#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2010 19:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Casus belliΤο Νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας, δεν έχει καμία σχέση με την ενσωμάτωση των μεταναστών.

Παντού αλλού, στις υπόλοιπες εθνικές κοινωνίες της Ευρώπης, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα, προσπαθούν να ενισχύσουν την αίσθηση εθνικής ταυτότητας, ώστε να ενσωματώσουν σε αυτήν τα παιδιά των μεταναστών…

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ακόμα στην πολύ-πολιτισμικότητα δηλαδή, όχι στην ενσωμάτωση των ξένων, αλλά στην αναπαραγωγή της «διαφορετικότητάς» τους!

Δεν θέλει να τους κάνει να νιώσουν «Έλληνες» (ιδιαίτερα τα παιδιά τους), ώστε να μπορέσουν να γίνουν αποδεκτοί ως Έλληνες από τους υπόλοιπους. Αλλά να τους αναπαράγει ως διαφορετικούς. Κι έτσι να τους διατηρήσει ως γκέτο μέσα στην υπόλοιπη κοινωνία…

Η πολύ-πολιτισμικότητα ξεκινάει με την αναπαραγωγή των γκέτο, δηλαδή με την άρνηση κάθε προοπτικής ενσωμάτωσης των μεταναστών.

Στη συνέχεια τους δίνει πολιτικά δικαιώματα, όχι για να τους αφομοιώσει στην εθνική κοινότητα, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: Για να διαλύσει την εθνική κοινότητα!

Και γι’ αυτό η «μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει αντίστροφα απ’ ότι η πρακτική ενσωμάτωσης των περισσοτέρων άλλων δυτικών χωρών με πείρα στο μεταναστευτικό.

-- Στις ΗΠΑ, που είναι μεταναστευτικό έθνος, τα παιδιά των μεταναστών παίρνουν αυτόματα την αμερικανική ιθαγένεια, αλλά μόνον αν οι γονείς τους είναι νόμιμοι στις ΗΠΑ.  

Η νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών («πράσινη κάρτα»), είναι μια σύνθετη διαδικασία που τηρείται απαρέγκλιτα. Και στη συνέχεια η πολιτογράφησή τους (μετά από χρόνια) γίνεται όχι αυτόματα, αλλά κατόπιν εξετάσεων όπου βαθμολογείται η γνώση των γλώσσας και της ιστορίας των ΗΠΑ, καθώς και η στάθμιση των ψυχολογικής τους ένταξης.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννώνται στις ΗΠΑ, η ένταξή τους γίνεται από το σχολικό σύστημα, που μεταδίδει από τα πρώτα βήματα τις αξίες της αμερικανικής ταυτότητας, πίστη σε αμερικανικά ιδεώδη, τον καθημερινό όρκο στη σημαία κλπ.

Η ένταξη στην αμερικανική κοινωνία δεν είναι γραφειοκρατική διαδικασία πολιτογράφησης, είναι σύνθετη διαδικασία ψυχολογικής ενσωμάτωσης. Και η πολιτογράφηση είναι το «επιστέγασμά» της, όχι η αφετηρία της…

-- Στη Γαλλία ακολουθούν πλέον το ίδιο μοντέλο: Και δημιουργούν ολόκληρο υπουργείο «εθνικής ταυτότητας και μετανάστευσης». Δηλαδή θεωρούν την ενσωμάτωση των μεταναστών – κι ιδιαίτερα των παιδιών τους – επιστέγασμα εμπέδωσης της γαλλικής εθνικής ταυτότητας!

-- Στη Βρετανία το Εργατικό Κόμμα απέρριψε την πολύ-πολιτισμικότητα και προωθεί ήδη την ενσωμάτωση όλων στην κοινή ταυτότητα της «βρετανικότητας».

Στην Ελλάδα, αντίθετα, απορρίπτουμε την Ελληνικότητα! Κι όποιος την επικαλείται τον θεωρούν «εθνικιστή»

Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε καταργώντας τον εθνικό χαρακτήρα της Ελληνικής Παιδείας. Στη συνέχεια έφτιαξε ένα νομοσχέδιο που μοιράζει εύκολα δικαιώματα στους μετανάστες και τα παιδιά τους, χωρίς τις προϋποθέσεις που θεσπίζονται παντού αλλού. Μετατρέπει την «κατάληξη» (πολιτογράφηση) σε «αφετηρία». Ευτελίζει την ιδιότητα του πολίτη, αφού θα μπορεί να την αποκτήσει καθένας πολύ εύκολα…

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει ψηφοφόρους για τις επόμενες εκλογές δεν προσπαθεί να ενσωματώσει τους μετανάστες ή τα παιδιά τους.

Ψαρεύει εφήμερα «ψηφαλάκια», δεν διευρύνει την κοινωνική βάση της ελληνικής δημοκρατίας.

Πολιτογραφεί αφισοκολλητές, δεν δημιουργεί πολίτες. 

Αρκεί οι αγράμματοι «φωταδιστές» μας να ξαναδιαβάσουν τον περίφημο λόγο του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ στην Ουάσιγκτων (28 Αυγούστου 1963), που έμεινε στην Ιστορία από την επωδό του: «Έχω ένα όνειρο» (I have a dream).             

Θα διαπιστώσουν ότι ο αιδεσιμώτατος Κίνγκ μιλούσε για μια ενιαία και ενωμένη (integrated and united) κοινωνία, όπου όλοι θα είναι «παιδιά του ίδιου Θεού υπό την ίδια στέγη». Μιλούσε για ενσωμάτωση των μειονοτήτων, όχι για πανσπερμία γκέτο. Μιλούσε για ομοιογενή κοινωνία, όχι για «πολυ-πολιτισμικότητα»…

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ρητορικό μήνυμα εμπνευσμένο από τη Βίβλο (σχεδόν ολόκληρο αποτελεί βαπτιστική προσευχή, με συνεχείς παραπομπές σε ψαλμούς και λόγια «μειζόνων» και «ελασσόνων» προφητών, όπως του Ησαϊα, του Ιερεμία και του Αμώς), από τις εθνικές παραδόσεις των ΗΠΑ (ο λόγος ήταν για τα 100 χρόνια από την περίφημη ομιλία του Αβραάμ Λίνκολν, μετά τη μάχη του Γκέτισμπεργκ, που έκρινε τον Αμερικανικό Εμφύλιο) και από το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ διακηρύσσει την απέχθεια του προς τις εθνικές παραδόσεις, την αποστροφή τους προς τις θρησκευτικές παραδόσεις και την άγνοια του για το Σύνταγμα: Το ακροτελεύτειο άρθρο του οποίου εναποθέτει «την τήρησή «του στον πατριωτισμό των Ελλήνων» (τότε το περίφημο 114).

Το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να ενσωματώσει τους μετανάστες ή τα παιδιά τους στην Πατρίδα. Αν αυτό έκανε όχι μόνο θα το δεχόμασταν, αλλά θα το χειροκροτούσαμε! Θέλει να διαλύσει την Πατρίδα.

Τους νόμιμους μετανάστες και τα παιδιά τους, τους αγαπάμε και τους θέλουμε δίπλα μας. Θέλουμε να έχουν την ευκαιρία, να νιώσουν Έλληνες να γίνουν Έλληνες, να τους νιώσουμε κι εμείς δίπλα μας ως Έλληνες.

Όμως, όσους θέλουν να διαλύσουν ό,τι κρατά τον τόπο αυτό όρθιο, κι ότι κάνει το λαό αυτό περήφανο, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί.

Άντε γιατί το παράκαναν.

Υποκινούν ένα Πόλεμο κατά της Ελληνικής κοινωνίας.

Θα τη βρουν απέναντί τους να κραυγάζει, ξανά, 1-1-4!                                             

 Ν..Ζ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 01/01/2010 20:23:17

  Έτσι ακριβώς. Αυτό το άρθρο μας εκφράζει όλους!

 2. GEORGE avatar
  GEORGE 01/01/2010 20:40:17

  Είναι βέβαιο ότι ζουμε στην εποχή κατάρευσης των αξιών.Αυτή η κατάρευση δεν προκύπτει από την αδυναμία τους να σταθούν,εξάλου η διαχρονικότητά τους είναι δεδομένη,αλλά από το γεγονός ότι οι άνθρωποι που τις αποδέχονται δεν χειραγωγούνται ευκολα,άρα δεν είναι καλοί πελάτες του.Σε αυτοί την περίπτωση,λοιπόν,καλούνται να παίξουν το ρόλο τους διάφοροι μαζικοί φορείς,κόμματα,οργανώσεις,ιδρύματα κτλ που μονοπολώντας(με ιδιοκτησιακή αντίληψη) τις έννοιες προοδος,δημοκρατια ή σοσιαλλισμός επιταχύνουν την κατάρρευση.Αμφιβάλλει κανείς ότι αυτό το έργο παίζεται και στη χώρα μας;

 3. popolaros avatar
  popolaros 01/01/2010 20:40:25

  O Yorgo έχει αρχίσει πολύ νωρίς να εφαρμόζει αμερικανιές, που σαμποτάρουν την χώρα και την Ε.Ε.
  Οι γάλλο-γερμανοί το βλέπουν, οι ρώσοι επίσης.
  Εδώ υπάρχουν Υφυπουργοί χωρίς αρμοδιότητες ακόμα, και αδιόριστοι Γ.Γραμματείς στα Υπουργεία.
  ...και όμως βιάζονται τόσο προκλητικά για τους μετανάστες, που έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πραγματικοί εντολείς από τα open society παραμάγαζα.

  Υorgo πρόσεχε και μην ανοίγεσαι πολύ, γιατί ο λαός σου την έστησε με το 10,45% , ώστε να θεωρήσεις ότι είσαι ανίκητος για να δείξεις το πραγματικό σου πρόσωπο.
  Παραφιλάει.......

 4. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 01/01/2010 20:44:44

  Μα γιατί το κάνουν; Γιατί επιμένουν αφού υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση; To άρθρο εντοπίζει το ποθούμενο για αυτούs αποτέλεσμα δηλαδή την διάληση του συνεκτικού ιστού τηs Ελληνικήs κοινwνίαs, Oxi όμws την αιτία. Και η αιτια είναι προφανήs. Oι παρισότεροι απο τουs κυβερνwντεs έχουν άλλη παιδεία και οχι Ελληνική.Σε αυτο συνηγορεί και τα αλλαγμενα ονόματα τουs και επιθετα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ι Δ. 01/01/2010 20:57:03

   http://www.washingtontimes.com/news/2009/dec/30/europes-looming-demise/
   Οι προοδευτικες δυναμεις της Ευρωπης και των ΗΠΑ εχουν αποδεχθει τη σταδιακη αντικατασταση των πληθυσμων της Ευρωπης απο μουσουλμανους μεταναστες της Μεσης Ανατολης.Για να διατηρηθει το life style που επικρατησε στη Δυση τη δεκαετια του 60 και τους ευνοει αλλα οδηγει σε πτωση της γεννητικοτητας δε γινεται αλλιως.Δημιουργειται λοιπον μια συμμαχια αριστερων ελευθεριακων τασεων και μουσουλμανων με αντιθετη ακριβως νοοτροπια αλλα με κοινη αντιθεση στις παραδοσιακες συντηρητικες ευρωπαικες αξιες.
   Φυσικα στην Ελλαδα ειμαστε ακομη στην αρχη των εξελιξεων αλλα τωρα που το συντηρητικο στρατοπεδο στις ΗΠΑ ειναι εκτος εξουσιας και κυβερνα ο ΧΟΥΣΕΙΝ Ομπαμα ειναι ευκαιρια να προχωρησουν αρκετα.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ ψυχραιμια 01/01/2010 21:58:57

    Αυτοί οι "ελευθεριακοί φιλελεύθεροι" λειτουργούν στην περίπτωση των ισλαμιστών όπως οι "χρήσιμοι ηλίθιοι". Αισθάνονται βέβαια σίγουροι, επειδή κατά κανόνα διαμένουν σε πλούσιες συνοικίες-γκέτο, στις οποίες η διαμονή (λαθρο)μεταναστών από χώρες του Τρίτου Κόσμου είναι ουσιαστικά αδύνατη.

 5. Τ. ΜΠΑΝΕΛΟΣ avatar
  Τ. ΜΠΑΝΕΛΟΣ 01/01/2010 21:06:36

  Η ΕΛΛΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, ΔΙΑ ΜΙΑΝ, ΕΙΣΕΤΙ, ΦΟΡΑΝ !...

  Μπορεί το ...τέλος του Κόσμου να έχει προσδιορισθεί για το 2012, το τέλος της Ελλάδας, πρόκειται να επέλθει μέσα στο 2010 ! Η ψήφιση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του ...ανθέλληνα Γ. Παπανδρέου, του νόμου για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, σε παιδιά μεταναστών, που έχουν γεννηθεί, μορφωθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, θα μιάνει την καθαρότητα της φυλής, θα νοθεύσει το αναλλοίωτο στους αιώνες DNA της ράτσας και θα ονομάσει έλληνες κάτι υπανθρώπους, που έλκουν την καταγωγή τους, απ΄ άλλες υπανάπτυκτες και βρώμικες χώρες.
  Ο ελληνικός λαός, αν και είχε ενημερωθεί προεκλογικά για τους σχεδιασμούς της επερχόμενης κυβέρνησης, τώρα αντιδρά και ξεσηκώνεται. Παντού διαμαρτυρίες, στα εθνικά κόμματα, (τύπου ΛΑΟΣ) και τα κομματίδια, (τύπου Εθνεγερσία, Αφύπνισις κλπ), τα εθνικόφρονα blogs, που στήνονται με το κιλό, απ΄ τους ίδιους κι ίδιους εθνικόφρονες, στα σχόλια στην ανοικτή διαβούλευση για το νομοσχέδιο, απ΄ τους ευυπόληπτους φρουρούς των ιερών και των οσίων… Το φασιστομάνι στα πάνω του, (ποτ – πουρί, μεταξύ σοβαρού κι αστείου) :

  >>>Διαβάστε περισσότερα...

  ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Κανένα γυφτάκι να μη γίνει έλληνας, αν δεν έχει, τουλάχιστον πατέρα ελληναρά. Η μητέρα δεν πειράζει, ας είναι …ευρωπαία… (Όπως, π.χ. η βουλγάρα μάνα, του δικού μου γιου !...).

  ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ (blog ποικίλης εθνικής ύλης) : ΄Εξω οι ξένοι, ρε, απ΄ την Ελλάδα μας. Να τους φορτώσουμε στα καράβια της ένδοξης εμπορικής ναυτιλίας μας και να τους πάμε πίσω στις τρώγλες τους ! Στο δρόμο, ας φουντάρουμε και μερικούς, δεν πειράζει !...

  ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΙΝΗΣΗ (site πατριωτικού περιεχομένου, με το σύνθημα «ήρθε η ώρα του Στρατού !...»). Να ξανανοίξουν τα ξερονήσια και να μεταφερθούν εκεί οι λαθρομετανάστες. Τα μιάσματα, για μια ακόμα φορά, πρέπει ν΄ απομονωθούν, μακριά από τον εθνικό κορμό !... (Σ.Σ. Να μαζεύονται πρώτα στον Ιππόδρομο. Ο χώρος άδειος είναι !...).

  ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΗΣ : Τυχόν ελληνοποίησις μεταναστών, θα καθιστούσε, έτι δυσχερεστέραν, την ανάληψιν εθνικής πρωτοβουλίας, δια την επανάκτησιν των χαμένων πατρίδων ! Η Ελλάς κινδυνεύει, δια μίαν εισέτι φοράν και μας χρειάζεται !...

  ΑΓΡΟΤΗΣ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ (απαντάει σε προηγούμενους…) : Το ξωπέταγμα με μέτρο… Να μείνουν και κάποιοι για να μαζεύουν τα προϊόντα μας !...

  ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΠΑΡ : Οι ξένοι, οι αρσενικοί, έξω ! Απ΄ τις γυναίκες, να …διαλέξουμε !...

  ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ : ΄Εχω τραυματισθεί τρεις φορές από γερμανούς νεοναζί, ενώ το μαγαζί μου, κάηκε το 2006, από ομάδα φασιστών, που φώναζε «έξω οι ξένοι από τη Γερμανία». Κατ΄ εσάς, μάλλον, καλά μου έκαναν, ε ?...

  Ο …γόνιμος διάλογος για το νομοσχέδιο «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα», συνεχίζεται κι έχει, πράγματι, μεγάλο …σασπένς και ενδιαφέρον…

  ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ Τ. ΜΠΑΝΕΛΟΣ 02/01/2010 17:40:00

   Αν θέλεις να πείς κάτι, πες το ξεκάθαρα και όχι λογοτεχνικά!

   Γράψε μας την άποψή σου! Απο τέτοια ποσταρίσματα, δε προσφέρουμε και πολλά στο διάλογο!

 6. TOX avatar
  TOX 01/01/2010 21:08:45

  Κι εσένα Κρανιδιώτη η σοβαρότητα τρέχει από τα μπατζάκια σου !

  • Gademis avatar
   Gademis @ TOX 01/01/2010 21:35:52

   Να χαρώ τον δημοκρατη-εκσυγχρονιστή, αριστερό (διαλυτή) που ήρθε να μας πει ότι είμαστε και φασίστες!! Αντιδραστικοί γεννήθηκαν, αντιδραστικοί θα μείνουν για πάντα...

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ TOX 02/01/2010 17:41:06

   TOX μήπως είσαι λογοτέχνης;

 7. fitsulas avatar
  fitsulas 01/01/2010 21:14:07

  Η γνώμη μου είναι ότι σε 10 εκατομμύρια γηράσκοντες Έλληνες έχουν προστεθεί 3 - το λιγότερο - εκατομμύρια ξένοι των πιο παραγωγικών ηλικιών. Δεν θα εξαφανιστούμε επειδή έτσι γουστάρετε οι αυτοθαυμαζόμενοι αντιρατσιστές. Η ιδεολογική τρομοκρατία τελείωσε. Ο ιός ας με συγχωρέσει...

 8. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 01/01/2010 21:15:33

  ΤΟΧ, λιγουλάκι μπερδεμένος μου μοιάζεις!
  Αλήθεια, έχεις συγκεκριμένη γνώμη επί του θέματος;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ πρασινάλογα 01/01/2010 22:38:18

   πράσινάλογα: μόνο λιγουλάκι? πολύ μπερδεμένος μοιάζει...

 9. TOX avatar
  TOX 01/01/2010 21:21:54

  Από σκοπιμότητα ή από λάθος, γίνεται σύγχυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης κι όλων των παραμέτρων της, (φύλαξη συνόρων, διαδικασίες και συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας, όροι και τρόποι επαναπροώθησης, αστυνόμευση και προστασία της κοινωνίας κ.α.), με το ζήτημα της λήψης της απόφασης για το μέλλον των μεταναστών, που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα, που έχουν ενσωματωθεί οικονομικά, (με τις δουλειές τους) και κοινωνικά, (με τις σχέσεις τους, τα παιδιά με το σχολείο και την ελληνική παιδεία τους) και χρειάζεται, επιτέλους να τακτοποιηθούν νομικά, αλλά και πολιτικά.
  Οι όποιες παρενέργειες, που επισημαίνονται, ως ενδεχόμενα, δεν έχουν να κάνουν τόσο με το δεύτερο ζήτημα, όσο με το πρώτο πρόβλημα και τις πολιτικές, οι οποίες πρέπει να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν, για να λυθεί και να πάψει, πράγματι, να ταλανίζει τη χώρα.

  Άλλο, λοιπόν, ο προβληματισμός και η αντιπαράθεση στα παραπάνω πλαίσια κι άλλο οι παρεμβάσεις, που έχουν ως αφετηρία ακραίες εθνικιστικές απόψεις, περί «καθαρότητας της φυλής», «έξω οι ξένοι απ΄ την Ελλάδα» κλπ. Απόψεις, που πηγάζουν από ρατσιστικές και φασιστικές ιδεολογίες και βρήκαν την ευκαιρία να «χαρούν στην αναμπουμπούλα» !...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ TOX 01/01/2010 21:44:30

   Ιθαγενεια με μονο 5 χρονια παραμονη στη χωρα δεν ειναι "αυτοι που μενουν χρονια".Oυτε ενδιαφερεται κανεις για καθαροτητα της φυλης αλλα για ελληνικη εθνικη συνειδηση.βεβαια οταν οι συντακτες του νομοσχεδιου δεν θελουν να ακουν για εθνικη συνειδηση ειναι φυσικο.
   Σε λιγο μπορει να δινουν και στους τουριστες.

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ TOX 01/01/2010 21:57:40

   Φίλε ΤΟΧ οι στοχοποιημένες γενικεύσεις που κάνεις είναι το λιγότερο ύποπτες. Αν νομίζεις ότι οι αλαλάζοντες μαμελούκοι που αυτομαστιγώνονταν στον Πειραιά είναι πρόοδος είσαι λάθος. Αν νομίζεις ότι οι μουλάδες, η Σαρία, η μπούργκα, η κλειτοριδεκτομή είναι εξέλιξη είσαι οικτρά λάθος. Ξέρω Αλβανούς που λέω με περηφάνεια ότι είναι φίλοι μου, αλλά δεν γουστάρω αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα. Διαπιστώνω ότι είσαι πιτσιρικάς. Αν κάνω λάθος αγνόησέ με. Αλλά μεγαλώνοντας θα καταλάβεις ότι κάποια πράγματα που θεωρείς δεδομένα, δε είναι, ειδικά σε αυτές τις περίεργες εποχές.

   • Επίκουρος avatar
    Επίκουρος @ fitsulas 03/01/2010 00:44:03

    Επειδή λοιπόν δε γουστάρουμε αλβανική μειονότητα στη χώρα μας, θα τους κάνουμε Έλληνες. Σε πείσμα όλων εσάς που το μόνο που προσπαθείτε να πετύχετε είναι να δημιουργήσετε γκέτο και εχθρικές μειονότητες μέσα στη χώρα. Και να υπονομεύσετε μελλοντικά την κοινωνική ειρήνη και ίσως και την εθνική ακεραιότητα. Για ψάξτε το, μήπως τελικά αυτοί που χαρακτηρίζετε «ανθέλληνες» είναι οι πραγματικοί πατριώτες;

    Επίσης, να σας ενημερώσω ότι η σαρία εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα, επίσημα εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα. Δε βλέπω όμως να σας έχει απασχολήσει ποτέ. Τολμάμε να αμφισβητήσουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης ως προς αυτό το σημείο, που έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και είναι ασύμβατο με τις αρχές του κράτους δικαίου και το κοινοτικό κεκτημένο;

    • Nικόλας avatar
     Nικόλας @ Επίκουρος 03/01/2010 00:47:27

     Αυτό είναι αληθεια. Μια γυναικα απο την μουσουλμανικη μειονοτητα εαν θελει να παρει διαζυγιο δεν μπορει σαν ελληνιδα πολιτης να παει σε αστικο δικαστηριο αλλα πρεπει να παει στον μουφτη ( ο οποιος επειδη ειναι και δικαστης δεν μπορει να ειναι αιρετος αλλα τον διοριζει η καθε κυβερνηση)

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ TOX 01/01/2010 22:00:59

   TOX, μπορείς να πας να ζήσεις στην Αγίου Κωνσταντίνου, τη Μενάνδρου ή τη Σατωβριάνδου; Και να καλέσεις και τις φίλες σου εκεί για πάρτυ;

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ TOX 02/01/2010 17:47:52

   Είσαι σίγουρα λογοτέχνης! Μ' έκανες και γέλασα!

   Εδω μέσα δύσκολα θα βρείς πρόσφορο έδαφος! Είμαστε πετρώδεις και άγονοι! Κάτι σαν το βράχο της Ακρόπολης, ένα πράμα!

   Αυτά που μας έγραψες βάλε ένα φίλο σου να σου τα διαβάσει μπάς και πεισθείς!

 10. ΝΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 01/01/2010 21:22:29

  Ο πρωθυπουργος φαίνετε να υποτιμά τους κινδύνους. Ειναι αρκτές οι ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα οτι απο το μεταμοντέρνο ιδεολογικό δογματισμό αντιλαβάνεται την Ελλάδα περισσότερο σαν χώρο παρά ως χώρα. Αλλα και στις χώρες που απο την φύση τους είναι πολυπολιτισμικές επειδή δημιουργήθηκαν απο μετανάστες (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία κ.α.) ισχύουν αυστηρά κριτήρια παραχώρησης ιθαγένειας.
  Η Ελλάδα ομως, δεν είναι ούτε ΄ούτε πρώη αποικιακή αυτοκρατορία που παραχωρεί ιθαγένεια σε πρώην υπηκόους της.
  Η Ελλάδα είναι πατρίδα ενός Εθνους το οποίο ζεί σε μια ασταθή περιοχή και αντιμετωπίζει ευθείες απειλές.
  Σε αυτές τις συνθήκες η εθνική και κοινωνική συνοχή είναι σχεδόν προϋπόθεση επιβίωσης. Εαν η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει πράξη την νομοθετική προθεσή της, το πρόβλημα της παράνομης μεταναστευσης μάλλον θα επιδεινωθεί παρά θα επιλυθεί, πιθανώς με μη αντιστρέψιμες επιπτώσεις.

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΓΕΡΟΣ (Περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ 3/12/2009)

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ ΝΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 02/01/2010 17:51:01

   ..Εχω περιέρφεια να ΄δω αν η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πάρει 160 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ένας Τυχαίος 02/01/2010 17:58:00

    Φυσικα και θα παρει.Πολυ πιθανον να παρει και 195 με υπερψηφιση του απο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.Αν αυτοι οι δυο δεν το ψηφισουν θα ειναι επειδη δε δινει ψηφο και σε αλλους.

    • Ένας Τυχαίος avatar
     Ένας Τυχαίος @ ψυχραιμια 02/01/2010 18:20:16

     ...Για να δούμε...

 11. XAPLAS avatar
  XAPLAS 01/01/2010 21:24:50

  Προσφατα ειχε αναρτηθει στο διαδικτυο ενα κειμενο για την λαθρομεταναστευση, μετα απο συνεδριαση της τοτε τρικομματικης συγκυβερνησης του 1990. Νομιζω θα ειχε ενδιαφερον να ξαναδημοσιευοταν και εδω.

 12. provato avatar
  provato 01/01/2010 21:35:11

  Πολύ καλό άρθρο. ΓΚΕΤΟ - ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ, οι λέξεις κλειδί. To ετερόκλητο σύστημα προπαγάνδας παρουσιάζει ΄΄τηλεοπτικές εικόνες΄΄ ειδυλλιακές, μουσουλμάνες χωρίς τσαντόρ με πτυχίο Πανεπιστημίου να μας ΄΄μαλώνουν΄΄ που δεν τους δίνουμε ιθαγένεια, δήλωση εκπροσώπου του ΛΑΟΣ , ευγενέστατα παιδιά από την μαύρη ήπειρο να απορούν σε άψογα Ελληνικά γιατί είμαστε τόσο ΄΄άσπλαχνοι΄΄, καπάκι δήλωση εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, μετά καπάκι μαυράκια , ασπράκια , κιτρινάκια να λένε κάλαντα στα Ελληνικά και το ΄΄σύστημα΄΄ (α ρε ΄΄ερασιτέχνη΄΄ Γκαίμπελς) όλο νόημα να σου κλείνει το μάτι :΄΄ Να η ΄΄πολυπολιτισμική΄΄ κοινωνία είδατε τι καλά που τραγουδάνε τα παιδιά; Και τι μονιασμένα που είναι;΄΄ Κρύβοντας την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ που η απόδοση ιθαγένειας (ιδιαίτερα με αυτόν το τρόπο express) θα ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ. Και την χωρίς επιστροφή ΄΄Κοσσοβοποίηση΄΄ της Ελλάδος. Ενώ υπάρχουν ανοιχτές πληγές (Τουρκική επιθετικότητα , Μακεδονικό, Θράκη, λαθρομετανάστευση, Κυπριακό , Αιγαίο, οικονομική κρίση, κρίση αξιών, Αλβανικός αλυτρωτισμός – μεγαλοιδεατισμός κτλ) .Τι ΄΄καλά που τραγουδάνε΄΄ τα παιδιά όπως ΄΄τραγουδούσανε΄΄ και στην πρώην Γιουκοσλαβία και ΄΄ξαφνικά΄΄ τους βρήκε το ΄΄κακό΄΄ και άρχισε να ρέει το αίμα. ΄΄Ανακάλυψαν΄΄ μετά ΄΄ξαφνικά΄΄ την Oρθοδοξία , τον Καθολικισμό , το Ισλάμ και άλλοι την ΄΄περηφάνεια΄΄ του να είσαι Αλβανός - Σέρβος - Κοσσοβάρος κτλ. (Δραγώνα -΄΄Eurofighter΄΄- πως το εξηγείς;) Όπως λίγα χρόνια πριν είχαν ΄΄ανακαλύψει΄΄ οι περισσότεροι ότι ήταν θρησκευτικά αδιάφοροι - άθεοι – ΄΄πολυπολιτισμικοί ΄΄Γιούγκοι΄΄΄΄ και αρκετοί ΄΄πίστευαν΄΄ σαν ΄΄εικόνισμα΄΄ την Γιουκοσλαβία κτλ.
  Οι Έλληνες ΄΄οπαδοί΄΄ της απόδοσης ιθαγένειας α λα καρτ πάνε να φτιάξουνε στην ουσία μια μεταμοντέρνα Γιουγκοσλαβία (έκτρωμα) και μετά ΄΄φυσιολογικά΄΄ θα διαλυθεί – αποσυντεθεί αφού χυθεί αίμα. Οι ΄΄δικοί΄΄ μας πολιτικοί ταγοί θα κάνουν και τότε ΄΄αντίσταση΄΄ από απόσταση με την ασφάλεια των ΗΠΑ, της Γερμανίας της Γαλλίας και όπου αλλού για να μας φορτωθούν πάλι ως σωτήρες (μετά βέβαια) απο μια νεα εθνική τραγωδία και ενώ όσοι έχουμε μείνει στην πατρίδα θα μετράμε τις πληγές μας. Υπερβολικός ε; Μπεεε..

  • Gademis avatar
   Gademis @ provato 01/01/2010 21:40:13

   Συγχαρητήρια για την ανάλυση.

 13. popolaros avatar
  popolaros 01/01/2010 21:39:38

  TOX,
  προφανώς είσαι υπέρ του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι 1.000.000+ λαθρομεταναστών μουσουλμάνων στην Ελλάδα ;

  ...και εάν δεν κάνω λάθος, το άρθρο δεν λέει όχι στην ελεγχόμενη ενσωμάτωση.
  Λέει όχι στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας μας.

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/01/2010 21:46:10

  Εξαιρετικό άρθρο. Γιατί δεν οργανώνουμε συλλογή υπογραφών που να ζητάει δημοψήφισμα; Δεν νομίζω ότι ο μέσος ψηφοφόρος του πασόκ θα εγκρίνει τέτοια ακραία πράγματα.

  ΤΟΧ με συγωρείς, τι σχέση έχει με «δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας»; Αν θες να αγωνιστείς για δημοκρατικό Πακιστάν, έχει αεροπλάνο μια δυο φορές την εβδομάδα.

 15. NZ avatar
  NZ 01/01/2010 21:51:39

  Με συγχωρεί ο κ. ΤΟΧ, αλλά που άκουσε να αναφέρει το άρθρο ο,τιδήποτε για "φυλετική καθαρότητα". Για ενσωμάτωση των μεταναστών μιλάει. Ενσωμάτωση που ΔΕΝ προωθεί η πολυ-πολιτισμικότητα, ούτε το ΠΑΣΟΚ (μεταξύ μας ούτε και οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας).

  Που είδε ο κ. ΤΟΧ την ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελληνική Παιδεία. Εδώ δεν καλλιεργείται η εθνική συνείδηση ούτε στα Ελληνόπουλα. Με παιδαγωγούς όπως η κα. Ρεπούσε και η κα. Δραγώνα ποιά ελληνική παιδεία. Πλάκα μας κάνετε;
  Άλλωστε, μόλις το ΠΑΣΟΚ κατάργησε το χαρακτητιστικό της "εθνικής" Παιδείας από τον επίσημο τίτλο του αντίστοιχου υπουργείου.
  Σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και γράμμα του Συντάγματος, το οποίο στο άρθρο 16 προβλέπει ότι στοχος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, είναι να καλλιεργεί την εθνική, ηθική και θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων.
  Κι αυτό δεν είναι κάποιο "απομεινάρι" του παρελθόντος. Είναι το Σύνταγμα της Ελλάδας όπως τροποποιήθηκε το 2001 επί Σημίτη!
  Με δυο κουβέντες εκείνο που δεν καταλαβαίνει ο κ. ΤΟΧ και όσοι συμφωνούν μαζί τους ειναι ότι υπάρχουν δύο προοπτικές σε κοινωνίες που δοκιμάζονται από μεταναστευτικά κύματα:
  --Είτε θα τα ελέγξουν και θα ενσωματώσουν στην εθνική κοινότητα τους μετανάστες που ριζώνουν
  --Είτε θα ξεσπάσει τεράστια ρατσιστική αντίδραση από τους ντόπιους πληθυσμούς.
  Εμείς είμαστε με την ενσωμάτωση.
  Οσοι προωθούν την μαζική νομιμοποίηση των πάντων δημιουργούν ρατσισμό.
  Άθελα τους! Αλλά εκεί οδηγούν.
  Οι ίδιοι δεν το υποπτεύονται. Εμείς τους προειδοποιούμε. Ας το σκεφτούν...

  • Ανέστης avatar
   Ανέστης @ NZ 02/01/2010 22:43:22

   Ν.Ζ., ζωγράφισες με το άρθρο σου. Θα μου συγχωρέσεις, ως άριστος της γραφής, και μιαν ερώτηση: Μήπως έγραφες ως Ν.Ζ. και στο ΠΑΡΟΝ;

   • NZ avatar
    NZ @ Ανέστης 03/01/2010 11:08:45

    Ναι!

    • Ανέστης avatar
     Ανέστης @ NZ 03/01/2010 22:25:07

     Άντε, Ν.Ζ., να μην θέσω και δεύτερο ερωτηματικό, ως προς το τι μου θυμίζει αυτή η δομημένη γραφή σου, διότι θα προκύψουμε από αλλού αλληλοαλληλογραφούντες μου φαίνεται...

  • mnk avatar
   mnk @ NZ 03/01/2010 13:04:42

   NZ, είσαι απολύτως σίγουρος πως τον ρατσισμό τον δημιουργούν "άθελά τους"; Εγώ, με το φτωχό μου το μυαλό, καταλαβαίνω πως το ξέσπασμα φυλετικών συγκρούσεων είναι ιδανική ευκαιρία γι' "ανθρωπιστικές επεμβάσεις".

   (Για zog μου φαίνεται η δουλειά. Είμαστε και σε προνομιούχο οικόπεδο...)

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/01/2010 21:56:45

  Νομίζω ότι ειδικά το Πακιστάν ήταν η πρώτη χώρα μετά την Τουρκία που αναγνώρισε Τουρκική Δημοκρατία Βορείο Κύπρου (ή ό,τι το λένε...) τότε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ archaeopteryx 01/01/2010 22:04:03

   Την εχει και δεν την εχει αναγνωρισει,Παντως ο πρωην προεδρος Μουσαραφ ηταν εκπαιδευομενος υπολοχαγος στην Τουρκια το 1974 και συμμετειχε στην εισβολη.

   • ΙΑΝΟΣ avatar
    ΙΑΝΟΣ @ ψυχραιμια 02/01/2010 11:41:57

    ΤΟΥΡΚΙΑ , ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70 ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ.
    ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Κτλ. Η ΤΟΤΕ ΕΥΠ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΑΝΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ Σ'ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ . ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 4,000 ΠΛΟΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ Μ'ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

 17. σταμ avatar
  σταμ 01/01/2010 21:57:37

  •France: 49,000 readers at Le Figaro, by a 73-27 percent margin, would vote to ban new minarets in their country. 24,000 readers at L'Express agreed by an 86-12 percent margin, with 2 percent undecided. A leading columnist, Ivan Rioufol of Le Figaro, wrote an article titled "Homage to the Resistance of the Swiss People." President Nicolas Sarkozy was quoted as saying that "the people, in Switzerland as in France, don't want their country to change, that it be denatured. They want to keep their identity."

  •Germany: 29.000 readers at Der Spiegel voted 76-21 percent, with 2 percent undecided, to ban minarets in Germany. 17,000 readers of Die Welt voted 82-16 in favor of "Yes, I feel cramped by minarets" over "No, freedom of religion is constrained."

  •Spain: 14,000 readers of 20 Minutos voted 93-6 percent in favor of the statement "Good, we must curb Islamization's growing presence" and against "Bad, it is an obstacle to the integration of immigrants." 35,000 readers of El MUndo replied 80-20 percent that they support a Swiss-like banning of minarets.

  Although not scientific, the lop-sidedness of these (and other) polls, ranging from 73 to 93 percent majorities endorsing the Swiss referendum, signal that Swiss voters represent growing anti-Islamic sentiments throughout Europe. The new amendment also validates and potentially encourages resistance to Islamization throughout the continent.

  For these reasons, the Swiss vote represents a possible turning point for European Islam.

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/01/2010 22:00:51

  τι λές ρε σύντροφε!; Δεν λέει κανείς «έξω οι ξένοι». Για διάβασε ξανά τι λέει... Ούτε λέει κανείς για υπογραφές μανιφέστων. Για δημοψήφισμα που αφορά Νόμο της Ελληνικής Δημοκρατίας, (ή προτιμάς τζουμχουριίας) είπα. Υπογραφές για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

  • TOX avatar
   TOX @ archaeopteryx 01/01/2010 22:07:15

   Πολύ τον έξυπνο κάνεις με τα πακιστανικά σου... Κοίτα τους συνυπογράφοντες τι θέσεις έχουν και παίξτο ...προοδευτικός !

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ TOX 01/01/2010 22:17:15

    βασικά την αναρτηση πρόσεξα, είδα και εσένα και μπορώ να σω πω χωρίς εμπάθεια
    قبلة مؤخرتي

 19. ambrosiac avatar
  ambrosiac 01/01/2010 22:02:21

  Να τι ισχυει σε αλλες (λογικες!) ευρωπαϊκες χωρες:


  Ευρωπαϊκές κοινωνίες και απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες

  1. Η γερμανική νομοθεσία για την απόδοση ιθαγένειας

  Η γερμανική νομοθεσία για την απόδοση της ιθαγένειας τροποποιήθηκε πρόσφατα με την εισαγωγή της Νομοθεσίας για την κρατική υπηκοότητα (Staatsangeröhigkeitsgesetz).
  Στην Γερμανία πολίτης καθίσταται κάποιος εάν:
  1. Έχει έναν γονέα Γερμανό πολίτη με τη γέννηση του (Abstammungsprinzip, κριτήριο προέλευσης. Πρόκειται για εφαρμογή της νομικής έννοιας του δικαίου του αίματος ήτοι της εθνοφυλετικής καταγωγής (jus sanguinis).
  Όσον αφορά στην διαδικασία της πολιτογράφησης, της ένταξης, δηλαδή, αλλοδαπών στην γερμανική κοινωνία, η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι ένας μετανάστης αποκτά το δικαίωμα πολιτογράφησης (Einbürgerung) εάν έχει γεννηθεί στην επικράτεια του γερμανικού κράτους (Geburtsortprinzip, κριτήριο τόπου γέννησης. Πρόκειται για εφαρμογή της νομικής έννοιας του δικαίου του εδάφους (jus soli).
  Η πολιτογράφηση πραγματοποιείται μόνον σε περίπτωση που ισχύουν όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
  α. Να είναι επί οκτώ (8) συνεχόμενα έτη μόνιμος και νόμιμος κάτοικος της Γερμανίας.
  β. Να γνωρίζει την γερμανική γλώσσα σε ικανοποιητικό επίπεδο.
  γ. Να έχει λευκό ποινικό μητρώο.
  δ. Να αποδέχεται τις αρχές του γερμανικού Συντάγματος.
  ε. Να έχει την δυνατότητα οικονομικής αυτοσυντήρησης.
  στ. Να αποποιηθεί της προηγούμενης ιθαγένειάς του. Εξαιρούνται οι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι μπορούν να διατηρήσουν την ιθαγένεια της χώρας προέλευσής τους.
  Τα τέκνα αλλοδαπών γονέων, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Γερμανία, λαμβάνουν την γερμανική υπηκοότητα μόνον σε περίπτωση που έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/2000 και ο ένας εκ των δύο γονέων τους διέθετε άδεια αορίστου χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών προτού το τέκνο γεννηθεί και συνολικά οκτώ (8) έτη νόμιμης κατοικίας στην Γερμανία. Και πάλι η γερμανική ιθαγένεια δεν απονέμεται κατά τρόπο αυτόματο, αλλά κατόπιν σχετικής υποβολής αίτησης κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στη συμπλήρωση των δεκαοκτώ έως και τα είκοσι τρία έτη.

  2 Η ελβετική νομοθεσία για την απόδοση ιθαγένειας

  Η ελβετική νομοθεσία για την απόδοση της ιθαγένειας είναι από τις πλέον συντεταγμένες και προσεγμένες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χαρακτηρίζεται δε από σαφές αυστηρό και οριοθετημένο νομικό πλαίσιο, διαφυλάσσοντας την ευημερία και τον τρόπο ζωής του ελβετικού κράτους. Η Ελβετία ως κράτος διαθέτει ομοσπονδιακό πολιτειακό σύστημα και η απόδοση της ιδιότητας του Ελβετού πολίτη αφορά σε επίπεδο συγκεκριμένης κοινότητας και καντονιού.
  Κατ’ αρχήν σε ομοσπονδιακό επίπεδο πολίτης καθίσταται κάποιος Ελβετός εάν ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
  1. Έχει έναν γονέα Ελβετό πολίτη με τη γέννηση του (Πρόκειται για εφαρμογή της νομικής έννοιας του δικαίου του αίματος ήτοι της εθνοφυλετικής καταγωγής (jus sanguinis).
  2. Εάν έχει υιοθετηθεί έως την ηλικία των 18 ετών, έως ότου ενηλικιωθεί, δηλαδή, από Ελβετό πολίτη.
  Η απόδοση της ελβετικής ιθαγένειας δεν συμβαίνει επ’ ουδενί κατά τρόπο αυτόματο, ήτοι απλώς με την γέννηση κάποιου εντός του ελβετικού κράτους.

  Όσον αφορά στην διαδικασία της πολιτογράφησης, της ένταξης, δηλαδή, αλλοδαπών στην ελβετική κοινωνία, η ελβετική νομοθεσία προβλέπει ότι σε ομοσπονδιακό επίπεδο ένας μετανάστης αποκτά το δικαίωμα πολιτογράφησης (Einbürgerung), σε περίπτωση που ισχύουν όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις. Ο ενδιαφερόμενος να πολιτογραφηθεί αλλοδαπός θα πρέπει:
  α. Να είναι επί δώδεκα (12) συνεχόμενα έτη μόνιμος και νόμιμος κάτοικος της Ελβετίας.
  β. Να έχει αφομοιωθεί από πολιτιστικής άποψης, ήτοι θα πρέπει να γνωρίζει τα ελβετικά έθιμα και τις ελβετικές πολιτιστικές παραδόσεις.
  γ. Να τηρεί το νομοθετικό πλαίσιο του ελβετικού κράτους. Να μην έχει καταδικαστεί σε κάποιο είδος φυλάκισης και να μην εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του.
  δ. Να μη θέτει σε κίνδυνο την εσωτερική ή εξωτερική ασφάλεια του ελβετικού κράτους. Η διάταξη αυτή αφορά κυρίως στους μουσουλμάνους μετανάστες ισλαμιστικών πεποιθήσεων.
  Σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης επί αίτησης πολιτογράφησης, δεν υφίσταται δικαίωμα άσκησης έφεσης κατά της ως ανωτέρω απορριπτικής απόφασης.
  Οι ανωτέρω (α-δ) προϋποθέσεις ισχύουν για την κατ’ αρχήν αποδοχή της αίτησης πολιτογράφησης του αλλοδαπού σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Κατόπιν ο ενδιαφερόμενος αλλοδαπός λαμβάνει την άδεια να αιτηθεί πολιτογράφησης στο επίπεδο του καντονιού και της κοινότητας. Τα επιμέρους καντόνια του ελβετικού κράτους διαθέτουν ιδιαίτερη νομοθεσία για την διαδικασία πολιτογράφησης. Οι προϋποθέσεις ποικίλουν και το χρονικό διάστημα μόνιμης και νόμιμης διαβίωσης σε κάποιο καντόνι ποικίλλει από τα δύο (2) έως και τα δώδεκα (12) έτη. Το αυτό ισχύει και για τις κοινότητες του ελβετικού κράτους.


  3. Η δανική νομοθεσία για την απόδοση ιθαγένειας

  Η δανική νομοθεσία για την απόδοση της ιθαγένειας. Η δανική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και θα ήταν δυνατόν να χρησιμεύσει ως πρότυπο για αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Στην Δανία πολίτης καθίσταται κάποιος εάν:
  1. Έχει έναν γονέα Δανό πολίτη με τη γέννηση του (Πρόκειται για εφαρμογή της νομικής έννοιας του δικαίου του αίματος ήτοι της εθνοφυλετικής καταγωγής (jus sanguinis).
  2. Εάν έχει υιοθετηθεί έως την ηλικία των 12 ετών από Δανό πολίτη.
  3. Εάν η μητέρα του παντρευτεί Δανό πολίτη πριν ο ίδιος γίνει 18 ετών.
  4. Με δήλωση για τους πολίτες των λεγομένων νορδικών χωρών (Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία). Πρόκειται ουσιαστικά για μια απλοποιημένη διαδικασία πολιτογράφησης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ενδιαφέρον είναι ότι το σημείο αυτό, όπως και το (1) εισάγουν όρους εθνοφυλετικής καταγωγής και πολιτισμικής συνάφειας στην απόδοση ιθαγένειας.
  5. Με πολιτογράφηση.
  Στην περίπτωση της πολιτογράφησης, ο ενδιαφερόμενος μετανάστης οφείλει να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών. Αυτές είναι οι κατωτέρω:
  α. Ένα είδος επίσημης δήλωσης πίστης στη Δανία.
  β. Πρέπει να αναφέρει όλες τις παραβάσεις που έχει κάνει ή για τις οποίες έχει κατηγορηθεί, ακόμα και για κάτι τόσο ασήμαντο όσο ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Αν αργότερα διαπιστωθεί ότι ο μετανάστης είχε αποκρύψει κάποιο στοιχείο, είναι εφικτή η ανάκληση της απόδοσης ιθαγένειας.
  γ. Να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του.
  δ. Να είναι επί εννέα (9) συνεχόμενα έτη μόνιμος και νόμιμος κάτοικος της Δανίας.
  ε. Να μην έχει καταδικαστεί σε κάποιο είδος φυλάκισης και να μην εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του. Για κάποια δε αδικήματα προστίθεται χρόνος τον οποίο πρέπει να περιμένει κάποιος για να μπορέσει να πολιτογραφηθεί.
  στ. Να μη χρωστά στο κράτος.
  ζ. Να συντηρεί τον εαυτό του, να μην έχει δεχτεί κανενός είδους κρατικής κοινωνικής βοήθειας ή επιδόματος για χρονικό διάστημα, το οποίο θα καλύπτει τα τεσσεράμισι (4,5 ) τουλάχιστον από τα τελευταία πέντε (5 ) έτη.
  η. Γνώση της δανέζικης γλώσσας είτε με ειδικό τεστ είτε έχοντας περάσει τις εξετάσεις μετά την τρίτη τάξη του Γυμνασίου.
  θ. Να περάσει από τεστ πολίτη που εξετάζει τις γνώσεις του για τη κοινωνία, κουλτούρα και ιστορία της Δανίας.


  4. Το προτεινόμενο ελληνικό νομοσχέδιο

  Το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, σε αντίθεση με την κυρίαρχη νομοθεσία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, προβλέπει ιδαίτερα συνοπτικές και ευνοικές για τους μετανάστες και λαθρομετανάστες προϋποθέσεις πολιτογράφησης:
  1. Παρέχει την ελληνική ιθαγένεια κατά τρόπο αυτόματο, ήτοι χωρίς κάποια υποχρέωση υποβολής δήλωσης, με τη γέννηση, σε τέκνα μεταναστών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει πενταετία νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα και αυτό μάλιστα με μία απλή υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.
  2. Παρέχει την ελληνική ιθαγένεια κατά τρόπο αυτόματο, ήτοι χωρίς κάποια υποχρέωση υποβολής δήλωσης, με τη γέννηση σε τέκνα μεταναστών, τα οποία παρακολούθησαν έξι (6) έτη διδασκαλίας και μάλιστα όχι συνεχόμενα σε ελληνικό σχολείο, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος των γονέων τους, με μία απλή υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους. Σε περίπτωση δε που οι γονείς αμελήσουν να υποβάλουν την ανωτέρω δήλωση για ως άνω αναφερόμενες περιπτώσεις, τα τέκνα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια κατά τρόπο αυτόματο με μία απλή δήλωση κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στη συμπλήρωση των δεκαοκτώ έως και τα είκοσι ένα έτη.
  3. Παρέχει την ελληνική ιθαγένεια σε τέκνα μεταναστών, τα οποία παρακολούθησαν τα τρία (3) πρώτα έτη της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα άτομα αυτά θα αποκτούν, όπως και στην περίπτωση (2) την ελληνική ιθαγένεια κατά τρόπο αυτόματο με μία απλή δήλωση κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στη συμπλήρωση των δεκαοκτώ έως και τα είκοσι ένα έτη.
  4. Παρέχει την ελληνική ιθαγένεια κατά τρόπο αυτόματο, ήτοι χωρίς κάποια υποχρέωση υποβολής δήλωσης, σε τέκνα μετανάστη γονέα, ο οποίος γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα από τη γέννησή του.
  5. Σε περίπτωση, κατά την οποία ένας ενήλικας μετανάστης δεν εμπίπτει σε κάποια εκ των ανωτέρω τεσσάρων κατηγοριών, θεωρείται προϋπόθεση πολιτογράφησης η απλή διαμονή στην Ελλάδα επί πέντε (5) από τα τελευταία δέκα (10) έτη.
  Το προτεινόμενο νομοσχέδιο συνιστά νομική υποχώρηση και αναχρονιστικό πλαίσιο αναφοράς της πολιτογράφησης των μεταναστών, τελεί δε σε ριζική ασυμφωνία με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και αυτό διότι η διαδικασία της πολιτογράφησης πραγματοποιείται με ιδιαίτερα απλουστευμένο και πρόχειρο τρόπο για τους μετανάστες της δεύτερης γενιάς και εντελώς αυτόματα για τους μετανάστες της τρίτης γενιάς.
  Οι διαφορές ανάμεσα στο πρότυπο της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Δανίας και στις προτεινόμενες νομοθετικές μεταβολές στην Ελλάδα είναι πολυάριθμες και δεν αφορούν απλώς στους τύπους, αλλά και την ουσία του νόμου. Το προτεινόμενο ελληνικό πλαίσιο ουσιαστικά προχωρεί στην πολιτογράφηση όλων σχεδόν των μεταναστών και των λαθρομεταναστών. Ενώ στην Δανία απαιτείται η οικονομική αυτοσυντήρηση του μετανάστη και η επί εννέα έτη σταθερή παραμονή του και φυσικά η κατά το διάστημα αυτό άμεμπτη από νομικής άποψης συμπεριφορά του, στο προτεινόμενο ελληνικό νομοσχέδιο το διάστημα αυτό μειώνεται δραστικά στα πέντε έτη, χωρίς αυτό το χρονικό διάστημα να απαιτείται να είναι συνεχές, ενώ δεν υπάρχει ρήτρα για την ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά του μετανάστη.
  Όσον αφορά δε στην εκπαίδευση των μεταναστών απαιτείται απλώς τριετής υποχρεωτική παρακολούθηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή ο μετανάστης να έχει φοιτήσει έως την Γ΄ Δημοτικού. Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό κράτος θα καταστεί πόλος έλξης ενός ακατάρτιστου και χωρίς πολιτιστικό υπόβαθρο, πληθυσμού μεταναστών, ενώ στην Δανία και την Ελβετία το νομοσχέδιο λαμβάνει πρόνοια για την προσέλκυση μεταναστών με τεχνικές δεξιότητες και γνώσεις. Σε γενικές δε γραμμές η απόδοση της ιθαγένειας πραγματοποιείται πολύ πιο επιμελημένα και έπειτα από αυξημένο χρονικό διάστημα παραμονής στην εκάστοτε χώρα σε σχέση με το προτεινόμενο ελληνικό νομοσχέδιο.
  Ενώ στην Δανία απαιτείται η ταυτόχρονη αποποίηση της προγενέστερης ιθαγένειας, στην Ελλάδα ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν εξετάζεται. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, συντηρείται το ψυχικό και ιδεολογικό ρήγμα με το ελληνικό κράτος και δυσχεραίνεται η διαδικασία ομαλής αφομοίωσης των μεταναστών.

  Πηγή: http://antonissamaras.blogspot.com/2009/12/blog-post_30.html

 20. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 01/01/2010 22:08:07

  Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή το κλειδί για την ενσωμάτωση των μεταναστών το κατέχει κυρίως η Εκκλησία. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ένας βαφτισμένος - με τη θέλησή του φυσικά - μετανάστης εντάσσεται πολύ πιο εύκολα στην κατηγορία που λέμε "ελληνικότητα". Ξέρω παιδί Αφγανό, βαφτισμένο με δική του απόφαση και όχι για λόγους σκοπιμότητας, εξαιρετικό παιδί και απόλυτα ενταγμένο στην ελληνική κοινωνία.
  Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο ιστολόγιο το διαβάζει κάποιος που βρίσκεται κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά είναι καιρός η Εκκλησία να καταρτίσει ένα πρόγραμμα, ουσιαστικό και χωρίς να το διατυμπανίζει, ιεραποστολής μεταξύ των μεταναστών.
  Το Βυζάντιο που κοιτούσε να εκχριστιανίζει τους διάφορους λαούς που είτε το περιέβαλλαν, είτε εγκαθίσταντο αυθαίρετα στα εδάφη του, κάτι ήξερε, σε τελική ανάλυση. Είχαν συγκεκριμένη πολιτική θεωρία, πέρα από τη χριστιανική κοσμοθεωρία τους, και νομίζω ότι η πραγματικότητα έδειξε ότι δεν έσφαλαν.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μάρκο Τ 01/01/2010 22:20:40

   Εχεις δικιο αλλα υπαρχουν τεραστια εμποδια στην Ελλαδα και θα πρεπει να υπερνικηθουν μεγαλες αντιστασεις.
   1. Η εξουσια δεν θελει επιρροη της Εκκλησιας και του χριστιανισμου,το αν γινουμε Λιβανος δεν τους ενδιαφερει.
   2. Υπαρχει εσωτερικη αντιδραση στο χωρο της δεξιας απο αρχαιολατρες,οπαδους της φυλετικης καθαροτητας και αλλους παλαβους.
   3. Υπαρχει η ισλαμικη εντολη για κυνηγι οσων μεταστρεφονται που αν αποκτησουν δυναμη στο εσωτερικο της χωρας θα ενεργοποιηθει.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ ψυχραιμια 01/01/2010 22:32:08

    Ψυχραιμία, έχεις δίκιο, αλλά όλα υπερνικώνται.
    Παράγοντας 1: Αν θέλει η Εκκλησία, θα την αγνοήσει την αντιχριστιανική πολιτική εξουσία. Θα την κάνει τη δουλειά της. Αλλά θα πρέπει οι κληρικοί μας να καταλάβουν ότι θα πρέπει να κάνουν ιεραποστολή και να την κάνουν σωστά, όχι ερασιτεχνικά. Και με διάκριση.
    Παράγοντας 2 (αρχαιολάτρες κ.λπ.): Δεν είναι σοβαρός. Και αυτόν η Εκκλησία οφείλει να τον αγνοήσει, αν θέλει να εξακολουθήσει να είναι χριστιανική. Από καιρό το πιστεύω ότι οι αρχαιολάτρες και ανιστόρητοι είναι και τελικά εις βάρος της Ελλάδας δρουν, έστω άθελά τους. Η Εκκλησία με την οικουμενικότητα που τη διακρίνει μπορεί να ενσωματώσει στο ελληνικό έθνος αλλογενείς πληθυσμούς και το έχει αποδείξει.
    Παράγοντας 3 (καταδίκη του αποστάτη σε θάνατο από το Ισλάμ -εντολή "ιερού" -για μένα διαβολικού - Κορανίου): Είναι υπαρκτός. Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι που θα ήθελαν να γίνουν χριστιανοί, αλλά φοβούνται. Δεν ισχύει αυτό βέβαια μεταξύ των Κινέζων, που δεν είναι μουσουλμάνοι. Αλλά και αυτός ο παράγοντας, όταν υπάρχει διάκριση και κατάλληλη μέθοδος, μπορεί εν μέρει να υπερνικηθεί. Στο κάτω-κάτω, στην Ελλάδα ζούμε, όχι στο Πακιστάν.

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Μάρκο Τ 01/01/2010 22:35:57

     Θα δώσω ένα παράδειγμα δράσης: Διανέμεται συσσίτιο σε μετανάστες και άλλους άστεγους. Μπορεί να υπάρχει δίπλα ένας πάγκος με το Ευαγγέλιο στα αραβικά, στα φαρσί (περσικά, που τα μιλούν και στο Αφγανιστάν), στα αγγλικά. Δωρεάν. Η Βιβλική Εταιρεία τα πουλάει σε εξευτελιστικές τιμές, δεν θα ήταν τίποτα για την Εκκλησία να αγοράσει μερικές χιλιάδες αντίτυπα. Και όποιος θέλει να παίρνει.
     Ενα απλό παράδειγμα δίνω.

     • mnk avatar
      mnk @ Μάρκο Τ 03/01/2010 13:44:23

      Και μετά θα ξεσπάσει καταιγίδα στα ΜΜΕ: "Ουουου... προσηλυτισμός!Ουουου... εκμετάλλευση των πεινασμένων!"
      Κι ο Ιερώνυμος θα ζητάει συγγνώμες, σαν τον Τζέφρυ.
      Ξέχνα το.

 21. nasos avatar
  nasos 01/01/2010 22:08:52

  Το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν είναι παρά το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 1996.
  Και απ'ότι φαίνεται είναι αποφασισμένη να το κάνει Νόμο του Κράτους,παρά τις αντιδράσεις.
  Η στρατηγική ΓΑΠ ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά,πρώτα φούσκωσαν το έλλειμμα στο 12,7%,έπειτα με όσα έκαναν ή δεν έκαναν οδήγησαν την οικονομία σε περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης,ανακίνησαν θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας για να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα και από εκεί,στήνουν έξι-εφτά εξεταστικές επιτροπές για να στριμώξουν και την ΝΔ,κλείνουν τις στρόφιγγες της κρατικής διαφήμισης για να εκβιάσουν έτσι έμμεσα και τα ΜΜΕ-αν και βέβαια οι ''προοδευτικές'' φυλλάδες δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη ενθάρρυνση-με προφανή σκοπό να εκμηδενίσουν κάθε πιθανότητα πρόωρων εκλογών τον Μάρτη και να επιβάλουν ετσιθελικά την ατζέντα τους.
  Η γνώμη μου είναι η εξής:μην ψαρώνετε!

 22. stelios avatar
  stelios 01/01/2010 22:10:00

  factorx: σιγά μην ανοίξουμε και διάλογο με τον κάθε προβοκάτορα

 23. popolaros avatar
  popolaros 01/01/2010 22:13:43

  http://www.youtube.com/watch?v=qJLSlp-L6ZA

  «Ουδέν σχόλιον».

 24. fitsulas avatar
  fitsulas 01/01/2010 22:15:45

  Με το ίδιο σκεπτικό ο Μπεγλίτης ψήφισε υπέρ της παραμονής του Αττίλα στην ευρωβουλή. Για να μην υποκείψει στην "γοητεία" του Καρατζαφέρη. Το 'χεις μάθει καλά το ποιηματάκι σου μεγάλε.

 25. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 01/01/2010 22:22:19

  Μία συνέχεια σε προηγούμενο σχόλιό μου για τον ρόλο της Εκκλησίας στην ένταξη των μεταναστών:
  Ενταγμένοι μετανάστες, όπως ο βαφτισμένος Αφγανός που προανέφερα, για παράδειγμα, δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για τη χώρα μας, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν γκέτο και ίσα-ίσα, αναπληρώνουν και την υπογεννητικότητα ημών των βολεμένων Νεοελλήνων.

  Αυτή τη στιγμή υπάρχει ίσως και ενάμισυ εκατομμύριο μαύρων Αφρικανών - δεν λέω για τους Αιθίοπες που ανήκουν στην Κοπτική Εκκλησία - που εχουν γίνει Ορθόδοξοι χριστιανοί σε πολλές χώρες της Αφρικής, από τη Γκάνα και τη Νιγηρία μέχρι το Κογκό, την Τανζανία και τη Ζιμπάμπουε, ακόμα και στη Μαδαγασκάρη. Και ο αριθμός αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Έχουν γίνει Ορθόδοξοι χριστιανοί ακόμα και στην Ινδία, την Ταϋλάνδη, την Ινδονησία, πρόσφατα και στο Πακιστάν, όπου χειροτονήθηκε ντόπιος ιερέας. Αυτό που γίνεται εκτός Ελλάδας, γιατί να μην μπορεί να γίνει, τηρουμένων των αναλογιών, και εδώ;

  Είναι επείγον πλέον η Εκκλησία να καταρτίσει, διακριτικά και χωρίς διατυμπανισμούς, ένα "χαμηλού προφίλ" αλλά καλά μελετημένο πρόγραμμα ιεραποστολής μεταξύ των μεταναστών.

  • XAPLAS avatar
   XAPLAS @ Μάρκο Τ 01/01/2010 22:54:40

   Ιερωνυμος?

 26. Factorx avatar
  Factorx 01/01/2010 22:23:54

  Το TOX απο το TOXIKOS βγαίνει; πας για βρουβες μεγάλε - σιγά μην αναοίξουμε διάλογο με τον κάθε προσκυνημένο που το παίζει και αριστερός

 27. σταμ avatar
  σταμ 01/01/2010 22:25:05

  ....προφανως ο καθε κυριος ΤΟΧ μενει σε εκαλη,ψυχικο ..πολιτεια,..καστρι..κλπ........ασε την πλεμπα στο κεντρο της αθηνας να ζοριζεται και να ζητα δημοψηφισμα ,θα σκεφτεται δημοκρατικοτατα...

 28. Factorx avatar
  Factorx 01/01/2010 22:27:34

  σε ποια συλλαβή;

 29. σταμ avatar
  σταμ 01/01/2010 22:31:43

  ΠΡΟΤΑΣΗ¨-ολοι υπερ του νομοσχεδιου εφ οσον δημιουργηθουν κεντρα υποδοχης και νομιμοποιησης λαθρομεταναστων στο καστρι και περιξ περιοχων

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/01/2010 22:36:48

  Είναι πολύ καλό το άρθρο, χωρίς ζηλωτικές κραυγές του τύπου "σφάξτε τους αλλόδοξους" και παρόμοια, που συσκοτίζουν περισσότερο, παρά διαφωτίζουν.

  Συγχαρητήρια.

 31. nasos avatar
  nasos 01/01/2010 22:39:08

  Ο ΓΑΠ προεκλογικά δεν είπε κουβέντα για το ζήτημα,άρα συνειδητά εξαπάτησε το εκλογικό σώμα,συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού μέρους των ίδιων του των ψηφοφόρων.
  Η όλη συμπεριφορά του αγγίζει τα όρια της πολιτικής αλητείας.
  Η εντελώς μεροληπτική,υπέρ του νομοσχεδίου-στάση των καταστημένων ΜΜ''Ε'',κάνεις την κατάσταση ακόμη πιο εξοργιστική.
  Και να τελιώνουμε,η Κυβέρνηση ΓΑΠ αντιπροσωπεύει μόνον το 44% των ψηφισάντων,δηλαδή ούτε καν το 30% του εκλογικού σώματος,με λίγα λόγια δεν διαθέτει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση να λάβει μια τόσο σημαντική απόφαση.
  Η μόνη νόμιμη και δημοκρατική λύση είναι να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός μέσω δημοψηφίσματος.


  Και είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ο Σαμαράς υπέκυψε στους εκβιασμούς των -οικονομικά και ηθικά χρεωκοπημένων-ΜΜ''Ε'' και απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 32. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 01/01/2010 22:45:40

  Συμφωνώ απόλυτα ότι στο μεταναστευτικό θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της ενσωμάτωσης των μεταναστών και του εθνικού χαρακτήρα του κράτους. Ούτε διωγμός των μεταναστών ούτε και αποκαθήλωση της ελληνικότητας.

 33. nasos avatar
  nasos 01/01/2010 22:47:29

  Η πλειοψηφία δεν μπορεί να αναπληρώσει έναν άνθρωπο. Αντιπροσωπεύει όχι μόνο τους ηλίθιους αλλά και τους δειλούς. (Α. Χίτλερ, Ο Αγών μου)
  Η πλειοψηφία δεν μπορεί να γίνεται σεβαστή από ένα κράτος γιατί το κατεβάζει στο επίπεδο της. Το κράτος οδηγείται από ολίγους ή ακόμα και έναν.(Μ. Μουσολίνι, Ο ορισμός του Φασισμού)
  Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να σύρονται από τις πλειοψηφίες. Aλίμονο. Tότε θα κάναμε μια καλή δημοσκόπηση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο και θα είχαμε τις λύσεις. (Γιώργος Α. Παπανδρέου, ΚΛΙΚ 1999)
  http://olympia.gr/2010/01/01/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B3/

 34. Orestios avatar
  Orestios 01/01/2010 23:26:21

  Στο κράτος-οπερέτα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το μόνο που απασχολεί τον Πρωθυπουργό είναι πως θα κρατηθεί στην εξουσία μαζεύοντας ψηφαλάκια, όταν οι Έλληνες θα έχουν ξεσηκωθεί από την αδίστακτη επιδρομή στην περιουσία τους.
  Σας το έχω τονίσει πως ο άνθρωπος αυτός και μια ομάδα αδίστακτων "γερακιών" ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους ευδαιμονία. Τίποτε δεν τους νοιάζει προκειμένου να ικανοποιήσουν την φιλαρχία τους.
  Η απάντηση του λαού θα είναι αυτή που τους αξίζει.

 35. JOHN avatar
  JOHN 02/01/2010 00:34:43

  Καλο το αρθρο,οριοθετει ορισμενα πραγματα που θεωρουνται ταμπου.Δυστυχως η κυβερνηση ακροβατει μεταξυ ανικανοτητας κι ερασιτεχνισμου.Σ αυτο το πλαισιο κινειται και το νομοσχεδιο εμπλουτισμενο με μια δωση καιροσκοπισμου,χρειαζεται δεξαμενη νεων ψηφοφορων,και προσδοκα στους μεταναστες,αδιαφοροντας για τη προχειροτητα και τις παρενεργειες.Για μια ακομα φορα οι πολιτικοι μας προς μεγαλη απαγοητευση αποδεικνυονται πολυ κατωτεροι των περιστασεων και σ αυτη τη συγκυρια που βρησκομαστε οι συνεποιες μπορει να ειναι τραγικες!

 36. papaioannou avatar
  papaioannou 02/01/2010 00:44:52

  Αδελφε.

  Η Ελληνικοτητα είναι η γλωσσα μας.
  Το μόνο κοινό σημείο των απανταχού Ελλήνων. Το μόνο κοινό σημείο επαφης με την Ιστορία μας.
  Όσο υπαρχει η γλώσσα η Ελλάδα και ο ελληνισμός δεν χάνεται.

  “Οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες”!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ papaioannou 02/01/2010 08:50:11

   Και εγώ μιλάω κινέζικα. Έγινα Κινέζα;
   Τι σημαίνει αυτό, όσοι μιλάνε ξένες γλώσσες έχουν κοινά σημεία αναφοράς πατρίδας;

 37. papaioannou avatar
  papaioannou 02/01/2010 00:45:16

  “Οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες”!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ papaioannou 02/01/2010 10:18:18

   Λοιπον το ισλαμ ειναι αντελως αντιθετο στην ημετερα παιδεια οπως και να το δεις τους τελευταιους 14 αιωνες.

 38. Orestios avatar
  Orestios 02/01/2010 01:57:49

  Ξέχασες, το ομόαιμο και το ομόθρησκο.
  Στο κείμενο δεν διευκρινίζεις ότι οι Έλληνες μεγαλούργησαν αυξάνοντας την επικράτειά τους και όχι συρρικνώνοντάς την. Ατυχής η σύγκριση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με Βρετανούς και Αμερικανούς, διότι ο πρώτος διέδωσε πολιτισμό και οι άλλοι δύο κατάστρεψαν πολιτισμούς. Ξέχασες μαζί με Βρετανούς και Αμερικανούς να συμπεριλάβεις Ισπανούς, Πορτογάλους, Ολλανδούς και Γάλλους, που συναγωνίστηκαν σε φρικαλεότητες και δεν πρόσφεραν τίποτε παραπάνω στους λαούς που κατέκτησαν από δουλεία.
  Όσον αφορά την σύγκριση Αθηναίων και Σπαρτιατών, να σου θυμίσω ποιός αλλοίωσε την σύσταση των εκλογέων το 451 π.Χ. και κατόπιν επιθυμούσε να ηγηθεί συνομοσπονδίας (και τα λεφτά των άλλων) εγκαθιστώντας μια δικτατορία. Οδήγησε τελικά την Αθήνα και τους συμμάχους της σε ήττα, από την οποία ποτέ δεν ανέκαμψε, προκειμένου να ικανοποιήσει την ακόρεστη επιθυμία του για την εξουσία σε όλη την ελληνική επικράτεια.
  Για να μην μπερδεύεσαι, δικαίωμα ψήφου δεν είχαν όλοι όσοι ονομαζόταν Ρωμαίοι πολίτες αλλά υπήρχε το Λατινικό Δικαίωμα. Εν πάσει περιπτώσει υπεραπλουστεύεις τόσο πολύ το κείμενο, το οποίο καταντά αναξιόπιστο και συναγωνίζεται σε φαιδρότητα τις τεκμηριωμένες απόψεις της Δραγώνα της ευρομαχήτριας.

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Orestios 02/01/2010 09:23:54

   Το τελειωτικό χτύπημα στην Αθήνα το έδωσαν οι Μακεδόνες στέλνοντας τους γηγενείς στη Θράκη και τη Σάμο και δίνοντας ψήφο στους μέτοικους.

   • fitsulas avatar
    fitsulas @ fitsulas 02/01/2010 09:30:17

    Παρ' όλ' αυτά όταν οι Κέλτες έσφαξαν τον Πτολεμαίο Κεραυνό και τους Μακεδόνες, πάλι οι Αθηναίοι ξηγήθηκαν σπαθί στις Θερμοπύλες...

   • Orestios avatar
    Orestios @ fitsulas 02/01/2010 19:11:48

    Πρίν ή μετά το στραπάτσο που έπαθαν οι Κέλτες από τους Αιτωλούς στους Δελφούς?

 39. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 02/01/2010 03:08:20

  Με το συμπάθειο (για το blog), αλλά να μία ακόμη άποψη για το θέμα.

  http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_2554.html

 40. Σαος avatar
  Σαος 02/01/2010 08:57:30

  Πολύ απλά! Η εισβολή μη αφομοιώσιμων πληθυσμών εξ ανατολής είναι επικίνδυνη. Σε κάποια blogs υπήρχε η πληροφόρηση πως οι, τουρκικής καταγωγής, μουσουλμάνοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου θα δημιουργήσουν ανεξάρτητο κόμμα. Με τον ισχύοντα νόμο χρειάζονται 3% για να μπουν στην Βουλή, πράγμα απίθανο προς το παρόν. Αν ο ΓΑΠ προχωρήσει σε «ελληνοποίηση» όλων αυτών των μουσουλμάνων, τότε αυτό το αναγκαίο 3% θα ξεπεραστεί και δεν θα είναι μόνο 3% αλλά θα είναι 10%, αφού οι περισσότεροι πακιστανοί, αφγανοί και λοιποί μουσουλμάνοι είναι κυρίως ενήλικες. Ας μην γελιόμαστε! Κανένας από αυτούς δεν θα ψηφίσει ΓΑΠ γιατί θα έχει την εναλλακτική να ψηφίσει κάτι πιο κοντινό προς την πατρίδα του και αυτό βέβαια είναι άλλο ένα δείγμα πως αυτοί βρέθηκαν εδώ όχι για να γίνουν μέρος της κοινωνίας μας αλλά ως νέου τύπου άποικοι που μπορεί να μην είναι προς το παρόν ισχυροί οικονομικά αλλά είναι ισχυροί ως πλήθος, κάτι που εμένα προσωπικά με τρομάζει. Οι ΗΠΑ και το City του Λονδίνου βρήκαν πως θα διαιρέσουν και θα βασιλέψουν την περιοχή μας, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβουν οι ίδιοι όπως στην Νέα Μέση Ανατολή της οποίας έχουν δημοσιεύσει και τον χάρτη (http://morris108.files.wordpress.com/2008/09/newme.jpeg). Την Ελλάδα θέλουν να την καταστήσουν όμηρο της Τουρκικής επιρροής, και αυτό σημαίνει να ελέγχουν την πολιτική της ζωή με ένα ισλαμικό κόμμα-ρυθμιστή. Αυτό είναι ξεκάθαρο και όποιος δεν το «βλέπει» το κάνει επίτηδες.

  By the way, για να δείτε τι σκέφτονται για το μέλλον μερικοί εκεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείτε την παρακάτω ταινία

  http://en.wikipedia.org/wiki/Children_of_Men

  Παρουσιάζει όλη την Ευρώπη του 2027 ως κατεχόμενη από Ισλαμιστές, εκτός βέβαια του ΗΒ στο οποίο έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος. Επίσης ως ταινία του 2006 μιλάει για πανδημία γρίπης το 2008. Εντάξει, έπεσε έξω κατά ένα χρόνο, αλλά χωρίς πλάκα, ο σεναριογράφος πρέπει να ξέρει κάτι :D

 41. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/01/2010 08:59:24

  Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
  το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
  Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου.
  Εκεί σπάροι και πέρκες
  ανεμόδαρτα ρήματα
  ρεύματα πράσινα μες τα γαλάζια
  όσα είδα στα σπλάχνα μου ν' ανάβουνε
  σφουγγάρια, μέδουσες
  με τα πρώτα λόγια των Σειρήνων
  όστρακα ρόδινα με τα πρώτα μαύρα ρίγη.

  για να μην ξεχνιόμαστε...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 02/01/2010 09:02:07

   Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου με τα πρώτα μαύρα ρίγη.
   Εκεί ρόδια, κυδώνια
   θεοί μελαχρινοί, θείοι κι εξάδελφοι
   το λάδι αδειάζοντας μες στα πελώρια κιούπια
   και πνοές από τη ρεματιά ευωδιάζοντας
   λυγαριά και σχίνο
   σπάρτο και πιπερόριζα
   με τα πρώτα πιπίσματα των σπίνων,
   ψαλμωδίες γλυκές με τα πρώτα-πρώτα Δόξα Σοι.
   Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου με τα πρώτα -πρώτα Δόξα Σοι!
   Εκεί δάφνες και βάγια
   θυμιατό και λιβάνισμα
   τις πάλες ευλογώντας και τα καρυοφύλλια.
   Στο χώμα το στρωμένο με τ' αμπελομάντιλα
   κνίσες, τσουγκρίσματα
   και Χριστός Ανέστη
   με τα πρώτα σμπάρα των Ελλήνων.
   Αγάπες μυστικές με τα πρώτα λόγια του Ύμνου.
   Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του Ύμνου.

   δεν άντεχα... έπρεπε να το βάλω ολόκληρο

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ archaeopteryx 02/01/2010 09:27:03

    κι' αν μάθει ο αλλοδαπός τι σημαίνει η λέξη καρυοφύλλι έχει καταλάβει και το νόημα που έχει η λέξη για μας?

 42. by definition anti (back in 1972!) avatar
  by definition anti (back in 1972!) 02/01/2010 09:10:35

  Καλή Χρονιά και Κριτική Σκέψη Πάντα!

  Νομίζω ότι το πεδίο προβληματισμού που ενδείκνυται για το θέμα είναι το καταστατικό, δηλαδή η νομοθετική (πέρα από την εννοιοθετική) λειτουργία κατοχύρωσης "κοινωνικών δικαιωμάτων". Πάνω σ' αυτό, δηλώνω μη ειδικός. Το πρόχειρο του εγχειρούμενου νομοθετικού βήματος με απωθεί, όπως και οι αλαλαγμοί "πολέμου" που ξεσηκώνει. Μένουν οι εντυπώσεις, που συγκροτούν το φαίνεσθαι της "Γυναίκας του Καίσαρα". Πάνω σ' αυτό έχω να πώ (για το θέμα των πολιτιστικών "χωνευτηριών") ότι καθόλου δεν γούσταρα την (εδώ να δείς καταστατικό) "ενσωμάτωση" που μας έκανε τον Αύγουστο του 2004 η κα Γιάννα και η ΔΟΕ, και όπου σαν κουτοπόνηροι δήθεν απαντήσαμε με το "γεννημένοι νικητές" της κας Φάνης Χαλκιά και την άκριτη υπεράσπιση των "παιδιών του Τζέκου", στην ουσία έβρεξε φάπες κι είπαμε κι "ευχαριστώ" από πάνω. Ραγιαδισμός της ξεφτίλας, άει σιχτίρ!

  Από την άλλη, δεν γουστάρω την εύκολη και εξισωτική προς τα κάτω χορήγηση "δικαιωμάτων" παρά τον κενό λόγο των τελευταίων, πόρρω μάλλλον με κόπους φόρους και στρατιωτικές θητείες κτηθέντων (πάνω στο τελευταίο, το φάουλ των διοικούντων που είχα με οδηγεί να πω ότι θάμουν περήφανος άν όντως είχα βασανισθεί σε πολεμική παιδεία αντί των ατέλειωτων ωρών σκοπιάς που έριξα σε αφοδευτήρια και μαγειρεία). Το νάναι η περιοχή από την Πλατεία Βικτωρίας ως τα Κάτω Πατήσια ένα άτακτο συνονθύλευμα φυλών οσμών και εθίμων απαισιότητα και θλίψη μου προκαλεί, και πάνω στην στιγμή, ναι, θέλω "να τους πετάξω στη θάλασσα" αλλά αυτό είναι μόνο ένα γαμώτο. ματά διαβάζω για τον αστυνομικό του Μεταγωγών με την σύζυγο στη Φόρθνετ που είζαν σηκώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και με τρόμο βλέπω ότι τόσον οι αλήστου μνήμης "πραίτορες" όσον και - φευ! άλλοι λειτουργοί για ένα φακελλάκι κάνουν τα πάντα..."όμαιμοι" με μένα αυτοί; Κι επειδή το εν λόγω "όμαιμον" έχει χρησιμοποιηθεί τόοοοσο ύποπτα (και τόσο άκριτα), παραθέτω μια σημείωση από άγνωστό μου μπλογκιστή που τον βρήκα γκουγκλάροντας σε αναζήτηση της "προς ελληναράδες Επιστολή" του Ραφαηλίδη, την οποία περιέργως δεν βρήκα. Το μπλόγκ λέγεται "μία δε κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών" και η καταχώρηση που μου έκανε εντύπωση είναι η:
  http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

  τουλάχιστον έχει τη οξυδέρκεια να πραγματεύεται ένα λόγο "περί μη προφανών"...μ' έκανε να σκεφτώ, χωρίς να υιοθετώ μονοκόμματα τίποτε χωρίς τα δικά μου φίλτρα, ενός πρώην (της καθ' ημας Ανατολής) "αριστερού" και νυν θέλοντος να διανοείται καθαρολογικά και μόνον.

  καλή χρονιά και κριτική σκέψη και πάλι...

 43. tony avatar
  tony 02/01/2010 09:12:44

  Μια αλλη βασικη παραμετρος του θέματος ειναι το τι ηταν αυτο που τράβηξε τους μετανάστες στην χώρα μας.Οταν επι εικοσι χρόνια με τα δανεικα ημασταν πλουσιοι ερχονταν και οι μεταναστες να πάρουν μερος στο πάρτυ.
  Τοτε κανενας εθνικοφρων Ελληνας δεν μιλούσε.Τα δανεικα ειναι ωραία όταν τα πέρνεις.Αυτη η μυρωδια του μελιου του δανεικου,τράβηξε νηστικους από όλο τον κόσμο.
  Αυτος ειναι ο πραγματικος λόγος που γιναμε χώρα υποδοχης μεταναστών.Οταν χθες έλεγα σε εναν Βουλγαρο συνάδελφο οτι το πάρτυ τελείωσε,δεν μπορουσε να το δεχτει με τίποτα.Ειχε καλομαθει να βγάζει τα δεκαπλά από οτι στη Βουλγαρία.

 44. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 02/01/2010 09:26:45

  Η νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών («πράσινη κάρτα»), είναι μια σύνθετη διαδικασία που τηρείται απαρέγκλιτα. Και στη συνέχεια η πολιτογράφησή τους (μετά από χρόνια) γίνεται όχι αυτόματα, αλλά κατόπιν εξετάσεων όπου βαθμολογείται η γνώση των γλώσσας και της ιστορίας των ΗΠΑ, καθώς και η στάθμιση των ψυχολογικής τους ένταξης.

  Πέρα του ξεπουλήματος που αποδεικνύεται από το παραπάνω, το μόνο που τους νοιάζει μέσα σε 100 μέρες να αποκτήσουν στρατό... από εκεί πέρα δεν τους νοιάζει τίποτα, όπως δεν τους ένοιαζε όταν διόριζαν από πόρτες και παράθυρα όπως δεν τους ένοιαζε και την μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος στην Ελλάδα που τελέστηκε επι Κινέζου στο χρηματιστήριο...

  Που είναι ο Αντρέας να δει τι γίνεται μετά το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» που είπε, πως θα καταντήσουν την Ελλάδα. Παλιότερα έβαζαν τα δέντρα να ψηφίζουν τώρα αρκούν τα παιχνίδια με τους «νόμους» για να αποκτήσουν πελατεία.

 45. tony avatar
  tony 02/01/2010 09:28:13

  Μια άλλη βασική παράμετρος του θέματος είναι το τι ήταν αυτό που τράβηξε τους μετανάστες στην χώρα μας.Όταν επί είκοσι χρόνια με τα δανεικά ήμασταν πλούσιοι έρχονταν και οι μετανάστες να πάρουν μέρος στο πάρτι.
  Τότε κανένας εθνικόφρων ΕΛΛΗΝΑΣ δεν μιλούσε.
  Τα δανεικα ειναι ωραία όταν τα πέρνεις.
  Αυτη η μυρωδιά του μελιού, του δανεικού,τράβηξε νηστικούς από όλο τον κόσμο.
  Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που γίναμε χώρα υποδοχής μεταναστών.Όταν χθες έλεγα σε έναν Βούλγαρο συνάδελφο μου οτι το πάρτι τελείωσε,δεν μπορούσε να το δεχτεί με τίποτα.Είχε καλομάθει να βγάζει τα δεκαπλά από ότι στη Βουλγαρία.Την χρονιά που ήρθε (πριν δέκα χρόνια) και όταν έμαθε πόσα λεφτά βγαίνουν έγινε ο ποιο φανατικός ΕΛΛΗΝΑΣ.Τώρα σκέφτεται να γυρίσει πίσω στη Βουλγαρία.
  Ας μη γελιόμαστε.Το μεταναστευτικό το δημιούργησαν τά δανεικά και όταν τα παίρναμε κανένας δεν νοιάζονταν για αυτήν την ώρα.
  Τώρα δεν έχουμε επιλογή.Θα δεχτούμε κάθε ξενόφερτο έκτρωμα που μας πασάρουν για να πάρουμε τα δανεικά να βγάλουμε τον μήνα.
  Όταν ήμασταν πλούσιοι και ξεχωριστοί (με τα δανεικά),έπρεπε να τα σκεφτόμασταν αυτά.
  Τώρα είναι αργά και οι φωνές και τα κλάματα είναι υποκριτικά.

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ tony 02/01/2010 09:42:42

   Ευτυχώς που υπάρχει και η κρίση, μακάρι να κρατήσει καιρό, αλλά βλέπεις στην ΠΑΣΟΚΑΡΑ βιάζονται να προλάβουν να τους μαντρώσουν πριν φύγουν.

  • Σαος avatar
   Σαος @ tony 02/01/2010 12:06:36

   Κάνεις μέγα λάθος! Οι μετανάστες από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής είχαν ως προορισμό τις πλούσιες χώρες της Δύσης και όχι την φτωχομάνα, την Ελλαδίτσα. Τα δανεικά λεφτά επέστρεφαν στις χώρες που μας δανειοδοτούσαν (βλέπε Siemens,γερμανικές εταιρείες,αμερικάνικα αεροπλάνα,γερμανικά τεθωρακισμένα κτλ). Το χρέος βέβαια παραμένει. Όλα αυτά τα έκαναν οι γνωστοί-άγνωστοι εντολοδόχοι έξωθεν κέντρων και διαπλεκόμενοι, «μεροκαματιάρηδες» κατάσκοποι. Τις τακτικές δημιουργίας ενοχικού συνδρόμου να τις κάνεις αλλού. Επίσης να πάρεις και τα τσουβάλια μαζί. Οι περισσότεροι έλληνες δεν έφαγαν με χρυσά κουτάλια, σίγουρα όμως χόρτασαν ελπίδα και παραμύθι. Τώρα ήρθε ο καιρός να θερίσουν μερικά «κεφάλια»...

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ tony 02/01/2010 12:58:29

   Ακριβώς ότι έγινε και στην Ισπανία όταν φέρνανε καραβιές το χρυσό από τις Άνδεις. Ο πληθωρισμός εκτινάχτηκε, η παραγωγή κατέρευσε και όλο το χρυσό πήγαινε στην Ευρώπη για να εισάγουν ακόμα και τα βασικά αγαθά. Μετά από 4 αιώνες και την είσοδό της στην ΕΕ συνήλθε η Ισπανία. Τα λεφτά μας τα έδωσαν οι "προστάτες" μας για να μας τα πάρουν πίσω με υποθήκη την εθνική μας ανεξαρτησία...

 46. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 02/01/2010 09:44:28

  @ papaioannou Σε πολύ απλά ελληνικά, ο Ισοκράτης έκανε μια διαπίστωση (και όχι διακήρυξη ενός πιστεύω), πως οι ξένοι την εποχή εκείνη έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται και να (αυτο)αποκαλούνται Έλληνες με βάση την ελληνική εκπαίδευση που αποκτούσαν και όχι με βάση το γένος.

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ Μαυρη Αντιδραση 02/01/2010 09:47:02

   Όπως και να το θεωρεί πάντως ούτε το ένα ούτε το άλλο έχουμε σήμερα.

  • mnk avatar
   mnk @ Μαυρη Αντιδραση 03/01/2010 14:53:30

   Κάνεις λάθος. Το κείμενο του Ισοκράτη δεν λέει καθόλου αυτό.Ίσα-ίσα, λέει το ακριβώς αντίθετο:
   Απευθύνεται στους Αθηναίους και λέει πως η Αθηναϊκή σκέψη είναι τόσον ανώτερη της των άλλων πόλεων, ώστε πραγματικοί Έλληνες να λογίζονται μόνον "οι της ημετέρας (Αθηναϊκής)παιδείας μετέχοντες", δηλαδή οι εξ αίματος Έλληνες, που είναι αμέτοχοι της Αθηναϊκής παιδείας, θεωρούνται πολιτιστικά βάρβαροι.
   Αυτά λέει ο Ισοκράτης κι όχι τις προπαγανδιστικές Πασοκικές μπούρδες.

 47. Νίκος avatar
  Νίκος 02/01/2010 10:40:27

  Η παλη ειναι τοπικη αλλα το παιχνιδι παγκοσμιο. Ατομα σαν τον ΤΟΧ(ξικο;)ειναι οργανα μις παγκοσμιας αλυσιδας η αρχη της οποιας εκπορευεται (με κυριο μοχλο το χρημα) απο ελαχιστα υπουργεια εξωτερικων με συγκεκριμενες κυριαρχικες πολιτικες.

  Διαφοροι αραιωμενης συνειδησεως διεθνισταδες και ψευτοκοσμοπολιτες , γατοι καλοταϊσμενοι των "καθως πρεπει" γειτονιων του τριτοκοσμικου Αθηναϊσταν, βρισκουν "δουλειες" στις ΜΚΟ οι οποιες, ως αριστα παραλλαγμενεα συμφεροντα, προωθουν τα "ανθρωπινα" δικαιωματα εις βαρος κοινωνιων και πολιτισμων.

  Ατομα σαν τον ΤΟΧ μπορει να πιστευουν, ενιοτε με θρησκευτικο ζηλο, καθ' οτι η ιδεολογια του προοδευτισμου ειναι μορφη λαϊκης θρησκειας αλλα εξ' ισου αντιδραστικη οσο και αυτη του παλαι ποτε αλλα νυν ακομη ζωντανου ακραιου Δυτικου θρησκευτισμου, οτι εργαζονται για το "καλο" των συνανθρωπων τους και οτι αγωνιζονται για να "φωταδισουν" εμας τους "πισωδρομικους" που ειμαστε ¨κολλημενοι" στον αταβισμο της πατριδας.

  Ατομα σαν τον ΤΟΧ ζουν, αλλα δεν το αντιλαμβανονται (οσοι δεν ειναι πληρωμενοι φυσικα) μια βαθεια οσο και αντιφατικη ιδεοληψια, τουτεστιν προωθουν εργολαβικα τις εθνικες (τις περνανε για ανθρωπινες) ιδιαιτεροτητες των αλλων αλλα θεωρουν "ρατσισμο" το εθνικο τους ειναι και των τοπικων κοινωνιων που φιλοξενουν τους "αλλους".

  Ατομα σαν τον ΤΟΧ ευχαριστως δεχονται τα τσεμπερια και τις κλειτοριδεκτομες (εφ' οσον δεν εφαρμοζονται στα δικα τους κοριτσια) αλλα θεωρουν γραφικους οσους συμμετεχουν στα Αναστεναρια ή φορουν φουστανελλα οταν γιορταζουν.

  Ατομα σαν τον ΤΟΧ χρειαζονται ψυχολογικη βοηθεια. Μαλλον πασχουν απο εθνικη αυτομαστιγουμενη υποτιμηση που αυτοαναπληρωνεται με εξιδανικευση των ιδιαιτεροτητων ξενων προς τα καθ' ημας.

  Ευγε ΝΖ, Ηταν ο,τι επρεπε αυτην την πρωτοχρονια.

  Χρονια Πολλα και καλα σε ολους! Και σε σενα ΤΟΧ. Να εισαι καλα. Η παρουσια σου μας δειχνει κρυσταλλινα την αξια των δικων μας, διχως να θελουμε να υποτιμησουμε τον πολτιτισμο κανενος αλλου.
  Και κατι τελευταιο ΤΟΧ(ξικε): Το να μην αποδεχεσαι, ναζιστικω τω τροπω, τις ιδιαιτεροτητες των αλλων ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ απο μειοψηφιες ιδεολογικων γενιτσαρων, στη φιλοξενουσα κοινωνια, δεν σημαινει οτι τις υποτιμας ή τις απορριπτεις. Τουναντιον, η αντιφαση ειναι σε σας που απορριπτετε ως "φασισμο" το εθνικο σας ειναι αλλα (και με το αζημιωτο;) προωθειτε το εθνικο ειναι ξενων.

 48. Νίκος avatar
  Νίκος 02/01/2010 10:45:59

  Αρχαιε, οσο Ελυτη και να παραθεσεις, ατομα σαν τον ΤΟΧ(ξικο;) δεν συμμετεχουν της ημετερας παιδειας. μαλλον η πολυετης εντρυφηση σε αλλοτρια σχολεια με επιδερμικο επιχρισμα την ιδεοληψια των "ανθρωπινων δικαιωματων" (δλδ των πολιτικων ξενων συμφεροντων) καιτο ΧΡΗΜΑ, το ατιμο το ΧΡΗΜΑ, τους εχουν ευνουχισει πνευματικα και πολτιτιστικα.

 49. μαρικα avatar
  μαρικα 02/01/2010 10:48:51

  O Γιωργακης ξερει οτι σε λιγο καιρο δεν θα εχει αλλους φιλους δηλαδη μηδεν
  εις το πηλικιον που λενε,με την νομιμοποιηση των λαθρεων κανει αυτοματος φιλους
  μονο που αυτοι οι φιλοι ειναι απαιτητικοι αν τους δωσεις το ενα δαχτυλο σου παιρνουνε το χερι γιαυτο πρεπει να προσεχει μηπως στο τελος μεινει μονο με την μητερα,εσεις παντος παιδια στον αγωνα μονο για την Ελλαδα.
  Απο γερμανια, καλη χρονια

 50. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 02/01/2010 12:00:37

  ΤΟΥΡΚΙΑ , ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70 ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ.
  ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Κτλ. Η ΤΟΤΕ ΕΥΠ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΑΝΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ Σ’ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ . ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 4,000 ΠΛΟΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ Μ’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

 51. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 02/01/2010 12:51:09

  Εδω τελικα επικρατει το ακρον αωτον της παγκοσμιας (λεγε με Αμερικανικο ιμπεριαλισμο κατα προτεραιοτηα με μαρξιστικα ναματα...)
  Οι χρυσοφορες Αμερικανικες κυριως και μετα Ευρωπαικες πλουτιζουν εκμεταλευομενες το πλουσιο υπεδαφος κυριως της Αφρικης, αλλα και των αλλων πετρελαιοπαραγωγικων χωρών, διώνοντας κυριολεκτικα τους αυτοχθονες τους οποιους οχι μονο τους φορτωνουν στον υπολοιπο κοσμο αλλα τον αναγκαζουν να τους "θιοθετησει" (βλεπε και σχετικη καμπανια της διαβοητης unicef), και εκτος ολων των αλλων να αλλοιωσει καιτ η συνθεση των ντοπιων πληθυσμων. Η αλλοιωση των ντοπιων πληθυσμων και η δημιουργια συνεχως μειονοτητων (για τουτο και το νομοσχεδιο του ΠΑΣΟΚ δεν ειναι και ιδιαιτερα αυστηρο και συγχεει την ιθαγενεια με την υπηκοοτητα) ειναι ενα οπλο για για τον υπερατλαντιο "μεγαλο αδελφο" Οποιοσδηποτε διαννοηθει να δηλωσει απειθια απ την επομενη θα αρχισουν να δημιουργουνται ζητηματα "αυτονομισης " των "Ελληνων μουσουλμανων" π.χ., των "ελληνων σομαλων" κλπ και θα αρχισουν οι συζητησεις αποκοπης εδαφων και μαιμου κρατιδιων διαμοιραζοντας την οποια εδαφικη ακεραιοτητα...
  Θεωρειται αραγε ο παραπανω συλλογισμος τραβηγμενος η ανεδαφικος ?

 52. Βανζετι avatar
  Βανζετι 02/01/2010 12:51:49

  Απόδοση τιμών στον τάφο του Ε. Αβέρωφ από τον ΛΑ.Ο.Σ

  Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Ε. Αβέρωφ από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη

  Τρισάγιο για τα 20 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ τέλεσαν σήμερα το πρωί στον τάφο του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης μαζί με συνεργάτες του. Μετά το τρισάγιο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Ευάγγελου Αβέρωφ και δήλωσε:

  «Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο και 100 χρόνια από τη γέννηση του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ήρθαμε να τιμήσουμε το μεγάλο Δάσκαλο, το μεγάλο Πατριώτη, τον άνθρωπο που ήξερε να συνθέτει, τον άνθρωπο που ποτέ και σε καμία φάση της ζωής του δεν ολιγώρησε αλλά και δεν πρόδωσε τα ιδανικά και το Κόμμα του. Τιμή και δόξα στον μεγάλο άντρα» .


  Τελικά...πάει τους έχει τρελάνει ο Σαμαράς....

 53. aris lalidis avatar
  aris lalidis 02/01/2010 13:32:20

  @TOX
  Υπερβολικα TOXικες βρισκω τις αποψεις σας για το μελλον αυτης της Πατριδας και των Ελληνων.

 54. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 02/01/2010 13:45:34

  ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΗΟΜΙΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑΦΓΚΑΝΟΙΡΑΚΙΝΟΥΣ Κτλ.ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ..ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ...ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ ΤΗ ..ΦΑΣΟΛΑΔΑ ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ !

  ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΣΥΝΟΡΑ , ΕΥΝΟΙΚΗ
  ΛΟΘΡΟΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ 2,000,000 ΛΑΘΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ !

 55. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 02/01/2010 14:37:51

  Η Κυβερνηση ΠΑΣΟΚ με παραπλανητικο διαλογο προσπαθει να ελληνοποιησει χωρις υποδομες χιλιάδες μεταναστες μουσουλμανους.
  Οι άνθρωποι αυτοι ειναι σχεδον αναλφαβητοι και υποτίθεται οτι συνεισφερουν στην ...οικονομια και την αυξηση του....ελληνικου πληθυσμου.
  Αποτελει τεραστιο λάθος σε μια χωρα οπως η δικη μας να μην υπαρχει απολυτος ελεγχο των ελληνοποιησεων.
  Οι κυβερνητικοι εγκεφαλοι με ενα νομοσχεδιο ....στο ποδι αγνοουν τελικα;; οτι δεν ειμαστε Ελβετια με το ισχυρο κοινωνικο κρατος,η Γερμανια και Δανια.
  Ποιος θα ενισχυσει οικονομικα τους αυριανους δηθεν Ελληνες,ποιος θα ελεγχει την παιδεια των παιδιων τους,την υγεια τους,οταν ειμαστε ενα κρατος υπο την σκια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ,με ανυπαρκτο κοινωνικο κρατος και με δομες κυριολεκτικα της πλακας.
  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και οι συνεργατες του καλο θα ηταν να μελετουσαν την ελληνικη ιδιαιτεροτητα πριν αρχισουν να μας πουλαν ΣΟΥΗΔΙΚΑ και αλλα μοντελλα.
  Και φυσικα θα πρεπει να δινεται το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ οπως συνηθιζουν να λενε οι ΕΛΒΕΤΟΙ,γιατι γνωριζουν οτι Κοσοβαρος δεν γινεται ΕΛΒΕΤΟΣ ,απλα πολιτογραφειται ,ποσο μαλλον ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ,ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ κλπ,αλλα με αυστηρη νομοθεσια και σωστη επιλογη.
  Ως ειθσται στην χωρα μας δεν δημιουργουμε απλα ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ διοτι στερουμαστε παιδειας,αντιγραφει λοιπον η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ στο ποδι και αντι να φροντισει να νοικοκυρευσει τον οικο μας, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ την κοινη γνωμη με τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και δυστυχως μας οδηγει σε περιπετειες ανευ προηγουμενου.
  Οι απαιτησεις μιας μεγαλης ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ στην Ελλαδα θα ειναι η αρχη του τελους μας διοτι θα ειμαστε το προγεφυρωμα για να εδραιωθουν στην ευρωπη οι ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
  Οι ΕΛΒΕΤΟΙ ειναι οι πρωτοι που κατανοησαν τις εξυπνες και δηθεν αθωες κινησεις των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ και αντεδρασαν παρ ολη την κατακραυγη των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ , δηθεν περιστερων τυπου COHN BENDIT και αλλων λαχανιδων,που πουλαν ειρηνη και υπογραφουν πρωτοι τους βομβαρδισμους στο ΙΡΑΚ και την εξοντωση των εχθρων του Ισραηλ.

  Η Ελληνικη κοινωνια ειναι υποχρεωμενη να αντιδρασει,μονη της γιατι οι διανοουμενοι,και οι κουλτουριαρηδες ειναι υπερ της δημιουργιας του γκετο και της ιδρυσης ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ και αλλα ευτραπελα.
  Τα περι ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ειναι ιστορια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΡΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

  Και οπως πολλοι γνωριζουν ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙΣ,ΑΦΟΠΛΙΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ.

 56. Jasmin avatar
  Jasmin 02/01/2010 15:09:16

  Πολύ σωστό άρθρο. Που θέτει σε σωστή βάση, αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση.
  Και δυστυχώς ο μέσος έλληνας δε μπορεί ούτε να "αναγνωρίσει" τί επιδιώκει η κυβέρνηση...
  Ως συμπλήρωση να αναφέρω ότι τέτοιο μοντέλο μωσαϊκού πολιτισμών υπήρξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η οποία εξυμνείται από ... όλοι ξέρουμε από ποιούς.
  Και ήδη η Τουρκία έχει κάνει τη νεο-Οθωμανική στροφή της. Το ίδιο και τα γιουσουφάκια τους στην Ελλάδα. Έχουν ήδη κατακερματίσει την πολιτισμική ταυτότητά μας, μας έχουν απο-προσανατολίσει ιδεολογικά, συκοφάντησαν και χλεύασαν όλα τα ιερά και όσια του Ελληνισμού, μας κατέστρεψαν οικονομικά για να μη σηκώσουμε ποτέ κεφάλι, μας κατέστησαν δέσμιους σάπιων κομματικών μηχανισμών και φανάτισαν με αντι-κρατικό μένος τη νέα γενιά...
  Τους το επιτρέψαμε! Αν διαβάζαμε Ιστορία (και όχι διάφορες "ερμηνείες" της Ιστορίας) και τιμούσαμε το Παρελθόν, θα γνωρίζαμε ότι η Σπάρτη επεβίωσε (και) λόγω της Ξενηλασίας... Αλλά ξέχασα! αυτά τα μελετούν οι κακοί αμερικανοί και δυτικοί Ευρωπαίοι... Εμείς έχουμε το κληρονομικό χάρισμα!

 57. γιάννης avatar
  γιάννης 02/01/2010 15:14:31

  το έστειλα στο opengov,gr και το στέλνω κι εδώ

  αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

  Α:
  δεν βάζεις το αλέτρι μπροστά απο τα βόδια, θα το πάρουν είδηση τα βόδια και θα πέσουν κάτω από τα γέλια,,,


  οι μετανάστες δεν είναι χτίσμα εκτός σχεδίου να το εντάξεις εκ των υστέρων στο σχέδιο πόλης

  οι μετανάστες δεν είναι εκκρεμής φορολογική υπόθεση ετών να την κλείσεις με συνοπτικές διαδικασίες με κάποιο "διακανονισμό" έχοντας από τη μιά το κράτος να καίγεται για έσοδα και από την άλλην τον επιχειρηματία να τρίβει τα χέρια του που πλήρωσε "μόνο τόσα"


  ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;;

  το νομοσχέδιο περί ου ο λόγος, ως έχει,

  - επιβραβεύει τους λαθρομετανάστες μέσα απο τα γεννημένα στην Ελλάδα παιδιά τους,,,,

  - ενθαρρύνει περισσότερους λαθρομετανάστες να έρθουν στη χώρα

  - ενθαρρύνει δουλέμπορους να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στη χώρα

  - υπονομεύει τις προσπάθειες της ΕΕ να ελέγξει τη λαθρομετανάστευση και να πατάξει τη δουλεμπορία  Β:
  όταν ακούμε το ΠΑΣΟΚ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ!!!!!


  - "έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ" = δεν το κουνάμε ρούπι

  -"ούτε μία μετοχή του ΟΤΕ σε ιδιώτες" = θα τον πουλήσουμε όλον. αλλά σε δόσεις για να μην μας πάρουν είδηση

  - "δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ" = θα αυξηθούν, αλλά σε δύο μήνες

  - "δημοψήφισμα με 5 τοις εκατό των πολιτών" = όχι 5, ούτε με 305 τοις εκατό δεν θα δώσουμε λόγο στον ελληνικό λαό

  - "όχι οι αρεστοί αλλά οι άριστοι" = οι Πουσσαίοι αυτής της χώρας με τα πτυχία της ζωής και τις προσωπικές γνωριμίες στην πρωθυπουργική οικόογένεια μπορούν να πουσάρουν την προσωπική τους ανέλιξη


  - "τα λεφτά υπάρχουν" = ναι, τα δικά σας

  - "έχουμε έτοιμο πρόγραμμα διακυβέρνησης 100 ημέρων για την ανάταξη της οικονομίας και 5 έτοιμα νομοσχέδια προς ψήφιση" = δεν έχουμε τίποτε έτοιμο, αλλά τι διάτανο, κάτι θα βρούμε!


  και το ΚΛΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ μας, ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και πλέον επίκαιρο με πρωθυπουργό το γιο του μπαμπά:

  ,,,Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,,,

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ; ναι, στους αλβανούς, στους βούλγαρους, στους σομαλούς, στους πακιστανούς, στους κινέζους, στους πολωνούς, στους ρουμάνους, στους μαροκινούς αρκεί να έχουν την ελληνοσύνη στην ,,,ούγια


  Το ΠΑΣΟΚ προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, χλευάζει τη μνήμη μας, εμπαίζει την κρίση μας κι αν τολμήσουμε να διαμαρτυρηθούμε, αν τολμήσουμε να θυμόμαστε, μας κολλάει την ταμπέλα του φασίστα-ξενοφοβικού-ρατσιστή, φιμώνει τον Αντίλογο και μένει με τα ανδράποδα που προσβλέπουν σε ίδιον όφελος, χειροκροτούν στη βλακεία, επευφημούν στο έγκλημα,,,,


  πρώτα θα μου γυρίσει το χέρι στη πλάτη και μετα θα ξαναφηφίσω ΠΑΣΟΚ. τέλος,,,


  ΥΓ προς τους moderators

  είμαι περίεργος να δω τι θα κάνετε, θα ανεβάσετε το μήνυμά μου ή όχι; σε πόση ώρα; σε ποια σελίδα;

 58. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 02/01/2010 16:30:23

  Κι έχουμε και τον υπουργό προστασίας του "πολίτη" (αλήθεια του πολίτη ποιας χώρας;) να "παίρνει κεφάλια" σε κάτι αστυφύλακες που πλακώσαν στις φάπες κάποιον τσαμπουκαλή χιλιανό.

  Το "κεφάλι" κανενός χιλιανού πορτοφολάκια πότε θα το "πάρεις" κύριε υπουργέ που φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας το βράδυ στα Πατήσια; Οι φυλακές είναι γεμάτες και σε λίγο θα τους βγάλει όλους τους φυλακισμένους έξω ο Καστανίδης, μήπως δεν το ξέρεις;

  Πως θα τα τιμωρείς τα εισαγόμενα και ντόπια ρεμάλια κ. Χρυσοχοϊδη; Με σύλληψη και σερβίρισμα κουραμπιεδάκι στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι το ξημέρωμα που θα τα αφήνετε ελεύθερα λόγω συμφόρησης των φυλακών;

  Αλήθεια τον εν λόγω πορτοφολάκια χιλιανό πότε θα τον απελάσετε; Ή θα του δώσετε και αυτουνού υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου όπως του ιρακινού με το σχισμένο κοράνι που τελικά ήταν μπουκαδόρος. Αλλά τι σε μέλλει εσένα, σε φυλάνε 15.

  Η παγκοσμιοποίηση και η πολυπολιτισμικότητα να είναι καλά και ποιος τους χέζει τους μακάκες τους έλληνες. Αφού την έριξαν την ψήφο ας πάνε τώρα να "μελετήσουν" το κοράνι και την ιστορία της οθωμανικης αυτοκρατορίας.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Αγανάκτηση 02/01/2010 22:41:38

   Να ζητήσω συγγνώμην από τον χιλιανό γιατί δεν έγραψα την ειδικότητα του σωστά. Δεν ήταν πορτοφολάκιας αλλά απλώς επίδοξος μαχαιροβγάλτης...

 59. F avatar
  F 02/01/2010 17:32:14

  Ὄχι σὲ αὐτοὺς ποὺ θέλουν νὰ μᾶς ἐπιβάλλουν τὸν νέο Μεσαίωνα.

 60. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 02/01/2010 17:35:32

  @ N.Z. @ Φαήλος Κρανιδιώτης

  Καλή σας Χρονιά

  Αναρωτιέμαι κάτι:

  Γράφει ο ΝΖ – και συμφωνεί ο κ. Κρανιδιώτης:

  "Τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες και τα παιδιά τους, τους αγαπάμε και τους θέλουμε δίπλα μας. Θέλουμε να έχουν την ευκαιρία, να νιώσουν Έλληνες να γίνουν Έλληνες, να τους νιώσουμε κι εμείς δίπλα μας ως Έλληνες."

  Επειδή όμως έχει ειπωθεί: (Κατά Ματθαίον κεφ. 5,στιχ.38-47 - ¨Επί του Όρους Ομιλία¨)

  "όπως γένησθε υιοί του πατρός υμών
  του εν ουρανοίς, ότι τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει
  επί δικαίους και αδίκους. εάν γαρ αγαπήσητε τους αγαπώντας υμάς, τίνα μισθόν έχετε;
  ουχί και οι τελώναι το αυτό ποιούσι; και εάν ασπάσησθε τους φίλους υμών μόνον,
  τι περισσόν ποιείτε; ουχί και οι τελώναι ούτω ποιούσιν;"

  Απορώ, διότι είστε συνομιλητές του Προέδρου της ΝΔ (τον οποίο και εγώ υποστηρίζω),

  εαν επιτευχθεί να μην περάσει αυτός ο νόμος για την ιθαγένεια* (ο οποίος είναι και παιδομάζωμα), αλλά κάποιος πληρέστερος, ελληνικότερος και σαφέστερος,

  τι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέτρα θα προταθούν από την νέα ηγεσία για τη βελτίωση της ζωής μεγάλων ομάδων αποκλήρων νόμιμων και μη μεταναστών -και όχι μόνο- και των παιδιών τους, που ζουν σε απελπιστικές συχνά συνθήκες

  και για τη διασφάλιση ουσιαστικών κινήτρων για όσους από αυτούς επιθυμούν να επιστρέψου στην πατρίδα τους και όχι να μείνουν ένα αιώνιο,

  ελληνοποιηθέν ενίοτε, προλεταριάτο στο περιθώριο των υπόλοιπων κατοίκων της χώρας – που κι αυτοί σταδιακά εξαθλιώνονται ;

  Με λύπη σας γράφω, οτι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- από όσους γράφουν συστηματικά εναντίον του νομοσχεδίου δεν έχει ειπωθεί λέξη για ουσιαστικές βελτιώσεις στη ζωή των αποκλήρων και από οσο ξέρω ποτέ κανείς τους δεν μετείχε σεοργανώσεις αρωγής.

  Αν έχετε άλλα στοιχεία, σας παρακαλώ να μου τα πείτε συγκεκριμένα.

  Τέλος, κανείς δεν αναφέρει, ότι όλη αυτή η ελληνοποίηση είναι ένα είδος παιδομαζώματος. Αλλά, αυτό ας το αφήσουμε για την ώρα. Το θέμα του σχολίου μου είναι άλλο.

  *Όπως και οι συντριπτικά περισσότεροι άλλοι πολίτες, θεωρώ το μέτρο για την παροχή ιθαγένειας επιπόλαιο, με διασταλτική ερμηνεία συνταγματικό, ψηφοθηρικό, εθνικιστικό (με την κακή έννοια διότι έχει στοιχεία γενιτσαρισμού) και ιδίως συμβολικού και αυτοκαθαρτικού χαρακτήρα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Giorgos_T 02/01/2010 19:06:43

   Και τι μπορει να γινει απο οικονομικα μετρα υπερ των φτωχων Ελληνων και ξενων σε μια χωρα στα προθυρα της χρεωκοπιας;
   Δυστυχως μονο ιδιωτικη φιλανθρωπια και σε αυτο δεν ειναι αναγκη να διαφημιζει ο καθενας το τι εχει κανει.Η Εκκλησια παντως ως οργανωση εχει μεγλαη δραση.Αλλα κρατικη αρωγη και κρατος προνοιας θελει ανθηρα οικονομικα που πλεον δεν υπαρχουν.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Giorgos_T 02/01/2010 20:58:42

   @ N.Z. @ Φαήλος Κρανιδιώτης

   Είναι σοβαρό θέμα

   Θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε στο ερώτημα

  • NZ avatar
   NZ @ Giorgos_T 03/01/2010 11:05:19

   Τι είναι "παιδομάζωμα";
   Όταν κάποιοι με τα όπλα στρατολογούν βίαια και επιλεκτικά, τα παιδιά ενός γηγενούς πληθυσμού για να τους αλλάξουν συνείδηση και να τα στρέψουν εναντίον των γονιών τους.
   Να τα κάνουν "γενίσταρους"! (το νέο στρατό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, προορισμένο να συντρίβει τις εξεγέρσεις των κατακτημένων λαών από τους οποίους προερχόταν. Το πείραμα όμως, απέτυχε και τα γενιτσαρικά σώματα ουσιαστικά διαλύθηκαν πριν ακόμα από την επανάσταση του 1821.)
   Στην περίπτωσή μας, δεν πρόκειται για βίαιη στρατολόγηση. Οι μετανάστες που ήλθαν στην Ελλάδα δεν μεταφέρθηκαν βίαια. Εισάβαλαν παράνομα! Και δεν μένουν παρά τη θέλησή τους. Μένουν με επιλογή τους και δεν θέλουν να φύγουν. Η ενσωμάτωση των παιδιών τους στην Ελληνική κοινωνία είναι δική τους επιλογή. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δική τους ανάγκη και δική τους απαίτηση. Τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ, έτσι κι αλλιώς, στις περισσότερες φορές δεν έχουν και τη δυνατότητα να νιώσουν τίποτε άλλο από Ελληνες. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για "παιδομάζωμα". Πρόκειται για ουσιαστική ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία, ανθρώπων που επέλεξαν να ειναι εδώ και θέλουν να παραμείνουν εδώ. Όποιος δεν θέλει, δεν τον κρατάμε με το ζόρι...
   Σε ότι αφορά αυτούς που γεννήθηκαν εδώ και δεν θέλουν να γίνουν Έλληνες, μπορούν να πάρουν τα δικαιώματα του "μέτοικου" , δικαιώματα παραμονής, εργασίας, ασφάλειας, αλλά όχι ψήφου.
   Τέλος αυτόματη απόδοση ιθαγένειας μαζικά με τυπικές διαδικασίες, θα δώσει κίνητρα σε λαθρομετανάστες να μπαίνουν μαζικά στη χώρα, να τεκνοποιούν αμέσως, να παίρνουν τα παιδιά τους ιθαγένεια, να πολιτιγραφούνται οι ίδιοι Έλληνες (ή να παίρνουν άδεια παραμονής επ' αόριστον) κι ύστερα να μένουν εδώ, γιατι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αυστηρότερη νομοθεσία δεν τους δέχονται. Κι αυτό θα καταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ένωση πολύ προβληματική και τις εσωτερικές ισορροπίες της χώρας πολύ εύθραυστες. Διότι όσο λιγότερο κα δυσκολότερα ενσωματώνονται κι όσο ταχύτερα και πιο ανεξέλετγκτα μπαίνουν ξένοι σε μια κοινωνία, τόσο πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν εντάσεις και συγκρούσεις μέσα στην κοινωνία. Τέτοια μέτρα δεν λύνουν προβλήματα. Δημιουργούν προβλήματα. Μεταξύ άλλων πυροδοτούν ρατσισμό και ξενοφοβία...
   Ελπίζω να απάντησα στα ερωτήματά σου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Giorgos_T 03/01/2010 11:37:06

   Αγαπητέ Γιώργο, το Ευαγγέλιο είναι καλό για να το εφαρμόζουμε συνολικά και όχι για να γίνονται αποσπασματικές φράσεις του κριτήριο της κρατικής δράσης. Τα κράτη και τα έθνη υπάρχουν ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης ατέλειας. Μην ξεχνούμε και τον Πύργο της Βαβέλ. Υπάρχουν ως αποτέλεσμα του ανθρώπινου εγωισμού και της ανθρώπινης ιδιοτέλειας, προκειμένου να ρυθμιστούν ορισμένα βασικά του κοινού βίου.

   Ο Απόστολος Παύλος περιγράφει επίσης πολύ παραστατικά την κατάσταση του ανθρώπου όταν φθάσει στην εν Χριστώ κατάσταση, "ουκ ένι Έλλην και Ιουδαίος". Πρέπει όμως πρώτα να φτάσει σε αυτή την εν Χριστώ κατάσταση. Μέχρι τότε, υπάρχει Έλλην και Ιουδαίος, υπάρχουν δηλαδή τα διαφορετικά έθνη, όταν ζει ο άνθρωπος σε καθεστώς μεταπτωτικής ατέλειας.

   Πόσοι έχουν ξεπεράσει στην Ελλάδα τη μεταπτωτική τους ατέλεια, για να θελήσουμε να επιβάλλουμε με το ζόρι σε όλους ένα τέτοιο καθεστώς "υποχρεωτικής αγάπης", να το πούμε έτσι, σχηματικά. Είναι 50 ή 100; Μπορεί να είναι και μόνον πέντε ή δέκα. Σε όλη την Ελλάδα. Εδώ το ερώτημα δεν είναι αν θα αγαπήσουμε αυτούς τους ξένους, το ερώτημα είναι αν θέλουμε την Ελλάδα ως μονοεθνικό κράτος. Και επειδή δεν έχουν ξεπεράσει πολλοί άνθρωποι, παρά ελάχιστοι συγκριτικά, σε αυτή τη χώρα, τη μεταπτωτική τους ατέλεια, σαφώς και δεν μπορούμε να παραιτηθούμε υπο τις δεδομένες συνθήκες από το εθνικό, μονοεθνικό μας κράτος. Δεν μπορούμε να κάνουν υπηκόους αυτού του κράτους ανθρώπους που δεν νιώθουν Έλληνες.

   Από κει και πέρα, δεδομένη είναι και η αδυναμία μας να δεχτούμε περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που μπορούμε. Η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κάπως έτσι κατέρρευσε, και κάπως έτσι θα κατέρρεε και η Ανατολική, εάν δεν υπήρχε ισχυρό κεντρικό κράτος να αποτρέψει τις ειρηνικές και λιγότερο ειρηνικές εισβολές των Γότθων. Θέλουμε να υπάρχει όριο στην ανεξέλεγκτη εισβολή τόσων ξένων, που γίνεται πια χωρίς τη θέλησή μας; Μπορούμε φυσικά να διαλέξουμε και "όχι", ως απάντηση, αλλά τότε θα πρέπει να περιμένουμε, ως κράτος και ως έθνος, ένα τέλος αντίστοιχο με αυτό της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Επιλογή μας θα είναι και δεν έχει σημασία αν το κίνητρο θα είναι μια προσέγγιση, επιφανειακά τουλάχιστον, χριστιανική. Αν διαλέξουμε "ναι", ότι δηλαδή θέλουμε να υπάρχει όριο, θα πρέπει να αποδεχθούμε τη βίαιη αποτροπή της ανεξέλεγκτης εισβολής, καθώς και τη βίαιη επαναπροώθηση, ως αναγκαίες παραμέτρους. Κίνητρα δεν υπάρχουν για να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί, ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά ούτε τίποτα. Μια χαρά είναι εδώ και προτιμούν να είναι, προσωρινά, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, παρά στη χώρα τους. Το μόνο κίνητρο που μπορείς να τους δώσεις είναι να περνούν χειρότερα εδώ, παρά στη χώρα τους.

   Συγγνώμη αν όλα αυτά παραβιάζουν τον ανθρωπισμό σου, όμως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η συλλογική ζωή περιέχει περιπτώσεις άσκησης συλλογικής βίας, όπως ο πόλεμος, που είναι η πιο ακραία μορφή, ή άλλες λιγότερο ακραίες, που λένε να πυροβολείς κάθε φορά που πάει κάποιος να περάσει τα σύνορά σου. Δυστυχώς, αυτή είναι η οργάνωση της ανθρώπινης ζωής και επειδή θα φτάσουμε σε ένα σημείο που θα πυροβολούμε ο ένας τον άλλον ανεξέλεγκτα, καλύτερα να πυροβολούμε στα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, και τότε θα δεις για πότε θα σταματήσουν να έρχονται. Και για πότε θα αρχίσουν να φεύγουν και όσοι ήρθαν, όταν αρχίσει να εφαρμόζεται ουσιαστική πολιτική επαναπροώθησης (μια τέτοια σκέψη θα ήταν και η επ' αόριστον κράτησή τους σε βραχονησίδες ή ακόμη και σε πλωτά μέσα, μέχρι να δηλώσουν τη χώρα επαναπροώθησης).

   Ας μην ξεχνούμε τέλος ότι όλο αυτό το κύμα λαθρομετανάστευσης δεν είναι αυθόρμητοα, αλλά οργανώνεται από τη Νέα Τάξη. Δεν είναι η εξαθλίωση στις χώρες τους που τους διώχνει, αλλά πολύ συγκεκριμένες πολιτικές εποικισμού της χώρας μας από μουσουλμανικούς πληθυσμούς, που θα βοηθήσουν "να ηττηθεί το κωλοέθνος", όπως έγραψε πολύ εύστοχα και ο Φάκτορας σε εκείνη την μνημειώδη ανάρτηση που ζητούσε δημοψήφισμα.

   • mnk avatar
    mnk @ Επώνυμος 03/01/2010 15:57:33

    Προσυπογράφω σε όλα.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ Επώνυμος 04/01/2010 01:24:49

    Δεν νομίζω ότι υπάρχει χριστιανός σ' αυτή τη χώρα που θα δει έναν άνθρωπο να έχει ανάγκη πραγματική και θα του αρνηθεί την βοήθεια με κάθε τρόπο, χωρίς να ενδιαφερθεί για το ποιος είναι, πώς βρέθηκε εδώ, τι θρησκεία ή τι εθνικότητα έχει.
    Είμαι φανατικά υπέρ την ένταξης στην ελληνική κοινωνία των μεταναστών και των παιδιών τους, με έναν όρο: Να αποδεχθούν ως δική τους την πατρίδα αυτή, την παράδοσή της, τα έθιμά της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Όχι να πάρουν την υπηκοότητα, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουν εδώ ένα μικρό Καράτσι και μία μικρή Καμπούλ.

    Δεν ζούμε, δυστυχώς, σε κοινωνία όπου οι αρχές του Ευαγγελίου θα ήταν καθολικός τρόπος ζωής. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα υπήρχε καν η ανάγκη συνόρων. Τί να κάνουμε όμως; Η φύση του ανθρώπου είναι αυτή που είναι. Χριστιανική κοινωνία, με την απόλυτη έννοια του όρου, δεν θα υπάρξει επί της γης. Τις χριστιανικές αρχές, αν προσπαθήσει κάποιος να τις επιβάλει διά νόμου, παύει η κοινωνία να είναι χριστιανική, αφού βασική αρχή του χριστιανισμού ειναι η ελευθερία.
    Με αυτά τα δεδομένα, ακόμα και ένα Κράτος όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι, κατ' όνομα έστω, χριστιανική, οφείλει να κινείται βάσει αρχών και πραγματισμού ταυτόχρονα, εάν θέλει να επιβιώσει. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει και το θέμα των λαθρομεταναστών.

 61. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 02/01/2010 17:52:56

  Το παιδί αυτό ( ο Γ.Α.Π. , κυρίως γιος της κ. Μάργκαρετ που δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά μετά από 50 χρόνια διαμονής στην χώρα ) πάσχει από ¨διαπολιτισμική σύγχυση ¨ , όπως και τα αδελφάκια του , ή κατευθύνεται από συγκεκριμένα κέντρα , που ο πατέρας του είχε καταγγείλει σαν ¨ιμπεριαλιστικά¨ .

  Ένα από αυτά είναι και το πρακτορείο των ΗΠΑ , μετά από τον 2ο Π.Π. , η λεγόμενη ¨Σοσιαλιστική Διεθνής¨ , η οποία πέρα από τον αντεπαναστατικό της ρόλο μετά από τον 1ο Π.Π. , μετατράπηκε κατά την διάρκεια του 2ου Π.Π και αμέσως μετά , από τους Γερμανούς αντιχιτλερικούς πρόσφυγες που είχαν βρει πολιτυικό άσυλο στην Σκανδιναβία , στην Αγγλία , την Τουρκία και τις Η.Π.Α. σε ανοιχτό φερέφωνο του Δυτικού ¨δημοκρατικού ιμπεριαλισμού¨ στην αντιμετώπιση του ¨σιδηρού παραπετάσματος¨ .

  Το γεγονός ότι ένας πολιτικά ασήμαντος από την ¨ψωροκάσταινα ¨ επιλέχθηκε να γίνει ¨πρόεδρος της¨ στην ¨Νέα Εποχή¨ ( ¨ NEW AGE ¨ ) επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό .

  Η ¨Διεθνής¨ αυτή της ¨ανθρωπιάς¨ δεν χρειάζεται ιδεολόγους και θεωρητικούς του Μαρξισμού –Σοσιαλισμού , έστω ¨μεταρρυθμιστές ¨ τύπου Μπέρνστάϊν - Καούτσκι , αλλά απλούς ¨διεκπεραιωτές¨ - εκτελεστές του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού- τύπου σαν τον ¨πρώην μετανάστη ¨ Γ.Α.Π.

  Βλακεία , πολιτικός καιροσκοπισμός-οπορτουνισμός ή ¨διαπολιτισμική σύγχυση¨ , το γεγονός πάντως ότι πολλές φορές έχει αναφέρει η προεδράρα της ¨Πιο –Σοσιαλιστικής Διεθνούς Όλων των Εποχών ¨ ότι κάποτε ¨ήταν και αυτός μετανάστης¨ και κατανοεί τα προβλήματα τους… μιλά για πνευματική του διάνοια να προσλαμβάνει την πραγματικότητα. Διότι :

  Ποτέ δεν ήταν μετανάστης. Ποτέ δεν εκριζώθηκε για οικονομικούς λόγους από την πατρίδα του για να δουλέψει στις φάμπρικες της Γερμανίας , τα ορυχεία του Βελγίου , στις γραμμές των τραίνων και τα εστιατόρια των Η.Π.Α. , στις φυτείες της Αφρικής , της Νότια Αμερικής και της Αυστραλίας.

  Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αδειών παραμονής και μεταναστευτικών νόμων , ούτε κινδύνεψε , όπως κινδυνεύουν τα περισσότερα παιδιά των μεταναστών , από έλλειψη σχολικών υποδομών και αναλυτικών προγραμμάτων .


  Αυτό που διατέλεσε κάποια μικρή περίοδο της ζωής του , σαν γόνος ευκατάστατης και πολιτικά εγγυημένης αστικής οικογένειας , ήταν το γεγονός ότι περιόδευσε ( τουρίστας ) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σαν ¨ Χρυσός Πολιτικός Πρόσφυγας¨ επειδή ο πατέρας του ήταν πολέμιος της Στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα , υπό την ανοχή βέβαια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ( και της ¨ πρώτης του πατρίδας¨ , των ΗΠΑ ) που είχαν εγκαθιδρύσει το καθεστώς αυτό , και απλά είχαν την ¨πρόνοια¨ να προετοιμάζουν την ¨διάδοχη¨ κατάσταση με την ¨επάνοδο της δημοκρατίας¨ ( ¨δύο πόρτες έχει η ζωή…¨ , πάντα για το ¨σύστημα¨ …).

  Και βέβαια ο Γ.Α.Π. δεν ήταν ποτέ ¨οικονομικός μετανάστης¨ με όλες τις γνωστές δυσκολίες , αλλά και ποτέ δεν ήταν ¨πολιτικός πρόσφυγας¨ με τις γνωστές συνέπειες και κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γνήσιοι αγωνιστές- πολιτικοί – πρόσφυγες . Δεν περίμενε χρόνια για να του ¨αναγνωρίσουν την ιδιότητα του πολιτικού διωκόμενου ¨ ( Τζόνσον και Νίξον , μετά και από τις παρακλητικές επιστολές και της μαμάς του είχαν απαιτήσει την ¨απελευθέρωση¨ του μπαμπά του , όπως και έγινε ) , ούτε βρισκόταν κάτω από την διαρκεί απειλεί , όπως βρίσκονται οι γνήσιοι πολιτικοί πρόσφυγες , να παραδοθεί στους δήμιους της χώρας του ή να απελαθεί σε άλλη χώρα , εάν η πολιτική του δραστηριότητα έβλαπτε τα πολιτικό – οικονομικά συμφέροντα της χώρας που του είχε παραχωρήσει προσωρινό ¨άσυλο¨ .

  Συνεπώς πέρα από την υποκριτική αναφορά ¨ ήμουν και εγώ μετανάστης¨ ( για να κερδίσει , λόγους ¨ευγνωμοσύνης¨ και καιροσκοπισμού , την μελλοντική ψήφο των νέο- σκλάβων της ελληνικής άρχουσας τάξης ) διαπιστώνουμε ότι μάλλον πρέπει να ¨πάσχει¨ , σαν παιδί ¨μεικτής – εθνολογικά - πολιτισμικά και θρησκευτικά οικογένειας¨ , από το γνωστό φαινόμενο ¨ διαπολιτισμικής σύγχυσης¨ , το πρόβλημα προσδιορισμού της ¨ταυτότητας του¨ .

  Πρόσθετο πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι σταδιακά η αρχικά ¨πρώτη ¨ και αργότερα η ¨δεύτερη του ¨ πατρίδα είναι οι Η.Π.Α. , το πρώτο πολυεθνικό κράτος των μεταναστών που παρήγαγε την κάλπικη θεωρία των ¨αυτοδημιούργητων¨ , σε μια αχανή και αραιοκατοικημένη Ήπειρο , αφού πρώτα οι ¨μετανάστες – κολασμένοι¨ , κυρίως της Ευρώπης , προχώρησαν σε μια γενοκτονία των γηγενών . Των Ινδιάνικων-ιθαγενών πληθυσμών που είχαν την αναίδεια να θέλουν να διατηρήσουν την γη και τον ¨κατώτερο¨ πολιτισμό τους ¨ .

  Αυτό που το ¨παιδί¨ ( ο ¨ρομαντικός¨ Γ.Α.Π. ) δεν μπορεί να κατανοήσει είναι το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν είναι μια άγονη , αχανής και αραιοκατοικημένη Ήπειρος.

  Δεν αποτελεί έναν γεωγραφικό χώρο ¨προς εξερεύνηση και εποικισμό¨ από νέους ¨αυτοδημιούργητους¨ χρυσοθήρες ¨κολασμένους μετανάστες¨ , αλλά είναι μια περιοχή , σχεδόν πυκνοκατοικημένη , με συμπαγείς πληθυσμούς που έχουν εδώ και πολλά εκατοντάδες χρόνια μια ¨πολιτιστική συνοχή ¨ , διαθέτουν ¨ταυτότητα¨ και έχουν ¨αυτοπροσδιοριστεί ¨ μέσα από μια αιματηρή πορεία στο διάβα των αιώνων , εθνικών -κοινωνικών πολέμων και επαναστάσεων .

  Κάθε προσπάθεια αλλαγής του δικαιώματος αυτοδιάθεσης και ¨αυτοπροσδιορισμού¨ των λαών της Ευρώπης , κάθε προσπάθεια βίαιης ( ΚΑΙ ¨ΝΟΜΙΜΟΙ¨ - ΝΟΜΟΙ –ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΙΑ ) αλλαγής της υπάρχουσας εθνολογικής , πολιτισμικής και θρησκευτικής σύνθεσης , προϋποθέτει για να πετύχει , μια νέα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ , όπως των Ινδιάνων της Βορείου και Νότιου Αμερικής , και βέβαια νέους ¨φυλετικούς¨ - ¨πολιτισμικούς ¨ πολέμους που είναι αναπόφευκτοι .

  Εάν στις Η.Π.Α. μπόρεσαν να ξεπεραστούν οι ¨εθνολογικές διαφορές¨ των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕΝΑΤΑΣΤΩΝ , με το πρόσταγμα της μοναδικής σχεδόν ¨προτεσταντικής ηθικής¨ της ¨εργασίας¨ , όπου μοναδικού αγαθό για έναν ¨καλό πολίτη¨ στο ¨Κράτος των Μεταναστών¨ ήταν το ¨αυτοδημιούργητο¨ ( βασική αστική – μικροαστική ψευδαίσθηση ¨ ) η ¨οικονομική απόδοση¨ και η ¨ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ¨ ( σαν ¨ουδέτερο αγαθό¨ ) , αυτό το αστικό μοντελάκι του ¨νέου πατριωτισμού¨ σε ένα Σύνταγμα της ατομικής ιδιοκτησίας και ατομικής ¨επιτυχίας¨ δεν μπορεί να πετύχει στην Ευρώπη , διότι , ευτυχώς , μεσολαβούν άλλες πολιτισμικές και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αξίες , πέρα από την ΑΣΤΙΚΗ – ΦΙΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ .

  Ο μετανάστης είναι ¨από την φύση του¨ κατά την Αριστοτελική άποψη ένα ¨ ZOON –A-POLITIKON ¨ - είναι το πρότυπο του ¨HOMO –ECONOMICUS ¨ .

  Ήδη από την στιγμή που μεταναστεύει από την χώρα καταγωγής του έχει χάσει κάθε ελπίδα για πολιτική προσπάθεια και αλλαγή στην χώρα του . Στην νέα χώρα προορισμού εξ αντικειμένου δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες ( πέρα από κάποιους ¨μεταναστοπατέρες¨- εμπόρους ζωής ) , δεν ¨νοιώθει συμπάθεια για την χώρα που εξ-αντικειμένου τον εκμεταλλεύεται με χειρότερους όρους απ΄ότι τους ημεδαπούς και δεν νοιώθει συμπάθεια λόγω των διαφορετικών πολιτισμικών , αλλά και θρησκευτικών , διαφορών .

  Τον μετανάστη - έποικο τον ενδιαφέρει ¨πάση θυσία ¨ η ¨οικονομική επιτυχία¨ και η ¨εργασία¨ , τον ενδιαφέρει η ¨ενσωμάτωση ¨ , η ¨ισότητα¨ με την ανισότητα των μακροχρόνια κατοίκων μιας χώρας , ¨ Όπως Αμερική¨ σύμφωνα με την Πασοκτζού και Νέο-Δημοκράτισσα ( ανάλογα με την περίπτωση ) , Υβέτ Τσάβες .

  Στην ¨Νέα Εποχή¨ του δημοκρατικού ιμπεριαλισμού η ¨Ελευθερία Διακίνησης Κεφαλαίων και Εμπορευμάτων ¨ είναι ΑΔΙΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ – ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ- ΜΑΖΩΝ ¨ , σύμφωνα με την λογική όχι μόνο του οικονομικού ¨Ντάμπινγκ¨ , αλλά και του κοινωνικού.

  Κάτι παραπάνω από τους δήθεν ¨διεθνιστές¨ - ¨Αριστερούς¨ γνωρίζουν οι κύριοι Στέφανος Μάνος , Ανδριανόπουλος , τον Γ. Παπανδρέου , το Συμβούλιο της Ευρώπης , τις Ύπατες Αρμοστείες του Ο.Η.Ε. , την ¨Σοσιαλιστική¨ Διεθνή¨ και το ¨ Ίδρυμα Ωνάση¨ ( το οποίο διοργάνωσε τελευταία στην Αθήνα το ¨συνέδριο για την τα δικαιώματα των μεταναστών , Αριστοτέλης Ωνάσης και αυτός ένας άλλος ¨αυτοδημιούργητος μετανάστης ¨ … ) με τις δηλώσεις και τους ¨αγώνες¨ για την ωφελιμότητα της μετανάστευσης η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη γενοκτονία .

  Γενοκτονία και για τους λαούς και τις χώρες από όπου μεταναστεύουν οι νέο – χρυσοθήρες και για τις χώρες ¨υποδοχής¨ και προορισμού.

  Ένα πεδίο λαμπρό για τις κ.κ. Θάλεια Δραγώνα , Έλενα Παναρίτη ( ¨Φουτζιμόρι¨ ) , Στέφανο Μάνο και τους κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλο και Γεώργιο Παπανδρέου και όλα τα Σύγχρονα Τάγματα Ασφαλείας.


  Όλα δείχνουν , επειδή τα εγκλήματα του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού , οικονομικού , πολιτιστικού και στρατιωτικού , δεν έχουν τέλος , ότι τον προγραμματισμένο ΕΜ-ΦΥΛΙΟ και ΔΙΑ-ΦΥΛΕΤΙΚΟ πόλεμο θα τον έχουν.

  Όλα έχουν ένα ¨κόστος¨ , όπως είναι και το κόστος της Παγκόσμιας- Άνισης Αγοράς και ας σκούζει ο κάθε Πρετεντέρης , τη δουλειά του κάνει.

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ ΝΤΑΝΤΟΝ 04/01/2010 10:13:50

   Αγαπητέ Νταντόν

   Εχεις δικό σου μπλογκ;

 62. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 02/01/2010 17:55:01

  1ο ΜΕΡΟΣ :

  Το παιδί αυτό ( ο Γ.Α.Π. , κυρίως γιος της κ. Μάργκαρετ που δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά μετά από 50 χρόνια διαμονής στην χώρα ) πάσχει από ¨διαπολιτισμική σύγχυση ¨ , όπως και τα αδελφάκια του , ή κατευθύνεται από συγκεκριμένα κέντρα , που ο πατέρας του είχε καταγγείλει σαν ¨ιμπεριαλιστικά¨ .

  Ένα από αυτά είναι και το πρακτορείο των ΗΠΑ , μετά από τον 2ο Π.Π. , η λεγόμενη ¨Σοσιαλιστική Διεθνής¨ , η οποία πέρα από τον αντεπαναστατικό της ρόλο μετά από τον 1ο Π.Π. , μετατράπηκε κατά την διάρκεια του 2ου Π.Π και αμέσως μετά , από τους Γερμανούς αντιχιτλερικούς πρόσφυγες που είχαν βρει πολιτυικό άσυλο στην Σκανδιναβία , στην Αγγλία , την Τουρκία και τις Η.Π.Α. σε ανοιχτό φερέφωνο του Δυτικού ¨δημοκρατικού ιμπεριαλισμού¨ στην αντιμετώπιση του ¨σιδηρού παραπετάσματος¨ .

  Το γεγονός ότι ένας πολιτικά ασήμαντος από την ¨ψωροκάσταινα ¨ επιλέχθηκε να γίνει ¨πρόεδρος της¨ στην ¨Νέα Εποχή¨ ( ¨ NEW AGE ¨ ) επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό .

  Η ¨Διεθνής¨ αυτή της ¨ανθρωπιάς¨ δεν χρειάζεται ιδεολόγους και θεωρητικούς του Μαρξισμού –Σοσιαλισμού , έστω ¨μεταρρυθμιστές ¨ τύπου Μπέρνστάϊν - Καούτσκι , αλλά απλούς ¨διεκπεραιωτές¨ - εκτελεστές του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού- τύπου σαν τον ¨πρώην μετανάστη ¨ Γ.Α.Π.

  Βλακεία , πολιτικός καιροσκοπισμός-οπορτουνισμός ή ¨διαπολιτισμική σύγχυση¨ , το γεγονός πάντως ότι πολλές φορές έχει αναφέρει η προεδράρα της ¨Πιο –Σοσιαλιστικής Διεθνούς Όλων των Εποχών ¨ ότι κάποτε ¨ήταν και αυτός μετανάστης¨ και κατανοεί τα προβλήματα τους… μιλά για πνευματική του διάνοια να προσλαμβάνει την πραγματικότητα. Διότι :

  Ποτέ δεν ήταν μετανάστης. Ποτέ δεν εκριζώθηκε για οικονομικούς λόγους από την πατρίδα του για να δουλέψει στις φάμπρικες της Γερμανίας , τα ορυχεία του Βελγίου , στις γραμμές των τραίνων και τα εστιατόρια των Η.Π.Α. , στις φυτείες της Αφρικής , της Νότια Αμερικής και της Αυστραλίας.

  Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αδειών παραμονής και μεταναστευτικών νόμων , ούτε κινδύνεψε , όπως κινδυνεύουν τα περισσότερα παιδιά των μεταναστών , από έλλειψη σχολικών υποδομών και αναλυτικών προγραμμάτων .


  Αυτό που διατέλεσε κάποια μικρή περίοδο της ζωής του , σαν γόνος ευκατάστατης και πολιτικά εγγυημένης αστικής οικογένειας , ήταν το γεγονός ότι περιόδευσε ( τουρίστας ) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σαν ¨ Χρυσός Πολιτικός Πρόσφυγας¨ επειδή ο πατέρας του ήταν πολέμιος της Στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα , υπό την ανοχή βέβαια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ( και της ¨ πρώτης του πατρίδας¨ , των ΗΠΑ ) που είχαν εγκαθιδρύσει το καθεστώς αυτό , και απλά είχαν την ¨πρόνοια¨ να προετοιμάζουν την ¨διάδοχη¨ κατάσταση με την ¨επάνοδο της δημοκρατίας¨ ( ¨δύο πόρτες έχει η ζωή…¨ , πάντα για το ¨σύστημα¨ …).

  Και βέβαια ο Γ.Α.Π. δεν ήταν ποτέ ¨οικονομικός μετανάστης¨ με όλες τις γνωστές δυσκολίες , αλλά και ποτέ δεν ήταν ¨πολιτικός πρόσφυγας¨ με τις γνωστές συνέπειες και κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γνήσιοι αγωνιστές- πολιτικοί – πρόσφυγες . Δεν περίμενε χρόνια για να του ¨αναγνωρίσουν την ιδιότητα του πολιτικού διωκόμενου ¨ ( Τζόνσον και Νίξον , μετά και από τις παρακλητικές επιστολές και της μαμάς του είχαν απαιτήσει την ¨απελευθέρωση¨ του μπαμπά του , όπως και έγινε ) , ούτε βρισκόταν κάτω από την διαρκεί απειλεί , όπως βρίσκονται οι γνήσιοι πολιτικοί πρόσφυγες , να παραδοθεί στους δήμιους της χώρας του ή να απελαθεί σε άλλη χώρα , εάν η πολιτική του δραστηριότητα έβλαπτε τα πολιτικό – οικονομικά συμφέροντα της χώρας που του είχε παραχωρήσει προσωρινό ¨άσυλο¨ .

  Συνεπώς πέρα από την υποκριτική αναφορά ¨ ήμουν και εγώ μετανάστης¨ ( για να κερδίσει , λόγους ¨ευγνωμοσύνης¨ και καιροσκοπισμού , την μελλοντική ψήφο των νέο- σκλάβων της ελληνικής άρχουσας τάξης ) διαπιστώνουμε ότι μάλλον πρέπει να ¨πάσχει¨ , σαν παιδί ¨μεικτής – εθνολογικά - πολιτισμικά και θρησκευτικά οικογένειας¨ , από το γνωστό φαινόμενο ¨ διαπολιτισμικής σύγχυσης¨ , το πρόβλημα προσδιορισμού της ¨ταυτότητας του¨ .

 63. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 02/01/2010 18:49:40

  Στην Δανία δέχονται μετανάστες με κριτήρια, δεν τους νομιμοποιούν εκ των υστέρων. Απαιτούν 9ετή παραμονή, δυνατότητα αυτοσυντήρησης, γνώση της Δανέζικης γλώσσας γυμνασιακού επιπέδου, καθαρό ποινικό μητρώο για να κάνουν κάποιο πολίτη. Δεν γράφουν παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στη χώρα στα δημοτολόγια, αλλά τους δίνουν τη δυνατότητα να πολιτογραφηθούν ως ενήλικοι αν το επιθυμούν και αν αποβάλλουν την προηγούμενή τους ιθαγένεια.

  ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ!

  ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ. ΙΔΕΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥ 1990 ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ;

  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
  (Commission on Integration and Cohesion, Our Shared Future, κατεβάστε την εδώ, http://collections.europarchive.org/tna/20080726153624/http://www.integrationandcohesion.org.uk/Research_documents.aspx

  Eνημερωθείτε, μη ακούτε τους ημιμαθείς tης άκρας Αριστεράς που μιλούν για «πολυπολιτισμικότητα» στην Ευρώπη, το ιδεολόγημα αυτό έχει απορρίφθεί πλέον.

 64. thouthou avatar
  thouthou 02/01/2010 19:28:22

  Νομίζω ότι ξεκινάμε από λάθος αφετηρία.
  Από εκεί που πρέπει να ξεκινήσουμε, είναι τί είναι η Ελλάδα, και πώς θέλουμε να είναι. Αν η Ελλάδα είναι το κράτος των Ελλήνων, όπως δημιουργήθηκε, ή είναι απλά η επικράτεια που ζουν (και) Έλληνες...
  Επίσης πρέπει να αποφασίσουμε αν θέωρούμε τον Ελληνορθόδοξο (λαϊκό και μη) πολιτισμό ως πρόταση ζωής που πρέπει να συνεχίσουμε και να προτείνουμε για το μέλλον. Πολυπολιτισμός σημαίνει μη κυρίαρχος πολιτισμός, όπου όλοι θα μπαίνουν σε επίπεδο "κουλτούρας", τέχνης κλπ... Δηλαδή μή ύπαρξη πολιτισμού, αλλά μια γενικοποιημένη πολυαγορά πολιτισμικών εκφράσεων...
  Αν τα αποφασίσουμε αυτά, οι λύσεις, η πορεία έρχεται από μόνη της. Οι νομολογίες και οι τεχνικισμοί είναι βοηθητικά εργαλεία, δεν είναι η ουσία, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι απολίτιστοι πολυπολιτισμικοποιητές...
  Ακόμα και οι δυτικοί μάνατζερς, ακόμα και οι μη εθνικές ΗΠΑ που προσπαθούν σκληρά να γίνουν nation, έχουν καταλάβει ότι η εθνική αναφορά, είναι η μόνη που μπορεί να κρατήσει στον χρόνο, είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί κοινωνική συνοχή σε βάθος χρόνου. Έτσι βλέπουμε μή εθνικά κράτη να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιου τύπου "εθνική" αναφορά, ενώ εμείς που μέχρι πρότινος είμασταν πρότυπο εθνικής-κοινωνικής-πολυτισμικής-θρησκευτικής κοινωνίας, αντί να εκμεταλλευτούμε αυτό μας το πλεονέκτημα, για να μπορέσουμε να εξυγιανθούμε και να προχωρήσουμε στις δύσκολες εποχές, αντιθέτως προσπαθούμε να το καταστρέψουμε, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξή μας...
  Τώρα, βλέπω ότι φοβάστε να παραδεχτείτε έννοιες όπως φυλή, έθνος, γένος, κλπ, για να μην κατηγορηθείτε ως "ακροδεξιοί"... Έννοιες πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε η ιστορία ολόκληρη, ο πολιτισμός ολόκληρος, δεν έχει σημασία αν το δεχτούν κάποιοι. Ο κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει, με φυλές, έθνη κλπ. Το να αρνούμαστε τα αυτονόητα, απλά βάζουμε την ύπαρξή μας όπως ήταν μέχρι σήμερα, σε κίνδυνο. Βιολογικά, θα επιζήσουμε, απλά θα είμαστε άλλη μια Τουρκία, άλλο ένα Βαλκανικό τουρλουμπούκι, άλλο ένα άσχημο οικόπεδο. Όπως διαλύσαμε τον πριβαλλοντικό-φυσικό μας πλούτο, έτσι πάμε να εξαφανίσουμε για πάντα και τον πολιτισμικό, εθνικό μας πλούτο, από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Αν το θέλουμε, ώρα μας καλή, δεν θα καταστραφεί ο κόσμος. Άλλωστε τόσες έννοιες δημιουργήσαμε ως λαός. Όταν θα αναφέρονται σε εμάς οι μελλοντικοί ιστορικοί, ίσως να μας περιγράφουν με την τελευταία που δημιουργήσαμε, αυτή του "μαλάκα"...

  • γραμμόφωνο avatar
   γραμμόφωνο @ thouthou 03/01/2010 01:27:22

   Θουθού,

   Όλα τα νοήματα περιέλαβες σε λίγες γραμμές τόσο εύστοχα.

 65. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 02/01/2010 21:47:17

  Σας ενημερώνω ότι τελικά το σχόλιο που σας προανέφερα στο προηγούμενο σχόλιό μου τελικά αναρτήθηκε στην κυβερνητική ιστοσελίδα opengov.Ίσως η προειδοποίηση περί κοινοποιήσεως ,ίσως η δημοσιοποίηση του θέματος από κάποια ιστολόγια να ήταν ο λόγος.Εν πάσει περιπτώσει σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας.

 66. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 02/01/2010 21:54:33

  Το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι πρόχειρο, διακυβεύει την κοινωνική συνοχή και δεν αντιμετωπίζει σφαιρικά τα προβλήματα των μεταναστών και όλα αυτά τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών.
  επίσης, στη χώρα μας δεν υπάρχει ισχυρή νομική βάση για τη νόμιμη και την παράνομη μετανάστευση…
  Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί με τις άδειες παραμονής - χορήγηση της πράσινης κάρτας είναι το παράδειγμα του δήμου Βουπρασίας στην Ηλεία, για χρόνια γίνονταν παράνομη τακτοποίηση άδειας παραμονής χιλιάδων αλλοδαπών εργατών από όλη την χώρα!, ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.

  Με λίγα λόγια το νομοσχέδιο χρειάζεται σοβαρή αναθεώρηση, μια λύση θα ήταν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε να υιοθετήσουν κοινή πολιτική διαχείρισης στο ζήτημα της χορήγησης ιθαγένειας με βασικό κριτήριο την ισορροπημένη ενσωμάτωση.


  Υ.Γ το δημοψήφισμα δεν είναι λύση.

 67. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 02/01/2010 21:54:46

  'Παντού αλλού, στις υπόλοιπες εθνικές κοινωνίες της Ευρώπης, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα, προσπαθούν να ενισχύσουν την αίσθηση εθνικής ταυτότητας, ώστε να ενσωματώσουν σε αυτήν τα παιδιά των μεταναστών…'

  Μερικές προσωπικές εκτιμήσεις:
  1-οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δε θα μπορέσουν να ενσωματώσουν τους μη Ευρωπαίους λαθρομετανάστες διότι η κοσμοθεωρία τους δε συμβαδίζει με την ή τις ευρωπαϊκές. θα δημιουργηθούν ξεχωριστές κοινωνικές ομάδες που θα γειτνιάζουν γεωγραφικά αλλά θα συγκρούονται πολιτισμικά, ακόμη κι αν διατηρηθεί η έννομη τάξη
  2-η Ασία και η Αφρική δε χωράνε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην υπόλοιπη Ευρώπη
  3-στην πολύπαθη χώρα μας μέρος της πολιτικής, εκπαιδευτικής και εκδοτικής ελίτ, που διαθέτει στα ΜΜΕ βήμα δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το αριθμητικό του μέγεθος, δε θέλει να εντάξει κανέναν στην υπάρχουσα κοινωνία αλλά να ολοκληρώσει την αποδόμησή της, την οποία το ίδιο πραγματοποιεί με μανία εδώ και χρόνια

 68. man8os avatar
  man8os 02/01/2010 22:56:21

  Τελικα η θεση της ΝΔ ειναι η θεση του Πακη? Δεν αλλαξε πορεια με την εκλογη του Σαμαρα? Τι θα πει φοβουνται μη κανουν δεξια στροφη?
  Τα προβληματα ειναι υπαρκτα.Μηπως φοβουνται να τα αντιμετωπισουν?

  • thouthou avatar
   thouthou @ man8os 02/01/2010 23:23:11

   Απλά οι του κάθε κόμματος, επειδή πιστεύουν ότι μέσω του δικού τους κόμματος μπορεί να επέλθει η αλλαγή, κοιτούν μόνο το καλό του κόμματός τους, για να πάρουν εξουσία, και να κάνουν την αλλαγή μετά... Αυτή δεν είναι κακή λογική...
   Απλά γενικώς δεν προσέχουν την "γραμμή λογικής"...
   Η οποία όταν ξεπεραστεί, καταντά παραλογισμός...
   Οπότε έχουμε μια θεοποίηση του κόμματος, πέρα από κάθε πολιτική ισορροπία. Έτσι η νέα ΝΔ έχει κληρονομήσει τον ανυπόστατο φόβο για τον ΛΑΟΣ, και τον υπαρκτό φόβο να μην χαρακτηριστούν "δεξιά", κόντρα στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς...
   Πχ, ο Καρατζαφέρης, για να ξεπεράσει αυτή την ηγεμονία, κάνει τις τσαλιμιοκουλαμάρες του, αυτά που άλλοι λένε "κωλοτούμπες" ή "λαϊκισμό"...
   Η ΝΔ μέχρι χτες, και ο Σαμαράς όπως φαίνεται σήμερα, επιλέγουν να συνεχίσουν την "πολιτική ορθότητα", την ατζέντα όπως έχει ήδη διαμορφωθεί...
   Δυστυχώς για την χώρα (δυστυχώς επειδή ο ΛΑΟΣ είναι μικρός, ενώ η ΝΔ είναι μεγάλη), πιο αποτελεσματικός και πιο συνεπής έχει αποδειχτεί ο Καρατζαφέρης...
   Ελπίζαμε ότι θα αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής διαψευσθήκαμε... Τα νεοΘΑ δεν έχουν αλλάξει καμιά κοινωνικοπολιτική δυναμική μέχρι στιγμής...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ thouthou 02/01/2010 23:27:26

    Εγω τα ειχα προβλεψει αυτα και λυπαμαι που πολλοι απογοητευονται αλλα ετσι ειναι.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ man8os 03/01/2010 14:35:06

   Διαβάστε τι είπε ο Σαμαράς ση συζήτηση για τον προυπολογισμό!
   Δε μπορώ να καταλάβω γιατί απομονώνετε τις δηλώσεις του Πάκη και γενικεύετε. Αυτό θα το έκαναν οι Πασόκοι ή οι Αντι-Σαμαρικοί.

   Ψυχραιμία και θα δούμε τις εξελίξεις. Οταν ψηφιστεί τελικά το οριστικό νομοσχέδιο και τι θέση θα έει πάρει ο Σαμαράς.

   Εγώ πιστευω ότι τον βολεύει να ψηφιστεί ένα εθνικά "κακό" νομοσχέδιο για να κάνει σημαία την αλλαγή του, μετά, με σκοπό να βοηθηθεί για την άνοδο στην εξουσία!

   • mnk avatar
    mnk @ Ένας Τυχαίος 03/01/2010 16:17:41

    Ίσως και να τον βολεύει, αλλά δεν βολεύει ΕΜΑΣ! Δεν τον στηρίξαμε για να βολευτεί αυτός.

 69. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 02/01/2010 23:13:35

  Από τις πιο πολυ-πολιτισμιμές κοινωνίες που υπήρξαν ιστορικά, ήταν η βυζαντινή. Δεν υπήρχε η έννοια του κράτους-έθνους, η έννοια της πατρίδας, όπως την ορίζουμε σήμερα. Στη κοινωνία αυτή ενσωματώθηκαν ένα σωρό άνθρωποι από διαφορετικές φυλές. Οι προϋποθέσεις ήταν απλές:
  1. Να μιλάνε ελληνικά
  2. Να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι

  Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν άρα και να ζήσουν στην κοινωνία αυτή.
  Αλλά ας αφήσω τις ιστορικές αναδρομές: ποιοι εκ των μεταναστών πρόκοψαν: αυτοί που ενσωματώθηκαν στην ελληνική κοινωνία, έμαθαν τη γλώσσα, άσκησαν κάποιο επάγγελμα.
  Η θεωρία της πολυ-πολιτισμικότητας είναι προβληματική εκ φύσεως. Οι συμπαθείς Αφρικανοί που ασκούν παραεμπόριο, πόσα μαγαζάκια έχουν κλείσει? Πόσος ΦΠΑ εισπράττεται από τα μαγαζιά πέριξ της Κουμουνδούρου?
  Οι παράνομοι μειώνουν τα μεροκάματα των νόμιμων?
  Ποιοες εταιρείες κια για ποιο λόγο αγοράζουν γη και ακίνητα στις γκετοποιημένες περιοχές της Αθήνας?
  Δεν πιστεύω στις θεωρίες αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας, γιατί δεν υπάρχει δομημένο τίποτα. Ετερογενείς πληθυσμοί που οι λίγοι ζουν, οι πολλοί επιβιώνουν, χωρίς αρχές και όραμα.

  • thouthou avatar
   thouthou @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 02/01/2010 23:39:35

   Για την ιστορική αναδρομή, απλά ας αναρωτηθούμε, γιατί η ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έγινε ιστορικά Ελληνική αυτοκρατορία; Αυτά για το κοινωνικό-πολιτισμικό-πληθυσμιακό υπόβαθρο, και τον ρόλο που παίζει στην ιστορία...
   Όσο για τους μετανάστες, υπάρχει μια μυθολογία, που για όποιον ζει στον πραγματικό κόσμο, είναι γελοία...
   Οι μετανάστες που "πρόκοψαν", το έκαναν σε ένα πεδίο σκληρό, αλλά τελείως θετικό για αυτούς... Δεν είχαν να χάσουν τίποτε, και προσέφεραν πράγματα που οι "ιθαγενείς" δεν μπορούσαν να προσφέρουν... Με νεοφιλελεύθερη ορολογία, υπήρχε ξέσκισμα της αρχής του δίκαιου ανταγωνισμού...
   Δηλαδή, οι ιθαγενείς είχαν να στηριχτούν στην νομιμότητα και τους κανόνες της κοινωνίας. Αυτοί δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, και έχασαν κατά κράτος από τους λαθρομετανάστες, που προσέφεραν τα πάντα χωρίς κανόνες...
   Δεν υπήρχε πολιτεία με κανόνες και σκοπό, οπότε το χάος υπερίσχυσε άνετα της λογικής...
   Το μόνο που υπήρξε, ήταν οι ύποπτες-έτοιμες επιχειρηματολογίες για το "κάνουν αυτά που δεν θέλουμε να κάνουμε", ή "θα σώσουν τα ταμεία" κλπ... Τρίχες, ψέμματα, προδοσία.
   Απλά σε μια κοινωνία χωρίς κανόνες και ηθική, επέπλευσαν αυτοί που μπόρεσαν να προσφέρουν φράγκα χωρίς κανένα άλλο ζητούμενο...
   Βουαλά...

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ thouthou 03/01/2010 00:43:54

    Μιλάς μόνο για τους παράνομους μετανάστες. Υπάρχουν και νόμιμοι που ασκούν μέχρι και το επάγγελμα του γιατρού. Και μιας και αναφέρεις τον πραγματικό κόσμο το 1990 ποιοι δούλεαν στο γιαπί? τώρα ποιοι?
    Άνθρωποι ενσωματώνονταν πάντα σε όλες τις κοινωνίες και ως ένα βαθμό είναι και υγιές και επιθυμητό. Η μαζικότητα της μετανάστευσης λόγω διάλυσης του σοσιαλιστικού μοντέλου της Ανατ. Ευρώπης, έφερε τα προβλήματα στην κοινωνία και τα υπερκέρδη στο κεφάλαιο.

 70. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 02/01/2010 23:31:45

  O όρος "Πολυπολιτισμικότητα" είναι παραπλανητικός.

  Προτάσσει τα θέλγητρα της ποικιλίας των πολιτισμών, ενώ προσπαθεί να κρύψει το μεγάλο πρόβλημα: την έλλειψη της κοινωνικής συνοχής που είναι απαραίτητη ακόμη και για τον ορισμό της λέξης “κοινωνία” (προέρχεται από την λέξη "κοινός").

  Ο όρος που θα περιέγραφε, ίσως, καλύτερα την συνύπαρξη λαών με διαφορετική κουλτούρα, είναι «multi-social»: Παράλληλες κοινωνίες που αλληλεπιδρούν σε μικρό βαθμό, καταλαμβάνοντας τον ίδιο «κρατικό» χώρο.

  Και μην ξεχνάμε ότι ποτέ, κανένας λαός δεν δέχτηκε, με την θέλησή του, να συζήσει -στον δικό του τόπο- με πληθυσμούς που φέρουν ξένα εθνολογικά στοιχεία (γλώσσα, παραδόσεις, θρησκεία, καταγωγή).

  • ΙΑΝΟΣ avatar
   ΙΑΝΟΣ @ Φυγόκεντρος 02/01/2010 23:51:33

   Καί κοινωνώ = συμμετέχω = σύν+μετά+έχω = βιώνουμε μαζί το ομόαιμο , τό ομόθρησκο , τό ομόγλωσσο = γένος = ομογένεια !

  • thouthou avatar
   thouthou @ Φυγόκεντρος 02/01/2010 23:57:18

   Ο όρος "πολυπολιτισμικότητα" δεν είναι καθόλου παραπλανητικός. Είναι καταγεγραμμένος ιστορικά, όπως και η (μηδενική) προσφορά του.. Αυτό που είναι παραπλανητικό, είναι η ψεύτικη περιγραφή του, από αυτούς που θέλουν να κερδίσουν από αυτόν...
   Πολυπολιτισμικές κοινωνίες δεν υπήρξαν ποτέ. Υπήρχαν μόνο αυτοκρατορίες που είχαν διαφορετικούς πολιτισμούς στα όριά τους, και κέντρα-πόλεις που αναπτύχθηκαν μέσα από τον διαπολιτισμικό τους χαρακτήρα... Λες και δεν είναι λογικό το γωνιακό κατάστημα να είναι πιο προσοδοφόρο από αυτό μέσα στο στενάκι...
   Απλά επειδή σήμερα έχουμε μάθει να μην ζούμε τον πολιτισμό, αλλά να είμαστε "κριτές" του, εμείς οι τεχνολογημένοι νεοβάρβαροι, έχοντας ξεχάσει τις αξίες της ιστορικής πορείας, κρίνουμε σύμφωνα με τα λογιστικά "Τ", και όχι με τα πολιτισμικά δεδομένα της πορείας μας...

  • Φυγόκεντρος avatar
   Φυγόκεντρος @ Φυγόκεντρος 03/01/2010 00:14:57

   Είναι παραπλανητικός με την έννοια ότι ονομάζει ένα κοινωνικό φαινόμενο περιγράφοντας όχι κάποιο βασικό χαρακτηριστικό του, αλλά ένα δευτερεύον, με σκοπό να "καλλωπίσει" το φαινόμενο.

   Είναι μια βασική επικοινωνιακή τεχνική, που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην εμπορική επικοινωνία αλλά και στην πολιτική.

   Δεν αμφισβητώ βέβαια την ύπαρξη του ίδιου του φαινομένου.

   • thouthou avatar
    thouthou @ Φυγόκεντρος 03/01/2010 00:45:23

    Είσαι πολύ ανεκτικός...
    Η περιγραφή του είναι καθαρά διαστρεβλωτική, ανιστόρητη, προπαγανδιστική...
    Η ύπαρξη του ίδιου του φαινομένου, μαρτυρά την προπαγανδιστική προσπάθεια χρησιμοποίησής του...
    Οι άνθρωποι είναι αλήτες, με την ποιητική έννοια του όρου...

    • Φυγόκεντρος avatar
     Φυγόκεντρος @ thouthou 03/01/2010 01:17:06

     Και βέβαια δεν είναι ο μόνος όρος που διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα που περιέχει.

     Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να πουλήσεις στη μάζα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

 71. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 03/01/2010 01:01:49

  ο ακόλουθος ιστολόγος παρουσιάζει τα ακριβή αποσπάσματα από το βιβλίο της Δραγώνα και τα αντιπαραβάλλει με τις επίμαχες ερμηνείες και ενστάσεις που έχουν κυριαρχήσει στο διαδίκτυο.
  http://jungle-report.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
  Δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνει στην μελέτη του, εικάζω από πρόθεση, τα στοιχεία των κονδυλίων που διαχειρίστηκε η κα Δραγώνα (και μια σύγκριση με αντίστοιχα κονδύλια που διαχειρίστηκαν άλλοι καθηγητές) και έτσι στερεί και αυτός από την μελέτη του την προσδοκώμενη στερεότητα και ακρίβεια.
  Για το όφελος της συζήτησης και της νηφάλιας ενημέρωσής μας.
  Επειδή η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων είναι κρίσιμη θα πρέπει τα τόξα στην φαρέτρα να μην είναι μπακίρικα.
  Η επιβολή των μεταναστών έχει άμεση σχέση με την συζήτηση για την νεοελληνική ταυτότητα, την ανεπάρκεια της οποίας -ως ελληνική εθνική ταυτότητα- που επιχείρησε να τεκμηριώσει με την έρευνά της η συγκεκριμένη καθηγήτρια (ενόσω ταυτόχρονα διαχειριζόταν ευρωπαικά κονδύλια δις ευρώ).
  Νομίζω πως η ενασχόληση με το θέμα του πτυχίου της υποβιβάζει την αντιπαράθεση και ¨τους γίνεται το χατήρι", ομοίως και η χονδροειδής ερμηνεία των συμπερασμάτων της έτσι όπως πολύ αναλυτικά επεσημαίνει ο ανωτέρω ιστολόγος. Το πεδίο που πραγματικά τσούζει, είναι αφενός μεν τα φράγκα που πέσανε για να προετοιμασθεί συνειδησιακά ο νεοέλληνας για την ανοχή και ενοχική αποδοχή των ..."βαρβάρων" και αφετέρου η αξιωματική εισαγωγή της αντιπαράθεσης νεοελληνικής ταυτότητας και ελληνικής εθνικής ταυτότητας που εισάγει έωλα η κα Δραγώνα στο αρχικό απόσπασμα που εξετάζεται και στηρίζεται στην μελέτη της Έλλης Σκοπετέα για το Μεγάλο Βασίλειο:
  «Σε ένα άλλο επίπεδο, οι αναπαραστάσεις για το έθνος δεν είναι στατικές και αλλάζουν μέσα στο χρόνο. Στην ελληνική περίπτωση πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η «αναζήτηση» της «νεοελληνικής» ταυτότητας υπήρξε μια μακρά διαδικασία συγκρότησης επιχειρημάτων, που οδήγησε σε έναν ορισμό του «ελληνισμού» με κριτήρια ταυτόχρονα ανθρωπολογικά-φυλετικά και ιστορικά-πολιτισμικά (Βελουδής 1982, 84). Έτσι στη συγκυρία του 19ου αιώνα, που διεξαγόταν η πάλη για την οριστικοποίηση των εθνικών συνόρων σε μια εποχή επεκτατισμών, αποικιοκρατίας και των αντίστοιχων ιδεολογιών που νομιμοποιούσαν αυτές τις πολιτικές, η ελληνική εθνική ταυτότητα θεωρήθηκε ανεπαρκής και κατώτερη σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν των αρχαίων προγόνων (Σκοπετέα 1988)
  Η καταφανής άρνηση της υπάρχουσας και μακραίωνης ενιαίας ελληνικής ταυτότητας όπως αυτή αποτυπώνεται στην ελληνική παράδοση και στον τρόπο του βίου είναι το σημείο εκκίνησης για την συζήτηση που δεν πρόκειται ποτέ να επιχειρήσει να κάνει η κα Ρεπούση και η κα Δραγώνα και ο κος Λιάκος. Οι άπειρες μελέτες της Λαογραφίας που την τεκμηριώνουν είναι και το κόλπο γκρόσο αυτών των νέων επιστημόνων της αν-εθνικής κοινωνιολογίας: τις αποσιωπούν, τις παραχαράσσουν, τις καταδικάζουν στην λήθη. Οι τόμοι της Λαογραφικής Εταιρείας σαπίζουν σε υπόγεια, τα αρχεία του Σίμωνος Καρρά πέσαν στα χέρια δημοτικών αρχών χωρίς έρμα.
  Καλό μας κουράγιο...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ B.K.Σ. 03/01/2010 08:06:00

   Βασιλική, χρόνια πολλά ! δεν σε είδα αυτές τις μέρες. Έξοχη παράθεση.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ αλλενάκι 03/01/2010 13:02:43

    Αλλενάκι σ΄ ευχαριστώ πολύ! νά ΄σαι υγιής και ευτυχισμένη!
    Καλή χρονιά σε όλους, :)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ B.K.Σ. 03/01/2010 14:52:43

   Βασιλική, σου είπα τα χρόνια πολλά μου την ημέρα της γιορτής σου σε άλλο ποστ, αλλά μάλλον θα πρέπει να μην μπήκες εκείνη την ημέρα.

   Πολύχρονη και να ζήσεις. Και καλή χρονιά να έχουμε.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Επώνυμος 04/01/2010 00:36:50

    Eπώνυμε σ΄ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, ήμουν στο πατρικό μου για αρκετές μέρες. Υγεία και ευτυχία από καρδιάς. Καλή χρονιά, :)

  • ident avatar
   ident @ B.K.Σ. 03/01/2010 16:56:09

   Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Να μελετάς λίγο πιο προσεχτικά την επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς προτού βιαστείς να οδηγηθείς σε συμπεράσματα. Αν ο αντίπαλος ήταν τόσο εύκολος όσο φαντάζεσαι τότε θα αρκούσε η ανάδυση από τα υπόγεια της λήθης των "μαρτυριών" για να τον συντρίψει. Αμ δε! Το "κουράγιο" δεν φτάνει, χρειάζεται και η σπουδή και αυτή προς το παρόν είναι άεργη, η ώρα είναι για εθνεγερτήρια ταρατατζούμ και στοχοποίηση όσων μας χαλούν την εθνική μας σούπα (για το "σούπα" κυριολεκτώ).

   Για την επινόηση της λαογραφίας ως βασικού (μαζί με την ιστοριογραφία) εργαλείου για την κατασκευή και υπεράσπιση της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας ενδιαφέροντα στοιχεία κομίζουν μεταξύ άλλων η Άλκη Κυριακίδου-Νέστορος και ο Mike Herzfeld. Η συστηματική μελέτη των βιβλίων τους, θα καταδείξει πόσο δυσχερές είναι το έργο των νέων εθναποστόλων, οι οποίοι προς το παρόν καταγάγουν ανέξοδες νίκες απευθυνόμενες σε έναν ευεπίφορο κοινό συναισθηματικά φορτισμένο (δικαίως) πλην όμως συχνά απληροφόρητο (αδίκως) για τα τεκταινόμενα στον χώρο των κοινωνικών επιστημών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

   Παραθέτω απόσπασμα από κείμενο του 1987 της Κυριακίδου-Νέστορος το οποίο υπό τις σημερινές συνθήκες θα έπρεπε να της στοιχίσει τουλάχιστον την πανεπιστημιακή έδρα -για να θυμηθώ τον ταχέως ανερχόμενο γκουρού της εθνικοφροσύνης, τον κύριο Φαήλο Κρανιδιώτη και τις απόψεις του περί "κλωτσηδόν" αποπομπής από τα Πανεπιστήμια όσων ενοχλούν την ιδεολογική του αυταρέσκεια, τις οποίες ευθαρσώς αναπτύσσει και σε αυτό τον χώρο προς τέρψιν και παραμυθία των θαμώνων:

   "Η υπόθεση λοιπόν της πολιτιστικής ταυτότητας είναι ενδεικτική της δύναμης που διαθέτει μια ψυχολογική θεωρία -γιατί περί αυτής πρόκειται- από τη στιγμή που θα εδραιωθεί κοινωνικά δηλ. θα αναγνωριστεί ως επαρκής εξήγηση της αντικειμενικής πραγματικότητας. (...) Η δύναμη λοιπόν της ψυχολογική θεωρίας έγκειται στο ότι δεν νομιμοποιεί απλώς κάτι που υπάρχει -στην περίπτωσή μας τον εθνικό χαρακτήρα-αλλά στο ότι και εκεί που δεν υπάρχει, τον δημιουργεί. Έχω εξηγήσει παλαιότερα με ποιαν έννοια θεωρώ "εθνική" στην επιστήμη της λαογραφίας: γιατί τον τύπο της πολιτιστικής ταυτότητας που βαφτίζει κάθε φορά "εθνικό" έχει τη δύναμη -μέσα από τη συναισθηματική φόρτιση της ταύτισης- να τον αποτυπώνει, να τον χαράσσει στις ατομικές συνειδήσεις. Χρειάζεται νομίζω να γίνεται αυτή η ανάλυση των κοινωνικών φαινομένων -έστω και αν έτσι ορισμένες φορτισμένες συναισθηματικά έννοιες χάνουν για μας τη γοητεία τους- χρειάζεται όμως να γίνεται για να αποφύγουμε τον κίνδυνο που πάντοτε καραδοκεί στις κοινωνικές επιστήμες: εννοώ τον κίνδυνο υποστασιοποίησης φαινομένων που δεν είναι παρά κοινωνικές κατασκευές. Στην πορεία μιας κοινωνίας μέσα στον χρόνο δημιουργούνται όχι μια αλλά περισσότερες πολιτιστικές ταυτότητες που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιστορικά -και όχι υπερ-ιστορικά ή αν-ιστορικά- φαινόμενα. (…) Η κουλτούρα δεν είναι σαν τη φωτιά της οικογενειακής μας εστίας που οργανώνει τον δικό ΜΑΣ χώρο, μας ζεσταίνει και μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς. Αυτή η λειτουργία ανήκει στην παράδοση. Ο πολιτισμός ως δημιουργία δεν περιορίζεται, δεν μπορεί να περιοριστεί στον κύκλο της εστίας. Βρίσκεται πάντοτε τοποθετημένος στο όριο –εκεί όπου σμίγει με όλους τους άλλους πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος, απ’ όπου και αν μας έρχονται. Το καινούργιο γεννιέται μέσα από τη σύγκρουση, την αντιπαράθεση, τη σύνθεση».
   (Άλκη Νέστορος-Κυριακίδου, Λαογραφικά Μελετήματα ΙΙ (σ.109-111)

   Ο σάλος για τα όσα πρεσβεύει η Δραγώνα είναι όψιμος, γιατί οι κοινωνικές επιστήμες έχουν προ πολλού υπερβεί το στάδιο του εθνικού αυτισμού, χωρίς αυτό να τις καθιστά απαραιτήτως αν-εθνικές. Όποιος έχει εντρυφήσει στις ιδεολογικές διαμάχες του 19ου αιώνα, εξίσου σφοδρές με αυτές των ημερών μας, θα έχει διαπιστώσει ότι η άρνηση του "εθνισμού" στην αντίπαλη πλευρά ήταν η προσφορότερη μέθοδος υποτίμησης και σπίλωσης. Από αυτή τη μομφή της εμπρόθετης αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας δεν είχε γλυτώσει ούτε και ο Παπαρρηγόπουλος, προτού φυσικά αυτός καταστεί το αδιαφιλονίκητο μέτρο για την αποτίμηση της εθνικής ιδεολογίας. Γιατί τα κοινωνικά αιτούμενα που εξυπηρετούσε η εισαγωγή στον εθνικό κανόνα της βυζαντινής περιόδου ερχόταν σε αντίθεση με τα κοινωνικά αιτούμενα των πολεμίων του που ευνοούσαν την αδιαμεσολάβητη (και ανποφεύκτα μειονεκτική) σχέση του Νεοελληνικού με τον Αρχαίο Πολιτισμό. Όπως και τότε έτσι και σήμερα η διαμάχη αφορά τον εθνικό προσανατολισμό στις νέες συνθήκες, καθώς κοινωνικές ομάδες που πρωταγωνίστησαν στις τελευταίες δεκαετίες εισέρχονται σταδιακά στη φάση της παρακμής και νέες αναδύονται. Η εισαγωγή της έννοιας του «προδότη» και του «πράκτορα», απλώς είναι το κερασάκι για την προσέλκυση οπαδών, είναι ο πιο εύκολος δρόμος, ο οποίος, ιδωμένος από ιστορική άποψη, σπανίως έχει τελεσφορήσει.

   Η εθνική ταυτότητα που θα επικρατήσει θα είναι εκείνη που θα έχει τη μεγαλύτερη συνεκτικότητα (μια κατασκευή, όπως όλες οι συλλογικές ταυτότητες που θα συνθέτει πραγματικά και φαντασιακά δεδομένα) και θα απαντά ικανοποιητικά στα αιτήματα των ανερχόμενων ομάδων. Αν οι ανερχόμενες ομάδες είναι κατά βάση οι ενσωματούμενοι στο πολιτικό σύστημα μετανάστες, η νέα ταυτότητα θα προσδώσει στην ελληνικότητα στοιχεία ανοίκεια σε μας ή θα επανεργοποιήσει παλαιότερα στοιχεία του ιστορικού μας χώρου που παραγνωρίσθηκαν ή λησμονήθηκαν (ας μην εκπλαγούμε αν το οθωμανικό μας παρελθόν σταδιακά και ανεπαίσθητα αποκτήσει ελληνοπρεπή χαρακτηριστικά). Αν πάλι οι ανερχόμενες ομάδες είναι όσοι γηγενείς είχαν αποκλεισθεί από τις κυρίαρχες οικονομικές και πνευματικές ελίτ, τότε η νέα εθνική ταυτότητα θα είναι μια πιο κλασική και πιο αμυντική εθνική ταυτότητα που πιθανότητα θα ενστερνιστεί μερικούς από τους κλασικούς κοινούς τόπους της εθνικοφροσύνης (ο παρόν χώρος είναι ιδανικός για τη μελέτη των διεργασιών και ζυμώσεων που συντελούνται προς αυτή την κατεύθυνση και τον παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή).

   Ανεξαρτήτως των προσωπικών πεποιθήσεων και των προσδοκιών μας, το πεδίο των αντιπαραθέσεων διαρκώς θα διευρύνεται, περνώντας από τον χώρο των ιδεών στον χώρο της πολιτικής δράσης και της κοινωνικής κινητοποίησης, η δε έκβαση της σύγκρουσης είναι αβέβαιη, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, αυτό που μπορούμε να εξετάζουμε, να ελέγχουμε και να πιστοποιούμε είναι η επάρκεια των εργαλείων που διαθέτουμε για να (ξανα)χτίζουμε τους συλλογικούς μας μύθους.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ident 04/01/2010 00:40:09

    ident σ΄ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για το μακροσκελές και ακριβολόγο σχόλιο.
    Υγεία και ευτυχία μαζί, καλή χρονιά, :)
    Οι αναδυόμενες ομάδες θα κριθούν όχι στο χειροκρότητα μα στους Ποιητές που θα γεννήσουν. Εν αναμονή.

 72. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 03/01/2010 01:42:06

  και ο Ακρίτας φυσικά επιχειρεί την δική του επιτυχημένη έρευνα, αποδεικνύοντας το κοπιάρισμα του νομοσχεδίου από τις ...φιλοσοφίες μιας ΜΚΟ:
  http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/01/mko.html

  • αρχισαμε avatar
   αρχισαμε @ B.K.Σ. 03/01/2010 02:12:57

   Μιας ...ΜΚΟ που ιδρυθηκε το 1953 με προεδρο -τοτε- τον Αλεξανδρο Σβωλο.

  • αρχισαμε avatar
   αρχισαμε @ B.K.Σ. 03/01/2010 02:16:15

   Μιας ...ΜΚΟ που ιδρυθηκε το 1953 με προεδρο -τοτε- τον Αλεξανδρο Σβωλο.
   Για να ξερουμε ...ποιοι αναφερονται ...σε ποιους.

  • KNDW avatar
   KNDW @ B.K.Σ. 03/01/2010 14:05:25

   Η άποψη ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν πιο ενεργά στα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, είναι σωστή και αυξάνει (θεωρητικά) το επίπεδο της δημοκρατίας και αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ΜΚΟ. Η ενίσχυση του ρόλου των ΜΚΟ είναι μία από τις κύριες πολιτικές της ΕΕ

   Το πρόβλημα είναι ότι διεθνώς οι ΜΚΟ έχουν γίνει άλλη μία "βιομηχανία", με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη, σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη λειτουργούν σαν τα λόμπυ των ΗΠΑ, εξυπηρετώντας συμφέροντα παντός είδους, από επιχειρηματικά μέχρι εθνικά

   Το κακό είναι ότι πολύς κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτή τη νέα πραγματικότητα και έχει πιαστεί στον ύπνο.

   Για παράδειγμα στην περίπτωση της μετανάστευσης, οι ΜΚΟ για τα δικαιώματα των μεταναστών υποστηρίζουν τα συμφέροντα των μεταναστών, γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους και καλώς κατά τη γνώμη μου, γιατί πρέπει να τους εκπροσωπεί κάποιος μέσα στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ΜΚΟ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα άλλης ομάδας ανθρώπων που πλήττονται από τα συμφέροντα των μεταναστών.

   Για να γίνω πιο σαφής... Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες περί οικονομικών επιπτώσεων της μετανάστευσης, έχει βρεθεί ότι από τη μετανάστευση πλήττεται το ανειδίκευτο και το ημι-ανειδίκευτο κομμάτι του πληθυσμού μιας χώρας, το οποίο ταυτόχρονα είναι και το φτωχότερο. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό μιας χώρας ισχύει σε γενικές γραμμές, ότι όσο πιο υψηλό εισόδημα έχει, τόσο περισσότερο επωφελείται. Τα ευρήματα αυτά αποσιωπούνται, γιατί δεν υπάρχει κάποια ΜΚΟ που να εκπροσωπεί αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, που στην περίπτωση της Ελλάδας αφορά περίπου το 1/4 (βάσει των στατιστικών για το ποσοστό κάτω από το όριο της φτώχειας)

   Μικρή παρένθεση: Σε δημοσιονομικό επίπεδο έχει βρεθεί ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό όφελος ή ζημία για ένα κράτος (ούτε καν στον ασφαλιστικό τομέα -σε αντίθεση με την αντίθετη προπαγάνδα που γίνεται, αν και στην περίπτωση της Ελλάδας, οι ερευνητές λένε ότι θα οφεληθεί βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα θα ζημιωθεί). Το πρόβλημα με την μετανάστευση είναι ότι τα κέρδη τα αποκομίζει το πλουσιότερο κομμάτι του πληθυσμού, ενώ τις ζημίες (από τη χρήση των υποδομών υγείας, εκπαίδευσης, ασφάλειας κλπ. τις πληρώνει το σύνολο του πληθυσμού, με συνέπεια οι οικονομικές ανισότητες να διευρύνονται.

   Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε μία ΜΚΟ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα αυτού του 1/4 του πληθυσμού;;;

   Και κάτι τελευταίο, για να διαφανεί του πόσο "αγαθός" είναι ο ρόλος των ΜΚΟ που υπερασπίζονται την άνευ ορίων μετανάστευση... Όσο συνεχίζεται η μετανάστευση, η πρώτη ομάδα που πλήττεται είναι οι παλαιότεροι μετανάστες και μετά το φτωχότερο κομμάτι του γηγενούς πληθυσμού.

   Νομίζω γίνεται σαφές πλέον ΠΟΙΟΥΣ εξυπηρετεί η μετανάστευση

   υγ. Για όποιον ενδιαφέρεται να δει την πιο τελευταία μελέτη για τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην Ελλάδα, η οποία έστω και μη εξετάζοντας όλους τους τομείς (σε αντίθεση με μελέτες για άλλες χώρες) δίνει μία εικόνα
   http://ftp.iza.org/dp3754.pdf

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ KNDW 04/01/2010 11:29:39

    Αγαπητέ/ή ΚΝDW

    Σχετικά με τις ΜΚΟ έχω τις ακόλουθες απόψεις που θα ήθελα να σχολιάσεις:

    1) Οσο περισσότερες υπάρχουν τόσο μειωμένος και αποτυχημένος είναι ο ρόλος του κράτους, στον τομέα που αυτές εξειδικεύονται. Αποτυχημένος είτε για τυχαίους λόγους είτε επίτηδες.
    2)Οπως έγραψε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, οι ΜΜΚΟ είναι κατά το πλείστον, ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΕΣ. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κοινοβούλιο ως το μόνο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ιδεών και επιδιώξεων, το οποίο λαμβάνει υπόψη το ΣΥΝΟΛΟ του λαού.
    3) Οσο υποβαθμίζεται ο ρόλος του κοινοβουλίου σε χειροκροτητήριο αρχηγών, οι Οργαν. Τοπ. Αυτοδ. σε μαγαζάκια εξυπηρέτησης ημετέρων και εφαλτήριο για την κεντρική πολιτική σκηνή, και τα κόμματα σε δέκτες πολιτικών αντί σε πομπούς, τόσο θα επεκτείνεται και ο ρόλος των ΜΚΟ.

 73. μαρικα avatar
  μαρικα 03/01/2010 09:45:13

  Κυριε Κρανιδιωτη θα σας παρακαλουσα να ειχατε στην πρωτια αυτα που ειπε ο Κισσιγγερ για να πληροφωρουνται οι νεοι μας απο που προερχουνται ολα και
  να προφυλαγωνται.Ευχαριστω απο Γερμανια

 74. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 03/01/2010 13:12:57

  Σε 10 χρονια απο σημερα αλβανοι λοχαγοι θα διοικουν τους στρατιωτες μας,αφγανοι πιλοτοι θα πετουν τα μαχητικα μας αεροσκαφη,μπαγκλαντεζοι θα κυβερνουν τις φρεγατες μας και πακιστανοι θα διοικουν τα αστυνομικα μας τμηματα.

  Τα παιδια που θα ελληνοποιηθουν θα παρουν αυτοματα και το δικαιωμα της εισαγωγης τους στις στρατιωτικες και αστυνομικες σχολες της Ελλαδος!
  Εκτος αυτου ολοι οι ελληνοποιηθεντες αλλοδαποι θα μπορουν να κατεχουν νομιμα κυνηγετικα οπλα.

  Αν καποτε η Ελλαδα ερθει σε πολεμικη συρραξη με την τουρκια πως θα μπορεσει να ανταπεξελθει στον πολεμο οταν θα εχει για στρατο την λεγεωνα των ξενων γεματη αλβανους πακιστανους και καθε λογης μουσουλμανους και επιπλεον 1 εκ. μουσουλμανους Ελληνες πολιτες σε ολοκληρη την επικρατεια που θα κατεχουν νομιμως η παρανομως οπλα και πυρομαχικα?

  Το θεμα της ελληνοποιησεως των αλλοδαπων ειναι στην ουσια μια πολεμικη επιχειρηση κατα της ελλαδος απο την νεα ταξη πραγματων που οργανωθηκε πριν απο πολλα χρονια και τωρα βρισκεται στην τελικη φαση της!Το θηριο δεν μπορει να νικηθει ευκολα τωρα μαλιστα που επιασε το θηραμα του απο τον σβερκο.

  Μεχρι να ψηφιστει το νομοσχεδιο θα συμβουν πραγματα και καταστασεις που θα θυμιζουν εντονα ναζιστικη γερμανια ενω θα χρησιμοποιηθει και καθε λογης βια προκειμενου να πετυχει το σατανικο αυτο σχεδιο.Οι κυριοι που κρυβονται απο πισω εχουν αποφασισει εδω και χρονια να πετυχουν τον στοχο τους παση θυσια!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επαγρυπνών 03/01/2010 13:16:10

   Πάση Θεού, καλύτερα να λες!

 75. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 03/01/2010 13:17:48

  Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία.

  Οι Έλληνες είναι υπό συγκεκαλυμμένο διωγμό (με το γάντι λέει ο λαός) και μάλιστα μέσα στη χώρα τους.
  Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι Συνέλληνες,όλοι οι πατριώτες όπου και εάν ανήκουν πολιτικά.

  Ελάτε ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον του αυτής της Πατρίδας.

  Ναι αξίζει να ξεσηκωθεί η νεολαία μας τα παιδιά μας και να κατέβουν στους δρόμους χωρίς κουκούλα και με κριτήρια το μέλλον του τόπου και το δικό τους.
  Και εμείς από κοντά .Να δουν ένα τίμιο αγώνα για την Πατρίδα χωρίς να μας προσπερνάν σύριζα από την μούρη μας με το σορό ,αυτοί που κάθε ημέρα προδίδουν τον λαό και την Πατρίδα τους.

  Χρειάζεται ένας νέος ανένδοτος με σύνθημα το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος των Ελλήνων φωνάζοντας ρυθμικά “εκατό και είκοσι” (120) αλλά αυτή τη φορά όχι με ένα Γεώργιο Παπανδρέου δίπλα μας αλλά με ένα Γιώργο-Τζέφρυ Παπανδρέου απέναντι από τον Ελληνικό Λαό για τις προδοσίες που έχει κάνει σε αυτό τον τόπο. Αυτός και οι όμοιοι του.

  Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο.


  Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί!!!!!

  Ο λαός δεν ξεχνά οργανώνεται νικά και αυτή τη φορά και τιμωρεί.

  Είναι Συνταγματική επιταγή να αντιδράσουμε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!

  Δ Ε Ν Π Α Ε Ι Α Λ Λ Ο !!!!!!!!!

  Etherovamon

  Υ.Γ υπηρετώντας την Πατρίδα μου ορκίστηκα να φυλάττω πίστη σε αυτήν και το Σύνταγμα της χώρας και με κάνουν να νοιώθω επίορκος.

 76. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 03/01/2010 14:30:26

  Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ¨ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ¨ - ¨ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ¨
  =================================================

  Το γνωστό ¨Παρατηρητήριο της Ουάσινγκτον-Βερολίνου¨ ( διάβαζε ¨Ελσίνκι¨ - ΕΠΣΕ ) σε μια αποκαλυπτική δημοσίευση που δεν την έχει ακόμα καταχωρήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του , αλλά την ανέβασε , σήμερα 3/1/ , σε ¨φιλικό σάϊτ ¨ (http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=164690#164690 ) παρουσιάζει ¨450 υπογραφές ανθρώπων του πνευματικού και επιστημονικού κόσμου¨ υπέρ της κας Θάλειας Δραγώνα ¨.

  Δύο πράγματα έχουν σημασία : α) το υποκριτικό και αναληθές κείμενο , ¨σκεπτικό¨ , κάτω από το οποίο τέθηκαν οι υπογραφές , και β) το πρωτοφανές ¨εύρος¨ της γκάμας των ανθρώπων της Νέας Τάξης – Νέας Εποχής ( ¨NEW – AGE ¨ ) στην Ελλάδα που διεκδικούν το δικαίωμα σαν ¨επιστήμονες¨ και ¨ειδήμονες¨ να διαπαιδαγωγήσουν- μυήσουν με τις μειοψηφικές και επιστημονικά αμφιλεγόμενες , μειοψηφικές , απόψεις τους τον ελληνικό λαό ( κοινός ¨να μας αλλάξουν την πίστη¨ ) , από δημόσιες θέσεις ¨κλειδιά¨ .

  Τέλος αυτό που είχε ιδιαίτερη σημασία δεν είναι μόνο να υποστηρίξουν την ¨πρωτοπορία¨ της κας Θ. Δραγώνα ( ενάντια στο δήθεν ¨ κυνήγι των μαγισσών¨ ) , αλλά το γεγονός ότι με την ευκαιρία αυτή ζητούν ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ – όλων όσων υποστηρίζουν τις αντίθετες απόψεις , τις οποίες χαρακτηρίζουν ¨ρατσιστικές¨ , ¨ακροδεξιές¨ κ.λ.π

  Μιλάμε δηλαδή για μια πραγματική αντιδημοκρατική – ανελεύθερη επίθεση , Νέο-φασιστικού τύπου .

  Ας τους θαμάσουμε και δοξάσουμε !

  http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=164690#164690

  Υ.Γ.
  Τα είπε όλα :

  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:  ¨…Η “ΕΣΠΡΕΣΣΟ” π.χ. είναι πιο τίμια από το ΒΗΜΑ ή τα ΝΕΑ. Ανάμεσα στους λαϊκιστές και τους “μισθοφόρους”, προτιμώ τους λαϊκιστές, γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνοι. Τα σοβαροφανή φασιστόμουτρα της “προόδου είναι πιο επικίνδυνα…¨

  http://www.antinews.gr/?p=29695#comment-377719

  Όμως ¨ας κόψει κάτι¨ από την άλλη διαπίστωση : ¨… Εκτός από το ¨ΠΑΡΟΝ¨, που το θεωρώ ότι πιο αξιόλογο στον χώρο του Τύπου…¨

  Η προσωπική – υποκειμενική κρίση είναι αναφαίρετο δικαίωμα , είναι όμως απόλυτα σίγουρος ;

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΝΤΑΝΤΟΝ 03/01/2010 14:44:08

   Αι σιχτίρ ....... το καφενείο τους. Τα λαμόγια.

 77. Eo avatar
  Eo 03/01/2010 20:00:02

  Μπράβο στον αρθρογράφο ισορροπημένο και ακριβές.

  Εφοσον προχωρήσει και δεν αντιδράσει ο κοσμάκης εγώ το λέω θα γίνω κομμουνιστής, μια αρχουσα τάξη χωρίς εθνικές αναφορές ή εθνική πίστη θα εχει διευρύνει την μαζα των προλετάριων πολιτών/υποτελών της αδιαφορώντας για τις εθνικές τους αντιλήψεις.

  Ληστεύουν από τον μη προνομιουχο Ελληνα πολίτη το μοναδικό χαρακτηριστικό που έχει ενοποιητικό με το προνομιουχο εκχωρώντας το προνόμιο και υποχρέωση του Ελληνα πολίτη περίπου σε όλους όσους έτυχαν και πέρασαν.

 78. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 04/01/2010 01:50:27

  Νομίζω ότι οι παρατηρήσεις σου είναι πολύ αξιοπρόσεκτες. Δεν είναι μυστικό ότι η ελληνική εθνική ταυτότητα, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι προϊόν σταδιακής διαμόρφωσης. Η ένστασή μου ως προς τη γνωστή και προβεβλημένη "αναθεωρητική" σχολή (Δραγώνα, Λιάκος, κ.ά.) είναι η αναγωγή της γένεσης του νεοελληνικού έθνους στον Διαφωτισμό και μόνο. Πιστεύω, και αυτό το συμπεραίνουν και άλλοι γνώστες της εποχής και της ιστοριογραφίας, ότι γίνεται μία πολύ στενή ερμηνεία των πηγών και μία ουσιαστικά αποσιώπηση των προ του 18ου αιώνα πηγών, που αποδεικνύουν την ύπαρξη μίας συνείδησης, εν μέρει εθνικής, εν μέρει προ-εθνικής, αλλά συνείδησης που, εν πάση περιπτώσει, δήλωνε την ύπαρξη μίας ξεχωριστή ταυτότητα μεταξύ πληθυσμών κατ' αρχήν ομόθρησκων (1η προϋπόθεση) και κατά δεύτερο λόγο και ομόγλωσσων (2η προϋπόθεση). Τα μαρτυρολογικά κείμενα της Τουρκοκρατίας είναι, μεταξύ άλλων, μία καλή πηγή, αλλά η συγκεκριμένη σχολή τα αντιπαρέρχεται για τους γνωστούς ιδεολογικούς λόγους.

  Το χειρότερο από όλα είναι που οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης ιστοριογραφικής σχολής έχουν αυτοαναγορευθεί ως το μόνο κριτήριο επιστημονικότητας και αλήθειας.
  Θυμάμαι κάποιον που κάνει καριέρα ως ακαδημαϊκός ιστορικός, αυτής της τάσης, να λέει ως φοιτητής: "Η μεγάλη μου αγάπη είναι η Ιστορία και το μεγάλο μου μίσος είναι η Εκκλησία". Και μόνο αυτό, δηλώνει ότι και αυτή η ιστοριογραφική τάση, όπως όλες, έχει κίνητρα ιδεολογικά.
  Θα ήταν πιο τίμιοι οι εκπρόσωποί της να το δεχτούν και να το πουν ανοιχτά.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Μάρκο Τ 04/01/2010 17:21:35

   για τον εμπλουτισμό της συζήτησης δύο παραπομπές:
   -η κριτική προσέγγιση του Πόντος και Αριστερά:
   http://pontosandaristera.wordpress.com/2010/01/04/4-1-2010/
   -και το ρεπορτάζ του Δελτίου των 11:
   http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_5655.html

 79. ident avatar
  ident 04/01/2010 02:31:39

  Όλες οι ιστοριογραφικές τάσεις έχουν ιδεολογικά κίνητρα και αυτό ακριβώς πρεσβεύει και αυτή η σχολή. Αυτή όμως η αντίληψη γίνεται δύσκολα αποδεκτή, όπως καταδεικνύουν οι οξύτατες αντιδράσεις σε κάθε νύξη ότι η ανθεκτικότητα μιας συλλογικής ταυτότητας ίσως εξαρτάται περισσότερο από την προσαρμοστικότητά της παρά από την ακινησία της. Από τη στιγμή που γίνει αποδεκτό ότι οι συλλογικές ταυτότητες δεν είναι δεδομένες αλλά διαμορφώνονται και εξελίσσονται τότε θα μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση και ενδεχομένως και κάποια γόνιμη σύνθεση.
  Η επικράτηση στα Πανεπιστήμια της συγκεκριμένης σχολής σκέψης περισσότερο έχει να κάνει με την αδράνεια των οπαδών της συντηρητικής θεώρησης παρά με την εξαιρετική ικανότητα των συγκεκριμένων και προβεβλημένων ατόμων, που αν περιαυτολογούν περισσότερο από όσο θα έπρεπε ίσως είναι γιατί δεν έχουν ακόμα σοβαρούς αντιπάλους. Από τη στιγμή που διεθνώς η συζήτηση για τις κοινωνικές ταυτότητες γίνεται με νέα μεθοδολογικά εργαλεία και πέρα από τις υπερχρονικές και αναλλοίωτες κατηγορίες που μας έχει συνηθίσει η ρομαντική ιστοριογραφία, όσοι επιμένουν στα παραδεδομένα βρίσκονται να παρακολουθούν ασθμαίνοντες. Αν είχαν στοιχειώδη επαφή με τις διεθνείς εξελίξεις θα έβλεπαν την αναγέννηση της συντηρητικής σκέψης στη Δυτική Ευρώπη που δεν αρκείται στο διαρκές αναμάσημα των κλασικών (τους δικούς της Παπαρρηγόπουλους) αλλά προχωρά παραπέρα, αγγίζοντας και θέματα ταμπού, ανανεώνοντας τον εθνικό λόγο χωρίς να εγκαταλείπει απαραίτητα την έννοια της ιστορικής συνέχειας. Αντίθετα εμείς εδώ έχουμε γεμίσει σκελετούς στη ντουλάπα, φοβόμαστε και τη σκιά μας.
  Θυμάμαι στις αρχές του 1990 είχα παρακολουθήσει μια ομιλία του Ευάγγελου Κωφού, επί δεκαετίες εμπειρογνώμονα επί βαλκανικών θεμάτων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η ομιλία είχε γίνει στο ΕΛΙΑ μπροστά σε ένα πολύ μικρό κοινό, σε μια εποχή μεγάλης έξαρσης στο μακεδονικό. Εκεί λοιπόν ειπώθηκε ότι τα Σκόπια έχουν εδώ και δεκαετίες προβεί σε μια συστηματική διερεύνηση όλων των ιστορικών στοιχείων για τη Μακεδονία. Κατά τον Κωφό η αξιοποίηση των στοιχείων αυτών ενείχε εθνικές σκοπιμότητες, ωστόσο δεν αμφισβητούσε τον μόχθο και την προσπάθεια των ομολόγων του της γειτονικής χώρας να συγκροτήσουν μια συνεκτική επιχειρηματολογία, παρόλες τις λαθροχειρίες και τις αποσιωπήσεις που κάθε ιστορική ανάνγωση εμπεριέχει. Και τέλειωσε λέγοντας ότι στην Ελλάδα θα χρειαστούμε μαι γενιά χαμάληδων που πρέπει να μελετήσουν εκαντοντάδες χιλιάδες έγγραφα για να φτάσουμε στο επίπεδο της δικής τους επιστημονικής επάρκειας και να μπορέσουμε να σταθούμε στα ίσα στα διεθνή φόρα (γιατί βέβαια το διακύβευμα δεν είναι η ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, όπως συνήθως θεωρούμε στην ομοφαλοσκοπούσα χώρα μας). Βέβαια αυτά ο Κωφός τα έλεγε απευθυνόμενος σε ένα κλειστό κατά βάση ακροατήριο -εγώ βρέθηκα εκεί τυχαία- αλλά αμφιβάλλω αν θα τα επαναλάμβανε σε μια πιο ανοικτή συζήτηση. Σε κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" και αυτολογοκρισίες νομίζω ότι κρίνεται και ερμηνεύεται αυτό που συνήθως αξιολογούμε ως κακοδαιμονία ή ως ξένη επιβουλή.

  Για την περιοδολόγηση της νεοελληνικής ταυτότητας και το ποιες είναι οι απαρχές αυτού που αποκαλούμε Νέο Ελληνισμό, χρειάζεται να γίνει μεγάλη συζήτηση. Αν υπάρξει σχετικό ερέθισμα ίσως να επεκταθώ περισσότερο, γιατί θα χρειαστεί να γίνω αρκετά αναλυτικός.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ident 04/01/2010 10:07:00

   Χωρίς το αντικείμενό μου να είναι καθαρά η ιστορία και μάλιστα της οθωμανικής περιόδου, μπορώ να πω ότι υπάρχει και ο αντίλογος στις απόψεις αυτές και αμφισβήτησή τους από σοβαρούς ερευνητές, μη εθνικιστές, αλλά....
   Το "αλλά" αναφέρεται στο ότι: 1. δεν έχει εκδοθεί, από όσο ξέρω, κάποιο βιβλίο που να τεκμηριώνει και να εκφράζει τη "συντηρητική", όπως λες, ή τη "μη αναθεωρητιστική" θα έλεγα εγώ, άποψη περί γένεσης της νεοελληνικής ταυτότητας. 2. Ο συγκεκριμένος "κύκλος" ιστορικών αποτελεί μία παρεούλα, ένα λόμπυ, αλληλοϋποστηριζόμενο, αλληλοαναπαραγόμενο και στενά σχετιζόμενο με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, δημοσιογράφους και εκδότες (Αλαφούζος, Λαμπράκης κατά κύριο λόγο, που κάνουν και τις "βιβλιοπαρουσιάσεις" στα έντυπά τους).

   Να το πω πιο απλά: Θεωρείς εύκολο ένας νέος ιστορικός με καλές σπουδές και με "συντηρητική" ιδεολογική κατεύθυνση να βρει θέση σε ένα ελληνικό ΑΕΙ, όταν στην εκλογή του ή στην ανέλιξή του θα λάβουν μέρος ο Λιάκος, η Κουλούρη, ο κύκλος της Παντείου, κ.λπ;

   Στη Γαλλία η "συντηρητική" σχολή στην ιστοριογραφία έχει αρχίσει να συντάσσεται και να αντεπιτίθεται με εξέχοντες στοχαστές και ιστορικούς. Αν θέλετε να δείτε τι εννοώ, διαβάστε το βιβλίο του Philippe Nemo, "Τι είναι η Δύση", εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας. Εξαίρετο και ευανάγνωστο συνθετικό έργο. Αδικεί, πιστεύω, λίγο το Βυζάντιο, αλλά εντάξει, κατανοητό για ένα Δυτικό.
   Το έχω τονίσει πολλές φορές: Μόνο αν ξεφύγουμε από τα εθνικιστικά ιδεολογήματα περί φυλετικής καθαρότητας θα μπορέσουμε να δώσουμε μία πειστική και σοβαρή απάντηση στους (σοσιαλ)φιλελεύθερους "αναθεωρητιστές" σε θέματα όπως αυτό της εθνικής ταυτότητας, που σε τελική ανάλυση έχουν άμεση σχέση και με την μεταναστευτική πολιτική.

   Η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι τα περί φυλετικής καθαρότητας και καταγωγής από τους αρχαίους Έλληνες υποστήριζαν στα μέσα του 19ου αιώνα οι ακραιφνείς οπαδοί του Διαφωτισμού, δηλαδή οι υποτιθέμενοι ιδεολογικοί πρόδρομοι των σημερινών σοσιαλφιλελεύθερων, που μάχονταν τους πιο "οικουμενικούς" απολογητές του Βυζαντίου. Δείτε και το βιβλίο του Φώτη Δημητρακόπουλου, "Βυζάντιο και Νεοελληνική Διανόηση", θα καταλάβετε πολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Εγώ, πάντως, ανήκω στους δεύτερους!

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ ident 04/01/2010 11:05:57

   Αγαπητέ ident

   Υψηλού επιπέδου τα σχόλιά σου. Θα παρακαλούσα για τις απόψεις σου στις εξής ερωτήσεις:
   1) Πώς γίνεται η απόδειξη από κάποιους ότι οι κοινωνικές ταυτότητες είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες, να συνδέεται με το "συνωστισμό" στο λιμάνι της Σμύρνης; Προσωπικά γνωρίζω ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε φρικαλεότητες στο δρόμο για την Αγκυρα, αλλά τι σχέση έχει αυτό με το "συνωστισμό"; Τέτοια ψέματα δεν σε βάζουν σε σκέψη;
   2) Υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί με την αδήριτη, βαθειά ανθρώπινη, ψυχολογική ανάγκη του "ανήκειν", και τη σχέση της με τις κοινωνικές ή εθνικές ταυτότητες;
   3) Εάν η προηγούμενη ανάγκη όντως υπάρχει, τι προσδοκά κάποιος να συμβεί εάν βιαίως προσπαθήσει να εντάξει 250.000 μουσουλμάνους μετανάστες σε λίγους μήνες στην ελληνική πολιτική ζωή, αντί να περιμένει τους "χρόνους της ιστορίας" να τροποποιήσουν την ελληνική ταυτότητα ομαλά, αργά ώστε να αποκτήσει και στοιχεία έντονης μουσουλμανικότητας;
   4) Μπορείς μου υποδείξεις μία κοινωνική ή εθνική ταυτότητα που να μην είναι κατασκευασμένη; Εάν όλες είναι, μήπως πρέπει να στεκόμαστε στο μέγεθος και το ποσοστό της "κατασκευής"; Μπορεί να ακούγεται πολύ "ποσοτικό" και όχι "ποιοτικό" αλλά όλα έχουν τη σημασία τους.
   5) Είναι λανθασμένη η άποψη ότι υπάρχουν κάποια διαχρονικά χαρακτηριστικά στα έθνη που μένουν αναλλοίωτα, στη μεγάλη πλειοψηφία των πληθυσμών; (π.χ. οργανωτικότητα Γερμανών)

   Καλή χρονιά και αναμένω με ενδιαφέρον.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ident 04/01/2010 11:16:39

   @ident: Οι παρατηρήσεις σου με βρίσκουν σύμφωνο, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν όχι σε όλα. Σκέψου όμως και άλλους δύο παράγοντες για την προβεβλημένη θέση της "αναθεωρητιστικής" ιστοριογραφικής σχολής:
   1. Διαπλοκή και γνωριμίες με μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους. Μόνο στον Καστανιώτη, τον Αλαφούζο και στον Λαμπράκη να έχεις άκρη, τελείωσε το ζήτημα. Ο Τάκης Καμπύλης, π.χ., αν και δεν είναι ιστορικός, είναι κολλητός με άτομα του κύκλου της Παντείου.
   2. Ποιος σοβαρός νέος ιστορικός που εκφράζει τη "συντηρητική" (όχι την εθνικιστική, το διαχωρίζω) σκέψη θα μπορέσει να καταλάβει θέση σε ΑΕΙ, όταν η αρχική εκλογή του και στη συνέχεια η ανέλιξή του εξαρτάται από ανθρώπους με την ιδεολογία του Λιάκου, της Κουλούρη, της Ρεπούση, της Δραγώνα, του Τσιτσελίκη;

   Τα ιδεολογικά κίνητρα της ιστοριογραφίας, σωστά το λες και εσύ και εγώ, καλό είναι να τα έχουμε κατά νου. Με την προϋπόθεση αυτή, όμως, ούτε οι της "αναθεωρητιστικής" σχολής μπορούν να διατείνονται ότι εκφράζουν την οιονεί αιώνια αλήθεια. Το λέω αυτό γιατί ο λόγος τους διακρίνεται από δογματισμό, ως προς αυτό που υποστηρίζουν και από μεσσιανισμό, ως προς την υποτιθέμενη "διαφωτιστική" αποστολή τους. Κάτι σαν ιεραπόστολοι του "αντιεθνικισμού".
   Βέβαια, αυτός ο μεσσιανισμός είναι κληρονομιά του Διαφωτισμού, αλλά, άσχετα από την καταγωγή του, δεν παύει να είναι υπό κρίση.

   Στη Γαλλία, η "συντηρητική" (αλλά μη εθνικιστική) σχολή σκέψης έχει αρκετά οργανωθεί τα τελευταία χρόνια, μετά από δεκαετίες αριστερού μονοπωλίου του "εμπορεύματος". Κλασικό παράδειγμα ιστοριογραφίας αυτής της κατεύθυνσης είναι το βιβλίο του Philippe Nemo, "Τι είναι η Δύση", εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας. Είναι συνθετικό, καλογραμμένο και ευανάγνωστο (και καλή μετάφραση). Το συνιστώ ένθερμα (παρ'ότι αδικεί κάπως την Ορθόδοξη Εκκλησία σε σχέση με τη Δυτική).

   Το έχω ξαναγράψει και εδώ και στο ιστολόγιό μου και νομίζω ότι θα συμφωνήσει μαζί μου ο ident:
   Μόνο αν η "συντηρητική" σχολή σκέψης στη χώρα μας ξεφύγει τελείως από αβάσιμα ιδεολογήματα περί "φυλετικής καθαρότητας", "απαράλλακτης εθνικής ταυτότητας ανά τους αιώνες", κ.λπ. θα μπορέσει να δώσει μία σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση στην "αναθεωρητιστική" σχολή σκέψης σε θέματα εθνικής ταυτότητας. Νομίζω ότι οι σοβαροί συντηρητικοί τα έχουν αποβάλει αυτά εδώ και δεκαετίες, αλλά ακόμα είναι βαθιά ριζωμένα σε πολλούς και εκφράζονται και μέσω διαδικτύου.

   Βλέπουμε τώρα το πώς η συζήτηση περί εθνογένεσης και εθνικής ταυτότητας συμπλέκεται με σύγχρονα προβλήματα όπως το μεταναστευτικό. Οι προτεινόμενες λύσεις στο μεταναστευτικό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ενδελεχούς αξιολόγησης της υπάρχουσας κατάστασης, είναι και αποτέλεσμα των ιδεολογικών προϋποθέσεων του καθενός και κυρίως αυτών που ασκούν την εξουσία. Η ιδεολογικοποίηση του προβλήματος είναι εμφανέστατη.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ Μάρκο Τ 04/01/2010 13:34:59

    Ζητώ συγγνώμη που το τελευταίο σχόλιό μου επαναλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό το προηγούμενο δικό μου σχόλιο. Αυτό έγινε γιατί έστειλα το πρώτο και, επειδή άργησε πάρα πολύ να εμφανιστεί, θεώρησα ότι δεν απεστάλη από τον διακομιστή. Και το ξανάγραψα, με παραλλαγές βέβαια.

 80. socrates avatar
  socrates 04/01/2010 09:34:04

  Μετεκλογικά ο Γιωργάκης αναγκάζεται να πληρώσει τα "γραμμάτια" που υπέγραψε προς τους υπερτλαντικούς σπόνσορες και - κατά το ήμισυ - συμπατριώτες του.
  Δεν φταίει πάντως αυτός για την προσπάθεια αλλοτρίωσης της εθνικής μας υπόστασης.
  Αυτός κάνει τη δουλειά του στα πλαίσια του "δούναι και λαβείν" της παραδοσιακά υποκριτικής σοσιαλιστικής κουλτούρας.
  Εμείς φταίμε που του δώσαμε αυτό το δικαίωμα.

 81. Νίκος avatar
  Νίκος 04/01/2010 10:28:04

  Απο το http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_8024.html.

  Πιστεύω οτι σε ο,τι αφορα την πατρίδα και το έθνος δεν πρέπει να μπαίνουν ταμπέλες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λογική και ένστικτο. Πχ η Τουρκία. Απαγόρευσαν με απόφαση της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών την ιστοσελίδα youtube γιατι κάποιοι έβριζαν τον Μουσταφα Κεμαλ Ατατουρκ. Θα μου πείτε τώρα και με το δίκιο σας οτι στην γειτονική χώρα μόνο δημοκρατία δεν έχουν. Όμως όποια ιδεολογία και να ήταν ή καθεστώσα στην γείτονα χώρα την ίδια απόφαση θα είχαν πάρει. Δεν θα αφήσουν κανένα να δηλητηριάσει τα μυαλά των Τούρκων για τον πατέρα τους Ατα-Τουρκ. Λογικό. Η παιδεία καλώς ή κακώς πρέπει να είναι εθνική. Δεν είναι σώφρον να γράφεις για συνωστισμούς στα λιμάνια της Σμύρνης σε βιβλία παιδιών του Δημοτικού, προσπαθώντας να πλάσεις με ένα ψέμα τα μυαλουδάκια τους και να μην έχουν εχθρότητα στον Τούρκο. Αντιστοίχως δεν μπορείς να γράψεις για την σφαγή των Τούρκων αμάχων στην Τρίπολη μετά την Άλωσή της από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με σκοπό μια επιστημονικά ακριβοδίκαια οπτική των γεγονότων. Μπορείς να την αναφέρεις την σφαγή αυτή σε ένα πανεπιστημιακό σεμινάριο όταν το μετεφηβικό κεφάλι είναι ώριμο αρκετά να καταλάβει οτι πόλεμος χωρίς σφαγές δεν μπορεί να γίνει.Η δική μου λογική και το δικό μου ένστικτο λοιπόν μου φωνάζουν οτι όλοι αυτοί οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές στην πλεοψηφία τους δεν πράττουν εθνικό καλό. Και εαν έχουν ανιδιοτελή κίνητρα και απλώς εκφράζουν μια πανεπιστημιακή αγωνία τους για την πανανθρώπινη ομοιομορφία είμαι υποχρεωμένος να τους σεβαστώ και να τους ακούσω. Εαν με πείσουν με τα επιχειρήματά τους θα ενστερνισθώ αυτά για τα οποία θα με πείσουν. .Εάν όμως ενεργούν ιδιοτελώς και είναι υποκινούμενοι από τον οποιοδήποτε (και πιστέψτε με με λίγη λογική και λίγο ένστικτο είνα πασιφανές ποτε συμβαίνει αυτο) και όταν προσπαθούν εκ των έσω να δηλητηριάσουν την εθνική λειτουργία της παιδείας ή των κοινωνικών δεσμών είναι υποχρεωμένος να τους αντισταθώ.
  Π.χ. η απαλοιφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Ειλικρινά ήμουν τελείως ουδέτερος πάνω σε αυτό το θέμα. Παρά ταύτα και με το 90% του ελληνικού λαού αντίθετο στην απαλοιφή, η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση δεν προέβη σε δημοψήφισμα. Εδώ οι Ελβετοί τις προάλλες έκαναν δημοψήφισμα για το εαν θα επιτρέψουν να αναγείρονται μιναρέδες στα μουσουλμανικά τεμένη και απέφασισαν αρνητικά.
  Τώρα προσπαθούν πάλι οπαδοί του πανπολιτισμού να επιβάλλουν αλλαγή στον Κώδικα περι Ιθαγενείας αλλάζοντας δραστικά το εκλογικό σώμα κατά τουλάχιστον 5 με 6 %. Ούτε για αυτό πρέπει να γίνει δημοψήφισμα;
  Στην Ελλάδα του σήμερα καλώς ή κακώς οι εκσυγχρονιστές κατέχουν αυτά τα νευραλγικά πόστα και προσπαθούν αρκετοί ώς άλλοι πεμπτοφαλαγγίτες να πετύχουν τους σκοπούς τους, ενώ στην πραγματική κοινωνία δεν αποτελούν κάν μια ποσοστιαία μονάδα. Ως τί έρχονται λοιπόν να μας αλλάξουν. Ως άλλοι διαφωτιστές ή τελικώς ώς συσκοτιστές; Μιά χαρά ανταπεξήλθαμε ως τώρα.
  Περιλήπτικά, μετά το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" και το 1897 έγινε το θαύμα των Βαλκανικών Πολέμων και την Συνθήκης των Σεβρών. Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή την εσωστρέφεια και την πολιτική και στρατιωτική αναταραχή με δικτατορίες, καταφέραμε το Επός του '40. Η Γαλλία έπεσε σε 12 ημέρες και εμείς πολεμούσαμε Ιταλούς για 6 μήνες και Ιταλούς – Γερμανούς - Βουλγάρους ταυτόχρονα για σχεδόν ένα μήνα. Μετά τον καταστροφικό εμφύλιο που σκότωσε τον ανθό των ελληνικών νιάτων, και ενώ είμαστε ή μόνη χώρα στον κόσμο που δεν πήρε πολεμική αποζημίωση, μέσα σε λίγα χρόνια σταθήκαμε πάλι στα πόδια μας. Μετά από μια επτάχρονη χούντα που άφησε πληγές στο μισό πληθυσμό της χώρας με ανθρωποκυνηγητο και εξορίες, μπήκαμε στην ΕΟΚ. Μετά από την πράσινη δεκαετία του '80 με αντίθετο ανθρωποκυνηγητό και χρεωκοπία, καταφέραμε με θυσίες στο μέγιστο πάλι βαθμό να μπούμε στην ΟΝΕ και να έχουμε δυνατό και σταθερό νόμισμα. Πόλεμοι, αίμα, φτώχια αλλά νίκες και αυταπάρνηση με τον ορισμό του Ελληνα πάντα ως επιβιώσαντος από τα χειρότερα. Τα καταφέραμε και χωρίς τους εκσυγχρονιστές. Οι ιδεολογίες και τα κόμματα αφορούν τον τρόπο και τον δρόμο που θα ακολουθήσεις για να κάνεις καλό ή κακό στην πατρίδα σου. Το καλό ή το κακό το κρίνεις με την λογική και το ένστικτο.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Νίκος 04/01/2010 15:35:30

   δυστυχώς, Νίκο, τα καταφέραμε αυτά παληότερα,ακριβώς χάρη στην απουσία εκσυγχρονιστών, τουλάχιστον σε κρατικό επίπεδο. Δες όμως πόσο αυτό έχει αλλάξει, από την ώρα που οι δήθεν απλοποιητικές τους τάσεις έχουν διαλύσει την παιδεία μας και την κοινωνική μας συνοχή: ο μεστός σου λόγος και η ορθή γραφή σου προδίδουν άνθρωπο μιας ηλικίας, οι νεώτεροι τα βρίσκουν πολύ σκούρα με τη γλώσσα, και φυσικά κατόπιν αυτού και με τις έννοιες...

   Λογική, ένστικτο, κοινός νους: θα δώσω ένα παράδειγμα υπό μορφήν ερώτησης. Όταν λέμε, οι Ιταλοί είναι "σαματατζήδες", οι Γάλλοι "καλοφαγάδες", οι Ιάπωνες "εργασιομανείς", οι Γερμανοί "μεθοδικοί", οι Έλληνες "ανυπότακτοι",..., πιστεύεις ότι οι λέξεις παραπέμπουν σε εικόνες ή όχι? Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά εμένα δεν μου κάθεται "οπτικά" ο Νιγηριανός για νομοταγής Ελβετούλης. Όχι λόγω του χρώματος, αλλά γιατί τα ιστορικά διαμορφωμένα χαρακτηριστικά των λαών, που αποτελούν τμήμα της εθνικής και πολιτισμικής τους ταυτότητας, χρειάζονται πολλές γενιές συγχρωτισμού σε κοινό γεωγραφικό χώρο, προκειμένου να συντελέσουν σε ενσωμάτωση. Και φυσικά, προϋποθέτουν ισχυρή θέληση για ενσωμάτωση, αγώνα ενάντια στις κεκτημένες αντιλήψεις και συνήθειες, αποδοχή και σεβασμό της νέας ταυτότητας, του χώρου υποδοχής κλπ.κλπ.κλπ. Για να δεχθώ μετανάστη σαν "'Ελληνα" θέλω να ξέρω πως συντρέχουν αυτοί κι άλλοι τόσοι όροι, που πιστοποιούν την εθελοντική-συνειδητή του ελληνοποίηση, και όχι κάποια αφηρημένη-ενοχική και θολή έννοια φιλανθρωπίας από μέρους μας.

   Όλα αυτά (μαζί με πολλά άλλα αφορούν εμάς τους γηγενείς, και που θυσιάσθηκαν στο βωμό της "απλοποίησης" και της μικρότερης προσπάθειας) πρέπει να αποτελέσουν στόχο της εθνικής μας παιδείας, όπως το θέτεις κι εσύ αλλά κι ο αρθρογράφος, γιαυτό και είναι εξαιρετικά σημαντική, είναι πρωταρχικής σημασίας η συζήτηση αυτή.

 82. Σ.Πεντέας avatar
  Σ.Πεντέας 04/01/2010 11:31:28

  Τ.ΜΠΑΝΕΛΟ

  Αν από τις αντιδράσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο ξεχώρισες κάποιων φανατικών,προκειμένου να...φαιδροποιήσεις τις σοβαρες ενστασεις τύπου factorx καταλαβαίνω ότι το Ελληνικό πρόβλημα είναι σοβαρότερο από οσο είναι ένα ψηφοθηρικό ?(ελπίζω μόνο


  Τ.ΜΠΑΝΕΛΟ
  Αντί να ασχολήσαι με κάποιες ακραίες απόψεις θα ήταν προτιμότερο να σχολίαζες τις απόψεις του factorx.Αν βεβαίως μπορεις ή απλώς σε βολεύει να αντιπαρατίθεσαι με απόψεις εξ ορισμού μαχητές.
  0

 83. tiramola avatar
  tiramola 04/01/2010 12:10:50

  Διευκρινήσεις για την διαβούλευση με τους πολίτες

  http://www.opengov.gr/ypes/?p=342

 84. δρόμος avatar
  δρόμος 04/01/2010 14:16:58

  εκτός από τη σύρραξη με την Τουρκία φυσικά

 85. δρόμος avatar
  δρόμος 04/01/2010 17:08:06

  αγαπητέ τιραμόλα,
  τα αυταπόδεικτα δεν χρειάζονται διευκρινίσεις - από τη στιγμή που αρχίσαν τα διευκρινιστικά, αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι υπερασπίζεσαι τα μη υπερασπίσιμα... Τέλος πάντων, μια που το έβαλες, μπήκα για μια φορά ακόμη (μη φοβάσαι, δεν έγραψα τίποτε) για να ξαναδιαπιστώσω ότι η απόλυτη πλειοψηφία των σχολίων είναι αρνητικά. Στον χώρο σου, πώς ορίζεται η δημοκρατία? Το να βαφτίζεις φοβική τη γνώμη της πλειοψηφίας ?

  Θα σε παρακαλέσω προσωπικά να ζητήσεις μια διευκρίνιση της διευκρίνισης που ταυτίζει την ιθαγένεια με την υπηκοότητα. Πότε, και ποιός αγράμματος εισήγαγε στο ελληνικό δίκαιο την ταύτιση αυτή, και για ποιό λόγο ?

 86. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 04/01/2010 22:45:23

  Πολύ καλά τα σχόλια των περισσοτέρων.
  Νομίζω όμως ότι καλό θα ήταν να τα δημοσιεύετε και στο www.opegov.gr/ypes μήπως...λέω μήπως ...πιάσουν τόπο.
  Πρέπει επίσης να διαμηνύσουμε σε όσους μπορούμε(γνωστούς,φίλους,χώρους δουλειάς,εφημερίδες,blogs,πολιτικούς -ειδικά του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ κλπ) ότι η αντίδρασή μας θα είναι σκληρή και θα είναι τέτοιας έντασης που θα αναγκασθούν στο τέλος να αποσύρουν το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο.
  Εννοείται φυσικά ότι αυτό θα το τηρήσουμε και θα κατέβουμε στους δρόμους για να υποστηρίξουμε το δικαίωμα της Ελλάδας να συνεχίσει να λέγεται Ελλάδα κι όχι Ελλαδιστάν.Μη νομίζετε ότι δεν παρατηρούν κι αυτοί με τρόμο κι έκπληξη το τι γράφεται καθημερινά στο opengov κι ας κάνουν τους τάχαμου αδιάφορους!!!
  Τα ίδια δεν έλεγαν και με το βιβλίο της Ρεπούση ή με το σχέδιο Ανάν;
  Τη δύναμη την έχουμε συνέλληνες.Μένει να τη δείξουμε -όσο ακόμη μας παίρνει...Ας κάνουμε τη ζωή τους δύσκολη.Ας αντιπαραθέσουμε στο δικό τους Δεκέμβρη το δικό μας Γενάρη!!!
  Οχι για άλλο λόγο:το χρωστάμε στους γονείς μας που πολέμησαν για να μην πέσει η χώρα στα χέρια των Ιταλών και Γερμανών (μήπως όπως πάνε τα πράγματα τελικά θα ήταν καλύτερα;;;) και στα παιδιά μας.

  Ενας 50άρης φιλήσυχος οικογενειάρχης που έχει αγριέψει ΠΟΛΥ!!!

 87. ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ avatar
  ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ 08/01/2010 11:54:48

  ΥΠΟΜΝΗΣΗ
  Άρθρο 120

  Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.  ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕΙΣ;;;;;;

  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

  ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

 88. Άγνωστος avatar
  Άγνωστος 09/01/2010 10:35:50

  Στο i-reporter πείτε τα αυτά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.