#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2013 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H υπομονή του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητη....Εμείς εδώ ούτε  ευκαιριακοί υποστηρικτές του Σαμαρά υπήρξαμε, ούτε εξ επαγγέλματος επικριτές του. Γνωριζόμαστε, επομένως, μεταξύ μας, άρα ....δικαιούμεθα να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και χωρίς περιττά φτιασίδια. Και δεν μας ενδιαφέρει να χαϊδεύουμε ...αυτιά. Αυτά, για όσους...δυσφορούν.

Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι ο Σαμαράς κληρονόμησε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Γνωρίζει, επίσης, πώς όταν κυβερνάς με συμμάχους, δεν μπορείς να κάνεις τους κεφαλιού σου. Θα κάνεις συμβιβασμός, αν αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Το συμφέρον της χώρας. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Έτσι, λοιπόν, θα ήταν ουτοπικό να αναμένει κανένας από τον Σαμαρά την πιστή τήρηση του προεκλογικού του προγράμματος. Και εν πάση περιπτώσει ένα πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται στο σύνολο του, μέσα σ’ ένα χρόνο.

Επειδή όλα αυτά αποτελούν κοινή λογική, ο ελληνικός λαός, παρά την διάψευση των προσδοκιών του , παρά τα χαράτσια, παρά τις περικοπές, παρά τις απολύσεις, παρά την βαρβαρότητα του μνημονίου με άλλα λόγια, δείχνει μια στωϊκή εγκαρτέρηση, που εμένα προσωπικά με έχει καταπλήξει.

Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης αυτόν τον λαό να τον σεβαστεί. Γιατί υποφέρουν οι πολλοί. Οι μη έχοντες. Και αυτό απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό.

Τι περιμένει, λοιπόν, αυτός ο λαός;

 

Κατ’ αρχήν απαιτεί σοβαρότητα.  Δεν είναι δυνατόν οι κύριοι της κυβέρνησης να νομοθετούν  το πρωί, να αλλάζουν γνώμη το μεσημέρι και να αποσύρουν την ...νομοθεσία τους το βράδυ. Αυτό δείχνει προχειρότητα. Και με πρόχειρες αποφάσεις δεν λύνονται δύσκολα προβλήματα.

 

Δεύτερον, απαιτεί ταπεινότητα. Είναι εξοργιστικό, μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον της γενικευμένης  αγανάκτησης, ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αναλώνει χρόνο για να  καταθέσει μια τροπολογία που θα του επέτρεπε να ταξιδεύει με το Ebraer!.

 

Τρίτον, απαιτεί αξιοκρατία.  Δεν είναι δυνατόν να διορίζονται σε θέσεις κλειδιά αποτυχημένοι βουλευτές και πολιτευτές 70 και 80 ετών! Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι με εμπειρία, γνώσεις και όρεξη για δουλειά, που παρακαλάνε για μια ευκαιρία. Γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε; Τι παραπάνω θα προσφέρει στον ΟΓΑ, ο συμπαθής κατά τα άλλα κ. Βεργίνης, που δεν θα μπορέσει να προσφέρει ένα 40άρης; Το αυτό ισχύει και τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, που διορίστηκε Πρόεδρος στον ΕΟΦ!!!  Αφήστε,  όλους εκείνους τους γόνους που κατέλαβαν, λές και είναι ...κληρονομικό δικαίωμα, υπουργικές καρέκλες...

 

Τέταρτον, απαιτεί διαφάνεια. Βλέπει αυτό το πάρτυ που γίνεται με το ΤΧΣ (μοιράζει τράπεζες λες και είναι ....πασατέμπο), το ΤΑΙΠΕΔ (λειτουργεί κράτος εν κράτει) και αναρωτιέται: αυτούς ποιός τους εξέλεξε; Από που αντλούν όλη αυτή την εξουσία να λειτουργούν με τόση αυθαιρεσία;

 

Πέμπτον, ο κόσμος δεν θέλει να τον προκαλείτε. Ο διορισμός του κ. Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα ήταν η σταγόνα που  ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί, πέραν των άλλων, ο κ. Παπουτσής συμβολίζει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο,  αυτό που λέμε την αποτυχία του μοντέλου της μεταπολίτευσης. Και αυτόν τον άνθρωπο, πολλαπλώς ευεργετηθέντα και με πολλά αξιώματα τιμηθέντα, τον στέλνουμε να μας εκπροσωπήσει στην Παγκόσμια Τράπεζα, με παχυλότατο μάλιστα  μισθό; Και ο κόσμος εξοργίζεται ακόμα περισσότερο επειδή αντιλαμβάνεται ό,τι η επιλογή αυτή έγινε με εντελώς μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Αν ο κ. Παπουτσής  δεν βρεί τη γενναιότητα να αρνηθεί τον διορισμό του, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την απόφασή της.

Η ανοχή του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητη. Και μπορεί μεν να ...πείθεται ό,τι πολλά πράγματα αποτελούν απαιτήσεις της τρόϊκας για τη συνέχιση του δανεισμού.

Όμως, η προχειρότητα, το Ebraer, τα ήξεις-αφίξεις, οι διορισμοί υπέργηρων πολιτευτών, η επιλογή Παπουτσή (και πολλά άλλα) δεν έχουν καμιά σχέση με την τρόϊκα!

Είναι αποφάσεις της Κυβέρνησης. Για αυτό και εξοργίζουν περισσότερο....

Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζετε...

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fitsoulas avatar
  fitsoulas 16/07/2013 13:20:39

  Επιτέλους! Κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους! Ο κόσμος θέλει να δει νέους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα τον Μόσιαλο και τον Χωμενίδη στην ΕΡΤ!

  • περιμπανού avatar
   περιμπανού @ fitsoulas 16/07/2013 23:32:24

   Απορώ, γιατί ενώ η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τον κ Μόσιαλο, επιμένει να τον ταυτίζει με την δημόσια τηλεόραση. Ο χώρος του όπου έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η οικονομία των συστημάτων υγείας. Ενας χώρος που νοσεί βαρύτατα στην χώρα μας κι απαιτεί γνώστες της αναδιάρθρωσής του κι όχι διακεκριμένους στο χώρο της πολιτικολογίας και των τηλεπωλήσεων.
   Στο χώρο των ΜΜΕ ο κΜόσιαλος παρουσίασε ένα έργο που πιθανότατα, να επρόκειτο για την σύνοψη απόψεων ατόμων που γνωρίζουν εις βάθος τα της δημόσιας τηλεόρασης. Στον χώρο όμως της υγείας και ερευνητικό έργο έχει παρουσιάσει και διδακτορικό κατέχει και σημαντικές διεθνείς επιβραβεύσεις.
   Εκτός κι αν η δημόσια ραδιοτηλεόραση ταυτίζεται με ίδρυμα νοσοκομειακό ....!
   ...'ημαρτον πιά...τι άλλο παρανοικό θα δούμε!

   • akenaton avatar
    akenaton @ περιμπανού 17/07/2013 19:10:44

    Επιτέλους, λίγη λογική!

 2. Βαγγέλης Σ. avatar
  Βαγγέλης Σ. 16/07/2013 13:51:38

  Κε Ροδινέ, αλήθεια πόσες και ποιές αποκρατικοποιήσεις έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ, και πόσο έχει κοστίσει μέχρι τώρα στον Ελληνικό Λαό;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Βαγγέλης Σ. 16/07/2013 15:31:11

   την άποψη μου για το ΤΑΙΠΕΔ την έχω γράψει πολλές φορές.
   Επρεπε ήδη να έχει καταργηθεί και αποτελεί πρόκληση η συνέχιση της λειτουργίας του.
   Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουμε την περιουσία του ελληνικού δημοσίου σε μια χούφτα τεχνοκρατών, που όπως εκ του αποτελέσματος προκύπτει δεν είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί.

 3. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 16/07/2013 14:05:28

  Πέστα χρυσόστομε

 4. Νικος Σταματάκης avatar
  Νικος Σταματάκης 16/07/2013 14:39:29

  Ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν "η υπομονή εξαντληθηκε ήδη" - μια σπίθα θα είναι αρκετή για να ανάψει η φωτιά. Τα είπε και χθες ο Β.Μαρκεζίνης τα έχουν γράψει και άλλοι ότι ο λαός πλέον οδηγείται στα πολιτικά άκρα. Εχετε απόλυτο δίκιο κ.Ροδινέ ότι η επιλογή Παπουτσή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... Αφού είχαν το θράσος να τον επιλέξουν ας βάλουν τώρα την ουρά στα σκέλια και να ανακαλέσουν την επιλογή αυτού του "ξεγάνωτου ντενεκέ" στην Παγκόσμια Τράπεζα. Αν δεν το κάνουν θα το κάνει ο λαός με τρόπο που θα σείσει τα θεμέλια της χώρας - και ελπίζουμε χωρίς νέα εθνική καταστροφή....
  Αλλά δεν έχουν το ανάστημα.. Περιμένουμε από δύο κόμματα που έφεραν την καταστροφή να φέρουν την άνοιξη; Αντί ο Σαμαράς να προσφέρει στον Μαρκεζίνη την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας καλύτερα θα ήταν να προετοιμάσει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων υπό τον Μαρκεζίνη - στα πλαίσια χρονοδιαγράμματος συνταγματικών αλλαγών. Θα προσέφερε ύψιστη υπηρεσία στον τόπο και θα δικαιούτο κάθε τιμής. Στα πλαίσια της δικομματικής καταστρέφει γοργά ότι πολιτικό κεφάλαιο του έχει απομείνει...

  • daresome avatar
   daresome @ Νικος Σταματάκης 16/07/2013 22:40:29

   "ο λαός πλέον οδηγείται στα πολιτικά άκρα" όπως λέτε κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι "δημοκρατικές δυνάμεις", ώστε να μην τρίβουμε όλοι τα μάτια μας αύριο μεθαύριο και οι ίδιοι να μην αναρωτιούνται "πώς συνέβη αυτό" ...... Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, απόσπασμα ομιλίας στη βουλή χρυσαυγίτη βουλευτή, που ξεσπαθώνει εναντίον των βουλευτών για το πόσο καλά οργανώνουν τη δική τους φορολογική ασυλία, την ίδια ώρα που μηχανεύονται ό,τι πιο τρελό μπορεί να φανταστεί κανείς για τη φοροεξόντωση του πολίτη. Μάλιστα παρουσιάζει επίσημα αποδεικτικά εκκαθαριστικών τριών περιπτώσεων πολιτών με το ίδιο ακριβώς δηλωθέν εισόδημα, ενός μισθωτού, ενός ε.ε. και ενός βουλευτή και αποδεικνύει ότι η χαμηλότερη φορολόγηση - εξευτελιστικά χαμηλότερη, είναι αυτή του βουλευτή !! - μαντέψτε δε ποιος καταβάλλει την περισσότερη : φυσικά ο ε.ε., σχεδόν το ήμισυ του δηλωθέντος εισοδήματός του !!
   Λοιπόν, αντί να έχουν σπεύσει πρώτοι οι ίδιοι οι κυβερνώντες και οι εθνοπατέρες να "βάλουν πλάτη" για το "έκτακτο δημοσιονομικό κενό" (ξέρετε, την καραμέλα με την οποία δικαιολογούν τις φοροληστείες), οι μόνες κρατικές δαπάνες και σπατάλες που ΔΕΝ έχουν κόψει είναι αυτές που αφορούν αυτούς τους ίδιους και το κομματικό τους ασκέρι. Κι ο κόσμος που αγανακτεί καθημερινά από το φοροδιωγμό που υφίσταται, ακούει μόνο από τον χρυσαυγίτη βουλευτή να θίγει αυτό το θέμα. Και μετά απορούν όλοι για τα άκρα .... Ε μα αφού "η μέση" ασχολείται μόνο με τα μέσα και τη μάσα ....

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 16/07/2013 14:54:41

  ᾿Αφοῦ ὁ γαπ κινεῖται ἐλεύθερος καί ὡραῖος, δέν ὑπάρχει σωτηρία γιά τήν Πατρίδα! :sad:

 6. Hawk avatar
  Hawk 16/07/2013 15:00:51

  Η οργή του κόσμου σίγουρα δεν είναι ανεξάντλητη, αλλά μεγάλο μέρος του κόσμου τώρα πιά πιστεύει ότι το κλειδί στις εξελίξεις το κρατά η Μέρκελ, αυτή η ισχυρογνωμοσύνη για την παγίωση της λιτότητας στην Ευρώπη θα μας καταστρέψει. Με το να συνεχίζουμε να λέμε ναι σε όλα στην Μέρκελ επειδή μας δανείζει, δεν παρέχουμε καμμία θετική υπηρεσία ούτε στην χώρα μας αλλά ούτε και στις άλλες θιγόμενες χώρες του νότου. Λύσεις υπάρχουν και η Μέρκελ τις ακούει και από τους δικούς της συμβούλους, μένει να στηλώσουμε κι εμείς λίγο τα πόδια και η ευκαιρία είναι κοντά, είναι στις 8 Αυγούστου.

  • Hawk avatar
   Hawk @ Hawk 16/07/2013 15:15:12

   Το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων (IEA), μία γνωστή δεξαμενή σκέψης στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει ένα διαγωνισμό αναζητώντας το καλύτερο σχέδιο για μια έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέροντας στον πρώτο νικητή χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ.................... τα λόγια είναι περιττά που λέει και το τραγούδι!

   • Tasos avatar
    Tasos @ Hawk 16/07/2013 15:29:37

    Σε δουλειά να βρίσκονται δηλαδή.
    Κανένα σχέδιο δε μπορεί να φτιαχτεί γιατί κανείς - πλήν ελαχίστων - δε γνωρίζει τον ακριβη τρόπο με τον οποίο αποφασίζουν πχ οι "αγορές" μετά από κάθε οικονομικό, πολιτικό, γεωπολιτικό γεγονός ή προσδοκία αυτού. Δυστυχώς παίζει μπάλα η συνωμοσία, συμφέροντα που δε δηλώνονται ποτέ δημοσίως και χωρίς αντικειμενική γνώση αυτών το να αποπειραθεί κάποιος να σχεδιάσει έξοδο από την ΟΝΕ είναι σα να το παίζει μέντιουμ.
    Πχ στα δικά μας το κάθε σχέδιο (μέσα ή έξω από το ευρώ) κολυμπάει σε διαδοχικές υποθέσεις εργασίας, ότι αν κάνουμε αυτό μάλλον θα κάνουν οι άλλοι εκείνο, κλπ κλπ. Ακόμα και στο σκάκι αν είσαι ο γκράν μάστερ και προσπαθείς να μαντέψεις τις επόμενες κινήσεις , έχεις να διαλέξεις από πεπερασμένα σενάρια που στηρίζονται στη λογική υπόθεση ότι ο αντίπαλος θέλει να κερδίσει. Εδώ όμως έχουμε φτάσει σε σημείο που κάποιοι φαίνονται σα να θέλουν να χάσουν με πιθανολογούμενο συμφέρον κάποιο κέρδος σε άλλο πεδίο.
    Πρόκειται για ουτοπία ο επαρκής σχεδιασμός εξόδου από την ΟΝΕ όσο οι παράγοντες που ασκούν επιρροή είναι τόσοι πολλοί και λειτουργούν με μη αντικειμενικά κριτήρια.

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Hawk 16/07/2013 15:41:33

    Οπως το Υπουργείο Οικονομικων που ανακοινωσε οτι με τις αποδείξεις απο συγκεκριμενες κατηγορίες επαγγελμάτων θα κληρώνει αυτοκίνητα,ταξίδια και αποχυμωτές.
    Μα μπορεί η χαραξη πολιτικής να αποτελεί αντικείμενο διαγωνισμού; X-factor politics;

   • Zame avatar
    Zame @ Hawk 16/07/2013 16:02:09

    Σύμφωνα με το BBC, το- think tank-
    που θα δώσει το «Βραβείο Brexit»
    σε όποιον βρει το καλύτερο πρόγραμμα &
    οι συμμετέχοντες, που μπορούν να είναι είτε μεμονωμένα άτομα είτε εταιρικές οντότητες, καλούνται να υποβάλλουν σχέδιο πρότασης 2.000 λέξεων μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου

   • dioklis avatar
    dioklis @ Hawk 16/07/2013 18:51:13

    Εύκολο, αγοράζεις όλους τους πολιτικούς της υποψήφιας χώρας και μετά τους βάζεις να κάνουν ότι θες. Με μερικά ψωροεκατομμύρια έχεις τον απόλυτο έλεγχο!

 7. Tasos avatar
  Tasos 16/07/2013 15:37:26

  Συμφωνώ με την ουσία αλλά για το τίτλο πιστεύω ότι η υπομονή του κόσμου είναι σχεδόν ανεξάντλητη. Εδώ και 4 χρόνια ακούω για τη κοινωνία που είναι στα κάγκελα, για την περίφημη κοινωνική έκρηξη κλπ. Με δεδομένο ότι οι πολλές χοντράδες που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος πληθυσμού έχουν ήδη γίνει και καμία έκρηξη δε συνέβη, φαίνεται πώς ο λαός είναι καλά εκπαιδευμένος πλέον να μην αντιδράει, όχι επειδή εκτιμά κάποιο θεάρεστο κυβερνητικό έργο ή τις καλές προθέσεις τους αλλά γιατί δεν έχει μάθει να κάνει κάτι άλλο, όταν έχει κάτι μικρό ακόμα να σώσει.
  Καμία τρόικα από την άλλη δεν είναι τόσο ηλίθια ώστε να φτάσει τα πράγματα σε σημείο που οι πολλοί να μην έχουν να χάσουν τίποτε.
  Άρα η απειλή της κοινωνικής έκρηξης έχει ακυρωθεί ήδη και θα ακυρώνεται διαρκώς. Εξάλλου αν αυτή η απειλή ήταν υπαρκτή τότε δε θα αλωνίζανε έτσι αυτοί που γράφει το άρθρο. Για να συνεχίζουν σε αυτό το τέμπο σημαίνει ότι δεν υπάρχει απειλή ή ότι είναι περιορισμένης νοημοσύνης αυτοί που αλωνίζουν. Το πιθανότερο είναι το πρώτο.

  • κανενας avatar
   κανενας @ Tasos 16/07/2013 18:29:26

   οι κοινωνικες εκρηξεις ειναι συχνα μη αναμενομενες και τις περισσοτερες φορες γινονται σε περιοδους ''αναπτυξης''..

  • arximidis avatar
   arximidis @ Tasos 16/07/2013 18:59:06

   Δυστυχώς αγαπητέ Τάσο έχεις δίκιο βάσει της λογικής. Εκτός αν ο λαός περιμένει τις εκλογές για να εκραγεί. Διότι μόνο τότε θα γίνει το πραγματικό γκάλοπ στο οποίο μπορεί να βγεί επιτέλους ενα μεγάλο ΟΧΙ σαν της Ισλανδίας (93%)...

 8. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 16/07/2013 15:43:30

  Μεσα στο μυαλό και στον παλμό της κοινωνίας αυτό το αρθρο,μπράβο σας!!!
  Σαν να χτυπούσαμε όλοι μαζί τα πλήκτρα.

 9. je ne regrette rien avatar
  je ne regrette rien 16/07/2013 16:47:54

  Κώστα Ροδινέ, εξαιρετικός όπως πάντα.

 10. mitikas avatar
  mitikas 16/07/2013 17:01:14

  Μας εκφραζει κι αυτο το γραπτο του ΚΡ !

 11. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 16/07/2013 17:46:00

  Αγαπητέ κ. Ροδινέ,

  Από τις ελάχιστες φορές που ένας αρθρογράφος ακουμπάει τα αληθινά προβλήματα. Και τα προβλήματα για όποιο δουλεύει κανονικά και δεν βγάζει τα λεφτά του ως κομματικό στέλεχος δυστυχώς τα αγνοεί προκλητικά η σημερινή κυβέρνηση.
  Όσο για την υπομονή του κόσμου είναι ανησυχητική και όχι για επιβράβευση.
  Η ελληνική κοινωνία δεν λειτουργεί ιστορικά με σταδιακές αποσυμπιέσεις, που επιτρέπουν στο σύστημα να ισορροπήσει, αλλά με σιωπή που ακολουθείται μετά από μεγάλο μπαμ. Και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό.

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 16/07/2013 17:52:35

  Είναι απορίας άξιο, πως μια προσωπικότητα σαν τον Β. Μαρκεζίνη, να βρίσκεται σε απομόνωση!
  Σαν να υπάρχει μια συνωμοσία σιωπής από όλους τους αρμοδίους, έτσι ώστε να μην ακούγεται τίποτα γι΄ αυτόν, ούτε καλό, ούτε κακό!
  Αλήθεια, πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ποιος είναι ο Μαρκεζίνης;
  Γνωρίζουν ότι είναι μέλος των περισσοτέρων Ακαδημιών της Ευρώπης;
  Γνωρίζουν ότι έχει τιμηθεί με τα μεγαλύτερα παράσημα πλήθος ξένων Κυβερνήσεων;
  Γνωρίζουν ότι είναι ένας από τους λίγους ξένους που έχουν τιμηθεί με τον τίτλο του Σέρ, από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ;
  Γνωρίζουν ότι είναι Σύμβουλος της Κινεζικής Κυβέρνησης επί Διεθνών Θεμάτων;
  Μια από τις πιο λαμπρές σύγχρονες Διεθνείς Προσωπικότητες.
  Και το σπουδαιότερο, από την πρώτη στιγμή αντίθετος του Μνημονίου, αλλά με ένα σοβαρότατο μειονέκτημα, μακρυά από τα σκοτεινά κέντρα που ρυθμίζουν το μέλλον Λαών και ανθρώπων λόγω του ασυμβίβαστου του χαρακτήρος του και της μη προσκόλλησης του στο άρμα κανενός!!!

  • arximidis avatar
   arximidis @ ΝΤΙΝΟΣ 16/07/2013 19:12:42

   Ο Μιχάλης Φωτιάδης είναι πολύ σημαντικώτερος ως επιστήμονας καλλιτέχνης και άνθρωπος και ένας απο τους σημαντικώτερους ανθρώπους όλων των εποχών. Αναμφισβήτητα πολύ σημαντικώτερος ως προσωπικότητα απο τον Β. Μαρκεζίνη, που θα μείνει η σφραγίδα του στην Αθήνα για αιώνες κι όμως ελάχιστοι Ελληνες τον γνωρίζουν. Και αυτός από την πρώτη στιγμή αντίθετος του Μνημονίου, αλλά με ένα σοβαρότατο μειονέκτημα, μακρυά από τα σκοτεινά κέντρα που ρυθμίζουν το μέλλον Λαών και ανθρώπων λόγω του ασυμβίβαστου του χαρακτήρος του και της μη προσκόλλησης του στο άρμα κανενός!!!
   Αν αγαπητέ ΝΤΙΝΟ γινόταν διαγωνισμός προσωπικοτήτων σημαντικών Ελλήνων θα διαπίστωνες οτι ο Β. Μαρκεζίνης δικαίως είναι άγνωστος και θα βρισκόταν πολύ χαμηλά, ή και εκτός λίστας των νικητών. Αν ήταν τόσο σπουδαίος για την Πατρίδα θα τον γνωρίζαμε σχεδόν όλοι...

 13. airman avatar
  airman 16/07/2013 18:18:05

  Η υπομονή που δείχνει μεγάλη μερίδα του λαού σίγουρα δεν είναι ανεξάντλητη. Μέχρι ένα σημείο ''τρέφεται'' από την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει, σε συνδυασμό και με την ανυπαρξία επιλογών. Ο έρμος ο Αλέξης όχι μόνο δεν εμπνέει αλλά μάλλον φοβίζει.
  Η ελπίδα όμως για να ''στηρίξει'' το λαό πρέπει να συνδυάζεται με τόλμη. Οι όποιες τολμηρές αποφάσεις λήφθηκαν, τόνωσαν την πίστη ότι κάτι πάει να γίνει. Όταν η ελπίδα συνδυάζεται με κινήσεις ''μπρος-πίσω'' που προδίδουν αμφιβολία, τότε βγαίνει προς τα έξω μια - ανεξήγητη πολλές φορές - δειλία. Και το χειρότερο, όταν η ελπίδα ''καπελώνεται'' από το φόβο να ''σπάσεις αυγά'' τότε αποπνέει αδυναμία.
  Όσο το ''κεφάλαιο'' της ελπίδας αναλλώνεται και το ''απόθεμα'' της υπομονής εξαντλείται, τόσο στενεύουν τα περιθώρια και πλησιάζουμε στα όρια.
  Μπακάλικα πράγματα, χωρίς κανένα μεταπτυχιακό ή Bachelor!

 14. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 16/07/2013 18:23:04

  Αγαπητέ Κώστα, με κάλυψες εντελώς με το άρθρο σου αυτό! Προσωπικά πιστεύω πως το σχέδιο εξόντωσης κρατών στο βωμό της παγκοσμιοποίησης, είναι στο φόρτε του και είχε σχεδιαστεί καλά εδώ και πολλά χρόνια από τους ΔυΝάσΤες και τα τσιράκια τους, τύπου Μέρκελ και Σόιμπλε. Τώρα αν σε αυτό το σχέδιο προσθέσεις και το διαχρονικό όραμα των γερμανών, περί κυριαρχίας τους στην Ευρώπη, τότε θα δέσει μια χαρά το αυγολέμονο!
  Σε ό, τι έχει σχέση με τον ακριβό μας τόπο, θαρρώ πως η μεταπολίτευση και κυρίως η έλευση του ΠΑΣΟΚ, διευκόλυνε τα μέγιστα στην άλωση της Ελλάδας μας, με βοήθεια εκ των έσω φυσικά! Δες τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν για την αποδόμηση της Παιδείας, δες τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, δες τους νόμους περί ατιμωρησίας των πολιτικών! Λειτούργησε ως ένας σύγχρονος δούρειος ίππος, στον οποίο έπαιξαν το ρόλο τους ντόπιοι κατ’ όνομα πολιτικοί, φυντάνια του μπαχτσέ της παγκόσμια διακυβέρνησης, ξενόδουλοι ως το μεδούλι τους και εξαρτώμενοι απόλυτα από ένα καλό λόγο, ή ένα χειροφίλημα ή ένα νεύμα ενός ισχυρού ξένου ηγέτη.
  Φοβάμαι πως είμαστε στην τελευταία πράξη του δράματος πλέον. Διότι μετά το φαινόμενο ΓΑΠ, που πάτησε τη σκανδάλη στην καρδιά της χώρας και που τώρα ταξιδεύει «διδάσκοντας» οικονομικά, απολαμβάνοντας μια προκλητική προστασία και εκτίμηση από τα αφεντικά, επετεύχθη η μη αυτοδυναμία της Ν.Δ. για να εμποδιστεί ο Αντώνης, στην όποια προσπάθειά του να βοηθήσει τον τόπο. Τούτο ομολογώ πως ακόμα δεν του το αμφισβητώ, ούτε ως πρόθεση ούτε ως όραμα. Με ποιούς όμως θα μπορέσει να το κάνει αυτό; Με το συγκεκριμένο υπουργό οικονομικών, της αλήστου σημιτείου περιόδου ή με τη Φώφη στο Εθνικής Αμύνης; Με τον Καψή στην ΕΡΤ ή με τον Παπουτσή στη Παγκόσμια Τράπεζα; Με τη Ντόρα ξανά στα πράγματα, ως πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ή με τον Φώτη και τις κυρίαρχες ρεπούσιες αντιλήψεις του κόμματός του. Και να είχε και κανέναν καλό πάγκο, άντε να ελπίσεις! Μετρημένοι στα δάκτυλα και έξω κάποιοι άξιοι, γιατί οι γόνοι και οι «συμφωνίες» είχαν προτεραιότητα στον πρόσφατο ανασχηματισμό!
  Ναι, είναι αυτονόητο πως θα κάνει και συμβιβασμούς! Με το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς συγκυβερνάει και τη Μέρκελ έχει στο κεφάλι του, αλλά όχι και αυτού του βαθμού συμβιβασμούς! Ο ίδιος είχε πει πως αυτή η συνταγή δεν βγαίνει με τίποτα! Αφού δεν βγαίνει, γιατί την υλοποιεί χωρίς παρέκκλιση; Ας τη χαλαρώσει κι ας χαλάσει το χατίρι κάποιων, για να μην μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που επί των ημερών του πείνασαν ακόμα και παιδιά! Ώρες-ώρες νοιώθω πως σπρώχθηκε εντέχνως στην κινούμενη άμμο, για να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τη γλώσσα που τους έβγαλε και τώρα κάθε του κίνηση τον βουλιάζει όλο και περισσότερο! Ας κάνει επιτέλους κάτι, γιατί η Ευρώπη των Λαών και της Αλληλεγγύης δεν υπάρχει. Αυτή πέθανε πριν γεννηθεί! Και η ιστορία δεν γράφεται με τα ΝΑΙ αλλά με τα ΟΧΙ!

  • ...Mara... avatar
   ...Mara... @ Aφροδίτη 16/07/2013 20:19:50

   Βρέ... Αφροδίτη άσε να πούμε τίποτα και εμείς, όλα τα είπες.
   Μα... όλα... όμως...!!!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ...Mara... 16/07/2013 21:19:02

    !!!!!!!!! ῾Η παράταξη μας, πάντως, ἔχει καί ΟΧΙ στό ἐνεργητικό της, ἔτσι δέν εἶναι Μάρα;; :wink:

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ ...Mara... 16/07/2013 23:34:28

    Όχι όλα αγαπητή Μάρα, όχι όλα, το ξέρεις και το ξέρω. Υπάρχουν πολλά ακόμα, αλλά μας συγκρατεί ο αισιόδοξος στίχος "κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός"!
    Καλό ξημέρωμα!

   • ...Mara... avatar
    ...Mara... @ ...Mara... 17/07/2013 07:47:26

    Φωτεινούλα,
    από άλογα και από γαϊδούρια... μόνο μουλάρια... βγαίνουν.
    Και εδώ μας ξέφυγε η αναλογία...
    Αντί να είναι τα άλογα περισσότερα, πήξαμε στα μουλάρια....

    Αφροδίτη,
    ειδικά όταν δεν βλέπεις εναλλακτική και να μην θέλεις κάνεις υπομονή.
    Όμως έχει δίκιο ο Κώστας. Η υπομονή δεν είναι ανεξάντλητη.... Γιατί όταν περιμένεις πολύ, ξέρεις πλέον ότι δεν πρέπει να περιμένεις πολλά.... Κάπου..., κάτι... έχει χαθεί....

  • arximides avatar
   arximides @ Aφροδίτη 17/07/2013 10:18:10

   Aγαπητή Αφροδίτη σωστά περιγράφεις τα πράγματα εκ των υστέρων.
   Η μικρή μου διαφωνία έγκειται στο ότι κατ' εμέ όλα αυτά η Αυτοκρατορία του Χρήματος ήτοι οι 10 ισχυρότεροι τραπεζίτες του κόσμου που κατέχουν πάνω απο το 80% του πλούτου της γής, δεν άρχισε την επίθεση κατά της Ευρώπης βάσει μακροχρονίου σχεδίου όπως λές,. Το μακροχρόνιο "σχέδιό"τους είναι το αιώνιο σχέδιο των τραπεζιτών να χρεώνουν ΟΛΑ τα κράτη "για ώρα χρεία" . Ετσι μόλις τους σκάει μία φούσκα ορμάνε στο πρώτο χρεωμένο κράτος με τους "οίκους τους" (δήθεν αξιολόγησης) και το ξεκοκαλίζουν. Στην Ευρώπη το έκαναν μετά το μεγάλο σκάσιμο της Leehman Brothers και την απόφαση της FED (Bernanki) να τους αποκρούσει τυπώνοντας αβέρτα δολλάρια.
   Ξεκινησαν βέβαια απο τους ασθενέστερους (PIIGS) αφού πρώτα προσεταιρίσθηκαν επ' αμοιβή μερίδιο απο τα κλοπιμαία τους δωσίλογους της ΕΕ Γερμανούς. Ο Σαμαράς, όπως αποδεικνύεται απο τη λίστα Λαγκάρντ δεν είναι βλάξ, αλλα δυστυχώς συνένοχος, διότι τη λίστα δεν του απαγόρεψε κανείς άλλος απ' τον εαυτό του να είχε ήδη χρησιμοποιήσει απο την πρώτη εβδομάδα, όπως έκαναν πχ. και οι Γάλλοι με την δική τους και να είχε εξασφαλίσει ήδη πλεόνασμα για τη χώρα...

 15. τοξο avatar
  τοξο 16/07/2013 18:39:24

  Όταν γίνεσαι sir ,δηλαδή Ιπότης του Βρεττανικού Στέμματος,μπορείς να είσαι χρήσιμος ως αξιωματούχος άλλης Χώρας γιά την άλλη χώρα;

  • airman avatar
   airman @ τοξο 16/07/2013 18:46:24

   Άβερε κουράβερε .....

 16. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 16/07/2013 19:18:27

  Δυστυχώς δεν θέλεται να καταλάβεται οτι ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ δεν ξεσηκώθηκε για οικονομικους λόγους.μην περιμένεται να αντιδράσουν οι Ελληνες.Το πρόγραμμα της πλήρους υποταγής θα εφαρμοσθεί μεχρι τέλους!!

 17. Γιάννης Ιωάννου avatar
  Γιάννης Ιωάννου 16/07/2013 19:38:54

  Ευτυχώς που τα λέτε κ. Ροδινέ. Αλλά δεν ακούει κανένας τους.

 18. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 16/07/2013 19:54:57

  Δεν είναι στραβός ο γιαλός...! Πολύ ορθά!
  Αυτό το μήνυμα που διατυπώνουν τόσο καιρό, τόσοι πολλοί (μη υποβολιμαίοι) σχολιαστές, τόσο εύστοχα, στο antinews,δεν έχει, ως φαίνεται, ληφθεί, όπου δει. Και πάλι μπράβο!

 19. {Α}θανάσης avatar
  {Α}θανάσης 16/07/2013 20:12:51

  Συγχαρητήρια ΚΡ!

  Αλλά τα ώτα στα οποία απευθύνεσαι είναι "μη ακουόντων"...

 20. δημης avatar
  δημης 16/07/2013 21:34:22

  Για το πρώτο ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ..
  Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

 21. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 16/07/2013 21:41:50

  Αγαπητέ arximidis,
  Ξέρω και άλλον σπουδαίο που δεν τον ξέρει κανείς στην Ελλάδα και όμως τον ξέρουν όλοι οι επιφανείς Επιστήμονες όλου του κόσμου, είναι ο Καραθεοδωρή, ο άνθρωπος που δίδαξε στον Αϊνστάιν τη θεωρεία της σχετικότητας .
  Σύμφωνα λοιπόν με τη δική σου λογική καλά κάνουν οι Έλληνες και δεν τον γνωρίζουν, τι και αν τον παραδέχονταν σε όλη την Ευρώπη , τι και αν ο ίδιος ο Αϊνστάιν ομολογούσε ότι τα πάντα τα οφείλει σ΄ αυτόν!
  Αυτή είναι η μοίρα μας σαν Ελληνες, μπράβο μας!!!!

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ ΝΤΙΝΟΣ 17/07/2013 13:04:16

   Ε , όχι αγαπητέ ΝΤΙΝΟΣ, "δέν ξέρει κανείς Ελληνας τον Καραθεοδωρή " !!!
   Ασφαλώς και τον ξέρουν πολλοί Ελληνες ,όχι βέβαια αυτοί της "φραπεδιάς" και οι "ευρωλιγούρηδες" αυτή η κατηγορία αγνοεί και περιφρονεί κάθε τι ελληνικό.
   Βέβαια , είναι δύσκολο γιά τον Καραθεοδωρή να ανταγωνισθεί στα διεθνή ΜΜΕ,στούς επιστημονικούς κύκλους κλπ. έναν Γερμανο-Εβραίο...Γιά να κάνουμε και λογοπαίγνιο : όταν αντιμετωπίζεις Εβραίο, δύσκολα γίνεσαι ..Ευρέως γνωστός !
   Αυτή είναι η "ατυχία" του Καραθεοδωρή...
   Αλλως τε, δεν είναι τελείως αλήθεια ότι το είχε "παραδεχθεί" ανοιχτά ο Αινστάιν.(πολύ αργότερα και σε ιδιωτικό έγγραφο)...

  • archimedes avatar
   archimedes @ ΝΤΙΝΟΣ 17/07/2013 18:49:29

   Θα παραδεχτείς υποθέτω οτι αν ο Β.Μαρκεζίνης είχε κάποια σχέση έστω και στο νυχάκι του χεριού του με τον Καραθεοδωρή, σίγουρα θα ήταν τουλάχιστο αρχηγός κόμματος. Οταν περιμένεις να βγεις στη σύνταξη για να ασχοληθείς με την πολιτική, όσα ντοκτορά και να έχεις και μάλιστα σε δευτερεύοντες τομείς της επιστήμης, είναι αναμενόμενο να μη σε γνωρίζουν πολλοί...

 22. panos avatar
  panos 16/07/2013 21:46:22

  Το οτι ο λαος εχει αρχισει να χανει την υπομονη του δεν φαινεται στους δρομους και τις πορειες,αλλα στις υποχρεωσεις και τις εφοριες.Την εκ των πραγματων αδυναμια εκπληρωσης των φορολογικων υποχρεωσεων,ερχεται να συμπληρωσει η καθυστερημενη και σε καποιες περιπτωσεις η σκοπιμη αποφυγη τους.Και δεν αναφερομαι σε περιπτωσεις κλασσικων φοροφυγαδων,αλλα σε περιπτωσεις νομοταγων,ως χθες,πολιτων...Η καταρρευση του Μνημονιου θα 'ρθει εκ των εσω και με την γενικευμενη σταση πληρωμων των υποχρεωσεων των πολιτων..Βρισκομαστε στην αρχη του φαινομενου που θα κορυφωθει οσο το φορολογικο σαφαρι του κρατους θα συνεχιζεται και θα εξελιχθει σε τσουναμι μεχρι το τελος του ετους..

 23. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 16/07/2013 21:49:42

  ΥΓ. Και την ορθότητα των λεγομένων μου την επιβεβαιώνεις και εσύ, γιατί όπως λες ο Σπουδαίος Φωτιάδης , που άφησε την σφραγίδα του στην Αθήνα , ουδείς τον γνωρίζει και αυτό που όπως ομολογείς, επειδή δεν είχε προσβάσεις....κλπ!!!!

 24. Τ.J.R avatar
  Τ.J.R 16/07/2013 22:11:48

  Μια χαρά πάνε τα πράγματα λίγη υπομονή τον φάγαμε το γάιδαρο σχεδόν εδώ που φθάσαμε πάλι καλά να λέμε.

 25. nikias avatar
  nikias 16/07/2013 22:46:00

  Κύριε Ροδινέ,
  Εξαιρετικἐς,όπως πάντα,οι θέσεις σας και ειλικρινής η αγωνία σας !
  Μακάρι να τις ακούσουν εκείνοι που πρέπει...
  Όσο για την έλλειψη αξιοκρατίας ας μη μιλήσουμε...
  Πριν απο 3 χρόνια μια αξιότατη κυρία μίλησε με τον Πρωθυπουργό ο οποίος της υποσχέθηκε ότι θα την χρειαστεί και θα την αξιοποιήσει.
  Με αξιοπρέπεια δε βγήκε να ζητιανέψει...Ακόμα περιμένει ...
  Παραμένει άνεργη 4 χρόνια τώρα αφού δεν μπορεί να αξιοποιήσει καί κάποια προηγούμενη προϋπηρεσία της γιατί απολύθηκε από το δημόσιο από το 2002...
  Για λεπτομέρειες σας παραπέμπω μόνο σε μια ανάρτηση για να καταλάβετε...

  http://myrovolos.gr/news/index.php?option=com_content&view=article&catid=13:2009-06-19-09-59-39&id=7650:2009-10-02-08-55-10

  • Τρίπους avatar
   Τρίπους @ nikias 17/07/2013 09:44:30

   Απίστευτη η άποψή σας περί αξιοκρατίας:

   Πριν απο 3 χρόνια μια αξιότατη κυρία μίλησε με τον Πρωθυπουργό ο οποίος της υποσχέθηκε ότι θα την χρειαστεί και θα την αξιοποιήσει.

   Δηλαδή η κυρία, αντί να αναζητήσει κάποια εργασία όπως όλος ο κόσμος, ζήτησε ρουσφέτι από τον πρωθυπουργό. Και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν τη διόρισε κάπου, το θεωρείτε έλλειψη αξιοκρατίας. Τι να πω, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

   • nikias avatar
    nikias @ Τρίπους 17/07/2013 13:51:52

    Μίλησα για πολύ άξια κυρία...
    Αν κάνατε τον κόπο να δείτε για ποια πρόκειται δεν θα μιλούσατε τόσο απαξιωτικά...

 26. Θόδωρος 17.06.2013? avatar
  Θόδωρος 17.06.2013? 17/07/2013 05:52:38

  Για την φορολογία δεν είπατε τίποτε, κε Ροδινέ... Κουβέντα.

 27. Dimitris avatar
  Dimitris 17/07/2013 05:58:50

  αξιότιμε κύριε Ροδινέ μιά χαρά τα λές ποιός ακούει είναι το ζήτημα

 28. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 17/07/2013 14:18:20

  Αναφέρθηκαν 5 λόγοι στο άρθρο, 5 λόγοι δυσφορίας πολύ μικρής σημασίας.

  Δηλαδή αν διορθωθούν αυτές οι 5 ανοησίες, θα μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει την τρελή πορεία της; Την τρελή πορεία προς:

  1)Μία ανεργία κτηνωδώς μεγάλη και ανεξέλεγκτη που ποτέ δεν θα βρίσκει πάτο όσο πολύ μεγάλη κι αν είναι.

  2)Μία εκτός τόπου και χρόνου φορολόγηση που αναζητά "διεύρυνση της φορολογικής βάσης" ενώ έχουμε 1,5 εκ ανέργους και εργαζόμενους με σημαντικά μειωμένα εισοδήματα.

  3)Μία ατέρμονη προσπάθεια να καλυφθουν μαύρες τρύπες που δεν πρόκειται ποτέ να καλυφθούν. Η λάθος συνταγή μαύρες τρύπες δημιουργεί και μετά απιτεί για την κάλυψή τους ακόμη μεγαλύτερη δόση απο την λάθος συνταγή.

  4)Ανθρωποθυσίες που ονομάζονται μεταρρυθμίσεις. Όσο προκλητικοί κι αν ήταν οι εργαζόμενοι που απολύονται, είναι αμφίβολο το δημοσιονομικό όφελος απο την απόλυσή τους ενώ τώρα ακριβώς η απόλυση είναι μόνιμη εκτέλεση. Που σκατά θα βρουν δουλειά; Στον ανθηρό ελληνικό ιδιωτικό τομέα; Μετά από 3 - 5 - 10 χρόνια; Τέτοιες κινήσεις έπρεπε να είχαν γίνει στον καιρό της ανάπτυξης. Τώρα απλά επιτείνουν την ύφεση της οικονομίας και την απελπισία.

  5)Ακούω άσχημα πράγματα για δημεύσεις περιουσιών, ξεπάγωμα επιθετικών τακτικών των τραπεζων κτλ απο το 14. Κανονίστε να γίνει εδώ της Αυγύπτου....


  Να μερικοί σοβαροί λόγοι για αγανάκτηση κι όχι το πως ταξιδεύει ένας υπουργος ή το αν κοιμάται στην βουλή....

  • {Α}θανάσης avatar
   {Α}θανάσης @ Γιώργος Αχαιός 17/07/2013 21:56:00

   Εξαιρετικός!

 29. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 17/07/2013 14:53:30

  Αγαπητή je ne regrette rien.
  Ως συνήθως συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!!

 30. Mak avatar
  Mak 17/07/2013 20:58:57

  Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα (πασοκ), τον τρώνε οι κότες (σύριζα-χρυσή αυγή)...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.