#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2010 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

2030: Η Ελλάδα σε μια κατακερματισμένη Βαλκανική γεμάτη φτωχούς και ταλαίπωρους

1885-2030

Επειδή το θέμα του νομοσχεδίου για τους μετανάστες προφανώς καίει.

Επειδή ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών μάλλον δεν πρόλαβε Ιστορία στο Γυμνάσιο.

Επειδή μπορεί η Ιστορία να ξαναγράφεται από τους νικητές.

Επειδή τα ντοκουμέντα μένουν,

σας παραθέτω, για δική σας ερμηνεία και συμπεράσματα, χάρτες του χώρου μας από το 1885 μέχρι σήμερα, από

(α) The Penguin Atlas of Recent History (Europe since 1815) του Colin McEvedy και

(β) The Penguin Historical Atlas of the Third Reich, του Richard Overy.

Εκτιμώ ότι οι δύο κύριοι δεν είναι ούτε ακροδεξιοί, ούτε εθνικιστές ελληνάρες.

Προσέθεσα δύο πιθανούς χάρτες, έναν του 2020 και έναν του 2030, με ερωτηματικά.

Προς τους φίλους σχολιαστές, θέτω την ανησυχία ότι το νομοσχέδιο ανοίγει διέξοδο για την υλοποίηση σχεδίων είτε του Δ’ Ράϊχ, είτε άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, σε μία κατακερματισμένη Βαλκανική γεμάτη φτωχούς και ταλαίπωρους.

Η Penguin δεν έχει εκδώσει βιβλίο με τα σχέδια των Οθωμανών, αλλά, υποψιάζομαι, και αυτοί, πιόνια είναι στην άσκηση. Απλά, είναι μεγαλύτερα πιόνια από εμάς.

Δεν συνηθίζεται να αφιερώνονται αναρτήσεις που φιλοξενούνται εδώ, σε άλλους σχολιαστές, αλλά αυτήν εδώ, την αφιερώνω, εξαιρετικά, στον φίλο greek political review που αναρωτήθηκε αν βλέπω «πράκτορες». Η απάντηση είναι «Ναι, βλέπω».

Archaeopteryx
ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 06/01/2010 12:41:07

  ¨Ενα από τα τραγικά λάθη του Βενιζέλου ήταν η προκήρυξη εκλογών εν μέσω πολέμου.

  Στις 14 Νοεμβρίου 1920 στην κυβέρνηση ανέβηκε η αντιβενιζελική φιλοβασιλική παράταξη με τις φήφους των Τούρκων της Μακεδονίας και των άλλων εθνικών μειονοτήτων. Η συμπαγής ψήφος των Τούρκων, των Εβραίων, των Βουλγαροφρόνων κ.ά έδωσαν τη νίκη στους αντιβενιζελικούς, οι οποίοι πολιτεύτηκαν με αντιπολεμικά συνθήματα, συγκροτώντας μια ανίερη συμμαχία με τους Ελλαδίτες κομμουνιστές. Η τεράστια ευθύνη του Βενιζέλου ήταν ότι παραγνώρισε την αναγκαία προϋπόθεση για την εθνική ολοκλήρωση: Τον έστω και με τη βία εξαναγκασμό της Παλαιάς Ελλάδας να πάρει μέρος στην προσπάθεια και να καταβάλει τις απαιτούμενες θυσίες. Όπως γράφει ο Γ. Βεντήρης: "Διότι η πλειοψηφία του λαού της Παλαιάς Ελλάδας, συστηματικώς εξαπατηθείσα, παραγνώριζε κατά βάση την πραγματικότητα... Δύο το πολύ εκατομμύρια προσώπων του παλαιού κράτους έκριναν την τύχη έξη εκατομμυρίων Ελλήνων των Νέων Χωρών και του αλύτρωτου Γένους."

  Στα μεγάλα ιστορικά αινίγματα εντάσσονται τα κίνητρα του Βενιζέλου για προκήρυξη εκλογών. Οι οπαδοί του υποστηρίζουν ότι πίστευε πως θα κερδίσει, ως επιβράβευση για τις μεγάλες επιτυχίες που κατάφερε στο διπλωματικό τομέα. Οι αντίπαλοί του ισχυρίζονται ότι ήταν μια συνειδητή απόφαση για εύσχημη αποχώρηση από την πολιτική σκηνή, ώστε να απεκδυθεί από κάθε ευθύνη πιθανής κακής εξέλιξης στο μικρασιατικό. Πάντως ο Νίκος Καζαντζάκης, συνεργάτης του Βενιζέλου, σε επιστολή του το Δεκέμβριο του 1921, υποστηρίζει ευθέως ότι έκανε τις εκλογές γνωρίζοντας ότι θα τις χάσει. Γράφει: "Άνθρωπος που μ' επανάσταση κατάλαβε την αρχή και δικτατορικώς εκυβέρνησε τόσα χρόνια, Πώς; και Γιατί; θυμήθηκε το σύνταγμα και ενήργησε εκλογές αφού τόξερε πώς θα χάσει." (Αρχείο Κώστα Τριαρίδη).

  Η εκτίμηση του Καζαντζάκη ισχυροποιείται με τη στάση Πόντιου Πιλάτου που κράτησε ο Βενιζέλος απέναντι στη Μικρασιατική Άμυνα, η οποία τον κάλεσε να μπει επικεφαλής ενός κινήματος σωτηρίας του μικρασιατικού ελληνισμού. Δεν αποδέχτηκε τον προτεινόμενο ρόλο και απέφυγε να συμβουλεύσει τους Μικρασιάτες για το σκόπιμο της ένοπλης αντιμετώπισης στην περίπτωση επαναφοράς του τουρκικού καθεστώτος στη Σμύρνη. Όπως έγραψε ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος στην τελευταία επιστολή του στον Ελευθέριο Βενιζέλο, λίγο πριν την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στην πόλη: "...Ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το ελληνικό κράτος αλλά και σύμπαν το ελληνικό έθνος, καταβαίνει πλέον εις τον Αδην, από του οποίου καμμία πλέον δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάσει και να το σώση. Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί σας εχθροί, πλην και υμείς φέρετε μέγιστον της ευθύνης βάρος..."

  Απόσπασμα από 'Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ'.

 2. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 06/01/2010 13:18:36

  Αρχαίε γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα τι κεφάλαια έχουν πέσει από τη Δύση στα Βαλκάνια , αν ο στόχος ήταν τα κατακερματισμένα γεμάτα φτωχούς και ταλαίπωρους Βαλκάνια δεν τα έχουν καταφέρει έως τώρα.Εγώ θεωρώ ότι όπως και μετά το Β΄ΠΠ έχτισαν μια ζώνη προς το συμφέρον τους έτσι κ τώρα η ζώνη διευρύνεται λόγω του ενεργειακού και των οικονομικών ανακατατάξεων παγκοσμίως.Ζώνες επιρροής πλέον δεν χρειάζονται οπότε είναι και απλούστερα όταν έχεις cash.Πληρώνεις και τους James Bond σε ευρώ άμα λάχει γιατί λέει αρνούνται τα δολάρια.Στο χέρι μας λοιπόν είναι να χρησιμοποιήσουμε την πολιτική τους προς όφελός μας, πανεύκολο είναι αν έχεις λίγο κοινή λογική και δεν είσαι λαμόγιο.Έστω και το 50% να μην ήταν λαμόγια μια χαρά θα τα πηγαίναμε αλλά εμείς ξεπερνάμε το ήμισυ κατά πολύ , πλειοψηφία...δημοκρατία.

  Εντάξει να έρθουν εδώ μέσα και να αρχίσουν κάποιοι τα δικά τους είναι λογικό όπως έρχονται κι άλλοι τρελοί από την άλλη πλευρά (κι εγώ τα'χω πάρει και το χάνω που κ που) , από όπου κι αν έρθουν την κοινή λογική δεν την νικάνε όμως αρκεί να υπάρξει καταγεγραμμένη..

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 06/01/2010 13:23:01

   Τώρα το πρόσεξα,thanks Φάκτορ.

 3. Σαος avatar
  Σαος 06/01/2010 13:22:55

  Archaeopteryx
  δεν είναι τυχαία η επέλαση των συνεργατών στον 2οΠΠ της Γερμανίας. Στην Ιταλία πνίγουν τους λαθρομετανάστες αλλά καμία διεθνής κίνηση δεν έγινε εναντίων της. Την φτωχή Ελλάδα που αδυνατεί να σταθεί οικονομικά μετά την οικονομική επέλαση των Γερμανικών Οικονομικών Ταγμάτων (Siemens,πράκτορας Κ.,εξοπλισμοί) όλοι οι διεθνείς οργανισμοί την έχουν στο στόχαστρο επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί το κύμα των λαθρομεταναστών ασχέτως αν αυτό το κύμα είναι δυσανάλογα μεγάλο (το 75% του συνόλου) και ασχέτως βέβαια που η Ελλάδα δεν ακολουθεί βίαιες πρακτικές όπως οι ιταλοί. Οι αλβανοί ξαναέγιναν οι μπαμπούλες των Βαλκανίων ενώ τα μισο-διαλυμένα Σκόπια ορθώνουν τσαμπουκά, ασχέτως αν το κάνουν μέσα από το φέρετρο, όπως τότε στον 2ο ΠΠ μαζί με τα βουλγάρικα τάγματα τρομοκρατούσαν τους συμπατριώτες μου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Μακεδονία. Τους Τούρκους τους έχουν στα όπα-όπα με πρόσχημα ότι αποτελούν το «μετριοπαθές Ισλάμ» (δεν υπάρχει τέτοιο) και ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος τους αναγνώρισαν και ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο, ενώ όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν αφήσει την Θράκη στον αυτόματο. Θυμάμαι σε κάποια παλαιότερη ανάρτηση κάποιος σχολιαστής είχε αναλύσει διεξοδικά την υπόγεια επέλαση του 4ου Ράιχ! Νομίζω πως και στο blog της Olympias και στο blog του Άλκιμου (Alkimos Archive) υπήρχουν τέτοιες αναλύσεις. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που βλέπουν ακριβώς αυτό το πράγμα, δηλαδή μια Γερμανία που βγήκε ανανεωμένη μέσα από τον 2ο ΠΠ και η οποία προωθεί τα σχέδιά της με διαφορετικά μέσα και μέσω proxy. Όσοι είστε αρνητές, δείτε τι έπαθε η Σερβία και ψάξτε και την εμπλοκή του ΓΑΠ και Rondos στο θέμα του βομβαρδισμού της.

 4. Νικόλας avatar
  Νικόλας 06/01/2010 13:29:19

  Τι να σας πω...επειδή έχω πάει σε όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων (εκτός από Μαυροβούνιο και Κόσοβο για όσους το θεωρούν χώρα), μέχρι και στην Σλοβενία όπου φυσικά οι Σλοβένοι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Βαλκάνιους, αν τους πεις έτσι σε βρίζουν, ναι είδα σε αυτές τις χώρες φτωχούς και ταλαίπωρους όπως λες Archaeopteryx σε περισσότερο βαθμό σε Βουλγαρία,Βοσνία(όπου αυτό το κράτος για μένα απλά δεν υπάρχει, είναι κάτι σαν το Βέλγιο που υπάρχει μόνο στα χαρτιά)Ρουμανία,Αλβανία και ΠΓΔΜ και σε λιγότερο σε Κροατία και Σλοβενία.
  Δεν πιστεύω πως η κατάσταση στη χώρα μας είναι όπως είναι στις άλλες Βαλκανικές χώρες ούτε καν κοντά τους.

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Νικόλας 06/01/2010 20:55:57

   κοντογιορτή...

 5. Νικόλας avatar
  Νικόλας 06/01/2010 13:32:46

  Αν θυμάσαι καλά μετά την ανατροπή Μιλόσεβιτς που είχε γίνει μία διάσκεψη για την Σερβία; Μήπως σε κάποιο ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων;

 6. Soustom avatar
  Soustom 06/01/2010 13:45:41

  ..δηλαδή Deutchland uber alles..??? Τουλάχιστον αυτοί είναι καλοί οικονομικοί διαχειριστές..δεν θά χρειαστεί να προσπαθήσουν πολύ για να πείσουν τούς Ελληνες.Κάτι ξέρουν οι ορδές τών Ασιατών και εκδράμουν μονίμως στήν χώρα τού (πράσινου) Ήλιου και τής τραχανοπλαγιάς..

 7. Σαος avatar
  Σαος 06/01/2010 14:27:36

  Αααακριβώς!

 8. αντί avatar
  αντί 06/01/2010 15:35:54

  Συνέχεια ακούγονται σενάρια κινδυνολογίας για να εκτρέφουν την λαϊκή ανασφάλεια.
  Εγώ αυτό που έχω δει τόσα χρόνια είναι ο φανατισμός και ο εθνικισμός να μας οδηγούν σε διπλωματικές ήττες και αποτυχίες.

  • Σαος avatar
   Σαος @ αντί 06/01/2010 16:12:00

   Ενώ η «αντιεθνικιστική», «αντιμιλιταριστική» πολιτική του Σημίτη και του ΓΑΠ που αναγνώρισαν ζωτικά συμφέροντα της Άγκυρας στο Αιγαίο θα φέρει την αιώνια ειρήνη όπως αυτή έπι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Έτσι; Ε, βέβαια ο νεκρός ζει σε αιώνια ειρήνη.

   • αντί avatar
    αντί @ Σαος 06/01/2010 17:43:02

    Φυσικά και δεν λέω κάτι τέτοιο.
    Αναφερόμουν κυρίως στα Σκόπια και την μανία μας παλιότερα να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία και φτάσαμε να είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα στον κόσμο που δεν αποκαλεί τα Σκόπια σκέτο Μακεδονία.
    Μεγάλη επιτυχία!

    Με μία χώρα μάλιστα που είχαμε τα μεγαλύτερα συμφέροντα από όλους για να έχουμε καλές σχέσεις.

    • Σαος avatar
     Σαος @ αντί 06/01/2010 18:04:01

     Δεν είμαστε η μόνη χώρα που δεν την αποκαλούμε Μακεδονία και δεν είναι σίγουρο πως το κρατίδιο των Σκοπίων θα υπάρχει και τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας και σίγουρα τα θεμέλια των Σκοπίων κλονίζονται.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ Σαος 06/01/2010 19:11:49

      Καλά περίμενε. 20 χρόνια το ακούω αυτό και τα Σκόπια ακόμη ζουν και βασιλεύουν. Με μεγάλη μου έκπληξη όμως διαπιστώνω πως η ανατολίτικη μοιρολατρική τακτική του Καραμανλή, που επί 5 χρόνια πολιτεύτηκε περιμένοντας, συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη συντηρητική παράταξη. Κρίμα, μόνο αρχηγό αλλάξατε (ο οποίος παρεμπιπτόντως φέρει τεράστια ευθύνη για το σημερινό μας αδιέξοδο στο συγκεκριμένο θέμα).

     • Σαος avatar
      Σαος @ Επίκουρος 07/01/2010 10:16:05

      Πρώτα απ΄ όλα δεν σημαίνει πως επειδή εσύ είσαι ΠΑΣΟΚ και επειδή εγώ δεν συμφωνώ μαζί σου πρέπει να είμαι ΝΔάτης ή ΛΆΟΣ. Θα σε παρέπεμπα σε άρθρο στο Greece Salonika που γίνεται αναφορά στο θέμα, αλλά ξέρω την άποψη σου. Θα είμασταν νικητές αν λεγόταν «Μακεδονία» νέτα σκέτα, έτσι; Δεν είμαστε όλοι μας από την Αρμπερία όπως εσύ για να πουλήσουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας ούτε θα μπορέσουμε να μετακομίσουμε κάπου και να το παίξουμε απόγονοι του Λεωνίδα και να φωνάζουμε πως η Ελλάδα φτάνει μέχρι την Λαμία. Ο Σαμαράς καλά έκανε και έριξε τον Siemens-άρχη.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ Σαος 07/01/2010 12:41:48

      Το 1992 μας είχαν προτείνει το «Νέα Μακεδονία», ενώ αν είχαμε διαπραγματευτεί και πιέσει μπορεί να πετυχαίναμε και το «Σλαβομακεδονία». Σήμερα πλέον είμαστε εμείς που παρακαλάμε για μια τέτοια ονομασία και οι Σκοπιανοί μας κάνουν τους δύσκολους, τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων χωρών ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας) τους αποκαλεί «Μακεδονία» σκέτο. Σήμερα η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους και ΟΛΩΝ των κομμάτων (της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης) εκτός του ΛΑΟΣ είναι το περίφημο «Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό». «Βόρεια Μακεδονία» δηλαδή, που κατά την προσωπική μου εκτίμηση είναι χειρότερο από το «Νέα Μακεδονία» που μας πρότειναν τότε κι εμείς σπεύσαμε να το απορρίψουμε μετά βδελυγμίας. Ήμουν κι εγώ τότε της άποψης πως ο Μητσοτάκης ήταν προδότης, όμως σήμερα πλέον διαπιστώνω πως είχε δίκιο (και δεν περίμενα ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό για το Μητσοτάκη). Ναι, θα είχαμε δεχτεί το «Νέα Μακεδονία» και το θέμα θα είχε κλείσει. Θα το είχαμε ξεχάσει, όπως χαρακτηριστικά είπε τότε και πέσαμε να τον φάμε. Θέλοντας όμως τα πολλά χάσαμε και τα λίγα. Και βρεθήκαμε να έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του κακού και του χειρότερου (το «Βόρεια Μακεδονία» μπορεί να στηρίξει επεκτατικές βλέψεις καθώς υπονοεί την ύπαρξη και μιας υπόδουλης «Νότιας Μακεδονίας», σε αντίθεση με το «Νέα Μακεδονία» που δεν αποτελεί απειλή για την παλιά, όπως το «Νέο Μεξικό» δεν αποτελεί απειλή για το «Μεξικό»).

     • Σαος avatar
      Σαος @ Σαος 07/01/2010 16:43:58

      Εγώ προσωπικά προτιμώ την ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων σε ένα αλβανικό και σλαβικό τμήμα χωρίς το όνομα Μακεδονία, κάτι που μπορεί να συμβεί.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ Σαος 07/01/2010 16:54:49

      Και σύγκρουση της Γης με μετεωρίτη μπορεί να συμβεί, όμως δε θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά περιμένοντάς τη να συμβεί.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ Σαος 07/01/2010 22:33:43

      Εγώ πάντως ζω από πάνω αν υπονοείς κάτι. Κι αυτό που ξέρω είναι πως περιμένοντας είμαστε σήμερα σε πολύ χειρότερη θέση απ' ότι ήμασταν πριν από 17 χρόνια. Αν συνεχίσουμε την αναμονή μπορεί και να γίνει τελικά πραγματικότητα το όνειρό σου για Ελλάδα μέχρι τη Λαμία. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί πριν ονομαστούν «Μακεδονία» σκέτο απ' όλους ανεξαιρέτως.

     • Σαος avatar
      Σαος @ Σαος 08/01/2010 09:19:02

      Πάλι παραποιείς λεγόμενά μου ακριβώς γιατί δεν μπορείς να απαντήσει σοβαρά. Οι τακτικές τους ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για πλήρη υποχώρηση στο θέμα είναι που θα φέρει τα σύνορα της Ελλάδας στην Λαμία. Η πριμοδότηση και το στρώσιμο κόκκινου χαλιού στον υπερεθνικισμό του δικτατορίσκου Γκρουέφσκι με την πλήρη υποχώρηση είναι που θα φέρει την καταστροφή. Πάντως εγώ κατάγομαι πολύ πιο πάνω από την Λάρισα, και συγκεκριμένα από περιοχή της Μακεδονίας (δεν εννοώ βέβαια το Σκοπιανό έκτρωμα)

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ Σαος 08/01/2010 14:30:17

      Δηλαδή η ΝΔ δε συμφωνεί με το «Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό»; Ως κυβέρνηση αυτό δεν επιδίωξε τα τελευταία 6 χρόνια; Πότε άλλαξε άποψη και δεν το πήρα χαμπάρι;

      Εσύ μπορεί να κατάγεσαι, εγώ όμως μένω κιόλας. Οπότε λάθος άνθρωπο βρήκες για να του παραστήσεις το μακεδονομάχο.

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ Σαος 08/01/2010 14:36:39

      Ααα, εντάξει, αφού μένεις στη Μακεδονία πάσο... Μπορείς να την κάνεις ότι θες, την βάζεις κάτω και την πατάς, που λέει ο λόγος...

     • Σαος avatar
      Σαος @ Σαος 10/01/2010 09:38:21

      @Επίκουρος

      Και που ξέρω εγώ αν είσαι σαν τον Βοσκόπουλο; Ή αν είσαι Πόντιος ή κάποιας άλλης καταγωγής; Το ότι ζεις εκεί δεν σημαίνει επείσης πως είσαι Μακεδόνας ή Έλληνας (γενικότερα). Σε βρίσκω πολύ large να μην σε νοιάζει αν τα Σκόπια ονομαστούν νέτα-σκέτα «Μακεδονία». Όσο για την ΝΔ δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν την ψηφίζω. Θεωρώ τον εαυτό μου αναρχοπατριώτη με την έννοια ότι δεν πιστεύω πως τα κόμματα έχουν πρόθεση να υπηρετήσουν την πατρίδα μας αλλά τις πολιτικές φατρίες και τα προσωπικά τους συμφέροντα, καθώς και τους πλούσιους.

     • l
      l' ami du peuple @ Σαος 08/01/2010 14:56:23

      συγνωμη βρε πατριωτη, "πρωην γιουγκοσλαυικη δημοκρατια της" ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν την αποκαλεις εσυ;
      (fyr) macedonia σαν να λεμε; τι δεν τη λεμε μακεδονια με προσδιορισμο και πρασινα αλογα τσαμπουνατε εδω;

 9. stergios avatar
  stergios 06/01/2010 16:19:07

  Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !
  Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
  Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.


  Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.


  ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ .... Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ stergios 06/01/2010 17:09:39

   Χμμμ αυτά που λες εδώ τα έχω δει σε video στο youtube σε ένα λογαριασμό που λέγεται UntoldTruth1.

  • Σαος avatar
   Σαος @ stergios 06/01/2010 17:44:15

   Φίλε μου δεν ισχύουν αυτά. Έχουμε όμως αρκετό πετρέλαιο.

   • Επίκουρος avatar
    Επίκουρος @ Σαος 06/01/2010 19:15:07

    Και ήλιο και αέρα και γεωθερμία. Που επιπλέον είναι ανεξάντλητα και δε ρυπαίνουν. Κι εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε με πετρέλαια και ουράνια.

    • yangoolas avatar
     yangoolas @ Επίκουρος 06/01/2010 19:20:08

     επίκουρε, όζεις.

    • remali avatar
     remali @ Επίκουρος 06/01/2010 19:22:36

     ααα, για τις ΑΠΕ και τις ανεμογεννήτριες δουλευεις...
     εχεις ολο το πακετο Μεταναστες και ΑΠΕ

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ remali 06/01/2010 20:02:35

      Το ανταγωνιστικό πακέτο ποιο είναι; Ρατσισμός και πυρηνικά;

     • yangoolas avatar
      yangoolas @ Επίκουρος 06/01/2010 20:06:32

      πες μας και για τα πράσινα τέλη... τι καλό που κάνουν... πες... Πες και για το συγγνώμη λάθος... Μετράτε μέρες.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ yangoolas 06/01/2010 20:13:22

      Ξεκίνα να μετράς. 10000, 9999, 9998...

     • yangoolas avatar
      yangoolas @ Επίκουρος 06/01/2010 20:09:33

      και να πας να ψηφίσεις στο press.gr έχετε μείνει πίσω... και μόνο 3 μήνες έχουν περάσει και δεν έχετε κάνει και τίποτα...

    • Σαος avatar
     Σαος @ Επίκουρος 07/01/2010 12:47:13

     Προφανώς είσαι άσχετος με το θέμα. Με τις αποδόσεις μετατροπής ενέργειας που έχουν οι ΑΠΕ (με τα σημερινά δεδομένα) δεν πρόκειται να δούμε προκοπή, εκτός και αν γεμίσουμε κάθε τετραγωνικό γης με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ Σαος 08/01/2010 00:57:51

      Προφανώς βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και να μειώσεις το συνομιλητή σου. Να σε ενημερώσω ότι το θέμα το έχω σπουδάσει.

     • Σαος avatar
      Σαος @ Επίκουρος 08/01/2010 09:20:12

      Άρα ξέρεις για τις χαμηλές αποδόσεις των φωτοβολταϊκών.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ Σαος 08/01/2010 14:19:43

      Χαμηλές ως προς τι; Ως προς τις αποδόσεις των θερμοηλεκτρικών σταθμών; Ε και; Θα ξοδεύουμε παραπάνω πρώτη ύλη; Αφού η πρώτη ύλη είναι δωρεάν.

      Εκτός του ότι ΑΠΕ δεν είναι μόνο τα φωτοβολταϊκά (είναι και οι ανεμογεννήτριες, η γεωθερμία, ακόμη και η ενέργεια των κυμάτων ή της παλίρροιας), οι αποδόσεις συνεχώς θα αυξάνονται καθώς είναι μια τεχνολογία υπό εξέλιξη. Ακόμη και με το σημερινό επίπεδο της τεχνολογίας όμως, μια χώρα όπως η Ελλάδα καλύπτει άνετα το 100% των αναγκών της με ΑΠΕ. Και μην ξεχνάς και τις μειωμένες απώλειες κατά τη μεταφορά, καθώς η παραγωγή θα μπορεί να γίνεται πολύ κοντά στην κατανάλωση, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα.

      Θα περίμενα πάντως άλλο επιχείρημα να ακούσω και όχι τη χαμηλή απόδοση. Ένα θέμα με τις ΑΠΕ είναι η περιοδικότητα και η μη σταθερότητα στην παραγωγή. Όμως κι αυτό το θέμα μπορεί να λυθεί, με σωστό προγραμματισμό του μείγματος των τεχνολογιών και με την αποθήκευση της πλεονάζουσας ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να χρησιμοποιηθεί αργότερα, όταν θα την έχουμε ανάγκη. Και για την αποθήκευση έχουμε πολλές επιλογές, είτε τις κλασικές μπαταρίες, είτε σε μορφή υδροηλεκτρικού δυναμικού, είτε την παραγωγή υδρογόνου (με ηλεκτρόλυση του νερού) από το οποίο θα ξαναπάρουμε ηλεκτρική ενέργεια όταν τη χρειαστούμε. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα καθώς δε μιλάμε ακόμη για 100% παραγωγή από ΑΠΕ. Ο στόχος είναι αρκετά μικρότερος όπως ξέρετε. Όμως μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα δούμε και το 100% κάποια στιγμή. Ακόμη πάντως και αν δε λάβουμε υπόψη το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, τα ορυκτά καύσιμα κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Ο ήλιος κι ο αέρας ποτέ.

     • Σαος avatar
      Σαος @ Σαος 10/01/2010 10:09:32

      Ναι, δεν λέω, άμα γεμίσουμε τις βουνοκορφές με ανεμογεννήτριες και όλα τα οικόπεδα με φωτοβολταϊκά, θα έχουμε 100% κάλυψη αναγκών. Ήδη στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα υπάρχουν πολλές βουνοκορφές γεμάτες με ανεμογεννήτριες. Εγώ λέω αντί να καθόμαστε να γεμίζουμε τις κορυφές με ανεμογεννήτριες, να επενδύσουμε σε έρευνες μετα-υλικών με στόχο την αύξηση της απόδοσης των φωτοβολταϊκών καθώς και στην χρηματοδότηση ερευνών για το υδρογόνο ως καύσιμη και οικολογική ύλη. Απ' όσο ξέρω για το υδρογόνο υπάρχουν ήδη έρευνες με νανοϋλικά που με την χρήση του ηλιακού φωτός αποδομούν το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Οπότε θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι για όλες τις χρήσεις.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Σαος 10/01/2010 10:23:26

      Ο αφελής Επίκουρος και όλο το πράσινο επιτελείο, βασίζουν το επιχείρημά τους στο ότι ο αέρας και ο ήλιος είναι δωρέαν. Δωρέαν, ναι, αλλά πανάκριβα στην συλλογή και μετατροπή σε χρήσιμη ενέργεια. Μια ηλεκτρική λάμπα χρησιμοποιεί ρεύμα και όχι ήλιο ή άερα.

      Οι έννοιες «κόστος», «κεφάλαιο» «αποσβέσεις», ««ενθαλπία» και «εντροπία», είναι λέξεις που δεν μαθαίνονται σε γυμναστήρια ή κλαδικές καλαθοπλεκτικής.

      Όλη η Γη δεν φτάνει για να καλυφθεί η ζήτηση ενέργειας υψηλής εντροπίας και ενθαλπίας από ΑΠΕ. Και αν ακόμα έφτανε, οι απώλειες μεταφοράς θα ήταν δυσθεώρατες (να άλλη μια λέξη που λησμονούν στο Πασόκ: απώλειες μεταφοράς)

      Επίκουρε, έπερεπε να είχες πάει στο Πολυτεχνείο.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Επίκουρος 08/01/2010 09:35:11

      Επίκουρε, που το έχεις σπουδάσει? Τι πτυχείο? Σε ποιό σχολείο? Για πες...

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ archaeopteryx 08/01/2010 14:39:36

      Γιατί να σου πω; Για να πας να πάρεις κι εσύ «πτυχείο»; Πριτς.

  • ataktos avatar
   ataktos @ stergios 06/01/2010 18:51:26

   προς ενημερωση σας
   http://antigoldgreece.wordpress.com/2009/02/05/uranium_greece/
   http://antigoldgreece.wordpress.com/2009/02/08/uranium/
   http://antigoldgreece.wordpress.com/2009/02/18/igme-uranium/

 10. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 06/01/2010 16:24:53

  Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία με αυτά που κάνει Ο Γ. Παπανδρέου ο μικρός έχει
  βάλει το Ελληνισμό σε ένα συγκεκαλυμμένο διωγμό (με το γάντι λέει ο λαός) και μάλιστα μέσα στη χώρα μας.

  Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσει αυτή την Πατρίδα.
  Αμφισβητείται η Λαϊκή Κυριαρχία μας τα Πολιτικά μας δικαιώματα, η παιδεία μας ,και η θρησκεία μας

  Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ οι Συνέλληνες,όλοι οι πατριώτες όπου και εάν ανήκουν πολιτικά και έξω από κόμματα και ιδεοληψίες να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

  Εάν τους αφήσουμε θα συνεχίσουνε να δρουν ανθελληνικά σύμφωνα με τις επιταγές των πατρόνων τους.

  Η Πατρίδα έχει μπει στο μάτι γνωστών ανθελληνικών κύκλων του εξωτερικού που ζητούν τη ολοσχερή διάλυσή της.

  Ας μιλήσουμε για το πρόβλημα με το σπίτι μας ,στο χώρο της εργασίας μας ,σε φιλικά μας πρόσωπα ,συγγενείς .

  Πολλοί από αυτούς , με τα προβλήματα της καθημερινότητας ,δεν έχουν συνειδητοποιήσει το που μας πάνε.

  Ελάτε ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον αυτής της Πατρίδας.

  Εάν απαιτηθεί να κατέβουμε και στους δρόμους ,να πάμε για παράσταση διαμαρτυρίας στη βουλή και ότι άλλες ενέργειες απαιτηθούν για να σταματήσουμε τα δεινά που έρχονται

  Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο

  ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ


  ETHEROVAMON

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ETHEROVAMON 06/01/2010 20:21:14

   H χώρα μάλλον κινδυνεύει από σωρρευτική ανικανότητα, δημοσιονομικό αδιέξοδο, πρασινη μπαρουφολογία, και διαφθορά. Το μέλλον της χώρας, κινδυνεύει από την δημιουργία μειονοτήτων που η μία έχει δηλώσει ότι θέλει την Τσαμουριά, ή άλλη την Θράκη και οι φουκαράδες οι βούλγαροι και σκοπιανοί, στη μέση, ονειρεύονται Σολούν, αλλά συμβιβάζονται με Καβάλλα.

   Που είδες την λέξη αναρχοκομμ...κλπ. εδώ;

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ archaeopteryx 07/01/2010 17:27:46

    Δεν μπορούσες να κάνεις μια επεξεργασία στο χάρτη για να μην λέει macedonia? :p

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Νικόλας 07/01/2010 17:29:09

     Στρουθοκαμηλισμός;

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Strange Attractor 07/01/2010 17:33:40

      Οχι...ρεαλισμός.
      Έλαβα μία κάρτα από μία φίλη από τα Σκόπια για τις ευχές για το νέο έτος σε έναν πολύ ωραίο φάκελο, αλλά τα ΕΛΤΑ τον κατέστρεψαν από την μία μεριά βάζοντας μία μεγάλη σφραγίδα λέγοντας το γνωστό σλόγκαν σε ελληνικά και αγγλικά πως αναγνωρίζουμε την χώρα ως FYROM

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Νικόλας 07/01/2010 18:02:56

      Ε και; Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Λες τα εκατομμύρια φακέλων που φεύγουν από Σκόπια σε όλο το κόσμο να υφίστανται το ίδιο; Από ποιόν; Τα ΕΛΤΑ τι κάνουν; Πείθουν τους Έλληνες ότι δεν είναι Μακεδονία; Δεν το ξέρουμε; Οι ξένοι πρέπει να τομάθουν. Αλλά πως; Κάποτε στο τελωνείο έσκιζαν και το αυτοκόλλητο ΜΚ από τα χιλιάδες ΙΧ που έρχονται από Σκόποια για τουρισμό στη βόρεια Ελλάδα. Τώρα το σταμάτησαν και αυτό.

     • l
      l' ami du peuple @ Νικόλας 08/01/2010 15:09:06

      ψευτες ειναι Νικολα, τα ΕΛΤΑ κοροιδευουν τους Γραικολανδιους. αυτο που ανγνωριζουμε λεγεται "FYR" Macedonia., "ΠΓΔ" της Μακεδονιας., απλα απο λεβεντια εχουμε οση και η στρουθοκαμηλος

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Νικόλας 07/01/2010 17:34:38

     μα δεν είναι δικοί μου οι χάρτες... είναι από τις πηγές που ανέφερα (κούνησα λίγο την ημερομηνία...) :-(

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 07/01/2010 17:56:16

      δε φτιαχνουμε εναν ΑΝΤΙ-ΧΑΡΤΗ ?????

      ΠΠ

 11. Orestios avatar
  Orestios 06/01/2010 16:44:37

  Αρχαίε, πιο γρήγορα θα γίνουν τα πράγματα. Σύντομα δηλαδή. Ενώ θα βλέπουμε την παράσταση "πράσινη ανάπτυξη" να παίζεται με πληθώρα ηθοποιών κι ενώ θα μας λένε πόσα βήματα κάνουμε μπροστά, κατά έναν περίεργο τρόπο θα πηγαίνουμε προς τα πίσω. Όντες τρυφηλοί και πλήρως απονευρωμένοι θα απεμπολήσουμε ότι μπορεί να είναι εστία αφύπνισης με την πρόφαση πως είναι οικονομικά συμφέρον και προωθεί την ασφάλεια και την ειρήνη. Δεν είδες πόσο κάματο ρίχνει το GAP για να μας πείσει πως μόνο με την κατάργηση των συνόρων τα Βαλκάνια θα προοδεύσουν? Πότε υπήρξε τέτοια μειοδοσία? Το GAP ετοιμάζεται να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία ενώ μας παίζει το μελόδράμα "κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία από το έλλειμα"? Η πλήρης διαστροφή δηλαδή.

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Orestios 06/01/2010 19:16:44

   Που την είδες την «κατάργηση των συνόρων» αγαπητέ; Στον ύπνο σου μαζί με τα υπόλοιπα;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επίκουρος 06/01/2010 19:17:38

    Διάβασε τον λόγο του ΓΑΠ ζωντόβολο.

    • Επίκουρος avatar
     Επίκουρος @ Orestios 06/01/2010 20:18:28

     Για στείλε μου το link εσύ που τη διάβασες.

   • yangoolas avatar
    yangoolas @ Επίκουρος 06/01/2010 19:21:18

    όζεις ζέχεις και ξεχειλίζεις γυφτοτουρκιά και σκόρδο

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ yangoolas 07/01/2010 13:36:34

     Έεεεεεπ! Τι σε πειράζει ρε το σκορδάκι!

     Νομίζω οτι ξεπέρασες τα όρια!

     Φάκτορες τρεχάτε! Το σκόρδο του λαού!

 12. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 06/01/2010 17:09:00

  "Τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από όσοι μπορούν να καταναλώσουν"

  Φράση του Τσώρτσιλ προ αρκετών δεκαετίων-αιώνα σχεδόν-.

  Αυτή λοιπόν την απλή αλλά ουσιαστική διαπίστωση από έναν μεγάλο πολιτικό, δεν την έχουν καταναοήσει οι "Τρυγώνες" οι "Σαχλέχ" και φυσικά όσοι τους τοποθέτησαν εκεί.

  Δεν είναι μόνο θέμα προδοσίας και ενσυνείδητης προσπάθειας αποδόμησης του Ελληνισμού, γιατί αυτό απαιτεί νοημοσύνη και πνεύμα έστω και αισχρής ποιότητας.

  Σκεφτείτε ποιός είναι Πρωθυπουργός και ποιοί είναι υπουργοί τη σήμερον εποχή.

  Θα τους εμπιστευόσαστε να διαχειρισούν την επιχειρησή σας, το σπίτι σας?

  Θα τους εμπιστευόσαστε ώστε να τους δανείσετε χρήματα?

  Θα τους εμπιστευόσαστε ώστε να αναθρέψουν ή να διδάξουν τα παιδιά σας?

  Μάλλον όχι....

  Δεν είναι ιδιαίτερα νοήμονες οι άνθρωποι. Τα βιογραφικά τους τα έφτιαξαν με τα λεφτά του μπαμπά (Δηλάδή τα δικά μας εμμέσως πλην σαφώς...) και με σπρώξιμο από Πρεσβείες, ΜΚΟ, μεγαλοσχήμονες φίλους, διεθνή κέντρα αποφάσεων κτλ.

  Όπως λέει και ο λαός "Οι φελλοί επιπλέουν".

  Οπότε ναι! Τα πραγματα για το 2020 ή 2030 είναι δύσκολα, όχι γιατί μας κυβερνούν προδότες (υπάρχουν αρκετοί βεβαίως...), αλλά προπαντώς γιατί μας κυβερνούν ηλίθιοι και μαλθακές προσωπικότητες, λιγούρηδες που φαντασιώνονται μεγαλεία και είναι πρόθυμοι για οτιδήποτε αρκεί να πάρουν μερικές ευχαριστίες από τα πραγματικά αφεντικά.


  Μαυρίστε τους βουτυρομπεμπέδες και τους ηλίθιους. Εάν σας λένε για πράσινη ανάπτυξη και "Δανίες του Νότου", προσφερετέ τους αγνό βιλογικό πρόβειο από τις οργανικές ποικιλίες της Ελληνικής υπαίθρου.


  Μην τους φοβάστε!

  Από εμάς πληρώνονται και είναι με ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρωπάκια γιαυτό και κυκλοφορούν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες μέσα στην πόλη, γιατί φοβούνται και τη σκιά τους (πάντα με συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών).


  Εάν οι Έλληνες κρατούντες καταλάβουν ότι "δεν τους παίρνει άλλο", η κατάσταση μπορεί να αλλάξει άρδην.
  Υ.Γ Και οι φωτιές στο υπόλοιπο Αττικής στο τέλος Αυγούστου το 2009....στην πράσινη ανάπτυξη εντάσσονται ή στο 2030?

  Ερώτηση κρίσεως

  • Orestios avatar
   Orestios @ Dubai Expatriate 06/01/2010 17:27:09

   Το κλείσιμο στα Τέμπη, που κόβει την Ελλάδα στα δύο, είναι πράσινη ανάπτυξη Dubai?

 13. salmonellas avatar
  salmonellas 06/01/2010 17:11:35

  Min anisixeite adikws. Kaneis den asxleitai toso poly mazi mas.Aplws emeis ta skatwnoume kai met psaxnoume gia allous na ta fortwsoume.

 14. ataktos avatar
  ataktos 06/01/2010 18:09:14

  http://www.energia.gr/article.asp?art_id=33505

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 06/01/2010 18:29:47

  Απολαυση, και η παραθεση Αρχαιε (σαν να την εγραψα εγω) και τα σχολια.
  Απολαυση σας λεω. Καπως ετεροχρονισμενα βεβαιως (ευλογω τα γενια μου φυσικα, φυσικα).
  Τα ελεγα, δεν τα ελεγα πριν ενα χρονο;

 16. Greco avatar
  Greco 06/01/2010 18:30:15

  μια παρατηρηση:για τις ηττες κ τις καταστροφες που παθαμε κατα το παρελθον ,επειδη ειδα οτι το συζητησαν καποιοι παραπανω,κατεμε φταιει το αιωνιο ελατωμμα της ρατσας μας:διχονοια (κ οχι τοσο ο εθνικισμος,ο μιλιταρισμος ή ο διεθνισμος ή ο ρομαντικος σοσιαλισμος που κατα περιοδους κυριαρχησε στη πολιτικη ζωη του τοπου).Απλα οταν πιανει η διχονοια στον ελληνα δε βλεπει τιποτα μπροστα του,γινεται ταυρος σε υαλοπωλειο και νομιζει οποιον εχει αλλη αποψη απτη δικη του ανοητο κ de facto λαθος--κ αυτο ισχυει για τους εκπροσωπους ολων των πολιτικων φασματων ,απο ακρα αριστερα εως δεξια

  τωρα για τα βαλκανια κ το μελλον τους.θετω προς συζητηση το περιφημο οραμα του γαπ (μαλλον του λευκου οικου κατα την αποψη μου) για την ενταξη των δυτικων βαλκανιων στην ενωση ως το 2014.Δεν εχω καταλαβει αν εννοει και το κοσοβο,το οποιο πραγματι ειναι πονοκεφαλος και βομβα στα βαλκανια

  κ ας μη ξεχναμε κ τη β,ηπειρο στην αλβανια που γεωστρατηγικα για τα ελληνικα συμφεροντα ειναι ενα απτα κρισιμοτερα εθνικα ζητηματα ,κ απτα περισσοτερο υποτιμημενα κατα τη γνωμη μου( σαντιθεση με την αυτιστικα σκληροπυρηνικη πολιτικη που χαμε τοσα χρονια κατα της fyrom)

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 06/01/2010 18:33:34

  Και παλι να τα ειπα εγω: "Όσο για το ΓΑΠ που φωτογραφίζεις αυτός δεν είναι Έλληνας. Έχει γεννηθεί από ξένη μητέρα και μεγάλωσε εκτός Ελλάδας. Δεν γνωρίζει τις κοινωνικές δομές της Ελληνικής κοινωνίας και ως άπατρις, χωρίς εθνική συνείδηση, δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα αλλά ούτε μπορεί να την κυβερνήσει".

  Ετσι και χειροτερα ειναι Ανωνυμε. Σιγα μην νοιαζονται οι νεοταξικοι γκαουλαϊτερ για την...Λημνο ή την... Κοζανη. Γι' αυτους η Ελλαδα ειναι χωρος, οχι χωρα.

 18. Νικόλας avatar
  Νικόλας 06/01/2010 18:45:43

  Ξέρεις υπάρχουν άτομα που έχουν γεννηθεί σε ξένη χώρα από ξένη μητέρα αλλά είχαν και Έλληνες προγόνους και έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Νικόλας 06/01/2010 19:51:06

   Δεν είναι όλοι το ίδιο. Είναι θέμα ανατροφής, επιλογών, προτεραιοτήτων.

 19. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/01/2010 19:16:28

  θα πω εγώ τι βλέπω, απλοϊκά στους χάρτες, και γιατί ανησυχώ με το νομοσχέδιο του ΓΑΠ. Και δεν θα αναφερθώ ούτε σε καθαρόαιμους ούτε σε ημίαιμους, ούτε σε DNA.

  Μέχρι το 1821 είμαστε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τα Βαλκάνια είναι συνοθύλευμα λαών όπως εύγλωτα έγραψε η Πηνελόπη Δέλτα στα Μυστικά. Μέχρι το 1945, η Ελλάδα μεγάλωσε γεωγραφικά, αλλά η διασπορά του Ελληνισμού συρρικνώθηκε, σταδιακά σε μερικά μέρη, βίαια στην Τουρκία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι πείραξαν και έβλαψαν Βούλγαρους και συναφείς, και, φυσικά Τούρκους. Στους δύο Παγκόσμιους, με άφθονο αίμα, είμαστε με τους νικητές.

  Και στους δύο Παγκόσμιους, η Δυτική Μακεδονία, η Θράκη και η Ηπειρος βρέθηκαν στην Μεγάλη Βουλγαρία και την Μεγάλη Αλβανία, αντίστοιχα. Δύο φορές τα τελευταία 100 χρόνια! Πολλές φορές τα τελευταία 100 χρόνια Έλληνες διώχθηκαν με βία από την Τουρκία. 50 χρόνια τώρα η Τουρκία με δυτική βοήθεια ροκανίζει την Κύπρο, και κουνιέται για το Αιγαίο. Δύναμή μας οι Έλληνες μετανάστες (πρόσφυγες) στον Εβρο και την Μακεδονία και οι Έλληνες στα νησιά μας. Αδυναμία μας η ύπαρξη μειονότητας την Θράκη. Δύναμή μας έπίσης η άμυνά μας. Αδυναμία μας τα οικονομικά μας χάλια, και η διαφθορα στους πολιτικούς μας.

  Το πρόβλημα με το νομοσχέδιο είναι ότι θα δημιουργήσει (ή μπορεί να δημιουργήσει) δύο επικίνδυνες νέες αδυναμίες. Μπλόκ μουσουλμάνων και μπλοκ αλβανών. Μην αρπάζεστε φίλοι και προβοκάτορες από το "φυλετικό" ή το "θρησκευτικό", καταλαβαινόμαστε. Εδώ κύριε ΓΑΠ, δεν έχει FBI να παρακολουθεί και να μπουζουριάζει πονηρούς. Αντίθετα, εδώ έχει Τουρκία που αφορμή ψάχνει να υπερασπίσει μειονότητες που "καταπιέζονται".

  Η όποια χαλάρωση στα σύνορα ή στην επαγρύπνιση, με πρόσχημα την πράσινη διεθνοποίηση που κάποτε ήταν το σχέδιο της ναζιστικής γερμανίας, στον προτελευταίο χάρτη, έχει υπαρκτές πιθανότητες να οδηγήσει, για τρίτη φορά, στον τελευταίο χάρτη που ήταν το 43 και το 16. Κι αν ο ΓΑΠ δεν τα βλέπει αυτά, θα ήλπιζα ο Πάγκαλος, ο Παμπούκης, ο Χρυσοχοϊδης, ο Βενιζέλος να τα βλέπουν. Νιάου νιάου στα κεραμίδια.

  Πάρτε το πίσω το νομοσχέδιο, αισθάνομαι οτι μια μέρα θα απειλεί την εδαφική ακεραιότητα. Εκτός αν αποφασίσουμε να συρρικνωθούμε κάτω από τον Όλυμπο, όπως το 1885.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ archaeopteryx 07/01/2010 09:27:12

   @Archaeopteryx με την άδειά σου θα πάρω αυτό το συμπληρωματικό σχόλιό σου και θα το αναρτήσω.

 20. μαρικα avatar
  μαρικα 06/01/2010 19:23:40

  το ΠΑΣΟΚ γυρισε την Ελλαδα παλι στην ρουφιανια.Εχει βαλει τετραψηφιο αριθμο να καταγγελει οποιος θελει αυτους που δεν τους δεινουν αποδιξεις.
  Πω πω,ετσι θα γλυτωσουν την Ελλαδα;Ρεζιλι των σκυλιων γειναμαι.Σημερα
  οΓΑΠ ηταν στην μυτηληνη για τα θεοφανεια.Οι Τουρκοι πετουσαν σχεδον απο πανω του ,εκεινος τι εκανε; Τους εστειλε μυνηματα που τα εχουμε μαθει
  απ εξω.Αλλα ομως σε ενα πραγμα εχει δικιο.Οτι το 2010 θα κανει την Ελλαδα αγνωρηστη.Δηλαδη με λιγα λογια οταν ερχωμαστε εμεις οι ομογενεις θα ψαχνουμε να βρουμε αυτα που ξεραμε.Καληνυχτα μας

  • ΜΗΤΣΟΣ avatar
   ΜΗΤΣΟΣ @ μαρικα 06/01/2010 20:50:17

   Το ΓΑΠ είναι το μόνο που δεν ανησυχεί για τις υπερπτήσεις.Πιστεύει οτι έτσι οι δυο λαοί έρχονται πιο κοντά.
   Αφού θα μετονομάσουν τις εμπλοκές σε "ερωτκό κάλεσμα"!

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ μαρικα 07/01/2010 13:54:25

   Μαρικάκι, αν αυτό λέγεται ρουφιανιά, το να μην δίνεις αποδείξεις ξέρεις πως λέγεται?

 21. μαρικα avatar
  μαρικα 06/01/2010 19:33:30

  Νικολας@ αυτο ειναι αληθεια ,δηλαδη οπως τα εγγονια μου,αλλο ειναι αυτο και αλλο οι λαθρομεταναστες,πρεπει επιτελους η Ελλαδα να βρη τον βηματισμο τις και να αποκτησει αυτο που τις αξιζει,γιατι εχουμε την ποιο ωραια και γλυκια πατριδα του κοσμου.Εμεις οι Ελληνες πρεπει να ειμαστε αγαπημενοι
  μονο ετσι δεν θα μπορεσουν να μας πειραξουν

 22. fitsulas avatar
  fitsulas 06/01/2010 21:07:52

  Τα σύνορα έχουν καταργηθεί για τους ανθρώπους, μένει να καταργηθούν και για τους φυσικούς πόρους. Την Ελλάδα θα την ξεπουλήσουμε όχι γιατί αλλιώς θα γίνει πόλεμος. Στην ουσία δεν απειλούμαστε ούτε από την Τουρκία. Η αεροναυτική απόβαση σε οργανωμένη άμυνα είναι στρατηγικό ανέκδοτο. Θα την ξεπουλήσουμε γιατί έτσι... Για την ασφάλεια της Ευρώπης είχε πει η μαντάμ Σουρουχλεμέ (ή γιατί της αρέσει το ιμάμ, δεν θυμάμαι ακριβώς, έτσι κι αλλιώς την ίδια σουρεαλιστική λογική έχουν και οι δύο αιτιάσεις)...

 23. o aristos avatar
  o aristos 06/01/2010 22:39:34

  Μαθήματα Ιστορίας

  Ακολουθεί απόσπασμα από την:
  "ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (4 Ιανουαρίου)"

  Το μήνυμά μας, το μήνυμα της Ελλάδας, είναι απλό αλλά σημαντικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας. Πρέπει να την αγαπούμε πάντα, αλλά να μην την αφήνουμε να μας αιχμαλωτίζει......

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_5791.html

 24. la poderosa II avatar
  la poderosa II 06/01/2010 22:44:12

  Σας παραθετω ενα προφητικο κειμενο του Μιχαλη Ραπτη απ' το '94. Προφητικος! Για την Σερβια επεσε μεσα. Απ'οτι φαινεται ηρθε κι η δικιαμας σειρα.
  "Νομίζω ότι πράγματι είναι σωστό ότι η Ελλάδα σήμερα απειλείται. Ότι υπάρχει ένας κίνδυνος. Ότι υπάρχει ένα σχέδιο αναδόμησης των Βαλκανίων, στο οποίο κυριαρχικό ρόλο θα παίξει η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Τουρκία, χρησιμοποιώντας τις μουσουλμανικές μειονότητες από τη Βουλγαρία, τη Θράκη, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βοσνία.

  Όπου η Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά απομονωμένη και δεν έχει ως σύμμαχο -από άποψη γεωπολιτική- παρά τους Σέρβους.
  Οι οποίοι Σέρβοι σε μια ορισμένη στιγμή είναι δυνατόν και αυτοί να υποταχθούν στην pax americana. Αντιστέκονται για την ώρα και η αντίστασή τους είναι θετική και εκμεταλλεύσιμη και από τη μεριά τη δική μας, αλλά όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι και η Σερβία και η Ελλάδα τελικά με υποχωρήσεις δεν θα ενταχθούν σε μια pax americana κυριαρχούσα σ' ολόκληρα τα Βαλκάνια."

 25. Le canard avatar
  Le canard 06/01/2010 23:01:28

  la poderosa II, πάλι καλά που δεν ζούσε ο Πάμπλο στις αλλαγές της τελευταίας δεκαετίας, γιατί οι εκσυγχρονιστές θα τον κατηγορούσαν ως εθνικισταρά

 26. isnogood avatar
  isnogood 07/01/2010 00:16:49

  Αντί να κοιτάξουν οι πολιτικοί μας νας φέρουν ΠΙΣΩ στην πατρίδα τους ΕΛΛΗΝΕΣ μετανάστε δεύτερης και τρίτης γενιάς, δίνοντας κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων κτλ...φέρνουν αλλοεθνείς και αλλόθρησκους...
  Το νεό ΓΟΥΔΙ έρχεται με φόρα!

 27. remali avatar
  remali 07/01/2010 00:19:45

  το νομοσχεδιο θα παρθει πισω αν η Νεα Δημοκρατια αποκτησει αντανακλαστικα συγκρουσης τυπου Συριζα κατεβαζοντας 1.5 εκ. κοσμο στο δρομο

 28. nobody avatar
  nobody 07/01/2010 00:20:07

  Να κερασω μια Lacta;

  οτι εχει αξια, εχει ηδη προσημειω8ει, οι κινητηρες 'σκασανε' και το hard landing ειναι πραγματικοτητα...ελπιζω να κα8εσαι κοντα σε εξοδο κινδυνου

  Που ησουν φιλτατε οταν αποσα8ρωνοταν η προστι8εμενη αξια της χωρας;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ nobody 07/01/2010 09:37:22

   @νnobody

   εδώ ήμουν, δεν ήμουν ποτέ κυβερνητικός ή κρατικός, ο καθείς και τα όπλα του που λέει ο ποιητής. Μάζευα έξοδα, προωθούσα επενδύσεις, κυνηγούσα εξαγωγές, τέτοια απλοϊκά πράγματα...

   Συμφωνώ με την διαπίστωσή σου, και δεν προκειται μόνο για το τομάρι μου... πρόκειται για το παραμύθι που τραγούδησαν οι ποιητές μας, που προφανώς ξεχάστηκε.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ nobody 07/01/2010 13:52:53

   Να δώσω μια άλλη παράμετρο σε αυτό, φίλε nobody?
   Δεν ξέρω αν έχεις ιδέα, μάθε όμως πως οι μουσουλμάνοι "Έλληνες" (υπάρχει λόγος για τα εισαγωγικά) όλα τα λεφτά τους πάνε και τα ακουμπάνε στην Κωνσταντινούπολη. ΟΛΑ τα ψώνια τους, ακόμη και τα καθημερινά, ακόμη και το κούρεμά τους, παίρνουν το λεωφορείο της METRO και πετάγονται. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, όπως και το τι θα σημαίνει όταν δεκαπλασιαστεί ο αριθμός τους δια του νέου νομοσχεδίου, φαντάζομαι...

   Πήραμε ο καθένας από ένα πληκτρολόγιο και αραδιάζουμε κατεβατά χωρίς ίχνος υποψίας του τι συμβαίνει έξω απ'την πόρτα μας, έτσι?

   • nobody avatar
    nobody @ (Α)θανάσης 07/01/2010 20:20:54

    'Πήραμε ο καθένας από ένα πληκτρολόγιο και αραδιάζουμε κατεβατά χωρίς ίχνος υποψίας του τι συμβαίνει έξω απ’την πόρτα μας, έτσι?'

    ...Μαγος εισαι;

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ nobody 07/01/2010 20:23:12

     λες κουτουρού λέξεις; ή έχει κάτι να πεις;

     • nobody avatar
      nobody @ archaeopteryx 08/01/2010 00:03:05

      Μα τι να απαντησω...μιλαω στο μακρο με φερνει πισω στο μικρο

      Αλλωστε με γραμμικες αποδοσεις, δεν λυνονται εκ8ετικα προβληματα

 29. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/01/2010 01:03:59

  Καλά εντοπίζει παραπάνω ο ¨Archeopteryx¨το θέμα για τον ρόλο του 4ου Ράιχ στα Βαλκάνια και την νέου τύπου κατοχή στην Ελλάδα.

  Λόγω σταθερής διαχρονικής διαπλοκής με τμήμα της ελληνικής άρχουσας τάξης από την κατοχή μέχρι σήμερα και λόγω της βλακείας της Αριστεράς , η οποία έχει ξεχάσει πως ¨ανδρώθηκε¨ μόνο στην περίοδο που πολέμησε τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό , το θέμα αυτό , η Νέο-αποικιακή πολιτική της Γερμανίας με τις ανισοβαρείς ¨οικονομικές συμβάσεις προμηθειών και κατασκευής έργων¨ και την συστηματική πολιτική δημιουργίας ¨μεταναστευτικών και μειονοτικών αποσχιστικών κινημάτων ¨στα Βαλκάνια και σε όλη την Ευρώπη με στόχο , εκτός των άλλων , και την αναθεώρηση της ¨Συνθήκης του Πότσδαμ¨ ( μια φορά ¨αναθεωρητές¨ με την Συνθήκη των Βερσαλλιών , πάντα αναθεωρητές ) και των συνόρων στην Ευρώπη , παραμένει υποβαθμισμένο , βέβαια και με την βοήθεια της Νέας ελληνικής ¨5ης Φάλαγγας¨ ( στον ¨πνευματικό - επιστημονικό τομέα ) .

  Σε ότι αφορά τις έρευνες για ¨Ουράνιο στο Παγγαίο ¨ θέλω να σας θυμίσω δύο ¨περίεργες ειδήσεις¨ από το παρελθόν : Γύρω στο 1985 - 1988 γράφτηκε ( στο ¨Ποντίκι¨ εάν θυμάμαι καλά ) ότι συνελήφθη στην περιοχή ένας Γερμανοσπουδασμένος Έλληνας γεωλόγος , ο οποίος είχε ¨συνωνυμία¨ με έναν γνωστό συνεργάτη της Χούντας που δρούσε στην Γερμανία , να κάνει παράνομες έρευνες για ανακάλυψη ¨κοιτασμάτων¨ στο Παγγαίο . Την ίδια περίοδο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιες Γερμανικές εταιρείες για ¨επενδύσεις¨ στην περιοχή...

  Επίσης από έναν παλαιό ιστορικό της Αριστεράς είχα ακούσει , και δεν ξέρω πόσο ευσταθεί η πληροφορία του , ότι κατά την διάρκεια του ¨ψυχρού πολέμου¨ η Βουλγαρία είχε σκάψει λαγούμια , υπόγειες στοές που περνούσαν σε αρκετό βάθος μέσα στην Ελλάδα , για να αντλεί Ουράνιο που το προμήθευε για το πυρηνικό πρόγραμμα της Σοβιετικής Ένωσης.

  Σίγουρα η περιοχή έχει κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον. Οι Γερμανοί με τα Γεωλογικά τους ινστιτούτα στην διάρκεια της κατοχής και μεταπολεμικά την έχουν χαρτογραφήσει , όπως και όλη την Ελλάδα , πολύ καλά . Το ίδιο και οι Αμερικάνοι με τους δορυφόρους τους , όπως και οι Έλληνες ¨εθελοντές¨- περιηγητές με τους ανιχνευτές στο χέρι.

  Άποψη μου : Μακριά από τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις ( ! ) , όπως και των πετρελαϊκών κοιτασμάτων , όσο ωφέλιμες οικονομικά να φαντάζουν.

  Δεν θα κερδίζαμε τίποτα από την εμπλοκή σε ¨γεωστρατηγικά συμφέροντα και ανταγωνισμούς ¨ τέτοιας μορφής.

  Η Χούντα ¨τόλμησε¨ να σκεφτεί την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων ( για να κερδίσει από τον τότε οικονομική κρίση του 1973 ) και βρεθήκαμε από τότε μέχρι σήμερα σε διαρκή προπολεμική αντιπαράθεση με την Τουρκία και των πατρόνων της.

  Δυσανάλογα δηλαδή τα συνολικά αποτελέσματα από μια μελλοντική εξόρυξη και εκμετάλλευση σε μια μελέτη ¨κόστους - οφέλους¨.

  Ήδη έχουμε τόσα προβλήματα με την προσπάθεια εκμετάλλευσης του ¨Χρυσού¨ της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών.

  Σε μία χώρα της αρπαχτής και ανεύθυνων πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να φοβάται κανείς και για τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα.

  Προσωπικά ¨περιμένω¨ τον επόμενο σεισμό για να δω το πως θα συμπεριφερθούν οι εγκαταστάσεις και τα ¨συστήματα ασφαλείας¨ του ¨φυσικού αερίου¨ .

  Τρέμω στην ιδέα , επειδή γενικά συμβαίνει να είμαστε ¨οίκος ανοχής¨ των πάντων. Μην ξεχνάμε και το πόσο τιμωρήθηκαν οι Εργολάβοι της ¨Ρικομέξ¨...

  ¨Λυπηρό¨ να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους και να μην έχουμε το δικαίωμα της ¨πολιτικής μας αυτοδιάθεσης¨ από το 1832 μέχρι σήμερα , αλλά αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός.

 30. BananiaGr avatar
  BananiaGr 07/01/2010 01:49:49

  2030: Η Ελλάδα σε μια κατακερματισμένη Βαλκανική γεμάτη φτωχούς και ταλαίπωρους; Εγώ νόμιζα οτι αυτό είναι ένα σενάριο που συμβαίνει τώρα, δεν θα συμβεί σε 20 χρόνια. Είμαστε μία χώρα που κατακλυζόμαστε απο αμέτρητα προβλήματα τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι εντελώς άλυτα, και διαιωνίζονται όπως διαιωνίζονται κυβερνήσεις - μαριονέτες, σε έναν μαριονέτα απελπισμένο, αδιάφορο και τρομαγμένο λαό που ξεγελάει τον εαυτό του κάθε μέρα με βλακείες. Το μέλλον της Ελλάδας διαγράφεται πλέον πιο μελανο απο ποτέ. Πως να προλάβει η κοινωνια τα προβλήματα όταν έχουμε επίσημα πάνω απο 350 δις δημόσιο χρέος, έναν λαό καταχρεωμένο, 2,500,000 εκ κάτω απο τα όρια της φτώχειας, με έντονη αύξηση στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων, με ανθρώπους που έμειναν μετέωροι να χρωστάνε στα 50 τους, και νέους χωρίς ελπίδα για το μέλλον;

  Η Ελλάδα φαλίρισε κύριοι....

  Υπάρχει έστω και ένας απο εσάς που να πιστεύει οτι η κατάσταση θα βελτιωθεί;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ BananiaGr 07/01/2010 09:25:50

   Έχεις δίκιο.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ BananiaGr 07/01/2010 09:31:27

   Εγώ το πιστεύω ότι θα βελτιωθεί.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ BananiaGr 07/01/2010 09:58:44

   Αυτή η "έντονη αύξηση στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων", μήπως οφείλεται στα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν αρχίσει να προκαλούνται από το γεγονός ότι ο "τρομαγμένος λαός" δεν θα μπορεί πια να υπερκαταναλώνει όσο αλόγιστα υπερκατανάλωνε μέχρι τώρα; Αν ρίξεις μια ματιά στην "ποιότητα" των υπερπολυτελών ενθέτων περιοδικών που υπάρχουν σε κάποιες εφημερίδες "κύρους", θα διαπιστώσεις ότι διαβάζεις ρεπορτάζ καταναλωτισμού και όχι περιοδικό με ενδιαφέρουσα θεματολογία. Βάλε και τις χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις, και να τη η επιβεβαίωση ότι αυτό που ενδιαφέρει το μέσο Έλληνα αναγνώστη είναι το πώς θα καταναλώσει όλο και περισσότερο. Ε, είναι λοιπόν να μην το ρίξει στα ψυχοφάρμακα όταν του μειώνουν βίαια την εξάρτηση;

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ Αυριανιστής 07/01/2010 10:06:10

    Το κενό του ζητάει να καλύψει με τον καταναλωτισμό. Φυσική συνέπεια δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς αξίες. Τα ψυχοφάρμακα οφείλονται στο τεράστιο άγχος του σημερινού ανθρώπου, στην αδυναμία του να συμβιβαστεί με την αποτυχία, στην πίεση της επαγγελματικής ανόδου, στην ψυχική πίεση της επιτυχίας στον ερωτικό τομέα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αισθήματα μειονεξίας στην εξωτερικά εμφάνιση) κλπ. Τα ψυχοφάρμακα είναι τελικά η εύκολη λύση σε όλα αυτά. Αντί να απλοποιήσεις τη ζωή σου, για να θεραπεύσεις τα τραύματα άγχους που σου προκαλούν τα παραπάνω, προτιμάς τα δεκανίκια των ψυχοφαρμάκων. Δεν είναι όμως λύση σε καμία περίπτωση. Η λύση είναι η ουσιαστική μείωση του άγχους.

   • BananiaGr avatar
    BananiaGr @ Αυριανιστής 08/01/2010 08:28:56

    Αυριανιστή σωστές οι επισημάνσεις σου και δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό της μέσης νεοελληνικής κοινωνίας, αλλά αυτό που επισημαίνεις ορθώς, είναι η συμπτωματολογία. Οι βαθύτερες αιτίες όπως που γεννάνε και αυτές τις συμπεριφορές, είναι αυτό που επισημαίνει ο Blimblomblim. Και όπως γνωρίζω πολλούς που ζουν έτσι όπως λες, γνωρίζω και αυτούς -και είμαστε πολύ- που τραβάμε άγρια ζόρια χωρίς να είμαστε καν υπερκαταναλωτικοί, χωρίς να είμαστε τίποτα απο όλα αυτά. Και καιγόμαστε για το γεγονός οτι η Ελλάδα -κατά την ταπεινή μου άποψη- έχει μπει σε μη αναστρέψιμη τροχιά, και όσοι νιώθουμε δυσφορία γι αυτή την κατάσταση, λίγα μπορούμε να κάνουμε γιατί είμαστε αιχμάλωτοι μιας σάπιας πλειοψηφίας, μιας σάπιας και κατακερματισμένης κοινωνίας.

    • BananiaGr avatar
     BananiaGr @ BananiaGr 08/01/2010 08:29:36

     *είμαστε πολλοί

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Αυριανιστής 08/01/2010 18:39:01

    Η ασύλληπτη για τα δημογραφικά μας δεδομένα υπερκατανάλωση φαρμάκων είναι η απόδειξη της αποσάρθρωσης της κοινωνίας μας που έφεραν εις πέρας οι κομπλεξικοί σφουγκοκωλάριοι της μεταπολίτευσης και την λουστήκανε οι περήφανοι φτωχοί Έλληνες, και δυστυχώς γι΄ αυτά τα βουλημικά εμμέσματα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τους εξαφανίσουν γιατί έχουν την αρχοντιά του κώδικα αξιών τους! (που αποδεικνύεται γερός αντίπαλος για όσους η ζωή είναι πόλεμος...)

    • BananiaGr avatar
     BananiaGr @ Β.Κ.Σ. 08/01/2010 19:33:47

     Πολύ γερός αντίπαλος όντως. Ειδικά όταν τα υπαλληλάκια τους κάνουν ότι μπορούν για να σου σπάσουν τον τσαμπουκά.

     http://wp.me/pLjud-21

     Δεν κάνω διαφήμιση αυτή την στιγμή. Τα γεγονότα στην πράξη επισημαίνω...

     • Β.Κ.Σ. avatar
      Β.Κ.Σ. @ BananiaGr 08/01/2010 20:21:17

      πάντως ο συνδυασμός γυναίκα με άβαφτα μαλλιά και λαντοζ είναι ασύμβατος με την πραγματικότητα... :)

     • BananiaGr avatar
      BananiaGr @ Β.Κ.Σ. 09/01/2010 11:29:06

      Στην Ελλάδα ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει αγαπητέ, συνδυάζοντας ακόμα και τα ασύμβατα με την πραγματικότητα.

      Την καλημέρα μου. :)

 31. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/01/2010 01:50:47

  Όχι δεν φωτογραφίζει τον ΓΑΠ , αλλά μάλλον τον Παπαντωνίου.

  • FRESCO avatar
   FRESCO @ ΝΤΑΝΤΟΝ 08/01/2010 10:28:49

   Ακριβώς.

 32. Hellenic avatar
  Hellenic 07/01/2010 09:26:24

  Ας υποθεσουμε οτι "καποιοι" επεξεργαζονται σχεδια για την ευρυτερη Βαλκανικη και την Τουρκια, οπως εγινε και πριν τον 1917 και την επικρατηση των Μπολσεβικων στη Ρωσια με συνεπεια την αναβολη των σχεδιων αυτων. Αυτο δεν σημαινει οτι η Ελλαδα θα χασει. Εαν παιξει σωστα,ισως και να κερδισει. Η ηττοπαθεια ειναι και αυτη ενα πολεμικο οπλο. Εαν δεν πιστευεις στις δυναμεις και τις ικανοτητες σου τοτε εχεις χασει πριν καν αρχισει το παιχνιδι.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Hellenic 07/01/2010 09:43:40

   αλλιώς την θυμάμαι την ιστορία του 17... Η επικράτηση των μπολσεβίκων (μπορεί και με γερμανική βοήθεια) απέτρεψε τότε την καθολική ήττα της Γερμανίας, όπως έγινε τελικά το 45. Με τους μπολσεβίκους στην ΕΣΣΔ, η περιφέρεια γύρω γύρω στο Παραπέτασμα απέκτησε κάποια στρατηγική αξία. Τα κέντρα βάρους έχουν αλλάξει, και το τέως Παραπέτασμα ξαναεντάσσεται οικονομικά στην Γερμανία. Το ερώτημα είναι ποιά είναι η σχέση Γερμανίας, Αμερικής και Ρωσίας. Το Μεγάλο Παιχνίδι συνεχίζει να παίζεται.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Hellenic 07/01/2010 10:50:22

   και έχεις απόλυτο δίκιο hellenic. Η ηττοπάθεια είναι μέγιστο πολεμικό όπλο.

 33. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/01/2010 09:37:46

  καλημέρα αλλενάκι

 34. popolaros avatar
  popolaros 07/01/2010 10:04:46

  Ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος» γεννήθηκε από τη σύμπραξη μιας ομάδας υπαξιωματικών υπό τον ταγματάρχη Γεώργιο Καραϊσκάκη (εγγονό του στρατηγού της Ρούμελης) και μιας ομάδας κατώτερων αξιωματικών υπό τους Θεόδωρο Πάγκαλο και Παύλο Ζυμβρακάκη. Η ομάδα των υπαξιωματικών ιδρύθηκε πρώτη (συμμετείχαν σε αυτήν μεταξύ άλλων και οι Νικόλαος Πλαστήρας και Γεώργιος Κονδύλης) και είχε ως αιχμή επαγγελματικά αιτήματα. Η ομάδα των «λοχαγών» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1908 με έναν πυρήνα περί τους υπολοχαγούς Θεόδωρο Πάγκαλο και Χρήστο Χατζημιχάλη. Αυτοί, υπέγραψαν το πρώτο πρωτόκολλο του «Στρατιωτικού Συνδέσμου». Ο Σύνδεσμος ήλθε σε επαφή με την ομάδα Καραϊσκάκη, αλλά και με την ομάδα υπό τον ίλαρχο Παύλο Ζυμβρακάκη και έτσι άρχισε η ραγδαία επέκτασή της. Στις 25 Ιουνίου, 181 αξιωματικοί συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του υπολοχαγού Χατζημιχάλη για τη σύνταξη προγραμματικών αρχών. Η διαρροή της είδησης προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Θεοτόκη, ενώ οι κατευναστικές προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία δηλώσεις (σχετικά με το Κρητικό και το Μακεδονικό) της κυβέρνησης Ράλλη προκάλεσαν την οργή του Συνδέσμου.

  Γειά σου βρε Πάγκαλε με τον παππού σου....

 35. Sceptic avatar
  Sceptic 07/01/2010 11:34:12

  Μόλις μου ήρθε μια ιδέα....λέτε η νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών είναι ένας ωραίος τρόπος για να τους ξαποστείλουμε προς την Ευρώπη....λέω εγώ τώρα;.......

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Sceptic 07/01/2010 11:53:13

   Την Ευρώπη τη ρώτησε ο ΓΑΠ αν το δέχεται αυτό??? Μάλλον όχι λέω εγώ, από αλλού εκπορεύονται αυτά.

   • Sceptic avatar
    Sceptic @ αλλενάκι 07/01/2010 12:18:02

    Εάν βγάλουν Ελληνική ταυτότητα άντε μετά να τους βρείς....

 36. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 07/01/2010 12:16:06

  Πρέπει να αντιδράσουμε!
  Ως πρώτο μέλημα όσων ενδιαφέρονται να μην περάσει το νομοσχέδιο-ανοσιούργημα είναι να στείλουμε e-mails κατ'αρχήν στους βουλευτές της περιφερείας μας(και ειδικότερα στους του ΠΑΣΟΚ-άσχετα αν τους ψηφίζουμε ή όχι...έτσι κι αλλιώς τα e-mails μπορούν να είναι και ανώνυμα...) όπου να τους αναφέρουμε τη δυσφορία,αντίθεσή μας για το νομοσχέδιο περί απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες ,με λογικά κι όχι ακραία επιχειρήματα και να τους προειδοποιούμε ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουμε αν δεν ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ το νομοσχέδιο.Στη συνέχεια παρόμοια e-mails στη Ν.Δ με αντίστοιχο περιεχόμενο.
  Κατόπιν κάλεσμα συγκεντρώσεων σε Αθήνα,Θεσ/νίκη στην αρχή και μετά σε ολόκληρη τη χώρα.Σε αυτές πρέπει ΟΛΟΙ-άσχετα με το τι ψηφίζουμε ο καθένας-να είμαστε εκεί για να βροντοφωνάξουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών(αριστερών και δεξιών).
  ΣΗΜΕΡΑ η πατρίδα μας χρειάζεται.Θα είμαστε υπεύθυνοι όλοι όσοι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι-έστω και μικρό- και δεν το κάναμε.Τουλάχιστον να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι κάναμε ό,τι περνούσε απ'το χέρι μας...άσε που μπορεί και να νικήσουμε και ν'αποσυρθεί όπως το άθλιο βιβλίο της Ρεπούση,το σχέδιο Ανάν κλπ.
  Ας μην το βάζουμε εύκολα κάτω συνέλληνες!
  Καλή χρονιά

 37. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/01/2010 13:19:18

  Σε λίγα χρόνια θα ακούμε σαν νέο μας ¨εθνικό ύμνο¨ , αφού πρώτα προλάβουμε να κάψουμε ακόμα λίγες παραπάνω ελληνικές σημαίες για να συναντήσουμε την ¨Ευρώπη των Περιφερειών ¨ , τον ¨ Ύμνο της Χαράς¨ του Μπετόβεν :

  ¨...FREUDE SCHOENER GOETTERFUNKEN TOCHTER AUS “SIEMENS “ -WIR BEGRUESSEN EUCH - WIR BETRETEN -Zypern, Malta, Slovenien, die Slovakei, Tschechien, Ungarn, Estland...¨

  Καλά εντοπίζει παραπάνω ο ¨Archeopteryx¨το θέμα για τον ρόλο του 4ου Ράιχ στα Βαλκάνια και την νέου τύπου κατοχή στην Ελλάδα.

  Λόγω σταθερής διαχρονικής διαπλοκής με τμήμα της ελληνικής άρχουσας τάξης από την κατοχή μέχρι σήμερα και λόγω της βλακείας της Αριστεράς , η οποία έχει ξεχάσει πως ¨ανδρώθηκε¨ μόνο στην περίοδο που πολέμησε τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό .

  Μέχρι το 1970 για την Αριστερά ( ΕΔΑ – ΚΚΕ ) η Δυτική Γερμανία ήταν μια ¨Ρεβανσιστική – Αναθεωρητική – Νεοφασιστική Χώρα ¨ με τους πρώην Χιτλερικούς στον στρατό και τον κρατικό της μηχανισμό ¨.

  Αν διαβάσει κανείς το τι έγραφε η ¨Αυγή¨ μέχρι την 21η Απριλίου 1967 για την Γερμανία ¨θα του πέσουν τα μαλλιά¨.

  Από το 1970 που εγκαινιάσθηκε η ¨Ostpolitik¨ της Σοσιαλδημοκρατίας και αναβίωσε το ¨πνεύμα των Συμφωνιών Ραπάλο , από την στιγμή που η Σοβιετική Ένωση επανεκτίμησε και ίδια το γεωπολιτικό θεώρημα της ¨Ευρω-Ασίας¨ με σκοπό να απομονώσει τις ΗΠΑ και τον ανερχόμενο ¨κίτρινο κίνδυνο¨ της Κίνας ,¨έλαβε το μήνυμα¨ και η δική μας Αριστερά , η Γερμανία , ως εκ μαγείας , μεταλλάχθηκε σε ¨δημοκρατική χώρα¨ που πολεμά για την ¨ανεξαρτησία¨ μιας ¨Ενωμένης Ευρώπης¨.

  Βέβαια η ¨Ostpolitik¨ ( επιστροφή ¨στας Ανατολάς¨ με άλλα μέσα) δεν ήταν μόνο Γερμανικό σχέδιο , αλλά και Αμερικάνικο ( παρά τις δήθεν ¨γκρίνιες τους¨ ) και σαν αποτέλεσμα αυτής , αλλά και της πολιτικής επίθεσης των ¨ανθρωπίνων δικαιωμάτων¨ , με τις Συμφωνίες του Ελσίνκι , η ¨Σοβιετική¨ Ένωση δεν υπάρχει πια… Υπάρχει όμως ένα δυνατό 4ο Ράιχ και η αλλαγή των συνόρων της Ευρώπης ( Γιουγκοσλαβία και έπονται … ).

  Και σε λίγα χρόνια θα αποζημιωθούν , ίσως και να επιστρέψουν , τα ¨θύματα του πολέμου – του πολέμου γενικά ¨ , οι Γερμανοί ομογενείς – συνεργάτες των Ναζί που εκδιώχθηκαν από τα ¨πάτρια εδάφη της Ανατολής¨ , όπως και οι δικοί μας ¨Τσάμηδες και Σλαβομακεδόνες¨ που έπεσαν θύματα του ¨συμμαχικού μιλαταρισμού ¨ .


  Δεν είναι μόνο η διαρκής διαχρονική παρέμβαση στο Νομικό μας σύστημα ( με την αλλαγή κατάργηση κάθε προοδευτικού στοιχείου από το ¨ελληνικό εθιμικό και κοινοτικό δίκαιο¨ ) , βλέπε σχετικές εργασίες του αείμνηστου καθηγητή Ν. Πανταζόπουλου , από την εποχή του G.L. von Maurer ( μέλος της Αντιβασιλείας στην περίοδο Γερμανικής- Βαυαροκρατίας -Ξενοκρατίας στην Ελλάδα ) μέχρι σήμερα με τους ¨Συνταγματολόγους¨ , όπως Κ. Τσάτσο κ. α. , αλλά κυρίως η μεταπολεμική - Νέο-αποικιακή πολιτική του ¨Δημοκρατικού 4ου Ράιχ ¨ , με τις ανισοβαρείς ¨οικονομικές συμβάσεις προμηθειών και κατασκευής έργων¨ και την συστηματική πολιτική δημιουργίας ¨μεταναστευτικών και μειονοτικών αποσχιστικών κινημάτων ¨στα Βαλκάνια και σε όλη την Ευρώπη , με στόχο , εκτός των άλλων , και την αναθεώρηση της ¨Συνθήκης του Πότσδαμ¨ ( μια φορά ¨αναθεωρητές¨ οι Γερμανοί με την Συνθήκη των Βερσαλλιών , πάντα αναθεωρητές ) και των συνόρων στην Ευρώπη.

  Μπροστά σε αυτό το ¨ όραμα ¨ το πρόβλημα Γερμανία παραμένει στο απυρόβλητο , βέβαια και με την βοήθεια της Νέας ελληνικής ¨5ης Φάλαγγας¨ ( στον ¨πνευματικό – επιστημονικό και επιχειρηματικό - εμπορικό τομέα ).

  Κάποτε ακούγαμε στα ονόματα ¨Γκέρτσος¨ - ¨Βουλπιώτης¨ . Τώρα ακούμε στα ονόματα Λαϊνόπουλος , Λάτσης , Χριστοφοράκος και άλλα πολλά.

  Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει την λίστα μελών του Γερμανοελληνικού και Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελετηρίου , όπως και την λίστα επισκεπτών της ετήσιας ¨χοροεσπερίδας¨ του συλλόγου αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών ( που επιχορηγούσε και ο κ. Χριστοφοράκος ) , τον χορό των ¨παιδιών του Κάρλ Ντέρπφελντ ¨ ("Ball der Doerpfeldianer" ) όπως οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται . Θα καταλάβει πολλά για το κάτω από πια ¨καυδιανά δίκρανα ¨ περνά ο ηττημένος ελληνικός λαός εδώ και δεκαετίες.

  Σε ότι αφορά τις έρευνες για ¨Ουράνιο στο Παγγαίο ¨( παρέμβαση ¨ stergios ¨ ) θέλω να σας θυμίσω δύο ¨περίεργες ειδήσεις¨ από το παρελθόν :

  Γύρω στο 1985 – 1988 γράφτηκε ( στο ¨Ποντίκι¨ εάν θυμάμαι καλά ) ότι συνελήφθη στην περιοχή ένας Γερμανοσπουδασμένος Έλληνας γεωλόγος , ο οποίος είχε ¨συνωνυμία¨ με έναν γνωστό συνεργάτη της Χούντας που δρούσε στην Γερμανία , να κάνει παράνομες έρευνες για ανακάλυψη ¨κοιτασμάτων¨ στο Παγγαίο . Την ίδια περίοδο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιες Γερμανικές εταιρείες για ¨επενδύσεις¨ στην περιοχή…

  Επίσης από έναν παλαιό ιστορικό της Αριστεράς είχα ακούσει , και δεν ξέρω πόσο ευσταθεί η πληροφορία του , ότι κατά την διάρκεια του ¨ψυχρού πολέμου¨ η Βουλγαρία είχε σκάψει λαγούμια , υπόγειες στοές που περνούσαν σε αρκετό βάθος μέσα στην Ελλάδα , για να αντλεί Ουράνιο που το προμήθευε για το πυρηνικό πρόγραμμα της Σοβιετικής Ένωσης.

  Σίγουρα η περιοχή έχει κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον. Οι Γερμανοί με τα Γεωλογικά τους ινστιτούτα στην διάρκεια της κατοχής και μεταπολεμικά την έχουν χαρτογραφήσει , όπως και όλη την Ελλάδα , πολύ καλά . Το ίδιο και οι Αμερικάνοι με τους δορυφόρους τους , όπως και οι Έλληνες ¨εθελοντές¨- περιηγητές με τους ανιχνευτές στο χέρι.

  Άποψη μου : Μακριά από τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις ( ! ) , όπως και των πετρελαϊκών κοιτασμάτων , όσο ωφέλιμες οικονομικά να φαντάζουν.

  Δεν θα κερδίζαμε τίποτα από την εμπλοκή σε ¨ ενεργειακά - γεωστρατηγικά συμφέροντα και ανταγωνισμούς ¨ τέτοιας μορφής.

  Η Χούντα ¨τόλμησε¨ να σκεφτεί την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων ( για να κερδίσει από την πρώτη παγκόσμια ενεργειακή οικονομική κρίση του 1973 ) και βρεθήκαμε από τότε -μέχρι σήμερα σε διαρκή προπολεμική αντιπαράθεση με την Τουρκία και των πατρόνων της.

  Δυσανάλογα δηλαδή τα συνολικά αποτελέσματα από μια μελλοντική εξόρυξη και εκμετάλλευση σε μια πολιτικοοικονομική μελέτη ¨κόστους – οφέλους¨.

  Ήδη έχουμε τόσα προβλήματα με την προσπάθεια εκμετάλλευσης του ¨Χρυσού¨ της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών , με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα .

  Σε μία χώρα της αρπαχτής και ανεύθυνων πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να φοβάται κανείς και για τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα.

  Προσωπικά ¨περιμένω¨ τον επόμενο σεισμό για να δω το πως θα συμπεριφερθούν οι εγκαταστάσεις και τα ¨συστήματα ασφαλείας¨ του ¨φυσικού αερίου¨ .

  Τρέμω στην ιδέα , επειδή γενικά συμβαίνει να είμαστε ¨οίκος ανοχής¨ των πάντων. Μην ξεχνάμε και το πόσο τιμωρήθηκαν οι Εργολάβοι της ¨Ρικομέξ¨…

  ¨Λυπηρό¨ να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους και να μην έχουμε το δικαίωμα της ¨πολιτικής μας αυτοδιάθεσης¨ από το 1832 μέχρι σήμερα , αλλά αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός , τον οποίο δεν υπάρχει πολιτική δύναμη που να θέλει και να μπορεί να τον αντιμετωπίσει . Παρά την κρίση και την ανέχεια μας , είμαστε αρκετά χορτασμένοι και ικανοποιημένοι από το αυτό το Παγκόσμιο Σύστημα ( τον καπιταλιστικό ιμπεριαλισμό ) ¨διακυβέρνησης¨.

  Η μόνη αγωνία ¨μας¨ , από την συγκρότηση του Νεοελληνικού κράτους μέχρι σήμερα , είναι να έχουμε ¨λίγο παραπάνω μερίδιο ¨ από την παγκόσμια εκμετάλλευση . Κακά τα ψέματα , αυτή είναι η αλήθεια .

  • remali avatar
   remali @ ΝΤΑΝΤΟΝ 07/01/2010 14:06:25

   Νταντον, καθε αναρτηση σου ειναι ενα ραπισμα στην "αριστερα" της Ελλαδας, που το χρειαζεται αν θελει απο τωρα και στο εξης να θεωρειται παραταξη που υπηρετει τα συμφεροντα της πατριδας της(;)

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΝΤΑΝΤΟΝ 07/01/2010 14:08:57

   Νταντόν, τα κομμάτια σου είναι συλλεκτικά. Αρχίζω και τα αντιγράφω, μπας και βαρεθείς και εσύ να γράφεις σαν κάτι άλλους που έχουν εξαφανιστεί. Και δεν τα βλέπω σαν "αντιαριστερά", απεναντίας, αριστερότατα και σκεπτόμενα.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ ΝΤΑΝΤΟΝ 07/01/2010 14:41:20

   Νταντον εξαιρετική και αυτή σου η παρέμβαση.
   Εγώ σαν νέος που πέρασε 6 χρόνια σε ένα από τα λεγόμενα Ευρωπαικά Σχολεία όπου εκεί τα μοναδικά μαθήματα που κάνεις στην Γλώσσα καταγωγής σου είναι εκτός από αυτό της Γλώσσας φυσικά είναι η Ιστορία και η Γεωγραφία και είδα πως προσπαθούν να περάσουν στο μυαλό μας πως φαντάζονται την Ευρώπη των Εθνών...ειδικά όταν μας δίδασκαν την Ευρωπαική Ιστορία (που την έπαιρνες μόνο σε μία από τις τρεις γλώσσες εργασίες Αγγλικά,Γαλλικά,Γερμανικά) όπου ήμασταν όλα τα τότε έθνη της Ένωσης (15 ήταν τότε) και θυμάμαι και γελάω πως μας εξηγούσαν τους λόγους έναρξης των Παγκοσμίων Πολέμων.
   Θα σταθώ σε αυτό που είπες πρώτο πρώτο, για τον νέο μας εθνικό ύμνο.
   Θα πρέπει η κάθε χώρα για αρχή να κάτσει να σκεφτεί σε τι περιβάλλον θέλει να ζήσει. Να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα, να εργάζεται όπου θέλει να μοιραστεί όπως είπε και ένας πιο πάνω τους φυσικούς πόρους που έχει ώστε ενωμένοι να συνεχίσουμε χωρίς να υπάρχουν πόλεμοι ή θέλουμε να γυρίσουμε στο παρελθόν όπου πάλι ο καθένας θα θελήσει να έχει αυτά που είχε ή ονειρεύεται να έχει και να κάνει την δική του Ostpolitik, αρχίζοντας από την Γερμανία να εισβάλει πχ πάλι στην Πολωνία για να βρει τον ζωτικό της χώρο και να πάρει πίσω την Ανατολική της Πρωσία.

  • BananiaGr avatar
   BananiaGr @ ΝΤΑΝΤΟΝ 08/01/2010 20:02:52

   Πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση που έχει μεγάλη βάση.

   Τα σχέδια προχωράνε τάχιστα πλέον γι αυτούς. Τόσο καιρό απλά μας προετοίμαζαν.

 38. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ avatar
  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 07/01/2010 13:24:36

  Ας το κάνουμε πράξη σιγά-σιγά ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

  Όποιος πραγματικά αγαπάει την Πατρίδα του:

  -δεν τούς δίδει δεκάρα στα φανάρια για λουλούδια ,χαρτομάντιλα κ.λ.π, –δεν τους αφήνουμε να μας πλύνουν τα τζάμια (κάποιοι λένε ότι ουρούν μέσα αντί συμπλήρωσης νερού όταν λιγοστεύει),
  -δεν αγοράζει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, από αυτούς διότι όλοι τους φοροκλέπτουν,
  -δεν τούς ενοικιάζει σπίτια (όσοι το κάνουν δεν τους δίδουν αποδείξεις)
  -δεν τούς περιθάλπει κατ΄ουδένα τρόπο (έχουν αποδειχτεί αχάριστοι)
  -δεν τους προσλαμβάνει για δουλειές του σπιτιού του, για τον κήπο ,υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, βαψίματα ,μετακομίσεις κ.λ.π εάν δεν ερευνήσουμε να βρούμε Έλληνα πρώτα.
  -δεν τους προσλαμβάνουμε στις επιχειρήσεις μας εάν δεν ερευνήσουμε και πάλι για Ελληνόπουλα πρώτα.
  -δεν ψωνίζουμε από επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους.
  Αλλιώς να μην παραπονούμεθα ότι τα παιδιά μας η συγγενείς μας είναι άνεργοι.
  ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ
  ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ.
  Ας τούς πάρουν "εκείνοι" στα σπίτια τους να τούς ταΐζουν και να τούς πληρώνουν και προπαντός να ΜΗΝ τούς φορτώνουν σε εμάς.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

 39. Hellenic avatar
  Hellenic 07/01/2010 13:39:32

  @arcaeopteryx- Σχεσεις Γερμανιας-Αμερικης-Ρωσιας.
  Πρωτα απο ολα ειναι σιγουρο οτι υπαρχει στρατηγικη σχεση μεταξυ Ρωσιας και Γερμανιας, μολις προσφατα συζητειται και ο αγωγος Νordstream, που θα παρακαμπτει την Ουκρανια. Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι και οι δυο χωρες εχουν τα ιδια συμφεροντα στα Βαλκανια, αφου ουτε στην Γερμανια ουτε στην Αμερικη συμφερει η εξοδος της Ρωσιας στο Αιγαιο πραγμα που θα σημαινει πλεον ελεγχο της Ανατολικης μεσογειου.
  Σε καμμια απο τις τρεις χωρες Αμερικη-Ρωσια-Γερμανια δεν συμφερει ουτε να ειναι η Τουρκια δυνατη χωρα, η οποια θα μπορει να εχει αυξημενη επιρροη στην Αν.μεσογειο συνεργαζομενη ισως με την Ρωσια παραπανω απο οσο θα επρεπε. Η Ελλαδα ομως σαν χωρα που μετεχει στον στενο πυρηνα της Ε.Ε., και στο ΝΑΤΟ, θα ηταν ο πλεον αξιοπιστος συμμαχος και η μονη που θα μπορουσε αποτελεσματικα να ανασχεσει τη Ρωσικη επιρροη. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αυτην της την ικανοτητα δεν θα την αξιοποιησει στο επακρο για να αποκομισει τα μεγαλυτερα δυνατα ωφελη.(Εαν δεν προκειται να εχει οφελος τοτε γιατι να μην συμπαραταχθει πληρως με την Ρωσια?) Για να αποδειξει ομως οτι μπορει πραγματι να παιξει τον ρολο αυτο θα πρεπει να δειξει αποφασιστικοτητα και οχι να υποχωρει απεναντι στην Τουρκικη επιθετικοτητα, αλλιως αποδεικνυει οτι ειναι κρατος αδυναμο και αρα ανικανο να παιξει τον προαναφερθεντα ρολο. Τοτε ειναι πιθανο τον ρολο αυτο να τον παιξει η Τουρκια εις βαρος της Ελλαδας και των συμφεροντων της.

 40. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ avatar
  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 07/01/2010 15:25:47

  ΥΠΟΜΝΗΣΗ
  Άρθρο 120

  Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.  ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕΙΣ;;;;;;

  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

  ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 07/01/2010 15:41:11

   Εμπρός για τον Ανέκδοτο Αγώνα!

 41. Νίκος avatar
  Νίκος 07/01/2010 16:32:39

  Συμφωνω και επαυξανω Αρχαιε.

  33 κοφτές απαντήσεις για την πολιτογράφηση των μεταναστών.

  1. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν μπορούν να αποφασίζονται με δημοψήφισμα
  Η Ελληνική ιθαγένεια δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
  Αλλά ακόμα κι αν ήταν ανθρώπινο δικαίωμα, αφού μπορεί να αποφασίζει η Βουλή με 151 βουλευτές για το νομοσχέδιο, μπορούν και τα εκατομμύρια των πολιτών με δημοψήφισμα.
  2. Όσοι θέλετε δημοψήφισμα είστε ακραίοι
  Θέλουμε να παραμείνει ο ισχύων Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας.
  Είμαστε τόσο ακραίοι όσο και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισαν το 2004
  3. Είστε ρατσιστές
  Ο ισχύων Κώδικας δεν ασχολείται με την φυλή του πολίτη. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Ελληνο-Αφρικανός στην καταγωγή), ο Ζυλ Ντασέν (0% Έλληνας στην καταγωγή), ο Γιώργος Παπανδρέου (25% Έλληνας στην καταγωγή) είναι και οι τρεις Έλληνες με το ισχύον δίκαιο.
  4. Είστε ξενοφοβικοί, θέλετε να διώξετε τους μετανάστες
  Ο μετανάστης δεν χρειάζεται ιθαγένεια για να ζήσει στην Ελλάδα, του αρκεί η άδεια παραμονής.
  5. Δουλεύουν, πληρώνουν φόρους και εισφορές, γιατί να μην έχουν ψήφο;
  Αμείβονται για την δουλειά τους και απολαμβάνουν τζάμπα τις υποδομές της χώρας (νοσοκομεία, σχολεία, δρόμοι, δίκτυα), χάρη στις οποίες έχουν δουλειά. Όταν συγκεντρώσουν 10 χρόνια στα τελευταία 12 νόμιμης διαμονής μπορούν να κάνουν αίτηση πολιτογράφησης.
  6. Γεννήθηκαν εδώ, πήγαν σχολείο, μεγάλωσαν και δεν έχουν άλλη πατρίδα
  Οι Έλληνες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γερμανία και την Αμερική έχουν ξεχάσει τελείως την Ελλάδα; Πώς την ξέχασαν οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι που μπορούν να πάνε στην πατρίδα τους σε λίγες ώρες;
  7. Να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και έχουν Ελληνική παιδεία
  Ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, διαμένει εδώ μόνιμα, μπορεί να ζητήσει πολιτογράφηση στα 18 με τον ισχύοντα Κώδικα. Όποιο δεν γεννιέται εδώ αλλά μεγαλώνει στη χώρα μπορεί να τη ζητήσει αφού συγκεντρώσει 10 στα τελευταία 12 χρόνια νόμιμης διαμονής.
  8. Είναι σωστό να παίρνουν την ιθαγένεια όσοι "μετέχουν της Ελληνικής παιδείας"
  Τα σχολεία μας είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη με βάση τις επιδόσεις των μαθητών μας σε διεθνείς διαγωνισμούς (PISA). Αυτά τα σχολεία έχουν τη δύναμη να φτιάξουν Έλληνες με τρία χρόνια στο Δημοτικό, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ;
  9. Το νομοσχέδιο αφορά τους νόμιμους μετανάστες άρα δεν οδηγεί σε μεγαλύτερη λαθρομετανάστευση
  Τα Ελληνικά σχολεία εγγράφουν παιδιά ανεξαρτήτως άδειας παραμονής ή όχι γονέα. Τα παιδιά αυτά αποκτούν ιθαγένεια με το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Οι γονείς τους παίρνουν άδεια παραμονής ως γονείς Έλληνα υπηκόου. Το νομοσχέδιο δίνει "παραθυράκι" για νομιμοποίηση σε λαθρομετανάστες
  10. Μεγάλωσαν και ζουν μαζί μας, ας γίνουν Έλληνες
  Αν το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για όσους μεγάλωσαν και ζουν μαζί μας, γιατί δίνει υπηκοότητα σε παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα; Αν φύγουν αυτά μετά, συνεχίζουν να είναι κανονικότατοι Έλληνες υπήκοοι. Απ' ό,τι γνωρίζω ο άνθρωπος συνεχίζει να μεγαλώνει και αφού φύγει από το μαιευτήριο...
  11. Οι Έλληνες του εξωτερικού πήραν ιθαγένεια γιατί να μην πάρουν οι ξένοι της Ελλάδας;
  Μπορούν να την πάρουν με τις προϋποθέσεις του ισχύοντος κώδικα. Γιατί να κάνουμε την χορήγηση της ιθαγένειας την ευκολότερη στην Ευρώπη;
  12. Πολλοί ξένοι ρίζωσαν πια εδώ και έφτιαξαν τις ζωές τους. Ας τους δώσουμε την ιθαγένεια επιτέλους
  Μπορούν να πάρουν άδεια αορίστου χρόνου ή να ζητήσουν ιθαγένεια με τον ισχύοντα Κώδικα.
  13. Είναι απαράδεκτο να μην δικαιολογείται η απόρριψη των αιτήσεων πολιτογράφησης
  Η μη αιτιολόγηση γίνεται για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Δεν μπορούμε να πολιτογραφούμε κάποιον που είναι ύποπτος για παράνομη συμπεριφορά ή να υποχρεούμαστε να του παραθέσουμε τα στοιχεία μας πριν την άσκηση δίωξης.
  14. Οι ύποπτοι για τέτοιους λόγους είναι λίγοι, γιατί να την πληρώνουν οι πολλοί
  Όταν ζητάτε δουλειά δεν λέτε "έχω 5 χρόνια εμπειρία, πτυχίο από το τάδε πανεπιστήμιο, τρεις συστάσεις, προσλάβετέ με". Ο εργοδότης κρίνει όπως θέλει αυτός αν είστε κατάλληλος ή όχι, ούτε υποχρεούται να σας πει γιατί δεν είστε κατάλληλος. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το Ελληνικό κράτος για τους υποψήφιους πολίτες του.
  15. Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να μην υπάρχει αυθαιρεσία
  Μερικά κριτήρια μπορούν να είναι συγκεκριμένα (π.χ. ο χρόνος παραμονής) άλλα όχι (π.χ. το ήθος). Αν ένας μετανάστης συγκεντρώνει όλα τα κριτήρια και έρθει μεθυσμένος στη στην επιτροπή πολιτογράφησης, πρέπει να το προβλέψει αυτό η νομοθεσία; Αν έρθει μια υποψήφια με μπούρκα, πρέπει να γίνει πολίτης; Η νομοθεσία καλύπτει ορισμένες βασικές προϋποθέσεις και αφήνει τις υπόλοιπες στην κρίση των δημόσιων λειτουργών.
  16. Η Επιτροπή Πολιτογράφησης αυθαιρετεί και κόβει υποψήφιους. Είναι σαν την "συνέντευξη" για την πρόσληψη στο Δημόσιο
  Η πολιτογράφηση είναι κορυφαία διαδικασία τόσο για τον υποψήφιο όσο και την Ελληνική Πολιτεία. Ο δημόσιος υπάλληλος άλλωστε μπορεί να απολύθει αν παρανομήσει, ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να χάσει την ιθαγένεια του αν αποδειχτεί ανάξιος. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει συνέντευξη πριν την πολιτογράφηση.
  17. Μπράβο στην Κυβέρνηση, να γίνουμε επιτέλους Ευρώπη
  Στην Ευρώπη ισχύουν κατά κανόνα πολύ αυστηρότερες προϋποθέσεις απ' όσες προβλέπει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ.
  Αλλά γιατί να μην γίνουμε Ευρώπη όσον αφορά τα δημοψηφίσματα και να εγκρίνουμε/απορρίψουμε τις αλλαγές με δημοψήφισμα όπως έκαναν στην Ιρλανδία/Ελβετία;
  18. Ήταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που έχει νωπή λαϊκή εντολή
  Οι πολίτες δεν συμφωνούν με τα πάντα όταν ψηφίζουν ένα κόμμα, διαλέγουν την καλύτερη (κατά την κρίση τους) λύση. Αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως έχει το λαό στο πλάι του, ας κάνει δημοψήφισμα
  19. Το δημοψήφισμα κοστίζει ακριβά, γιατί να ξοδευτούμε εν μέσω οικονομικής κρίσης;
  Αν αυτό είναι το πρόβλημα, ας γίνει το δημοψήφισμα μαζί με τις δημοτικές εκλογές όταν θα κοστίζει ελάχιστα παραπάνω.
  20. Δεν είναι σοβαρό ζήτημα αυτό για δημοψήφισμα
  Μα η κυβέρνηση θεωρεί πως είναι σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης και ριζοσπαστικής αντιμετώπισης. Το Σύνταγμα προβλέπει δημοψηφίσματα για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα
  21. Φοβάστε το δημοψήφισμα επειδή οι μετανάστες θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και θα πέσουν τα ποσοστά ΝΔ και ΛΑΟΣ
  Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ προωθεί την πολιτογράφηση επειδή θέλει να καρπωθεί την ψήφο των μεταναστών οι οποίοι λόγω ευγνωμοσύνης, λόγω πολυπολιτισμικής ρητορικής, λόγω χαμηλών κοινωνικο-οικονομικών χαρακτηριστικών, ψηφίζουν κεντρο-αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  22. Δεν υπάχει "Ελληνικό DNA" μόνο "Ελληνική παιδεία"
  Οι Έλληνες είναι βιοπολιτισμική οντότητα. Ως (εν μέρει) μακροχρόνια ομογαμική κοινότητα έχει αναπτύξει γενετικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Η σύγχρονη γενετική μπορεί να τοποθετήσει έναν άνθρωπο στον Ευρωπαϊκό χάρτη με ακρίβεια μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων.
  23. Οι Έλληνες είμαστε μπάσταρδοι, έχουμε προσμίξεις Σλάβων, Αλβανών, Βλάχων, κτλ. Τί θα πάθουμε αν αναμιχθούμε με ακόμα μερικούς μετανάστες;
  Οι επιμειξίες δεν άλλαξαν τη βασική δομή του Ελληνικού πληθυσμού. Αυτό αποδεικνύεται ανθρωπολογικά, γενετικά, και πολιτιστικά/γλωσσικά. Δεν απαγορεύται ωστόσο τώρα να παντρευτεί ένας Έλληνας με μια αλλοδαπή ή μια Ελληνίδα με έναν αλλοδαπό. Η κοινή ιθαγένεια δεν είναι προϋπόθεση γάμου.
  24. Γιατί το παρωχημένο "δίκαιο του αίματος" και όχι το πολιτισμένο "δίκαιο του εδάφους";
  Το δίκαιο του εδάφους προέρχεται από τις απολυταρχικές μοναρχίες που ήθελαν να διασφαλίζουν την υπηκοότητα κάθε κατοίκου που ήταν υποτελής στο Βασιλιά μιας χώρας. Ενώ το δίκαιο του αίματος ίσχυε στη δημοκρατική Αθήνα και την Ρωμαϊκή πολιτεία, καθώς και τις ανεξάρτητες αυτοδιοικούμενες πόλεις κράτη της Ιταλίας και τα κρατίδια της Ελβετίας και της Γερμανίας.
  25. Αν δεν δώσουμε ιθαγένεια στους μετανάστες θα έχουμε κοινωνικές ταραχές
  Δεν μπορούμε να δρούμε φοβικά απέναντι στους μετανάστες. Κοινωνικές ταραχές θα έχουμε αν δεν διορθώσουμε το Ελληνικό κράτος και τον άθλιο τρόπο με τον οποίο φέρεται τόσο στους Έλληνες όσο και στους μετανάστες.
  26. Πρέπει να δώσουμε ιθαγένεια στους μετανάστες για να ενταχθούν στην κοινωνία
  Αντιθέτως, το κράτος πρέπει να φροντίσει για να ενταχθούν οι νόμιμοι μετανάστες στην οικονομική ζωή της χώρας, να αποκτήσουν αυτοί ή τα παιδιά τους Ελληνική συνείδηση αν θέλουν, και τότε μόνο να αποκτήσουν το έπαθλο της ιθαγένειας. Αν τους δώσουμε πρώτα την ιθαγένεια, βοηθάμε στο να αναπαράγουν τον πολιτισμό τους σε κλειστά μεταναστευτικά γκέτο, αφού δεν θα έχουν κανένα κίνητρο πλέον να μας προσεγγίσουν πολιτισμικά.
  27. Θα μείνουν ως μειονότητα και πολίτες δεύτερης κατηγορίες αν δεν τους πολιτογραφήσουμε
  Μειονότητα θα γίνουν αν αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα και δυνατότητα επηρεασμού της πολιτικής ζωής. Με το ισχύον καθεστώς, οι μη συμβατοί μετανάστες θα φύγουν για αλλού, ορισμένοι θα μείνουν περιχαρακωμένοι στις κοινότητες τους και θα ζουν νόμιμα αλλά χωρίς πολιτικά δικαιώματα, και οι πλέον συμβατοί με εμάς θα απορροφηθούν είτε με μια σώφρονα διαδικασία πολιτογράφησης είτε με τους αναπόφευκτους μικτούς γάμους ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες.
  28. Μη σας φοβίζει το νέο και η αλλαγή
  Η αλλαγή μπορεί να είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Θυμόμαστε ακόμα την Ελλάδα πριν γίνει πόλος έλξης λαθρομεταναστών, και δεν ήταν καθόλου άσχημη χώρα. Η παρουσία μεταναστών έχει τα θετικά και αρνητικά της, η πολιτογράφησή τους το ίδιο. Ας αποφασίσει ο λαός αν θέλει την αλλαγή και αν στη ζυγαριά του τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά.
  29. Θα κάνουμε δημοψήφισμα για ψύλλου πήδημα; Θα ξεφυτρώσει βιομηχανία δημοψηφισμάτων
  Υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να κάνεις δημοψήφισμα για ψύλλου πήδημα μέχρι το να μην κάνεις καθόλου. Γιατί να μην απολαμβάνουμε κι εμείς αυτό το δικαίωμα όπως οι άλλοι Ευρωπαίοι. Η Βουλή κύρωσε την συνθήκη της Λισαβώνας που προβλέπει 1 εκατομμύριο Ευρωπαίοι να αναλαμβάνουν νομοθετική πρωτοβουλία αλλά συνεχίζει να μην έχει διαμορφώσει πλαίσιο για τη δυνατότητα των Ελλήνων να προκαλούν δημοψήφισμα με σαφείς κανόνες για τη διεξαγωγή του.
  30. Γιατί κινδυνολογείτε πως θα κινδυνεύσουν τα εθνικά μας θέματα;
  Γιατί οι μετανάστες, ιδίως από γειτονικές χώρες ή από συγκεκριμένα πολιτισμικά μπλοκ (π.χ. Μουσουλμάνοι) πιθανόν να μην είναι αφοσιωμένοι στην Ελλάδα και να δρουν υπέρ των συμφερόντων της εθνοθρησκευτικής τους ομάδας.
  31. Μα θα γίνουν Έλληνες πολίτες και θα θέλουν το συμφέρον μας αφού θα ζουν μαζί μας
  Η ιστορία παρέχει πλείστα παραδείγματα όπου η συνύπαρξη δεν συνοδεύεται από κοινή αντίληψη περί του τί είναι συμφέρον. Γι' αυτό άλλωστε επαναστάτησαν οι Έλληνες το 1821 επειδή ήθελαν να αποφασίζουν αυτοί για το μέλλον τους και όχι οι σύνοικοί τους Τούρκοι.
  32. Κινδυνολογείτε, οι μετανάστες θα αποκτήσουν Ελληνική εθνική συνείδηση αφού θα είναι Έλληνες πολίτες
  Μακάρι να μπορούσε η ιδιότητα του πολίτη να δημιουργεί από μόνη της εθνική συνείδηση. Οι τρομοκράτες που έβαλαν βόμβες στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2005 ήταν Βρετανοί πολίτες, μετανάστες δεύτερης γενιάς. Η ιθαγένεια προφανώς δεν ήταν αρκετή για να τους κάνει να αισθανθούν Βρετανοί. Γάλλοι πολίτες ήταν και οι περισσότεροι νέοι που έκαιγαν το Παρίσι το Φθινόπωρο του 2005. Η Γαλλική υπηκοότητα ούτε τα προβλήματά τους έλυσε, ούτε Γαλλική εθνική συνείδηση δημιούργησε.
  33. Κι αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι στο δημοψήφισμα και εφαρμόσει το πρόγραμμά του τί θα κάνετε;
  Το καθήκον μας ως Έλληνες πολίτες κατά το Άρθρο 1 παράγραφος 3:
  Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  και το Άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος:
  Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
  Κι ας θυμηθεί το ΠΑΣΟΚ: τόσο οι Σοσιαλιστές στη Γαλλία όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γαλλία σαρώνουν στην μεταναστευτική ψήφο αλλά έχασαν την ψήφο των γηγενών, με αποτέλεσμα να πάνε στην αντιπολίτευση. Γι' αυτό ας μην επιχαίρονται. Το 2013 είναι κοντά.
  ΥΓ: Το σχόλιο αυτό υποβλήθηκε στο opengov.gr (Άρθρο 1) στις 6 Ιανουαρίου 2010 @ 00:03
  Από http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/33.html

 42. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/01/2010 16:57:23

  ΑΜΑΝ Αρχαιε, ελειψα 3 μερες και αναστατωσες το Συμπαν !!!...

  θα βρεθει ο συγχρονος Δ Σολωμος. Απο Πρασινοκοτρωνηδες γεμισαμε.

  ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/01/2010 17:36:53

   χαχαχα... και εγώ έλειπα και έγραφε ο ...βοηθός μου!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 07/01/2010 17:55:06

    βοηθος με πρασινη καρτα καυσαεριων ???? χαχαχααααααα

    ΠΠ

 43. adonis.gx avatar
  adonis.gx 07/01/2010 17:16:17

  Kαλησπέρα, συγχωρείστε με για το άσχετο του θέματος μου αλλά θα ήθελα να καταφραφεί. Θα ήθελα να ενημερώσω πως για πρώτη φορά φέτος εδώ και τριάντα χρόνια, δεν δώθηκε στους συνταξιούχους της Πολεμικής Αεροπορίας, (Ιπτάμενους και μη) δώρο Χριστουγέννων (δεν θα δωθεί ούτε το Πάσχα) από το μέρισμα το οποίο τους δίδεται σε τιμηνιαία βάση από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Το τελευταίο είναι υγιές προς το παρόν και το μέρισμα δίδεται στους συνταξιούχους από τις κρατήσεις τους όταν ήταν εν ενεργεία αλλά και από τις εισφορές-κρατήσεις των εν ενεργεία συναδέλφων.
  Αυτό έγινε διότι ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν συμφώνησε και δεν υπέγραψε για την καταβολή του επιδόματος.
  Με στεναχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε από κανένα η ανωτέρω "υποχρεωτική" συνεισφορά των αποστράτων της Π.Α στα δημόσια έσοδα.
  Τι θα γινόταν αν γίνονταν ανάλογη περικοπή από άλλη ομάδα συνταξιούχων του δημοσίου ή κάποιας ΔΕΚΟ....??

 44. ORGANOMENO avatar
  ORGANOMENO 07/01/2010 17:32:17

  ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ IOΡΔΑΝΟΣ, ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ ORGANOMENO 07/01/2010 17:35:02

   Μπες στο blog του καλεντεριδη...το αναλυει θα δεις και τι εβγαλε ο τυπακος τελικα και ολα καλα.

 45. Σαος avatar
  Σαος 07/01/2010 18:46:43

  Ναι τι τραγικό να λυθεί αυτομάτως το θέμα! Ενώ αν έχουμε έναν δικτατορίσκο να δηλώνει πως η πατρίδα του φτάνει μέχρι τα Τέμπη και μάλιστα αφού θα έχει ενταχθεί η χώρα του και σε ΕΕ θα είναι καλύτερα, έτσι; Μεγαλύτερη ασφάλεια για αυτούς που ζουν κάτω από την Λαμία...

 46. Νίκος avatar
  Νίκος 07/01/2010 19:08:41

  Ποιοι ειναι οι πρασινοκτρωνηδες ΠΠ;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Νίκος 07/01/2010 20:40:42

   Οπου -πρασινο-, βαλε -κωλο- ;)

   ΠΠ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/01/2010 21:04:33

    ΠΠ μας την έφερες!

 47. Νίκος avatar
  Νίκος 07/01/2010 22:12:18

  Καλο ΠΠ, αλλα υπεκφευγεις. Το ερωτημα ειναι, σε ποιους, κυριολεκτικα, Κολοκοτρωνηδες αναφερεσαι;
  Πολυ φοβαμαι οτι μπορει και να χρειαστουν Κολοκοτρωνηδες με τους νενεκους που γεμισαμε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Νίκος 07/01/2010 22:14:27

   Ω δεν αμφιβάλω ότι θα συμφωνήσει μαζί σου αλλά σκέψου σλόγκαν για τις επόμενες μέρες: Όπου πράσινο, βάλε κώλο! Το γράφω και γελάω :-)

 48. anonymous avatar
  anonymous 07/01/2010 22:12:19

  Σενάριο συνωμοσίας λέει ότι τα τέμπη τα έριξαν για να κόψουν στρατιωτικά την Ελλάδα στη μέση.

 49. yangoolas avatar
  yangoolas 08/01/2010 04:57:31

  Εντύπωση μου κάνει. Τα πράσινα τρολς λάμπουν με την απουσία τους από τέτοια θέματα. Η μόνη τους έννοια είναι να μην χαλάσει το ίματζ της πράσινης ευτυχίας. Όταν ακούνε Ελλάδα εξαφανίζονται. Τους φτάνει το κράτος των Αθηνών, προσκυνημένοι πρασινοκοτρώνηδες!

 50. Νίκος avatar
  Νίκος 08/01/2010 10:20:36

  "Σενάριο συνωμοσίας λέει ότι τα τέμπη τα έριξαν για να κόψουν στρατιωτικά την Ελλάδα στη μέση".

  Ειναι συμβολικο Ανωνυμε, αλλα καμμια υποθεση εργασιας δεν πρεπει να αποκλειεται μεχρις αποδειξεως του εναντιου. Εγω ομως θα ρωτησω κατι πιο σοβαρο: Μπορω ως Ελληνας πολιτης να παω στα Υμια και στησω την Ελληνικη σημαια την 25η Μαρτιου οπως μπορω να κανω στο σπιτιμου; Ρωτηστε εκπροσωπους της αλητ και θα δειτε τι απαντησεις θα παρετε...

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Νίκος 08/01/2010 10:38:09

   Δε λες καλά που χάρη στον Παπούλια γλιτώσαμε το Αγαθονήσι. Φέτος πήγε και ο Δρούτσας, αλλά σκεφτείτε να είχε επικρατήσει η περυσινή λογική Ντόρας-Πάγκαλου, που επιτέθηκαν (η πρώτη όχι δημόσια, μετά έτρεχε να το μαζέψει) στον Πρόεδρο για την "πρόκλητική" του ενέργεια!

   Και με λιανοντούφεκα να πάμε στα Ίμια να στήσουμε σημαία, οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μας κάνουν πέρα, διότι την αποφασιστικότητα όλοι την φοβούνται.

 51. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 08/01/2010 11:12:01

  Ευχαριστούμε για την παρέμβαση Αρχαίε, ευχαριστούμε για την προκλητική απόλαυση – όπως πάντα - Νταντόν.

  Για να μην αρκούμεθα όμως στην ομοφωνία, λέω να παραφωνήσω λιγάκι.

  Βλέπω τους προπολεμικούς ναζιστικούς χάρτες να βαφτίζονται (ευτυχώς με ... ερωτηματικό) «αποτυπώσεις» των γεωστρατηγικών σχεδίων του Δ΄Ράιχ για το 2020-2030. Διαβάζω την ανάλυση του ΝΤΑΝΤΟΝ, διανθισμένη με πειραγμένα γερμανικά εμβατήρια που γίνονται οι εθνικοί μας ύμνοι, κι αναρωτιέμαι μήπως σε εποχές που ήμουν ακόμη (ως παιδί) εκτός ... Αριστεράς και δε διάβαζα Αυγή πριν το 67, δεν είχα καταλάβει ότι θα γινόμουν βλαξ. Αιφνιδιασμένος, αποφασίζω στη συνέχεια να κάνω αυτό που υποψιάζομαι ότι δεν κάνουν αυτά τα κείμενα: να διαχωρίσουν τις προκαταλήψεις από την πολιτική ανάλυση, τη θεώρηση της ιστορικής εξέλιξης από τα μελλοντολογικά σενάρια, την ανάλυση των συσχετισμών δύναμης από την υποταγή στη συνομωσιολογία.

  1. Οι προκαταλήψεις

  Η Γερμανία είναι ένα επεκτατικό και μοχθηρό εκ φύσεως έθνος που (απαρριθμώ) μάλλον πλήρωσε το Λένιν να κάνει τη μπολσεβίκικη επανάσταση (Αρχαίος), αρέσκεται στον κατ΄εξακολούθηση αναθεωρητισμό διεθνών συνθηκών (Νταντόν), υποθάλπει τους βαλκανικούς μειονοτικούς εθνικισμούς (Νταντόν), έχει αδιάρρηκτη συνέχεια, περνώντας από το Γ΄στο Δ΄Ράιχ σα να μη συνέβη τίποτε, και διατηρώντας την ίδια στρατηγική τόσο προς ανατολάς όσο και προς νοτιοανατολικά (Αρχαίος και Νταντόν εν αγαστή συμπνοία). Η πολύπλευρη αυτή προκατάληψη προδίδει αν μη τι άλλο κάποια εμμονή – όπως βεβαίως και όλες οι προκαταλήψεις - και είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ανιστορική. Γιατί:

  Πρώτον, αγνοεί (παραδόξως για δυο απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι γερμανοθραμμένους, ή ίσως εξαιτίας ακριβώς αυτού) τη μεγάλη διαφοροποίηση της περιόδου μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο σε σχέση με την μετά το 1918, που καθορίζεται κυρίως από τον αναβαθμισμένο και πρωταγωνιστικό ρόλο των ΗΠΑ στα της Ευρώπης (και της Γερμανίας βεβαίως) μετά το 45.

  Δεύτερον, υποτιμάει αδικαιολόγητα την τεράστια αυτοστοχαστική διαδικασία εντός Γερμανίας μετά την ήττα του ναζισμού, διαδικασία που αντίθετα απ΄ό,τι συνέβη μετά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο, διαπέρασε και σα σοκ αλλά και σε διάρκεια και επιμονή ανθρώπους και θεσμούς για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

  Τρίτον, δε λαμβάνει καθόλου υπόψη της το ότι η (γερμανική) σοσιαλδημοκρατία άσκησε για μακρές περιόδους μεταπολεμικά εξουσία και συγκαθόρισε με τους Χριστιανοδημοκράτες τόσο την κοινωνική όσο και την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας για περισσότερο από 50 χρόνια. Αν και είμαι βέβαιος για την «αφέλειά» μου να μη πιστεύω την απόλυτη ένταξή της – με κάποιες παρεκκλίσεις ίσως - στην ιμπεριαλιστική συμμαχία (διεθνή και ενδογερμανική), ας μου επιτραπεί να υποστηρίξω ότι η Ostpolitik ούτε ήταν αποδεκτή από τους Αμερικανούς, ούτε απετέλεσε τη συνέχεια του Drang nach Osten και να υπενθυμίσω ότι τις τελευταίες εκλογές που κέρδισε ο Σρέντερ, τις κέρδισε με αντιπολεμική πολιτική ρητορική (τουλάχιστον).

  Τέταρτον, γιατί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Γερμανία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο τόσο στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής, όσο και της ευρωπαϊκής πολιτικής έναντι των άλλων μεγάλων δυνάμεων, σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και συμμαχία με τις άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες (και τουλάχιστον τη Γαλλία).

  Και πέμπτον (δογματικά κι εγώ) η ιστοριά δεν επαναλαμβάνεται – δεν επανελήφθη εξάλλου ούτε σε σχέση με τον Α΄ΠΠ: μια τέτοια υπεραπλούστευση πάσχει εξ αρχής, ανάγοντας αυθαιρέτως όλους τους άλλους παράγοντες στον εθνικό, αγνοώντας την άνοδο του ναζισμού, το οικονομικό κραχ, τη διάσπαση της Αριστεράς, την ενδοευρωπαϊκή εχθρότητα και επικεντρώνοντας αποκλειστικά στη μεγάλη αντιπαλότητα των νικητών του Α΄ΠΠ προς τη Γερμανία και αντιστρόφως.

  2. Η ανάλυση

  Εκτός όμως από τις προκαταλήψεις υπάρχουν και ορισμένες προσεγγίσεις που τουλάχιστον ξενίζουν. Ας τις δούμε.

  Προσέγγιση 1η: Όταν μιλάμε για ιμπεριαλισμό μου είναι αδιανόητο – όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει ο GPR στο σχόλιό του – ότι ο γερμανικός ιμπεριαλισμός αντίθετα με κάθε άλλον ενδιαφέρεται να διατηρεί στη φτώχια και την αντιπαλότητα ειδικά μια ολόκληρη περιοχή και να μη τη «βλέπει» κατ΄εξοχήν σαν μια ακόμη αγορά, που για να την εκμεταλλευτεί πρέπει να της επιτρέψει να αναπτυχθεί. Γιατί είτε θα υποστηρίξουμε ότι τον ενδιαφέρει (και) οικονομικά, οπότε είναι όντως ιμπεριαλισμός, είτε ότι δεν τον ενδιαφέρει και το μόνο που αποσκοπεί είναι να τον θέσει σε παρένθεση και να τον «εξουδετερώσει» ως προς τα στρατηγικά του συμφέροντα – οπότε όμως παύει να λειτουργεί ιμπεριαλιστικά και πρέπει να εφευρεθεί κάποιος άλλος νέος όρος για να τον περιγράψει. Αλλά γιατί να το κάνει αυτό; Γιατί να ενδιαφερθεί ο γερμανικός ιμπεριαλισμός για τα Βαλκάνια αν δεν πουλάει; Ή μήπως για να πουλάει πρέπει ειδικά τα Βαλκάνια να καταστρέφονται κάθε τρεις και λίγο ώστε να κερδίζει από την «ανοικοδόμησή» τους. Αν αυτό είναι το επιχείρημα, τότε θα πρέπει να υποθέσουμε πάλι ότι η Γερμανία το «κατάφερε» αυτό την τελευταία εικοσαετία, «αφήνοντας τους Αμερικανούς» να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Μήπως τους έπιασε και κορόιδα;

  Προσέγγιση 2η: Οι Γερμανοί είτε οργανωμένα είτε μέσω ερασιτεχνών κατασκόπων - γεολόγων ενδιαφέρονται για τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, αλλά γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε εμείς γιατί θα μας τη φέρουν ιμπεριαλιστικά (Νταντόν). Εκτός του ότι τα παραδείγματα (οι περίεργες ειδήσεις) πάσχουν από μια αθεμελίωτη εικασιολογία, οι απορίες εδώ είναι δύο. Πρώτη: πότε η Γερμανία έπαιξε ρόλο στην πετρελαϊκή μας κόντρα με την Τουρκία; Δεύτερη: Δηλαδή, ο φόβος του (άνευ εθνικότητας εδώ) ιμπεριαλισμού μας επιβάλλει να μην ασχοληθούμε με χρυσό, πετρέλαιο, νικέλιο, ουράνιο κλπ; Με τί να ασχοληθούμε τότε; Με θάλασσες και rooms to let, γιατί μόνον αυτό μας αξίζει; Αν το «δυστυχώς αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός» σημαίνει και εκ των προτέρων αναστολή κάθε ενέργειας, τότε τι έχει να φοβηθεί ο ιμπεριαλισμός, αφού μόνοι μας παραιτούμεθα από το δικαίωμα να διαπραγματευθούμε το ο,τιδήποτε; Εκτός κι αν η καταγγελία ότι από το 1832 το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι «να έχουμε λίγο παραπάνω μερίδιο από την παγκόσμια εκμετάλλευση» υποδηλώνει την απροσδόκητη για τον καταγγέλοντα αποδοχή της κακομοιριάς μας ως επιτευγματος του καταγγελόμενου (δηλαδή ημών μαζί με τις πουλημένες άρχουσες τάξεις μας).

  Προσέγγιση 3η: Ο Β΄ΠΠ ήταν κι αυτός ένας ενδο-ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να υποστηριχτεί ότι η Αριστερά «ανδρώθηκε» μέσα από την πάλη της ενάντια στον Γερμανικό ιμπεριαλισμό; Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε την άποψη περί ενδο-ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης (που ήταν μέχρι την έναρξη της γερμανικής επίθεσης ενάντια στη ΣΕ η κυρίαρχη αριστερή θέση), το βασικό παραμένει ότι το ΚΚΕ και οι αντιστασιακές του οργανώσεις λειτούργησαν σχεδόν αποκλειστικά κάτω από την παραδοχή ότι η αντίσταση κατά των Γερμανών ήταν ενταγμένη στο μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα, που εκτός του εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα που είχε στο εσωτερικό της Ελλάδας εξυπηρετούσε την επιβίωση και την αντιφασιστική νίκη της μεγάλης μητέρας. Ως εκ τούτου η Αριστερά προτού αποβλακωθεί, δε γαλουχήθηκε τελικά καθόλου σε κάποια αντι-ιμπεριαλιστική λογική: ήταν εξ αρχής προσανατολισμένη ιδεολογικά στη μεγάλη αντιφασιστική (εθνική και διεθνιστική) μάχη. Και πάντως δεν ηττήθηκε (όπως και ο λαός) από τους Γερμανούς ...

  Προσέγγιση 4η: Η Ostpolitik και το Ελσίνκι απετέλεσαν τις βασικές αιτίες κατάρρευσης του «υπαρκτού». Το ότι ο Μπραντ κατηγορήθηκε ως πράκτορας των Σοβιετικών, το ότι ο Μπρέζνιεφ έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και το ότι (κυρίως) η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε αδυνατώντας να ανταπεξέλθη στον αμείλικτο οικονομικό κι εξοπλιστικό πόλεμο των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων δυτικών δυνάμεων, φαίνεται ότι αποτελούν δευτερεύουσες συνιστώσες για την ανάλυση της ιστορικής αυτής περιόδου, εξυπηρετώντας έναν και μοναδικό σκοπό: να «αποδειχτεί» ο προδοτικός και ύποπτος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας – και μάλιστα της γερμανικής. Μήπως μια τέτοια ταχυδακτυλουργία είναι «κάπως» αυθαίρετη;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ antiathlitikos 08/01/2010 11:25:59

   Ενταξει εισαι πολυ κακος.Κυριως ολα αυτα λεγονται για να αποσεισουν τις ευθυνες της ελληνικης πολιτικης της μεταπολιτευσης.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ antiathlitikos 08/01/2010 14:19:31

   Δεν μπορώ να διαφωνήσω (ή να συμφωνήσω) γιατί απλά δεν ξέρω. Ούτε είμα στα άδυτα των ιστορικών αρχείων... ωστόσο:

   To ...Spiegel είπε περί Γερμανικής στηριξης στον Λένιν (με τίτλο ή αγορασμένη επανάσταση).

   Τα λίγα που ξέρω για την σύγκρουση Άγγλων Ρώσων και Γερμανών τον 19 και 20ο αιώνα στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο (και την Μέση Ανατολή) λέει ότι μάλλον υποτιμάς τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

   Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι τα σημερινά μας σύνορα, 2 φορές τα τελυταί 100 χρόνια μετκινήθηκαν νότια. Στην "τσμουριά" και την "βουλγαρία του Αιγαίου". Το 1915-1918 και το 1941-1944. Και τις δύο φορές το ένα πήγε στους Αλβανούς και το άλλο στους Βούλγαρους. Η Θεσσαλονίκη, προφανώς στρατηγικής σημασίας κρατήθηκε από την Μεγάλη Δύναμη.

   Τώρα, δεν ξέρω ποιά Μεγάλη Δύναμη παίζει παιχνίδια, υποψιάζομαι και οι δύο, Σε άλλα τρώγονται, σε άλλα τα έχουν κάνει πλακάκια. Δεν φαντάζομαι τους Αμερικάνους ή τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν την Θεσαλονίκη, αλλά πολλά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κυκλοφορούν για το τί ωραί και διεθνής που ήταν πριν τους Βαλκανικούς

   Ο εχθρόςμας , νομίζω είναι ένας, ο Ανατολικός, τα άλλα είναι προφάσεις, αλλά πιεστικές, και πάμε να τις κάνουμε πιεστικότερες.

   Απλά ρωτάω μήπως παίζουμε με την φωτιά επιτρέποντας την δημιουργία αλβανικού ή μουσουλμανικού μπλοκ στην Ελλάδα, χωρίς λόγο και αιτία. Η Κύπρος είχε πολλούς αλλοδαπούς, ρωσοπόντιους, μέχρι πρόσφατα. Έπεσαν οι δουλειές, πήγαν σπίτια τους. Ηλιθιοι είναι οι Κύρπιοι και δεν δίνουν ιθαγένειες και τέτοια σε ...Αμπχάζιους?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 08/01/2010 20:13:53

    Ασφαλως και πρεπει να ααντιμετωπιζουμε τα πραγματα στις ρεαλιστικες τους διαστασεις.
    Απειλη δεν υπαρχει απο δημογραφικα συρρικνουμενους λαους.
    Η Βουλγαρια εχει μεγαλυτερο δημογραφικο προβλημα απο την Ελλαδα,το ιδιο και το πνευμα του κακου,η Γερμανια.
    Για να στο πως αλλιως απειλη κατακτησης απο χριστιανικο λαο δεν υπαρχει οσο χαλια και να ειμαστε.Δεν εχουν ανθρωπους.
    Αλλοι εχουν.

 52. Νίκος avatar
  Νίκος 08/01/2010 13:56:39

  "αποφασιστικότητα"

  Μπα, δεν την βρισκω τη λεξη αυτη καταχωρημενη στο ΑΛΗΤικο λεξικο των γραικυλων που μας κυβερνουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.