#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2012 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Nα ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να τους διχάσουμε

Για μια στρατηγική νίκη της Νέας ΔημοκρατίαςΣτην πρώτη μου ανάρτηση στο Antinews (Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει επειγόντως προεκλογική στρατηγική) αναφέρθηκα στην ανάγκη αλλαγής της στρατηγικής της ΝΔ στην πορεία προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Συνοπτικά τα σημεία που τόνισα ήταν τα εξής:

- Ο κ. Σαμαράς πρέπει να μιλήσει ξανά ως εθνικός ηγέτης και όχι ως κομματικός αρχηγός. Να αρχίσει να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χωρίς διχαστικά διλήμματα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Να ενώνει και όχι να διαιρεί. Να μην επιτρέψει διολίσθηση της παράταξης σε έναν στείρο αντικομμουνισμό του παρελθόντος

- Η ΝΔ να ανακτήσει τον αντιμνημονιακό της χαρακτήρα που δώρισε σε άλλους. Με συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που να αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

- Η ΝΔ να μην βασίσει την προεκλογική της καμπάνια σε φοβικά σύνδρομα όπως “Ευρώπη ή δραχμή”, επειδή έτσι θα ταυτιστεί περισσότερο η ΝΔ με το Μνημόνιο. Αντί των διλημμάτων θα ήταν καλύτερα να προτάξει το όραμα Σαμαρά για την Ελλάδα (“πως θέλουμε την Ελλάδα”, “η Ελλάδα που θέλουμε”) και να το αντιπαρατάξει στην Ελλάδα που μας οδηγούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί αντιμνημονιακοί.

Διάβασα με προσοχή τα πολυάριθμα σχόλια των φίλων αναγνωστών και αισθάνομαι την ανάγκη να επανέλθω:

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ/ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Η πρόταξη της έννοιας της "επαναδιαπραγμάτευσης" δεν είναι παρά συνέχεια όσων λέει πρώτος εδώ και καιρό ο Αντώνης Σαμαράς, απλά τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη επανατοποθέτησης της εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει περιεχόμενο στον όρο και να εξηγήσει τι σημαίνει για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες : νέους , μισθωτούς κ άνεργους του ιδιωτικού τομέα, γυναίκες, μητέρες και νοικοκυρές. (Αναφέρομαι σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες μια και αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αναποφάσιστων)

Με άλλα λόγια πρέπει να διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο πακέτο επαναδιαπραγμάτευσης - διεκδίκησης.

Με το πακέτο αυτό να πάει στη Σύνοδο του ΕΛΚ,  αλλά να μην συναντηθεί μόνο με τους ηγέτες του Λαϊκού Κόμματος (πολλοί από αυτούς με πρώτη τη Μέρκελ είναι κόκκινα πανιά για τους Έλληνες) ,αλλά να ζητήσει να δει και Φιλελεύθερους και Σοσιαλδημοκράτες. Ο πρόεδρος του ΕΛΚ, κ Μάρτενς, είναι φίλος του κ. Σαμαρά και θα διαμεσολαβήσει μετά χαράς για κάτι τέτοιο.

Το σύνθημα αυτής της πρώτης φάσης μπορεί να είναι : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !

Είναι Ελληνοκεντρικό όπως το πνεύμα των καιρών.

Είναι διεκδικητικό και δυναμικό όπως  θέλουμε και πρέπει να είναι η ΝΔ.

Είναι εθνικό . Προτάσσει με το "Μαζί" την ανάγκη συνεργασιών όπως μας υπέδειξαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου, άλλα και το αίσθημα ενότητας που πρέπει να μας διακρίνει σε καιρούς κρίσης.

2. Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΗ: ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Εκεί στον 3ο όροφο της Συγγρού όχι μόνο δεν μαθαίνουν από τα πρόσφατα λάθη τους , άλλα προφανώς αρέσκονται να τα επαναλαμβάνουν...

Τον Απρίλιο και τον Μάιο είχαν ξεχάσει ότι υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και παραλίγο να μας περάσει.. Τώρα έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ...!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπιεστεί ανάμεσα σε δυο έστω και πρώην μεγάλα κόμματα.

Αλλιώς ο μικρός Αλέξης μεγαλώνει..

Υπάρχει ο κίνδυνος οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρώην ( και είναι πολλοί) αλλά και νυν, να κινηθούν μαζικά προς την Αριστερά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ χτίσει παράσταση νίκης. Ας μην υποτιμούμε στο σημείο αυτό τον γενικότερο αίσθημα νίκης που εκπέμπει  για όλη την Αριστερά η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ("επιτέλους να κερδίσει και μια φορά η Αριστερά, να πάρουμε την ρεβάνς").

Ήδη μας περνάει 3 μονάδες. Σε λίγο θα είναι αργά. Και μην πει κανένας ότι έτσι νεκρανασταίνουμε το ΠΑΣΟΚ γιατί ούτως ή άλλως είναι τελειωμένο τρίτο .

Άλλωστε , τα στελέχη της Κεντροαριστεράς ξέρουν να αποδομούν καλύτερα τους συντρόφους τους από εμάς .

Γι αυτό όταν θα ζητήσει ο Βενιζέλος να συμμετάσχει στο debate ας είμαστε συναινετικοί.

Όχι να αλλάξουμε θέση και να το προτείνουμε εμείς πανικόβλητοι σε δέκα ημέρες, γιατί τότε θα έχουμε κάνει άλλη μια θεαματική αναδίπλωση...

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η επικοινωνιακή στρατηγική παραδοσιακά στοχεύει σε δύο άξονες: Το λογικό και το θυμικό.

Μελετώντας τώρα προσεκτικά τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων θα παρατηρήσει πως το εκλογικό σώμα διατηρεί μια ψυχολογική σύνδεση με τον ΣΥΡΙΖΑ (θυμικό), ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει μεγαλύτερη πολιτική διασύνδεση των ψηφοφόρων της με το πρόγραμμά της (λογικό).

Προσοχή όμως.  Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατία πλεονεκτεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως λόγω της ανυπαρξίας του και της επιμονής του σε μια αόριστη και εν πολλοίς ανέξοδη καταγγελία του Μνημονίου.

Με άλλα λόγια η κοινωνία δεν έχει αντιληφθεί -δεν ξέρει- ποιες είναι αυτές οι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις δημόσιας πολιτικής που θα την ανακουφίσουν από τα βάρη του Μνημονίου.

Στην παράσταση νίκης σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά ακριβώς γιατί ο κόσμος δεν απαντά με βάση τη λογική αλλά με γνώμονα τον αυθόρμητο συναισθηματισμό.

Πως λοιπόν αλλάζεις το κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές;

Πως τον πείθεις να σε εμπιστευτεί;

Σίγουρα δεν του ορίζεις εσύ πως θα σε κρίνει. Δεν πας να τον παιδαγωγήσεις «κουνώντας το δάχτυλο απειλητικά για να του πεις: ψήφισε με λογική...όχι τους συναισθηματισμούς...!!!

Δεν έχεις καμία πλέον κοινωνική νομιμοποίηση να το κάνεις. Δεν σε εμπιστεύεται.

Αλλάζει κανάλι όταν βγαίνεις και του μιλάς.

Αστον να αποφασίσει αυτός πως θα σε κρίνει.

Εσύ βγες στον κόσμο πες του με απλά λόγια τι θα κάνεις την επόμενη μέρα. Και την μεθεπόμενη.

Βγάλε το κουστούμι και κάνε ξεκάθαρες τις θέσεις σου πως θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα του κόσμου: των Μικρομεσαίων, των Ανέργων, των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, των Γυναικών...όλων!!!

Κάντο με λογισμό, φτιάξε το χάος σε κόσμο, την αταξία σε τάξη, την έλλειψη μέτρου σε μέτρο...

Και δημιούργησε το όνειρο, μέσα από την καρτερικότητα, το κουράγιο, τη δύναμη και την αισιοδοξία.

Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο και το αποτέλεσμα εξόχως αβέβαια.

Ιδιαίτερα τώρα που το παλιό δεν έχει πεθάνει και οι πόνοι από τις οδύνες του τοκετού του νέου που γεννιέται είναι ισχυροί...

Κλαούζεβιτς

Υ.Γ. Ας διαβάσουν με προσοχή στον κ. Σαμαρά τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων και να δώσουν έμφαση (focus) στους νέους. Καλή η νίκη της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια, αλλά εκτός από τη σπουδάζουσα υπάρχει και η άνεργη νεολαία στην οποία είμαστε κάτω από 10...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 22/05/2012 12:32:18

  Δουλεια στον ανεργο
  Μειωση των φορων
  Καταργηση εκτακτων εισφορων
  Εθνικη αξιοπρεπεια
  Μειωση της εγκληματικοτητας
  Εκδιωξη λαθραιων

  • ΔΚ avatar
   ΔΚ @ man8os 22/05/2012 14:46:28

   Στο «εκδίωξη λαθραίων» περιλαμβάνονται και οι πρόσφατες κτήσεις του κόμματος, οι οποίες διώχνουν περισσότερο κόσμο απ' όσο φέρνουν;

   • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
    Ροζα Γλυξμπουργκ @ ΔΚ 23/05/2012 22:53:46

    ειπαμε δεν μιλαμε πια ασχημα για αυτους ειναι φιλοι μας

 2. GIANNHS avatar
  GIANNHS 22/05/2012 12:39:59

  μνημόνιο και αφήγηση για το αύριο γίνεται?

 3. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 22/05/2012 12:41:38

  Καθε φορα που περιμεναμε μια δοση ,η κυβερνηση του πασοκ σε ολους τους τονους απειλουσε για τη ψηφιση μετρων στη βουλη ειτε με πτωχευση ειτε με εξοδο απο το ευρω ,αυτο εχει δεσει σαν μπετον αρμε στη συνειδηση του κοσμου σαν η υπερτατη κοροιδια,οσο νωριτερα καταλαβουν στη νδ οτι οσο προτασουν αυτα τα διλημματα απεναντι στο συριζα τοσο θα χανει ποντους, υπαρχουν απειρα θεματα ουσιαστικης πολιτικης που μπορει να εκτεθει ο συριζα .Μην δημιουργουμε την αντιδραση του κοσμου με απειλες κι επιχειρηματα gap ειναι τελειως ανοητο.

 4. aris avatar
  aris 22/05/2012 12:41:39

  Eλα όμως που ο κόσμος έχει πεισθεί πως δεν μπορείς να ξεφύγεις απ' το μνημόνιο αφου φοβάσαι μη σε πετάξουν έξω?
  Και όταν συγκρίνουν τους όρους του μνημονίου που συμφώνησες εγγράφως και δεν το παίρνεις πίσω, με το πρόγραμμά σου καταλαβαίνουν οτι τους λες ψεμματα και φεύγουν με διπλή ταχύτητα απο πριν που το άφηνες φλου?

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ aris 23/05/2012 00:36:28

   Ο Κόσμος;;; Για τον κόσμο, για ΟΛΑ φταίει ο Σαμαράς!!! Ελεγα από την φωτογραφία με του Πούτιν, ότι τελείωσε ο Αντώνης, θα τον φάνε λάχανο!! Ο μόνος που πολεμιέται από τότε είναι ο Σαμαράς. Θυμίζω ότι η ΦΟΥΛ επίθεση εναντίον του και από δεξιούς δημοσιογράφους άρχισε όταν πήγε σε Ισραήλ και Ρωσία. Δεν τα ξεχνώ αυτά. Οταν είδα τον Τσιπρανδρέου να προτείνει Αρσένη, τον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ, τον πλέον αμερικανοκίνητο οικονομολόγο και σύζυγο της Υπουργού Οικονομίας του ΓΑΠ που ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, μου τα λέει ολα. Και όταν μου είπανε δυο πασόκοι φίλοι μου Καλλιθέα και Ελληνικό ότι οι Παπανδρεϊκοί έδωσαν σήμα στις τοπικές να ψηφιστεί ο Τσίπρας και όχι ο Βενιζέλος, το επιβεβαίωσα... Οι αμερικάνοι, αφού τελείωσαν με το ΠΑΣΟΚ, βρήκαν τον Τσίπρα μολις 3 μήνες πριν..

   Ο τύπος δεν είναι παρά ένας τυχοδιώκτης (sic Αλέκα) αμερικανοκίνητος αριστερός καταληψίας με...οικογενειακό εργοστάσιο (εννοείται ότι οι αριστεροί -όχι του ΚΚΕ- ηγέτες είναι ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΟΥ και ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΑΣΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ), ο οποίος απλά συνεχίζει το αντιευρωπαϊκό έργο του ΓΑΠ που δεν ολοκλήρωσε ΛΟΓΩ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ για αυτό!!!!

   Η Αλέκα αυτή την περίοδο είναι η μόνη που ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ τον καταληψία Τσιπρανδρέου. Το έκανε με τα επεισόδια με τον θάνατο του Αλέξη το (χωρίς ν) "ΔΕΚΕΜΒΡΗ του 2008" (τρομάρα μας), το έκανε με τους "αγανακτισμένους" του κώλου πέρσι (και ευτυχώς μας γλύτωσε με τα ΚΝΑΤ της από το να γίνουμε πλατεία Ταχρίρ με το CNN να τραβάει βίντεο) αλλά "Ο ΚΟΣΜΟΣ" δεν κοιτάνε αυτά...

   Kοιτάνε μόνο "να τους τα λέει ωραίααα, χικ", να "βρίζει τη Μέρκελ" (κουβέντα για το ΔΝΤ φυσικά) να λέει "θα ακυρώσω το μνημόνιο" (αν και σήμερα το πήρε πίσω, γιατί θα τον πάρει κανένας διάολος στην Ευρώπη μέσα, εκεί δεν είναι τόσο ζώα ακόμα), "θα κηρύξω το χρέος "επαχθές" (λένε και καμμιά μ@λ@@ία να περνάει η ώρα μαζί με τα ουζάκια και τα κεφτεδάκια στην Κουμουνδούρου) και λοιπά ωραία...

   Είχα πει και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ή μόνος του, ή -ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ- ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ, να καταστραφεί η χώρα, να βγούμε από το ευρώ, να νομιμοποιήσει λαθρομετανάστες φουλ, να τους κάνει μπάτσους και στρατιωτικούς, να μπει επιτέλους η Τουρκία μέσα να ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ να τελειώνουμε, να φύγουν Κρήτη, Ηπειρος, Θράκη ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ τα ζώα "Ο ΚΟΣΜΟΣ" και ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ "ΠΕΙΝΑΩ-ΠΕΙΝΑΩ" όπως ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, και εγώ να τους λέω, "εγώ τα έλεγα, αλλά 'ο Τσίπρας είχε ρεύμα' και 'ο Σαμαράς ήταν προδότης", και "η κακιά η Μέρκελ φταίει" και άλλα τέτοια ερειστικά!! Ευχομαι, καλή ψήφο σε όλους, αλλά κυρίως εύχομαι ΟΛΑ να γίνουν μια ώρα αρχύτερα, όπως έλεγα και τον Οκτώβρη του 2009, όταν διώξαμε τον ΚΑΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΔΕΞΙΑ, την οποία "ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ" δεν ψηφίζουμε εμείς "Ο ΚΟΣΜΟΣ", απαπαπα....... ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ να συνεχίσει. ΑΥΤΟΣ είναι "ο κόσμος".....

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/05/2012 12:44:17

  Μπράβο στον αρθρογράφο. Φυγή προς τα εμπρός. Όχι αναμάσημα των αδιεξόδων του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πολύς κόσμος (νέοι και άνεργοι κυρίως) το μόνο που προσέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τσαμπουκάς. Καμία σημασία δεν δίνουν στο (καταστροφικό) του κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο πιθανόν να μην πιστεύουν ότι θα το πραγματοποιήσουν αν ποτέ κληθούν να το κάνουν.

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 22/05/2012 12:48:22

  Αγαπητέ Κλαούζεβιτς, δυστυχώς, για πολλούς συμπολίτες μας θεωρείσαι ξεπερασμένος. Εδώ για πρώτη φορά μέτά από χρόνια υπάρχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τον τόπο να απεμπλεκεί σταδιακά από τη μέγγενη του μνημονίου, να υπάρξει ένα νέο αναπτυξιακό πακέτο, να γίνουν, επιτέλους, σοβαρές διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Οι συνθήκες που δημιουργούνται φαίνεται να είναι ευνοϊκές.
  Αλλά πως να αρχίσει η νέα μεταπολίτευση όταν δεν έχει τελειώσει ακόμα ο εμφύλιος;

 7. Jim Bim avatar
  Jim Bim 22/05/2012 12:55:40

  Συμφωνώ απόλυτα με την πρακτική – εκλαϊκευμένη οικονομική πολιτική που πρέπει να αναπτύξουμε.

  Πιστεύω όμως ότι το σημαντικότερο είναι ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !!!

  Πρέπει να ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ !!!

  • papasmurf avatar
   papasmurf @ Jim Bim 22/05/2012 13:33:08

   Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Θα βάλουμε νέες βάσεις για το μέλλον… Τελειώσαμε με τα βιλαέτια μέσα στο Κόμμα. Τελειώσαμε με τις βαρονίες. Τώρα τελειώνουμε και με όλες τις...
   υπόλοιπες ιστορικές παθογένειες.
   Δεν θα σας μιλήσω, λοιπόν, για «μερεμέτια». Θα σας μιλήσω για επαναστατικές τομές. Δεν θα σοβατίσουμε τις «ρωγμές». Θα ξαναχτίσουμε το οικοδόμημα από τα θεμέλια…»

  • Heaven avatar
   Heaven @ Jim Bim 22/05/2012 16:31:44

   αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα της ΝΔ είναι το προγραμμά της, όπως πολύ σωστά γράφει ο Κλαουσεβιτς!
   Ο Αντώνης Σαμαράς έπαψε να αποτελεί την αιχμή του δόρατος, για λόγους που ο καθένας μπορει να αντιληφθεί.
   Αρα η αποδόμηση του Συριζα βάσει της έλλειψης προγράμματος είναι ο τρόπος επίθεσης. Οι εμφυλιοπολεμικές κραυγες και τα "ηγέτης ο Αντώνης Σαμαρας" έπαψαν προ πολλού να συγκινούν, ειδικά τώρα που στοχεύετε στην προσέλκυση ψηφοφόρων απο τη ΔΗ.ΣΥ, το Λαος και τον Μανοτζήμερο!

 8. leleki avatar
  leleki 22/05/2012 12:56:12

  Προς Κλαούζεβιτς:

  Με τους πιο ένθερμους απολογητές των Μνημονιων άρτι μεταταχθέντας στη ΝΔ, δεν μπορεί να πεισθεί κανείς από όσους υφίστανται τις εθνοκτόνες πολιτικές του ΔΝΤ στην πλάτη τους.
  Ακούνε Άδωνι Γεωργιάδη και βλέπουν Ντόρα και Κυριάκο Μητσοτάκη και τρέχουν να σωθούν προς πάσα δυνατή κατεύθυνση , ακόμη και στην αγκαλιά τού...Καιάδα.

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ leleki 22/05/2012 13:54:36

   Προς Κλαούζεβιτς:

   Η απάντηση που σου έδωσε το leleki εδώ, δείχνει ότι η στρατηγική που προτείνεις (ιδανική για "κανονικές συνθήκες") δεν θα δουλέψει.
   Όσοι ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ λένε (δικαίως): "ΟΧΙ στους κλέφτες/ψεύτες που ψήφισαν Μνημόνιο/λιτότητα". Αυτό είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ επιχείρημα, απευθύνεται στο θυμικό, δρα άμεσα.
   ΟΛΑ όσα λες, πρέπει να δουλέψουν συμπληρωματικά του κεντρικού (και πραγματικού, δυστυχώς) τρομο-διλήμματος: "ευρώ ή δραχμο-Αρμαγεδών;".
   Η εκστρατεία (μόνο) θέσεων έφερε 19% στις 6 Μαίου: δεν έχει άλλο "καύσιμο"

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ leleki 22/05/2012 14:21:39

   Aυτούς ψήφισε ο κόσμος για βουλευτές, καλώς ή κακώς. Δημοκρατία έχουμε. Αν προτιμούνε Λαφαζάνηδες και Σκουρτέληδες ας πάνε από κει.

 9. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 22/05/2012 13:00:18

  Ωραία όλα αυτά ,αλλα για να πείσεις κάποιον , πρέπει να έχει την λογική και το καθαρό μυαλό να καταλάβει τα επιχειρήματά σου. Στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελληνική κοινωνία ,και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα , αυτό είναι μάταιο.

  Άσε που απέναντι έχεις και ένα εκατομμύριο Δ. Υπαλλήλους (διπλάσιους ψήφους ,αν βάλλεις και τις οικογένειές τους) που ξέρουν πολύ καλα τι θέλουν : Όχι Τσίπρα, ακόμα και Κιμ Γιονγκ Ουν θα ψήφιζαν ,αρκεί να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

  Άρα το μόνο που μπορεί να γίνει στις 3 εβδομάδες που μένουν είναι μια σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ , πάλι ποντάροντας στο θυμικό του κόσμου , αλλά ανοίγοντας άλλα θέματα ,όπως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της λαθρομεταναστευσης, και φέρνοντας στην πρώτη γραμμή το θέμα της εγκληματικότητας, με ορολογία και λαϊκισμό Μηχαλολιάκου!

  Κρατώντας το παιγνίδι στο ζήτημα του Μνημονίου, απλά παίζεις στο γήπεδο του αντιπάλου. Εκεί το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βομβαρδίσεις τον κόσμο από TV, αφίσες κλπ με υλικό (δημοσιεύματα εφημερίδων & Internet που να θυμίζουν πως ο Σαμαράς υπήρξε για 2 χρόνια κόκκινο πανί για Μέρκελ και Σία.

  Φυσικά ,το να «διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πακέτο επαναδιαπραγμάτευσης – διεκδίκησης» θα ήταν ιδανικό ,αν παραλληλα δείχναμε και σημάδια πως αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό. Αλλα στον λίγο χρόνο που μένει το βρίσκω ευσεβή πόθο. Ασε που και το νέο πακέτο θα έμπαινε στο στόχαστρο των λαικιστών…

  • GO avatar
   GO @ ΣΤΕΛΙΟΣ 22/05/2012 13:10:12

   Να με συγχωρείτε, αλλά το άρθρο έχει πραγματικές πολιτικές προτάσεις.
   Αλλιώς θα μείνουμε στη μεταγραφή του Ανατολάκη και στην απόδειξη της ΕΥΠ στον Χήτο.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ GO 22/05/2012 14:57:02

    Προτάσεις έχει , χρόνο έχουμε? Σε 3 εβδομάδες έχουμε μάχη με τους Ζουλού του ΣΥΡΙΖΑ !

    "A good plan, violently executed now, is better than a perfect plan next week"

    (Στρατηγός Πάττον)

    Στέκομαι στο VIOLENTLY executed now!

    • GO avatar
     GO @ ΣΤΕΛΙΟΣ 22/05/2012 19:31:32

     Επιμένω στην πολιτική και όχι στη μικροπολιτική που φέρνει αποτελέσματα 18,84%.

 10. NTUA avatar
  NTUA 22/05/2012 13:10:14

  Ο Ολάν δέχεται το μεσημέρι τον Βενιζέλο.... Δεν δέχεται τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος (πιθανόν ούτε του πρώτου, αν είχε γίνει απόπειρα), αλλά δέχεται του τρίτου κελληνικού όμματος τον αρχηγό! Ολανδρέου, δηλαδή,Μήπως ο Τσίπρας είναι πράγματι πάντοτε ένα βήμα μπροστά;

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ NTUA 22/05/2012 13:22:14

   συνάδελφε από το ΕΜΠ (NTUA αγγλιστί) ο έταιρος συναδελφός μας αρχίζω κι εγώ να πιστεύω είναι πολύ καλύτερος και εμπειρότερος από ότι είχα καταλάβει ... πραγματικά με εκπλήσει ευχάριστα κι εμένα

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ NTUA 22/05/2012 13:22:15

   Γάλλοι Σοσιαλιστές και ΠΑΣΟΚ ανήκουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Είναι αδελφά κόμματα.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε άλλη Ευρωομάδα, της Ευρωπαικής Αριστεράς
   Ο Ολλάντ δέχεται τον Βενιζέλο με την ιδιότητά του ως ηγέτης των Γάλλων Σοσιαλιστών, όχι ως Πρόεδρος της Γαλλίας.
   Λειτουργούν θεσμικά στον κόσμο, δεν είναι όλοι αντιθεσμικοί νεοέλληνες αναρχομπάχαλοι.

   • NTUA avatar
    NTUA @ Ο Θείος 22/05/2012 13:26:37

    Αν τον δεχόταν στις Βρυξέλλες, όπου θα γίνει και η σύνοδος των κομμάτων τους, έτσι είναι. Τον δέχεται όμως τώρα στο Παρίσι, αν είναι σωστό το "ρεπορτάζ"...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ NTUA 22/05/2012 16:42:15

     Υπάρχει ανακοίνωση:
     "Η συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων Ολάντ με αρχηγούς σοσιαλιστικών κομμάτων, ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες προτού διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής"
     Ήταν παρών και ο Λωραν Φαμπιούς.

   • aris avatar
    aris @ Ο Θείος 22/05/2012 14:33:12

    Θείε πιστεύεις οτι ο Ολλάντ είναι με το λαό ή με τους Τραπαζίτες?

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ aris 22/05/2012 15:50:45

     Καταρχήν, τι θα πεί "τραπεζίτες";
     Άν εννοείς τους managers - golden boys/girls, το καταλαβαίνω απόλυτα το διαζευκτικό. Πρόκειται για την κοινωνική ομάδα που διαχειρίζεται με διευθυντική εξουσία τα τραπεζικά κεφάλαια. Έχει πολλές αναλογίες με τα "στελέχη" του σοβιετικού - υπαρκτοσοσιαλιστικού κρατικού καπιταλισμού, που διαχειριζόταν το κεφάλαιο στο σύστημα εκείνο. Είναι τα "αιμοβόρα σκυλιά" του όψιμου καπιταλισμού.
     Άν όμως εννοείς το μετοχολόγιο, είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Ο πλειοψηφικός όγκος των κεφαλαίων που βρίσκονται "παρκαρισμένα" με τον ένα ή άλλο τρόπο στα εμπορικά τραπεζικά ιδρύματα - και η και η πλειοψηφία των μετοχών - είναι στην ουσία κοινωνικός πλούτος. Ανήκει σε ασφαλιστικά ταμεία, συλλογικούς φορείς όπως Εκκλησίες ή συναιτεριστικές ενώσεις πολιτών, δημόσιους οργανισμούς κάθε είδους κτλ. Μην υπολογίσουμε και το πλέγμα των εγγυήσεων σις τράπεζες, που περιλαμβάνει τεράστιους όγκους κρατικών ομολόγων ή έντοκων γραμματίων. Αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο. Ακόμη και επιθετικά Hedge funds έχουν στο πελατολόγιό τους πολλά ασφαλιστικά ταμεία, που καταφευγουν εκεί για εξισορρόπηση κινδύνου.
     Μετά από αυτή την εισαγωγή, θα πώ ότι όποιος πολιτικός ηγέτης δεν ενδιαφέρεται (ή λέει ότι δεν ενδιαφέρεται) για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, είναι είτε ηλίθιος είτε εγκληματίας.
     Επομένως, ο κ. Ολλάντ και όποιος άλλος, με ένα πρέπει ν' ασχοληθεί επειγόντως: Με τον έλεγχο -ρύθμιση του απορρυθμισμένου τραπεζικού συστήματος. Με την αφαίρεση της εξουσίας και των προνομίων των managers - golden boys, δηλαδή αυτών που λόγω απορρύθμισης και απόλυτης εξουσίας, ιδιοποιούνται ιδιωτικά δημόσιο πλούτο.

     • aris avatar
      aris @ Ο Θείος 22/05/2012 17:56:23

      Αυτό λέω και εγώ. Θα το κάνει νομίζεις?

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ aris 22/05/2012 18:17:21

      Θα το κάνει, είναι αναγκασμένος να το κάνει. Και αυτός και πολλοί άλλοι.
      Το θέμα είναι ο χρόνος: Πότε θα το κάνει. Άν αργήσει, μάλλον θα είναι αργά για όλους και δεν θα έχει νόημα.
      Η ελπίδα είναι ότι δεν είναι τόσο αργόστροφος, ψηφοθηρικός και με παγιωμένα ιδεολογικά στερεότυπα όσο οι αντίπαλοί του (Σαρκοζύ, Μέρκελ κτλ).
      Σε κάθε περίπτωση πρόκειται περί πολιτικής σύγκρουσης διαφορετικών λογικών και συμφερόντων και διαπραγμάτευσης ανόμοιων. Δεν είναι συζήτηση σε πανεπιστημιακό συνέδριο.

   • franc avatar
    franc @ Ο Θείος 22/05/2012 17:53:50

    Kάνεις λάθος αγαπητέ Θείε.
    Ο Ολλάντ δέχεται τον Βενιζέλο ως ίσως τον πλέον αδιάφθορο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και ως τον καλύτερο τέως υπουργό οικονομικών της Ευρώπης!!!...
    *Αν δεν έχει την άγνοια του πρωτάρη (τον ενημέρωσαν οτι ο Μπένυ ληταν ο κ. Ολυμπιακή μάσσα και πρώην αμύνης στη θέση του Ακη?), ή του έχουν στρίψει άσχημα το λαιμό στο G8, ή είναι πολύ τολμηρός για να μην περιμένει την εξέλιξη της υπόθεσης του Ακη.

 11. alogomiga avatar
  alogomiga 22/05/2012 13:15:03

  Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν είναι αντιμνημονιακή πράξη, αν η ΝΔ αρχίσει τα μισόλογα θα καταντήσει σαν τον Κουβέλη, ή μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί και τα δύο δεν γίνεται.

 12. juliet avatar
  juliet 22/05/2012 13:31:07

  Αγαπητέ Κλαούζεβιτς ,
  έξοχος ,αλλά για να γίνουν αυτά πρέπει να πλησιαστεί ο λαός .Πρέπει να γίνουν ένα ,όχι ένα κεφάλι ψηλότεροι ,ισοι .
  Θα σας φέρω ένα παράδειγμα πολύ απλό ,δούλευα σε πολυεθνικές και μιά μέρα σ'ένα κατάστημα είδα μια γυναίκα μ'ένα παιδί γύρω στα 13; έψαχνε να βρεί κρέμες .Εγώ καμία σχέση μ'αυτό.Της λέω πάρε αυτές είναι καλύτερες και δεν έχουν και πολλά συντηρητικά .
  Πάει να τις πάρει και της λέει ο μικρός ...μη πάρεις απ' αυτές που σου είπε αυτή κερδίζει αν τις πάρεις!Ολα κέρδος .....
  Καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολα να πλησιάσεις ,υπάρχουν επικοινωνιακοί παράγοντες που αν τους βρείς είναι εύκολα να πείσεις τη μάζα.Μάζα είναι πια ,απλά είναι χωρισμένη σε ομοιογενείς ομάδες που βέβαια όλες έχουν το ίδιο πρόβλημα ...η επιβίωση που γίνεται
  πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα εφ'όσο δεν υπάρχει σχέδιο και όχι μπαρούφες τσιπρέικες ....οι οποίες μπορεί να γίνουν πυροτεχνήματα για μια βραδιά και την επομένη να ξυπνήσουμε με αποκαίδια .

 13. Αιζενχάουερ avatar
  Αιζενχάουερ 22/05/2012 13:32:52

  Είναι σαφές πλέον ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει διαλέξει στρατηγική και δεν πρόκειται να την αλλάξει μέχρι τις εκλογές. Οι τελευταίες μεταγραφές άλλωστε αποδεικνύουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

  Στις 17 Ιουνίου δεν αναμετρώνται κόμματα και ιδεολογίες. Στις 17 θα αναμετρηθούν τάξεις. Οι έχοντες, οι βολεμένοι και οι φοροδιαφεύγοντες της μεταπολίτευσης με τους κακομοίρηδες, τους άνεργους και τους νεόπτωχους του σήμερα, αυτούς δηλαδή που δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

  Τι πρόκειται να γίνει λοιπόν; Δυστυχώς ή ευτυχώς ακόμα υπάρχει "λίπος" στην οικονομία, αυτό άλλωστε έχουν βάλει στο μάτι και οι δανειστές μας. Οπότε το πιθανότερο είναι να επικρατήσουν οι δυνάμεις της "σύνεσης" (βλέπε ΝΔ) έναντι των δυνάμεων της "απειθαρχίας" (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ).

  Ο Σαμαράς λοιπόν θα βγει πρωθυπουργός σε συνεργασία με 2 ή 3 κόμματα. Στη συνέχεια τα 3 αυτά κόμματα θα τα πάρουν όλα με τη σειρά και θα τα ψηφίζουν. Μεσοπρόθεσμα, μνημόνια, παραμνημόνια ή ό,τι άλλο χρειαστεί για να μας δίνουν οι γερμανοί τη δόση μας και να μας κρατάνε στο ευρω. Και όλα αυτά για μέχρι λίγο μετά τις εκλογές τους, τον Οκτώβριο του 2013.

  Εν τω μεταξύ η ανεργία θα έχει φτάσει στο 30 βγάλε τοις εκατό, εξαιτίας και της απόλυσης αρκετών δημοσίων υπαλλήλων, η ύφεση θα πλησιάζει το διψήφιο και ο μόνος λόγος που δεν θα γίνεται διψήφια θα είναι τα διάφορα πενιχρά "αναπτυξιακά πακέτα" τα όποία όμως όπως είναι φυσικό θα πλιατσικολογούνται κυρίως από τα γνωστά "συμφέροντα" και "νταβατζήδες".

  Τα ποσοστά βέβαια των κομμάτων που θα συνεργάζονται στην κυβέρνηση δεν θα πλησιάζουν όλα μαζί ούτε το 15%, αλλά αυτό δεν θα παίζει κανένα ρόλο. Εδώ το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με 14% για δύο χρόνια και κάνοντας άλλα'ντ'άλλων από το αρχικό του πρόγραμμα, ποσο μάλλον τώρα που το φιλομνημονιακό κονσόρτσιουμ κομμάτων θα έχει ψηφιστεί για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

  Οι διαδηλώσεις θα δίνουν και θα παίρνουν αλλά η σφαλιάρα και τα χημικά θα πηγαίνουν σύννεφο. Έτσι θα πάμε γύρω στο Νοέμβριο του '13 όπου οι καλοί μας φίλοι και σύμμαχοι θα μας πουν ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές λόγω εγγενών αδυναμιών του πολιτικού μας συστήματος και θα μας στείλουν σούμπιτους είτε απευθείας στη δραχμή, είτε πρώτα στην "ευρωδραχμή" και μετά στη δραχμή.

  Βέβαια μέχρι τότε ιδιωτικές περιουσίες πολλών γενεών θα έχουν αλλάξει χέρια και περιουσιακα στοιχεία του κράτους θα έχουν εκχωρηθεί έναντι πενιχρού αντιτίμου, αλλά αυτά δεν θα ενοχλουν, θα είναι τα κολάτεραλ της προσπάθειας για την παραμονή στην ευρωζώνη...

  Μέσα στο όλο κλίμα της τότε περιόδου βέβαια το τελευταίο πράγμα που θα μας απασχολεί θα είναι με ποιον αρχηγό θα κατέβει η νέα ΝΔ στις εκλογές του τέλους του 2013...

  • leleki avatar
   leleki @ Αιζενχάουερ 22/05/2012 13:43:28

   Το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφεις είναι μια άλλου τύπου συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
   Θεωρώ πως οι Έλληνες ψηφοφόροι απέρριψαν και θα απορρίψουν εκ νέου μια τέτοια προοπτική.
   Πάντως αν επικρατήσουν οι δυνάμεις που θέλουν συγκυβέρνηση Σαμαρά -Ντόρας-Βενιζέλου-Μάνου, θα συμβούν αυτά ακριβώς που περιγράφεις.
   Εκεί που διαφωνώ στο ότι διακρίνεις πως υπάρχει λίπος στην οικονομία.
   Προσωπικά , δεν βλέπω ούτε σάλιο να υπάρχει στο 80% των Ελλήνων.
   Με δεδομένο πως έρχονται εκκαθαριστικά, ετακ, έκτακτες εισφορές κ.ο.κ. δεν νομίζω πως οι συμπολίτες μας θα αυτοχειριαστούν δια της ψήφου τους προκειμένου να μη θυμώσει ο Σώυμπλε και ο Βεστερβέλε.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ leleki 22/05/2012 13:54:24

    leleki, σωστός για το 80% των Ελλήνων.
    Δυστυχώς υπάρχει το λοιπό 20 %: Τίγκα σε κεκορεσμένα λίπη τριγλυκερίδια, χοληστερίνη. Έφαγαν τον άμπακα επί 30 - 40 χρόνια. Για να τα "κάψουν", θα χρειαστέι ν' αναλάβει ο Καμμένος ταυτόχρονα την κυβέρνηση στις νήσους Κέιμαν και στην Ελβετία.

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ leleki 22/05/2012 14:33:43

    Εγώ πάλι βλέπω αρκετό σάλιο. Κάθε που γίνεται μια δήλωση του στρατούλη, 1 δις φεύγει έξω. Και δεν υπολογίζω το πόσα έχουν φυγει εδώ και 2-3 χρόνια, για δεκάδες δις μιλάμε, έχουμε χάσει το λογαριασμό. Δεν είναι εφοπλιστές όλοι αυτοί, οι εφοπλιστές και τα μεγάλα τζάκια τα κάνανε τα κουμάντα του έγκαιρα. Απλός κόσμος τα στέλνει. Φυσικά υπάρχει πολύς κόσμος που πραγματικά δεν έχει σάλιο όπως λες αλλά οι γενικεύσεις είναι μάλλον υπερβολικές.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Αιζενχάουερ 23/05/2012 01:26:14

   Καλά όλα αυτά Αιζενχάουερ, αλλά δεν μας λες τελικά και τί να ψηφίσουμε, για να γίνεις πιο σαφής και πιο χρήσιμος ;;;;;;;;
   Ή , τουλάχιστον , τί θα ψηφίσεις εσύ, ως σκεπτόμενος και προβληματιζόμενος και προβλέπων και προφητεύων ;;;;;;;

 14. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/05/2012 13:41:57

  Περιττὸ νὰ πῶ, μὴν νομίζετε ὅτι ὅσοι ψηφίζουν ΔΑΠ στὶς φοιτητικὲς λόγῳ πελατολογίου ρίχνουν καὶ ΝΔ στὶς ἐθνικές, διότι αὐτὸ ἁπλούστατα δὲν ἰσχύει.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/05/2012 13:51:07

   Στις βουλευτικές εκλογές δεν έχει πάρτυ.
   Μόνον στις φοιτητικές.

 15. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 22/05/2012 13:43:19

  Ολοι με τον Αντωνη!

 16. NONOS avatar
  NONOS 22/05/2012 13:45:42

  Αφηστε την εσωστρεφια δε κανει καλο σ'αυτη τη φαση ενας ειναι ο αντίπαλος οχι ο τσίπρας ο δυσαρεστημενος πασόκος δεν ψηφιζει ΝΔ ο αντίπαλος ειναι Τα Καμένα Βούρλα εκει πρεπει να εστιασουμε παντα ο εχθρός ειναι εκ των εσω ολοι μαζι ενωμενοι να ξαναγυρισει ο δεξιος ψηφοφορος τη βαση του και μετα εχουμε πολυ χρόνο ...να φαγωθούμε μεταξυ μας.......

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/05/2012 13:49:40

  Και ποιός θα "φεσωθεί" τότε, άν συμβεί το "μοιραίο", τα 260 δις δια-κρατικού χρέους που έχουμε πλέον; Στον EFSF, ΕΚΤ και ΔΝΤ;
  Μήπως θα αποπληρωθει με τα "περιουσιακα στοιχεία του κράτους που θα έχουν εκχωρηθεί έναντι πενιχρού αντιτίμου"; Αστεία πράματα, μόνος σου το τεκμηριώνεις Στρατηγέ, ότι δεν βγαίνει: 'Έναντι πενιχρου αντιτίμου".
  Γράφω συνεχώς ότι δεν είναι πιά Ελληνικό, αλλά Ευρωπαικό πρόβλημα. Άν συμβεί το "μοιραίο" - από λάθος χειρισμούς, το οικονομικό και πολιτικό σκηνικό σε όλη την Ευρωζώνη, κι ακόμη παραπέρα, θα γίνει σωρός ερειπίων.
  Άν τυχόν συμβεί, ποιός θα χέ@ει τότε τη δραχμή ή τις ιδιωτικές περιουσίες πολλών γενεών - πάπαλα - ή τα περιουσιακα στοιχεία του κράτους - πενταροδεκάρες. Όλοι θα έχουν ν' ασχοληθούν με πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Π.χ. άν αλλοίμονο η φωτιά εκέινη θα μεταδοθεί και στην Ελβετία, Βρετανία ή στα νησιά Κέιμαν. Και πόσο θα καταρρεύσουν τα Γερμανικά ομόλογα - όσο τα Ελληνικά ή κάπως λιγότερο;.
  Είμαι σίγουρος ότι κάθε καθώς πρέπει Έλλην αστός, μ' αυτό κυρίως το αίνιγμα θα ασχολείται τότε.
  Μάλλον ήδη ασχολείται με αυτό.

 18. ontense7 avatar
  ontense7 22/05/2012 13:56:12

  Είμαι εξοργισμένος για την επιστροφή την Ντόρας όπως και πάρα πολλοί φίλοι μου..Τελος πάντων για να μην μας πάρει σαν κεντροδεξιό τουρλουμπούκι και μας σηκώσει στις εκλογές ...ας φροντισουν να βάλουν κόκκινες γραμμές εκεί που πρέπει βοηθώντας τον λαό και όχι μόνο την πάρτη τους????Διαφορετικά τελειώσαμε..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...........

 19. Q-Nihilism avatar
  Q-Nihilism 22/05/2012 14:01:42

  Η αλήθεια είναι ότι η δεξιά θα συσπειρωθεί πολύ και θα λάβει και αρκετούς ψήφους από άλλους χώρους. Η άνοδος όμως δεν θα βασίζεται στο πρόγραμμα της ΝΔ ή τον ΑΣ προσωπικά αλλά κυρίως, κατά την άποψή μου, στο να αποφευχθεί να βγει ο Σύριζα πρώτο κόμμα. Μία λογική του "μη χείρον βέλτιστον" πάνω στην οποία ποντάρει η ΝΔ οφθαλμοφανέστατα, και ίσως και σωστά αν της βγει. Από εκεί και έπειτα θα είναι στο χέρι του ΑΣ αν σχηματίσει μία κυβέρνηση συνεργασίας να πείσει τον κόσμο ότι ψήφισε σωστά.

 20. leleki avatar
  leleki 22/05/2012 14:03:43

  ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΤΟΡΑ!
  Τα πιο πολλά απο αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος!
  Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί
  οτι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.

  Δείτε αναλυτικά:

  - Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα

  - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!

  - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων

  - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας

  - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

  - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων

  - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

  - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

  - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.

  - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης.
  Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

  - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

  - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

  - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

  - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

  - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

  - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

  - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

  - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο

  - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης

  - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών

  - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.

  - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)

  - Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου

  - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)

  - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες

  - Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην... Τουρκία!
  Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν
  απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας και άλλες τέτοιες μπαρούφες.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ leleki 22/05/2012 14:11:04

   Κακά όλα.
   Αλλά η "Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης", τι είναι; Κακό ή καλό μέτρο;
   Δεν ενννοεις φαντάζομαι το αφορολόγητο στο χαμηλό της κλίμακας, αλλά τις φοροπαλλαγές προνομιακών πελατών και τα ειδικά πελατειακά καθεστώτα φορολόγησης.

   • leleki avatar
    leleki @ Ο Θείος 22/05/2012 14:24:41

    Έχει ήδη ανακοινωθεί πως πρόθεση της τρόικας είναι να μην υπάρχει καθόλου αφορολόγητο , δηλαδή να καταργηθεί και αυτό το εξευτελιστικό των 5000 ευρω που ισχύει τώρα και φορολογεί ακόμη και όσους έχουν εισόδημα 400 ευρω μηνιαίως.
    Τα ειδικά καθεστώτα είναι αυτά των ατόμων με αναπηρία, των πολυτέκνων, των ακριτών κλπ.
    Ούτε λόγος βέβαια για αλλαγή καθεστώτος στους έχοντες, πχ στους εφοπλιστές με τις 57 ειδικές φοροαπαλλαγές.

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ leleki 22/05/2012 14:22:28

   Σε αυτές τις εκλογές, με πιθανότητα 75%, η ΝΔ θα σχηματίσει κυβέρνηση. Το τι θα γίνει στη συνέχεια το διατύπωσα παραπάνω.

   Τώρα στην περίπτωση που το ΣΥΡΙΖΑ κάνει κυβέρνηση (πιθανότητα 25%) η καταστροφή θα είναι άμεση.

   Οι γερμανοί και οι αμερικανοί, οι αγορές κατ'ουσίαν, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στη πρώτη πίεση που θα δεχθουν από έναν τυχαίο αριστερό ηγετίσκο κάποιου ασήμαντου κρατιδίου. Δεν απλά είναι θέμα πρεστίζ, είναι θέμα επιβίωσης τους.

   Τι θα γίνει; Με απλά λόγια:
   Θα μας ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΝ.
   Θα ΣΕΡΒΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ.
   Ως και ο Πούτιν μας "κρέμμασε" με το καλημέρα στους G8.

   Ο Τσίπρας έχει μεγάλα πολιτικά προσόντα αλλά θα πρέπει επιτέλους να ξεχωρήσει στο μυαλό του την γεωπολιτική από το online πόκερ που πιθανόν παίζει στον ελεύθερο χρόνο του...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αιζενχάουερ 22/05/2012 14:28:32

    Το online πόκερ μου θυμίζει το play station κάποιου άλλου πολιτικού ηγέτη, αλλοίμονο...
    Όσο για την γεωπολιτική, καλύτερα να την ξεχάσει προ το παρόν.
    Το σπόρ αυτό δεν "δουλεύει" σε χώρες συνδεδεμένες με νοσοκομειακό κύκλωμα παροχής οξυγόνου και με φιάλη ορρου.
    Αυτά, μετά το εξιτήριο, πρώτα ο Θεός.

   • aris avatar
    aris @ Αιζενχάουερ 22/05/2012 18:48:36

    Στρατηγέ, με τέτοιο λαμπρό όνομα και κιοτεύεις ωρέ?
    Και είσαι και απόγονος του Καραισκάκη?
    Ετσι όπως είμαστε τώρα ξέρεις τι θα μας κάνουν οι Γερμανοαμερικάνοι? Το λέει ο ίδιος ο Καραισκάκης:
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην-να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον μπούτσον».
    Στρατηγός Γεώργιος Καραισκάκης (1782-1827)

    O Tσίπρας είναι δυστυχώς πολύ ευγενικός μαζί τους.
    Σερβοποιημένοι είμαστε ήδη. Αν αυτοί είναι ΤΟΣΟ ΖΩΑ, αξίζει να τους φερθούμε ανάλογα. Μην φοβάσαι η ΝΔ δεν πρόκειται να κανει κυβέρνηση τώρα αφού δεν την έκανε στις 6 Μαίου. Αρα το σενάριό σου του αργού αλλά σίγουρου θανάτου δεν θα ισχύσει. Θα μεσολαβήσουν άλλα αναπάντεχα γεγονότα. Μετά τις 17 Ιουνίου για εμάς τουλάχιστο τα χειρότερα θα είναι πίσω...Αλλοι θα έχουν το πρόβλημα και ή θα το λύσουν ή θα χαθούν. Εμείς θα επιβιώσουμε πολύ ευκολώτερα απ' αυτούς...

 21. cielo avatar
  cielo 22/05/2012 14:05:00

  @papasmurf

  Τωρα?
  Τωρα αποφασισε να ξαναχτισει??
  Δυο χρονια και βαλε τωρα τι εκανε???

  Εκοβε φετουλες απο την ΝΔ και τις πεταγε, αυτο εκανε και τωρα προσπαθει να τις ξαναμαζεψει.
  Δυο χρονια και βαλε τωρα ηταν πολυ απασχολημενος με αυτες τις "λεπτες εσωκομματικες διεργασιες και ισορροπιες"... τοσο απασχολημενος που ξεχασε να κανει αυτο που ωφειλε, να κανει ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

  Να υψωσει φωνη υπερ της Πατριδας.
  Να υψωσει φωνη υπερ εμου, του πολιτη, εναντιον του καθε ΓΑΠ και Παγκαλου που ανερυθριαστα μας καθυβριζαν εντος και εκτος της χωρας.
  Να ξεφωνισει καθε υπουργοποιημενο ρεμαλι που εκανε παρτυ με τα κρατικα κονδυλια μεχρι και τις παραμονες των εκλογων ακομα.
  Χιλια δυο πραγματα θα μπορουσε να ειχε κανει και ΕΠΕΛΕΞΕ να μην κανει.

  Τωρα θυμηθηκε να ξαναχτισει... θα τρελλαθω!

  Τον ψηφισα και θα τον ξαναψηφισω... αλλα με κρυα καρδια, με ελαχιστες ελπιδες και με πολλη πικρα μεσα μου για την καταντια μας.

 22. dim avatar
  dim 22/05/2012 14:08:14

  Αύριο είναι μια πολύ κρίσιμη μέρα γιατί θα έχει μια και μοναδική ευκαιρία ο Σαμαράς να βάλει στο επίκεντρο της συζήτησης τα ρεαλιστικά θέματα πάνω στα οποία μπορεί να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση. Και όχι μόνο να τα θέσει, αλλά να αποσπάσει και δηλώσεις – κείμενο αποφάσεων από ΕΛΚ και σύνοδο κορυφής, ότι αυτό το πρόγραμμα που τους κατέθεσε ο Σαμαράς είναι και ρεαλιστικό και προς τη σωστή κατεύθυνση. Να πούνε δηλαδή ότι τέτοιες προτάσεις μέσα στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας είναι έτοιμοι να τις συζητήσουν. Προτάσεις όμως για ακύρωση της υπάρχουσας συμφωνίας και επανεξέταση από την αρχή όλων των θεμάτων δεν συζητάνε, και αν αυτή είναι η πρόθεση της Ελλάδας, καλό θα ήταν από τώρα να ετοιμαζόμονται οι Έλληνες για την έξοδό τους από την Ευρωζώνη.

  Απλά και κατανοητά λόγια, για να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης πριν πάει να ψηφίσει, ότι έχει μπροστά του δύο δρόμους.

  Το δρόμο της λογικής, των επιχειρημάτων και του ρεαλιστικού προγράμματος Σαμαρά που θα τροποποιήσει τις πολιτικές του μνημονίου και θα βγει η χώρα από τη κρίση.

  Ή το δρόμο του τσαμπουκά, της ακύρωσης όλων των συμφωνηθέντων, και της απειλής της Ελλάδας προς του Ευρωπαίους ότι ή κάθεστε να τα δούμε όλα απο την αρχή (και μάλιστα με ατζέντα κρατισμού!!) ή αν μας κόψετε τη χρηματοδότηση, μπορεί εμεις να καταστραφούμε αλλά έχετε κι εσείς να χάσετε πολλά...

  Και ναι το δέχομαι ότι ο κόσμος μπορεί να είναι δύσπιστος, ότι μέχρι να τροποποιηθούν οι πολιτικές και να αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα ανάπτυξης θα είναι τα πράγματα δύσκολα. Αλλά το βασικό βήμα έχει ήδη γίνει. Ήδη έχουν καταλάβει ότι η πολιτική της μονομερούς λιτότητας δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα και είναι έτοιμοι να δώσουν επιμήκυνση και πακέτα για ανάπτυξη. (αυτό που φώναζε δηλαδή ο Σαμαράς τη νύχτα του δεύτερου μνημονίου - «Εμπιστευτείτε με, δεν εγινα ξαφνικά μνημονιακός. Απλά μας κρατάω τώρα μέσα στην Ευρώπη, ώστε σύντομα που η Ευρώπη θα δει το λάθος της και θα δώσει ανάσα και πακέτα για ανάπτυξη, εμείς να είμαστε ακόμα μέσα για να τα αξιοποιήσουμε»

  Και τώρα που όλοι είναι έτοιμοι να ακούσουν το σχέδιο Σαμαρά για μεταρρυθμίσεις προς τη κατευθυνση της ανάπτυξης (λιγότερο κράτος, μείωση φορολογίας, τόνωση της επιχειρηματικότητας, νέες θέσεις εργασίας μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, ρεαλιστική αποκατάσταση χαμηλόσυνταξιούχων, αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας), εμείς ώς λαός με τη ψήφο μας τι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε? Να αυτοκτονήσουμε στέλνοντας στην Ευρώπη στις 18 Ιούνη έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό που θα πάει και θα τους πει:

  Κύριοι Ευρωπαίοι, καλησπέρα. Καταρχάς να σας πω τα εξής: Είσαστε τοκογλύφοι, ευρωναζί, από σήμερα το πρωί το μνημόνιο έχει ακυρωθεί, δε συζητάμε τίποτα πάνω σε αυτό, ο λαός αποφάσισε, το μνημόνιο είναι νεκρό. Αν θέλετε πάμε να επανεξετάσουμε από την αρχή όλη τη στρατηγική της Ευρώπης, και να συνεχίσουμε τη δανειακή σύμβαση πάνω σε όρους που θα καθοριστούν τώρα από την αρχή

  Εξέλιξη συζήτησης

  Σενάριο Α

  Απάντηση Ευρωπαίων: Αφού κύριε Τσίπρα το μνημόνιο είναι νεκρό, και εμείς είμαστε τοκογλύφοι και ευρωναζί, δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, καλη τύχη με τα ελλείμματα σας και αφού δε θέλετε τη χρηματοδότηση μας, σας εύχομαι να βρείτε αλλού χρηματοδότες, αλλιώς η επιστροφή σας σε εθνικό νόμισμα είναι προφανώς αναπόφευκτη.

  Τσίπρας: Μα καλά, δε θα χάσετε κι εσείς πολλά αν πάμε σε εθνικό νόμισμα?

  Ευρώπη: Φυσικά και θα χάσουμε κι εμείς, αλλά αυτά που έχουμε να χάσουμε αν υποκύψουμε τώρα σε ωμό πολιτικό εκβιασμό από εσάς θα έιναι πολύ πιο πολλά, αφού μετά θα απαιτήσουν να δεχθούμε τεράστια ελλείμματα και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και τότε είναι που η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει οριστικά....

  Τσίπρας (από μεσα του): Την κάτσαμε τη βάρκα, δεν έπιασε ο εκβιασμός, πάμε στη δραχμούλα μας


  Σενάριο Β

  Απάντηση Ευρωπαίων: Μάλιστα, επειδή είμαστε από τη φύση μας ψύχραιμοι, ας ξεπεράσουμε τους χαρακτηρισμούς και ας ακούσουμε ποιο είναι το δικό σας σχέδιο εξόδου από τη κρίση, ώστε να κάνουμε κι εμεις πίσω, αλλά να δούμε πώς κι εσείς θα μειώνεται σιγά σιγά τα ελλειμματα σας και θα γίνετε μια ανταγωνιστική κοινωνία.
  Τσίπρας: Κοιτάξτε το σχέδιο μας είναι πολυ ξεκάθαρο. Επειδή πιστεύουμε ότι εισαστε τοκογλύφοι, ξεκινάμε με λογιστικό προσιορισμό του χρέους για να μας κόψετε πέρα από τα 110 δις που μας κόψετε ήδη, και άλλα 150-180 δις. Τώρα ως προς τις πολιτικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε: Θα κρατικοποιήσουμε ξανά ότι αποκρατικοποίηθηκε τα τελευταία χρόνια, και φυσικά ουτε συζήτηση για ιδιωτικοποίηση κρατικών οργανισμών. Θα δώσουμε ξανά αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, θα προσλάβουμε 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, θα βάλουμε φόρους στη ναυτιλία, στο τζίρο επιχειρήσεων, θα δημεύσουμε καταθέσεις κλπ κλπ

  Ευρώπη: Μα καλά, αυτά πρώτον θα εκτινάξουν και πάλι τα ελλείμματα και δεύτερον με μια κρατικοδίαιτη κοινωνία και με ασφυξία στην ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη, άρα θα μειώνονται τα έσοδα και θα αυξάνονται τα έξοδα του κράτους

  Τσίπρας: Όχι, όχι, θα φορολογήσουμε τους πλουσίους και τους εφοπλιστές και θα μαζέψουμε έσοδα

  Ευρώπη: Μα άν φορολογήσετε εφοπλιστές και επιχειρήσεις, δεν το έχουν σε τίποτα να αλλάξουν σημαία οι πρώτοι, και έδρα οι δεύτεροι. Το σχέδιο σας λυπούμαστε αλλά δεν έχει ούτε ένα κοινό σημείο με το τι πιστεύουμε εμείς. Και εμείς οι γερμανοί ευρωναζί, αλλά και ο σοσιαλδημοκράτης ολαντρέου όπως τον είπατε, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει δημοσιονομίκη σταθερότητα, και τα πακέτα ανάπτυξης να πάνε να τονώσουν την ιδωτική οικονομία, και όχι να καλύπτουν τις ανάγκες ενός τεράστιου κράτους όπως το περιγράφετε εσείς. Καλή τύχη στα σχέδια σας κλπ κλπ (τα ίδια με τη κατάληξη του σεναρίου Α, σε σχέση με το πως θα μας αφησετε, αφού θα χάσετε κι εσείς κλπ κλπ)

  Τσίπρας: (από μεσα του): Την κάτσαμε, πως δε το είχα σκεφτεί αυτό....πρόσω ολοταχώς για δραχμούλα Ελληνες...

 23. firiki2010 avatar
  firiki2010 22/05/2012 14:12:59

  Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί στις εκλογές είναι όπως επισημαίνει και η ανάρτηση) το: "Ποια Ελλάδα θέλουμε;" Διότι πέραν του μνημονίου υπάρχουν και δεκάδες άλλα σημαντικά ή και σημαντικότερα πράγματα . Το να εγκλωβιστούμε σε μια συζήτηση στο τι θα διαπραγματευθούμε, με ποιους θα διαπραγματευθούμε , πως θα διαπραγματευθούμε και τι θα γίνει αν δεν έχουμε τα ποθούμενα αποτελέσματα θα μας κάνει να χάσουμε το δάσος. Η διαπραγμάτευση στην Ευρώπη είναι συνεχής, είναι τρόπος ζωής. Το θέμα είναι σε ποια κατεύθυνση θέλουμε νατραβήξουμε!

 24. Μακεδόνας avatar
  Μακεδόνας 22/05/2012 14:13:08

  Είναι λάθος το δίλλημα Ευρώ ή δραχμή και κακώς το έχει κάνει σημαία η Ν.Δ.
  Σε αυτές τις εκλογές το πραγματικό διακύβευμα είναι αν θα επιλέξουμε να δούμε την πραγματικότητα ή θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό του τύπου "λεφτά υπάρχουν","Τσοβόλα δώστα όλα"," καταγγελία του μνημονίου", "επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου".Πρέπει να μας πει ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ τι θα επαναδιαπραγματευτούν και τι θα κάνουν στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτή, που σίγουρα δεν θα γίνει, η πρόταση μας.Γιατί είναι άλλο να ζητάμε πόρους για ανάπτυξη, μεγαλύτερο περιθώριο για προσαρμογή, βοήθεια προς τον ιδιωτικό τομέα μέσα από ισχυρές τράπεζες και άλλο να ζητάμε την συνέχιση λειτουργίας ενός σπάταλου κράτους και την διαιώνιση κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών.Πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα δίχτυ προστασίας των πραγματικά ανέργων και ένα σκληρό κυνηγητό φοροφυγάδων και λαμογιών.Πρέπει να ζητήσουμε την ανοχή, για τις περικοπές, των εργαζόμενων με την υπόσχεση όταν έρθουν καλύτερες μέρες θα γίνει διόρθωση των αδικιών.Οι πρώην Πασόκοι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ που βούλιαξαν, με την ανοχή μας, την οικονομία μετοίκησαν χωρίς ντροπή προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά για να διατηρήσουν, όπως αφελώς πιστεύουν, τα προνόμια τους.Η πλειοψηφία των εργαζομένων αυτού του τόπου, που χρόνια δουλεύει σκληρά και αδιαμαρτύρητα, πρέπει να αντιληφθεί ότι ενάς δεύτερος Α. Παπανδρέου στα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει να του προσφέρει τίποτα και να καταλάβει ότι τα συμφέροντα του δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των Παναγόπουλου-Φωτόπουλου.Αν ο ελληνικός λαός ξαναδιαβάσει τις προεκλογικές θέσεις και προειδοποιήσεις Καραμανλή το 2009 θα καταλάβει πόσο επιπόλαια λειτούργησε τότε και πόσα δεινά υπέστη εξαιτίας εκείνου του λάθους. Η είσοδος μας στην ΕΟΚ και η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ είναι κατακτήσεις που δεν πρέπει να βάλουμε σε κίνδυνο. Είναι η εγγύηση του μέλλοντος των παιδιών μας.Οι οπαδοί της δραχμής δεν μας αφορούν.Θυσίες ναι αρκεί και σύντομα θα δούμε φως στο τούνελ. Είναι ένας ακόμη πόλεμος που οι έλληνες πρέπει να κερδίσουμε.Σε όλες τις μάχες άλλωστε που έδωσε ο ελληνισμός κάποιοι απουσίαζαν.Δεν μας πειράζει!

  • dim avatar
   dim @ Μακεδόνας 22/05/2012 16:22:29

   Το δίλημμα πρέπει να μπει και στις 2 κατευθύνσεις:

   α) Ευρώ ή δραχμή, με την έννοια ότι αν ο Τσίπρας κάνει πράξη τις απειλές του για ακύρωση του μνημονίου, οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη απόφασίσει ότι το κόστος του να υποκύψουν στον εκβιασμό της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του να μας αφήσουν να φύγουμε (γιατι αν ενδώσει στο δικό μας εκβιασμό για συνέχιση των τεραστίων ελλειμμάτων μας, τότε θα ζητούν και οι άλλοι να διατηρούν τεράστια ελλείμματα και έτσι η ευρωζώνη θα καταρρεύσει οριστικά). Άρα εμμονή στην ακύρωση του υπάρχοντος μνημονίου οδηγεί στη δραχμή και την εξαθλίωση. Ξεκαθαρα πράγματα και πολύ ξεκαθαρισμένα πια και από τους Ευρωπαίους

   β) Πάμε μπροστά ή οπισθοδρομούμε?
   Μπροστά σημαίνει μέσα στην Ευρώπη, με κατεύθυνση αναπτυξιακή, μεταρρυθμίσεις, μείωση του κράτους, αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της χώρας, μεσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία με νέες θέσεις εργασίας σε παραγωγικού τομείς

   Οπισθοδρόμηση σημαίνει υιοθέτηση πολιτικών που μας έφεραν ως εδώ. Τεράστιο και αντιπαραγωγικό κράτος, αντικίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα στο να επενδύσει και να φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, διαιώνιση της συνδιαλλαγής πολίτη με τα τεράστια γρανάζια γραφειοκρατίας και διαφθοράς του δημοσίου τομέα κλπ. Και προφανώς μια τέτοια πολιτική, οδηγεί αυτόματα και στη δραχμή, που είναι και το πρώτο δίλημμα, αφού οι Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να συναινέσει σε πολιτικές εκτροχιασμού του πρωτογενούς ελλείμματος σου, και άρα θα διακόψει το πρόγραμμα χρηματοδότησης σου, και ό μόνος δρόμος για σένα μετά είναι να κόψεις δραχμές για να πληρώνεις τα ελλείμματα σου, ξυπνώντας βέβαια έτσι και το τέρας του υπερπληθωρισμού….

   • aris avatar
    aris @ dim 22/05/2012 18:28:12

    Aγαπητέ dim,
    κάνεις ενα βασικό λάθος όταν λές ότι: "οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη αποφασίσει ότι το κόστος του να υποκύψουν στον εκβιασμό της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του να μας αφήσουν να φύγουμε (γιατι αν ενδώσει στο δικό μας εκβιασμό για συνέχιση των τεραστίων ελλειμμάτων μας, τότε θα ζητούν και οι άλλοι να διατηρούν τεράστια ελλείμματα και έτσι η ευρωζώνη θα καταρρεύσει οριστικά)."
    Το κόστος της αποχώρησης της Ελλάδος κατα μέσον όρο υπολογίζεται σε 700 δίς Ευρώ. Η Γκάρντιαν λέει 1000 δις.
    Αν αυτή τη στιγμη η ΕΚΤ τυπώσει 700 δίς και τα μοιράσει αναλογικά στα PIIGS επιστρέφουν όλοι στις αγορές και σώζονται. (Το χρέος όλων θα πάει κάτω απο το 100%). Και μόνο η κίνηση αυτή θα αναστρέψει άρδην το κλίμα στις αγορές...
    Αν αφήσει την Ελλάδα να "πέσει" θα χάσει τα 700-1000 δίς και αν επιβιώσει, γιατί θα προκύψουν και άλλες απρόβλεπτες "καραμπόλες", μετά θα πρέπει να τυπώσει αλλα 1000 δις για να σώσει τελικά τους υπόλοιπους οι οποίοι δεν θα σωθούν αυτομάτως και δωρεάν επειδή θα αποκοπεί η Ελλάδα...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ aris 22/05/2012 18:40:58

     Τείνω πιά να πιστεύω, ότι οι διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη έχουν πιά ξεφύγει από το μονόπλευρο δίλημμα κόστους /ωφέλειας (με οικονομικούς όρους). Ξέρουν ότι οικονομικά, το κόστος της αποχώρησης της Ελλάδος, σύν τα "παράπλευρα", είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος επανόρθωσης του λάθους με την Ελλάδα να μένει στην Ευρωζώνη. Ξέρουν και για την μεγάλη πιθανότητα ντόμινο και ολικού big bang.
     Το δίλημμα ειναι πιά κυρίως πολιτικό: Έχουμε σύγκρουση Ευρωπαικων πολιτικών οικογενειών, με τις προγραμματικές αποστάσεις τους να μεγαλώνουν ταχύτατα. Και κυρίως, δύο αντικρουόμενες πολιτικές προτάσεις: Να συνεχισθεί η πορεία της Ευρώπης όπως την ξέραμε από την εποχή του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας; Ή με αφορμή την κρίση να πάμε σε πιό συνεκτική Ευρώπη, με οικονομική και πολιτική ένωση, κοινό προυπολογισμό, κοινά δημοσιοοικονομικά, κοινό φορολογικό σύστημα, κοινό τραπεζικό σύστημα και κοινά εγγυημένο δανεισμό και χρέος (ευρωομόλογο).
     Θα υπάρξει τελικά συμβιβασμός, ωστόσο θα φαίνεται ο νικητής και ο ηττημένος.
     Αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι κυρίως, να προλάβουν.

     • aris avatar
      aris @ Ο Θείος 22/05/2012 19:45:14

      Θείε συμφωνώ μαζί σου οτι θα πάμε σε πιό συνεκτική Ευρώπη, με οικονομική και πολιτική ένωση, κοινό προυπολογισμό, κοινά δημοσιοοικονομικά, κοινό φορολογικό σύστημα, κοινό τραπεζικό σύστημα και κοινά εγγυημένο δανεισμό και χρέος (ευρωομόλογο). Το ποτάμι της εξέλιξης δεν γυρίζει πίσω. Και το κτήνος της απληστίας των υπερτραπεζών θα δαμαστεί ή θα εξοντωθεί στο τέλος.
      Αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι κυρίως, να μην καθυστερούν άλλο αφήνοντας το κτήνος να μας πετσοκόβει ως την τελευταία στιγμή. Γι αυτό καλά κάνει ο Τσίπρας και τους ρίχνει μολότωφ...Οταν σε τρώνε πρέπει να αντιδράς και όχι να κάνεις σαβουάρ βίβρ.
      Ο Τσίπρας μίλησε στον Ολλαντ σαν άντρας. Οχι σαν ανόητος νεαρός όπως νομίζουν πολλοι επειδή έχουν ξεχάσει πρό πολλού τι σημαίνει ειλικρινής ιδεολόγος πολιτικός. Οπως διαπιστώνεις και εσύ, χρόνος για αβρότητες δεν υπάρχει. Ολοι οφείλουν να ξεκαθαρίσουν με ποιόν είναι.
      Το λάθος του ο Ολλάντ, να ταυτιστεί με το πιο διεφθαρμένο και αποτυχημένο κόμμα της ΕΕ και με τον πιό αποτυχημένο υπουργό οικονομικών της εν μέσω της κρίσεως, θα το καταλάβει σύντομα. Η γκάφα του δικαίωσε τον Τσίπρα. Πρέπει να τους ταρακουνήσει όλους "ο μικρός" για να ξυπνήσουν πριν μας καταπιεί όλους το θηρίο...

 25. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 22/05/2012 14:14:08

  Γλαφυρότατος, και (δυστυχώς) ρεαλιστικότατος...
  Ο Τσίπρας την έχει δει "grand poker player": απειλές μπλόφες, τακτικισμοί. Νομίζει ότι οι Ευρωπαίοι χάφτουν μύγες...

 26. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/05/2012 14:31:25

  Το "Ολαντρέου" με εξέπληξε αρνητικά, ήταν πολύ χοντρή "πατάτα Νευροκοπίου".
  Δεν είχα τον Τσίπρα για αφελή, παρά τα άλλα του μειονεκτήματα. Τώρα αμφιβάλλω.

  • dim avatar
   dim @ Ο Θείος 22/05/2012 16:09:19

   Θυμάμαι και σε άλλη μας συζήτηση που σου έλεγα ότι το παιχνίδι συμβιβασμού στην Ευρώπη θα παιχθεί στο πολιτικό χώρο ανάμεσα σε ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατια και νεοφιλελευθερισμού. Ο Τσίπρας και η Ριζοσπαστική Αριστερά είναι πολύ πιο αριστερά από το ζύμωμα στο μεσαίο χωρο που πάει να γίνει στην Ευρώπη. Και μου έλεγες ότι στη πολιτική γίνονται ελιγμοί και θα γίνουν οι "απαραίτητες μετατοπίσεις" στις θέσεις του Σύριζα.

   Πρώτον, αποδεικνύεται ότι στην πρώτη έξοδο του σε ευρωπαϊκό ακροατήριο μιλάει υποτιμητικά για τον μόνο "εν δυνάμει" σύμμαχο της Ελλάδας,

   Δεύτερον, αν πραγματικά είναι να κάνει κι αυτός κωλοτούμπα, τότε γιατί να τον προτιμήσει ο ελληνικός λαός ? (αφού και κωλοτούμπα να κάνει στο θέμα ακύρωσης, ό πυρήνας του προγράμματος ενός καθαρού αριστερού κόμματος δε φέρνει ανάπτυξη αλλά διαιωνίζει τα προβλήματα που πάντα κουβαλάει μαζί του ο κρατισμός)

   Αφού και ο Σαμαράς κωλοτούμπας ήταν (δε το πιστεύω, αλλα για χάριν της κουβέντας το λέω), αφού και ο Τσίπρας κωλοτουμπας είναι, γιατί να μην επιλέξουμε το ρεαλιστικό προγραμμα? Ο κόσμος δε θέλει το κρατισμό του Τσίπρα, τις υποσχέσεις του ότι θα καταργήσει το μνημόνιο θέλει, αν αυτό είναι ένα ψέμα, τότε απομυθοποιείται ο Τσίπρας και το πρόγραμμα του είναι έτσι κι αλλιώς αδύναμο, ανέφικτο και εκτός « Ευρωπαϊκής λογικής».

   Αφού η Αριστερά στην Ευρώπη είναι απομονωμένη και δογματική δεν θα ακουστεί καν ο Τσίπρας στην Ευρώπη των τωρινών 16. Δε πρόκειται να κάνουν δεκτά τα αιτήματα του (όχι από πείσμα, αλλά γιατι πιστεύουν ότι μια αριστερή ατζέντα οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης που όλοι θέλουν), οπότε ή θα κάνει κωλοτουμπα (αλλά θα λουστούμε μια ατζέντα κρατισμού και θα γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω) ή θα επιλέξει να ανατιναχθεί και θα γυρίσουμε 60 χρόνια πίσω...

   Στις 17 Ιούνη έχουμε δύο μόνο επιλογές (ανεξάρτητα από ευρώ ή δραχμή):

   ή προχωράμε μπροστά, τα αλλάζουμε όλα, περιορίζουμε το σπάταλο κράτος, μεταφέρουμε ανθρώπινο δυναμικό από το αντιπαραγωγικό κράτος σε τομείς που η χώρα έχει πλεονεκτήματα και που μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα τα αξιοποιήσουμε…

   ή γυρίζουμε 30 χρόνια(ή 60 χρόνια με δραχμή) πίσω, διογκώνουμε τον κρατισμό, καταστρέφουμε τον ιδιωτικό τόμεα και ό,τι παραγωγικό έχει μείνει ακόμα στο τόπο μας, και μάλιστα μη μπορώντας να ακολουθήσουμε καν τον εναλλακτικό ‘σοσιαλιστικό’ τρόπο δημοσίων επενδύσεων και ανάπτυξης μέσω δραστηριοτήτων του κράτους, αφού οι αγορές έχουν κλεισει, η Ευρώπη δε χρηματοδοτεί χώρες που υμνούν τον κρατισμό, και η δραχμή που αναγκαστικά θα καταφύγουμε θα πρέπει να τυπώνεται με τέτοιους ρυθμούς που όποια αποτελέσματα δημόσιας επένδυσης πάνε να παραχθούν, θα καταβροχθίζονται από το τέρας του υπερπληθωρισμού…

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ dim 22/05/2012 16:20:58

    Το ζωτικό θέμα είναι ν' αλλάξει ριζικά η όλη Ευρωπαική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης.
    Όχι άν θ' αλλάξει (και πως) ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς.
    Δεν νομίζω ότι "παίζονται" πιά πολλά εντος Ελλαδος. Είμαστε όμως ως χώρα (λόγω και της πολιτικής αστάθειας) ένας από τους σοβαρούς παράγοντες κινδύνου, που μπορούν να οδηγήσουν στο μοιραίο "λάθος". Να σκάσει η Ευρωζώνη όχι λόγω προθεσεων αλλά από λάθος χειρισμών.
    Συμφωνώ ότι πρόκειται πιά για Ευρωπαικό "ντέρμπυ" με αντιπαλους από τη μία μεριά τη Σοσιαλδημοκρατία (συν συμμάχους της π.χ. Πράσινους, μερικούς Φιλελευθερους και δυνητικούς "αποστάτες" του ΕΛΚ - π.χ. Σαμαράς), και από την άλλη τον "ξεροκέφαλο" Μερκοζικό πυρήνα του ΕΛΚ (εκτιμώ ότι θα "πέσει επί των επάλξεων"). Η Αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ ειναι μάλλον περιθωριακό, πλευρικό στοιχείο αυτής της διαμάχης. Θα μπορεσει να λειτουργήσει και αυτή ως μικρός παράγοντας διαμόρφωσης συσχετισμών δύναμης, θα μπορέσει να κάνει συμπράξεις και να επιλέξει αντίπαλο; Ίδωμεν. Η "πατάτα Νευροκοπίου" είναι κακός οιωνός, αδεξιότητας στην καλύτερη περίπτωση, μεγάλης πολιτικής ανεπάρκειας στην πιθανότερη.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ dim 22/05/2012 17:53:17

    Είσαι πολύ παραστατικός στη γραφή σου. Μπράβο dim! Συνέχισε έτσι , ώστε να γίνεται κατανοητό από τον καθένα , τι ακριβώς μας περιμένει αφ'ενός, και πόσο φουσκωμένος από τα μέσα, αλλά ανεπαρκής και επικίνδυνος είναι ο Τσίπρας, αφ'ετέρου.

 27. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/05/2012 14:34:44

  Λοιπόν, ἔχουμε καὶ λέμε:

  α) Ὁ μείζων στόχος εἶναι νὰ βγεῖ ἠ ΝΔ πρῶτο κόμμα.
  β) Τὸ ΠΑΣΟΚ ἔχει χάσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ τὴ δεύτερη θέση: ὅ,τι μ**** καὶ νὰ κάνει ὁ Τσίπρας, τὸ ΠΑΣΟΚ δὲν ξαναγίνεται δεύτερο. Ἐπίσης, τὰ στελέχη του ἔχουν συμβιβαστεῖ μὲ τὴν ἰδέα πὼς ἔχουν χάσει ὁριστικὰ τὸ παιχνίδι καὶ δὲν ἔχουν πρόβλημα νὰ γίνουν μετεκλογικὴ "οὐρὰ" τοῦ Σαμαρᾶ.
  γ) Ὡς ἐκ τούτων, τὴν ΝΔ τὴν συμφέρει νὰ ἐπιστρέψουν κάποιες πασοκικὲς μάζες ψηφοφόρων ἀπὸ τὸν ΣΥΡΙΖΑ στὸ ΠΑΣΟΚ. Ἔτσι μειώνεται ἠ πιθανότητα πρωτιᾶς τοῦ ΣΥΡΙΖΑ (ἄρα αύξάνεται ἡ πιθανότητα πρωτιᾶς ΝΔ) χωρὶς νὰ ὑπάρχει σοβαρὸς κίνδυνος. Προσοχὴ στὴν ταύτιση μὲ τὸ ΠΑΣΟΚ ὅμως, αὐτὸ μᾶς ἔφαγε τὴν τελευταία φορά.

  Συμπέρασμα: ὁ Βενιζέλος πρέπει νὰ συμμετάσχει στὸ ντημπέητ. Ἂν οἱ πασόκοι ψηφοφόροι πάρουν τελεσίδικη ἀπόφαση ὅτι τὸ ΠΑΣΟΚ ἔχει πεθάνει, δὲν θὰ γυρίσει κανείς τους, θὰ τὸ ρίξουν ὅλοι ΣΥΡΙΖΑ. Δὲν περίμενα ποτὲ ὅτι θὰ τὸ ἐκστομίσω αὐτὸ (ὅσα φέρνει ἡ ὥρα...), ἀλλά: πρέπει νὰ νεκραναστήσουμε τὸ ΠΑΣΟΚ!!!

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/05/2012 14:40:57

   Σωστός. Μόνο που το β) το βλέπω χλωμό. Η συσπείρωση του Πασόκ είναι τραγική τουλάχιστον στη Μακεδονία. Πιο πιθανό είναι να ψηφίσουν ΝΔ λόγω αντίδρασης στο Σύριζα.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Q-Nihilism 22/05/2012 15:00:43

    περιττὸ νὰ σοῦ πῶ, ἀααακόμα καλύτερα!!!

 28. leleki avatar
  leleki 22/05/2012 14:36:34

  Οι πιθανότητες να βγεί η ΝΔ πρώτο κόμμα είναι ελάχιστες.
  Η δεξαμενή από όπου μπορεί να αντλήσει ψηφους είναι της τάξεως των 5-6% το πολύ.
  Δεν ξέρω αν θα μπορεσει να συγκυβερνήσει χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, το θεωρώ εξαιρετκά απίθανο σενάριο.
  Ακόμη και στην περίπτωση που η ΝΔ βγει πρωτο κόμμα με ένα ποσοστό της τάξεως του 25% (το νούμερο δεν βγαίνει με κανέναν τρόπο, αλλά ας το πάρουμε ως υπόθεση εργασία) και πάρει 120 έδρες δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με το Πασόκ του 10-12% .
  Θα είναι μια κυβέρνηση του 35-37% απολύτως απονομιμοποιημένη στην κοινωνία και δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε μερικές εβδομάδες.
  Νομίζω πως το «θα μας πετσοκόψουν» εάν δεν ψηφίσουμε ΔΝΤ, θυμίζει τις απειλές των κεμαλικών εναντίον του Ερντογάν όταν άρχισε να φυλακίζει στρατηγούς. Όλα εξαρτώνται από την πυγμή του ηγέτη και την πίστη του στο δίκαιο της υποθέσεως που υπηρετεί.

  • dim avatar
   dim @ leleki 22/05/2012 16:03:32

   Αν ο λαός τώρα που ξέρει ότι στις επόμενες εκλογές ή θα μείνουμε Ευρώπη ή θα γίνουμε Αφρική, δώσει στη ΝΔ μόνο 25%, τότε είναι άξιος της μοίρας του.

   Η Ευρώπη αλλάζει και το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα για έξοδο από τη κρίση με ανάπτυξη είναι αυτό της ΝΔ.

   Αν ο κόσμος επιλέξει να πάμε έξω με νταηλικια, φωνάζοντας τους ότι είναι τοκογλύφοι κλπ, να ξέρει ότι αυτό συνεπάγεται δραχμή, εξαθλίωση, ερείπια, πάρτυ των συμμοριών και διεθνής απομονωση της χώρας.

   Αν οι συνταξιούχοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι άνεργοι, οι νοικοκυρές, οι οικογενειάρχες που σκέπτονται το μέλλον των παιδιών τους, και η μεσαία τάξη στην Ελλάδα, όλοι μαζί είναι μόνο 25% και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι τζογαδόροι, οι κρατικοδίαιτοι, οι μπαταχτσήδες, οι νέοι 18-24 που δεν μπορούν τώρα να καταλάβουν τι παίζεται και ακολουθούν τη μόδα (Σύριζα ή ΧΑ), και οι αριστεροί ιδεολόγοι που πιστεύουν σε ένα άλλο σύστημα είναι 75% ε ναι, τότε η ΝΔ θα πάρει μόνο 25%...

   Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και παρόλα αυτά δε ψηφίσεις ΝΔ, συγχώρεσε με αλλά κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Κάπως τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου τα πράγματα και καλό είναι έως ότου φθάσεις στη κάλπη να συζητήσεις, να ψάξεις τι λέει ο ένας και τι ο άλλος, και να τα ξεκαθαρίσεις μέσα σου. Ο θυμός, η οργή, δεν έχουν θέση σε αυτές τις εκλογές, τώρα είναι η ώρα να επιλέξεις το πώς θες τη πατρίδα σου από εδώ και πέρα, και όχι τιμωρώντας αυτούς που νομίζεις ότι σε πρόδωσαν, στην ουσία να τιμωρήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό και το μέλλον των παιδιών σου…

   • leleki avatar
    leleki @ dim 22/05/2012 16:26:19

    Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που γνωρίζει τα 77 μέτρα Παπαδήμου και τις περικοπές 15 δις του Τομσεν και θα πάει στην κάλπη να ψηφίσει Ντόρα και Μπουμπούκο.

    Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ leleki 22/05/2012 17:10:41

     +++++.....

    • Γραικός avatar
     Γραικός @ leleki 22/05/2012 17:23:03

     Αν ξέρει ότι από την άλλη πλευρά είναι η έξοδος από την Ευρώπη, η διεθνής απομώνοση και η εθνική καταστροφή, τότε ναι. Ψηφίζει και Σαμαρά και Ντόρα και Μπουμπούκο.

     Αν κάποιος βέβαια είναι ανιστόριτος και δεν μπορεί να δει πέρα από την τσέπη του, ναι. Ψηφίζει όπως λες. Σύριζα οι Καμμένους Έλληνες.

    • dim avatar
     dim @ leleki 22/05/2012 17:26:00

     Και τι θα ψηφίσει ο λογικός άνθρωπος? Μη μου λες τι δεν θα ψηφίσει, πες μου τι θα ψηφίσει, για να σου εξηγήσω με απλά λόγια ότι αυτό που θα ψηφίσει τελικά θα μας οδηγήσει να πάρουμε μετά 177 αντιλαϊκά μέτρα

    • leleki avatar
     leleki @ leleki 22/05/2012 19:03:47

     Ο Έλληνας όταν είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς το 1940 για την παραχώρηση δυο λιμανιών και ενός οδικού άξονα, γνώριζε πως τα έβαζε με τον Άξονα, και όμως είπε το ΟΧΙ του σε αντίθεση με τους «συνετούς» Νορβηγούς, Σουηδούς, Δανούς, Ολλανδούς, Γάλλους «πουρκουάδες».
     Είναι ο λαός που για ένα «κέρατο» έγραψε μια Ιλιάδα και καπάκι μια Οδύσσεια. Όποιος θέλει Τόμσεν και Ράιχνεμπαχ ψηφίζει Ντόρα και Μπουμπούκο, όποιος θέλει να τους διαολοστείλει ξέρει καλά τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει.

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ leleki 22/05/2012 19:59:37

      ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΞΑ ΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ
      ΚΑΜΜΕΝΟ η ΜΗΠΩΣ
      ΣΥΡΙΖΑ ?
      ΛΕΛΕΚΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Νο. 1
      ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ.....

     • Μηχανικός avatar
      Μηχανικός @ leleki 22/05/2012 21:10:40

      Το ΟΧΙ, το είπε ο Μεταξάς και δεν το έθεσε σε δημοψήφισμα. Επίσης λέγοντας το ΟΧΙ, αποφάσισε να θέσει την Ελλάδα στην πλευρά των Συμμάχων και όχι του ΑΞΟΝΑ. Και αποδείχτηκε ότι ορθά έπραξε.
      Την Ιλιάδα και την Οδύσσεια τις έγραψε ο Όμηρος και δεν ήταν αποτέλεσμα συλλογικού διαλογισμού. Και σε αυτές εξύμνησε την εφευρετικότητα και την αξία του μυαλού.
      Όποιος θέλει να διαολοστείλει τους παραπάνω, ψηφίζει Μανώληδες, Κοντογιαννίδηδες, Χαικάληδες, Μαριάδες, Δημαράδες και Κουντουράδες;;;

     • leleki avatar
      leleki @ leleki 23/05/2012 01:04:38

      To πιο ρεαλιστικό που έχεις να κάνεις όταν είσαι υπό κατοχή, είναι να εξουδετερώσεις φυσικώς τον εχθρό σου.
      Την ψήφο μου θα την κατευθύνω προς αυτόν που δεν θα επιτρέψει στην Ντόρα και το σινάφι της να πάρουν 50 έδρες δώρο για να συνεχίσει το πάρτυ της με τον Χριστοφοράκο και ΔΕΝ θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

     • dim avatar
      dim @ leleki 23/05/2012 02:55:26

      Γιατί είσαι υπο κατοχή? Σε αναγκάζει κανείς να μείνεις στην ένωση? Τι διαστρέβλωση είναι αυτή? Θέλεις να φύγεις, φεύγεις. Θες να μείνεις αλλά να την αλλάξεις? Μένεις, πας με επιχειρήματα και τους πείθεις...Αλλα να πας με σχεδιο που θα είναι στη σωστή κατεύθυνση, με μείωση του κράτους, διαρθρωτικές αλλαγές, και μέτρα τόνωσης της οικονομίας με κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για επενδύσεις που θα φέρουν και νέες θέσεις εργασίας. Με τσαμπουκά και μάλιστα και με σχέδιο αναχρονιστικό, που μιλάει για κρατισμό, προσλήψεις στο δημόσιο, ασφυξία του επιχειρηματικού κόσμου κλπ. δε θα καταφέρεις τίποτα...

     • leleki avatar
      leleki @ leleki 23/05/2012 08:34:05

      To μεγάλο και αποτελεσματικό κράτος είναι το όχημα ευημερίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που πηγαίνουν καλά. (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία)
      Τα νεοφιλελεύθερα παραμύθια με τα ξεπουλήματα , είναι ιστορίες για κάφρους.Η χώρα είναι υπό κατοχή γιατί κάνει κουμάντο σε αυτήν ο Τόμσεν και ο Ράιχενμπαχ. Για το κατάντημα μας στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, με τη συμπραξη ΓΑΠ-Βενιζέλου-Σαμαρά-Ντόρας, μίλησε προσφάτως και ο Ιταλός πρόεδρος. Μόνο κάποιοι φανατικοί του γενιτσαρισμού, δεν θέλουν να το αποδεχθούν.

   • Ιωαννης Τ avatar
    Ιωαννης Τ @ dim 22/05/2012 18:45:28

    ηθελα να ξερω που βλεπεις αυτο το "η ευρωπη αλλαζει". εγω απο ολους ακουω τηρηση δεσμευσεων απο πλευρας ελλαδος. δηλ πιστη εφαρμογη των πολιτικων του μνημονιου με μονο ανταλλαγμα μια πιθανη επιμηκυνση του χρονου προσαρμογης ισως και μερικα δις για την αναπτυξη αν η τραπεζα επενδυσεων αποφασισει οκ. α και μονιμες απειλες απο πλευρας ΕΕ.

    • dim avatar
     dim @ Ιωαννης Τ 23/05/2012 03:01:45

     Έχεις καταλάβει τι σημαίνει επιμήκυνση και "μερικά" δις για ανάπτυξη? Αυτά τα 2 "ασήμαντα" όπως υπονοείς πραγματάκια, είναι αυτά που θα σε βγάλουν από την κρίση, και που μαζί με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που περιγράφονται στο μνημόνιο (και που θα έπρεπε να τις έχουμε κάνει χρόνια τώρα χωρις να χρειάζεται να έρθει κανένα μνημόνιο να μας τις πει), θα φέρουν μέσα σε 2 χρόνια, εκεί που ήταν το 2009, και μάλιστα με στέρεες βάσεις πια, αφού θα έχει ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της και θα αξιοποιεί σωστά τις παραγωγικές της δυνατότηες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της...

 29. GEORGE_SPOROS avatar
  GEORGE_SPOROS 22/05/2012 14:48:21

  Την κοινωνία δε τη διχάζει η ΝΔ. Ο πολιτικός υπεύθυνος του διχασμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι άλλοι μιλούν για καταγγελία των μνημονίων. Είναι οι μόνοι που πραγματικά θέτουν το δίλλημα της εξόδου από το ευρώ στους Έλληνες με την πολιτική τους. Εδώ, είδα σε άλλη ανάρτηση οτι θεωρούν πιθανόν οι ενέργειές τους να οδηγήσουν στο δημοψήφισμα ευρώ ή δραχμή. Δεν ξέρω αν δεν το καταλαβαίνετε όλοι, αλλά αυτός είναι ο πραγματικός πόλεμος. Οι G8 όταν μιλούν για την Ελλάδα, δε συζητούν για τις συντάξεις. Επειδή κανείς δε θέλει να φανερώσει οτι επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δε σημαίνει οτι δεν το δουλεύει. Οι χώρες που μας θέλουν εκτός ευρώ θέλουν να φανεί σαν επιλογή της Ελλάδας και τα κόμματα εντός Ελλάδας που μας θέλουν εκτός ευρώ θέλουν να φανεί σαν επιλογή του λαού. Τι να γίνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπρώχνει την Ελλάδα όπου γουστάρει, χρησιμοποιεί το μνημόνιο ως μέσο χειραγώγησης για να εφαρμόσει τις πιο ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ πολιτικές στο τέλος και δε θα εισπράττει αντίλογο; Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Ο Σαμαράς και η ΝΔ προσπάθησε να εμποδίσει το δημοψήφισμα ΓΑΠ. Ο κύριος Τσίπρας καθόταν και τον κοιτούσε. Τώρα φαίνεται οτι οχι μόνο δεν ενοχλήθηκε του άρεσε κιόλας και λέει να το πραγματοποιήσει αυτός. Ποιος διχάζει; Ο Παπανδρέου και ο Τσίπρας. Γιατί και οι 2 είναι αγγλοαμερικανάκια και από τα μάτια τους ξεπηδάν δολλάρια.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ GEORGE_SPOROS 22/05/2012 17:21:20

   Σπόρε,
   α. Κανείς από την ευρωζώνη δεν θέλει να μας βγάλει, έστω και πτωχευμένους, από το Ευρώ. Γιατί το Ευρώ είναι το εργαλείο, με το οποίο μπαίνουν και αλώνουν την αγορά μας σίγουροι ότι δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Οι άλλοι, που το προτείνουν, έχουν μαζί τους τις οικονομολογικές θεωρίες της ιστορίας όλης και κάνουν τους σοφούς εκ του ασφαλούς (και μπορεί κάποιοι να έχουν και δόλιες βλέψεις).
   β. Οι κομμουνιστές εμφανίζουν σαν "αγγλοαμερικανάκια" τους εχθρούς τους. Αν και οι "δεξιοί" (όρος αμφιλεγόμενος κατ'εμένα) κάνουν το ίδιο, τότε "ένας είναι ο εχθρός" και εμείς μαζοχιστές, που δεν κλείσαμε τις πρεσβείες τους! Τι λες;
   γ. Του προσάπτω διάφορα, αλλά το "πουλημένος στους αγγλοαμερικάνους" για τον Τσίπρα, μου φαντάζει προβοκάτσια (για να μην σε προσβάλλω αλλοιώς). Το στηρίζεις πουθενά;

   • GEORGE_SPOROS avatar
    GEORGE_SPOROS @ ΠΗΛΕΑΣ 22/05/2012 18:22:30

    Αλλά τι θες να πω οτι είναι ο προστάτης της Ευρωζώνης; Αφού κάνει τα πάντα για να χτυπιέται το ευρώ.
    Η πολιτική αστάθεια π.χ. Προεκλογικά έλεγε οτι δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας και μετεκλογικά προκάλεσε την ακυβερνησία.
    Μιλάει για ακύρωση των συμφωνιών με την Ευρώπη.
    Κάνει τα πάντα για να προκαλέσει την Ευρώπη να αρνηθεί τις αλλαγές (βρίζει τη Γαλλία, ξεκινάει με τον τσαμπουκά να ζητήσει εξωπραγματικά πράγματα).
    Kαι αφού προκαλέσει την άρνηση να κάνει δημοψήφισμα ευρώ ή δραχμή.
    Γενικά ένα κομμάτι της αριστεράς ποτέ δεν πίστεψε στην Ευρώπη και υπάρχουν και στο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες συνιστώσες.
    Και μπορεί να μας εξηγήσει γιατί έχει για το θέμα των Σκοπίων ταυτόσημη στάση με τον Σόρος (συμβουλάτορα του ΓΑΠ); Μην έχουν και σε άλλα θέματα κοινές απόψεις;

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ GEORGE_SPOROS 23/05/2012 02:04:08

     Μήπως σου διαφεύγει ότι είναι ένας ακόμα ιδεοληπτικός αριστερός και μάλιστα από εύπορη οικογένεια και με μηδενική επαγγελματική τριβή; Και ότι, ούτε το είχε φανταστεί ότι μπορούσε να "κτυπήσει" εξουσία και, συνεπώς, του δικαιολογείται και κάποια σύγχυση.

 30. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/05/2012 15:04:33

  Αν ο Σύριζα δεν χτυπηθεί στο θέμα της υποστήριξης των μπαχαλάκηδων και της λαθρομετανάστευσης, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, θα έρθει πρώτο κόμμα. Ο Σύριζα πρέπει να ταυτιστεί στη συλλογική συνείδηση με τον κακοποιό λαθρομετανάστη, με την υπόθεση της Υπατίας, με τον Πακιστανό που λεηλατεί τα καλώδια του ΟΣΕ, με τον Αφγανό πρεζέμπορα, με τον Αλγερινό μαχαιροβγάλτη. Μία βρώμικη καμπάνια χρειάζεται, για να το πω ωμά, που όμως θα αντανακλά την πραγματική ανθελληνική ιδεολογία του Σύριζα. Να βλέπει ο κόσμος τον Τσίπρα και να του έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός αφροασιάτη λαθραίου που είναι έτοιμος να μαχαιρώσει για λίγα ευρώ και που πουλάει πρέζα. Να του έρχεται στο νου ο Δεκέμβρης του 2008. Να προβληθούν οι θέσεις του Σύριζα για τους λάθρο και την αστυνομία. Να καταλάβει ο έλληνας ψηφοφόρος ότι ο Τσίπρας σκοπεύει να τον αντικαταστήσει με τον πιο πειθήνιο Αφροασιάτη, αφού του δώσει ελληνική ιθαγένεια.
  Αλλά η ΝουΔου ακόμα κοιμάται και πορεύεται προς τον όλεθρό της....

  • noldor avatar
   noldor @ ΒΙΣ 22/05/2012 16:15:43

   Το πρόβλημα (που δεν έγινε κατανοητό ούτε μετά τις εκλογές) είναι ότι ο μέσος πολίτης βλέπει τον Σαμαρά και του έρχεται στο μυαλό η Μέρκελ που του κατέστρεψε την ζωή του και το μέλλον των παιδιών του.

  • leleki avatar
   leleki @ ΒΙΣ 22/05/2012 16:32:10

   Η ΝΔ ήταν πανέτοιμη να συγκυβερνήσει στις 6/5 με τον Βενιζέλο που έκανε συγκεντρώσεις με λαθρομετανάστες Πακιστανούς , χωρίς να θέτει κάποια σχετική με το μεταναστευτικό προϋπόθεση .

  • Γιάννης Ν. avatar
   Γιάννης Ν. @ ΒΙΣ 22/05/2012 17:23:00

   Nαι, έτσι είναι. Χρειάζεται ακριβώς μία τέτοια πολύ σκληρή καμπάνια. Με μότο: "Δεν χρειάζεται να δοκιμάσουμε την Αριστερά! Την έχουμε ήδη δοκιμάσει" και φόντο, Δεκέμβριο του 2008 κλπ., που είπες (ΒΙΣ). Αλλά ποιος ακούει; Και προλαβαίνουμε;
   Υ.Γ. Οι Πατρινοί τι λένε σήμερα, που τον έβγαλαν και πρώτο;

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΒΙΣ 23/05/2012 00:02:02

   Ο Συριζα θα έρθει πρώτο κόμμα, αν έρθει, διότι θα το ψηφίσουν οι ΠΑΣΟΚοι. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται γι αυτά που λες. Μόνο η μάσα με δανεικά κι αγύριστα τους ενδιαφέρει.
   Ας υποθέσουμε ότι χτυπάς το Σύριζα τόσο στα σημεία που λες όσο και στο σημείο που είπα εγώ. Τι θα πετύχεις; Θα συσπειρωθούν περισσότερο.

 31. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/05/2012 15:16:57

  Οἱ νέοι μόνο μέσα στά Πανεπιστήμια βγάζουν πρώτη τή ΔΑΠ,ὃταν ἀποφοιτήσουν φεύγουν κατά ἓνα μεγάλο ποσοστό καί ἀπό τή Νέα Δημοκρατία.

 32. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 22/05/2012 15:26:19

  Μήπως γνωρίζει κανείς, γιατί δεν μεταδίδουν[ταυτόχρονα!]ειδήσεις όλα τα κανάλια;

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ άγρυπνη 22/05/2012 15:28:16

   στάση εργασίας

  • άγρυπνη avatar
   άγρυπνη @ άγρυπνη 22/05/2012 15:33:18

   συγγνώμη.δεν γνώριζα για την στάση εργασίας.

 33. μαρια τσωνη avatar
  μαρια τσωνη 22/05/2012 15:47:52

  Η ΝΔ κατά την γνώμη μου δεν είναι μόνο πρόσωπα.Συνεχώς διαβάζω απο χθες για την Μπακογιαννη.Τώρα η Μπακογιαννη μας εφταιξε?
  Η ΝΔ πρεπει επειγόντως να αποκτήσει λογικό σχεδιο για την Ελλάδα.
  Να το αντιπαραβαλλει σαν ενα σύγχρονο αστικο κόμμα με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ ,που ειναι πλινθοι τε και κεραμοι ατακτως ερριμενα.
  Πρεπει να βγει και να πει τι σημαινουν π.χ ανοιγμα κειστων επαγγελματων.
  Ποιους ξεβολευει αλλα και ποιους βολευει .Δεν ειναι δυνατόν να έχουμε ανεργία 25% στους νεους ,και να μην μπορει ενας να παρει πχ ενα ταξι και να βγει εξω να δουλεψει?
  Πρεπει να εκπαιδευσει τον λαο για τα καλα και τα κακα των μεταρρυθμισεων.

 34. rasputin avatar
  rasputin 22/05/2012 15:48:23

  Συμφωνώ με πολλά από τα παραπάνω σχόλια . Η ΝΔ , αφού τελείωσε με τα παζάρια και τις προσχωρήσεις , πρέπει να αρχίσει να προτείνει .
  Το σύνθημα "όχι στο Σύριζα" δεν είναι αρκετό για αυτές τις εκλογές . Καλώς παίχτηκε μέχρι σήμερα , επειδή έφερε κοντά όσους είχαν φύγει προσωρινά σε άλλα κόμματα για να διαμαρτυρηθούν .
  ΟΚ , το εμπεδώσαμε πως το Σύριζα είναι επικίνδυνο , ενώ η ΝΔ είναι πιο λογική και πατριωτική επιλογή . Όσοι ήταν να το ακούσουν , το άκουσαν . Και ενώ είχε φύγει πολύ μπροστά ο Τσίπρας , έφαγε το κουρεματάκι του και είμαστε ίσα βάρκα , ίσα γιαλό .
  5μελής οικογένεια η δικιά μου , κανείς δεν ψήφισε ΝΔ στις 6/5 (μη ρωτάτε πως και γιατί) προχτές στο τραπέζι τα βάλαμε κάτω , άλλος ολόψυχα , άλλος με κρύα καρδιά θα ψηφίσουμε στις επόμενες . Τα ίδια μαθαίνω από πολλούς φίλους , αν και κάποιοι ψήφοι έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί (όπου παίζει έντονο βιοποριστικό πρόβλημα , δεν ρίχνουν με τίποτα ΝΔ απλά προσπαθούμε να τους πείσουμε να ρίξουν οτιδήποτε άλλο εκτός από Σύριζα) .
  Μέχρι εδώ όμως το ντου στον Σύριζα , άμα συνεχιστούν όμως οι λυσσαλέες επιθέσεις , θα δημιουργηθούν αντισυσπειρώσεις .
  Παρακάτω τι γίνεται;
  Άλλες 25 μέρες μέχρι τις εκλογές θα ακούμε τον Μιχελάκη να παπαγαλίζει τις δηλώσεις του Στρατούλη και του Λαφαζάνη;
  Αφήστε τους λίγο στην άκρη , αφήστε να τους κόψει καμιά ψήφο ο Βενιζέλος , ο Κουβέλης και οι Οικολόγοι . Θα φάνε ντου για την στήριξη από Κατσέλη όπου να ναι .
  Η ΝΔ πρέπει να αναπτύξει συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο .
  Σαφείς προτάσεις , θέσεις , δεσμεύσεις .
  Σαμαρά δεν φτάνει η αντιαριστερή ρητορική . ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΜΕΣΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ . Άκου τα καμπανάκια όλων μας .
  Πολύς κόσμος υποφέρει πιο πολύ από όσο νομίζεις . Αν δεν αναφερθείς σε χειροπιαστά πράγματα , στο τέλος θα χάσεις από τους αναποφάσιστους .

 35. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 22/05/2012 17:02:45

  Αγαπητέ Κλαούζεβιτς
  βρισκόμαστε ήδη προ δευτέρων εκλογών και, αν υπήρχε σχέδιο (και, μάλιστα, λεπτομερές, όπως ζητάς) για την μετεκλογική μας πορεία, θα είχε ήδη εμφανιστεί/διαφημιστεί. Συνεπώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Και δεν είναι απρόβλεπτο: όπως έχω εξηγήσει σε πολλά προηγούμενα σχόλιά μου, επί δύο χρόνια τώρα, εδώ, η ζητούμενη "εσωτερική υποτίμηση" και οδυνηρότατη είναι και δεν έχει ελπίδα να πετύχει. Στην θέση του "σχεδίου", οι περιφερόμενοι στα κανάλια γνωστοί ΝΔκράτορες, του κου Μιχελάκη, πλέον, συμπεριλαμβανομένου, κραδαίνουν πλήρη... αμηχανία και αναδεικνύουν σαν κυρίαρχο κοινό παρονομαστή των αυτοσχέδιων θεωριών τους την συνέχιση της δανειοληψίας και της εικονικής δημοσιονομικής προσαρμογής (και έχει ο Θεός...), έναντι όλο και περισσοτέρων "αναγκαίων" επαχθών μέτρων. Με την Ντόρα "δέσαμε" ακόμα περισσότερο!
  Και, είναι αλήθεια ότι, κοντά σε όλα τα άλλα, όλοι αυτοί αδυνατούν να αναδείξουν και τα θέματα, που καίνε τον ΣΥΡΙΖΑ (μεταναστευτικό, Εθνικά θέματα, κρατισμό), πιθανόν γιατί και οι ίδιοι δεν νοιάστηκαν γι'αυτά, ποτέ τους.
  Με την Ντόρα "δέσαμε" ακόμα περισσότερο! Ανεβάσαμε και τις μετοχές μας στην "Διαπλοκή ΑΕ".
  Την ίδια ώρα, ο λαός εκφράζεται όλο και πιό οργισμένα.
  Θα είναι μακρυά η νύχτα και παγερή η επόμενη μέρα...

 36. o deksios avatar
  o deksios 22/05/2012 17:08:35

  μεσα του 2009 ενας κουρασμενος τυπος απ' την Ραφηνα προειδοποιουσε οτι λεφτα δεν υπαρχουν, οτι με μικρη λιτοτητα 2 χρονων θα ξεπερνουσαμε την κριση, οτι ο ΓΑΠ θα κατεστρεφε τη χωρα, κτλ..
  ο ελληνικος λαος τον κοροιδεψε, προτιμησε να πιστεψει τον ΓΑΠ οτι λεφτα υπηρχαν, οτι θα συνεχιζε να παιρνει πλουσιοπαριοχες αυξησεις, κτλ., με αποτελεσμα να τον εκλεξει τον ΓΑΠ, αλλα και να δει τον εαυτο του να μενει ανεργος, ο μισθος του να μειωνεται στο μισο, κτλ..
  ε, λες, μετα απ' αυτο δεν μπορει, θα εβαλε μυαλο...
  αμ δε...
  μετα απο 3 χρονια, ο πρωτος εξακολουθει να λεει, λεφτα δεν υπαρχουν, αλλα χρειαζεται επαναδιαπραγματευση των καταστροφικων συμφωνηθεντων του μεσοδιαστηματος, ενω τονιζει και τα επικινδυνα σημεια της λοιπης πολιτικης του επιδοξου πρωθυπουργου (πχ λαθρο)..
  Ο ελληναςξαναπιστευει οτι λεφτα υπαρχουν, και αδιαφορει για τις λοιπες προειδοποιησεις..
  Ας παει λοιπον να ψηφισει τον συριζα...
  μακαρι στις μεθεπομενες εκλογες το μονο κακο να ειναι οτι το νομισμα μας θα ειναι οι δραχμες.. γιατι ειναι πιθανο, εκτος απ' αυτο, ηδη να ψηφιζουν μαζι μας και 5 εκ πακιστανοι..

 37. Alexandros avatar
  Alexandros 22/05/2012 17:22:21

  Εγώ θα πρότεινα λίγο διαφορετικό τίτλο, όλα τα κόμματα θα έπρεπε να ενώνουν τους Έλληνες και να μην τους διχάζουν. Κατά τα αλλα και ύστερα από τις τελευταίες κινήσεις του Σαμαρά, χρειάζεται ένα θαύμα για να γυρίσει το κλίμα υπέρ του, κάποια τρομερή πολιτική κίνηση, η καλύτερα κάποια τρομερή και ουσιαστική πολιτική πρόταση, την οποια από ο,τι φαίνεται δεν διαθέτει, γιατί δεν έχει καμια διάθεση να συγκρουστεί με κανέναν από αυτούς που πρέπει να συγκρουστεί, οποτε δεν ελπίζω......Και στο κάτω κάτω δεν με εκφράζει εμενα κάποιος που συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι, δεν είναι αυτός ούτε ο αρχηγός που θέλω εγώ ως Έλληνας καταρχάς. Εγώ ήλπιζα σε αλλα πράγματα, αλλα οι ελπίδες μου αποδείχτηκαν φρούδες, ουσιαστικά κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του Τσίπρα, οποτε......Προσπαθεί να ικανοποιήσει τους βολεμένους της ΝΔ, αλλα αντίθετα έπρεπε να έρθει σε πλήρη ρήξη με αυτούς!

 38. sotrod avatar
  sotrod 22/05/2012 18:41:31

  Μια ερωτηση , αυτοδυναμια δεν προκειται να πετυχουμε , μπορουμε να πουμε στον κοσμο που μας διαβαζει με ποιους θα συνεργαστουμε ? Μηπως με το.........ΠΑΣΟΚ ? ????? ΜΕ ποιο ? Το ΠΑΣΟΚ ? Δλδ εν μια νυχτι θα τα διαγραψουμε ολα για να μην βγει ο ΤΣΙΠΡΑΣ ? Του στυλ "ακομα και με τον διαβολο θα συνεργαζομουν" αρκει να μην βγει αυτος ? Αυτος που θα μας παρει τα σπιτια ? Αληθεια ποια σπιτια , τον προλαβαν οι τραπεζες , χα... του την φεραμε .Ολα κι ολα , αυτος να μην μας τα παρει . Ξεθαψαμε το φαντασμα της Αριστερας , οπως παλια οι Πασοκοι ξεθαβαν το φαντασμα της Δεξιας ? Ενταξει δεν λεω καποιοι θα τσιμπησουν , αλλα δυστυχως ειναι λιγοι , δεν μας φτανουν . Καταντησαμε να μας κανει μαθημα διαπραγματευσεων ο Τσιπρας . Γιατι ξερει οτι απο τα 10 που ζηταει και λεει θα παρει τα τρια (τα οποια 3) . Ελα ομως που στους δικους μας 10 τους ζητανε και οσο υποχωρουνε στο τελος θα τους παρουν 20 (τα αριθμητικα πχ ειναι τυχαια ) . Και στην πιο ηλιθια αστυνομικη ταινια θα το δουμε, "μην πληρωνεις τον εκβιαστη , οσο του δινεις , τοσο πιο πολλα ζηταει " . Μην ξεχναμε και τα εθνικα θεματα , Ιμια , Οτσαλαν , ο αερας πηρε την σημαια , να μην πω και για την Ρεπουση , που κι εκει πρεπει να γλειψουμε . Με αυτους θα συνεργαστουμε ? Πρεπει να τα λεμε ολα .

 39. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 22/05/2012 19:00:12

  Απολύτως τίποτε δεν με εκπλήσσει πιά από κανένα κόμμα και απόκομμα...
  Η αγένεια του Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας και μάλιστα ευρισκόμενος
  στη Γαλλία είναι η συνήθης και καθημερινή των περισσοτέρων Ελλήνων.
  Αν το δούμε πιο βαθειά θα διαπιστώσουμε ότι δεν μας αρέσει η τάξη, ούτε οι
  κανόνες, είμαστε κακομαθημένοι και προφανώς γινόμαστε αντιπαθείς ....
  Αλήθεια τι γίνεται με Πορτογάλλους και Ιρλανδούς που βρίσκονται κι αυτοί
  στα δικά τους μνημόνια; Γιατί δεν ασχολείται κανείς μαζί τους; Γιατί δεν τους
  λοιδωρούν και χλευάζουν;
  Μήπως γιατί δεν δίνουν δικαιώματα;
  Την ομορφότερη γωνιά της γης την κάναμε ένα σκουπίδι κυριολεκτικά και
  μεταφορικά.
  Καλή συνέχεια στην πολιτική ανάλυση !

 40. karenin avatar
  karenin 22/05/2012 19:06:48

  Kαιρός να γίνει μια δίκαιη αποτίμηση των γεγονότων. Να καταγραφούν τα θύματα της κρίσης, να εντοπίσουμε τους επόμενους προδιαγραμμένους, να εντοπίσουμε αυτούς που γλύτωσαν, να βγάλουμε στην επιφάνεια αυτούς που ενω για 30 χρόνια έτρωγαν τον αγλέορα τώρα έχουν λουφάξει καθισμένοι σε πολλά ακίνητα και το ρευστό στο εξωτερικό. Να εξασφαλισθεί στοιχειώδης μέριμνα για τους πρώτους, να προστατευθούν οι δεύτεροι, να αφαιρεθεί μπόλικο λίπος απο τους τελευταίους.
  Η χώρα βρίσκεται για πολύ καιρο σε περιδίνηση, και στο μάτι του κυκλώνα. Κάποιος πρέπει τάχιστα να την πάρει απο εκεί. Εστω με ανεπανόρθωτα τσαλακωμένη την γενική εικόνα. Το 2009 χάθηκε για πάντα. Τωρα σημασία έχει να καθορίσουμε την καινούργια αφετηρία. Με την ψήφο μας αυτό θα περιγράψουμε. Ενα καινούργιο αφήγημα. Απο που θα ξεκινήσουμε και που θέλουμε να πάμε. Ενα είναι σίγουρο. Το 2012, δεν χρησιμοποιείς πένες και χαρτί του 1951.

 41. theo1611 avatar
  theo1611 22/05/2012 19:53:53

  Στις εκλογές της 6ης Μαϊου (στα δοκιμαστικά) η ΝΔ πήρε pole position (στην ορολογία της formula1).

  Αν θα παραμείνει πρώτη και η διαφορά με την οποία θα τερματίσει είναι συνδυασμός του οχήματος (service, ενίσχυση), του οδηγού και των pitch stops (κατά την προεκλογική περίοδο).

 42. giorgos avatar
  giorgos 22/05/2012 20:46:17

  Τι κοινο εχει πλεον η πρωην μεσαια ταξη με τον Κυριακο,τη Ντορα ,τον Αρη,τον Μιλτιαδη και τις καινουργιες μεταγγραφες απο ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ?Καμια.Ολοι αυτοι νοιαζονται για τους τραπεζιτες,τους μεγαλοεπιχειρηματιες και τους ξενους δανειστες.Δεν αντιπροσωπευουν σχεδον τιποτα πια στον κοσμο αυτο.Μετα τις εκλογες, που με την τρομοκρατια και την πλυση εγκεφαλου κερδισουν,με τα μετρα που θα εφαρμοσουν θα ψαχνουν καταφυγιο και δεν θα βρισκουν.

 43. dim avatar
  dim 22/05/2012 22:11:30

  Γιατί δε μου απαντάς τι θα ψηφίσεις? Ανάλογα ποιον θέλεις να σε κυβερνήσει αυριο, θα μπορέσω να σου εξηγήσω με ακρίβεια και χρονοδιαγράμματα πότε ακριβώς θα χρειαστεί μετά να πάρεις όχι 77, αλλά 177 αντιλαϊκά μέτρα...

  Μη μου λές για Ράιχενμπαχ, πες μου ακριβώς το σχέδιο σου για να αποφύγουμε τα 177 μέτρα... Να διαολοστέλνουμε είναι ευκολο, κανένα ρεαλιστικό σχέδιο έχουμε να προτείνουμε?

 44. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/05/2012 22:13:22

  Oλα αυτα περι 1951 και αντικομμουνισμου εχουν ενα στοχο : να στερησουν απο τη ΝΔ το δικαιωμα να βαλλει κατα του κυριου αντιπαλου της.
  Στις εκλογες καθε κομμα τα βαζει με τον κυριο αντιπαλο του και αντιπαλος της ΝΔ ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο αντικομμουνισμος συνεπως ειναι τοσο φυσιολογικος οσο και ο αντιπασοκισμος παλια.Αφου κομμουνιστες ειναι οι αντιπαλοι με ποιους θα τα βαζουμε;με αρειανους;

  • karenin avatar
   karenin @ ψυχραιμια 22/05/2012 23:47:18

   Ενοώ το επίπεδο των επιχειρημάτων σε σχέση με τον επιδιωκόμενο στόχο. Και γνωρίζεις καλά ότι το ζητούμενο είναι ένα σύχρονο αστικό κράτος και τίποτα παραπάνω. Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας δεν ζητάει κανείς πια. Καθε κινδυνολογία επι του θέματος είναι μπουρδες, και αναχρονισμός. Το ημερολόγιο του Ακη, η εθνική ντροπή. Προς το παρόν η αριστερά κρατάει την ηθική υπεροχή. Αλλά κάποιος πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρυθμίσεις, και να αποκαταστήσει οικονομικά τις σχέσεις με τον κόσμο. Επαυτού ο διάλογος θα είναι χρήσιμος.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ψυχραιμια 23/05/2012 02:17:17

   Συμφωνώ και επαυξάνω: Δεν μπορεί ο αντικαπιταλισμός να είναι πάντα in και ο αντικομμουνισμός πάντα ouτ!.

 45. dim avatar
  dim 22/05/2012 22:35:48

  Αυτοαναιρείσαι αν λες από τη μια ότι η Ευρώπη θα αλλάξει έτσι κι αλλιώς και ότι θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και των νεοφιλελεύθερων, και από την άλλη επαινείς το Τσίπρα που το παίζει τσαμπουκάς, με το μόνο που κινδυνεύουμε έτσι είναι να προκληθεί ατύχημα. Γιατί το να τον ακούσουν στα σοβαρά δεν υπάρχει περίπτωση. Η ριζοσπαστική αριστερά είναι πολύ αμελητέα δύναμη στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς (κινείται μεταξύ 2% και 10%), και οι προτάσεις της για άκρατο κρατισμό είναι εκτός ευρωπαϊκής λογικής.

  Τη μεγαλύτερη προσφορά στους δοκιμαζόμενους λαούς του νότου θα την κάνουν οι ηγεσίες των χωρών τους που ανήκουν στο ΕΛΚ (Σαμαράς, Ραχόι κλπ), που θα επιβάλλουν την αναπτυξιακή ρεαλιστική πρόταση τους εντός του ΕΛΚ, και θα αναγκάσουν έτσι και τη Μέρκελ να μετατοπιστεί προς τον ρεαλιστικό συμβιβασμό…

  Η χώρα χρειάζεται ηγεσία υπεύθυνη, με επιχειρήματα και κυρίως με πρόγραμμα που θα δώσει στη χώρα τη σωστή αναπτυξιακή κατεύθυνση και όχι τσαμπουκάδες πολιτικούς που προσβάλλουν τους συμμάχους τους και που έτσι κι αλλιώς έχουν ένα αριστερό μη ρεαλιστικό πρόγραμμα που βασίζεται στο κρατισμό και την ασφυξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας….

  Επίσης, για το 1 τρις που λες, αν οι χώρες είχαμε κάνει τις διαθρωτικές αλλαγές, και είχαμε ανταγωνιστική οικονομία και παραγωγικό ιδιωτικό τομέα με ελάχιστο κράτος, δε νομίζω να είχαν κανένα πρόβλημα να σπρώξουν και 1 και 2 τρις. Το πρόβλημα, και έχουν δίκιο, είναι ότι και να το σπρώξουν, αν συνεχίζουμε εμείς με κρατισμό και λογικές παρελθόντος, πάλι τα ελλείμματα θα ξεφύγουν, οπότε θα έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό.

  Για αυτό επιμένω ότι δε θα υποκύψουν με τίποτα στον εκβιασμό, γιατί μετά θα ακολουθήσουν και οι άλλοι, και τα ελλείμματα θα διογκώνονται, ενώ αν χρησιμοποιήσουν τη δικής μας μετά εξαθλίωση για παραδειγματισμό, θα έχουν πετύχει το σκοπό τους, αφου όλοι μετά θα σπεύσουν να πειθαρχήσουν δημοσιονομικά (και με πακετάκια ενισχυσης και ανάπτυξης βέβαια), για να μη πάθουν την εξαθλίωση της Ελλάδας. Εκείνοι θα βρουν τη λύση, εμεις όμως θα έχουμε καταστρέψει τη ζωή τριών μελλοντικών γενεών μας….

  • aris avatar
   aris @ dim 23/05/2012 18:27:32

   Aγαπητέ Dim,
   Eγώ και ο θείος είπαμε οτι θα πάμε σε πιό συνεκτική Ευρώπη, με οικονομική και πολιτική ένωση, κοινό προυπολογισμό, κοινά δημοσιοοικονομικά, κοινό φορολογικό σύστημα, κοινό τραπεζικό σύστημα και κοινά εγγυημένο δανεισμό και χρέος (ευρωομόλογο).
   Μ' αλλα λόγια ο νεοφιλελευθερισμός ή θα συντριβεί ή θα συνθηκολογήσει με την ομοσπονδιακή Σοσιαλδημοκρατική Ευρώπη, η οποία θα επικρατήσει τελικά ή θα διαλυθεί. Ο Σαμαράς δεν είναι ηγέτης της Ελλάδος.
   Πόσοι Ευρωπαίοι ηγέτες που ανήκουν στο ΕΛΚ θα είναι και ηγέτες στη χώρα τους το 2013 το περιγράφει σωστά ο Θείος.
   Δυστυχώς αν δεν τυπώση χρήμα η ΕΚΤ, ούτε σε 10 χρόνια δεν θα βγούμε απο την ύφεση. Ξέχνα την Ελλάδα, το 2% είναι. Τα υπόλοιπα PIIGS, που θα τηρήσουν αυστηρά τη λιτότητα, έχεις κάποια ιδέα πότε θα βγούν απο την κρίση? Εχεις την εντύπωση οτι δεν πειθαρχούν δημοσιονομικά επειδή βλεπουν εμάς πόσο χαλαροί είμαστε και δεν είναι αρκετά τρομοκρατημένοι απ' την τιμωρία μας? Είναι αυτά οικονομική επιστήμη, ή λογική πουριτανής δασκάλας?
   Δηλαδή αν οι ΗΠΑ τιμωρήσουν σκληρά την Καλιφόρνια θα λυθεί για πάντα το πρόβλημα των κρίσεων του καπιταλισμού?
   Στο London School Of Economics τα διδάσκουν αυτά? Απίθανο!! Τσακίζεις οικονομικά μια χώρα, την κρεμάς στο τσιγκέλι να τη δούν όλοι και ώ του θαύματος λύεται η κρίση και τα χρηματιστήρια κάνουν πάρτυ διεθνώς!!!!!!

   • dim avatar
    dim @ aris 23/05/2012 23:16:14

    Στο LSE διδάσκουν δυστυχώς αυτά που λέει και η Μέρκελ, και δυστυχώς για εμάς έχουν και δίκιο. Ανάπτυξη χωρίς πρώτα συμμάζεμα των δημοσιονομικών σου ελλειμμάτων δε γίνεται. Ανάπτυξη μόνο με δανεικά και με δημόσιες επενδύσεις δε γίνεται. Ανάπτυξη γίνεται με μεταρρυθμίσεις και με κίνητρα στον επιχειρημάτικό κόσμο για να επενδύσει. Οπότε άστο καλύτερα, στη θεωρία η Μέρκελ έχει δίκιο. Απλά στην εφαρμογή τώρα, έχουμε δίκιο κι εμείς που λέμε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δε πρέπει να γίνεται τόσο βίαια, γιατί έτσι επέρχεται κοινωνική έκρηξη, ασφυξία και καταλήγει στα αντίθετα αποτελέσματα...

 46. petros avatar
  petros 22/05/2012 23:12:07

  Κάτι τέτοια γίνονται και θα ψάχνει η ΝΔ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα. Θα σταματήσετε την αλητεία του ΠΑΣΟΚ που διαλύει τα μεσαία και τα λαικά στρώματα ; Θα βάλετε ένα φρένο στους παραλογισμούς του συστήματος ΠΑΣΟΚ ; Με όλες αυτές τις απειλές του Βενιζέλου, με τα χαράτσια και τις φορολογικές δηλώσεις εκτοξεύτηκαν εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξ. Έλληνες. Θα μπορέσετε να σταματήσετε αυτό τον παραλογισμό, να αλλάξετε πολιτική, και να βρεθείτε στο 45% ή θα περιμένετε μοιραλατρικά τις κάλπες κι ότι βγει ;

  Νέο χαράτσι έρχεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ .Το χαράτσι αυτό έρχεται μέσω αύξησης των εγγυήσεων σύνδεσης, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι και σε εξαπλασιασμό της αξίας της μηνιαίας κατανάλωσης.

  Γιακαταναλωτές που θα καθυστερήσουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού τέλους, και θα τους γίνει διακοπή της παροχής ρεύματος τότε για να επανασυνδέσουν κινδυνεύουν να πληρώσουν αρκετά χρήματα λόγω αύξησης των εγγυήσεων σύνδεσης !

 47. Jim Bim avatar
  Jim Bim 22/05/2012 23:35:25

  Το πλεονέκτημα της ΝΔ είναι ο Αντώνης Σαμαρας .-

  Το καλυτερο πρόγραμμα να έχεις στα χαρτιά ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΗΓΕΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ !

 48. Αιζενχάουερ avatar
  Αιζενχάουερ 22/05/2012 23:37:11

  Και θα αναλάβει ο Τσίπρας και το "επιτελείο" του την μετάβαση στη δραχμή;...

  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

  • aris avatar
   aris @ Αιζενχάουερ 23/05/2012 14:43:58

   Δεν κατάλαβες.
   Ο Τσίπρας στο Δολλάριο θα μας πάει. Δεν υπάρχει δραχμή. Πέθανε για πάντα...

 49. Αείμνηστος avatar
  Αείμνηστος 22/05/2012 23:47:45

  Αλλωστε εθνική καταστροφή ήταν και η επανάσταση του 1821 κόντρα στις βουλές των κοτζαμπάσηδων και προκρίτων της εποχής οι οποίοι δεν είχαν κανένα λόγο να χαλάσουν τις σχέσεις τους με τον ισχυρό της εποχής (τουρκία τότε γεμανία τώρα)
  Και τότε για εθνική καταστροφή πηγαίναμε, οπως και το 1940( τί ζήτησε τότε η Ιταλία μια διευκόλυνση σε αντάλαγμα θα είχαμε την ησυχία μας).
  Αλλα επειδή οι πατριώτες κερδίζουν τους προδότες, και η ψυχή κερδίζει τα λεφτά επιλέξαμε τον δύσκολο αλλά περήφανο δρόμο.
  Οπως και τώρα.
  Διαλέξτε αν θα είστε με τους εφιάλτες η με τους Λεωνίδες.

  • Γραικός avatar
   Γραικός @ Αείμνηστος 23/05/2012 00:54:57

   Δεν είναι λίγο χαζό να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα;

   Οι Ευρωπαίοι ούτε δούλους μας έχουν, ούτε επίθεση μας έκαναν.

   Λεφτά μας δάνειζαν για να αναπτύξουμε την παραγωγική μας βάση και 'μεις τα φάγαμε στις πουτάνες.

   Ατυχείς λοιπόν οι παρομοιώσεις σου και με μόνο στόχο να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

   Εγώ σου λέω ότι η τωρινή κατάσταση θυμίζει 1897 και 1920. Τον πόλεμο των 7 ημερών και τη μικρασιατική καταστροφή.

   ΟΚ; Οπότε μάλλον εσύ πρέπει να ξανασκεφτείς τη θέση σου.

 50. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 23/05/2012 00:04:19

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕΕΕΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!!

 51. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 23/05/2012 00:24:21

  1) Ας πει κάτι γιά το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ επιτέλους!!!!!
  Πού νομίζει ότι ζούμε στη Χονολούλου και δεν το έχουμε ακούσει αυτό?
  Εχετε γράψει εσείς αλλά αυτό δεν φτάνει!
  2) Ας πει κάτι γιά τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και τους ΜΙΣΘΟΥΣ στον ιδιωτικό τομέα
  3) Ας κόψει εοιτέλους τους ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!
  Πληρώνουμε όλοι τους γάμους του Τσοχατζόπουλου, τις ρεμούλες και τα γεύματα των πολιτικών έστω και τα νόμιμα! Αν θέλουν ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ??????

 52. michel platini avatar
  michel platini 23/05/2012 01:13:50

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ .ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΤΙ.ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΥΠΟΔΟΥΛΗ Η¨ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ...............
  ΔΙΑΛΕΧΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 53. απόστολος avatar
  απόστολος 23/05/2012 01:39:08

  Πολύ αγωνία για τη νικη της ΝΔ έχετε. Σκεφτείτε και το μετά. Συνέχιση της ίδιας πορείας κατ΄επιθυμία και ανάλογη αγωνία των εταίρων - δανειστών που οδηγεί σε αργό οικονομικό θάνατο , άτακτη οδυνηρή επιστροφή στη δραχμή και πιθανή σωτηρία των εταίρων. Το 13% του πασοκ θα είναι άπιαστο όνειρο αν υπαρχει ακομα παράταξη.
  Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης. Ευρώ με προοπτική μέσω ριζικής αλλαγής του μνημονίου (σύκγλιση και όχι απόκλιση των οικονομιών-κοινωνική προστασία) ή στην ελπίδα της συντεταγμενης επιστροφής σε "ανταγωνιστικό" εθνικό νόμισμα. Και τα δύο πολύ δύσκολα ,αλλά υπο προυποθέσεις μπορούν να τελεσφορήσουν θετικά.
  Αυτός έπρεπε να είναι ο πυρήνας του πολιτικού προβληματισμού - διακυβεύματος και όχι άν θα γίνει πρωθυπουργός Σαμαράς ή θα κατατροπωθεί ο αγενής Τσίπρας.
  κατατροπωθεί ο αγενής

 54. Παύλος avatar
  Παύλος 23/05/2012 01:58:53

  Στο χρηματιστήριο μάθαμε όλοι μας την έννοια : "φούσκα"
  Πολλοί από μας μπορεί και να την πληρώσαμε κιόλας !
  Θυμηθείτε λοιπόν :
  Το συριζοτσιπραίικο, δεν είναι , παρά μια φούσκα, ένα τσίπουρο, που σ΄αυτή τη σοδιά βγήκε λίγο αψύ !!!!!! Εντελώς, μα εντελώς περιστασιακά !!!!!
  Αλλά μην ξεχνάτε , ότι , όσο πιο αψύ είναι, τόσο πιο γρήγορα θα εξατμιστεί !!!!!!!!!!
  Αυτό είναι νομοτέλεια !!!!!!!
  Και τα στοιχεία που το απάρτισαν , γητεμένα από την κουτάλα και αδημόνως καραδοκούντα, θα επανααξιοποιήσουν την οξυτάτη όσφρηση τους προς την κατσαρόλα και θα συρρεύσουν πέριξ αυτής, ως πειναλέα τρωκτικά !!!!!!!!!!!!!
  Συνεπώς:
  Μέμνησω των ΠΑΣΟΚτζήδων !!!!!!!!!!!!!!

 55. Νικηφορος Ξιφιας avatar
  Νικηφορος Ξιφιας 23/05/2012 02:15:23

  Συμφωνω απολυτα με τον τιτλο του αρθρου
  "Η ΝΔ πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και όχι να τους διχάζει"
  Μια ψυχραιμη ματια των γεγονοτων των τελευταιων μηνων επιτρεπει να δουμε το εξης.
  Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Αντωνης Σαμαρας καταφερε επειτα απο μια εξαιτερικα δυσκολη μαχη να κανει το πρωτο νικηφορο βημα ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ.
  Τωρα πρεπει να μαζεψουμε ολα τα κομματια μας.
  Κατα την ΤΑΠΕΙΝΗ μου γνωμη θα πρεπει να γινει καλεσμα προς ολους τους πατριωτες
  Η Ελλας κινδυνευει σημερα πιο πολυ απο ποτε.
  Απο το καψιμο της Αθηνας και της Πελλοπονησου για να πεσει η κυβερνηση Καραμανλη και να οδηγηθουμε ετσι στο ΔΝΤ τωρα αντιμετωπιζουμε τον εφιαλτη μια κυβερνησης της "πορτοκαλι" αριστερας.
  Το σχεδιο τους ειναι ολοφανερο και μεσω της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ στρεφουν τον Ελληνικο λαο σε ολεθρια σφαλματα και στους δηθεν σωτηρες
  της μασκοφορας και κουκουλοφορας αριστερας.
  Γιατι τωρα καταστρωνουν τα σχεδια για τον πληρη αφελληνισμο με την νομιμοποιηση εκατομμυριων λαθρομεταναστων και την προστασια των δικαιωματων τους εις βαρος την ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
  Με απλα λογια μας κλεβουν τις ζωες και τις χαριζουν σε ανθρωπους που ουδεμια σχεση εχουν με τις αρχες τις αξιες και τα ιδεωδη του ελληνικου πολιτισμου.
  Ισα ισα τα χαρακτηριστικα τους ομοιαζουν με αυτα ανθρωπων θανατηφορων εχθρων μας, που οδηγησαν στον αφανισμο την χιλιετους θρυλικης Ανατολικης μας Ρωμανιας το γνωστο σε ολους Βυζαντιο κατα τους δυτικους.
  ΠΡΕΠΕΙ αυτο να γινει κατανοητο στον ελληνα πολιτη με καθε μεσο.
  Σε μια τετοια μαχη κανεις δεν περισσευει.
  Ξαναλεω ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Αντωνης Σαμαρας εκανε το πρωτο νικηφορο βημα απεμπλοκης.
  Η κυβερνηση δημιουργημα των νταβατζηδων αποτελει παρελθον αφου εγιναν επιτελους εκλογες.
  Σε μια τετοια μαχη που πολεμας με τη ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ των διαπλεκομενων και των τυχοδιωκτων πολιτικων (βλεπε καρατζαφερη) ειναι φυσικο να υπαρχουν απωλειες.
  ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και μη αμφιβητωντας ποτε τα βηματα του κατανοητα σε μενα αλλα απο τη αρχη και αλλα επειτα απο λιγο καιρο τολμω να πω οτι κατα την ΤΑΠΕΙΝΗ μου γνωμη πρεπει να γινει αυτη τη στιγμη καλεσμα ΕΥΘΥΝΗΣ προς τους Ανεξαρτητους Ελληνες με ειλικρινεια και διαθεση αποδοχης της μετανοιας του Πανου Καμμενου στο ονομα της πατριδος και των Αιωνιων Αξιων της.
  Ο Πανος Καμμενος πρεπει να κατανοησει οτι ο μοναδικος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ αντιμνημονιακος με ταυτοχρονο σταθερο ευρωπαικο προσανατολισμο ειναι ο Αντωνης Σαμαρας.
  Τουτη την ωρα που "παιζεται" το μελλον της πατριδος και των παιδων μας μου ειναι αδιανοητο στενοι μεχρι προτινος συνεργατες του Αντωνη Σαμαρα να μην συντασσονται στον αγωνα για τη σωτηρια της πατριδος και να βαζουν μικροπρεπειες και εγωισμους πανω απο την ΕΛΛΑΔΑ.
  Εγω προσωπικα δεν το πιστευω και ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ.

 56. Νικηφορος Ξιφιας avatar
  Νικηφορος Ξιφιας 23/05/2012 02:59:16

  Συμφωνω απολυτα με τον τιτλο του αρθρου,
  "Η ΝΔ πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και όχι να τους διχάζει"
  Μια ψυχραιμη ματια των γεγονοτων των τελευταιων μηνων επιτρεπει να δουμε το εξης.
  Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Αντωνης Σαμαρας καταφερε επειτα απο μια εξαιτερικα δυσκολη μαχη να κανει το πρωτο νικηφορο βημα ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ.
  Τωρα πρεπει να μαζεψουμε ολα τα κομματια μας.
  Κατα την ΤΑΠΕΙΝΗ μου γνωμη θα πρεπει να γινει καλεσμα προς ολους τους πατριωτες
  Η Ελλας κινδυνευει σημερα πιο πολυ απο ποτε.
  Απο το καψιμο της Αθηνας και της Πελλοπονησου για να πεσει η κυβερνηση Καραμανλη και να οδηγηθουμε ετσι στο ΔΝΤ τωρα αντιμετωπιζουμε τον εφιαλτη μια κυβερνησης της "πορτοκαλι" αριστερας.
  Το σχεδιο τους ειναι ολοφανερο και μεσω της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ στρεφουν τον Ελληνικο λαο σε ολεθρια σφαλματα και στους δηθεν σωτηρες
  της μασκοφορας και κουκουλοφορας αριστερας.
  Γιατι τωρα καταστρωνουν τα σχεδια για τον πληρη αφελληνισμο με την νομιμοποιηση εκατομμυριων λαθρομεταναστων και την προστασια των δικαιωματων τους εις βαρος την ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
  Με απλα λογια μας κλεβουν τις ζωες και τις χαριζουν σε ανθρωπους που ουδεμια σχεση εχουν με τις αρχες τις αξιες και τα ιδεωδη του ελληνικου πολιτισμου.
  Ισα ισα τα χαρακτηριστικα τους ομοιαζουν με αυτα ανθρωπων θανατηφορων εχθρων μας, που οδηγησαν στον αφανισμο την χιλιετους θρυλικης Ανατολικης μας Ρωμανιας το γνωστο σε ολους Βυζαντιο κατα τους δυτικους.
  ΠΡΕΠΕΙ αυτο να γινει κατανοητο στον ελληνα πολιτη με καθε μεσο.
  Σε μια τετοια μαχη κανεις δεν περισσευει.
  Ξαναλεω ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Αντωνης Σαμαρας εκανε το πρωτο νικηφορο βημα απεμπλοκης.
  Η κυβερνηση δημιουργημα των νταβατζηδων αποτελει παρελθον αφου εγιναν επιτελους εκλογες.
  Σε μια τετοια μαχη που πολεμας με τη ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ των διαπλεκομενων και των τυχοδιωκτων πολιτικων (βλεπε καρατζαφερη) ειναι φυσικο να υπαρχουν απωλειες.
  ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και μη αμφιβητωντας ποτε τα βηματα του κατανοητα σε μενα αλλα απο τη αρχη και αλλα επειτα απο λιγο καιρο τολμω να πω οτι κατα την ΤΑΠΕΙΝΗ μου γνωμη πρεπει να γινει αυτη τη στιγμη καλεσμα ΕΥΘΥΝΗΣ προς τους Ανεξαρτητους Ελληνες με ειλικρινεια και διαθεση αποδοχης της μετανοιας του Πανου Καμμενου στο ονομα της πατριδος και των Αιωνιων Αξιων της.
  Ο Πανος Καμμενος πρεπει να κατανοησει οτι ο μοναδικος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ αντιμνημονιακος με ταυτοχρονο σταθερο ευρωπαικο προσανατολισμο ειναι ο Αντωνης Σαμαρας.
  Τουτη την ωρα που "παιζεται" το μελλον της πατριδος και των παιδων μας μου ειναι αδιανοητο στενοι μεχρι προτινος συνεργατες του Αντωνη Σαμαρα να μην συντασσονται στον αγωνα για τη σωτηρια της πατριδος και να βαζουν μικροπρεπειες και εγωισμους πανω απο την ΕΛΛΑΔΑ.
  Εγω προσωπικα δεν το πιστευω και ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ.

  • dim avatar
   dim @ Νικηφορος Ξιφιας 23/05/2012 04:04:19

   Πραγματικά, η στάση αυτων των ανθρώπων χρίζει ειδικής μελέτης. Δεν μπορώ να καταλαβω πραγματικά τα κίνητρα τους. Δε συζητώ για το Καμμένο, αυτός είναι καμμένος εντελώς, για τους άλλους λέω....

   Είναι πια προφανές και στον πλέον καχύποπτο οτι ο Σαμαράς είχε δικιο εκέινη τη νύχτα. Το είχε πεί μάλιστα σε τόσο προσωπικό και έντονο τρόπο, που θεωρώ αδιανόητο τόσο στενοί συνεργάτες, που γνωρίζουν το ποιόν του ανθρώπου, να έπραξαν αυτό που έπραξαν.

   Απλά για να μην λένε διαφοροι, μα τι λέει τώρα αυτός, τι είναι το προφανές και στον πλέον καχύποπτο, θυμίζω τα λογια Σαμαρά εκείνο το βράδυ:

   «"Εμπιστευτείτε με, δεν έγινα ξαφνικά μνημονιακός, αλλά με το ναι σήμερα, κρατάμε όρθια την Ελλάδα, κερδίζουμε χρόνο ώστε όταν η Ευρώπη αλλάξει και δώσει επιμήκυνση και πακέτα ανάπτυξης, η Ελλάδα να είναι ακόμα στο τρένο της Ευρώπης, και όχι να έχει βγει από μόνη της εκτός"

   Τώρα λοιπόν που η Ευρώπη αλλάζει και δικαιώνεται πλήρως η επιλογή Σαμαρά, αυτοί έπρεπε πρώτοι να γυρίσουν πίσω στο κάλεσμα της συστράτευσης. Αλλά ουτε τώρα το έκαναν. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι πραγματικά κρυβεται από πισω. Να πεις ότι παλευουν για κάποια ρεαλιστικη προταση? Ούτε φερέγγυο αρχηγό έχουν, αφού έχει πιαστεί να ψεύδεται ξεκάθαρα τόσες φορές, και ο πυρήνας της πρόταση τους ειναι έωλος, αφού η Ε.Ε. είναι ξεκάθαρη ότι τσαμπουκάδες και καταγγελίες, μονομερείς διαγραφές κλπ. δε κάθεται καν στο τραπέζι να τις συζητήσει.

   Να πεις ότι πιστεύανε ότι θα έχουν ρεύμα και θα παρουν κεφάλι? Αντε να πω ΟΚ το 10,6% τους έδωσε κάποια φτερά. Τώρα που βλέπουν ότι προχθές ήταν στο 7,3%, στις αυριανές είναι στο 6%, και μεχρι τις 17 Ιούνη θα είναι στο 2%, γιατί δε συστρατεύονται ήθελα να ξερα? Η ατζέντα τους δεν συζητιεται καν, είναι ανεδαφική και καθε μέρα χάνουν ψηφοφόρους. Απλα όσο δεν συστρατεύονται οι ψηφοφόροι τους χάνονται και προς τις δύο κατευθύνσεις (όσοι πάνε ΝΔ άλλοι τόσοι πάνε και Σύριζα). Και δόθηκε και η αφορμή για να γυρίσουν πίσω, με το απίστευτο στα χρονικά ατόπημα του Καμμένου με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας.....ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι παίζεται με αυτούς...

 57. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 23/05/2012 03:01:27

  Η καυτή πατάτα δεν είναι ο Alexis αλλά η τρομαχτική σιωπή (κατά τα φαινόμενα) της κοινωνίας. Και όπως λέει η παροιμία, τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι.
  Πάνε οι καιροί που ο λαός δεν ασχολιόταν με την πολιτική. Τα τελευταία 2 χρόνια τα καφενεία, οι πλατείες, οι γειτονιές έχουν γεμίσει πολιτικές αναλύσεις. Τα μοιρασμένα ποσοστά στις εκλογές έδειξαν κάτι που λίγοι είδαν. Ο κόσμος δεν πιστεύει πια κανέναν και το κυριότερο δεν εμπιστεύεται με την ίδια ευκολία...
  Το πολιτικό σκηνικό δείχνει εκτός τόπου και χρόνου... θα πρέπει να ιδρώσει από 'δω και πέρα... Ίσως (και είναι μεγάλο ίσως) να βοηθήσει την χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της, αφήνοντας πίσω του τις χρόνιες παθογένειες. Αλλιώς ο Ελληνας θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή όπως μόνο αυτός ξέρει...

 58. konsgera avatar
  konsgera 24/05/2012 06:36:02

  Ελεύθερο και ανεμπόδιστο μήνυμα προς αυτούς που σχεδιάζουν την τακτική της Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο τον πρόεδρό της προσωπικά.
  Η Νέα Μεταπολίτευση χρειάζεται αναγκαστικά ένα Νέο Εθνάρχη. Ποιος άλλος μπορεί να είναι εκτός από εσένα Αντώνη Σαμαρά;

  Όσο για μένα, στις προηγούμενες εκλογές δεν ήμουν συνεπής στο κάλεσμα σου και αυτό με βαρύνει προσωπικά πλην όμως τώρα θα είμαι, ακόμη και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα.

  Προτείνω να πεις :

  "Δεν απειλούμε, μονάχα προειδοποιούμε. Και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε για να μην μπορεί κανείς να μας καταλογίσει εκ των υστέρων ότι δεν το κάναμε. Η ιστορική κρίση θα είναι αμείλικτη με όλους. Τα αποτελέσματα της έκτης Μαΐου δείχνουν ότι πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατάσταση λήθαργου, σε αφασία, είναι ζαλισμένοι και τρομοκρατημένοι από τον ορυμαγδό και την ομοβροντία του πογκρόμ των μέτρων της πιο άγριας λιτότητας που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα στην ιστορία της και δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι εστί Ελλάδα της δραχμής εν έτει 2012. Η χώρα όχι μόνο δεν παράγει περίπλοκα προϊόντα χημικής ή και μηχανολογικής βιομηχανίας, όπως φάρμακα ή και μηχανήματα, όχι μόνο αυτό. Δεν παράγουμε καν το κρέας, το περισσότερο τουλάχιστον, που τρώμε. Το εισάγουμε. Είμαστε έθνος χωρίς εθνική παραγωγή. Αν μπορεί κανείς να σκεφθεί ότι δεν θα έχει αύριο το αμάξι του βενζίνη και έτσι θα του είναι άχρηστο τότε μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει Ελλάδα της δραχμής εν έτει 2012."

  "Λένε πολλοί ότι δεν γίνεται να υπάρξει κυριαρχία των κεντροδεξιών ιδανικών του κοινωνικού φιλελευθερισμού στην Ελλάδα διότι απλώς οι περισσότεροι ελκύονται από αριστερόστροφες ιδεοληψίες. Είστε τυφλοί και δεν βλέπετε τα αποτελέσματα των εκλογών; Το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων "Ανεξάρτητοι Έλληνες", "Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή" και "Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός" είναι πάνω από 20%. Το πολύ μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσοστού είναι γνήσια λαϊκή πατριωτική δεξιά που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα πανεθνικής συστράτευσης της παράταξης που της απευθύνουμε για τη σωτηρία της πατρίδος. Και ακόμη κοιτάξτε και παραπέρα : πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που εγκλωβίστηκαν στη λογική του να δώσουν χαλαρή ψήφο στον Σύριζα χωρίς να είναι σε θέση να εκτιμήσουν ότι η επιρροή του θα έφθανε σε τέτοιο σημείο που να δίνει τη δυνατότητα στον επικίνδυνο και τυχοδιώκτη αρχηγό του να τορπιλίσει οποιαδήποτε απόπειρα συναίνεσης για να αποκτήσει η πατρίδα τη πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα προκειμένου να αντικρίσει με θετική προοπτική το αύριο. Τώρα οι περισσότεροι από αυτούς παρακολουθούν έκθαμβοι τον κ.Τσίπρα πότε να λέει ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή και πότε να επιμένει ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο. Είναι σαφές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ελληνικής κοινωνίας στέκουν στα συγκαλά τους και κατανοούν πως αν η Ελλάδα αποκτήσει ένα δεύτερο πρωθυπουργό σαν τον κ.Παπανδρέου η καταστροφή θα είναι πλήρης και ολοκληρωτική. Είναι σαφές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ελληνικής κοινωνίας δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις, και φυσικά αναφερόμενος σε αυτοκτονικές τάσεις ομιλώ μεταφορικά."

  "Λένε πολλοί για την ετερόκλητη αντιευρωπαϊκή συμμαχία των αντιπάλων μας, ότι η βλακεία είναι ανίκητη. Εγώ όμως σας λέω ότι με τη βοήθεια του Θεού η βλακεία βεβαίως και μπορεί να νικηθεί και για το καλό της
  πατρίδος θα νικηθεί."

  "Είναι τραγικό που κατορθώσαμε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να γίνουμε βαϊμάρη. Και γίναμε βαϊμάρη όχι μόνο κυριολεκτικά από τον πρωτοφανή κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, αλλά και μεταφορικά από την είσοδο στο κοινοβούλιο κόμματος με σαφέστατες φασιστικές ιδεολογικές καταβολές. Οι άνθρωποι χαιρετούν φασιστικά, έχουν φασιστική νοοτροπία του τύπου "όλοι όρθιοι", αλλά δηλώνουν όχι φασίστες. Το τι είναι τελικά το ξέρει ο Θεός και η ψυχή τους. Αλλά στη βουλή δεν μπήκαν μόνο αυτοί, μπήκε και το δεξιό εξαπτέρυγο του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας μάλιστα διψήφιο ποσοστό. Μπήκαν και αυτοί οι οποίοι έχουν το απύθμενο και ανήκουστο θράσος να αποκαλούν στελέχη της προεδρίας της δημοκρατίας κομματικούς παρατρεχάμενους και πλαστογράφους. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για το εθνικό συμφέρον την στιγμή που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να πραγματοποιηθεί το όραμα της αριστεράς : Ελλάδα της δραχμής. Οι προγονοί μας σοφά έλεγαν ουδέν κακό αμιγές καλού. Στις επαναληπτικές εκλογές θα δοθεί η ολόχρυση ευκαιρία στους περισσότερους συμπολίτες μας που στέκουν στα συγκαλά τους και επικοινωνούν με την πραγματικότητα να διαμορφώσουν μία νέα βουλή με σταθερή και μακρόπνοη υπόσταση, μακριά από πειράματα με τους επικίνδυνους για το πολίτευμα από τη μία και τους πανάσχετους όσο αφορά τα οικονομικά κλακαδόρους του αρχηγού του Σύριζα από την άλλη. Στις δεκαεπτά Ιουνίου η επιλογή του λαού θα είναι να κυβερνηθεί ο τόπος."

  "Σε αυτές τις εκλογές αντιπαρατίθεται το στοιχειοθετημένο, ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και κοστολογημένο όραμα του φιλοευρωπαϊκού μετώπου της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα στο ευρώ με δημοσιονομική πειθαρχία και ταυτόχρονα ανάκαμψη και ανάπτυξη απέναντι στις διακηρύξεις που περιγράφουν ανεξιχνίαστους σοσιαλιστικούς παραδείσους με δραχμή και διεθνή απομόνωση βορειοκορεατικού τύπου, που περιγράφουν κάποιους άλλους άγνωστους και ανεξήγητους εναλλακτικούς δρόμους που οδηγούν σε αυτούς τους παραδείσους."

  "Νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ ενώπιον των δημοσκόπων και των εταιριών τους των δημοσκοπήσεων, γιατί με δημόσιες τοποθετήσεις μου αμφισβήτησα την επιστημονική τους κατάρτιση και την αποτελεσματικότητα της μεθοδολογίας που ακολουθούν στη διενέργεια των δημοσκοπήσεων. Εκ του αποτελέσματος διαψεύστηκα. Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν τον καθρέπτη που αντανακλά τις επικρατούσες σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή απόψεις στην κοινωνία. Αν ο καθρέπτης δείχνει αλλοπρόσαλες εικόνες, δεν φταίει αυτός. Ας δούμε όμως πιο προσεκτικά τις πταίει που η οργή επικράτησε και βαϊμαροποιήσε το πολιτικό σκηνικό. Εδώ και καιρό, από την εποχή που ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο και μέχρι την έκτη Μαΐου, διάφοροι φερόμενοι ως σοβαροί αρθρογράφοι και έγκριτοι αναλυτές είχαν οργανωμένα και σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ τους εξαπολύσει λυσσαλέο πόλεμο λάσπης ενάντια στις θέσεις της Νέας
  Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν ως κόμμα ανεύθυνων, ακραίων και ανίδεων. Μα την αλήθεια, πόσο σοβαρός και πόσο έγκριτος είναι εκείνος που θεωρεί ότι μειώνεις τις πιθανότητες χρεοκοπίας μίας χώρας με το να αυξάνεις το δημόσιο χρέος της ως ποσοστό επί του Α.Ε.Π. της; Το αποτέλεσμα αυτής της άθλιας προπαγάνδας είναι γνωστό. Οι ταλιμπάν της αριστεράς και της δεξιάς, βλέποντας ότι το μιντιακό κατεστημένο στήνει σκηνικό κατακερματισμού και ισοπεδωτικής απαξίωσης του συνόλου του πολιτικού προσωπικού, βγήκαν μπροστά. Ο θυμόσοφος
  λαός παρατηρεί ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Εγώ δεν μέμφομαι τον λύκο, γιατί ο λύκος είναι λύκος, μέμφομαι αυτούς που δημιούργησαν την αναμπουμπούλα. Αλλά τώρα πλέον οι ρόλοι όλων είναι γνωστοί. Τα παπαγαλάκια που εξαρχής υπήρξαν δημόσιοι συνήγοροι του πασοκικού ταλιμπανικού νεοφιλελευθερισμού και υπερασπιστές της υφεσιακής λιτότητας που καταστρέφει την εθνική οικονομία και διαλύει τον κοινωνικό ιστό, προεκλογικά αποθέωναν λύσεις κυβερνητικών συνεργασιών και προδίκαζαν εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι αδύνατο να μην υπάρξει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή προδίκαζαν εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι αδύνατο να μην καταφέρουν αυτά τα δύο κόμματα να συγκεντρώσουν έστω 151 βουλευτές για να συγκυβερνήσουν. Κατά αυτό το τρόπο δημιούργησαν το κλίμα που οδήγησε πολλούς, πάρα πολλούς στην αψυχολόγητη επιλογή της χαλαρής ψήφου. Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε."

  "Τα στελέχη του Σύριζα προεκλογικά διαλαλούσαν το επιχείρημα του έλα κόσμε να μας ψηφίσεις γιατί εμείς όσο υψηλά ποσοστά και να πάρουμε δεν θα τη ψωνίσουμε. Είδατε το ύφος του κυρίου Τσίπρα όταν πήγε στο Παρίσι και στο Βερολίνο; Είδατε με τι ευτελέστατες ειρωνίες και εξυπνάδες επιτέθηκε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, που είναι σύμμαχος της Ελλάδας στη μάχη που δίνουμε για το αποφασιστικό βήμα προς την ανάπτυξη, δηλαδή το ευρωομόλογο; Ούτε τα προσχήματα δεν μπορεί να κρατήσει ο άνθρωπος. Τον ζάλισε η απότομη επιτυχία και στοιχειωδώς δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Αυτογελοιοποιείται, κάτι που είναι πρόβλημά του, αλλά συγχρόνως μέσω της αυτογελοιοποιησής του γελοιοποιεί και την Ελλάδα, κατί που είναι
  προβλημά μου. Και μιας και ο λόγος περιστρέφεται γύρω από το ευρωομόλογο, μου δίνεται η ευκαιρία να σας εξηγήσω τι ισχύει ως προς τις προοπτικές έκδοσής του. Το επιχείρημα το οποίο προβάλλει σθεναρά η γερμανική κυβέρνηση είναι πως από την στιγμή που δεν υπάρχει ενιαία δημοσιονομική διοίκηση της ευρωζώνης δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ένα τέτοιο είδος ομολόγου. Λέει δηλαδή ο Βόλφγκανκγ Σόιμπλε πως προϋπόθεση για την έκδοση του ευρωομολόγου είναι η σύσταση υπουργείου οικονομικών της ευρωζώνης. Την θέση αυτή την προσυπογράφουμε. Είμαστε υπέρ της ολοκληρωμένης δημοσιονομικής διαχείρισης που φυσιολογικα ένα κοινό νόμισμα υποδεικνύει. Είμαστε
  υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας που ντε φάκτο προκύπτει ως υποχρέωση απο την συμμετοχή μας στον νομισματικό συνεταιρισμό του ευρώ. Είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας που είναι εκ των ουκ ανευ συστατικό στοιχείο ενός σοβαρού κράτους ανεξαρτήτως ευρώ. Αλλά και κατηγορηματικά αντίθετοι στην αποδεδειγμένα ολέθρια υφεσιακή συνταγή που εώς πρότινος ακολουθούνταν και μετά από τις σκληρές διαπραγματευτικές προσπάθειές μας με την τρόικα προσφάτως αντιστράφηκε έστω στο ελάχιστο. Και βέβαια θα πουν οι ανίδεοι λαϊκιστές ότι έτσι παραχωρούμε τάχα την εθνική μας κυριαρχία, ότι υποτασόμαστε στους τραπεζίτες και άλλες παρόμοιες βλακείες όπως λένε πάντα. Η ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής, της δημόσιας ασφάλειας και της οργάνωσης των θεσμών του κράτους εξυπακούεται ότι ανήκει αποκλεστικά στην εθνική κυβέρνηση του κάθε εθνικού κράτους."

  "Μπορούμε άραγε να πάμε στην Ευρώπη και να κάνουμε διαπραγματεύσεις με τσαμπουκάδες και νταηλίκια; Μπορεί η Ελλάδα να κρατήσει σε ομηρία μία χώρα πολύ μεγαλύτερη από την ίδια σε πληθυσμό και οικονομικά μεγέθη; Η έξοδος από το τούνελ της ύφεσης θα συντελεστεί με αναθεώρηση και τροποποίηση των πολιτικών του μνημονίου. Κάτι τέτοιο σημαίνει αναντίρρητα πως μόνο με πνεύμα σύμπνοιας και διάθεση συνδιαλλαγής θα προχωρήσουμε μπροστά, όχι με ταλιμπανική αδιαλλαξία, ψευτομαγκίτσες και επαναστατική γυμναστική στις πλάτες όσων που υποφέρουν."

  "Αν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς θα αφοπλίσει την Ελληνική Αστυνομία; Το ρωτώ διότι ο ίδιος εξ αφορμής του τραγικού περιστατικού του φόνου του δεκαπεντάχρονου μαθητή Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια είχε προτείνει να παρθούν τα όπλα από όλους τους αστυνομικούς. Συνεχίζει να υιοθετεί αυτήν την άποψη, ναι ή όχι; Αν όχι, θα την ανακαλέσει; Δεν μιλώ για ανασκευή, αναφέρομαι σε ανάκληση. Έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του ότι έχουμε συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών εγκληματιών που ληστέυουν με καλάσνικοφ και σκοτώνουν για λίγα ευρώ; Για να μην πούμε βέβαια και για εκείνο το περιβόητο 'το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του', που ενώ το δεξιό εξαπτέρυγό του κραυγάζει υπέρ της ανακήρυξης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στο αιγαίο, μέσα από το κόμμα του θεωρούν ότι ο μόνος που έχει ιδιοκτησιακά δικαιώματα επάνω στα όποια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που εμείς προσβλέπουμε να εκμεταλλευτούμε με βάση τις προβλέψεις της διεθνούς σύμβασης για το δίκαιο των θαλασσών του ΟΗΕ, είναι οι τσιπούρες και τα λιθρίνια. Άντε μετά βγάλε άκρη με όλους αυτούς. Το λέω καθαρά : όποιος πάει και τους ψηφίσει όλους αυτούς αναλαμβάνει τις ευθύνες του για οτιδήποτε συμβεί. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι αυτό. Πάντως είμαι βέβαιος
  πως δεν ζούμε ως χώρα σε ήσυχη γειτονιά και το ξέρετε πως τα εθνικά μας δίκαια μπορούν να τα προασπίσουν μονάχα όσοι τα ενστερνίζονται, όχι εκείνοι που τα αφορίζουν. Το ξέρετε πως εάν κάποιοι στο εξωτερικό
  διαπιστώσουν διάθεση ενδοτικότητας ή χειρότερα διάθεση απεμπόλισης κυριαρχικών δικαιωμάτων θα σπεύσουν οπωσδήποτε να την εκμεταλλεύτουν. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία, μα καμία, μα καμία, μα καμία αμφιβολία επί τούτου. Ως προς το θέμα λοιπόν της ψήφου τάπαμε : η καθεμιά και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθυνές της ή του. Τελεία και παύλα."

  Προτείνω επίσης όλα αυτά να διανθιστούν ή αν χρειαστεί και να τροποποιηθούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.