#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2010 15:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Ελλάδα οφείλει να ξαναγίνει εθνικό κράτοςΤη δεκαετία του ’80, το ΠΑΣΟΚ ήλθε στην εξουσία όταν στην Ευρώπη κυριαρχούσαν τα Σοσιαλιστικά κόμματα και στην Αμερική οι Ρεπουμπλικανοί του «σκληροπυρηνικού» (δεξιού) Ρόναλντ Ρέηγκαν.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να περάσει στην τότε ΕΟΚ τα «Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα», που έδωσαν σημαντικά κονδύλια στην Ελλάδα κι αργότερα θεσμοθετήθηκαν ως κοινοτικές επιδοτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ο Ανδρέας, λοιπόν, χρησιμοποίησε τα κοινοτικά κονδύλια για να «χτίσει» μια «κοινωνική συμμαχία», η οποία έμαθε να παράγει όλο και λιγότερα και να καταναλώνει όλο και περισσότερα...

Έφτιαξε ένα κράτος που μοίραζε επιδοτήσεις και δανεικά.

Έφτιαξε ένα μοντέλο ανάπτυξης που ήταν «κρατικοδίαιτο», δηλαδή στηριζόταν σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από επιδοτήσεις κι από δανεικά.

Έφτιαξε μια «τάξη επιχειρηματιών» που περίμενε από επιδοτήσεις και δανεικά.

Κι ένα «αστερισμό» μεσαίων στρωμάτων που ανακύκλωναν τις επιδοτήσεις και τα δανεικά παράγοντας εισόδημα, αποταμιεύματα και κατανάλωση. Όχι πια παραγωγικές επενδύσεις.

Ήταν η (σχεδόν) τριακονταετία των επιδοτήσεων και των δανεικών...

Αυτό το μοντέλο χρεοκόπησε μετά την διεθνή τραπεζική κρίση του 2008.

Ο γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, έτυχε να είναι Πρωθυπουργός όταν κατέρρευσε αυτό το μοντέλο. Μόνο που η διεθνής συγκυρία είναι πια εντελώς αντίστροφη: Στις ΗΠΑ κυριαρχούσαν μέχρι πριν λίγους μήνες οι Δημοκρατικοί του Μπάρακ Ομπάμα, ενώ στην Ευρώπη κυριαρχούν πια οι (κεντρο) δεξιοί.

Τα δάνεια κόπηκαν λόγω υπερχρέωσης. Ενώ οι επιδοτήσεις περικόπτονται, έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία χρόνια (ενώ το 2013 κόβονται οι αγροτικές επιδοτήσεις)

Και η Ελλάδα τώρα, πρέπει να κάνει αιματηρές οικονομίες, να μάθει να ζει δίχως δανεικά και με πολύ λιγότερες επιδοτήσεις.

Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, αναγκάζεται να αποδομήσει τώρα συνολικά την «κοινωνική συμμαχία» που έχτισε ο πατέρας του ήδη από τη δεκαετία του ’80:

Συντρίβει τους δημοσίους υπαλλήλους, ακόμα κι εκείνους του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ).

Συμπιέζει όλους τους άμεσα κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες (με εξαίρεση του ασχολούμενους με την «πράσινη ενέργεια», που κάτι ελπίζουν ακόμα)

Διαλύει τη μεσαία τάξη των μικρομεσαίων, που υφίσταται πλέον ένα άνευ  προηγουμέου «Βατερλώ».

Σπρώχνει στην απόγνωση και τα «υπερήφανα νιάτα» και τα «τιμημένα γηρατειά» και όλους τους...ενδιάμεσους!

Μαζί με την εσωτερική κατάρρευση των παραδοσιακών ερεισμάτων του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος, έχουμε και «μετακίνηση» των εξωτερικών ερεισμάτων του:

Τώρα η Ευρώπη μάλλον «σπρώχνει» την Ελλάδα προς την έξοδο (του ευρώ).

Ενώ η Αμερική προσπαθεί τώρα να την «προσελκύσει» (μέσω του ΔΝΤ, που παρουσιάζεται ως «η λιγότερο άκαμπτη συνιστώσα» της Τρόικας).

Δεν έχουμε μόνο κρίση δανεισμού της Ελλάδας. Έχουμε αντίστοιχη κρίση δανεισμού όλου του Ευρωπαϊκού νότου. Κι όχι μόνο του νότου...

Έχουμε ακόμα κρίση του ευρώ. Για το οποίο όλο και περισσότεροι προεξοφλούν ή πιθανολογούν την «διάλυσή» του. Ή τη «διάσπασή» του...

Τα εθνικά κράτη επανέρχονται στο προσκήνιο:

Άλλα διότι προτάσσουν πλέον τις εθνικές τους προτεραιότητες (όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ).

Άλλα διότι απογοητεύθηκαν από την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη»  (όπως οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου και η Ιρλανδία).

Άλλα ευλογούν την ώρα και τη στιγμή που δεν μπήκαν στο ευρώ (όπως η Βρετανία, η Δανία και η Σουηδία).

Κι άλλα απλώς αναβάλλουν την είσοδό τους στο κοινό νόμισμα (όπως η Πολωνία).

Στις συνθήκες αυτές η Ελλάδα οφείλει να ξαναγίνει εθνικό κράτος: με δικές της προτεραιότητες, δική της αναπτυξιακή στρατηγική και δική της ταυτότητα.

Να αναζητά συμμάχους παντού (όπως κάνουν πλέον όλοι) κι όχι να καταφεύγει στην «προστασία των εταίρων της» (την οποία δεν υπολογίζει σοβαρά κανένας πια).

Να ξεχάσει τις «επιδοτήσεις» και να ξαναθυμηθεί τις επενδύσεις.

Να πάψει να είναι «Νομαρχία» των Βρυξελλών (όπως προσπάθησε να την κάνει ο Κώστας Σημίτης, ανεπιτυχώς) και να ξαναγίνει σύγχρονο εθνικό κράτος που σημαίνει τρία πράγματα:

Δημοκρατικό καθεστώς (σήμερα μοιάζει περισσότερο με προτεκτοράτο),

Ανταγωνιστική οικονομία (σήμερα δεν παράγει σχεδόν τίποτε, πέρα από ...ανεξέλεγκτα ελλείμματα).

Και εθνική ιδιοπροσωπεία. Σήμερα μοιάζει περισσότερο:

με πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα, που δεν είναι,

με υπερεθνικό μόρφωμα, που δεν θέλει να γίνει

και με παρακμασμένο έθνος, που τώρα μόλις συνειδητοποιεί την παρακμή του και δεν την αντέχει...

Αν για να ξανά-σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα χρειαστεί να χρεοκοπήσει, ας είναι. Η αναγέννηση του Ελληνικού κράτους άρχισε όταν χρεοκόπησε (το 1893) και μπήκε σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (το 1898)...

Λίγα χρόνια αργότερα ήλθε το 1909. Η πιο σημαντική «μεταπολίτευση» της σύγχρονης Ιστορίας του.

Η πιο αφανής πλευρά της σημερινής Ελληνικής κρίσης είναι ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν ακριβώς:

αν θέλουν να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό που είναι, αλλά δεν μπορούν,

ή αν μπορούν να είναι υπερήφανοι, αλλά δεν τολμούν.

Όταν ξεκαθαρίσουν τι από τα δύο, τότε θα αρχίσουν να ξεπερνούν την κρίση τους. Και τότε θα γεννηθεί η Νέα Μεταπολίτευση.

Αληθινά σημαντικές ώρες για ένα έθνος ανθρώπων, που ως πρόσωπα θριαμβεύουν παντού στον κόσμο και ως λαός μαραζώνουν στον τόπο τους!

Ως πότε;

Ν.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/12/2010 16:07:37

  Ως πότε... Μέχρι να αποκτήσει αυτό το κράτος ΗΓΕΣΙΑ. Κανονική και όχι από λαμόγια και υπηρέτες των ξένων.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 11/12/2010 21:16:37

   Διαβάστε αυτό:

   http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,733536,00.html

   Austria may be small, but according to US Embassy dispatches from Vienna, the country causes big headaches in Washington.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Γιάννης Σ. 12/12/2010 11:07:58

    Γερμανικό proxy state σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η Σουηδία είναι proxy state σε θέματα άμυνας.

  • Λεφτά υπάρχουν avatar
   Λεφτά υπάρχουν @ Επώνυμος 12/12/2010 20:02:31

   ΗΓΕΣΙΑ να ηγηθεί ποιου ΕΘΝΟΥΣ;

   Ποιου λαού;

   Μην ξεχνατε πως εχουμε και "κρατική" θρησκεία η οποια παραδόξως είναι διεθνιστική!

   Ο λαός ψηφίζει τον ηγέτη που του αξίζει.

   Συνεπώς καλη νύχτα,

   να τρώτε ελαφρά,

   και να σκεπάζεστε καλά.

 2. Μisha avatar
  Μisha 11/12/2010 16:10:41

  Ο πρόεδρος της ΕΕ Βαν Ρομπούι είπε πως είναι φανατισμός και εθνικισμός η επιστροφή στα εθνικά κράτη.
  Τώρα είμαστε αστεράκι στη σημαία του ευρωφασισμού και προσφατα μπηκαμε και στη λίστα του Διεθνους Νομισματικού Τειρεσία.
  Όταν και αν θελήσουμε να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας , θα χρειαστει να κόψουμε τα δεσμά της εθελοδουλείας μας στους ξένους επιβήτορες.

 3. Maximilien avatar
  Maximilien 11/12/2010 16:19:23

  Ούτε μεταπολίτευση, ούτε νέα μεταπολίτευση. Ούτε το σύνθημα περί εθνικού κράτους είναι επαρκές. Τα εθνικά κράτη ήταν το όχημα εξυπηρέτησης των παγκόσμιων σχεδιασμών των εκμεταλλευτών (με όποιο όνομα και αν τους ονομάσει κανείς) και τώρα άχρηστα πια , δίνουν τη θέση του σε διακρατικούς σχηματισμούς. Το να μείνει κανείς μόνο στο επιφαινόμενο, το εθνικό κράτος, χάνει ολόκληρη την ουσία του ζητήματος. Ποιος κάνει κουμάντο στο εθνικό κράτος και τίνος τα συμφέροντα εκπροσωπεί. Όχι τυπικά όπως σήμερα αλλά ουσιαστικά. Η δική μας αστική τάξη αποδείχτηκε όχι μόνο ξενόδουλη αλλά και παρασιτική. Δεν διαθέτει ούτε το στοιχειώδες αίσθημα επιβίωσης αφού ξεπουλάει ακόμα και αυτά που έχει στην ιδιοκτησία της για να γλιτώσει το τομάρι της. Μια τέτοια εξουσία πρέπει να ανατραπεί και να εξαφανιστεί από το προσκήνιο της ιστορίας. Επενδύσεις, παραγωγή, βιομηχανία και έλεγχος εδώ που φτάσαμε μπορεί να ασκηθεί από μια ριζοσπαστική γιακωβίνικη κοινωνική συμμαχία που θα θέσει τους μηχανισμούς του κράτους σε λειτουργία υπερ της λαού και όχι υπέρ του εαυτού της. Αστικό κόμμα ούτε μπορεί, ούτε θέλει να επιτελέσει ένα τέτοιο έργο.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Maximilien 11/12/2010 16:24:29

   Μαξιμιλιέν.
   Παλια μπορεί να δουλεψε όπως λες το σύστημα.
   Τωρα , στις σημερινές συνθηκες, η επιστροφη στο εθνικό κράτος,στη πατριδα, είναι χτυπημα στην καρδιά του ευρωφασισμού και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποιησης.

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ Μisha 11/12/2010 16:29:42

    Δεν έγινα κατανοητός. Δεν διαφωνώ καθόλου μα καθόλου με την επιστροφή στο εθνικό κράτος. Διαφωνώ όμως στο να προβάλλεται ως μια επαρκής λύση για το τωρινό μας πρόβλημα. Για να το πω διαφορετικά, το να αντικαταστήσουμε την αμερικανικη πολυεθνική με την εταιρεία του Βγενόπουλου και του Δασκαλόπουλου δεν είναι λύση. Γιατί η εθνικότητα των τελευταίων δεν εγγυάται και την τιμιότητά τους - όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε- και αφετέρου είναι στη φύση τους να συνεργάζονται και να δικτυώνονται με το παγκόσμιο κεφάλαιο έτσι ώστε το αίτημα για μια εθνική αστική τάξη να είναι μια ουτοπία. Ο μόνος γνήσιος διεθνιστής κοσμπολίτης είναι το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Maximilien 11/12/2010 16:32:15

     Κι εμένα με μπέρδεψες, όπως φαίνεται από το σχόλιο μου παρακάτω.

    • Μisha avatar
     Μisha @ Maximilien 11/12/2010 16:46:16

     Σαφως, Μπομπολας και Ζημενς είναι αδερφια δίδυμα , δεν τίθεται θέμα περι αυτού.
     «Ων ο θεος η κοιλία» που λέει και το Βαγγέλιο
     Αλλά το εθνικό κράτος μπορεί να αποτελέσει ένα κάποιο ανάχωμα στον κανιβαλισμό τους.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Μisha 11/12/2010 16:50:23

      Το εθνικό κράτος δεν υπήρξε η μήτρα που τους γέννησε; Το εθνικό κράτος δεν αποφάσισε να παραδώσει την δική του εξουσία σε διακρατικούς και διεθνείς σχηματισμούς; Το θέμα είναι στα χέρια τίνος είναι το κράτος όχι απλά ποια είναι η μορφή του.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Μisha 11/12/2010 16:53:52

      Συμφωνούμε.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Μisha 11/12/2010 18:58:24

      Νομίζω παιδιά ότι όταν λέμε εθνικό, εννούμε σε δομές που θα περιλαμβάνουν ΟΛΟ το έθνος. Άρα, το κοινωνικό-λαϊκό στοιχείο είναι αδύνατον να λείπει και αν λείπει, μακροπρόθεσμα το κράτος είτε θα πάψει να είναι εθνικό, είτε θα εξαφανιστεί από το χάρτη. Κάτι τέτοιο κινδυνεύουμε να πάθουμε (ξανά) εμείς.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Maximilien 11/12/2010 16:27:04

   Τρικυμία εν κρανίω Μαξιμίλιανε. Αυτό που προτείνεις γίνεται ΜΌΝΟ σε εθνικό κράτος. Και αν δεν είναι ο γαλλικός γιακωβινισμός πολιτική έκφραση της αστικής τάξης τότε τι είναι η πολιτική έκφραση της αστικής τάξης;

   Μου φαίνεται ότι συμφωνείς με την ανάρτηση περισσότερο από όσο καταλαβαίνεις κι ο ίδιος... Απλώς, ίσως έχεις ιδεοληψία με τη λέξη εθνικός.

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ Επώνυμος 11/12/2010 16:31:34

    Επώνυμε, τρικυμία εν κρανίω είναι το δικό σου άθλημα που ασκείς με συνέπεια μέσω των αναρτήσεών σου κυρίως σε θέματα που αγνοείς σε απόλυτο βαθμό.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Maximilien 11/12/2010 16:47:56

     Τι αγνοώ στον απόλυτο βαθμό; Πες μου μήπως και μάθω, πού ξέρεις, μπορεί και να μάθω.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Επώνυμος 11/12/2010 16:51:56

      Άσε ρε Επώνυμε, μάθε πρώτα να συζητάς και μετά να κάνεις χαρακτηρισμούς.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 11/12/2010 18:28:34

      Μα γιατί; αφού κι ο Μίσα μπερδεύτηκε. Πες μου τώρα όσα δεν ξέρω, θέλω να μάθω, κακό είναι;

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 11/12/2010 18:52:47

      Εντάξει, μερσί. Συγγνώμη κι από μένα. Σε μαρξιστικό πλαίσιο το βλέπεις το γιακωβίνικο πνεύμα ή όχι;

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 11/12/2010 19:32:06

      Χμμμ, τρομερα ενδιαφέρον ως άποψη. Επιμένω όμως στο ερώτημα περί μαρξισμού. Κι αυτό γιατί μισοσοβαρά μισοαστεία λέω καμία φορά ότι η ΝΔ πρέπει να γίνει 'λένινιστική', αλλά όχι μαρξιστική. Αν κι εσυ το βλέπεις το πνεύμα αυτό το γιακωβινικο αποκομμένο από το μαρξιστικό πλαίσιο, τότε ίσως και να ψιλοταυτιζόμαστε, αν και από προφανώς διαφορετικές αφετηρίες.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Επώνυμος 11/12/2010 19:37:52

      Για μένα δεν υπάρχει καμία διάσταση μεταξύ μαρξισμού και λενινισμού. Υποθέτω ότι όταν λες ότι "η ΝΔ πρέπει να γίνει ‘λενινιστική’, αλλά όχι μαρξιστική" εννοείς στο επίπεδο οργάνωσης, δράσης και προπαγάνδα της χωρίς να αλλάζει την ιδεολογική της ταυτότητα. Βέβαια, αυτό έχει σχέση με το image και την εικόνα και όχι με την ουσία ενός κόμματος και στη τελική και τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί από ένα αστικό κόμμα.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 11/12/2010 19:45:02

      Α, εντάξει. Τότε αντί για λένινιστικη ίσως θα έπρεπε να λέω γιακωβινικη με την αρχική σημασία του όρου. Εννοώ πάντως όχι σε επίπεδο εικόνας, αλλά σε επίπεδο μεθόδων, πολιτικής τακτικής και δράσης.

 4. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 16:21:09

  Εξαίρετο άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα κανονικό εθνικό κράτος, με επεξεργασμένο Εθνικό Δόγμα και σαφείς θέσεις σε καίρια ζητήματα, όπως οι διεθνείς σχέσεις, η μετανάστευση, η εθνική ταυτότητα, .
  Και πρέπει να τολμήσουμε, να γίνουμε επαναστάτες καινοτόμοι με πρωτοποριακές ιδέες.
  Χρειαζόμαστε Υπουργείο Μετανάστευσης και Εθνικής Ταυτότητας.
  Χρειαζόμαστε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αυτού του άλλοθι παραβατικών δραστηριοτήτων και μηδενικής παραγωγικότητας.
  Χρειαζόμαστε την στήριξη της μεσαίας και της μικροαστικής τάξης, οι οποίες αποτελούν τους στυλοβάτες της κοινωνίας και οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση και την μαζική μη-ευρωπαική μετανάστευση.
  Χρειαζόμαστε πυρηνική ενέργεια, όπως έχουν όλα τα προηγμένα δυτικά κράτη, και βιομηχανία οπλικών συστημάτων, όπως έχει το Βέλγιο και η Σουηδία.
  Χρειαζόμαστε την επεξεργασία ενός Εθνικού Δόγματος στην εξωτερική πολιτική, την υπέρβαση εμμονών, την ψύχραιμη και ορθολογική εξέταση των διεθνών σχέσεων με άξονα την προάσπιση του εθνικού σύμφέροντος, την προσέγγιση του Ισραήλ [της μόνης μη-ισλαμικής χώρας σε όλη την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου] ως αντίβαρου τόσο στην Τουρκία όσο και στον υπόγειο εξισλαμισμό του ελληνικού κράτους μέσω της μαζικής μη-ευρωπαικής μετανάστευσης, την χάραξη ΑΟΖ σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.
  Χρειαζόμαστε την νοηματοδότηση της Δημοκρατίας ως Κράτους και ως Πατρίδας, ως Republique, την οποία θα υπερασπιζόμαστε στο πλαίσιο ενός κρατικού πατριωτισμού, δηλαδή απλά να κάνει ο καθένας σωστά την δουλειά που του ανατίθεται.
  Και πάλι εξαίρετο το άρθρο, αναδεικνύει καίρια ζητήματα, επαναφέρει την Πολιτική ως προτεραιότητα.

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 16:25:44

   Ολα αυτά τα απαγορεύουν οι ευρωσυνθηκες.
   Απλή αναγνωση τους χρειάζεται.
   Τα είπε και η Μπενάκη στον Παπουλια

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Μisha 11/12/2010 16:30:03

    Οι ευρωσυνθήκες απαγορεύουν πολύ λιγότερα από όσο νομίζεις. Κυρίως η υποταγμένη μας νοοτροπία τα απαγορεύουν και ο ευρωλιγούρισμός μας.

    • Μisha avatar
     Μisha @ Επώνυμος 11/12/2010 16:34:29

     Ξέρω καλά φίλε μου Επώνυμε, πως διέλυσαν μεσω της ΚΑΠ την αγροτική οικονομία, διέλυσαν μέσω των αφορολογητων εισαγωγων την ντοπια μεταποιηση, έκλεισαν με τα Μώλια τους τα μικρομάγαζα , μάς εβγαλαν με το έτσι θέλω το θρησκευμα από τις ταυτότητες, μάς φορτωσαν μέσω του «Δουβλίνο 2 » 3 εκατομμύρια μετανάστες και πάει λέγοντας...
     Ο ευρωλιγουρισμός γέμισε πρωτα τις τσεπες των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσιας και μετά τα μυαλά τους.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Μisha 11/12/2010 16:45:31

      Αυτά όλα έγιναν, αλλά δεν τα προέβλεπαν 'οι ευρωσυνθήκες'. Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, κατά κύριο λόγο.

      Συμφωνώ όμως ότι αν ήμασταν εκτός θα είχαν συμβεί πολύ πιο δύσκολα.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Μisha 11/12/2010 16:49:50

      Τα προέβλεπαν με το ν και με το σ.
      Αν όχι δια της άμεσης επιβολής, δια της διολισθησης.
      Όπως ο ΓΑΠ λέει δεν καταργω τις συλλογικές συμβάσεις αλλά τις αφηνω στην κριση του εργοδότη, ε κάπως ετσι.
      Το ΚΚΕ τα λέει εδω και 20 χρόνια αλλά ποιος το πίστευε τότε... (ουτε κι εγω).

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Μisha 11/12/2010 18:35:37

      Πηγαίνω σε αλλά ευρωπαϊκα κράτη και έχουν ζηλευτή αγροτική παραγωγή. Εγώ δέχομαι ότι υπήρχε σχέδιο να υπογράψουν τα κράτη μέλη για λιγότερα και να τους πάρει τελικά η Ν.Τ. περισσότερα. Όμως είναι απλώς λάθος να λέμε ότι προέβλεπε π.χ. ευρωσυνθήκη την κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. ΔΕΝ το προβλέπει και το έχει πει η ίδια η Κομισιόν. Δίνουμε όπλα στους εχθρούς μας αν λέμε άλλα από αυτά που ισχύουν.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Μisha 11/12/2010 20:27:07

      Επώνυμε
      δε δινουμε κανένα όπλο.Ααναγνωρίζουμε τους εχθρούς μας και η ΕΕ είναι εχθρός της πατριδας και του λαού της διαχρονικά.

      Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε σήμερα από την Τουρκία να καταργήσει την κατηγορία «θρήσκευμα» που αναγράφεται στις ταυτότητες των πολιτών της αφού η αναφορά αυτή είναι αντίθετη με την ανεξιθρησκία, η οποία επιτρέπει στον καθένα να δηλώνει ή όχι τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

      «Και μόνον να φέρει κάποιος μια ταυτότητα που έχει την κατηγορία 'θρήσκευμα' κενή, αναγκάζει τον ενδιαφερόμενο να αποκαλύψει ενάντια στη θέλησή του μια πληροφορία που είναι σχετική με μια πτυχή της θρησκείας του ή των βαθύτερων πεποιθήσεών του», κρίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε απόφαση που εξέδωσε σήμερα στο Στρασβούργο.

    • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
     ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Επώνυμος 11/12/2010 16:54:11

     Και οι θεολογούντες ομφαλοσκόποι πριν το 1453 προέβλεπαν την Άλωση και διέλυαν το ηθικό και την διάθεση σκληρής εργατικότητας των Βυζαντινών, ώστε να αντιμετωπίσουν την τουρκική απειλή. Έτσι και τμήμα της Αριστεράς σήμερα επιχαίρει για την άσχημη κατάσταση, διότι οι στρατιές των ανέργων κατά ένα ποσοστό θα πάνε στις τάξεις του. Αυτό όμως λέγεται ανευθυνότητα, όχι ικανότητα πρόβλεψης.

     • Μisha avatar
      Μisha @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 16:55:59

      Ω, να που αρχισαμε με τους δήθεν «ομφαλοσκόπους»...
      Τους κακους ορθοδοξους χριστιανούς που γκρεμισαν την Ακροπολη ποτε θα τους παιξετε;

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 16:58:41

      Και οι θεολογούντες ομφαλοσκόποι πριν το 1453 προέβλεπαν την Άλωση και διέλυαν το ηθικό και την διάθεση σκληρής εργατικότητας των Βυζαντινών, ώστε να αντιμετωπίσουν την τουρκική απειλή.

      Α, γιαυτό έπεσε το Βυζάντιο. Μεγαλείο ιστορικής σκέψης.

     • αποκατάσταση avatar
      αποκατάσταση @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 13/12/2010 01:41:25

      Αυτή η διάχυτη αντίληψη "θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει", μου βγάζει πάντως ένα συναίσθημα ηττοπάθειας και μοιρολατρισμού αντίθετο της θέλησης και της ανεξαρτησίας.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Μisha 11/12/2010 16:31:49

    Τίποτε από όλα αυτά δεν το απαγορεύουν οι συνθήκες της ΕΕ, αντιθέτως. Μην αναπαράγετε ένα στείρο αντιευρωπαισμό σοβιετικής προέλευσης που συνεχίζει σήμερα το ΚΚΕ, η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι. Τι προτείνετε δηλαδή, να φύγουμε από την ΕΕ; Δεν εξετάζονται καν τέτοιες προτάσεις.
    Χρειάζεται να ξεπεράσουμε ιδεοληψίες κατά της Ευρώπης ως οντότητας και να εργαστούμε για την ενίσχυση του ελληνικού κράτους, ειδάλλως χωρίς το προστατευτικό πλαίσιο της ΕΕ θα φινλανδοποιηθούμε έναντι της ανερχόμενης Τουρκίας. Άλλο το ένα θέμα, άλλο το άλλο.

    • Μisha avatar
     Μisha @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 16:37:09

     Ναι είμαστε ισχυρη Ελλάδα στην ισχυρη Ευρωπη όπως έλεγε ο αληστου μνημης Τάπερμαν.
     Εθνικό κρατος με ΕΕ και ευρω είναι μεγέθη ευθέως ασύμβατα.Διαλέγουμε και παιρνουμε...

     • Orestios avatar
      Orestios @ Μisha 13/12/2010 01:51:01

      +1000

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 16:39:24

   Κ.Κωτούλα σε περίπτωση που γινουμε "κανονικό εθνικό κράτος", έτσι όπως το εννοείτε, πόσο πληθυσμό υπολογίζετε να έχει ;
   Ρωτάω γιατι δεν ξέρω με ποια κριτήρια θα καθορίζεται η εθνική ταυτότητα.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Κάποιος 11/12/2010 16:42:44

    Ο χαρακτηρισμός "κανονικό" αναφέρεται στην αυτονόητη υπεράσπιση της έννοιας του Εθνικού Συμφέροντος από ένα κράτος. Κάθε κράτος έχει ένα Δόγμα, ορισμένες βασικές επιδιώξεις και μία σταθερή πολιτική, έχει δομές, έχει μία αποστολή. Το ελληνικό κράτος είναι το μόνο, το οποίο έχει παραιτηθεί του δικαιώματός του να έχει ένα συλλογικό όραμα, την ενίσχυση του γεωπολιτικού του ρόλου.
    Τα σοβαρά κράτη, λ.χ. οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Γερμανία, η Γαλλία έχουν συγκροτημένες εθνικές ελίτ και ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν, ασχέτως αν εμείς συμφωνούμε ή όχι. Αντιστοίχως αυτό χρειάζεται και η Ελλάδα.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 16:46:28

     Ωραία μέχρι εδώ δεν υπάρχει διαφωνία.
     Αυτή όμως πρέπει να είναι η αποστολή κάθε κράτους.
     Εγω αναφέρομαι στην αναγκαιότητα που προβάλλουν ορισμένοι στο να είναι και εθνικό συν τοις άλλοις.

     • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
      ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Κάποιος 11/12/2010 16:48:13

      Όταν λέμε να είναι εθνικό, σημαίνει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν είναι ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων στοιχείων, ένας άμορφος πληθυσμός, αλλά μία ιστορική και πολιτισμική κοινότητα χιλιετιών.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Κάποιος 11/12/2010 16:52:14

      Ρωμιοσύνη, Κάποιε...
      Γλώσσα, θρησκεία, παράδοση, πολιτισμός...

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 11/12/2010 18:04:06

      Αυτός που ονομάζεις ελληνικός λαός ήταν από γεννήσεως του νεοελληνικού κράτους ένα μείγμα διαφορετικών φυλών, αρβανιτών, βλάχων, εξελληνισμένων λατίνων,φράγκων,σλάβων δηλαδή Ρωμιών, που δεν μιλούσαν συχνά ούτε την ίδια γλώσσα με τους εναπομείναντες γηγενείς πληθυσμούς, ούτε είχαν τα ίδια ήθη και έθιμα και παραδόσεις.
      Αυτή φυσικά η κατάσταση ίσχυε και κατά την περιοδο της τουρκοκρατίας, αλλά και κατά την βυζαντινή περίοδο, όπου η υπόσταση της αυτοκρατορίας καθορίζονταν απο θρησκευτικά και κρατικά και όχι εθνολογικά κριτήρια.
      Ο όρος Ρωμιός περιγράφει τον κάτοικο της ανατολικής ρωμαικής αυτοκρατορίας και δεν ταυτίζεται πλήρως με τον όρο Ελλην.

     • what avatar
      what @ Κάποιος 11/12/2010 18:21:27

      Ιωάννη Κωτούλα, όπως βλέπεις αν μιλήσεις για κοινά ελληνικά χαρακτηριστικά θα σου μιλήσουν περί φυλετικής ασυνέχειας. Αν μιλήσεις για για φυλετικούς δεσμούς θα σε πούνε φασίστα. Το ότι το έχουν χρησιμοποιήσει βέβαια πριν σαν επιχείρημα τις φυλές καθόλου δεν τους χαλάει.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Κάποιος 11/12/2010 18:38:31

      Κάποιε, και έτσι να είναι αυτά, εσυ τι ζόρι τραβάς; θέλεις ή δεν θέλεις να είναι ελληνικό το κράτος μας; Τα αλλά όλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Κάποιος 11/12/2010 18:48:42

      Kάποιε

      Και οι αρβανίτες , και οι βλάχοι, και οι σλαβόφωνοι , και οι τουρκόφωνοι καραμανλήδες της Καππαδοκίας είχαν ελληνική και ρωμέικη αυτοσυνειδησία.
      Λέει ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωμανίας , Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, γιος της Σερβας πριγίπησσας Ελένης Δραγάση, στην ομιλία του στους υπερασπιστές της Πόλης την 28η Μαϊου 1453
      «Καὶ οὕτως λογίσθητε ὡς ἐπὶ ἀγρίων χοίρων καὶ πληθὺν κυνήγιον, ἴνα γνώσωσιν οἱ ἀσεβεῖς ὅτι οὐ μετὰ ἀλόγων ζώων ὡς αὐτοί, παράταξιν ἔχουσιν, ἀλλὰ μετὰ κυρίων καὶ αὐθεντῶν αὐτῶν καὶ ἀπογόνων Ἑλλήνων καὶ Ρωμαίων.»

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 11/12/2010 18:52:27

      Εκανα μια ερώτηση Επώνυμε αρχικά που δεν απαντήθηκε σαφώς.
      Ποια είναι τα κριτήρια της εθνικής ταυτότηταςστην περίπτωση της Ελλάδας και ποιος τα καθορίζει αυτά;
      Προυπόθεση για να ανοίξει μια κουβέντα περί εθνικού κράτους είναι να διασαφηνιστούν πρώτα αυτά και μετά να μπούμε στην ανάλυση του γιατί και του πως.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Κάποιος 11/12/2010 18:55:26

      Ο ορισμός του Έλληνα πάντοτε γινόταν με κριτήρια όχι φυλετικά, αλλά πολιτισμικά. Το οποίο, με πιο απλά λόγια, σημαίνει ότι όλοι οι ορθόδοξοι κάτοικοι αυτού του τόπου ήταν Ρωμιοί, άρα, με το σημερινό λεξιλόγιο, Έλληνες. Αυτό φυσικά δεν αρέσει στους πολυπολιτισμικούς αριστερούς, που αρέσκονται να υπενθυμίζουν τους Βλάχους και τους Αρβανίτες και τους εξελληνισμένους Σλάβους. Αλλά όταν τους επισημαίνει κανείς ότι όλοι οι παραπάνω, αλλά ακόμα και οι Τσιγγάνοι, ασπάζονται την ορθόδοξη πίστη και αυτό ακριβώς τους ενσωματώνει στον Ελληνισμό, εκνευρίζονται.
      Διότι το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση των τελευταίων ετών είναι ότι οι επήλυδες είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα πιστοί ή και φανατικοί μουσουλμάνοι, μη αφομοιώσιμοι (όσο αφομοιώσιμοι είναι οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Θράκης...). Η Αρβελέρ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το Βυζάντιο ΔΕΝ ήταν πολυπολιτισμικό. Ηταν μεν πολυεθνικό (με κυρίαρχη γλώσσα την ελληνική όμως), αλλά μονοπολιτισμικό. Ο αρχηγός μιας ομάδας Σλάβων του Ταϋγέτου τον 14ο αιώνα γίνεται ο χορηγός των τοιχογραφιών του Αγίου Νικολάου στην Πλάτσα της Μεσσηνιακής Μάνης. Αυτό δείχνει την ένταξή του στην κυρίαρχη κουλτούρα, αν και ξενικής καταγωγής και αλλόγλωσσος.

      Σε μεγάλο βαθμό, η προώθηση της πολυπολιτισμικότητας, με αιχμή του δόρατος το Ισλάμ, από την μαρξιστική, νεομαρξιστική και μεταμαρξιστική Αριστερά (και από τους ελευθεριακούς νεοφιλελεύθερους τύπου Μανδραβέλη) οφείλεται στον μαχητικό αντιχριστιανισμό της. Προκειμένου να χτυπηθεί ο χριστιανισμός, κάθε όπλο είναι χρήσιμο, ακόμα και το Ισλάμ.

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΒΙΣ 23/12/2010 22:00:41

      αυτό είναι σωστό. Ο αντιχριστιανισμός είναι η βάση του φιλοισλαμισμού και φιλοσημιτισμού της μεταμαρξιστικής Αριστεράς και από τους ελευθεριακούς νεοφιλελεύθερους τύπου Μανδραβέλη, Μάνου κ.λπ.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 11/12/2010 19:10:43

      Επώνυμε ρωτάω κάτι πολύ συγκεκριμένο και μου απαντάς με λογοτεχνικές περιγραφές που είναι μεν ωραίες αλλά δεν διασαφηνίζουν, ποιοι θα έχουν ελληνική υπηκοότητα, με ποια ακριβώς κριτήρια και ποιοι θα τα καθορίζουν αν πραγματοποιηθεί το όραμα αυτού κανονικού εθνικού κράτος που ευαγγελίζονται μερικοί.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Κάποιος 11/12/2010 19:36:48

      Την έχουμε κάνει τη συζήτηση τότε με το λαθρονομοσχέδιο. Δεν έχει σημασία, μιλάμε σήμερα για τους σημερινούς Ελληνες. Εχω την εντύπωση ότι ανοίγοντας αυτό το φαινομενικά μόνον σχετικό, αλλά στην ουσία άσχετο θέμα, απλώς πετάς τη μπάλα στην εξέδρα.

     • παραέλληνας avatar
      παραέλληνας @ Κάποιος 11/12/2010 20:13:30

      δεν υπάρχει ελληνικό έθνος. υπάρχουμε μόνο δέκα εκατομμύρια τουρκαλβανοσλαβόβλαχοι κάφροι συνεπικουρούμενοι από ένα εκατομμύριο και βάλε επήλυδας κατσίβελους, με υπερανθρώπινη αποστολή να εξαφανίσουμε τον πολιτισμό. εδώ γεννήθηκε και εδώ θα πεθάνει. ζήτω το υπερεργαλείο της ξεχαρβάλωσης, ζήτωσαν τα τρία εκατομμύρια "ελλήνων" που θα το ψηφίζουν μέχρι την τελική πτώση, ζήτωσαν ο ανδρέας, ο άκης κι ο μένιος. ο αγαμέμνων κουτσόγιωργας. καί αγαμέμνων καί κουτσόγιωργας. ζήτω η ελλάς. fuck art, make some noise.

      http://www.youtube.com/watch?v=C29EOvohtRs

      ό,τι μάρμαρο, τσιμέντο.

    • neotera avatar
     neotera @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 16:55:24

     Επειδή τις όποιες δικές μας ελιτ τις δολοφόνησαν εν τη γεννέση οι ξενοκίνητη παπάντριου γι αυτό χρειάζεται δημοκρατικό με πλουραλισμό πατριωτικο καθεστως να ξαναφτιάξουμε ελιτ μέσα από την απελευθερωμένη από την κρατική πρόσδεση (άνευ μονιμότητας ) γραφειοκρατία ! !))

     • neotera avatar
      neotera @ neotera 11/12/2010 17:11:39

      Πω, πω, πωοο, το ορθρογραφικό ! Οι παπάντριου όχι μόνο είναι ξενοκίνητοι αλλά κάνουν και ανακύκλωση πρακτόρων.
      Σε επιστολή διαμαρτυρίας για τα βιβλία Ιστορίας της προέδρου των παμμακεδονικών συλλόγων Νίνας Γκατζούλη προς την Αννα τη Μπίλντεμπεργκ διαβάζουμε.
      "Ενημερωθήκαμε από διάφορες πηγές ειδήσεων, όπως στην αρθρογραφία της εφημερίδας PRESS της 27ης Νοεμβρίου 2010 με τίτλο Συμμετέχει στη Συγγραφή «Περίεργων» Βιβλίων Ιστορίας-Η Επιστροφή της Θάλειας Δραγώνα, πως το τετράτομο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας το οποίο εξεδόθη από το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης της Νοτιανατολικής Ευρώπης στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης (ναι μέχρις εκεί φτάσαν οι πράκτωρες) μπορεί να επανέλθει και να προωθηθεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση..."

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/12/2010 16:35:12

  NO PASARAN..

  ΠΠ

 6. Maximilien avatar
  Maximilien 11/12/2010 17:01:49

  Μη φοβάσαι. Η τότε ελίτ αποφάσισε να αλλάξει "άλογο". Μέχρι τότε είχε τους δεξιούς. Μετά άλλαξαν τα δεδομένα και ως γνήσιες ύαινες πήγαν με τον Αντρέα ο οποίος φρόντισε να σώσει τα καταχρεωμένα τομάρια τους δίνοντας απλόχερα επιχορηγήσεις και "δωράκια". Τις ελιτ μην τις φοβάσαι καθόλου. Ξέρουν να πηδάνε από τα κουρασμένα άλογα στα πιο ξεκούραστα και νέα.

 7. λαλακης avatar
  λαλακης 11/12/2010 17:33:45

  To καλυτερο θα ηταν να μην ειχαμε μπει στο ευρω.

  Ηταν η χαριστικη βολη.

  Αφου ομως ημαστε μεσα θα πρεπει να εξυγιανουμε τα οικονομικα
  ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

  Το Δημοσιο χρωστα και ρουφα τον ιδιωτικο τομεα.
  Οι μειωσεις μισθων στις ΔΕΚΟ ειναι πολυ λιγες χρειαζονται
  νεες γενναιες μειωσεις μισθων στο δημοσιο για να σωθει η Ελλαδα

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ λαλακης 12/12/2010 00:23:14

   Ρε λαλακη

   Δεν βλέπεις οτι κόλλησε ο δίσκος ????
   Γύρνατον απο την άλλη.....

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΕΛΛΗΝ 12/12/2010 00:28:23

    Πρόκειται μάλλον περί πικραμένου αποτυχόντος του ΑΣΕΠ. Νομίζω πως κάποτε είχε πει πως έδωσε για "φορτηγατζής"!

 8. rally monkey avatar
  rally monkey 11/12/2010 17:35:44

  ..για να παιρνουμε μια ιδεα τι μπορει να επιφυλασσει μια τετοια πορεια (οχι πως επιτρεπονται και πολλοι παραλληλισμοι) βλεπε το πειραμα της Ρωσιας με την 'ανοιχτη οικονομια', τον Γελτσιν και τους ολιγαρχες, τη χρεωκοπια του '98 και την ανοδο Πουτιν. (η χωρα πλεον εχει αποκτησει εθνικη αυτοπεποιθηση και συμφιλιωθηκε με το παρελθον της σε μεγαλο βαθμο - θεσμους βεβαια δεν μπορεις να φτιαξεις σε 15χρονια - και το οικοδομημα στηριζεται στην προσωπικοτητα αυτου που κραταει την εξουσια)

 9. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/12/2010 17:39:33

  Πώς το δημόσιο ρουφά τον ιδιωτικό τομέα??
  Αφού τό Κράτος ως μή ουδέτερο(ουδέτερα Κράτη που δεν εξυπηρετούν συμφέροντα υπάρχουν σέ νεοφιλελεύθερα όνειρα μόνον)μιά χαρά εξυπηρετεί τά ιδιωτικά συμφέροντα ...
  Αναθέσεις σε ιδιώτες τής δημόσιας περιουσίας κάνει,αναθέσεις έργων κάνει και φυσικά απαξιώνει τήν δημόσια περιουσία γιά νά τήν ξεπουλήσει..
  Ακόμα νά γινει κατανοητό οτι το Κράτος εξυπηρετί τήν πιό μαύρη επιχειρηματικότητα και τά συμφέροντά της??
  Η μήπως άν ξεπουληθεί η Υγεία σε ιδιώτες δεν θα τήν πληρώνουν πάλι οι φορολογούμενοι και μαλιστα θά τήν βλέπουν ακόμα απο πιό μακριά??
  Η χαρά τού Μεγαλοεπιχειρηματία είναι τό ξεπούλημα τού Δημοσίου..
  Μάλλον μερικοί ταυτίζουν το κράτος με τους δημοσίους υπαλλήλους και μόνον....
  Θά φταίει η ''πολύπλευρη'' ενημέρωση τού Mega φαινεται,.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Σπύρος 11/12/2010 17:45:25

   Πες τα Σπυρο, αρκετα με το παραμυθιασμα του καλου ιδιωτη και του κακου δημόσιου.

   Tα ελλείμματα της Υγειας οφείλονται συνολικά στο πάρτυ των ιδιωτών εντός του ΕΣΥ με τη συνεργασία υπουργων, κυβερνησεων κλπ κλπ

   230 εκατομμύρια στοιχισαν μόνο τα άχρηστα εμβόλια για την γουρουνογρίππη που παρηγγειλε ο Αβραμό! 230 εκ στα σκουπιδια, εξαιτιας της προπαγάνδας των Μega.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Μisha 11/12/2010 17:51:17

    Απλά προσπαθώ νά καταλάβω ποιά πολιτική αντιπαρατίθεται στον Παπατζή τόν Γιωργάκη πού ''δολοφονεί'' συνειδητά αυτός και η ομάδα του τήν εργασία γυρίζοντάς μας εκατό χρόνια πίσω..
    Αλλά μιά απ΄τά ιδια βλέπω.

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ Σπύρος 11/12/2010 17:51:34

   Αυτές οι "ψύχραιμες" φωνές μου θυμίζουν εκείνους που ντρέπονται να πουν ότι είναι χουντικοί και λένε η χούντα ήταν κακιά αλλά "επί χούντας κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα" ή "δεν είχαμε πυρκαγιές στα δάση". Όπως λένε οι οπαδοί του Μουσολίνι ότι ήταν δικτάτορας και ότι αυτοί πιστεύουν στη δημοκρατία αλλά δεν μπορούν παρά να μην αναγνωρίσουν ότι "τα τρένα εφταναν στην ώρα τους και τα γράμματα στον προορισμό τους". Έτσι και τώρα έχουμε μερικούς από τη μια να μην υποστηρίζουν ευθαρσώς το μνημόνιο αλλά από την άλλη : "τουλάχιστον θα μπει κάποια τάξη" ή "τουλάχιστον θα παταχτεί η διαφθορά". Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τη χαρά τους ούτε τα κόμπλεξ του.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Maximilien 12/12/2010 01:34:57

    Ναι ρε μαξιμιλιανέ, η Χούντα σας μάρανε.
    Και που υπάρχει Δημοκρατία(;) τώρα τι έγινε;
    Αντί οι Νεοραγιάδες να ασκήσουν το εκλογικό τους ΔΙΚΑΙΩΜΑ (για το οποίο σκοτώθηκαν ...χιλιάδες μιλιούνια;!) πήγαν για καφέ στις παραλίες!!!
    Σε τελική ανάλυση, από τον "πατερούλη" καλύτερος ήταν ο Παπαδόπουλος και πολύ light!

 10. λαλακης avatar
  λαλακης 11/12/2010 17:50:03

  Το οτι υπηρχε κρατικοδιαιτος ιδιοτικος τομεας σε μεγαλο βαθμο
  που περιμενε κρατικες επιδοτησεις δεν ειναι αλοθι
  για να γινονται ατελειωτοι ανουσιοι και αχρηστοι διορισμοι στο δημοσιο.
  1800 μεικτος μισθος σε ΔΕΚΟ 740 στον ιδιωτικο τομεα........
  Για σου Ελλαδα με τα ωραια σου!!!!!!!!!!!!!!!

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ λαλακης 11/12/2010 17:54:01

   Καλά,καλά..
   Φταίμε όλοι..Τοχουμε μάθει τό ποιημα...
   Καί πάνω απόλα φταίνε οι αργόμισθοι τεμπέληδες..
   Μόνον πού έχω μπερδευτεί λιγάκι..
   Παλιότερα έλεγαν πως οι Ελληνες πολίτες ήταν οι πιό σκληρά εργαζόμενοι τής Ευρώπης και οι χειρότερα αμειβόμενοι..Τώρα άλλαξε το παραμυθι..

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ Σπύρος 11/12/2010 18:36:09

    Oι Ελληνες εργαζομενοι ηταν και ειναι δυο ταχυτητων.
    Η ελιτ του δημοσιου και οι κατωτεροι ΙΥ.

    Οι κομματικες ηγεσιες εφαρμοσαν το διαιρει και βασιλευε.

    Κοινωνια τεμαχισμενη αδικη και εντονα ταξικη.

    Ο ιδιωτικος υπαλληλος που παραγει πλουτο και δουλευει στην φτωχια και ο ΔΥ που συνηθως ειναι
    αεργος που εμφανιζεται ως εργαζομενος με μισθους διπλασιους -τριπλασιους-τετραπλασιους.

    Ψαξε Σπυρο να δεις που αλλου εφαρμοζονται αυτα.
    Κατα κανονα σε τριτικοσμικες χωρες οπου οι κρατικοι υπαλληλοι αμοιβονται καλα και οι υπολοιποι πεινουν.
    Για να πληρωθουν τα δανεια που πανε για τους μισθους-συνταξεις του δημοσιου εξαθλιωνονται
    οι ΙΥ.
    Αυτη ειναι η αληθεια ,δε μας φταιει κανενα ΔΝΤ
    οι ενοχοι ειναι Ελληνες.....

    • Σπύρος avatar
     Σπύρος @ λαλακης 11/12/2010 18:37:12

     Νεο πασόκος είσαι?

     • ΕΛΛΗΝ avatar
      ΕΛΛΗΝ @ Σπύρος 12/12/2010 00:34:01

      Οχι Σπύρο

      Οπως του απάντησε σε άλλο σχόλιο και ο Επώνυμος

      Αποτυχών του ΑΣΕΠ.

      Αν κι εγώ πιστεύω οτι είναι αποθυμένο του γιατί παρότι φίλησε κατουρημένες ποδιές και έγλυψε δεν μπόρεσε τελικά να γίνει χαλίφης στη θάση του χαλίφη....... .

    • anonymous avatar
     anonymous @ λαλακης 12/12/2010 13:37:55

     Αυτό λαλάκη είναι το μοντέλο του πρώην ανατολικού μπλοκ με νομενκλατούρα και τους υπόλοιπους που τάιζαν τη νομενκλατούρα.
     Στην Ελλάδα είναι αδίστακτοι διότι ενώ εισπράττουν περί το 60% του παραχθέντος εισοδήματος σε φόρους κι ενώ εισπράττουν κατά κεφαλήν 1000 Ευρώ παραπάνω από τους Γερμανούς μιλάνε για φοροδιαφυγή λες και δεν τους φτάσανε τόσα που μαχαιρώσανε όλα αυτά τα χρόνια.

     Ένας φίλος μου έλεγε, κι έχει δίκιο, ότι η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη από κατάσταση δουλείας. Στη δουλεία ο αφέντης είχε κάποιες υποχρεώσεις και ο σκλάβος κάποια δικαιώματα. Όπως πχ. να του δίνουν φαγητό. Σήμερα αν δεν τους δίνεις λεφτά είσαι άχρηστος γι αυτούς.

 11. λαλακης avatar
  λαλακης 11/12/2010 18:38:09

  Mπα , δεν ειμαι τιποτα.
  Δεν εχω ιδεολογια...

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/12/2010 18:42:38

  ''Επίσης συστήνονται μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών, περιλαμβανομένων των τραπεζών, πωλήσεις ακινήτων και συμβάσεις παραχώρησης σε αεροδρόμια και λιμάνια, καθώς και πρόσθετη αύξηση της συμμετοχής του ιδιώτη στη δημόσια περίθαλψη. ''

  Αυτά γράφονται σήμερα γιά τά βασικά τού Μαρτίου,δηλαδή τά νέα μέτρα ξεπουλήματος...
  Μετά τί έχει σειρά??

 13. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2010 18:45:20

  Θα σου έλεγα κάτι για τον Ρομπόι αλλά σέβομαι το antinews

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Orestios 11/12/2010 18:51:03

   ελεύθερα.... υπάρχει και το μακάκας

 14. Maximilien avatar
  Maximilien 11/12/2010 18:46:02

  Ήμουν υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς μου, το αναγνωρίζω γιαυτό και ζητώ συγγνώμη. Παρόλα αυτά εξακολουθώ να θεωρώ άκομψους τους χαρακτηρισμούς σου. Άλλο πράγμα δεν συμφωνώ με κάποιον και άλλο πράγμα ξεφορτώνω πάνω του ό,τι μου 'ρθει. Από που διείδες ότι έχω ιδεοληψία με τη λέξη "εθνικός", δεν καταλαβαίνω. όσο για τη λέξη "γιακωβίνικη", ε είναι προφανές ότι δεν αναφέρομαι στην αστική της προέλευση και καταγωγή, αφού παραπάνω γράφω ότι η αστική τάξη είναι ξεπουλημένη κτλ αλλά στο γιακωβίνικο πνεύμα -σαν επιθετικός προσδιορισμός- στις δράσεις που θα πρέπει να αναλάβει η κοινωνική συμμαχία.

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/12/2010 18:47:57

  Σπύρο, είτε κρατικοδίαιτος 'ιδιώτης' είτε αργομισθος δημόσιος υπάλληλος, ένα και το αυτό. Απλώς στην πρώτη περίπτωση τρώνε λίγοι από πολλά ο καθένας και στη δεύτερη πολλοί από λίγα. Επειδή το δεύτερο έφερνε παραπάνω ψήφους, ήταν και πιο σοσιαλιστικό, το προτίμησε το ΠΑΣΟΚ και κυριάρχησε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν 'καλό'. Αν κάποιος κάνει τους πολλαπλασιασμούς ίσα και που μπορεί να προκύπτει ότι οι πολλοί που τρώγανε από λίγα, έφαγαν τελικά περισσότερα από τους λίγους, που τρώγανε από πολλά.

  Όπως λέει και ο Αρχαίος, προτιμώ τον φοροφυγά σουβλατζή. Μου φαίνεται ότι αυτός δεν τρώει από κανέναν... Απλώς αρνείται να του φάνε.

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ Επώνυμος 11/12/2010 18:56:03

   Eπωνυμε εσύ απ΄τήν πλευρά σου θεωρείς ότι τό Κράτος έχει ''ρυθμιστικό ρόλο''..
   Για μένα εκφράζει συμφέροντα τής Ηγετιδας Τάξης είτε κυβερνάται απο τό PASOK είτε απο τήν Ν.Δ.

   Καί έν πάση περιπτώσει πώς και δέν βλέπετε ρε παιδιά ότι Κράτος δέν σημαίνει οι υπάλληλοί του??
   Δέν βλέπετε οτι τό Κράτος εξυπηρετεί τήν ιδιωιτική του πελατεία??
   Τά παραδείγματα τής ιδιωτικοποίησης τής Ηλεκτρικής Εταιρείας στην Καλιφόρνια δέν σάς έδωσαν κάποιο μάθημα??
   Δυο ιδιωτικές φτιάχτηκαν και τό ρεύμα ακρίβηνε ,αλλά και η συντήρηση τών εγκαταστάσεων υποβαθμίστηκε..
   Ποιά είναι τέλος πάντων αυτή η ''Ελεύθερη αγορά'' πού τά εξισορροπεί όλα??
   Τον Ανδριανόπουλο μέ τίς μπούρδες του θάπρεπε νά τον πάρουν μέ τίς πέτρες πού υμνούσε τον νεοφιλελευθερισμό τής Ιρλανδίας τό 2004 και τώρα συνεχίζει τά παραμύθια ξετσίπωτος..
   Τι εναλλακτική πρόταση έχετε απ΄αυτήν τού ΠΑΣΟΚ τελικά??

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Σπύρος 11/12/2010 19:13:49

    Συμφωνώ ότι έτσι λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό σήμερα, αλλά είναι επιβεβλημένο να ξαναγίνει (αν ήταν ποτέ... τέλος πάντων) εθνικό και λαϊκό, να ταυτιστεί με το συμφέρον της ολότητας και όχι με ιδιοτελή συμφέροντα είτε λίγων, είτε πολλών. Τα περί 'ρυθμιστικού ρόλου' είναι φιλελεύθερη-νεοφιλελεύθερη ρητορική και δεν με αφορούν. Εγώ θέλω ευνομία, μπορώ να έχω ευνομία; Ρυθμιστικός ρόλος αν σημαίνει να μοίραζω δουλειές σε 'επιχειρηματίες' και θέσεις στην εκλογική πελατεία, τι να το κάνω...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Επώνυμος 12/12/2010 00:34:45

   ..εκτος του ο'τι εφερνε παραπανω ψηφους -ηταν και κοινωνικα δικαιο-τερο
   τωρα οταν 1 απο τα 2 group πρεπει να σταματησει να τρωει (γιατι οι καιροι αλλαξαν) - πρωτος στοχος ειναι 'οι πολλοι' (το προβλημα τους ειναι ο'τι ..'ειναι πολλοι' και δεν μπορουν να κρυφτουν ενω 'οι αλλοι' οντας λιγοι τελικα στοχοποιουνται δυσκολοτερα)
   η ουσια δεν αλλαζει .. η παραγωγη πλουτου σε συνθηκες αγορας και ανταγωνισμου ηταν αγνωστο σπορ για τη χωρα.

 16. Greg avatar
  Greg 11/12/2010 18:50:13

  Λες σε κάποιον: "θεωρείς δίκαιο η αμοιβή του χειριστή αλυσοπρίονου να είναι 800 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και 1800 ευρώ στο δημόσιο"; (κι ας παραβλέψουμε ότι ο πρώτος εργάζεται διπλάσιες ώρες από το δεύτερο και με τη διπλάσια ένταση)
  Σου λέει: "Θέλεις να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".
  Παράνοια...

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Greg 11/12/2010 19:04:13

   Είναι άδικο ο χειριστής αλυσοπρίονου να παίρνει μόνο 800 ευρώ και την υπεραξία της εργασίας του να την καρπώνεται ο κεφαλαιοκράτης εργοδότης που συν τοις άλλοις πιθανότατα φοροδιαφεύγει .

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ Greg 11/12/2010 19:06:55

   Ωραία λογική..Αρα εξίσωση πρός τά κάτω οι πάντες καθότι πρέπει νά σωθεί η ''Πατρίς''..
   Η ''Πατρίς'' ποιανού άρα γε??

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Σπύρος 11/12/2010 19:22:36

    Δική μας είναι, απλώς την κατέχουν μερικοί επιτήδειοι ντόπιοι με ξένες πλάτες.

    • Σπύρος avatar
     Σπύρος @ Επώνυμος 11/12/2010 19:28:28

     Δεκτόν,άν και διατηρώ πολλές επιφυλάξεις..(δέν εννοώ εσένα προσωπικά φυσικά)
     Αλλά από πότε η εξίσωση τών εισοδημάτων πρός τά κάτω ,οπως επιδιώκουν οι πιό ακραίοι συκοφάντες τής μισθωτής εργασίας ή τής μικρής ιδιοκτησίας,θά βοηθήσει στήν αναβάθμισή της..?
     Δέν κατανοούν οτι η επίθεση στόν Δημόσιο τομέα έγινε γιά νά τσακίσουν(οπως και αποδείχτηκε μόλις προχτές οριστικά)μιά και καλή τον ιδιωτικό τομέα??
     Και μού θέλει ο άλλος ,νά παίρνουν οι πάντες 800 ευρά γιά νάναι χαρούμενος μέσα στήν μιζέρια του??
     Αυτή η μικροαστική λογική είναι πού έχει πρός τό παρόν κρατήσει τον κόσμο εξουθενωμένο στά σπίτια του.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Σπύρος 11/12/2010 19:41:15

      Συμφωνώ απολύτως. Δυστυχώς υπήρξαν ορισμένες υπερβολές, όχι τόσο σε επίπεδο αμοιβών, όσο κυρίως σε επίπεδο συμπεριφοράς βολεματός, που σήμερα κάνουν δυνατή την επίθεση κατά των αμοιβών. Αλλά αυτή η επίθεση θα καταστρέψει τα πάντα... Ούτε φαντάζονται την καταστροφή που θα έρθει...

 17. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ avatar
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 11/12/2010 18:50:58

  Tα εργοστάσια παραγωγής αλλοτριωμένων συνειδήσεων σε πλήρη λειτουργία .....
  http://redwildwind.blogspot.com

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/12/2010 18:52:38

  ΝΖ, εξαιρετικό το άρθρο σου και με βάζει σε σκέψεις...

  Το Πασόκ ήρθε στην εξουσία όχι τόσο με την άνοδο του Ρήγκαν, αλλά με την καθήλωση των ΗΠΑ στο Ιράν (και μην υποτιμούμε πόσο άλλαξε ο κόσμος από εκείνη η περίοδος 1979-1981, καπάκι στους Αραβοισραηλινούς πολέμους και τα εμπάργκο. Το Πασόκ δυνάμωσε εκείνη την περίοδο. Κέρδισε τις εκλογές την περίοδο που η Αμερική πάτησε γκάζι και βρήκε, για πρώτη φορά μετά το Βιετνάμ, τον νέο της εαυτό.

  Τα διάφορα σενάρια χρηματοδότησης του Πασόκ τα έχω δει μέσα από σχόλια εδώ. Ποιός το έφτιαξε το Πασόκ; Οι Αμερικάνοι για να έχουν ελεγχόμενο "αντι-αμερικανικό " κόμμα; Οι Ρώσοι για να έχουν αντι-αμερικανικό κόμμα; Ή οι Γαλλο-γερμανοί που είδαν "επιτέλους" την ήττα του Αμερικάνου στις ερήμους του Ιράν; Ή συνδυασμός; Ή κανένας; Mε τρώει αυτό το ερώτημα... Ποιός έφτιαξε το Πασόκ;

  Δες το αποτέλεσμα της περιόδου 1981-1989. Διάλυση της παιδείας. Άλωση και διάλυση των υπολειμμάτων του "δεξιού" ή μεταπολεμικού "αμερικανογενούς" κεφαλαίου. Με αριστερά συνθήματα, εθνικές αποχρώσεις, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ κλπ., αλλά μέσα και στα δύο. (Και η ΕΟΚ είναι αναμφισβήτητα μία, για το ΝΑΤΟ έχω αρχίσει να αμφιβάλω... Είναι ένα όσο φοβούνται την Αρκούδα, όταν δεν την φοβούνται...) Φυγή κεφαλαίου. Αναίμακτη επανάσταση, με λάδι τα ΜΟΠ...

  Και ερωτώ ΝΖ, αν ξέρεις (εγώ δεν τα θυμάμαι). Σπβαρά τα σκέφτηκε ο Αντρέας τα ΜΟΠ, ή του τα σέρβιραν για να φτάσουν στο 90 και το 96; Εικάζω το δεύτερο. Να θυμίσω τι έγινε το 90; Ήρθε ο Μητσοτάκης (σε αγανάκτηση για τον Αντρέα και την Μιμή και τον Κοσκωτά) και τι έκανε; Έδωσε την ΑΓΕΤ στο Καρτέλ, μέσω ημι-μαφιόζικης Καστελστρούτσι. Θυμάστε πως πήγε να κάνει τα Καζίνο, αλλά κάπως "δεν άρεσαν" οι παίκτες, και με την επιστροφή στον γέρο-Αντρέα, άλλαξαν άρδην οι παίκτες; Που είναι αυτός ο Κυριαχής, να μας πει, τι ακριβώς δεν άρεσε στους παίκτες που ήρθαν όταν ήταν στα πράγματα (και θεωρώ τον Κυριαζή ΟΚ, δεν πεταω μπηχτές, πάγο του έβαλαν... ποιός;;;)

  Μου φαίνεται λοιπόν, ότι η περίοδος 81-89, στην οποία οφείλουμε την σημερινή απώλεια κυριαρχίας, ήταν περίοδος undercover αμφισβήτησης της Αμερικής από την Ευρώπη, που κάπως στράβωσε επειδή ο Ρήγκαν απεδείχθη ΄"μέγας", που όμως γκρεμίζοντας το Τείχος, μάντρωσε την Αρκούδα, αλλά απελευθέρωσε το άλλο τζίνι από το μπουκάλι του.

  Η μόνη, η απόλυτη μόνη διέξοδος για εμάς είναι η Εθνική λύση όπως το προτείνεις. Αλλά φοβάμαι ότι όπως δεν άφησαν τον Καποδίστρια, δεν θα αφήσουν και εμάς. Για άλλους λόγος το Τζίνι, από την Αμερική, αλλά εκτός αν τσακωθούν για την Πολωνία (έχει αρχίσει και μυρίζει και αυτό) φοβάμαι ότι στο θέμα μας συμφωνούν.

  Εγώ θα έπαιρνα τα ρίσκα να ζητώ ΕΘΝΙΚΗ λύση, ΕΘΝΙΚΗ, κυβερνηση, αλλά θέλει προσοχή και κότσια. Το Μνημόνιο είναι Νέα Κατοχή... Και τότε ο Κατακτητής είχε υποστηρικτές. Αλλά θέλει προσοχή μην φανεί ότι πάμε για Νέα Ορλοφικά, εκεί είμαι πεπεισμένος ότι θα μας την κάνουν.

  (Παγωτατζή, εσύ φταις)

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ archaeopteryx 11/12/2010 19:36:23

   χα!χα!χα! Αποδοχή ευθύνης με έμπρακτη εξιλέωση ..παίζει;;;;

 19. λαλακης avatar
  λαλακης 11/12/2010 18:52:57

  Greg τα πραγματα ειναι οπως τα λες!

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ λαλακης 13/12/2010 16:31:21

   Το πρόβλημα δεν είναι ότι αμείβονται υπερβολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι (παρότι ένα ΜΙΚΡΟ μέρος τους πράγματι αμείβεται σκανδαλωδώς πλουσιοπάροχα). Το πρόβλημα είναι ότι αμείβονται χαμηλά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι (πλην βέβαια των golden boys κλπ).
   Αυτό που λείπει από τον ιδιωτικό υπάλληλο δεν του το έχει πάρει ο δημόσιος, του το τρώει ο εργοδότης του για να κτίσει εξοχικό και να πάρει Πόρσε καγιέν. Και οι πολιτικοί που είναι τα αφεντικά αυτού του άθλιου κράτους της διαπλοκής και της σπατάλης (π.χ 230.000.000 για εμβόλια που κατέληξαν στα σκουπίδια, εκατοντάδες εκατομμύρια για μίζες έργων κι εξοπλισμών κλπ κλπ κλπ...)

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/12/2010 18:58:36

  καλά κάνεις και τα επαναλαμβάνεις... μπορεί και να τα εμπεδώσουμε...

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/12/2010 18:58:51

  Συμφωνώ οτι η Επανάσταση έμεινε στά μισά τού δρόμου καί επί τής ουσίας ηττήθηκε απ΄τά 1824 μέ τά Αγγλικά δάνεια ...Καί οι δυό εμφύλιοι δημιουργήθηκαν απ΄τούς ''ιθαγενείς'' γιά τό ''μαρούλι''..

 22. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 11/12/2010 19:01:36

  Κάποιε
  Γνωρίζεις αν οι άλλοι Βαλκάνιοι χρησιμοποιούν τον "όρο" Ρωμιός;
  Δεν σου φθάνει που οι πολίτες αυτής της γειτονιάς θέλουν να προσδιορίζονται ως Έλληνες;

 23. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/12/2010 19:03:06

  Η εθνική συνείδηση είναι το κριτήριο και το πώς αποκτιέται έχει μικρότερη σημασία. Πρέπει να νιώθεις ελληνικό, 'δικό σου', τον Παρθενώνα και την Αγια-Σοφιά. Τον Οδυσσέα και τον Καβάφη. Τότε.

 24. Maximilien avatar
  Maximilien 11/12/2010 19:03:51

  Στα πλαίσια της λενινιστικής σκέψης -όπως διατυπώθηκε στο "Ενα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω" όπου αναπτύσσεται και η προβληματική σχετικά με τους σοσιαλδημοκράτες. Γιακωβινισμός ως αντίθετος με τον διανοουμενίστικο μικροαστισμό και ως ενεργητική δράση απέναντι στον εχθρό. Κατά την άποψή μου αυτό χρειαζόμαστε και όχι χλιαρές λύσεις εντός της στρούγκας. Όσο θα περνάει ο καιρός, θα διαπιστώσουμε αργά και βασανιστικά ότι δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το σπιράλ του θανάτου αν δεν καταφύγουμε σε ριζοσπαστικές λύσεις.

 25. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 11/12/2010 19:06:04

  @
  l' ami du peuple
  Oι ξένοι γνωρίζουν ότι με συνθήκες κοινουβουλευτικής δημοκρατίας μας έχουν για πάντα διχασμένους, σε αντίθεση με την προεδρική ή την άμεση δημοκρατία.

  Διαβάζοντας ένα-ένα τα σχόλια παρατηρώ ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την ιδεολογία της κόβας , τον ανθελληνισμό και το κομματικό συμφέρον.
  Για να μιλήσουμε για εθνικό κράτος πρέπει να διώξουμε την εσωτερική κατοχή
  της μεταπολίτευσης, που ακόμη και την κρίση τη φορτώνει στη δεξιά.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 11/12/2010 19:16:19

   Το "άμεση και Προεδρική" Δημοκρατία, είναι νομίζω αίτημα όσων μπούν στον κόπο να καταλάβουν τι σημαίνει. Εγώ λέω ΝΑΙ.

 26. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/12/2010 19:07:37

  Συμφωνώ κι εγώ. Καλά κάνεις και τα επαναλαμβάνεις. Να που συναντιόμαστε κάπου, φίλε του λαού.

 27. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 11/12/2010 19:16:04

  " οι ελληνες αστοι δεν ταυτιζουν ευθυς εξαρχης τα συμφεροντα τους με τα του εθνους.""

  Πάρα μα πάρα πολύ τραβηγμένος συλλογισμός,ιδιαίτερα αν αναλογιστείς ότι υπήρξαν αστοί πού τα έδωσαν ΟΛΑ για τό Εθνος,σε στιγμές κρίσιμες και μή. Τό πρόβλημα ίσως να είναι ότι τό Εθνος(σαν έννοια και λειτουργική πορεία) ταυτίστηκε με τούς Φαναρίωτες(συμφεροντολογικά και λειτουργικά) και όχι με τούς αστούς που περιγράφεις,εν αντιθέσει με άλλες κουτοφραγκικές δημοκρατίες.
  Οχι οτι οι αστοί αυτοί δεν είχαν εθνική συνείδηση,και δεν ήθελαν να οδηγούν τό Εθνος, αλλά ποτέ δεν τούς επέτρεψε ή τάξη των ευπειθών Φαναριωτών, ώς εμπειρότατη,λόγω μακροχρόνιας προυπηρεσίας στήν αυλή τού Βυζαντίου και τού Παλατιού. Τίς κακοδαιμονίες των οποίων διαιωνίζει μέχρι και σήμερα ,τό κακέκτυπο αντίγραφο τούς πού ονομάζεται ΝεοΕλληνικό Κράτος.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ παγωτατζής 12/12/2010 00:14:06

   υπαρχουν και αυτοι που οπως λες τα εδωσαν Ολα για το Εθνος - με τη διαφορα οτι αυτοι ειναι οι φωτεινες εξαιρεσεις - η εκτιμηση του ami du peuple ειναι πολυ κοντα στην πραγματικοτητα (δυστυχως)

 28. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 11/12/2010 19:23:45

  Πρώτα πρέπει να διώξουμε το ΔΝΤ και όλους τους συμπορευόμενους μαζί του. Αμέσως μετά πρέπει να απαιτήσουμε να λειτουργήσει στη χώρα η κοινοβουλευτική δημοκρατία με στόχο την εξέλιξη της στην πραγματική, άμεση Δημοκρατία. Χρειάζεται τότε να γίνονται όλο και περισσότερα δημοψηφίσματα για σημαντικά θέματα, μέχρι να καταλάβουμε σιγά-σιγά τη λειτουργία της.

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ Papageorgiou Takis 11/12/2010 22:01:05

   πρώτα πρέπει να κρεμάσουμε αυτούς που λένε ειδήσεις στο mega, μετά βλέπουμε.

   σάββατο 6 δεκεμβρίου 2008, το mega δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την καταστροφή της Αθήνας:
   http://www.youtube.com/watch?v=DcL2mgVoAfc

 29. A.M. avatar
  A.M. 11/12/2010 19:30:45

  Λόγια, λόγια, λόγια.!!!
  Χαμένοι στο παρελθόν και στην αναζήτηση (?) της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
  Και εγώ ρωτάω:
  τι στο καλό με νοιάζουν εμένα αυτές οι «λεπτομέρειες» ΣΗΜΕΡΑ;;;
  Έχει σημασία δηλαδή εάν εμένα η μάνα μου ήταν βλάχα και ο πατέρας μου ρωμηός;
  Και τι σημασία έχει η καταγωγή μου ως προς το ποιό είναι το συμφέρον της πατρίδας μου ΣΗΜΕΡΑ;
  Καμμία απολύτως!
  Ούτε είναι τα μείζονα ζητήματα αυτά, οι λόγοι δηλαδή για τους οποίους δημιουργήθηκε απ τους τότε ισχυρούς το ελληνικό κράτος.
  Για κάποιους λόγους τότε αποφασίστηκε ή επιτράπηκε και επιδιώχθηκε η δημιουργία ενός κράτους εδώ που βρίσκεται σήμερα.
  Ωραία!
  Και για να υπάρξει αυτό το κράτος ως εθνικό κράτος προφανώς προσπάθησε και επέβαλε εάν θέλετε σε κάποιο βαθμό την ενιαία γλώσσα και το ενιαίο θρήσκευμα.
  Και τι το παράξενο; όλα τα κράτη όταν «γεννιούνται» αυτό κάνουν!
  Το θέμα ΣΗΜΕΡΑ είναι τι στο καλό θα κάνουμε για να ξεφύγουμε απ την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
  Το θέμα ΣΗΜΕΡΑ είναι το πως θα διαχειριστούμε σωστά τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών που μας έχουν κατακλύσει και απειλούν πιθανόν και την ασφάλεια της χώρας.
  Το θέμα ΣΗΜΕΡΑ είναι πως θα εξασφαλίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα.
  Το θέμα ΣΗΜΕΡΑ είναι τι θα κάνουμε με την παιδεία μας που έχει απαξιωθεί.
  Το θέμα ΣΗΜΕΡΑ είναι το ΠΩΣ θα εξασφαλίσουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες της χώρας.
  Το θέμα ΣΗΜΕΡΑ είναι το πως θα μειώσουμε την ανεργία και θα βγάλουμε απ την εξαθλίωση και απ την φτώχεια και την ανέχεια ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας.

  ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν ποιές στρατηγικές επιλογές πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να φτάσει στους παραπάνω στόχους και να λύσει τα παραπάνω προβλήματα;
  Αυτό είναι το ζητούμενο ΣΗΜΕΡΑ!

  Η ζωή μας ήταν καλύτερη ή χειρότερη στην προ ΕΕ εποχή;
  Η ζωή μας ήταν καλύτερη ή χειρότερη στην προ € εποχή;
  Μας συμφέρει να είμαστε εντός ή εκτός ΕΕ;
  Αν θα βγούμε απ το € η ζωή μας θα είναι χειρότερη ή καλύτερη μεσομακροπρόθεσμα;

  Ως προς τις δύο πρώτες ερωτήσεις εγώ θεωρώ ότι η ζωή μας ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
  Ως προς τις δύο τελευταίες δεν γνωρίζω τεκμηριωμένα να απαντήσω.

  Αλλά όπως και νάχει εμένα - όπως νομίζω και κάθε πατριώτη Έλληνα - με ενδιαφέρει ποιά είναι σήμερα η ζωή μου και ποιά θα είναι αύριο η ζωή των παιδιών μου.
  Τα υπόλοιπα περί ίδρυσης του ελληνικού κράτους, καταγωγής μας κλπ κλπ αφορούν μαθήματα ιστορίας που καλό είναι μέν να τα γνωρίζουμε αλλά που δυστυχώς δεν αποτελούν λύσεις για τα σημερινά μας προβλήματα.

  Με όλο τον ειλικρινή μου σεβασμό στους συνομιλητές.

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ A.M. 11/12/2010 19:34:43

   AM μαλλον ημασταν καλυτερα με δραχμη ,και ας ακουγεται
   βλασφημη αυτη η αποψη σε καποιους.................

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ A.M. 11/12/2010 19:46:12

   Επί τού συλλογισμού σου εν γένει δεν θα διαφωνήσω, με μιά μικρή αλλά ιδιαίτερης βαρύτητας (για μένα ) επισήμανση:
   Πρέπει π-α-ν-τ-α να ξέρεις ποιός είσαι ,πώς έφτασες ώς εδώ, και με τί τρόπο
   για να ξέρεις και πότε,πρός τα πού,και πώς να πάς.........

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ A.M. 11/12/2010 19:50:02

   Σε νοιάζουν οι λεπτομέρειες του χτές, γιατί είναι οι ίδιοες που μας βάζουν τα ίδια και τα ίδια ψεύτικα διλήμματα.

   Όσο για την δραχμή... Όλα τα νομίσματα είναι μια χαρά, φτάνει να μην τα υποτιμάς κάθε τρεις και 10 για να σκεπάσεις τα ίδια δημοσιονομικά χάλια. Και να μην φορολογείς τους πάντες έτσι που να κάνεις εθνική προτεραιότητα την λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος.

   Η δραχμή είναι μια χαρά με το μείγμα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοσιονομικής πειθαρχίας που δεν σε τινάζει στον αέρα. Και η λύση για την λαθραί αεξαγωγή συναλλάγματος ΔΕΝ είναι η απαγόρευση, είναι η χαμηλή και ανταποδοτική φορολόγηση...

 30. ORGANOMENO avatar
  ORGANOMENO 11/12/2010 19:39:59

  Μπουένος Άιρες: Νεκροί από συγκρούσεις αστέγων με κατοίκους

  Τέσσερις νεκροί από συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αστέγων καταληψιών και κατοίκων στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Αϊρες.

  Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν την Τρίτη όταν η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει ακτήμονες μετανάστες -από τη Βολιβία, την Παραγουάη και το Περού- που είχαν καταλάβει ένα πάρκο στην εργατική συνοικία Βίγια Σολντάτι, στα νότια της πρωτεύουσας.

  Όταν η αστυνομία αποχώρησε, οι άστεγοι επέστρεψαν και οι κάτοικοι της περιοχής επετέθησαν εναντίον τους.

  Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ευθύνεται για τους θανάτους.

  Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε αίτημα των δημοτικών αρχών για περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις για την καταδίωξη των καταληψιών.

 31. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 11/12/2010 19:45:15

  Ο σίγουρος τρόπος που συμφέρει στα 11 εκτ. κατοίκους της χώρας έλληνες αλλά και ξένους είναι η συγκρότηση ισχυρού ελληνικού κράτους με θεσμούς και νόμους σεβαστούς βασισμένους στον πολιτισμό που εξελίσεται επί 3000 χρόνια σ' αυτον τον τόπο. Χρειάζεται να αποκτήσουμε την ικανότητα της διοίκησης, αλλά και της αυτοδιοίκησης γιατί αυτή είναι δημοκρατική μας παράδοση. Για να γίνει αυτό προηγείται η Κάθαρση από την ύβρη της ΑΛΗΤ και του πολιτικού προσωπικού της που έχουν καταληστέψει και προδώσει όλους εμάς. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε τίς συντάξεις και την περίθαλψη, τη δωρεάν παιδεία, την απονομή δικαιοσύνης την παραδειγματική τιμωρία τους, που θα φέρει ένα νέο Σύνταγτμα. Ετσι μόνον όλοι εμείς θα φάμε ψωμάκι και θα μπορέσουμε να κάνουμε παιδάκια και να κρατηθούμε στη ζωή και στον τόπο μας. Είναι μονόδρομος. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων και των ξένων που εργάζονται εδώ. Οι υπόλοιποι οι αγαπητοί "λαθρώ" αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο εργατικής δύναμης που προορίζεται να αντικαταστήσει τον εθνικό και τους άλλους εργολάβους με εργασία αναγκαστικήκαι κατοικία πλάϊ στα εργοτάξια εφόσον θέλουν να παραμείνουν εδώ, αλλιώς χαρτιά κι όξω... Είναι ο πιό ανώδυνος τρόπος εξόδου απ' τη διαδικασία εξόντωσης όπου μας έχουν βάλει... Οποιος νομίζει ότι δεν πρόκειται για διαδικασία εξόντωσης θα χαρώ να τον ακούσω...

 32. athamas avatar
  athamas 11/12/2010 19:47:06

  Θα μπορούσαν όλα τα φύλα της χώρας να υπογράψουν σύμφωνο συναίνεσης αφού ζητήσουν ειλικρινά συγνώμη από το Ελληνικό φύλο . Αυτό αρκεί και θα είναι ο θεμέλιος λίθος ενός Εθνικού κράτους . Νομίζω το ίδιο έγινε και με τους Ελβετούς και δούλεψε καλά τόσα χρόνια.

 33. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2010 19:51:21

  Οι ψευτοδιεθνιστάδες θα χάσουν πολλά χρήματα και γι' αυτό σκυλιάζουν.

 34. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 11/12/2010 19:58:36

  Καθως οι αναφορες σε ηρωικους αρχαιους προγονους και σε ηρωες του 1821
  ειναι πολιτικα μη ορθες, και βλασφημες για την χρυσοκανθαρη αριστερα του
  αερινου λογου, της συμμορφωσης στην καθεστωτικη τυραννια, οπως επισης και
  της Σταλινοθεουσας λιβανιστρας αδελφης των δια βιου υψηλομισθων ψαλτων του εκλιποντος Πατερουλη, προτεινω την αμμεση αναζητηση ανδρων/γυναικων που θα αναποδογυρισουν το "τραπεζι/α" της παγκοσμιας τυραννιας και της
  θυγατρικης τους στην πολυπαθη πατριδα μας, με τα ακολουθα χαρακτηριστικα και αρετες
  ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝ = ΗΓΕΤΗΣ
  ΚΑΙ
  ΓΚΙΑΠ = ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ

  ΒΙΕΤ ΚΟΝΓΚ ΛΑΟ = ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

  ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΚΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ = ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

  Η Ελλαδα του 2010 εχει αρκετες ομοιοτητες με το
  Βιετναμ μετα το Β’ΠΠ υπο ξενη κατοχη προτεκτορατο
  εκει ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ=ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΤΗ
  ενω στην Ελλαδα του 2010 η ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ και ΠΟΛΕΜΙΚΗ ειναι ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ με ορισμενες μονον πτυχες ορατες και τις περισσοτερες αορατες
  Στο Βιετναμ οι ξενοι εισβολεις ειχαν περιορισμενους στοχους, την μορφη του πολιτευματος, μετατροπη σε πληρως ελεγχομενο φιλοδυτικο και καπιταλιστικο
  προτεκτορατο.

  Στην χωρα μας ο στοχος ειναι ολοκληρωτικο σβησιμο από τον χαρτη, λιγοτερο ως γεωγραφικη οντοτητα αλλα ως εννοια και υποσταση, ητοι μετατροπη σε μια λωριδα γης χωρις εθνικη ταυτοτητα, χωρις ιστορια, χωρις πολιτισμο χωρις μνημη,
  χωρις γλωσσα, χωρις ριζες, χωρις Ελληνες με κοινη εθνικη συνειδηση, χωρις γενεολογικη συνεχεια, χωρις απογονους και συνεχιστες του ανθρωπιστικου πνευματος, παρα μια εκταση ποικιλοχρωμης προελευσης εργατοδουλομαζας
  καταναλωτων των οποιων οι «διακοσμητικες» διαφορες θα απαλειφθουν τη
  εμφανισει του Μεσσια της Παγκοσμιας Κυβερνησης.

  Αντιθετα με τους παραδοσιακους πολεμους οπου ενα εθνος – κρατος αποκομιζε λιγοτερα η περισσοτερα γεωγραφικα και οικονομικα οφελη

  ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ/ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΙΔΟΣ

  ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΩΣ ΟΙ “ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ” ΤΗΣ ΓΗΣ

  “Ω, παίδες Ελλήνων, ίτεμ Ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων, νύν υπέρ παντών αγών.”

  Αφου θελουν “αριστερα” τα ιλουστρασιον πισογλεντια του Κολωνακιου, και των Βορειων Προαστειων, οι κλωνοι του ΣοσιαΛΗΣΤΗ εκατομμυριουχου Στρος και
  του “αριστερου” Δισεκατομμυριουχου ΝεοΤαξιτη Πατριαρχη Σορος των Ανθρωπιστικων Περαιωσεων τυπου Σερβιας/Ιρακ/Αφγανισταν

  οριστε Γνησια Αριστερα που θα σας τιναξει τα πεταλα

  ΗΡΩΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  οπου μιση χωρα ( Β.Βιετναμ ) ουτε καν ολοκληρη
  ταπεινωσε οχι μια αυτοκρατορια αλλα αυτοκρατοριες
  -Ιαπωνια
  -Γαλλια
  -Βρετανια
  -Η.Π.Α και δοσιλογικο Ν.Βιετναμ
  -Συνασπισμο Μισθοφορων
  -Κινα
  Αυτην την ΕθνικοΑπελευθερωτικη Αριστερα που θα ενταφιασει τα χρυσοκανθαρα αριστεροηχεια της Διεθνιστικης ονειρωξης παρεα με τον εργοδοτη τους το Καρτελ των Διεθνων Τοκογλυφων.
  Αποστολη η οποια απαιτει Ανωνυμους Καθημερινους Ηρωες

  ORDINARY HEROES YOU NEVER NOTICED IS THE ANSWER

  Καθημερινοι ηρωες δεν φυτρωνουν σε κομματα, δεν εχουν θεση στην τηλεοραση, σε γυαλιστερα περιοδικα, δεν υπαρχουν στους πινακες δημοφιλιας, δεν ανιχνευονται αναμεσα στις λιστες των πετυχημενων, ειναι οι ΑΟΡΑΤΟΙ
  στην απεναντι οχθη του περιθωριου, ανωνυμοι στρατιωτες της στερησης της εγκαρτερησης της μοναχικης ζωης και του μοναχικου θανατου.

  Οι αγνωστοι στρατιωτες που ποτε κανεις δεν θα θρηνησει μητε ενα λουλουδι ποτε στο μνημα τους θα αφησει, αυτοι που τηρησαν μεχρι κεραιας το κατωθι

  “Μητρώς τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιοτέρον εστίν η πατρίς, και σεμνότερον και αγιότερον παρά Θεοίς και ανθρώποις τις νουν έχουσιν”.

  Οταν ο υπολοιπος κοσμος γκρεμιζοταν για χρημα και ηδονη

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Ηνιοχος 11/12/2010 21:05:12

   @Ηνιοχος
   "ΗΡΩΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

   Φαντάζομαι σε αυτή θα οργανωθεί ο Κουναλάκης, ο Ανδρουλάκης,
   ο Στρατούλης, ο Μαργαρίτης και η νεοαριστερή Ντόρα. Θα μας πετάξουν τα μάτια έξω από πατριωτισμό!

   • Ηνιοχος avatar
    Ηνιοχος @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 11/12/2010 21:23:35

    ORDINARY HEROES YOU NEVER NOTICED
    IS THE ANSWER

  • neotera avatar
   neotera @ Ηνιοχος 12/12/2010 01:10:28

   Ωραίος ! Θα βρω καμιά δυό φωτό να τ' ανεβάσω σ' εμένα. Περκέτι φίλε Ηνίοχε φχαριστω !

 35. O Mimikos o Giatros avatar
  O Mimikos o Giatros 11/12/2010 20:29:44

  Γεια σου ρε ανδρεα ...με εκανες και εκλαψα να σε' καλα......

 36. A.M. avatar
  A.M. 11/12/2010 20:51:22

  @Ηνίοχος
  Ακόμα να καταλάβεις ότι η αριστερίζουσα ελίτ του Κολωνακίου και των βορείων προαστίων είναι αυτή που κυρίως προωθεί το ξεπούλημα της χώρας;
  Ότι αυτή η ελίτ έχει καταλάβει όλα τα βαρβάτα πόστα στην παιδεία και στον τύπο και κάνει την χειρότερη προπαγάνδα κατά της πατρίδας εδώ και 30 χρόνια;
  Για ποιόν Χο-Τσι-Μίνχ μιλάς σε αυτούς που ενσυνείδητα και επ' αμοβή προωθούν το ξεπούλημα της χώρας;
  Αν αυτοί όλοι οι δήθεν προδευτικοί ζούσαν στο Βιετνάμ απλά ..δεν θα ζούσαν!
  Διάβαζα σε κάποιο βιβλίο ενός αξιωματούχου της CIA ότι η περιβόητη υπηρεσία δεν κατάφερε ΠΟΤΕ να αποκτήσει έναν πράκτορα μέσα στις τάξεις των Βιετκόγκ.
  Ούτε έναν!
  Και καθόμαστε τώρα και συγκρίνουμε αυτούς του εθνοπροδότες με τους Βιετκόγκ;
  (Όχι ότι με εκφράζουν οι Βιετκόγκ αλλά με εκφράζει η μαχητικότητά τους και η αντιστασή τους εναντίον κάθε εισβολέα που τόλμησε ποτέ να πατήσει στην πατρίδα τους)

  • what avatar
   what @ A.M. 11/12/2010 23:44:23

   Το κακό Α.Μ. είναι ότι αυτή η κάστα έχει και στήριξη από πιστούς και η προπαγάνδα έπιασε τόπο.

  • Ηνιοχος avatar
   Ηνιοχος @ A.M. 11/12/2010 23:55:56

   Καθως οι αναφορες σε ηρωικους αρχαιους προγονους και σε ηρωες του 1821 ειναι πολιτικα μη ορθες, και βλασφημες για την χρυσοκανθαρη
   αριστερα του αερινου λογου, της συμμορφωσης στην καθεστωτικη τυραννια, οπως επισης και της Σταλινοθεουσας λιβανιστρας αδελφης
   των δια βιου υψηλομισθων ψαλτων του εκλιποντος Πατερουλη,
   προτεινω την αμμεση αναζητηση ανδρων/γυναικων που θα
   αναποδογυρισουν το “τραπεζι/α” της παγκοσμιας τυραννιας και της
   θυγατρικης τους στην πολυπαθη πατριδα μας, με τα ακολουθα
   χαρακτηριστικα και αρετες...........................................................................

   ανοικτη προσκληση σε Ελληνες - οχι κομματα
   αν υπαρχουν - αν δεν υπαρχουν επιβαλλεται να γινουμε
   ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝ = ΗΓΕΤΗΣ
   ΚΑΙ
   ΓΚΙΑΠ = ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ

   ΒΙΕΤ ΚΟΝΓΚ ΛΑΟ = ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

   ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΚΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ = ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

   ( ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΞΕΜΑΣΚΑΡΙΣΜΑ)
   Αφου θελουν “αριστερα” τα ιλουστρασιον πισογλεντια του Κολωνακιου, και των Βορειων Προαστειων, οι κλωνοι του ΣοσιαΛΗΣΤΗ εκατομμυριουχου Στρος και του “αριστερου” Δισεκατομμυριουχου
   ΝεοΤαξιτη Πατριαρχη Σορος των Ανθρωπιστικων Περαιωσεων τυπου Σερβιας/Ιρακ/Αφγανισταν

   οριστε Γνησια Αριστερα που θα σας τιναξει τα πεταλα

   ΗΡΩΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
   Αυτην την ΕθνικοΑπελευθερωτικη Αριστερα που θα ενταφιασει τα χρυσοκανθαρα αριστεροηχεια της Διεθνιστικης ονειρωξης παρεα με τον εργοδοτη τους το Καρτελ των Διεθνων Τοκογλυφων.
   Αποστολη η οποια απαιτει Ανωνυμους Καθημερινους Ηρωες

   ORDINARY HEROES YOU NEVER NOTICED IS THE ANSWER

   Καθημερινοι ηρωες δεν φυτρωνουν σε κομματα, δεν εχουν θεση στην τηλεοραση, σε γυαλιστερα περιοδικα, δεν υπαρχουν στους πινακες δημοφιλιας, δεν ανιχνευονται αναμεσα στις λιστες των πετυχημενων, ειναι οι ΑΟΡΑΤΟΙ
   στην απεναντι οχθη του περιθωριου, ανωνυμοι στρατιωτες της στερησης της εγκαρτερησης της μοναχικης ζωης και του μοναχικου θανατου.

   Ολες οι προτασεις απαντησεις απο μερους μου εχουν δοθει,
   εσυ απαντας ομως οχι συμφωνα με τις προτασεις που κανω ,
   απαντας με το τι πραττει το αριστερο καταστημενο και τι επιδιωκει,
   δεν ειναι οι προτασεις μου σε πληρη αντιδιαστολη με τα τεκταινομενα?
   το αν ειμαστε ανικανοι η απροθυμοι στις επιταγες της ιστοριας και εκει
   απαντησα

 37. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/12/2010 20:53:06

  Να γίνει εθνικό κράτος;
  Μα ποτέ δεν ήταν κράτος.
  Μαγαζί διεθνών και εγχώριων εξυπηρετήσεων ήταν ανέκαθεν.
  Κόμματα Ρωσικά Γαλλικά και Αγγλικά.
  Σφαίρες επιρροής.
  Το κράτος διοικούμενο από κομματικές χούντες που μοιράζουν θέσεις και δουλειές.
  Πότε ήταν όχι εθνικό ή κράτος απλά δημόσιο αυτή η χώρα;
  Μέχρι και τις ακτές τις κάνουμε με συρματόπλεγμα ιδιωτικές πισίνες.
  Για να πας να γίνεις κάτι πρέπει να είσαι κάτι.
  Και εμείς είμαστε το αποτέλεσμα μιας ναυμαχίας ξένων με ένα εκστρατευτικό σώμα που έδιωξε τους Αιγύπτιους.
  Με πολιτικούς υπαλλήλους τραπεζών και εργολάβων.
  Που τα μεγαλύτερα πάθη των πολιτικών ήταν για ποιο στρατόπεδο θα σκοτωθεί ο πολίτης της χώρας.
  Και υπάρχει κόσμος που έχει ψευδαισθήσεις και απαιτεί βούληση από μαριονέτες;
  Άλλοι δεν τους νοιάζει το χθες, άλλοι κοιτάζουν το σήμερα και οι υπόλοιποι ενδιαφέρονται ποιος θα κυβερνήσει αύριο.
  Όχι πως και γιατί ποιος.
  Τα κράτη όμως εθνικά ή πολυφυλετικά έχουν ιστορία έχουν σχέδια και έχουν πορεία.
  Εμείς τι έχουμε για να ονομαζόμαστε κράτος;
  Ούτε ΑΟΖ δεν μπορούμε να ανακηρύξουμε. Τι ΑΟΖ; Ούτε τα γίδια από τα νησιά δεν μπορούμε να επισκεφτούμε.
  Και μιλάμε για Κράτος και ιδέες.
  Που έρχεται ο κάθε υπάλληλος είτε Στρος είτε Ρεν και μιλά στη Βουλή.
  Και τον ακούν και τον συναντούν.
  Σε ποια άλλη Βουλή έχει μιλήσει υπάλληλος Τράπεζας ανά τον κόσμο;
  Αλλά εμείς θέλουμε να γίνουμε εθνικό κράτος.
  Τα μεταξωτά βρακιά πολλοί μπορούν να τα φορέσουν, απλά χρήματα χρειάζονται για την αγορά τους.
  Άλλοι όμως τα φορούν και άλλοι τα λερώνουν απλά.

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ Ο Ιθαγενής 12/12/2010 00:18:38

   Σε ποια άλλη Βουλή έχει μιλήσει υπάλληλος Τράπεζας ανά τον κόσμο;
   Εμείς τους κάνουμε πρώτα συνδικαλιστές και μετά υπουργούς. Το ξεχνάς;

 38. A.M. avatar
  A.M. 11/12/2010 21:03:27

  Και μετά απ' όλα αυτά.. ξυπνήσαμε!
  Και καταλάβαμε τα εξής:
  Ότι κάνουμε ανένδοτο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με το .. πληκτρολόγιο!!! :lol:
  Ότι ζούμε στην .. Ελλάδα!!
  Και μάλιστα το έτος .. 2010 μ. Χ.!!!

  Και πάθαμε τέτοιο shock - με h αλά ...Ντόρα - που ακόμα να συνέλθουμε.
  Απαξάπαντες! μηδέ το γράφοντος εξαιρουμένου.

  Λόγια, λόγια, λόγια!
  Και άλλα λόγια.. πολλά λόγια λέμε
  .. αλλά ο Στρός κάνει υποδείξεις!! ως έπαρχος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στους βουλευτές που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

  Μήπως ο virtual κόσμος στον οποίο ζούμε μας κάνει να ζούμε με ψευδαισθήσεις;
  Αναρωτιέμαι....

 39. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 11/12/2010 21:04:02

  Ο ΒΙΕΤ-ΚΟΝΓΚ ΠΑΤΕΡΑΣ, Ο ΣΟΦΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ,
  Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  Εκατονταδες βιβλια, απειρες αναλυσεις και μελετες για στρατηγικες, τακτικες, μεθοδους, πολιτικες, απομνημονευματα, ντοκυμαντερ, ταινιες, ολα ανικανα
  να συλλαβουν σε πληρη εκταση τον θριαμβο των Βιετναμεζων απεναντι στις αυτοκρατοριες.
  Συμπυκνωμενα ολα σε μια σκηνη

  Κατα την διαρκεια παυσης πυρος μετα απο πολυνεκρη μαχη μεταξυ των
  Βιετ-κονγκ και των Αμερικανων για περισυλλογη τραυματιων, Αμερικανος
  γιατρος επιχειρει να σωσει τραυματια Βιετ-Κονγκ και ο πατερας του Βιετ-Κονγκ σπευδει και εκτελει τον γιο του.

  Σε αυτη την σκηνη των δυο προτασεων αποτυπωθηκε αυτο που δεν θα μπορουσαν να εξηγησουν ολα τα βιβλια και αναλυσεις του κοσμου

  ητοι ΤΟ ΑΔΟΥΛΩΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ

  ριξε εκατομμυρια βομβες
  σκοτωσε μας μεχρι ενος
  ερημη γη παρε οση θες, σκλαβο κανεναν

  Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΕΡΗΜΗ ΓΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΡΗΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ, ΗΘΕΛΕ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΣΕΤ = ΣΚΛΑΒΟΥΣ

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΘΕΛΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΑ Η ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ

  ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

  Ο Αμερικανος σοφος σε αντιθεση με την καθεστωτικη λογικη της Παξ Αμερικανα και τον σωτηριολογικο ρολο της χωρας του να επεμβαινει απροσκλητη και ανεπιθυμητη οπου της κανει κεφι στον πλανητη εκανε την ακολουθη δηλωση

  “ακομη και αν δεχθουμε οτι στον δρομο της αυτοδιαθεσης το Βιετναμ επελεγε να μπει σε ενα καλαθι και να παει στην κολαση, δικαιωμα του
  δεν μας διορισε επι γης ο Θεος αντιπροσωπο του για τετοιο ρολο”

  και τωρα στο δια ταυτα στο ΕΜΕΙΣ

  η ταπεινοτητα μου απο τις “καλες εποχες” τοποθετηθηκε συνειδητα στην απεναντι οχθη των αορατων και ειμαι αποφασισμενος Θεου επιτρεποντος
  να παραμεινω μεχρι τελους,

  αν οι ευρισκομενοι της “σωστης οχθης” επιλεγουν την παραμονη στο παλιο γνωστο καλαθι της προκαθορισμενης πορειας, ανεξαρτητα απο την οποια ψυχικη οδυνη μου προκαλουν, ουτε μπορω να τους αποτρεψω, ουτε εχω το δικαιωμα, και ουτε ποτε το επιθυμησα.

  ΚΑΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ ΑΝ
  ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΝΑΧΘΕΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ
  > >
  >

 40. A.M. avatar
  A.M. 11/12/2010 21:10:13

  @Ηνίοχος
  Συμφωνώ μαζί σου.
  Με μια μικρή διαφορά όμως:
  Σου διαφεύγει μάλλον το ότι ΔΕΝ ζούμε στο Βιετνάμ,
  το ότι δεν είμαστε οι Βιετγκόγκ,
  και το είμαστε οι ελληναράδες του 2010 μ. Χ.
  όπου η Τζούλια σπάει όλα τα ρεκόρ.
  Αυτά μόνον.

  • Ηνιοχος avatar
   Ηνιοχος @ A.M. 11/12/2010 21:22:04

   η απαντηση υπηρχε ηδη η την προσπερασες η την ξορκισες
   (απειλουμενος αφανισμος)

   ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
   ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ/ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΙΔΟΣ

   ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΩΣ ΟΙ “ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ” ΤΗΣ ΓΗΣ

 41. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 11/12/2010 21:17:16

  Λακεδαιμονιων Ασπιδων Ενταφιασμενων

  Ροτσιλδες Νομισματοασπιδες Κοσμον Κυριαρ χουντες

  Ελληνων Εθνος Απιδιων Καλαθον Αναζητουντων

  και ο φτωχος Ψωμοασπιδης την Νεμεση θελει να αποφυγει

  να καταφυγει αραγε στης Θεμιδος εξαγοραν? με προσφοραν ψυχιων?

  η να επικαλεστει της Λονδρας την Διαμαντινη Ασπιδα?

 42. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 11/12/2010 21:43:13

  Θυμηθείτε πως ήταν η Ελλάδα μας

  http://www.youtube.com/watch?v=w3mKFfEQjRo&feature=player_embedded#!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 12/12/2010 00:25:49

   Και προφανώς έτσι θα μας ξανακάνει το νέο ΠΑΣΟΚ! Με τους γκαζοτενεκέδες και τα γαρύφαλα στο αυτί. (Συν κανά δυο εκατομμύρια Τσετσένους, Αφγανούς και λοιπούς "κατατρεγμένους" αναξιοπαθούντες.

 43. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 11/12/2010 21:53:48

  Συνεχίζεται η απεραντολογία των παλαιοψευτοκουλτουριάρηδων και μαλιάδων φοιτητών της δεκαετίας του 70, μεταξύ φράπας άφιλτρου και ολίγης μαύρης.

  Χαίρε μπουρδολογία. Οι μπουρδολόγοι σε χαιρετούν.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Αρματιστής 11/12/2010 22:02:34

   Και για να μη παρεξηγηθώ, ομιλώ για τους διεθνιστές αμφισβητίες της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων που αποδεικνύονται οι χειρότεροι ρατσιστές, για αυτούς που αμφισβητούν ότι κάποιοι θυσιάσυκαν για να γίνουμε κράτος και άλλες σχετικές παπάρες.

 44. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 11/12/2010 22:11:03

  Εμεις ειμαστε ετοιμοι να κανουμε τα παντα για την Ελλαδα. Ο αρχηγος μπορει να ακολουθησει?

  • Μisha avatar
   Μisha @ Γ.Τ. 11/12/2010 23:46:17

   Όταν ξεκόψει απο το επάρατο «ανήκομεν εις την Δυσιν» που μάς ταλανίζει από το 1204, ίσως κάτι να γίνει

 45. λαλακης avatar
  λαλακης 11/12/2010 22:11:10

  Τα πραγματα ειναι απλα,ποιο απλα δε γινονται.

  Μονη λυση ειναι η επανιδρυση του κρατους και της οικονομιας.
  Καταργηση της μονιμοτητας στο δημοσιο, θεσπιση μισθου χαμηλοτερου στο δημοσιο απ οτι στον ιδιωτικο τομεα μειωση του δημοσιου τομεα
  μειωση φορολογιας για τις επ/σεις ,ενισχυση της δημιουργιας νεων επιχειρησεων,διαφανεια , παταξη φοροδιαφυγης ,εκμηδενιση γραφειοκρατιας.
  Και πανω απ ολα:

  KΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ λαλακης 11/12/2010 22:19:56

   Άλλος ένας που δεν μπόρεσε να τρουπώσει στο δημόσιο και τωρα βγάζει χολή.

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ Lalakis 11/12/2010 22:32:35

    lalakis μην κλεβεις το ονομα μου.

    Αληθεια φιλαρακι τι νοημα εχουν ολες αυτες οι ορδες
    αεργων που πληρονονται με παχυλους μισθους στο δημοσιο;

    Eπιτελους ας μου πει καποιος ποια η προσφορα
    των περισσοτερων ΔΥ ωστε να απολαμβανουν
    εξωφρενικα προνομια και καλους μισθους εις βαρος των υπολοιπων αφου οι φοροι και τα δανεια
    πηγαινουν υπερ αυτων;

    Eχουμε τρελαθει στην Ελλαδα ,καναμε το μαυρο ασπρο
    και τωρα ζητιανευουμε στα ξενα για να συνεχιζουμε
    να ταιζουμε τους ΔΥ.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ λαλακης 11/12/2010 23:26:48

     Οι δημόσιοι υπάλληλοι στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα ψωνίζοντας, ξοδεύοντας κλπ. Το δε δημόσιο στηρίζει τους εργολάβους αφού όλα τα έργα και όλες οι κατασκευές κυρίως από το δημόσιο ξεκινάνε, κ.ο.κ. Ο ιδιωτικός τομέας της χώρας ζει απ τον δημόσιο και τούμπαλιν.
     Αν πέσει ο δημόσιος υπάλληλος, θα πέσει και ολόκληρο το νεοελληνικό στρεβλό καπιταλιστικό σύστημα, με ελίτ του αυτήν που κάποιοι είχαν πολύ πετυχημένα ονομάσει "λούμπεν μεγαλοαστική τάξη" (ΛΜΑΤ).
     Μη πυροβολείτε το δημόσιο. Παίζετε το παιχνίδι της τρόικας.

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ Strange Attractor 11/12/2010 23:39:21

      Ας μοιράσουμε δραχμές τότε,να φτάνουν για όλους......γιατί ελκυστή μου τα ευρά δεν φτάνουν για όλους εμάς τούς πληβείους
      Οπως και να τα μοιράσεις.
      Είναι θέμα επιλογής πλέον....
      Οχι πολιτικής....Επιβίωσης

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Strange Attractor 11/12/2010 23:42:02

      fractal, μην γράφεις τέτοια θα θεωρηθείς ασύλληπτο μέλος. Οι καιροί είναι παράξενοι...

     • sawas avatar
      sawas @ Strange Attractor 11/12/2010 23:54:34

      Σωστος ο Strange
      Συγκοινωνούντα δοχεία είναι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας
      Αδειάζεις τον ένα, αδειάζεις και τον άλλο……

      Οι προσπάθεια (επί της αρχής) πρέπει να επικεντρώνεται στην αύξηση (ιδιωτικού και δημοσίου) των αποδοχών. Είτε με αύξηση του παραγόμενου προϊόντος, είτε με αύξηση της προστιθεμένης άξιας του…..

      Ο δύσκολος δρόμος δηλαδή

     • λαλακης avatar
      λαλακης @ Strange Attractor 12/12/2010 00:39:44

      Ο Δημοσιος τομεας στην ουσια δεν παραγει τιποτα.

      Θα μπορουσαμε να εχουμε λιγα νοσοκομεια
      για φτωχους ,στρατο ,αστυνομια ,πυροσβεστικη και τελος.

      Απο εκει και περα ενα δικτυο προνοιας για οσους εχουν πραγματικα αναγκη.

      Ολα αυτα ομως για να γινουν θα πρεπει καποιος να αναλαβει το πολιτικο κοστος.

      Θα ηθελα να εβλεπα ενα κομμα ετοιμο να το κανει.
      Να σταματησουν επιτελους οι αργομισθιες και τα ρουσφετια.

    • Lalakis avatar
     Lalakis @ λαλακης 12/12/2010 00:20:57

     Λαλάκη νεόκοπε υποκλοπέα, είμαι πολύ πιο παλιός από σένα εδώ μέσα. Ρώτα την Ντίμι να σου πει.

 46. BlueSky avatar
  BlueSky 11/12/2010 22:15:51

  Όσο υπάρχει πασόκ, παρατρεχάμενοι εξαπτερυγίσκοι και αυτού του είδους τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Είμαι πολύ απαγοητευμένος, από το χάλι που 'χει σκεπάσει την πατρίδα μου..............

 47. αποσπεritis avatar
  αποσπεritis 11/12/2010 22:20:49

  να ξαναγινουμε εθνος οπως 1830. Και να βρουμε εναν ελληναρα Μαυρομιχαλη να δολοφονησει κανεναν μαλλιαρο νεομαρξιστη Καποδιστρια

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αποσπεritis 11/12/2010 22:35:15

   Οι Μαυρομιχαλαίοι έδωσαν 46 νεκρούς στον αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
   Υπάρχει βιβλίο το οποίο παραθέτει διαφορετικά τα γεγονότα και διατυπώνει την άποψη ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν τον Καποδίστρια.
   Απλώς το θέτω υπόψη και αυτό.
   Έχει ενδιαφέρον η μελέτη του.

   • αποσπεritis avatar
    αποσπεritis @ αλλενάκι 11/12/2010 22:39:19

    δεν αμφιβαλλω για τον ηρωισμο του, την βλακεια επισημαινω, το μοναδικο κεκτημενο αυτου του εθνους κρατους

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αποσπεritis 11/12/2010 22:44:14

     Γενικά έχεις δίκιο, αλλά το βιβλίο αμφισβητεί το στοιχείο ότι
     δολοφονήθηκε από το γιο Μαυρομιχάλη, και γράφει για ένα περίεργο άτομο με ρώσικο όνομα που τριγύριζε στην περιοχή εκείνη τη μέρα.

     • αποσπεritis avatar
      αποσπεritis @ αλλενάκι 11/12/2010 22:57:07

      σορι δεν το πολυπιστευω, καποιοι θελουν να μας πεισουν οτι οι ελληνες ειναι αγαθοι αλλα παντα οι αλλοι τους χαλανε. Το νεοελληνικο κρατος ειναι κλεπτοκρατικο εν τη γενεσει του.
      Οι μισοι ελληνες πρεπει να κατηγορουν τους αλλους μισους για να δικαιολογειται η μασα
      Ετσι και τα πιστοποιητικα φρονηματων, ετσι και ''ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια.''
      Αμα ξυσεις απο κατω δεν υπαρχει τιποτα, παρα γηπεδικα αισθηματα και συνθηματα.
      Να χαιρεται το ποπολο, να του ριχνουν και κανενα κοκαλο και τα τζακια να ξεκοκαλιζουν κοινοτικες επιδοτησεις ή σχεδια Μα(ρ)σα(λ).

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 11/12/2010 22:59:37

      Οκ, πάντως δεν συμμερίζομαι τη μηδενιστική αυτή άποψη.

 48. αποσπεritis avatar
  αποσπεritis 11/12/2010 22:23:20

  ο Ανδρουτσος ητο χριστιανος για?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ αποσπεritis 11/12/2010 22:56:45

   Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Οτι δηλαδή οι μουσουλμάνοι ήταν συστατικό στοιχείο του ελληνικού κράτους (προφανώς ανήκεις στην κατηγορία των αριστερούληδων αντιχριστιανών στην οποία αναφέρθηκα πιο πάνω). Ο Ανδρούτσος ποτέ δεν εμφανίζεται πουθενά να είναι κάτι άλλο από χριστιανός. Το αν είχε συμμετάσχει σε τελετές μπεκτασήδων στην αυλή του Αλή Πασά δεν σημαίνει τίποτα (άλλωστε, ο μπεκτασισμός είναι ένα τόσο ασαφές και συγκρητιστικό θρησκευτικό σύστημα που όλα είναι δυνατά εκεί μέσα). Η ελληνική Επανάσταση ήταν πρώτα θρησκευτική και μετά εθνική, ή, για να το πω καλύτερα, το θρήσκευμα καθόριζε τον εθνικό προσδιορισμό. Ελληνόφωνοι και αλβανόφωνοι χριστιανοί πήραν τα όπλα κατά τουρκόφωνων, ελληνόφωνων και αλβανόφωνων μουσουλμάνων (οι Τούρκοι της Καρύστου ήταν αποκλειστικά ελληνόφωνοι).
   Αν δεν μας αρέσει αυτό τώρα προκειμένου να ικανοποιηθεί η περί μούλτι-κούλτι ιδεοληψία μας, ε τι να κάνουμε...
   Πρότασή μου προς ευαίσθητους μουλτι-κουλτι αριστερούληδες: Πεταχτείτε μέχρι τη Λιοσίων, πάρτε μερικούς Αφγανούς και Σομαλούς λαθρομουσουλμάνους στα ζεστά και καλοβαλμένα σπίτια σας και φχαριστηθείτε το μούλτι-κούλτι όσο δεν παίρνει. Τρέχοντας θα έρθουν.

   • αποσπεritis avatar
    αποσπεritis @ ΒΙΣ 11/12/2010 23:59:14

    Χαζομαρουλες. Εσυ παιρνεις κανεναν αστεγο χριστιανο σπιτι σου?
    Ενα μεγαλο μερος του νεοσυστατου κρατους ειχε μουσουλμανους που εκχριστιανιστηκαν βιαια.
    Οταν ηρθαν οι προσφυγες για τους εθνικοφρονες της εποχης ηταν τουρκοσποροι.
    για τον Ανδρουτσο δες την παραπομπη της Βικιπαιδεια
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%83%CE%AD%CE%B1%CF%82_%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82

    Και τελος παντων τι ειναι αυτο το εθνος που προσδιοριζεται απο την (εβραιοχριστιανικη) θρησκεια?
    Σιγα το μοναδικο προνομιο
    Σιγα τα αβγα και σιγα το εθνος

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ αποσπεritis 12/12/2010 00:17:55

     αντε πάλι από την αρχή...να λύνουμε φιλοσοφικά θεωρήματα...και όχι τίποτα άλλο ,μού τέλειωσε και το κρασί...

  • Μisha avatar
   Μisha @ αποσπεritis 12/12/2010 00:42:09

   O Oδυσσέας Αντρουτσος ήταν χριστιανός, γιος του κλέφτη οπλαρχηγου Αντρέα Αντρουτσου.Βαφτιστηκε από τη χήρα του Λαμπρου Κατσωνη στα Ιόνια.

 49. ΚΟΝΔΩΡΑΣ avatar
  ΚΟΝΔΩΡΑΣ 11/12/2010 22:31:36

  ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΜ. ΧΑΡΙΖΕΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ 24.5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

 50. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 11/12/2010 22:44:55

  Πολύ ωραίο άρθρο. Η νέα Μεταπολίτευση δεν έχει ακόμη γεννηθεί παρά τα αντιθέτως λεχθέντα από πολλούς.
  Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι πολλά τα χρόνια που θα χρειασθούν

  • Orestios avatar
   Orestios @ Μικρός Οδυσσέας 11/12/2010 23:07:36

   Συμφωνώ. Η νέα Μεταπολίτευση αργεί ακόμη.

 51. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/12/2010 00:58:25

  H Ελλαδα ειναι εθνικο κρατος απο το 1830 και αυξηθηκε εξι φορες.
  Οχι μονο δεν καταργουνται τα εθνικα κρατη αλλα επεκτεινονται και σε περιοχες που δεν υπηρχαν οπως η Ασια και η Αφρικη.
  Η μονη περιοχη που περιοριζεται η κυριαρχια τους ειναι η Ευρωπη με την εθελοντικη συμμετοχη οσων κρατων επιθυμουν στην ΕΕ.Αλλα η δημιουργια μιας ευρωπαικης Ομοσπονδιας ειναι αρκετα μακρια.
  Ουτε φυσικα ειναι ξεπερασμενες οι αστικες ταξεις και το συστημα που στηριζουν.Αναπτυσσονται τωρα νεες αστικες ταξεις στον τριτο κοσμο και την Ανατολικη Ευρωπη οπου πριν λιγα χρονια δεν υπηρχαν.
  Η διαμαχη λοιπον αφορα οπως τοσες διαμαχες στο τι θα κανει και τι αλλαγες θα υποστει το υπαρχον ελληνικο κρατος και οχι αν θα δημιουργηθει.

  • neotera avatar
   neotera @ ψυχραιμια 12/12/2010 01:22:01

   Δε θα αντιλέξω. Μπορεί μάλιστα να ειναι καλύτερα έτσι να παρουσιάζεται, όμως η ουσία πρέπει να είναι ριζικη. Πρέπει να ανταμοίβονται όσοι προσφέρουν και να τιμωρούνται τα τρωκτικά. Και να το καταλάβουν όλοι πως αλλάξαμε σελίδα. Και να φοβούνται οι πράκτωρες εισπράκτορες, να υπάρχουν ελληνικές υπηρεσίες αφοσιωμένες στον ελληνικό λαό και στο έθνος. Και όλα αυτα να γινονται σοβαρά... Απαραιτητη η τιμωρία των λαμογίων...

 52. χρυσηίς avatar
  χρυσηίς 12/12/2010 01:41:13

  Όπου και να σταθείς αυτόν τον καιρό -και δεν εννοώ μόνο το διαδίκτυο- , βλέπεις να διεξάγεται ένας άτυπος εμφύλιος πόλεμος .Όλοι εναντίον όλων .Φαίνεται οτι είναι κι αυτό ένα στάδιο που πέρασαν όσα κράτη χρεωκόπησαν.
  Για την Ε.Ε. έχω να πω, οτι δεν μας εμπόδισε η ένταξή μας σ αυτήν να αποκτήσουμε σύγχρονο κράτος δυτικού τύπου .Ας δούμε κατάματα την αλήθεια κι ας αποφασίσουμε αν θα βοηθήσουμε στη διατύπωση μιας πρότασης διαφυγής από την κρίση που θα έχει σαν απαραίτητη προυπόθεση την οικονομική ολοκλήρωση της Ε.Ε.
  Κι ας εξηγήσουν και οι ευρωσκεπτικιστές γιατί θα είμαστε καλύτερα μόνοι μας , με ένα νόμισμα που κατ όνομα θα είναι δραχμή.Άλλο η νοσταλγία κι άλλο βγαίνουμε απ το τέλμα .

 53. aristeidis avatar
  aristeidis 12/12/2010 04:53:54

  δειτε τι λεει ο βουλευτης Αττικης Βασιλης Οικονομου για το ΠΑΣΟΚ
  Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται την τραγική πολιτική στροφή της ηγεσίας του. Είναι σίγουρο ότι η εκλογική συντριβή που θα υποστεί το ΠΑΣΟΚ θα είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Φοβάμαι ότι ο κ Παπανδρέου θα παραδώσει το άλλοτε περήφανο κίνημα ως συντρίμια στην κρίση της ιστορίας
  http://logia-starata.blogspot.com/2010/12/blog-wwwlogia-staratablogspotcom.html

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ aristeidis 12/12/2010 10:27:30

   Tα γνωστα τετριμμενα.Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε σε εποχη οπου τα εθνικα κρατη που ισχυροποιουνται ειναι αυτα που ειναι ανταγωνιστικα στη παγκοσμια αγορα ενω αυτα που καταρρεουν αυτα που δεν ειναι.
   Ισως ειναι και θεμα ορολογιας.Αν με την εννοια "εθνικο κρατος" καποιοι εννοουν ενα περικλειστο χωρο που θα απομονωσει και θα προστατευσει το λαο του απο το διεθνη ανταγωνισμο της παγκοσμιας αγορας,αυτο ειναι πραγματι καταδικασμενο σε αποτυχια.
   Αν ομως με τον ιδιο ορο εννοουμε ενα κρατος που θα βοηθησει και θα πιεσει το λαο του να γινει ανταγωνιστικος αυτος ειναι ο μονος τροπος επιβιωσης.
   Εθνικο κρατος ισχυρο θα υπαρξει οταν η Ελλαδα θα ισοσκελισει το εμπορικο της ισοζυγιο οντας στη παγκοσμια αγορα.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ ψυχραιμια 12/12/2010 13:39:39

    Τώρα με αυτό περί ισοσκελισμού τού εμπορικού ισοζυγίου και περί κράτους πού θά πιέσει τον λαό νά γινει ανταγωνιστικός κλαίω απο συγκίνηση και ''εθνική περηφάνεια''..
    Νά μου λείπει η ''πατρίδα'' πού ονειρεύεσαι..
    Ειναι γιά σκλαβους και ιδια με αυτή που επιβάλλουν ο Παπατζής και τά τσιράκια του..
    Αλλά δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο απο σένα..
    Την ιδεολογία σου προβάλλεις.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Σπύρος 12/12/2010 13:52:20

     Ανεξαρτητως ιδεοολογιας κανενα κρατος δεν μπορει να ζει με συνεχη ελλειμματα.,σοσιαλιστικο ή καπιταλιστικο.
     Αρα ειτε θα ταμπουρωθει κλεινοντας τα συνορα ειτε θα πρεπει να γινει ανταγωνιστικο.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ ψυχραιμια 12/12/2010 13:55:54

      Aρα καλό μάς κάνει το Μνημόνιο..Θά μάς ''στρώσει''..Αν αφαιρέσουμε και δυό τρια εκατομύρια εξαθλιωμένους και τσακισμένους πολίτες οι λοιποί θά τά βολέψουν μέ τά 600 ευρώ,πλήν ''Λακεδαιμονίων'' φυσικά..

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 12/12/2010 14:00:31

      Eγω δεν ειπα οτι κανει καλο το μνημονιο.
      Απλως αυτοι που επελεξαν το μνημονιο οδηγουν σε μια παρομοια λυση.
      Εχω γραψει οτι υπηρχε και αλλος δρομος μεσα απο χειρισμους στο κλειστο συστημα της ευρωζωνης γιατι η πλεονασματικη Γερμανια δεν ειχε συμφερον να ξεσπασει η κριση.

 54. george_T avatar
  george_T 12/12/2010 13:25:06

  Δεν ξέρω αλλά από αυτά που διαβάζω απογοητεύομαι. Εθνικό κράτος, επανάσταση του 1821, οικονομία του 19ου αιώνα, 1909, κλπ. Εγώ νόμιζα ότι πρέπει να πάμε προς το 2020 και όχι προς το 1900.

  Τέλος πάντων...... Αν και η ιδέα του εθνικού ελληνικού κράτους με εξιτάρει, δεν βλέπω πουθενά τους άλλους.... Τούρκους, Λοιπούς Βαλκάνιους, Ευρωπαίους, Ρώσους κλπ. Τα εθνικά κράτη στα οποία αναφέρονται κάποιοι (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, ή ακόμα και Ιταλία) δεν έχουν καμία σχέση με εμάς. Είναι σαφώς μεγαλύτερα, ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ, και προσπαθούν με νύχια και δόντια να κρατηθούν στην επιφάνεια στον 21ο αιώνα που ζούμε. Έναν αιώνα της πληροφορικής και της επικοινωνίας, της γνώσης, των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων (εκτός και αν νομίζει κανείς ότι το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι απλά εθνικό), εν γένει έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο.

  Θα μου πείτε ότι το εθνικό κράτος πρέπει να εκλείψει. Να πεθάνει. Και ο ελληνισμός, η ελληνική γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, το dna του λαού μας και του πολιτισμού μας. Θα χαθούν και αυτά. Όχι δεν πρέπει να πεθάνει, τουναντίον πρέπει όχι απλά να επιβιώσει, αλλά να προσπαθήσει να κερδίσει τη θέση που της αρμόζει στην παγκόσμια κοινότητα, ως πολιτισμός, ως γλώσσα, ως άνθρωποι. Οι συνθήκες κατά την ταπεινή μου γνώμη έχουν αλλάξει σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (δηλαδή του 20ου) και του προ προηγούμενου (δηλαδή του 18ου). Τα προβλήματα του τότε είχαν να κάνουν με την φυσική επιβίωση του ελληνισμού. Σήμερα δεν έχουν να κάνουν τόσο με την φυσική επιβίωση όσο με την παρακμή και ακμή του.

  Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα σήμερα είναι ότι τα νέα παιδιά που μπορούν να προσφέρουν κάτι, όχι μόνο σε εμάς τους Έλληνες, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, φεύγουν από την Ελλάδα, για να ζήσουν και να δημιουργήσουν στο εξωτερικό. Αυτά τα παιδιά πως θα φέρουμε πίσω, όχι επειδή μας λυπούνται αλλά ως ευκαιρία ζωής και δημιουργίας?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ george_T 12/12/2010 13:31:40

   Oι αλλοι ειναι διπλα μας και δεν εχουν κανενα τετοιο προβληματισμο.
   Η Τουρκια ειναι η 15η οικονομια του κοσμου και θελει να γινει παλι ο ηγεμονας της περιοχης.Αν πας να πεις σε ενα Τουρκο οτι εκλειπουν τα εθνικα κρατη θα σε κοιταξει σα να εισαι τρελος.
   Φυσικα και τα Σκοπια χτιζουν το δικο τους εθνικο κρατος με τους μακεδονικους μυθους απο αρχαια ελληνικη ιστορια και μεσαιωνικη βουλγαρικη και βεβαιως η Αλβανια ονειρευεται επεκταση του εθνικου της κρατους.
   Αυτες οι ιστοριες περι τελους των εθνικων κρατων κυκλοφορουν στην Ελλαδα για να δικαιολογησουν ειτε τα ιδεολογηματα της παγκοσμιας κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ ειτε τα διεθνιστικα της αριστερας που προφητευει το τελος του καπιταλισμου σε καθε κριση που περναει.
   Τα νεα παιδια φευγουν γιατι ενστικτωδως καταλαβαινουν οτι η Ελλαδα δεν εχει μονο οικονομικο προβλημα αλλα εχει παρει και διαζυγιο με τη λογικη.

 55. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2010 13:40:44

  Το εθνικό κράτος είναι το μέλλον για την Ελλάδα.
  Ζούμε την κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης, ενός θεσμού εχθρικού για όλους τους λαούς. Ζούμε την λυσσαλέα προσπάθεια των σοσιαλιστών να μας αποδείξουν πως αποτυχημένες υπερεθνικές δομές πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.
  Ας ενωθούμε όλοι μαζί και ας οριοθετήσουμε ξανά τον ζωτικό μας χώρο.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Orestios 12/12/2010 14:23:19

   Συμφωνω!!

  • Dyer avatar
   Dyer @ Orestios 12/12/2010 14:48:14

   @Orestios
   Συμφωνώ μαζί σου για την παγκοσμιοποίηση, αλλά δεν νομίζω ότι η προσπάθεια διατήρησής του είναι ιδεολογική. Από αυτό το οικονομικό μοντέλο υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες πολυεθνικές που κερδίζουν παρά πολλά και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να το διατηρήσουν στη ζωή. Προφανώς δωροδοκώντας πολιτικούς, κόμματα, ΜΜΕ, τιμωρώντας τους αντιδραστικούς και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
   «Ας ενωθούμε όλοι μαζί και ας οριοθετήσουμε ξανά τον ζωτικό μας χώρο.» !!!!!

 56. george_T avatar
  george_T 12/12/2010 13:41:49

  Και πως θα τα φέρουμε πάλι πίσω αγαπητέ ψυχραιμία?. Αυτό είναι το ερώτημα μου.

  Η προβληματική που τίθεται σχετικά με το εθνικό κράτος, έχει να κάνει με την αδυναμία σύνδεσης με τα τρέχοντα προβλήματα. Εγώ το ξέρω ότι η Τουρκία είναι η 15η δύναμη παγκοσμίως, το σημερινό εθνικό ελληνικό κράτος το ξέρει? Και επιπλέον, πως τοποθετείται το εθνικό κράτος που οραματιζόμαστε με τους κινδύνους αλλά και τις ευκαιρίες των γύρω μας? Πολύ φοβάμαι ότι η προοπτική του εθνικού κράτους που τίθεται σε αυτήν την ανάρτηση είναι προστατευτική και όχι ανοικτή.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ george_T 12/12/2010 16:39:34

   "με εξιτάρει"

   Αχαχαχαχα! Άκου με εξιτάρει. Δεν σας κάνει κύριε το "εξάπτει;" ή είναι πολύ "Ελληνικό" για τις μετανεωτερικές μας ανάγκες; Άκου εξιτάρει. "Εξυγχρονισμός" και στη γλώσσα. Αλλά ως "george" που είσαι...με το συμπάθειο, δλδ.

   • george_T avatar
    george_T @ Νίκος 12/12/2010 18:26:12

    Χαίρομαι που από όλη την ανάρτηση αυτό που ξεχωρίζεις είναι η λέξη "εξιτάρει". Αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο της πνευματικής ένδειας σου. Για τα υπόλοιπα και πέρα από το συντακτικό ποια είναι η άποψη σου? Η μήπως η κριτική σου περιορίζεται στις "λέξεις"?

    • Νίκος avatar
     Νίκος @ george_T 12/12/2010 21:02:03

     "πνευματικής ένδειας σου"

     Αχαχαχα! Ναι, ναι, αγαπητέ Τζιορτζ. Είμαι σε "σπηλια"πνευματικής ένδοιας και ενίοτε αφήνομαι σε παροξυσμούς εσωστρέφειας.

     • george_T avatar
      george_T @ Νίκος 12/12/2010 22:06:02

      μάθε πρώτα να ξεχωρίζεις την ένδεια από την ένδοια και μετά θα κάνουμε συζήτηση με επιχειρήματα

 57. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/12/2010 13:50:23

  Οταν ζεις επι πολυ χρονο σε στραβη κατασταση φυσικα ειναι αποτομη η διορθωση.Οι ταλαντουχοι νεοι θα φυγουν και θα επιστρεψουν αν βελτιωθει η κατασταση εδω.
  Τα ελληνοτουρκικα τα παρακολουθω χρονια.Τη δεκαετια του 70 ειχαν υπερπληθωρισμο και ελλειψει βασικων ειδων πρωτης αναγκης.
  Η Τουρκια ομως εκανε φιλελευθερο ανοιγμα επι Οζαλ την ιδια ωρα που εδω πηγαμε στον κρατισμο του Ανδρεα.Ο αγωνας των Κουρδων τους καθυστερησε αλλα με τον ανοδο Ερντογαν η στροφη στην ελευθερη οικονομια ολοκληρωθηκε.Τωρα δεν ξερω τι ακριβως ξερουν οι δικοι μας αλλα εκεινο που ξερω εγω ειναι οτι η μεταπολιτευση εκρινε οριστικα το ισοζυγιο Ελλαδος - Τουρκιας υπερ της δευτερης.
  Μαλλον το ξερουν εξ ου και η "συνετη" συμπεριφορα.

  • Dyer avatar
   Dyer @ ψυχραιμια 12/12/2010 14:36:50

   @ψυχραιμια
   Ας μην εξιδανικεύουμε την πολιτική της Τουρκίας. Μπορεί οι οικονομικοί δείκτες να ευημερούν, αλλά το μέσο βιοτικό επίπεδο, πόρου απέχει ώστε να θεωρηθεί επιτυχημένο. Είναι σαν να ζηλεύεις τους κινέζους αλλά στο πιο light.
   Η επιστροφή στο εθνικό κράτος κοντεύει να γίνει μονόδρομος. Η βασική φιλοσοφία της ΕΕ (ΕΟΚ) ήταν η κοινή αγορά. Ένας χώρος που τα προϊόντα οι υπηρεσίες και τα κεφάλαια των μελών θα είχαν προνομιακή και προστατευμένη αντιμετώπιση. Η αποδοχή από την ΕΕ της παγκόσμιας και ελεύθερης διακίνησης αγαθών και κεφαλαίων ουσιαστικά ακυρώνει τη βασική φιλοσοφία της ΕΕ.
   Πριν την εφαρμογή της παγκοσμιοποιήσεις είχαμε ελπίδες για πρόοδο μέσα στην ΕΕ, αν και η τελωνιακή ένωση που είχε γίνει με την Τουρκία το 95 αποδυνάμωσε πολύ αυτό το στόχο. Ήταν κάτι που δεν θα έπρεπε να δεχτούμε. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι η σημερινή «πρόοδος» της Τουρκίας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Dyer 12/12/2010 14:53:32

    Το δεχθηκαμε σε ανταλλαγμα της ενταξης της Κυπρου.Εγω ομως θυμαμαι οτι οι Τουρκοι φοβουνταμν πολυ τοτε οτι θα κλεισουν δικες τους επιχειρησεις απο τον ανταγωνισμο των ποιοτικοτερων ευρωπαικων.
    Αυτο ισχυει και για την Ελλαδα.Τα μεροκαματα παντα ηταν μικροτερα απο τα γερμανικα ή τα γαλλικα.Θεωρητικα θα επρεπε να γινουν επενδυσεις στην Ελλαδα για εξαγωγες στην Ευρωπη.Δεν ειναι απλα τα πραγματα και μετραει και η πολιτικη και η διαθεση καθε λαου για το αν ενα μειονεκτημα θα γινει πλεονεκτημα.
    Οι μισθοι της Κορεας και της Ταιβαν ειναι μεγαλυτεροι απο τους ελληνικους τωρα.Γιατι οι Ελληνες εφοπλιστες ναυπηγουν εκει τα πλοια τους;

    • Dyer avatar
     Dyer @ ψυχραιμια 12/12/2010 15:23:12

     Όχι ψυχραιμια, η τελωνιακή ένωση είχε γίνει πολύ νωρίτερα το 1995. Την Κύπρο την ανταλλάξαμε με την τελευταία διεύρυνση το 2004 που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τη θέση μας. Αλλά εν πάση περιπτώσει είχαμε κάποιο αντάλλαγμα.
     Αν και το συνδικαλιστικό και φορολογικό τοπίο στη Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ιδανικό είχαν γίνει επενδύσεις που μετά το 95 μετακόμισαν στην γείτονα πριν προλάβουμε να έχουμε ουσιαστική τεχνογνωσία, να κερδίσουμε από αυτή τη συνεργασία με τους ευρωπαίους, ήθελε το χρόνο της (θεωρητικά τουλάχιστον).
     Αυτή την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν Κορέα και Ταϊβάν τότε που ήταν ακόμα φτηνά τα μεροκάματα και τώρα κερδίζουν την αγορά δυναμικά. Αυτό βλέπουμε και με την Κίνα και σε λίγο θα την βρουν μπροστά τους και οι Γερμανοί όπως βρήκαν τους Ιάπωνες. Η αλαζονεία των Γερμανών απέναντι στην ΕΕ θα τους κοστίσει στο τέλος.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ψυχραιμια 12/12/2010 18:02:29

     H τελωνειακη συνδεση της Τουρκιας δοθηκε σαν ανταλλαγμα για την εναρξη των συνομιλιων της Κυπρου δηλαδη για να συμπεριληφθει αρχικα στην ομαδα των 10 που θα εμπαιναν το 2004.

    • Dyer avatar
     Dyer @ ψυχραιμια 13/12/2010 19:29:52

     @ψυχραιμια
     Ιούνιος 1993. Θετική γνωμοδότηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αίτηση ένταξης της Κύπρου.

 58. Νίκος avatar
  Νίκος 12/12/2010 16:48:26

  Λοιπόν, να σας πώ ένα "μυστικό". Η ανάδειξη, π.χ. της Αμερικής σε υπερδύναμη συνέπεσε με τον προστατευτισμό που επέβαλλε. Το ίδιο και η Βρετανία. Αντιστρόφως, το τανζιμάτ επέτεινε την παρακμή των Οθωμανών. Και η δικήμας έκλειψη συνπεπεσε με την παγκοσμιοποίηση και το γενικό μας "ανοιγμα" σε όλα και σε όλους. Δεν αντιλαμβάνομα γιατί η συντριπτικη πλειοψηφία μας σκεφτεται με μηδενικούς και μηδενιστικούς όρους. Προστατευτισμός=κλεισιμο εθνικό. Εθνικό κράτος= εθνικισμός. Και πολλά άλλα ων ουκ έστι αριθμος. Επί τέλους, λίγο ελευθερία στη σκέψη δεν βάπτει.

  • george_T avatar
   george_T @ Νίκος 12/12/2010 18:38:41

   Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν ακολουθήσουμε προστατευτισμό, τότε σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα γίνει υπερδύναμη?

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ george_T 12/12/2010 21:05:04

    "αν ακολουθήσουμε προστατευτισμό, τότε σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα γίνει υπερδύναμη..."

    Μιας και "πάσχω" απο "πνευματική ένδοια" αδυνατώ να ακολουθήσω το γιγάντιο άλμα λογικής στο οποίο με υποβάλλεις. Ειλικρινά, τι να πώ. 1+(-1)=0 για σένα, αν και ελπίζω να κάνω λάθος.

 59. Maximilien avatar
  Maximilien 12/12/2010 18:41:35

  Γιαυτό μιλάμε τόσο καιρό; Για το πως θα γίνουμε υπερδύναμη ή το πως θα κρατήσουμε ό,τι μπορούμεν ακρατήσουμε εδώ που φτάσαμε;

 60. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 12/12/2010 19:23:50

  athamas είπε:
  11/12/2010 στις 7:47 pm
  (Θα μπορούσαν όλα τα φύλα της χώρας να υπογράψουν σύμφωνο συναίνεσης αφού ζητήσουν ειλικρινά συγνώμη από το Ελληνικό φύλο . Αυτό αρκεί και θα είναι ο θεμέλιος λίθος ενός Εθνικού κράτους . Νομίζω το ίδιο έγινε και με τους Ελβετούς και δούλεψε καλά τόσα χρόνια.)  Ηνιοχος
  Εγω ανηκω στο φυλο του 99%, εσυ σε ποιο φυλο ανηκεις?

  Αν κατορθωσεις να το ψελλισεις, ισως καταφερεις να με πληροφορησεις οτι
  ειμαι θυμα ψευδων εντυπωσεων,

  αναμενω εναγωνιως τα δικα σου ποσοστα και τις πηγες τους.

  Μην καθυστερησεις παρακαλω , γιατι θα παρω σβαρνα ολες τις Μ.Κ.Ο
  και ολες τις ΝεοΤαξιτικες Ενοριες, ασε που μπορει να φθασω μεχρι
  τον ιδιο τον ανθρωπιστη τον Σορος, ο οποιος με την ευαισθησια που τον
  διακρινει, δεν θα μου χαλασει χατιρι.

 61. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 12/12/2010 21:02:04

  ψυχραιμια είπε:
  12/12/2010 στις 10:27 am
  (Ισως ειναι και θεμα ορολογιας.Αν με την εννοια “εθνικο κρατος” καποιοι εννοουν ενα περικλειστο χωρο που θα απομονωσει και θα προστατευσει το λαο του απο το διεθνη ανταγωνισμο της παγκοσμιας αγορας,αυτο ειναι πραγματι καταδικασμενο σε αποτυχια.)

  Ηνιοχος
  Για το θεμα της ορολογιας θα σου πω αργοτερα, ας παμε πρωτα στους περικλειστα κρατη που ειναι καταδικασμενα σε αποτυχια συμφωνα με αυτα
  που υποστηριζεις, γνωριζεις πχ τις συνεπειες σε χωρα (ΗΠΑ) ετη φωτος
  απο πολιτικο-οικονομικη/τεχνολογικη αποψη σε σχεση με την Ελλαδα, ποιες συνεπειες ειχε για την χωρα ως συνολο? οχι για το απατρι κεφαλαιο? το πολυποθητο ανοιγμα=ΝΑΦΤΑ και το ΑΟΥΤΣΟΡΣΙΝΓΚ ολης της βιομηχονοτεχνολογικης παραγωγης σε Κινα και Ινδια?

  Για την Ελλαδα ειναι ζητημα εθνικης επιβιωσης οχι μονον απο οικονομικης αποψης, αλλα προασπισης και διατηρησης των θεμελιωδων συνιστωσων που
  οριζουν ενα εθνος-κρατος.

  Ο παραγοντας Ορισμος επισερχεται οταν μια χωρα η οποια εχει ηδη απολεσει καθε ιχνος εθνικης κυριαρχιας και βιωσιμοτητας λογω ακριβως αυτης της ασφυκτικης εξαρτησης, η οποια οδηγει με μαθηματικη ακριβεια
  στον αφανισμο εθνους και πολιτων -

  ποιος θα επεμενε μεχρι θανατου για την παραμονη σε αυτο το αυτοκτονικο καθεστως?

  Μονον ενα εκλεκτο μελος της Ξενοκινητης Τυραννοκρατιας η τα παρασιτουντα μελη της αυλης ειναι ορκισμενα για την διαιωνιση του


  Ψυχραιμια
  (Εθνικο κρατος ισχυρο θα υπαρξει οταν η Ελλαδα θα ισοσκελισει
  το εμπορικο της ισοζυγιο οντας στη παγκοσμια αγορα.)

  Το Εθνος Κρατος δεν ειναι Ανωνυμη Εταιρεια, καπως ετσι τα εβλεπε
  και ο συντροφος ο Μαρξ και την πατησε, το οικονομικο σκελος μπορει
  να ειναι/ηταν σημαντικο οσο ποτε, αλλα αποτελει μονον
  ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ

  οποιος ανηκει στην Τυραννοκρατια και στην Αυλη το γνωριζει ηδη,
  οσοι δεν ανηκουν στις δυο προηγουμενες κατηγοριες και το αγνοουν χρειαζονται επειγοντως η Νεοταξιτικο Αποπρογραμματισμο (επιπονη και
  αβεβαιης εκβασης διαδικασια) η την απαραιτητη μελετη στην Αλφαβητα
  της Πολιτικης Επιστημης και των Διεθνων Σχεσεων

  Ψυχραιμια
  (Εθνικο κρατος ισχυρο θα υπαρξει οταν η Ελλαδα θα ισοσκελισει
  το εμπορικο της ισοζυγιο οντας στη παγκοσμια αγορα.)


  Ηνιοχος
  Εστω αυριο το πρωι (σεναριο) εμφανιζοταν ο απο μηχανης Θεος της Ελλαδος,
  υπο την μορφη Ελληνων της Ομογενειας και παρειχαν δωρεαν προιοντα,
  υπηρεσιες και χρηματα ΠΟΥ ΟΧΙ ΙΣΟΣΚΕΛΙΖΑΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΖΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝ ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  ουτε ενα ευρω εισαγωγες

  αλλα..... αλλα..... την ιδια στιγμη

  -το ιδιο Ξενοκινητο Τυραννοκρατικο καθεστως παρεμενε ανεπαφο?
  -οι εντολες εξακολουθουσαν να διδονται απο τα ιδια υπερεθνικα κεντρα?
  -οι σαπιες δομες του καθεστωτος παρεμεναν ως εχουν?
  -η Τουρκια συνεχιζε οπως παντα να κουρελιαζει καθε μερα
  την εθνικη αξιοπρεπεια?
  -τα συνορα παρεμεναν ορθανοικτα να υποδεχονται εκατομμυρια εισβολεων?
  -το τυραννικο καθεστως συνεχιζε αμειλικτο να διωκει, και να εξοριζει στο
  εσωτερικο και εξωτερικο καθε αξιο και ακεραιο Ελληνα?
  -ανεχοταν και ενισχυε την καθε παραλογη αξιωση γειτονικων χωρων?
  -φροντιζε για την ευημερια αλλογενων ενω παραλληλα επεδιωκε με καθε
  μεσον την ολοπλευρη καταστροφη/αφανισμο των Ελληνων?
  μπορουν να προστεθουν και αλλα ειναι ομως αντιληπτο το νοημα

  και για κλεισιμο ειναι προτιμοτερη μια πρεζου χλιδοπορνη με γκλαμουρατους
  νταβατζηδες η μια πεινασμενη κυρια (βλεπε πχ Β.Κορεα) που εχει ριξει
  καμποσες μπουνιες στους νταβατζηδες και την αντιμετωπιζουν με δεος
  και φοβο σε αντιθεση με την χλιδοπορνη που τους αρκει παντα ενα απλο
  νευμα?

 62. Eurocrat avatar
  Eurocrat 13/12/2010 11:36:07

  Πολύ σωστή η σύνοψη του συντάκτη του κειμένου αλλά μην ξεχνάμε παράλληλα και τα διδάγματα της ιστορίας: Ο κύκλος διάδρασης των εθνών αποτελείται από τα βήματα
  1. "πολυεθνική συνεργασία" ->
  2. "κρίσεις" ->
  3. "εθνική περιχαράκωση" ->
  4. "παγκόσμιοι πόλεμοι", και φτου και πάλι απ' την αρχή. Σίγουρα δεν είναι στο χέρι μας να επηρεάσουμε την παγκόσμια τάξη κι αν όντως βρισκόμαστε στη φάση 2->3 οφείλουμε να προστατευτούμε. Καλό είναι όμως να έχουμε υπόψιν μας τις μακροχρόνιες συνέπειες, οι οποίες, αν ευσταθεί το μοντέλο, προβλέπονται πιο ζοφερές από την υπάρχουσα κατάσταση..

 63. A.M. avatar
  A.M. 13/12/2010 19:59:42

  Μήπως εκτός απο εθνικό κράτος πρέπει πρώτα να γίνουμε και δημοκρατικό κράτος;
  Δημοκρατικό κράτος σημαίνει πως η πλειοψηφία των πολιτών - με βάση τα αποτελέσματα εκλογών που ψηφίζουν οι πολίτες - αποφασίζει και κυβερνάει την χώρα.
  Σήμερα ΔΕΝ κυβερνάει την χώρα η πλειοψηφία αλλά η ΜΕΙΟψηφία.
  Και αυτό είναι το κυρίως πρόβλημα της χώρας.
  Κυβερνάει μια μειοψηφία που σε πραγματικούς αριθμούς επί του συνόλου του πληθυσμού είναι ζήτημα εάν ξεπερνάει το 25%.
  Κυβερνάει μια μειοψηφία βιομηχάνων με τα διάφορα καρτέλ.
  Κυβερνάει μια ψευτοαριστερίζουσα Σορο-αμειβόμενη μειοψηφία την παιδεία.
  Κυβερνάει μια άλλη μικρή μειοψηφία που έχει στα χέρια της τα μέσα αποβλάκωσης με τους «μεγάλους» δημοσιογράφους.
  Όλοι αυτοί σε συνδυασμό με κάποιους διαπλεκόμενους στην αστυνομία, στον στρατό, στην δικαιοσύνη κλπ κυβερνάνε την χώρα τα τελευταία χρόνια ΕΝΑΝΤΙΑ στην βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
  Ο οποίος βέβαια Ελληνικός - και όχι μουσουλμανοαφρικανοπακιστανοινδοαφγανοκλπκλπ - λαός είναι άξιος της μοίρας του μιάς και διατηρεί μια παθητική στάση σαν ναρκωμένος και αποχαυνωμένος απ την ..Τζούλια και τον ΓΑΠ.
  Λές και τον ποτίζουν καθημερινά αφιόνι (πρέζα ποτίζεται μόνος του)

  Και σε μια χώρα που δεν αποφασίζει και δεν κυβερνάει η πλειοψηφία έχουμε αντιδημοκρατικό πολίτευμα, έχουμε δικτατορία επειδή μόνο στις δικτατορίες αποφασίζουν και κυβερνούν οι λίγοι γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα την βούληση του λαού.

  Ας απαλλαγούμε πρώτα απ την δικτατορία του ΓΑΠ και μετά βλέπουμε αν θα γίνουμε εθνικό κράτος ή όχι.
  Και για να απαλλαγούμε απ την δικτατορία του ΓΑΠ και για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε αν θα γίνουμε ή όχι εθνικό κράτος ΠΡΕΠΕΙ να βρεθούν εκπρόσωποι της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ - της πραγματικής πλειοψηφίας - του λαού στα κέντρα λήψης αποφάσεων δλδ στην κυβέρνηση, στα υπουργεία εξωτερικών, εσωτερικών και άμυνας κλπ και στο ευροκοινοβούλιο (έστω μέχρι να βγούμε - ΑΝ ποτέ βγούμε - απ αυτό)

  Αλλοιώς θα μένουμε μια ζωή στην συζήτηση και ο ΓΑΠ και η ..Τζούλια θα κυβερνάνε την χώρα.

 64. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΠΟΥΛΟΣ 31/12/2010 07:51:59

  ...ΛΟΠΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΑΠΕΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ " ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ " ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ;
  ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ !
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΟΙ...ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 194 ΣΧΟΛΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ...
  PAPIER IST GEDULDIG !... Δηλαδή, το χαρτί είναι υπομονετικό, λέει μία παλιά Γερμανική παροιμία... Γράψτε λοιπόν ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ, γράψτε ασταμάτητα, τουλάχιστον, μέσα σε τόση... μαυρίλα να υπάρχει και κάτι φαιδρό...

  Dipl.- Ing. Δημήτρης Δικαιόπουλος

 65. tzois avatar
  tzois 04/01/2011 13:40:09

  ΚΡΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΗ.Συνεπως το αρθρο σας ειναι πολυ καλο

 66. Μisha avatar
  Μisha 06/01/2011 13:27:58

  EU chief: Nation states are dead

  h---p://www.dailymail.co.uk/news/article-1328568/Nation-states-dead-EU-chief-says-belief-countries-stand-lie.html

  Tα πολλά λόγια είναι φτωχεια.Όσοι λένε πως θέλουν έθνος-κράτος και ταυτόχρονα υποστηρίζουν την ομόσπονδη Ευρώπη ή κοροϊδευουν τον εαυτό τους ή... αλιεύουν ψηφαλάκια σε θολά νερά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.