#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2013 15:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το μαζικό ΑλτσχάϊμερTo βασικό πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η «κοντή» μνήμη. Ξεχνά γρήγορα πρόσωπα, καταστάσεις, σκάνδαλα, λαμόγια υπαίτιους εθνικών καταστροφών.

Μόλις περάσουν ένα – δύο χρόνια από ένα γεγονός και μόλις έρθει κάποιος να τα κάνει πιο... θάλασσα από τον πρώτο, ο κόσμος ξεχνά την προτεραία κατάσταση. Και σκεφτείτε, δε χρειάζεται παρά λίγος χρόνος για να πάθει συλλογική «αμνησία» ο ελληνικός λαός. Αλλά θα μου πείτε, κι αλλού δε γίνονται αυτά; Δείτε στην Ιταλία που έχουν τον κλόουν Μπερλουσκόνι, τον έδιωξαν κακήν κακώς και πάλι θα τον ξαναψηφίσουν. Όμως, στην Ελλάδα το κακό έχει παραγίνει. Αν δε έχουν περάσει 10-20 ή 30 χρόνια από ένα γεγονός ή μια κατάσταση, τότε όχι μόνο εξασθενημένη είναι η μνήμη αλλά μιλάμε για μαζικό Αλτσχάϊμερ.

Μέχρι και οι φασίστες νεοναζί έχουν ξεμυτίσει για τα καλά σε μια χώρα που έχει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές από το ναζισμό.

Μέχρι και οι Χουντικοί της περιόδου 1967-1974 έχουν γίνει ήρωες ή για να πάμε στο άλλο άκρο, μέχρι και οι Σταλινικοί έχουν γίνει σήμερα οι ήρωες της Αριστεράς.

Στη σύγχρονη πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου θα βρούμε άπειρα παραδείγματα συλλογικής αμνησίας. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου που κατέστρεψε τη χώρα το 1984-1989 και μετά γύρισε καβάλα στο άλογο αν κι έπρεπε να είναι φυλακή. Μέχρι τον Κ. Σημίτη και την καταστροφική δεύτερη τετραετία του, αλλά σήμερα είναι τιμητής των πάντων. Για να μην πούμε και για τις καταστροφικές επιλογές των κυβερνήσεων Καραμανλή ή τη διετία του Παπανδρέου που πολλοί ξεχνούν και μάλιστα αποθεώνουν. Λες και δε φταίνε οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις τους για τα όσα ζει ο τόπος σήμερα. Λες κι όλα έγιναν με παρθενογένεση.

Αυτός ο πρόλογος έγινε για να μιλήσουμε για το ομαδικό Αλτσχάϊμερ που παθαίνουμε σε σχέση με την Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη, με αφορμή το βιβλίου του πατριάρχη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που θα παρουσιαστεί την επόμενη Δευτέρα. Μπροστά από την εποχή του ο Επίτιμος, επικροτεί τα γραφόμενα του υπουργού του Γ. Παλαιοκρασσά, για την περίοδο 1990-1993. Παραθέτει πίνακες και στοιχεία για να μας πείσει ότι αν τον είχαν αφήσει να κυβερνήσει τότε δε θα είχε φτάσει η οικονομία στη σημερινή της κατάσταση. Και υπονοεί, χωρίς να θέλει να δώσει σαφή πολιτική διάσταση στο πόνημά του, ότι αυτοί που τον έριξαν δεν προσέφεραν στον τόπο καλές υπηρεσίες.

Προφανώς δε θέλει να πει ξεκάθαρα ό,τι έλεγε για τον Αντώνη Σαμαρά, άλλωστε τώρα δεν τον παίρνει να το κάνει. Ωστόσο, είναι φανερή η προσπάθεια να δημιουργήσει πολιτικό θέμα, «αλεπού» ο Επίτιμος στην ίντριγκα.

Όπως έκανε πάντα στην μακρά πολιτική ιστορία του ο Κ. Μητσοτάκης, έτσι και τώρα, αποφεύγει τα «καυτά» θέματα. Εκείνα δηλαδή που είναι αμφισβητούμενα, τα εγκληματικά του λάθη, το πολιτικό παρασκήνιο που έστησε επί χρόνια. Ίσως είναι και ο βασικός λόγος της βιολογικής του επιβίωσης: Ότι δηλαδή δεν πολυσκοτίζεται για όσα του προσάπτουν, αντιθέτως υπερπροβάλλει τα καλά που έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του. Διότι σαφώς και θα βρει κανείς την περίοδο διακυβέρνησής του καλές αποφάσεις που ίσως είχαν αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους. Αν ο Παπανδρέου δε μοίραζε λεφτά αφειδώς δε θα είχε εκτιναχθεί το έλλειμμα και το χρέος στα ύψη. Αν ο Σημίτης δε άφηνε τα λαμόγια να κάνουν κουμάντο και δεν έκανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της χλιδής, δε θα είχε καταρρεύσει η οικονομία. Αν ο Κ. Καραμανλής δεν διόριζε χιλιάδες εργαζόμενους κι έπαιρνε μέτρα τη σωστή στιγμή δε θα παρέδιδε ένα κατεστραμμένο σκάφος που το πήρε ο ΓΑΠ και το βούλιαξε με τα «λεφτά υπάρχουν». Από μετά Χριστόν προφήτες έχουμε πήξει στην χώρα αυτή. Όταν κυβερνούν μόνο δε βλέπουν τι πρέπει να κάνουν σωστά.

Έτσι κι ο Μητσοτάκης ή ο Παλαιοκρασσάς κάνουν κριτική μετά από 20 χρόνια και βγάζουν το συμπέρασμα ότι αν είχαν ακουστεί οι ίδιοι δε θα χρεοκοπούσε η οικονομία. Προφητείες κατά πώς του συμφέρει.

Κουβέντα για τα σκάνδαλα της εποχής, για το «βόλεμα» των ημετέρων, για τις ιδιωτικοποιήσεις προς όφελος των «κολλητών», για τη διαπλοκή με τους επιχειρηματίες της εποχής και για τη δημιουργία μιας νέας τάξης «νταβατζήδων» κι εθνικών προμηθευτών που ακόμη τους «τρώμε στα μούτρα». Κουβέντα επίσης και για τα εθνικά θέματα. Αλλά είπαμε: Η επιλεκτική μνήμη είναι αυτή που διέσωσε τόσα χρόνια τον Επίτιμο. Γιατί να ξεχάσει τώρα το κόλπο στο τέλος του βίου του. Ο λύκος κι αν εγέρασε…

Α.Ψ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 18/02/2013 15:50:55

  Δύο μόνον παραδείγματα,
  1. Πλήρωνα στό κινητό μου τότε 121 δρχ. τό λεπτό συνδιαλέξεως.
  Οι 2 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πλήρωναν στόν Ο.Τ.Ε. 4,5 δρχ./λεπτό γιά τά κυκλώματά του πού χρησιμοποιούσαν γιά τήν δική τους δουλειά...
  Ο δέ Ο.Τ.Ε. διά νόμου είχε αποκλεισθεί από τό πρώτο στάδιο δημιουργίας εταιρείας δικής του στήν κινητή τηλεφωνία !!!
  2. Νομοθετείται ποιός έχει τό δικαίωμα ιδρύσεως εταιρείας γιά ΜΜΕ, καί δίδεται αποκλειστικά μόνον σέ όσους είχαν έως τότε εφημερίδες - περιοδικά.
  Αποτέλεσμα, δέθηκε η Πατρίδα πισθάγκωνα σέ αυτό πού ωνομάσθηκε διαπλοκή, από τόν ίδιο τόν κ. Μητσοτάκη !!!
  Έλεος πιά μέ τήν "αγιοποίηση'' τών αναξίων.

 2. μαρια τσωνη avatar
  μαρια τσωνη 18/02/2013 16:18:02

  Δεν ξέρω τι λέτε για τον Μητσοτάκη,αλλα 20 χρόνια μετά έχουμε την ίδια ατζέντα.Ιδιωτικοποιήσεις ,συγκοινωνίες,διαπλοκή λιγότερο κράτος κ.α.
  Αλήθεια γιατί τότε δεν δώσαμε τον ΟΤΕ ?Για να τον δώσει μετά η καραμανλική Ν.Δ ?Από υποκρισία και δηθενιλίκι είμαστε μανούλες,ωσπου ξεφτυλιστίκαμε ,ζητώντας δανεικά ανα τον κόσμο και ησυχάσαμε.Και για όλα αυτα πάντα κάποιος φταίει και δη ο Μητσοτάκης!!!!

  • kosvag avatar
   kosvag @ μαρια τσωνη 19/02/2013 05:59:52

   Δεν ξέρω τι λέτε για τον Μητσοτάκη,αλλα 20 χρόνια μετά έχουμε την ίδια ατζέντα. !!!!!!

   • kosvag avatar
    kosvag @ kosvag 19/02/2013 06:03:07

    Αν δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα θα βλέπαμε και την ''αστεία'' πλευρά του θέματος: ποιοί προσπαθούν σήμερα να υλοποιήσουν την ίδια ατζέντα.

 3. Queen In Black avatar
  Queen In Black 18/02/2013 16:52:38

  Πάρα πολύ καλά κάνετε και τα θυμίζετε όλα αυτά αριστερέ Ψάλτη, γιατί οι νεότεροι δεν τα γνωρίζουν και οι μεγαλύτεροι σαφώς ξεχνάνε εύκολα. Απλά ο κ. Μητσοτάκης, είπε να συγγράψει και την …αγιογραφία του. Φυσικά και η …κεντρική ιδέα του εμπνευσμένου αυτού πονήματος είναι οτι αν είχε ….. αφεθεί τότε, να φέρει σε πέρας το …έργο του , θα είχαμε οπωσδήποτε σωθεί. Αν μπει κανείς στη σελίδα που πρόσφατα του δημιούργησαν στο facebook, αυτό είναι και το μήνυμα. Ο πάνσοφος, ο ικανός και διορατικός ηγέτης, που τα συμφέροντα και οι …κακοί, δεν του επέτρεψαν να σώσει τον τόπο !! Έχει παιδιά κι εγγόνια να ….καθελκύσει – τακτοποιήσει στο ταραγμένο πέλαγο της σίγουρης (επιδοτούμενης απ΄τα λιμοκτονούντα κορόϊδα) πολιτικής, επαγγελματικής αποκατάστασης. Πρέπει να φροντίσει για την εξωραϊσμένη τους προίκα ! Όλα αυτά θα ήτανε εξόχως αστεία, αν οι αποδέκτες της προσπάθειας ….ξεπλύματος της μνήμης δεν ήταν αφελείς και αν σήμερα η χώρα μας, δεν ήτανε αβέβαιος ακροβάτης πάνω απ΄το χάος. Αν η ανεργία δεν κάλπαζε, αν η απελπισία δεν σκοτείνιαζε το βλέμμα μας, αν η μιζέρια δεν μας απειλούσε με χίλιους τρόπους, ίσως και να μπορούσαμε να γελάσουμε με τους φαιδρούς. Όχι μόνο με τον υπέργηρο, αλλά και με τους Σημίτη και ΓΑΠ που παριστάνουν τους …κινέζους καθώς και τον Κωστάκη που μας μιλάει με την πανάκριβη σιωπή του. Δυστυχώς όμως, η ανικανότητα,οι προδοσίες και το άκρως επιζήμιο πέρασμά τους από την ηγεσία του τόπου, έχουν δημιουργήσει τέτοια αδιέξοδα, που ούτε σαν αστείο δεν ανεχόμαστε να τους ακούμε. Ούτε συνείδηση δεν έχουν να λουφάξουν, και να πνιγούν στις τύψεις τους.
  Περισσεύει το θράσος, η αναισθησία και η ανηθικότητα. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

 4. apergospastis avatar
  apergospastis 18/02/2013 17:45:43

  Για το 1) δεν ξέρω, για το 2) όμως δεν τα λέτε καλά. Οι θεμέλιοι νόμοι της διαπλοκής (οι αναθέσεις του ΟΤΕ και τα τηλεοπτικά) δεν υπογράφηκαν από έναν Μητσοτάκη. Οι πρώτες έγιναν επί συγκυβέρνησης ('για το παιδί του Πέτρου΄) και τα δεύτερα επί οικουμενικής (εξ ου και η τότε βασική 'μοιρασιά', η ΝΔ τον ΑΝΤ1, το ΠΑΣΟΚ-Κεντροαριστερά το Μέγκα, συν τα κομματικά κανάλια Τηλεσίτι, Κ29 και 902). Με άλλα λόγια όλοι έχουν βάλει το χεράκι τους (αφού και το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δεν έφερε κατουσίαν καμία αντίρρηση πουθενά), ακόμα και το καθαγιασμένο ΚΚΕ. Να θυμίσω επίσης ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν υπουργός συνεχώς από το καλοκαίρι του 1989. Ο δε τελείως αποτυχημένος προϋπολογισμός του 1989 (όταν ουσιαστικά πτωχεύσαμε και τότε) εκτελέστηκε μερικώς από αυτόν ως υπουργό οικονομικών. Αυτά...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ apergospastis 19/02/2013 00:10:38

   Μα αυτό που λες για το σημείο 2 αναιρεί όσα λέει ο Μητσοτάκης περί αγαθών προθέσεων που δε το άφησαν να υλοποιήσει...

 5. Dimitris avatar
  Dimitris 18/02/2013 17:52:35

  Θέλοντας να είμαστε έντιμοι στην ιστορία θα αποδεχθούμε ότι εν έτη 1994 από το βήμα της Βουλής ο κ Μητσοτάκης προέβλεψε την σημερινή κατάληξη. Δεν πιστεύω σε αγιογραφίες από το 1974 και μετά όλοι οι ηγέτες βάλανε το λιθαράκι τους στο χάλι αυτής της χώρας

  • Queen In Black avatar
   Queen In Black @ Dimitris 18/02/2013 18:20:04

   Δε λέει κάτι όμως αυτό, γιατί αν το πάμε έτσι, ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης (πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και διανοούμενος), προέβλεψε όχι λόγω ...κληρονομικού χαρίσματος (ούτε και λόγω ...συνενοχής), ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, από το 1996 !

   http://www.youtube.com/watch?v=-HXjskb2EMY
   Το έλεγε από τότε λοιπόν, στα διεφθαρμένα άπληστα πρόβατα, αλλά εκείνα τον θεωρούσαν γραφικό (από αδυναμία αντίληψης) και συνεχίζαν την αμέριμνη βοσκή, στο πράσινο (τότε) λιβάδι της άγνοιας και της αναισθησίας τους.
   Ποιός να νοιαστεί για την αλήθεια, για την πατρίδα, για την τιμή;
   Οι άρπαγες, οι κατσαπλιάδες και οι αισχροί;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Queen In Black 19/02/2013 00:11:13

    Έτσι...

 6. Botox avatar
  Botox 18/02/2013 18:19:13

  Μετά τον εθνάρχη ο Μητσοτάκης ήταν μακράν ο καλύτερος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατα την 3ετια του, μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού, από 19,8% το 1990, σε 13,8% το 1993 . Το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας αυξήθηκε, ως ποσοστό του αντίστοιχου μέσου όρου της ΕΕ, από 57,4% το 1990 σε 64,2% το 1993, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Επίσης, στο πλαίσιο της εξυγίανσης της οικονομίας, προχώρησε η τομή στο ασφαλιστικό σύστημα με τρεις διαδοχικές παρεμβάσεις (1990, 1991, 1992), που έδωσαν ζωή στο σύστημα για μία εικοσαετία. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η πρώτη, από δημιουργίας του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, που είχε το θάρρος να παρέμβει εξυγιαντικά στην λειτουργία του.
  αλλα το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα έκανε ενώ δεχόταν λυσσαλέα αντίδραση από την διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ

  Εμείς που δεν είμαστε ζώα διαβάζουμε ιστορία και ξέρουμε ποιος έκανε τι σε αυτόν τον τόπο

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Botox 19/02/2013 00:14:40

   Τις 8000 προσλήψεις στη ΔΕΗ σε μια νύχτα, το χαράτσι στα ακίνητα (νομίζω ΦΑΠ λεγόταν και επιβλήθηκε σε όλους όσο πτωχοί και να ήταν - α λα Βενιζέλου), την τρομακτική αύξηση στο φόρο καυσίμων σε μια νύχτα (100 σε 150 δρχ η τελική τιμή), οι μηδενικές αυξήσεις σε ιδιωτικό τομέα ήταν η μεγάλη του προσφορά στον απλό λαό. Και μαζί με αυτά πήγε να πουλήσει τη Μακεδονία μας επειδή έτσι ήθελαν οι ΗΠΑ! Αιώνιος ήρωας όποιος τον κατεδάφισε από την πρωθυπουργία. Και το ίδιο τεράστιος όποιος έριξε τον ΓΑΠ! Και ο νοών νοείτω...

   • Παραμύθι με ...όραμα avatar
    Παραμύθι με ...όραμα @ Γεώργιος Τ. 19/02/2013 05:41:41

    Mπράβο Γεώργιε Τ. Μόλις πηγαίνουν να παραχαράξουν την Ιστορία, πρέπει να επεμβαίνει όποιος δεν διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου και να τους φρεσκάρει τη μνήμη.
    ''Αιώνιος ήρωας όποιος τον κατεδάφισε από την πρωθυπουργία.
    Και το ίδιο τεράστιος όποιος έριξε τον ΓΑΠ! ''
    Αρκεί όμως τώρα να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και να μην τον καταπιούν η στεγνή διαχείριση και η συμβατική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Παραμύθι με ...όραμα 19/02/2013 17:24:28

     Αυτό είναι μπροστά μας και θα το δούμε. Αυτά που έγιναν και τα είδαμε με τα μάτια μας όμως δεν αντέχω να τα διαστρεβλώνουν περίεργοι...

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ Botox 19/02/2013 10:16:22

   0+0=14
   ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ
   ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
   ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ
   ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΜΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ
   ΚΑΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ
   ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
   ΚΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ
   ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΒΟΤΟΧ;;;;;;

   • GO avatar
    GO @ ΗΛΕΚΤΡΑ 19/02/2013 14:11:50

    Για όσους γνωρίζουν, το 0+0=14% υπήρξε πραγματικότητα στο Δημόσιο. Αν θέλετε σας το εξηγώ.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ GO 20/02/2013 09:07:23

     ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ
     ΕΓΩ ΒΙΩΣΑ ΤΟ 0+0=0 ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
     ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΩ ΠΟΤΕ

     • GO avatar
      GO @ ΗΛΕΚΤΡΑ 20/02/2013 12:30:09

      Ξεχνάς τη δεύτερη δόση του επιδόματος των 18.000δρχ. (9.000δρχ.) στις περισσότερες των Υπηρεσιών και την ωρίμανση.
      Και για την ιστορία το επίδομα αυτό το καθιέρωσε ο Σαμαράς ως Υπουργός Οικονομικών.

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ GO 21/02/2013 09:25:42

      ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΑΦΩΣ
      ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
      ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
      ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ
      ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ
      ΑΠΟ ΤΟ '93 ΠΕΡΑΣΑΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗ Ν.Δ.
      ΚΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ
      ΕΦΥΓΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
      ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟ ΠΟΤΕ
      ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ
      ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΡΩΝΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΣ-ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ
      ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ
      Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ
      ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
      ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
      ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ

  • MuffyDog avatar
   MuffyDog @ Botox 19/02/2013 20:30:59

   >Μετά τον εθνάρχη ο Μητσοτάκης ήταν μακράν ο καλύτερος >Πρωθυπουργός της Ελλάδας
   μάλλον αστειεύεσαι !
   Αυτά τα νούμερα δε ξέρω που τα βρήκες εγώ ξέρω (από επίσημα στοιχεία)
   ότι παρέλαβε το χρέος στο 69,9% του ΑΕΠ και το 1993 το εκτόξευσε στο 111,6% του ΑΕΠ.
   >Εμείς που δεν είμαστε ζώα διαβάζουμε ιστορία και ξέρουμε ποιος έκανε >τι σε αυτόν τον τόπο
   διαβάζεις ιστορία αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

 7. Isidoros avatar
  Isidoros 18/02/2013 18:27:48

  Είναι γνωστή η πορεία του Μητσοτάκη στη πολιτική ζωή της χωράς τα 55 σχεδόν χρόνια που πολιτεύοταν. Και μόνο όλες αυτές οι σχέσεις που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια τον έκαναν πάντα επιρρεπή σε διαπλοκές, μηχανοραφίες, οικογενειοκρατίες κλπ. Αυτά όλα είναι γνωστά. Ως προς την οικονομική διαχείριση της χώρας όμως σε αυτά που λέει έχει απόλυτο δίκιο, αυτή είναι η αλήθεια. Προσπάθησε να προσαρμόσει τη χώρα σε αυτό που ερχόταν, δηλαδή την παγκοσμιοποίηση, την ΟΝΕ, τα οικονομικά της παραγωγής. Αν όντως είχε ολοκληρώσει κάποιες από τις αλλαγές αυτές η χώρα θα ήταν σε πολυ καλύτερη θέση. Αυτή είναι η αλήθεια είτε μας αρέσει είτε όχι..

  • Παραμύθι με ...όραμα avatar
   Παραμύθι με ...όραμα @ Isidoros 19/02/2013 05:43:11

   '' Αν ο Παπανδρέου δε μοίραζε λεφτά αφειδώς δε θα είχε εκτιναχθεί το έλλειμμα και το χρέος στα ύψη. Αν ο Σημίτης δε άφηνε τα λαμόγια να κάνουν κουμάντο και δεν έκανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της χλιδής, δε θα είχε καταρρεύσει η οικονομία. Αν ο Κ. Καραμανλής δεν διόριζε χιλιάδες εργαζόμενους κι έπαιρνε μέτρα τη σωστή στιγμή ....''

 8. Zugzwang avatar
  Zugzwang 18/02/2013 18:46:24

  Δεν ειναι δικαιο να βαζουμε τον Καραμανλη στο ιδιο επιπεδο με τον Ανδρεα, τον Σημιτη και τον ΓΑΠ! Ο Καραμανλης ανελαβε την πρωθυπουργια ενος χωριου Ποτεμκιν μετα απο 23 χρονια (μειον το διαλειμμα Μητσοτακη) καταστρεπτικης διακυβερνησης ΠΑΣΟΚ. Η χωρα ειχε ηδη καταστραφει και ο ΓΑΠ της εδωσε την χαριστικη βολη. Εχει και ο Καραμανλης τις ευθυνες του αλλα αυτες ωχριουν μπροστα στις ευθυνες των ηγετων του ΠΑΣΟΚ.

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Zugzwang 19/02/2013 11:41:55

   Θέλεις να κάνουμε μία άλλη σύγκριση;
   Πότε ήταν χειρότερα;
   το 2004 όταν ανέλαβε ο 50χρονος ανηψιός ή το 1974 όταν ανέλαβε ο 67χρονος θείος;

   • MM avatar
    MM @ Γεωργία 19/02/2013 14:10:34

    Πες μου πόσο ήταν το χρέος της χώρας σαν ποσοστό του ΑΕΠ, τι έλλειμα στο εμπορικό ισοζύγιο είχες, πόσα κρυφά χρέη είχες (ολυμπιακοί αγώνες, εξοπλιστικά, swaps κλπ) και το μέγεθος του δημόσιου τομέα, ώστε να δούμε πότε ήταν τα χειρότερα. Προσωπική γνώμη ο θείος ανέλαβε σε φαινομενικά δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν καλύτερα το 1974 .
    Φιλικά.

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ MM 19/02/2013 16:45:40

     Να ξεκινήσουμε από το μέγεθος του Δημόσιου Τομέα.
     Πόσοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι ως ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού;
     Και επίσης μιας και μίλησες για εμπορικό ισοζύγιο, πόσο αυτό ήταν σε σχέση με το ΑΕΠ.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Γεωργία 19/02/2013 19:17:27

      Μα δεν συγκρινουμε τον Κωστα Καραμανλη με τον Κωνσταντινο Καραμανλη. Τον συγκρινουμε με τους πρωθυπουργους του ΠΑΣΟΚ!

     • ΜΜ avatar
      ΜΜ @ Γεωργία 20/02/2013 01:13:00

      Γεωργία δες το λινκ http://topa.applied-maths.gr/modules/module_msc_macro/fwtos.pdf για να πάρεις μια ιδέα για την εξέλιξη του εισαγωγών - εξαγωγών. Μια οικονομία που αυξάνει τις εισαγωγές έναντι των εισαγωγών είναι καταδικασμένη... δυστυχώς. Όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους δες http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?postid=3582843&threadid=3582804 (αν και έχω τις ενστάσεις μου για τον πίνακα οι ανοδικές τάσεις είναι αδιαμφισβήτητες ). Δεν νομίζω ότι πιστεύει κανείς πως ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έμεινε σταθερός... Αν μάλιστα συνυπολογίζουμε αποτελεσματικότητα και διαφθορά τότε δυστυχώς τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα. Προσωπικά πιστεύω ότι η δυναμική της Ελληνικής οικονομίας το 1974 ήταν καλύτερη από ότι αυτή το 2004 (βάλε και στην εξίσωση το γεγονός του ακριβού ευρώ για τα δεδομένα της χώρας και καταλαβαίνεις ότι έχεις ένα εκρηκτικό συνδυασμό...).

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Γεωργία 19/02/2013 17:25:23

    Αν μου πεις ποιοι βοηθούσαν τον παλαιό και ποιοι έθαψαν τον νεώτερο θα σου απαντήσω...

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ Γεώργιος Τ. 19/02/2013 20:23:38

     Τσάτσος, Αβέρωφ, Παπαληγούρας, Στασινόπουλος κλπ
     και
     Μπακογιάννη, Αλογοσκούφης, Μειμαράκης κλπ

     Για απάντησέ μου τώρα.

 9. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 18/02/2013 18:54:21

  Όντως με Αλτσχάιμερ εξηγείται το πώς ξέχασαν όλοι σήμερα, οτι ο Μητσοτάκης, μόνος τότε, είχε ΑΠΟ ΤΟ 1994, σαφέστατα αναλύσει δημόσια και αποδείξει την εξέλιξη προς τη σημερινή χρεοκοπία, αν συνεχιζόταν τα καραγκιοζιλίκια στη Δημόσια διακυβέρνηση.
  Τα καραγκιοζιλίκια δυστυχώς (για τα παιδιά μας) συνεχίστηκαν.

 10. ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
  ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 18/02/2013 18:55:06

  Δεν μας τα περιγραφεις αντικειμενικά κύριε Α.Ψ.

 11. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 18/02/2013 19:06:01

  H Χώρα των Λωτοφάγων.

  Στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη επί δύο χρόνια ήταν επί 2 χρόνια υπουργός ο Γ.Σουφλιάς. Τον διαδέχθηκε ο Στέφανος Μάνος ο οποίος την ημέρα της ορκωμοσίας του δήλωσε " τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν χαμένα χρόνια για την οικονομία".
  Οι ιδιωτικοποιήσεις δυσφημίστηκαν στα μάτια του κόσμου από την αδιαφάνεια και την φαυλότητα. Οι ΣΕΠίτες(που θα έπαιρναν τα λεωφορεία) ήταν όλοι "δικά μας παιδιά" ( και βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί τα αίσχη των Κολλάδων). Η ΑΓΕΤ στον απατεώνα της Ιταλίας Παντσαβόλτα( το πως γλίτωσε την παραπομπή ο Μητσοτός είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).
  Το τελευταίο 6 μηνο που κλαίγεται γιατί έχασε ο Μητσοτάκης θα είχε απλά επιδωθεί σε όργιο ρουσφετιών και διορισμών. Ήταν ήδη τελειωμένος εκλογικά από το 1992 όπως φάνηκε από την επαναληπτική εκλογή της Β Αθηνών( έδρα Τσοβόλα) όπου το Πασόκ σάρωσε με 47%.

 12. βαγόνι avatar
  βαγόνι 18/02/2013 19:56:49

  Αυτή η παρέλαση μικρών και μεγάλων "καταστροφέων",απόντος του
  ακροατηρίου, παραείναι στερεότυπη...άσε που δεν εξυπηρετεί πιά...!

 13. Dimitris avatar
  Dimitris 18/02/2013 20:03:20

  Τελικά σε αυτήν την γώρα είτε θα τρώμε λωτούς (το φρούτο της λησμονιάς) είτε θα στριφογυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας αναζητώντας τι έκανε ο ένας τι έκανε ο άλλος κτλ. Είτε μας αρέσει είτε όχι ζούμε το τέλος της εποχής όπως την ξέραμε από το 1974 και μετά και δυστυχώς δεν με ενθουσιάζει η ιδέα ότι το μέλλον της χώρας μου αύριο να το καθορίζουν τα διάφορα πολιτικά νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ ή της Χρυσής Αυγής

 14. someone avatar
  someone 18/02/2013 20:39:19

  μονο μαζικο αλτσχαιμερ???? η κατι παραπανω να διαγραφουμε τη ντορα και μετα επικεφαλης στο επικρατειας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Ερμής avatar
  Ερμής 18/02/2013 20:46:48

  Αμαν πια με τους υπέργηρους πρώην πολιτικούς ( Μητσοτάκη,Σημίτη κλπ) και την εμονή τους να παραμείνουν στο προσκήνιο επ΄άπειρον.Σε κάθε φυσιολογική οικογένεια έχουμε ένα γέρο 80 και βάλε και βλέπουμε τις αδυναμίες του! Ο Μητσοτάκης έχει ξεπεράσει τα χρονικά περιθώρια ,90; . Φυσιολογικά θα έπρεπε να κάθεται σαν άνθρωπος μακριά από τα γεγονότα γιατί απλά δεν μπορεί να παρακολυθήσει τα καθημερινά γεγονότα.Τον παρουσιάζουν μερικοί σαν υπεράνθρωπο . Μέχρι και facebook χρησιμοποιεί μας λένε.Ναι σας πιστέψαμε.Η κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη Παπανδρέου (μάλλον τεχνητή) καθυστέρησε την Ελλάδα την στέρησε πολύτιμο χρόνο να ασχοληθεί με το παρόν.Αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι παραγωγικοί να τους αναδείξουμε να τους βοηθήσουμε μπας και βρούνε κάποια λύση για τα σημερινά προβλήματα.Η ιστορία θα τους κρίνει. Η ιστορία. όχι οι ίδιοι.
  Υγ.Αν το ένα ο ένας ,αν το άλλο ο άλλος προσθέτω και εγώ:Ααν είχε και η γιαγιά ρόδες θα ήταν ποδήλατο!

  • anideos avatar
   anideos @ Ερμής 19/02/2013 18:34:19

   ''Η κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη Παπανδρέου (μάλλον τεχνητή)''...
   10000000000000++

 16. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 18/02/2013 21:12:45

  Το 1981 γίνεται η αλλαγή. Αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση ένα σοσιαλιστικό κόμμα και ο τότε αρχηγός της δεξιάς κάνει την προφητικότερη δήλωση: "εύχομαι οι Έλληνες να μην χρειαστεί να το μετανοιώσουν." Μετά από 8 καταστροφικά χρόνια σοσιαλιστικού παροξυσμού επανακάμπτει η δεξιά με αρχηγό έναν χαρισματικό πολιτικό προερχόμενο από το Κέντρο και παραλαμβάνει ένα καταχρεωμένο κράτος με άδεια ταμεία. Προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα όμως τα πλοκάμια του ξένου παράγοντα που πατρονάρουν το ΠΑΣΟΚ έχουν εισβάλλει παντού. Τον Ιούνη του '93 ο Αμερικάνος κάνει τη μνημειώδη δήλωση: " Το Νοέμβρη θα έχετε εκλογές". Η Ν.Δ ξέρει ότι σύντομα θα ξαναβρεθεί στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ έρχεται ανανεωμένο. Η τακτική επομένως που ακολούθησε ως αντιπολίτευση την πρώτη 8ετία απέτυχε και έπρεπε να επαναπροσδιορίσει την τακτική που πλέον θα ακολουθούσε. Κάνει split με Σαμαρά και πέφτει με τα μούτρα στην λασπομαχία με το ΠΑΣΟΚ. Όταν το φρούτο ωριμάζει και το ΠΑΣΟΚ πέφτει δεν ξανακάνει το ίδιο λάθος της πολιτικής της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Αφήνει το καράβι να πέσει στα βράχια- δεν αλλάζει πορεία και στις εκλογές του '2009 αναλαμβάνει ο Γιωργάκης. Η βόμβα σκάει στα χέρια του, το προδοτικό ΠΑΣΟΚ διαλύεται και η Ν.Δ παίζει το δεύτερο και τελευταίο της χαρτί. Κερδίζει σύμφωνα με το σχέδιο και σήμερα προσπαθεί να βάλλει τάξη έχοντας διαλύσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Το split του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει από το 3 στο 27 και ο νέος αρχηγός του ταξιδεύει στο αμέρικα.
  Ελληνικέ λαέ ξύπνα, δεν είναι δυνατόν μετά από τέτοιο κρότο να συνεχίζεις να κοιμάσαι.

  • GO avatar
   GO @ Δεξιόχειρας 18/02/2013 22:01:36

   Ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α, Κρίστοφερ, τον Μάϊο 1993, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, προς δημοσιογράφους:
   "Τον Σεπτέμβριο, θα έχετε εκλογές".
   Όπερ και εγένετο την 10η Οκτωβρίου.
   Η Ν.Δ δεν έκανε split, της το έκαναν!!!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ GO 19/02/2013 12:05:59

    Θυμάσαι που ο Μητσοτάκης είχε σφόδρα επικριθεί για την υποστήριξή του προς τους Σέρβους στον Σερβοκροατικό και τον Βασνιακό Πόλεμο; Με ποιους ήταν τότε οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι; Με τους Κροάτες αρχικά (ειδικά Γερμανοί και Βατικανό), με τους Κροατο-μουσουλμάνους κατόπιν. Θυμάμαι ήμουν στη Γαλλία τότε και το κλίμα εναντίον των Σέρβων ήταν σε σημείο υστερίας και ρατσισμού (σε μία χώρα με παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Σερβία, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!).
    Επίσης, θυμάμαι τις δηλώσεις του Μητσοτάκη αναφορικά με τους Αλβανούς και τον παραλληλισμό των δικαιωμάτων των Αλβανών στο Κόσοβο με αυτά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Αλλά οι Αλβανοί, ποιανού είναι τα χαϊδεμένα παιδιά στα Βαλκάνια (ως λαός μισθοφόρων που είναι διαχρονικά);

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΒΙΣ 19/02/2013 17:29:59

     Μόνο που η τότε εξωτερική πολιτική είναι μεγάλη ευθύνη του Σαμαρά...

 17. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 18/02/2013 21:13:04

  ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ, ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ....ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙ...ΕΙΧΕ ΤΑ BALLS ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ...(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΦΛΩΡΑΚΗΣ...ΚΤΛ...) ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.....!!!
  ΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ" ΒΕΒΑΙΑ....ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ......ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΛΙΓΟ ΜΑΚΡΙΑ) ΗΤΑΝ Η ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ............ΕΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ 20 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.......

  • Andreas avatar
   Andreas @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 18/02/2013 22:30:00

   Ποιος θυμάται; Εκεί που μας παρακαλούσαν, τους παρακαλάμε. Κάποιοι ζούμε σε παράλληλο σύμπαν τελικά! Και λέω "ζούμε" υπονοόντας ότι εγώ έχω το πρόβλημα και όχι εσείς που τα λέτε αυτά!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 19/02/2013 00:09:01

   Άψογο!!!

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 19/02/2013 11:53:58

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 19/02/2013 12:46:36

   "ΟΙ “ΗΓΕΤΕΣ” ΒΕΒΑΙΑ….ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ" Ο Κ. Καραμανλής τον πέταξε έξω.

 18. Κβάντα avatar
  Κβάντα 18/02/2013 21:26:35

  "...άλλωστε τώρα δεν τον παίρνει να το κάνει".
  Εξηγήστε μου αν δε σας κάνει κόπο, πώς οδηγηθήκατε σ' αυτό το συμπέρασμα;

 19. ΝΠ avatar
  ΝΠ 18/02/2013 21:27:10

  Η ιστορία της Ν.Δ. έχει και πολλά θετικά,τη μεταπολίτευση.
  Γιατί τα γκρεμίζετε;
  γκρέμισμα των αρνητικών αλλά
  υπεράσπιση των θετικών..
  Η νέα ιστορία δε θα γεννηθεί με παρθενογένεση.
  Σύζευξη του παλαιού με το καινούργιο...

 20. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 18/02/2013 23:48:31

  ....."Αν ο Κ. Καραμανλής δεν διόριζε χιλιάδες εργαζόμενους κι έπαιρνε μέτρα τη σωστή στιγμή δε θα παρέδιδε ένα κατεστραμμένο σκάφος που το πήρε ο ΓΑΠ και το βούλιαξε με τα «λεφτά υπάρχουν»....!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Μιλάτε γι΄αυτούς που ξεχνούν σε είκοσι χρόνια και μας παρουσιάζετε έτσι τα γεγονότα που συνέβησαν πριν δύο χρόνια. Τι να πει κανείς;

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ Νίκος Α 19/02/2013 19:12:32

   "Ήμαρτον".

 21. τις avatar
  τις 18/02/2013 23:53:07

  Είναι ώρες τώρα γιά τέτοια ερεθίσματα;
  Οι νεώτεροι με τα παράπονά τους και οι παλαιοί με τις αναμνήσεις τους... όλα "καλώς" ειπωμένα.
  Πάντως συγκρίνουμε Κώστα και Ανδρέα και δεν δοκιμάζεται το "Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο".
  Εν πάση περιπτώσει τουλάχιστον γνωρίζω ποιά (υποθετικότατη) πρόσκληση θα αποδεχόμουν εκ των δύο (Μαρίκας ή Μαργαρίτας) γιά ένα οικογενειακό γεύμα με την φαμίλια μου και άσχέτως των γαστριμαργικών προκλήσεων!
  Βέβαια ο Αντρέας δυσφήμησε τόσο πολύ το στιβαρό, έως τις ημέρες του, δημόσιο που η εφ' όλης της ύλης ιδιωτικοποίησή του στην οποία επεδόθης πρόεδρε να φαντάζει λογικός μονόδρομος... κάτι υπαινίσσεται ένας φίλος πιό πάνω, δεν γνωρίζω, μπορεί και να είναι έτσι, τρισαλίμονο τότε γιά την χώρα... και δικό μου βέρτιγκο!
  Χάρηκα που ξαναπερπατάς πρόεδρε και ενθυμούμαι του δύσκολους αγώνες που εδώσαμε γιά πολιτική αξιοπρέπεια και δικαίωμα δημόσιας γνώμης χωρίς συνέπειες -έτσι το αντιλαμβανόμουν- μέχρι την παγκόσμια μεταβολή, μετά σε έχασα... όπως και πολλούς άλλους, ιδίως τα παιδιά, ΟΛΑ τα παιδιά...
  Ίσως να έγινα αρτηριοσκληρωτικός και απροσάρμοστος, δεν ηξεύρω, άλλωστε αλλέως τα "ελέγαμε" κάποτε και εγώ δεν μπορώ να αλλάξω.
  Συνελόντι ειπείν δεν το δύναμαι να πάω κόντρα με τον κύριο πολυετέστερο εαυτό μου στην ιστορία που και εγώ "συμπερπάτησα", δεν μου αξίζει πιστεύω, γιαυτό σε σέβομαι, ακόμη και εάν "ενόμιζα" και νάσαι καλά μέχρι τα 100 και βάλε!

 22. Αρβανίτης avatar
  Αρβανίτης 19/02/2013 00:03:34

  Διαβάζω συχνά για αυτούς που διόρισε ο Καραμανλής, αλλά στοιχεία δεν βρίσκω πουθενά. Πόσοι ήταν τελικά; Θα βρεθεί κάποιος να μας δώσει ακριβής αριθμούς;

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ Αρβανίτης 19/02/2013 19:11:06

   Όχι!

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ Μηχανικός 20/02/2013 00:34:25

    Χαιρετώ

 23. Dimitris avatar
  Dimitris 19/02/2013 01:00:52

  Παρά τα όποια φάλτσα (που πράγματι υπήρξαν) πρέπει να παραδεχτούμε ότι την τριετία του Μητσοτάκη έγινε πράγματι μια σοβαρή προσπάθεια να συμμαζευτεί η κατάντια της Ελλάδας μετά από 8 χρόνια πασοκικής καταστροφής. Ειπώθηκαν αλήθειες, μπήκαν κάποιες βάσεις, ακούστηκαν πράγματα σωστά, πάρθηκαν κάποια μέτρα, σχεδιάστηκαν πολιτικές. Αν τον είχαν αφήσει να τελειώσει την τετραετία και ίσως με μία ακόμα ίσως να άλλαζαν τα πράγματα. Δυστυχώς ποτέ δεν θα μάθουμε. Πάντως σε σχέση με το σημερινό χάλι, σίγουρα θα είμασταν καλύτερα.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Dimitris 19/02/2013 01:46:22

   "Ειπώθηκαν αλήθειες, ακούστηκαν πράγματα σωστά".
   Έλεγε, έλεγε...

 24. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 19/02/2013 02:11:11

  Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα του μητσοτάκη. Έπεσε η κυβέρνησή του λίγους μήνες νωρίτερα απο την λήξη της 4ετίας. Ωραία. Ποιος τον εμπόδισε να επανεκλεγεί πρωθυπουργός;;;;;
  Η απάντηση είναι μία: Η ψήφος του λαού.

  Αν κατάλαβα καλά ο Μητσοτάκης ήθελε να κυβερνά αλλά να μην γίνονται εκλογές! Γιατί μόνο τότε θα μπορούσε αυτός να κυβερνήσει πάνω απο 3,5 χρόνια.
  Αλλά στην δημοκρατία, καλός πολιτικός είναι αυτός που όχι μόνο ξέρει να κυβερνά καλά (έστω ότι ο Μητσοτάκης ήξερε) αλλά και που ξέρει και να εκλέγεται, γιατί αλλιώς δεν κυβερνά καθόλου!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιώργος Αχαιός 19/02/2013 17:31:32

   Απόλυτα σωστό! Υπήρχε περίπτωση μια στο εκατομμύριο με τους φόρους και τα χαράτσια να ξαναβγεί;

 25. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/02/2013 09:43:17

  Ο Μητσοτάκης μπορεί να έκανε πολλά λάθη, αλλά όχι μόνο από το βήμα της Βουλής, αλλά και σε προεκλογικύ συγκέντρωση (!!!) είχε μιλήσει για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και τον ξέφρενο δανεισμό και είχε πει ότι θα καταστραφούμε αν συνεχίσουμε έτσι. Και είναι βέβαιο ότι η οικονομική του πολιτική ήταν πιο χρηστή από αυτήν του Ανδρέα Παπανδρέου και πιο συνετή από αυτήν του Κώστα Καραμανλή. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ ΒΙΣ 20/02/2013 00:26:37

   Αγαπητε ΒΙΣ, συνηθως συμφωνω μαζι σας. Εδω ομως θα διαφωνησω. Ο Μητσοτακης ειχε του ιδιου τυπου "φιλιες" με εκεινες του Σημιτη και φοβουμαι πως θα κατεληγε κι'αυτος στα ιδια οικτρα αποτελεσματα... Να θυμησω την ιστορια στην πρεσβεια μας στην Μοσχα το 1991; [Επισημη επισκεψη Μητσοτακη στην ΕΣΣΔ και στον Γκορμπατσωφ, φυσικα λιγο μετα την επισκεψη Μητσοτακη η ΕΣΣΔ διαλυθηκε και ο Γκορμπατσωφ επεσε]. Ποιος ηταν η αιτια του επεισοδιου (που ειχε συνεπειες για την ΝΔ) εναντιον Δημα (και δευτερευοντως ισως και Σαμαρα); Δεν ηταν καποιος "φιλος";
   Ελπιζω να συμφωνουμε στο οτι οι χειροτεροι πρωθυπουργοι μετα την μεταπολιτευση ηταν ο Σημιτης και ο ΓΑΠ. Ο Ανδρεας τουλαχιστον ηταν παντα κυριος του παιγνιδιου, μεχρι που τον εφαγαν τα γεραματα και οι ερωτες.

 26. Takis avatar
  Takis 19/02/2013 10:10:55

  Δεν χρειάζονται ούτε πολλά λόγια ούτε τίποτα περισσότερο...
  Ακούστε τα πρώτα 2λεπτά του βίντεο και θα καταλάβετε ποιος είχε όραμα για την χώρα και ποιος έβλεπε μπροστά!
  http://www.youtube.com/watch?v=bqqdwqVmosQ

 27. Γεωργία avatar
  Γεωργία 19/02/2013 11:43:24

  Το μεγαλύτερο λάθος του Καραμανλή ήταν όταν πήρε στο κόμμα τον Μητσοτάκη. Εκεί τελείωσε και η κεντροδεξιά ιδεολογία με τα γνωστά αποτελέσματα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γεωργία 19/02/2013 17:32:01

   Αυτό είναι το θέμα...

 28. Στάθης avatar
  Στάθης 19/02/2013 12:33:55

  Δυστυχώς, για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές η προσπάθεια της κυβέρνησης '90-'93 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Ένα έργο το οποίο κατά μεγάλο ποσοστό θα είχε αποσοβήσει την σημερινή χρεωκοπία. Βέβαια, όπως αναφέρει το άρθρο ο Κων.Μητσοτάκης έκανε λάθη. Το μεγαλύτερο ήταν ό,τι είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και η μετέπειτα δήλωση του ότι η Ελλάδα θα προσέφευγε στο ΔΝΤ. Θα μου πείτε ποιος έδινε σημασία;;; Ο Α.Παπανδρέου που γνώριζε που θα οδηγούσε η ξέφρενη σπατάλη του δημοσίου χρήματος ή ο Σημίτης μαζί με την παρέα των εκσυγχρονιστών;;;

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/02/2013 12:47:29

  Η πολιτικη Μητσοτακη ετσι κι αλλιως εφαρμοζεται τωρα υπερενισχυμενη με το μνημονιο.Θα εφαρμοζοταν ουτως ή αλλως σε καποια στιγμη γιατι δεν υπαρχει αλλη πολιτικη.
  Ο Μητσοτακης ανελαβε μαζι με την καταρρευση του ανατολικου μπλοκ που ειχε παγκοσμιες συνεπειες.Πολυ γρηγορα εγινε φανερο οτι ο κοσμος εμπαινε σε μια εποχη οπου τα πολλα πολλα σοσιαλιστικα και παροχικα οδηγουσαν τα κρατη σε χρεωκοπια καθως αρχισε σε ολο τον πλανητη αγριος ανταγωνισμος.Θα επιβιωνε ο ανταγωνιστικοτερος.Ο Μητσοτακης προσπαθησε να δημιουργησει παρομοιες συνθηκες ανταγωνισμου αλλα η ελληνικη κοινωνια ζουσε ακομη το παραμυθι του σοσιαλισμου και δεν το δεχθηκε.
  Η πτωση του εξασφαλισε μια αναπαυλα 20 ετων.Αλλωστε οι Αμερικανοι και οι Δυτικοι γενικοτερα ειχαν αναγκη απο μια χωρα προπομπο και εισαγωγεα του καπιταλισμου στα σοσιαλιστικα καταρρευσαντα Βαλκανια και δεν μπορουσε να ηταν αλλη απο την Ελλαδα.Ο Ανδρεας αυτο προσφερε στον Κλιντον τοτε-αφηστε μας να μπουμε εμεις στα Βαλκανια για να ετοιμασουμε το εδαφος και στηριξτε μας.Ετσι και εγινε και οι μεταρρυθμισεις εσωτερικα αναβληθηκαν καθως η Ελλαδα εγινε μεσαζων της Δυσης στα Βαλκανια.Αυτο βεβαια ειχε ημερομηνια ληξεως - οταν οι βαλκανικες χωρες θα ειχαν πετυχει τη μεταβαση τους στο νεο συστημα η Ελλαδα δεν θα χρειαζοταν πια και θαπρεπε να στηριχθει σε δικη της παραγωγη που δεν υπηρξε οποτε ηλθε το μνημονιο να κανει σε πολλαπλο βαθμο αυτα που επρεπε να γινουν τοτε.

 30. nikkon avatar
  nikkon 19/02/2013 15:42:42

  Eκεινος καλός, ο άλλος κακός, ο παραδίπλα προσπάθησε, ο αποκει εκλεψε...
  εχουνε τους ηγέτες που μας αξίζουν... εομαστε ηλίθιοι και δεν καταλαβαινουμε οτι σε αυτό το συστημα οι εθναρχες, οι ηγέτες , οι πρωθυπουργοι κ.λπ.κ.λπ. ειναι μαριονέτες...
  ειναι ο καπιταλισμός ηλίθιοι...

 31. NONOS avatar
  NONOS 19/02/2013 19:14:19

  Κατω τα χερια απ τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ γιατι θα σας καψει ο Θεός ...ετοιμοι ειμαστε οι αγνοι ΝΔημοκρατες (του πυρσού)..οσοι βαυκαλιζονται οτι η ΝΔ του Σαμαρα υφίστατι πλανωνται πλανην οικτραν..μας εχει αφανησει τη ζωή ...το ΠΑΣΟΚ κυβερνα και εφαρμόζει την πολιτικη του και μεις για την καρεκλα τα ανεχόμεθα ολα αδιαμαρτυρητα ελεω Στουρναρα και Σημιτοπαρεας........
  Ενας αγνος ΝΔημοκρατης
  Ελπίζω σε δημοσιευση ...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ NONOS 20/02/2013 09:26:59

   Δεν ασχολείται κανείς με τον Καραμανλή.Δεν υπάρχει πρόβλημα.

 32. Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
  Η Αλίκη των θαυμάτων 19/02/2013 22:11:08

  Και μόνο για το αισχρό και κυνικό που είπε ''Ποιός θα θυμάται το όνομα μετά από λίγα χρόνια'', στον Καιάδα!!! Όποιος τον ξαπόστειλε πολύ καλά του έκανε και λεπτομέρειες για το γιατί, πως και αν, καθόλου δεν αξίζει να μας απασχολήσουν. Το αστείο είναι οτι 90 χρόνων έφτασε, αυτοκριτική δεν γνωρίζει. Πάρτε μαθήματα και συνταγές μακροημέρευσης!!!! Αν και τόοοοσο αναίσθητος πια, δε μπορεί. Γεννιέσαι. Με τίποτε δεν γίνεσαι.

 33. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 20/02/2013 01:17:02

  Ο Κ.Μητσοτάκης ανάλαβε την ηγεσία της παράταξης στα μέσα της δεκαετίας του 80.Απο το 74 έως τότε η Δεξιά βρησκόταν συνεχώς στριμογμένη στα σκοινιά απο τον συνεχή ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ πόλεμο σύσσωμης της αριστεράς.Από το 81 και ύστερα ο πόλεμος αυτός έγινε ανηλεής. Οι "κλαδικές" και οι "πρασινοφρουροί",εφάρμωζαν πληρη τρομοκρατία στους δεξιούς και σε όσους άλλους δεν έσκυβαν το κεφάλι.
  Εντελώς...συπτωματικά άρχισαν να δολοφονούνται μεγάλοι εκδότες (Αθανασιάδης,Μομφεράτος) με αποτέλεσμα να μήνει η παράταξη χωρις ενημερωτική στήριξη και επιχειρηματίες καθώς και μεγαλοβιομήχανοι (Αγγελόπουλος κλπ)
  Η προεδρία του Αβάρωφ κατάφερε να κρατήσει και να ενώσει τις δυνάμεις της Δεξιάς,Μετην άνοδο του Μητσοτακη,παρά τις συνεχεις υπονομεύσεις απο το εσωτερικό του κόμματος,το κλίμα άλλαξε.γιά πρώτη φορά στην μεταπολίτευση η Δεξιά άρχισε να παράγει πολιτικό λόγο και να ανέρχονται στο πολιτικό προσκήνειο νέοι πολιτικοί οι οποίοι προέρχονταν απο τα στελέχη του κόματος.
  Ολαός άρχησε να βλέπει μια ελπίδα στην ηγετική ομάδα της ΝΔ,Εβερτ,Σαμαράς,Μάνος Παλαιοκρασάς,Ανδριανόπουλος κλπ.και αφανής ο Παύλος Μπακογιάννης.Την ατζέντα την έθετε η ΝΔ και το πασοκ αμυνόταν μέσα σε έναν ορυμαγδό απο σκάνδαλλα πολιτικά ,οικονομικά,ηθικά προσωπικά.
  Το ποσοστό του 48% το89 ήταν ένας άθλος για τον Κ.Μ. και τα στελέχη της ΝΔ που"οργωσαν" όλη την Ελλάδα.
  Προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγωνία του κόσμου στα χωριά και τις πόλεις της Αχαίας,Αιτωλ/νιας,Πρέβεζας,Θεσσαλίας που κάθε ορά που δίναμε ένα φυλάδιο ακούγαμε την ίδια αγωνιώδη ερώτηση"θα βγούμε ?"
  Ακόμα και τώρα που γράφω κλαίω όταν θυμάμαι την εκστρατία στην Κρήτη,στον Κίσσαμο και στα γύρω χωριά,όπου στα καφενία μας πετούσαν καρέκλες και τραπέζια και στις γειτωνιές και στα χωράφια άνθρωποι κάθε ηλικίας έκλεγαν, μας φιλούσαν τα χέρια,μας καρνούσαν λές και ήμασταν απελευθερωτές και μας ζητούσαν να μην τους εγκαταλήψουμε.
  Και μόνο που τότε σταμάτησε η τρομοκρατία των πρασινοφρουρών για μένα είναι το μεγαλύτερο καλό που εκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  Δυστυχώς μετά την δολοφονία του Μπακογιάννη η ΝΔ κατέρευσε.
  ΄τα "μεγαλοστελέχη" νόμισαν ότι το πασοκ τελείωσε, οι περισσότεροι πίεζαν στην αθώοση του Ανδρέα και αυτό ήταν και το τελιωτικό χτήπημα.
  Η ΝΔ δεν κατάφερε παρά το πολύ μεγάλο ποσοστό και την ανοχή του λαού να ανταπεξέλθει στις μεγάλες προσδοκίες. Τα λάθη πολλά όπως και οι υπεύθυνοι.Δικαιολογίες πολλές.το αποτέλεσμα? επάνοδος του μεταλαγμένου σε "εκσυχρονιστικό" πασοκ.Μια όλόκληρη γενιά,πουλημένη,νικημένη,ταπεινωμένη,με μόνη παρηγοριά ότι αντιστάθηκε και πάλεψε.........

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ παπαδοπουλος ηλίας 20/02/2013 09:31:50

   Εσυ αισθανεσαι νικημενος αλλα οχι εγω που ειμαι της ιδια γενιας.
   Ο στοχος ηταν να μη φυγει η Ελλαδα απο τη Δυση και επιτευχθηκε.
   Μετα την καταρρευση του σοσιαλιστικου μπλοκ αρχισε αλλο παιγνιδι.
   Το ΠΑΣΟΚ μετα το 1993 ηταν αγνωριστο γιατι οι παγκοσμιες συνθηκες ειχαν αλλαξει.

   • παπαδοπουλος ηλίας avatar
    παπαδοπουλος ηλίας @ ψυχραιμια 20/02/2013 21:50:17

    κατ' άρχας αισθάνωμαι πρώτα πουλημένος και μετα νικημένος. Το πασοκ εχει ως μόνο όραμα την εξουσία και καταφέρνει να την διατηρεί 32 χρόνια.το 81 δέν έγινε απλά κυβέρνηση αλλά επέβαλε " καθεστώς".Μέχρι σήμερα ελέγχει τα πάντα,πολιτική,οικονομική,πολιτιστική ακόμα και ιδιωτική ζωή στην Ελλάδα. Το 70και 80 εκμεταλεύτηκε την κυριαρχία της αριστερης δυναμικής και κατέλαβε την εξουσία,παρουσιαζόμενο ως το μόνο κόμα που γνώριζε την απόλητη αλήθεια.Οταν μετα το 90 αρχισαν να κυριαρχούν οι φιλελεύθερες ιδέες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μεταμορφωθούν σε υπέρμαχους του φιλελευθερισμού και πάλι να εμφανίζονται ως οι μόνοι γνώστε του αντικειμένου.Σήμερα ανακάλυψαν τον "πατριωτισμό",αύριο μην εκπλαγήτε αν τους ακούσετε να μιλουν για "εθνικισμο"και γιά καθαρότητα της φυλής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.