#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Eντυπωσιακή φθορά της κυβέρνησης


Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει ενταθεί στους τομείς που αφορούν οικονομία και ανάπτυξη
Του Γιαννη Mαυρη

Το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου συμπίπτει πλέον με τη συμπλήρωση δέκα μηνών διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Η σημαντική φθορά που έχει επιφέρει η κοινωνική δυσαρέσκεια, σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αποτυπώνεται ευδιάκριτα στις στάσεις των πολιτών, τόσο απέναντι στις ασκούμενες (ή μη ασκούμενες) κυβερνητικές πολιτικές όσο και απέναντι στα πρόσωπα που τις υλοποιούν. Η μέτρηση της Public Issue γίνεται σε δύο επίπεδα:

1) Αφενός αποτυπώνει με βάση αναλυτικούς δείκτες αξιολόγησης την παρούσα κατάσταση σε δεκαεννέα (19) τομείς άσκησης κυβερνητικού έργου, καθώς και τις μεταβολές που έχουν επισυμβεί κατά τομέα, στο κρίσιμο α΄ εξάμηνο του 2010.

2) Αφετέρου, με βάση μια 10βάθμια κλίμακα αξιολόγησης, καταγράφει τη σημερινή εικόνα δεκαέξι (16) υπουργών (συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού, ο οποίος διατηρεί και την ιδιότητα του ΥΠΕΞ).

Η σημερινή κατάσταση στους επιμέρους τομείς του κυβερνητικού έργου, που διαπιστώνουν οι πολίτες, αντιπαραβάλλεται με εκείνη που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη μέτρηση του περασμένου Μαρτίου, δηλαδή πριν από την υπογραφή του Μνημονίου. Οι τομείς άσκησης πολιτικής που αξιολογούνται δεν αντιστοιχούν επακριβώς («ένα προς ένα») στα υπάρχοντα υπουργεία, δηλαδή στην υφιστάμενη διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και στις αλλεπάλληλες διοικητικές αλλαγές που έχουν επισυμβεί σε αυτήν. Λόγω της αλληλοεπικάλυψης των αρμοδιοτήτων που υφίσταται, είτε για αντικειμενικούς είτε για ιστορικούς-πολιτικούς λόγους, κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο. Ωστόσο, οι επιλεγμένοι τομείς αφορούν αυτό που ουσιαστικά προσλαμβάνει υποκειμενικά και κατανοεί ο πολίτης, ως «διακυβέρνηση».

Η φθορά της κυβέρνησης είναι σήμερα εντυπωσιακή. Αν και έχουν μεσολαβήσει μόνον 10 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, η σημερινή εικόνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη του προκατόχου της, το καλοκαίρι του 2009. Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει ενταθεί στο σύνολο των έξι (6) τομέων του κυβερνητικού έργου, που αφορούν την οικονομία και την ανάπτυξη (ανεργία, πληθωρισμός, γεωργία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιφερειακή ανάπτυξη και τουρισμός). Από τους 19 συνολικά τομείς της διακυβέρνησης που αξιολογούνται, μοναδική σχετική επιτυχία της κυβέρνησης (με κριτήριο το ποσοστό της βελτίωσης να υπερτερεί του ποσοστού επιδείνωσης ή της στασιμότητας) αποτελεί η «αστυνόμευση στις γειτονιές». Γενικότερα, βελτίωση εξακολουθεί να καταγράφεται μόνον στους τομείς του κυβερνητικού έργου που αφορούν «τον νόμο και την τάξη» (αστυνόμευση, εγκληματικότητα, μετανάστευση, ναρκωτικά), τομείς οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι σε τρεις τομείς του κυβερνητικού έργου (ανεργία, ακρίβεια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις), τα ποσοστά επιδείνωσης κυμαίνονται σε ποσοστό άνω του 90%, ενώ σε άλλους τρεις (ασφαλιστικό, τουρισμός και εγκληματικότητα) τα ποσοστά επιδείνωσης προσεγγίζουν το 70%.

Από την άλλη πλευρά, η κυβερνητική φθορά και οι επιπτώσεις του Μνημονίου αποτυπώνονται εμφανώς και στο επίπεδο των προσώπων (υπουργών): Με εξαίρεση τον υπ. Προστασίας του Πολίτη (6,3), τον υπ. Αμυνας (6,3) και τον ίδιο τον πρωθυπουργό - ΥΠΕΞ (6,1), κανείς άλλος δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τη «βάση» της αξιολόγησης (που στην κλίμακα 1 - 10 είναι 5,5). Αν και όλοι ανεξαιρέτως καταγράφουν στο τρίμηνο αρνητική μεταβολή, τη μεγαλύτερη μείωση σημειώνουν οι υπουργοί: Οικονομικών (-2), Απασχόλησης (-1,6) και Υγείας (-1,6).

www.mavris.gr και www.publicissue.gr

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100017_01/08/2010_410062

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nyfitsa avatar
  nyfitsa 01/08/2010 09:14:48

  ….και τι τους θέλουμε; Η χώρα «υπό την κατοχή».... από άλλους κυβερνιέται. Τζάμπα τους πληρώνουμε και μας κλέβουν κατάμουτρα !!Αλί Μπαμπά και 300 κλέφτες!!!Βρε, ούύστ, από τη παράγκα, άχριστοι!!!

 2. ataktos avatar
  ataktos 01/08/2010 09:16:02

  πράγματι είναι αντικειμενική ... λύπη πάντως από την έρευνα η συμμετοχή της εκκλησίας...

 3. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 01/08/2010 09:23:29

  Παρατήρηση 1η:
  Η αστυνόμευση είναι καλύτερη (36%) αλλά η εγκληματικότητα πάει προς το χειρότερο (68%). Απίθανος θρίαμβος της λογικής.

  Παρατήρηση 2η:
  Κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό: αρνητικές γνώμες 53%.

  Παρατήρηση 3η:
  Τα θέματα εθνικής ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής & εθνικής άμυνας δεν περιλαμβάνονται καν στη δημοσκόπηση. Αναρωτιέμαι γιατί ...

  • salmonellas avatar
   salmonellas @ GRAEKUS 01/08/2010 11:07:35

   Swsta> As mas pei kapoios posoi proselifthisan sto ypourgeio dimosias taxis en mesw litotitas gia na exapatisoun to koino anevainondas dyo dyo se motosklettes me skopo na tromokratoun tous polites kai oxi na prolavainoun to eglima.Prwti fora eide i Ellada tetoia astynomokratia apo tin epoxi tis xountas.

   • trellakias avatar
    trellakias @ salmonellas 01/08/2010 13:34:14

    Η φούσκα του προπο θα σκα΄σει και .....σύντομα!

    Δείτε:

    http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

 4. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 01/08/2010 10:09:10

  Απομακρύνθηκε κι η Γκερέκου κι έτσι ο τουρισμός κατάφερε από επιδείνωση 49%, να πιάσει το 70%. Αξιοι...να τα εκατοστήσουνε!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ χελιδόνι 01/08/2010 13:11:32

   Μεγάλη απώλεια για το Έθνος η απομάκρυνση της Γκερέκαινας... Όπως πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη συνεχιζόμενη σιγή του "ρήτορα" Ανατολάκη του ΛΑΟΣ επί της πορείας της χώρας.
   Ποιος του κλείνει το στόμα;
   Να εξεταστεί το ζήτημα πάραυτα. Άπτεται των δημοκρατικών μας ελευθεριών...

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Strange Attractor 01/08/2010 16:26:57

    Δούλευε και σε εφημερίδα η γαλανομάτα μάγισσα;

    Παρέλειψες την σιωπή Αιβαλιώτη, σχετικά με τις λίστες της ζήμενς με τους δημοσιογράφους που μας έιχε υποσχεθεί!
    Λες να τον φάγανε οι κατασκευαστές της βίλας του;

    Αλήθεια, ο τουρισμός όταν πέφτουν οι τιμές λόγω κρίσης, λογικά δεν οφείλει να αυξηθεί;

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 01/08/2010 10:17:04

  Η αστυνόμευση στις γειτονιές μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ότι έχει να κάνει με την προστασία του πολίτη! ωστόσο οι στόχοι της στην παρούσα φάση είναι άλλοι και έχουν να κάνουν κυρίως με την πρόληψη και την αποτροπή κοινωνικών εξεγέρσεων.

 6. tsilivithras avatar
  tsilivithras 01/08/2010 11:12:07

  Θα ήταν πολύ χειρότερα τα νούμερα εάν ο κόσμος είχε καλύτερη ενημέρωση γύρω από το τι ακριβώς έχει κάνει ο Τζέφρυ και οι συν αυτώ από πέρσυ μέχρι σήμερα.
  Θα ήταν ακόμα πιο έντονη η αντίδραση του κόσμου εάν του επέτρεπαν να γνωρίζει επ'ακριβώς τα "νούμερα" και τους "δείκτες" προ ΓΑΠ και μετά.
  Το μόνο που τους προφυλάσσει είναι τα media.
  Πολιτικοί και συμφέροντα έχουν ταμπουρωθεί από πίσω τους.

  Πρέπει λοιπόν να γίνει μια έρευνα που να χτυπάει αυτούς...τα media.
  Που να ρωτάει τον κόσμο αν και κατά πόσο τα εμπιστεύεται...αν και κατά πόσο θεωρεί ότι υποδαυλίζουν την δημοκρατία υπηρετώντας συμφέροντα...αν και κατά πόσο θεωρούν ότι η πραγματικότητα αποτυπώνεται στα "κανάλια" και κάτα πόσο εξυπηρετείται η ενημέρωση του πολίτη.

  Αυτοί αποτελούν την οχύρωση του συστήματος.Σε αυτούς πρέπει να συγκεντρωθεί η οργή του κόσμου και από κει και πέρα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/08/2010 11:40:12

  Σαλαμοποίησαν την κοινωνία και επιχείρησαν να στρέψουν τη μία κοινωνική επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης για να περάσουν πιο εύκολα τα μέτρα.

  Αλλά δεν τους βγήκε.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/08/2010 11:57:01

  Eκεινο που συντελει στην καλη εικονα στο θεμα αστυνομευσης ειναι η συγκριση με την εντελως απαραδεκτη κατασταση που επικρατουσε επι Παυλοπουλου για να τα λεμε ολα.

 9. Misha avatar
  Misha 01/08/2010 12:07:08

  Μπομπ Τράα , ο Μπόερ κατοχικός επίτροπος του ΔΝΤ, εγκαθίσταται μονίμως στην Ελλάδα.
  θυμίζει τον Μάουερ, τον βαυαρό επίτροπο επί Όθωνα.
  Αυτός είναι ο κυβερνήτης μας πλέον.Ο ΓΑΠ λειτουργεί ως επικοινωνιακή μαριονέτα και οι υπουργοί σαν στελέχη εταιρείας που εκφράζουν γνωμη μεν αλλα δεν έχουν δικαιωμα λήψεως αποφάσεων.
  Ράλληδες, Τσολάκογλου, Μαρκεζίνηδες τώρα και Παπανδρέου.
  Αφεντικό Στρος-Καν ιδού οι κολλίγοι σας!

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 01/08/2010 12:40:20

   Ψυχραιμία, οι ξένοι φτιάχνουν αποικίες, όχι κράτη.
   Προτεκτοράτα που εξυπηρετούν τους ίδιους , όχι το λαό της χώρας που καταλαμβάνουν.
   Για τον Καποδίστρια έχεις δίκιο.Έπαιζε και η αντίθεση των δυτικών προς τους Ρώσους εκείνο τον καιρό, αλλά η φαγωμάρα των Ελλήνων ήταν η κεντρική αιτία της κακοδαιμονίας μας διαχρονικά.

 10. popolaros avatar
  popolaros 01/08/2010 12:11:39

  29 σοσιαληστικές κυβερνήσεις προτιμούν Δ.Ν.Τ....και πέφτουν στον πρώτο χρόνο.
  Είναι κανόνας.
  Η κυβέρνηση Jeffrey είναι μιας χρήσης.

  Ο Σεπτέμβρης γεννάει και νέα κόμματα π.χ Νεά ΝτοροΕλλάδα.
  Ώστε να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές του November και ίσως πάρει και θώκο υπουργικό.

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/08/2010 12:26:02

  Αν δεν μπορεις να φτιαξεις κρατος μονος σου αναγκαστικα θα στο φτιαξουν οι ξενοι.
  Ο Μαουρερ ηταν τεχνοκρατης περιωπης και οι Βαυαροι εφτιαξαν το ελληνικο κρατος γιατι οι Ελληνες δολοφονησαν τον Καποδιστρια.
  Ο Λουδοβικος της Βαυαριας ηταν ο απολυτος συμμαχος της ελληνικης επαναστασης και απο αρχαιολατρεια και απο αντιθεση στην ανθελληνικη Αυστρια του Μεττερνιχ και το Μοναχο φωταγωγουνταν σε καθε νικη των Ελληνων ενω κηρυσσε πενθος στις ηττες.
  Ηταν πολυ φυσικο να επιλεγει βασιλιας απο την Αυλη αυτη.
  Πολυ φυσικα και η μεταπολιτευση καταληγει στο ΔΝΤ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 01/08/2010 12:55:34

   Ευτυχώς που στη χθεσινή "αγιογραφία" που του έκαναν, τα Νέα δημοσίευσαν και γκρο-πλαν φωτογραφία του.

   Τη συνέχεια τη διαμορφώνει καθένας με βάση την επιθυμία του. Από γαλακτοκομικά και κηπευτικά, μέχρι... θου Κύριε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 01/08/2010 13:01:37

   Και για να εμπεδώσουν (όσοι δεν είδαν τη φωτογραφία του) πώς είναι αν τον πετύχουν σε κανα πεζοδρόμιο χωρίς συνοδεία, μοιάζει πάρα πολύ με τον Γούντυ Άλλεν (σε πιο ψηλή εκδοχή, τι Άρειος θα ήταν).

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 01/08/2010 13:49:33

   Φίλε Αυριανιστή ευχαριστώ για τις πληροφορίες περί του κτήνους αυτού.Ήταν ιδιαιτερα χρήσιμες.Σε λίγη ώρα θα κάνω κι εγω μια «αγιογραφία»

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 01/08/2010 14:09:17

   @Misha

   Για τέτοια κτήνη δεν χρειάζονται οι "αγιογραφίες" των φυλλάδων. Χρειάζεται... αγιογράφος εξ Ικαρίας!

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 01/08/2010 14:21:26

   Ο τυφλός Ξηρός σαπίζει στα υπόγεια κελλιά ενώ αυτοί ....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 01/08/2010 14:23:25

   @ Misha

   Αυτοί θα σαπίσουν σε 2 κ.μ. χώματος. Ελπίζω να μην είναι μακριά αυτή η ώρα.

 12. Kounavi avatar
  Kounavi 01/08/2010 13:04:42

  Καλα δεν μας εφθανε ο μπαμπας της ντοριτσας που ισοπεδωσε τον τοπο με ολα τα υπολιπα χρωματιστα φιλαρακια του , θα φερουμε και την κορη του να συνεχισει το εργο? Απο τα πρασινα κοπροσκυλα να παμε στους μπλε απατεωνες παλι ? οτι και να λετε , αυτοι δεν συγκεντρωνουν πλεον ουτε 15 % και ο κοσμος τους συχαθικε... οπως ο κοσμος ξερει οτι και η ντοριτσα το ιδιο σαπιλα εκπροσωπει...... οπια συμφεροντα εκπροσωπουσε ο μητσοτακης , αυτα θα συνεχισει να εκπροσωπει και αυτη. κατα καιρους υμουν πρασινος μετα πηγα και μπλε , πλεον κουμουνισμο και αν κατεβασει ο στρατος ψηφοδελτιο , με αυτον !

 13. ΜΝ avatar
  ΜΝ 01/08/2010 13:40:02

  Οντως εντυπωσιακο. Καποιοι αμετανοητοι δινουν στο Τζεφρυ 6.2 στα 10!

  • Misha avatar
   Misha @ ΜΝ 01/08/2010 14:17:47

   Aπό την φυλλαδα του Παπαχελάς και του Μπάμπη , πάλι καλά!
   Το σημαντικό είναι πως ο Μαυρης διαπιστωνει την κατάσταση του ΠΑΣΟΚ σε όμοια θέση με αυτη της ΝΔ το καλοκαίρι του 2009.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 01/08/2010 15:02:30

    Υπάρχει κατάρρευση του ΓΑΠ για προφανείς λόγους αλλά οι δυσαρεστημένοι δεν πάνε στη ΝΔ , για ακόμη προφανέστερους λόγους.

 14. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/08/2010 14:21:55

  Η διατύπωση αυτή του Μαυρή όμως, εμπεριέχει μια τεράστια αντίφαση προς τα "ευρήματα" των "δημοσκοπήσεων" των σαπροκάναλων. Οι τελευταίες δείχνουν να προηγείται άνετα το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι αντίστοιχες πέρυσι έδειχναν τη ΝΔ να υπολείπεται, επίσης σημαντικά. Δηλαδή, οι περυσινές δημοσκοπήσεις ήταν σε αντιστοιχία με το συμπέρασμα του Μαυρή, ενώ οι φετινές όχι.

  Ας διαλέξει λοιπόν τι εννοεί ο Μαυρής: είτε το συμπέρασμά του είναι για τα μπάζα, είτε είναι για τα μπάζα οι δημοσκοπήσεις τους. (Βέβαια, το ένα μπορεί να μην αποκλείει και το άλλο...)

 15. ataktos avatar
  ataktos 01/08/2010 14:23:30

  ένα μήνυμα απο αγαπητή φίλη μου
  "Εγώ, μια απλή γυναίκα, πάντως δεν το καταλαβαίνω. Τι φοβούνται;;
  Από τη στιγμή, που δεν παρανομείς, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε, έτσι δεν είναι? Αν όμως έχεις «σκ….ο τον κ…ο σου», ……….ε , είναι λογικό να αντιδράς!"

 16. man8os avatar
  man8os 01/08/2010 15:10:39

  Επιτελους φτανουμε στο 1:1!
  Κατι ειναι και αυτο...
  Αν αυτη τη στιγμη γινοταν σωστη δημοσκοπιση η διαφορα δεν θα ηταν μεγαλυτερη των 2 μοναδων, ενω το συνολο του δικοματισμου δυσκολα θα ξεπερνουσε το 65%

 17. Ηρακλης καθαρίζει τη κοπρο του Αυγεία avatar
  Ηρακλης καθαρίζει τη κοπρο του Αυγεία 01/08/2010 15:50:06

  Ενα καλο αρθρο για τον Αβαφτιστο
  http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_9430.html

 18. ΟΝΤΕΝΣΕ avatar
  ΟΝΤΕΝΣΕ 01/08/2010 18:37:47

  Αν στη θεση του πασοκ ηταν η νδ θα ειχαν εξαφανισει καθε εννοια κρατους τα τρωκτικα.Απλα λυπαμαι και τον αντωνη και ολους τους αλλους που τον πλαισιωνουν. Μαλλον η δεν θελουν η δεν μπορουν μερικοι να[αντε γαμημενοι ολοι]λειτουργησουν λογο της λαμογιας υπερ αυτο που λεμε εμεις αξιοκρατια.Μαγκες μας δουλευουν ολοι???Γουσταρω την αντιπαραθεση αλλα συχαινομαι τα ιδια και τα ιδια.Λυπαμαι εμενα και την κορη μου.Μακαρι να την επαιρνα και να ημουν μαζι της Δανια.ΝΑ ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΡΙΕΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ?????

 19. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 01/08/2010 20:48:50

  Αν η πτωση του Λοβερδου με ασφαλιστικο εργασιακο κλπ ειναι μονο 1.6 δε χριαζεται να γινουν εκλογες.... Τι περιμενουμε πια? Να μας πανε στο Νταχαου για να τους σιχαθουμε? Ειμαστε αξιοι της τυχης μας κι ας μη γκρινιαζουμε... Επισης σημαινει πως η απηχηση των κομματων στη κοινωνια ειναι σχεδον μηδενικη

 20. eiraman avatar
  eiraman 01/08/2010 22:43:34

  Προτέινω να μην ασολούμαστε με τις Δημοσκοπήσεις. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τα εργαλεία τους...Με αυτά τα εργαλεία χειραγωγούσαν και εξακολουθούν να χειραγωγούν μερίδα των Ελλήνων ψηφοφόρων. Με αυτά τα εργαλεία προέκυπτε ο καταλληλότερος, ο γαμ------ρότερος, ο δεν ξέρω και γω ποιός και η Δημοκρατία στένεψε αφόρητα!Δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας λένε εμμέσως πλυν σαφώς:
  "Αυτούς έχετε!Άλλοτε δημοφιλείς και άλλοτε όχι!Απο αυτούς θα επιλέγετε και αυτοί θα σας διοικούν!". Κλείστε τους τη πόρτα κατάμουτρα και ας πράξουμε ο καθένας ότι η συνείδησή του προστάζει χωρίς όμως τη πλύση εγκεφάλου των εργαλείων τους. Δεν τα ανέπτυξαν τυχαία αυτά τα όπλα...

 21. δημητρης avatar
  δημητρης 02/08/2010 11:41:21

  EINAI KRIMA ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΟΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΛΥΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΗΛΗΘΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
  ΠΟΝΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΗ Η ΜΑΙΜΟΥ Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ.

  ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ.

 22. petros avatar
  petros 02/08/2010 12:39:00

  Και πως φαίνεται η φθορά. Αφού ελέγχουν τα ΜΜΕ, τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους εργατοπατέρες παντού, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και σε όλους τους χώρους.Στρέφουν τη μια τάξη εναντίον της άλλης συστηματικά.Η μόνη λύση είναι να αρχίσουν τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, αποχωρώντας από το κόμμα και καταθέτοντας τις συνδικαλιστικές τους ταυτότητες παντού, διαλύοντας τις τοπικές οργανώσεις και καταψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, συνδικαλιστικές, δημοτικές και περιφερειακές, όχι με λευκό ή άκυρο ή αποχή.
  Την ίδια πτώση πρέπει να καταγράψουν και τα συμπληρώματα του ΔΝΤ, δηλαδή, ΛΑΟΣ, Θεοδώρα, Δημοκρατική Αριστερά Κουβέλη που θεωρούνται στηρίγματα του θατσερικού ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση Τσολάκογλου, με τα χουντοκάναλά της, πρέπει να αποδοκιμαστούν παντού...


  Ήδη το συμπληρωματικό μνημόνιο μιλάει για οριστική περικοπή δώρων και νέα μείωση επιδομάτων, μέχρι να καταργηθούν το 2011. Η ελληνική αστική τάξη, αλλά και οι υπόλοιπες βρίσκονται μπροστά σε έναν πρωτοφανή διωγμό και η οικονομία θα καταρρεύσει, λόγω έλλειψης χρήματος. Πάμε για κοινωνία του 1/10. Άρα χρειάζεται συστράτευση όλων των κοινωνικών ομάδων. Η ανεργια εκτοξεύεται στα ύψη. Προτείνω μια μαζική συγκέντρωση σε ΑΘήνα - Θεσσαλονίκη από τους μπλογκερς, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ή πανό διαμαρτυρίας ή πλακάτ ή σημαίες αρχές Σεπτεμβρίου.

 23. PELIAS avatar
  PELIAS 02/08/2010 14:08:20

  Διαχέονται διάφορες πληροφορίες και από αυτές συλλέγω μόνο μία:

  Στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων συμπεριλαμβάνεται εντός ολίγου και το επάγγελμα των επι χρήμασι εκδιδομένων γυναικών ή στην απλή ελληνική γλώσσα το επάγγελμα της πουτάνας.

  Δεν είναι γνωστό, αν αυτό αποτελεί επιθυμία του Γιωργάκη, του Ρέππα, του Λοβέρδου ή και του Παπακωνσταντίνου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, μετά από την εφαρμογή της αποφάσεως αυτής, εδώ θα γίνει της … πουτάνας και άς φωνάζει ο Βενιζέλος.

  Ε. Βενιζέλος: “Η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση”

  Δεν λέω για το ΔΝΤ, γιατί αυτοί δεν ανήκουν ούτε στους αρσενικούς ούτε και στους θηλυκούς. Το σύγχρονο ονομα είναι “gay” αλλά εμείς επιμένουμε ακόμα στο παλιό και περιεκτικό όνομα του πούστη. Διότι, εδώ και 10 μήνες φωνάζουμε ότι η μεθόδευση του ΔΝΤ είχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ σκοπιμότητα: Την ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων που στην ουσία δεν έχουν “εγγυήσεις” με δάνεια τοκογλυφικής μορφής, όπου πλέον ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ σε περίπτωση μή αποπληρωμής των δανείων!

  Πώς λοιπόν να μην γίνει της πουτάνας στην Ελλάδα . . .

  ‘Ετσι λοιπόν προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο ακόμα ένα άνοιγμα κλειστού επαγγέλματος. Αυτού του Πρωθυπουργού. Μήπως και μετά από την σχετική απόφαση προκύψουν κάποιοι Πρωθυπουργοί λιγότερο βλάκες, λιγότερο υπερατλαντικά ανθρωπάκια-πιόνια, λιγότερο προδότες της εθνικής μας κυριαρχίας και περισσότερο γνώστες της γλώσσας που μιλούν οι Έλληνες από τον ΓΑΠ, ο οποίος μόλις ανέλαβε το σημερινό πόστο, όπως θυμούνται όλοι οι ‘Ελληνες, ξεφώνιζε την χώρα μας με ό,τι χειρότερο μπορεί να την χαρακτηρίσει η διεθνής οικονομία.

  Η πρότασή μου αυτή άς είναι η απάντηση στην προχθεσινή είδηση που μας πληροφορεί ότι, μέσα στο ΠΑΣΟΚ γίνεται ήδη της … πουτάνας. Γιατί πώς αλλιώς θα έβγαινε στην δημοσιότητα η πιο πάνω δήλωση του Βενιζέλου;

  ΠΕΛΙΑΣ

 24. krisos avatar
  krisos 04/08/2010 21:38:42

  Μην πιστευετε τις δημοσκοπισεις ..ειναι 100% στημενες απο τα Μ.Μ.Ε. που προπαγανδιζουν καθημερινα υπερ των συμφεροντων τους ..δειτε ποιοι κρυβονται πισω απο Μ.Μ.Ε. Αλαφουζος,Μπομπολας,Κυριακου,Βαρδινογιαννης ...αυτοι εκμεταλευομενοι της δυναμεις των μεσω που εχουν ανεβοκατεβαζουν κυβερνισεις ..την μια ο Κωστακης ..την αλλη ο Γιωργακης κτλπ... θα ηθελα να μαθω ποσα εκατομυρια ανθρωπων εβγαλαν αυτη η την προηγουμενη κυβερνιση? ...3 ..3,5? ...οι περισσοτεροι ειναι βολεμενοι ολοι οι υπολιποι βολοδερνουμαι ..οι διμοσκοπισεις ειναι μονο αριθμοι που μπορουν να ''δουλευτουν'' αναλογα με τις διαδεσεις των δημοσκοπων ..που φυσικα οι προθεσεις τους κατευθυνονται απο αυτον που τις χρηματοδωτει ..τωρα αν σκεφτεις οτι ολες εξαρτωνται 100% απο ελληνες κροισους τοτε θα ηταν κατανοητο 100% γιατι δεν υπαρχει μεσα ιχνος αληθειας ! ...ο κοσμος εχει αγανακτησει και αυτο δεν εποτυπωνεται πουθενααα! ;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.