#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2011 21:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Audaces fortuna jucatΟι πραγματικοί ηγέτες αναδεικνύονται κυρίως εξαιτίας δύο χαρακτηριστικών που πρέπει να συνυπάρχουν: της οξυδέρκειας και της αποφασιστικότητας.

Αντιλαμβάνονται, δηλαδή, εγκαίρως τις επιταγές των καιρών και ταυτόχρονα δεν διστάζουν να ανοίξουν το νέο μονοπάτι.

Αναντίρρητα στην Ελλάδα βιώνουμε ένα βίαιο –όπως γίνεται συνήθως στην ιστορία- τέλος εποχής. Καταρρέει το μεταπολιτευτικό μοντέλο με όλα τα υποσυστήματά του. Οι παθογένειες που επί χρόνια έτρωγαν τα “σωθικά” της κοινωνίας, και επιμελώς καλύπτονταν με πάσης φύσεως ιδεολογήματα, εκδηλώθηκαν σε όλη τους την έκταση.

Αυτή την πραγματικότητα, φάνηκε ότι την αντιλήφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Εγκαίρως μίλησε για ένα νέο όραμα για τη χώρα, που θα ανταποκρινόταν στην ανάγκη για δομική αλλαγή του κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης. Και κυρίως, έβαζε στο σχεδιασμό την εθνική συλλογικότητα, που εγκαταλείφθηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες προς χάριν των διαδικασιών του παγκόσμιου χωριού και της βούλησης των αγορών.

Περισσότερο ενστικτωδώς και λιγότερο αφομοιωμένα, η πρότασή του επικροτήθηκε από μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως από τα μεσαία και χαμηλά στρώματα –και αυτό βέβαια έχει τη σημασία του.

Πέρα, όμως, από το επεξεργασμένο λόγο η επιβράβευση προήλθε από την επίδειξη αποφασιστικότητας για την ανατροπή των συμπεφωνημένων. Η εικόνα Σαμαρά απέπνεε τον αέρα του ηγέτη, που ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει. Αυτό που ζητά και ο πολίτης. Και έτσι κέρδισε.

Το επόμενο διάστημα, σε συνθήκες αντίξοες, τα χαρακτηριστικά αυτά εκδηλώθηκαν και σε άλλες περιπτώσεις. Με κορυφαία ασφαλώς στιγμή τη στάση απέναντι στο Μνημόνιο. Ο Σαμαράς είπε με ευθύτητα αυτό που πίστευε ότι θα συμβεί με τη συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και ανέλαβε το ρίσκο να υψώσει το μεγάλο Όχι, όταν το κατεστημένο τον στοχοποιούσε. Αποδείχθηκε ότι είχε δίκαιο. Και κέρδισε και πάλι. Για τους ίδιους λόγους.

Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι έκτοτε αυτή η στάση παρουσιάζει συχνά αρρυθμίες, «κοιλιές»… Τόσο εσωκομματικά, όσο και προς τα έξω. Ο παράγοντας της αποφασιστικότητας αδρανοποιείται, ανεξήγητα, σε κρίσιμες φάσεις. Κυρίως, όμως, εμφανίζεται να μένει μετέωρο το σταθερό αίτημα που πιστοποιεί και ισχυροποιεί τον ηγέτη, αυτό της εξουσίας. Ανεξάρτητα εάν μπορεί κάποιος να επιβάλει ή όχι την αναμέτρηση πρέπει να αποδεικνύει συνέχεια ότι την επιζητά. Διαφορετικά η επανάληψη της σωστής διάγνωσης της πραγματικότητας, χωρίς την υποβολή, έστω και ως προοπτική, εναλλακτικής επιλογής διακυβέρνησης θα οδηγήσει στην απαξίωση και αυτής της θεωρητικής πρότασης.

Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Οι πολιτικοί δισταγμοί γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες. Ακόμη και από αυτούς που αποστασιοποιούνται από την πολιτική. Σε συνθήκες αγωνίας όλοι ρίχνουν κλεφτές ματιές να δουν αυτόν που μπορεί να οδηγήσει. Και όταν δεν τον διακρίνουν γυρνούν και πάλι στη μεμψιμοιρία.

Αν θέλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να δει τα ποσοστά του κόμματος να αυξάνονται και κυρίως να δημιουργείται κοινωνικό κίνημα, όπως το έχει περιγράψει, πρέπει να μένει αταλάντευτα συνεπής στα συστατικά που τον έφεραν στην κορυφή της ΝΔ.

(τίτλος: η τύχη βοηθά τους τολμηρούς)

Salvador

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ierofantis avatar
  ierofantis 18/03/2011 22:01:31

  Και εκεί που η αποφασιστικότητα φαίνεται να τελματώνει, ίσως αναδεικνύεται αμυδρά η τρίτη αρετή...

  Η υπομονή...

  • Γιώργος Γκ. avatar
   Γιώργος Γκ. @ ierofantis 18/03/2011 22:19:25

   Σωστά

   • SPYROS T. avatar
    SPYROS T. @ Γιώργος Γκ. 18/03/2011 22:37:43

    Ο Σαμαράς μπορεί να έχει υπομονή αλλά ο κόσμος δεν έχει από οτι φαίνεται...

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ ierofantis 18/03/2011 22:34:06

   Καλησπέρα Ιεροφάντη.
   Στην πραγματικότητα δεν έχεις άδικο, αυτή τη στιγμή όμως οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές. Μεγάλα κομμάτια του λαού έχουμε πέσει σε κατάθλιψη. Η οικονομία μαραζώνει. Η αβεβαιότητα κυριαρχεί και φρενάρει την αισιοδοξία.
   Εδώ και καιρό λέμε ότι ο Σαμαράς πρέπει να κρατήσει καταρχήν εσωκομματικές ισορροπίες, να μη βιαστεί. Ως εδώ καλά......

   Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει πιό ενεργός, πιό επιθετικός, πιό ξεκάθαρος.
   Δύο πράγματα μπορούν να συμβούν.
   Αν συνεχίσει η παρούσα οικονομική πολιτική, ο κύκλος του ελλείμματος που έχει περιγράψει επιταχυνθεί και μετά δε θα μπορεί να σώσει τίποτα.
   Αν παρ' ελπίδα και για ανεξήγητους λόγους η παρούσα οικονομική πολιτική πετύχει, πράγμα που πιστεύω όλοι θα θέλαμε αλλά κανείς δεν πιστεύει, θα έχει χάσει αμετάκλητα κάθε ελπίδα να κυβερνήσει.

   Οπως συχνά έχει αναφερθεί εδώ, η κυβέρνηση ΓΑΠ, από τη στιγμή που δε συναντά ισχυρή εσωκομματική, αντιπολιτευτική και λαϊκή αντίδραση, θα συνεχίσει ακάθεκτη την πολιτική που έχει χαραχτεί.

   Τι ακριβώς περιμένει ο Σαμαράς; Οσο κι αν ο ίδιος θεωρείται άσπιλος, το κόμμα του έχει βαρίδια. Αν όντως, όπως αναφέρεται στο άρθρο, έχει έρθει το τέλος της μεταπολίτευσης, ας είναι ο Σαμαράς αυτός που θα κόψει το λώρο, ας "δώσει" τους δικούς του και τους ξένους, να τελειώνουμε. Ο ΓΑΠ δε θα το κάνει κι ούτε θα παραιτηθεί αν δεν το προκαλέσει το κόμμα του.

   Ο Σαμαράς να βγει να μιλήσει στο λαό, ξεκάθαρα και κατανοητά. Οι μάχες κι οι διαξιφισμοί στη Βουλή λίγα επιτυχαίνουν και λίγοι είναι εκείνοι που τις παρακολουθούν. Εχουμε φτάσει να σχολούμαστε περισσότερο με τις σαχλαμάρες του Καρατζαφέρη, παρά με τις προτάσεις του Σαμαρά.

   Θέλω να ακούσω από το Σαμαρά τώρα, όχι πριν από εκλογές όποτε γίνουν, ότι θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα, ανά κλάδο της οικονομίας και να δεσμευτεί γι'αυτό. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο λαός θα ανεχτεί ξανά να ακούσει από εκλεγμένο πρωθυπουργό ότι βρήκε καμμένη γη. Τον τρόπο της αναδάσωσης θέλουμε να μάθουμε, όχι να κοιτάμε τα καμμένα.....

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ σιδεράκιας 18/03/2011 23:46:25

    Ήθελα να γράψω κάτι κι εγώ, αλλά τα είπες ΟΛΑ!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ σιδεράκιας 19/03/2011 19:48:15

    Δεν θα διαφωνήσω με το περιεχόμενου του σχολίου σου. Δεν σου κρύβω ότι σε πολλά συμφωνούμε.

    Απλώς έχω την αίσθηση ότι κάτι περιμένει...

    Εκτιμώ ότι περιμένει δύο πράγματα...

    Τις Ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, σε σχέση με το σχέδιο εκποίησης δημόσιας περιουσίας για τα 50 δις και τα λοιπά φορολογικά μέτρα της από τη μία, και τον αντίκτυπο της παρουσίας της επικαιροποιημένης οικονομικής του πρότασης, υπό τον καταχρηστικό τίτλο "Ζάππειο ΙΙ", από την άλλη.

    Εκεί νομίζω θα φανούν κάποια πράγματα για το που το πάει ο Σαμ...

    Οψόμεθα.

 2. skopelosnews avatar
  skopelosnews 18/03/2011 22:17:24

  ΔΕΝ πρέπει να ταυτιστεί ο Σαμαράς με τους αρωγούς της κατοχικής επιβουλής του ΔΝΤ στην Χώρα! Μήπως δηλαδή θα πρέπει να προσέξουν το «όλοι ίδιοι είναι» που έχει αρχίσει και γίνεται σύνθημα στο στόμα του Ελληνικού Λαού; Μήπως η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» είναι τροχοπέδη; Μήπως ο τρόπος της ελίτ αντιπολίτευσης δεν είναι ……..αντιπολίτευση; Μήπως πρέπει να γίνουν πιο επιθετικοί στον σχεδιασμό της στρατηγικής τους; Μπορούν να αφουγκραστούν την λαϊκή δυσαρέσκεια των ελλήνων για την οικονομική καταστροφή μας; Ας το σκεφτούν λίγο γιατί πολύ απλά θα τους ξεπεράσει η …..ιστορία!

 3. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 18/03/2011 22:29:11

  Nομίζω ότι είναι " juvat".
  "Ανεξάρτητα εάν μπορεί κάποιος να επιβάλει ή όχι την αναμέτρηση πρέπει να αποδεικνύει συνέχεια ότι την επιζητά." Αποδεικνύοντας ότι επιζητάς την αναμέτρηση - σύμφωνα με την ανάρτηση- κάνεις πιθανότερη την επικράτηση. Οχι όσο όλα δείχνουν ότι την αναμέτρηση δεν μπορείς να την κερδίσεις. Το -10,5 είναι μεγάλη διαφορά και μην ξεχνάμε ότι πριν 4 μήνες είχαμε εκλογές. Η επιδίωξη της αναμέτρησης πρέπει να πείθει ότι δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού.

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ firiki2010.wordpress.com 18/03/2011 22:44:26

   "Καταρρέει το μεταπολιτευτικό μοντέλο με όλα τα υποσυστήματά του..."

   Μα και η ΝΔ, μέρος του μοντέλου και του συστήματος είναι...

   Στην Ιρλανδία με το 1/100 των μέτρων που έχουμε εδώ, καταβαραθρώθηκε η Κυβέρνηση!!!

   Εδώ τουναντίον, η Κυβέρνηση της λαίλαπας των μέτρων είναι μπροστά!!!

   Εάν στη ΝΔ νομίζουν οτι αυτό οφείλεται (μόνο) στα καθοδηγούμενα ΜΜΕ των νταβατζήδων κάνει μέγα λάθος!

   Πρέπει να κάνει ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ επιτέλους!

   Αυτήν την αυτοκάθαρση που δεν τολμά ο Σαμαράς μέχρι τώρα να κάνει (δεν ξέρω γιατί)...

   Μετά σφίζοντας από υγεία και φρεσκάδα να απευθυνθεί στον κόσμο...

 4. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 18/03/2011 22:31:15

  Η Πολιτική και η Ιστορία αναδεικνύει τους τολμηρούς ορθότερα.
  Η αντίφαση εμφανής και καθοριστική :
  Απλά μαθήματα πολιτικής.
  Δεν ορίζεται κόμμα εξουσίας αν δεν απαιτεί να την ασκήσει.
  Δεν συγκροτείται πλειοψηφικό ρεύμα αν δεν ζητά να κυβερνήσει.

  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ευκαιρία να υπερβεί την αντίφαση με την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος της ΝΔ, που επίκειται.
  Δηλαδή:
  1. Ανάδειξη- καταγραφή της πλήρους αποτυχίας μνημονίου -Κυβέρνησης.
  2. Προβολή αναγκαιότητας άμεσης απεμπλοκής , επικίνδυνη η όποια παράταση.
  3. Παρουσίαση της εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης εξόδου από την κρίση.
  4. Απαίτηση άμεσης διενέργειας εκλογών με κάλεσμα καταδίκης -απομάκρυνσης της πιο ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε η Ελλάδα .

  -Οι πολιτικές αποφάσεις του πραγματικού Ηγέτη δεν επικαθορίζονται από τις δημοσκοπήσεις ,
  -Αντίθετα οι πολιτικές πρωτοβουλίες του , καθορίζουν τα ευρήματά τους.

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 19/03/2011 08:28:42

   "3. Παρουσίαση της εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης εξόδου από την κρίση."
   Δεν την έχουμε δει ακόμα !
   Γιατί ? Φοβάμαι ότι η κατάσταση και οι κρυφές αποφάσεις που έχουν ληφθεί, είναι ΠΟΛΥ πιό δύσκολες και επώδυνες από όσο περιμένουμε. Γι αυτό επιδεικνύει την τρίτη ... αρετή την υπομονή ! (@ιεροφάντης)
   Με λύπη μου πάντως διαπιστώνω ότι περισσότερο ασχολείται η ΝΔ με παραπολιτική παρά με την πολιτική, και εδώ θα συμφωνήσω με τον @ΠΕΤΡΟ Μ.

 5. man8os avatar
  man8os 18/03/2011 23:10:41

  Και η ανορθοδοξη τακτικη βοηθα στην επιτευξη αιφνιδιασμου.
  Προεδρε, μετα το Ζαππειο 2, ζητα εκλογες!

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 18/03/2011 23:29:35

  Σωστά όλα αυτά, αλλά δεν αρκούν. Η πλειονότητα του κόσμου δεν τα βλεπει και δεν τα ακούει αυτά. Αυτό θα συνεχίζεται όσο τα ΜΜΕ είναι ΠΑΣΟΚοκρατούμενα και ΠΑΣΟΚοεπιδοτούμενα. Απλά πράγματα.

 7. fantomas avatar
  fantomas 19/03/2011 00:28:46

  Έχω καιρό να γράψω, όμως το θέμα με ιντριγκαρει και για αυτό θα πω σε δυο γραμμές τι πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνει ο Σαμαράς.
  Παρότι προσωπικά δεν με συμφέρει αυτό το οποίο θα πω, (διότι πληρώνω πολύ ακριβά το ΠΑΣΟΚ- κάνει πολύ κρύο στο ψυγείο) ………….
  Πιστεύω ότι ο Σαμαράς πρέπει να κάνει υπομονή.
  Θα πρέπει να περιμένει (όχι να εφαρμόσει την πολιτική του ώριμου φρούτου το οποίο υπαγορεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει μετά από κόπωση ) αλλά να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να εξευτελιστεί.
  Ο λαός δεν θέλει εκλογές. Ο λαός θέλει να αφήσει τον ΓΑΠ να το πάει ως το τέρμα. Όχι γιατί ο λαός πιστεύει ότι θα τα καταφέρει αλλά επειδή εάν αρχίσει ο λαός να ζητά εκλογές είναι σαν να παραδέχεται ότι εξαπατήθηκε από τον ΓΑΠ για το ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄ και τότε εκτός από το να ζητάει εκλογές θα πάρει την μοίρα του στα χέρια του (με ότι αυτό συνεπάγετε) !!
  Ο Σαμαράς θα πρέπει να έχει συναίνεση εκεί που πρέπει (εθνικά θέματα ή σε θέματα τα οποία συνάδουν με την πολιτική της ΝΔ) αλλά να εκφράζει σωστή αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε θέμα χωρίς να υποχωρήσεις σε εσωκομματικές ισορροπίες ακόμα και αν χρειαστεί να διαγράψει όλο το κόμμα και μείνει μόνος του.
  Στο τέλος θα έρθει η ιστορική στιγμή όπου σε μια μορφή μιας νέας μεταπολίτευσης θα κληθεί από τον λαό να αναλάβει να βγάλει την χώρα από την κόλαση που είναι τώρα γιατί εκτός από το ότι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, μην ξεχνάμε ότι ο εχων υπομονή και ο τολμών νικά !!

  • man8os avatar
   man8os @ fantomas 19/03/2011 01:08:21

   Οχι γιατι θα εχει το στιγμα του ανεκτικου που τα βρηκε πισω απο κλειστες πορτες με το ΠΑΣΟΚ.
   Αν ακολουθησει την τακτικη σου, θα ειναι η ταφοπλακα στον δικομματισμο.

   • fantomas avatar
    fantomas @ man8os 19/03/2011 07:15:00

    Oταν κάνεις σωστή αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε θέμα χωρίς να υποχωρήσεις σε εσωκομματικές ισορροπίες ακόμα και αν χρειαστεί να διαγράψει όλο το κόμμα και μείνει μόνος του ΤΟΤΕ ΔΕΝ θα εχει το στιγμα του ανεκτικου που τα βρηκε πισω απο κλειστες πορτες με το ΠΑΣΟΚ διότι θα εχει ερθει σε ουσιαστική ρήξη με την φυλοσοφια του δικομματισμου που ειναι ΄΄κανω τα παντα για να ανεβω στην εξουσια΄΄.
    ΤΟΤΕ θα εχει αποδειξει (οπως στο παρελθον) οτι τον ενδιαφερει η σωτηρια της Ελλαδος.

 8. chrisss avatar
  chrisss 19/03/2011 02:38:54

  Εξαιρετικό!συγχαρητήρια

 9. juliet avatar
  juliet 19/03/2011 07:44:52

  καλή μέρα,εξαιρετικό το κείμενο,με μηνύματα προς ενδιαφερόμενους.
  ''Ο κ.Σαμαράς ,για πολιτικούς ή,απλώς, ανθρώπινους λόγους,μπορεί να αισθάνεται τώρα την ανάγκη να είναι ''επιεικής''με κάποιους απο τους πρώην συναδέλφους του.Παρ΄όλα αυτά, η πρώτη του υποχρέωση είναι προς τους 800.000 οπαδούς της παράταξής του που συνωστίστηκαν επι μία ολόκληρη ημέρα για να του δώσουν νέα εντολή ώστε να κάνει την ΝΔ πραγματικά ''νέα'' και να παραμερίσει όλους εκείνους που τη διοικούσαν τα τελευταία δύο χρόνια προξενώντας μεγάλα προβλήματα τόσο στην ίδια την παράταξή τους όσο και στη χώρα ως σύνολο!''
  Μαρκεζίνης:''Μια Νέα Εξωτερική Πολιτκή για την Ελλάδα''

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ juliet 19/03/2011 08:44:00

   "... αισθάνεται τώρα την ανάγκη να είναι ”επιεικής”με κάποιους απο τους πρώην συναδέλφους του... "

   Την έκφραση "είναι υποχρεωμένος", γιατί φοβούνται όλοι να την πούν ; Ήρθε σε ένα κόμμα με ραχοκοκκαλιά τον Καραμανλισμό (όποιος είναι αυτός), σας φαίνεται φυσιολογικό να ξηλώσει ... τον Καραμανλή χωρίς συνέπειες ; Και μάλιστα με διαδικασίες λενινιστικού κόμματος !

   Ελπίζω ο Πρόεδρος να μήν ακούει τόσο πολύ τη γαλαρία. Πολλές απ'τις φωνές είναι πονηρές κι όχι απλά αφελείς...

   • juliet avatar
    juliet @ τσώφλι πασατέμπου 19/03/2011 13:49:27

    άλλο παραμερίζω και άλλο ξηλώνω,κατανοητό;ξέρουμε τις δυσκολίες και κανένας δε θέλει βρυκόλακες του παρελόντος .....

 10. mandalakia avatar
  mandalakia 19/03/2011 08:21:18

  Ο ηγέτης ορίζεται από τους οπαδούς του και την επιρροή που ασκεί σε αυτούς.
  Ο Σαμαράς ενώ αναδείχτηκε από πολύ εντυπωσιακό αριθμό ανθρώπων που στήθηκαν για πολλές ώρες στις ουρές να τον στηρίξουν, χωρίς να έχει προβληθεί καθόλου από τα μέσα, φαίνεται ότι προς όφελος των εσωκομματικών (ίσως και εξωκομματικών) ισορροπιών, απομακρύνεται από τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Καλές οι ισορροπίες, αλλά ο κόσμος υποφέρει και οι αντοχές τελειώνουν...

 11. frixos avatar
  frixos 19/03/2011 08:31:26

  Όλα όσα λες ότι αντιλήφθηκε και υποστηρίζει ο Σαμαράς είναι τα ίδια που αντιλήφθηκε και υποστήριξε χρόνια πρίν το σύστημα που σήμερα καταρέει. Ποιός πεινάει σήμερα για κάτω η χούντα, ψωμί παιδεία ελευθερία, ανήκομεν εις τη δύση, αλλαγη, όραμα, εθνική ανεξαρτησία, επανίδρυση; Ας κάνετε και επανεκίνηση με το Σαμαρά.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 19/03/2011 10:36:42

  I believe the most important single thing,
  beyond discipline & creativity is daring to dare!
  ~Maya Angelou (Famous Women Quotes)

 13. δρόμος avatar
  δρόμος 19/03/2011 12:17:31

  "οι πολιτικοί δισταγμοί γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες"

  Εις επίρρωσιν αυτού, δείτε τι μου έγραψε φίλος από Αμερική παληότερα:

  "I GAVE UP POLITICS WHEN WE COULDN'T GET DUKAKIS ELECTED. WHEN THE MEDIA ASKED HIM, IN REFERENCE TO THE DEATH PENALTY, WHAT HE WOULD DO IF HIS WIFE WAS RAPED, INSTEAD OF SAYING, I WOULD KILL THE BASTARD, HE THOUGHT FOR A FEW SECONDS...AND SO, HE LOST THE ELECTION...WHEN WE SPOKE THAT NIGHT, WE ALL KNEW THAT HE LOST HIS LEAD BECAUSE THE COUNTRY WAS WATCHING ON TV THINKING: IF HE DOESN'T DEFEND/REVENGE HIS WIFE'S RAPE, HOW WOULD HE DEFEND THE NATION... "

  (Μιλάμε για δισταγμό δευτερολέπτων ... )

 14. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 19/03/2011 21:57:27

  Ισως έχεις δίκιο, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα δώσει ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης-εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Θα το παρουσιάζει μπουκιά-μπουκιά για να το καταπίνουμε. Εφόσον η απόφαση αυτή έχει παρθεί και μάλλον δεν ανατρέπεται, γιατί δεν κάνει ο Σαμαράς ένα σχεδιασμό αξιοποίησης και να τον παρουσιάσει πρώτος;!
  Κι όπως έγραψα, εγώ τουλάχιστον, στο "Ζάππειο ΙΙ" θέλω να ακούσω καθαρές και συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις φυσικά, όχι όμως τις κλασσικές των πολιτικών που έχουμε χορτάσει. Οτιδήποτε άλλο δυστυχώς δε θα με πείσει.
  Εχω πει κι άλλη φορά εδώ μέσα, δεν είμαι ΝΔημοκράτης, στις επόμενες εκλογές όμως θα δώσω την ψήφο μου στο Σαμαρά διότι με έχει πείσει ότι είναι γνώστης της οικονομίας, έστω κι αν οι δικές μου στον τομέα είναι επιπέδου μπακάλικου. Θα συνεισφέρω στην προσπάθεια να κυβερνήσει, αλλά δε θα δίξω ανοχή, δε θα περιμένω τις 100 μέρες, θέλω να δω τις εξαγγελίες του να προσπαθεί να τις πραγματοποιήσει άμεσα. Απλά διότι τα χρονικά μας περιθώρια λιγοστεύουν επικίνδυνα...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ σιδεράκιας 19/03/2011 22:25:36

   Αγαπητέ φίλε, εκτιμώ ότι η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια χρονικά να τρενάρει τις ανακοινώσεις της. Οι πιέσεις από Ευρωπαίους και Τρόϊκα μάλλον δεν της αφήνουν αυτή την ευχέρεια.

   Μη ξεχνούμε ότι δεν κυβερνά ο Σαμ. Βεβαίως θα προτείνει την δική του διέξοδο αλλά δεν μπορεί να την επιβάλλει.

   Ταυτόχρονα, ο Σαμ πρέπει να λάβει υπόψη του και τον γενικότερο περίγυρο και το κλίμα στην Ένωση. Αντίθετα με μερικούς, που περιμένουν τον Σαμ να φορέσει τα φυσεκλίκια και να βγεί στο αντάρτικο κατά του Στρος Καν και της Μέρκελ, η πραγματικότητα επιτάσσει να διαμορφώσει έτσι την πρότασή του ώστε να δίνει διέξοδο σε όλους, σε μια προσέγγιση win - win.

   Σε ότι αφορά την εκλογική επιλογή του καθενός, σέβομαι αυτό που λες. Άλλωστε ούτε εγώ έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο κομματικής νομιμοφροσύνης με κανέναν. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, στο καρέ των πολιτικών επιλογών, σε ότι αφορά το πολιτικό προσωπικό και τις ηγεσίες στη χώρα μας τη δεδομένη στιγμή, ο Σαμ μοιάζει με όαση στην έρημο...

   Εκτός και αν κάποιοι νομίζουν ότι με την επιλογή της αποχής, ή του κόμματος των Κυνηγών ή της αστικής επανάστασης και της ανάδειξης νέων ηγεσιών από αυτή, θα καταφέρουν να συγκρατήσουν την πτώση που έρχεται και ει δυνατόν, να την αντιστρέψουν σταδιακά.

   Γιατί περί αυτού θα περιστραφεί ο Σαμ, όταν θα αναλάβει τις τύχες της χώρας.

   Συγκράτηση της πτώσης και τιτάνιος αγώνας, ελαφράς αντιστροφής της...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.