#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/10/2010 05:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Aντιπολίτευση στην εποχή του διαδικτύουΑντιπολίτευση που ξαφνιάζει.

Λίγες φορές η Ν.Δ.  έχει αποσπάσει επαίνους για την επικοινωνιακή της πολιτική. Συνήθως παρακολουθούσε ασθμένως τα γεγονότα, ή έβαζε απίθανα αυτογκόλ. Κάτι δείχνει να αλλάζει τις τελευταίες εβδομάδες

Η συνέντευξη της Θεσσαλονίκης

Όταν είδαμε εκείνο το σύντομο εισαγωγικό βίντεο πριν τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, αιφνιδιαστήκαμε.

Δεν υπάρχει αποτελεσματικότερο όπλο από το να πολεμάς τον αντίπαλο με τα ίδια του τα λόγια.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ,για περισσότερο από τρείς ώρες,  εξουθένωσε δημοσιογράφους και τηλεθεατές απαντώντας με άνεση σε κάθε πιθανή και απίθανη ερώτηση.  Με λόγο σύγχρονο, πειστικό και  άνεπιτήδευτο.

Μετά  τον είδαμε να περπατάει στην Ερμού, να συνομιλεί με απλούς πολίτες (αλήθεια πόσοι υπουργοί της Κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου θα τολμούσαν να κάνουν το ίδιο;) και να πίνει καφέ με νέους.

Κατόπι, είχαμε την επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία.  Ο  κόσμος ήταν παρών. Κάθε συγκέντρωση και μια ένεση αισιοδοξίας.

Συνάντηση την Κυριακή με τον Κινέζο Πρωθυπουργό και μια  υπεύθυνη δήλωση μετά το πέρας των συνομιλιών  (μια μικρή  λεπτομέρεια:  δεν πήγε μόνος στη συνάντηση,  αλλά με το επιτελείο του).  Όχι όπως εκείνοι που κατέβαιναν στον Πειραιά για να εμποδίσουν τη συμφωνία με την Cosco  και σήμερα πανηγυρίζουν για τις κινεζικές επενδύσεις χωρίς μια λέξη για  εκείνον που άνοιξε το δρόμο.

Aντιπολίτευση στην εποχή του διαδικτύου

Η χθεσινή εμφάνιση του κ. Σαμαρά ήταν ενδεχομένως η καλύτερή του από τότε που εξελέγη  αρχηγός.  Κατά τη γνώμη μου, ο Πρόεδρος της Ν. Δ.  δείχνει  να έχει αποκτήσει αυξημένη αυτοπεποίθηση και επειδή ακριβώς γνωρίζει καλά τα ζητήματα της οικονομίας εμπνέει σιγουριά. Αυτό ενισχύει την εικόνα του. Την κάνει περισσότερο πρωθυπουργική. Κάνει κριτική στο παρελθόν όπως οφείλει ως εκ του θεσμικού του ρόλου, αλλά παράλληλα προτείνει και λύσεις.

Όμως και χθές, αιφνιδίασε με το νέο πλουσιότερο και καλύτερο βίντεο  που παρουσίασε τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και  «τα σχέδια που βγήκαν όλα πλάνες»  του κ. Παπανδρέου και των στενών συνεργατών του. Τον συμπάθησα τον ατυχή  κ. Πεταλωτή καθώς το έβλεπα να ανακοινώνει περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων! Ποιος να το πίστευε πέρυσι τέτοιες μέρες, όταν οι νέοι υπουργοί  έστελναν μηνύματα ελπίδας και εξέπεμπαν αισιοδοξία.

To βίντεο αναρτήθηκε αμέσως στο youtube και το facebook απο τις δυνάμεις του διαδικτύου παρίμενεαν απίκο και έτσι σε λίγες ώρες αναπαράχθηκε απο εκατοντάδες μπλογκς και το είδαν χιλιάδες αναγνώστες.


Αυτό το είδος της αντιπολίτευσης δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί  η Κυβέρνηση  για τους παρακάτω λόγους:

β) γιατί δεν έχει  να αντιτάξει πειστικό αντίλογο. Τι να πεί ο κ. Παπανδρέου; Ότι δεν έλεγε «λεφτά υπάρχουν»;  Ότι δεν είχε δεσμευτεί πώς δεν πρόκειται να αυξήσει του φόρους; Αυτοδιαψεύδεται.

β) δεν μπορεί να το παρεμποδίσει. Τα βίντεο αυτά κυκλοφορούν ήδη ελεύθερα στο διαδίκτυο και ο καθένας έχει την δυνατότητα να τα δεί όποτε  επιθυμεί  και κυρίως να τα διακινήσει όπου θέλει και όσο συχνά θέλει.

γ) αυτά τα βίντεο απευθύνονται στα πιο δυναμικά στρώματα του εκλογικού σώματος. Οποιος κερδίζει αυτό το κομμάτι της κοινωνίας  κερδίζει και τις εκλογές.

δ)  αυτή η μορφή αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική επειδή απαξιώνει τον αντίπαλο.  Τον καθιστά αφερέγγυο και αναξιόπιστο.  Όχι μόνο αναφορικά με το χτές, αλλά  με το σήμερα και το αύριο.  Ουσιαστικά αποδυναμώνει την δυνατότητα αποτελεσματικής διακυβέρνησης. Γιατί;  Μα όταν δεν τήρησες τις υποσχέσεις σου σε βασικά ζητήματα, γιατί ο ελληνικός λαός να πειστεί ότι  θα τις τηρήσεις  στο μέλλον;

Τέλος, αυτή η μορφή αντιπολίτευσης ουσιαστικά ξεπερνά τα παραδοσιακά ΜΜΕ, τα οποία συνεχίζουν, με νύχια και με δόντια, να στηρίζουν την  κυβέρνηση (αν και τώρα τελευταία κάτι δείχνει να αλλάζει)

Η Ν.Δ. πορεύεται σε ένα εχθρικό επικοινωνιακό τοπίο. Δεν διαθέτει φίλια  ηλεκτρονικά μέσα και ελάχιστες  (με περιορισμένη κυκλοφορία) είναι οι εφημερίδες που τη στηρίζουν.  Ετσι, αντί να συνδιαλλαχθεί με τους εκδότες επεχείρησε να τους  προσπεράσει.

Το πείραμα δείχνει εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είναι ακόμα στην αρχή, αλλά έχει πολλές πιθανότητες να επιτύχει.

Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που ακόμα και παραδοσιακοί πανίσχυροι Ομιλοι, αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Αρκεί η επικοινωνία;

Η επικοινωνία  δεν μπορεί  από μόνη της, να φέρει ένα κόμμα στην εξουσία. Χρειάζονται και  άλλα πράγματα.  Θα διαπράξουν τεράστιο λάθος στη Ν.Δ. αν περιοριστούν στα έξυπνα βίντεο! Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειά τους! Το δύσκολο κομμάτι για τον κ. Σαμαρά είναι να πείσει οτι:

α) η Ν.Δ, είναι ένα εντελώς διαφορετικό κόμμα από αυτό που έχασε τις εκλογές του 2009.

β) διαθέτει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας

γ) στηρίζεται σε  ικανά και άφθαρτα στελέχη  με  διάθεση προσφοράς στην πατρίδα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία  ότι ο κ. Σαμαράς έχει υιοθετήσει μια αντιπολιτευτική τακτική, που μέχρι στιγμής, δείχνει  αξιοπρόσεκτη. Είναι  πιθανόν να αποδειχθεί και αποτελεσματική.  Η πρώτη κρίσιμη δοκιμασία είναι οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.  Ένα θετικό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και μάλλον θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Κώστας Ροδινός

(12:12 μμ, η φωτό απο τα σημερινά ΝΕΑ που παραδέχονται ότι ο πόλεμος διεξάγεται στο Διαδίκτυο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ttt avatar
  Ttt 06/10/2010 06:03:40

  Για μια ακόμη φορά πολύ ευστοχος! Χαίρομαι
  να διαβάζω τις αναλύσεις σας!

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 06/10/2010 06:09:47

  Το γου,το γου,το γου!!!

 3. danaos avatar
  danaos 06/10/2010 06:31:59

  Ρε παιδια,νομιζω οτι ακουγεται ασυντονιστο μεταξυ ηχου και εικονας...Μπορει να διορθωθει?...

 4. νεφέλη avatar
  νεφέλη 06/10/2010 06:43:51

  Η πρώτη συνέντευξη του ΓΑΠ, όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, ήταν στο διαδικτυακό τόπο του Κούλογλου.Αν μη τι άλλο, ήταν μια συνέντευξη με απτά αποτελέσματα.
  Στον ένα χρόνο του ΠΑΣΟΚ, το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, στην ΕΡΤ ένα έργο και μόνο παρήγαγε, πέρα από τις απολύσεις 1000+ (δικαίως και αδίκως)!
  Την επαναφορά της εκπομπής του Κούλογλου προς 35.000ευρώ το επεισόδιο (25.000 δεν του έδιναν επί ΝΔ;)!

  Κατα τα λοιπά, δεν υπάρχουν πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, διοικητικό συμβούλιο, αρμοδιότητες στον αναπληρωτή υπουργό υπεύθυνο για την ΕΡΤ, προγράμματα,....

  Δηλαδή,ο μόνος οφελημένος στην ΕΡΤ, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης, ο διαδικτυακός Κούλογλου !

  Τυχαίο;

 5. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 06/10/2010 07:58:41

  Μπράβο κ.Ροδινέ,

  Επιτέλους το καταλάβανε στη ΝΔ!

  Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για τα ηλεκτρονικά αντίμετρα (ECM που λέγαμε στο στρατό).

  Μη νομίζεις ότι θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια (ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΣΚΑΙ κτλ), το θέμα είναι πως θα κινηθούν. Η δολοφονία του Γκολια (δεν τον ήξερα ούτε εγώ μέχρι τότε!) ήταν μπούμεραγκ,έκανε περισσότερο κόσμο τους να ψάξει να μάθει, τι ήταν το troktiko κι τα άλλα βλογκ.

  Μεχρι στιγμής είμαστε από θέση ισχύος, οι νέοι που γνωρίζουν το διαδίκτυο γίνονται όλο και περισσότεροι, είναι ποτάμι που θα ξεχειλίσει.

  Η ανακοίνωση της ΕΣΗΑ για τους στρατευμένους δημοσιογράφους, αν και υποκριτική, γιατί νίπτει τας χείρας της, εμένα μου φαίνεται το έκανε γιατί άρχισε να νοιώθει την ανάσα μας.

  Οπως είπε κι ο Φαήλος (και πολλοί έπεσαν από τις καρέκλες τους),

  Ερχονται οι Ελληνες!

  Είμασταν πάντα σε μειονεκτική θέση και βρίσκαμε τον κατάλληλο χώρο να πολεμήσουμε. Τότε ήταν οι Θερμοπύλες, η Σαλαμίνα, η Αλαμάνα, η Πινδος, τώρα θα ξεκινήσει στο διαδίκτυο, δεν είμαι μάντης να ξέρω που θα φτάσει, αλλά ξέρω από που αρχίζει...

 6. co avatar
  co 06/10/2010 08:13:54

  "Η δολοφονία του Γκολια (δεν τον ήξερα ούτε εγώ μέχρι τότε!) ήταν μπούμεραγκ,έκανε περισσότερο κόσμο τους να ψάξει να μάθει, τι ήταν το troktiko κι τα άλλα βλογκ." ναι αλλα ειναι μια εστω και κατα επιφαση αντισυστημικη φωνη (καλυτερα μη αμεσα ελεγξιμη απο αυτούς) με ευρεια διεισδυτικοτητα που λειπει απο το διαδικτυο.

  Οσο το σκεφτομαι σοκαρομαι και περισσοτερο, η δολοφονια γκιολια σηματοδοτησε την περιηληψη της χωρας σε αυτες που δημοσιογραφοι σκοτωνονται Κολομβια, Ρωσια, Ιραν. Θα επρεπε να παιζει καθε μερα στα καναλια και στα δηθεν αυτονομα διαδικτυακα μεσα αλλα βολεξε τους καθεστωτικους.

 7. ΗΛΙΑΣ 30 avatar
  ΗΛΙΑΣ 30 06/10/2010 08:33:31

  Το προβλημα ειναι πως δεν ειναι ολα τα στελεχη αφθαρτα και ικανα δυστυχως. Τουλαχιστο οταν βρεθει στην πρωτη γραμμη ας αποδειξει αμα ειναι ηγετης η οχι και να τους βαλει το χερι που πρεπει να τους βαλει. Ειναι η τελευταια ευκαιρια που εχει η ΝΔ και τελικα ο δικομματισμος και η πολιτικη σκηνη της Ελλαδος οπως την ξερουμε μεχρι σημερα. Ελπιζω πραγαματικα να ειναι ηγετης.

 8. neotera avatar
  neotera 06/10/2010 08:44:10

  Αυτή η μορφή επικοινωνιακού αγώνα ευνοεί τώρα τον Σαμαρά. Ο γιωργάκης δεν έχει με τι πραγματικά να απαντήσει. Ενα βίντεο με τις υποσχέσεις του Καραμανλή για επανίδρυση του κράτους και φωτιές, τρομοκρατία και ταραχές δεν τον συμφέρει... Θα διακινδύνευε να σχίσει το φερετζέ του καθεστώτος και να φανεί το απαίσιο πρόσωπο του "συστήματος πασόκ". Οταν όμως αναγορευθεί πρωθυπουργός ο Σαμαράς το πολιτικό βίντεο θα προσφέρει περισσότερους πόντους στο Πασόκ, ή όποιον σχηματισμό βρίσκεται στην αντιπολίτευση και επικαλείται την ...μνήμη μας.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/10/2010 08:49:14

  O αντιλογος του ΠΑΣΟΚ θα ειναι ο εξης : τα φαγαμε ολοι μαζι -οπως ειπε ο Παγκαλος - αλλα τωρα ειμαστε οι μονοι που μπορουμε να ξελασπωσουμε με τα σκληρα μετρα.Επειδη ο κοσμος κοιταζει το μελλον εχει βαση εκτος αν ο Σαμαρας πεισει οτι εχει δυνατοτητα για καλυτερη λυση.Αρα πρεπει να πεισει οτι και η δικη του προταση δεν ειναι στον αερα και εχει δρομο.
  Για τον Γκιολια απο τη πρωτη στιγμη εγραψα οτι η δολοφονια του ηταν τοσο πολιτικη οσο η δολοφονια του Μομφερρατου ή του Αθανασιαδη τη δεκαετια του 80.
  Ο Γκιολιας δεν ηταν ΝΔ αλλα ειχε συντηρητικες αποψεις (υπερ της Εκκλησιας και του Βατοπεδιου,υπερ του εθνους κλπ) και τεραστια κυκλοφορια.Αποτελουσε ιδεολογικο κινδυνο για το μαρξιστοειδες τερας που εφτιαξε το ΠΑΣΟΚ (αριστερα στα λογια και αγρια εκμετελλευση στη πραξη)και ειναι το σημερινο κατεστημενο.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ψυχραιμια 06/10/2010 09:35:46

   Ψυχραιμία συν-σχολιαστή Ψυχραιμία!
   Μην λέμε ότι θέλουμε για τον Γκιόλια, τον κουμπάρο του Εθνικού ρουφιάνου 30φυλόπουλου!
   Όταν μαζί εκβιάζανε, ήταν καλά?
   Όταν κατέβηκε από τρένο ο Γκιόλιας, μήπως πήρε συγχωροχάρτι?
   Θυμάσε μήπως όταν το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ δολοφόνησε τον Αλέξη, ποιά ήταν η στάση του Τρωκτικού?
   Ο πρώτος συντονισμός των άπλυτων γινόταν από τα κατευθυνόμενα SMS και ο δεύτερος από το Τρωκτικό!
   Θυμάσε πόσα βαρέλια λάδι είχε ρίξει στην φωτιά ο "εθνικιστής" Γκιόλιας?
   Τσάμπα εγώ τον έβριζα αισχρότατα?!
   Εδώ κι εδώ κι εδώ!
   Όχι και Μομφεράτος ο Γκιόλιας!
   Μην λέμε ότι θέλουμε!

   • netakias.wordpress.com avatar
    netakias.wordpress.com @ Σταύρος 06/10/2010 12:17:28

    Για τον Γκόλια ουτε εγώ νομίζω ότι είχε το ίδιο πολιτικό βάρος με τον Μομφεράτο, ούτε κανείς ισχυρίζεται το ίδιο.

    Εγώ δεν τον ήξερα καν, ενώ δεν συμφωνώ και με τον τρόπο που δημοσιογραφούσε. Αυτό που έχει όμως πολιτικό βάρος, όσο του αντιστοιχεί, είναι ότι η δολοφονία του είχε δύο αποτελέσματα.

    1. Απέδειξε μια απώλεια ψυχραιμίας του συστήματος. Την εκλαβάνω ως κίνηση πανικού. Αν ακόμη ισχύει αυτό που λές ότι ήταν "εσωτερική" εκκαθάριση, τότε βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερη συγχιση κι εν θερμώ. Αντίθετα, δηλαδή με την επίθεση στην ΜΑΡΦΙΝ, που όπως δείχνουν τα πράγματα ήταν προμελετημένη και εν ψυχρό.

    2. Το θέμα στράφηκε μπούμεραγκ, γιατί ακόμη κι ανίδεοι με τα τεκταινόμενα στην Μπλογκοσφαιρα, ανακάληψαν το την διακίνηση των ειδήσεων και ιδεών.

    Οι ιδέες του δεν ήταν ούτε "συντηρητικές", ούτε όμως και "αναρχικο-άπλητες" που λες, απλώς κρατούσε απόσταση κι ίσως είχε παρασυρθεί με τον Αλέξη. Αν δείς site πιο "δημοκρατικών" ανθρώπων ιδιαίτερα το tvxs.gr (αλλά και zougla.gr, protagon.gr) και το τι γράοφουν θα φρίξεις. Με αυτά που σχολιάζουν εκει ώρες-ώρες νομίζω ότι στην Ρουάντα θα ήμασταν πιο ασφαλείς με τόσους ακραίους γύρω μας. Οι άνθρωποι αυτοι θα πρέπει να έχουν απο ένα καλασν ικοφ κι από δεκα μολοτο φ σπίτι τους. Ειναι τρελοί για δέσιμο.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/10/2010 08:51:58

  Ο Σαμαράς μπορεί να μην είναι μπαλκονάτος και λαοπλάνος φαφλατάς, αλλά το ρεύμα του κόσμου είναι και θα είναιμαζί του. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να αποστηθίζει καρτούλες.

  Αυτό το θαυμάσιο βίντεο όμως δεν έχει ήχο από ένα σημείο και μετά!!

 11. blue nile avatar
  blue nile 06/10/2010 08:54:18

  Kε Ροδινέ.
  Για ακόμα μια φορά εύστοχος.
  Επιτρέψτε μου να σχολιάσω ένα σημείο της ανάρτησης σας.
  Γράφετε: Τέλος, αυτή η μορφή αντιπολίτευσης ουσιαστικά ξεπερνά τα παραδοσιακά ΜΜΕ, τα οποία συνεχίζουν, με νύχια και με δόντια, να στηρίζουν την κυβέρνηση (αν και τώρα τελευταία κάτι δείχνει να αλλάζει)
  Χθες μετά από πολύ καιρό παρακουλούθησα Αλ Τσαντίρι.
  Σε κάποιο σημείο ο Λαζόπουλος επισήμανε ότι όλη η φούρια επιστροφής Καραμανλή είναι κίνηση που αποσκοπεί σε φθορά Σαμαρά.
  Λίγο μετά καυτηρίασε τη στάση δημοσιογράφων που μεταρέπονται σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κομμάτων και δήλωσε ότι δεν τους θεωρεί συνάδελφους του.
  Με νόημα είπε ότι τα κακώς κείμενα αυτής της κυβέρνησης θα τα μάθουμε από την επόμενη και το είπε αμέσως μετά από τη δήλωση Σαμαρά για τη μελλοντική εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει το πως φτάσαμε στο ΔΝΤ.
  Ακόμα αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ουγγαρίας επισημαίνοντας ότι δεξιά κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από το ΔΝΤ κάτι που δεν έκανε η αντίστοιχη οκταετής σοσιαλιστική.
  Στα τελευταία λεπτά της εκπομπής του παρέθεσε βιντεοσκοπημένα σχόλια Σαμαρά και παρόλο που μίλησε για ευκολία εξαγγελιών από το αντιπολιτευόμενο κόμμα ουσιαστικά έκλεισε την εκπομπή με Σαμαρά.
  Τέλος έχω την αίσθηση ότι ακόμα και στο megalo κανάλι ακούμε όλο και πιο πολύ το όνομα του Σαμαρά. Ίσως βέβαια αυτό έχει να κάνει με ότι βλέπουμε από τη ΔΕΘ και ένθεν που είναι η σαφώς βελτιωμένη έντονη αντιπολιτευτική τακτική που είναι πιο ελκυστική για τα ΜΜΕ ώστε να δημιουργούν δυνατές αντιθετικές εικόνες.
  Το μέλλον θα δείξει.

 12. ΤΟΛΜΩ avatar
  ΤΟΛΜΩ 06/10/2010 09:09:53

  Η ΥΠΌΘΕΣΗ ΜΟΥ ΘΥΜΊΖΕΙ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ΤΈΧΝΗΣ..
  ΦΕΡΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΡΗΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ…!
  ΤΕΛΛΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ “ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ”!
  ‎”Δείτε εδώ
  φίλοι μου, …….”(αρχίζει κάποια να διαφημίζει την πραματια της)
  ΕΔΩ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ “ΠΡΑΜΑ” ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ…ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ!!!
  Ο “ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ”!!!
  ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΆΤΕ ?
  …Κράχτες μεταξύ μας και ανακύκλωση …ἐλεος!!!
  ας κρατήσουμε και ένα επίπεδο.!!
  (τρελαθήκαμε στα μηνύματα που να μας λένε να μοιρασουμες και να αναρτήσουμε στον τοίχο μας , το “βιντεο”με τις μαλ@κιες του ΓΑΠ,
  όπως στολίζαμε κάποτε εξωτερικά τα σπίτια μας στις Εθνικές γιορτές..)
  (Να ψαρέψω τι στο ενυδρείο ρε φίλε?
  Το χρυσόψαρο που αγόρασα από το παζάρι? )
  Όλοι είδαμε και την δευτεροτυπία (πρωτοτυπία ήταν εκείνο της ΔΕΘ),
  αλλά και την ομιλία του Προέδρου με την οποία όπως ήταν αναμενόμενο,
  ” ἑβαλε τα πράγματα στην θέση τους”ο Πρόεδρος,
  του οποίου η ευφράδεια και η ρητορεία είναι γνωστή , τοις πάσι …
  (Οι τσέπες μας άδειασαν,σε λίγο θα διαβάζουμε αγγελίες του είδους:
  “Ὁ Θεός μου έδωσε δυο νεφρά,
  μπορώ να ζήσω και με το ένα ….σας παρακαλώ επειδή έχω ανάγκη,
  το δεύτερο είναι προς πώληση, ελάτε να συζητήσουμε την τιμή του”!!)
  Κάτω λοιπόν από αυτές τις δύσκολες συνθήκες και την αναποφευχτη τραγωδία που περιμένει τον Ελληνικό λαό,
  (δηλαδή εμάς των ισογείων,που φυσικά,
  πάντα πρώτα πλημμυρίζουν),είναι αφελές να κάνουμε τον “τελάλη”,
  έστω και αν πρόκειται για μαργαριτάρια (τα οποία δεν γεμίζουν στομάχια).
  Εδώ λοιπόν “γαντζωνόμαστε”από τα σημεία κλειδιά της ομιλίας του και κάνουμε τις περαιτέρω αναλύσεις προσθέτοντας και τις δικές μας “πινελιές” πατώντας πάνω στις θέσεις και τις γραμμές του τραίνου της “Ελπίδας” που γέννησε και οδηγεί ο ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΜΑΣ.
  Μαλλον πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα με τίτλο:
  “Σκεπτόμενοι Σαμαρικοί” γιατί κάποιοι ψάχνουν για “εύπλαστες μάζες”,
  με δικαίωμα ψήφου και ψόφου…

 13. BigBrother avatar
  BigBrother 06/10/2010 09:21:24

  ΑΜΗΝ ΘΑΥΜΑ

  Επιτελούς ανάρτηση που ξεφεύγει έστω και λίγο από τα κλισέ το μπλε είναι καλύτερο χρώμα από το πράσινο ψηφίστε μας!

  Και αγγίζει ένα διαδιακαστικό για καινούργια δημοκρατία μιας που τα συμβατικά μέσα απέχουν έτη φωτός από αυτό

  http://www.bbc.co.uk/blogs/theeditors/

  άλλα το πλησιάζει το anti news που δεν έχει χρώμα πάρα είναι αξιόπιστη ισορροπημένη ανεξάρτητη και αντικειμενική πηγή ενημέρωσης διάλογου κτλ κτλ...

 14. tiramola avatar
  tiramola 06/10/2010 10:22:54

  Factorx: Τιραμόλα αν ξανακανεις πρασινάδες θα σου τραβηξω το αυτάκι - τι σχεση εδει αυτό που ανεβασες με το θέμα; πετάμε την μπάλλα στην κερκίδα; η ΝΔ τα έκανε αυτα μεχρι πριν απο λίγο

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 06/10/2010 10:36:09

   Πρόλαβα και το διάβασα...
   Κακώς το σβήσατε, προσέβαλε την Έλσα και τους πασόκους...

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 06/10/2010 10:41:14

   Βασικά δεν ήξερα που να το ανεβάσω.
   Η ουσία είναι ότι άλλα λεν τα χείλια και άλλα τα πετραχείλια.

 15. Aggelos avatar
  Aggelos 06/10/2010 10:28:47

  tiramola..
  οι κινεζοι ειναι αποικιοκρατες ή σωτηρες?

 16. Factorx avatar
  Factorx 06/10/2010 10:38:24

  Κώστα, έβαλα καινούργια φωτογραφία που δείχνει οτι και οι φυλλάδες παραδέχονται πλέον ότι ο πολεμος γίνεται στο διαδίκτυο. Και βέβαια βρισκομαστε ακόμα πολύ μακριά απο το να αντιληφθεί η ΝΔ ως ...όλον ότι τελειώσαν οι παλιές μορφές πάλης. Με αξαίρεση αυτούς που φτιάξαν το βίντεο - για μια ακόμα φορά μπραβο - όσοι το ανέβασαν στο διαδικτυο και το προώθησαν δεν είχαν καμία σχεση με μηχναισμούς κλπ. Με ακούει κανείς;

 17. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 06/10/2010 10:45:03

  Τὸ σωστὸ λὶνκ εἶναι αὐτό:

  http://www.youtube.com/watch?v=jHbYrjOrUew

  Τὸ βίντεο εἶναι ἐκπληκτικὸ καὶ ὡς σύλληψη καὶ ὡς ἐκτέλεση. Εἱδικὰ ἐκεῖ, πέριξ τοῦ 4ου λεπτοῦ στὸ παραπάνω βίντεο, ἡ ἀντιπαράθεση τοῦ "δὲν ὑπάρχει ἀνάγκη γιὰ ΔΝΤ - ἀνἀγκη ἐθνικὴ καὶ ἐπιτακτική".... ἐξαίρετο

 18. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 06/10/2010 10:45:41

  και το κερασάκι στην τούρτα Φάκτορα σήμερα στην Χαφιεδοτυπία:

  " Από τον Ιανουάριο του 2009 ήταν ενήμερος ο Γ. Παπανδρέου για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αποκαλύπτει ο Γερμανός τότε υπουργός Οικονομικών Πέτερ Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του που μόλις εκδόθηκε. ..."

  Δες το πρωτοσέλιδο τους...

 19. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 06/10/2010 10:53:06

  ἘΠίσης, γιὰ τὸ βίντεο, εἶναι σημαντικὸ ὅτι δὲν ἀναφέρεται πουθενὰ ρητῶς ἡ ΝΔ: τὸ τέλος του, "Αν καταπιοῦμε αὐτά, θὰ καταπιοῦμε κι ἄλλα - Δῶσε ἕνα καλὸ μάθημα μὲ τὴν ψῆφο σου - Ἐκλογὲς Τοπικῆς Αὐτοδιοίκησης", φτάνει καὶ περισσεύει. Πολὺ σωστὴ ἐπιλογή.

 20. blue nile avatar
  blue nile 06/10/2010 11:25:40

  προς Γιώργο Χ

  Μιλάνε πολλά καθεστωτικά ΜΜΕ για έλλειψη ηθικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης λόγω πλήρης αντιστροφής των προεκλογικών δεσμεύσεων.
  Πιο πολύ όμως μου φαίνεται ότι θέλουν να προετοιμάσουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και να υλοποιηθούν όσα έχουν γραφεί εδώ για μια επικείμενη έλλειψη αυτοδυναμίας που θα εκβιάσει τον Σαμαρά να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

  • Γιωργος Χ avatar
   Γιωργος Χ @ blue nile 06/10/2010 11:28:50

   Ο εκβιασμός είναι προφανής!!

   Ο Φον Κωλοτούμπας χθες δεν συναντήθηκε με τον Εβερτ - άλλο κάρο με πατάτες - και ξαναμίλησε για οικουμενική, οεο;;

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 06/10/2010 12:17:11

  Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα θετικά τους σχόλια.
  Νομίζω οτι βρισκόμαστε μπροστα σε ένα σχετικά νέο φαινόμενο και΄όλοι μαθαίνουμε, οπότε κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

  • ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
   ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. @ Κώστας Ροδινός 06/10/2010 14:29:15

   Δηλώνω Παρόν.

   Ο,τι χρειαστείτε μπορείτε απλώς να το ζητήσετε.

   Όσο για ιδέες προτείνω να ανοίξουμε ένα φόρουμ (όχι σαν της μικρής εξερευνήτριας βεβαίως-βεβαίως) ιδεών, στο antinews και να λέμε τις ιδέες μας για να είμαστε πιο κοντά στις εξελίξεις.

   ΠΧ facebook, twiter, blogs, podcast (λίγο πίσω στην Ελλάδα), ένα κοινόχρηστο λογαριασμό στο YOUTUBE που θα αποκτήσει άλλη δύναμική, αλλά και να μαζευτούμε καμιά φορά όλοι οι posters που βλέπω συχνά (πχ.Ἀστυάναξ, Μικρός Οδυσσέας,Επώνυμος, αρχαιοπτέρυξ κτλ κτλ) να ανταλλάξουμε ιδέες και δράσεις.

   Γιατί καλό πχ το site της ΝΔ, αλλά εκ των πραγμάτων τα στενά κομματικά πλαίσια που επιβάλλονται στην λειτουργία του, θεμιτά μεν αλλά δεν μπορούν να του δώσουν τον αέρα της "πολυσυλλεκτικής" (δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη) ελευθερίας στην ανάπτυξη προτάσεων-ιδεών.

   Να διευκρινίσω ότι δεν εννοώ κάτι "α-πολιτικ", αλλά έντονα πολιτικοποιημένο με την έννοια όμως του σκεπτόμενου πολίτη, το antinews είναι καλή βάση για να το επεκτείνουμε. Στο κάτω κάτω η έννοια των καθέτων διαχωρισμών των κομματων (δεξια, αρίστερά) έχει de facto διασπαστεί από τα γεγονότα.Βλέπω ότι ο Σαμαράς έχει πιάσει το παλμό, ότι ο διαχωρισμός είναι πλέον οριζόντιος (υπερ ή κατά του ΔΝΤ)

   Τα σχόλια των αναγνωστών μόνο, αν τα διάβαζαν στην Ρηγίλης θα είχε πάρει αέρα ο Σαμάρας εδώ και μήνες.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 06/10/2010 14:38:48

    Φάκτορα,

    Ακούς;

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 06/10/2010 14:42:53

    +100000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.