένους.

  Πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτή η τακτική είναι μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που διαπραγματεύεται η χώρα.

  Παλαιότερα μόνο ψηφίζαμε και δεν παίρναμε τίποτα.

  Βέβαια το κρίσιμο ερώτημα παραμένει πως θα αναθερμανθεί η οικονομία και γρήγορα μάλιστα.

 19. kapar13 avatar
  kapar13 19/10/2012 21:01:00

  “O πιο κρίσιμος μήνας για την Ελλάδα και την κυβέρνηση”
  Εντάξει, το μάθαμε το ποίημα.
  Ο πιο κρίσιμος μήνας μέχρι τον επόμενο...
  Καμία, απολύτως καμία όμως, διαφορά από τον Γιωργάκη.
  Βρε καμία!

 20. Φιλιππος VI avatar
  Φιλιππος VI 19/10/2012 21:23:41

  Με μια δήλωση στήριξης των προσπαθειών που εγιναν δεν επανερχεται η αξιοπιστια του πρωθυπουργου και της κυβερνησης του,ουτε επανερχεται η χαμενη αξιοπρεπεια των Ελληνων,δε θα βρουν δουλεια οι χιλιαδες νεοι,ουτε θα σταματησει το κυμα μεταναστευσεις των νεων επιστημονων.Ολα αυτα ειναι για να εχουν θεματα παραπληροφορησης τα παπαγαλακια των ΜΜΕ ενω ξερουν πως ολα γινονται εως οτου ξεαθαρισει τι τελικα υπαρχει στο υπεδαφος μας.Εαν τα ευρηματα ειναι φτωχα δε θα διστασουν να πεταξουν σαν τριχα απ'το ζυμαρι.και τοτε θα εχουμε να θυμομαστε τα λογια στηριξης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.