#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2010 07:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Το παλιό έχει πεθάνει, αλλά το νέο αργεί να γεννηθεί”Έχουμε γράψει δεκάδες φορές, το είπαν κι άλλοι πριν από μας, και το είπε πριν απο λίγο καιρό και ο Σαμαράς: η μετάβαση από το “παλιό” στο ‘νέο” είναι μια αργή και βασανιστική διαδικασία. “Το παλιό έχει πεθάνει, αλλά το νέο αργεί να γεννηθεί”.

Ως εκ τούτου η “εκβιαστική”, πολλές φορές, απαίτηση προς τον Σαμαρά, για “ανανέωση εδώ και τώρα”, ή για “άμεση ανατροπή του ΠΑΣΟΚ” – που εκφράστηκε και στην αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος - μόνο ως μικροαστικός τυχοδιωκτισμός μπορεί να εκληφθεί και συνήθως οδηγεί σε “απογοητεύσεις” σαν κι αυτές που ένιωσαν πολλοί την Κυριακή το βράδυ – μετά και από τις καλά στημένες παγίδες των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγών του.

Δημοσιεύσαμε αρκετές αναρτήσεις αυτήν την εβδομάδα για την αριθμητική των εκλογών (π.χ. Για 25.568 ψήφους το 5-8 θα ήταν 8-5!) και η κριτική προς την Ρηγίλλης στις αναρτήσεις και τα σχόλια του Antinews ήταν νομίζω εξαντλητική- (Η επόμενη ημέρα (μια πρώτη εκτίμηση της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ) και Η ΝΔ όπου τόλμησε κέρδισε. Όπου συμβιβάστηκε έχασε κλπ). Ο ίδιος ο Σαμαράς έκανε άλλωστε μια πολύ καλή ανάλυση του αποτελέσματος που νομίζω καλύπτει πολλές πλευρές του ζητήματος (http://www.antinews.gr/?p=72306).  Για όποιον ξέρει να διαβάζει και είναι καλόπιστος, ο Σαμαράς τα λέει όλα, όσα πρέπει να πει στην φάση αυτή και φυσικά όποιος “κατάλαβε, κατάλαβε” – επειδή είναι προφανές ότι της ανάλυσης θα ακολουθήσουν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα.

Δεν θα επανέλθω λοιπόν στο ζήτημα επειδή το θεωρώ λήξαν, από πλευράς ανάλυσης τουλάχιστον.

Θα επισημάνω όμως κάτι που εύκολα ξεχνάμε, όσοι τουλάχιστον από εμάς διαθέτουν μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία: Η απαλλαγή από το ΠΑΣΟΚ και το σάπιο μεταπολιτευτικό πολιτικό καθεστώς, η έξοδος απο την γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση θα είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία με πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν δεν θέλουμε φυσικά να ξαναπέσουμε σε “επανιδρύσεις” τύπου Καραμανλή και “αλλαγές” τύπου ΠΑΣΟΚ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει έξοδος από την κρίση είναι να συγκροτηθεί πρώτα ιδεολογικά και πολιτικά το υποκείμενο της ανατροπής, οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις δηλαδή που θα καταστρέψουν το παλιό και θα φέρουν το νέο. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει να “όραμα” που θα φωτίσει τον απογοητευμένο απο την πολιτική κόσμο και θα ξαναφέρει τους πολίτες στις κάλπες.

Σε αυτό το σημείο καθυστερεί ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη “αδυναμία” κι εκεί πρέπει να εστιασθεί η κριτική.

Να το κάνω πιο λιανά:  Η ΝΔ αντιμετώπισε τον Καμίνη στην Αθήνα, τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και τον Τατούλη στην Πελοπόννησο ως «ανεξάρτητους» υποψήφιους, που συμμάχησαν ευκαιριακά με το ΠΑΣΟΚ για την καρέκλα της εξουσίας. Ήταν όμως κάτι πολύ περισσότερο από αυτά. Ήταν και είναι οι ιδεολογικές και πολιτικές εφεδρείες του ΠΑΣΟΚ που κινητοποιούνται τώρα για να το σώσουν. Είναι η συναίνεση για την διάσωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος στην οποία πρωταγωνιστούν η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης  ο Κουβέλης, η Δημοκρατική Αριστερά, ο Τρεμόπουλος, οι Οικολόγοι και διάφοροι άλλοι δευτεροκλασάτοι. Είναι το ευρύτερο ¨σύστημα ΠΑΣΟΚ” με άλλα λόγια που συσπειρώνεται τώρα για να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Ολοι αυτοί εκφράζουν σήμερα την κυρίαρχη ακόμα ιδεολογία του ενδοτισμού και της υποταγής στο ΔΝΤ και τους Δυτικοευρωπαίους επικυρίαρχους, ντυμένοι με πράσινες και ροζ λεοντές δήθεν προοδευτικότητας. «Δημοκρατικοί» και «αριστεροί» αστούληδες ως βολεμένοι απολογητές της τάξης του ΔΝΤ και της Τρόικας. Ένθερμοι συμπαραστάτες του δράματος του Κυπριακού λαού που κλαίνε από τις βίλες τους στην Εκάλη. Aποτυχημένοι επαναστάτες που θέλουν στα γεράματα να μπουν στην κυβέρνηση. Tυχοδιώκτες πολιτικοί που θέλουν να γίνουν υπουργοί. Διαπρύσιοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών, που ο ξάδελφός τους ο μηχανικός επενδύει αβέρτα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Κρατικοδίαιτοι εκδότες, ανεγκέφαλοι διανοούμενοι, βολεμένοι “δεξιοί”, ατάλαντοι καλλιτέχνες, χαλιναγωγημένοι και καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι (θυμηθείτε: H μετριότητα που αποκαλείται μετριοπάθεια)

Τι είχε να αντιπαρατάξει η ΝΔ απέναντι σε αυτό το διευρυμένο και σκληρό ακόμα, όπως αποδείχθηκε, “σύστημα ΠΑΣΟΚ” που εκπροσωπεί ένα μεγάλο ποσοστό του συνόλου των ψήφων σύμφωνα με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα; Τον Κακλαμάνη και τον Γκουλέκα; Τον Άνθιμο και τον Ψωμιάδη; Απαρχαιωμένους γραμματείς και φαρισαίους στην Ρηγίλλης; Προσθέστε ερωτηματικά κατά βούληση….

Πως εμφανίστηκε στις εκλογές (και συνεχίζει να εμφανίζεται) η ΝΔ πέραν των ηρωικών στην κυριολεξία προσπαθειών του ίδιου του Σαμαρά; Ως η κατεξοχήν αντιμνημονιακή δύναμη με ένα εξαιρετικό οικονομικό σχέδιο, ή ως ένα παλαιοσυντηρητικό και παλαιοκομματικό άθροισμα των επιμέρους υποψηφιοτήτων, πολιτικών και προσωπικών φιλοδοξιών; Πόσοι από όσους έβγαιναν στην τηλεόραση έχουν διαβάσει τις ομιλίες του Σαμαρά; Πόσοι γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει τις θέσεις του; Μιλούσε ο Σαμαράς εναντίον του Μνημονίου και στη συνέχεια έβγαιναν οι άλλοι και ο κόσμος έκλεινε τις τηλεοράσεις του.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται λοιπόν σε μια αποφασιστική καμπή της ηγεσίας του στη Νέα Δημοκρατία. Εμείς εμμένουμε σε όσα γράψαμε πριν από λίγες ημέρες:

Πρώτον: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος, εάν δεν αποκτήσει ιδεολογική υπεροχή απέναντι στην ιδεολογική τρομοκρατία της παγκοσμιότητας, του ενδοτισμού, της μετριότητας και της ήσσονος προσπάθειας. Με μπροσούρες, χρυσοπληρωμένα φυλλάδια και ανακοινώσεις τύπου – σεντόνια δεν γίνεται δουλειά.

Δεύτερον: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος εάν δεν ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό της. Αν δεν βάλει μέσα (στο γραφείο του Σαμαρά, στα επιτελεία της Ρηγίλλης, στα κομματικά γραφεία και στις νομαρχιακές) νέους ανθρώπους που να ξέρουν την πιάτσα και να κολυμπάνε στις μάζες.

Τρίτο: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος εάν δεν παρακάμψει έστω και εν μέρει την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των νεοταξικών-πράσινων-νταβατζήδικων ΜΜΕ. Και είναι κρίμα η Ρηγίλλης να μην βοηθά καθόλου το τεράστιο δυναμικό που στηρίζει τη ΝΔ στο Διαδίκτυο. Βαρεθήκαμε να το λέμε. Τελεία.

Τέταρτο: Η ΝΔ πρέπει να διαχωριστεί πλήρως από την παρακμή της Καραμανλικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2010 07:52:56

  Εξαιρετικό κείμενο, Φάκτορα. Όμως δεν συμφωνώ με αυτό που γράφεις περί μικροαστικού τυχοδιωκτισμού. Όταν ο κόσμος βλέπει να καταρρέουν τα πάντα τριγύρω του, δεν δικαιούται να αξιώνει πιο αποτελεσματική προστασία από αυτό που συμβαίνει σήμερα;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Επώνυμος 20/11/2010 13:36:23

   Βρε Επώνυμε, καταλαβαίνεις τι γράφω; Στο "κυβέρνηση εδώ και τώρα" αναφέρομαι

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Factorx 20/11/2010 13:56:33

    Εντάξει, συγγνώμη. Το εξήγησε και ο νεότερα παρακάτω ότι έχει συγκεκριμένη αριστερή σημασία ο όρος. Και μετα που έγραψα το σχόλιο μου και πριν δω το σχόλιο του νεότερα το υποψιαζόμουν ότι μάλλον κάτι κατάλαβα λάθος. Συγχώρηστε μας εμάς τους μη αριστερούς που δεν κατέχουμε όλη την αριστερή ορολογία.

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 20/11/2010 09:06:18

  Εγώ προσωπικά, κάθησα στον καναπέ μου παρέα μα το όραμα του Κακλαμάνη, του Ψινάκη, του Ψωμιάδη και αρκετών άλλων. Δέν φταίω εγώ, άλλοι μου τους φέρανε στα μούτρα μου, τάχα με την λογική οτι είναι χρήσιμοι στον αντιμνημονιακό αγώνα.

  Μήπως πρέπει να αισθανθώ και ένοχος, ρε παιδιά ; Κάποιος ήθελε να μαζέψει όλες τις φουφούδες της Αθήνας που βγάλαν πρώτο τον Ψινάκη, μόνο και μόνο για να βγεί ο Πάνος την άλλη μέρα και να ανεμίζει κάποιον "μπλέ χάρτη ". Το θέμα, λοιπόν, δέν είμαι εγώ, αλλά αυτός ! Να παραιτηθεί, να ελεγχθεί, να στηλιτευτεί, να απομακρυνθεί απο τέτοιες επιτελικές θέσεις και τέλος πάντων, να βγεί κάποιος να ζητήσει συγνώμη απο εμας (ναι, εμάς !), να παραδεχτεί τα λάθη, να τα εντοπίσει με ενάργεια και ψυχραιμία, μπάς και την επόμενη φορά φανούμε πιό γενναιόδωροι. Αλλοιώς, θα υπάρχει πάντα ένα 50% τουλάχιστον που θα σας κοιτάζει απ'τον καναπέ του απαθές, καθώς εσείς θα προσπαθείτε να το φορτώσετε με ένα σωρό ενοχικά διλήμματα.

  Λέω κάτι παράξενο ;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ τσώφλι πασατέμπου 20/11/2010 09:52:36

   Δηλαδή δεν θεωρείς τον Ψινάκη ελπίδα του Έθνους; Τον Ανατολάκη μήπως; Τον Γκλέτσο; Τον Φασούλα; Τη Καϊλή; Την Νταλάραινα; Κάποιον τέλος πάντων.... Μήπως είσαι αναρχικός;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ τσώφλι πασατέμπου 20/11/2010 12:58:43

   όχι, έχεις δίκιο, και δεν είσαι ο μόνος που σκέφθηκε ακριβώς έτσι. Κι εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που είμαι ετεροδημότης και δεν χρειάσθηκε να αντιμετωπίσω αυτό το δίλημμα μπροστά στην κάλπη (γιατί από πεποίθηση θα πήγαινα, ούτως ή άλλως).

   Το μόνο που μπορώ να πω, αν αυτό βοηθάει, είναι ότι η ανανέωση στελεχών ήταν και είναι στο πρόγραμμα, απλώς δεν ήταν καθόλου πρόσφορη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το θηρίο θέλει το χρόνο του για να δαμασθεί...

 3. Petros avatar
  Petros 20/11/2010 09:58:35

  Το παλιό έχει πεθάνει, αλλά σε αυτό περιλαμβάνεται και η ΝΔ.
  Γιατί αυτή και το ΠΑΣΟΚ κυρίως ευθύνονται για τη νέα ήττα του Ελληνισμού στον κύκλο πού έκλεισε με την υποταγή της χώρας στην Τρόικα.

  Σε αυτή τη χώρα διαχρονικά, ανεπαρκείς εξαρτημένες πολιτικές ηγεσίες απλά διαχειρίζονται το Ελληνικό προτεκτοράτο.
  Και κάθε 30 χρόνια το ρίχνουν στην ξέρα.

  Ο Αντώνης ο Σαμαράς δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος , αν δεν υπερβεί την ίδια του τη θέση ως αρχηγού τής ΝΔ.

  Αν από ηγέτης της Δεξιάς δεν αναδειχθεί σε ηγέτης του Έθνους.
  Αν δεν ξεφύγει από πλαστά διλήμματα του τύπου
  ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΔΕΞΙΑ , ΠΡΟΟΔΟΣ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ , ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

  Γιατί πολύ απλά αυτά τα διλήμματα τον πάνε σε ένα γήπεδο που δεν έχει ούτε μπορεί να αποκτήσει ηγεμονία . Το έδειξαν και οι τελευταίες εκλογές .
  Ακόμη και η μεγάλη αποχή ή η συμπεριφορά των «αριστερών» ψηφοφόρων αυτό αναδεικνύει.

  Η« αντιμνημονιακή» ΝΔ λοιπόν δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος.

  Απαιτείται δηλαδή εν κατακλείδι ο Αντώνης ο Σαμαράς να ηγηθεί ενός Κινήματος που
  -θα αντισταθεί στον εθνομηδενισμό στον ενδοτισμό και τους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους της παγκοσμιοποίησης ,
  -θα απευθύνεται οριζόντια σε όλο το φάσμα των υπαρκτών πολιτικών εκπροσωπήσεων,
  -θα αναδεικνύει με την δράση του το νέο όραμα για τον Ελληνισμό :

  Ότι η Ελλάδα στον 21ο αιώνα θα είναι μια χώρα μη εκβιάσιμη , ισχυρή και ανεξάρτητη.
  Μια χώρα που θέλει , ξέρει , και μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα πού της δίνει η Ιστορία η Γεωγραφία και η Γη της χερσαία και θαλάσσια.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Petros 20/11/2010 13:46:26

   @petros

   Εύγε πατριώτη.
   Προσωπικά, συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τις εκτιμήσεις σου.

   "Γιατί πολύ απλά αυτά τα διλήμματα τον πάνε σε ένα γήπεδο που δεν έχει ούτε μπορεί να αποκτήσει ηγεμονία . "

   Και αν αποκτήσει ηγεμονία σε "αυτό το γήπεδο", ΔΕΝ θα έχει καμμία απολύτως σημασία. Διότι ο πραγματικός αγώνας για την πρόοδο της πατρίδας μας, ΔΕΝ θα δοθεί σε "αυτό το γήπεδο". Σε άλλο γήπεδο θα δοθεί. Η επιδίωξη της ηγεμονίας δηλαδή στο τρέχον πολιτικό σκηνικό και τις ισορροπίες, δεν βγάζει πουθενά, ούτε τον κ. Σαμαρά, ούτε την χώρα.

   Αλλη λογική απαιτείται, ή όπως ωραία το διατυπώνει η ανάρτηση: "Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει έξοδος από την κρίση είναι να συγκροτηθεί πρώτα ιδεολογικά και πολιτικά το υποκείμενο της ανατροπής, οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις δηλαδή που θα καταστρέψουν το παλιό και θα φέρουν το νέο. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει να “όραμα” που θα φωτίσει τον απογοητευμένο απο την πολιτική κόσμο και θα ξαναφέρει τους πολίτες στις κάλπες."

   Η πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση του υποκειμένου της ανατροπής ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει. Αλλά όχι σε "αυτό το γήπεδο" που η ΝΔ μέχρι τώρα προσπαθεί να παίξει και να ηγεμονεύσει. Σε άλλο γήπεδο συμβαίνει... Και μάλιστα ερήμην της.

   Θραξ Αναρμόδιος

 4. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 20/11/2010 10:01:24

  Διαφωνώ με τα περί μικροαστικού τυχοδιωκτισμού.
  Σε περιόδους, κοινωνική, οικονομικής και πολιτικής κρίσης η πολιτική μετριοπάθεια βοηθά να επιβιώνει ανεξαρτήτου αποτελέσματος το παλιό.
  Η νδ, αν και είναι εκτός κυβέρνησης, κινείται δειλά για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών.
  Ο μετασχηματισμός της νδ σε μαζικό κόμμα χρειάζεται να επισπευστεί.
  Πολλοί από τους σημερνούς βουλευτές- πολιτευτές της ΝΔ μπορούν πλέον να μιλούν μόνο σε ελεγχόμενο ακροατήριο.
  Πως η ΝΔ θα μπορέσει έτσι να ανοιχτεί στην κοινωνία;
  εκτός και το κάνει όπως… ο Μ. Εβερτ που περίμενε να γίνει πρωθυπουργός μετά από ήττα του πασοκ…

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ o βουνίσιος 20/11/2010 13:10:23

   Βεβαίως και χρειάζεται να επισπευσθεί ο μετασχηματισμός σε μαζικό κόμμα, όπως πολύ εύστοχα λες, αλλά αυτό δεν γίνεται αυθημερόν! Πιστεύω πως αυτό υπονοεί το άρθρο, και δεν βλέπω αναντιστοιχία...

 5. Aris. A avatar
  Aris. A 20/11/2010 10:06:10

  Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως περιγράφονται στο άρθρο.

  Ο Σαμαράς πρέπει να θέσει σαφή ιδεολογική πλατφόρμα πιθανόν και με έκτακτο συνέδριο να καταγγείλει ότι είναι σάπιο στο κόμμα και να ζητήσει την αποχώρηση όσων δεν δυμφωνούν.

  Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι κέρδισε στις εσωκομματικές και ελάχιστοι από τους επώνυμους του κόμματος ήταν απεναντί του.

  Κινδυνεύει τώρα έχοντας τους δίπλα του να ταυτιστεί μαζί τους.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Aris. A 20/11/2010 13:15:57

   Υπάρχει σοβαρή διεργασία στη βάση, και αυτό το γνωρίζει ο πρόεδρος και ήδη, αν το άκουσες (ειπώθηκε σε ελάχιστα ΜΜΕ τις πρώτες ώρες, αμέσως μετά την αναχώρηση των τροϊκανών) μίλησε για συμμετοχή της βάσης και ενδυνάμωση των τοπικών οργανώσεων.

 6. Aris. A avatar
  Aris. A 20/11/2010 10:07:11

  ελάχιστοι από τους επώνυμους ήταν μαζί του λάθος το απεναντί του

 7. Κάποιος avatar
  Κάποιος 20/11/2010 10:19:10

  Τέταρτο: Η ΝΔ πρέπει να διαχωριστεί πλήρως από την παρακμή της Καραμανλικής περιόδου, της Μητσοτακικής περιόδου και της Ραλλικής περιόδου.
  Με λίγα λόγια πρέπει να γίνει εντελώς άλλο κόμμα.
  Αν αλλάξει και την ταμπέλα που σε πολλούς προκαλεί αλλεργικούς πολιτικούς συνειρμούς με ράλληδες,μητσοτάκηδες,εβερτ,καραμανλήδες και σια θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κάποιος 20/11/2010 11:33:37

   Για να μπορέσει να το κάνει αυτό ο Σαμαράς με ασφάλεια, θα πρέπει πρώτα να γίνει ήρωας της παράταξης του. Να κερδίσει δηλαδή εθνικές εκλογές. Θα μου πεις, τι να το κανείς εσύ μετά. Όμως πιο πριν είναι πολύ επικίνδυνο, με τόσους κεντροδεξιούς εχθρούς να καραδοκούν. Αυτή τη στιγμή το όνομα ΝΔ του δίνει τη νομιμοποίηση της 'αποκλειστικότητας' στην εκπροσώπηση της κεντροδεξιάς στη συνείδηση του απλού κεντροδεξιού κόσμου. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ρισκάρει να χάσει αυτό το πλεονέκτημα. Και ο Καραμανλής διέλυσε το Συναγερμό και έκανε την ΕΡΕ, αλλά είχε από πίσω του το παλάτι. Σήμερα δεν υπάρχει παλάτι, άρα η σφραγίδα 'ΝΔ' είναι υπερ-πολύτιμη. Προς το παρόν τουλάχιστον, μέχρι να αποκτήσει χαρακτηριστικά παραταξιακού μεσσία, που αυτο θα γίνει όταν κερδίσει εκλογές.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 20/11/2010 11:47:20

    Ο Σαμαράς δεν θα γίνει ήρωας αν κερδίσει εκλογές, ενώ η Ελλάδα θα έχει χρεωκοπήσει, εκποιώντας δημόσια περιουσία και κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα.
    Η λαική οργή θα παρασύρει τότε τους πάντες, φταίνε δεν φταίνε.
    Ηρωας θα γίνει μόνο αν σώσει την Ελλάδα.
    Και αυτό δεν θα συμβεί περιμένοντας έως το 2013, ούτε κάνοντας politically correct αντιπολίτευση μόνο από τα έδρανα του κοινοβουλίου.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Κάποιος 20/11/2010 11:50:22

     Σύμφωνοι, αλλά εσύ μιλάς γενικά. Εγώ σου λέω ενδοπαραταξιακά. Άλλο αυτό που λες εσύ, που μιλάς για το σύνολο του λαού.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Επώνυμος 20/11/2010 11:57:37

      Ειλικρινά σε απασχολεί, αν η Ελλάδα βαρέσει κανόνι επισήμως και ξεπουληθεί και με την βούλα σε ξένα συμφέροντα,
      Γερμανούς,Αμερικανούς,Τούρκους κτλ,
      ποιος θα είναι o αρχηγός της ΝΔ ;

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Επώνυμος 20/11/2010 13:21:19

      κάτι τέτοιο δεν γίνεται εν μιά νυκτί, θα μεσολαβήσουν εκλογές και η παρουσία του Σαμαρά στην κυβέρνηση είναι η μόνη πιθανή προστασία μας από όσα λες.

     • παραέλληνας avatar
      παραέλληνας @ Επώνυμος 20/11/2010 15:33:19

      επώνυμε, υπάρχει ρε φίλε παλάτι, είναι το mega channel, ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

    • Θραξ Αναρμόδιος avatar
     Θραξ Αναρμόδιος @ Κάποιος 20/11/2010 13:54:39

     @Κάποιος

     Συμφωνώ απολύτως. Μόνο αν η ΝΔ υπερβεί την υπάρχουσα ΝΔ, θα μπορούμε να έχουμε ελπίδες με αντίκρυσμα σε αυτήν. Αυτή η υπέρβαση δεν είναι δυνατόν να γίνει αίτημα του στενού πυρήνα των οπαδών της, ούτε εύκολα κατανοητή.

     Και ως υπέρβαση εδώ νοείται να ξαναδεί η ηγεσία της ΝΔ ποιους και τι εκφράζει και να αποφασίσει αν θέλει και μπορεί να κάνει αυτό που περιμένει ο λαός από τις ηγεσίες του.

     Ο λαός αποφάσισε τι θέλει στα γενικά. Μια ηγεσία υπέρβασης θα τον βοηθούσε να τα ξεκαθαρίσει περαιτέρω αυτά τα ζητήματα και να θέσει στόχους και διάγραμμα πορείας.

     Η επιμονή στην παλαιοκομματική λογική "ποιοι είναι δικοί μας, ποιοι δεν είναι" την ώρα που η πατρίδα βουλιάζει και οι λύκοι ΗΔΗ την κατασπαράζουν, δεν εμπνέει κανέναν.

     Θραξ Αναρμόδιος

    • Enzo avatar
     Enzo @ Κάποιος 20/11/2010 15:35:16

     το 2013 θα υπαρχουμε?

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ Κάποιος 20/11/2010 15:30:56

   κάποιε, μου θύμισες τον χάρρυ κλύνν στο δίσκο "ραντεβού με την εισαγγελία" (1989): ρωτούσε ο καθοδηγητής τους νεαρούς κνίτες στις εξετάσεις, όποιος κνίτης απαντούσε σωστά κέρδιζε δύο ριζοσπάστες δώρο να τους πουλήσει στα χαυτεία.
   -πες μου σύντροφε, ποιος είναι ο μεγαλύτερος προδότης της επανάστασης;
   -ο στάλιν, λέει αυτός.
   -μπράβο παιδί μου πέρασες. πες μου εσύ σύντροφε, ποιος είναι ο μεγαλύτερος προδότης της επανάστασης;
   -ο χρουτσώφ.
   -μπράβο σύντροφε. πες μου κι εσύ σύντροφε, ποιος είναι ο μεγαλύτερος προδότης της επανάστασης;
   -ο γκορμπατσώφ.
   -έλα εδώ εσύ κωλόπαιδο, λέγε ποιος σου έδωσε τις απαντήσεις των εξετάσεων της επόμενης χρονιάς.

 8. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 20/11/2010 10:42:37

  Α ρε factora ...κειμεναρα....
  Αν ξυπνησεις,μονομιας θα ρθει ανάποδα ο ντουνιας...(το κομμα είναι στο« ξυπνησεις »και όχι στο «μονομιας »)

  • Factorx avatar
   Factorx @ Βανζέτι 20/11/2010 13:38:27

   Μερσί Βανζέτι.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Βανζέτι 20/11/2010 13:56:28

   @Βανζετι + factorx

   Κειμενάρα όντως. Εύγε factorx. Υπάρχουν παράγραφοι και επισημάνσεις υψηλής πολιτικής κλάσεως στο κείμενο.

   Θραξ Αναρμόδιος

 9. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 20/11/2010 11:03:40

  Συμφωνώ και με τα τέσσερα στοιχεία, αν και θα ήθελα περισσότερα, θέλω να πω κάτι όμως για το 3ο:

  "Τρίτο: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος εάν δεν παρακάμψει έστω και εν μέρει την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των νεοταξικών-πράσινων-νταβατζήδικων ΜΜΕ. Και είναι κρίμα η Ρηγίλλης να μην βοηθά καθόλου το τεράστιο δυναμικό που στηρίζει τη ΝΔ στο Διαδίκτυο. Βαρεθήκαμε να το λέμε. Τελεία."

  Στη χθεσiνη εκπομπή της ΕΤ-3 "Λαβύρινθος" του δημοσιογράφου Τριανταφυλίδη, ήταν καλεσμένος ο Ευθυμίου ο Παυλόπουλος και ο Καραθανασόπουλος. Δεν άκουσα τίποτε από την υπόψη εκπομπή. Άνοιξα το κανάλι τη στιγμή που μιλούσε ο Ευθυμίου και κυριολεκτικά τα έχωνε άγρια, στη πραγματικότητα εχ..ε το δημοσιογράφο γιατί δεν τον τον σεβόταν (έλεγε) και δεν τον άφηνε να απαντήσει. Ο δημοσιογράφος χαμογέλασε αμήχανα και το έκανε γαργάρα. Μούγκα...

  Μπορείτε να φανταστείτε κάποιο λεβέντη της ΝΔ που να μπορούσε να τα χώσει άγρια στη Τρέμη, στο Χατζηνικολάου, στη Μακρή και στα λοιπά πληρωμένα παπαγαλάκια όταν τους υποβάλουν σε ανάκριση Γκεστάπο και Κα Γκε Μπε; Όταν δηλαδή τους κάνουν μια ερώτηση και ενώ αρχίζουν να μιλάνε τους χώνουν αμέσως τη δεύτερη για να τους δημιουργήσουν σύγχιση και στη συνέχεια τους τη πέφτουν καπάκι ο οικονομέας, ο Καψής, η Μακρή και τους κάνουν αλοιφή. Και ενώ προσπαθούν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις, τους ρίχνουν και δυο τρεις ακόμη για να τους ξεσκίσουν. Ακούσατε κάποιο παληκάρι της Ρηγίλης να βάζει στη θέση τους τους μπακαλιάρους;;

  Ποτέ και κανένας. Είναι όλοι τους χεσμένοι και στέκονται περιδεείς εμπρός στους τρομοκράτες.... Γιατί;; Αφ' ενός γιατί τους κρατάνε από τα κ...δια και αφ' ετέρου γιατί είναι λαπάδες, πλαδαροί, λίγοι, ανίκανοι..

  Σπηλιωτόπουλος το βράδυ των εκλογών απευθυνόμενος στο Χατζηνικολάου: "εσείς κύριε Χατζηνικολάου που διαμένετε στα βόρεια προάστια, θα ξέρετε....."

  Χατζηνικολάου οργισμένος: "Γιατί κύριε Σπηλιωτόπουλε προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις λέγοντας ότι διαμένω στα βόρεια προάστια; Εσείς δεν διαμένετε στο Κολωνάκι; Στο άνω προσθέτει κάποιος άλλος.....

  Μούγκα ο Σπηλιωτόπουλος.... Καταλαβαίνετε επίπεδο...... Απελπισία....

  Που είναι όλα εκείνα τα καλά παιδιά της παλιάς εποχής; Γιακουμάτος; Μειμαράκης;; Πετραλιά; Πολύδωρας;

  Αντώνη βρες νέους και δυναμικούς ανθρώπους για να κάνεις δουλειά; Τα περισσότερα "παληκάρια" της ΝΔ είναι για τα μπάζα.

 10. neotera avatar
  neotera 20/11/2010 11:04:05

  Το "μικροαστικός τυχωδιωκτισμός" του φάκτορα είναι νομίζω με το αριστερό νόημα. Οτι είναι ανέτοιμη η ΝΔ, η πολιτική πρόταση χρειάζεται επεξεργασία, πρόχειρη η επιδιόρθωση μετά τη μεγάλη ζημια της εγκατάλειψης από την προηγούμενη ηγεσία, ελαφρύς ο στελεχιακός εξοπλισμός και οι διασυνδέσεις εντός και εκτός της χώρας... Εγώ πάλι βλέπω διαφορετικά τη συγκυρία.
  Η δημιουργία με διακομματική συναίνεση πολιτικής για “ανοιχτά σύνορα” και η ανακινηση του μεταναστευτικού τώρα, την ώρα της τελικής επίθεσης κατά του εισοδήματος και της εργασίας στην Ελλάδα δείχνουν σχεδιασμό και αποφασιστικότητα. Ηλίου φαεινότερο ότι ο διεθνής παράγων και οι ντόπιοι λακέδες του θέλουν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της χωρας χρησιμοποιώντας τον ισλαμισμό. Να πάψει να είναι ελληνική για να την κατατμήσουν στη συνέχεια. Αυτός είναι ο σκοπός του Καλλικράτη.

  Το προετοιμάζουν, το φωνάζουν με “αριστερή” και καλά “φιλάνθρωπη” προπαγάνδα επί 10 χρόνια τώρα. Οι αντιδράσεις μπορεί να είναι λυσσαλέες αλλά χωρίς πρόγραμμα και ενιαίο πολιτικό φορέα. Το κλίμα είναι βαρύ και οι πληροφορίες λένε ότι από πολλές πλευρές μεθοδεύονται φασαρίες…

  Κορυφαίας σημασίας είναι η στάση (ουδέτερη μέχρι τώρα) του ΚΚΕ, αλλά και της αστυνομίας από δω και μπρος. Αλλοιώς όλα τα κόμματα της Βολής υποστηρίζουν σ΄αυτήν την προσπάθεια την κυβέρνηση ΓΑΜΑΠ, όπως κάνουν σε όλα χωρίς εξαίρεση τα θεσμικού χαρακτήρα μέτρα υπονόμευσης του τόπου μας από τη Νέα Τάξη που αφορούν σε γλώσσα, ιστορία, θρησκεία, ήθη,έθιμα, πολιτισμό, πολιτικούς θεσμούς, άμυνα, οικονομία, δικαιοσύνη. Δικαιώνεται έτσι η αποχή του 70% των πολιτών στις εκλογές διαμελισμού της πατρίδας, η οποία αναμένεται να γίνει μόνιμο φαινόμενο…

  Οταν και αν κατορθωθεί κάποιος κάπως να μετατρεψει την αποχή σε ενεργή πολιτική συσπείρωση θα ανατραπεί το κατοχικό καθεστώς και θα ακυρωθεί το σχέδιο αφανισμού μας. Μέχρι τότε παραμένουμε χωρίς πολιτική ηγεσία με εχθρικό κράτος που διοικούν ξένα συμφέροντα, απροστάτευτοι στην πατρίδα μας 11 κοντά εκατομμύρια άνθρωποι (βάζω και τους ελληνοποιηθέντες μετανάστες).

 11. Μisha avatar
  Μisha 20/11/2010 11:11:09

  Η κριτική και οι προτάσεις του κειμένου είναι ωφέλιμα για την πατρίδα.
  Μακάρι να εισακουσθούν.
  Νομίζω πως ο Α.Σαμαράς θα έχει κάνει επιλογές εθνικής αλλά και προσωπικής ήττας αν δεν πορευτεί πάνω στους περιγραφόμενους άξονες.
  Το «εθνικά ωφέλιμο» ως πρόταγμα, έναντι του κομματικώς επωφελούς , με ξάφνιασε ευχάριστα.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Μisha 20/11/2010 11:32:46

   Φίλε Μisha καλημέρα

   Προσπαθώ να μη παρακολουθώ τηλεόραση. Σιχαίνομαι και απογοητεύομαι από το επίπεδο των δημοσιογράφων και των πολιτικών της αντιπολίτευσης. Σκέτη αηδία.

   Είδα όμως κάτι λίγα αποσπάσματα από διάλογο πολιτικών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης καθώς και από ερωτήσεις δημοσιογράφων. Δυναμισμός .... άγριο σρίμωγμα... σκληρό χώσιμο.... Εκεί οι άνθρωποι τρελαίνονται για τα ζητήματα κυριαρχίας... Άκουσα και κάποιο εκπρόσωπο της κυβέρνησης να δηλώνει: Η φορολόγηση με 10% των εταιρειών, των επενδύσεων(;), είναι αδιαπραγμάτευτη..

   Εδώ ξεπουλιούνται τα πάντα και κανένας δεν διαμαρτύρεται. Ξεπουλιέται η πατρίδα, η κυριαρχία μας, ζωτικά εθνικά συμφέροντα, ο πλούτος του Αιγαίου, παραδόθηκαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών, οι Τούρκοι πετάνε πάνω από τα νησιά και τις φρεγάτες μας και δεν αναχαιτίζονται.... Διαπραγματευόμαστε με τη Τουρκία για ζητήματα που είναι λυμένα από τις συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.... Τι διαπραγματευόμαστε; Είναι δυνατό να διαπραγματεύεσαι κυριαρχία; Χορταίνει ο ληστής όταν εσύ ο ίδιος του ανοίγεις τη πόρτα;

   Διαθέσαμε τρομακτικά ποσά για να φτιάξουμε καλά γωνιακά μαγαζιά και σήμερα μας διατάζουν να τα πουλήσουμε έναντι πινακίου φακής, για να μας πουλάνε οι αγοραστές των μαγαζιών τα ίδια προϊόντα, πιο ακριβά τααπό ότι τα αγοράζαμε προηγουμένως.


   Ειλικρινά συγκρίνοντας τις αντιδράσεις στην Ιρλανδία για την ενταξή της στο μηχανισμό στήριξης, ντράπηκα για το χάλι μας. Ντράπηκα για το επίπεδο της αντιπολιτευτικής πολιτικής της ΝΔ και για το επίπεδο της Ελληνικής δημοσιογραφίας.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Αρματιστής 20/11/2010 12:24:51

    Φίλε Βασίλη καλημέρα.

    Θα περίμενα από τον Σαμαρά , λόγω παρελθόντος, να καταγγείλει τα τεκταινόμενα.
    Αντ αυτού το πράττει η Αριστερά, κοινο- και εξωκοινοβουλευτική (ΚΚΕ, μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΣΚΕ, ο χώρος του Αρδην, το Ρεσάλτο).
    Ενώ η ΝΔ συνεχίζει στον ίδιο νεοφιλελευθερο χαβά περί ιδιωτικοποιήσεων και γιγαντισμού στο Δημόσιο Τομέα, συμπλέοντας στην ουσία με ΔΝΤ και εξαπτέρυγα.
    Μετά πώς και γιατί να εμπιστευτει ο κοσμος τον Σαμαρά;
    Για να έχει Κατοχική Τρόικα με μπλε σημαία και πυρσό αντί πράσινου ήλιου; Ποια η διαφορά;

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Μisha 20/11/2010 13:17:04

     Misha έχω διατυπώσει παρόμοια ερωτήματα και ουσιαστική απάντηση δεν πήρα.
     Μάλλον στην ΝΔ θεωρούν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και κοιτάνε από τώρα την επόμενη μέρα μετά την μνημονιακή χρεωκοπία και το εθνικό ξεπούλημα που θα προκύψει οσονούπω.
     Γι΄αυτό μάλλον καίγοταν και η Ντόρα να ιδρύσει το νέο της κόμμα μπας και προλάβει να πάρει και αυτή μέρος στην νέα Γιάλτα.

    • Μisha avatar
     Μisha @ Μisha 20/11/2010 13:25:59

     Kάποιε

     Είμαι υποψιασμένος σχετικά, βλέποντας ποιοι είναι οι υποστηρικτές των κομμάτων και γνωρίζοντας πως αμέσως μετά τη γερμανική κατοχή φτιάχτηκαν, με τα γνωστά θαλασσοδάνεια, οι μεγάλοι εφοπλιστικοί στόλοι.

     Γι αυτό όποιος μιλάει για ΠΑΤΡΙΔΑ οφείλει να αποδεικνύει την ανιδιοτέλεια του «εν τοις πράγμασι».

     Οι φίλοι της κατοχικής τρόικας , ΜΟΝΟ ιδιοτελή συμφέροντα εξυπηρετούν. Ο «πατριωτισμός» τους εξαντλείται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Μisha 20/11/2010 14:16:00

      Μίσα, πιστεύω ότι ο Σαμαράς δεν έχει αλλάξει, αλλά πιστεύω ότι δεν θέλει να προκαλέσει ανοιχτα το σύστημα. Γι' αυτό περιορίζει την αντιπαράθεση στα απολύτως ουσιώδη, κρατάει καθαρές τις θέσεις που τον ενδιαφέρουν χωρίς να πάρει πίσω όσα κατά καιρούς έχει πει, και υπερασπίζεται τις στρατηγικές επιλογές του.

      Αν δούμε πόσο εύκολα αλώθηκε η Ιρλανδία και θυμηθούμε και τι τράβηξε ο Καραμανλής, καταλαβαίνουμε ότι ο εχθρός είναι πανίσχυρος και θέλει πολλή προετοιμασία ο πόλεμος μαζί του. Νομίζω ότι ο Σαμαράς τώρα που δεν έχει κρατική δύναμη στα χέρια του προσπαθεί να ανοίξει όσο λιγότερα μέτωπα γίνεται.

      Η ασπίδα του στις μεθοδεύσεις του εχθρού θα είναι ο λαός. Οι αστοί πολιτικοί δεν έχουν συνηθίσει όμως να κάνουν πορεία προς το λαό. Είναι ανάγκη να το μάθει, για να προστατευτεί ο ίδιος βάσιμα, και θα το μάθει γιατί είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή. Μέχρι τότε, είναι συνετό το ότι δεν ανοίγει υπερβολικά πολλά μέτωπα.

      Νομίζω ότι τον τρόπο που κινείται ο Σαμαράς στα μεγάλα και σημαντικα μπορείς να τον δεις στην υπόθεση της κάρτας του πολίτη. Κατέγραψε την καθαρή διαφωνία του στη ΔΕΘ, σε φάση που ΔΕΝ ήταν υποχρεωμένος να μιλήσει για αυτό, αλλά από εκεί και πέρα παίζει το θέμα αυτο με τη μπάλα χαμηλά. Σίγουρα θα θέλαμε όλοι περισσότερη αγωνιστικότητα για αυτο το καίριο θέμα, αλλά προς το παρόν θεωρεί προφανώς ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Όταν θα μπορεί, θα κάνει. Έτσι δείχνει τουλάχιστον και προς το παρόν, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, εγώ παω με αυτο που δείχνει. Με την έννοια ότι το πιστεύω.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Μisha 20/11/2010 14:30:26

      FINANCIAL TIMES σήμερα
      Πτώχευση το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2011, χωρίς να αποκλείεται το ξαφνικό «μπαμ».Μέσα στα θετικά της ενέργειας αυτής περιγράφεται αυτό που λέμε εδω και μήνες:
      τα παλιά «δάνεια» διέπονται από το ελληνικό δικαιο και η Βουλή μπορεί να τα εξαφανίσει αν το θέλει.
      Τα «δάνεια» από το ΔΝΤ διέπονται από το αγγλικό δίκαιο,οποτε η αναδιάρθρωση τους ειναι αδύνατη.

      Και την ιδια ωρα ο Μηταράκης να λέει στο συνέδριο των άγγλων τραπεζιτων πως η ΝΔ έχει επιδείξει πρωτοφανή για την μεταπολίτευση συναίνεση για τα μέτρα της κυβέρνησης έχοντας ψηφίσει τα μισα από τα νομοσχέδια που εχει φέρει ο ΓΑΠ στη Βουλή.


      ΌΛΕ - ΌΛΕ -ΌΛΕ

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Μisha 20/11/2010 14:56:35

      Και λοιπόν; Τι συμπέρασμα βγάζεις εσύ από αυτά;

 12. Γιώργος avatar
  Γιώργος 20/11/2010 11:26:17

  Άντε πάλι με τον Καραμανλή, εκεί που τον ξέχασε και το ΠΑΣΟΚ ακόμη, να τον θυμηθούμε εμείς..τι χες Γιάννη τι χα πάντα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γιώργος 20/11/2010 11:38:06

   Νομίζω ότι μιλά για την παρακμή εκείνης της περιόδου. Καμία σχέση δηλαδή με τις παλιές μας κουβέντες, είναι τελείως διαφορετικό αυτό που λέει τώρα το κείμενο. Και νομίζω προσωπικα ότι καλά κάνει και το θέτει, με τον τρόπο που το θέτει. Αυτός ο διαχωρισμός δεν θα γίνει λεκτικά, αλλά θα γίνει ουσιαστικά, σε επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς.

 13. GSV avatar
  GSV 20/11/2010 11:27:25

  Το μεγαλο κακο εγκειται στο γεγονος οτι η παλαιοκομματικη φιλοσοφια δεν εχει ξεπεραστει. Η ανηθικη σχεση μεταξυ πολιτη-πολιτικου συνεχιζει να υφισταται.
  Το ΠΑΣΟΚ γεννηθηκε και επιβιωσε μεσα απο αυτη τη σχεση. Μια σχεση ομηριας τους πολιτη μεσω πελατιακων σχεσεων. Η πολιτικη του καταφερε να δημιουργησει οπαδους-στρατιωτες. Ενα σκληρο πυρηνα ψηφοφορων που δηλωνει πρωτα ΠΑΣΟΚ και μετα Ελληνας. Η Ν.Δ. παρασυρθηκε σε αυτο το ανηθικο παιχνιδι αλλα δεν τα καταφερε λογω ιδεολογικης υποστασης και λογω ελλειψης ''ικανων'' στελεχων. Και φανηκε αυτο απο τα εκλογικα αποτελεσματα.
  Οι αριστεροι και τα ακρα τους (κουμουνιστες) προσπαθουν μεσω Δον Κιχωτισμων να εκμεταλευθουν τη δυσαρεσκεια του απλου λαου αλλα χωρις να προσφερουν λυσεις, απλα χαιδευοντας τα αυτια τους. Το ιδιο πραττουν και τα ακρα της δεξιας. Σαφως και σε αυτη τη περιπτωση υπαρχουν σκληροι πυρηνες αλλα σαφως μικροτεροι. Απο τη μια κουμουνιστες που νομιζουν οτι η Σοβιετικη Ενωση ζει και βασιλευει και απο την αλλη νοσταλγοι απολυταρχικων καθεστωντων.

  Εχουμε φτασει σε ενα τελμα ως Ελλαδα. Ισως με αργα, αλλα θεωρω, με σταθερα βηματα αρχιζουμε να αντιλαμβανομαστε οτι η Ελλαδα αργοπεθαινει. Πιστευω οτι μας ποναει ολους μας ακομα και αν καποιοι απο εμας δεν θελουν να το παραδεχτουν. Καταλαβαινουμε ολοι μας σιγα-σιγα οτι ο μανδυας της παγκοσμιοποιησης θα μας πνιξει σαν χωρα. Χανουμε τη μνημη μας. Ποιοι ειμαστε, απο που ηρθαμε που παμε?Μεταμορφωνομαστε απο Ελληνες, σε Γραικυλους. Γιναμε ομηροι των ανηθικων αντιληψεων μας.

  Ο κ. Σαμαρας μπορει να αποδειχτει φωτινη ελπιδα για τη χωρα εαν εξορκισει ολο αυτο το ανηθικο πελατιακο συστημα που ζει και βασιλευει στην Ελλαδα. Ο κ. Σαμαρας μπορει να επιτυχει εαν καταφερει να δημιουργησει ενα σκληρο πυρηνα Ελληνων.
  Ο κ. Σαμαρας μπορει να αλλαξει τη τυχη αυτης της χωρας εαν μαζεψει διπλα του ανρθωπους που νιωθουν πανω απο ολα Ελληνες και οχι πολιτικοι. Εχει ξεπεσει τοσο πολυ αυτος ο ορος στην Ελλαδα, ''πολιτικος'' συνωνυμο της διαφθορας και της ανηθικοτητας.
  Καποιος ειχε γραψει πολυ ευστοχα σε ενα αρθρο πριν απο καιρο οτι η Ελλαδα χρειαζεται εναν τρελο. Εναν τρελο που θα σπασει το σαπιο κατεστημενο. Απο αυτο κινδυνευουμε. Εναν ιδεαλιστη που θα καταφερει να θυμισει παλι σε ολους μας ποιοι ειμαστε, απο που ερχομαστε και που παμε.

  Ντρεπομαι αυτη τη στιγμη που ειμαι Ελληνας. Οι Ελληνες ηταν παντα ατρομητοι. Δακρυζω καθε φορα που θυμαμαι οτι ενας Λεωνιδας με μια χουφτα Ελληνες φωναξε ''μολων λαβε'' οταν τωρα πια ειμαστε οι μονιμως ηττημενοι στο πολεμο των διαπραγματευσεων. Οταν πεφτουμε συνεχεια αμαχητι.
  Ο ορος Ελληνας καποτε ηταν κατι παραπανω απο εθνικος προσδιορισμος, ηταν ιδεωδες. Τωρα τι ειμαστε? Η ντροπη της οικουμενης. Γραικυλοι. Οι Ελληνες που γνωριζω εγω δεν ειναι ετσι, οι Γραικυλοι ειναι.

  Ο κ. Σαμαρας μπορει να γινει ηγετης εαν καταφερει να μας ξανακανει Ελληνες.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ GSV 20/11/2010 13:32:58

   Εύγε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ GSV 20/11/2010 14:15:16

   Οχι δεν μας ποναει ολους.Παψτε να εχετε αυταπατες.ΤΟ 60% του λαου δηλαδη ΠΑΣΟΚ και αριστερα δεν ενδιαφερεται για την Ελλαδα -οταν λενε οτι ενδιαφερονται εννοουν την οικονομικη κατασταση και οχι τον εθνικο χαρακτηρα - και αρκετοι μαλιστα ειναι επιθετικα πολυπολιτισμικοι δηλαδη θελουν τη δημουργια μικτου εθνους εδω.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/11/2010 14:18:51

    Κανείς λάθος, αλλά και δίκιο να έχεις, καθήκον μας είναι να το αλλάξουμε αυτό. Και θα το αλλάξουμε.

    • γιωργος avatar
     γιωργος @ Επώνυμος 20/11/2010 15:06:20

     Eπωνυμε,δεν κανει λαθος.Δυστυχως η κατασταση ειναι οπως την περιγραφει.Και σιγουρα για να αλλαξει θελει πολυχρονη προσπαθεια,ΠΙΣΤΗ,υπομονη και επιμονη.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Επώνυμος 21/11/2010 02:48:59

     πολωση σε συνθηκες κρισης ειναι σχεδον παντα εκ του πονηρου
     ποσο μαλλον οταν γινεται βασει εικονικων διαχωριστικων που σημαινουν ελαχιστα στις μερες μας
     το δωματιο ειναι γεματο καπνο και καθρεφτες και ενιοτε εμφανιζεται μεχρι και ο Γιωργακης και δινει μαθηματα 'πατριωτισμου'.

   • GSV avatar
    GSV @ ψυχραιμια 20/11/2010 14:51:28

    Αγαπητη ψυχραιμια οταν λεω μας ποναει ολους μας εννοω αυτους που νιωθουμε ελληνες!

    Στην ελλαδα δεν κατοικουν μονο ελληνες. Κατοικουν και ατομα με ελειψη ταυτοτητας ! Η γνωμη τους δεν εχει καμια αξια για εμενα!

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ GSV 20/11/2010 15:37:02

     Αρκετοί από αυτούς είναι και νέοι, απληροφόρητοι ή και παραπληροφορημένοι, θύματα της άθλιας εκπαίδευσης που αλώθηκε από τον μηδενισμό επί ΠΑΣΟΚ. Καθήκον είναι να προσπαθούμε να τους δείξουμε την αλήθεια. Ας μην τους καταδικάζουμε για όσα δεν φέρουν την ευθύνη οι ίδιοι.

     • GSV avatar
      GSV @ δρόμος 20/11/2010 15:58:05

      Φιλε δρομε συμφωνω μαζι σου για τους νεους. Εγω ομως μιλω για μερικους ''παραμορφωμενους'' γκριζομαλλιδες, οι οποιοι ευσυνειδητως δεν θελουν να αποκαλουνται ελληνες.

 14. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 20/11/2010 12:02:20

  1) να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε περισσότερο ....να γίνει ο κύριος Σαμαράς ήρωας στα μάτια της παράταξής του κερδίζοντας τις εκλογές, ή ήρωας στα μάτια του ελληνικού λαού αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός και βγάλει την χώρα από την κρίση?........πάντως μου αρέσει που κάποιοι επώνυμοι που δεν ήταν ποτέ ΝΔ τώρα νοιάζονται για την παράταξη.......

  2) Ο κύριος Σαμαράς είναι στην πραγματικότητα σαν τον μαέστρο μιας ορχήστρας....όταν λοιπόν κάποιοι μουσικοί της ορχήστρας δεν ακολουθούν τον ρυθμό του μαέστρου, ή παίζουν "φάλτσα", ή έχουν κουραστεί-βαρεθεί, πρέπει ο μαέστρος να τους αντικαθιστά άμεσα με νέους μουσικούς που έχουν όρεξη για δουλειά και δημιουργία.
  Αυτό όμως ως σήμερα δεν έχει συμβεί.

 15. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 20/11/2010 12:07:38

  Οι σκλαβοι ειναι ετοιμοι απο καιρο να αντιδρασουν. Ο Σπαρτακος λειπει η μαλλον δεν εχει πεισει ακομα οτι πρεπει να τον ακολουθησουν. Τα παντα θα κριθουν οταν με ξεκαθαρες ιδεες και οχι ιδεολογηματα φανει στα ματια του κοσμου ενας καινουριος δρομος. Εγω θα το γραψω και παλι.
  Ζητουνται ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ που ειναι και σκεφτονται ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

 16. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 20/11/2010 12:09:25

  @ Αρματιστής....τον τρόπο της οποιαδήποτε συνέντευξης τον καθορίζει σαφώς ο δημοσιογράφος.....αν κάποιος συνεντευξιαζόμενος διαφωνεί με τον τρόπο που τίθονται οι ερωτήσεις και με την διαδικασία γενικότερα, μπορεί να μην προσέλθει...........
  Αν οποιοσδήποτε πολιτικός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους, δεν του φταίνε οι δημοσιογράφοι αλλά μάλλον ο ίδιος.
  Θα επικαλεστώ μάλιστα το παράδειγμα του κυρίου Παφίλη ως καλεσμένος του δελτίου ειδήσεων του MEGA λίγο πριν τις εκλογές όρθωσε το πολιτικό του ανάστημα και δεν ήταν "γλάστρα" στο στούντιο.

 17. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 20/11/2010 12:13:13

  Σαμαρά κάνε αυτό,Σαμαρά κάνε εκείνο,Σαμαρά προτείνουμε οτι...

  Μήπως για μια Νέα Πολιτική Ανοιξη μιλάτε φάκτορες στό άρθρο σας;
  Αυτό επιθυμείτε;

  Πέστε το ανοικτά στόν άνθρωπο τι να κάνει..Δεν ξέρει.Τάχει χαμένα άν κρίνω από αυτά που γράφονται γενικώς σε σχόλια εδώ μέσα. Ενας καλός και έντιμος πολιτικός πού περιτριγυρίζεται από ηλίθιους, πού όμως τούς στέλνουμε εμείς δίπλα του με την ψήφο μας. Και μετά τού προτείνουμε "διώξτους","διέγραψέ τους" και άλλα τέτοια,ή μήπως δεν είναι έτσι;

  Δόν Κιχώτη θέλετε να τον κάνουμε τόν Σαμαρά; Για να γελάει ,να χαίρεται και επιβεβαιώνεται ή Ντόρα; Πού αυριο θα ευαγγελίζεται ότι τό νέο(!!) κόμμα της θα κάνει ότι ακριβώς επιθυμούμε ημείς και ύμείς. Η πλειοψηφία τού λαού.Τό κοινό αίσθημα. Για να γεμίσει το δήθεν κενό. Τό δικό μας.

  Εχει παράδοση ή ΝΔ να κατακρίνει,να κατατρέχει και να ευτελίζει τούς εκάστοτε αρχηγούς της.
  Α! ρε Αντώνη Σαμαρά..Βαρύς ό Σταυρός τού μαρτυρίου σου.....Κουράγιο!

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ παγωτατζής 20/11/2010 13:20:37

   Συμφωνώ!

 18. Enzo avatar
  Enzo 20/11/2010 12:17:57

  http://www.youtube.com/watch?v=LJocztgPMrA

  προφητης Ηλιας ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.
  τι ελεγε ο αλλος απο τοτε....ανατριχιλα

  • Enzo avatar
   Enzo @ Enzo 20/11/2010 12:19:51

   και κατι αλλο, γιατι να μην εχουμε σημερα τετοιους πολιτικους? πως τους τρωει ετσι το συστημα matrix?

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Enzo 20/11/2010 12:29:58

    Τόν ψήφισες ποτέ για να υπάρξει;;;;

    • Enzo avatar
     Enzo @ παγωτατζής 20/11/2010 13:24:30

     παραιτηθηκε και εφυγε απο οτι ηξερα. γιατι εχει κομμα? κατεβαινει σε εκλογες?

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Enzo 20/11/2010 15:13:27

      Είχε κατεβεί το 2000 και πήρε 0,73%.

     • Enzo avatar
      Enzo @ Enzo 20/11/2010 15:37:25

      διαβασμενος ανθρωπος, αυτοι αξιζουν να τους προσεγγισεις

 19. δρόμος avatar
  δρόμος 20/11/2010 12:51:14

  Συγχαρητήρια, εξαιρετική τοποθέτηση Φάκτορες.

  • Factorx avatar
   Factorx @ δρόμος 20/11/2010 13:40:16

   Ευχαριστουμε, Το επόμενο θα είναι "ένα βήμα μπρος, δυο πίσω" - χα χα χαα. Με διαβαζεις Προφήτη;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Factorx 20/11/2010 16:01:28

    "Με διαβάζω" διαβάζοντάς σε.
    Στο επόμενο θα πιάσω τους επίδοξους Λένιν. Πήξαμε.

 20. Factorx avatar
  Factorx 20/11/2010 13:42:19

  Σοβαρά; Πιστευεις τι λεει το χρεωκοπημένο βήμα, που του υποσχεθηκε σωτηρία ο ΓΑΠ; Δι'αβαε εδω τι συνέβη (ακριβως): http://www.antinews.gr/?p=72263

 21. δρόμος avatar
  δρόμος 20/11/2010 13:47:48

  Αν περιμένουμε από το ΒΗΜΑ (ή οποιοδήποτε άλλο πουλημένο ΜΜΕ) να μας πληροφορήσει αντικειμενικά για τα γεγονότα, σωθήκαμε. Το ανέφερα και πιό πάνω εν συντομία, αλλά με αναγκάζεις να επεκταθώ: αμέσως μετά την αποχώρηση των τροϊκανών, πρώτος ο Σκάι και στα καπάκια η ΝΕΤ με το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων αναφερθήκανε σε οργισμένη αντίδραση Σαμαρά, που αντιπαρατέθηκε στα μονότονα επαναλαμβανόμενα περί αναγκαιότητας από τους ευρωπαίους. Βέβαια τα σχετικά σχόλια απαλείφθηκαν αργότερα, τόσο από τον Σκάι, όσο και από την κρατική ΝΕΤ φυσικά. Καλά θα κάνεις, αν θέλεις αντικειμενική πληροφόρηση, να ακούς όσο γίνεται πιό "κοντά" χρονικά προς τα γεγονότα, ή, καλύτερα, να απευθύνεσαι σε πρωτότυπες πηγές.

 22. Factorx avatar
  Factorx 20/11/2010 13:48:11

  Δες και τι γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
  Ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και όξυνση της αντιπαράθεσης σε πολιτικό επίπεδο συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2011. Την κυβέρνηση προβληματίζει έντονα κατά πόσο είναι δυνατή η επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του, καθώς και το περιρρέον κλίμα που δημιουργείται από τη φιλολογία περί απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της τρόικας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα, ενώ, μιλώντας στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος, υπογράμμισε ότι το Μνημόνιο οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο και ζήτησε αλλαγή οικονομικής πολιτικής.

 23. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ 20/11/2010 14:01:41

  Μπορεί το παλιό να πέθανε, κάποιοι όμως εμποδίζουν και το καινούργιο να γεννηθεί με επιλογές τύπου Κικίλια και Δράκου, για να μην ξεχνάμε και τα λάθη που έγιναν από πλευράς της ηγετικής ομάδας της ΝΔ.Για να μην αναφερθούμε σε ένα ανύπαρκτο κομματικό μηχανισμό, αναποτελεσματικών παραγόντων, προιόν εσωστρέφειας και συνεχών εκλογικών διαδικασιών το τελευταίο χρόνο.Η ΝΔ πήγε στις δημοτικές περιφερειακές εκλογές με στρατηγική που παρέμεινε διακήρυξη του προέδρου, και που ποτέ δεν έφθασε στη κοινωνία, με παλαιομοδίτικα στελέχη και εκπροσώπους που ποτέ δεν άρθρωσαν ενιαίο πειστικό πολιτικό λόγο, με ανύπαρκτη καθοδήγηση, χωρίς ξεκάθαρη θέση για το Καλλικράτη, με κουρασμένους και φοβισμένους υποψηφίους, με κομματικές δομές που δεν πρόσφεραν το παραμικρό την ώρα της μάχης. Με έναν αεικίνητο Σαμαρά λάστιχο, να προσπαθεί με υπερκινητικότητα να ξεπεράσει αδυναμίες και λάθη, και με ένα ανύπαρκτο κομματικό μηχανισμό, χωρίς πολιτικό σχεδιασμό, χωρίς επικοινωνιακό επιτελείο και τακτική, μόνο γεννητούρια δεν περιμένουμε.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ 20/11/2010 15:43:04

   Σωστά όσα επισημαίνεις, παρόλα αυτά μάλλον καλύτερα είναι τα πράγματα απ΄ο,τι εδώ και 1-2 χρόνια, και σίγουρα υπάρχει διάθεση και δυναμική βελτιώσεων. Η γέννα προϋποθέτει γκάστρι, και είναι μακρύ ... και επίπονο, για όσους αντιλαμβάνονται τι εννοώ.

 24. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/11/2010 14:04:12

  Μου έλεγαν αυτές τις ημέρες συγκάτοικοι, ελεύθεροι επαγγελματίες (έχουν βιοτεχνία με αλουμίνια) ότι τους έλεγαν πελάτες τους αστυνομικοί ότι έχουν κυριολεκτικά δεμένα τα χέρια. Οι ίδιοι οι προϊστάμενοί τους τούς λένε "μην ανακατεύστε σε τίποτα, γιατί θα βρείτε τον μπελά σας, θα σας βγάλουν στα κανάλια". Ειδικά αν ακουμπήσουν λαθρομετανάστες. Καταλαβαίνετε ότι είμαστε στο έσχατο σημείο διάλυσης;
  Οταν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας, τηλεφωνεί στην αστυνομία να απομακρύνουν τους λαθραίους γιατί δεν μπορεί να μετακινήσει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ της Ακαδημίας και η δημοτική αστυνομία εμφανίζεται μετα από 2 ώρες και η αστυνομία απαντά ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί προστατεύονται από τους ανθρώπους της Πορτάλιου, που έχει το εκλογικό της περίπτερο εκεί, καταλαβαίνετε ότι είμαστε στο έσχατο σημείο διάλυσης;

  Ποιά είναι η μαντάμ Πορτάλιου, ποιος είναι ο κύριος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ποιος είναι ο ά ή ο β΄ δημοσιογράφος του κ... και των ΒΠ, που πουλάει δωρεάν "αντιρατσισμό" και στήνει στο εδώλιο την αστυνομία για τον κάθε λαθραίο αληταρά;
  Καταλαβαίνουμε ότι ο αριστερισμός σιγά-σιγά έχει διαλύσει την Ελλάδα, αργά και μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες;
  Αν δεν το καταγγείλει αυτό ανοιχτά η ΝΔ, αν δεν κηρύξει ανοιχτό πόλεμο, όχι στην Αριστερά γενικώς, αλλά στον αριστερίστικο μηδενισμό (να γίνει αυτός ο διαχωρισμός), δεν θα κάνει τίποτα. Και κυβέρνηση να γίνει, αποτυχημένη θα είναι, οπως ήταν αυτή του ΚΚ του Βραχύ.
  Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο πολύμορφος μηδενισμός που έχει εμπεδωθεί, μηδενισμός αριστερίστικης κοπής αλλά υιοθετημένος από το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν δούμε την ασθένεια, δεν υπάρχει θεραπεία.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 20/11/2010 14:17:39

   Δεν υπαρχει διαχωρισμος.Η αριστερα παντα ηταν αντεθνικη.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/11/2010 14:24:55

    Ψυχραιμία, καλά το κατάλαβα από ορισμένα αλλά σχόλια σου ότι ξανάρχισες τις ψυχολογικές επιχειρήσεις. Εμ, βέβαια, να υπάρξει τέτοιος κίνδυνος να υπάρξει σύγκλιση της εθνικής αριστεράς με την εθνική δεξιά και να απειληθούν τα αφεντικά; Τζάμπα δολοφονικήκε ο Μπακογιάννης;

    Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνεις και ξανά προς την υπονόμευση τραβάς. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Επώνυμος 20/11/2010 14:32:52

     Εθνικη αριστερα αναγνωριζω μονο οσους ειναι κατα της λαθρομεταναστευσης.Μεχρι στιγμης ξερω ενα περιοδικο και κανενα πολιτικο κομμα απο τα δεκαδες που υπαρχουν.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ ψυχραιμια 20/11/2010 14:52:02

      Αλλο θέμα είναι η αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών ατομικά και άλλο θέμα η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης σαν γενικό φαινόμενο.
      Οσοι νομίζουν ότι πετώντας,αυγά,γιαούρτια, ή διοργανώντας ρατσιστικές επιθέσεις και κυνηγώντας μπουλουκηδόν λαθρομετανάστες που πουλάν παράνομα τσάντες,dvd και κινητά θα λύσουν το πρόβλημα είναι ή πολύ αφελείς ή πολύ κοντόφθαλμοι ή πολύ βλάκες.
      Εχω ξαναγράψει ότι η λύση σε τέτοια ζητήματα είναι μόνο πολιτική και αφορά την κεντρική ηγεσία του κράτους και όχι τον κάθε πορωμένο που την έχει δει τσαρλς μπρόνσον, ντέρτυ χάρρυ, ή χίτλερ.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/11/2010 14:52:19

      Ψυχραιμία, το έγκλημα της δεξιάς είναι ότι ζητούσε επί μακρόν πιστοποιητικά ελληνικότητας από τους Ελληνες αριστερούς. Αντί να καταγγείλει την ιδεολογία και μόνο ως ανθελληνική, πολεμούσε τους ίδιους. Και αυτοί που είναι υπέρ της λαθρομετανάστευσης παραπλανημενοι από μια δήθεν φιλανθρωπία είναι. Θα τους πάρουμε κι αυτούς μαζί μας. Το πρόβλημα είναι τα διχαστικά στοιχεία σαν και του λόγου σου και όχι οι Ελληνες αριστεροί.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/11/2010 15:26:48

      @ Καποιος
      Τα κομματα της αριστερας ομως εμποδιζουν με κινητοποιησεις και οποια δειλη προσπαθεια κανει το κρατος.

      @ Επωνυμος

      Το παραμυθι των διακρισεων κατα της αριστερας δεν ισχυει.Οταν υπηρχαν οι διακρισεις οι αριστεροι αμυνονταν δηλωνοντας πιο πατριωτες απο τους δεξιους.
      Ο εθνομηδενισμος αρχισε 25 χρονια μετα το 1974 οταν η αρισιερα ηταν τμημα του καθεστωτος.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Επώνυμος 20/11/2010 14:38:57

     Επώνυμε, το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ αρνείται να καταγγείλει τον αριστερίστικο μηδενισμό. Τα γεγονότα που έγραψα πιο πάνω είναι απολύτως αληθή, ποτέ δεν έχω αναφέρει ψευδή περιστατικά. Και είναι απολύτως ενδεικτικά.
     Ας πει η ΝΔ ότι δεν έχουμε αντιπαλότητα με το σύνολο της Αριστεράς και τιμούμε την πατριωτική Αριστερά. Εχθρός μας είναι ο αριστερίστικος μηδενισμός, που φιλοδοξεί να καταστρέψει την Ελλάδα και έχει παραλύσει τις δυνάμεις του έθνους, έχει απαξιώσει την έννοια της ευνομίας και του σεβασμού στον νόμο.
     Εδώ είναι η ουσία.
     Η ουσία δεν είναι το μνημόνιο, το μνημόνιο είναι τώρα, αύριο δεν είναι, οπως και χτες δεν ήταν. Ομως, ο μηδενισμός ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
     Κάποιοι νεοφιλελεύθεροι νόμισαν ότι το μνημόνιο θα βάλει τάξη στην ελληνική κοινωνία. Αυτά είναι ανοησίες, το μνημόνιο είναι μία δέσμευση που μας επιβλήθηκε και αποσκοπεί στο στίψιμο του λεμονιού (=Ελλάδα) για να πληρωθούν οι δανειστές και να κρατηθεί το ευρώ. Δεν έχει σχέση με ουσιαστικές αλλαγές. Να εξετάσουμε πότε εισήχθη ο μηδενισμός αυτός (γιατί είναι εισαγόμενος) και πότε εμπεδώθηκε και από ποιους. Και αυτούς τους "κάποιους" να τους καταγγείλει η ΝΔ.
     Δεν είναι δυνατόν να λέει ένας κοινός ταραχοποιός, που πληρώνεται κανείς δεν ξέρει από που, ο Πέτρος Κωνσταντίνου ότι πήρα τον αστυνομικό διευθυντή τηλέφωνο και άφησε τον Ιρακινό και η ΝΔ να το αφήνει να περνάει έτσι...

     Ο αριστερίστικος μηδενισμός θέλει επιθετικότητα, να καταγγελθεί, με γλώσσα σκληρή. Να μιλήσει η ΝΔ για αλητεία. Ναι, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολιτική αλητεία, ο Αλαβάνος είναι πολιτική αλητεία, η Πορτάλιου, στο βαθμό που συμμαχεί με τη λαθρομεταναστευτική ανομία, επιτελεί πολιτική αλητεία. Δεν μπορούμε να αφήνουμε την αντιμετώπισή του στο ΛΑΟΣ ή, ακόμα χειρότερα, στη ΧΑ, είναι τραγικό.
     Διαφορετικά, ο Σαμαράς θα γίνει ένας ακόμα ΚΚ ο Βραχύς. Στο πιο αριστοκρατικό...

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΒΙΣ 20/11/2010 14:42:59

      Ας μιλήσει γενικά η ΝΔ για πατριωτική Αριστερά και ας το αφήσει φλου. Οποιος θεωρεί ότι είναι πατριώτης Αριστερός, δεν θα ενοχληθεί, όποιος αντιδράσει, θα πούμε ότι έχει τη μύγα και γι'αυτό μυγιάζεται...
      Ο αριστερισμός όμως δεν μπορεί ποτέ να είνα πατριωτικός.
      Αυτό είναι ένα καλό και τίμιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Αριστερά, αν θέλουμε να είμαστε φίλοι και όχι λυκόφιλοι.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ΒΙΣ 20/11/2010 15:19:05

      ΒΙΣ, εδώ θα είμαστε (πρώτα ο Θεός) και θα το δεις: Η αριστερά πάει φουλ για διάλυση μπροστά στα ιδεολογικά και πολιτικά της αδιέξοδα. Ο κόσμος της αριστεράς θα μετατοπιστεί μαζικά προς το Σαμαρά όταν πειστεί για την ειλικρίνειά του.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ ΒΙΣ 20/11/2010 16:05:24

      Επώνυμε μην μπερδεύεις την Αριστερά ως ευρύτερο πολιτικό χώρο με τα κοινοβουλευτικά κόμματα που την εκπροσωπούν.
      Δεν ξέρω αν τα κόμματα της πάνε για διάλυση μελλοντικά, πάντως οι ψηφοφόροι και οι ιδεολογικοί οπαδοί της δεν πρόκειται ποτέ να ταυτιστούν με κόμματα που εννοούν ως πατριωτισμό το "ελλάς-ελλήνων-χριστιανών".
      Ο Καρατζαφέρης πήγε να επιχειρήσει να συσπειρώσει με το ΛΑΟΣ παρόμοιας ιδεολογίας ψηφοφόρους και κάθησε πάνω στο παγωτό.Τώρα που το κατάλαβε κάνει τον πολιτικό χαμαιλέοντα μπας και τσιμπήσει κανά ψηφαλάκι παραπάνω και χωθεί σε καμιά συγκυβέρνηση.

     • anonymos avatar
      anonymos @ ΒΙΣ 20/11/2010 21:52:06

      Ακου φίλε εμένα δεν με φτάνουνε τα λεφτά που παίρνω θαπάω με οποιον μου υποσχεθεί λεφτά δεν με νοιάζει αν το λένε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ, Συναπισμό ή ΝΔ

   • Μisha avatar
    Μisha @ ψυχραιμια 20/11/2010 14:39:30

    Ψυχραιμία

    Ντροπή... θα σε ακούσει ο «αριστερός» Σαμψών και ο Ιωαννίδης, αυτοί ντε, που έδωσαν πακέτο την Κύπρο στον Αττίλα.
    Και ο «εθνάρχης» που του έπεφτε μακριά η μεγαλόνησος.

 25. TASSOS avatar
  TASSOS 20/11/2010 14:06:01

  1.Οι άστοχες επιλογές της περιόδου Καραμανλή και όλα αυτά που έπερεπε να γίνουν (π.χ ουσιαστική αναβάθμιση της Στατιστικής Υπηρεσίας, Βασικός Μέτοχος, απαράδεκτη οικονομική διαχείριση ΔΕΚΟ, ανυπαρξία ισολογισμών νοσοκομείων Ε.Σ.Υ για να αναφέρουμε λίγα) ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΚΜΗ. Αν είναι να λέμε και τέτοια μεταξύ μας τότε τις υποκλοπές του πρώην Πρωθυπουργού, τις φωτιές του 2007 και τα Δεκεμβριανά τα φάγαμε τζάμπα.

  2. Το βασικό πρόβλημα του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι οι άχρηστοι που είναι ακόμη μαζεμένοι στη Ν.Δ - και είναι πολλοί από δαύτους. Είναι ότι μέχρι τώρα δεν μπορεί να πείσει ούτε και εμάς - πόσο μάλλον τον μέσο πολίτη- ότι ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΙΠΟΛΟ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ- ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ για χειραγώγηση της χώρας για την επόμενη 20ετία. Κυκλικά ελλείματα, διαρθρωτικά ελλείματα, δηλώσεις βελούδινες για ανυπαρξία ανάπτυξης και όχι απολύσεις στο δημόσιο είναι γιά άλλες χώρες με άλλους πολίτες και κυρίως ΑΛΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. Όταν η επίθεση εναντίον της κοινωνίας έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό χυδαιότητας με στόχο όχι βέβαια την οικονομική ανάκαμψη -αυτό ούτε πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών δεν το χάφτει- αλλά την υποδούλωση της με στόχο την άνετη λεηλασία της χώρας, μειλίχιες δηλώσεις είναι αν όχι ύποπτες σίγουρα άχρηστες.

 26. Aggelos avatar
  Aggelos 20/11/2010 14:09:57

  "ότι ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΙΠΟΛΟ – ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ- ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ για χειραγώγηση της χώρας για την επόμενη 20ετία. "
  τοσα χρονια εκτος συστηματος ,θα πουληθηκε τωρα?
  τι λεμε..πριν απο 5 χρονια ο σαμαρας ηταν ο κανενας για τα συμφεροντα ελληνικα και ξενα..

 27. hope avatar
  hope 20/11/2010 14:18:12

  Για να γεννηθεί το καινούργιο πρέπει ο Σαμαράς να τσακίσει όλα τα λαμόγια του Καραμανλη!!!!!

 28. Armageddon avatar
  Armageddon 20/11/2010 14:27:10

  Συμφωνούμε σε πολλά...Δεν μπορεί, όμως, ο Σαμαράς να τραβήξει κόκκινη γραμμή με το παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξει από 'δω και πέρα τι θα κάνει.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Armageddon 20/11/2010 14:49:16

   και γιατι αρμαγεδωνα δεν μπορει να τραβηξει κοκκινη γραμμη?
   ισα ισα που αυτα θελει ο κοσμος.δεν παμε καλα ετσι παιδες και ο χρονος τελειωνει.

   • Armageddon avatar
    Armageddon @ Enzo 20/11/2010 14:54:57

    Να απομακρύνει τους αδύναμους κρίκους της Καραμανλικής περιόδου συμφωνούμε. Να διαγράψει αυτήν την περίοδο, όμως, δεν μπορεί και ούτε ο νεοδημοκράτης το θέλει.

 29. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 20/11/2010 14:31:05

  Η δύναμη του Σαμαρά είναι οι 800.000 ψηφοφόροι της ΝΔ που τον ψήφισαν πριν ένα χρόνο. Αυτό όμως είναι και η αχίλλειος πτέρνα του.

  Του Σαμαρά το πουλημένο κατεστημένο αυτής της χώρας ποτέ δεν θα του συγχωρέσει ότι κατάφερε και πέρασε η εκλογή του αρχηγού να γίνεται από τον απλό κόσμο, τους ψηφοφόρους. Αυτό είναι ένα κεκτημένο που αναγκάστηκα θα βρίσκει εφαρμογή και στα δύο μεγάλα κόμματα. Η εκλογή των επόμενων αρχηγών θα γίνεται από τους απλούς ψηφοφόρους, όχι από κλειστά κονκλάβια κεντρικών επιτροπών, πλήρως ελεγχομένων από την διαπλοκή, τα ξένα κέντρα και από ίντριγκες πεφωτισμένων πουλημένων ελίτ. Το βλέπετε τον πολεμούν και θα τον πολεμούν για να ακυρώσουν όλο αυτό το εγχείρημα.

  Η δύναμη του Σαμαρά είναι οι 800.000 ψηφοφόροι που τον ψήφισαν. Ο Σαμαράς έβγαλε τους Έλληνες στο προσκήνιο τους έδωσε το δικαίωμα να εκφρασθούν. Σ΄ αυτούς πρέπει να απευθύνεται για τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και με δημοψηφίσματα να λαμβάνει υπόψη τις απόψεις των. Υπάρχει η τεχνογνωσία, ακριβώς ότι έγινε πριν ένα χρόνο, υπάρχει και η τεχνολογία.

  Αυτή είναι η επανάσταση που πρέπει να επαγγέλλεται ο Σαμαράς: ο Έλληνας πολίτης στο προσκήνιο, ο Έλληνας πολίτης προτείνει, ο Έλληνας πολίτης εισακούεται, όχι δεν συναποφασίζει, δεν συνδιοικεί, αλλά η γνώμη του εισακούεται λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.

  Αυτό είναι που φοβούνται οι ροζ λουλούδες της αριστεράς και της προόδου, της οικολογικής θολοκουλτούρας του Κολωνακίου, και της Εκάλης.

  Την επιστροφή του Έλληνα. Την δύναμη του Έλληνα αλλά και την κρίση του. Προσπαθούν με όλους αυτούς του καλοπληρωμένους καραγκιόζηδες, που ονομάζονται διαμορφωτές της κοινής γνώμης να επηρεάσουν, να παραπλανήσουν και να παραπληροφορήσουν τον Ελληνικό λαό.

  Είναι καιρός όμως να γνωρίσουν την δύναμη του Ελληνικού λάου αλλά και την μήνιν του.

  Κώστας Σταματάκης

  • Φερώνυμος avatar
   Φερώνυμος @ Κώστας Σταματάκης 20/11/2010 18:35:30

   Αυτο που χρειάζεται είναι επιστροφή στο πολίτευμα του Ελληνα: Δηλαδή τήν άμεση δημοκρατία όπου οι πολίτες θα έχουν νομοθετική εξουσία. Κάτι τέτοιο κανένα απο τα κόμματα που υπάρχουν στη Βουλή δέν το προωθεί.

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/11/2010 14:41:20

  Στο Ποντίκι γράφει ότι ο Ψιψινάκις ετοιμάζεται να μεταπηδήσει στο ντοροκόμμα.

 31. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/11/2010 14:43:05

  Ευτυχώς που ιδρύεται το ντοροκόμμα.
  Θα την κάνουν από τη σαμαρική ΝΔ όσοι είναι να την κάνουν.

  Καλύτερα φυσικά θα ήταν να είχε προηγηθεί η ΝΔ και να τους είχε δείξει την πόρτα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 20/11/2010 21:57:33

   Το στοίχημα για το Σαμαρά ήταν να κρατήσει τον κόσμο. Αν φύγουν μόνοι τους, δεν θα πάρουν κανέναν. Αν είχε φανεί εκδικητικός, θα είχε χάσει κομματικό κόσμο που τώρα θα του μείνει.

   Πρόκειται για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ εξέλιξη η ίδρυση του ντοροκόμματος. Ούτε σχεδιασμένο από το Σαμαρά να ήταν...

 32. Enzo avatar
  Enzo 20/11/2010 14:44:21

  εγω δεινω διορια στο κομμα και τον προεδρο της μεχρι την ανοιξη, αμα δεν δω κλιμακωση αγωνα την κανω με ελαφρα πηδηματακια μετα απο 30 χρονια κανονικοτατα.

 33. Μisha avatar
  Μisha 20/11/2010 14:44:51

  ΒΙΣ

  ο νεοφιλελεύθερος εθνομηδενισμός είναι το κυρίαρχο πρόβλημα και συναντάται (βλ. Κουβέλη) με την φιλελευθεριάζουσα αριστερά.

  Ο εθνομηδενισμός των τραπεζιτών και των υπηκόοων τους είναι το δηλητηριο του τόπου.Εδω ψιλοκατάφερε και τον Σαμαρά, τι ψάχνεις μετά;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μisha 20/11/2010 15:21:37

   Τον νεοφιλελεύθερο εθνομηδενισμό τον έχω βάλει πάντοτε στο ίδιο σακί με τον αριστερίστικο και ροζ εθνομηδενισμό. Παραπληρωματικά λειτουργούν.

 34. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/11/2010 14:47:18

  Οταν νέο παιδί , 22 ετών, από οικογένεια του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές (2009), αλλά τώρα όχι, σου λέει ότι "καλά του έκαναν του Αλαβάνου και τον γιαούρτωσαν", καταλαβαίνει κανείς ότι η πραγματική επιρροή του αριστερισμού είναι πλέον ελάχιστη. Εχει ξεγυμνωθεί. Απλά, είναι ισχυρός στο φοβισμένο μυαλό της ΝΔ που αρνείται να καταγγείλει την παράλυση που αυτά τα μορφώματα επιβάλλουν στον ελληνικό λαό.
  (Το παίζουν και "αντιμνημονιακοί" για ξεκάρφωμα, ενώ μισούν την ελληνική μικρομεσαία τάξη και είναι οι πλέον φανατικοί διεθνιστές και οι καλύτεροι υπάλληλοι του Soros).

 35. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2010 14:47:34

  ΒΙΣ, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με όσα λες κι εδώ και στο παραπάνω σχόλιο. Ο Ψυχραιμία όμως κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, που το έχει κάνει επανειλημμένα σε μεγάλη κλίμακα στο παρελθόν.

 36. JohnK avatar
  JohnK 20/11/2010 14:59:54

  τωρα που η κοπελα κανει κομμα,θα πατε στα εγκαινια?

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ JohnK 20/11/2010 15:27:10

   Δε χρειάζεται, αρκεί που της έχει κάνει ποδαρικό ο πατέρας της.

 37. JohnK avatar
  JohnK 20/11/2010 15:08:53

  κυριε Σταματακη
  μην γνωριζετε απο ποιον ξεκινησε αυτη η διαδικασια της εκλογης αρχηγου απο την βαση?
  δεν ηταν ο Γιωργος Παπανδρεου που την ξεκινησε για να την κανει και ο δικος σας Αντωνης Σαμαρας?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ JohnK 20/11/2010 15:54:58

   ναι, ο Γιώργος την ξεκίνησε, με μοναδική υποψηφιότητα τον εαυτό του.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ JohnK 20/11/2010 19:15:11

   ΧΑ ΧΑ!

 38. yannidakis avatar
  yannidakis 20/11/2010 15:14:11

  μισο λεπτο, για να καταλαβω.
  εσυ εισαι πολιτικος αναλυτης και νεοδημοκρατης. Πεπεισμενος πως η ΝΔ θα φερει την ανοιξη στα πολιτικα δεδομενα κι οτι το ΠΑΣΟΚ ισουται με την διακυβερνηση Καραμανλη.
  Εχω ξαναγραψει πως ειναι επικινδυνο να δημοσιευονται κειμενα που γραφονται με μπλε, πρασινα ή κοκκινα γυαλια :[

 39. JohnK avatar
  JohnK 20/11/2010 15:26:41

  σκοπος ηταν να μην γινει διασπαση!
  οταν ενα κεντρικο σου στελεχος φευγει και κανει κομμα, ε τοτε εχεις μεγαλο προβλημα !
  υποτιθετε οτι θελεις ολες σου τις δυναμεις ενωμενες για να κερδισεις την κυβερνηση!
  γινατε απο δυο χωρια ...και που εισαι ακομα,με τις αποχωρησεις των στελεχων σας!

 40. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 20/11/2010 15:32:09

  Το δεύτερο σημείο και το τέταρτο μπορούν να συμπτυχθούν σε ένα:
  "...νέους ανθρώπους που να ξέρουν την πιάτσα και να κολυμπάνε στις μάζες"
  ...αντικαθιστώντας αυτούς που κολυμπάνε στις μίζες.

 41. JohnK avatar
  JohnK 20/11/2010 15:44:50

  “…νέους ανθρώπους που να ξέρουν την πιάτσα και να κολυμπάνε στις μάζες”
  χλωμο το βλεπω (ακομα και για το ΠΑΣΟΚ),δυσκολο να βρεις νεους που να ξερουν την πιατσα και να κολυμπανε στις μαζες!
  πιο πολυ τους βλεπω να κολυμπανε στον φραπε και την πολυθρονα!
  ως προς την αντικατασταση δεν εχω αλλη γνωμη,η δικη σου με καλυπτει!

 42. crisis avatar
  crisis 20/11/2010 16:01:52

  αργει να γεννηθει το νεο καισαρικη τωρα μια ωρα νωριτερα να δουμε μια νεα μεταπολιτευση και να υπαρχει εκλλειψη ψεματος στο πολιτικο πολιτισμο!!!!!

 43. petros avatar
  petros 20/11/2010 16:18:49

  Έχω μια ριζοσπαστική πρόταση για τον Αντώνη Σαμαρά για να έρθει η νέα μεταπολίτευση, γρηγορότερα. Ο λαός νοιώθει ότι δεν μοιράζονται ισάξια τα βάρη. Ας προτείνει, λοιπόν, κι ας επιβάλλει για 3 χρόνια τα παρακάτω. Μόνο έτσι ο κόσμος θα πειστεί ότι κάτι αλλάζει. Και αν το δεύτερο είναι ανέφικτο, ας προτείνει κι ας ζητήσει την εφαρμογή του πρώτου, πρώτα από τη ΝΔ και το στελεχειακό της δυναμικό, βουλευτές ή περιφερειάρχες ή δημάρχους. Την ώρα που υπάρχουν εργαζόμενοι νέοι των 500 ευρώ, μισθωτοί των 1000 ευρώ,, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με πολλά παιδιά με μισθούς των 1500 ευρώ και τους κόβουν τα πολυτεκνικά επιδόματα πείνας, ε τότε, η ΝΔ πρέπει να βγει μπροστά στις θυσίες και να τις επιβάλλει παντού. Τότε η ΝΔ θα γίνει ένα κίνημα ηγετικό της μεσαίας και της λαϊκής τάξης. Ο Πλαστήρας, φίλε Αντώνη Σαμαρά, πέθανε πάμφτωχος. Πάρε τους Έλληνες στη πλάτη σου ΣΗΜΕΡΑ.

  Ανώτερος μισθός του πρωθυπουργού και υπουργών τα 4.000 ευρώ !

  Η λύση : 1) ανώτερος μισθός πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών, δημάρχων,περιφερειάρχων και όλων των ανώτατων στελεχών του Δημοσίου , δικαστων, Πανεπιστημιακών ( μαζί με επιδόματα, υπερωρίες κλπ ) 4.000 το μήνα. Εάν έχουν μεγάλα εισοδήματα από άλλες πηγές ( πχ 4.000 ευρώ το μήνα από ενοίκια ), ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ.

  2) Ανοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών, έλεγχος ομολόγων, μετοχών, αμοιβαίων και επιβολή άμεσου φόρου 10% για κινητή περιουσία άνω των 100.000 ευρώ, 20% για κινητή περιουσία άνω των 500.000 ευρώ, 30% για κινητή περιουσία άνω του 1.000.000 ευρώ κλπ. Δήμευση όλων των κινητών περιουσιασών στοιχείων ανθρώπων που οφείλουν στο Δημόσιο ή εισφοροδιαφεύγουν ή έχουν αποκρύψει από τη φορολογική τους δήλωση περιουσιακά στοιχεία άνω των 100.000 ευρώ.

  Όσο δεν το κάνετε, τόσο η οργή του κόσμου θα πολλαπλασιάζεται, γιατί δεν υπάρχει ίση κατανομή των βαρών... Όλοι μας μπορούμε να το διαδώσουμε παντού. Πρώτα θυσίες οι Πολιτικοί και μετά ο λαός θα ακολουθήσει...Όχι να τρώνε με χρυσά κουτάλια ( Πάγκαλος 800.000 ευρώ το 2008, Προβόπουλος 4.000.000 ευρώ ) και άλλους να τους κόβουν το πολυτεκνικό επίδομα με 10 παιδιά, εάν περάσουν τα 60.000 ευρώ ως οικογένεια.

 44. tiramola avatar
  tiramola 20/11/2010 16:41:58

  Τελικά ύψωσε το πατριωτικό του ανάστημα στην τρόικα ο καπετάν Αντώνης?
  Δεν πήρα χαμπάρι.

  • loretta avatar
   loretta @ tiramola 20/11/2010 16:45:01

   παντως σκυμμενος οπως ολο το ΠΑΣΟΚ δεν κυκλοφορει....

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 20/11/2010 19:25:54

   Εδώ εσύ δεν πήρες χαμπάρι ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ΡΕ...
   Δεν πήρες χαμπάρι ότι μας ξεπούλησε μια κι όξω ο γκόγκας...
   Αυτό που να το έπαιρνες?

   Απ'ότι φαίνεται δεν είσαι και εύκολος στο χαμπάριασμα αδερφάκι μου!

 45. JohnK avatar
  JohnK 20/11/2010 16:44:02

  οταν σε κοσμια πλαισια υπαρχει αντιλογος,ε τοτε δεν βλεπω που ενοχλει το !
  εκτος αν θελετε να κανετε διαλογο κουφων δια της γραφης!
  καταλαβατε κυριε Ελευθερε?

 46. JohnK avatar
  JohnK 20/11/2010 16:49:00

  μπα εγω ορθιος βαδιζω !
  και ακολουθω το σλογκαν που μου αρεσε αλλα δεν ειχε εφαρμογη!
  σεμνα και ταπεινα!

 47. Aggelos avatar
  Aggelos 20/11/2010 16:58:52

  μετα τις εκλογες ο σαμαρας ειπε οτι με την αποχη ο λαος αποδοκιμασε ολους μας τους πολιτικους..πότε τολμησε να το παραδεχτει αυτο ο Γιωργακης?
  ο κατεστημενος πολιτικος λογω dna μονο?

  μου εκανε πολυ καλη εντυπωση η ταπεινοτητα που δειχνει ο σαμαρας απεναντι στο λαο..σπανια βλεπω πολιτικο να δεχεται τετοια πραγματα..καθαρα και χωρις θεωρητικολογιες τυπου συστηματος..
  και ο σαμαρας που τα δεχεται,,ειναι ο λιγοτερος υπευθυνος γιαυτα..

  ενω οι Ππανδρεου Σημιτη και Σια τρωγανε προμηθειες με δεκα κουταλια,,ο σαμαρας ηταν ξεχασμενος απο μενα και πολλους αλλους νεους ειδικα..

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Aggelos 20/11/2010 22:42:47

   Aggelos είπε: "μετα τις εκλογες ο σαμαρας ειπε οτι με την αποχη ο λαος αποδοκιμασε ολους μας τους πολιτικους..."

   Ο κ. Σαμαράς μπορεί να εξέλαβε την αποχή σαν αποδοκιμασία. Εδώ μέσα όμως, όσοι κάναμε αποχή, φάγαμε γερό ...λούσιμο. Μέχρι εθνοπροδότες μας είπαν...

   Θραξ Αναρμόδιος

 48. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/11/2010 18:02:11

  Όπως τα γράψατε είναι τα πράγματα.

 49. kiki avatar
  kiki 20/11/2010 18:47:48

  Μεχρι να γεννηθει το καινουργιο,και δεν ξερω τι αντοχες εχουμε οι τρισκαταρατοι,θα εχει ξεπουληθει η χωρα.
  Σημερα στην Λισσαβωνα ,τι παραχωρησεις καναμε,στο Αιγαιο,αποστρατικοποιηση των νησιων,περαν του 25 μεσημβρινου δεν εχουμε κυριαρχικα δικαιωματα.
  Ποτε καποιος θα γινει εθνικος ηγετης,θα περιμενουμε πολυ? Ποτε η ΝΔ,θα καταλαβει οτι ειναι η αξιωματικη αντιπολιτευση,να αντιδραση δυναμικα?

 50. Aggelos avatar
  Aggelos 20/11/2010 19:22:22

  "Τα Πολλά λόγια είναι φτώχια,εδώ και τώρα να χωρίσουν τα στείρα απο τα γαλάρια."


  με το κομμα της Ντορας,θα καθαρισουν αρκετα τα πραγματα,θα δειτε..
  θα δουμε καθαρα πολλα πραγματα..οι μασκες θα πεσουν..

 51. rally monkey avatar
  rally monkey 20/11/2010 19:29:01

  συζητηση στη βαση αριστερα/δεξια ΠΑΣΟΚ/ΝΔ το μονο που κανει ειναι να επιτεινει τη συγχιση - γιατι δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα και πολωνει το εκλογικο σωμα με βαση ανουσιες διαχωριστικες,
  βεβαια αν εισαι εμμισθο κομματοσκυλο με μπλε η πρασινους κοκκους συνεχιζεις 'οπαδικα' και ολο και καποιοι θα ρθουν να ψηφισουν.. οι 'ταμπελες' εχουν ακομα ενα συναισθηματικο φορτιο.. και καποιοι το εκμεταλλευονται ..οι περισσοτεροι παντως την εχουν ψιλιαστει και καθονται σπιτι τους..
  το ζητουμενο ειναι ηγετης που θα εκφρασει την πατριωτικη πλειοψηφια η οποια ειναι εγκλωβισμενη πισω απο την ψευτικη διαχωριστικη με αποτελεσμα να μην μπορει να αποκτησει δυναμικη. (δεν ειναι 'μεσαιος χωρος' αλλα κατι αλλο). εννοειται ο'τι σαν προσωπικοτητα θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερος απο την ταμπελα κατω απο την οποια θα εμφανιστει.

 52. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/11/2010 20:16:30

  Ζητώ συγγνώμη που επαναλαμβάνω εδώ ένα σχόλιό μου σε άλλη ανάρτηση:

  Πιστεύω πως πρέπει να το δούμε επιτέλους σοβαρά ως δυνατότητα, να οργανωθεί μία τεράστια μη κομματική συγκέντρωση στην Αθήνα, όπου θα απαγορευτεί κάθε κομματικό πανώ, κάθε πλακάτ συνδικάτου ή επίσημου “φορέα”. Μία συγκέντρωση μόνο με ελληνικές σημαίες και πλακάτ διαμαρτυρίας. Θα μπορούσε να ξεκινήσει από τα ιστολόγια αυτή η πρωτοβουλία. Οπως είχε γίνει η συγκέντρωση για την Πάρνηθα που κάηκε, αλλά πολύ μεγαλύτερη. Να πάμε με τα παιδιά μας, με τις μανάδες μας. Μία συγκέντρωση των απλών πολιτών αυτής της χώρας κατά της παρακμής και της απάτης.

  Την καταθέτω αυτή την πρόταση εδώ και αν θελήσει το Antinews και άλλα ιστολόγια ας την αξιοποιήσουν.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΒΙΣ 20/11/2010 23:16:25

   @ ΒΙΣ
   Επειδή τό σέβομαι αυτό πού λές....
   Μήν εκπλαγείς άν τό Ντοροκόμμα κάνει αυτό πού λές..
   Πρόφαση είναι εύκολο να βρεί ,κάλυψη ΜΜΕ έχει,πατριωτικό(!:!) τό παίζει, κολωτούμπες μπορεί να κάνει,οτιδήποτε τέλος πάντων κάτω από μια δήθεν" πατριωτική " κάλυψη για την σωτηρία τίς Ελλάδας, αρκεί να ξέρει ότι υπάρχει δεξαμενή ψήφων.
   Και θα τό κάνει την κατάλληλη για τήν αρχηγό ώρα
   Μόνον μην εκπλαγείς, όπως και οι υπόλοιποι άν έρθει εκείνη ή ώρα...

 53. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2010 22:02:39

  Αγαπητέ φίλε, αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι μέχρι στιγμής το πράγμα έχει λειτουργήσει περίφημα. Η δύναμη αυτής εδώ της σελίδας είναι ότι είναι ανοιχτή. Αν δεν ήταν ανοιχτή, ποτέ δεν θα γνωριζόμασταν ούτε με το Φάκτορα, ούτε μεταξύ μας. Ας υπάρχει και η αντίθετη γνώμη και ας υπάρχουν και οι εγκάθετοι. Γελάνε με όσα γράφουμε; Ας γελάνε. Αύριο θα παρακαλάνε και αυτοί να κυβερνήσει ο Σαμαράς και δεν θα ξέρουν πώς να γλείψουν εκεί που έφτυναν.

  Εδώ είναι ζυμωτήρι ιδεών και σκέψης, τέτοιο, που είχε πολύ καιρό να δει η Ελλάδα. Σε όλα τα μπλογκς γίνεται αυτό, αλλά στη έκταση και στην ποιότητα που γίνεται στο antinews νομίζω ότι δεν γίνεται πουθενά σε ελληνική ιστοσελίδα. Αν "κλείσει" με οποιοδήποτε τρόπο αυτό, η δυναμική που έχει σήμερα θα χαθεί. Δεν γίνεται να κλείσει. Και θέλουμε να μας διαβάζουν όλοι και να κρινόμαστε όλοι. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε και το επίπεδο ψηλότερα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Επώνυμος 21/11/2010 01:22:30

   ΅Επωνυμε, προβοκάτορας ηταν, μην τσιμπάς

 54. thanos avatar
  thanos 20/11/2010 23:53:40

  Το καινούριο δεν γίνεται με παρθενογέννεση ή αυθημερόν, αλλά δε μπορεί η ελληνική κοινωνία να περιμένει τη Ν.Δ. να αναδιοργανωθεί.
  Πρέπει άμεσα να γίνει άνοιγμα σε νέους, άφθαρτους, ηθικούς, αξιόλογους και άξιους, φέρελπις και δυναμικούς ανθρώπους να στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό. Πρέπει να δοθεί η εντολή από τον πρόεδρο της Ν.Δ. για το ¨άνοιγμα" σε νέο στελεχιακό δυναμικό που θα πλαισιώσει ΟΣΟΥΣ από τους παλαιότερους ΕΠΙΛΕΞΕΙ ο πρόεδρος της Ν.Δ. ως κατάλληλους για ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΑΡΓΕΙ, αλλά δε νομίζω ότι ο χρόνος είναι άπειρος.
  Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσει ο Σαμαράς τι αποδέχεται και τι όχι από όσα του χρεώνουν τα νταβατζοκάναλα και οι φυλλάδες. Εννοώ το αν ποτέ μπορεί να αποδεχτεί να ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ με το ΠΑΣΟΚ, όπως έντεχνα παρουσιάζει στο φύλλο της Κυριακής 21-11-10 η Χατζηνικολοφυλλάδα.
  Προσωπικά έχω θέσει διαχωριστικές γραμμές στη σημερινή Ν.Δ. και τον Σαμαρά, ο οποίος μέχρι σήμερα λέει και πράττει όλα όσα θέλω από τον αρχηγό του κόμματος. Ενδεικτικά αναφέρω και είμαι απόλυτος:
  1) Καμία συγκυβέρνηση με το Πασόκ.
  2) Εθνική πολιτική (όχι διεθνικιστική)
  3) Λαθρομετανάστες (ένταξη μεν, αλλά πόσοι και όχι γκετοποίηση περιοχών)
  4) Στελέχωση με άξιους ανθρώπους του κόμματος κ περιθωριοποίηση των λαμόγιων.
  5) Λόγοι κ έργα σε ακολουθία (πολύ σωστό στο άρθρο το περί επανίδρυσης)

 55. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 21/11/2010 00:25:30

  Παραθέτω παλαιότερό μου σχόλιο μήπως και βοηθήσω τον προβληματισμό περί του δέον γενέσθαι:

  Στο σημερινό μας κόσμο η διάκριση Δεξιάς-Αριστεράς είναι τριτεύουσας σημασίας.Σήμερα κατ’εμέ αναμετρώνται σε παγκόσμιο επίπεδο 3 πολιτικές ριζικά διαφορετικές μεταξύ τους.
  Η 1η είναι αυτή που προωθεί ή/και δέχεται την παγκοσμιοποίηση.
  Η 2η είναι αυτή που αρνείται την παγκοσμιοποίηση αλλά δέχεται και υποστηρίζει και μάχεται για τη διατήρηση της έννοιας Έθνους.
  Η 3η είναι αυτή που μάχεται την παγκοσμιοποίηση αλλά ταυτόχρονα αρνείται/μάχεται την ιδέα του Εθνους.
  Εγώ πια τα κόμματα τα ταξινομώ ανάλογα με αυτή τη διαίρεση.
  Στην 1η κατηγορία ανήκουν οι νεοφιλελεύθεροι(είτε λέγονται Μάνος,είτε Ντόρα είτε Παπανδρέου,είτε …ο,τιδήποτε που προωθεί την παγκοσμιοποίηση.
  Στη 2η κατηγορία βάζω τον ίδιο το Σαμαρά,μεγάλο κομμάτι του ΛΑΟΣ,αρκετά μεγάλο τμήμα του ΚΚΕ(απλός κόσμος),τμήμα κάποιας αριστεράς(Αρδην,Ρεσάλτο κλπ),Χρυσή Αυγή,μεγάλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ (κυρίως παλαιότεροι) κ.α
  Στην 3η κατηγορία μπαίνει γενικά το μεγαλύτερο τμήμα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αναρχικοί και τμήματα του ΠΑΣΟΚ(ιδίως φλούφληδες-πρώην χίπυς(στυλ ΓΑΠ κλπ),
  Εγώ ανήκω στη 2η κατηγορία και ψηφίζω εδώ και χρόνια σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό.
  Αν μπορέσει ο Σαμαράς να συννενοηθεί με κάποια Αριστερά,αυτό θα πρέπει να γίνει κάτω από το πρίσμα των παραπάνω σκέψεων και μόνον.
  Αυτό εξάλλου επιτάσσει και ο αντιμνημονιακός αγώνας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.