#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2013 16:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Όλι... Μέργος μειώνει τον κατώτατο μισθό και ο Ομπάμα τον αυξάνει!

 

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο σάλος που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη δήλωση Μέργου για τον κατώτατο μισθό και ήδη στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος εκνευρισμός καθώς άνοιξε ένα θέμα στη χειρότερη στιγμή. Πολλοί δε είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις κι ότι ο κ. Μέργος λειτούργησε σα «λαγός». Άλλωστε, το ίδιο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν μερικούς μήνες προβλέπει ότι από το 2014 θα υπάρχει ένας νέος μηχανισμός καθορισμού του κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. Μέχρι τότε δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση από τα 586 ευρώ, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται από του χρόνου.

Από την άλλη, κανείς δεν αποκλείει αναπροσαρμογή του μισθού και προς τα πάνω, αναλόγως με το πώς θα κινηθεί η οικονομία. Σε κάθε περίπτωση ο νέος μηχανισμός θα λαμβάνει υπόψη τις διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων, ωστόσο, στην παρούσα φάση οποιαδήποτε συζήτηση για μικρότερους μισθούς προκαλεί εκτός από πανικό και σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνία, την οικονομία και την κυβέρνηση.

Το θέμα του κατώτατου μισθού συντηρήθηκε την Τετάρτη από τον... Ολι Μέργο, δηλαδή τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν ο οποίος σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή απάντησε αυτό που προβλέπει το Μνημόνιο. Ο Ρεν απάντησε τα εξής: «Οι τρέχουσες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις είναι το αποτέλεσμα των ειδικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα και της ανάγκης για καλύτερη εναρμόνιση των μισθών με την οικονομική δραστηριότητα με στόχο την αναχαίτιση και τη μείωση της πολύ μεγάλης ανεργίας και το ξεπέρασμα της ύφεσης. Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων όσον αφορά τον καθορισμό του κατώτατου νόμιμου μισθού καθορίζεται ρητά στο θεσμικό πλαίσιο που τίθεται τώρα σε ισχύ. Ο καθορισμός των διαδικασιών ως προς αυτό επαφίεται στον Έλληνα νομοθέτη και στην πρακτική που θα διαμορφωθεί στη συνέχεια. Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση. Η Επιτροπή πιστεύει ότι ο κατώτατος νόμιμος μισθός είναι σύμφωνος με το κεκτημένο της ΕΕ καθώς και με το άρθρο 28 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, υπό τον όρο ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετέχουν δεόντως στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε η πρακτική που ακολουθείται σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ».

Η απάντηση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωση του μισθού από του χρόνου, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωσή του μιλά για υποκρισία και προσπάθεια να αποκρυβεί το γεγονός της μείωσης του κατώτατου μισθού.

Απάντηση στον κ. Χουντή έδωσε το υπουργείο Οικονομικών όπου με ανακοίνωση του Γ. Στουρνάρα τονίζεται: «Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις, αλλά στην ουσία παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Χουντής, επικαλείται απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν για να στοιχειοθετήσει δήθεν συμφωνία για μείωση του κατώτατου μισθού από το 2014» τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

Ουδέν ψευδέστερον, αφού η απάντηση του Επιτρόπου αναφέρεται ξεκάθαρα σε «αναθεώρηση» και όχι σε μείωση του κατώτατου μισθού που δήθεν έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο μνημόνιο, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται ο κ. Χουντής.

Αυτό που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, και διαφαίνεται από την απάντηση του κ. Ρεν, είναι ότι θα προχωρήσουμε σε βελτίωση του συστήματος με στόχο να γίνει αυτό πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. Ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κ. Ρεν δεν είπε τίποτε καινούριο. Απλά επανέλαβε στην απάντησή του, όλο το πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής του μηχανισμού του κατώτατου μισθού, όπως αυτό προβλέπεται, και είναι ήδη γνωστό, από τη συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω και λυπούμαστε εάν αυτό χαλάει τα σχέδια και τις προσδοκίες ορισμένων», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών.

Κι ενώ στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα αυτά, ο κόσμος έχει τρομάξει και περιμένει να πληρώνεται κάθε μήνα 300-400 ευρώ και να είναι κι ευχαριστημένος, στις ΗΠΑ ο Μπ. Ομπάμα ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό των εργαζόμενων. Συγκεκριμένα η πρόταση είναι για σταδιακή αύξηση από τα 7,25 δολάρια την ώρα στα 9 δολάρια μέχρι το 2015, κάτι που εκτιμούν ότι θα μειώσει αισθητά τον αριθμό των Αμερικανών που βρίσκονται στα επίπεδα της φτώχειας και θα ενισχυθεί δραστικά η αγοραστική δύναμη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tsakali avatar
  tsakali 13/02/2013 16:55:52

  ΑΡΧΗΓΕ στείλε τον ΜΟΥΡΓΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩ κ ΤΩΡΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ελεος ! ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!!!

  • Γιωργος avatar
   Γιωργος @ tsakali 13/02/2013 17:02:45

   Γιατι να τον στειλει? Επειδη αποκαλυψε τα σχεδια του?

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Γιωργος 14/02/2013 02:44:35

    Αν αυτά είναι τα σχέδιά του, να τους στείλουμε και τους δύο.

 2. DemetrisTheGreat avatar
  DemetrisTheGreat 13/02/2013 17:03:34

  Αφού μέχρι σήμερα μειώνουμε μισθούς για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας είναι δυνατό αύριο να αυξήσουμε τους μισθούς για να επιτύχουμε τον ίδιο στόχο;

 3. V avatar
  V 13/02/2013 17:16:20

  Δουλευομαστε? Αναθεωρηση και οχι μειωση? Υπαρχει πιθανοτητα μια στο εκατομμυριο να αυξηθει και οχι να μειωθει με τα οικονομικα δεδομενα που υπαρχουν. Ειναι δεδομενο οτι του χρονου θα μειωθει και αλλο ο κατωτατος μισθος.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/02/2013 17:29:02

  Tι νοημα εχει η συγκριση της μεγαλυτερης οικονομιας του κοσμου με τη δικη μας;

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 13/02/2013 17:31:15

  Η "φάτσα" στη φωτογραφία είναι απερίγραπτη !!!

 6. Be Quite avatar
  Be Quite 13/02/2013 17:47:06

  Συγνώμη κύριε, έχουμε υπογράψει οτι ο σημερινός κατώτατος μισθός δε θα είναι και ο αυριανός κατώτατος, γιατί υπάρχει πάντα και παρακάτω. Εσείς δεν ξέρετε ότι όσο αφήνεις και σε παίρνει η κατηφόρα, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ???? Ήρθε λοιπόν ο κ. Μέργος, να μας το θυμίσει. Αν νομίζετε πως δεν σας αξίζει η μοίρα του δούλου, δεν ξέρω, αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενημερώσετε τους ''ειδικούς'' !!!
  Διαφορετικά, ας μη σκούζουμε άδικα, γιατί και τα γουρούνια πριν τα σφάξουν, σκούζουν. Δυστυχώς τελικά, δε γλιτώνουν.

 7. Ρηνα avatar
  Ρηνα 13/02/2013 18:03:08

  Να μειωσει το δικο του μισθο που εισπραττει πανω απο 8000 ευρω το μηνα απο τρεις μεριες και κανει και υποδειξεις ο θρασυτατος.
  Βαλανε χερι και στα φαρμακα των βαρεως ασθενουντων. Διαμορφωνεται σιγα σιγα κοινωνια Καιαδα.Δε μπορεις να διαμαρτυρηθεις ; ζεις πολυ και στοιχιζεις;
  κατι τετοια ελεγε και ο Σημιτης.
  Τελικα το "συνδρομο της καρεκλας" ειναι πολυ δυνατη ασθενεια. Οταν ομως ασθενεις δεν το καταλαβαινεις.
  Θυμιζω σε ολους που νοιωθουν τωρα δυνατοι και πατουν πανω στη δυστυχια του αλλου οτι υπαρχει ΚΑΠΟΙΟΣ που γραφει και ανταποδιδει για να συνερχονται.Στους ιδιους η και στα παιδια τους σε απροσμενες ωρες, ιδιως οταν τους συνοδευουν οι καταρες ενος ολοκληρου λαου. Το να εισαι αθεοφοβος απλα το κανει δυσκολοτερο.

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 13/02/2013 18:03:36

  Έχουμε και λέμε (οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα):
  Ο κ. Μέργος λαμβάνει το βασικό μισθό γενικού γραμματέα Υπουργειου, ήτοι 3.700 ευρώ, σύν το επίδομα θέσης ευθύνης (1.000 ευρώ) συν έξοδα παράστασης (300 ευρώ). Σύνολο 5.000 ευρώ μηνιαίως μικτά (ενημέρωαση κ. Μανιτάκη στη Βουλή, 5 Οκτωβρίου 2012).
  Λαμβάνει επίσης ως μέλος του Γ.Σ. του ΤΧΣ 30.000 ετησίως (ΦΕΚ 35 30 Ιαν. 2013), δηλ. 2.500 ευρώ το μήνα.
  Γενικό σύνολο 7.500 ευρώ μηνιαίως μεικτά.
  Τα συμπεράσματα;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Uncle Stgm 13/02/2013 22:44:56

   Δεν παίρνει επίδομα θέρμανσης Θείε :-)

  • Α. Πέτρόπουλος avatar
   Α. Πέτρόπουλος @ Uncle Stgm 14/02/2013 15:11:54

   Βασικές σπουδές στο Οικονομικό. Στα χρόνια μου εκεί περνούσαν μόνο τα αστροπελέκια. Αυτός είχε φαίνεται τις άκρες του και προόδευσε , λίγο το άγιο πνεύμα , πολύ τα κομματικά αλισβερίσια και νάτος....

 9. dim avatar
  dim 13/02/2013 18:30:50

  Ο Ρεν μίλησε για αναθεώρηση...

  Ο Στουρνάρας και ο Βρούτσης δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δε θα υπάρξει καμία μείωση... Το έχουμε πει χίλιες φορές... Καμία νέα μείωση οπουδήποτε, κανένας νέος φόρος δε θα φθάσει καν σε ψηφοφορία, θα έχει πέσει η κυβέρνηση αν ποτέ συντάξει τέτοιο μέτρο και επιχειρήσει να το φέρει προς συζήτηση...

  Άρα ποιος ο λόγος να αμφισβητούμε τα λεγόμενα των υπουργών? Αφού το ξέρουν και οι ίδιοι ότι μόλις φέρουν κάτι τέτοιο θα πέσουν σε λίγες ώρες, ποιός ο λόγος να φέρουν κάτι το οποίο θα τους ρίξει αυτομάτως και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές?

  Αναθεώρηση ναι... Σε πολλά πρέπει να γίνει αναθεώρηση για να γίνουν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας... Οι μειώσεις και οι νέοι φόροι φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, άρα το ξέρουν πια όλοι ότι αν έχεις πχ στέρηση εσόδων, ο μόνος τρόπος για να φέρεις παραπάνω έσοδα είναι να μειώσεις τους συντελεστές, ενώ η μείωση διαθέσιμου εισοδήματος θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη στέρηση εσόδων...

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ dim 13/02/2013 19:17:47

   "Άρα ποιος ο λόγος να αμφισβητούμε τα λεγόμενα των υπουργών? "

   Βάσει της λογικής μάλλον έχεις δίκιο.

   Όταν όμως έχεις καεί στον χυλό φυσάς και το γιαούρτι.

   Δεν έχει να κάνει μόνο με την λογική πια. Είναι ενστικτώδης αντίδραση βασισμένη στην εμπειρία...

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 13/02/2013 18:58:33

  Δεν θα ξαβαψηφίσω ΝΔ αν τελικά το 14 μειωθεί ο κατώτατος.
  Έτσι απλά. Συνέλθετε.

  Κι αν με εξαπατήσουν κάνοντας πρώτα εκλογές και μετά την μείωση του κατώτατου μισθού, θα βγω στις πλατείες και δεν θα είμαι ο μόνος.

  Καταστρέφουν την οικονομία και μετά λένε "έχεις τεράστια ανεργία, αν έριχνες τον κατώτατο μισθό θα μειωνόταν¨.
  Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Η ανεργία εκτινάχτηκε με περικοπές μισθών και αύξηση φορολογίας. ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Γιώργος Αχαιός 14/02/2013 00:28:00

   Είτε βγεις στην πλατεία, είτε όχι δεν τους ενδιαφέρει. Δεν φοβούνται. Βλέπεις για να καλύψουν το κενό από την αστυνομία προσλάβανε την Blackwater, αααα sorry ACADEMI.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Kostas 14/02/2013 02:32:53

    Ναι, αν βγω μόνος μου στην πλατεία είναι όπως τα λες.


    Αν ομως βγω μαζί με 1 εκατομμύριο άλλους για κανένα μήνα, το παιχνίδι έχει τελειώσει.

 11. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 13/02/2013 19:28:30

  Ο ΜΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ........Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑΤΑΚΙ........ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΑΤΑ.

  • Παραμύθι με ...όραμα avatar
   Παραμύθι με ...όραμα @ Σαρακατσανος 13/02/2013 21:57:13

   Mπε μπε Μπεεεεεε...... Τι θέλατε Σαρακατσάνο; Να μας περάσουνε για αετούς; Δύσκολο. χα χα χα

 12. mara avatar
  mara 13/02/2013 19:29:32

  Mην εξάπτεσθε ο Μέργος έχει απλά διαβάσει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ σας λέει κάτι?

 13. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 13/02/2013 19:56:40

  "Από την άλλη, κανείς δεν αποκλείει αναπροσαρμογή του μισθού και προς τα πάνω..."

  ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Καιρο ειχα να γελασω, να αγιασει το πληκτρολογιο σου factorx...

  Και να καταλαβαινομαστε... Οι εως τωρα μειωσεις μισθων εχουν προκαλεσει μια ραγδαια εσωτερικη ανατιμηση, δηλαδη μειωση της ανταγωνιστικοτητας. Και 100% μειωση να γινει (δλδ να δουλευουμε αμοισθι) ακομη πιο χαμηλα θα πεσει η ανταγωνιστικοτητα. Τα μονα που γινονται ανταγωνιστικα με τις μειωσεις μισθων ειναι τα περιθωρια κερδους που ηδη στην Ελλαδα ειχαμε τα ανταγωνιστικοτερα (μεγαλυτερα) σε ολη την Ευρωπη προ κρισης και ειμαι σιγουρος πως πλεον εχουμε μακραν τα μεγαλυτερα στον γαλαξια. Ακομη περιμενω να βγει ο Μεργος και να μας δειξει που πηγαν οι εως τωρα μειωσεις μισθων. Πως ακριβως σκοπευει να ισορροπησει τους μισθους Ρουμανιας που θελει με τιμες Νορβηγιας;

 14. Έξι και μία τύψεις ... avatar
  Έξι και μία τύψεις ... 13/02/2013 20:18:57

  ''Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.''

  Τι το κουράζουμε; Μόνο μεθυσμένοι μπορούν να το ερμηνεύσουν ως θετική προοπτική. Όταν μιλάμε για ....ανταγωνιστικό μεροκάματο, μιλάμε για χαμηλότερο μεροκάματο.
  Πόσο πρόβατα θαρρείτε οτι είμαστε ωρέ πάνσοφοι ταγοί;
  Ή μήπως εσείς γνωρίζετε περισσότερα για το ''ποιόν'' της πλειοψηφίας μας;
  Οψόμεθα....

 15. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 13/02/2013 20:29:22

  Τώρα θυμηθήκαμε τον 'Αριστερό' Ομπάμα και την πολιτική του...;;;

  Μάλλον έρχεστε στα λόγια του Αλέξη. Ότι ο Ομπάμα εφαρμόζει Κευνσιανές πολιτικές, ενώ στην Ευρώπη εφαρμόζονται άκρως συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας και τελικά ασταμάτητης ύφεσης.

  Αυτά να πάτε να τα πείτε στα πολιτικά φιλαράκια της ΝΔ, τον Κάμερον και την Άγκελα...

 16. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 13/02/2013 21:19:36

  Μη κυττάτε τον Ομπάμα και τι κάνει. Αυτός είναι άλλο πράμα, Democrat and liberal.
  Ως γνωστόν, στα Αμερικάνικα, liberal δεν σημαίνει (νεο)φιλελεύθερος, όπως στο Ελλάντα, αλλά αριστερίζων, σοσιαλίζων. Σχεδόν "κουμμούνι", για μερικούς σκληρούς cons.

 17. cp avatar
  cp 13/02/2013 21:27:53

  Ετσι είναι ,ο κοσμος τους ψηφισε για να μην βγουμε απο το ευρώ και φτωχύνουμε και στο τέλος θα φτωχύνει ο λαός διπλά και χωρίς καμία ελπίδα.
  Είδατε το τακουνάκι του Ρέν?

 18. dim avatar
  dim 13/02/2013 21:51:42

  Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να μειωθεί ο κατώτατος μισθος...

  Ειναι δεδομένο ότι δεν θα μειωθεί... Όχι γιατί δε θα το ζητήσουν πχ οι τροϊκανοί (αυτοί μπορεί να ζητάνε ότι τους κατέβει), αλλά πολύ απλά γιατί τέτοιο μέτρο δε φθάνει ούτε έξω από τη βουλή... Στην ανακοίνωση και μόνο ότι συντάσσεται τέτοιο νομοσχέδιο για να εισαχθεί προς συζήτηση, η κυβέρνηση θα πέσει σε λίγες μόνο ώρες...

  Αναθεώρηση του συστήματος καθορισμού του κατώτατου μισθου προβλέπεται...

  Το σύστημα καθορισμού έχει πολλές παραμέτρους, δεν αφορά μόνο το ύψος...

 19. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 13/02/2013 22:19:08

  Εκτός κι αν τα ψεκάσουν με αντιμνημονιαζολ από τον πλανήτη Crypto!..

  Πολλά που ψεκάστηκαν, σώθηκαν και ζουν ανάμεσα μας!

 20. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 13/02/2013 22:43:37

  7.25 $ x 8 = 58$ / ημέρα και 58$ x 20 = 1160$ / μήνα με ενοίκια ~600-700 $ το μήνα στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Τα ενοίκια είναι 1200-1400$ το μήνα Μ.Ο.

  Είπε ο Μέργος και μετά είπε ο Όλι Ρεν και πάει λέγοντας.. ΤΩΡΑ είναι έτσι, αν φτιάξει η κατάσταση αυτά αλλάζουν, από μήνα σε μήνα κιόλας. Τα 'χουμε ξαναπεί αυτά.
  Κακώς βγήκε και τα είπε, δε λέω, αλλά μέχρι εκεί.
  Όχι την τρίχα, τριχιά!

  Θέλουν καλύτερο συντονισμό στην κυβέρνηση, αμήν και πότε!

  Αρπάζονται οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί να κατακρίνουν και να δημιουργήσουν θέμα και κλίμα και εμείς σαν τα χαϊβάνια (pardon κιόλας..) τους ακολουθούμε.

  Άντε, ρε παιδιά!..

 21. fe avatar
  fe 13/02/2013 23:08:35

  χρατσ χρουτσ κατι ακουγεται ρε παιδια.

 22. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 13/02/2013 23:57:50

  Ὣραῖος!!!

 23. polites avatar
  polites 14/02/2013 00:38:15

  Μπορεί κάποιος να μας πει ΓΙΑΤΙ κρατούν τον Μέργο στην θέση του; Η δουλειά του κυρίου αυτού είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα! ΓΙΑΤΙ δεν τον απολύουν;

  Επισης, όλο αυτό το κατεβατό του Στουρνάρα κατά του Χουντή/ΣΥΡΙΖΑ, δεν απευθύνεται και κατά Μέργου, αφού ΚΑΙ αυτός για μείωση του κατώτατου μίλησε;

  ΥΓ. @ ".. σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή".

  Πληροφοριακά, ΜΑΖΙ με τον ευρωβουλευτή μας, Πουπάκη, έκαναν την ερώτηση

 24. Πέτρος avatar
  Πέτρος 14/02/2013 08:10:10

  Κανένα γουρούνι δε θα γλιτώσει. Όλα ζαμπόν θα γίνουΜε.

 25. Πέτρος avatar
  Πέτρος 14/02/2013 08:26:18

  Συμπεράσματα :
  α)Το δείπνο του πλουσίου είναι ύβρις για την πείνα του φτωχού (Μπουάστ Π.)
  β) "Μη χάνετε τον καιρό σας με κοινωνικές έρευνες. Εκείνο που ενδιαφέρει το φτωχό είναι η φτώχεια. Εκείνο που ενδιαφέρει τον πλούσιο δεν μας ενδιαφέρει" Τζορτζ Μπέρναρντ Σο
  γ) Σε μια χώρα δίκαιη, η φτώχια είναι ντροπή. Σε μια χώρα άδικη, ο πλούτος είναι ντροπή (Κομφούκιος)
  δ) Απ’ όλα τα πλάσματα του Θεού, μόνον ο άνθρωπος είναι φτωχός (Καρλάιλ Τζ.)
  ε) β)"Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος" Αριστοτέλης

 26. sceptic avatar
  sceptic 14/02/2013 08:50:57

  Συγνώμη αγαπητοί μου αλλά μήπως ξεχάσατε για ποιόν λόγο ο βασικός μισθός μειώθηκε κατά 22%, για ποιόν λόγο καταργήθηκαν οι ΣΣΕ, για ποιόν λόγο καταργήθηκαν οι τριετίες, για ποιόν λόγο καταργήθηκε το επίδομα γάμου, για ποιόν λόγο τον βασικό μισθό θα τον ορίζει το κράτος , για ποίον λόγο λήφθησαν τόσα άλλα μέτρα που στραπατσάρουν οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα;
  Η Τρόικα πιστεύει, και η Ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει, ότι με αυτόν τον τρόπο θα έρθει η ανάπτυξη στην χώρα μας.
  Καλά που νομίζετε ότι βρίσκεστε;

 27. occultist avatar
  occultist 14/02/2013 09:32:44

  Μήπως γνωρίζει κανείς τίνος κομματικού σωλήνα είναι δημιούργημα ο εν λόγω Βέργος;;;; Πάντως η φήμη ότι θα αρκεσθεί στα 580 Ε μηνιαίως που θεωρεί ως υψηλό, έναντι των 7.500 που λαμβάνει ελέγχεται ως ανακριβής

 28. occultist avatar
  occultist 14/02/2013 09:35:59

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ
  Μέργος και οχι Βέργος. Ειχα στον νου μου βέργα που χρειάζονται μερικοί.

 29. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 14/02/2013 10:01:50

  Εάν το κράτος άφηνε ελεύθερη την αγορά εργασίας ώστε τα δύο μέρη, εργοδότες και εργαζόμενοι, να συμφωνούν χωρίς κρατικές παρεμβάσεις τους όρους και την αμοιβή της εργασίας, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα υπήρχαν εργαζόμενοι οι οποίοι θα προσέφεραν εργασία με πολύ κατώτερες αμοιβές από τα 586 ευρώ. Επιπλέον στη λεγόμενη "μαύρη" ή αδήλωτη εργασία, όπου εφαρμόζεται η ελεύθερη αγορά εργασίας οι αμοιβές είναι ήδη πολύ χαμηλές. Γιατί η πλειοψηφία των πολιτών όμως θεωρεί ως επιβεβλημένη την κρατική παρέμβαση υπέρ του εργαζομένου; Και εν τέλει γιατί να ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για τον εργαζόμενο και όχι για τον άνεργο; Αυτός που είναι διατεθειμένος να εργαστεί για λιγότερα από 586 ευρώ πρέπει να είναι αδήλωτος; Γυρνάμε την πλάτη σε αυτόν που προσφέρει ανταγωνιστική εργασία; Εν ολίγοις δεν ξέρω τί ακριβώς είπε ο μέργος και ο Ρέν όμως εγώ προσωπικά θα ήθελα ένα κράτος χωρίς κατώτατο μισθό όπως επίσης θα ήθελα ένα κράτος χωρίς ανώτατο μισθό. Όσοι λοιπόν από εσάς "μαγεύεστε" από την πολιτική του παρεμβατισμού του κρατικού σχεδιασμού και του σοσιαλισμού ετοιμαστείτε να ζήσετε και με ταβάνι στις απαιτήσεις σας αφού επιθυμείτε πλαφόν στις απαιτήσεις σας. Ξυπνήστε! Μας δηλητήριασαν σοσιαλισμό και δεν έχουμε συνέλθει ακόμα! Ξυπνήστε δεν αξίζει στα παιδιά σας να ζούν σε χώρα με χαμηλές απαιτήσεις, είναι Έλληνες!

  • Be Quite avatar
   Be Quite @ Δεξιόχειρας 14/02/2013 10:31:55

   Πολύ ωραία περιγράφετε ....Δεξιόμυαλε τον Παράδεισο της αυθαιρεσίας !!!
   Σίγουρα χωρίς κάτω πλαφόν, οι εργοδότες θα απογειώσουν τους μισθούς μας και θα ζούμε όλοι ευτυχισμένοι. Πως δεν το είχαν σκεφτεί οι σοσιαλόδουλοι μωρέ;;; Αφού ο εξαθλιωμένος θα δεχτεί και μεροκάματο 5€, ποιός ο λόγος να ζητάμε πλαφόν, εμείς οι άπληστοι ευγενείς αλητοκαπιταλιστάδες; Καταδικαζόμαστε σε χαμηλό ταβάνι και θα βρίσκουνε τα ...κέρατά μας. Χα χα χα.
   Πρωϊ-πρωϊ όμως φίλτατε, πως καταφέρνεις να ...παράγεις τόση σοφία;;;; Ειλικρινά, ζαλίστηκα.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Be Quite 14/02/2013 10:47:12

    Εγώ δεν περιμένω από εργοδότη, κράτος ή ποιόν άλλο νταβατζή επιθυμείς να με σώσει. Προσπαθώ να σωθώ μόνος με τις ικανότητές μου. Εσύ κλάψε για αυτά που δικαιούσαι και δεν σου δίνουν. Το καημενούλι...

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ Δεξιόχειρας 14/02/2013 12:47:40

     Δεξιόχειρα έχω δουλειά για σένα 5μερο, 9ωρο, 250 ευρώπουλα καθαρά... Έρχεσαι;

     Ξέρω, θα μου πεις εσύ έχεις δουλειά, υπάρχουν άλλοι με μεγαλύτερη ανάγκη, κτλ.... Παραιτήσου απο την άλλη δουλειά. 250 ευρώ πρέπει να είναι Οκ για σένα, όπως νομίζεις είναι οκ για τους άλλους...

     Σου λέω ότι θα σε βοηθήσει να δεις την πρακτική πλευρά των πραγμάτων και να σκεφτείς καθαρότερα...

    • ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
     ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ @ Δεξιόχειρας 14/02/2013 15:55:30

     Δεξιόχειρα άϊντε σώσου και παράτα μας. Που θα μας πεις εσύ τώρα παραμύθια για τις ικανότητες και τις προσωπικές διαπραγματεύσεις με τα λιοντάρια.
     Με 30% ανεργία, όποιος προσφέρεται για πιό μαύρος δούλος θα τσιμπάει το μεροκάματο του τρόμου. Μάλλον έχεις πιεί πολύ αδερφέ μου....

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Δεξιόχειρας 14/02/2013 12:36:30

   Δεξιοχειρα,
   "Και εν τέλει γιατί να ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για τον εργαζόμενο και όχι για τον άνεργο;"

   You must be kidding, right?

   Ανθρωπέ μου, δεν θα μείνει όρθιο τίποτα αν μειωθούν τόσο δραστικά οι ήδη μειωμένοι μισθοί! Η αγοραστική δύναμη, η μείωση της οποίας εκτίναξε την ανεργία, θα συρρικνωθεί περαιτέρω και η ανεργία θα βρεθεί στο 50%. Την θεωρητική προσέγγιση ότι μικρότεροι μισθοί μειώνουν την ανεργία την ακούγαμε ΠΡΙΝ την κρίση. Αλλά έχοντας μπροστά μας τόσο απτά αποτελέσματα δεν είναι ανόητο να επιμένουμε σαυτό;;;;;;;

   Ορίστε, έχει ήδη γίνει δραστική μείωση μισθών, κατωτάτων, μεσαίων, υψηλών, υψηλοτάτων... Είδες για όνομα του θεού καμία μείωση της ανεργίας αυτό το διάστημα;;;;;;;;;;;

   Και με τα έσοδα που προσδοκά το κράτος τι θα γίνει; Ήδη δυσκολεύεται πάρα πολύ να τα συλέξει. Θα τα συνέλλεγε ευκολότερα αν είχαμε μισθούς βουλγαρίας; Δεν νομίζω. Θα κατέβαζε ρολά πιο γρήγορα απότι τώρα...

   Αλλά και οι πολίτες θα προτιμούσαν να μην δουλεύουν καθόλου αν ήταν να δουλεύουν για κανένα 350άρι, υπό την έννοια ότι στην ελλάδα σήμερα το ποσό αυτό μετά βίας φθάνει για το ρεύμα...

   Θα μου πεις βέβαια, στην αρχή θα είναι δύσκολα, μετά θα έλξουμε επενδύσεις και ο μισθός θα ανεβαίνει.... Καταρχήν η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει 30 χρόνια. Μετά, στην βουλγαρία ο μισθός είναι 130 ευρώ. Ήταν πάρα πολύ χαμηλός ο μισθός στην Βουλγαρία το 1990, σχεδόν 25 χρόνια πριν. Είναι σχεδόν εξευτλιστικός και σήμερα. Με την λογική σου αυτό δεν θα πρεπε να συμβαίνει.

   Μπορεί ο Ομπάμα που θέλει να ανεβάσει τους μισθούς, ή εγώ που απλά θέλω να μην μειωθούν κι άλλο σε τελείως απαράδεκτα επίπεδα, να μην βλέπουμε κάτι που εσύ βλέπεις. Τι άλλο να πω. Η λογική μείωσε τον μισθό, θα πονέσει τώρα αλλά θα μας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα, μου μοιάζει με παρότρυνση "ρίξε και λίγο ξύλο στο παιδάκι. Θα πονέσει τώρα αλλά θα γίνει άνθρωπος αργότερα".....

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Δεξιόχειρας 14/02/2013 13:49:14

   Αγαπητέ Δεξιόχειρα συμφωνώ a contrario:
   Σωστές, συνεκτικές κοινωνίες είναι αυτές όπου οι άνθρωποι ζούν και με ταβάνι στις απαιτήσεις τους και με πλαφόν στις απαιτήσεις σας.
   (Αυτο)περιορισμός + εξασφαλιση απο την εξαθλίωση.
   Τα αντίθετο, αποδείχθηκε καταστροφικό λάθος μόλις πριν 4 χρόνια, 2008.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Uncle Stgm 14/02/2013 19:15:03

    Συμφωνώ με τη φιλοσοφία σας αρκεί να ίσχυει ένα επιπλέον κριτήριο. Η ελεύθερη βούληση. Αυτήν κανένα κράτος, κανένας καρεκλοκένταυρος δεν μπορεί να την καθορίσει. Τα όρια τα βάζει ο ελέυθερος πολίτης, δεν επιβάλλονται. Ας γκρεμίσουμε λοιπόν κάθε παρέμβαση, να αφήσουμε ελεύθερο τον πολίτη να δημιουργήσει. Η φύση του Έλληνα εξάλλου είναι ο ιδανικός τύπος ανθρώπου για την εφαρμογή του φιλελευθερισμού. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θα παρασυρθεί από τα μειονεκτήματα που έχει ο φιλελευθερισμός.

    • Uncke Stgm avatar
     Uncke Stgm @ Δεξιόχειρας 14/02/2013 21:44:40

     Η ελεύθερη βούληση είναι καλή, άγια και αναγκαία, αρκεί να μη καταπνίγει την ελεύθερη βούληση του άλλου.
     Παραφράζοντας την Ρ. Λούξεμπουργκ ("ελευθερία είναι πάντα η ελευθερία του άλλου που σκέφτεται διαφορετικά"), θα έλεγα:
     Ελεύθερη βούληση είναι πάντα η βούληση του άλλου, που βούλεται άλλα και έχει άλλα συμφέροντα.

 30. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 14/02/2013 13:08:00

  Πολιτικά είναι αναγκαίο να στοχοποιηθεί ο κ. Μέργος και η παρέα του.
  Ώστε μετά την απόλυση, να μη τολμησουν να βάλουν άλλο νεοφιλελεύθερο στη θέση του. Υπάρχουν και νεοκευνσιανοί οικονομολόγοι, ακόμη και στην Ελλάδα.

 31. Sceptic avatar
  Sceptic 14/02/2013 13:23:39

  Αναρωτιέμαι τι χρειάζεται για να αντιληφθεί κάποιος ότι για να αγοράσεις κάτι ή για να πληρώσεις φόρους ,χρειάζεσαι χρήματα τα οποία συνήθως τα βρίσκεις από τον μισθό που παίρνεις...

 32. olga avatar
  olga 14/02/2013 15:15:13

  Μη τα βαζετε με το Μέργο. Αυτος την αληθεια ειπε.Ας ανοιξουμε τα ματια μας και να μη τους ξαναψηφισουμε, μας κοροιδευουν μπροστα στα ματια μας.

 33. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 14/02/2013 15:40:32

  Σήμερα ο "πραγματικός Όλι" καθάρισε τον επίδοξο χαλίφη "Όλι Μέργο".
  Εδώ τι κάνουν;

 34. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 14/02/2013 19:08:44

  Όλοι εσείς συμφωνείτε. Ας υπάρχει και μια άλλη σκέψη στην κοινωνία μας. Μην γίνεστε φασίστες. Επιπλέον θα πρέπει να προβληματιστείτε που τόσοι πολλοί συμφωνείτε ενώ οι αντίθετες φωνές είναι ελάχιστες. Θα πρέπει με ψυχραιμία να δείτε που είμαστε σήμερα και να αναθεωρήσετε αφού οι σκέψεις και οι πράξεις των πολλών ευθύνονται για τη σημερινή τραγική κατάσταση. Και επιτέλους σταματήστε να αντιδράτε τόσο έντονα στο διαφορετικό. Ο συντηρητισμός σας σπάει κόκκαλα. Εκπροσωπείτε το χθές και το χθές είναι υπεύθυνο για τη σημερινή μας κατάσταση. Δείξτε μια φορά θάρρος και δοκιμάστε αυτό που σας προτείνουμε. Δεν πρόκειται να πάθετε κάτι. Εδώ ξεπεράσατε το δηλητήριο του σοσιαλισμού μια μικρή δόση ελευθερίας σας πείραξε;

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Δεξιόχειρας 14/02/2013 22:58:37

   Σε μεγάλο βαθμό για την τωρινή τραγική κατάσταση ευθύνεται και ο τρόπος με τον οποιο επιχειρείται η αλλαγή απο τις παλιές συνήθειες και όχι απο μόνες τους οι παλιές συνήθειες (δίχως να λέω ότι κι αυτές δεν έπαιξαν ρόλο).

   Νομίζω δεν δεχτήκατε την χειρότερη δυνατή επίθεση που θα μπορούσε να σας επιφυλάξουν οι σχολιαστές των αντινέων παρότι δεν ήσασταν και πολύ πειστικός.

   Για παράδειγμα το επιχείρημα ότι ο έλληνας δεν θα παρασυρόταν από τα κακά του φιλελευθερισμού..... ουτοπικός τρόπος σκέψης. Και βέβαια παρασύρεται κι ο έλληνας...

   Να σας αναγνωρίσω ότι έχετε καλές προθέσεις. Ίσως έχετε υποφέρει απο ένα κράτος - νταβατζή που πάει να ακυρώσει κάθε προσπάθεια για δημιουργία στην ζωή την δικιά σας και πολλών άλλων, με νόμους, με χαζές διαδικασίες, με τόσα άλλα. Αλλά δεν είναι σοβαρή αφορμή να δαιμονοποιηθεί ολοκληρωτικά το κράτος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.