#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H συμφωνία με την Τρόϊκα είναι καταστροφή, αν δε διασφαλίζεται το μέλλον της χώραςτου Κώστα Ροδινού

Στην πρώτη του συνέντευξη στη ΔΕΘ, ο αρχηγός της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει δημοσίως, ότι πιο δύσκολα απ’  όλους θα έπειθε τους ψηφοφόρους της παράταξής του.

Το θυμήθηκα, ξανά, καθώς τις τελευταίες  μέρες πολλοί έσπευσαν να τον «κατηγορήσουν» ό,τι «έβαλε νερό στο κρασί του», «προσχώρησε στο μνημονιακό μέτωπο» και πολλά άλλα.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου  για το αύριο και  την επιθυμία του να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Όμως, είναι λίγο πρόωρο να πυροβολούμε κάποιον, ενώ δίνει μια δύσκολη μάχη και χωρίς να ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Ως γνωστόν, σε μια μακρά και πολυμερή διαπράγματευση λέγονται πολλά, ψιθυρίζονται περισσότερα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διακρίνεις τι ανταποκρίνεται στην αλήθεια και τι όχι.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα καμιά συμφωνία. Κυρίως, δεν έχουν κλείσει οι λεπτομέρειες, όπου, ως γνωστόν, κρύβεται ο διάβολος.

Μπορούμε, όμως, να καταλήξουμε σε κάποιες πρώτες διαπιστώσεις:

 Πρώτον, για πρώτη φορά γίνονται ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα. Γιατί μέχρι τώρα, απλώς ακολουθούσαμε οδηγίες. Και οι διαπραγματεύσεις,  αν δεν μας εξασφαλίσουν το μέγιστο επιθυμητό, ίσως μας αφήσουν με την πικρή γεύση ό,τι κατοχυρώσαμε το ελάχιστο αποδεκτό.

 Δεύτερον,  η ΕΕ, ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις Γιούνκερ «έπαψε πια ...Ευρώπη να θυμίζει». Αυτοί οι νεοπαγείς πολιτικοί νάνοι μετέρχονται μεθόδων, που θα τις ζήλευε ακόμα και η καμόρα. Ένα είναι βέβαιο, ότι  δημιουργούν κακό προηγούμενο που θα το  βρουν σύντομα μπροστά τους.

 Τρίτον, λόγω της δραματικής αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και των εγγενών αδυναμιών του σχήματος Παπαδήμου, η Ελλάδα έχασε χρόνο, απεδείχθη ασυνεπής, ενώ δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία. Ως εκ τούτου επιδεινώθηκε το διεθνές κλίμα σε βάρος μας, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και το κόστος διάσωσής μας.  Αν το «κόστος της σωτηρίας μας», πλησιάσει το  «κόστος της εγκατάλειψής μας», τότε δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

 Τέταρτον, είναι γελοία η χοντροκομμένη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να παίξει τον ...επαναστάτη. Ο άνθρωπος που μας οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας, προσπαθεί τώρα να εξιλεωθεί μήπως και καταφέρει να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του και την πρωτοφανή ανεπάρκειά του. Ευθύνες που τον οδήγησαν σε μια ταπεινωτική παραίτηση στο μέσον της θητείας του. Μάλιστα βρήκε και το ...προσφιλές του θέμα! Κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των τραπεζών! Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στην ΕΤΕ, την ΑΤΕ, το ΤΤ, την Αττικής, τις διοικήσεις τις  έχει διορίσει ο κ. Παπανδρέου! Στην Πειραιώς, ο Διοικητής είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή εναντίον ποιων κάνει την επανάστασή του; Εναντίον της Eurobank (από την οποία η κυβέρνησή του αντλούσε στελέχη) και εναντίον της ALPHA;

 Πέμπτον, προκαλεί επίσης θυμηδία η βιασύνη του έτερου υποστηρικτού του μνημονίου, του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος υπό το άγχος των δημοσκοπήσεων, επιχειρεί να οικειοποιηθεί τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για να δικαιολογήσει μια ακόμα κυβίστηση.

 Έκτον, ομολογείται πλέον από παντού ότι επιδεινώνει τα πράγματα η προσωπική στρατηγική του κ. Βενιζέλου. Από τη μια η ανεπάρκειά του να χειριστεί σύνθετα θέματα ,που δεν γνωρίζει,  φρενάρει τις συζητήσεις. Από την άλλη η  βιασύνη του να διαδεχθεί τον κ. Παπανδρέου, τον υποχρεώνει να λειτουργεί ως κομματάρχη. Ο συνδυασμός είναι καταστροφικός.

 Ποιό είναι το διακύβευμα;

 Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ο μόνος που φαίνεται να αντιλαμβάνεται το πραγματικό διακύβευμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα, είναι ο κ. Σαμαράς.

Ας μη γελιόμαστε, χωρίς την παρουσία Σαμαρά καμιά διαπραγμάτευση δεν θα γινόταν! Τα  ζητήματα θα έκλειναν, όπως και με το πρώτο Μνημόνιο! Μέσα σ΄ένα τριήμερο! Εξ αιτίας του Σαμαρά...ταλαιπωρείται η Τρόϊκα!

Ποιες είναι, κατά τη γνώμη μου, οι εθνικές γραμμές.

Πρώτον: Πρέπει να εξασφαλιστεί η  βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους;  Δηλαδή να μειωθεί δραματικά το ύψος των χρεολυσίων που καταβάλλει ετησίως η χώρα και τα ποσά που θα εξοικονομηθούν να διοχετευθούν για την τόνωση της ανάκαμψης της οικονομίας μας.

Δεύτερον, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την έξοδο της οικονομίας μας  από την ύφεση ώστε να αρχίσει η ανάκαμψη. Αυτό σημαίνει ό,τι πρέπει να απαιτήσουμε και μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Εκείνα τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ ακόμα να απελευθερωθούν;

Τρίτον, πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί ο εθνικός πλούτος της χώρας.  Ιδιωτικοποιήσεις σε περίοδο βαθειάς ύφεσης και πρωτοφανούς υποτίμησης ισοδυναμούν με εκποίηση.

Τέταρτον,  να μη διανοηθεί κανένας να θέσει, ούτε ως αστείο, θέματα επιτροπείας και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

Πέμπτον, θεωρείται αυτονόητο, αλλά η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει ακέραιο το δικαίωμά της, να αντικαταστήσει τα υφεσιακά μέτρα στα οποία επιμένουν οι ξεροκέφαλοι της Τρόϊκα με άλλα, που θα περιορίζουν την ύφεση και δεν θα την τροφοδοτούν.

Έκτον,   μετά την επιτυχή ολοκλήρωση (η  την αποτυχία των διαπραγματεύσεων) η χώρα πρέπει να οδηγηθεί αμέσως σε εκλογές. Δεν μπορεί να χειρίζονται κρίσιμα ζητήματα οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, με ευθύνη των οποίων φτάσαμε στο σημερινό χάλι.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός γιατί πολύ καρό  λαμβάνονται ερήμην του αποφάσεις, καθοριστικές για το μέλλον του.

Ο κ. Σαμαράς έχει πεί και μια άλλη φράση: «να μου έχετε εμπιστοσύνη». Πιστεύω ό,τι το εννοεί.

Δεν πρόκειται να στέρξει σε μέτρα και να δεσμευτεί σε πολιτικές που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και τον οδηγούν σε μια λιτότητα διαρκείας.

Ο κ. Σαμαράς αγωνίστηκε δυο χρόνια (μόνος εναντίον των περισσοτέρων) για να αποδείξει στον ελληνικό λαό, αλλά και σε ...εχθρούς και φίλους, ό,τι η συνταγή του μνημονίου ήταν και παραμένει  λάθος.

Αυτό δεν το έκανε για λόγους αντιπολίτευσης, αλλά επειδή το πίστευε και το πιστεύει ακόμα.

Είναι δυνατόν, να δεχθεί μια πολιτική που θα τον εγκλωβίσει σε αδιέξοδο;

Θα είναι σαν να υπογράφει το πολιτικό του τέλος.

Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GIKON avatar
  GIKON 07/02/2012 07:54:21

  "Δεν πρόκειται να στέρξει σε μέτρα και να δεσμευτεί σε πολιτικές που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και τον οδηγούν σε μια λιτότητα διαρκείας.
  Ο κ. Σαμαράς αγωνίστηκε δυο χρόνια (μόνος εναντίον των περισσοτέρων) για να αποδείξει στον ελληνικό λαό, αλλά και σε …εχθρούς και φίλους, ό,τι η συνταγή του μνημονίου ήταν και παραμένει λάθος.
  Αυτό δεν το έκανε για λόγους αντιπολίτευσης, αλλά επειδή το πίστευε και το πιστεύει ακόμα.
  Είναι δυνατόν, να δεχθεί μια πολιτική που θα τον εγκλωβίσει σε αδιέξοδο;
  Θα είναι σαν να υπογράφει το πολιτικό του τέλος.
  Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει".

  Τότε γιατί μπήκε στο ίδιο κάδρο με έναν επιτήδειο;

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ GIKON 07/02/2012 08:25:53

   Γιατί εκβιάστηκε με άτακτη χρεωκοπία, για την οποία δεν υπήρχε καμία προετοιμασία, με απόλυτη ευθύνη του ΓΑΠ, των δανειστών και των εξαπτέρυγων που τους υποστήριζαν και τους υποστηρίζουν.
   Γιατί, από ότι φαίνεται, άκουσε εισηγήσεις ανόητων συμβούλων, που αποδεικνύονται πολύ περισσότερο "συστημικοί" ,από ότι θα γίνει ο Σαμαράς σε δύο αιώνες.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ GIKON 07/02/2012 08:34:46

   Δεν μπήκε σε κανένα κάδρο. Εξ ανάγκης δέχτηκε την μεταβατική, τα έχουμε πει αυτά πολλές φορές.

   • abcd avatar
    abcd @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/02/2012 10:16:26

    Ανόητη δικαιολογία ,δεν το βαρεθήκατε αυτό το αναγκάστηκε ; Τον προσβάλει στο κάτω-κάτω .Ο πραγματικός ηγέτης διαμορφώνει τις συνθήκες και τους όρους δεν αναγκάζεται να ακολουθήσει !!
    Αλλά που τα λέω .

 2. kakofonix avatar
  kakofonix 07/02/2012 07:55:48

  Αν ακόμα δεν έχουμε δει σκηνές Αιγύπτου στην Αθήνα, είναι γιατί ο Σαμαράς υπήρξε η τελευταία αστική γραμμή άμυνας. Μια όαση λογικής μέσα στον παραλογισμό των μνημονίων και της διαπλοκής.

  Φοβάμαι ότι αν αυτή η γραμμή σπάσει, το ξέσπασμα θα είναι τρομερό, αφού πια δεν θα υπάρχει καμία ανάσχεση.

  Αν σπάσει η γραμμή αυτή, η αγανάκτηση θα μετρηθεί και στις δημοσκοπήσεις και πιθανότατα οι εκλογές να μην είναι πλέον επιθυμητές.

  Βιτριολική λεπτομέρεια εκχώρησης κυριαρχίας:
  Οι Μερκοζύ απαίτησαν τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για τα έσοδα του δημοσίου. Από όπου θα εκταμιεύονται όλα τα χρήματα προς τους δανειστές και ότι περισσεύει θα πηγαίνει στον προϋπολογισμό. Επίτροπος από την πίσω πόρτα με τη βούλα του νόμου. Δηλαδή, τι περισσότερο θα έκανε ο επίτροπος;

  • abcd avatar
   abcd @ kakofonix 07/02/2012 10:22:58

   Καλά τα πιστεύεις πραγματικά αυτά η απλώς τα γράφεις για να λιβανίσεις;
   Δεν έχουν συμβεί ακόμη αυτά που περιγράφεις γιατί το βράσιμο γίνεται σιγά-σιγά και όχι απότομα να κάψει και να προκαλέσει αντίδραση ,χώρια που υπάρχει ακόμη και αρκετό λίπος και ο θεσμός της οικογενειακής αλληλεγγύης .
   Ο κόσμος πλέον τρώει και επιζεί από τα έτοιμα , κάτσε να τελειώσουν και θα δεις τι έχει να γίνει.

 3. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 07/02/2012 08:13:50

  Ξεχνάμε (τε) γρήγορα γιατί ο Σαμαράς (όχι η ΝΔ) μπήκε στην "κυβέρνηση" και τι θα γινόταν αν δεν έμπαινε τότε και τι θα είχε γίνει ήδη τώρα. Έχετε να προτείνετε στα σοβαρά τίποτα καλύτερο;.

  • starouba avatar
   starouba @ Σωκράτης 07/02/2012 17:17:34

   Τι θα είχε γινει αν είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 4 Δεκεμβρίου αντι να στηθεί το τσίρκο Παπαδήμου;;;

 4. tasossp avatar
  tasossp 07/02/2012 08:23:49

  Τριχες κατσαρές ειναι ολα. αν υπογράψει ολα αυτά τα μετρα τελειωσε ο Σαμαρας. Απο όλους μας . Τελος.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ tasossp 07/02/2012 11:01:49

   Σιγά ρε γίγαντα!
   Τότε να πάς στη Θεοδώρα, στον ΚΚΕ για να σου δώσει κατώτατο μισθό 1400 ευρώ και στον Τσίπρα για να κάνετε κλεφτοπόλεμο στην Αθήνα.
   Ποιός ξέρει, μπορεί να είσαι και ..κρυφός θαυμαστής του Σημίτη!

   • Ποσειδωνας avatar
    Ποσειδωνας @ Αδέξιος Δεξιός 07/02/2012 14:46:32

    Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.........

    Καθενας που διαφωνει,δεν πρεπει να μπαινει στην πυρα.
    Πλεον τα πγραγματα εχουν ξεφυγει,απο ολους,και για ολους.
    Δεν υπαρχει μια βαση,δεν υπαρχει σχεδιο που να κανει τους ελληνες να ελπιζουν....τιποτα...απο τον κανενα.........
    ολοπι διακατεχομαστε πλεον απο πανικο,οργη,και απελπισια,αν αυτο δεν ειναι ενα ολεθριο κοκταιηλ,τοτε ....δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι.
    Αυτη τη στιγμη,η χωρα,οι πολιτες,το συστημα.χρειαζεται ενα restart σε ολα,και το κακο ειναι πως δεν υπαρχει ο καταλληλος ηγετης-τεχνικος-για να το κανει.

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Ποσειδωνας 07/02/2012 14:55:48

     δεν τον εξουσιοδότησε κανένας να μιλάει για λογαριασμό όλων μας.
     Προφανώς και κάθε άποψη είναι σεβαστή.
     Ακόμα και η κακόπιστη

 5. Nikolas avatar
  Nikolas 07/02/2012 08:33:39

  H μείωση κατά 22% (!!) στον βασικό μισθό, που συμπαρασύρει όλους τους υπόλοιπους, η μείωση κατά 100 ευρώ ακόμα και του επιδόματος ανεργίας, λέγεται διαπραγμάτευση;;;
  Δηλαδή πόσο ήταν το αρχικό αίτημα; μηδενικές αποδοχές;

  Κι άλλες φορές χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα η κυριαρχία του μέγιστου έναντι του ελλάσονος, για να "αποδειχθεί" ότι υπήρξε "διαπραγμάτευση", μόνο που τότε ήταν μόνο του το Πασοκ.
  Θυμηθείτε το "μεσοπρόθεσμο" τον Ιούνιο, ακριβώς τα ίδια έγιναν, ακριβώς!
  Λοιπόν, ας μην κοροιδευόμαστε, πάντα από την διαπραγματευση λείπει ο Ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του.

  Και βεβαίως αυτά δεν είναι τα χειρότερα, δεν σταματάνε εδώ, απλώς τέτοιους είδους "διαπραγματεύσεις" ανοίγουν κι άλλο την όρεξη, στους ξένους και εγχώριους "φίλους" μας.
  Εις το επανιδείν λοιπόν!

 6. Δ-Α avatar
  Δ-Α 07/02/2012 08:37:57

  Μην τυχόν και υπογράψεις Πρόεδρε! Όχι στη μείωση του κατώτατου μισθού. Όχι στον εκβιασμό των ευρω-τραμπούκων.

 7. sceptic avatar
  sceptic 07/02/2012 08:38:46

  Κύριε Ροδινέ ας πει κάποιος στον κ. Σαμαρά ότι εάν κάνει το προφανές ,δηλαδή διοργανώσει μια συνέντευξη τύπου, μας ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει ,λέει ότι το βάρος μια τόσο δύσκολης απόφασης δεν είναι δυνατόν να το αναλάβει μόνος του και πρέπει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει για αυτό ,και τότε θα μείνει στην Ιστορία και πιθανόν σίγουρα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργος ο οποίος θα κληθεί να ηγηθεί της Χώρας μας σε μια από τις πιό δύσκολες περιόδους στην ιστορία της....
  Εάν δεν το κάνει τότε απλά θα είναι ένας ακόμη ΓΑΠ .....

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ sceptic 07/02/2012 09:15:18

   Πολύ σωστό! Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει ο Σαμαράς να εμφανιστεί ως μία ακόμα μορφή του κατεστημένου και, το χειρότερο, δίχως να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εγγύηση για το θετικό αποτέλεσμα αυτών των νέων μέτρων. Διότι, αν δεν κάνω λάθος, υποτίθεται (...) στόχος των νέων μέτρων της πανσόφου και αδιαιρέτου Τρόικας είναι να υπάρχει στο τέλος ανάκαμψη και να υπάρξει αποφυγή της άτακτης χρεωκοπίας.
   Ή μήπως όχι;
   Εγγυάται κανείς ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν; Ή τελικά η χρεωκοπία θα μας βρει όταν πλέον έχει φτάσει η μεσαία τάξη στην πλήρη προλεταριοποίηση, ώστε να χαρούν και οι μαρξιστές μας, που είναι τόσο βέβαιοι για την ερμηνεία της ιστορίας και τις (δοκιμασμένες με αμφίβολη επιτυχία...) συνταγές τους;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ sceptic 07/02/2012 11:04:48

   Δεν χρειάζεται να του πούμε τίποτα.
   Αρκεί που γράφετε εδώ...
   Αυτοί που πρέπει να τα διαβάσουν, τα διαβάζουν...
   Να είστε κάτι παραπάνω από βέβαιος.

 8. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/02/2012 08:40:27

  Ο Σαμαράς προς το παρόν καλά πορεύεται. Περιμένετε και θα δείτε

 9. O ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  O ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 07/02/2012 08:45:23

  ''H συμφωνία με την Τρόϊκα είναι καταστροφή, αν δε διασφαλίζεται το μέλλον της χώρας''
  Η συμφωνία με την τρόϊκα είναι καταστροφή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
  Δεν διαφωνώ, πως αν δεν αντιστεκόταν (ειλικρινά;;, θεατρικά;;;) ο κ. Σαμαράς και όλα ήταν αφημένα στα χέρια του ΓΑΠ, του Παπαδήμου και του Βενιζέλου, θα μας είχαν ήδη ξεπουλήσει από ..προχθές. Τι ωφελεί όμως να κάνουμε ναζάκια και να...ταλαιπωρούμε την Τρόϊκα (και καλά..), όταν στο τέλος προσυπογράφουμε την οικονομική εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, την οριστική υποδούλωσή του στους διεθνείς τοκογλύφους, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και των φυσικών πόρων ; Σε τι ωφελεί μια ΄΄αντίσταση΄΄ που οδηγεί τελικά στην πλήρη υποταγή, στο ράπισμα της εθνικής αξιοπρέπειας και στον εξευτελισμό του κ. Σαμαρά (για τους άλλους δύο δεν τίθεται θέμα, η αναξιοπρέπεια αποτελεί βασικό στοιχείο της ύπαρξής τους), ο οποίος τσαλακώνεται άγρια στη συνείδηση και του πιο καλόπιστου πολίτη, που καταλήγει να αισθάνεται προδομένος, υποτιμημένος διανοητικά και προσωπικά προσβεβλημένος;
  ''Θα είναι σαν να υπογράφει το πολιτικό του τέλος.''
  Δεν θα είναι ΄΄σαν΄΄, μάλλον τον ωθούν να το υπογράψει, ώστε να απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και ο τελευταίος που ίσως να αποτελούσε κάποια ελπίδα και να επιβάλλουν πανεύκολα τις λύσεις δοτών ειδικών ζόμπι πρωθυπουργών, χωρίς καμιάν αντίσταση, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ... Τόσο απλά και απλοϊκά....
  Tου έχουν υποσχεθεί το ΄΄χρίσμα΄΄ ;;;;
  Αυτοκράτωρ στο βασίλειο της μιζέριας, της κακομοιριάς και της υποτέλειας;;
  Με υπηκόους ρακένδυτους, απελπισμένους και εξαθλιωμένους;;;;
  Δόξα άδοξη και πύρρεια νίκη!!!! Τι κρίμα Καίσαρα !!!!! Δεν σου αξίζει τέτοια μοίρα.....

 10. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 07/02/2012 08:48:42

  Καλημέρα σας,
  γιατί όλοι στρίβουμε πριν τη στροφή? ας του δείξουμε εμπιστοσύνη, έτσι κ αλλιώς, αν κοιτάξει κανείς πίσω από την πλάτη του Σαμαρά, δεν θα διακρίνει τον επόμενο ηγέτη, ίσως μια κουκίδα στο βάθος ...τίποτα περισσότερο.
  Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Σαμαράς (δυστυχώς), είναι μονόδρομος και αν υποθέσουμε πως θα πάμε στις κάλπες όχι για να τιμωρήσουμε τους κακούς κατακερματίζοντας τη δύναμη της ψήφου μας, αλλά για να αναδείξουμε την επόμενη (πατριωτική) κυβέρνηση, θα πρέπει να του δοθεί αυτοδυναμία.
  Διαφορετικά …
  Και πάλι καλημέρα σας.

  • GIKON avatar
   GIKON @ Χριστόφορος Μίχου 07/02/2012 08:56:48

   Με είχε ενθουσιάσει με τον έξοχο πολιτικό λόγο του στις εσωκομματικές διαδικασίες του 2009.
   Τον επέλεξα για αρχηγό ταυτιζόμενος με τις θέσεις του και βλέποντας τα αλλεπάλληλα λάθη και το προϊόν κάκιασμα της κόρης.
   Τον θαύμασα για τις αντιπολιτευτικές θέσεις του, μέχρι πρότινος.
   Τώρα, με απογοητεύει πλήρως.
   Υπέπεσε και πάλι σε μέγιστο πολιτικό λάθος.

 11. Fanis avatar
  Fanis 07/02/2012 08:53:13

  Είναι δυνατόν, να δεχθεί μια πολιτική που θα τον εγκλωβίσει σε αδιέξοδο;
  ==
  Οπερ εδει δειξαι,που ..λεγαμε οτα ειμασταν παιδια στο σχολειο.

  Κοντος ψαλμος αλληλουια,κυριε Ροδινε.

  Θα δουμε και θα κρινουμε . Νομιζω?

 12. S.K avatar
  S.K 07/02/2012 08:53:30

  Πόσο ικανός είναι κάποιος που επαίρεται ότι έσωσε μέχρι τον Ιούνιο τον 13ο και 14ο μισθό που αντιστοιχεί σε 15% μείωση, ενώ συναινεί στο να κοπεί το 22% όλων των μισθών?

  Θα τρελαθούμε εντελώς?

 13. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 07/02/2012 08:53:42

  Καλημέρα Κώστα

  Η φράση κλειδί είναι η βιωσιμότητα του χρέους. Αν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα.
  Και ρωτάω, μια και κατέχεις οικονομικά. Μια οικονομία σε ύφεση 5% με πληθωρισμό 2.5%, τι επιτόκιο εξυπηρέτησης του χρέους χρειάζεται και τι ρυθμούς ανάπτυξης για να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα πέραν της αποπληρωμής των τόκων;
  Και μάλιστα σε ένα αρνητικό διεθνές περιβάλλον;
  Μήπως η εξίσωση δε βγαίνει, έτσι κι αλλιώς;

  • S.K avatar
   S.K @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/02/2012 09:08:07

   Δεν θέλει και IQ Αϊνστάιν για να καταλάβει κανείς ότι ήδη δρομολογούνταιν τα επόμενα μέτρα που θα έλθουν επειδή η ύφεση "ξέφυγε". Στοιχειώδης οικονομική ιστορία δείχνει ότι τα προγράμματα του ΔΝΤ είναι έτσι δομημένα έτσι ώστε ποτέ να μην βγαίνουν και να οδηγούν σε περισσότερα μέτρα.

   Εσείς, εάν έχετε κάποια κανάλια επικοινωνίας με τον Σαμαρά, δεν του τα λέτε?

 14. Dark Angel avatar
  Dark Angel 07/02/2012 09:01:00

  Δεν ενδιαφέρει τους δανειστές αν βγαίνει η εξίσωση, για τον απλούστατο λόγο ότι μόλις γίνει φανερό ότι δεν βγαίνει, θα ζητήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και οι οποίες θα εκχωρηθούν για ένα κομμάτι ψωμί.
  Για αυτούς ΠΡΕΠΕΙ να μην είναι βιώσιμο το χρέος.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ Dark Angel 07/02/2012 09:22:55

   Το σχόλιο για τον κ.Φαίλτωρα.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Dark Angel 07/02/2012 09:35:09

   @ Diamond Angel και @ S.K

   Το ερώτημά μου είναι ρητορικό για να μην παρεξηγούμαι.
   Προφανώς και η εξίσωση με τα συγκεκριμένα νούμερα δε βγαίνει. Γι'αυτό και η συζήτηση περί των μισθολογικών είναι άνευ νοήματος αν το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο.
   Λέγαμε το καλοκαίρι για την εκποίηση της Ανατολικής Γερμανίας μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών έναντι πινακίου φακής. Φαντάζομαι πως κανείς δεν είναι τόσο αφελής για να πιστέψει ότι αυτό το σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Απλά δεν "ακούγεται"
   Ούτε μπορεί να πιστέψει κανείς ότι με τη μείωση του μισθολογικού κόστους θα γίνει η οικονομία ανταγωνιστική. Αυτά είναι αστεία για μικρά παιδιά.
   Και φυσικά ο Σαμαράς τα γνωρίζει αυτά.
   Φαίνεται ότι εσκεμμένα οδηγούν την κατάσταση στα άκρα αναγκάζοντας το πολιτικό σύστημα να δεχτεί μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών.
   Και φυσικά ο Σαμαράς τα γνωρίζει αυτά.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/02/2012 11:20:42

    Αγαπητέ Γιάννη,
    Νομίζω οτι με πρόλαβαν άλλοι φίλοι και έδωσαν απαντήσεις.
    Για να τα απλοποιήσω: Ως έχουν τα πράγματα πρέπει να καταβάλλουμε ετησίως περίπου το 7% του ΑΕΠ σε χρεολύσια!
    Οταν έχεις αυτή τη θηλιά στο λαιμό, δεν έχεις και μέλλον.
    Για αυτό εδώ που οδηγήθηκαν τα πράγματα το "κούρεμα" είναι αναγκαίο και κατά τη γνώμη μου το ύψος ή το ...βάθος τους θα είναι καθοριστικό των εξελίξεων.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Dark Angel 07/02/2012 10:20:21

   Τι είπες τώρα; Μη τα λες αυτά μπας και μας σημαδέψουν ως συνομοσιολόγους!

   Εννοείται πως είναι έτσι!

   Κε Ροδινέ, ΑΜΗΝ στις τελευταίες φράσεις που έγραψες! Και θα γραφτεί στην ένδοξη Ιστορία του Έθνους ως ισότιμος των μεγάλων.

   Πάντως, ίσως με τα θέματα που φαίνεται να κάνει πίσω ίσως θέλει να εκθέσει τους μνημονιακούς που έχει μέσα στη ΝΔ και να θέλει να δείξει πόσο μας μισούν οι "φίλοι" Ευρωπαίοι ώστε όταν πει το ΟΧΙ να μην έχει κανείς μη πουλημένος ενστάσεις και να μπορέσει να κυβερνήσει χωρίς εσωτερικούς διχασμούς στο λαό. Γιατί να το θυμάστε, πρέπει όλος ο λαός να ενωθεί για να τα καταφέρει μετά την πτώχευση όπως ενάντια στους Ιταλούς το 1940.

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ Γεώργιος Τ. 07/02/2012 10:43:18

    Aν περιμένουν τα αυτονόητα για να μας σημαδέψουν ως συνομωσιολόγους, κάτι δεν πάει καλά...
    Ελπίζω να μην νοείται και συνομωσιολογία για το πως μπήκαμε με πλαστά στοιχεία στο Μνημόνιο Ι.
    Ή το πως σε συνέντευξή του ο Στροσκάνις είπε ότι συζητούσε με το ΓΑΠ την είσοδο στην μέγγενη του ΔΝΤ, την ώρα που μας δούλευε ασυστόλως ο "Πρωθυπουργός"...
    Όλα συνομωσίες είναι;
    Δεν διακρίνω, έχω και μυωπία...

 15. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 07/02/2012 09:03:44

  Κύριε Ροδινέ,

  Επιχειρείτε για μια ακόμη φορά μια ολοκληρωμένη και μεστή ανάλυση. Δυστυχώς αυτή την φορά η απόσταση μεταξύ του επιθυμητού και της πραγματικότητας είναι μάλλον αγεφύρωτη.

  Ο κύριος Σαμαράς έχει ΗΔΗ παγιδευτεί σε μια πολιτική θέση αδιέξοδη. Για το κόμμα του, για τον ίδιο και απ’ ότι φαίνεται για την χώρα.

  Μακάρι να κάνω λάθος.

  Σύντομα θα το μάθουμε.

 16. madprof avatar
  madprof 07/02/2012 09:07:25

  Αγαπητέ Κώστα, έχεις κάθε δικαίωμα να ελπίζεις καλοπροαίρετα, άλλωστε η ελπίδα είναι η μόνη τροφή για τους πληβείους του προτεκτοράτου που χειμάζονται και έχουν περιέλθει σε κατάσταση πλήρους υπαρξιακής κατάρρευσης, σε χαρισματικούς "εθνοσωτήρες", "πατριδομεσσί(τ)ες".
  Οι μάσκες πέσαν, η λύση είναι μία:
  Οικολογική χρήση του κυνόβιου (χορηγία -με παράκληση να κοσμεί την είσοδο η προτομή του ΚρετινοΣωτήρα της Χρεοκοπίας – μελέτη σκοπιμότητας του I4CENCE.org (sic!)) και του παρακείμενου κήπου σε ζωολογικό μουσείο-πάρκο βαλσαμωμένων ερπετών, αρπακτικών και χαμαιλεόντων κάθε κομματικής πανίδας και χλωρίδας που θα παρεπιδημούν στο προτεκτοράτο έως και την ημέρα της πλήρους χρεοκοπίας που έμμεσα επιδιώκουν, με δυνατότητα εκ μέρους των πολιτών να τους επισκέπτονται έναντι ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το αντίτιμο του οποίου θα μεταφέρεται αυθημερόν και παραχρήμα στον λογαριασμό αποπληρωμής του δημόσιου χρέους που προτείνουν οι Μερκοζί!

 17. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/02/2012 09:22:16

  Καλημέρα κ. Ροδινέ...εύχομαι με όλη μου την ψυχή ο Πρόεδρος να γνωρίζει ότι συγκεκριμένες πολιτικές οδηγούν σε εγκλωβισμό..δικό του και δικό μας...όσο για τις Εθνικές γραμμές που αναφέρετε..μακάρι...

 18. Ελληνίς avatar
  Ελληνίς 07/02/2012 09:27:50

  Χωρις ενημέρωση στον λαο για το τι παιζουν πισω απο τις κουρτινες και με ενημερωση μονο απο τα ΜΜΕ (μνημονιακα), αυτοδυναμια δεν θα δει!!!
  Λυπαμαι που το λεω αλλα ειναι η πραγματικοτητα!
  Πολυς κοσμος αναρωτιεται τι συμβαινει, τι κανουν οι πολιτικοι και δεν τον ενημερωνουν!!
  Οποτε η ψηφος θα ειναι όπου βολεψει και οποιος εχει καλυτερο επικοινωνιακο παιχνιδι!!!

 19. madprof avatar
  madprof 07/02/2012 09:27:51

  Απάντηση:
  Μια οικονομία σε ύφεση 5% με πληθωρισμό 2.5%, χρειάζεται
  επιτόκιο εξυπηρέτησης του χρέους τουλάχιστον -7.5%, του αεπ, lol!
  Αν το επιτόκιο είναι 3.7% όπως φημολογείται, μεσοσταθμικά τότε οι
  ρυθμοί ανάπτυξης για να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα πέραν της αποπληρωμής των τόκων, πρέπει να είναι πάνω από 11.2%!

 20. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 07/02/2012 09:29:00

  Καλημέρα κύριε Ροδινέ.Την άνοιξη του 2010 εισήλθαμε στο ΔΝΤ με ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ και παραποιημένα στοιχεία.Ο χρόνος σταματά ΕΚΕΙ.Από τότε και μετά έχουν ληφθεί μέτρα απίστευτης σκληρότητας εναντίον της ελληνικής κοινωνίας με ΑΚΕΡΑΙΑ ευθύνη της πασοκικής κυβέρησης.Άρα,οτιδήποτε έχει αποφασιστεί και εξακολουθεί ν'αποφασίζεται,και αφορά τη κατακρεούργηση της Ελλήνων πολιτών,είναι παράνομο.Επίσης,εκείνο τ'οποίο δεν πρέπει ν'αμελείται είναι πως δεν υπάρχει η έγκριση της ελληνικής κοινωνίας για όλα αυτά που συμβαίνουν.Δηλαδή η προσφυγή στις εκλογές.Πως λαμβάνονται τόσα απεχθή μέτρα χωρίς να ερωτηθεί ο πολίτης;
  Για να υπάρξει επανεκκίνηση,θα πρέπει να ξεκινήσουμε από κάτω,δηλαδή από τα θεμέλια.Πως θα γίνει αυτό;Με κατευθείαν προσφυγή στους πολίτες,μέσω εθνικής κάλπης,ΤΩΡΑ(ενώ έπρεπε να γίνουν χθες).Αφού ληφθούν αποφάσεις για τα πάντα,μετά θα οδηγηθούμε;Μήπως,εδώ γίνεται το μεγάλο λάθος;Η κεντρική ανάρτηση αναφέρει ενδιαφέροντα στοιχεία.ΟΜΩΣ,αυτά γίνονται με ξεκάθαρο τοπίο.Και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση,ΕΦΟΣΟΝ συμβούν τρία γεγονότα,με την ακόλουθη σειρά:Εκλογές,απόδοση ευθυνών σε όσους μας έφεραν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ εδώ και κατόπιν λήψη των σωστών-υγιών μέτρων για την είσοδο της χώρας στην ΟΡΘΗ ανασυγκρότηση.Τώρα,ξεκινάμε ανάποδα,με το χειρότερο τρόπο.Λαμβάνονται αισχρά μέτρα(με τον άμεσο κίνδυνο αφού ληφθούν να μας πετάξουν μετά σαν στημένη λεμονόκουπα),θα πάμε σ'εκλογές και μετά άγνωστο....Εν τω μεταξύ,ΟΣΟΙ μας οδήγησαν στον οικονομικό γκρεμό κερδίζουν πολύτιμο χρόνο και το χειρότερο όλων η κοινωνία αφενός θ'αργοπεθαίνει αφετέρου θα έχει μέσα της την οργή,φωλιασμένη βαθιά....
  Σήμερα,ο Σαμαράς πρέπει να πει ένα σθεναρό ΟΧΙ.Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και την έχω εκφράσει επανειλημμένως.Από κει και πέρα,μακάρι,εγώ να έχω λανθασμένες σκέψεις και να μην επιβεβαιωθώ σε τίποτα από τα παραπάνω.

  • ΓΙΑΝΝΑ avatar
   ΓΙΑΝΝΑ @ Komis Montechristo 07/02/2012 09:37:04

   Κόμη,
   μπορεί να κάνει και κάτι ακόμα.
   Να στείλει για διαπραγμάτευση όλο τον ελληνικό λαό μέσω εκλογών και να τελειώνει ταυτόχρονα και με τη δικτατορία που βιώνουμε.
   Ζούμε πλέον παράλογες καταστάσεις.
   Αυτό το θέατρο του παραλόγου πρέπει να τελειώσει και μάλιστα σύντομα.
   Αλλιώς όσο θα περνά ο καιρός ο Αντώνης θα γίνεται όλο και περισσότερο συνένοχος.

 21. epi avatar
  epi 07/02/2012 09:40:38

  Το μη χείρον βέλτιστο! Σκέφτεστε να ήταν αρχηγός της ΝΔ η Μπακογιάννη;
  Αυτό βέβαια δεν αποτελεί άλλοθι για τον Σαμαρά και τις παλινωδίες του. Το άρθο σαν ευχολόγιο μου ακούγεται. Όσο για την διαπραγμάτευση, δεν νομίζω ότι έγινε και καμία. Οι τροικανοί για να σώσουν το πολιτικό σύστημα ζήτησαν παραπάνω από αυτά που ήθελαν και τελικά πήραν.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ epi 07/02/2012 09:46:50

   Αν το πολιτικό σύστημα υποκύψει σε όλα όσα ζητάνε οι τροϊκανοί, δεν πρόκειται να επιβιώσει.
   Θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη την επόμενη φορά που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε εκλογές.Ας μην αυταπατάται το "σύστημα"...
   Η συνήθης πρακτική των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι εξόχως εκδικητική.

 22. Dark Angel avatar
  Dark Angel 07/02/2012 09:42:14

  Aφού τα γνωρίζει, τότε είμαι βέβαιος ότι θα πράξει αναλόγως.
  Eκτός κι αν δεν είναι μόνο οικονομικό το διακύβευμα...
  Αυτοί δεν έχουν τον Θεό τους.Δεν ξέρουμε με τι ακριβώς απειλούν.

 23. δημητρης καρδιτσα avatar
  δημητρης καρδιτσα 07/02/2012 09:45:22

  το θεμα φιλε ροδινε δεν ειναι να φυγει η κυβερνηση και να ερθει μια αλλη κυβερνηση.αυτο θα γινει. το θεμα ειναι να φυγει η τροικα. η διαπραγματευση πλεον δεν εχει καμια αξια. τι να διαπραγματευτω τον μισθο στα 600 ευρω μικτα ? για να σωσω τον 13ο και 14ο που δεν υπαρχει πια?
  το μνημονιο 2 και η νεα δανειακη συμβαση που θα υπογραψει και η νου δου ειναι επαχθεστερο του μνημονιου 1. αρα λοιπον να διαπραγματευτω τι? ενα πραγμα που θα εχω υπογραψει φαρδια πλατια? πλακα κανουμε τωρα?.
  μπορει να βγει να πει ο σαμαρας στον ελληνικο λαο οτι θα φυγουμε απο το μνημονιο?. δεν μπορει . οποτε ολα τα αλα τι τα συζηταμε για να περασει η ωρα?

 24. GIKON avatar
  GIKON 07/02/2012 09:46:10

  Μάλλον στρουθοκαμηλίζεται αγαπητέ.
  Αν δεν έχει μπει στο κάδρο, πώς εξηγείτε το κύμα απογοήτευσης που έχει σηκωθεί στο forum.

  • GIKON avatar
   GIKON @ GIKON 07/02/2012 09:53:52

   ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

   Μάλλον στρουθοκαμηλίζετε αγαπητέ.
   Αν δεν έχει μπει στο κάδρο, πώς εξηγείτε το κύμα απογοήτευσης που έχει σηκωθεί στο forum;

   • βασιλικη κόμπρα avatar
    βασιλικη κόμπρα @ GIKON 07/02/2012 12:44:04

    Ε ως ένα βαθμό εξηγείται από κάτι προπαγανδιστές...δήθεν νοσταλγούς του Καραμανλή σαν και σένα που είπαν να μας τα πρήξουν επειδή ο Σαμαράς δίνει μια μάχη.

    • GIKON avatar
     GIKON @ βασιλικη κόμπρα 07/02/2012 12:47:37

     Καθόλου δήθεν.

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ GIKON 07/02/2012 12:53:36

      gikon,
      νομίζεις ο,τι αν σήμερα στη θέση του Σαμαρά ήταν ο Καραμανλής θα έκανε κάτι διαφορετικό;
      Δε νομίζω.
      Και αυτό λέει ένας ...κανονικός Καραμανλικός.
      Οχι όψιμος!

     • GIKON avatar
      GIKON @ Αδέξιος Δεξιός 07/02/2012 13:17:39

      Είμαι κανονικός καραμανλικός από το 1974. Είμαι όψιμος;

     • GIKON avatar
      GIKON @ Αδέξιος Δεξιός 07/02/2012 13:21:39

      Σε ότι αφορά τον Κώστα Καραμανλή: Στο Βουκουρέστι είπε όχι στον Μπους. Φαντάζομαι θα χειριζόταν καλλίτερα τους Μερκοζί.

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ Αδέξιος Δεξιός 07/02/2012 13:24:38

      Σωστά για το Βουκουρέστι.
      Και ο Σαμαράς, εδώ και δυο χρόνια λέει όχι σε όλη την ΕΕ.
      Ομως, αυτό είναι το πρόβλημά σου;
      Τι θα έκανε ο Καραμανλής ή τι πρέπει να γίνει τώρα;

 25. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/02/2012 09:49:01

  Κώστα καλημέρα.

  Θα μου επιτρέψεις μια μικρή τροποποίηση στον τίτλο του άρθρου σου: H συμφωνία με την Τρόϊκα είναι καταστροφή, γιατί υπονομεύει το μέλλον της χώρας.

 26. miden_agan avatar
  miden_agan 07/02/2012 09:51:53

  Εφόσον έχουμε αποδεχθεί (και η ΝΔ) τη συμφωνία για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς γιατί κλαίμε εκ των υστέρων πάνω από το πτώμα; Αν κάτι λοιπόν μένει να κάνει η όποια κυβέρνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό. Πάνω σε αυτό δεν έχει να προτείνει κάτι η ΝΔ;

 27. firiki2010 avatar
  firiki2010 07/02/2012 09:53:32

  Εξαιρετική ανάρτηση! Αυτό το "... αν δεν διασφαλίζεται το μέλλον της χώρας" με υποψίασε αμέσως για το ποιος είναι ο συντάκτης του έρθρου. Διότι εκεί βρίσκεται η ουσία της διαπραγμάτευσης. Στο να δημιουργηθούν πλέον- έστω με καθυστέρηση 28 μηνών - συνθήκες για να βγούμε απο το τούνελ της κρίσης. Δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας αυτών των συνθηκών χωρίς ΚΑΙ επώδυνα μέτρα. Το ζήτημα είναι αν και πόσο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ θα είναι τα μέτρα.
  Στους σχολιαστές που μιλάνε περί "κωλοτούμπας" "προδοσίας" κλπ θα ήθελα να επισημάνω πως ο Σαμαράς δεν άλλαξε καθόλου τις θέσεις του Από την πρώτη στιγμη έλεγε στον Παπανδρέου "Ξεκολλήστε! Πάρτε μέτρα...", από τον Μαιο του 2010 προέβλεψε ότι το μνημόνιο θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο πρόβλημα αν και "η χρηματοδοτική στήριξη ήταν ΠΛΕΟΝ απαραίτητη", λειτούργησε υπεύθυνα ως αντιπολίτευση υπερψηφίζοντα ότι τον έβρισκε σύμφωνο, κατέθεσε προτάσεις, δεν εισακούσθηκε, λοιδωρήθηκε αλλά δικαιώθηκε. Και το Νοέμβριο του 2011 η χώρα βρέθηκε μισό βήμα πριν το γκρεμό. "Εβαλε πλάτη".... στη χώρα, χωρίς να πάρει πίσω τίποτα από τις απόψεις του και γνωρίζοντας ότι μπορεί να του στοιχίσει εκλογικά. Οι "κωλοτούμπες" και οι "προδοσίες" αξιολογούνται ως τέτοιες όταν γίνονται για εξασφάλιση προσωπικών ή κομματικών κερδών (βλ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) Η προσαρμογή σε μεταβαλλόμενες συνθήκες είναι απαραίτητη και τέλος ας θυμηθούμε ότι δεν είναι όλα θέμα πολιτικής βούλησης. Υπάρχει και η ζόρικη πραγματικότητα. Στην περίπτωση μας πολύ ζόρικη.

  • GIKON avatar
   GIKON @ firiki2010 07/02/2012 10:00:22

   Τείνουμε ολοταχώς να ταυτιστούμε με τους κ.κ Γιαννάκη Οικολογοφούζο, Μπάμπη Παπανεοφιλευθερίου και 'Αρη Πρωτοδευτεροιεροψάλτη.

 28. 0030salvador avatar
  0030salvador 07/02/2012 09:59:04

  Καλημέρα σε όλους
  έφτασε λοιπόν η ώρα φανούν οι ηγέτες αλλά και ο λαός που εκπροσωπούν ο οποίος μόνο άμοιρος ευθυνών δεν είναι για την ανάδειξή τους.
  Στον λαό θα αναφερθώ εγώ και όχι στους ηγέτες του που έτσι κι αλλιώς θα κριθούν στις επερχόμενες εκλογές.
  Από το πρωί διαβάζω για στομφώδη ΟΧΙ και μεγαλόστομες εκκλήσεις για αντίσταση και επαναστατική γυμναστική,ψυχοδιεγερτικά όλα αυτά αλλά αν ζητάμε απο τον Σαμαρά να γίνει Μεταξάς έχουμε άραγε τα κότσια να πεθάνουμε στα βουνά της Πίνδου;όλοι καπου κάποτε βρίσαμε τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά κιοτέψαμε όταν ήρθε ο λογαριασμός με απολύσεις και κλείσιμο φορέων(πρώτη απο όλους η απαράδεκτη κυβέρνηση με γιαλαντζί εφεδρείες).
  Λάθη επι λαθών,αναποτελεσματικές συνταγές απο τροικανούς αποτέλεσαν το γοητευτικότερο άλλοθι για την παραοικονομία που ζει και βασιλεύει,για την φοροδιαφυγή την εισφοροδιαφυγή και διάφορα άλλα σπορ του νεοέλληνα πού όλα πρέπει να αλλάξουν αλλά πάντα απο τον γείτονα.
  Εσωτερική υποτίμηση.μείωση εισοδημάτων αλλά ο καφές στην Αθήνα που επισκέφτηκα πρόσφατα ακόμα στα 4-5 ευρώ,μπαράκια γεμάτα,δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα και μια εικόνα που δεν παραπέμπει σε χώρα που ετοιμάζεται να πτωχεύσει.
  Μπορώ να γράψω πολλά περισσότερα παραδείγματα για μια χώρα για ένα λαό που ενώ γνωρίζει ότι όλα πρέπει να αλλάξουν απαιτεί απο τον επόμενο πρωθυπουργό να πεί ένα όχι για για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας αλλά στην πίσω πλευρά του μυαλού του θέλει να παραμείνουν όλα ως έχουν και φαντάζεται ότι κάποιος άλλος θα πολεμήσει και ίσως πεθάνει στην σύγχρονη Πίνδο της χρεωκοπημένης Ελλάδας.
  Αντώνη Σαμαρά πρωτίστως σώσε την Πατρίδα που δεν αντιλαμβάνεται ότι πεθαίνει,ή στην καλύτερη περίπτωση περιμένει τον απο μηχανής θεό και μετά άλλαξέ τα όλα,η Πίνδος είναι χιονισμένη αυτή την εποχή.......

  • GIKON avatar
   GIKON @ 0030salvador 07/02/2012 10:07:38

   Και τότε ήταν χιονισμένη.

 29. ΜΠ avatar
  ΜΠ 07/02/2012 10:00:31

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΌΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΗ ΜΟΝΤΕΚΡΙΣΤΟ !!!! ΤΑ ΕΙΠΕ ΌΛΑ !!!!!
  I rest my case !!!! Να προσθέσω ότι η εμπιστοσύνη μας στο Α.Σ συνεχίζεται ή τερματίζει με τις κόκκινες γραμμές της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Ο Θεός μαζί του και μαζί μας.

 30. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 07/02/2012 10:07:22

  Κώστα Καλημέρα.

  Να βγει και να μιλήσει στον κόσμο. Να πει ανοιχτά τις απόψεις του και τις σκέψεις του. Δεν το βλέπετε ότι έχουν αρχίσει με κάθε τρόπο προσπάθειες να τον αποδομήσουν, τα ίδια που κάνανε και στον συγχωρεμένο τον Έβερτ. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ, (που όχι μόνο δεν το ακούμπησε ο Καραμανλής όταν ήταν κυβέρνηση, αλλά μεγαλούργησε στα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ) είναι εδώ και θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για την επιβίωση του (την προσωπική) και όχι για την σωτηρία της χώρας.

 31. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/02/2012 10:08:14

  Δηλώσεις Μπεγλίτη προ ολίγου: "Δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα. Τον Ιούνιο έρχονται νέα."!!! Λοιπόν, Κώστα; Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ο Σαμαράς πρέπει να πει, έστω και υπό "προϋποθέσεις", ναι;

 32. ano-kato avatar
  ano-kato 07/02/2012 10:26:11

  Κύριε Ροδινέ μη χρυσώνετε το χάπι.
  Το έχω ξαναγράψει και επιμένω σε αυτό.Και όχι μόνο εγώ αλλά σχεδόν όλοι οι αναγνώστες του blog.Οι θέσεις του ΑΣ του επιτελείου του και του κόμματος γενικά στις αρχές Νοεμβρίου ΔΕΝ ήταν αυτές που βλέπουμε εδώ και δέκα μέρες.
  Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο.Άλλωστε ο περασμένος Νοέμβριος δεν απέχει και τόσο πολύ ώστε να έχουμε ξεχάσει.

 33. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 10:27:56

  Απόλυτα σωστή ανάλυση.

  Υπάρχει όμως απεγνωσμένη ανάγκη τα πράγματα αυτά να «επικοινωνηθούν» με εύπεπτο τρόπο και στον κόσμο, που στη απόγνωσή του, είναι εύκολο θύμα στα συνηθισμένα παραμύθια περί «κακών ξένων» , ενδοτικών «Ευρωλιγούρηδων» και «Εθνικής Υπερηφάνειας» με τα οποία χαϊδεύουν τα αυτιά του οι Συριζαίοι και Κουβελαίοι όψιμοι πατριώτες
  (και , δυστυχώς και κάποιοι ,αναμφισβήτητα πιο έντιμοι αλλά το ίδιο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι, με προέλευση τη δική μας παράταξη).

  Θα δεχτούμε πάλι να επικρατήσει στο λαό ένα όργιο ανεύθυνης ψευτιάς ,όπως ,π.χ, στις προηγούμενες δεκαετίες , όταν το ΚΚΕ, το πιο πουλημένο και ξενόδουλο κόμμα που υπήρξε ποτέ ,είχε το θράσος να κατηγορεί όλους τους άλλους για λακέδες των ξένων?

  Είναι πραγματικά κρίμα να πάει χαμένος ό μοναδικός σήμερα έντιμος και πατριώτης πολιτικός ηγέτης ,ο Α.Σ ,απλά και μόνο γιατί η Ν.Δ δεν μπορεί να φτάσει κοντά στον κόσμο και να του εξηγήσει την πραγματικότητα.

  Γιατί δεν μπορεί? Δεν έχει στελέχη? Δεν υπάρχει πια η μαχητική παλιά ΟΝΝΕΔ? Μα αυτά είναι ζωτικά θέματα που αν δεν λυθούν ,έτσι κι’ αλλιώς , η Ν.Δ ακόμα και με αυτοδυναμία δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει.

  Να μην έχουμε αυταπάτες , η πλασματική, γρασαρισμένη με δανεικά, «ομαλότητα» της Μεταπολίτευσης τελείωσε. Τα επόμενα χρόνια , ίσως και στους επόμενους μήνες , οι μάχες για τη σωτηρία της πατρίδας θα πρέπει , δυστυχώς , να δοθούν ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 10:32:45

   Σωστά σωστά...τώρα ήρθε η ώρα να "γρασάρουν" εμάς δια τα περαιτέρω,γιατί ήρθε η ώρα να μας εξηγήσουν.Και γαιτί δεν μας το εξηγούσαν από την άνοιξη του 2010 με το πρώτο μνημόνιο;

   • Θεμιστοκλής avatar
    Θεμιστοκλής @ ano-kato 07/02/2012 10:40:31

    Γιατί προφανώς περίμεναν μια ευρύτερη συναίνεση.

  • avanti avatar
   avanti @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 10:40:49

   Καλά εσύ δεν άκουσες τίποτα για τις σχέσεις του ΓΑΠ με την ..... πρεσβεία ......? το ΚΚΕ σου φταίει?

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ avanti 07/02/2012 11:31:08

    Ενα ξεφωνημένο ιστορικό παράδειγμα ανέφερα! Λές να θέλω να λουφάρω τον Τζέφρυ?

  • juliet avatar
   juliet @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 13:29:13

   Στέλιο,
   θα σου απαντήσω μόνο στο γιατί δεν μπορεί να φτάσει στο κόσμο.
   Οταν άτομα που το παίζουν σύμβουλοι εν δυνάμει βολευτών ,λένε επρεπε να παρθούν μέτρα ,όταν αυτά τα ανθρωπάκια είναι κομμάτικοί για ν ΄αποκομίσουν,για να βολευτούν πως μπορεί να πείσουν το κόσμο ότι θέλουνε το καλό τους ,ότι αγωνίζονται για το σύνολο.
   Αν δεν υπάρξει ξεκαθάρισμ α από τους ηλίθιους καλοπερασάκηδες, ο κόσμος δεν θα καταλαβαίνει ,δεν θα πείθεται,δεν θ΄ακολουθεί.Ανθρωποι που ρημάξανε το κόμμα ,την ιδεολογία και αναλύουν την κατάσταση σε ψαροταβέρνες δεν τους θέλουμε.Υπάρχουν ακόμη τέτοιοι ,τομαράκια που αποκτούν είναι, μέσα από ηλίθιες αναλύσεις και αντιδράσεις .
   Στέλιο,όταν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα καταλαβαίνουν ,που θα πονούν ,που θα είναι περήφανοι που είναι Ελληνες όχι γιατί ακόμη καλοπερνάνε αλλά γιατί πρέπει να διαφυλάξουν τα όρια της Πατρίδας ,τότε και ο Σαμαράς θα μπορεί να βροντοφωνάξει ΟΧΙ.
   Στρατιώτες ,φίλε ,στρατιώτες.....΄και τότε θά δεις τους δρόμους γεμάτους.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ juliet 07/02/2012 14:41:06

    Συμφωνούμε...αλλά τώρα φοβάμαι είναι αργά πιά!

    Delenga Graecia , Τσίπρας (και Σία) ante portas...

 34. Silence t. avatar
  Silence t. 07/02/2012 10:32:24

  Η μοναδική λύση , μοναδική επιλογή είναι μία .

  Άρνηση στα μέτρα της δανειακής , persona non gratta οι τροϊκανοί , έξοδος από το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση (όπως είπα έτσι , μονόδρομος ....ΟΛΑ) και προχωράμε μόνοι μας .

  Δεν χρειάζεται αντίλογος , δεν χρειάζομαι τους συνήθεις ύποπτους να υπερθεματίσουν υπέρ του αντιθέτου , το ξέρω και το ξέρετε όλοι !!

  Από σήμερα την τύχη στα χέρια του πρέπει να πάρει ο λαός , τέρμα οι ''φωτισμένοι ηγέτες πατριώτες'' .

  Φωτιά και τσεκούρι και η Παναγιά μαζί μας .......

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Silence t. 07/02/2012 12:23:02

   Ποιός λαός? Αυτός που έχει πρώτες σε τηλεθέαση τις εκπομπές της Ανίτας Πάνια και τα Τούρκικα σίριαλ?

   Ο λαός που ψήφισε πανηγυρικά τον ΓΑΠ επειδή του έταξε ότι "λεφτά υπάρχουν" (γιά φάγωμα) ?

   Ο λαός που ψήφιζε τον μπαμπάκα του ΓΑΠ γιατί έλεγε "Τσοβόλα δώστα όλα" (για φάγωμα) ?

   Ο λαός που έτρωγε 30 χρόνια δανεικά για να αγοράζει Cayene και "Μπέμπες" να χορεύει τσιφτετέλια σε πολιτιστικά σκυλάδικα, και να κάνει τα παραδοσιακά μαπάνια του λαού στις Σευχέλες?

   Αν νομίζεις πως η Παναγιά θα βοηθήσει αυτό το λαό...

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 12:28:46

    Εσυ εισαι σαν αυτους που περιγραφεις?

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Περιπτερας 07/02/2012 13:01:44

     Αλλάζει τίποτα άν είμαι εγώ ή αν δεν είμαι?

     Αφού όμως έκανες τον κόπο να ρωτήσεις επι προσωπικού ,σαφώς δεν είμαι...

   • Νέστωρ avatar
    Νέστωρ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 12:37:36

    Ε! Καλά. Ας βοηθήσει εμάς τους υπόλοιπους.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Νέστωρ 07/02/2012 12:55:41

     Ναί είμαστε κι'εμείς οι υπόλοιποι ,όχι πολλοί πάντως... Αν και βρε παιδί μου , ξαφνικά δε βρίσκω κανέναν που να ψήφησε τον ΓΑΠ το 2009!! Να ήτανε βία και νοθεία?

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 16:17:58

      Στέλιο, εκτός των αθεράπευτα ευκολόπιστων και με κοντή μνήμη συνΕλλήνων, στη “νίκη» του λαοπλάνου τα μέγιστα συνέβαλαν οι λαθραίες ψηφοθηρικές γλάστρες.

      Και αμέσως μετά “τη νίκη” υφαρπαγής της εξουσίας από τον πανάσχετο, ήρθε κι έδεσε ο Λαθρονόμος “με τη Βούλα”, του πρώτου στην ιστορία προέδρου ο οποίος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του 2010, αντί της προσφώνησης “Eλληνίδες, Ελληνες”, ως κονφερανσιέ, “φίλες και φίλοι” μάς αποκάλεσε για να μη δυσαρεστηθεί η πολλά υποσχόμενη στο διηνεκές, ψηφοθηρική πελατεία.

      Θυμόμαστε μήπως το αλήστου “Giorgo poli οreo” που κραύγαζαν “oι ψηφοφόροι” όταν έξαλλα κυμάτιζαν αγκαλιασμένες τις δύο πράσινες σημαίες Πασοκ και Ισλαμ;

      Αναρωτηθήκαμε Που και Πως βρέθηκαν τόσα Cabrios για να χωρέσουν όλοι αυτοί τη μοιραία νύχτα της 4ης Οκτωβρίου, 2009;

      Mάς προβληματίζει μήπως το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει ούτε μία. ΚΑΜΙΑ χώρα εσχατιά-παρία στον πλανήτη όπου, διαπράττεται “με τη Βούλα” το Εγκλημα εκχώρησης/απεμπόλησης των Εθνικών επαναλαμβάνω Εθνικών (όχι Ατομικών για τα οποία όψιμα κόπτονται οι προοδευτικοί αδιάφθοροι και τα οποία ανά τους αιώνες σέβεται η Ελλάδα), Δικαιωμάτων;

      Πέρα από μειώσεις μισθών, συντάξεων, κατάργηση 13ου, 14ου… (Το Σύμπτωμα), του κάθε συνειδητοποιημένου και σοβαρά σκεπτόμενου Ελληνα ο οποίος θέλει να παραμείνει Πολίτης στην ιστορική Πατρίδα του σήμερα, τα ΜΗ-Διαπραγματεύσιμα Αιτήματα (για Θεραπεία του Αιτίου), είναι:

      (α) H άμεση Κατάργηση (μονομερώς εφόσον χρειασθεί) του ολέθριου “Δουβλίνο ΙΙ” των Σημίτη-ΓΑΠ, το οποίο καθιστά την Ελλάδα ελκυστική χωματερή απρόσκλητων λαθραίων των οποίων, η Προστιθέμενη Αξία παρουσίας τους στη Χώρα, είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

      (β) Η άμεση Κατάργηση του αντισυνταγματικού Εθνοκτόνου λαθρονόμου ο οποίος δίνει σε τριτοκοσμικούς "εποίκους" το δικαίωμα του “εκλέγειν” (ante portas το “εκλέγεσθαι”), με ό,τι εφιαλτικό για την Ελληνική ύπαρξη και σύσταση αυτό το παγκόσμια ανήκουστο "δικαίωμα" συνεπάγεται.

      (γ) Η μέχρι τελικής πτώσεως Εξόντωση του αθέμιτου λαθρεμπορίου το οποίο. με μαϊμούδες-προϊόντα παράνομης παιδικής εργασίας, βάζει λουκέτα, αλλάζει άρδην τον κοινωνικο-οικονομικό χάρτη της Χώρας και στέλνει φυλακή τους χρεωκοπημένους Ελληνες εμπόρους και καταστηματάρχες.

      Αταλάντευτη θέση, πίστη και γνώμη μου είναι ότι, αυτούς τους σύγχρονους κοινωνικούς Αθλους, μόνον ΕΛΛΗΝΑΣ Κυβερνήτης, με ισχυρή πλειοψηφία, μπορεί να τους πραγματοποιήσει.

     • Περιπτερας avatar
      Περιπτερας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 17:04:08

      Εάν ψάχνεις εδώ μέσα να βρεις κάποιους που ψήφισαν ΓΑΠ το 2009 είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα … κανένας ξέμπαρκος και εάν … αφού σαφώς δεν είσαι ένας από αυτούς άσε την Παναγιά να σε βοηθήσει και άσε και όσους δεν είναι ένας από αυτούς να ελπίζουν …μην τσουβαλιάζεις έτσι εύκολα τους πάντες …. αυτά φιλικά!

 35. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 07/02/2012 10:46:08

  Για νέα μέτρα τον Ιούνιο έκανε λόγο την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι την Τετάρτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τα μέτρα που ζήτησε η τρόικα.
  «Δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα, τον Ιούνιο αναμένονται νέα, να πούμε την αλήθεια στο λαό έρχονται τα ειδικά μισθολόγια» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
  Ειδικότερα, ο βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση για την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου με τη συμμετοχή τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ).

 36. Wolf avatar
  Wolf 07/02/2012 10:49:27

  Κωστα εξαιρετική ανάλυση.
  Επιτέλους βρε παιδια. Αυτο το άρθρο είναι η πιο σοβαρη τοποθέτηση που έχω διαβάσει τις τελευταίες δύσκολες ημέρες. Ολοι μας προσπαθούμε να διαβάσουμε πίσω απ´ τις γραμμές, το μέλλον του τόπου. Ο κόσμος χρειάζεται ενημέρωση και ενημέρωση που να είναι κατανοητή. Οχι που να χαϊδεύει αυτιά, οχι να παραμυθιαζει, αλλα να λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
  Και το άρθρο αυτο σήμερα είναι σ αυτη την κατεύθυνση.
  Συγχαρητήρια!!!

 37. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 07/02/2012 10:51:18

  Το οικονομικό πρόγραμμα της τρόικας, ΕΕ, ΔΝΤ που υπογράφουν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑΟΣ και σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη δεν έχει καμία πιθανότητα να υλοποιηθεί, ούτε θεωρικά.

  Δείτε τι λέει απλά ο Paul Krugman στους New York Times σήμερα. Οι γραφικές παραστάσεις είναι χαρακτηριστικές.

  Εδώ: http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/02/06/the-greek-vise/

  Τέρμα η πλάκα. Ή θα τους ρίξουμε τώρα ή ποτέ.

  ΥΓ: Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν το λιγότερο δυο κόμματα της πολιτικής δεξιάς, ένα λαϊκό το οποίο είναι και το μεγαλύτερο και ένα πολύ μικρό που είναι ο εκφραστής των ακραίων νεοφιλελεύθερων απόψεων. Το δεύτερο μικρό κόμμα της πολιτικής δεξιάς αποτελεί τον εκφραστή της αστικής τάξης. Το μεγάλο λαϊκό κόμμα της πολιτικής δεξιάς δεν αποτέλεσε ποτέ το απλό φερέφωνο της επιχειρηματικής ελίτ. Μόνο στην Ελλάδα δεν ίσχυσε ποτέ αυτός ο κανόνας. Και δυστυχώς συνεχίζει να μην ισχύει και σήμερα παρά την συγκινητική κινητοποίηση των απλών μελλών της Νέας Δημοκρατίας για την σωτηρία της παράταξης στο πρόσφατο παρελθόν. Αλλά δυστυχώς δεν έχουν σημασία πλέον όλα αυτά. Ένας Charles de Gaulle δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα, και με τέτοια ξεφτιλισμένη αστική τάξη πως θα μπορούσε να υπάρξει….

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Βαγγέλης, Πειραιάς 07/02/2012 11:40:40

   +1000 για το ΥΓ

 38. GIKON avatar
  GIKON 07/02/2012 11:06:18

  Παρακαλώ για μία εξήγηση. Πιστεύω ότι τη δικαιούμαι.

 39. Ιξίων avatar
  Ιξίων 07/02/2012 11:22:54

  Έξοχε Κε Ροδινέ, είναι απόλαυση να σας διαβάζω.
  Αλλά πλέον λίγο ωφελεί.
  Πουληθήκαμε κι εμείς και τα παιδιά μας.
  Λόγια, λόγια, λόγια.
  Ο Τιτανικός βυθίζεται κι εμείς ισιώνουμε τα κάδρα στην τραπεζαρία.

 40. η Dimi avatar
  η Dimi 07/02/2012 11:29:10

  “Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων”
  ~Αριστοτέλης

 41. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 07/02/2012 11:41:00

  Γκαλόπ: Πόσοι εδώ μέσα ζουν ή μπορούν να ζήσουν με 600 ευρώ?

  Ξεκινώ πρώτος. Ούτε ζω αλλά πολύ περισσότερο ούτε θα μπορούσα.

 42. camilos avatar
  camilos 07/02/2012 11:41:34

  Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δένδρα για τίποτ' άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόψ' το, και χτίσε κάστρο απάνου του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π' όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για να 'ρθει, κι όλο συντρίμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων. Φτάνει μια ιδέα να σ' το πει, μια ιδέα να σ' το προστάξει, κορόνα ιδέα, ιδέα σπαθί που θα είν' απάνου απ' όλα.

  Κωστής Παλαμάς

  • juliet avatar
   juliet @ camilos 07/02/2012 13:34:27

   Οσοι το χάλκεον χέρι
   βαρύ του φόβου αισθάνονται
   ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
   Θέλει αρετήν και τόλμην
   η ελευθερία.
   Καλβος

 43. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 07/02/2012 11:58:13

  Το 2009 το Ελληνικό χρέος ήταν 240 δις Ευρώ.
  Στο τέλος του 2012 μετά το δανεισμό από την τρόϊκα θα είναι 450 δις.
  Αν ήθελαν δηλαδή να σώσουν την Ελλάδα μπορούσαν να την απαλλάξουν από το χρέος της χωρίς να την βυθίσουν στην απόλυτη ύφεση και τη χρεοκοπία.
  Γιατί η συνταγή τους οδηγεί στην αναπόφευκτη χρεοκοπία η οποία θα καταλήξει σε ΕΚΠΟΊΗΣΗ κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας λόγω της αδυναμίας μας να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.
  Σκοπός τους είναι να εμπεδώσουν την απόλυτη εξαθλίωση και υπερχρέωση χωρίς ελπίδα διαφυγής ώστε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χέρσο οικόπεδο με φθηνούς ιθαγενείς που δουλέψουν στις μελλοντικές επιχειρήσεις τους στον Ελληνικό ήλιο(ενέργεια), τη θάλασσα(τουρισμός) και τις ενεργειακές μας
  πηγές(φυσικό αέριο-πετρέλαια).
  Πιθανώς το σχέδιο να συμπεριλαμβάνει τον διαμοιρασμό των ιματίων της καθημαγμένης πλέον Ελλάδας με σκοπό την "επίλυση" του νέου "Ανατολικού ζητήματος" προς όφελος των παλαιών συμμάχων του Ράϊχ, Βουλγαρίας(Σκοπίων), Τουρκίας και Αλβανίας.

 44. Geros avatar
  Geros 07/02/2012 11:59:16

  Όλη μου την ζωή όσες φορές είδα ανθρώπους να προτείνουν την βία ως λύση κατάλαβα ένα πράγμα : τα επιχειρήματα τους ήταν απλές προφάσεις , ο πραγματικός λόγος ήταν μέσα τους , στην έλλειψη προσαρμοστικότητας στην πραγματικότητα και στην οργή που αυτή η έλλειψη τους γεννούσε. Είναι καθήλωση στην πρώτη παιδική ηλικία. Όπως τα μικρά παιδιά θα σπάσουν το παιχνίδι τους για να μην το μοιραστούν με άλλα παιδάκια έτσι και εσύ θες να τα κάψεις όλα επειδή δεν είναι τα πράγματα όπως τα θέλεις. Τα παιδάκια όταν καταλάβουν ότι με το σπασμένο παιχνίδι ούτε αυτά μπορούν να παίξουν βάζουν τα κλάματα , εσύ όταν καταλάβεις ότι με την πατρίδα καμένη κανεις δεν είναι ικανοποιημένος εκτός από τους εχθρούς μας τι θα κανεις?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Geros 07/02/2012 12:36:45

   Θα έλεγα ότι ακριβώς αυτό ισχύει για εσάς του μνημονιακούς. Ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από τον τρόπο που την ερμηνεύετε, ο καθεστωτισμός σας σας εμποδίζει να την κατανοήσετε. "Σπάζετε" την Ελλάδα, προκειμένου να μην παραδεχτείτε την αποτυχία του μεταπολιτευτικού σας καθεστώτος και της υποταγής στις δυνάμεις της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Προτιμάτε να την αχρηστέψετε, παρά να κατεδαφίσατε το κράτος-τέρας και το πολιτικό σύστημα-τέρας που γέννησε το υλικό της κρίσης και ακύρωσε εκ των προτέρων κάθε άμυνα της κοινωνίας.

   Δεν σας παίρνει να γίνεστε τίμητές, διότι εσείς είστε ο πυρήνας της αιτίας της κρίσης.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Επώνυμος 07/02/2012 14:38:23

    Παγκόσμια διακυβέρνηση καί καθεστωτική υποταγή. Εύκολη σάν διαπίστωση.
    Ναί είναι γεγονός. Τό ίδιο ίσχυε καί χθές καί προχθές καί πρίν δέκα, τριάντα, εκατό, διακόσια καί βάλε χρόνια.
    Όλοι οι σχολιαστές μιλούν γιά εναλλακτικές λύσεις, απτόμενες γεωπολιτικών διεθνών συσχετισμών. Νά μάς τά ακουμπήσει η Κίνα, η Ρωσία, η Αμερικανοάγγλοι (ναυτικές γάρ δυνάμεις) κ.ο.κ.
    Τό πρόβλημά μας είναι όπως αναφέρεις επώνυμε «το κράτος-τέρας και το πολιτικό σύστημα-τέρας που γέννησε το υλικό της κρίσης και ακύρωσε εκ των προτέρων κάθε άμυνα της κοινωνίας.»
    Είτε μείνουμε στό ευρώ, είτε χρωκοπήσουμε εντός ευρώ, είτε βρεθούμε μέ νόμισμα τήν δραχμή, είτε υπογραφεί καινούργιο μνημόνιο, είτε όχι, η πορεία τής χώρας θά είναι μελλοντικά δραματικά κάκιστη καί απαξιωτική γιά τήν συντριπτική πλειοψηφία τού κόσμου.
    Μάς αρέσει σάν λαός η απαξίωση τών άλλων, ο άκρατος ενθουσιασμός, η αλαζονεία, η μοιρολατρεία, η αναλήθεια, η δουλικότητα καί γενικά όλες οι ακραίες καί άναρχες εκφάνσεις τής πολιτικής, γιατί είναι δηλωτικό τού άναρχου χαρακτήρα μας. Αυτή είναι η μεγάλη μας αδυναμία καί η μεγάλη μας δύναμη.
    Θά ξεπουληθούν όλα, θά μάς πάρουν τόν ορυκτό μας πλούτο, τίς υποδομές, τίς θάλασσές μας τά χωράφια μας καί τίς ψυχές μας. Μπορεί νά είναι έτσι, μπορεί νά είναι κάπως έτσι ή μορεί νά είναι καί διαφορετικά. Από μάς εξαρτάται.
    Τί κάναμε μέχρι τώρα;
    Δομήσαμε ένα κράτος μή λειτουργικό. Ένα κράτος απατεώνα, κατ' εικόνα καί κατ' ομοίωσή μας. Βαυκαλιστήκαμε μέ τήν ιδέα ότι η μικροπρέπειά μας καί τό μικροσυμφέρον μας εξυπηρετείται καλλίτερα από ένα κράτος απατεώνα. Από πολιτικούς απατεώνες, κρατικούς λειτουργούς απατεώνες, επιχειρηματίες απατεώνες, πολίτες μικροαπατεώνες. Όλοι τά ξέραμε καί δέν μάς ενδιέφερε, όσο ο μικρόκοσμός μας ικανοποιούσε τήν περιοριστική ηδονιστική του μικροανάγκη, αφήνοντας όλες τίς λειτουργίες τής κοινωνίας μας στό έλεος μιάς κρατικής φαβέλας. Αυτό μάς παρασέρνει σήμερα. Η πλήρης απουσία οποιουδήποτε μελλοντικού οράματος. Μάθαμε νά θεωρούμε τήν φαβέλα τό σπίτι μας, τήν ασχήμια της τρόπο ζωής καί τήν μετακόμιση στά βόρεια προάστια μοναδικό κοινωνικό μας στόχο. Εμείς τά χειροκροτούσαμε όλα καί τά αποδεχόμασταν.
    Τί πρέπει νά κάνουμε;
    Όταν πέσει ο κουρνιαχτός τής μνημονιακής αποδοχής τής μερικής διάλυσης τής φαβελικής μιζέριας, νά απαιτήσουμε από τούς εαυτούς μας, ο καθένας χωριστά καί όλοι μαζί ένα μελλοντικό στόχο. Νά ζητήσει συνειδητά η πλειοψηφία τήν κατεδάφιση τής κρατικής φαβέλας καί τήν δημιουργία πόλης.
    Είναι σκληρό καί άκαρδο νά γκρεμίζεις ένα παράπηγμα, στό οποίο είχες περικλειδώσει τά περιορισμένα σου όνειρα. Όταν όμως τό πάρεις απόφαση καί τό ρίξεις, απελευθερώνεσαι από τήν γλυκεράδα τής στάσιμης ευτυχίας.
    Η πικράδα πού αφήνει η γύμνια τής αλήθειας δέν είναι μόνιμη.

   • Geros avatar
    Geros @ Επώνυμος 07/02/2012 17:49:15

    Ναι το παραδέχομαι , εγώ είμαι η αιτία της κρίσης.
    Εγώ ψήφιζα τους πολιτικούς που πλειοδοτούσαν στο μοίρασμα χρημάτων που δεν είχαμε.
    Εγώ έλεγα αντιλαϊκούς , γελοίους , γραφικούς , δημοσιονομιστές , καταστροφολόγους και γκαντέμιδες όσους λέγαν ότι πάμε στον γκρεμό.
    Εγώ έβαζα μέσο για να βάλω τα παιδιά μου σε θέσεις αργομισθίας στο δημόσιο.
    Εγώ προέτασσα πάντα τα συντεχνιακά μου συμφέροντα από τα εθνικά.
    Εγώ έχτιζα αυθαίρετα.
    Εγώ δεν έκοβα αποδείξεις .
    Εγώ χρησιμοποιούσα μαύρη εργασία.
    Εγώ έβγαινα σε πρόωρες , μαϊμού αναπηρικές και εθελούσιες συντάξεις για να πληρώνουν τα κορόιδα το ραχάτι μου.
    Εγώ ξέχασα τι σημαίνει παραγωγικότητα αλλα θυμόμουν μονο τι σημαίνει αύξηση μισθού.
    Εγώ αγόρασα σπίτι , αμάξι και εξοχικό που δεν τα άντεχε η τσέπη μου.
    Εγώ κατάπινα αμάσητες τις όμορφες κενές περιεχομένου αλλά φιλολαϊκές εξαγγελίες που μου πλασάρανε .
    Και πάνω από όλα εγώ κατηγορούσα πάντα κάποιους άλλους για τα χαλια μου.

 45. Stefanos avatar
  Stefanos 07/02/2012 12:05:00

  Δηλαδή αν εξασφαλιζόταν το μέλλον της χώρας, η συμφωνία με την Τρόϊκα δεν θα ήταν καταστροφή. Απορώ με την προσπάθεια του συντάκτη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αυτό που θα δείτε στις εκλογές που έρχονται δεν μπορείτε να το φανταστείτε καν. Αυτό να πείτε στους κυρίους της ΝΔ. Φτάνει πια με την κοροϊδία.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Stefanos 07/02/2012 12:11:27

   κάτι σαν και εσένα έφεραν το ΓΑΠ στην εξουσία το 2009!
   Τότε τους έφταιγε ο Καραμανλής!
   Προφανώς και πρέπει να εξασφαλιστεί το μέλλον της χώρας.
   Τι άλλο πρέπει να ζητάμε δηλαδή;
   Το μέλλον μερικών συντεχνιών που θέριεψε το ΠΑΣΟΚ;

 46. μχ avatar
  μχ 07/02/2012 12:32:22

  Ύστερ’ από την πρωτοφανή συγκέντρωση του Ελληνισμού στον ελλαδικό χώρο [...] μόνο η δυνατότητα μιας καινούργιας διασποράς θα επιτρέψει στους Έλληνες να κάμουν κάτι. Σήμερα βλέπει κανείς καθαρά τα ψυχολογικά συμπτώματα πειναλέων ναυαγών σε μια ξυλάρμενη σχεδία. Γυρεύουν να φάει ο ένας τον άλλον.

  3 Αυγούστου 1946. Μέρες, Ε΄. Ίκαρος, 1977. 46.

 47. mx avatar
  mx 07/02/2012 12:35:58

  Με τους καινούργιους ροδαμούς
  οι γέροντες αστόχησαν
  κι όλα τα παραδώσανε
  αγγόνια και δισέγγονα
  και τα χωράφια τα βαθιά
  και τα βουνά τα πράσινα
  και την αγάπη και το βιος
  τη σπλάχνιση και τη σκεπή
  και ποταμούς και θάλασσα.

  «Άνοιξη μ.Χ.», 20-28. Ημερολόγιο καταστρώματος, Α΄, 1940. Ποιήματα. Ίκαρος, 1974. 173-174.

 48. Δαναός avatar
  Δαναός 07/02/2012 12:46:32

  Αmi, σου το είπα κι άλλη φορά. Βάζε κανένα τονικό σημάδι και σημείο στίξης για να διαβάζεσαι πιο εύκολα. Φιλικά πάντα.

 49. ganasta avatar
  ganasta 07/02/2012 12:47:19

  Κώστα,
  Καταλαβαίνω ότι σήμερα ο Σαμαράς είναι αναγκασμένος ως κυβερνητικός εταίρος να διαχειριστεί τα αδιέξοδα- που ο ίδιος άλλωστε είχε προβλέψει- της μνημονιακής πολιτικής. Η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεις είναι σοβαρή . Φοβάμαι όμως ότι η όποια νέα συμφωνία – και αυτή τη φορά και με την υπογραφή Σαμαρά- θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα. Και αυτό γιατί ο πυρήνας της παραμένει ο ίδιος. Θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Το τραγικό είναι ότι ο Αντώνης το ξέρει. Ασφαλώς δεν είναι εύκολο να πει κανείς τι πρέπει να κάνει. Τέτοιες στιγμές όμως ξεχωρίζουν οι ηγέτες από τους εφήμερους αρχηγούς. Στην όποια απόφασή του θα είμαστε δίπλα του. Πιστεύω και ελπίζω ότι είμαστε «δίπλα» σε έναν ηγέτη.

 50. sceptic avatar
  sceptic 07/02/2012 12:54:08

  Πόσοι από εσάς ακούσατε τι είπε ο κ. Κρανιδιώτης στον Real FM;
  Καταλάβατε τι είπε;
  Είπε ότι αυτό που κατάφερε ο Σαμαράς είναι να μην χαθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός.Το θέμα της μείωσης κατά 20% όλων των μισθών έχει τελειώσει....
  Καληνύχτα και Αντίο σας Κύριοι....

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ sceptic 07/02/2012 12:56:23

   Και τι έγινε που το είπε ο Κρανιδιώτης;

   • sceptic avatar
    sceptic @ Απηυδισμένος 07/02/2012 13:14:20

    Δεν πιστεύω να σοβαρολογείς ε;

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ sceptic 07/02/2012 13:32:12

     Ναι αλλά ένας Φαήλος δε φέρνει την άνοιξη...

     Ιδίως αφού για κάθε μία εμφάνιση του Φαήλου , έχουμε είκοσι εμφανίσεις του Πάκη...

     Τι συμπέρασμα να βγάλει ο κόσμος?

 51. akenaton avatar
  akenaton 07/02/2012 13:08:48

  Αγαπητοί μου, βλέπω οτι οι περισσότεροι από εσάς θέλετε να μετατρέψετε τον ΑΣ από αρχηγό της μεγαλύτερης αστικής παράταξης του τόπου σε Τσεγκεβάρα της νοτίου Ευρώπης! Τα όρια της ιδεολογίας του ΚΚΕ και (μέρους) της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς αρχίζουν να γίνονται δυσδιάκριτα! Μένω έκπληκτος. Το άρθρο του ΚΡ είναι μια νηφάλια ανάλυση των γεγονότων με τη ματιά ενός οπαδού της αστικής δημοκρατίας κάτω από το πρίσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε (πάντα με ΔΙΚΗ μας υπαιτιότητα μην το ξεχνάμε αυτό). Ο ΑΣ έχει μπροστά του μια δύσκολη κατάσταση αλλά όλοι όσοι φαντασιώνεστε πως θα ζωθεί τα φυσεκλίκια από μόνος του και θα βγει στα βουνά της δραχμής να πολεμήσει τον "κακό δράκο" είστε μακριά νυχτωμένοι. Η πλειοψηφία της μεσαίας και αστικής τάξης όταν ακούει για τέτοια πράγματα βγάζει φλύκταινες. Μην παρασύρεστε από τις δημοσκοπήσεις που είναι φωτογραφία της στιγμής και ευκαιρία εκτόνωσης του θυμού και της λύπης για τον χαμό των "δανεικών μεγαλείων" από έναν κόσμο που βρίσκεται ακόμη στη φάση της άρνησης της απωλείας του "ψεύτικου παραδείσου". Σύντομα, θα περάσουν όλοι στη φάση της αποδοχής της απώλειας και θα βιώσουμε το πένθος καθώς η ζωή θα ξαναρχίσει να μας φαίνεται όμορφη. Όταν γίνουν οι εκλογές, θα εκπλαγείτε με τον μετριοπαθή τρόπο που θα εκφραστούν τα μεγαλύτερα και ικανότερα τμήματα της κοινωνίας μας. Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη και πανίσχυρη όχι γιατί θα έχει κάνει το απονενοημένο βήμα προς την κόλαση της δραχμής (και προς την Κουβανοποίηση της χώρας) αλλά επειδή θα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που θα δίνει κάποια εχέγγυα σοβαρότητας μέσα στο λούνα πάρκ των τρελών. Προς το παρόν, ας περιμένουμε την έκβαση της μάχης κι ας προετοιμαστούμε για μακροχρόνιο πόλεμο αλλά ο πόλεμος αυτός θα είναι ενάντια στον κακό εαυτό μας και στις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Παθογένειες εγκατεστημένες τις τελευταίες δεκαετίες με κύρια ευθύνη του ΑΓΠ, του ΛΟΓΙΣΤΗ, του ΚΚ (του μικρού) και του ΓΑΠ του νεώτερου. Μια καινούρια εποχή θα αρχίσει για την Ελλάδα, έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται να αρχίσει με την αυτοχειρία της οικειοθελούς απομάκρυνσής μας από το ΕΥΡΩ και την ΕΕ!

  • avanti avatar
   avanti @ akenaton 07/02/2012 14:23:40

   Αισθάνομαι πολύ άσχημα σήμερα, ως υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα για 30 συναπτά έτη, έχω διορίσει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, έχω στερήσει το κράτος από φόρους, δεν έχω αποδόσει ΦΠΑ, λάδωσα εφοριακούς, συμμετείχα σε διαγωνισμούς μαϊμού του δημοσίου, παρήγγειλα υποβρύχια που γέρνουν, έπαιρνα μίζες, είχα κολλητό και έχτισα αυθαίρετο στο δάσος, έβγαλα τις οικονομίες μου στην Ελβετία, πήρα θαλασσοδάνεια....... Ειλικρινά ντρέπομαι πως μπόρεσα να φερθώ έτσι στην πατρίδα μου και δεν φτάνει αυτό βγάζω γλώσσα τώρα, και θέλω να την μετατρέψω σε Κούβα. Μόνη σωτηρία της χώρας το ΟΧΙ του Σαμαρά στο μνημόνιο και στην νέα δανειακή. Υπάρχει χρόνος.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ akenaton 07/02/2012 15:35:24

   @akenaton
   Mια χαρά τα λες , όμως πρόσεξε! Με κάτι περί πολέμου ενάντια στον κακό εαυτό μας που λες θα "κακοχαρακτηριστείς". Σιχαινόμαστε να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη!
   Με τα σημερινά δεδομένα έχω αμφιβολίες για την αυτοδυναμία της ΝΔ, αν και αυτή ακόμα δεν θα της ήταν αρκετή για να κυβερνήσει αποτελεσματικά.

  • Geros avatar
   Geros @ akenaton 07/02/2012 18:09:16

   Akenaton πολύ σωστή η τοποθέτηση σου όπως πάντα. Βάζεις τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.
   Για την αυτοδυναμία μόνο έχω αμφιβολίες , δεν ξέρω αν θα έρθει και αν έρθει με 152 .... καλύτερα να μην έρθει , δεν κυβερνιέται η Ελλάδα μέσα στην κρίση με 152 βουλευτές , μην γελιόμαστε. Νομίζω ότι ο Σαμαράς το ξέρει αυτό και πολλά από αυτά που κάνει και σε πολλούς μοιάζουν περίεργα πηγάζουν από αυτήν την διαπίστωση.

 52. ΜΠ avatar
  ΜΠ 07/02/2012 13:43:07

  Για όλους τους λόγους που έχουν αναρτηθεί εδώ μέσα, κατά τις “τελευταίες μέρες της Πομπηΐας”, Α.Σ ΠΕΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Χειρότερα δεν γίνεται, μόνο καλύτερα.
  ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ !!!!!

 53. βασιλικη κόμπρα avatar
  βασιλικη κόμπρα 07/02/2012 13:44:36

  Άντε ρε τούβλα δεξιοί δεν καταφέρατε να κάνετε τίποτα μια ζωή κολλημένοι στα πρόσωπα και στα ονόματα. Έχετε ιδεολογία; Δώσατε ποτέ ιδεολογική μάχη με την αριστερά; Σας καπέλωσε το ΠΑΣΟΚ ρεεεεε όλα τα χρόνια που δεν είχε ούτε καν ιδεολογία και ήταν ένα ψέμα. Φτάνει με τις βλακείες σας. Κολλημένοι στα πρόσωπα και στα ονόματα και στις σαχλαμάρες το μόνο που πετύχατε είναι να γίνεται ένα δεξιό ΠΑΣΟΚ. Και τώρα μερικοί ζουν πάλι στην κοσμάρα τους. Στο 2012 ζούμε άνθρωπε εσύ ζεις στο 2009. Δικαίωμά σου να ζεις όπου θες, αλλά δε θα κρίνεις το 2012 δια της τεθλασμένης των αποθυμένων σου του 2009.

 54. blue nile avatar
  blue nile 07/02/2012 13:44:47

  Το πράγμα αρχίζει και ξεκαθαρίζει. Ο Σαμαράς έχει απέναντι του τις συνασπισμένες δυνάμεις της τρόικας και των εγχωρίων υποτακτικών . Τη μεγάλη ζημιά την κάνουν οι δεύτεροι που το μόνο τους μέλημα δεν είναι το να συνδράμουν στην εξεύρεση μιας λύσης όσο το δυνατόν πιο βιώσιμης αλλά προσπαθούν αποκλειστικά να διασώσουν το πολιτικό τους τομάρι. Και να πλήξουν όσο περισσότερο μπορούν την εικόνα του Σαμαρά. Με αυτά τα δεδομένα το παραμικρό που κερδίζεται είναι τεράστιος άθλος. Ο βασικός σκοπός και στόχος, η μόνη απαρχή λύσης είναι η αυτοδυναμία Σαμαρά στις επόμενες εκλογές ότι και αν υπογραφεί αυτές τις μέρες. Όλα τα άλλα είναι λύσεις κατ'ευφημισμόν που θα οδηγήσουν τάχιστα στην τελική διάλυση.
  Οι συμφωνίες πάντα αντικατοπτρίζουν τους συσχετισμούς ισχύος τη στιγμή της υπογραφής τους. Όταν αλλάζουν αυτοί οι συσχετισμοί οι συμφωνίες μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα. Αυτή τη στιγμή το μνημονιακό μπλοκ, ξένοι και Έλληνες, είναι ακόμα δυνατοί και θα κερδίσουν μια τελευταία νίκη απέναντι σε μια κλινήρης και διασωληνωμένη χώρα.
  Αν όμως ο Σαμαράς κερδίσει αυτοδύναμα τις επεχόμενες εκλογές υπάρχει δυνατότητα, που ο ίδιος από τώρα την προετοιμάζει με τα συνεχή του ταξίδια σε Ρωσία, Κίνα και αλλού, να ανατρέψει την κατάσταση και να μας ορθοποδήσει ώστε να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα υπό άλλους όρους που θα τους υπαγορεύει η δική μας ανακτηθείσα ευρωστία . Έχετε στο μυαλό σας αυτά παρακαλώ πριν τον κρίνετε.
  Είναι η μόνη λύση για τον τόπο και πρέπει να κρατηθεί ζωντανός τώρα που για άλλη μια φορά ετοιμάζουν κάποιοι καλοθελητές το πολιτικό του φέρετρο.

  Εκτός και αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο...
  Είμαι όλος αυτιά...

  ΥΓ Όσο για τους ευρωπαίους εταίρους μας τι να πει κανείς... Θυμίζουν συμπεριφορές που παραπέμπουν στο συνωστισμένο λιμάνι της Σμύρνης ενενήντα χρόνια πριν ... Ας είναι... Τουλάχιστον κάνουν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι η ευρωπαική πορεία και αλληλεγγύη είναι κούφια λόγια οπότε μόλις βγούμε από την Κρίση θα πρέπει να αναζητήσουμε αλλού τις στρατηγικές μας συμμαχίες...

 55. tak avatar
  tak 07/02/2012 13:45:12

  Η παράταξη της ΝΔ Κώστα Ροδινέ, έχει πολλούς άπιστους Θωμάδες, οι οποίοι αν δεν ... δουν ή ακούσουν, δεν πιστεύουν! Λες και λίγες φορές τα είπε ο ίδιος, λες και δεν τον βλέπουν να τρέχει, λες και δεν έχει επίσημη ενημέρωση ο λαός από τη ΝΔ. Λες και ο Αντώνης Σαμαράς δεν τους τα είπε από τότε! Ξέρεις πότε... Αλλά εύκολα ξεχνάμε σ' αυτή τη χώρα και πιο εύκολα ακόμα σ' αυτή την παράταξη...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tak 07/02/2012 13:52:42

   όπως τα γράφεις είναι, δυστυχώς...

 56. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 07/02/2012 13:47:11

  Ο Κ.Ρ. προσπαθεί άλλη μια φορά να μας δώσει κουράγιο... και καλά κάνει!
  Και άλλοι... συμπάσχοντες κάνουν το ίδιο... καλά κάνουν και αυτοί!
  Και εγώ πρίν μερικούς μήνες έκανα το ίδιο... καλά έκανα κι' εγώ μόνο που κάθε μέρα που περνάει προσγειώνομαι στην σκληρή πραγματικότητα, τα νεύρα μου έχουν γίνει τσατάλια, τα standards της ζωής μου πέφτουνε, βλέπω την ανεργία
  που αυξάνεται και είμαι σχεδόν έτοιμος να πώ... Άϊ σιχτίρ κουράστηκα....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Χαρίλαος 07/02/2012 14:48:22

   εκεί ελπίζουν...
   Να κουραστούμε...

 57. juliet avatar
  juliet 07/02/2012 13:47:23

  Δηλαδή πιστεύεις τι λένε οι πέριξ ; αντε ...γιατί αυτά μας έχουνε βαλτώσει..Στρατιώτες ,βρε ,ψάχνουμε που να οδηγούν μ΄έργα και όχι αναλύσεις του Σαμαρά.
  Ο Σαμαράς θα πράξει σαν Ελληνας γιατί είναι Ελληνας.Δεν μπορεί αμα κουβαλάς Ιστορία να την πουλάς.Δεν μπορεί αμα κουβαλάς αίμα να το ξεπλένεις με τα σάλια του καθενός.

 58. papas avatar
  papas 07/02/2012 13:49:33

  καλημερα σας.γιατι μαλωνετε?εγω οπως και τοσοι αλλοι που μειναμε ανεργοι χωρισ ελπιδα να ξαναβρουμεε δουλεια λιγο μας ενδιαφερει.απλα και εσεισ οσοι ακομα δουλευετε εχετε σκεφτει πως θα αντεξετε ψυχολογικα αυτο το συνεχη εξεφτελισμο, ευρωπαιων και μη, καθε μερα?για ποια διαπραγματευση μιλαμε?δηλαδη να χαρω εγω τον λεβεντη που σωσαμε το δωρο και παμε σε μισθο σπεινασ αν βρουμε ποτε δουλεια?ρε παιδια μαζι δεν ζουμε δυο και βαλε χρονια τωρα το καθημερινο παραλογο και στο τελοσ που θα φτασει?μεχρι το 2020 δγλαδη αν ολα πανε καλα θα μαστε στο 2009 και το ξερετε ολοι.120% του αεπ. θα αντεξει και ποσοι ασε το υλικο, το ψυχολογικο μεροσ της τρελασ?δηλαδη τι λεμε τωρα.αυτο το πραγμα ποσοι απο μασ θα αντεξουν?τι πανηγυριζετε οι μισοι?αφου σε δυο μινεσ παλι θα συζηταμε ενδεχομενως για πη του δωρου.αν επιζησει τβωρα...η για κατι αλλο παλι?σε δυο μηνεσ το προτυπο θα ειναι ο μισθοσ του ζαιρ πχ επειδη πεσαμε κατω απο τισ υπολοιπεσ χωρεσ η κατι αλλο.

 59. ΜΠ avatar
  ΜΠ 07/02/2012 13:50:03

  ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ !!!

 60. N.A. avatar
  N.A. 07/02/2012 13:51:43

  Καλά ρε Φαήλε, αυτό που είπες στο Real FM το πιστεύεις;

  Να μην ξεχνάμε, το Γουδί δεν είναι μόνο για πράσινα ανθρωπάκια μόνο...Χωράει και άλλα χρώματα.

  • juliet avatar
   juliet @ N.A. 07/02/2012 13:56:45

   Αν η απόδοση της δικαιοσύνης έχει μόνο ένα χρώμα τότε δεν είναι δικαιοσύνη είναι φασισμός.Ολοι οι ένοχοι απ΄όπου και αν προέρχονται, γιατί ετσι μόνο θ΄έλθει η κάθαρση και η λύτρωση.

 61. juliet avatar
  juliet 07/02/2012 13:52:47

  Μπορεί να μη ψηφίσαμε τον Γαπ ,τον φέραμε στην εξουσία με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και φιλαυτία .Πρέπει να παραδεχόμαστε την αλήθεια ,γιατί μόνο έτσι θ΄αλλάξουμε τη νοοτροπία ,την σκέψη .Μπροστά κοιτάμε ,αφού έχουμε κάνει απολογισμό.

 62. sceptic avatar
  sceptic 07/02/2012 13:53:15

  Κύριέ μου το ψέμα και την υποκρισία συχαινόμαστε...το καταλάβατε;
  Επίσης η Ελλάδα χρειάζεται έναν άλλο Κορέα ο οποίος δεν είναι καν αριστερός......το καταλάβατε και αυτό;

 63. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 07/02/2012 13:56:50

  Δείτε τα επιτεύγματα της λιτότητας και στην Ιρλανδία:
  http://www.bloomberg.com/news/2012-02-07/irish-urge-children-to-leave-as-export-recovery-masks-lost-jobs.html
  Καταστρέφουν ολόκληρους λαούς ομαδικά

 64. juliet avatar
  juliet 07/02/2012 14:03:53

  Κύριε Ροδινέ,
  όπως πάντα σωστός .Ξέρω, άλλο ν΄ελπίζω και άλλο η διάψευση ελπίδας.
  Καλή δύναμη .....θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί.

 65. βασιλικη κόμπρα avatar
  βασιλικη κόμπρα 07/02/2012 14:04:06

  Σωστός.

 66. avanti avatar
  avanti 07/02/2012 14:09:16

  Θα διαφωνήσω μαζί στου στο ότι ο λαός ψήφισε τον ΓΑΠ επειδή του έταξε ότι υπάρχουν λεφτά. Θα ξεχνάς βέβαια ότι το σύμπαν είχε ξεσηκωθεί κατά του Καραμανλή και έκαναν το άσπρο - μαύρο και όχι μόνο. Δεν υπήρχε μέρα που να μην μιλάνε για σκάνδαλα αυτά τα ξεχαρβαλωμένα σαπιοκάναλα, αυτά που τώρα είναι εναντίον του μνημονίου - λέγε με όλγα - και που για πέντε συναπτά χρόνια δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να υπονομεύουν την κυβέρνηση και το έργο της. Βεβαίως λάθη έγιναν, παραλείψεις , έχουν υπωθεί αυτά, έχει ευθύνη ο λαός γιατί το κριτήριό του είναι χαμηλό, αλλά με τόση πλύση εγκεφάλου και Αινστάιν να είσαι θα ενδώσεις....

  • juliet avatar
   juliet @ avanti 07/02/2012 15:16:53

   Avanti
   χαιρετώ,
   Εδω δεν είχαμε να κάνουμε μόνο με πλύση εγκεφάλου ,οι Πασόκοι ήτανε-είναι και θα είναι και στον άλλο κόσμο πασόκοι.Είχαμε να κάνουμε με εκδίκηση .Οταν πήραν εξουσία το 2004 ,σύντροφός και φίλος τους αγαπημένος ήτανε η αλλαζονεία και η έπαρση.Δεν μιλάω για διορισμού ,το θεωρώ ηλίθιο σ΄ελεύθερη αγορά να προσπαθείς να βολευτείς αφού μπορείς με τη δουλειά και το μυαλό.Ολα είναι θέμα συμπεριφοράς.Να σου δώσω ένα παράδειγμα,ήμουνα στην Εύβοια σε γραφείο βουλευτή και πήρα τα αιτήματα για τα ρουσφέτια.Αρχισα να λέω ,αυτό όχι,αυτό όχι και δίπλα να γράφω τι μπορούσε να γίνει.Διευκρίνηση δεν είμαι δημόσιος ,της ελεύθερης αγοράς είμαι.Αλλά καθόμουνα και νευρικός τύπος όπως είμαι είπα να κάνω δουλειά.Με το που έδινα λύσεις π.χ κοπελίτσα 17-18 ετων ,τι ξέρει -τίποτε.Γραφω -πρόταση να πάει σε σχολή μαθητεία του ΟΑΕΔ να μάθει κομμωτική ή ότι άλλο της αρέσει.Πιστεύεις ότι τους άρεσε; Οχι.Ανθρώπους ανεξάρτητους και σκεπτόμενους δεν γουστάρουν.
   Το σύμπαν που λεγότανε Μητσοτάκης είχε ξεσηκωθεί γιατί πίστευε ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου ν΄αναλάβει η κόρη με όποιοδήποτε τίμημα.
   Αυτή η παράταση δεν έχει οργάνωση ,δεν έχει πειθαρχία ,δεν έχει μυαλουδάκι.Σήμερα έμαθα για κάποιον δεξιό ,επειδή δεν του έκαναν το ρουσφέτι ,στρατιωτικός αυτός, αυτομόλησε προς την πράσινη στρούγκα.
   Αυτή η παράταξη τρώει από τις σάρκες της ,και πάντα ο φόβος τι θα πούνε οι άλλοι.
   Μια φορά δεν ψήφισα επί Μητσοτάκη,πίστευα ότι αν δεν έβγαινε τότε η πτώση του Πασοκ θα ήτανε πιο σύντομη,βασισόμενη στη φθορά,σωστό ή λάθος αυτό πίστευα.
   Σήμερα ,κατάλαβα ότι πρέπει να πολεμήσουμε,ότι πρέπει ν΄αφήσουμε τις ευγένειες και να κάνουμε επίθεση .Υπάρχουν ανθρωπάκια που ότι κτίζεται το γκρεμίζουν ή γιατί είναι ηλίθιοι ή γιατί τους βολεύει.Πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι ,άλλά ήλθε ο καιρός που θα πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα.
   Οσο για τα σκάνδαλα δεν έγιναν μόνα τους,από τη στιγμή που τιμωρήθηκε κανένας ,πιστεύεις ότι το χρήμα περιφρονείται,ότι η μεγάλη ζωή παραβλέπεται ,το γιατί αυτός και όχι εγώ ήτανε το κυρίαρχο πρόβλημα του νεόπλουτου .΄
   Τους βόλευε όλους ,μόνο που δεν είχανε καταλάβει ότι ο λογαρισμός ήτανε για τους αυτούς .

   • avanti avatar
    avanti @ juliet 07/02/2012 17:00:43

    Juliet, γειά σου, όπως πάντα συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι κολακία. Συμφωνώ ότι η παράταξη δεν έχει οργάνωση, υπάρχει και μία καχυποψία θα έλεγα. ΄Ακου τώρα προσωπικό περιστατικό μερικούς μήνες πριν τις εκλογές του 2007. Ανταλλάσσω ευχές και mail με βουλευτή της β' Πειραιά γιατί τον εκτιμούσα και εκτιμώ και επειδή έβλεπα την κατάσταση πως είναι και την λάσπη που πετάει το πασοκ αρχίζω να πιστεύω ότι ο Καραμανλής θα ζοριστεί να εκλεγεί και προτείνω να βοηθήσω τον εν λόγω βουλευτή, οικιοθελώς, σε ότι εκείνος νόμιζε χρήσιμο, πως το λένε βρε παιδί μου ένα εργατικό χέρι να κάνει την λάντζα.... τίποτα, ανταπόκριση καμμία. Και να σκεφτείς ότι ασχολούμαι με το marketing 30 χρονάκια, ΜΟΝΟ στον ιδιωτικό τομέα, και σε καμμία περίπτωση δεν υπήρχε άτομο στην οικογένεια για να τίθεται θέμα ρουσφετιού σε δημόσιο κλπ., εγώ έχασα? Εγώ τον ελεύθερο χρόνο μου ήθελα να διαθέσω σε κάτι που πίστευα ότι ήταν χρήσιμο για τη χώρα μου για να μην βγούνε τα σκ@@@ά. Αυτά. Χαιρετισμούς.

    • juliet avatar
     juliet @ avanti 07/02/2012 18:37:06

     Avanti
     τελικά πρέπει να είμαστε ίδιο χώρο!Ξέρουμε να πουλάμε και ν΄αγοράζουμε!και να πλασάρουμε!χαχαχα.Τι δηλ. είμαστε πιο έξυπνοι από τους βολευτάδες; εγώ τελικά τον ελεύθερο χρόνο μου τον διέθετα σε σκληρή προπόνηση...έλεγα που ξέρεις αν το πασοκ πέσει ,θα πέσει ξύλο ....Με εκτίμηση .Που ξέρεις μπορεί να χρειαστούν πακετάρισμα ..ένεκα εκλογών .

 67. E C avatar
  E C 07/02/2012 14:18:40

  Ας ξεκολλήσουμε κάποια στιγμή, αγαπητέ, από τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ας ασχοληθούμε πιο σοβαρά με τη βιωσιμότητα της χώρας και του λαού της.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ E C 07/02/2012 14:49:54

   κανένας λαός δεν μπορεί να επιβιώσει, αν πρέπει να ξεπληρώνει ένα αβάσταχτο χρέος

   • E C avatar
    E C @ Κώστας Ροδινός 07/02/2012 15:31:05

    Ακριβώς αυτό εννοώ. Χρέος που δεν μπορεί να πληρωθεί, απλά δεν θα πληρωθεί. Βασικός νόμος της οικονομίας και των αγορών. Γιατί το κλώθουμε δεν αντιλαμβάνομαι.

 68. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/02/2012 14:22:03

  Αγαπητέ, εμείς θελουμε, και πασχίζουμε να μείνουμε, οι υπόλοιποι δεν μάς θέλουν στο €, πλέον.
  Αυτή η κρίσιμη λεπτομέρεια απουσιάζει από την τοποθέτησή σου.
  Συνεπώς, ή κάνεις κάτι (ό,τι προκρίνεις) συντεταγμένα ή αφήνεις να σού το κάνουν οι άλλοι.

 69. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 07/02/2012 14:25:44

  Κε Ροδινέ τσάμπα σπαταλάτε την αναμφισβητητη ορθή διαλεκτική σας για να υποστηρίξετε κάτι που και σωστό να ήταν απλά δεν διαθέτει καμία δημοκρατική νομιμοποιηση να συμβαίνει.

  Διαπραγμάτευση μόνο εκλεγμένος πρωθυπουργός νομιμοποιείται να κάνει.
  Που θα έχει εκλεγεί αφού εχει πεισει τον λαό ότι είναι μαζί του.
  Και τότε και η διαπραγματευτική του δύναμη θα είναι πραγματική.

  Ολα τα άλλα ειναι για όσους φοβούνται - κρυβονται πισω από διορισμένους αχυράνθρωπους .
  Ο λαός σας διαβεβαιώ είναι ήδη ένα βήμα μπροστά.
  Δεν θέλει ούτε Μεσια ούτε αυτόκλητο διαχειριστή.
  Δημοκρατία θέλει και την αξιοπρεπεια του πίσω.
  Οποιος θέλει μπορεί και αντέχει ας το αποδείξει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Πετρος Μ. 07/02/2012 14:51:21

   αγαπητέ Πέτρο,
   οι απόψεις μου είναι γνωστές.
   Πρέπει, όμως,κάθε φορά να βλέπουμε τα πράγματα όπως εξελίσσονται.
   Ασχέτως, αν μας αρέσει

 70. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/02/2012 14:25:48

  Κώστα, πολύ καλό, αλλά, κατά την άποψη μου, έχουμε περάσει κατά ένα "κλικ" το χρονικό σημείο στο οποίο θα ήταν εφαρμοστέο.
  Κυρίως λόγω μεταστροφής στο πνεύμα των Γερμανών, οι οποίοι έχοντας οχυρωθεί επαρκώς δεν απορρίπτουν το να μάς κλωτσήσουν, απαλά σήμερα, αποφασιστικά αύριο, έξω.

 71. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 07/02/2012 14:46:02

  Κώστα, συμφωνώ πλήρως, αλλά το 2009, όταν ξεκίνησε η σειρά του ΓΚΑΠ " βοηθήστε την διεφθαρμένη Ελλάδα για να μην πρωχεύσει", είχαμε περισσότερα ισχυρά χαρτιά αλλά πρωθυπουργό τον ανίκανο ΓΚΑΠ και τη συμμορία του. Τώρα δεν νομίζω ότι έχουμε τα ίδια χαρτιά και επί πλέον οι Γαλλογερμανοί έχουν επανακεφαλαιοποιήσει επαρκώς τις τράπεζές τους, γι' αυτό και η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι πιο δύσκολη, και η απόφασή τους να μας κλωτσήσουν, ως "εταίροι"!!!!! πιο εύκολη. Γι' αυτό ο Αντώνης πρέπει, αν μη τι άλλο, να μεγεθύνει το διακύβευμα για τους Ευρωπαίους. Και υπάρχουν τρόποι....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος Αργεάδης 07/02/2012 14:52:35

   Νίκο,
   δεν θα διαφωνήσω, αλλά ο ΑΣ έχει μεγαλύτερη εικόνα απ΄οτι έχουμε εμείς.

 72. LAL avatar
  LAL 07/02/2012 14:48:22

  Ακόμα προλαβαίνουμε να παίξουμε το χαρτί αυτό. Αν πούμε ΝΑΙ τώρα την κάτσαμε. Υποδουλωθήκαμε και με τη βούλα.

  Αν υπάρχει κάποιος πολιτικός ηγέτης που θέλει να λέγεται αντιμνημονιακός, ΤΩΡΑ είναι η ώρα να το αποδείξει.

  • LAL avatar
   LAL @ LAL 07/02/2012 14:59:53

   Επίσης, με ποιό δικαίωμα θέλει η τρόικα να παρέμβει στις ένοπλες δυνάμεις;;; Εγώ ξέρω ότι ένα κράτος υποχρεώνεται σε μειώσεις / αφοπλισμό όταν ηττάται σε πόλεμο. Χάσαμε κανέναν πόλεμο και δεν το πήρα χαμπάρι;;; Ποιός πολιτικός θα βάλει την υπογραφή του σε τέτοιες βλακείες;

 73. Panagiotis avatar
  Panagiotis 07/02/2012 15:09:05

  Τελικά, όταν είσαι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Όταν αρχίσεις και χορεύεις αλλάζουν τα πράγματα.

 74. Κωνσταντίνος Κρ. avatar
  Κωνσταντίνος Κρ. 07/02/2012 15:17:15

  Τα επιχειρήματα περί ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και περί χάους στην περίπτωση χρεωκοπίας τα ακούσαμε και επί ΠΑΣΟΚ. Με αυτή την λογική γιατί δεν στήριξε ο Σαμαράς και το 1ο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο;

  Δεν μιλάω εκ μέρους του κόσμου της ΝΔ αλλά εγώ προσωπικά ως δεξιός και υποστηρικτής του Σαμαρά απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με συγχωρείτε αλλά δεν στηρίζω αυτούς που υπογράφουν την καταδίκη μου με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δικαιολογία.

 75. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 07/02/2012 15:46:40

  Δεν αφήνετε τα λιβανιστήρια στον Σαμαρά για να δείτε καλύτερα την πραγματικότητα; Εχθές οι "Mερκοζυ" προtεινανε να δημιουργηθεί ειδικός δεσμευτικός λογαριασμός (escrow account) όπου θα κατατεθούν τα χρήματα από το νέο δάνειο που θα συνάψει η (αισχρή) συγκυβέρνηση που προορίζονται για αποπληρωμή και τόκους του δημοσιου χρέους. Έτσι δεν θα κινδυνεύουν στο μέλλον οι πιστωτές από ενδεχομενη Ελληνική αδυναμία αποπληρομης δανειων. Από εκεί και πέρα, ας κόψει το λαιμό του το Ελληνικό κράτος με τα ελλείμματα του... Το κερασάκι θα είναι ότι με τους επαίσχυντους ορους των δανειακών συμβάσεων οι δανειστές θα μπορούν να διεκδικήσουν δημοσια περιουσια στα βρετανικά δικαστήρια σε περίπτωση που η Ελλάδα για κάποιο λόγο αθετεί κάποια δανειακή υποχρέωση... Αυτά όλα είναι στον διεθνή τύπο από εχθές (δες Financial Τιμές), αλλα εσείς ασχολείστε ακόμα με τον Σαμαρά που δήθεν διαπραγματεύεται... Έτσι θα διασφαλισθεί το μέλλον τις χώρας;;;

 76. μχ avatar
  μχ 07/02/2012 20:26:42

  ελληνες χαρειται .....σωθηκε ο 13ος και ο 140ς ( ο ποιος ....μαλλον τα λουκετα σε αλλη χωρα συμβαινουν) μεχρι τον ιουνιο (δηλωσεις μπεγλιτη) με ανταλλαγμα τον αυτοχειριασμο μας.Η ελλαδα γινεται το πρωτο κρατος εθνος που κλεινει σαν εταιρεια για να ξαναλειτουργησει με νεα διευθηνση (δηλωσεις Παπαμαρκακη)
  rebranding.....

  ο ιστορικός του μέλλοντος θα μιλεί για τους Ελληνες όπως εμείς για τους Ινκας

  • μχ avatar
   μχ @ μχ 07/02/2012 20:28:51

   διεύθυνση

 77. Ryszard Ewiak avatar
  Ryszard Ewiak 07/02/2012 21:38:45

  Τελειώνει ο χρόνος για της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η κρίση δεν είναι τυχαίο. Τι θα συμβεί μετά τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά = Ρωσία] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [το οικονομικό και γεωπολιτικό σεισμό, την αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στην πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8)

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ Ryszard Ewiak 08/02/2012 00:40:54

   Ας αφήσουμε τις... προφητείες και να προσγειωθούμε στο τι μπορούμε ΕΜΕΙΣ να κάνουμε... σήμερα!
   Tomorrow will be too late... που λέει και το τραγούδι.
   Άμα υπογράψουμε το μνημόνιο θα χάσουμε 30-40 % από τα κεκτημένα μας.
   Άμα δεν το υπογράψουμε, τα παπαγαλάκια λένε ότι θα χάσουμε 70-80%
   Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι αν το υπογράψουμε, θα χάσουμε μεν λιγότερα ίσως αλλά δεν θα φτάσουμε στο 100 % που είμασταν πριν 2 χρόνια ούτε σε 50 χρόνια, πάνε 2 γενεές χαμένες .
   Αν δεν το υπογράψουμε όμως και στρώσουμε το κόλο μας να δουλέψει χωρίς λούφες, διαπλοκές και μίζες, έχουμε ελπίδες σε μια δεκαετία να ξαναφτιάξουμε την ζωή μας... κυρίως των νέων ανθρώπων.
   Έτσι νομίζω πως θα εξελιχθούν τα πράμματα και κανένας άγιος, θεός η προφήτης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα....

 78. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 07/02/2012 21:51:14

  Απόσπασμα απο real.gr:

  "Εσείς θα τη στηρίξετε ή όχι τη νέα κυβέρνηση, ρώτησε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συγκυβέρνησης και μετά τις εκλογές, όπως και ο έτερος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας...

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόσωπο του πρωθυπουργού, η κατανομή των υπουργείων αλλά και το αν θα υπάρχει συμμετοχή των δύο κομμάτων στη νέα κυβέρνηση, αν θα υπάρξει στήριξη ή ψήφος ανοχής του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και ποιο θα είναι το πρόσωπο του πρωθυπουργού – αν θα είναι ο κ. Σαμαράς ή κάποιο άλλο – θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών και την ψαλίδα που θα προκύψει."

  Είναι δεν είναι αλήθεια το δημοσίευμα/ρεπορτάζ αξίζει πιστεύω να διαψευθεί ΑΜΕΣΑ...είναι άκρως προκλητικό και δικαιώνει δυστυχώς εμάς που διαφωνούμε με τον ΑΣ και τις τελευταίες επιλογές του ...

 79. Δαναός avatar
  Δαναός 08/02/2012 00:05:24

  Έλα μην το παίρνεις κατάκαρδα! Απλά ένα σημαδάκι μας απόμεινε μην το καταργήσουμε κι αυτό.Γιατί αλλιώς θα σε βάλω μπούκοβο καυτερό!Εξ άλλου τι λέγαμε στα γκρίκλις,θυμάσαι;

  • factorx avatar
   factorx @ Δαναός 08/02/2012 00:07:26

   δαναέ άσε το κομπιούτερ και ξάπλωσε, μην τρέχουμε σαν χθες το βραδυ

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ factorx 08/02/2012 00:25:07

    που αλητεύατε πάλι χθες το βράδυ;

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Κώστας Ροδινός 08/02/2012 00:28:35

     Δε θα σου το πούμε....

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/02/2012 00:40:34

     Ηταν μαζί σας τουλάχιστον ο Top να σας προσέχει;
     Μεγάλοι άνθρωποι, μες το καταχείμωνο...

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Κώστας Ροδινός 08/02/2012 00:42:01

     Φάκτορα μην του απαντάς!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/02/2012 00:47:10

     Μεγάλοι Ανθρωποι είπα!
     Στο πνεύμα!
     Δεν είπα....ηλικιωμένοι, που πήγε αμέσως το μυαλό σου!

 80. Δαναός avatar
  Δαναός 08/02/2012 00:31:10

  Κερνάμε πατσά ψιλοκομμένο! Μετά το τέταρτο τσίπουρο θα σ' αφήσω στα χέρια του Τορ και καλά ξεμπερδέματα!!!!

 81. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/02/2012 00:32:35

  Μπούκοβο στον πατσά

 82. Δαναός avatar
  Δαναός 08/02/2012 00:38:34

  Σαφώς Προφήτη μου!Πατσάς χωρίς μπούκοβο ίσον καφές χωρίς τσιγάρο και λουκάνικο χωρίς λιπαρά!!!

 83. evarethika avatar
  evarethika 08/02/2012 11:48:53

  Την "λυση" θα την δωσει το αιμα,των προδοτων και των απογονων τους....
  Θα μου πητε ακραια αποψη......και θα σας αντιπω μηπως ειναι καλυτερα τα βαρετα ομορφα λογια....?
  Τι λετε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.