#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2010 05:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Τρέμω στην ιδέα ότι η δυναστεία Παπανδρέου έχει έρθει στην Γη με αποστολή"

 

Τρέμω με την ιδέα ότι η δυναστεία Παπανδρέου έχει έρθει στην Γη με αποστολή

 «…Και αν αφορά εμάς, δεν πρέπει να είμαστε υπερενθουσιώδεις με τα Ανατολικά εδάφη μας. Δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τις δικές μας Γερμανικές ιδέες προσωπικής καθαριότητας στους ντόπιους. Δεν μας νοιάζει αν πλένουν κι αν σκουπίζουν τα σπίτια τους καθημερινά. Δεν είμαστε οι επόπτες τους, ο μόνος λόγος που είμαστε εκεί είναι για να προασπίσουμε τα δικά μας συμφέροντα…». Αυτά  έλεγε ο Χίτλερ στο 2ο κεφάλαιο του ημερολογίου του, με τίτλο «Η Νέα Παγκόσμια Τάξη» το 1942.

 Την ίδια περίοδο, ο Γκαίρινγκ έλεγε στους στρατιωτικούς διοικητές των χωρών που είχαν καταλάβει: «…Σε όλα αυτά τα κατακτημένα εδάφη βλέπω ανθρώπους να ζουν παραγεμισμένοι με φαγητά, όταν οι δικοί μας άνθρωποι πεινάνε. Για όνομα του Θεού, δεν έχετε σταλεί εκεί να δουλεύετε για την καλοπέραση των λαών που έχετε αναλάβει, αλλά για να μαζέψετε ό,τι μπορείτε ώστε να ζήσει ο Γερμανικός λαός. Περιμένω να αφιερώσετε όλη σας την ενέργεια σε αυτό. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει όταν λέτε ότι οι άνθρωποι στην διοίκησή σας πεθαίνουν της πείνας. Να χαθούν, για να μην πεινάσει κανένας Γερμανός…»

 Ο χάρτης του Γ’ Ράιχ είναι ξεκάθαρος:

(α) Η Μεγάλη Γερμανία,

(β) εδάφη για προσάρτηση,

(γ) ανεξάρτητα «Ασιατικά κράτη» υπό «Γερμανική Επίβλεψη» (η Ρωσία) και

(δ) συμμαχικά και δορυφορικά κράτη. Η Γαλλία, η Ιταλία, τα Βαλκάνια και εμείς.Μπορεί η ρητορική να εκσυγχρονίστηκε, μπορεί η Γαλλία να απέκτησε ανεξάρτητη δύναμη (παραγωγή πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας λέγεται), αλλά εκ των πραγμάτων αυτή είναι η Νέα Ενωμένη Ευρώπη. Εμείς και οι πολιτικοί συζητάμε αν θα μας στηρίξουν οι Γαλλογερμανοί, και αν είμαστε ή όχι η Αχίλλειος πτέρνα της «Ενωμένης Ευρώπης». 

 Όσο εμείς συζητάμε, οι αγορές έχουν ήδη αποφανθεί. Εγώ τείνω να πιστεύω τις αγορές, χωρίς να υποτιμώ την θέληση κρατών που με συγκεκριμένα συμφέροντα να τους πηγαίνουν κόντρα. Όσο έχουν λεφτά να πληρώνουν… Μετά αλλάζουν γνώμη.

 Με αφορμή την ανάρτηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη (Χώρες «μεταίχμιου» και χώρες «ιστορικού βάθους»…) σχεδόν βλέπω καθαρά την μοίρα μας. Στην «Ενωμένη» Ευρώπη είμαστε περίοικος, «σύμμαχος δορυφόρος». Όπως ακριβώς και στον χάρτη του 1942.  Δανειστήκαμε και λαδωθήκαμε για να πάρουμε τα αυτοκίνητα, τις γέφυρες και τις σαβούρες της ευρύτερης Γερμανίας. 

 Αλλά έστω και σαν περίοικος, έστω και με διαφορετική την «σχέση» Γερμανίας-Ρωσίας, τα συμφέροντα των «Ναυτικών» δυνάμεων θίγονται με εμάς. και έχουν κάθε πρόθεση να κάνουν το δικό τους στα Βαλκάνια.  Και ήδη ελέγχουν τα βόρεια σύνορά μας.

Το σημερινό γεωπολιτικό παιχνίδι είναι η συνέχεια του πολέμου των Άγγλων με τους Γάλλους από τον 18ο αιώνα και των μεγάλων συγκρούσεων  που ακολούθησαν: ανακάλυψη πετρελαίου στην Μέση Ανατολή, Β΄ ΠΠ, Ψυχρός Πόλεμος.

Σήμερα είμαστε σε Νέο Ψυχρό Πόλεμο: Την σύγκρουση των Αγγλοαμερικάνων με τους Γερμανορώσους. Μπορείτε να τον ορίσετε και ως την ανατροπή του χάρτη που σχεδίαζε το Ράιχ, όπως διαμορφώνεται μετά την κατάρρευση της Σοβιετίας και της επανένωση των Γερμανιών και της ανάδειξης της Ευρωζώνης.

Στον χάρτη αυτό, οι Αγγλοαμερικάνοι θίγονται από μια γερμανοκρατούμενη Ελλάδα και μια σίγουρα ευρωφιλική Τουρκία. Και όλοι, μα ΟΛΟΙ, θίγονται από μια ανεξάρτητη προσέγγιση Ελλάδας Τουρκίας, και αν μάλιστα αυτή είναι σε Ευρωκεντρικό πλαίσιο, ζήτω που καήκανε οι Αγγλοαμερικανοί.

Εμείς λοιπόν είμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος, σε πιο επικίνδυνη θέση παρά ποτέ, πιο επισφαλείς από ότι το 47-48 (τότε που ήταν τσακωμένοι οι Γερμανορώσοι)…

Να πάμε με τους Αγγλοαμερικάνους,  θα ψοφήσουμε της πείνας… Να πάμε με τους Γερμανορώσους   βλέπω την Κρήτη ανεξάρτητη και τους μουσουλμάνους «καταπιεσμένη μειονότητα»…

Παρακαλώ, λοιπόν, τις Μεγάλες Δυνάμεις να μας πούνε ποια έχει το πάνω χέρι, και ποιας τις εντολές πρέπει να εκτελέσουμε!

Και ειλικρινά αναρωτιέμαι αν ο ΓΑΠ εκτελεί εντολές των «Ναυτικών» δυνάμεων στα εθνικομεταναστευτικά του, ή αν εκτελεί δικές του προσωπικές φαντασιώσεις. Θα έλεγα το πρώτο, αλλά δεν ξέρω κιόλας… Ιδέα δεν έχω τίνος εντολές εκτελεί στα πρασινοενεργειακά του… (γραφικός είναι, και οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί τα έχουν παρατήσει τα πράσινα αειφόρα, αλλά μαθαίνω ότι οι Ζουλού ενδιαφέρονται…). Σαφώς χορεύει τον Γαλλογερμανικό χορό στα δημοσιονομικά, αλλά ερωτώ: H αδράνεια των 100 ημερών ήταν αυθόρμητη ή ήταν και αυτή «καθ’ υπόδειξη άλλων;»

Τρέμω με την ιδέα ότι η δυναστεία Παπανδρέου έχει έρθει στην Γη με αποστολή… Ο Γεώργιος το 1949 και αργότερα με τον Ανένδοτο, ο Ανδρέας με τον Ασπίδα, και ξανά με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», και ο ΓΑΠ;

 Archaeopteryx

(για να μεγεθύνετε τον χάρτη κάντε κλικ πάνω του)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aristos avatar
  Aristos 09/02/2010 07:15:23

  Την αδράνεια των 6 ετών την ξέχασες Αρχαιοπτέρυγα; Μήπως βλέπεις και εκεί αποστολή;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aristos 09/02/2010 07:36:11

   Πολύ καλό το ερώτημα... Να στο πω απλά. Ναι βλέπω αποστολή του ΚΚ να μοιάζει να θέλει να κάνει 1-2 πράγματα και να τρώει πόρτα και εκβιασμούς, και ένα βραχυκύκλωμα που είναι και από μέσα και από έξω. Πόσο είναι ανικανότητα, περίγυρος κλπ, και πόσο αποστολή, δεν έχω τα προσόντα να απαντήσω. Τα έχω γράψει αυτά και τότε (μετά τον Δεκέμβριο του 2007, που άρχισα να δίνω σημασία στα πράγματα).

  • Aristos avatar
   Aristos @ Aristos 09/02/2010 08:41:04

   Και χρειάστηκαν 6 χρόνια για να το αντιληφθεί οτι υπονομευεται; Τέλος πάντων, το ερώτημα δεν είναι πολύ καλό. Οπως καλά αντιλαμβάνεσαι το ερώτημα είναι ρητορικό. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μιλήσει για αδράνεια 100 ημερών. Και μόνο η μείωση του αριθμού των υπουργείων αρκεί για τους καλόπιστους. Οι υπόλοιποι, απλά τυφλοί απο εμπάθεια. Εδώ θα είμαστε για να κρίνουμε αυστηρά, τις επόμενες μέρες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aristos 09/02/2010 09:35:53

   έγραψα κάτι για αδράνεια 100 ημερών; Ή το ανέφερες από κεκτημένη ταχύτητα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aristos 09/02/2010 10:18:08

   Σας βαρεθήκαμε, αρεστοί, εεε συγγνώμη, άριστοι, με τα πεντέμιση χρόνια του ΚΚ. Ο ΚΚ είχε αξιοπιστία στην οικονομική του πολιτική και μπορούσε να δανείζεται. Το περίφημο spread που είχε ανεβεί ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ το Μάρτιο του 2009, έπεσε μαζί με τα υπόλοιπα και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου ήταν χαμηλότερο από της Ιρλανδίας. Αυτό έγινε κάποιο λόγο που δεν χωράει στο άριστο μυαλουδάκι σας. Όταν καταλάβετε ότι γελάνε στην Ευρώπη με τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου κάθε φορά που μιλάνε για "κερδοσκόπους", τότε θα καταλάβετε και τα υπόλοιπα.

   Σκέψου μόνον ένα πράγμα. Στο γνωστό σκηνικό με το δημοσιογράφο των Financial Times στο Νταβός (δες το βίντεο στο Youtube, http://www.youtube.com/watch?v=V2yPwX8j3Yc), ο δημοσιογράφος το πρώτο πράγμα που τον ρωτάει είναι "ρίχνετε την ευθύνη στους κερδοσκόπους, τι ακριβώς εννοείτε;". Πρόσεξες την απάντηση Παπανδρέου; "Για το πρόβλημα στην Ελλάδα ευθυνόμαστε εμείς"!!! Δηλαδή άλλα λέει στους ιθαγενείς, αλλά στους FT!!! Γιατί αυτή η διαφορά; Τι φοβήθηκε στον τύπο αυτόν άραγε και δεν επανέλαβε ότι "φταίνει οι κερδοσκόποι";

   Μα ακριβώς ότι θα τον τάπωνε με μια κουβέντα ότι οι αγορές πηγαίνουν εκεί όπου υπάρχει αξιοπιστία. Και εάν υπάρχει αξιοπιστία δεν μπορούν να χτυπήσουν κανέναν. Και ότι εδώ με το Λαλάκη και την Όλγα και τα άλλα παιδιά να τον χαϊδεύουν όλοι αναπαράγουν το παραμύθι των κακών κερδοσκόπων που έβαλαν στο μάτι την Ελλάδα και το ευρώ.

   Σκέψου λοιπόν γιατί απάντησε σε αυτόν διαφορετικά και αναρωτήσου λιγουλάκι μήπως τρως ΓΑΠειο κουτόχορτο.

  • Aristos avatar
   Aristos @ Aristos 09/02/2010 20:06:08

   Επώνυμε, δεν θα απαντήσω στα επιχειρήματά σου, επιλέγοντας ένα πιό δύσκολο έργο. Την επισήμανση του ύφους του κειμένου σου που βρίθει εμπάθειας, είναι άκρως προσβλητικό όντας ταυτόχρονα απολύτως ενδεικτικό της ποιότητάς σου σαν αρθρογράφου αλλα και σαν ανθρώπου. Είναι γεγονός οτι τέτοιες συμπεριφορές αξίζουν να είναι και θα είναι στο περιθώριο για πολλά χρόνια.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Aristos 10/02/2010 00:31:56

   Άριστε κι εγώ οφείλω να σου αναγνωρίσω την ικανότητά σου να αυτοπεριγράφεσαι χωρίς να χρειάζεται να διαβάσω καν τις απόψεις σου, με την επιλογή μόνον του παρωνυμίου σου.
   Όσο για το περιθώριο μπορεί να είναι συλλογική σας φαντασίωση εκεί στο Ντακάπο που χαλβαδιάζετε τα μουρόχαυλα με τις ώρες και μπορεί να το παλεύετε με νύχια και με δόντια τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια νομίζοντας πως πλέον κατσικωθήκατε και δεν σας κουνάει τίποτα, αλλά εμείς απέναντι στις αναπαυτικές μας πολυθρόνες και όχι τις ξυλάγγουρες τις δικές σας, στον Πέρο, σας βλέπουμε να κουβαλάτε μόνοι σας τον καφέ και γελάμε κάτω απ΄ τα μουστάκια μας με το χά(ι)λ(α)ι σας, αφήνοντας πεντάευρα μπουρμπουάρ στα κορίτσια που μας ξέρουν και μας γεμίζουν και τα ποτήρια με νερό. Για να δούμε λοιπόν ποιανών η συλλογική φαντασίωση θα αποδειχθεί χαλκέντερη στο τέλος.

 2. t avatar
  t 09/02/2010 07:21:31

  Τα τελευταία 100 χρόνια πάσχουμε από ηγέτες.
  Από τον «μεγάλο εθνάρχη» Ελ. Βεν. μέχρι τους ΚΚ, ΑΓΠ, ΓΑΠ κοκ…

 3. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 09/02/2010 08:45:02

  Η γεωπολιτική θέση της χώρας και η μικρή ισχύς της της επιβάλουν να τηρήσει μια έξυπνη ουδετερότητα ώστε να ωθήσει τις μεγάλες δυνάμεις σε μια αντιπαλότητα μεταξύ τους στο ποιά θα θέσει την Ελλάδα υπό την επιρροή της. Σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα απολαμβάνει τα οφέλη των προσφορών χωρίς ποτέ να πάρει θέση. Αν όμως η Ελλάδα επιλέξει τότε θα υποστεί τις συνέπειες από αυτόν τον οποίο δεν επέλεξε.

 4. Πορτοκαλάδας avatar
  Πορτοκαλάδας 09/02/2010 09:18:09

  Η παραπάνω γεωπολιτική και χαρτογράφηση με βρίσκει εδώ και 10 χρόνια σύμφωνο, εννοώντας φυσικά ότι έτσι είναι τα πράγματα. Όσο και να θέλουμε να τραβήξουμε τα μάτια μας από αυτήν τη διαμορφωμένη παγκόσμια οικονομική κατάσταση και να μιλάμε για μισθούς φτώχειας, για πυρκαγιές, για ανέντιμη διοίκηση και να νομοθετούμε ενάντια στο Δίκαιο και στο Έθιμο μ'ένα ΄Αδικο πλέον Σύνταγμα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ τα πτωχά - απαίδευτα - παχύσαρκα - ντιζαϊνάτα μυαλουδάκια μας, χωρίς να μιλάμε ΕΥΘΕΩΣ στον κόσμο για τον πλούτο που καταθέτουμε ή έχουμε υποθηκευμένο για να είμαστε "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" κράτος του 40% φορολογίας έναντι 10% επί τουρκοκρατίας (είναι απλά ένας συσχετισμός μεγέθους κι όχι φυσικά ποιοτικότερης υποταγής), τότε δεν πρόκειται να δούμε ΑΣΠΡΗ μέρα. Δεν είναι δυνατόν να τιμούμε τη φράση "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή" δεμένοι με τη γραβάτα - καπίστρι πίσω από το σαλούν (γιατί μπροστά έχουν τα άλογα τους κι όχι τα γαΐδούρια τους), και στη συνέχεια να ζητάμε παράταση για άλλα σαράντα χρόνια επιβίωσης δια χατζιαβατισμού και δυνάμει τούρκου μιζαδώρου στρατηγού, έλληνα μιζαδώρου υπουργού και κατσάβραχων που βγήκαν έξω από τη θάλασσα. Αυτός είναι ο μισθός της πείνας του πτωχού - απαίδευτου - παχύσαρκου - ντιζαΐνάτου ψηφοφόρου - χυδαίου εκφραστή της δημοκρατίας - μπασταρδοκρατίας. Όσο για μεγάλους ηγέτες... ας μην ψάχνουμε σε μορφές που οικοδομήθηκαν αξιωματικά από αξιωματικούς. Ας ψάξουμε καλύτερα μέσα μας... να βρούμε πρώτα τη σωρό του Τάσσου.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/02/2010 09:18:20

  Tο προβλημα ειναι οτι η Ελλαδα ειναι αδυνατον πια να αποκοπει απο την υπολοιπη Ευρωπη με ιδεολογικα προσχηματα στα πλαισια του ευρωπαικου πολιτισμου.Περασαν οι μερες του κομμουνισμου και του αντικομμουνισμου που κρατουσαν την Ελλαδα χωριστη απο την Ανατολικη Ευρωπη και σημερα η φυσικη ταση ειναι η επανενωση.
  Ο μονος τροπος να αποκοπει παλι η Ελλαδα απο την ενδοχωρα ειναι ο εξισλαμισμος της και η μεταταξη της μαζι με την Τουρκια στη ζωνη της Μεσης Ανατολης.Πολυ ακραιο και απιθανο σεναριο βεβαια.
  Για την αδρανεια των 100 ημερων φοβουμαι οτι τον δουλεψαν.Εχει διπλα του οικονομολογους του Δημοκρατικου Κομματος με Νομπελ,Στιγκλιτς,Κρουγκμαν κλπ που τον παραμυθιαζαν να εφαρμοσει συνταγη Ομπαμα με μεγαλες δημοσιες δαπανες τη στιγμη που η Ελλαδα δεν ειναι Αμερικη και δε κοβει δικο της νομισμα και την ιδια στιγμη οι διεθνεις οικοι θεριζαν.
  Δεν ερχεται και η προσκληση απο την Αμερικη.Αν θυμαστε Σημιτης και Καραμανλης προσκληθηκαν αμεσως.Με το ΓΑΠ που εχει γνωριμιες εκει τι γινεται;Μηπως καποιοι συμβουλευουν τον Ομπαμα να μη φωτογραφηθει με καποιον που θα χρεωκοπησει;

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ψυχραιμια 09/02/2010 10:47:51

   Η απάντηση στα διάφορα "γιατί" είναι πιο απλή από όσο φανταζόμαστε: Ο GAP δεν έχει εξειδικευμένες γνώσεις στα οικονομικά, ούτε σε άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η ενέργεια κ.ά. Έχει κάποιες νεφελώδεις "προοδευτικές" ιδέες, με πληροφορίες κυρίως από το διαδίκτυο (την άλλη φορά είχε πει δημοσία "το διάβασα στη Βικιπαίδεια"), αλλά τίποτα το συγκεκριμένο. Ό,τι εξειδικευμένες γνώσεις έχει δηλ. η Αλ Σάλεχ στο μεταναστευτικό, κοινώς amateur της κακής ώρας με σως ιδεοληψίας.
   Το έχω ξαναγράψει, ο GAP θα ήταν παντελώς ακατάλληλος για μια οποιαδήποτε υπεύθυνη θέση στον ιδιωτικό τομέα. Καλός για κυριλέ ακτιβισμό σε καμία καθώς πρέπει ΜΚΟ. Μέχρις εκεί. Οσο για ηγέτης χώρας, εκεί η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 10/02/2010 01:01:48

   ψυχραιμία με εγκαταλείπεις στη συνωμοσιολογία και νοιώθω μόνη!
   Για την αδράνεια των 100 ημερών δεν τον δούλεψαν, μαζί με τους νομπελίστες του την δούλεψε ...την "αδράνεια".
   Όσο για την πρόσκληση, να σου ξαναθυμίσω πως το βράδυ των εκλογών δεν εμφανίστηκε σε καμμία κάμερα η μητέρα του που σαφώς και γιόρταζε για τον θρίαμβο του γιού της. Προφανώς διότι οι επικοινωνιολόγοι συστήσαν να απέχει, διότι είναι προκλητική φυσιογνωμία για το κοινό αίσθημα. Με την ίδια λογική οι επικοινωνιολόγοι έχουν συστήσει να μην εμφανισθεί προσκεκλημμένος του Ομπάμα, διότι τα αλισβερίσια με τους Γερμανορώσους προηγούνται και είναι κρίσιμα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 11/02/2010 09:50:39

   ψυχραιμια,
   Δυστυχώς και χωρίς εξισλαμισμό της, κάποιοι προσπαθούν ν' αποκοπει παλι η Ελλαδα απο την Ευρωπαική ενδοχωρα και να μεταταχθεί μαζι με την Τουρκια στη ζωνη της Μεσης Ανατολης: Αυτή είναι η στρατηγική του σκληρού Ελληνικού ευρωσκεπτικισμού. Ακραιο και απιθανο σεναριο, όντως, αλλά έχουν και ισχυρούς συμμάχους έξωθεν, ομοιδεάτες εκ της λοιπής Ευρώπης. Κοινός στόχος η αποσταθεροποίηση του (συν)ομοσπονδιακού Ευρωπαικού μέλλοντος και η πτώση πίσω στην περίοδο των αντιμαχόμενων ευρωπαικών εθνών. Ο νέος Μεσοπόλεμος.
   Στο βωμό αυτού του μείζονος "έργου", σκέπτονται οι "φίλοι" Torries κλπ, άς γίνουν οι "αχρηστοι" Έλληνες κρέας δια τα κανόνια, μαζί με Τούρκους και λοιπούς Μεσανατολίτες.
   Οι "δικοί μας" πάλι, τι έχουν στο μυαλό τους; Από την κρίση και την ιστορική αποτυχία της Ελληνικής ιθύνουσας τάξης, να ξεφύγουν με πόλεμο: Πάλι κρέας για τα κανόνια, για να ζήσουν καλά οι πάτρωνές τους και να μη κηλιδωθεί ανεπανόρθωτα η ιστορική υστεροφημία τους.
   Φαίνεται πολύ "παλαιοαριστερό" το επιχείρημά μου, όντως. Αλλά παρ' όλο που είμαι άκρως ρεφορμιστής αριστερός, οφείλω να παραδεχτώ ότι το 1914 το δίκιο ήταν με το μέρος της Ρόζας Λούξεμπουργκ (που πολεμούσε τον επερχόμενο πόλεμο), όχι των Γερμανών "πατριωτών" σοσιαλδημοκρατών, που μπήκαν στον πόλεμο, κατέστρεψαν εν μέρει τη Γερμανία, και προετοιμάσθηκε ο δρόμος για τον Χίτλερ, που την κατέστρεψε εντελώς (μετά των αλλοφύλων).
   Ευτυχώς τώρα δεν είμαστε τόσο αφελείς.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 11/02/2010 10:15:45

   Υπαρχουν και πιο συγχρονοι τροποι αποκοπης απο ενα πολεμο.
   Ενας απο αυτους ειναι η μεταναστευση απο το χωρο υποδοχης για να συνηθιζουμε στα ηθη και εθιμα (ναργιλεδες,φεσια κλπ) και για να υπαρχουν ψηφοφοροι μεσανατολικης προελευσης.
   Αυτο το θεμα δεν το εχουν σκεφθει πολλοι.Ολη η προβληματικη για τη μεταναστευση κινειται στον αξονα εθνικισμου - πολυπολιτισμου και δεν πολυασχολουνται με τις χωρες προελευσης.Εγω ομως που θυμαμαι τις κανταφικες τασεις του ιδρυτη του πολυπολιτισμικου ΠΑΣΟΚ διαχωριζω τη μεταναστευση απο την Ανατολικη Ευρωπη με την οποια δεν εχω προβλημα και αυτη απο τη Μεση Ανατολη στην οποια ειμαι αντιθετος.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 11/02/2010 13:11:02

   Σωστό κι αυτό!

 6. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 09/02/2010 09:22:35

  Καλόν είναι,να μην εθελοτυφλούμε και να βλέπουμε τα ΣΗΜΑΔΙΑ ,τα οποία όχι μόνον είναι ξεκάθαρα,αλλά ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ κιόλας!.....Κατάργηση Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης,κατάργηση του Υπουργείου Αιγαίου,Νομοσχέδιο γιά τους μετανάστες κλπ,κλπ.Τι άραγε θέλουν να μας πούν οι ποιητές;Αυτές τις δύσκολες όσο και...τουλάχιστον ύποπτες,στιγμές που περνάει η Πατρίδα,θα συνιστούσα σε πολλούς,να πετάξουν τις κομματικές παρωπίδες και να δούν την κατάσταση όσο πιό νηφάλια γίνεται.Αυτά γιά την ώρα!Καταλαβαινόμαστε;;;;;

 7. popolaros avatar
  popolaros 09/02/2010 09:27:33

  Ακριβώς έτσι είναι.
  Τα σημάδια είναι πολλά και σε μόλις 100 ημέρες.
  Σαν να ήταν έτοιμα από καιρό.
  Και αυτή η αγγλοαμερικανική κερδοσκοπική επίθεση..μα πόσο βολική είναι βρε παιδί.
  Λες και ήταν παραγγελιά.

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/02/2010 09:37:55

  Ο @Κωνσταντίνος έχει απόλυτο δίκιο.
  Πρέπει να προσπαθήσουμε να σταθούμε ΜΟΝΟΙ μας όρθιοι, έστω τρεκλίζοντας οικονομικά!
  Αυτή τη στιγμή πράγματι η Ελλάδα μοιάζει σαν να την τραβούν από δέκα μεριές και προς δέκα διαφορετικές κατευθύνσεις όλες οι ξένες δυνάμεις που έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα στην περιοχή [Τουρκία, Γερμανορώσοι, Αγγλοαμερικάνοι, Ισραήλ] με στόχο να την εντάξουν στους σχεδιασμούς τους.
  Όμως με το εσωτερικό μέτωπο εξασθενημένο πως μπορούμε να κοντράρουμε αυτές τις δυνάμεις και να τις απωθήσουμε;

  Η Ελλάδα όμως δεν πρέπει να αποκοπεί από την Ευρώπη. Βέβαια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς σκοπεύουν οι Ευρωπαίοι, διότι και εκεί η κατάσταση με τα PIIGS είναι ρευστή.
  Τι γίνεται όμως αν κάποιοι στις Βρυξέλες έχουν αποφασίσει να απαλλαγούν από εμάς [not to bail out] και να μας σπρώξουν διακριτικά έξω από την ΕΕ χωρίς να πολυφανεί ότι το απεργάζονται?

  Σενάριο που τους διευκολύνει σαν απο μηχανής θεός: τους επόμενους μήνες διοργανώνονται εδώ συνεχώς απεργίες, διαδηλώσεις και πορείες [είναι στο πρόγραμμα] με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση, εναντίον της επιτήρησης από τις Βρυξέλλες, υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, η κοινωνική έκρηξη εκτραχύνεται και οι Ευρωπαίοι νίπτοντας τας χείρας τους μας αφήνουν να διολισθήσουμε σιγά σιγά έξω από τα "ευρωπαϊκά σύνορα".

  • donaE avatar
   donaE @ αλλενάκι 09/02/2010 09:51:47

   Ακομα και η ουδετεροτητα χρειαζεται να εχεις ενα δυνατο χαρτι να παιξεις.Για να το λαμβανουν υπ'οψη και να σε αφηνουν.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 09/02/2010 10:00:31

   και εμείς δεν έχουμε κανένα τέτοιο αυτή τη στιγμή αγαπητή DonaE.

 9. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ 09/02/2010 09:47:22

  Eπιτρέψτε μου αγαπητέ κ. Ariste να υποβάλλω μίαν αφελή ερώτηση.
  Η ανακολουθία μεταξύ των προεκλογικών υποσχέσεων και των μετεκλογικών πράξεων δεν είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής; Τα τρία ΔΕΝ του ασφαλιστικού που έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της η υφαρπάσασα την ψήφο των αφελών νέα Κυβέρνηση δεν είναι μέγιστο δείγμα ανακολουθίας τουλάχιστον , αν και κάποιος κακόπιστος όπως ο υποφαινόμενος θα χαρακτήριζε ακόμη και πολιτική απάτη; Θα είμαι κακόπιστος αν δεν πείθομαι από το επιχείρημα του σ.Ξυνίδη ότι δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ είπε ψέματα;
  Δεν είμαι καλόπιστος επειδή θα ήθελα να μάθω τι εξοικονομήθηκε τελικά από την μείωση του αριθμού των Υπουργείων;
  Να δεχθώ ότι ο Κ.Κ. έλεγε ψέματα ή αλήθεια όταν προεκλογικά περιέγραφε την κατάσταση της οικονομίας, ακόμη κι΄αν είχε ευθύνη γι΄αυτήν, και πως να χαρακτηρίσω τον νυν Πρωθυπουργό σε σχέση με ότι έλεγε προεκλογικά και ότι πράττει μετά τις εκλογές;
  Δυστυχώς όλη η προσπάθεια της Κυβέρνησης ξεκίνησε και χτίστηκε πάνω σε αλλεπάλληλα ψέμματα. Και δυστυχώς για όλους μας, το ψέμμα , έχει κοντά ποδάρια, λένε στο χωριό μου. Και επί τέλους ας σταματήσει το παραμύθι της σύγκρισης κάθε φορά με τους προηγούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν από τον Ελληνικό Λαό και βρέθηκαν στην θέση που είναι σήμερα.Ας σταματήσει να αποτελεί άλλοθι ότι τα ίδια ή και περισσότερα λάθη διέπραξε και η Ν.Δ.

 10. kanis avatar
  kanis 09/02/2010 10:03:24

  Εξαίρεσε τον Ανδρέα Παπανδρέου.΄'Ηταν πολύ fancy για τέτοιες δουλειές!
  Για τους άλλους δύο, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά....

 11. donaE avatar
  donaE 09/02/2010 10:29:24

  Ποια αποστολη,διαχειριστες ειναι οι ανθρωποι,σε ενα μαγαζι.Αναλογα τι θελουν οι μετοχοι.
  Το ποιοι ειναι οι μετοχοι,ειναι σωστοτερο ερωτημα.

 12. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 09/02/2010 10:33:32

  Ειναι δεδομενο οτι ο ΓΑΠ εκτελει εντολες!Το θεμα ειναι τι περιθωρια αμυνας και αντεπιθεσης εχουμε.

  Αν περασει το νομοσχεδιο για την ελληνοποιηση αλλοδαπων θα ειμαστε σε πολυ δυσχερη θεση αφου θα εχει δημιουργηθει ηδη ενα ισχυρο προγεφυρωμα και μαλιστα πισω απο τις φιλιες γραμμες!

 13. popolaros avatar
  popolaros 09/02/2010 10:55:59

  Σήμερα ειβεβαιώνεται ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, είναι οι πιέσεις των αγορών, όπως τονίζει ο Charles Wyplosz καθηγητής οικονομικών στο Graduate Institute της Γενεύης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους Financial Times.
  Σήμερα επίσης επιβεβαιώνεται πως ο Πρωθυπουργός και η παρέα του είναι συνένοχοι με τους “οίκους”.
  Προκάλεσαν την εκτίναξη στα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και μεθόδευσαν τη χρεωκοπία που φέρνει απώλεια “εθνικής” κυριαρχίας, 'οπως μας είπαν στα Υπουργικά Συμβούλια..
  http://emprosdrama.blogspot.com/2010/02/blog-post_4022.html

 14. Σαος avatar
  Σαος 09/02/2010 11:03:12

  Χαχαχα, βρετανός «ιθαγενής» (κατά την ΓΑΠεια κοσμοαντίληψη) μουσουλμάνος που εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου, σταμάτησε το λεωφορείο κλειδώνοντας τους επιβάτες για να προσευχηθεί στον Αλλάχ!!!

  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/7187511/Muslim-bus-driver-locks-passengers-aboard-as-he-stops-to-pray.html

  Φανταστείτε στο μέλλον τι θα μπορούσαν να κάνουν οι «ιθαγενείς συμπατριώτες» μας, γεννημένοι στο Πακιστάν (ή σε άλλες ισλαμικές χώρες). Πέντε φορές την ημέρα προσεύχονται. Τόσο ...δέλο που είμαστε εδώ όχι μόνο λεωφορεία θα σταματάνε αλλά και αμαξοστοιχίες του ΜΕΤΡΟ ή του ΟΣΕ, άσε που θα έχουν πλέον δικαίωμα να σπάνε στο ξύλο τις γυναίκες που δεν φοράνε μπούργκα (έχει γίνει και αυτό έξω από αυτοσχέδια τζαμιά). Ως γνωστόν στην Ελλάδα εφαρμόζεται και ο νόμος της Sharia στην περιοχή της Θράκης. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που επιτρέπεται οι θρησκευτικοί νόμοι μιας συγκεκριμένης θρησκείας να είναι ανώτεροι σε σχέση με τους νόμους της πολιτείας!!! Άντε και του χρόνου Ισλαμαμπάντ η Αθήνα μας...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Σαος 09/02/2010 11:38:30

   Αυτό δεν είναι τίποτε. Μια Βουλγάρα νοσοκόμα που ήταν στη Λιβύη (θυμάσαι το σκάνδαλο με το aids) έπαθε την πλάκα της όταν σε ώρα χειρουργείου ο γιατρός πέταξε το νυστέρι κι έπεσε στο πάτωμα για να προσευχηθεί επειδή φώναξε ο Μουεζίνης.

  • Σαος avatar
   Σαος @ Σαος 09/02/2010 11:55:36

   LOL, άμα έχει γίνει αυτό, τι άλλο να πω;;; :-)

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Σαος 09/02/2010 16:27:39

   Ε ρε ξύλο που το θέλουμε...

   Θέλαμε Γιωργάκη ε καλά να πάθουμε...

   Ελλάδα τέλος αγαπητοί μου....

 15. Σαος avatar
  Σαος 09/02/2010 11:20:28

  Αρχαιοπτέρυγα, τι λύση προτείνεις στο θέμα; Εννοώ πως στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να επιλέξουμε ποιος θα είναι ο δυνάστης μας.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σαος 09/02/2010 12:31:50

   το θυμάσαι το τραγουδάκι: "μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ' την Κική ή την Κοκώ ποιά να διαλέξω κλπ κλπ".

   Αισθητικά προτιμώ τους μεν, αλλά αν αυτοί είναι που μου φοράνε τους Πακιστανούς, ζορίζομαι. Αντιπαθώ τους δε (αλλά μου αρέσει η μουσική τους). Δύσκολο. Πιστέυω ότι υπερισχύει το "...Η ούτως εί σοφός ώστε λέληθέ σε , ότι μητρός τε καί πατρός καί τών άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον πατρίς εστι καί σεμνότερον και αγιώτερον , καί έν μείζονι μοίρα καί παρά θεοίς καί παρ' ανθρώποις τοίς νούν έχουσι, καί σέβεσθαι δεί , καί μάλλον υπείκειν καί θωπεύειν πατρίδα χαλεπαίνουσαν ή πατέρα και μητέρα..." (Λες να ήταν ακροδεξιός ο Πλάτων;)

   Ισορροπία... Αποφυγή εσωτερικού διχασμού (mission impossibe)

  • l
   l' ami du peuple @ Σαος 09/02/2010 13:00:44

   ελα μου ντε που ηταν (της εποχης εννοειται, "ολιγαρχικος")!! μονο για δημοκρατικος δε θεωρηθηκε ποτε αρχαιε, και αν τον ελεγες τετοιο θαπινε αυτος το κωνειο αν δεν σου τοδινε εσενα.

 16. stathis avatar
  stathis 09/02/2010 11:56:35

  Νομίζω ότι ταιριάζουν οι αναρτήσεις μας:

  Δεν του' κατσε του Γιωργάκη η χρεωκοπία!

  Την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας την γνωρίζαμε πολύ καλά.
  Το μέγεθος του προβλήματος το αντιληφθήκαμε στην προεκλογική περίοδο όταν σε όλες τις ομιλίες του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το τόνιζε με χαρακτηριστικό τρόπο!
  Πριν ξεσπάσει η θύελλα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον της Ελλάδος αλλά και του ευρώ, όπως αποδεικνύεται, αισθανόμασταν αμήχανα και αναρωτιόμασταν!
  Τα ερωτήματα που θέταμε ορισμένοι νόμιζαν ότι ήταν ...φαντασιόπληκτα!
  Γιατί να κάνει ο Πρωθυπουργός τις αχαρακτήριστες ιστορικές τοποθετήσεις του και μάλιστα σε δύο διαδοχικά Υπουργικά Συμβούλια, ότι δηλαδή:
  "η ελληνική οικονομία είναι υπό πτώχευση" και το "για πρώτη φορά από το 1974 κινδυνεύουν, λόγω της οικονομίας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού";
  Διαβάστε τι γράφαμε εδώ , εδώ! και εδώ!
  Σήμερα ειβεβαιώνεται ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, είναι οι πιέσεις των αγορών, όπως τονίζει ο Charles Wyplosz καθηγητής οικονομικών στο Graduate Institute της Γενεύης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους Financial Times.
  Σήμερα επίσης επιβεβαιώνεται πως ο Πρωθυπουργός και η παρέα του είναι συνένοχοι με τους “οίκους”.
  Προκάλεσαν την εκτίναξη στα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και μεθόδευσαν τη χρεωκοπία που φέρνει απώλεια “εθνικής” κυριαρχίας, 'οπως μας είπαν στα Υπουργικά Συμβούλια..
  Μάλιστα προετοίμασαν το έδαφος κιόλας για τις καταστροφικές εξελίξεις με τις “ατυχείς” και καλά διατυπωμένες δηλώσεις τους.
  Οι καλοί συμπολίτες μας στη κυβέρνηση αυτή την εποχή είναι ενεργούμενα των αγγλοαμερικάνων“νταβάδες” μας. που υπονομεύουν την οικονομία της ευρωζώνης μέσω της πτώχευσης της “πατρίδας”(του “Γκιόργκος”), την οποία σημειωτέον την έχουν καταληστεύσει σε συμπαιγνία με την άρχουσα τάξη της, δηλαδή τους
  Οι γερμανοί αντιδρούν καθυβρίζοντάς μας λυσσαλέα, αλλά δεν μπορούν παρά να κάνουν “ρηαλάΪζ λοστ”, να αποδεχτούν τη χασούρα και να παρέμβουν αναλαμβάνοντας να μας δανείσουν με χαμηλό επιτόκιο για να μην επεκταθεί η ζημιά στο ευρώ.
  Εχουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ενα σωρό εξαγορές στα φιλέτα μας, όπως ο ΟΤΕ!
  Εννοείται δε πως δεν μπορούν να μας ξωπετάξουν απ’ την ευρωζώνη γιατί τότε η ζημιά στο κύρος του ευρωνομίσματος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη και ίσως προκαλούνταν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
  Αυτό το τελευταίο μάλιστα ίσως να αποτελούσε θρίαμβο για τους αγγλοαμερικάνους και τα “παιδιά των οίκων” που μας κυβερνούν διότι θα είχαν πετύχει μ’ έναν σμπάρο δυό τριγώνια.
  Αποφασιστικό πλήγμα στις οικονομίες του ευρώ, περεταίρω επικράτηση δηλαδή του δολάριου και τις στερλίνας και ως έπαθλο την ελλαδίτσα !
  Η χώρα, ή ο ελλαδικός χώρος αν θέτε, εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα παραδίδονταν στην αποκλειστική διαφέντευση στην ιδιοκτησία τους.
  Μάλιστα με τα ντόπια υποζύγια σε κατάσταση «πολτού» ,σαν έτοιμα από καιρό, με τη φροντίδα των ανθρώπων τους στην Ελλάδα, των αγαπητών «νταβάδων»…
  http://emprosdrama.blogspot.com/2010/02/blog-post_4022.html

 17. TopGunZ avatar
  TopGunZ 09/02/2010 11:57:47

  Επειδή καλή η μακροοικονομία, αλλά πρέπει να έχουμε και να φάμε τπτ, έχετε συνειδητοποιήσει τι παίζει πλέον με τις τράπεζες λόγω της αναξιοπιστίας της χώρας? Προφανώς έχουνε υπερδανειστεί κεφάλαια και τώρα που τα επιτόκια εκτινάσσονται έχουνε βγει παγανιά στις επιχειρήσεις! Κόβουνε κεφάλαια κίνησης, ζητάνε πίσω δανεικά, ρίχνουνε αξίες υποθηκών και δε συμμαζεύεται! Δεν έφτανε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η δυσκολία αποπληρωμής των δανείων και των τόκων τους, τώρα τους ζητάνε μεγάλα μέρη ή και ολόκληρα τα κεφάλαια που τους δάνεισαν! Δεν ξέρω πόσο μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα, αλλά μιλάμε για κάτι που αν συνεχιστεί και επεκταθεί θα καταστρέψει και όσους επιχειρηματίες έχουν μείνει!

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ TopGunZ 09/02/2010 14:16:34

   Φίλε , όποιος δεν έχει επιχείρηση δεν τα πολυ καταλαβαίνει αυτά , η κατάσταση είναι έτσι όπως την περιγράφεις και χειρότερα , μη σου πω , αλλά το θέμα είναι πως κανείς δεν μπορεί να ασχοληθεί μ αυτά διότι όλη η χώρα αυτή τη στιγμή ασχολείται με το ποιός παίρνει μεγαλύτερο επίδομα και ποιός καλύτερη σύνταξη και βέβαια με το μεγάλο θέμα της ιθαγένειας.

   Ο επιχειρηματικός κόσμος (εννοώντας τους μικρο και μεσσαίου μεγέθους επιχειρηματίες) αυτή τη στιγμή παλεύει απελπιστικά μόνος του και το κλίμα δεν φαίνεται να ευννοεί παρά μόνο αυτούς που έχουν μικρό δανεισμό.

   Γενικά μην περιμένεις να ασχοληθεί κανείς με αυτό το θέμα εώς ότου ακουστούν οι πρώτες μαζικές απολύσεις.

 18. ΙΔ avatar
  ΙΔ 09/02/2010 12:17:31

  Τί να κάνω με προκαλεί ο τίτλοs τού άρθρου; Κατά την δειάρκεια τήs αντιβασιλείαs του αρπυραίου Αβδούρι έλαβε χώρα .Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου σε ένα μικρό χωριό εγλαταλελειμένο από τούs κατοίκουs συνγκεντρώθηκαν οι χωριανοί από τα πέρατα τήs γήs για να συνεορτάσουν και να δούν παλαιούs φίλουs καί συγκενείs.Γιόρταζε το εκλησάκι το μαναδικό του χωριού.Συνγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι είχαν βρή και παπά για να λειτουργήση.Έναs θα έκανε τον καντηλανάφτη άλλοs τον ψάλτη και έτσι μέσω τηs λειτουργίαs και του μικροπανυγυριού πού θα ακολουθούσε οι κάτολοι θα ενωνόταν πάλι. ΆΜ' δέ. Μόλιs κτύπησε η καμπάνα και έβαλε ο παπάs Ευλογητόs ταραχή μεγάλη έγινε σε έπαυλη καντά.Του αρχιερέα του έπεσε από τα χέρια το ξίφιs του Δαυίδ.Επικράτησε νεκρική σιγή και τότε από την πλευρά τηs μαμάs ήρθε πρόs το παιντί η συμβουλή. Παρε την αστυνομία να τουs σταματήσει την λειτουργία αλλά και την καμπάνα.Και ο αρχιερεύs τηλαφώνησε στο αστυνομικό διευθηντή να σπεύση να σταματήση την λειτοργία μαζί με την καμπάνα. Και δουλικά έσπευσε στον Άγιο γεώργιο και εδήλωσε στούs εμβρόντητουs Χριστιανούs οτι έπρεπε να σταματούν να κτοιπύν την καμπάνα και να τελειώσουν με την λειτουργία. Και οι κάτοικοι πήραν με τίs πέτρεs τον τότε αστυνομικό διευθηντή Καδμίαs. Με τα παραπάμω συνηγορώ στον τίτλο του άρθρου.Οι αναγραματισμοί έγιναν επίτηδεs .

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ΙΔ 09/02/2010 19:35:07

   Εξαιρετικό αγαπητέ. Για ψυλλιασμένους αναγνώστες. Και εύχομαι η κατάληξη να πραγματοποιηθεί και στα καθ' ημάς.

  • alekos avatar
   alekos @ ΙΔ 09/02/2010 22:51:41

   Αυτά συνέβαιναν στα αρχαία χρόνια....

 19. salmonellas avatar
  salmonellas 09/02/2010 12:26:46

  Ενω οι υπολοιποι Ελληνες θα πεθανουν δουλευοντας, δεστε τι εξασφαλισε ο Χρυσοχοιδης για τα enfant gate του Ελληνικου δημοσιου:

  Εξαίρεση ενστόλων

  Από τις νέες ρυθμίσεις θα εξαιρεθούν οι ένστολοι (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί κ.τλ.) και προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα επηρεαστεί η δυνατότητα εξόδου από την υπηρεσία στα 25 έτη εργασίας., όπως ξεκαθάρισε την Τρίτη ο κ. Λοβέρδος.

  Σας αρεσε?

  Αντε τωρα πισω στη δουλεια σας μεχρι τα 67 σας, οσοι απο σας θα ζησετε, ωστε οι δικες σας κρατησεις να επιδοτουν τις παχυλες συνταξεις των ενστολων.

  • l
   l' ami du peuple @ salmonellas 09/02/2010 13:02:55

   που θα σας τις βρεχουν κιολας. μπονους ειναι σαλμονελλα, δεν ειναι εξαιρεση.

 20. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 09/02/2010 12:27:03

  Factor, η παρέμβασή μου, είναι άσχετη με το θέμα,αλλά...απόλυτα σχετική με όλα τα θέματα που συζητάμε εδώ.

  ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΩΝ ΜΙΣΟΦΟΡΩΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ ή Η ΘΡΑΣΥΤΗΣ ΤΩΝ ΒΡΩΜΕΡΩΝ ΑΣΒΩΝ
  Εμφανίζεται πολύ συχνά το φαινόμενο,απόπειρας χλευασμού των διαφόρων σχολίων,από δυσκόλως κρυπτομένους πλέον προβοκάτορες.Κάνουν ότι μπορούν,γιά να παραπλανήσουν.Καμώνονται ότι διατυπώνουν δήθεν και την άλλη άποψη.Ενδύονται τα ιμάτια της ευπρέπειας και της καλλιέργειας.Πολλάκις,όταν γίνουν αντιληπτοί,μεταμφιέζονται κιόλας.Επιλέγουν άλλα ψευδώνυμα.Αλλά...φεύ,δεν κατορθώνουν να μείνουν γιά καιρό μασκαρεμένοι.Απόλυτα κατανοητή η δεινή τους θέση.Καλούνται να υπερασπισθούν χίμαιρες.Αντιλαμβάνονται ότι, τα σε διατεταγμένη υπηρεσία τελούντα βοθροκάναλα,δεν γίνονται πιά πιστευτά από τους ιθαγενείς.Οι χάντρες,τα χτενάκια και τα καθρεφτάκια,δεν θαμπώνουν πλέον το πόπολο.Τα tres sophistques blogs,που τους εκφράζουν,βυθίζονται αύτανδρα.Ετσι,επιχειρούν το ρεσάλτο.Στην αρχή με ευπρέπεια και καλλιέπεια.Ομως.... όμως,θέλει η π...να να κρυφτεί,μα η χαρά δεν την αφήνει.Κι έτσι αποκαλύπτονται από την αποφορά της νοσηρής χολής τους. Ξεβρακώνονται.Παρακαλώ πολύ,σας ικετεύω Factor,μην τους κλείνετε την πόρτα.Οι επισκέπτες σου,χρειάζονται το γέλιο.Είναι κάτι που λείπει πολύ.Εξάλλου,σαν τα μπουλούκια της επαρχίας,κάνουν την περατζάδα τους και δυστυχώς χάνονται.

 21. Giannis76 avatar
  Giannis76 09/02/2010 13:39:56

  Ενώ οι Καραμανλήδες ήρθαν στο πλανήτη γη για να κάνουν ανεξάρτητη την χώρα ε?

  Η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ ήταν σκευωρία...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Giannis76 09/02/2010 13:45:29

   τίνος;

   Δεν θα ρωτήσω ποιός τον έφερε, που ήταν πριν, και που πήγε το 1967...

  • t avatar
   t @ Giannis76 09/02/2010 14:21:21

   Κύριε Μπουλούκο, υπήρξε ΑΣΠΙΔΑ;
   Αρις Μπουλούκος (Απόστρατος Αξιωματικός)
   Ναι, ΑΣΠΙΔΑ υπήρξε. Και μπορώ να πω ότι ο εμπνευστής, ο σχεδιαστής και ιδρυτής του ΑΣΠΙΔΑ ήμουν εγώ.
   http://www.rwf.gr/interviews_senaria-new.php?id=198&interview=1&interview_id=833
   .

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Giannis76 09/02/2010 14:44:27

   ενδιαφέρον, t...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Giannis76 09/02/2010 17:46:09

   Και ο Μπουλόυκος ήταν άνθρωπος του Ανδρέα. Νομίζω ήταν 2 αδέρφια.
   Γι αυτό ο ΓεροΠαπανδρέου προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση.

 22. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2010 14:40:36

  Αρχαίε, πολύ καλό το άρθρο σου. Μπορεί να υπάρχει αποστολή? Όχι σε συνωμοσιολογικό επίπεδο αλλά ως εγγενής σκέψη στην οικογένεια? Μιλώ για "θεϊκή" αποστολή. Έχει καλλιεργηθεί στην οικογένεια αυτή η ιδέα? Πιστεύω πως ναι. Μεχρι τώρα χτίζεται ένα μεσσιανικό προφίλ γύρω από το GAP, όπως ακριβώς χτίστηκε για τον πατέρα του και τον παππού του. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει και να ενισχύεται το προφίλ αυτό και από πεποιθήσεις ή πιστεύω. Ίσως σαν ιδέες μεγαλείου να ενυπάρχουν. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για έναν λαό, όταν ο κυβερνήτης διακατέχεται από πιθανές τέτοιες ιδέες? Πόσο επικίνδυνο είνια όταν και εφόσον υπάρχουν τέτοιες ιδέες στον κυβερνήτη να ενισχύονται από κόλακες και οπορτουνίστες? Βέβαια σημαντικός εδώ ο ρόλος της μητέρας. Πόσο πιστεύει και πόσο ενισχύει αυτή την πεποίθηση?
  Ιστορικά, η οικογένεια πάντα έχει στραφεί εναντίον συγκεκριμένων ομάδων. Ο παππούς εναντίων των κομμουνιστών διχάζοντας το λαό, ο πατέρας εναντίων όσων δεν είναι ΠΑΣΟΚ, διχάζοντας πάλι το λαό. Ο ίδιος εναντίον πια όλων των Ελλήνων, προσπαθώντας να τους διχάσει.
  Αν είμαστε εξωτερικές δυνάμεις ασφαλώς και θα προτιμούσαμε ανθρώπους αυτού του είδους. Με εμμονές περί "θεϊκής" αποστολής που τόσο εύκολα μπορεί να τους χειριστεί κανείς.

 23. kanis avatar
  kanis 09/02/2010 15:31:42

  Τρέμω στην ιδέα, ότι ο πολυδιαφημισμένος καυγάς Λάλλα-Κώστα γυιού Ντόρας σήμερα στο DACAPO, ήταν συμβουλή ηλιθίου επικοινωνιολόγου, για να αναδείξει το Μητσοτακέικο νέο αίμα αντρίλας!!!!!

 24. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/02/2010 16:55:19

  @ψυχραιμία
  δέν είναι καθόλου απίθανο σενάριο,ή ισλαμοποίησι τής Ελλἀδος.Στόν χάρτη πού κυκλοφόρησε ό πολύ αντιπαθητικός Daniel Fried, μέ τον τίτλο, Turkish sphere of influence 2050,ή Ελλάδα είναι Ισλάμ,γι'αυτό μάς έρχονται κυρίως μουσουλμάνοι.Η δέ Αλβανία,πού είναι ισλάμ,παρουσιάζεται,εκτός επιρροής Τουρκίας,καί μέσα σέ Ευρώπη,ενώ εμάς ώς φαίνεται μάς πετάνε έξω.Αλλωστε ή πολιτική ιδέα τής Ελληνο-Τουρκικής ομοσπονδίας ή ενώσεως,εκκολάφθηκε κατά τόν ψυχρό πόλεμο στούς κόλπους τού οικουμενικού Πατριαρχείου από διανοούμενους πού αποτελούσαν τόν κύκλο τού Πατριάρχου Αθηναγόρα.Τόν Αθηναγόρα τόν έκαναν Πατριάρχη οί Αμερικανοί(Χαρρυ Τρούμαν).Τό Φανάρι έκανε τό πάν γιά νά επιτευχθή αυτό.Αργότερα,ούτε ό Πλαστήρας δέν είχε αντίρρησι,παρ'όλο πού οί σχέσεις μέ τήν Τουρκία δέν ήταν καλές.Οί δέ Πατριάρχες,πάντοτε πολύ "πατριώτες".Οπως βλέπεις,σάν αμνούς επί σφαγή!
  Αυτό πού γράφει ό Κωνσταντίνος είναι σωστό,αλλά χρειαζόμαστε εδώ έναν εφυέστατο πολιτικό πού νά γνωρίζη τήν τέχνη τής ισορροπίας.

 25. theo1611 avatar
  theo1611 09/02/2010 18:27:59

  Τι πιθανότητα υπάρχει να έχουμε (είχαμε) ηγέτες Εφιάλτες? Πολύ μικρή έως αμελητέα, όπως μας διδάσκει η ιστορία!!!

  Τι πιθανότητες υπάρχουν να έχουμε Εφιάλτες ανάμεσά μας? Πάρα πολλές ή ακριβέστερα πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες πιθανότητες για τους ηγέτες μας.

  Στο χέρι μας είναι στις δύσκολες επιλογές να στηρίξουμε και τους ηγέτες μας. Με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε και θεωρούμε σωστό (με την κοινή συνισταμένη σοφία).

  Και ας πάρουν οι ηγέτες μας το credit!!!

 26. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 09/02/2010 18:51:23

  Τα σέβη μου “Archeopteryx” , υποκλίνομαι .

  Εύχομαι να τα διαβάσει και ο ανιστόρητος Αλ. Τσίπρας , ο οποίος μας έκανε χθες , στην άβουλη Βουλή , να γελάσουμε με την επιστημονική – επιστημονικότατη διαπίστωση του ότι ¨Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία των μετακινήσεων ¨ , λες και ήταν αντιπρόσωπος των μεταφορικών εταιρειών “Schenker” και “Danzas-Hellas” .

  Προφανώς είχε υπόψη τις ¨ανθρώπινες¨ μεταναστεύσεις των Ούννων ,
  Βησιγότθων η ακόμα και των Αχαιών. Και επειδή στις ιστορικές τους γνώσεις θα έμαθε και το ¨Φοβού τους Δωριείς και δώρα φέροντες¨ προχωρά και στην σύγχρονη μεταναστολαγνεία.

  Μπορεί στο λεγόμενο ¨δίκαιο του αίματος¨ , σε ότι αφορά την Ιθαγένεια , να ελλοχεύουν ρατσιστικές – φυλετικές απόψεις , αλλά και στο λεγόμενο ¨δίκαιο του εδάφους¨ που οραματίζονται οι Νεοφιλελεύθεροι ( ¨Αριστεροί¨ και Δεξιοί ) υποβόσκει το ¨δίκαιο του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

  Δηλαδή το δίκαιο της ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ εδαφών. ¨Όπου καταφέρνω να ¨φτάσω¨ , σε όποιο ΕΔΑΦΟΣ πατήσω το πόδι μου , σαν ¨μετακινούμενος¨ ( είναι στην ¨φύση του ανθρώπου-κυνηγού¨ κατά το Τσιπρέϊκο θεώρημα της ¨εξέλιξης των ειδών¨) είναι και πατρίδα ¨μου ¨ , όπως το έβλεπε και ο Τσέγκινχς-Χαν , όπως το έβλεπε και ο Κρόμγουελ με τις ¨ανοιχτές θάλασσες ¨ , όπως το βλέπει σήμερα και ο καπιταλιστικός ιμπεριαλισμός της ¨ουδέτερης¨ και ¨αγαθής¨ παγκόσμιας αγοράς. Διότι πατρίδα τους όλων αυτών είναι η ¨ΓΗ ¨ που την ¨επιβουλεύονται ¨ κάποιες ¨ρατσιστικές¨ , ¨τοπικές ¨ , ¨σκατό – πλειοψηφίες¨ , οι οποίες σε ¨πλανητικό¨ επίπεδο είναι ¨μειοψηφίες.

  Άκου¨ Δημοψήφισμα¨ ! , Που ακούσθηκε αυτό να αποφασίζουν οι πλειοψηφίες για τις μειοψηφίες ; , και μάλιστα για το ¨ανθρώπινο¨ -¨δικαίωμα¨ της ¨ελεύθερης μετακίνησης ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ , για το ¨δικαίωμα¨ να έχουν οι άνθρωποι όποιο έδαφος επιθυμούν !

  Μα τι Τσίπρας και Ροζ-Άλογα θα μου πείτε ; Εδώ ο πρώην βασανισμένος -ταλαιπωρημένος μετανάστης , ο G.A. – Παπανδρέου ( όταν αναφερόμαστε και σε ¨ μεικτές οικογένειες¨ θα πρέπει να γράφουμε και σε δύο γλώσσες ) μας είπε για τους ¨AHEPANS¨ οι οποίοι κάποτε ιδρύθηκαν σαν αντίδραση επιθέσεων σε Έλληνες των ¨kukuks-klan¨...

  Μόνο που ξέχασε να μας πως οι ¨κολασμένοι έλληνες-¨αυτοδημιούργητοι¨ μετανάστες¨ , οι “Ahepan’s” , στην συνέχεια μας έστειλαν για ¨δώρο¨ το άγαλμα του Τρούμαν και έγιναν στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπάλληλοι και θερμοί οπαδοί , των σύγχρονων kukuks-klan, δηλαδή του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Τέτοιο μέλλον και αποστολή δεν θέλουμε ούτε για την Ελλάδα , ούτε για τους μετανάστες ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ Π Α Λ Ι Ν Ο Σ Τ Η Σ Η Σ Τ Ο Υ Σ για να αγωνιστούν για την απελευθέρωση των ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΤΟΥΣ από τον Ιμπεριαλισμό , στον οποίο συμμετέχει και η πατρίδα ¨μας¨ , και όχι στην ¨ενσωμάτωση¨ στον λεγόμενο Δυτικό Κόσμου.

  Όπως είπε , ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ , και ο καθηγητής ¨Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ¨ κ. Στέλιος Περράκης στην αξιόλογη εκπομπή ¨Ανιχνεύσεις¨ του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη ( ΕΡΤ-3 / 3/2/2010 – ΨΑΞΤΕΤΗΝ! ) :

  ¨Πρέπει να το πάρουμε απόφαση , η νομική εξέλιξη της απόδοσης πολιτικών δικαιωμάτων και ιθαγένειας στους –σήμερα ακόμα -¨ μετανάστες¨ ΟΔΗΓΕΙ – ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ στον να αναγνωριστούν στην συνέχεια ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ - ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ –ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ …
  ¨Φυσικά¨ ο κ. Στ. Περράκης είναι υπέρ αυτής της ¨ανθρωποκεντρικής¨ εξέλιξης…¨

  Τι θα έλεγαν ο κάθε ¨Taras Bulba ¨ και η ¨Travel-Plan’ εάν άκουγαν τις σημερινές αντίθετες ¨ρατσιστικές¨ απόψεις ; Τι θα έλεγαν τα διάφορα ¨Παρατηρητήρια¨ της Ουάσινγκτον-Βερολίνου και οι διάφορες ¨μη¨ ( προς θεού ) –κρατικά επιχορηγούμενες – Κυβερνητικές Οργανώσεις ;

  Μα φυσικά την ¨νέα τελική λύση¨ : Απαγορέψτε την διάδοση ¨μισαλλόδοξων¨ απόψεων.

  Σχετικά με τον ρόλο του Δυτικού-Μητροπολιτικού ιμπεριαλισμού , ιδιαίτερα του Γερμανικού , ενάντια στον Ελληνικό λαό , με αφορμή την οικονομική κρίση που ίδιοι προκάλεσαν , έχω στείλει για δημοσίευση ένα αποκαλυπτικό άρθρο στον Factor-X. Δεν το γράφει μεταλλαγμένος ¨Έλληνας¨ , δεξιός ή ¨αριστερός¨ , αλλά Γερμανός -αντιιμπεριαλιστής.

 27. t avatar
  t 09/02/2010 19:11:27

  "Πώς γνώρισα τον Ανδρέα"
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=172438&dt=09/04/2006
  .

  • Κρης avatar
   Κρης @ t 09/02/2010 19:22:44

   μια δήλωση της μητέρας του σημερινού πρωθυπουργού, κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου στο ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας (αναδημοσίευση από τις ΕΙΚΟΝΕΣ της Ελένης Βλάχου) όπως την αναδημοσίευσε ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ του Ρίζου (2-3-2004).

   Είπε λοιπόν η προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου:

   " Η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος ,

   που θα ήταν ακόμα καλύτερο αν κατοικείτο από Αμερικανούς".

   @

   Διαβάζω στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:

   «Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....).

   Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900.

   Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960.

   Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του.

   Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

   Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου διετέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Αιγαίου και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με κρατικό αυτοκίνητο, με κρατικούς φύλακες και τις ανάλογες αποδοχές, όταν ο αδελφός του ( ο σημερινός ..εν δυνάμει πρωθυπουργός) ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Ήταν η εποχή που -κατ` δήλωση Πάγκαλου- στο υπουργείο ομιλείτο η Αμερικανική αντί της Ελληνικής γλώσσας!

  • Κρης avatar
   Κρης @ t 09/02/2010 19:39:24

   δήλωση της μητέρας του σημερινού πρωθυπουργού, κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου στο ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας (αναδημοσίευση από τις ΕΙΚΟΝΕΣ της Ελένης Βλάχου) όπως την αναδημοσίευσε ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ του Ρίζου (2-3-2004).


   Είπε λοιπόν η προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου:

   " Η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος ,

   που θα ήταν ακόμα καλύτερο αν κατοικείτο από Αμερικανούς".

  • Κρης avatar
   Κρης @ t 09/02/2010 19:40:03

   Διαβάζω στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:

   «Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....).

   Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900.

   Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960.

   Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του.

   Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

   Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου διετέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Αιγαίου και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με κρατικό αυτοκίνητο, με κρατικούς φύλακες και τις ανάλογες αποδοχές, όταν ο αδελφός του ( ο σημερινός ..εν δυνάμει πρωθυπουργός) ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Ήταν η εποχή που -κατ` δήλωση Πάγκαλου- στο υπουργείο ομιλείτο η Αμερικανική αντί της Ελληνικής γλώσσας!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ t 09/02/2010 20:03:57

   Ξέρω και άλλους μισούς-μισούς. Πολλοί μισοί-μισοί παραξενεύονται με ορισμένα της μιάς χώρας και της άλλης, αλλά προφανώς όλοι δεν ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Θα μπορούσε να είναι κανείς μισός αμερικάνος και να ονειρεύεται ατέλειωτες πεδιάδες, και βουνά και ανοιχτούς ουρανούς, και ελευθερία και τέτοιες αμερικανιές. Ή θα μπορούσε να ονειρεύεται ...αειοφόρες πρασινάδες για Ινδούς.

   Υποψιάζομαι ότι ο συγγραφέας του άρθρου στο NEMECIS δεν αγαπάει ούτε την μία του πατρίδα ούτε την άλλη. Και πάνε να φτιάξουν πατρίδες άλλες σε πρότυπα που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν

 28. Νικόλας avatar
  Νικόλας 09/02/2010 19:13:30

  Βρε Αρχαίε. Έχω μία απορία.

  Αυτοί οι αχώνευτοι Σουηδοί που λόγω συγκυριών έμαθα και τη γλώσσα τους πως

  την έβγαζαν σε κάθε πόλεμο καθαροί και ουδέτεροι;
  Έχουν να πολεμήσουν από το Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο με τους Ρώσους τον 18ο αιώνα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Νικόλας 09/02/2010 19:38:52

   δεν τους πολυξερω... Οι Γότθοι υποτίθεται ξεκίνησαν από εκεί, σαν Βικιγκς έκαναν τον κόσμο άνω κάτω, τον 16ο ή 17ο αιώνα το έπαιξαν και αυτοί αυτοκρατορία, με τις Βαλτικές χώρες και το 1812 τσακώθηκαν με τους Ρώσους και έχασαν την Φινλανδία (που γλωσσολογικά είναι λίγο ...Τούρκοι), και από τότε το παίζουν ουδέτεροι, δηλαδή τι ουδέτεροι; Κρυφογερμανόφιλοι στον Β' ψιλονατοϊκοί στον Ψυχρό.

   Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί 9-10 εκατομμύρια Σουηδοί και λιγότεροι Φινλανδοί είναι σοβαρές χώρες και εμείς είμαστε τόσο αλλιώτικοι.

  • donaE avatar
   donaE @ Νικόλας 09/02/2010 21:45:27

   Αλλα συνορα.Με τους παγους να πολεμησουν;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Νικόλας 11/02/2010 11:35:48

   @ archaeopteryx
   Να θέσεις διαφορετικά το ερώτημα. Πως διάολο επί 2000 χρόνια είχαμε σοβαρή κοινωνική οργάνωση και ξαφνικά όλα είναι χάλια;

   Η μόνη απάντηση είναι ότι είμαστε προτεκτοράτο και δεν αφηνόμαστε στην ησυχία μας για να οργανωθούμε όπως πρέπει.
   Μια κοινωνία από τη στιγμή που θα αρχίσει να οργανώνεται σε 50 χρόνια έχει φτάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

 29. anonymous avatar
  anonymous 09/02/2010 20:32:31

  @ t

  στο σύνδεσμο που παραθέτεις πιο κάτω με τη συνέντευξη της Μαργαρίτας λέει μέσα ότι ο Μπουλούκος είχε συναντηθεί με τον Αντρέα πριν τον Ασπίδα.

 30. strategy avatar
  strategy 09/02/2010 20:52:35

  Mια μικρή διόρθωση: ο Fried ήταν υπεύθυνος για τον αμερικανικό στρατιωτικό χάρτη που παρουσίαζε την Μακεδονία ως "κατεχόμενη" (http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/04/blog-post_2205.html). Ο George Friedman που ίδρυσε τη STRATFOR παρουσιάζει σχετική προβολή που αναφέρεις, στο βιβλίο του "The Next 100 Years: A Forecast for the 21st Century" (http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/10/100-21.html).

 31. Αχαιός avatar
  Αχαιός 09/02/2010 21:30:48

  Αγαπητέ archaeopteryx,
  μπορείς να μας εξηγήσεις τι διαφορά έχουν η Deutsche Bank και η Goldman Sachs ? Μήπως ανήκουν στα ίδια πολυπολιτισμικά συμφέροντα ? Αν ναι τότε δεν έχει διαφορά ποιος θα πάρει τα ασημικά. Στις ίδιες τσέπες θα πάνε.

  • arcaheopteryx avatar
   arcaheopteryx @ Αχαιός 09/02/2010 22:13:23

   καμμία μα καμμία σχέση...
   Αν θες να το δεις με ασημικά, η πρώτη παίρνει τα ασημικά, η δεύτερη παίρνει προμήθεια σε μεταπώληση.

 32. πολίτης avatar
  πολίτης 09/02/2010 22:10:57

  Δείτε το βιντεάκι με τον κ. Κολομπανί χθες στην εκπομπή Χατζηνικολάου. Αν δεν το έχετε ακόμη δει, μην το χάσετε!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=fxHdz-1cKOo&feature=player_embedded#

 33. Petros avatar
  Petros 09/02/2010 23:50:04

  Για να καταλάβω, γιατί άκουσα για υπονόμευση του ευρώ : υπονοείς ότι υπάρχουν κάποιες κυβερνήσεις στην ΕΕ που υποκινούνται από τον αμερικάνικο παράγοντα ( πχ με καθυστέρηση 4 μηνών στη λήψη οικονομικών μέτρων και με κινδυνολογία ) για να υπονομεύσουν το ισχυρό Ευρώ και την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένωση ; Υπονοείς ότι η κινδυνολογία περί "χρεοκοπίας" της Ελλάδας ήταν πλαστή για να να ενισχύσει το αμερικάνικο δολλάριο και την οικονομία της Αμερικής σε βάρος της Ευρώπης και υπέρ κάποιων κερδοσκόπων ;

  Πραγματικά, εάν ισχύει τέτοιο σενάριο, θα τρελαθούμε ... Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Γιατί πάλι τα βάρη θα πέσουν στη πλάτη των μισθωτών και των συνταξιούχων, ξεκινώντας από τον κεφαλικό φόρο στα καύσιμα κλπ, την μείωση του αφορολογήτου στις οικογένειες με παιδιά. ΟΧΙ, πραγματικά ΟΧΙ σε μια τέτοια κυβέρνηση...

 34. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 11/02/2010 02:46:47

  Δηλαδή, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ψηφισθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, και το θέλουν μόνον οι Αμερικανοί;
  Και θα προωθούσε μια ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή ένας διαχειριστής μιας ευρωπαϊκής νομαρχίας κάτι που δεν θέλει η κεφαλή; (επί του προκειμένου δύο κεφαλές, η νόμιμη και η υπερνόμιμη, για τους δικούς της λόγους η καθεμία)
  Ε, μας έχουν τινάξει τα πέταλα εντελώς.

 35. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 11/02/2010 10:02:44

  Ο Παπανδρέας είναι φιλόδοξος, αγωνιά για την υστεροφημία του. Το έχουν αυτό οι δυναστείες όταν δεν έχουν παρακμάσει (και φαίνεται ότι η δυναστεία αυτή έχει ακόμη κότσια). Και δεν είναι κατανάγκην κακό (άν και εμπεριέχει κινδύνους). Αφήνει χαραμάδες ελπίδας.
  Αλλά οι προκάτοχοι του; Δεν το ζήσαμε; Τι να πώ, το πτώμα μιλά από μόνο του και οι εισαγγελείς περιττεύουν.
  Πάλι με δυναστεία μπλέξαμε, αλλά και ο Γεώργιος Ά ως σωτήρας από την παρακμή του Όθωνα δεν έγινε δεκτός;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.