#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2011 11:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Free Greece!

Δέκα και μισή, καλοκαίρι βράδυ


Ο τίτλος από τη νουβέλα της Μαργκερίτ Ντυράς.

Αλλά εδώ το περιεχόμενο είναι πολιτικό.

 

Κυριακή, 3 Ιουλίου, 10:30 το βράδυ, στα σκαλιά μια γεμάτης κόσμο Πλατείας Συντάγματος.

 

Με τον ΠΠ πέφτουμε πάνω στον τ. βουλευτή και στέλεχος του ΣΥΝ Τάκη Στρατούλη (ΤΣ).

 

Ο ΠΠ τού απευθύνεται και δημιουργείται «πηγαδάκι» :

 

ΠΠ : Συγγνώμη, έχετε διαβάσει τον Εφαρμοστικό Νόμο;

ΤΣ : Ε, ναι…

 

ΠΠ : Τα άρθρα 3 και 4;;;…

ΤΣ : Ναι, ναι.

 

ΠΠ : Η χώρα γίνεται άϋλος τίτλος μιας ΕΛΛΑΣ ΑΕ και πωλείται σε οποιονδήποτε, μουσουλμάνο, συνταξιούχο στην Αλάσκα κοκ

ΤΣ : Γι’ αυτό φωνάζουμε, αυτά καταγγέλλουμε.

 

ΠΠ : Λέτε όμως τι θα συμβεί;

ΤΣ: Πως, πως…

 

ΠΠ : Αν τα λέγατε θα έμπαιναν και τα ΜΑΤ στη Βουλή!

 

Προφ. : Γιατί δεν αντιδράσατε έντονα μέσα στη Βουλή ;

ΤΣ : Προγραμματίζαμε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο περιστύλιο αλλά επανήλθαμε για την ψηφοφορία.

 

Προφ. : Να βγαίνατε οι αντιπολιτευόμενοι έξω να εξηγήσετε στον κόσμο τι ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΣ : Βγήκε λίγο ο Τσίπρας.

 

Προφ. : Ο κόσμος πρέπει να μάθει με απλά παραδείγματα τις επιπτώσεις του Εφαρμοστικού στη ζωή του και στη χώρα συνολικά.

ΤΣ. : Συμφωνούμε, έτσι πρέπει.

 

Προφ. : Αλλά δεν κάνετε κάτι ουσιαστικό.

ΤΣ : Το ΠΑΣΟΚ μάς κατηγορεί επίσημα ως «υποκινητές των επεισοδίων».

 

Προφ. : Γιατί δεν καταγγέλλετε το ΠΑΣΟΚ σαν απολυταρχικό κόμμα;

ΤΣ : Έρχομαι από το ΜΕΓΚΑ, είχαμε κόντρα με τον Πεταλωτή.

 

Προφ. : Αυτά που δεν φωνάζετε τα γράφουμε στο Ιντερνέτ.

ΤΣ : Σε ποιο site

ΠΠ : Στο antinews, να μάς διαβάζετε.

ΤΣ : Πάρτε την κάρτα μου να μού στέλνετε τις θέσεις σας, να ενημερώνομαι.

Ειπώθηκαν πολλά μέχρι να φύγει, δεν υπήρχε μαγνητόφωνο να τα καταγράψει όλα.

(Ας στείλει κι ο Τάκης τι αποκόμισε από τις συζητήσεις)

Συνεχίσαμε τη συζήτηση με τους παριστάμενους, και σε άλλα σημεία της Πλατείας.

 

Ευρύτερα συμπεράσματα - και όχι μόνο από τις συζητήσεις.1. Ένα νεόκοπο «αρχαίο καθεστώς» διαμορφώθηκε σε μόλις 30 χρόνια.

Από Ρήγκαν, Θατσερ και επιγόνους.

Κάποιοι θα το αποδεχθούν ως «ιστορική εξέλιξη». Είναι «εταιρειοκρατική», φεουδαρχική παλινόρθωση.

Στην αρχή εξάλειψε τις συνδικαλιστικές αντιστάσεις της εργατοϋπαλληλίας. Τώρα στόχος είναι οι μικροκεφαλαιούχοι της μεσαίας τάξης. Εξ ου η εγχώρια «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» και η φοροεπιδρομή στην ακίνητη περιουσία. Θα ακολουθήσουν τα ανώτερα αστικά στρώματα, μέχρι να μείνει η καθαρή «εταιρειοκρατία».

2. Το όχημα για την παλινόρθωση, που αποκλήθηκε «νεοφιλελευθερισμός», δεν είναι ιδεολογία που αντιπαλεύεται με ιδεολογία, όπως οι εξίσου πληττόμενοι συντηρητικοί και αριστεροί μικρομεσαίοι θεωρούν.

Είναι καθημερινή οικονομικοπολιτική πρακτική, με επίφαση «ιδεολογικά» φληναφήματα τύπου Φρήντμαν, που ανατρέπει βήμα-βήμα κάθε εθνικό δεδομένο στην πολιτική, στην κοινωνία, στα εργασιακά, στην παιδεία, στον πολιτισμό, σε όφελος μιας ολιγάριθμης κάστας.

Η επιβολή των ισχυρών συμφερόντων γίνεται με παρέμβασεις-τομές που υλοποιούν ελεγχόμενες πολιτικές ηγεσίες στο θεσμικό και στο οικονομικό πεδίο.

Γι’ αυτό «εκλεκτοί» της κατάστασης είναι νομικοί και οικονομολόγοι.

Όποιος δεν διαθέτει νομικό ή/και οικονομικό γνωστικό υπόβαθρο και επιπλέον εξοικείωση σε συναλλαγές στην αγορά, δεν σχηματίζει εύκολα πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς και για το ΠΩΣ συμβαίνει. Συνειδητοποιεί μόνο τα αποτελέσματα. Κατόπιν εορτής.

3. Οι κομματικοί μηχανισμοί, που «εκκόλαψαν» το σημερινό πολιτικό προσωπικό, ανέδειξαν κατά βάση ανθρώπους διαθέτοντες μικρή σχέση με την ζέουσα οικονομική πραγματικότητα.

Που μπορεί να επιδείκνυαν διεκδικητικό πνεύμα έναντι του απρόσωπου δημοσίου τομέα, αλλά μάλλον αγνοούσαν τι σημαίνει καθημερινή, αγωνιώδης διεκδίκηση για κάθε εκατοστό κατάκτησης στην πραγματική οικονομία.

4. Ο πλατειάζων βερμπαλισμός του πολιτικού λόγου της Μεταπολίτευσης εξοβέλισε την στοχοπροσήλωση και την πολιτική επί συγκεκριμένου πρακτέου. Επιπρόσθετα ο μαξιμαλισμός της Αριστεράς εισήγαγε «μεγαλειώδη» αιτήματα στον δημόσιο λόγο, αφήνοντας έξω τα καθημερινά εφικτά.

5. Όλα τα παραπάνω, συνεπικουρούμενα από τον «πρωθυπουργοκεντρισμό» και την κομματική πειθαρχία, είχαν ως αποτέλεσμα οι βουλευτές, και ευρύτερα τα πολιτικά στελέχη, να έχουν ελλιπή γνώση αυτών που διαμείβονται και ανεπαρκή εθνικά συμμετοχή.

Πόσοι διάβασαν τον Εφαρμοστικό;

Πόσοι ανέλυσαν σε ποια εθνική και κοινωνική κατάσταση μάς οδηγεί  το ΠΑΣΟΚ;

Πόσοι φώναξαν ότι η πατρίδα θα περάσει σαν ομόλογο στα χέρια κάθε τυχάρπαστου, επίβουλου ή μη;

Ποιος στη Βουλή επικέντρωσε στην ΟΥΣΙΑ, δηλαδή να σχολιάσει τα άρθρα και τις επιπτώσεις τους ;

6. Η αντίθετη άποψη, ότι οι βουλευτές έχουν πλήρη επίγνωση, καθιστά τη στάση τους ακόμα πιο ελέγξιμη. Διότι επαναφέρει σε ισχύ το ιστορικό ερώτημα του Κίτσου Τεγόπουλου :

Είναι συνένοχοι ή βλάκες;

7. Σίγουρα έχουν επίγνωση του χάσματος αντιπροσώπευσης. Το πολιτικό προσωπικό, σε μεγάλο ποσοστό, έχει μικρή σχέση με την καθημερινότητα του μέσου πολίτη και τον εκπροσωπεί ψευδεπίγραφα.

Αλλά φτάνει στο σημείο και να τον προσβάλει όταν καταδικάζει «μετά βδελυγμίας» τις σίγουρα όχι θεμιτές πλην πηγαίας αγανάκτησης εκδηλώσεις.

Διότι η οργή διαπερνάει οριζόντια την κοινωνία, ψηφοφόρους όλων τις πολιτικών παρατάξεων.

Δεν διέλαθε της προσοχής σας το εξαιρετικό σχόλιο τακτικού συν- σχολιαστή μας (υποστηρικτή της ΝΔ, αν δεν κάνω λάθος): «...Όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση αντί να προτείνει στους πολίτες ένα συνολικό πολιτικό κατηγορητήριο για τα καθεστωτικά αίσχη που γίνονται στη χώρα, έχει κατακερματίσει την πολιτική πρότασή της σε τόσα κομματάκια όσα και τα άρθρα των νομοσχεδίων, ώστε κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς αυτοτελή πολιτική πλατφόρμα, και όταν συμπράττει εν πολλοίς και χαϊδεύει με μισόλογα τους διεκπεραιωτές της καταστροφής της χώρας, ας μην απορούμε για τις αντιδράσεις των πολιτών».

8. Όλα στις κοινωνίες καθορίζονται από την ισχύ και τη συγκυρία. Οι μεσοαστοί κολακεύτηκαν νομίζοντας ότι με τη χρήση Σλάβων οικιακών βοηθών έγιναν «ανώτερη» τάξη. Αλλά σήμερα, που δεν μπορούν να πληρώσουν όχι υπηρέτρια αλλά ούτε το ρεύμα, θα πρέπει να θυμηθούν ότι το αστικό καθεστώς στο οποίο ομνύουν δεν επικράτησε πετώντας σερπαντίνες.

Πολιτική κυριαρχία τής, ουσιαστικά ανύπαρκτης, εργατικής τάξης είναι απευκταία ουτοπία. Η κοινωνική διαπάλη σήμερα έχει ξανά απέναντι ένα «ancient regime», τους πραγματικούς και επίδοξους φεουδάρχες σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.

9. Από το Σύνταγμα και τις πλατείες θα προκύψει η νέα συνειδητοποίηση  μεγάλου τμήματος της κοινωνίας. Καλή ή κακή, άγνωστο. Όποιος την επηρεάσει και την καθορίσει θα είναι ο κυρίαρχος αύριο.

Όπως ο Ανδρεϊσμός και η Αριστερά καθόρισαν την κοινή συνείδηση μετά τη Μεταπολίτευση, απόκτησαν την ιδεολογική ηγεμονία και διατηρούν την πολιτική ηγεμονία μέχρι σήμερα.

10. Ο «οικονομισμός», τα αιτήματα μόνο «δι’ εαυτόν», αφάνισε την υπεράσπιση του συλλογικού «εγώ». Το μίσος για τη χούντα με τον στρουθοκαμηλισμό που προκάλεσε στα εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, εξάλειψε το εθνικό στοιχείο από το δημόσιο λόγο.

Μια α-εθνική εκπαίδευση αποτελείωσε το κακό.

Και σήμερα που διακυβεύεται η εθνική ύπαρξη οι νέοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα αλώνεται.

Αντιλαμβάνονται μόνο συνέπειες στο σαρκίο.

Όμως όταν μαθαίνουν σχετικά, λένε «αύριο θα κατεβάσουμε τον Εφαρμοστικό να τον μελετήσουμε, δεν είχαμε ιδέα».

Την τραγική αλήθεια της εθνικής υποδούλωσης, κρίσιμο βέβαια πολιτικά να εκφερθεί, δεν την έχει ξεστομίσει κανένας.

Μόνο ο Γιουνκερ, επικεφαλής των μελλοντικών γκαουλάιτερ.

Όποιος βγει και την πει ανοιχτά θα είναι ο ηγέτης που θα ακολουθήσει το πλήθος.

Όταν φεύγαμε, καμιά πενηνταριά, οι μισοί τουρκόφατσες, έκαναν μικρή πορεία φωνάζοντας «Free Gaza!»

Free Greece!

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 06/07/2011 11:42:24

  Θ Ε Λ Ω τη ΧΩΡΑ ΜΟΥ πίσω!!!
  ΘΕΛΩ πισω την ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ...!!!

 2. Pikis avatar
  Pikis 06/07/2011 11:43:58

  Θα συμπληρώσω τη ρήση του Τεγόοπουλου: Είναι και βλάκες και συνένοχοι.
  Πότε να προλάβουν να μελετήσουν το νομοσχέδιο όταν όλη μέρα και όλη νύχτα τρέχουν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και κανάλια για να πουν τις μ@λ@κίες τους ενώ το μεσημέρι πρέπει να φάνε και να πιουν καφέ στην πλατεία (όχι του Συντάγματος, του Κολωνακίου βρε);

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/07/2011 11:46:13

  Το κείμενό σου είναι πολύ καλό. Χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι η θεωρία του Φρίντμαν (Σχολή Σικάγου) είναι ο μονεταρισμός, δίνει έμφαση στη μείωση του πληθωρισμού με κάθε τίμημα. Άρα, σκληρό νόμισμα, χαμηλοί μισθοί, (υποτιθέμενη) αυτορρύθμιση αγοράς, έμφαση στους αριθμούς. Η εφαρμογή της θεωρίας αυτή μπορεί για ορισμένες περιπτώσεις να παραγάγει θετικό αποτέλεσμα (οικονομική ανάπτυξη) για σύντομες περιόδους, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, όμως, έχει διαλυτικά αποτελέσματα. Ο μονεταρισμός συχνά συμβαδίζει με θεωρίες περί κοινωνικής αυτορρύθμισης, γι' αυτό οι νεοφιλελεύθεροι είναι ελευθεριακοί σε κοινωνικά ζητήματα, όπως γάμος ομοφυλοφίλων, υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, έμφαση στον αντιρατσισμό και υποβάθμιση προβλημάτων που δημιουργεί η μετανάστευση, κλπ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΒΙΣ 06/07/2011 13:39:23

   Μα πώς θα "ρυθμίσεις" την αγορά εργασίας αν δεν υπάρχει άφθονο υλικό;
   Μπάστε σκύλοι αλέστε λοιπόν, λαθρο!

   Πώς θα αφαιρέσεις ελευθερίες, πολιτικές και εργασιακές, χωρίς να προκαλέσεις κοινωνικές εντάσεις, αν δεν τις αντισταθμίσεις με παροχή "ελευθεριοτήτων" στην προσωπική ζωή;
   Υιοθετήστε λοιπόν ομο παιδιά!
   Ποιος όμως θα "παράγει" παιδιά για να υιοθετούν οι ομο;
   Οι εξαθλιωμένοι, 1ου, 2ου και 3ου κόσμου.

   Ο Paul Graig Roberts, τ. σύμβουλος του Ρηγκαν και κορυφαίος σημερινός σχολιαστής, είχε γράψει ένα περίφημο αυτοκριτικό άρθρο :" νομίζαμε ότι ελευθερώναμε την αγορά "αυτορυθμίζοντάς" την. Η ζωή έδειξε ότι την απορρυθμίζαμε καταστροφικά".
   Δεν το βρίσκω τώρα, αν το βρω θα στο στείλω

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ ΒΙΣ 07/07/2011 01:59:19

   Επίσης, ο νεοφιλελευθερισμός και ο φασισμός έχουν ως κοινή βάση τον κοινωνικό δαρβινισμό. Επιβιώνει ο ισχυρότερος. Ο πιο αδύναμος, ούτε καν αφήνεται να αναπτυχθεί κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του, εξοντώνεται, καταβροχθίζεται από τον ισχυρότερο. Ο νόμος της ζούγκλας. Ο νεοφιλελευθερισμός, αν και ενδεδυμένος με το μανδύα της ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, είναι μια ακραία, αντιδραστική, αυταρχική και αντιδημοκρατική σχολή σκέψης. Επικίνδυνη για ανθρώπινες κοινωνίες. Δεν έχω συναντήσει νεοφιλελεύθερο, που να είναι και ουμανιστής. Δυστυχώς γνωρίζω αρκετούς και όταν τους ακούω να μιλάν, μου έρχεται εμετός.

 4. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 06/07/2011 11:49:39

  Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη υιοθετώντας τη δραχμή, θα είχε την απόλυτα νόμιμη δυνατότητα, πριν ακόμη απελευθερώσει την ισοτιμία του νομίσματος της, να μετατρέψει τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σε δραχμές - με την ισοτιμία των 340 δρχ. ανά €, η οποία ίσχυε την περίοδο της εισόδου της στη νομισματική ένωση (ΟΝΕ). Στη συνέχεια, θα μπορούσε να «απελευθερώσει» τη συναλλαγματική ισοτιμία της δραχμής, η οποία πιθανότατα θα υποτιμούταν αμέσως – εις βάρος όμως των δανειστών της και χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά το δημόσιο χρέος.


  Δηλαδή, εάν το νέο νόμισμα της Ελλάδας υποτιμούταν κατά 50% (η υποτίμηση στη χρεοκοπημένη τότε Τουρκία ξεπέρασε το 90%), οι δανειστές της χώρας θα εισέπρατταν ουσιαστικά μόλις το 50% των απαιτήσεων τους – αναγκαζόμενοι να διαγράψουν το υπόλοιπο 50% («συναλλαγματικές διαφορές»). Επομένως, θα προέκυπτε χωρίς καμία προσπάθεια και εντός των πλαισίων του νόμου, χωρίς καν να χρειαστεί να διαπραγματευθούμε με κανέναν, μία αυτόματη «πληθωριστική διαγραφή» (haircut) των οφειλών του ελληνικού δημοσίου, της τάξης του 50% - οπότε το πραγματικό δημόσιο χρέος μας θα περιοριζόταν στα 180 δις € ή στο 78% του ΑΕΠ μας, εξασφαλίζοντας την έξοδο μας στις αγορές και τον περαιτέρω δανεισμό μας, καθώς επίσης την αποφυγή της χρεοκοπίας.

  Με νόμο μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να αλλάξει το νόμισμα του ομολόγου εφόσον η έκδοση διέπεται από το ελληνικό Δίκαιο. Οι επενδυτές δικαιούνται φυσικά να προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά δεν θα έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Αυτά φυσικά δεν ισχύουν καταρχήν για το «Δάνειο της Τρόικας», το οποίο διέπεται από το αποικιοκρατικό αγγλικό δίκαιο (με δικαιοδοσία ECJ) - αν και στην πράξη η Σύμβαση αυτή είναι επίσης άκυρη, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να καταγγελθεί οποτεδήποτε, για δεκάδες λόγους. (από το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2375.aspx ).

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ anagnostopoulos panagiotis 06/07/2011 14:07:48

   Να σου θυμισω την "ομορφια" του Γιαννου με την ισοτιμια ECU, οταν σε μια νυχτα πεταξαν σε τσεπες.... δις !....

   ΠΠ

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/07/2011 11:52:56

  Λοιπόν, πρόκειται για επικό κείμενο, για κείμενο-μανιφέστο. Φάκτορα, πρέπει να μπει κάπου πολύ κεντρικά στα δεξιά της σελίδας για να το διαβάσει ο κάθε επισκέπτης της σελίδας, και σήμερα και στο άμεσο μέλλον!

  Προφήτη, τα θερμά μου συγχαρητήρια! Αν και νομίζω ότι η συνομιλία με το Στρατούλη είναι άσχετη με το λοιπό κείμενο-μανιφέστο. Ίσως είναι η αφορμή που σε έκανε να γράψεις το κείμενο. Όμως το λοιπόν κείμενο είναι εκπληκτικής ποιότητας, σε αντίθεση με τη συνομιλία, που είναι άλλο κεφάλαιο.

  Άξιος!

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ Επώνυμος 06/07/2011 12:25:23

   .. Η συνομιλία με τόν Στρατούλη,πάρα-πάρα πολύ καλά ετέθη Επώνυμε..
   Οι άνθρωποι ζούν ακόμη στον Μάη τού 68 ,και οπου υπάρχει κίνημα τρέχουν ,χωρίς να ξέρουν όμως πραγματικά το..γιατι!!.Ετσι έχουν φθάσει σήμερα ν εκπροσωπούν λιγότερο ποσοστό από τούς δογματικούς τους αδελφούς.
   και γιαυτό επίσης είναι ή μόνιμη "καθεστωτική " δικλείδα τού ψευδεπίγραφου κεντρωαριστερού Σοσιαλισμού...
   Καλά κάνει λοιπόν και υπενθυμίζει στόν κάθε κ.στρατούλη,τήν πραγματική έννοια τού νοήματος των αγανικτισμένων -συγκεντρωμένων..
   Και τό πραγματικό νόημα των επιπτώσεων τού Εφαρμοστικού...
   Για να μήν έχει και αυτός -και οι συν αυτώ-ψευδαισθήσεις στό τί παίζεται..

   Στό Σύνταγμα δεν κάνουν τήν...... επανάσταση των γαρυφάλλων!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ό παγωτατζής 06/07/2011 12:41:07

    Α, ναι, από αυτή την άποψη απευθύνεται στον Στρατούλη. Και ίσως είναι και μια καλή εισαγωγή στο τι δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί ως κοινωνία ως συλλογικό πολιτικό σώμα.

    • Ιεροκλής avatar
     Ιεροκλής @ Επώνυμος 06/07/2011 13:01:56

     Γιατί οι αριστεροί (ΚΚΕ και ΣΥΝ) δεν αναγνωρίζουν την πολιτική Σαμαρά αν και βρίσκονται κοντά. Μήπως πάνω απ' την πατρίδα βάζουν τα ποσοστά τους;

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Επώνυμος 06/07/2011 14:52:39

     Επώνυμε, το πρώτο τμήμα είναι σαφώς ρεπορτάζ, το δεύτερο πολιτική ανάλυση.
     Δεν πρέπει όμως να νοούμε ως κάτι εντελώς διαφορετικό πράξη και θεωρία.
     Η θεωρία πρέπει να "πατά" στέρεα στην πραγματικότητα και η πράξη να εμπλουτίζει τη θεωρία.
     Η εφαρμογή θεωρητικολογίας στην καθημερινή πρακτική χρεωκόπησε την πολιτική.
     Και σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για να λέει καθένας ό,τι του καπνίσει, πρέπει ή η πρότασή του να οδηγεί κάπου ή να πηγαίνει στη γωνία.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ό παγωτατζής 06/07/2011 12:58:25

    O οποίος Στρατούλης δεν ήταν χωμένος στα συνδικαλιστικά του ΟΤΕ;
    Ουδέν σχόλιο....

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΒΙΣ 06/07/2011 13:05:46

     η καρτα που μου εδωσε ο Στρατουλης ... :
     "Αντιπροεδρος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ"
     Ινστιτουτο Εργασιας

     Το πιασαμε το νοημα τωρα ??

     ΠΠ

 6. drider avatar
  drider 06/07/2011 11:53:53

  Θα το φωνάξω και θα το πω: όχι άλλους "χαρισματικούς" ηγέτες.

  Μερικά κωδικοποιημένα ερωτήματα:
  1. Ποίοι ωφελούνται από τις δομικές μεταρρυθμίσεις στην εργασία, στην ασφάλιση κτλ;
  2. Ποίοι περιμένουν στη γωνία για να συμμετάσχουν στις αποκρατικοποιήσεις;
  3. Μπορούμε να αποπληρώσουμε το χρέος;
  4. Μπορούμε να ελπίζουμε σε πολιτική λύση στο πρόβλημα του χρέους;
  5. Τί είδους λύση θα είναι η πολιτική λύση, αν δεν έχει βγει δυναμικά ο λαός στο προσκήνιο;
  6. Το μέλλον μας συνδέεται με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς ή δεν υπάρχει τίποτα που να μας συνδέει πλέον με την "Ευρώπη των τραπεζών";
  7. Τί μοντέλο ανάπτυξης θέλουμε για τη χώρα από εδώ και εμπρός;

 7. ό παγωτατζής avatar
  ό παγωτατζής 06/07/2011 11:58:14

  Προβλέπω μάχη αντιπαραθασέων ..για κανα δυό μέρες..
  Μπράβο προφήτη!!
  Μάς κρατάς σε εγρήγορση..
  Καιρός και εδω να συζητήσουμε ενα-ενα τα άρθρα τού Εφαρμοστικού για να τελειώνουν όλες οι ψευδαισθήσεις όλων..Και της Συγγρού φυσικά.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 12:12:53

  Καλημερα,

  ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλησε ΠΡΙΝ την Ψηφιση του ΕΚΤΡΩΝΟΜΟΥ..!
  ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑ
  ΟΥΤΕ ΜΜΕ
  ΟΥΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

  Χθες βραδυ εκανε εκπομπη ο Χαρδαβελας!! ΧΘΕΣ !! 5 Ιουλιου και 12-2 τα ξημερωματα !!!

  Προσπαθησα να παρεμβω… αλλα εφαγα την ΠΟΡΤΑ μου.. χαχαχαα

  Δυστυχως ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΝΟΧΟΙ. Δε ΜΑΣΑΜΕ σε κορκοδειλια δακρυα.. κατοπιν ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ !! Οι οποιοι κανουν Θεμα το οτιδηποτε και ενω γνωριζουν οτι οποιος το ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ πριν την ψηφοφορια θα εκανε νουμερα 80%-100%, το ΕΘΑΨΑΝ !...!

  Δεν ηθελαν τα λεφτα?? χαχαχααα

  ΟΧΙ… ειχαν ΕΝΤΟΛΕΣ ????!!! να κανουν πα πα πα πα

  Βερεσε μαγκιες 5 μερες μετα… ειναι ΑΛΗΤΕΙΑ !

  Γι αυτο λεω εγω οτι οταν μαθουν την ΑΛΗΘΕΙΑ στην Πλατεια θα μουκαρουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ...
  ( ΜΑΤ+σουβλατζηδες+Πακιστανοι+Αγανατισμενοι )

  Δεν ηθελαν το ντου και εστησαν το σκηνικο της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΜΟΥΓΚΑΣ ??? ΓΙΑΤΙ ??
  ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ( πανω κατω ) τι ψηφισαν ! Γ ΑΥΤΟ !

  ΠΠ

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 12:48:10

   Το ΚΚΕ συνεχώς λέει ότι το σχέδιο είναι η "ελεγχόμενη χρεοκοπία του λαού".
   Από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους ξεκίνησε η αξιόλογη πρωτοβουλία για ΕΛΕ.

   Η συστημική αριστερά είναι εκεί και λέει αλήθειες, για τον "ταξικό" χαρακτήρα των μέτρων. Δεν είναι όμως έτοιμη για το επόμενο βήμα. Γιατί εκτιμούν ότι ούτε ο λαός είναι έτοιμος. Ο λαός μπορεί κάλλιστα να τους διαψεύσει στη συνέχεια...

   Η πλατεία αποτελεί μια όαση σκέψης και κριτικής στο σύστημα. Αυτή είναι και η μέγιστη προσφορά της. Πρέπει να αφυπνιστούμε και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας. Άβουλος λαός = Καταδικασμένος λαός.

   Όσο βαθαίνουν οι συζητήσεις για "τελικές λύσεις" ερήμην του λαού, τόσο στενεύουν και τα περιθώρια ελιγμών, εντός του παρόντος "συστήματος".

   Ποίος ξέρει, μπορεί μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν γίνει μεγάλες ανατροπές και ανακατατάξεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ drider 06/07/2011 12:57:40

    Η πρωτοβουλία για την ΕΛΕ είναι κατά τη γνώμη μου αποπροσανατολιστική. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι το χρέος. Το χρέος είναι μοχλός πίεσης. Αν δεν υπήρχε αυτό, θα υπήρχε κάτι άλλο. Όπως έλεγε και ο Ντενκτάς "και αν δεν υπήρχε κανένας Τουρκοκύπριος στην Κύπρο, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την Κύπρο στους Έλληνες". Το να λες "φταίει το χρέος που μου φόρτωσαν" σε αποπροσανατολίζει από το ποιος πραγματικά φταίει: Αυτός που τώρα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια.

    Μια χαρά μπορούν οι χώρες να λειτουργήσουν και με χρέος. Άλλο ότι, αν δεν έχεις, έχουν μείον έναν μοχλό πίεσης εις βάρος σου.

    Με τόσο ξεπουλημένοι που είναι όμως οι πολιτικοί μας, μην αμφιβάλλετε ότι και να μην είχαμε χρέος, τα ίδια θα μας κάνανε.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Επώνυμος 06/07/2011 13:04:55

     Το χρέος όμως, αγαπητέ Επώνυμε, ήταν και κάτι παρά πάνω απο πρόσχημα, ας μην κρυβόμαστε. Ειδικά μάλιστα που το χρέος το είχε χώρα που ανήκε σε νομισματική ένωση με πολύ σκληρό κοινό νόμισμα. Δεν είναι τυχαίο που οι παλιές δεξιές κυβερνήσεις φρόντιζαν να μην έχει η χώρα πολλά χρέη. Αυτά μέχρι το 1981. Το χρέος σε μία χώρα γίνεται βρόχος, να είμαστε ρεαλιστές. Ειδικά σε μία χώρα που ανήκει σε νομισματική ένωση, άρα δεν μπορεί να κάνει υποτίμηση ή να τυπώσει χρήμα.
     Ο Μητσοτάκης, όταν έλεγε από το 1989 και νωρίτερα, ακόμα και στα μπαλκόνια, ότι ο υπερβολικός δανεισμός του ΠΑΣΟΚ θα μας καταστρέψει, είχε δίκιο. Ημουν φοιτητής τότε και το θυμάμαι πολύ καλά. Και τα έλεγε σε εποχή που είχαμε το δικό μας νόμισμα! Και να πω ότι ήταν δανεισμός για αναπτυξιακά έργα; Εδώ είχαμε δανεισμό για διορισμούς πρασινοφρουρών και για σκανδαλώδεις επιδοτήσεις και επαχθείς συμβάσεις με εργολάβους.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ΒΙΣ 06/07/2011 13:30:07

      Οι μόνες κυβερνήσεις που φρόντισαν να μην έχει το κράτος χρέη ήταν οι κυβερνήσεις από το 1952 και μετά, μέχρι το 1974. Είκοσι δύο χρόνια σε διάρκεια εκατόν ενενήντα ετών ελεύθερου βίου είναι πολύ λίγο.

      Η ουσία αυτού που λέω είναι ότι και με χρέος μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου. Ας μην υιοθετούμε την προπαγάνδα των εχθρών μας ότι "μια που έχετε χρέος, την πατήσατε, θα σας κάνουμε για πάντα κουμάντο". Πρόκειται για το κεντρικό ψέμα της όλης υπόθεσης.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Επώνυμος 06/07/2011 14:22:21

      Και η κυβέρνηση Ράλλη, να προσθέσω. Να πούμε όμως ένα μπράβο στις κυβερνήσεις αυτές που και την χώρα φρόντισαν να αναπτύξουν και δεν της φόρτωσαν χρέη (τελικά μήπως η Χούντα της Επταετίας ήταν λιγότερο καταστροφική για τη χώρα από την οκταετία του ΠΑΣΟΚ;).
      Διαφωνώ με το "και με το χρέος κάνεις τη δουλειά σου". Την κάνεις, εν μέρει, όταν έχεις δυνατότητα υποτίμησης και τυπώματος νομίσματος. Οχι σε νομισματικές ενώσεις και μάλιστα με νόμισμα σκληρό-σκληρότατο.
      Αλλά το χρέος διαχρονικά είναι βραχνάς για ένα κράτος. Να θυμίσω ότι η προεπαναστατική Γαλλία ειχε φορτωθεί δυσβάστακτα χρέη και η σύγκληση των Τριών Τάξεων επιβλήθηκε στον Λουδοβίκο ΙΣτ΄ προκειμένου να αποφασιστούν νέοι φόροι. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι, που κατέληξε η συνέλευση των Τριών Τάξεων στα 1789....
      Το Παλαιό Καθεστώς είχε τις παθογένειές του, αλλά η υπερχρέωσή του επιτάχυνε την πτώση του. Ενδεχομένως, με μία καλύτερη οικονομική κατάσταση, να είχε σταδιακά αυτομεταρρυθμιστεί, ειρηνικά και ομαλά, προς την κατεύθυνση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με ένα μονάρχη επικεφαλής, αλλά με λίγες εξουσίες.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ΒΙΣ 06/07/2011 20:25:45

      Χμμμ, τώρα που το λες, σαν κάτι να μου έρχεται για τη γαλλική επανάσταση από το The Money Masters...

      Στόχος των εμπόρων χρυσού (τότε) και των τραπεζιτών (αργότερα) ήταν ανέκαθεν η κατάργηση της μοναρχίας, για να μπορέσουν να κάνουν κουμάντο αυτοί...

      Μόνιμη επανάληψη του ίδιου σχεδίου;...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 06/07/2011 13:02:40

    drider,

    ολοι οσοι αναφερεις μιλουν Θεσμικα και Στρογγυλεμενα !!
    ολοι χτενιζουν τα λογια τους. ο καθενας οπως το καταλαβαινει!

    Κατ αρθρο σχολια δεν εχει κανει ΚΑΝΕΙΣ ! ΓΙΑΤΙ ?

    Οταν βαθαινουν οι συζητησεις, οπως λες, ΑΛΛΑ κατοπιν εορτης, οι συζητητες θα πανε στον ΠΑΤΟ .-

    Κανεις δεν θελησε να προπηλακισει τα αρθρα του Εφαρμοστικου.

    Ασε δε τα "νουμερα" του Μεσοπροθσμου ( οπως τα ανερτησα σε 3 βασικους πινακες ! ) εκει πχ κανεις δεν ασχοληθηκε να ερμηνευσει τις προβλεψεις..

    πχ.... ΠΟΝΑΝΕ ??

    1. Οι δαπάνες για μισθούς είναι κάτι λιγότερο από αυτές για τόκους.
    2. Όλες οι δαπάνες είναι μειωμένες σε σχέση με το 2010, πλην των τόκων.

    ΠΠ

    • εΙροκλής avatar
     εΙροκλής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 13:08:45

     Δώσε περιεκτικά και συνοπτικά τι περιέχει ο εφαρμοστικός νόμος.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ εΙροκλής 06/07/2011 13:24:22

      χχχ.filefactory.com/file/cc3155b/n/EFARMOSTIKOS_ME_SXOLIA.doc

      χχχ.filefactory.com/file/cc31554/n/nomo_id27300651_ΠΙΝΑΚΕΣ.docx

      Μπες και στο αρθρο ( 155 Εκκαθαριστες )
      Μπες και σ αυτο με ( Ιερα Συνοδο )

      ΠΠ

    • drider avatar
     drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 13:27:25

     Συστημική αριστερά άρα και "στρογγυλεμένη".

     Στα νούμερα έχεις δίκιο!
     Στην πράξη, πανευρωπαϊκά οι ηγέτες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Σου λένε ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα με "αγοραίες" λύσεις.

     Μοναδική λύση εντός υπάρχοντος συστήματος είναι η διαγραφή των χρεών πανευρωπαϊκά, στα επίπεδα που προβλέπει το Μάαστριχ.

     Υποβαθμίζεται η Πορτογαλία, αύριο μεθαύριο η Ιρλανδία και ακολουθούν και άλλοι. Αν δεν αλλάξει κάτι ποία νομίζεις ότι θα είναι η αντίδραση των λαών από εδώ και πέρα;

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 06/07/2011 13:47:23

      Εχουν προβλεψει τις αντιδρασεις !!
      Αποψη μου ειναι ΟΤΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
      ειδικα στις βιαιες !
      Να "φυγουν" κυνηγημενοι
      Να πεσει πανικος στην καθε Χωρα ( ΜΜΕ κλπ )
      Να τους "παρακαλεσουν" να επανελθουν !
      Με νεα Φαρμακα !! χαχα

      ΠΠ

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 17:28:45

     Φίλοι ΠΠ και Προφήτη, ειπώθηκαν στη Βουλή πολύ σκληρά πράγματα και για το Μεσοπρόθεσμο και για τον Εφαρμοστικό από πολλούς Βουλευτές και ΝΔ, και Συν και ΚKE, πρέπει να το πούμε αυτό. Και εδώ εννοώ αυτούς που καταψήφισαν, τα σκληρά λόγια μα ψηφίζω ναι, δεν τα λαμβάνω υπόψη βέβαια.
     Νομίζω πως έχετε δίκιο ότι δεν πέρασαν με την ένταση που επιβάλλει το θέμα, άλλωστε παρεμβάλλεται και ο μαγικός καθρέφτης των μμε. Δεν βοηθάει και το ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι λες και είναι φτιαγμένη έτσι που να μην την παλεύουμε να την παρακολουθήσουμε σαν απλοί πολίτες. Όμως ειπώθηκαν. Και τα νούμερα συγκρίθηκαν και τα έσοδα, και οι τόκοι που πρέπει να δώσουμε, και το ΑΕΠ, ειπώθηκαν. Και είμαι σίγουρη πως τα μμε έλαβαν σελίδες επί σελίδων κείμενα και αναλύσεις, άλλες σοβαρότερες, άλλες όχι. Αλλά ειπώθηκαν πολλά. Αν έχουμε κάποιο πρόβλημα, είναι πως δεν ξέρουμε ποια είναι σοβαρά από όλα όσα λέγονται.

     Εκεί χτυπήσατε φλέβα: οι περισσότεροι δεν διαβάζουν και βασίζονται στα μμε, τα οποία όμως δεν τα λένε, είτε από ατζέντα, ή επειδή βαριούνται να αποδελτιώνουν σοβαρά και πετάνε εδώ κι εκεί όποια στρακαστρούκα τους χτυπάει στο μάτι. Πρέπει όλοι να ενδιαφερόμαστε, τότε θα καταλαβαίνουμε και ποιος μας δουλεύει και ποιος όχι, από αυτά που ακούμε. Άλλοι συζητάς πχ για το Μεσοπρόθεσμο και σου λένε δεν τα θέλω τα πολιτικά! Όσο για την ανάλυση του Προφήτη, chapeau… Έχω κι άλλα, αλλά στο επόμενο ρεγιούνιον.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ victoria (true) 06/07/2011 19:55:27

      Βικτώρια, προφανώς αντιλαμβάνεσαι ότι δεν τσουβαλιάζω.
      Κεντρική πολιτική ιδέα είναι ακριβώς το "ΔΕΝ είναι όλοι το ίδιο".
      Αλλά όταν πουλιέται η πατρίδα δεν υπάρχουν comme il faut και θεσμικότητες.
      "Χτυπιέσαι κάτω".
      Γι' αυτό βρίσκονται εκεί. Είναι Πατέρες/Μητέρες τους Έθνους.
      Χαιρετισμούς μέχρι το ρεγιούνιον

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Προφήτης 06/07/2011 20:15:35

      Εννοείται.

 9. Σαος avatar
  Σαος 06/07/2011 12:31:38

  Ήδη ένας τούρκος επιχειρηματίας ετοιμάζεται να αγοράσει τρία ελληνικά νησιά!
  http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html
  Αυτά που ελευθέρωσαν Έλληνες με το αίμα τους, θα τα πωλήσει στους χειρότερους ιστορικούς δυνάστες μας ο Τζέφρης και η παρέα του (Τρώει-κα). Φαντάζεστε πχ να εμφανιστούν τίποτε τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις πάνω σ' αυτά τα νησιά την ώρα που θα κοιμάται το ελληνικό κράτος;;; Δεν θα ήταν μια de facto απώλεια εθνικού εδάφους;;;

 10. sawas avatar
  sawas 06/07/2011 12:37:22

  Προφήτη σου σφίγγω δυνατά το χέρι!!!!

 11. Ratamahatta avatar
  Ratamahatta 06/07/2011 12:42:19

  πισσα και πουπουλα στους βλακες-προδοτες η μηπως θα βγει καποιος απο τους εκλεγμενους απο το λαο(τι ειρωνια?) να πει οτι δεν γνωριζε.
  πλεον στο στοχαστρο εχει μπει η μεσαια ταξη που τοσα χρονια νομιζαν οτι δεν τους αγγιζουν ολα αυτα, καιρος να θυμηθουν και αυτοι πως δινονται οι αγωνες.

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/07/2011 12:54:45

  Καταντήσαμε (προ πολλού) σ αυτό που έλεγε κι ο Σωκράτης. Ότι δηλαδή η δημοκρατία είναι η επιβολή κάποιων ανήθικων ηγετών, επί της μάζας των πνευματικά ανεπαρκών.

 13. Dimitris avatar
  Dimitris 06/07/2011 13:18:38

  Τώρα ΒΙΣ με το ουδεν σχόλιο πασοκίζεις μου φαίνεται. Ο Στρατούλης μίλαγε για σκάνδαλα και μίζες (Siemens Intracom) από το το 1992 που ήταν μπλεγμένος στα συνδικαλιστικά του ΟΤΕ όπως έγραψες.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Dimitris 06/07/2011 13:52:01

   Ξερεις ΠΟΣΟΙ μιλουν και κανουν ΤΣΑΜΠΑ και Ψηφοriskfree ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ???

   Χιλιααααδες !!

   Δεν βγηκε ενας να πει.. η βαζετε φυλακη αυτον κ αυτον, γ αυτο κ εκεινο το λογο η φευγω απ το συστημα !!!

   Ολοι βολευονται ΕΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ! και ξιφουλκουν με νεροπιστολα, μεγαλοστομιες, αντιπαραθεσεις στα "παραθυρα" !!!

   Για παρε τα "παραθυρα" απ αυτους !! τι ΕΙΝΑΙ ο καθενας?
   Ειναι κατι? Εχει να μας πει κατι ? Θα τον εκανες/καναμε παρεα??

   Οι "μετοχες τους ειναι οι εμφανισεις !! κοβεις την εμφανιση και "χρεοκοπουν" στο φτερο !

   ΤΕΡΜΑ τ αστεια.. ( αποψη μου )

   ΠΠ

   • Dimitris avatar
    Dimitris @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 14:03:37

    Αγαπητέ Πορτα Πόρτα, νομίζω ότι οι μάχες δίνονται εντος συστήματος και όχι εκτός. Γιατι αν αποχωρούσαμε όλοι που διαφωνίσουμε με κάτι, θα ζούσανε μονοι τους και θα είμασταν ακόμα στην φεουδαρχία.
    Τώρα για να μπεί κάποιος φυλακή, αποφασίζουν οι δικαστές που η ιεραρχία τους διορίζεται και καθορίζεται απο την εκάστοτε κυβέρνηση. Ο κύριος Στρατούλης δεν συμετείχε ποτέ σε καμία κυβέρνηση (εκτελεστική και όχι κάθαρσης).

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Dimitris 06/07/2011 14:11:51

     Εχεις ενα δικιο...
     αλλα το αποτελεσμα ειναι η Πλατεια η οποια μουτζωνει ΜΕΣΑ !!!... δε μουτζωνει ΕΞΩ !

     Εαν ειχε δωθει η μαχη οπως λες.... ο κοσμος θα ηταν ενημερος και θα μουτζωνε επιλεκτικα !

     Φυσικα ο Λαος δεν γνωριζει την Αληθεια - Ακομη..

     Οταν ενημερωθει, τοτε τοσο οι μεσα οσο και οι εξω θα κανουν "ταμειο".

     αποψη μου.

     ΠΠ

    • drider avatar
     drider @ Dimitris 06/07/2011 14:28:34

     Διαφωνώ με τη πρόβλεψη σου. Συμφωνώ με την ανάλυση που κάνει ο μαρξιστής (δεν το κρύβει ο άνθρωπος) οικονομολόγος Richard Wolff.

     Μέρος 4ο (σχετικό κομμάτι ~10:55)
     h**p://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=289&Itemid=80

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2011 14:03:03

  Ο Πολωνός πρωθυπουργός θυμήθηκε πάντως για λογαριασμό μας (και για λογαριασμό των λοιπών Ευρωπαίων) τον Περικλή και την αλληλεγγύη:
  h**p://www.nooz.gr/greece/tousk-stin-periptosi-tis-elladas-den-prepei-na-anazitoime-apodiopompaious-tragous
  Οι Πολωνοί, ένας λαός που έχει τραβήξει πολλά τους τελευταίους αιώνες, όπως εμείς. Πολωνοί, Έλληνες και Ιρλανδοί είναι ίσως οι λαοί με το πιό συγγενικό πεπρωμένο, εδώ και 500 χρόνια.

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ Ο Θείος 06/07/2011 14:31:07

   ...Ασε Θείο,
   Δεν είναι τυχαίος....
   ..δεν μίλησε ο θαυμασμός για την Ελλάδα ...
   ......το γεννεαλογικό-και ού μόνον- δένδρο θέλει να στηρίξει

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ό παγωτατζής 06/07/2011 14:45:02

    Ώχ, έπρεπε να μη μου είχε διαφύγει ως πρόσθετο κίνητρο !
    Βέβαια, συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα...

    • ό παγωτατζής avatar
     ό παγωτατζής @ Ο Θείος 06/07/2011 15:56:02

     ....σού είπα ..δεν τόν ξέρεις!
     Θ α πέσεις πάλι σε λούμπα ,στην προσπάθειά σου να εξηγήσεις με την δυναμη της λογικής σκέψης....

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 06/07/2011 16:11:36

     Τι εννοεις για τη γενεαλογία ;
     Ο πατέρας του Τούσκ είχε στρατολογηθεί με τη βία από τους Ναζί, δραπέτευσε και πολέμησε με τον αντάρτικο Πολωνικό στρατό της Δύσης. Το ότι προέρχεται από τη μειονότητα των Πομερανών ή Kaszuby (μιλούν μια σλαβική διάλεκτο της Πολωνικής), σημαίνει ότι δεν είναι "καλός Πολωνός";
     Δεν το νομίζω.
     Πρωτεύουσα της Kashubia (ή "Πομερανικής Βοιβοντίνα", όπως αποκαλείται επίσημα στην Πολωνία), είναι το γνωστό μας από τους εργατικούς αγώνες Γκτάνσκ.
     Λίγοι Πομερανοί ή Κασούμποι υπάρχουν και στη Γερμανία.
     h**p://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Tusk
     h**p://en.wikipedia.org/wiki/Kashubians

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 06/07/2011 16:26:36

      Ο παππούς του είχε στρατολογηθεί με τη βία.
      Με αφορμή αυτό, επιχείρησε να τον δυσφημήσει το αντίπαλο κόμμα PiS των δίδυμων αδελφών Kaczyński, στις εκλογές του 2005 - άν εννοείς αυτό.
      Η αλήθεια όμως είναι ότι οι παππούδες του δραπέτευσαν από στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 06/07/2011 16:15:32

     Πομερανία, από το σλαβικό po more = παραθαλάσσιος.
     more = θάλασσα, σε όλες τις σλαβικές γλώσσες (λατ. mare, γερμ. meer κτλ).

     • ό παγωτατζής avatar
      ό παγωτατζής @ Ο Θείος 06/07/2011 18:52:56

      Διάβασε..Τα λένε οι φίλοι του..
      Εχω και ποιό προσωπικά ..αν σε ενδιαφέρει
      Από πλευράς πολιτικής όμως παίρνεις μιά ιδέα.....

      h**p://www.wbj.pl/blog/The_business_of_politics/post-289-the-first-post-political-party-in-poland.htm

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ό παγωτατζής 07/07/2011 11:52:11

      Ελληνικό κόμμα - σουπερμάρκετ μου θυμίζει, εκτός των άλλων, προμνημονιακό Πατσόκ ή μεταμνημονιακή Νουδούλα ή Σύριζα ever (χα χα "συνιστώσες"),
      - δεν έχει και πολλή διαφορά στα "ιδεολογικά".
      Που το παράξενο;

 15. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/07/2011 14:07:52

  Ε, πώς να μη δηλώνω φανατική....

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 14:27:55

  Το ΓΑΠ μιλαει ( λαιβ ) για κινδυνο Δημοκρατικης Εκτροπης !! χαχαχαχαα

  Θα ζητησει συσταση διακομματικης, για την προστασια των θεσμων, συναθροισεις κλπ κλπ

  Οχι δεν κινδυνολογει ΠΑΛΙ !! Οχι δε θα τον ακουσουν οι 3 αδερφες...!

  Εγω παντως μια σκουπα την εχω ετοιμοπολεμη !

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 21:09:16

   Κίνδυνο Δημοκρατικής Εκτροπής??????????????
   Κατάλαβε λες πως το καθεστώς του είναι φασιστικό??????

 17. tiramola avatar
  tiramola 06/07/2011 14:30:21

  Δεν αφήνετε αυτά τα υστερικά και να κάνετε καμιά δουλειά?
  Άιντε....

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ tiramola 06/07/2011 14:32:55

   Βρέ!βρε! ..... εμφανίζεται ό αντιπερισπασμός!
   καλώς τον!
   Στα δύσκολα .... πάλι εσύ;;;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 06/07/2011 14:45:59

   Σωστά. Άλλωστε, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Ακόμα και η προβοκάτσια, μέσω Blackberry...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ tiramola 06/07/2011 15:28:59

   Ο καλός μας φίλος τιραμόλα "πέθανε".

   Αυτός με τον οποίο κάναμε τόσες ωραίες συζητήσεις, που μάς μετέφερε χωρίς να κοπιάζουμε τη γραμμή του πράσινου επιτελείου, που μάς διασκέδαζε με τις ανορθογραφίες του. Που το ψευδώνυμό του το έγραφε με ελληνικά πεζά, όχι με λατινικά.

   Τον «δολοφόνησε" η Ιπποκράτους, πήραν το μεηλ με το οποίο ο αρχικός μας φίλος πόσταρε σαν "τιραμόλα", και τόδωσαν στα παιδάκια που κάνουν σήμερα απλήρωτη τρολλοπροπαγάνδα, να πετάνε πότε-πότε, όταν τους ξεσκίζουμε, καμιά φιλοπασοκική σπόντα.

   Οι παλιοί πράσινοι μπλογκοσχολιαστές μόλις το καθεστώς ξαναπήρε την εξουσία εξαφανίστηκαν από το Διαδίκτυο, σε δημόσιες θέσεις.

   Αυτός που ποστάρει εδώ και 6-8 μήνες σαν «τιραμόλα» δεν είναι ο «κολλητός» μας.

   Λέγε ρε κάθαρμα, τι τον κάνατε;
   Απάντα,
   - τι ομάδα ήταν;
   - πού υπηρέτησε;
   - τι καλλιεργούσε;

   ****

   Αξιομακάριστε και αδικοχαμένε φίλε μας «τιραμόλα», εύχομαι να βρίσκεσαι εκεί που σ' άρεσε, στον παράδεισο των χασικλήδων, με τρίφυλλο στο χέρι.
   Μόνο να μην περάσεις, ούτε σαν «άγγελος», από το Άμστερνταμ. Τα ‘κλεισαν …

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Προφήτης 06/07/2011 15:47:00

    O Mάκαρος μάζεψε όλους τους απανταχού μερακλήδες και κρύβονται "από χωρίου εις χωρίον", στην ορεινή περιοχή Τρικάλων.
    Μη μας ξεγελά το εξωτερικό αυθεντικό φύλλοΑβάνας, ποικιλία Corojo, στην πουράκλα του. Μέσα είχε πάντοτε το Ξέρεις-Τί.
    Ίσως έτσι εξηγείται η εξαφάνιση.

 18. M.Γ avatar
  M.Γ 06/07/2011 14:32:06

  Δυστυχως -οσο κι ' αν δεν ειναι εποχες για πλακες- ο Στρατουλης εκφραζει μια
  αριστερα που κινειται ακομα στο ξεθυμασμενο μοντελο του "στρατα-στρατουλα". Aν εχει τα κοτσια ο Τσιπρας ας ξεφορτωθει καποια στιγμη ολα αυτα τα βαριδια του παρελθοντος κι' ας διαλυσει αυτο το συνοθηλευμα "τασεων" του ΣΥΡΙΖΑ που -πισω απο το προσχημα του "δημοκρατικου διαλογου"- κατεληξε να εχει καψει το πολιτικο κεφαλαιο της πραγματικης αριστερας που θελει ο κοσμος, ποτε με την ανοχη της στην "μεγαλειωδη εξεγερση του Δεκεμβρη" και ποτε με την ανοχη της στο αιτημα της "νομιμοποιησης ολων των μεταναστων". Οι καιροι δεν ειναι καταλληλοι για μια αριστερα που "αντι να σκεπτεται, συσκεπτεται", ουτε για "αριστερους" που ειναι κολλημενοι στις εφηβικες τους ονειροφαντασιες και που αντιμετωπιζουν την "επανασταση" ως μεσον ομαδικης ψυχοθεραπειας ή ως κολπο συγκαλυψης διαφορων ατομικων απογοητευσεων και αδυναμιων.

 19. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 06/07/2011 14:42:30

  Αγαπητέ Προφήτη,
  Ενθερμος υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας ανέκαθεν. Γι΄ αυτό, και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, οτι μπορεί να φτάσω στο σημείο να είναι αδύνατο πλέον να υποστηρίζω τη Ν.Δ. Από τί εξαρτάται; Ολοι θα κριθούν από την απάντηση στο "η Ελλάδα αλώνεται" , όπως εύστοχα λέει το άρθρο, δίνοντας τον αφτιασίδωτο χαρακτηρισμό στην πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα, φορολογικά κ.λ.π. απάνθρωπα, σκληρά, άδικα, αναποτελεσματικά, καταστροφικά, ισοπεδωτικά μέτρα, υπό καλές οικονομικοκοινωνικές συνθήκες διορθώνονται. Ποιός μπορεί να αποκλείσει, οτι οι συνθήκες θα καλλιτερεύσουν και οι σημερινές ληστρικές αφαιρέσεις απ΄το εισόδημα των ανθρώπων θα εξισορροπηθούν μέσα από την οικονομική ανάπτυξη; Η άλωση όμως της χώρας δεν διορθώνεται. Θα επισημοποιήσει και θα μεταγράψει μέχρι και στο τελευταίο υποθηκοφυλακείο στη μερίδα του ελληνικού δημοσίου τον εθνικό εξευτελισμό (τον οποίο τώρα αισθανόμαστε αχνά, όταν μαθαίνουμε οτι ο Παπανδρέου λέει στον Γιούνκερ οτι κυβερνάει μιά διεφθαρμένη χώρα και ο Βενιζέλος τον γλείφει ως "φιλέλληνα") και θα προσδώσει "εμπράγματη ενέργεια" στην απόλυτη πολιτική και διαχειριστική χρεοκοπία όλων όσων κάπως συνέπραξαν. Αυτή δε η άλωση και η ισοπέδωση των περιουσιακών αξιών της χώρας, και θα αποκλείει την χρήση τους προς όφελος της κοινωνίας (άρα την καλλιτέρευση των οικονομικών συνθηκών) και την, όχι πάντως αναπόφευκτη, χρεοκοπία δεν θα αποτρέψει.

 20. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/07/2011 14:47:16

  Προφήτη, θα μου επιτρέψεις μια επουσιώδη διόρθωση: νομίζω ότι ο Στρατούλης ουδέποτε υπήρξε βουλευτής. Έβαζε υποψηφιότητα, αλλά δεν κατάφερνε να εκλεγεί.

 21. tiramola avatar
  tiramola 06/07/2011 14:59:56

  Θα μπούμε σε σειρά θέλετε δε θέλετε.Αφήστε τα υστερικά και κάντε το καθήκον σας.
  Απαιτείστε αξιοκρατία, ισονομία και φορολογική δικαιοσύνη.
  Ζορίζομαι και αφήνω κληρονομιά στα παιδία μου χώρα σύγχρονη που δεν εξαρτάται από δανειστές και επιτηρήσεις.
  Αυτό σημαίνει πραγματικά Free Greece και όχι το μπουρδέλο που ήταν μέχρι τώρα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 06/07/2011 15:01:52

   "Θα μπούμε σε σειρά θέλετε δε θέλετε."

   Ναι, ρε δημοκράταροι της Ιπποκράτους! Ό,τι διατάξετε! Σας τα έμαθε καλά ο αγαπητικός της Μιμής εκεί στο ελληνικό Μπάαθ που σας έφτιαξε...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 06/07/2011 15:06:21

   Και πράγματι, θα μπείτε σε σειρά. Στα ελικόπτερα, βλέπεις, οι επιβάτες δεν μπορούν να επιβιβάζονται μπουλουκηδόν.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 06/07/2011 15:13:18

    Ναι, ναι...το μάθαμε, το εμπεδώσαμε...
    Ο ολίγιστος με την κατοχική κυβέρνηση που θα φύγει με ελικόπτερο κλπ κλπ..
    Και μετά θα ζήσουμε όλοι ευτυχισμένοι όπως και πριν..
    Είσαι γελασμένος, τη μάχη αυτή θα την κερδίσουν οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας προς όφελος των παιδιών μας.
    Την έχουμε κερδίσει ήδη.
    Αν δεν σου αρέσει φύγε εσύ!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ tiramola 06/07/2011 15:17:13

     Έτσι έλεγε και ο Μπους για το Αφγανιστάν. Ακόμα παιδεύονται οι διάδοχοί του.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ tiramola 06/07/2011 15:20:13

     Προφήτη, Φάκτορα και λοιποί, έχετε ήδη μπροστά σας τα πρώτα δείγματα γραφής τής νέας, επιθετικής επικοινωνιακής πολιτικής που εκπορεύεται από την Kommandatur και εφαρμόζεται με την ειδική εγκύκλιο "εκτάκτου ανάγκης" του ΠΑΣΟΚ προς τα μέλη του. Πήραν τη γραμμή στο Blackberry και αφηνίασαν.

    • Liberty avatar
     Liberty @ tiramola 06/07/2011 16:26:29

     xaxaxa!! re ti einai toutos edw? Eisai kala Xristianne mou i se xtupise i zesti?
     Ante na deis kanena giatro giati poly fovamai oti ta pragmata einai sovara.

     • Liberty avatar
      Liberty @ Liberty 06/07/2011 16:28:09

      to sxolio gia ton Tiramola (dithen i oxi) pou mas diaskedazei! Gelasame
      kai simera

    • daughter of mercy avatar
     daughter of mercy @ tiramola 07/07/2011 00:44:13

     Σεραφίνοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

  • drider avatar
   drider @ tiramola 06/07/2011 15:08:31

   Δεν υπάρχει κανένας που να διαφωνεί με το "αξιοκρατία, ισονομία και φορολογική δικαιοσύνη".

   Τόσα στραβά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση δεν τα βλέπεις βρε Τιραμόλα;
   Και δυστυχώς αυτά δεν διορθώνονται με μιας, ας πούμε με αλλαγή κυβέρνησης, αλλά θα μας ακολουθούν για πολλά χρόνια ακόμα...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 06/07/2011 15:51:35

    μην τσιμπαμε... σε Πρασινα Λαστιχα !

    αυτος χαιρεται που δε θα εχει Προσωπικο Τραπεζικο Απορρητο !!!

    Εμπιστευεται τον Ευλογημενο Εκκαθαριστη, να του μπαινει σπιτι μερα νυχτα να τον οργανωνει με τους Εμπειρογνομωνες.

    ΠΠ

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ tiramola 06/07/2011 18:57:05

   το μπουρδέλο,

   Παιδάκι σας!!!!!!!

 22. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 15:16:13

  Β. Ράπανος: Οι Κασσάνδρες που είχαν προβλέψει καταστροφή διεψεύστηκαν

  «Έχουμε δηλώσει ότι θα στηρίξουμε την πολιτεία σε όλη τη γιγάντια προσπάθεια να σωθεί η χώρα και να μπει στην ανάπτυξη. Οι Κασσάνδρες που είχαν προβλέψει καταστροφή της χώρας μας διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά. Οι καιροί απαιτούν νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

  Tι παραπονονα εχουν δλδ ?? Δανειστες ειναι και οι ιδιοι ! Τσαμπαδανειζομενοι επισης ( με εγγυησεις μας )...

  ωωω τι θρασος !

  ΠΠ

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 15:44:38

   Αυτή είναι μια λίστα που μου έστειλες για τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν μέχρι το 2013.

   ΛΗΞΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ - ΚΟΥΠΟΝΙ - ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ (δισ.ΕΥΡΩ)
   20AΥΓ11-05Y-ΣΤΘ 3.90% 5.9
   20ΜΑΡ12-03Υ-ΣΤΘ 4.30 14.4
   18MAΙ12-10Y-ΣΤΘ 5.25% 8.0
   20ΑΥΓ12-05Υ-ΣΤΘ 4.10% 7.7
   20MAΙ13-10Y-ΣΤΘ 4.60% 9.1
   20ΑΥΓ13-05Υ-ΣΤΘ 4.00% 5.8

   Μετά βγαίνουμε στις αγορές (έτσι είπε ο Μπένυ). Αν αθροίσουμε τα ομόλογα που λήγουν, βγάζουμε 50,9 δις. Εγώ πάντως όταν τα έβαλα στο excel μου έβγαλε Treuhand! Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/07/2011 15:49:27

    ΑΧΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ
    αυτη η μπιζνα του Χρεους δε δουλευει σε excel !!! tilt tilt

    ΠΠ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/07/2011 15:52:39

    Παντως ενα στοιχηματακι το βαζω με οποιον πιστευει οτι θα βγουμε αγορες !!! .... ever

    ΠΠ

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/07/2011 16:04:15

    Εμένα η λίστα των ομολόγων μού έβγαλε ένα φίδι που τρώει την ουρά του ...

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 06/07/2011 16:54:25

     Προφήτη εύγε για το άρθρο. Κάθε επισήμαση από μόνη της αποτελεί θέμα για περαιτέρω συζήτηση.

     Απορώ πως γλίτωσε ο Στρατούλης από τον ΠΠ.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/07/2011 20:40:20

      Γιάννη, τα σύμπτυξα. Πρέεπι να γράψεις βιβλίο για να εξηγήσεις ΤΙ συνέβη στην ταλαίπωρη Ελλάδα την τελευταία 30ετία, από συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων. Οι εσωτερικοί βέβαια δεν μάς κολακεύουν...

 23. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/07/2011 15:31:45

  Αυριανιστή, δες την απάντησή μου στον δήθεν τιραμόλα, πιο πάνω
  h**p://www.antinews.gr/2011/07/06/110913/#comment-756545

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Προφήτης 06/07/2011 17:35:14

   Ναι, με τίποτα δεν είναι ο παλιός τιραμόλα.

   Βέβαια είναι ενδεικτικό, ο παλιός πού και πού επιχειρηματολογούσε, τώρα γιαβόλ και τίποτα άλλο!

 24. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 15:34:29

  χαχαχαχαχαχ

  τι σολο ειναι αττο !!!! σολο λαστιχο !

  ΠΠ

 25. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 06/07/2011 15:43:14

  Βεβαίως φίλε μου είναι συνένοχοι όχι μόνο όσοι ψηφίζουν αλλά και όσοι παρακολουθούν χωρίς να τολμούν το παραπέρα βήμα.
  ΕΡΩΤΗΜΑ: Τί σχέση έχουν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ των 2 μεγαλυτέρων εκδοτικών συγκροτημάτων με την άλλη άκρη του ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.Τί ακριβως ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ.
  Απ' εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Αν έχεις ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ(όχι γιατί το γράφει η αστυνομική σου ταυτότητα) ΠΡΟΧΩΡΑΣ. Αν όχι τότε ανήκεις στους χαρακτηριζόμενους του Φαήλου, με δουλικές νοοτροπίες και αποτελέσματα.

 26. A.M. avatar
  A.M. 06/07/2011 16:14:40

  Free Greece...
  .. από ποιόν free???

  Πρώτα πρώτα η Ελλάδα πρέπει να ελευθερωθεί απ τους Έλληνες που την σκλάβωσαν, και αυτοί οι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς μαζί και ο καθένας μας χωριστά.

  Ξέρω.. ξέρω γίνομαι κάργα ενοχλητικός.
  Αλλά τι να κάνουμε;

  Όταν το προσωπικό βόλεμα, η ιδιοτέλεια, ο ..παρτακισμός, το «δίνουμε τα πάντα για μια θέση στο δημόσιο», η φοροδιαφυγή σε προσωπικό και εταιρικό επίπεδο, η μή αναταποδοτικότητα προς τους πολίτες των όσων φόρων αυτοί πληρώνουν προς το κράτος, η ατιμωρησία ΌΛΩΝ των πολιτικών και των διαπλεκόμενων δημοσιογράφων και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που ρήμαξαν τα τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια που μπήκαν στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια, η διαφθορά σε όλο το μήκος και το πλάτος του δημοσίου, η δικαιοσύνη που είναι άδικη για τους μικρούς και ακόμα πιο άδικη αλλά υπέρ των μεγάλων και ισχυρών, η αυθαιρεσία στα σώματα ασφαλείας, οι τεράστιες αρπαχτές στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων (και όχι μόνον) και πολλές ακόμα «αρετές» μας είναι αυτά που χαρακτήριζαν, χαρακτηρίζουν, καθόριζαν, καθορίζουν και πρόκειται να καθορίζουν για καιρό ακόμα την πολιτικοκοινωνικοοικονομική ζωή των Ελλήνων αναρωτιέμαι..
  .. δεν είναι όλα τα παραπάνω η αιτία της σκλαβιάς των Ελλήνων;
  .. σε αυτά δεν βρήκαν χώρο και πάτησαν οι ξένοι δανειστές και εισέβαλλαν και κατέκτησαν την Ελλάδα;

  Αν λοιπόν η Ελλάδα θέλει ελευθερία - ΑΝ θέλει, γιατί προσωπικά πιστεύω πως πολλοί ΔΕΝ θέλουν να τελειώσει αυτός ο χαβαλές ποτέ γιατί έτσι βολεύονται - ΟΦΕΊΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΆΜΕΣΑ απ όλα τα παραπάνω.

  Σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα και αν μας χαρίσουν ΌΛΟ το χρέος .. χτές, σε πέντε χρόνια και πάλι εδώ που βρίσκομαστε σήμερα θα βρισκόμαστε, και πάλι για free Greece θα μιλάμε και πάλι θα μας προτείνουν να ξεπουλήσουμε την πατρίδα και μείς θα πουλάμε κοψοχρονιά για να μην χάσουμε το προσωπικό μας βόλεμα, να μην διαταραχτεί η παρτη μας και το αραλήκι μας.

  Η αιτία, η βασική αιτία όλου του κακού είναι ο κακός μας εαυτός.
  Και αυτόν τον κακό μας εαυτό ή πρέπει βιαίως να τον
  μεταλλάξουμε σε καλό ή να τον σκοτώσουμε.
  Αλλοιώς θα σκοτώσει αυτός εμάς σαν λαό, σαν έθνος, σαν πατρίδα.

  Και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε με τους ξένους..

  Γνωρίζω επίσης πως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί.
  Γνωρίζω όμως επίσης ότι τους πολιτικούς ΕΜΕΙΣ τους τοποθετήσαμε στην θέση εκείνη και ΕΜΕΙΣ τους δώσαμε την εξουσία να παίρνουν τις όποιες αποφάσεις παίρνουν.

  Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας αναλογιστεί αν και κατά πόσο με κάθε του πράξη ή συμπεριφορά συμβάλλει στο να γίνεται η Ελλάδα πιο ελεύθερη ή την οδηγεί ακόμα περισσότερο στην θέση εκείνη του να ζητάει ελευθερία, δηλ. στην σκλαβιά.

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ A.M. 06/07/2011 17:14:51

   Αισθάνεσαι ωραία που είσαι τόσο..... Δίκαιος και ξεχωριστός Ελλην;
   Μετά τα πόσα αλλάγματα τού καθρέπτη, εμπεδώνεται αυτό το συναίσθημα;

  • tiramola avatar
   tiramola @ A.M. 06/07/2011 19:41:08

   Την δικαιολογία για τα παιδία τους, που θα τους κράξουν στο σύντομο μέλλον, την έχουν έτοιμη.
   "Μας νίκησε ο καπιταλισμός" ή "πέσαμε πάνω σε έναν παλιάνθωπο που τον έλεγαν ΓΑΠ και μας κατέστρεψε".

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ A.M. 06/07/2011 20:18:24

   Α.Μ., "free Greece" σημαίνει ΚΑΙ απελευθέρωση-απαλλαγή από τον κακό εαυτό μας, αλλά και κυρίως από τους κακούς σημερινούς κυβερνήτες, το κόμμα των οποίων έχει τη βασική ευθύνη για την εξαχρείωση, για την ανάδειξη του κακού εαυτού του ελληνικού λαού.
   "Εμείς τους εκλέξαμε" αλλά χωρίς μεγάλα περιθώρια εκλογής.
   Σού έχει συμβεί στο κόμμα που έχεις επιλέξει να ψηφίσεις να μην βρίσκεις υποψήφιο που να σε εκπροσωπεί ; Συνηθέστατο φαινόμενο.
   Το "εμείς τους εκλέγουμε" παίρνει νερό.

 27. tiramola avatar
  tiramola 06/07/2011 16:30:58

  Εγώ είμαι δεν άλλαξα, mail άλλαξα.
  Αλλά και εσύ από ότι βλέπω μία από τα ίδια.
  Στοχοποιείς κόσμο, βρίζεις ουρλιάζεις κλπ...
  Και όλα αυτά γιατί?
  Για να μειωθεί ο ΦΠΑ 2 μονάδες?
  Να πάει το γάλα από 1,20 στο 1,18
  Μακακία δεν είναι?
  Ηρέμησε λίγο αγόρι μου θα πάθεις καμιά πίγκωση :)

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ tiramola 06/07/2011 17:04:57

   Οχι το γάλα...Η βενζίνη να πάει στο 1,18
   ή μάλλον στο 0,98 πού έλεγε και τό αφεντικό σου, στόν χοντρούλη 1,18 είχε τότε...μην στα θυμίζω..τά ξέρεις!
   Μακακία δεν είναι τό..... 1,65;;;;;

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ tiramola 06/07/2011 17:44:50

   Largesse με ξένα κόλυβα ο τιραμόλας.

 28. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/07/2011 16:36:21

  @Προφήτη
  σουτ....τι έκφραση είναι αυτή...άκου εκεί ΄΄ουροβόρος όφις΄΄..θα κατηγορηθείς για μη-σοβαρότητα...

 29. spiros avatar
  spiros 06/07/2011 17:05:39

  Προφήτη εξαιρετική ανάλυση .
  " Προγραμματίζαμε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο περιστύλιο αλλά επανήλθαμε για την ψηφοφορία" Από αυτή την πληροφορία μήπως ξεκίνησε η επίθεση της ΕΛΛΑΣ και το σχέδιο των γεγονότων ; Το ίδιο είπε και ο εκπρόσωπος της ΕΛΛΑΣ .

 30. juliet avatar
  juliet 06/07/2011 19:05:55

  Προφήτη , έξοχος !!!!!!!!!
  Π.Π όμως πάντα ρεαλιστής και η ''αλήθεια '' γυμνή .
  Οσο για τους σωτήρες που ψάχνουμε ο Καραμανλής ο Α΄είπε:
  ''Εκεί που υπάρχει υγιές δημοκρατικό κλίμα δεν χρειάζονται άνδρες ισχυροί.Λειτουργεί ομαλά τα πολίτευμα και με κοινούς ,αλλά έντιμους ανθρώπους.''

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ juliet 06/07/2011 20:22:21

   Αυτό όμως χρειάζεται μια ισχυρή κοινωνία. Και τέτοια δυστυχώς δεν υπάρχει.

   Την ισχυρή κοινωνία την φτιάχνουν από την πλευρά τους οι ισχυροί άνδρες. Χωρίς Ουάσινγκτον, Φραγκλίνο και Τζέφερσον, τι θα ήταν σήμερα η Αμερική; Χωρίς Ελισάβετ την Α και Τσώρτσιλ τι θα ήταν η Βρετανία; Χωρίς Βίσμαρκ, τι θα ήταν η Γερμανία; Και χωρίς Γαριβάλδι η Ιταλία; Και χωρίς Κολοκοτρώνη και Μακρυγιάννη η Ελλάδα;

   Αυτά είναι αλληλεπιδράσεις. Θέλει ο καθένας να βάλει το χεράκι του και όλοι μαζί.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Επώνυμος 06/07/2011 20:49:52

    Αυτό ακριβώς είναι που προσπαθούμε να πούμε Επώνυμε. Έλλειψη ηγεσίας.
    Η οικονομική ολιγοκρατία περιορίζει την ανάπτυξη ικανών ανθρώπων. Από τις στρατιές των υπαλλήλων και της παροχής υπηρεσιών είναι δύσκολο να βγουν αδέσμευτοι, περήφανοι άνθρωποι. Όταν κάθε μέρα κάνουν χιλιάδες συμβιβασμούς για να επιβιώσουν.

    Στο Θεό του, ποιος άνθρωπος θα ψήφιζε τον ΓΑΠ, θα τού εμπιστευόταν τη ζωή του;
    ...Το 45% των Ελλήνων ψηφοφόρων..
    Για να μην ειπωθεί "ας εκλεγεί άλλος λαός", ας πούμε ότι το αντιπροσωπευτικό πολίτευμα έχει προβλημα.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 21:10:53

     Θα σε ιντριγκάρω...πάλι!

     Το αντιπροσωπευτικό πολίτευμα είναι μια χαρά.

     Εμείς απλώς στα καθ' ημάς τα έχουμε κάνει σκατά.

     Διότι βλέπεις, αν με ορίσεις αντιπρόσωπό σου για μια προσωπική σου
     υπόθεση και μου δώσεις εντολή να τη χειριστώ, στο τέλος θα μου ζητήσεις
     απολογισμό. Αν ενδιάμεσα τα κάνω σκατά, απλώς θα αποσύρεις την
     εντολή σου και εφόσον σου προκαλέσω ζημία με τις πράξεις ή τις παραλήψεις; μου, θα με στήσεις στο σταυρό...

     Έτσι λογίζεται η αντιπροσώπευση.

     Εμείς όμως συνένοχα και φοβικά συναλλαχθήκαμε με τους αντιπροσώπους
     και αποδεχτήκαμε σιωπηρώς την αυθεντία τους, το αλάθητο, την ανεπάρκεια
     και την έπαρσή τους. Για απολογισμό δε, άσε. Νόμος περί ευθύνης Υπουργών
     Συνταγματικά κατοχυρωμένος...

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ierofantis 06/07/2011 21:19:35

      Τα ειπες ολα !...
      ασε που συνεχιζουμε με τον Εφαρμοστικο, οπου ολα τα ρεμαλια του ΔΣ και οι εμπειρογνομωνες θα υπογραψουν Συμβαση Εχεμυθειας.. ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΗΚΗ ΡΗΤΡΑ !...

      δλδ και τωρα στο ξεπουλημα, μπατε σκυλοι αλεστε, μοιραστε εσωτερικη πληροφορηση, δωστε οτι θετε οπου θετε και το τιμολογιο ο Λαος !

      τα ειπες ΟΛΑ λεμε..

      ΠΠ

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 22:15:46

      Θα σε ιντριγκάρω εγώ : έτσι είναι.
      Αλλά όταν ισχύουν οι συνθήκες του αντιπροσωπευτικού πολιτεύματος.

      Τώρα δεν ισχύουν.
      Και δεν τάκανα εγώ σκατά.

      Όχι όλοι, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των "εκπροσώπων" επιλέγεται με σκοπό την εξυπηρέτηση ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του εθνικού συμφέροντος.
      Ο μηχανισμός : το πολιτικό χρήμα.
      Με ό,τι αγοράζει : αγορασμένη προβολή και αναγνωρισιμότητα.
      Στις ΗΠΑ είναι το 100%.

      Ας πούμε ότι σε εμπιστεύομαι ως άξιο και έντιμο και θέλω (θέλουμε) να κατέβεις βουλευτής για να σε ψηφίσω. Έχεις τη δυνατότητα; Όχι.

      Είναι συστημικό ιεροφάντη. Όταν "ολιγαρχικοποιείται" η Οικονομία ακολουθεί η Πολιτική.
      Και βρισκόμαστε στην κόψη. Ή συγκρατείται η τάση ή σταδιακά και βαθμιαία πέφτουμε σε πολιτικό μεσαίωνα.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 22:29:40

      Ας όριζες συστημικά τον διαχωρισμό των εξουσιών και το
      ξανακουβεντιάζουμε.

      Πχ να θεσμοθετηθεί ότι ο Βουλευτής δεν μπορεί να γίνει υπουργός
      αν προηγουμένως δεν παραιτηθεί από βουλευτής.

      Η να θεσμοθετηθεί ο Υπουργός να επιλέγεται από Γερουσία, η οποία
      θα ελέγχει τη Βουλή, δηλαδή το νομοθετικό σώμα.

      Οι δικαστές να ασκούν τα καθήκοντά τους απέναντι σε βουλευτές
      και υπουργούς όπως σε κάθε πολίτη. Να καταργηθεί ο Νόμος περί
      ...ανευθυνότητας Υπουργών.

      Τί θέλω να πω με όλα αυτά και άλλα που για λόγους χρόνου και χώρου δεν αναφέρω.

      Το σύστημα πριν το ενταφιάσω, θα προσπαθήσω να δω τα τρωτά του σημεία και αν μπορώ να τα διορθώσω.

      Και θεωρώ ότι πριν σηκώσω τα χέρια επικαλούμενος συστημικό
      αδιέξοδο, θα του αλλάξω τα φώτα μπας και βρω κάποια ποιο
      λειοτυργική και συμβατή λύση μέσα στο σύστημα.

      Αν δεν μπορέσω, μαζί σου.

      Εκτιμώ όμως ότι έχουμε πολύ δρόμο βελτιωτικών ενεργειών πριν
      καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η αντιπροσωπευτική
      δημοκρατια δεν μας κάνει.

      Α, και εφόσον δεν μας κάνει ας έχουμε έτοιμη κατά νου και την εναλλακτική.

      Τί θα προτείνουμε αντί αυτής;

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 22:47:57

      Δεν ενταφιάζω το σύστημα, παλεύω να το σώσω.
      Γι' αυτό λέω "ή συγκρατείται η τάση ή...".
      Ή δηλαδή γίνονται τροποποιήσεις, όπως αυτές που αναφέρεις, οπότε γίνεται ξανά λειτουργικό για την πλειοψηφία ή επικρατεί πλήρως η συγκέντρωση κεφαλαίου που επιβάλλει και συγκέντρωση πολιτικής εξουσίας.

      Το ερώτημα σήμερα δεν είναι η εξεύρεση νέου συστήματος.
      Είναι η εξεύρεση κοινωνικών δυνάμεων, δυναμικών και συσχετισμών που θα επιβάλλουν τις τροποποιήσεις που λες.
      Γιατί με τη θέλησή τους αυτοί που έφεραν την κατάσταση εδώ, και προσωπικά περνάνε πολύ καλά σε αυτή την κατάσταση, δεν πρόκειται να τις δεχθούν.
      Είναι καθαρά παιγνίδι ισχύος.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 06/07/2011 22:52:22

      Άρα αγαπητέ φίλε η όλη υπόθεση είναι μια διελκυστίδα
      μεταξύ της διογκούμενης δυσαρεστημένης πλειοψηφίας που
      ζητά αλλαγές και της ισχυρής μειοψηφίας που αντιμάχεται
      με σκοπό τη διατήρηση του στατους.

      Λείπει ο καταλύτης.

      Ή δεν λείπει...;

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 23:01:20

      Η διογκούμενη δυσαρεστημένη πλειοψηφία για να επιβάλει κάτι χρειάζεται
      1. Ηγεσία
      2.Οργάνωση

      Το 3ο απαιτούμενο, η συγκυρία, προκύπτει όταν υπάρχουν τα δυο πρώτα.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 23:28:43

      Όχι.
      Έλεγα ότι το Κρυφό Σχολειό και οι μυστικές εταιρείες των Ελλήνων ήταν αντικείμενο διδασκαλίας της Ιστορίας, όχι νέα καθημερινή πρακτική.
      Βέβαια ο Ελληνισμός έτσι επιβίωσε, με αναδίπλωση στις κοινότητες.
      Αλλά τώρα έχει χαθεί η κοινοτική αλληλεγγύη. Αν προκύψει πάλι θα σηκωθούμε ξανά.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 06/07/2011 23:50:51

      Έχε πίστη στο κοινό των Ελλήνων, Προφήτη.

      Τίποτα δεν έχει χαθεί, αν δεν παραδεχτείς ότι το έχασες..

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ierofantis 07/07/2011 00:03:34

      ιεροφάντη, άλλο το πνεύμα άλλο ο ρεαλισμός.
      Δεν γίνεται προφανώς διαγωνισμός αισιοδοξίας.
      Οι πρόγονοί μας που σκλαβώθηκαν διατήρησαν πνεύμα αλλά δεν έπαυαν μέχρι την εθνεγερσία να είναι υπόδουλοι.
      Έλεγα ότι χάρη στα ιερά κόκκαλά τους θα κάναμε ένα νέο άλμα, αυτοί έκαναν για την ελευθερία, εμείς για πρόοδο και επέκταση.
      Αν ξανασκλαβωθούμε δεν θα είναι νοητική κατάσταση, θα είναι απτή υλική.
      Γι' αυτό απαιτείται ενέργεια ΤΩΡΑ.

    • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
     Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Προφήτης 06/07/2011 22:00:28

     Γι΄ αυτό και η λυσσαλέα προσπάθεια γιά υπαλληλοποίηση όλων.

   • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
    Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Επώνυμος 06/07/2011 21:59:04

    Ακριβώς!!!

 31. GIANNIS KOLLIAS avatar
  GIANNIS KOLLIAS 06/07/2011 19:50:17

  ναι κατα λάθος δεν έλεγαν κάτι τόσο καιρό
  ...όπως και το ΚΚΕ τώρα άρχισε να μιλάει για εθνική κυριαρχία και διαγραφή του χρέους
  Πιο πριν γενικότητες οτι θα πληρώσει νέα μέτρα ο λαός.

  Καλά φίλε ΠΠ περιμένεις αλήθεια τα ΜΑΤ να ενωθούν μαζί μας???
  Ο στρατός μπορεί τα ΜΑΤ και οι συμμορίες τύπου Δ ΠΟΤΕ!!!
  αν κάνεις ταχηρυθμα μαθήματα ενός μηνός με καζάκη,συνταγματολόγους κοκ το πολύ που θα πεύχεις είναι να σε σπάσουν απλά στο ξύλο από το να σε στείλουν στην εντατική του νοσοκομείου..
  Τι νομίζεις οτι οι δικοί μας ματατζήδες είναι διαφορετικοί από αυτούς των άλλων χωρών
  Και η ιστορία έχει δείξει οτι τα τα σώματα ασφαλείας που μένουν πιστά στα απολυταρχικά καθεστώτα μέχρι το τέλος είναι τύπου ΜΑΤ και η ασφάλεια...
  Μην έχεις φρούδες ελπίδες για εθνική συνείδηση και αξιοπρέπεια από εθνοχουλιγκάνια με εξάρτηση που πήγαν εκεί για να πέφτει το χιλιάρικο και μόνο...
  και δεν μιλάω για το σύνολο της ΕΛΑΣ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ GIANNIS KOLLIAS 06/07/2011 20:50:34

   Φιλε Γιαννη,
   τοσο ο στρατος οσο και ολοι οι ενστολοι εκτελουν διαταγες!..
   καλως.
   φαντασου στο μετωπο τα φανταρια να πεσουν σε συναισθηματισμους με τους μεμετηδες !.. δε θα το θελαμε !

   Ως Ελληνες πολιτες ομως, πιστευω η καρδια τους ειναι μαζι μας. Δεν ειμαστε Αμερικη ουτε Γερμανια. Η ψυχη του Ελληνα δεν πεθαινει κατω απο μια στολη.

   ΠΠ

 32. inkas avatar
  inkas 06/07/2011 19:55:49

  Συγχαρητήρια και από μένα Προφήτη! Θα σταθώ στο σημείο που αναφέρεις το σχόλιο κάποιου φίλου νεοδημοκράτη. Το σχόλιο του εκφράζει νομίζω το 90% των νεοδημοκρατών και είναι άποψη ''πολίτη'' με την κλασσική έννοια του όρου. Όταν ο Σαμαράς έλεγε στη ΔΕΘ ότι θα είναι πιο δύσκολο να πείσω τους ψηφοφόρους της ΝΔ να ξαναψηφίσουν, ήξερε πολυ καλά τι έλεγε γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει να κάνει με πελάτη-οπαδό-ψηφοφόρο-κλακαδόρο όπως είναι οι του πασοκ. Και ενώ το γνωρίζει ποντάρει στο ότι ανάμεσα στους τυφλούς ( πασοκ,λαος,κκε) θα προτιμήσουμε τον μονόφθαλμο (νδ). Μονόφθαλμος γιατί εδώ και καιρό επιμένει να πατάει σε δύο βάρκες και να δείχνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να πείσει τον εξωτερικό παράγοντα, κλείνοντας του το μάτι πολλές φορές, παρά να πείσει τον νεοδημοκράτη και τον ελληνικό λαό. Με συνέπεια να μην έχει ξεκάθαρη στρατηγική και να εκπέμπει θολό το όποιο μήνυμα θέλει να περάσει. Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και με μεσοβέζικες λύσεις δεν επιτυγχάνετε τίποτα. Οπότε ας αποφασίσουν να διαλέξουν εκεί στη συγγρού. Ή με μας ή με τους απένταντι. Διαφορετικά είναι ή συνένοχοι ή βλάκες. Χωρίς ερωτηματικό...

 33. Νικήτας avatar
  Νικήτας 06/07/2011 20:05:57


  Ανάλυση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος – Προωθήστε το

 34. BellaDonna avatar
  BellaDonna 06/07/2011 20:28:30

  Συγχαρητήρια!!! Πολύ ωραίο άρθρο...

  " ΠΠ : Συγγνώμη, έχετε διαβάσει τον Εφαρμοστικό Νόμο;

  ΤΣ : Ε, ναι…"

  Λοιπόν κάποιος, απο εδώ το είπε κάποια στιγμή, νομίζω ο ΠΠ, αλλά το διαπιστώνω καθημερινά, παντού και πάντα (απο τον άνεργο κι αμόρφωτο έως τον υπερ-πρύτανη των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών..) με τελευταίο, ένα εργαζόμενο στη Βουλή που ήρθε απο το μαγαζί :
  ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ οδηγίες χρήσης οταν αγοράζουμε κάτι- μαντεύουμε πως χρησιμοποιείται το προιόν..
  ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ για εξετάσεις στα σχολεία - αντιγράφουμε..
  Και κυρίως :
  ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ αυτά που υπογράφουμε - υποθέτουμε οτι είναι εντάξει....
  Εαν εσύ ρε άσχετε και αρπακολατζή Ελληνάρα δε διαβάζεις που βάζεις την υπογραφή σου και σου φταίνε οι άλλοι , πως περιμένεις ο κάθε βουλευτάριος (που ΕΣΥ με την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ψήφο σου ,όρισες για να σου πετάει κανένα ξεροκόμματο κι αυτός να καταβροχθίζει τη φρατζόλα) να διαβάσει το μεσοπρόθεσμο? Εεεεεεε?

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ BellaDonna 06/07/2011 20:44:59

   Ετσι ειναι δυστυχως !

   ΠΠ

 35. ierofantis avatar
  ierofantis 06/07/2011 20:39:44

  Αφού σε συγχαρώ θερμά για το άρθρο, επέτρεψέ μου να κάνω μια προσθήκη στην ακροτελεύτεια πρότασή σου.

  Ο ηγέτης που θα ακολουθήσει το πλήθος, δεν θα είναι αυτός που θα πει την πικρή αλήθεια της εθνικής και οικονομικής υποδούλωσης.

  Αλλά κυρίως αυτός που θα υποδείξει όραμα ανάταξης και αναστροφής της κατάστασης.

  Α, και κάτι άλλο. Πλαισιομένος από μαχητές και μπαρουτοκαπνισμένους, αποφασισμένους και έντιμους, όχι γιαλατζί πολεμάρχους με κολωνακιώτικες ανησυχίες...

  Και πάλι συγχαρητήρια.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ierofantis 06/07/2011 21:07:12

   Καλησπερα,

   εμενα πιο πολυ απ ολα μ αρεσει η συναινεση τυπου Πορτογαλιας !!
   (στην ακρη τα πολιτικα συμφεροντα, μπροστα τα Εθνικα ! - κατα Λαγκαρντ )

   δλδ συν 4 φαπες απο Moodys, συγχαρητηρια για τη συναινεση !! χα χα

   Που πατε ορε γιδοβοσκοι... με συναινεση σε βουτια στον κεαδα?

   ΠΠ

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 21:16:34

    +1000

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 21:17:36

    Και καταλήγουμε επαγωγικά στο συμπέρασμα της απογοητευτικής έλλειψης
    δυναμικού και ηγετικού πολιτικού δυναμικού στην Ευρώπη των τεχνοκρατών
    και των μανδαρίνων των Βρυξελλών.

    Και εδώ το πολιτικοποιώ το σχόλιο.

    Ο Σαμαράς φαντάζει όαση λογικής και μετρημένης προσέγγισης σε σχέση με τους ομολόγους του ή άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που με τους ερασιτεχνισμούς, την αβεβαιότητα και την ευθυνοφοβία τους οδηγούν την Ευρώπη σε οικονομική συρρίκνωση και τους λαούς τους σε αιματηρές θυσίες στο βωμό, άραγε, ποιας ωφέλειας;

    Έχει τη στόφα ηγέτη, έχει πλέον και τη συγκυρία που τον καλεί να ξεδιπλώσει την πολιτική του πλατφόρμα.

    Και μη γελιέσαι.

    Τα όσα λέει, ισχύουν όχι μόνο στα ελληνικά αλλά κυρίως στα ευρωπαϊκά πράγματα.

    Δεν ξέρω αν θα αδράξει την ευκαιρία.

    Εκτιμώ όμως ότι αν το κάνει θα γίνει σημείο αναφοράς διεθνώς.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ierofantis 06/07/2011 21:21:28

     Συμφωνω απολυτα !

     αρκει να προλαβουμε και για να μην δω την Ελλαδα να εντασσεται στο αρθρο 99 ! ;)

     ΠΠ

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 21:56:23

     "Ο Σαμαράς φαντάζει όαση λογικής και μετρημένης προσέγγισης σε σχέση με τους ομολόγους του..."

     Δεν σε προβληματίζει η συνάρτηση του εντελώς διαφορετικού background του ΑΣ με την εντελώς διαφορετική πολιτική του διαδρομή, σε σχέση με τους ομολόγους του;

     Πόσο προσηλωμένη στον εθνικό σκοπό, νοούμενο ως το καλό όλου του έθνους με την φυλετική έννοια, μπορεί αν είναι π.χ. η Λαγκαρντ που έχει βγει από τις συμβουλευτικές εταιρείες ;
     Ή ο Παπακωνσταντίνου;
     Αυτοί είναι μισθοφόροι της εταιρειοκρατίας.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 22:15:15

      Επειδή με έχει προβληματίσει και απασχολήσει, γιαυτό και από αυτό
      το φιλόξενο χώρο έχω κάνει απόπειρες αρθρογραφίας και σχολιασμού
      με εμφανή και ξεκάθαρη στόχευση.

      Η Κριστίν καλύτερα μιλάει τα αγγλικά από τα γαλλικά...

      Τί μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 22:19:17

      Αυτό που σού θυμίζει φοράει κολάν στο ποδήλατο ;

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 22:32:03

      Ωρε, τζιμάνι μου, ναι..!

      Και στο ποδήλατο, και στο τρέξιμο, και στο κανώ...

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ Προφήτης 06/07/2011 23:03:14

      Μπορούσε να ήταν ο Δρούτσας ...

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 23:25:00

      Πρέπει να του πεις όμως του Δημήτρη να προσέχει γιατί
      η τακτική επαφή του δέρματος με το λατεξ μπορεί να τον
      συγκάψει... αχαχαχαχχαχαχα

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ierofantis 07/07/2011 07:21:58

     Πολύ σωστή προσέγγιση. Το έχω σκεφτεί κι εγώ αρκετές φορές το ίδιο πράγμα.

 36. ierofantis avatar
  ierofantis 06/07/2011 21:29:19

  Και γιατί να μην ενταχθεί;

  Προστασία από τους πιστωτές μας θα ζητήσουμε...

  Επιλεκτική χρεοκοπία βέβαια, αφού δεν θα πληρώνουμε εμπροθέσμως
  αλλά από το να τα χάσουμε όλα καλύτερα το 99..!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ierofantis 06/07/2011 21:42:00

   ναι .. εννοουσα ΟΧΙ με ΓΑΠ στο "διακαστηριο" στην εκδικαση....χαχααα

   με σενα ΝΑΙ με χιλια...

   ΠΠ

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 21:52:03

    Και απ΄έξω από την αίθουσα, εσύ και ο Προφήτης να κάνετε
    επεισόδια...

    ΚΟΛΑΣΗ

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 22:20:02

    ΠΠ,
    Είναι off topic αλλά στο χρωστάω από άλλο σχόλιο!

    The world is full of Kings and Queens, who blind your eyes and steal your dreams.
    It's Heaven and Hell.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 22:48:31

    Ίσως από τα καλύτερα που είπε ο μακαρίτης Ronnie
    James Dio...!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 21:49:53

   Άσχετο. Στην εκδίκαση της αίτησης του ΑΛΤΕΡ ξέρετε ποιος ήταν πρώτος που ζητούσε να μην ενταχθεί (στο 99);
   Ο ιδιοκτήτης του οικήματος στο Μπουρνάζι.
   Οι "υπηρέτες της ενημέρωσης" λειτουργούν ωραία και καλά, εκπέμπουν, "ενημερώνουν το λαό", φεσώνοντας τον άνθρωπο.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 21:54:22

    Γιαυτό και εμείς θα πουλήσουμε όλα χοντρική που λέει και ο
    ΠΠ και μετά θα πάμε στο 99.

    Όχι πριν.

    Και στη θέση του ατυχούς ιδιοκτήτη του οικήματος
    θα βρεθούν οι δανειστές μας, που θα είναι και ιδιοκτήτες.

    Σατανικό...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 06/07/2011 21:55:18

    Τωρα θα με παρεξηγησουν.. αλλα το θεμα αλτερ και οι δανειστες αλλα και οσοι εχουν απαιτησεις.. θελουν να τη γλιτωσει να πληρωθουν !!
    ακουσα πηγαν στο δικαστηριο και παρακαλουσαν !
    η Leo Burnett εκανε αιτηση να υπαχθει κ αυτη...

    σου θυμιζει κατι αυτη η εικονα ?????? οεο

    ΠΠ

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 06/07/2011 21:59:48

    "Και στη θέση του ατυχούς ιδιοκτήτη του οικήματος
    θα βρεθούν οι δανειστές μας, που θα είναι και ιδιοκτήτες. Σατανικό…".

    Καλά λένε ότι τα μυστικά ιερατεία ήταν πάντα η υπέρτατη εξουσία, "σατανικέ" μύστη.
    Οι προφήτες ήταν freelancers χαχα

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 22:16:07

    Ε, είχαν κατά καιρούς και οι Προφήτες τα ... τυχερά τους...!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 22:17:38

    ΠΠ, μετά το μέσο, ακολουθεί ο διαφημιστής.

    Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι διαφημιζόμενοι...

 37. garifalos avatar
  garifalos 06/07/2011 21:38:26

  ΤΟΥΣ ΨΉΦΙΣΕ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΉΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑΣΜΑ
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΨΉΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΏΣΟΥΝΕ
  ΤΟ ΛΙΓΌΤΕΡΟ "ΚΤΙΝΑΚΙΑ"

 38. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 06/07/2011 21:41:09

  Εκπληκτικό κείμενο, συγχαρητήρια! Είσαι μάλλον αληθινός προφήτης! free Greece now !!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

 39. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 06/07/2011 22:01:53

  Ο Σαμαράς φαντάζει όαση λογικής και μετρημένης προσέγγισης αλλά είναι πλαισιομένος από μαχητές και μπαρουτοκαπνισμένους, αποφασισμένους και έντιμους??????????????

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ΑΓΡΟΤΗΣ 06/07/2011 22:19:05

   Όχι. Ή για να μην αδικώ συλλήβδην, όχι από τόσους όσους χρειάζεται για να τραβήξει το καράβι Ελλάς εμπρός.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 22:21:27

    ιεροφάντη, δες πιο πάνω
    h**p://www.antinews.gr/2011/07/06/110913/#comment-756831

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Προφήτης 06/07/2011 22:35:04

     Εσένα, όπως και κάποιους άλλους, σε παρακολουθώ ανελλιπώς, γράφω - δε γράφω σχόλιο...

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ierofantis 06/07/2011 22:50:45

      ιεροφάντη => h**p://www.antinews.gr/2011/07/06/110913/#comment-756860

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ ierofantis 06/07/2011 22:29:15

    Ιεροφάντη με εκπλήσεις .......δυσάρεστα.... που είναι η αισιοδοξία σου?
    Δεδομένου ότι ο γιωργάκης τραβάει προς το πάτο το καράβι μαζί με τους ναύτες και οι λοιποί στέκονται στα μισόλογα- πολλάκις σωστά αλλά τι να το κάνεις?- μας μένει ο Σαμαράς σαν ύστατη ελπίδα και όχι μόνο, αφού δεν είναι το μη χείρον βέλτιστον και περιμένουμε την στιγμή που θα βάλει την φωνή και μέσα στο κόμμα του αρκεί να μην το κάνει πολύ αργά.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ ΑΓΡΟΤΗΣ 06/07/2011 22:56:16

     Την αισιοδοξία και τη μαχητικότητα την έχω.

     Μη γελιέσαι.

     Όμως χρειάζεται ακόμη δουλειά σε επίπεδο εκπροσώπησης και δημοσίου
     λόγου. Και δεν αναφέρομαι στο Σαμαρά και σε μερικούς πραγματικούς
     μαχητές που έχει στο πλάϊ του.

     Ωστόσο, οι πολιτικαντισμοί και οι ισορροπημένες μπουρδολογίες, δυστυχώς δεν
     αποτελεί θλιβερό προνόμιο μόνο των κυβερνητικών...

 40. ierofantis avatar
  ierofantis 06/07/2011 23:09:02

  Έχουμε δρόμο λοιπόν...

  Κυρίως ως προς την Οργάνωση. Η Ηγεσία εκκολάπτεται...

 41. ierofantis avatar
  ierofantis 06/07/2011 23:09:52

  Ο Δρούτσας φοράει μόνο στο τρέξιμο...

 42. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 06/07/2011 23:11:39

  Ας τους δείξει λοιπόν κάποιος την πόρτα εξόδου......ώρα είναι.
  Η γνώμη μου είναι ότι και η ΝΔ βοήθησε να φορτωθούμε τον Βενιζέλο όλοι μας , που δεν είναι Παπακωνσταντίνου αλλά πολύ χειρότερος- γδέρνει με το γάντι -.Δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι χειρότερο.
  Αν και στην καθημερινή ζωή οι απλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να αποδέχονται και να λειτουργούν σε αυτή την κατάσταση κάθε άλλο παρά προσωρινή, που ασφαλώς δεν πρέπει να γίνει έτσι και να ξυπνήσουν όλοι ξαφνικά τότε που θα νομοιμοποιηθούν νέα μέτρα για την 6η -που να την πάρει ο διάολος- δόση.

 43. mixalios avatar
  mixalios 06/07/2011 23:11:56

  Ρε σεις έλεος. Μετά από πέντε μέρες ματσακόνι, και το θεό δόξα, μπαίνω στο antinews και βλέπω να πλακώνεστε. Στην επαρχία τα βλέπουμε αλλιώς τα πράματα.Και θέλω να σας πληροφορήσω οτι αισθανόμαστε πολύ περήφανοι πού ιδρώνουμε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ mixalios 06/07/2011 23:22:59

   "..τα βλέπουμε αλλιώς τα πράματα.."
   Για λέγε περισσότερα..

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ mixalios 06/07/2011 23:49:21

   Από την δουλειά ή την ζέστη?

 44. ierofantis avatar
  ierofantis 06/07/2011 23:16:01

  Τελικά αυτός που θα δείξει την πόρτα εξόδου είσαι εσύ, εγώ, εμείς.

  Δεν ξέρω αν βοήθησε η ΝΔ να αναλάβει ο Μπένυ το Υπουργείο.
  Πάντως αν το έκανε, εγώ της βγάζω το καπέλο.
  Παραίτησε τον Πρωθυπουργό και σιγοκαίει στην ηλεκτρική καρέκλα
  το πουλέν του κόμματος...

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ ierofantis 06/07/2011 23:48:22

   Αυτή την δυνατότητα δυστυχώς δεν θα την έχουμε και γνωρίζοντάς το η επιλογή είναι δική μας.
   Ακόμα και αν γίνει όπως λες κάπου θα τρουπώσουν και θα κάνουν την δουλειά τους ή την δουλειά άλλων.
   σημ. Με παραξενεύει η απάντηση χωρίς ερώτηση.Φάκτορα το θαύμα σου.....

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 06/07/2011 23:50:42

    σημ.άκυρη λάθος

 45. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/07/2011 23:16:19

  Δεν έχουμε όμως πολύ χρόνο.
  Πάντα ήταν πιο γρήγοροι, και κατάφεραν να επικρατήσουν, τώρα τρέχουν σχεδόν μόνοι τους.
  Ο κόσμος κοιμήθηκε με Σύνταγμα και ξύπνησε με Εφαρμοστικό.
  Το 2009 ήσουν Έλληνας τώρα είσαι μνημονιακός υπήκοος.

 46. ierofantis avatar
  ierofantis 06/07/2011 23:20:44

  Χε, χε, χε

  Μνημονιακός υπήκοος, με ελληνική συνείδηση, δρω υπόγεια
  και ασύμμετρα μαζί με άλλους για την διάβρωση του επιβληθέντος
  καθεστώτος...

  Μου αρέσει η ιδέα.

  Εσένα;

 47. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/07/2011 23:21:15

  Σωστό...
  Όταν τον κυνηγάει ο Νταβούτογλου...

 48. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 06/07/2011 23:51:05

  Προφήτη , το κείμενο σου είναι σταθμός.

  Πως θα απελευθερωθεί όμως η Ελλάδα;
  Υπάρχει κάποιο κόμμα σήμερα που μπορεί να το κάνει;
  Που θέλει;
  Τα υπαρκτά κόμματα - μη κόμματα της καταρρέουσας μεταπολίτευσης έχουν τόση σχέση με το εθνικό συμφέρον όσο φιλέλληνας είναι ο Γιουνκερ.

  Όμως ο νέος κύκλος ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξει πριν κλείσει ο παλιός όπως ο προηγούμενος και οι προηγούμενοι του προηγούμενου.

  Αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας ο λύκος φυλάει τα πρόβατα.
  Όπως και το 74...
  Όσοι από το πολιτικό προσωπικό δεν είναι ενταγμένοι σε εταιρική σχέση οφείλουν να το κάνουν τώρα.
  Και υπάρχουν κάποιοι λίγοι γνωστοί και πολλοί αγνωστοι.
  Αλλά πρέπει να τολμήσουν.

  Νέα μεταπολίτευση τώρα , όχι πάνω στα αποκαΐδια της παλιάς .
  BRING POLICY BACK
  SAVE GREECE NOW.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 07/07/2011 07:15:41

   Ο ατομικός ηρωισμός μας θα σώσει την κατάσταση. Ας μην τα περιμένουμε από ένα κόμμα, ας μην τα περιμένουμε από έναν ηγέτη. Ας ενεργήσουμε σαν να επρόκειτο σε κάθε περίπτωση να σωθεί από εμάς η Ελλάδα.

   • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
    ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ Επώνυμος 07/07/2011 08:09:26

    Αγαπητέ Επώνυμε.
    Καταρχήν εύχομαι βίον ανθοσπαρτον.
    Δεν διαφωνούμε .
    Η κρίση όμως που βιώνουμε σήμερα είναι κρίση δημοκρατίας.
    Η κρίση της δημοκρατίας στα σύγχρονα αστικά κράτη , αντανακλά την ποιότητα και την λειτουργία των κομμάτων της και την υποκατάσταση τους από την εταιρεία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕ.
    Ο ατομικός ηρωισμός όσων δεν εργάζονται για την εταιρεία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕ είναι η αναγκαία συνθήκη.
    Για να καταστεί όμως και ικανή είναι απαραίτητο να εκφρασθεί και ως συλλογικό πρόταγμα.
    Δεν έχει υπάρξει άλλος τρόπος.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 07/07/2011 11:09:48

   Πέτρο, η αγανάκτηση μόνη δεν φτάνει.
   Τα κινήματα μόνα δεν φτάνουν.
   Τα κόμματα, όπως είναι σήμερα, δεν φτάνουν.
   Μόνος δρόμος φαίνεται η προσπάθεια ώστε η συσσωρευμένη οργή να επιφέρει αλλαγή πολιτικής στα κόμματα, για σθεναρότερη υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.

   • Πετρος Μ. avatar
    Πετρος Μ. @ Προφήτης 07/07/2011 11:48:22

    Προφήτη συμφωνώ απολύτως.
    Και πάλι συγχαρητήρια για το κείμενο.

 49. ierofantis avatar
  ierofantis 06/07/2011 23:55:22

  Με περιμένει δύσκολη μέρα αύριο...

  Λυπάμαι που πρέπει να αποχωρήσω.

  Προφήτη και πάλι τα συγχαρητήριά μου για το άρθρο σου. Σε ευχαριστώ για το διάλογο, όπως και τον ΠΠ και όλους τους φίλους που συμμετείχαν.

  Καλή συνέχεια από τον ... Ierofantis.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ierofantis 07/07/2011 00:04:53

   Καλό Ξημέρωμα ιεροφάντη

 50. mayrh_trypa avatar
  mayrh_trypa 07/07/2011 00:02:54

  Στα φοιτητικά μου χρόνια μέσα από συζητήσεις και ζυμώσεις είχαμε οδηγηθεί σε μια υπόθεση εργασίας που θα την ονομάσω ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Ας πούμε αυτό το πολύχρωμο εργοστάσιο παράγει τηλεοράσεις. Είναι το ΜΠΛΕ εργοστάσιο που εδρεύει στην Αμερική, ΚΟΚΚΙΝΟ στην πρώην Σοβιετική Ένωση και ΠΡΑΣΙΝΟ στην πρώην ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ.
  Το πρώτο δραστηριοποιείται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα της Ελεύθερης Οικονομίας, το δεύτερο στο Καπιταλιστικό Σύστημα της Κρατικής Οικονομίας και το τρίτο στο καπιταλιστικό σύστημα της Αυτοδιαχειριζόμενης Οικονομίας. Ορίζουμε και τα τρία συστήματα καπιταλιστικά γιατί χρειάζεται Κεφάλαιο σε κάθε μορφή συστήματος από τα τρία και να διατεθεί σε οποιαδήποτε μορφή αυτό το κεφάλαιο, σε έναν συνδυασμό χρήματος, επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας και εργατικού δυναμικού για να παράγει το προϊόν του. Την τηλεόραση.
  Το ερώτημα μας δεν είναι πιο από τα τρία εργοστάσια παράγει το καλύτερο προϊόν. Το ζήτημα που εξετάζουμε είναι ότι και τα τρία εργοστάσια για να πετύχουν τον σκοπό τους χρειάζονται την ίδια δομή μέσα τους. Χρειάζονται την διοίκηση, το επιστημονικό προσωπικό, τους επιστάτες του και όλο το υπόλοιπο της αναγκαίας πυραμίδας που φτάνει μέχρι την βάση της στο εργατικό προσωπικό.
  Αυτή η ΔΟΜΗ της ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ δεν παράγει θέσεις εξουσίας μόνο μέσα στο εργοστάσιο που η ανάγκη της παραγωγής τις παγιοποιεί για τον κοινό σκοπό που είναι το παραγόμενο προϊόν αλλά αποτυπωμένο στο πεδίο της κοινωνίας παράγει μέσα στον κορμό της και σχέσεις εξουσίας και ταξικότητα που χαρακτηρίζει την κοινωνική διαστρωμάτωση.
  Τότε λοιπόν είχαμε καταλήξει με αυτό το απλό παράδειγμα σε δύο εύλογα συμπεράσματα. Το ένα ήταν ότι είτε ο κομμουνισμός είτε ο σοσιαλισμός επί του πεδίου της πραγματικής ζωής παράγει ταξικές διαστρωματώσεις από την στιγμή που ενστερνίζεται τις ίδιες πολιτισμικές αξίες με τον καπιταλισμό και το δεύτερο ότι το ίδιο το προϊόν και η τεχνολογία του ενσωματώνει τελικά αυτήν την ταξικότητα και την συμβολίζει παρόλο που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να την αντιληφθεί.
  Είχαμε δίκιο τότε και το πόσο δίκιο είχαμε φαίνεται από το πόσο εύκολα τελικά εντάχθηκαν οι κοινωνίες αλλά και οι παραγωγικές τους μονάδες των πρώην κομμουνιστικών η σοσιαλιστικών αυτοδιαχειριστικού μοντέλου χωρών. Σοβιετική Ένωση, Κίνα, Γιουγκοσλαβία τα πιο άμεσα χειροπιαστά παραδείγματα.
  Εκείνο που η νεανική μας σκέψη αδυνατούσε να δει ήταν το πιο σημαντικό από όλα αυτά. Συνδεδεμένοι με τις ιδεολογίες μας και τις ιδεοληψίες μας, επηρεασμένοι από τις πολιτικές μας αναφορές και σχέσεις δεν μας ήταν δυνατόν να το δούμε, να το διακρίνουμε να το κατανοήσουμε. Νομίζω ότι για τον περισσότερο κόσμο ακόμα αυτό είναι ο κανόνας, ο διανοητικός νόμος και κυβερνήτης στην σκέψη μας.
  Τι εννοώ. Επειδή όταν αντιπαρατίθεσαι με κάτι, για παράδειγμα το σύστημα, δεν μπορείς να αντιληφθείς παρά μόνο ότι είσαι απέναντι του άρα ότι στέκεσαι κάπου διαφορετικά από αυτό. Σου είναι αδύνατον να σκεφτείς ότι είσαι μέρος του. Το αντιλαμβάνεσαι σαν κάτι ξέχωρο από την ύπαρξη σου, άσχετα αν και μια ώρα πριν ακόμα ήσουν κομμάτι του και που η διαφωνία σου μαζί του σε ριζοσπαστικοποίησε και σε έφερε σε αντιπαράθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ουσία δεν αντιπαρατίθεσαι με το ίδιο το σύστημα αλλά με τους ανθρώπους του συστήματος.
  Πρέπει να αντιληφθείς και είναι εξαιρετικά δύσκολο, ότι το σύστημα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αυτό όχι επειδή άνθρωποι το διαχειρίζονται. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπως ο ανθρώπινος οργανισμός επειδή διέπεται από τους νομοτελειακούς κανόνες του που καθορίζουν ακόμα και την εξέλιξη του, ακόμα και ποιος τύπος ανθρώπου και χαρακτήρα θα το υπηρετήσει, ποιοι νόμοι θα το λειτουργήσουν και όλα αυτά και επιμένω να δώσετε προσοχή σε αυτό το σημείο, όχι επειδή κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται στην πυραμίδα του και κάποιοι άλλοι στην βάση της πυραμίδας.
  Μέσα στον χρόνο και στην εξέλιξη του λειτουργεί είτε με αυτούς είτε χωρίς αυτούς. Έχει αναπτύξει τόσο πολύπλοκες σχέσεις εξάρτησης που απλώνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού που ενεργεί αυτορυθμιστηκά και το πιο σημαντικό αόρατα, έξω από το πεδίο της όρασης μας.
  Το πιο ισχυρό του εργαλείο δε, είναι η ικανότητα του να ενσωματώνει τις αντιθέσεις του. Το κάνει είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο. Γνωρίζει ότι ο βιολογικός χρόνος του κάθε ανθρώπου είναι κατά πολύ μικρότερος από τον δικό του βίο.
  Οι δε διαχειριστές του γνωρίζουν ακριβώς αυτή την δύναμη του και επενεργώντας όπως πάντα στην ιστορία κάνει μια δύναμη εξουσίας, την χρησιμοποιούν και για την αναπαραγωγή της εξουσίας τους αλλά και για την μετεξέλιξη εκείνη που θα τους κρατά γραπωμένους σε αυτήν.
  Οι έννοιες κίνημα, πολιτικό υποκείμενο όπως και κάθε αντίστοιχο είναι έννοιες που εντάσσονται μέσα σε αυτήν την φύση του συστήματος και για αυτό το σύστημα έχει την ικανότητα να τις απορροφήσει. Έχει από πριν δημιουργήσει τους όρους ενσωμάτωσης τους και κατά συνέπεια της αποριζοσπαστικοποίησης τους.
  Το σύστημα περιμένει στην γωνία όχι τόσο επειδή υπάρχουν εκείνοι που κινούν τα νήματα του και εδώ εφιστώ την προσοχή μας, αλλά επειδή γνωρίζει σαν ζωντανός οργανισμός ότι προκαλεί αντιδράσεις. Επίσης γνωρίζει αυτός ο ζωντανός οργανισμός ότι ο μεγαλύτερος φόβος στην άκρη της σκέψεων όσων συμμετέχουν στην σύγκρουση, είναι το μετά. Δηλαδή έστω και υπερισχύει η γραμμή των αγανακτισμένων, έστω ότι νικά η θέληση ενός λαού και επιβάλει μέσα από την μάχη και την σύγκρουση μια νέα πολιτική κατάσταση, πως και με ποια εργαλεία, με ποιους θεσμούς πέρα από τους γνωστούς καθιερωμένους θα μπορέσει να το κάνει; Όπερ και σημαίνει ότι αν προκύψει από ένα πολιτικό κίνημα, ένα πολιτικό υποκείμενο, ένα κόμμα για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσει τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη κατάσταση πραγμάτων και πολιτικής ηγεμονίας.
  Αυτό δεν έγινε και το 1981; Το ΠΑΣΟΚ ενσωμάτωσε μέσα του τον πολιτικό και κοινωνικό ριζοσπαστισμό που εθνικές ήττες και προδοσίες από την μια, η κοινωνική αδικία από την άλλη, οι αγκυλώσεις των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων από την παράλλη το έφεραν στην πολιτική εξουσία και διακυβέρνηση.
  Παρόλο που έτσι ήταν τα πράγματα και με την βοήθεια του διαβρωμένου πρακτορικού χαρακτήρα της ηγεσίας του κατόρθωσε και επιβλήθηκε σε όποιο υγιές στοιχείο του είτε δια της ενσωμάτωσης είτε δια της αποβολής, αποριζοσπαστικοποίησε την Ελληνική κοινωνία και έθεσε και επέβαλε όλους τους όρους αλλοτρίωσης της.
  Πολλοί αντιπαρατέθηκαν είτε με το πρόσχημα είτε γιατί πίστευαν ότι θα τα κατάφερναν καλύτερα στην διαχείριση της εξουσίας. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να νικήσει σε κάποιες εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό που μας διαφεύγει από την εικόνα, όπως μπερδεύουμε τις λέξεις αλήθεια με την λέξη πραγματικότητα, ότι όλη και κάθε αντιπαράθεση ακόμα και των πιο ακραίων πολιτικά ανθρώπων, είτε αναρχικών της αριστεράς είτε αναρχικών της δεξιάς είτε και αυτών των ίδιων που επιλέγουν την ένοπλη πάλη, είτε από ιδεολογία είτε επειδή πρακτορεύουν και υπηρετούν μυστικές υπηρεσίες, όλα και όλοι είναι μέρος του ζωντανού οργανισμού που ονομάζεται ΣΥΣΤΗΜΑ.
  Αν ένας λαός κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο και όλο το υπόλοιπο κομμάτι του είτε νοητά είτε ενεργά υποστηρίζει μια τέτοια δράση ποιος είναι ο λόγος να αναζητήσουμε τις λέξεις μαζικό κίνημα η πολιτικό υποκείμενο; Επειδή το σύστημα είμαστε και εμείς και επειδή μας θέτει από τα πριν τα όρια της δράσης, μας περιμένει για μια ακόμα φορά στην γωνία για να μας περιγελάσει με την ενσωμάτωση μας.
  Κρατάει σαν παντιέρα φόβου απέναντι μας το δήθεν άγνωστο μιας άλλης πολιτειακής διακυβέρνησης, την παντιέρα της επιβουλής ξένων εχθρικών κρατών αν βρεθούμε αδύναμοι από τις εσωτερικές μας συγκρούσεις να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας σύνορα, κρατάει την παντιέρα του τραπεζικού δομικού συστήματος για το πώς θα λειτουργήσει η οικονομία και η δουλειά του καθένα μας και περιμένει το ποτάμι της αγανάκτησης μας και της ριζοσπαστικοποίησης μας να χυθεί μέσα στην κοίτη που ήδη του έχει ετοιμάσει!
  Είμαστε ο μόνος λαός που μπορεί να συλλάβει με διανοητική πληρότητα και με εργαλεία την γλώσσα και την σοφία της που μπορεί να απελευθερώσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και όλους τους λαούς του κόσμου, ή όσους λαούς θα θέλανε η θα μπορούσανε να απελευθερωθούνε.
  Νέα πολιτικά εργαλεία η καλύτερα η επαναχρησιμοποίηση τους η επανανακάλυψη τους είναι η Πνύκα και οι Άριστοι. Η κλήρωση αντί της εκλογής για την διαχείριση της Πνύκας και η εκλογή δια της κλήρωσης για τους Άριστους. Κάθε πλατεία μια Πνύκα και κάθε περιοχή τους Άριστους της. Όλοι αιρετοί και υπόλογοι.
  Αυτοί θα ήταν δύο κοινωνικοί θεσμοί που θα ξαναφέρνανε την πολιτική πίσω να ταυτιστεί πάλι με την κοινωνία και να ξεφύγει από την καμαρίλα και το σκοτάδι που το ΣΥΣΤΗΜΑ την έχει τοποθετήσει.
  Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην πολιτική σκέψη να κυριαρχήσει επί της οικονομίας και η ριζοσπαστικοποίηση που έχει φέρει αυτός ο μετασχηματισμός του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ παγκόσμια να αποκτήσει εκείνα τα ποιοτικά, πολιτικά, πολιτισμικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που θα δώσουν στην ανθρωπότητα να κάνει εκείνο το άλμα που θα την φέρει από την Βαβαρότητα που ζεί στην ανθρωπιά, την ευγένεια, τις αξίες και τις αρετές της δικαιοσύνης, της τιμιότητας, της φιλοπατρίας, του ήθους.
  Πρέπει η πολιτική σκέψη και πράξη να επιστρέψει στην πατρίδα της την Ελλάδα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ mayrh_trypa 07/07/2011 01:36:15

   Ευχαριστώ για την παρέμβαση. Θίγεις δυο τεράστια ζητήματα.
   Αποτελούν τον πυρήνα βαθύτερων προβληματισμών μου.
   Πρώτον ότι "Σύστημα" είμαστε όλοι μας, σε αντίθεση με τους ανώριμους που ενώ, ενίοτε, θησαυρίζουν απ' αυτό παριστάνουν τους "αντισυστημικούς".
   Δεύτερον την ανάγκη αρχής των αρίστων.
   Δεν επιδέχονται βιαστικό σχολιασμό. Ελπίζω να επανέλθω με κείμενο σχετικά.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ mayrh_trypa 07/07/2011 07:14:17

   Φάκτορα, ίσως αξίζει αυτό το κείμενο να γίνει χωριστή ανάρτηση. Πολύ ουσιαστικές κουβέντες. Πάρα πολλά από αυτά που λέει το κείμενο υπήρξαν και δικοί μου προβληματισμοί, που εδώ όμως εκτίθενται με ξεχωριστή πληρότητα και συστηματοποίηση, έτσι ώστε να θέτει το ζήτημα στις πραγματικές τους διαστάσεις.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ mayrh_trypa 07/07/2011 07:54:22

   καλημερα,
   εξαιρετικη παρεμβαση. περα για περα αληθεινη.
   την αξια καθε συστηματος την γνωριζουν ΜΟΝΟ οι διαχειριστες του.
   καθε εξωτερικος "παρατηρητης", εχωντας τη δικη του συνειδηση, εμπειριες και προκαταληψεις αναλυει αθυτο που παρατηρει με εναν διαφορετικο τροπο.
   τα συμπερασματα καθε παρατηρητη ειναι διαφορετικα.

   το ιδιο συμβαινει με τις επιστημες. στα πειραματα για παραδειγμα. ο παρατηρητης εχει τις παραδοχες του και αναμενει? καποια αποτελεσματα..
   το παρατηρουμενο εχει τη δικη του δυναμικη, οπως στην Αστριοφυσικη ( οπου κανεις δεν γνωριζει τι παρατηρει, αλλα φανταζεται οτι παρατηρει αυτο που "θελει" να αναγνωρισει !! )

   Παρατηρητης και παρατηρουμενο Συστημα εχουν τη δικη τους συνειδηση και αξιες.

   Ενας μου ειχε πει... " κανεις λαθος, διοτι εχεις λαθος αντιληψη και αυτο δεν ειναι λαθος ! ειναι σαν να να μου λες οτι γνωριζεις οτι ενας σκυλος που σε κοιτα απο ενα τζαμι γνωριζει οτι εσυ μαγειρευεις....!! μεσα στην κουζινα σου "

   φιλικα

   ΠΠ

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/07/2011 10:31:21

    Καλημέρα
    Από την άλλη αν εξαλειφθούν οι κοινές σταθερές, υπό την επέλαση ενός χαοτικού υποκειμενισμού που επιθυμούν οι "πονηροί", αν δηλ. η κοινωνία γίνει άθροισμα ασύνδετων μονάδων, αφού καθένας θα είναι "η γνώμη του", αυτό θα αποτελέσει την παιδική χαρά των συστημικών διαχειριστών του χάους. Αυτών δηλ. που μέσα στις κατακερματισμένες μονάδες διατηρούν μηχανισμό και δύναμη. Εκεί το πηγαίνουν, βλέπε και εξελίξεις με υποβάθμιση της Παιδείας.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 07/07/2011 10:59:22

     Καλημερα,
     εγω το μονο που παρατηρω ειναι ενας Χαοτικος Εκβιασμος και σκοπο τη δημιουργια ΕΝΟΧώΝ στους ανυποψιαστους.

     ΠΠ

     • mayrh_trypa avatar
      mayrh_trypa @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/07/2011 16:55:26

      Προφήτη, Επώνυμε, Πόρτα Πόρτα, σας ευχαριστώ και με τιμάτε!
      Είναι φανερό ότι μελετώντας την παγκόσμια ιστορία παραδίπλα με την Ελληνική, διαπιστώνεις ότι ένα κέραιο θέμα που προκύπτει είναι πως τελικά δεν ήταν ζήτημα αλλαγής διαχειριστών στο πεδίο της πολιτικής εξουσίας.
      Δεν είναι καν ζήτημα αλλαγής στον τρόπο διαχείρισης των μέσων παραγωγής και της ιδιοκτησίας τους.
      Πρώτα από όλα η πράξη της συσσώρευσης είτε αφορά τις σιταποθήκες της Αιγύπτου για την σίτηση των υπηκόων την εποχή των Φαραώ είτε για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στην Βρετανία στις αρχές του 19ου αιώνα είτε για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σιδήρου στα Ουράλια στην Σοβιετική Ρωσία είτε των κοιτασμάτων του πετρελαίου στην Σαουδική Αραβία είναι η ίδια.
      θα κάνω ένα άλμα στον χρόνο και θα παω το 1215. H Magna Carta. Φαντάζομαι ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι πηγές εξουσίας του Αμερικανού προέδρου για παράδειγμα στηρίζονται σε αυτό το κείμενο που οριοθέτισε την σχέση εξουσίας του Βασιλιά της Αγγλίας με τους Αγγλους Ευγενείς και επίσης εξίσου σημαντικό το κληρονιμικό δικαίωμα στους απογόνους των Ευγενών - Γαιοκτημόνων, που μέχρι τότε ο θάνατος τους στην υπηρεσία του βασιλιά σήμαινε και απώλεια της γης τους. Αν κάποιος νομίσει ότι είμαι γραφικός διαβάζοντας το θα τον παραπέμψω στο κείμενο του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για ποιόν λόγο δεν μπορούσε ο Πρόεδρος Κλίντον να δικαστεί όσο ήταν πρόεδρος όπως ζητούσε με την μύνηση της η κυρία Τζόουνς. Το κληρονομικό δικαίωμα των Αγγλών Ευγενών Γαιοκτημόνων στην γή τους κατέστει ιδιοσυστασία του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που ορίζεται σε δύο παραμέτρους παντελώς διαστροφικές για όποιον σκέφτεται Ελληνικά και γνωρίζει το περιεχόμενο της Δημοκρατίας. Το ένα ήταν η εξίσωση Democracy=free Economy και το δεύτερο Democracy and political rights= preperty ownership. Ακόμα και σήμερα στην Αγγλία οι άνθρωποι που στερούνται κατοικίας δεν λαμβάνουν ποτέ το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές.
      Στο προκείμενο μας ότι η Οικονομία εξουσία Επιβάλεται στην Πολιτική εξουσία (σαν δραστηριότητες των ανρθώπων) ήταν και παραμένει το εργαλείο όπου οι λίγοι επιβάλονται στους πολλούς.
      Κάθε άνθρωπος που γνωρίζει Ελληνικά και θέλει να προσδιορίσει την λέξη Δημοκρατία, γνωρίζει ότι αυτό δεν σχετίζεται με τίποτα στον έχω η δεν έχω περιουσία. Επίσης με τίποτα δεν σχετίζεται στο πόσο περιουσία έχω. Σχετίζεται με το οτι σε μια οργανωμένη κοινωνία ανθρώπων η πολιτική τους οργάνωση τους εξασφαλίζει την υποχρέωση πρώτα από όλα και το δικαίωμα κατα δεύτερον να διαχειρίζονται τα κοινά τους (Πολιτικά και Οικονομικά).
      Δεν είναι εργαλείο για να δημεύσουν την περιουσία ενος πλούσιου ανθρώπου (απλά και ο πλούτος εμπεριέχει το μέτρο) αλλά διασφαλίζουν ότι ο πλούσιος άνθρωπος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πλούτο του για να δυναστεύσει τους πολλούς. http://www.antinews.gr/2011/07/06/110913/
      Μην ξεχνάμε ότι η Σεισσάχθεια προηγήθηκε της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και η δεύτερη εμπερείχε την γνώση του που μπορεί να οδηγήσει μια ολόκληρη κοινωνία η δύναμη του πλούτου και των τυράνων.
      Ήταν η νίκη της Πολιτικής επί της Οικονομίας όχι με έναν εκδικητικό τρόπο (γιατί κάθε εχέφρων αντιλαμβάνεται την ανάγκη της συσσώρευσης) αλλα με εξισοροποιητικό τρόπο μιας κοινωνίας που αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα και του πρώτου πλούσιου και του ς τελευταίου οδοκαθαριστή και πως ολοκληρη η δυναμικη της προκαλεί αυτη την συσσώρευση!
      Βάζω όλους αυτους προβληματισμούς και ζήτησα την επιστροφή της Πολιτικής Σκέψης στον τόπο που γεννήθηκε γιατί είναι αλήθεια ότι μόνο από αυτό τον τοπο και από αυτή την μεγαλειώδη συσσωρευμένη διάνοια μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα.
      Επιτέλους δεν είναι δυνατόν να κερδίζουμε όλους τους πολέμους και να χάνουμε όλες τις περιόδους Ειρήνης όπως αναφέρει σε κάποιο του βιβλίο ο Ρένος Αποστολίδης

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ mayrh_trypa 07/07/2011 20:15:55

      Εξαιρετικός

 51. mayrh_trypa avatar
  mayrh_trypa 07/07/2011 00:10:49

  καλό ξημέρωμα σε όλους σας

 52. danaos avatar
  danaos 07/07/2011 00:25:32

  Προφήτη τώρα μόλις το διάβασα!Άρθρο σταθμός!Απ' τα καλύτερα κείμενα!Εύγε!

 53. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 07/07/2011 00:29:55

  Πρόκειται για ένα κείμενο με βαθύτατους προβληματισμούς.Τα σχόλια μου περιττεύουν.

 54. Γιώργος avatar
  Γιώργος 07/07/2011 16:43:41

  Θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά...
  θέλουμε να πάρουμε την έλλαδα μας πίσω από τους δοσίλογους, τους τοκογλύφους

 55. demgroc avatar
  demgroc 08/07/2011 20:49:59

  Eλευθερώστε την Ελλάδα

  από την ανοχή στην παραβατικότητα

  από την ανοχή στην αυθαιρεσία

  από την ανοχή στην ασχήμια.

  από την ανοχή στην παρανομία και την εγκληματικότητα.

  από τους ψεύτες και κλέφτες πολιτικούς.

  από τους βολεμένους άρπαγες μικροαστούς.

  από τους κλέφτες και διαπλεκόμενους φοροκλέφτες επιχειρηματίες.

  από τους μαυρογιαλούρους της βολής.

  από τα μιλιούνια των λαθρομεταναστών που κοντεύουν να μας πνίξουν.

  από τους συνδικαληστές-σοσιαληστές-λαμόγια του δημοσίου.

  από την παγκοσμιοποίηση που σημαίνει Ελλάδα πουλημένη.

  από τους νεοταξίτες του τζέφρυ και της μπίλντερμπεργκ.

  Σώζουμε την ελλάδα από τον γκρεμό ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πριν είναι πολύ αργά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.