#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2010 08:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Συναίνεση” σημαίνει αυτοακύρωση της αντιπολίτευσης

Και όπως έχουμε ξαναπεί, δωράκια αυτουπονόμνευσης στους πολιτικούς αντιπάλους δεν γίνονται ποτέΤην άποψή μας για την περίφημη «συναίνεση» που ζητείται από τη ΝΔ, ήδη από τις πρώτες ημέρες της εκλογής ΓΑΠ στην πρωθυπουργία, την έχουμε εκφράσει από τότε και συνεχώς και ίσως να μην είχε νόημα μια επανάληψη. Όμως, επειδή το αίτημα της «συναίνεσης» (διάβαζε: του πλήρη πολιτικού και σχεδόν θεσμικού ευνουχισμού της αντιπολίτευσης) τίθεται με εξαιρετικά επίμονο και σκληρό στη μεθόδευσή του τρόπο, επιβάλλεται και η παρουσίαση της άλλης άποψης να είναι εξίσου επίμονη, πειστική και επίκαιρη.

Είναι ήδη γνωστά όσα μας είπε προχθες το ΔΝΤ δια της ενημερωτικής του ναυαρχίδας. Θα κάνει, λέει, ο Παπανδρέου, πρόταση τεσσάρων σημείων στο Σαμαρά, τα οποία συνοψίζονται στα εξής δύο: Πρώτον, να καταγραφούν πεδία συμφωνίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και, δεύτερον, να σταματήσει η ΝΔ να... κάνει αντιπολίτευση.

Δεν είναι βέβαια δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι η ανοιχτά ζητούμενη αυτοακύρωση της αντιπολίτευσης είναι ακριβώς και ο στόχος του συστήματος ΓΑΠ-ΔΝΤ.

Θα μπορούσε όμως να αντιτάξει κανείς ότι, εντάξει, δεν είναι ανάγκη να δεχτεί ο Σαμαράς να αυτοακυρωθεί ως αντιπολίτευση, γιατί όμως να μη καταγράψει τα σημεία συμφωνίας του με την κυβέρνηση και να βοηθήσει, έτσι, τη χώρα. Λογικό, ε;

Καθόλου!

Όσοι προωθούν τέτοιες απόψεις, μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζει το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά, από την πρώτη στιγμή της εκ μέρους του ανάληψης της Προεδρίας της ΝΔ. Και ποιός ξεχνάει την ατυχήσασα κόρη του πατέρα της να πηγαίνει με... πατερίτσες (λόγω εγχείρισης μηνίσκου) στη Ρηγίλλης, εκλιπαρώντας σχεδόν γονυπετής το μεγαλύτερο εχθρό της να υπερψηφίσει το Μνημόνιο;

Και μετά την καταψήφιση του Μνημονίου, η επικοινωνιακή πολιτική του συστήματος ΓΑΠ-ΔΝΤ συνέχισε να κινείται μεταξύ του ίδιου δίπολου:

Από τη μια συκοφαντείται συστηματικώς η αντιμνημονιακή ειλικρίνεια του Σαμαρά, είτε υπερτονίζοντας στο έπακρο κάθε υποψία συμφωνίας του προς την κυβέρνηση, είτε χρησιμοποιώντας τρικ του τύπου να υπενθυμίζεται ευκαίρως – ακαίρως η φοιτητική γνωριμία τού Σαμαρά με το ΓΑΠ.

Και από την άλλη κατηγορείται συστηματικώς ο Σαμαράς ως «ανεύθυνος» και «λαϊκιστής» που «δεν έχει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση έξω από το Μνημόνιο».

Το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ του πετάει συνεχώς τη μπανανόφλουδα: «Εάν δεν εμφανιστείς να συμφωνείς με το Μνημόνιο, θα σε κατηγορήσουμε για λαϊκιστή». Ελπίζοντας, βέβαια, κάποια στιγμή να του κάνει τη χάρη ο Σαμαράς, να πατήσει τη μπανανόφλουδα, να εμφανιστεί συναινών με την κυβέρνηση, έστω και εν μέρει, και να τον εξουδετερώσει έτσι, πολιτικά, το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ μια και καλή και για πάντα!

Διότι, εάν εμφανιστεί στο λαό ο Σαμαράς να στηρίζει το Μνημόνιο, τότε θα χαθεί όλο το πολιτικό κεφάλαιο που με τόση υπομονή και μεθοδικότητα μάζεψε ο Πρόεδρος της ΝΔ από το Μάιο μέχρι σήμερα. Και θα χαθεί, βεβαίως, και η δυνατότητα να πολλαπλασιάσει το πολιτικό αυτό κεφάλαιο, τη στιγμή ακριβώς που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει από μέσα και η λαϊκή ψυχή ψάχνει εναγωνίως πολιτικό αποκούμπι.

Προσέξτε: Για να πετύχει το κόλπο τους δεν είναι καν ανάγκη να πει ο Σαμαράς ότι «συμφωνεί» ή «στηρίζει» (έστω και εν μέρει) με το Μνημόνιο. Τους αρκεί και κάτι πολύ λιγότερο: Να πει, έστω, ο Σαμαράς ότι συμπλέει με την κυβέρνηση σε ορισμένα ζητήματα που, φαινομενικά, «εντάσσονται στο πρόγραμμα της ΝΔ». Με σκοπό, βέβαια «τη σωτηρία της χώρας»...

Αν όμως σήμερα εμφανιστεί ο Πρόεδρος της ΝΔ ως «συναινών» με την κυβέρνηση ακόμη και σε θέματα «που εντάσσονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ», είναι προφανές τι θα συμβεί την αμέσως επόμενη ημέρα: Το πανίσχυρο (ακόμη) επικοινωνιακό σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ θα πάρει τη σκυτάλη και θα εμφανίσει το Σαμαρά ως «συναινούντα με το Μνημόνιο», αφού «δεν γίνεται αλλιώς για τη ‘σωτηρία’ της χώρας».

Το πρώτο που θα επιτύχουν οι εχθροί της χώρας θα είναι, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, η καταστροφή του αντιμνημονιακού πολιτικού κεφαλαίου της ΝΔ. Θα επιτύχουν το ίδιο πολιτικό αποτέλεσμα, σαν να είχε ψηφίσει το Μνημόνιο και θα είναι πολιτικά ανενόχλητοι από την αντιπολίτευση στην καταστροφή της χώρας. Ήδη αυτό από μόνο του είναι επαρκής λόγος για να μην διανοηθεί η ΝΔ να δώσει τη ζητούμενη «συναίνεση», ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, όσο επίμονα ή ύπουλα και να ζητηθεί.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο «επίτευγμα» που θα κερδίσει το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ και που είναι ο βαθύτερος στόχος τους, εάν λάβουν τη ζητούμενη «συναίνεση». Και που θα αποδειχθεί απείρως επικινδυνότερο για τη χώρα από το πρώτο: Θα έχει λάβει αντιπολιτευτική πολιτική και ηθική νομιμοποίηση το Μνημόνιο ως δήθεν «σωτήριο» και όχι ως καταστροφικό για χώρα. Και αυτό μάλιστα, τη στιγμή που σταδιακά οι πάντες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ομολογούν τις καταστροφικές επιπτώσεις του Μνημονίου στην οικονομία.

Θα επιτύχουν δηλαδή να συνεχίσουν να εμφανίζουν τους μεν εαυτούς τους ως «σωτήρες» που «τόλμησαν» εκεί που «κανένας άλλος δεν τόλμησε». Και αυτό, τη στιγμή που, όχι μόνον υπήρχε και υπάρχει δημοσιονομική εναλλακτική (απλούστατα, μέσα από συμβατικές πολιτικές καταπολέμησης των ελλειμμάτων, σαν κι αυτές των ετών 1990-2000 και 2004-2006), αλλά και επέρχεται σταδιακά η βαθύτερη πολιτική συνειδητοποίηση ότι η αιτία των προβλημάτων μας (δηλαδή, η δημιουργία του χρέους και η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας) χρεώνονται ιστορικά στο ΠΑΣΟΚ και όχι στη ΝΔ.

Πολύ περισσότερο χρεώνεται στο ΠΑΣΟΚ η σημερινή εξωφρενική πολιτική, ενώ, εάν επιτύχουν να νομιμοποιηθούν ως «σωτήρες» με την εκμαίευση της ανοχής Σαμαρά, θα εξακολουθήσουν να επιρρίπτουν τη σημερινή πολιτική, έστω και εντός ενός διαρκώς συρρικνούμενου πυρήνα πιστών οπαδών τους, δήθεν στην «καταστροφική πενταετία Καραμανλή».

Συμπέρασμα

Η χώρα για να σωθεί πρέπει να ξεφύγει από την πολιτική του Μνημονίου. Αχρείαστες «συναινέσεις» που το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να δώσουν πολιτικές και επικοινωνιακές ανάσες στο ασφυκτικά πιεζόμενο ΠΑΣΟΚ και να λειτουργήσουν αυτοκαταστροφικά για το Σαμαρά και τη ΝΔ. Αλλά και για τη χώρα.

Ακόμη και εάν σε κάποια επιμέρους θέματα μπορεί να συμφωνήσει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι απόλυτη πολιτική ανάγκη να γίνει εκτός οποιουδήποτε «πλαισίου συναίνεσης» που θα κατορθωθεί να εμφανιστεί (έστω και εν μέρει) ως έμμεση σύμπραξη του Σαμαρά με το Μνημόνιο.

Εν αμφιβολία, είναι πολύ καλύτερο να μην υπερψηφίσει τίποτε η ΝΔ, παρά να δώσει μόνη της στους εχθρούς της τα βέλη που θα της εκτοξεύσουν την άλλη κιόλας στιγμή.

Ας κατηγορήσουν το Σαμαρά ως «λαϊκιστή». Πρόκειται για πολύ ευκολότερα αντιμετωπίσιμη κατηγορία. Όσο μάλιστα οι ψηφοφόροι και τα στελέχη της ΝΔ (ιδίως αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονται ως φιλελεύθεροι) κατανοούν το στέρεο οικονομικό υπόβαθρο της αντίθεσης του Σαμαρά στο Μνημόνιο (ήδη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει πειστεί πάνω από το 80% των ψηφοφόρων της ΝΔ), τόσο λιγότερο ευάλωτος θα γίνεται ο Σαμαράς σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αντίθετα, πρέπει να διακηρύξει η ΝΔ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου ότι σωτηρία υπάρχει για την Ελλάδα μόνον με έναν τρόπο:

Εάν σταματήσουν οι Έλληνες να διακατέχονται από τον υπαρξιακό φόβο ότι η χώρα τους πηγαίνει «αναπόφευκτα» για χρεωκοπία (βλ. http://www.antinews.gr/?p=72647).

Και αυτό είναι απολύτως αδύνατον να συμβεί, όσο το Μνημόνιο εμφανίζεται ως δήθεν «αναγκαίο κακό» για μια χώρα «χρεωκοπημένη». Ενώ η πραγματικότητα ήταν ότι η χώρα όχι μόνον δεν ήταν για χρεωκοπία, παρά το ότι δεν έχει ισχυρή παραγωγική βάση και έχει σχετικά υψηλό χρέος, αλλά αντιθέτως, τη χρεωκοπεί το ίδιο Μνημόνιο, επιδιώκοντας, εκτός όλων των άλλων, τις οδυνηρές παραχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα που πάντοτε ζητούσαν.

Το αναγκαίο, για τη χώρα, πολιτικό μήνυμα\ της ΝΔ θα ακυρωθεί την άλλη στιγμή, εάν πέσει στην παγίδα που της ετοιμάζουν οι εχθροί της χώρας.

Όχι λοιπόν σε μια «συναίνεση» που δεν θα εξυπηρετήσει τίποτε άλλο παρά τη συνέχιση της καταστροφής μας!

Επώνυμος

ΥΓ: Δείτε και τις σκέψεις της ανάρτησης «Μια “συγκυβέρνηση” δεν θα αποτρέψει την καταστροφή – θα την επιταχύνει». Αν και το ζήτημα της «συναίνεσης» είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, διαφορετικό από αυτό της «συγκυβέρνησης», ωστόσο και τα δύο έχουν ως κοινό παρονομαστή τους την προσπάθεια πολιτικής εξουδετέρωσης της αντιμνημονιακής πολιτικής του Σαμαρά. Γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα και μόνον ενιαίο πολιτικό «παιχνίδι» του συστήματος ΓΑΠ-ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/12/2010 08:43:06

  Η κυβέρνηση και οι Διεθνείς οργανισμοί (δντ) που επέβαλαν το μνημόνιο έχουν στήσει παγίδα στη ΝΔ και περιμένουν να πέσει μέσα….
  η παγίδα ονομάζεται συναίνεση!

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/12/2010 08:52:48

  Παρ οτι γενικα πιστευω οτι η ΝΔ πρεπει να ειναι συνεπης στις αποψεις της και να ψηφισει τυχον φιλελευθερα μετρα θεωρω και εγω τον ολο ορυμαγδο περι συναινεσης υποπτο.
  Ο λογος ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ δε χρειαζεται πρακτικα καμμια συναινεση για να περασει τα μετρα που θελει : και ανετη πλειοψηφια εχει και τα ΜΜΕ δικα του και τα συνδικατα το ιδιο.Ουτε η ΝΔ ειναι καποιο κομμα κουκουλοφορων και ταραχοποιων.Εκεινο λοιπον που ζητειται ειναι συνενοχη και οχι συναινεση.
  Ο χειρισμος ειναι λεπτος : κατα τη γνωμη μου ο Σαμαρας πρεπει να θεσει ευρυτερο ζητημα τροπου ασκησης της αντιπολιτευσης -δεν μπορει να ζητουν απαγορευση αντιρρησεων αυτοι που οταν ειναι αντιπολιτευση κλεινουν δρομους.Θα πρεπει ο Παπανδρεου να ζητησει συγνωμη για τα τρακτερ που κουβαλησε περυσι.Επειδη το ΠΑΣΟΚ ποτε δεν παραδεχεται τα λαθη του αυτο δεν θα γινει.Αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος απαντησης -συζητηση για συναινεση μονο αν ο Παπανδρεου παραδεχθει οτι εκανε δημαγωγικη αντιπολιτευση και υπογραψει συμφωνια οτι απο εδω και περα η αντιπολιτευση θα κινειται παντα στα νομιμα πλαισια (οχι οτι πιστευω οτι θα το τηρησει αν ξαναβρεθει εκτος εξουσιας).
  Επισης στη συζητηση πρεπει να τεθει το θεμα του λαθρονομου-αν θελει συναινεση να καταργησει το νομο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 07/12/2010 09:00:22

   Άρα, καταλήγεις στο να τη 'δώσουμε' τελικά τη συναίνεση.

   (Πάλι καλά δηλαδή που 'καταλήγεις' κιόλας στο ότι συναίνεση σημαίνει συνενοχή. Σκέψου να μην 'κατέληγες' κιόλας εκεί.)

   Νυν υπέρ πάντων ο αγών, Ψυχραιμία, ε; Ο χρόνος σας τελειώνει πρέπει να τα καταφέρετε γρήγορα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 07/12/2010 09:44:06

    Με μεγαλα ανταλλαγματα που μαλλον δεν θα τα δωσει ο Παπανδρεου και αρα θα βρει και αιτιολογια ο Σαμαρας στην κατηγορια του λαικισμου.Να μην ξαναγραφω τα ιδια.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ψυχραιμια 07/12/2010 10:02:47

     Αυτό που λέει ο Ψυχραιμία είναι σωστό. Δηλαδή, να ζητήσει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ να καταγγείλει τον παρελθόν του (το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να γίνει, θα πρέπει ο ΓΑΠ να αυτοκτονήσει αν κάνει κάτι τέτοιο, αφού με τη δημαγωγία έγινε "πρωθυπουργός", έστω και οιονεί). Ή να ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει τις προτάσεις της για την ιθαγένεια, άρα να ακυρώσει τον λαθρονόμο (το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να γίνει, αφού ο λαθρονόμος εκφράζει τη βάση της μούλτι-κούλτι ιδεοληψίας του ΓΑΠ).
     Ετσι θα τον εκθέσει, είναι ξεκάθαρο. Θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι για το ΠΑΣΟΚ οι λάθρο είναι σημαντικότεροι από τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 07/12/2010 10:08:22

     Για ποιο λόγο όμως να την υποσχεθεί τη "συναίνεση" έστω και με "ανταλλάγματα"; Ποιος θα είναι ο αντικειμενικός σκοπός; Ο υποκειμενικός, μας λες, θα είναι να αποφύγει την κατηγορία του "λαϊκιστή". Ο αντικειμενικός; Δεν το καταλαβαίνει ότι πάλι πέφτε στο τρυπάκι της "σωτηρίας της χώρας"; Δια του Μνημονίου, φυσικά;! Δηλαδή, ενώ από τη μια θα καταγγέλλει το Μνημόνιο ως καταστροφικό, από την άλλη θα υπόσχεται "συναίνεση" για τη "σωτηρία της χώρας". Με τι, με το Μνημόνιο που θα καταγγέλλει ως καταστροφικό; Ή με τις πολιτικές του Μνημονίου (έστω και όσες συμφωνεί) που δεν θα εντάσσονται όμως σε μια δημοκρατική διαλεκτική (και άρα, θα μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ της κοινωνίας), αλλά θα είναι έξωθεν και με το φόβο της χρεωκοπίας ή της "επόμενης δόσης" επιβαλλόμενες; Και άρα αποκλείεται να λειτουργήσουν σωστά και να φτιάξουν το κλίμα (ακόμη και αν έχουν σωστά πράγματα μεσα τους οι πολιτικές αυτές).

     Το παν είναι δηλαδή να μην μπει ο Σαμαράς στη διαδικασία να μιλάει με "πάρε-δώσε" για τη συναίνεση, και καταστραφεί έτσι η αντιμνημονιακή του πειθώ στο εκλογικό σώμα, με τη διεργασία που περιγράφεται αναλυτικά στην ανάρτηση.

     Εσύ, Ψυχραιμία μου, που είσαι σαϊνι από τα λίγα, αποκλείεται να μην το καταλαβαίνεις αυτό (μια που το λέω και πολύ αναλυτικά στην ανάρτηση), οπότε έχουμε μια πλήρη επιβεβαίωση του ρόλου σου.

     Μας το παίζεις Νεοδημοκράτης όλον αυτόν τον καιρό για να περνάς τα δικά σου. Τα μηνύματα και την πολιτική των εργοδοτών σου δηλαδή.

     Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά οι "εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου", που λέει κι ο Φαήλος, θα νικήσουν τους μισθοφόρους της σκέψης...

     • man8os avatar
      man8os @ Επώνυμος 07/12/2010 10:16:15

      Επωνυμε, Ψυχραιμια,
      Δε μπορω να καταλαβω γιατι τσακωνεστε επι του προσωπικου.
      Ειστε πολυ καλοι κειμενογραφοι και ιδιαιτερα εφυης.
      Δε καταλαβαινω γιατι ο ενας αμφισβητει την ειλικρινια του αλλου. Εγω απλα βλεπω δυο διαφορετικους τροπους σκεψης. Ο Ψυχραιμια ειναι πιο συντηριτικος και ο Επωνυμος πιο ρηξηκελευτος, αν μου επιτρεπεται ο χαρακτηρισμος. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να υποψιαζεσται ο ενας τον αλλον οτι γραφει εκ του πονηρου...

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 07/12/2010 10:20:25

      Man8o

      Nεοφιλελεύθερος είναι, μητσοτακικός όχι συντηρητικός.
      Εκτός αν εννοείς τους Τόρρηδες.
      Οι συντηρητικοί στην Ελλάδα, μια φορά κι έναν καιρό, νοιάζονταν και για την εθνική αξιοπρέπεια. Τούτοι εδώ, εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής, πουλάνε και τα κόκκαλα της μάνας τους.

     • man8os avatar
      man8os @ Επώνυμος 07/12/2010 10:27:08

      Μισα,
      Εννοω συντηριτικος- conservative- με την Αγγλικη εννοια του ορου.
      Ο Επωνυμος ειναι ποιο radical.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 07/12/2010 11:13:48

      Δεν ξερω αν ειδες την εκπομπη του Πρετεντερη με το Μυταρακη χθες.Οταν τον ρωτουσαν τι θα εκανε ελεγε μειωση φορων ,αιτημα για αλλαγη πολιτικης κλπ και του απαντουσε ο Σκανδαλιδης και ο Παπανδρεου τα ιδια θα κανει.
      Πρεπει να καταλαβεις οτι η ΝΔ οφειλει να εχει απαντηση τι θα κανει αν παρει την εξουσια ΤΩΡΑ.
      Πληρης αντιμνημονιακη πολιτικη σημαινει οτι μολις αναλαμβανω την εξουσια λεω στην τροικα φυγετε δεν σας χρειαζομαι αλλο.
      Το μνημονιο ομως που εχει ψηφισθει απο τη βουλη των Ελληνων γραφει οτι σε μια τετοια περιπτωση υποχρεουσαι ΑΜΕΣΑ να επιστρεψεις τα ποσα των δοσεων που εχεις παρει εντοκως και φυσικα θα εχεις και τα αλλα χρεη που τρεχουν.
      Κανεις δεν μπορει να το πει αυτο -ισως εσυ εχεις ακομη αυταπατες αλλα δε γινεται,οχι τωρα που μπηκε μεσα η Ιρλανδια και ερχεται και η Πορτογαλια.
      Ειναι σωστο οτι θα μπορουσε να αποφευχθει το μνημονιο αλλα ΠΡΙΝ και οχι τωρα.Τωρα ο ΓΑΠ δημιουργησε τετελεσμενα γεγονοτα και ξεκινησε η αλυσιδα και για αλλες χωρες και ειναι μη ρεαλιστικη η εξοδος της Ελλαδος.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 07/12/2010 11:20:53

      Δεν έγινε αυτό από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Ψυχραιμία έκανε συστηματικά, τον προηγούμενο καιρό, αυτό που αποκαλείται στη στρατιωτική γλώσσα "ψυχολογικές επιχειρήσεις". Σε απλά ελληνικά, διασπορά ηττοπάθειας. Του τύπου: "είναι αδύνατον" να αντιπαρατεθούμε στρατιωτικά με την Τουρκία, "ήταν αδύνατον" να υπερασπιστούμε την Κύπρο το 1974, "είναι αδύνατον" το ένα, "είναι αδύνατον" το άλλο. Και το έκανε τόσο έντεχνα και τόσο καλά, όσο μόνον ένας επαγγελματίας μπορεί να το κάνει.

      Τα κατήγγειλα πολλές φορές αυτά στη σελίδα. Με στοιχεία από την όλη δράση του και τεκμηριωμένα. Ποτέ δεν μπόρεσε να απαντήσει το παραμικρό. Η μόνη τακτική του ήταν να προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των λοιπών σχολιαστών, ώστε να φαίνεται ότι οι δικές μου καταγγελίες οφείλονται σε κάποιου είδους εμπάθεια, σε "συνωμοσιολογική" διάθεση, κλπ. κλπ.

      Από τότε που ξεμπροστιάστηκε (έγινε επανειλημμένα αυτό) μαζεύτηκε αρκετά, σταμάτησε (σχεδόν...) τη διασπορά ηττοπάθειας, και προσποιείται έκτοτε τον "πιστό Νεοδημοκράτη" που ακολουθεί τας εντολάς και την πολιτική του κόμματος. Και μάλιστα όχι όποια και όποια πολιτική. Μόνον την "ευρωπαϊκή", αυτή που είναι απόρροια της διαχρονικής ελλαδικής ξενοδουλείας μας, δηλαδή ακριβώς την πολιτική στην οποία οφείλεται η δομική αδυναμία της ΝΔ αυτή τη στιγμή να πείσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα για το ότι είναι πολύ πατριωτικότερη δύναμη από το ΠΑΣΟΚ (που με τους λαϊκισμούς του Ανδρέα κατάφερε να ξεγελάσει πολύ κόσμο ότι, αν όχι πατριωκότερο το ΠΑΣΟΚ, πάντως είναι το ίδιο μη πατριωτικό με τη ΝΔ, ενώ η αλήθεια είναι διαφορετική, τουλάχιστον για τη μετά Μητσοτάκη περίοδο).

      Τους τελευταίους μήνες λοιπόν προσποιείται το "νομοταγή" Νεοδημοκράτη, πηγαίνοντας λίγο-πολύ με τα "νερά" της σελίδας. Παράτησε πολύ εύκολα την υποστήριξη στη Ντόρα, παράτησε τα κηρύγματα συμβιβασμού, και προσπαθεί απλώς ΠΟΛΥ ΕΝΤΕΧΝΑ να περάσει τα μηνύματα που θέλει.

      Η "συναίνεση" είναι ένα διαχρονικό μήνυμα που θέλει να περάσει. Και τώρα ξεσπάθωσε, όπως βλέπεις, υπέρ της συναίνεσης, ενώ ως τώρα ήταν πολύ πιο συγκρατημένος.

      Τι έγινε και ξεσπάθωσε έτσι απότομα; Τον έπιασε ο νταλκάς μην τυχόν και κατηγορήσουν το Σαμαρά για λαϊκιστή; Μα έτσι κι αλλιώς τον κατηγορούν.

      Διαφωνώ με πολλούς ανθρώπους εδώ μέσα και διαφωνώ έντονα. Δεν κατηγορώ όμως τον κάθε έναν που διαφωνώ για προβοκάτορα. Η στημένη διαφωνία, η με πρόγραμμα και ατζέντα υποστήριξη συγκεκριμένων πραγμάτων για να ευνοηθεί συγκεκριμένη πολιτική στόχευση κάποιων πολιτικών δυνάμεων είναι κάτι που δεν κρύβεται και "μυρίζει", για όποιον θέλει να πιάσει τις κρίσιμες λεπτομέρειες.

      Και τέτοιες κρίσιμες λεπτομέρειες η συμπεριφορά του φίλου μας του Ψυχραιμία μας δίνει πολλές... Όσο κι αν προσπαθεί για το αντίθετο...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 07/12/2010 11:29:03

      Απαντησε οχι για μενα αλλα αν πιστευεις οτι ΤΩΡΑ και οχι το Μαιο που μπαινουν και αλλες χωρες στο μηχανισμο και οι αγγλοσαξονικοι οικοι πυροβολουν οτι κινειται ,αν ειναι δυνατον να πει η Ελλαδα φευγω ,παρτε πισω 30 δις που μου εχετε δωσει και θα βρω απο τις αγορες οτι θελω.
      Ακομη και εσυ ο υπεραισιοδοξος και μη ηττοπαθης πρεπει να καταλαβαινεις οτι δε γινεται.
      Και απο τη στιγμη που δε γινεται η ΝΔ αναγκαστικα πρεπει να απαντα ζητουμε αλλο μιγμα πολιτικης εντος του μνημονιου και αρα δεν μπορεις να πεις δε μιλαω.
      Εμενα κατηγορεις αλλα σε αλλους που παρεξηγησαν την αντιμνημονιακοτητα ως "δεν πληρωνω δεν πληρωνω" θα χρειασθει να δινεις εξηγησεις.

     • man8os avatar
      man8os @ Επώνυμος 07/12/2010 11:43:16

      Ψυχραιμια,
      Μια αλλαγη κυβερνησης θα ηταν καθοριστικη. Αν πεσει αυτη η κυβερνηση. μπορουν να αναζητηθουν πολιτικες λυσεις.
      Γιατι τα μεγαλα προβληματα δεν λυνονται με μπακαλικη.
      Εχει εξεταστει η δυνατοτητα δανειου απο καποια μεγαλη χωρα, ας πουμε την Ρωσσια? Εχει εξεταστει η λυση της φορολογησης των τραπεζων και της πωλησης εθνικων κτηματων σε ιδιοτες?
      Εχει εξεταστει καποια αλλη λυση, ας πουμε η επιβολη καποιου δασμου?
      Οταν ολα αυτα ειναι αδυνατα, μονο τοτε επιλεγεται κατι ως μονοδρομος.
      Αλλα ποσο αδυνατα ειναι ολα τα παραπανω?

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 07/12/2010 12:06:48

      @ Μανθος

      Οταν ομως το ΠΑΣΟΚ εχει μαζι του τα ΜΜΕ δεν μπορεις να περιπιπτεις σε αντιφασεις γιατι θα πεσουν τα φωτα πανω τους.
      Πρεπει να εισαι συγκεκριμενος και να ξερεις να απαντησεις στο ερωτημα "τι θα κανετε αν αναλαβετε".
      Αυτο προσπαθω να διευκρινισω.

     • man8os avatar
      man8os @ Επώνυμος 07/12/2010 12:10:58

      Θα ελεγα, υπαρχουν εναλλακτηκες, θα τις ερευνησουμε μια-μια.
      Το που θα κατσει το μπαλακι δεν το ξερεις εκ των προτερων. Αλλα σιγουρα δεν θα καταληξουμε στην χειροτερη.
      Μη μου πεις, ειναι αντιεπικοινωνιακο. Το ξερω. Εγω ομως αυτο θα ελεγα.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 07/12/2010 14:08:43

      Μια στιγμή, εδώ έχουμε τα εξής θέματα:

      Με βάση το Μνημόνιο, αν η Ελλάδα παραβιάσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτο, οι δανειστές μας έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν όλα τα λεφτά τους, όσα έδωσαν μέχρι σήμερα, αφού πρώτα καταγγείλουν τη σύμβαση.

      Λέει το άρθρο 8 του Μνημονίου δηλαδή ότι υπάρχει δικαίωμα καταγγελίας και είναι άμεσα απαιτητά όλα τα ποσά όταν "ο Δανειολήπτης ή οι φορείς του αθετούν κατά την εκτέλεση οποιαδήποτε υποχρέωση δυνάμει της παρούσας Σύμβασης (συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης που ορίζεται στο Άρθρο 1(3) για τη θέση σε εφαρμογή των Δανείων σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου Συνεννόησης και εξαιρουμένων όλων των άλλων υποχρεώσεων δυνάμει του Μνημονίου Συνεννόησης), και η εν λόγω αθέτηση υποχρεώσεων συνεχίζεται για χρονικό διάστημα ενός μηνός αφότου έχει επιδοθεί σχετική έγγραφη ειδοποίηση στο Δανειολήπτη από τους Δανειστές". Τότε έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν όλο το κεφάλαιο που τους οφείλουμε και τους τόκους μέχρι τότε.

      Εσύ τώρα, έρχεσαι και προεξοφλείς ότι αυτό ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οι δανειστές μας, μόλις "τολμήσουμε" να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε το Μνημόνιο από εδώ και πέρα.

      Και πώς είσαι τόσο σίγουρος ρε Ψυχραιμία ότι θα το κάνουν;

      Πώς θα ρισκάρουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο δεν αντέχει ΑΚΟΜΑ (μέχρις ότους δηλαδή μερικώς αντικατασταθούν τα ομόλογά μας με χρέη προς τους δανειστές του Μνημονίου) μια χρεωκοπία της Ελλάδας;

      Αλλά και μετά, πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι θα ρισκάρουν όλοι μαζί τέτοια διεθνή αναταραχή επειδή θα βρεθεί απέναντί τους μια σοβαρή και όχι πειθήνια σαν το ΓΑΠ κυβέρνηση;

      Γνωρίζουμε καλά ότι στις διεθνείς σχέσεις τα πράγματα σπάνια έως ποτέ είναι "άσπρο-μαύρο".

      Δεν πρόλαβα να ενημερώσω τους νεώτερους εδώ μέσα για τη συστηματική διασπορά ηττοπάθειας που έκανες εδώ παλιότερα και σπεύδεις να με επιβεβαιώσεις.

      Την πρόβλεψη δηλαδή που έχει το Μνημόνιο για τη δυνατότητα καταγγελίας του, εσύ έρχεσαι και θεωρείς ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα εφαρμοστεί άνευ ετέρου, και άρα κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο και δεν τρέχει τίποτα.

      Ε, ας έρθουν να την εφαρμόσουν, λέω εγώ. Ας στείλουν κανονιοφόρους να κατασχέσουν την Ακρόπολη.

      Σοβαρά μιλάμε;;;

      Ο ρόλος σου δεν είναι απλά ύποπτος, είναι ΧΥΔΑΙΟΣ! Και χαίρομαι πολύ που (ξανα)πέφτουν οι μάσκες τόσο εύκολα.

      Πάμε όμως παρακάτω, για να μην μείνει αναπάντητο το καταστροφολογικό σου επιχείρημα του τύπου "πρέπει να αυτοκτονήσουμε από τώρα μην τυχόν και μας σκοτώσουν αυτοί αύριο".

      Αυτό το οποίο πρέπει να κάνει μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση κατά τη γνώμη (ελληνική, αυτή εδώ δεν είναι ελληνική) είναι να διακηρύξει προς άπαντες ότι η μόνη επιλογή, αν θέλουμε να επιβιώσει η ελληνική οικονομία, είναι να φύγει η χώρα από το Μνημόνιο.

      Πάει και λέει λοιπόν ότι, κύριοι, ευχαριστώ που με διευκολύνατε, αλλά επειδή η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε χρεωκοπία - την οποία ΔΕΝ έχω σκοπό να κάνω - δεν θα πάρω άλλες δόσεις του δανείου. Τις υπόλοιπες θα τις επιστρέψω όταν πρέπει την κάθε μία".

      Και ταυτόχρονα, βγαίνει με αυτοπεποίθηση στις αγορές να ζητήσει χρήματα ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΟΡΙΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Όσο υψηλό και να είναι.

      Θα της δανείσουν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην της δανείσουν - ακόμη και τώρα δανείζουν στα έντοκα γραμμάτια. Πάντοτε δανείζουν οι αγορές, απλώς βάζουν υψηλό επιτόκιο. Θα κάνει και τη μαγκιά που έκανε στις 25 Ιανουαρίου με τη διασφαλισμένη έκδοση, την οποία την έκανε και η Εθνική και κατάφερε να μαζέψει ένα σωρό λεφτά.

      Αυτός ο πρώτος δανεισμός (που είναι κρίσιμο να γίνει σωστά και να επιτύχει) θα φέρει ΚΥΜΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ, όπως έφερε και η επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής. Θα πείσει, με λίγα λόγια, ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ. Ότι μπορεί να βγει στις αγορές και να δανειστεί.

      Αυτό θα ρίξει αυτόματα τα επιτόκια και θα φέρει - εκτός από νέο κύμα ενθουσιασμού - και μεγάλα κέρδη για όσους μας εμπιστεύτηκαν.

      Αμέσως μετά την πτώση των επιτοκίων, η Ελλάδα ξαναδανείζεται και δημιουργεί μαξιλαράκι ρευστότητας. Αρχίζει να εξοφλεί τις οφειλές του κράτους και ΡΙΧΝΕΙ ΕΤΣΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Αυτό δημιουργεί ανάσα και κάποια πρώτη εμπιστοσύνη στον κοσμάκη ότι "ίσως" και να μην χρεωκοπήσουμε τελικά και ψέματα μας έλεγε η τηλεόραση (που μας έλεγε).

      Λεπτομέρεια: Μέχρι εκείνη τη στιγμή (μιλούμε για εβδομάδες), η Ελλάδα ΔΕΝ κάνει καμία απολύτως κίνηση παραβίασης του Μνημονίου! Δεν δίνει δηλαδή το ΝΟΜΙΚΟ δικαίωμα στους δανειστές καν να επικαλεστούν το άρθρο 8 του Μνημονίου, που αναφέρουμε παραπάνω, για να ζητήσουν "αμέσως" τα λεφτά, όπως παραπλανητικά και προβοκατόρικα μας λες.

      Παράλληλα, διατηρείται η αυστηρή πολιτική και δημιουργούνται και άλλες πηγές εξοικονόμησης. Μια πολύ σημαντική πηγή θα είναι η ανατροπή των συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο τομέα για το προσωπικό κάτω των 65 ετών και η υποχρεωτική επαναφορά τους στην υπηρεσία - κάτι που θα είναι πολύ χρήσιμο, αλλά δεν μπορεί να το πει κανείς προεκλογικά. Μια άλλη σημαντική πηγή είναι η ΑΜΕΣΗ κατάργηση κάθε είδους επιδοτήσεων προς τον ιδιωτικό τομέα για επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή η εξαγγελία μπορεί να συνδυαστεί με την εξαγγελία ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ κάθε προληπτικής άδειας, με υποχρέωση τήρησης των προϋποθέσεων λειτουργίας, που θα ελέγχονται πλέον κατασταλτικά μόνον από το Δημόσιο. Π.χ., εκεί που πήγαινες να εκδώσεις μια πολεοδομική άδεια, δεν θα εκδίδεις πλέον άδεια, αλλά θα καταθέτει απλώς στην Πολεοδομία ο μηχανικός σου με την υπογραφή του τα σχέδια ότι όλα είναι εντάξει στα σχέδια, σύμφωνα με το νόμο και αν δεν είναι εντάξει θα του παίρνουν την άδεια και θα πηγαίνει και φυλακή. Οι υπάλληλοι, αντί να κάθονται στα γραφεία, θα ξαμοληθούν να ψάχνουν πολεοδομικές παραβάσεις. Παρόμοια θα γίνει σε όλες τις περιπτώσεις που σήμερα χρειάζονται ένα σωρό άδειες (π.χ., λειτουργία καταστημάτων). Θα παίρνει κάποιος μηχανικός ή αντίστοιχος επαγγελματίας ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα τηρείται ο νόμος με ελέγχους - που σήμερα δεν γίνονται, διότι όλοι είναι υπεραπασχολημένοι στα γραφεία τους.

      Θα δεις ότι με τέτοια δραστική τακτική καταπολέμησης της θα πάρει "φωτιά" στην κυριολεξία η οικονομική δραστηριότητα. Και όχι μόνον αυτό. Το κράτος θα μπορέσει να αναπτύξει τον επιτελικό του ρόλο πολύ καλύτερα, αφού σήμερα υπηρετεί μια γραφειοκρατία.

      Θέλω να πω ότι με τέτοια δραστικά μέτρα μπορεί να δοθεί η αναγκαία αισιοδοξία, ώστε να πειστούν όλοι ότι ΚΑΤΙ μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα - όχι μόνον επικοινωνιακά, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

      Σημαντικά κομμάτια του κράτους θα καταργηθούν με αυτόν τον τρόπο και δεν είναι ανάγκη να διώξεις τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά με τις σταδιακές συνταξιοδοτήσεις (πάντοτε και μόνον στα 65) μειώνεις δραστικά τους υπάρχοντες, ενώ λόγω των θανάτων μειώνονται και οι συνταξιούχοι.

      Αφού σταδιακά αποκαθιστάς την εμπιστοσύνη ότι θα πας καλά (και ρίξεις έτσι κι άλλο τα επιτόκια), τότε αρχίζεις σιγά σιγά να "παραβιάζεις" τους όρους του Μνημονίου, ανατρέποντας την πολιτική του. Το κάνεις προσεκτικά, ώστε να μην τους δώσεις πάτημα να σου κάνουν καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Σιγά σιγά αρχίζεις και να αποπληρώνεις μέρος του δανείου του Μνημονίου, όσο πέφτουν τα επιτόκια, ώστε να δώσεις τόνο αισιοδοξίας, και αν τυχόν σε απειλήσουν ότι θα σου κάνουν καταγγελία της σύμβασης, τους το ξεπληρώνεις όλο με χρήματα που τραβάς από τις αγορές και άντε γεια.

      Το παν είναι να αποδείξεις αδιέξοδη την πολιτική του Μνημονίου και πολιτική με διέξοδο μόνον την πολιτική που θα δίνει ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και θέληση για παραγωγή πλούτου.

      Αυτό είναι το "δικό μου" πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Πάνω κάτω τα έχουμε πει πολλές φορές.

      Το μόνο καινούργιο στοιχείο που προσθέτεις εσύ τώρα είναι το στοιχείο του εκβιασμού.

      Ε, κι αυτό μέσα σε όλα θα αντιμετωπιστεί. Αν πείσεις ότι θα πας καλά, τότε κανένας δεν μπορεί να σε εκβιάσει. Και αν θέλεις να πείσεις ότι θα πας καλά κι έχεις την αναγκαία αποφασιστικότητα, τότε θα τους πείσεις κιόλας.

      Ο κόσμος είναι διατεθειμένος να κάνει κι άλλες θυσίες, αρκεί να του δώσει κάποιος ΕΛΠΙΔΑ. Από αυτή την άποψη, η "στρατηγική της ελπίδας" του Σαμαρά είναι εξαιρετικά μακρόπνοο σχέδιο εξόδου από την κρίση...

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 07/12/2010 14:40:10

      Eπώνυμε

      Τhanks for the XXX show

     • ΕΛΛΗΝ avatar
      ΕΛΛΗΝ @ Επώνυμος 07/12/2010 15:36:07

      @ Επώνυμος

      Επιτέλους ένας ανθρωπος με τετράγωνη και απλή λογική

      ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ !!!!!!!!!!

      Αναρωτιέμαι.

      Δέν έχει ο Σαμαράς δίπλα του 2-3 τέτοιους ανθρώπους με ΛΟΓΙΚΗ και ΨΥΧΗ ????

     • man8os avatar
      man8os @ Επώνυμος 07/12/2010 16:00:18

      Επωνυμε,
      Εξαιρετικος!Αν και εγω θα μιλουσα για πολιτικη λυση, δλδ δανεισμο απο τριτες χωρες(γιατι θεωρω τις αγορες κλειστες με επιτοκιο πανω απο 5)

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 07/12/2010 09:59:47

    Eπώνυμε

    Χα,χα!!!Ακούς τι λένε; Να ζητήσει συγγνώμη ο ΓΑΠ που κατέβασε τα τρακτέρ περυσι και συνεπώς να ζητήσει συγγνωμη κι ο Σαμαράς που πχ ο Κοκκινούλης κατέβασε κι εκείνος τρακτέρ στη Λάρισα κι εκλεισαν τον δρόμο.

    Οι «ψυχραιμίες» θέλουν από ΝΔ να σας κάνουν ΔΝ τ.
    Αρχισανε οι γουρουνοχαρες μαθαίνω...

   • man8os avatar
    man8os @ Επώνυμος 07/12/2010 10:12:10

    Εγω παλι νομιζω οτι πρεπει να ενταθει ο αγωνας για την αντιπολιτευση. Να γινουν διαδηλωσεις κατα του ΔΝΤ, να καταιβει ο κοσμος στους δρομους. Και ολα αυτα μολις τελειωσει την εσωτερικη αναδιοργανωση του κομματος.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 07/12/2010 10:20:06

   Επειδή έχω δει πολλές φορές την απόσυρση του λαθρονόμου να προτείνεται να τεθεί από τη ΝΔ ως προϋπόθεση συναίνεσης, νομίζω ότι πρέπει να απεμπλακούμε από τέτοιες σκέψεις. Γιατί, ειλικρινά τώρα, ποιος εμποδίζει την κυβέρνηση όντως να αποσύρει το λαθρονόμο, αλλά να εξακολουθήσει να εφαρμόζει πολιτική "μπάτε σκύλοι αλέστε" στα σύνορα; Και, τελικά, να μαζευτούν τόσοι πολλοί λάθρο ώστε μελλοντικά να επικαλεστεί "την πίεση της πραγματικότητας" και να τους νομιμοποιήσει τότε;

 3. danaos avatar
  danaos 07/12/2010 09:24:51

  " Όχι λοιπόν σε μια «συναίνεση» που δεν θα εξυπηρετήσει τίποτε άλλο παρά τη συνέχιση της καταστροφής μας!" Εδώ είναι Επώνυμε η αντιμνημονιακή κεντρική ιδέα!Εύχομαι να είναι και η στάση του Σαμαρά! Θα πολεμηθεί για τη στάση του αυτή από το σύστημα! Θ δικαιωθεί όμως στη συνείδηση του λαού στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε εδώ και έχουμε λύση!Είμαστε εδώ με το λαό για την Πατρίδα! Την περιμένουμε αυτήν τη στάση!

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 09:28:13

  Δεν ημαστε πονηροι...
  Συναινεση?/ οκ... δημοσιος διαλογος, Τα νουμερα κατω, τα δανεια , επιτοκια, οι τοκοι, τα εξοδα δανειων, οι υποθηκες.. να νεα δανεια, η αναχρηματοδοτηση... δημοσιες δεσμευσεις για το τι θα κανετε κ Στος και με ποιος προυποθεσεις...
  Ποις ιδιωτικες Τραπεζες εμπλεκονται και γιατι.
  Ποιο το χρεος μας σε καθε Τραπεζα / Χωρα σημερα και ποιο θα ειναι το 2013 και ποιο το 2021 ??

  Βαλτον τον κερατα δημοσιως να ξεφτυλισει τον ΓΑΠ και τον οσφυοκαμπτη τον Παπακ/νου... και μετα συζηταμε τη συναινεση πανω σε οσα ειπωθουν ΔΗΜΟΣΙΑ !!!! να ξερει ο κοσμος σε τι συναινει καποιος και σε τι οχι !!!

  Ρε ΝΔ φωστηρες... θελει πολυ μυαλο δηλαδη?? βγαλτε τους στο κλαρι κυριλε, δικαια και ΔΗΜΟΣΙΑ και δεσκευτειτε απο πριν οτι αφου καταγραφουν τα παντα ολα ΔΗΜΟΣΙΩΣ θα το μελετησετε και θα απαντησετε εν ευθετω χρονω.

  Ρε ΝΔ φωστηρες.. τπτ δε παθατε απο τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ τοσα χρονια?? γμ τα υπουργεια ολων?

  Αντωνη...πες ΝΑΙ Συναινω με την προυποθεση ΔΗΜΟΣΙΟΥ διαλογου και αναλυσης διοτι δεσμευω τη μιση Ελλαδα και δεν αποφασιζω εν κρυπτω και μονος μου πισω απ την κουρτινα 3. Εχουμε Δημοκρατια. Πες το ΔΗΜΟΣΙΑ !!! Βγες στα καναλια. και ασ τους να το σκεφτουν να καψουν και κανενα εγκεφαλικο ευρωκυτταρο.

  Ποσο λαθος μπορει να ειμαι ?? πειτε μου !

  ΠΠ

 5. Enzo avatar
  Enzo 07/12/2010 09:30:36

  περιμενουμε μονο να γυρισει ο βουδας.
  παιζει και αυτο το σεναριο παντα οσο δεν μιλαει.

 6. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 07/12/2010 10:05:39

  Συγκυβέρνηση σημαίνει κατάλυση της δημοκρατίας, αφού μετά δεν θα παίζει κανένα ρολο τι ψηφίζουμε. Η συναίνεση θα έπρεπε να υπάχει σε θέματα που δεν έχει το ένα κόμμα διαφορετικές θέσεις από το άλλο. Οταν όμως διαφωνούν στο κεντρικό πρόβλημα του μνημονίου, δεν υπάρχουν προοπτικές συναίνεσης. Σε κάθε περίπτωση, το Ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί μέσα από το Ευρωπαϊκό (http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2241.aspx ) και η θέσεις του Σαμαρά είναι προςτη σωστή κατεύθυνση. Καλημέρα.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/12/2010 10:15:55

  Γιατί να πέφτουμε σε τεχνητά διλήμματα; Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση (σαν το Πασόκ από τότε που γεννήθηκε).

  ΔΕΝ χρειάζεται συναίνεση για να πούμε ότι "160>151".

  ΔΕΝ χρειάζεται συναίνεση για να πούμε στο 160 "πώς" να κυβερνήσει. Αν δεν ξέρει, και για αυτό θέλει "συναίνεση", να το πει στην Βουλή. Λέγεται "παραίτηση"

  ΔΕΝ χρειάζεται, εκ των προτέρω, λευκή επιταγή στο τι μπούρδες θα σκαρφιστεί η ΓΑΠοπαρέα.

  Στο Πασόκ: Η απάντηση σε κάθε δίλημμα μαϊμού είναι: Είστε η πλειοψηφία, περιμένουμε να κυβερνήσετε. 14 μήνες αρλούμπες και πράσινα άλογα. Περιμένουμε. Όσο καθυστερείτε, κάνετε την κατάσταση πιο δύσκολη στην διαχείριση. Και ΜΟΝΟ καθυστερείτε. Τα φούστικα κόλπα τέλειωσαν. Αν ΔΕΝ μπορείτε, να το πείτε.

  Στο ΔΝΤ: Διαφωνούμε με την εκχώρηση διαχειριστικής εξουσίας και υποθηκών από το Πασόκ. Διαφωνούμε γιατί δεν αποδεχόμαστε ότι είμαστε βλάκες ή ανίκανοι. Το Πασόκ δήλωσε βλαξ, το Πασόκ έχει το 160/300, εκεί να πάτε. Εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είμαστε μπαχαλάκηδες. Αυτό είναι μεθοδολογία Πασόκ. Συεννοηθείτε μαζί του, αυτό έχει την Εκτελεστική και την Νομοθετική εξουσία. Εμάς μας χρειάζεται ΜΟΝΟ αν θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα, ή αν τα κακαρώσει ο Πρόεδρος.

  ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ να χρειάζεται εκ των προτέρων λευκή επιταγή της αντιπολίτευσης για διακυβέρνηση με υπαρκτή πλειοψηφία; Μας ζητάει το Πασόκ συναίνεση για να μην πέσουν τα ποσοστά του. Να πάει να απαυτωθεί.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 07/12/2010 11:02:42

   ο Άσβερκος.
   Ποια λευκη επιταγη ? Με τι αντικρυσμα?
   Ελληνικη Τρίγραμμη Μεταχρονολογημενη απο Συνεταιριστικη Τραπεζα.

   Τις δημοσιες σχεσεις του άσβερκου θα πληρωσουμε ! Να παει στη Γαλλια να πρασινισει τους Αλγερινους μεταναστες, να τους εξαγει 4-5 πυρηνικα με φουα γκρα.

   ΠΠ

 8. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 07/12/2010 10:43:13

  ΚΑΙΡΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ. Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΕΛΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΑΥΤΟΑΝΕΙΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΙΓΙΣΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Μ Η Μ Α Σ Π Ρ Ο Δ Ω Σ Ε Ι Σ. ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ.

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 10:58:20

  Επος !!!!... Βολεμενα μουδιασμενος. Can you show me where it hurts??

  http://www.youtube.com/watch?v=9B3-HXfVEW0

  ΠΠ

 10. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 07/12/2010 11:15:35

  Για τον Αντώνη το βροντερό ΟΧΙ είναι μονόδρομος, δύσβατος μεν, αλλά μονόδρομος! Ό, τι άλλο κι αν πει, σε μια προσπάθεια π.χ. συμφωνίας σε "προσεκτικά" επιλεγμένα σημεία, θα το κάνουν μπαϊράκι και θα το περιφέρουν στη δήθεν ενημερωτική ζώνη των 8.00 και στις αναιμικές φυλλάδες τους διαρκώς, οι διαπλεκόμενοι νταβατζήδες διά των αργυρώνητων παπαγάλων τους.
  Θα μοιάζει σαν να του ζητάνε, να επιτρέψει την εκτέλεση της χώρας, λες και η διαφωνία του, ήταν στο δηλητήριο της ένεσης και όχι αυτή καθ’ αυτή η άδικη εκτέλεση.
  Έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία, έχουν και τα εξαπτέρυγά τους, ας το κάνουν μόνοι τους και ο Αντώνης ας πασχίσει, έχοντας τη δύναμη του λαού, να αποτρέψει αυτήν την άδικη καταδίκη. Η όποια συναίνεση, ακόμα και η πιο αγνή εκ μέρους του, η γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα της κυβέρνησης, θα το χρησιμοποιήσει για την απαξίωσή του και για το ξήλωμά του. Δεν τον θέλουν στα πόδια τους!
  Η ατυχήσασα τον περιμένει στη γωνία, ξέροντας ότι πέρυσι θεοί και δαίμονες ήθελαν το Γιώργο πρωθυπουργό και αυτήν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί μόνον έτσι θα μπορούσαν να κάνουν το τέλειο έγκλημα! Δεν τους έκατσε γιατί αντέδρασε ο κόσμος, σε αυτόν τον κόσμο λοιπόν ο Αντώνης χρωστάει τη δύναμή του και απ’ αυτόν θα στηριχθεί.
  Προστάτες, εφιάλτες, νταβατζήδες και λοιποί συγγενείς είναι απέναντι, γιατί έχουν συστήσει εδώ και χρόνια τη «συμμαχία» των ανθελλήνων!

  • Misha avatar
   Misha @ Αφροδίτη 07/12/2010 11:25:45

   Πρωτοφανή συναίνεση της αξιωματικής αντιπολιτευσης προς την κυβέρνηση , που όμοια της δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ από το 1974, χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ ο αναπληρωτης τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ , Ν.Μηταράκης, μιλώντας στο ΑΛΤΕΡ και αναφερόμενος στην υπερψήφιση των 30 από τα 60 νομοσχέδια που έχει φέρει το ΔΝΤ-ΠΑΦΟΚ στη Βουλή.


   Τον έχουν μισοεκθέσει ήδη τον Σαμαρά.Με λίγη ακόμα πίεση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα , τους Τραπεζίτες και τους δημοσιοκάφρους θα κρεμάσουν το σκάλπ του στις εξωπορτες τους.

  • oxi ki etsi avatar
   oxi ki etsi @ Αφροδίτη 07/12/2010 11:41:29

   Καλό είναι το "όχι σε όλα" αλλά από την άλλη δεν μπορεί η Ν.Δ. να κάνει σαν να μην τρέχει τίποτε ή σαν να μην την αφορά το χάλι της Οικονομίας τη στιγμή μάλιστα που είναι δερβέναγες στο Κόμμα το 90% των ανθρώπων του Καραμανλή...

   • victoria avatar
    victoria @ oxi ki etsi 07/12/2010 12:44:29

    Δερβέναγες μπορεί να είναι στο κόμμα, δεν το ξέρω, όμως δερβέναγες στην οικονομία δεν νομίζω να ήταν...

    Φτάνει με την αυτοκριτική, υπήρχαν θέματα, αλλά το χάλι έχει χρώμα πράσινο, ή για να το θέσω καλύτερα ας μη μετέχουμε άλλο στην επιχείρηση να βαφτεί γαλάζιο!
    Άλλωστε δεν έχει σημασία ο σκυλοκαυγάς (όπως λένε και οι φίλοι μας οι γενικώς αντι-κομματικοί). Σημασία θα είχε, μόνο αν κάποτε μπορούσε να στηθεί ένα αντικειμενικό δικαστήριο και να αποδώσει στον καθένα την ευθύνη και την τιμωρία που του αναλογεί, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω.

    Όχι σε όλα άρα και πάμε μπροστά, ο Επώνυμος έχει δίκιο για μένα.
    Και με 1 υπο-μέτρο του υπο-μέτρου του μνημονίου να συμφωνεί ο Σαμαράς, να το λένε διαφορετικά. Γιατί οι επικοινωνιακές νυφίτσες λυσσάνε αυτό ακριβώς να ειπωθεί, μα κι εσείς συμφωνείτε σε μερικά.
    Είναι σοφιστείες, αλλά πιάνουν και παγιδεύουν τους Μηταράκηδες κλπ. Επειδή το Μνημόνιο ξεκινάει με το ότι οι χώρες πχ πρέπει να κάνουν δημοσιονομική προσπάθεια και να μη γίνεται το πάρτυ των ελλειμάτων, αυτά είναι ευχολόγια, βάζουν και μια γενική αρχή κοινώς αποδεκτή για να μπουρδουκλώνουν, τα αγκάθια είναι κρυμένα ανάμεσα σε λουλούδια, ώστε άμα είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία ρωτάς τον Μηταράκη "μα διαφωνείτε ότι πρέπει να συγκρατήσουμε το έλλειμμα?", "μα, όχι βέβαια κι εμείς αυτό λέμε", "α, κι εσείς αυτό λέτε! δλδ δεν διαφωνείτε με το μνημόνιο!", "μα, δεν είπα αυτό... γκουχου γκουχου #$%#@"

    Θέλει επικοινωνιακή βελτίωση, αλλά κάποτε πρέπει κι ο κόσμος να σταματήσει να μασάει. Είναι δύσκολο όμως αν βλέπουν μόνο τηλεόραση. Πρέπει να το παραδεχτούμε.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 11:43:35

  Aπο το Us and Them των Pink FLoyd...
  Listen son, said the man with the gun
  There’s room for you inside.

  "i mean, they’re not gunna kill ya, so if you give ’em a quick short,
  Sharp, shock, they won’t do it again. dig it? I mean he get off
  Lightly, ’cos I would’ve given him a thrashing - I only hit him once!
  It was only a difference of opinion, but really...i mean good manners
  Don’t cost nothing do they, eh? "

  .... For the want of the price of tea and a slice
  The old man died.

  ΠΠ

 12. blue nile avatar
  blue nile 07/12/2010 11:48:11

  Μπράβο σου Επώνυμε.
  Με πέντε δέκα γραμμές διαλύεις τις ύπουλες μεθοδεύσεις των προθύμων.

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 11:57:36

  Φιλοι συναγωνιστες Αντιπαραγωγικοι τυποι του Αντινεα.. βρηκα και ανεβασα το βιβλιο του Παπαθανασιου !! θα το μελετησω πολυ προσεκτικα και με ουδετερα γιαλια ( οσο μπορω διοτι Πρασινιζω με το ΠΑΣΟΚ και τους κομισαριους )

  Papa8anasiou_me ti glwssa twn ari8mwn 2010.pdf
  http://www.filefactory.com/file/b4971c6/n/Papa8anasiou_me_ti_glwssa_twn_ari8mwn_2010.pdf

  Δικο μου σχολιο.. επρεπε να περασει 1 χρονος για να βγουν ενυπογραφα κ επισημα στοιχεια απο τη ΝΔ ?? ρωταω...

  ΠΠ

  • Enzo avatar
   Enzo @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 12:01:34

   και πολυ νωρις βγηκε! κανονικα περνανε τα 5 πρωτα χρονια και μετα μιλανε οι δικοι μας αν θυμηθουν.
   Και ο Αντωνης μας πολυ αργει. αρχιζει και κουραζει.
   Η κατασταση χρειαζεται αντιπολιτευτικα μπινελικια επι καθημερινης βασης πλεον.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Enzo 07/12/2010 12:04:31

    μαζι σου !! ειμαστε ολοι αντιπαραγωγικοι !!

    ΠΠ

    • Enzo avatar
     Enzo @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 12:21:42

     εμ τι? μονο ο Λαλιωτης ξερει απο σκληρο ροκ?εμεις τιποτα?ξενερωτοι μια ζωη.

 14. Κάποιος avatar
  Κάποιος 07/12/2010 12:00:06

  Οταν ο κ.Σαμαράς έχει ήδη δηλώσει ότι αν θα γίνει κυβέρνηση θα σεβαστεί τις υπογραφές και τις συμφωνίες (που είναι αντισυνταγματικές εκτός από αντιλαικές και αντεθνικές)της τωρινής κυβέρνησης με την τρόικα, έχει ήδη συναινέσει παθητικά στο έγκλημα.
  Γιατί δεν αρκεί ένα "όχι" για την τιμή των όπλων μέσα στο κοινοβούλιο αλλά απαιτείται και προσβολή της εγκυρότητας της δανειακής σύμβασης και των όρων της από την στιγμή που απαιτείται από το Σύνταγμα ψήφιση ειδικού νομου επικυρωμένου από τα 3/5 του κοινοβουλίου.Στις επόμενες φάσεις του Μνημονίου δεν έγινε ούτε καν τυπική ψηφοφορία πριν πέσουν οι σχετικές υπογραφές.
  Η όλη φάση μου θυμίζει τις εξαγγελίες του Ανδρέα πριν το '81 "έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ" και την δριμεία κριτική που έκανε ως αντιπολίτευση, και μόλις έγινε κυβέρνηση τα παράχωσε στο χρονοντούλαπο.

 15. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 07/12/2010 12:06:06

  Ορθότατες οι επισημάνσεις σου Επώνυμε. Τους αρκεί ένα ψήγμα συναίνεσης για να παρουσιάσουν τον Σαμαρά ως συνοδοιπορούντα

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Μικρός Οδυσσέας 07/12/2010 12:50:15

   Δεν θα πουν μόνον αυτό Μικρέ Οδυσσέα, αλλά θα τον δείξουν ως τον εκπρόσωπο της παράταξης που ευθύνεται ΓΙΑ ΟΛΑ. Το θράσος τους είναι απύθμενο και περιμένουν πως και πως, να το κρεμάσουν στα μανταλάκια.

 16. Enzo avatar
  Enzo 07/12/2010 12:13:49

  και ποτε θα τελειωσει η εσωτερικη αυτη αναδιοργανωση μανθε?
  ετσι οπως παμε θα φυγουμε και εμεις οι τελευταιοι που στηθηκαμε με τις ωρες στην ουρα για να βγαλουμε τον Σαμαρα προεδρο.
  δεν βλεπουμε να αλλαζουν τα πραγματα.
  εχει και η υπομονη τα ορια της.
  αλλαζουμε και μετα απο 30 χρονια κομμα. ποτε δεν ειναι αργα.
  η καμπανα αρχιζει και χτυπα!

  • man8os avatar
   man8os @ Enzo 07/12/2010 13:55:53

   Η αναδιοργανωση δεν ξερω ποτε θα γινει.
   Αν μπορω να δωσω μια προτροπη, θα ελεγα αμεσως μετα τις γιορτες ωστε να εχει γινει πληρης αξιολογηση του αποτελεσματος των περιφερειακων.

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/12/2010 12:14:18

  Μπορεις να με πληροφορησεις - πραγματικα το λεω οχι ειρωνικα - για τις θεσεις των κομματων της αριστερας.Ποιο δηλαδη λεει ανοιχτα οτι θα κανουμε παυση πληρωμων (οχι απλως θα πιεσουμε,να αλλαξουν οι συσχετισμοι στην Ευρωπη κλπ αυτα ολοι τα θελουν) για να ξερουμε.
  Εχω την αισθηση οτι ακομη και ο ΣΥΝ δεν τασσεται υπερ της παυσης πληρωμων.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ψυχραιμια 07/12/2010 13:11:13

   Το ΚΚΕ υποστηρίζει :"Ο λαός μπορεί να κάνει το βήμα. Είναι μονόδρομος η λαϊκή συμμαχία και η πάλη κατά του δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, που υπηρετούν τα αστικά κόμματα. Η ευημερία του λαού, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης και τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, είναι εφικτή αν ο λαός με επικεφαλής την εργατική τάξη και με τη δική του εξουσία μετατρέψει σε κοινωνική λαϊκή ιδιοκτησία τα μονοπώλια, ώστε να υπάρξει κεντρικά σχεδιασμένη πανεθνική ανάπτυξη με εργατικό λαϊκό έλεγχο. Να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό."

   Μπορείς να την κατηγορήσεις ως ουτοπική και γενικόλογη πρόταση στην διατύπωση της με την έννοια ότι δεν καθορίζει συγκεκριμένες εφαρμόσιμες στρατηγικές και πρακτικές αλλά ωστόσο αποτελεί μια πολιτική πρόταση.

   Ο Τσίπρας έχει πει ότι «προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση αποτελεί η ακύρωση του μνημονίου και η διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, της ανάπτυξης,της οικονομίας και των εργαζόμενων»
   Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο συγκεχυμένα και αόριστα με την έννοια ότι δεν καθορίζει καν ποια θα είναι αυτή η "άλλη" πολιτική.

   Κανείς δεν ισχυρίστηκε (ούτε καν αριστερός) ότι είναι τυχαίο που τα ποσοστά των δύο αυτών βασικών εκπροσώπων της αριστεράς είναι ανάλογα με την σαφήνεια και την ρεαλιστικότητα των εναλλακτικών
   τους προτάσεων.

   Στην περίπτωση όμως της ΝΔ του Α.Σαμάρα μιλάμε για κόμμα εξουσίας που έχει πολύ μεγαλες πιθανότητες σε σύντομο χρονικό διάστημα να οδηγεί τις τύχες της χώρας μας και άρα θα πρέπει να είναι πολύ πιο ξεκάθαρη και σαφής στις εναλλακτικές προτάσεις που διατυπώνει έναντι της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
   Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αντιμνημονιακές της θέσεις θα πρέπει συνεπείς και να συνοδεύονται από ανάλογες πράξεις, διαφορετικά μπορούν να εκληφθούν μόνο ως συνθηματικός ψηφοθηρισμός απογοητευμένων μνημονιοπαθούντων.
   Αντιμνημονιακή ρητορική και de jure αναγνώριση της δανειακής σύμβασης και των όρων της, είναι δυο πράγματα εντελώς ασύμβατα και αντίθετα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κάποιος 07/12/2010 14:34:07

    Nαι αλλα η ΝΔ πρεπει να απαντησει ακριβως λογω μεγεθους τι θα κανει ΑΜΕΣΑ.
    Oτι το ΚΚΕ εχει στοχο το σοσιαλισμο το ξερουμε,χαιρω πολυ.Το θεμα ειναι,αμεσα τι γινεται;
    Για να το πουμε απλα υπαρχουν 3 επιλογες για οποιαδηποτε κυβερνηση.
    1. Εφαρμοζουμε το μνημονιο ή εστω παλευουμε μεσα σε αυτο.
    2. Βγαινουμε απο αυτο και λεμε θαρρετα -οπως ο Επωνυμος - θα δανεισθουμε απο τις αγορες.
    3. Παυση πληρωμων.
    Τεταρτη λυση δεν υπαρχει.Παρατηρω λοιπον οτι και τα κομματα της αριστερας αποφευγουν να πουν τη μαγικη λεξουλα "παυση πληρωμων" .
    Δεν προκειται φυσικα και κανεις να επιμεινει στη διευκρινιση.Για τη ΝΔ ομως τα ΜΜΕ θα ζητησουν διευκρινιση.
    Εγω ειπα πιο πανω οτι η λυση 2 βγαινω και δανειζομαι απο τις αγορες ηταν καποτε δυνατη αλλα τωρα πια οι δυνατοτητες εχουν μειωθει κοντα στο μηδεν κυριως λογω της αλυσιδας που ερχεται Ιρλανδια,Πορτογαλια,Ισπανια κλπ.
    Το κλιμα ειναι πια αρνητικοτατο για την Ελλαδα οταν παιζει η Πορτογαλια με 80% χρεος/ΑΕΠ.
    Ο Επωνυμος επιμενει οτι γινεται αλλα αμφιβαλλω αν θα τολμησει κανεις απο τη ΝΔ να το πει τωρα πια.
    Δηλαδη ο Παπανδρεου δημιουργει μη αντιστρεψιμα τετελεσμενα γεγονοτα που υποχρεωτικα οδηγουν στη λυση 1 διαπραγματευση εντος του μνημονιου οπου εκει φυσικα παιζει και ο ιδιος.

 18. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 07/12/2010 12:15:37

  Οπου συμφωνεί η ΝΔ πρέπει να το λέει ότι συμφωνεί και να το προβάλλει. Οπου διαφωνεί πρέπει επίσης να το λέει και να το προβάλλει. Τελεία.
  Η κουβέντα που ανοίγει μέσω παπαγαλακίων ο Παπανδρέου περί συναίνεσης (ο ίδιος εχει πει απλώς "η πόρτα μου είναι ανοιχτή...") δεν έχει κανένα νόημα. Τι την χρειάζεται την συναίνεση? Είναι κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ποιος την εμποδίζει να κυβερνήσει? Κι επιτέλους τι σημαίνει συναίνεση? Να την επευφημούν όλοι την κυβέρνηση σε κάθε μέτρο που παίρνει και να επευφημούν και την καθυστέρηση λήψης του? Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται συναίνεση. Χρειάζεται -έστω και στα πλαίσια του μνημονίου- να κυβερνήσει.

 19. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/12/2010 12:15:49

  H υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ που συνοδεύεται από πακέτο δανεισμού δεν είναι μονόδρομος όπως προσπαθεί να παρουσιάσει την κατάσταση η κυβέρνηση.
  Η απόφαση για την επιμήκυνση κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα που μέχρι σήμερα είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση για να στηρίξει τόσο την υπογραφή του μνημονίου όσο και τα μέτρα λιτότητας , περικοπές, μισθών, δαπάνες κ.α
  Συνεπώς, τίποτα δεν είναι δεδομένο, από τη στιγμή μάλιστα που το πασοκ έχει υποστεί σημαντική πολιτική ζημιά και οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργούν συνεχώς νέα δεδομένα.
  Εγώ θα έλεγα ότι θα πρέπει, με επιχειρήματα, να τεθεί ακόμη και το ερώτημα της εξόδου της χώρας από το ευρώ…
  Υ.Γ όταν επι Κωνσταντίνου Καραμανλή η Ελλάδα βγήκε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ δεν ήταν αντι ΝΑΤΟ, απλά θίγονταν τα εθνικά συμφέροντα

 20. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 07/12/2010 12:17:32

  Ο πυρήνας του ζητήματος βρίσκεται σ' αυτη την παράγραφο του Επώνυμου.
  "Η χώρα για να σωθεί πρέπει να ξεφύγει από την πολιτική του Μνημονίου. Αχρείαστες «συναινέσεις» που το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να δώσουν πολιτικές και επικοινωνιακές ανάσες στο ασφυκτικά πιεζόμενο ΠΑΣΟΚ και να λειτουργήσουν αυτοκαταστροφικά για το Σαμαρά και τη ΝΔ. Αλλά και για τη χώρα." Δεν νομίζω ότι τα στελέχη της ΝΔ ενδιαφέρονται αρκετά να σωθεί η χώρα. Οχι περισσότερο απ' ότι ο Ψυχραιμίας φερειπείν. Στην εκτίμησή μου αυτή νομίζω ότι συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό κι ας μην το λέει ο Επώνυμος γι αυτό ξορκίζει στην ουσία τους αρνησιπάτριδες αναγορεύοντας τη σωτηρία της ελλάδας ως διακύβευμα στην παρούσα πολιτική διαπάλη. Ενώ γνωρίζουμε καλώς, είμαι σίγουρος πως αν πας και μιλήσεις με τέτοιους όρους στο καφενείο της Βολής θα σε κράξουν οι συνομιλητές σου με πρώτους τους "δημοσιογράφους". Ηδη η Κ.Ο. του ΚΚΕ που έβγαλε ανακοινωση που "απομονώνει τους αστούς αντιμνημονιακούς", διαγράφοντας όρια στις συνεργασίες...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ http://neotera.wordpress.com 07/12/2010 14:16:07

   Ωπ, για εξήγα λίγο καλύτερα την τελευταία σου πρόταση... Δεν το είχα υπόψη μου αυτό.

 21. undercover gpr avatar
  undercover gpr 07/12/2010 12:56:06

  Είναι οξύμωρο που εστιάζεται η αντίδραση στο ΔΝΤ κ τον Καν ενώ η Κομισιόν κ η Μέρκελ είναι χιλιόμετρα σκληρότερη.

  Όποιος τάσσεται υπέρ της φυγής του ΔΝΤ τάσσεται αυτόματα και υπέρ της εξόδου από την ΟΝΕ η οποία ήταν αυτή που πήρε την τελική απόφαση για τον ερχομό του ΔΝΤ στους κόλπους της.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ undercover gpr 07/12/2010 13:24:52

   Σιγουρα ειναι οξυμωρο αλλα ολοι κρυβονται.Η πραγματικοτητα ειναι οτι το ΔΝΤ ειναι πιο μαλακο γιατι ο Παπανδρεου ειναι ο πολιορκητικος κλοιος τους εναντιον της Μερκελ που θελουν να την υποχρεωσουν ειτε να αναλαβει τα χρεη της Ευρωπης ειτε να διαλυσει την ευρωζωνη και η Μερκελ κανει αντιποινα.
   Τι μπορει να κανει μια αντιπολιτευση που η κυβερνηση ενεπλεξε τη χωρα σε ενα παιγνιδι μεγαλων δυναμεων;
   Αναγκαστικα γινονται οξυμωρα πραγματα..
   Την αποφαση για εισοδο του ΔΝΤ στην ευρωζωνη την πηρε αυτη μετα τα πιστολια στο τραπεζι του Παπανδρεου και τις απειλες χρεωκοπιας.
   Και το θεμα επιμηκυνσης του χρεους παλι απο τη συμμαχια ΔΝΤ - Παπανδρεου ξεκινησε.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 07/12/2010 15:01:30

    Όταν ο Σόιμπλε ζητά ουσιαστικά φορολογική ενοποίηση της ΟΝΕ για να συμφωνήσει σε έκδοση ευρωομολόγου είναι άτοπο να λες ότι το ΔΝΤ προσπαθεί να επιβάλλει στη Γερμανία να αναλάβει τα χρέη της ΟΝΕ.Το κάνει μόνη της η Γερμανία χωρίς να την πιέσει κανένας.

    Επίσης άτοπο θεωρώ το ότι επιβλήθηκε το ΔΝΤ στην ΟΝΕ από τις απειλές Gαπ.Η επιλογή ΔΝΤ έγινε με στόχο την τεχνογνωσία και την αυστηρότητα στην επιβολή μέτρων λιτότητας τα οποία όμως δεν είχαν ξαναεφαρμοστεί σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης σε όλες τις χώρες του δυτικού καπιταλισμού και σε συνθήκες υπερδιόγκωσης κρατικών χρεών από τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού συστήματος παγκοσμίως (και γι'αυτό εμφανίζονται πιο μαλακοί) .

    Ούτε θέλανε οι Ευρωπαίοι να κατηγορηθούν ότι επικαλύπτουν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις (οπότε το αφήσανε κι αυτό να το εισπράξει το ΔΝΤ) διότι θα φόβιζαν όλους τους λαούς της ΟΝΕ.

    Γενικά η ΟΝΕ κάνει τη πάπια σε όλα αλλά παράλληλα πιέζει για περισσότερη λιτότητα.Τα έχουν μπλέξει εντελώς οι πολιτικοί ηγέτες και πάνε με το δόγμα του "βλέποντας και κάνοντας".

 22. Maximilien avatar
  Maximilien 07/12/2010 13:00:51

  Όποιος τάσσεται υπέρ της φυγής του ΔΝΤ τάσσεται αυτόματα και υπέρ της εξόδου από την ΟΝΕ η οποία ήταν αυτή που πήρε την τελική απόφαση για τον ερχομό του ΔΝΤ στους κόλπους της.

  Σωστό.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Maximilien 07/12/2010 13:22:31

   Βεβαίως έτσι είναι. Απλώς το ΔΝΤ αναγκάστηκε ο βαρύς κι αλύγιστος γραφειοκρατικός μηχανισμός της ευρωζώνης να το φέρει ως κάρφο στο μάτι του, καθώς ο γιωργάκης μας με το αμερικάνικο τημ σε συνεργασία με τους περιούσιους οίκους τους αιφνιδίασαν ανέτοιμους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμος και δοκιμασμένος 30 τόσα χρόνια μηχανισμός θανάτου και αποδόμησης των εθνών κρατών και των λαών τους στην υπηρεσία των ΗΠΑ και των τραπεζών τους.

 23. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/12/2010 13:07:18

  Όλα δείχνουν ότι το Πασοκ δεν ενδιαφέρεται για τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης.
  Βασικό τους μέλημα είναι να περάσουν τις περικοπές και τα μέτρα, μέτρα τα οποία στο σύνολό τους «σκοτώνουν» την ελληνική κοινωνία,
  υπάρχει περίπτωση να δούμε ποτέ ανάκαμψη μέσα από τη λιτότητα!, την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.
  Το βασικότερο όμως απ’ όλα είναι ότι η οικονομική πολιτική και τα αποτελέσματα της θα οδηγήσουν σε οικονομική καθυστέρηση και πληθυσμιακή συρρίκνωση τη χώρα, δλδη πάμε σε διάλυση της Ελλάδος

 24. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 07/12/2010 13:29:34

  Οι κυβερνήσεις άναζητούν συναίνεση όταν αισθάνονται αδύναμες και βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

  Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου η συναίνεση είναι αδύνατη γιατί υπάρχει χαώδης διαφορά σε θέματα πολιτικής.
  Τι συναίνεση να προσφέρεις σε έναν που όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει την ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης;

  Από την άλλη πλευρά ο κ. Παπανδρέου είναι τόσο αναξιόπιστος που ότι και να συμφωνήσεις, την άλλη μέρα θα κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του.

  Αρα, η αναζήτηση συναίνεσης είναι πρόσχημα για να βάλουν και το κ. Σαμαρά να σηκώνει το βάρος.
  Αν δεν μπορού, υπάρχει λύση: εκλογές.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 07/12/2010 14:41:53

   Aυτο ειναι καλο ως απαντηση της ΝΔ : για συναινεση ζητουμε να αποκηρυξει ο ΓΑΠ τη παγκοσμια διακυβερνηση γιατι εμεις θελουμε ελληνικη κυβερνηση.
   Ας βγει μετα ο ΓΑΠ να εξηγησει τι σημαινει παγκοσμια διακυβερνηση.
   Επικοινωνιακα αυτη ειναι η καλυτερη απαντηση.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ψυχραιμια 07/12/2010 14:48:00

    αριστη παρατηρηση !! ας μας το εξηγησει στ Αγγλικα δεν πειραζει.

    ΠΠ

 25. Rotarmist avatar
  Rotarmist 07/12/2010 13:33:28

  Δεν ειναι δυνατον εκ των ιστορικων προυποθεσεων και θεσεων που διεπουν την πολιτικη που εφαρμοζουν συντηρητικα κομματα, οπως η Ν.Δ, ανα την Ευρωπη τουλαχιστον, να προβει η Ν.Δ αν και θα το ηθελε παρα πολυ σε μια κινηση συναινετικης πολιτικης προς τον αλλο πυλωνα της καπιταλιστικης εξουσιας που εχουν εγκατασταθει απο την ιδρυση του στο ελληνικο κρατος (Παντα ηταν 2)
  Σημερα ομως εχει προκυψει για την Ν.Δ το προβλημα της παρεταιρω υπαρξης της απο την στιγμη που θα διανοηθει να "σωσει την πατριδα" του ΔΝΤ.
  Δεν θα ειναι μετα καθολου τυχαιο οτι θα γινει 3ο η 4ο κομμα στη Βουλη.
  Εμεις και κομμα θα εχουμε και αλερωτοι θα ειμαστε.

 26. Zio avatar
  Zio 07/12/2010 13:37:52

  δεν ξέρω πως θα ακουστεί, αλλά πιστεύω ότι ούτε τον ΓΑΠ τον νοιάζει αν θα κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ, από τη στιγμή που έχει με το μέρος του όλα τα ΜΜΕ, ούτε, δυστυχώς αυτό βλέπω, νοιάζει και τη ΝΔ να κάνει αντιπολίτευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  πχ φώναζα σε γνωστούς και φίλους το πως και γιατί δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα από την ΝΔ οι δηλώσεις του ΓΑΠ προ εκλογών περί ΔΝΤ κλπ. Τελικά, αυτό έγινε στην ΔΕΘ, αρκετά χαλαρά όμως, και σαν αποτέλεσμα είχαμε με μια απλή τρικλοποδιά- απειλή του ΓΑΠ να έχουμε την αποχή που έχουμε, αντίσταση του καναπέ, αφετέρου οι δηλώσεις αυτές στην ΔΕΘ να χρησιμοποιήθηκαν για την συρραφή ενός γκαιμπελικού βίντεο που παίχτηκε σε όλες τις ζώνες υψηλής ακροαματικότητας με σκοπό να περάσει το ότι υπάρχει συναίνεση αφού όλοι ίδιοι είναι, όπως και το ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
  Για μένα ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει την αντιπολίτευση που πρέπει ή και που χρειάζεται η χώρα, απ τη στιγμή που μένει ακόμα ανοιχτή η σελίδα του Καραμανλή, ο οποίος με τη σιωπή του μόνο την ΝΔ δεν εξυπηρετεί.

  Είμαι σίγουρος ότι έβγαιναν από τα wikileaks ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που όλοι υποψιαζόμαστε, σχετικά με τις φωτιές, με το τι έγινε το 2008 και άλλαξαν όλα, με το τι έγινε στις εκλογές του 2009 που η ΝΔ ουσιαστικά εκλιπαρούσε να καταψηφιστεί, ακόμα και αν σκάσουν βόμβες, αμέσως την επομένη θα έχουμε αποπροσανατολισμό από τα ΜΜΕ με θέμα πχ την μονιμότητα των ΔΣ και την αναθεώρηση του Συντάγματος για τον σκοπό αυτόν. Πάλι δλδ θα στοχεύσουμε στο ίδιον όφελος, αμέσως, ή θα τσιμπήσουμε στον διχασμό ΙΥ-ΔΥ ο οποίος μπορεί να φέρει και έναν μοναδικό στα χρονικά εμφύλιο.

  Είμαστε τόσο διαβρωμένη σαν κοινωνία, τόσο ιδιοτελής, τόσο εύκολα ελεγχόμενοι από το προσωπικό συμφέρον που το απόστημα δεν θα σπάσει εως ότου ο Καραμανλής βγεί και μιλήσει και τα τινάξει όλα στον αέρα.

  ΤΟΤΕ θα γυρίσει η σελίδα και τότε, κυριολεκτικά, θα έχει πάρει την σκυτάλη ο Αντώνης για να κάνει όσα αναφέρετε σήμερα και ζητάτε να γίνουν.

  ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ...

  • Enzo avatar
   Enzo @ Zio 07/12/2010 13:53:24

   και αμα την δωσει πισω την σκυταλη στον βουδα?

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Zio 07/12/2010 13:58:37

   Ο χοντρούλης, το χρυσό μου, έδειξε να σκιάζεται από την αρχή, αν κι έπρεπε ως γόνος από τόσο μεγάλη πολιτική παράδοση να γνωρίζει πως για να υλοποιήσουν ανεξάρτητη πολιτική έπρεπε να φορέσει αυτός και οι συνεργάτες τσίγκινα σωβρακάκια. Μια τέτοια γενναιότητα όμως θα σήμαινε επίσης αναγκαστικά ότι κόβεται "μαχαίρι" η ρεμούλα και πάει σε μετωπική με την Πρεσβεία, τις πρεσβείες καλύτερα και το ευρύτατο δίκτυο πρακτώρων τους που κρατούν όλες τις νευραλγικές θέσεις. Το τημ όμως ήταν λάϊτ. Εφυγαν με ανέπαφο παντού το σύστημα πασόκ. Ο κωστάκης παρέδωσε χεσμένος δαχτυλιδι στο γιωργάκη τους.

   • Enzo avatar
    Enzo @ http://neotera.wordpress.com 07/12/2010 14:06:37

    ε καπως ετσι ειναι το στορυ.

   • O Mimikos o Giatros avatar
    O Mimikos o Giatros @ http://neotera.wordpress.com 07/12/2010 14:52:04

    χαχαχα σωστός !

   • Orestios avatar
    Orestios @ http://neotera.wordpress.com 07/12/2010 15:09:20

    Σωστός νεότερα.
    Το κεφάλαιο ΚΚ έκλεισε οριστικά.
    Καραμανλής τέλος.

 27. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 07/12/2010 14:05:01

  Απόσπασμα από το "Ποιος χρειάζεται την συναίνεση?" ....
  "..... Τι την χρειάζεται και τι θα ζητήσει (ο Παπανδρέου) ? Να σταματήσουν οι ορδές των βανδάλων Νεοδημοκρατών να διοργανώνουν καθημερινά συλλαλητήρια και να καίνε την Αθήνα? Να σταματήσουν επιτέλους οι “Ορθόδοξοι Συνασπισμένοι” του κ Καρατζαφέρη να ξεσηκώνουν τον κόσμο σε ανυπακοή και αντίσταση? Να μην αρχίσουν και οι “Δημοκρατικοί Συμμαχητές” και οι “Δημοκρατικοί Αριστεροί” τα βίαια επεισόδια? Να ψηφίζουν κατ’ αρχήν και κατ΄ άθρο όλοι όλα τα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή? Να επευφημούν ομαδικά την λήψη οιουδήποτε μέτρου ή και την καθυστέρηση της? Να χαμηλώσπουν τους τόνους οι πολυπληθείς εφημερίδες και τα ακόμα περισσότερα κανάλια που “ελέγχουν” οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης?

  Συναίνεση ζητάς όταν αισθάνεσαι ότι θα πρέπει να παρθούν κάποια δύσκολα μέτρα που προβλέπεις ότι θα συναντήσουν σκληρές αντιδράσεις που θα τις στηρίξει η αντιπολίτευση. Συναίνεση ζητάς αν φοβάσαι κλυδωνισμούς στην εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σου . Συναίνεση ζήτησε ο Καραμανλής την άνοιξη του 2009 γιατί την χρειαζόταν. Ηθελε να πάρει μέτρα, φοβόταν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και κυβερνούσε με 151. Ζήτησε συναίνεση δεν την πήρε και …the rest is history. Ανάλογο θέμα σήμερα δεν υπάρχει. Ανετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πρωτοφανής ανοχή της κοινωνίας, ψύχραιμη (έως και υποτονική) στάση της Αντιπολίτευσης, τα ΜΜΕ στηρίζουν από διακριτικά έως μανιωδώς… Τι χρειάζεται κι άλλη συναίνεση? Τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει η Αντιπολίτευση για να διευκολύνει?..." 4/12 στο http://firiki2010.wordpress.com/

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ firiki2010.wordpress.com 07/12/2010 14:19:32

   Εξαιρετικό!

 28. Δημοσθένης avatar
  Δημοσθένης 07/12/2010 14:24:51

  Οσο το παιντι και ο Σαμαρας και οι Πασοκοι δεν τιναζουν στον αερα την χρεωκοπημενη και ηθικα διαλυμενη μεταπολιτευτικη πασοκοκρατια θα διαιωνιζεται η κριση.

  Ειναι θεια δικη που το παιντι ανγκαζεται να αποδομηση το οικοδομημα του πατρος και μιας ολοκληρης γενιας Πασοκων. Γιατι εχει τοσο διψα για την εξουσια που πουλαει τηε πασοκοψυχη του στο ΔΝΤ για να μεινη πρωθυπουργος.

  Το ΔΝΤ, η ΕΕ ενωσις και η Μερκελ ειναι οι ελευθερωτες των Ελληνων μη δημοσιων υπαλληλων απο την Πασοκοκρατουμενη δημοσια διοικηση.

  Ελληνα, αν θες να βοηθησης την απελευθερωση κανε τα εξης:

  1. Τα λεφτα σου μετρητα σε δολλαρια στο σπιτι. Το δολλαριο θα υπαρχη σε 5 χρονια. Αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι το ευρω θα υπαρχη, και αν η Ελλαδα θα ειναι στο ευρω.

  2. Οικονομικη αντισταση στην κυβερνηση: πληρωνε την τελευταια μερα τους φορους και τα τελη.

  3. Καμμια συναλλαγη με εθνικη, αγροτικη, Ταχυδρομικο ταμιευτηριο, βγες απο ΟΤΕ, Κομσοτε, ΔΕΗ

  4. Μην αγοραζεις ακινητα, αμαξια, ειδη πολυτελειας.

  5. Αγορες στο εξωτερικο που το ΦΠΑ ειναι χαμηλο

  6. Διακοπες στο εξωτερικο

  Ελληνα, εναντια στο διεφθαρμενο δημοσιο το μονο σου οπλο ειναι τα λεφτα σου. Στραγγιξε τους απο ρευστο, και θα καταταρευσουν.

  Η νικη ειναι κοντα.

 29. Zio avatar
  Zio 07/12/2010 14:27:50

  Οι σελίδες 28, 30 & 36 του Παπαθανασίου θα πρέπει να γίνουν τηλεοπτικό σποτάκι, σαν απάντηση στην "συναίνεση", αν θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει στοιχειώδης αντιπολίτευση.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Zio 07/12/2010 14:30:38

   λεω να βρουμε τα μειλ των φιλων του ΠΑΣΟΚ να τους το στειλουμε δωρο για τα ΓΑΠούγεννα. ΟΛΟΚΛΗΡΟ !!

   ΠΠ

   • O Mimikos o Giatros avatar
    O Mimikos o Giatros @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 14:53:39

    χαχαχα σωστός χαχαχα τζινγκ μπελ τζινγκ μπελ τριλα λα τριλαλα ....μαιρη χριστμας

 30. Πειραχτήρι avatar
  Πειραχτήρι 07/12/2010 14:33:13

  Νάχαμε ένα βασιλιά για να μας θαμπώνει με λειρί στο κούτελο και φωνή τρομπόνι.
  Πες μου ένα ψέμα για να αποκοιμηθώ..........

 31. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2010 15:07:23

  Επώνυμε εύγε.
  Επιχειρείται σαλαμοποίηση του μνημονίου ώστε να το εγκρίνει η ΝΔ.
  Όσο δεν υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο από την κυβέρνηση, η ΝΔ δεν οφείλει να υπερασπίζεται τίποτα αλλά δικαιούται να καταψηφίζει κάθε νομοσχέδιο.

 32. Έρεβος avatar
  Έρεβος 07/12/2010 15:45:47

  Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του: Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι’ αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;
  Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.
  Πατέρας: Παπακωνσταντίνου (Υπουργός), θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει,
  μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει;
  Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μήν κάθεται και τα ξύνει… κατάλαβες;
  Μερικές μέρες αργότερα ο Παπακωσταντίνου λέει: έτοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
  -Τι λε ρε Παπακωνσταντίνου, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελλά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
  Παπακωνσταντίνου: Φίλε του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.
  Οοοοοχι ρε Παπακωνσταντίνου. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
  Την επόμενη μέρα: Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6,000 το μήνα.
  Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Παπακωνσταντίνου, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
  -Παπακωνσταντίνου: Μα τι λές τώρα, αυτό είναι αδύνατο.
  -Γιατί;;;;;;;
  - Παπακωνσταντίνου: Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Masters ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα.

  Ζήτω η Ελλάς!

 33. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 07/12/2010 16:06:51

  Επώνυμε
  Συγχαρητήρια !!!!!!

  Οταν διαβάζω τέτοια άρθρα και σχόλια (δικά σου εννοείται) αισθάνομαι
  Οτι ακόμη υπάρχει Ελπίδα.
  Οτι υπάρχουν ακόμη κάποιοι με καθαρό μυαλό , μάτι και σκέψη
  Οτι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που το λέει η ΨΥΧΗ τους...........

  Ελπίζω και εύχομαι για το καλό όλων μας (Των πολιτών - της ΝΔ - της Πατρίδας)να έχει κάποιους σαν και του λόγου σου δίπλα του ο Σαμαράς.

  Υ.Γ Ολα τα παραπάνω τα πιστεύω και τα εννοώ ΑΠΟΛΥΤΑ .
  Μακριά απο μένα το λιβάνισμα......

 34. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 07/12/2010 16:17:03

  Ο επιπλέον κίνδυνος από μια υποθετική -έστω μερική - συμπόρευση της ΝΔ με την κυβέρνηση στο ζήτημα της οικονομίας είναι και η νομιμοποίηση στα μάτια του κόσμου της πολιτικής της κυβέρνησης σε άλλους τομείς όπου κυοφορούνται επαχθείς λύσεις όπως στο Αιγαίο.

 35. OOP avatar
  OOP 07/12/2010 16:38:24

  «Η ιρλανδια και η Πορτογαλία µε προβλήµατα ίδια µε τα δικά µας δεν κατέφυγαν στον µηχανισµό στήριξης. Δεν υπέγραψαν Μνηµόνιο. Βγήκαν και δανείστηκαν ακριβά από τις αγορές. Αλλά δεν “έδεσαν” τις χώρες τους χειροπόδαρα, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...». Η δήλωση έγινε σε υψηλά ντεσιµπέλ από τον Αντώνη Σαµαρά λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι υψηλοί τόνοι µπορεί ενδεχοµένως να δικαιολογηθούν από την ένταση µιας προεκλογικής καµπάνιας.

  Το περιεχόµενό της, ωστόσο, φανερώνει ότι η Ρηγίλλης αδυνατεί στην παρούσα φάση να προβλέψει ακόµη και τις δροµολογηµένες εξελίξεις. Ισως και λόγω ελλιπούς ενηµέρωσης για όσα διαδραµατίζονται εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συνδέονται µε την εγχώρια κρίση..

 36. george_T avatar
  george_T 07/12/2010 16:57:31

  Συμφωνώ και εγώ ότι η συναίνεση έχει απλά επικοινωνιακό χαρακτήρα και τίποτα παραπάνω. Δεν έχει περιεχόμενο. Από την άλλη πλευρά βέβαια είναι αναγκαίο και πρέπει να γίνει άμεσα, να ολοκληρώσει η ΝΔ το συνολικό της πρόγραμμα, το οποίο καλό είναι να το ξεχωρίσει από το μνημόνιο και να το προβάλει όσο πιο δυνατά γίνεται.

 37. enianos avatar
  enianos 07/12/2010 18:56:32

  Γιατί δεν ζητάτε και την γνώμη της βάσης, δοθείσης ευκαιρίας, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης ? Έτσι για να έχετε και μια ιδέα προς τα που αρμενίζεται ?

 38. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 07/12/2010 19:50:51

  καμμία συναίνεση, ο Σαμαράς έπρεπε να ζητήσει από την Κυβέρνηση να απελάσει τον Στρος-Καν

 39. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/12/2010 21:03:30

  Να συναινέσει;
  Σε τι;
  Με ποιους;
  Και γιατί;
  πχ
  Μήπως να συναινέσει η ΝΔ κρατώντας τη φωτογραφία του κυρίου Παπανδρέου από τις διαδηλώσεις για το ασφαλιστικό;
  Μήπως να συναινέσει στις παραινέσεις του επικυρίαρχου κυρίου Καν προς τους πολίτες και τα κόμματα της χώρας;

  Μην μένουμε στις λεπτομέρειες θα πουν μερικοί.
  Ας υποθέσω ότι συναινεί.
  Σε τι; Στο μνημόνιο; Στις μειώσεις μισθών και συντάξεων; Στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων (συλλογικές συμβάσεις, διαιτησία, αποζημίωση απόλυσης, εξευτελισμό της Βουλής και των θεσμών...);
  Μπορεί όποιος θέλει να ονομάζεται βουλευτής να συναινεί σε νομοσχέδια που έχουν πριν ..."προς συζήτηση" την έγκριση υπαλλήλων της Ν Υόρκης και των Βρυξελλών;Τι είναι η Βουλή; Το "ακριβές αντίγραφο" των νομοσχεδίων της Τρόικας;
  Να συναινέσει σε τι ο κάθε Σαμαράς; Στην αυτοκατάργηση του;
  Για να μην χρεοκοπήσουμε κράζουν οι παπαγάλοι.
  Μα δεν έχεις χρεοκοπήσει; Τι άλλο είναι η επιμήκυνση από ομολογία χρεωκοπίας; Δεν μπορείς να βγεις στις αγορές να δανειστείς και ζητάς στην ουσία όχι παράταση αλλά νέο δάνειο.
  Πιστεύει έστω και ένας από την παρέα ότι από το 2014 που με την επιμήκυνση θα "ελαφρυνθούν" οι δόσεις των τοκοχρεολυσίων θα έχουμε κάθε χρόνο 4% πρωτογενές πλεόνασμα;
  Αν γίνει η επιμήκυνση ξέρει κανένας που απλά μιλά πόσο χρειαζόμαστε;
  Χωρίς να δώσουμε ούτε ένα λεπτό στη Τρόικα θα χρειαστεί το 2012-2015 :
  122 δις . Το διάβασε κανείς; 122 δις παρόλ΄όλη την ...επιμήκυνση.
  Επίκυψη θέλουν να κάνουμε.
  Ποια αγορά θα σου τα δώσει;
  Μόνο μια νέα Τρόικα.
  Για βελτιώσεις λένε μερικοί και ανταλλάγματα.
  Δεν υπάρχει ολίγη από Μνημόνιο....υπάρχει ή καλό Μνημόνιο ή κακό Μνημόνιο,
  ή είσαι χώρα ή είσαι πελάτης (κατά τη ρωμαϊκή έννοια)
  Δεν υπάρχει τροποποίηση ή βελτίωση ή όροι. Το ολίγον έγκυος είναι στα ανέκδοτα, αν η κάθε ΝΔ, κάθε Σαμαράς, κάθε πολιτικός, μπορεί να προσχωρήσει στη συμμαχία των προθύμων. Υπάρχει δόξα το Θεό ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ, Κουβέλης και λοιποί. Ας μας αδειάσουν τη γενιά και ας συναινέσουν.
  Αλλά υπάρχουν αφελείς που συζητάνε και θέλουν να καταστούν και συνδαιτυμόνες με το ΠΑΣΟΚ για τη συναίνεση.
  Ας ξυπνήσουν οι καρέκλες στη ΝΔ και ας καταβάλουν: ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ θέλουν.

  ΥΓ

  ...σε τελική ανάλυση δεν υπάρχει πρόβλημα, οι καρέκλες μπορούν να συναινέσουν.
  Απλά θα είναι κενές καρέκλες.
  Θα πρέπει ορισμένοι της παρέας των κλειστών κλαμπ, ότι πρέπει να κάνουν μια βόλτα, αν τολμούν, σε λαϊκές σε αγορές στο δρόμο.
  Μετά ας συναινέσουν.
  Εξάλλου όπως είχε πει κάποιος ...αιρετικός στο παρελθόν:

  "Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί."
  Αφιερωμένο το διαχρονικό γνωμικό του Ροίδη στα πολιτικά πτώματα της συναίνεσης.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Ο Ιθαγενής 07/12/2010 21:20:10

   Eλπίζω ό Επώνυμος να διαβάσει τό σχόλιο σου....Οχι τόσο για την συναίνεση....όσο για τά υπόλοιπα.

 40. Underdog avatar
  Underdog 07/12/2010 21:53:21

  Εύχομαι , αν και πολύ το φοβάμαι, ότι ο Σαμαράς δεν θα συγκατανεύσει στη συναίνεση που οδηγεί στην εξόντωση, ηθική και υλική, του λαού. Ας τον πουν λαικιστή . Πρέπει να εμμείνει στην αντίθεση προς το Μνημόνιο και να ξεκινήσει πορεία στο λαό.
  Τα Καυδιανά δίκρανα έχουν στηθεί, ο λαός δεν πρέπει να περάσει. Δεν το αξίζει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.