#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2010 08:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Ο Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του κι εμείς τις δικές μας”Το κείμενο της προκήρυξης της "Σέχτας" που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ:

Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να μιλήσουν

Στο σημερινό κόσμο το πιο βίαιο πράγμα είναι να μένεις απαθής. Όλη μας η ζωή κατακλύζεται από τη βία. Και όταν δεν είναι η βία των μπάτσων, των κρατητηρίων, των φυλακών, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο ύπουλα. Μιλάμε για μία βία χωρίς αίμα. Για τη βία της εικόνας, των διαφημίσεων, της καταναλωτικής μαστούρας, των ψυχοαδιέξοδων, της μοναξιάς. Ζούμε σε άθλιες πόλεις, τρώμε πλαστικό φαγητό, ενημερωνόμαστε με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψωνίζουμε τυποποιημένα προϊόντα, εργαζόμαστε σε αηδιαστικές δουλειές, θαυμάζουμε κάλπικα πρότυπα, φτιάχνουμε τα μικρά ιδιωτικά κελιά μέσα στα σπίτια μας με τη χαρούμενη επίπλωση.

Εμείς κουραστήκαμε από αυτό το κενό ζωής. Είπαμε φτάνει πια... όχι άλλες ξοφλημένες μέρες... όχι άλλες ταπεινώσεις στη δουλειά... όχι άλλες δανεικές προσευχές για καληνύχτα...

Έτσι πριν 1,5 χρόνο φτιάξαμε τη Σέχτα Επαναστατών, που έγινε το όχημα διαφυγής μας από τη γ... ησυχία του κόσμου-φυλακή που ζούσαμε. Δύο-τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις από προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος, συνδυάστηκαν με αρκετά «κιλά» αποφασιστικότητας και τη σιγουριά της συνείδησης που έλεγε: ή άνθρωπος ή γουρούνι, ή μαχητής ή υπόδουλος, ή επανάσταση ή συμβιβασμός με την παραίτηση.

Κι έτσι ξεκινήσαμε.

Όταν ζεις σε έναν ατέρμονο αγώνα, σε κάνει να οξύνεις τις ικανότητες και τη σκέψη σου, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει την ευχαρίστηση ότι έχεις αντιτεθεί στη μοίρα που προορίζανε για σένα.

Όμως θέλαμε κάτι παραπάνω...

Επιζητούσαμε το άλμα για την έφοδο στον ουρανό. Μετά το τρίτο μας χτύπημα, θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις.

Έτσι περάσαμε σε μία δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα.

Παράλληλα οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν τη συνειδητή αεργία μας και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο σκοπό της Επανάστασης και την αξιοπρέπεια του εαυτού τους.

Έτσι από δω και πέρα θέλουμε να είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε ο,τι λέμε και να μεταφέρουμε ένα μήνυμα σε όλους τους επιφανείς φορείς της κοινωνίας και τους γορίλες τους. Η «Σέχτα Επαναστατών δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας. Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα "να μιλήσουν"... Αν τα επιχειρήματα κάνουν τον ιδρώτα να κυλάει, οι αποδείξεις θα κάνουν να χυθεί αίμα...»

Πλέον δεν μιλάμε για ένοπλη προπαγάνδα αλλά την εφαρμόζουμε στην πράξη. Η πρόσφατη επίθεσή μας δεν στηρίχθηκε σε προπαγανδιστικούς λόγους αλλά στην απόφαση να τερματίσουμε την άθλια καριέρα αυτού του τύπου.

Ο ένοπλος αγώνας δεν απολογείται και δεν προφασίζεται την υποκρισία του ανθρωπισμού και το ιδανικό της ανθρώπινης ζωής. Η επανάσταση είναι πόλεμος για την οικοδόμηση ενός αυτόνομου υπαρξιακού κώδικα μακριά από την υποκρισία του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Η ανθρώπινη ζωή είναι μια μεταβλητή, ένα εμπόρευμα στον κόσμο του θεάματος που άλλοτε την κατασπαράσσει εξορίζοντάς την στα μπουντρούμια των φυλακών, στα μοναχικά αδιέξοδα, στις ουσίες των εξαρτήσεων και άλλοτε την υπερασπίζεται ως «το ιδανικό» που χάθηκε απ' τα όπλα των τρομοκρατών.

Όμως σημασία δεν έχει μόνο αν ζεις αλλά και το πώς ζεις. Η πραγματική αξία βρίσκεται στις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του. Εκεί κρινόμαστε όλοι. Ο Σωκράτης Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας. Αυτός επέλεξε να ζήσει σαν τρωκτικό στο βασίλειο της λάσπης του άθλιου κύκλου του κι εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη.

Ας δούμε λοιπόν ποιος ήταν πραγματικά ο «ανυποψίαστος» και «αφύλακτος» Σωκράτης Γκιόλιας.

Από νωρίς μπασμένος στα κόλπα της δημοσιογραφικής πανούκλας θήτευσε για αρκετά χρόνια στο μετρ της δήθεν ανεξάρτητης «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ως φίλος, συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του. Παράλληλα διετέλεσε «στέλεχος» της νέας σχολής του ελληνικού πρωταθλητισμού. Του πρωταθλητισμού που είχε ειδίκευση στο παράνομο εμπόριο ντοπαΐνης (κολλητός του Χρήστου Τζέκου που ξέρει καλά από «σκόνες»), στα ντοπαρισμένα ρεκόρ (κουμπάρος με τον Κώστα Κεντέρη που του πρόσφερε δημοσιογραφική κάλυψη στο γνωστό «ατύχημα» που είχε με το άλλο αθλοπρεζάκι την Κατερίνα Θάνου) και φυσικά στο νταραβέρι αξιωμάτων- αποκατάστασης όλης της γνωστής πρωταθλητικής κλίκας είτε στα σώματα ασφαλείας είτε στον πολιτικό στίβο (φιλαράκι του αθλητή-βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, της αποτυχημένης υποψήφιας Πατουλίδου και άλλων). Ο καθένας φυσικά μπορεί να φανταστεί και τις κομπίνες όλων αυτών με πολύτιμο συνεργάτη τον Σωκράτη Γκιόλια στην εταιρεία με την επωνυμία ΣΕΓΑΣ που όλοι οι παραπάνω αποτελούσαν τις επιφανείς προσωπικότητές του. Ιδιαίτερα στην εποχή που μεσουρανούσε το «εθνικό όραμα» των ολυμπιακών αγώνων του 2004 στήθηκε στο ΣΕΓΑΣ το μεγάλο φαγοπότι τόσο με τις «χρυσές» χορηγίες και τις κρατικές επιχορηγήσεις όσο και των μυστικών οικονομικών συμφωνιών κάτω από το τραπέζι με μεγαλοεργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες.

Όμως ο «ανυποψίαστος» Σωκράτης Γκιόλιας ήταν πολυθεσίτης. Ο ίδιος ήταν γνωστός θρησκόληπτος στους κύκλους του και υπήρξε μόνιμος επισκέπτης-παράγοντας ακόμα μιας γνωστής εταιρείας. Ήταν έμπιστος συνεργάτης της Αθωνικής πολιτείας ενώ ταυτόχρονα η ρασοφόρος νυφίτσα Εφράιμ ήταν ο πνευματικός του. Γι' αυτό όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο των παπαδερών στο Βατοπέδι ο Γκιόλιας πάντα έμπαινε μπροστά ως ασπίδα προστασίας για να στηρίξει το παραμάγαζό τους.

Ο τύπος ήταν κυριολεκτικά με το σταυρό στο χέρι.

Από κει και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας.

Με τη ραγδαία εξάπλωση του ίντερνετ και την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση ιδιαίτερα των νέων για την ενημέρωσή τους από αυτό, δεν άργησε και η εκμετάλλευσή του από τα γνωστά λαμόγια της δημοσιογραφίας. Πέρα από τα επίσημα ειδησεογραφικά sites που συνήθως είναι ηλεκτρονική μορφή ήδη γνωστών εφημερίδων δημιουργήθηκαν και τα πρώτα ενημερωτικά blogs. Η αμεσότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν ήταν το βασικό χαρακτηριστικό που τα ανέδειξε σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Αυτή η μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης αξιοποιήθηκε και από άτομα που ζούσαν σε απολυταρχικά καθεστώτα σαν προσπάθεια διάρρηξης της λογοκρισίας που επιβαλλόταν από την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τους παραπάνω ανθρώπους, η ίδια ανωνυμία εκμεταλλεύτηκε από συστημικούς δημοσιογράφους όπως ο Γκιόλιας, ο Παπαγιάννης κ.α, σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για τη στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν. Η πράξη μας δεν έχει να κάνει με την εναντίωσή μας στην ανωνυμία των blogs καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και τη θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών αυτοδιαχειριζόμενων μέσων ενημέρωσης. Ο Γκιόλιας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συγκαταλεγόταν στους εχθρούς του καθεστώτος αλλά ήταν το αφεντικό που κρυβόταν πίσω από την ανωνυμία του blog troktiko ασκώντας από αυτό τη συστημική προπαγάνδα του.

Ο Γκιόλιας πρώην συνεργάτης του «μαχητικού« Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και άξιος συνεργάτης της δημοσιογραφικής σχολής Κωστόπουλου- Αναστασιάδη (απενοχοποίηση του σύγχρονου lifestyle με κίνητρο την οικονομική επιτυχία και τον νεοελληνικό τσαμπουκά) είχε αυτό που χρειαζόταν. Από τη μία η δημοσιογραφία της «κοινωνικής ευαισθησίας», των «αποκαλύψεων» και των «καταγγελιών» κι από την άλλη ο τσαμπουκάς στο σερβίρισμα, ένα κοκτέιλ θράσους, lifestyle με άποψη, σύγχρονου νεοσυντηρητισμού, ενός κρυμμένου (ή και φανερού) φασισμού, μιας δήθεν σάτιρας, όχι απλά απέναντι στην εξουσία αλλά κυρίως ενάντια σε αυτούς που δεν έχουν φωνή να απαντήσουν στη λάσπη που εξαπέλυε εναντίον τους.

Οι πιο πρόστυχες προσβολές και τα πιο συκοφαντικά ψέματα για το αντάρτικο πόλης μπήκαν στην πρώτη γραμμή των δημοσιευμάτων του troktikou. Μέχρι και ο αδελφός του Περικλής, ως διευθυντής της Prince Oliver, απάντησε προκλητικά και ειρωνικά παραφράζοντας τη συνθηματολογία της εξέγερσης του Δεκέμβρη σε μία ενέργεια εμπρησμού που είχε ως στόχο την εταιρεία του.

Το ίδιο το αφεντικό του troktikou είχε ορίσει τον εαυτό του δικαστή και απένειμε ποινές σε συλληφθέντες μέσα από το blog του.Μετά το διαζύγιο από τον μέντορά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο Γκιόλιας αυτόνομος πλέον και με την πιο ισχυρή θέση στη δημοσιογραφική blogόσφαιρα γίνεται ειδικός σύμβουλος του Δημήτρη Κοντομηνά, που συγκαταλέγεται στην οικονομική μαφία της Ελλάδας, γνωστός και από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Interamerican. Επίσης το τελευταίο διάστημα δούλευε ως γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού Θέμα radio του ξεφτιλισμένου χοντροκοιλαρά Θέμου Αναστασιάδη. Η απαρίθμηση των βρόμικων ιστοριών του δημοσιογραφικού σιναφιού όπως και οι εσωτερικές κόντρες μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τριπλέτα Θέμου-Γκιόλια-Κοντομηνά με το αδελφάτο Χατζηνικολάου-Τριανταφυλλόπουλου-Κουρή θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλές σελίδες.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος είναι ένας κουβάς γεμάτος σκατά που με την κίνηση μας απλώς τον ελαφρύνουμε.

Φυσικά το αφεντικό του troktikou ως επαγγελματίας ρουφιάνος γνώριζε καλά τις πιθανές συνέπειες και τα «εργατικά ατυχήματα» που θα μπορούσαν να του συμβούν. Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν τόσο «ανυποψίαστος» που είχε φροντίσει μόνος του να επιβεβαιώσει πως αποτελεί στόχο. Ιδιαίτερα μετά τη βόμβα στα Πατήσια και το θάνατο του Αφγανού τόσο ο ίδιος όσο και τα κωλόπαιδα που είχε για συνεργάτες του χρησιμοποιούσαν το καμουφλάζ των δήθεν ανώνυμων σχολίων αναγνωστών στο troktiko ώστε να απειλήσουν ανοιχτά οποιονδήποτε εναντιωνόταν στον οχετό ψεύδους που εξαπέλυαν συστηματικά. Συγκεκριμένα και αφού είχαν προηγηθεί οι αποκλειστικές φωτογραφίες με το σκοτωμένο παιδί, προνόμιο της αγαστής συνεργασίας του Γκιόλια με την αντιτρομοκρατική, «αναγνώστης» του troktikou έγραψε σε σχέση με την οργή που συγκέντρωσε πάνω στο πρόσωπό του ο «ανυποψίαστος»...- δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει ο Γκιόλιας και ο κάθε Γκιόλιας. Να έχει μαζί του όπλο και να ρίξει σε όποιον κινείται ύποπτα για να προστατεύσει τη ζωή του;-

Αλλά ας μη γινόμαστε υπερβολικοί. Ο Γκιόλιας δεν χρειαζόταν να πυροβολήσει ο ίδιος για να προστατευτεί. Αυτό θα το αναλάμβαναν οι δύο αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας που του είχαν παραχωρηθεί και τους χρησιμοποιούσε εναλλάξ μέχρι το θάνατο του γουρουνιού στην Κατεχάκη.

Συγκεκριμένα ο «αφύλακτος» Γκιόλιας, ο δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σύστημα προστασίας υψηλών προσώπων λέγοντας πως οι αστυνομικοί πρέπει να είναι μάχιμοι στο δρόμο και όχι να συνοδεύουν ως Φιλιππινέζες υποψήφιους στόχους, είχε τους δικούς του ένοπλους γορίλες.

Παλιομαλάκες της αντιτρομοκρατικής αν μπορείτε τώρα διαψεύστε τα παρακάτω στοιχεία...

Το αφεντικό του troktikou τις καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τη μετακίνησή του με το αυτοκίνητο μάρκας smart με αριθμό κυκλοφορίας ΙΗΡ 5121 (το οποίο άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες με άλλο smart με αριθμό ΙΜΡ 3142) συνοδευόταν πάντα από μηχανή ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα ο Γκιόλιας ξεκινούσε καθημερινά από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 μεταξύ 12:10-12:25 για να μεταβεί στη ραδιοφωνική εκπομπή του πάντα αργοπορημένος. Ένα 20λεπτο πριν πλησίαζε στο σπίτι του και στάθμευε στην αθέατη γωνία Νυμφών και Δαιδάλου μηχανή συνοδού ασφαλείας με τον αναβάτη της που ακολουθούσε το smart σε απόσταση 5-10 μέτρων όταν αυτό ξεκινούσε.

Ο Γκιόλιας διέθετε δύο Φιλιππινέζες-γορίλες που άλλαζαν μεταξύ τους συνήθως ανά βδομάδα. Ο πρώτος ήταν νεαρός 25-30 χρονών με fitness στυλάκι, που συνήθως χάζευε παίζοντας με το κινητό του και χρησιμοποιούσε μηχανή μαύρη-ασημί μάρκας TDM ενώ ο δεύτερος ήταν πιο έμπειρος, 40άρης γκριζομάλλης, είχε αγαπημένη συνήθεια να διαβάζει εφημερίδα πάνω στη μηχανή, να περπατάει σαν να έχει καρπούζια κάτω από τις μασχάλες ενώ χρησιμοποιούσε και αυτός μηχανή on-off transalp με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΚ 389.

Τονίζουμε πως ο Γκιόλιας για να μην στιγματιστεί στη γειτονιά ότι έχει συνοδούς, τους υποχρέωνε να σταθμεύσουν στη γωνία με τη Νυμφών που δε γίνονταν αντιληπτοί, ώστε να μη φανεί κι ο ίδιος ασυνεπής με τα όσα έγραφε.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ψόφησε ο βλάκας στην Κατεχάκη. Προφανώς οι νέες οδηγίες καθώς και η εξουσιοδότηση στους συνοδούς ασφαλείας να ρυθμίζουν το πόστο τους και τη διαδρομή του υποψηφίου στόχου, έδωσε τη δυνατότητα στους γορίλες να αλλάξουν θέση. Έτσι τον τελευταίο καιρό η πρώτη συνοδευτική μηχανή στάθμευε ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία του troktikou, τσέκαρε όσους περνούσαν ενώ λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο Γκιόλιας ερχόταν και δεύτερη μηχανή. Ο Γκιόλιας αφού πλέον καταδεχόταν να τους καλημερίσει ξεκινούσαν όλοι μαζί σαν μια ωραία «συντροφιά». Συνήθως μπροστά το TDM για να τσεκάρει τη διαδρομή με απόσταση 5-10 μέτρων, στη μέση ο Γκιόλιας με το smart και πίσω ο 40άρης με την transalp.

Η αρχική μας σκέψη ήταν να τους χτυπήσουμε μαζί. Χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό θα εμβολίζαμε την πρώτη μηχανή πατώντας το γορίλα και με διαφορετική δύναμη πυρός θα «ράβαμε»τους άλλους δύο. Περισσότεροι στόχοι, περισσότερη αποτελεσματικότητα. Γνωρίζαμε επακριβώς τη διαδρομή τους και η Εθνάρχου Μακαρίου που ακολουθούσαν μετά τη Δαιδάλου με τα διαχωριστικά παρτέρια βόλευε μια χαρά για το «τρακάρισμα» και τον εγκλωβισμό τους. Γρήγορα όμως απορρίψαμε αυτό το σενάριο γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος που ήταν ιδανικός για τέτοιο καρτέρι έχει μέτρια προς πυκνή ροή αυτοκινήτων, περαστικών, και δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να υπήρχε κίνδυνος για άλλους ανθρώπους, γεγονός που δεν επιδιώκουμε ποτέ. Γιατί είναι άλλο πράγμα η οξεία κριτική που ασκούμε την κοινωνική παρακμή και άλλο η διαδικασία της στοχοποίησης. Οι στόχοι μας είναι πάντα σαφείς και τα όπλα μας σημαδεύουν συγκεκριμένα κεφάλια, γι' αυτό δεν θα ρισκάραμε να υπάρξει λάθος άνθρωπος χτυπημένος. Έτσι προτιμήσαμε να πάμε εμείς στο σπίτι του παρά να συμβεί οτιδήποτε σε μια συμπλοκή στο δρόμο και να χτυπηθεί κάποιος άσχετος. Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει αλλά και θα 'ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους. Εδώ όμως να προσθέσουμε πως η γνωστή τηλεπερσόνα Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του deal και του Γκιόλια, που βγαίνει στα τηλεπαράθυρα για να κλείσει καμιά δουλειά να μην μας τα πρήζει με τις παπαριές του περί βιτρίνας της Σέχτας σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου γιατί θα του χαρακώσουμε το πρόσωπο μιας και οι σφαίρες μας είναι πιο πολύτιμες από τέτοιους ηλίθιους.

Επιστρέφοντας να επισημάνουμε πως απορρίψαμε επίσης το ενδεχόμενο να διαρρήξουμε την πολυκατοικία και να εκτελέσουμε τον Γκιόλια μέσα στο διαμέρισμά του. Ήταν βασικό μας μέλημα να μην πάθει το παραμικρό η σύζυγός του και φυσικά το μικρό παιδί.

Ο καθένας έχει το τέλος που του αναλογεί και τα παραπάνω άτομα δεν μας φταίνε σε τίποτα. Άλλωστε η πρακτική των πολιτικών εκτελέσεων είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Ποτέ δεν πρόκειται να εμπλακούν και να κινδυνέψουν από επίθεσή μας άτομα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος ενός στόχου που δεν έχουν συμμετοχή στις επιλογές και τα βρώμικα συμφέροντά του, ακόμα κι αν αυτό μας υποχρεώνει να ακυρώσουμε το σχεδιασμό μας. Ένας αντάρτης πόλης δεν είναι ένας ψυχρός εκτελεστής. Όταν επιλέξει να πυροβολήσει δεν χτυπάει το πρόσωπο αυτό καθαυτό αλλά τις επιλογές του συγκεκριμένου ανθρώπου, το αξίωμα που κατέχει, τις αποφάσεις που έχει πάρει, τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Δεν τίθεται ζήτημα απλά επί του προσωπικού. Ο ένοπλος μαχητής χτυπάει τους φορείς τους συστήματος που πλέον δεν έχουν δικό τους ξεχωριστό πρόσωπο αλλά μια συγκεκριμένη θέση που υπερασπίζονται. Ο ένοπλος μαχητής δεν πυροβολεί ανθρώπους, πυροβολεί ενάντια στο ίδιο το σύστημα.

Ο Γκιόλιας ήταν ένα από τα πολλά ονόματα μεγαλοδημοσιογράφων που έχουμε συλλέξει πληροφορίες για τα σπίτια τους, τα οχήματά τους, τη φύλαξή τους, τα αγαπημένα τους στέκια-ρεστοράν μέχρι και το πού παίζουν τένις (το έπιασες το υπονοούμενο Χατζη-μαλάκα του alter;).

Όλοι αυτοί οι δικαστές που έχουν μικρόφωνα και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αγορεύουν, δικάζουν και καταδικάζουν, θα μάθουν τι σημαίνει ο φόβος να περνάει στο δικό τους στρατόπεδο. Γι' αυτό παράλληλα συμβουλεύουμε κι όλους τους αυτόπτες μάρτυρες η απάντησή τους σε κάθε ερώτηση να είναι μόνο μία: «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...». Οτιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως συνεργασία με την αστυνομία και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως στην τρίτη μας ανακοίνωση είχαμε γράψει «Ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας του, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει τη δημόσια εξωτερική εικόνα...»

Η Ελλάδα εδώ και μήνες βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με την προσφυγή στο ΔΝΤ και το οικονομικό της έλλειμμα. Μία από τις πιο προσοδοφόρες πηγές εισροής χρήματος είναι ο τουρισμός της καλοκαιρινής περιόδου. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου σε συνδυασμό με τις αντάρτικες ενέργειες του τελευταίου χρόνου πιστεύουμε ότι διαμορφώνει μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό για την ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας και χτυπάει την εθνική βιομηχανία του τουρισμού. Οι τουρίστες πρέπει να μάθουν ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον ασφαλές μετόπισθεν του καπιταλισμού. Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη επαναστατικών διαδικασιών με εμπρησμούς, σαμποτάζ, μαχητικές πορείες, βομβιστικές επιθέσεις, ένοπλες εκτελέσεις και όχι σε τόπο προορισμού διακοπών και αναψυχής. Έχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας. Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το μοιρολόι της κοινωνίας για το δυσοίωνο μέλλον της, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή. Ένας κόσμος που διαμαρτύρεται για τα νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα δίχως πρώτα να έχει εξεγερθεί ενάντια στη νοηματική φτήνια της ίδιας της ζωής μέσα στο σύστημα, μας είναι αδιάφορος και άξιος της μοίρας του. Δεν έχουμε δανειστεί τίποτα από τον κόσμο σας για να νιώσουμε ότι το χάνουμε ή το χρωστάμε. Αν αυτό που διακυβεύεται στην συνείδηση των ανθρώπων τώρα είναι η απώλεια ενός σταθερού μισθού και μιας σίγουρης σύνταξης δείχνει ότι αυτός ο κόσμος έχει ήδη πεθάνει γιατί πρώτα έχασε τις επιθυμίες του, την αξιοπρέπειά του, τον εγωισμό του, τα όνειρά του, τη συνείδησή του, τα συναισθήματά του και τότε δεν νοιάστηκε πραγματικά κανείς. Όταν όμως απειλούνται οι δανεικές του προσευχές για τη μίζερη ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας του και ξεσηκώνεται τότε οι μέρες του είναι μετρημένες. Γιατί ζυγιάστηκαν και βρέθηκαν λειψές και ανάπηρες νοήματος. Εμείς ως Σέχτα Επαναστατών πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή, του κράτους και των σημερινών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής.

Μια ζωή νέων ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς εξουσία, χωρίς σύνορα, χωρίς θρησκεία, χωρίς διαχωρισμούς. Μια ζωή που δεν θα κυβερνά το χρήμα ούτε θα βασιλεύει η ιδιοκτησία. Μια ζωή μακριά από ψεύτικα είδωλα, καταναγκασμούς και συμβάσεις.

Προωθούμε έναν νέο πολιτισμό που οι αξίες του βρίσκονται στην ισοτιμία, στην αξιοπρέπεια, στην τιμή, στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλεγγύη, στην απελευθέρωση.

Ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο ζωής και έκφρασης. Να εναρμονιστεί με το φυσικό περιβάλλον, να πλημμυρίσει από συναισθήματα, να αφεθεί στις απολαύσεις, να γίνει δημιουργός του κόσμου του...

Η ανθρώπινη επικοινωνία πρέπει να απελευθερωθεί από τις τηλεφωνικές γραμμές και τις επίπεδες οθόνες, οι ανθρώπινες χειρονομίες να αποκτήσουν ξανά τη ζεστασιά τους και να απαλλαχθούν από τις τυπικότητες και την επαναληψιμότητα, η ζωή να αποκτήσει μια περιπετειώδη περιπλάνηση και να απαγκιστρωθεί από τη γραφειοκρατική της εκδοχή.

Βέβαια, όλα αυτά ακούγονται ουτοπικά, αν επενδύεις όλη σου τη δράση σε ένα μελλοντικό όραμα και αγνοείς το σήμερα. Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο καθρέφτης...

Μη ρωτάς λοιπόν πώς θα αλλάξουν τα πράγματα. Γίνε εσύ ο ίδιος η απάντηση στο ερώτημα. Εμείς προτείνουμε τον ολοκληρωτικό εκμηδενισμό και την ισοπέδωση των εξουσιαστικών σχέσεων και του κυρίαρχου πολιτισμού. Μόνο μέσα από τα χαλάσματα και τα ερείπια των σύγχρονων αστικών κέντρων μπορεί να ανθίσει ένας νέος τρόπος ζωής. Οι επαναστατικές οργανώσεις είναι οι μικρές προεικονίσεις ενός τέτοιου μέλλοντος. Όμως, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενό μας, ακόμα κι αν δεν έρθει αυτό το μέλλον, εμείς θα το έχουμε γευτεί ζώντας με τον δικό μας ανορθόδοξο τρόπο στο σήμερα. Και αυτή η περιπέτεια το ταξίδι προς την απελευθέρωση αξίζει την κάθε του στιγμή...

Γι' αυτό η πρότασή μας στο τώρα είναι σαφής. Όσοι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν έμπρακτα την τυραννία του συστήματος ας περάσουν από τα λόγια στην πράξη. Σύντροφοι οργανωθείτε, φτιάξτε ομάδες, συλλογικοποιήστε τις επιθυμίες σας, οπλιστείτε, διαβάστε, επικοινωνήστε, αρνηθείτε τους ρόλους και τις ηγεμονίες, καταργήστε τη δουλειά και περάστε στη στρατηγική του ένοπλου αγώνα. Οι σημερινοί αντάρτες πόλης οφείλουν να ξεπεράσουν την κοινωνιστική κληρονομιά του προλεταριάτου και να ανακηρύξουν ως επαναστατικό υποκείμενο τους ίδιους τους τους εαυτούς τους, τους συντρόφους τους, και όλους όσους αμφισβητούν έμπρακτα το πραξικόπημα της εξουσίας στις ζωές μας δίνοντας ουσιαστικό προβάδισμα στη ζωή και όχι στις οικονομικές αναλύσεις. Στις διαδικασίες που προωθούν την ένοπλη πάλη κερδίζουμε στιγμές απελευθερωμένου χρόνου, καθώς μόνο αυτές επιτρέπουν την ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας και ανοίγουν το δρόμο για μια εσωτερική ελευθερία.

Έτσι ο καθένας μπορεί να αναδιατυπώσει την ατομική του ταυτότητα μέσα στην κοινωνική ζωή και να γίνει ένοπλος μαχητής της επανάστασης. «Ως εδώ.- Ο χειμώνας μας γεμίζει θλίψη, η άνοιξη μας μολύνει και το καλοκαίρι νιώθουμε ασφυξία. Εδώ και καιρό μας πνίγει τα ρουθούνια η μπόχα από τα γραφεία, τους αντιδραστήρες, τα εργοστάσια και τους αυτοκινητόδρομους. Τα φίμωτρά μας δεν έχουν πια ωραία γεύση, είναι σαν λουκάνικο περιτυλιγμένο με πλαστικό καλώδιο. Η μπύρα που πίνουμε είναι μπαγιάτικη, ίδια με τη μικροαστική ηθική. Δεν θέλουμε πια να κάνουμε σε όλη μας τη ζωή την ίδια δουλειά, να έχουμε το ίδιο πρόσωπο. Αρκετές διαταγές μας έχουν δώσει, αρκετά έχουν ελέγξει τη σκέψη, τις ιδέες, το σπίτι και τα διαβατήριά μας, αρκετά μας έχουν σπάσει τα μούτρα. Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να μας καλουπώνουν, να μας καταστείλουν, να μας ισοπεδώνουν.- ΤΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ-... ως την παραλία του tun nichts (δεν κάνω τίποτα...) (κάλεσμα Γερμανών αυτόνομων).

Υ.Γ.1 Επειδή γνωρίζουμε πως ένα θυμωμένο γουρούνι βρωμάει περισσότερο από το συνηθισμένο, να πούμε δυο λογάκια στους μαλάκες της ομάδας ΔΙΑΣ. «Τσογλανάκια επειδή το παίζετε ψευτόμαγκες, κάποια στιγμή σε κάποιον τυχαίο από εσάς θα του ανοίξουμε νέες κουμπότρυπες στη στολή του. Και να έχετε το νου σας γιατί έχουμε ένα μικρό "πρόβλημα"... είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε αυτά που λέμε...». Άλλωστε ενδεικτικό των προθέσεών μας είναι το σημείο που επιλέξαμε να αφήσουμε την ανακοίνωσή μας, σε απόσταση 30 μέτρων ευθείας βολής από το φυλάκιο και την πρόσοψη του Α.Τ. Νίκαιας.

Υ.Γ. 2 Προς όλους τους υπεύθυνους φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς, σας προειδοποιούμε πως αν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας και δεν σταματήσετε να ταλαιπωρείτε βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους θα μπείτε στη λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Ιδιαίτερα για κάποιους από εσάς γνωρίζουμε μέχρι και τι ώρα παίρνετε τα χάπια σας. Κόψτε τους τσαμπουκάδες που κάνετε με την απαγόρευση αδειών και τα κομμένα επισκεπτήρια, να σέβεστε τους φυλακισμένους και να μην παραβιάζετε τα δικαιώματά τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση και σε ανυποψίαστο χρόνο θα δεχθείτε επίσκεψη των μαχητών της Σέχτας Επαναστατών με οριστική μεταγωγή στον άλλο κόσμο.

Μαχητές της Επανάστασης ο εχθρός έχει όνομα, ψάξτε διευθύνσεις...

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ»ΣΧΟΛΙΑ

 1. sexta sth mourh sas avatar
  sexta sth mourh sas 28/07/2010 08:24:16

  Ξεκάθαρα πληρωμένο χτύπημα. Η "τεχνογνωσία" που λένε ότι απέκτησαν μέσα σε 1,5 χρόνο είναι επαγγελματικό χέρι μαφιόζου (ρώσου;) και το χτύπημα καθαρά στοχοποιημένο. Γιατί δε χτυπάγανε απευθείας το Χ"νικο ή το Μάκη αφού είναι τόσο μάγκες;
  Ολα τα υπόλοιπα είναι το γνωστό τσαμπουκαλίδικο στυλ και αργκό του γηπέδου και η τσάμπα μαγκιά του χορτασμένου πλούσιου επαναστάτη.

  Και το ίντερνετ γράφεται με κεφαλαίο Ι.

  • foufoutos avatar
   foufoutos @ sexta sth mourh sas 30/07/2010 20:55:56

   Emena, ekeino pou me kanei na anatrixiazw einai oti exoyn dikio.....

 2. tiramola avatar
  tiramola 28/07/2010 08:24:30

  Διαβάζοντας την προκήρυξη δεν μου έμεινε καμιά αμφιβολία για την "ιδεολογική" τους ταυτότητα.
  Οι τύποι δεν είναι αριστεροί, είναι αναρχικοί της σχολής του Γερμανού Γιόχαν Κάσπαρ Σμίντ γνωστού με το ψευδώνυμο Μαξ Στίρνερ.
  Απαίτηση για ελευθερία χωρίς όρους τοποθετώντας την υποθεσή τους στο τίποτα σε σχέση με τις δομές μιάς οργανωμένης κοινωνίας.
  Σύμφωνα με το ένα και μοναδικό του βιβλίο "ο μοναδικός και η ιδιοκτησία του"ο ατομισμός είναι η μοναδική πραγματικότητα και η εξουσία αυτού του ατομισμού πάνω στην ίδια τη ζωή του, η μοναδική πραγματική ελευθερία.
  Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές το έργο του Στίρνερ είναι υπεράσπιση της ζωής κι όχι η υπεράσπιση ενός δικαιώματος.
  Είναι γνωστή η κόντρα και οι ανταλλαγές επιχειρημάτων του Στίρνερ με τον Μάρξ.
  Σύμφωνα με τον Νετσάγιεφ(ίνδαλμα των αναρχικών)ο επαναστάτης είναι ένας άνθρωπος ταγμένος στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις κοινωνικές δομές που σκοπό έχουν την καταπίεση του λαού και την υποταγή του σε μία μειοψηφία εκμεταλευτών.
  Άρα όποιος υπηρετεί το "σύστημα" είναι εχθρός και υποψήφιο θύμα.
  Ο Γκιόλιας έτσι εμφανίζεται στην προκήρυξή τους.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ tiramola 28/07/2010 09:05:48

   Βέβαια, βέβαια,....

   ..κι ως γνήσιοι επαναστάτες διαλέγουν για θύματα, κάτι σαν τον αστυνομικό των 800ευρώ, η το Γκόλια, που ουσιαστικά είναι οι αδύνατοι κρίκοι στην αλυσίδα της καταπίεσης του λαού και της διαφθοράς του συστήματος. Πολύ αντρίκια στάση, για να γίνει και πιστευτή, η όποια παραφιλολογία στηρίζει τη δολοφονική τους δράση!

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 28/07/2010 09:21:34

   Κατά την ταπεινή μου γνώμη αγαπητό χελιδόνι ούτε για αντρίκια στάση πρόκειται αλλά και ούτε για παραφιλολογία πρόκειται που στηρίζει την δολοφονική τους δράση.
   Την εκτίμησή μου γράφω από τα λίγα που έχω διαβάσει και την πεποίθηση μου εκφράζω για άλλη μιά φορά ενάντια στις θεωρίες συνομωσίας που κατά καιρούς ακούγονται περί μυστικών υπηρεσιών που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
   Μπορεί να πέφτω έξω αλλά άποψή μου είναι ότι η απόφαση για ένοπλο αγώνα με την δημιουργία της Σέχτας Επαναστατών πάρθηκε από παρέα αναρχικών κάπου στην πλατεία.

   • ataktos avatar
    ataktos @ tiramola 28/07/2010 10:11:25

    tiramola -σήμερα ..επιτέλους ...συμφωνούμε

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ tiramola 28/07/2010 10:43:19

    Τα περί ιδελογογίας και οι σχετικές αναλύσεις αποτελούν απλές "πασοκιές". Επαναλαμβάνονται από χρόνια για να καλύπτουν τη δράση παρακρατικών και ξένων υπηρεσιών που έφτασαν να εκτελούν χωρίς να κρύβουν το πρόσωπό τους. Εκτελεστές στην υπηρεσία της κυβέρνησης ΔΝΤ και των εντολεών της με διαφημιστική προώθηση απ' τους ΔΟΛιους και τα κανάλια των "νταβάδων"

   • αποκατάσταση avatar
    αποκατάσταση @ tiramola 28/07/2010 15:56:33

    Τα λέω εδώ και καιρό ότι η τρομοκρατία πηγάζει από μία ακραία αναρχική ιδεολογία. Όσοι ασπάζονται τον αναρχισμό δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο κοντά βρίσκονται σε τέτοιες ιδεολογίες. Το μόνο που τους μένει έπειτα από τέτοιο μίσος είναι να σηκώσουν τα όπλα. Το ίδιο ίσχυε με τον επαναστατικό αγώνα και τη 17Ν. Το παραδέχτηκαν, το πιστεύουν ακόμη μέσα από τις φυλακές. Κάποια μέρα θα πιάσουν και αυτούς, (ελπίζω όχι πάλι σε 30 χρόνια), θα παραδεχτούν την ιδεολογία τους και δε θα έχετε πάλι να πείτε τίποτα εσείς οι συνομωσιολόγοι.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ tiramola 28/07/2010 17:07:20

    @ αποκατάσταση

    Κάποιος από τα παπαδοπαίδια, αν θυμάμαι καλά, είχε πει στο δικαστήριο, πως μαθαίνανε, για το ποιόν ξεκάνανε, το επόμενο πρωί από τις εφημερίδες...
    Τι μας λες λοιπόν;
    Στην εποχή της εξειδίκευσης, άλλος αποφασίζει, άλλος γράφει ότι του κατέβει, άλλος πληρώνει, άλλος εισπράττει, άλλος καθαρίζει....
    Ολα τα υπόλοιπα αποτελούν παραφιλολογία....

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ tiramola 28/07/2010 10:22:30

   Μα καλέ μου Τιραμόλα, αποφάσεις "από παρέα αναρχικών κάπου στην πλατεία", ανάμεσα σε φρέντο κι άλλα τινά μαντζούνια, μπορεί να λαμβάνονται καθημερινά από παρέες εξοργισμένων, θυμωμένων, αναρχικών και μη, στις πλατείες όλης της επικράτειας...
   Τέτοιες όμως αποφάσεις, για να υλοποιηθούν θέλουν κι οργάνωση κι εξοπλισμό και πληροφόρηση και πάνω από όλα...χρήματα...πολλά χρήματα! Ε, αυτά τα τελευταία δεν χαρίζονται, χωρίς απτά ανταλλάγματα, χωρίς δηλαδή το αντίτιμο σε ...συγκεκριμένους στόχους κι ουχί κατηγορίες στόχων γενικότερα!
   Ε, εδώ είναι, που χωράει κάθε συνομωσιολογική ερμηνεία, νομίζω... κι ας μην έχω διαβάσει τα θεωρητικά που επικαλείσαι, ούτε βέβαια να έχω πρωτογενή ενημέρωση από αρμοδίους !

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ klausevitz 28/07/2010 10:37:20

    Tiramola το παραπάνω είναι δικό μου... Διάβαζα τον klausevitz παρακάτω, συγκινήθηκα από την αναφορά του στον Παζολίνι και ας με συγχωρέσει,... του "έκλεψα" το nickname!

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ klausevitz 28/07/2010 10:48:56

    Μα δεν είναι δύσκολο σαν "επαναστάτης" να ληστέψεις μια τράπεζα για να χτυπήσεις το "σύστημα" και να χρηματοδοτήσεις έτσι τον "αγώνα σου"...

    Όσο για τον "εξοπλισμό" και την πληροφόρηση,
    απο το 49 και εδώ έχουν φυτρώσει στη χώρα τόσοι πολλοί
    "αγωνιστές" για την "πανανθρώπινη τη λευτεριά" που
    δύσκολα θα αντιμετώπιζε κάποιος πρόβλημα
    ιδεολογικής οργανωτικής ή εκτελεστικής φύσεως.
    Τεχνογνωσία στον χώρο της "αριστεράς" και της προσόδου υπάρχει άφθονη.Όπως άφθονοι είναι οι υποστηρικτές των "ηρώων" "αγωνιστών" που βρίσκονται σήμερα στη στενή, χάρη στη πλούσια αντισυστημική και αντιεξουσιαστική τους "δράση".

    Πού είναι σήμερα οι "προοδευτικες" δημοσιογραφάρες που τον "δεκέμβρη" χαιδεύαν τα αυτιά των κουκουλοφλώρων?
    Που βρίσκονται σήμερα οι "αγιογράφοι της 17Ν του ΕΛΑ και λοιπών?
    Που βρίσκονται σήμερα αυτοί που εξέδιδαν "επαναστατικά" ημερολόγια και διατείνονταν πως η βία φέρνει βία?


    Άς τη χαίρονται τώρα τη Σέχτα Κομμουνιστοσυμμοριτών
    [και τα υπόλοιπα φρούτα] που οι ίδιοι εξέθρεψαν...
    __________________________________________________

    Αλλα στην Ελλάδα, [τη χώρα του πράσινου ήλιου]
    θα φταίνε πάντοτε οι φασίστες
    οι δεξιοί, που μας κλείναν στα μακρονήσια...

   • tiramola avatar
    tiramola @ klausevitz 28/07/2010 11:02:04

    @klausevitz
    Με την πρώτη πρόταση του κειμένου σου δεν διαφωνώ, περίπου περιέγραψα πως και εγώ το φαντάζομαι.
    Δεν μπορώ όμως να συμφωνήσω για τις θεωρίες των πολλών χρημάτων που απαιτούνται.
    Δεν γνωρίζω φυσικά τις τιμές των όπλων, αλλά δεν νομίζω ότι οι Κρητικοί είναι πάμπλουτοι ας πούμε που στο νησί υπάρχουν τόσα όπλα.
    Χρήματα βρίσκονται από ληστείες τραπεζών και όχι μόνο.
    Ότι μεταφορικό μέσον χρησιμοποιούν είναι κλεμένο.
    Άσε που δεν αποκλείεται οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν κανονικές δουλειές όπως όλοι μας.
    Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας και προσπαθώ να εξηγήσω τα φαινόμενα με απλή λογική.
    Η κατάληξη της 17Ν,του ΕΛΑ και του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και η ιστορική διαδρομή και κατάληξη των προσώπων που μετείχαν σε αυτές με οδηγούν σε τέτοια "απλοικά" συμπεράσματα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 28/07/2010 13:07:32

   Δεν είναι καν αναρχικοί. Ας δούμε αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα: Χτύπησαν, λέει, "τις επιλογές του συγκεκριμένου ανθρώπου, το αξίωμα που κατέχει, τις αποφάσεις που έχει πάρει, τα συμφέροντα που εξυπηρετεί". Ποιο "αξίωμα" κατείχε ο δολοφονηθείς; Ποια "συμφέροντα" εξυπηρετούσε; Δεν μας τα εξηγούν. Μιλάει για την "κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας", αλλά είναι αυτό "αξίωμα"; Κατονομάζει άραγε τα "συμφέροντα που εξυπηρετεί"; Σαφώς όχι. Τους ξεφεύγει όμως το "τα συμφέροντα που εξυπηρετεί". Δεν μιλάει εδώ καθόλου για αναρχική ρητορική, τέτοια που ένας ιδεολόγος αναρχικός, ένας που πιστεύει στην αναρχική βία θα χρησιμοποιούσε. Το μόνα συγκεκριμένα "συμφέροντα", για τα οποία γίνεται λόγος, είναι κάποια ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών κλπ. Αλλά δεν γίνεται λόγος για "συγκεκριμένα" συμφέροντα που ήθελαν να πλήξουν μέσω της συγκεκριμένης δολοφονίας. Αφήνεται δηλαδή να εννοηθεί ως "τυχαία" η επιλογή του συγκεκριμένου για να ελαφρύνουν τον "κουβά γεμάτο σκατά που με την κίνηση μας απλώς τον ελαφρύνουμε".

   Άρα η φράση "συμφέροντα που εξυπηρετεί" είναι σε κάθε περιπτωση αντίφαση του κειμένου, και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για λάθος ή ότι απλώς κάτι τους ξέφυγε εκεί από αυτά που δεν λένε. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η τυπική αναρχική ρητορική, που να εμπνέεται από Μπακούνιν, Νετσάγεφ κλπ., λίγο δύσκολο να αναφέρεται εκεί το "συφέροντα" κατά λάθος. Άρα, μάλλον κάτι τους ξέφγυε απλώς εδώ. Οι τύποι είναι κανονικοί δολοφόνοι και από κει και πέρα τα υπόλοιπα θα προκύψουν βάσει αυτού του δεδομένου.

 3. Guxu avatar
  Guxu 28/07/2010 08:30:27

  Μάλιστα. Δεν πείθουν.
  Δεν πείθουν ότι δεν είναι παρακρατικοί.
  Προσέξτε ένα μέρος. Όλοι θα το περάσουν στο ΝΤΟΥΚΟΥ.
  Την απειλή στα ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ πρόσωπα που συμμετείχαν στο τροκτικό.
  Που σημαίνει - οι τύποι ξέρουν πολλά και από μέσα πράγματα...
  όσο για τις πληροφορίες της "παρακολούθησης"...σιγά... είναι πολύ εύκολο να βρουν τις πληροφορίες αυτές - μας δώσαν τις πληροφορίες που θα είχε μέσα ο φάκελός τους.

 4. takis avatar
  takis 28/07/2010 08:38:22

  Η ζωή ενός ανθρώπου είναι ιερή και δεν μπορείς να την στερήσεις απο τον χειρότερο εγκληματία.

 5. ? avatar
  ? 28/07/2010 08:50:31

  "φτιάξαμε τη Σέχτα Επαναστατών, που έγινε το όχημα διαφυγής μας από τη γαμημένη ησυχία του κόσμου-φυλακή που ζούσαμε"

  Αυτό τους κάνει πολύ επικίνδυνους γιατί αν η Σέχτα είναι το νόημα της ύπαρξης τους, η δράση τους θα συνεχιστεί όλο και εντονότερα, σαν τους πιστούς που σταυροκοπιούνται διαρκώς μπροστά σε κάθε εκκλησία, η κάνη του όπλου τους θα ξερνά όλο και συχνότερα. Μπλέξαμε.

  • rage@40 avatar
   rage@40 @ ? 28/07/2010 11:16:22

   κι αυτό είναι συνειδητο, εξ ου και η ονομασία τους

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ? 28/07/2010 11:19:04

   Φυσικα και θα συνεχισθει.Εχουμε μπλεξει εδω και πολυ καιρο.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ? 28/07/2010 11:32:01

   Όταν τους πιάσουν, φοβάμαι μήπως μείνουμε πάλι σύξυλοι, όπως μείναμε όταν πιάσανε τους άλλους. Τον μελισσοκόμο, τα παπαδοπαίδια με τους μπαγλαμάδες, που συνεδρίαζαν σε ρεμπετάδικο, και στη Χιλιαδού, τον ψαροτουφεκά να βγαίνει με τα βατραχοπέδιλα και το ροφό καρφωμένο στην τρίαινα: "Σιγά παιδιά τις χειροπέδες, να βάλω πρώτα το ψάρι στο ψυγεία".
   Εδώ και δεκαετίες, επικρατεί πολλή ζουρλάδα γύρω.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Ο Θείος 28/07/2010 12:06:09

    Δεν είναι θέμα αδιευκρίνιστης ζουρλάδας Θείε μου.
    Η εικόνα του καθημερινού ανθρώπου είναι η κάλυψη των τρομοκρατών.
    Διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν με ταμπέλα...

   • Greg avatar
    Greg @ Ο Θείος 28/07/2010 13:51:53

    Από την περίοδο του "λίγο θάλασσα, λίγο κρασί και το αγόρι μου", στην εποχή του μίσους.

 6. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 28/07/2010 09:01:11

  Στα Θρησκευτικά δέν ήμουν καλός...

 7. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 28/07/2010 09:09:36

  μάιστα..
  παπαριές γραμμένες στο πόδι, ανακατεμένες με ουτοπικά οράματα για έναν δήθεν καλύτερο κόσμο, αμπελοφιλοσοφίες και γλώσσα που θυμίζει πικρόχολη τηλεκριτικό του συγκεκριμένου εκδοτικού οργανισμού.
  τους ξέφυγε και λίγο ρατσισμός με αυτό το σχόλιο για "φιλιππινέζες-γορίλες". το λογότυπό τους είναι σαν παραλλαγή του σύμβολου των μασόνων. αναρχικοί δεν είναι σίγουρα, έχουν διασυνδέσεις με την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική. μάλλον μπάτσοι είναι και θα "φάνε" οτιδήποτε θεωρηθεί επικίνδυνο για το πασοκρατικό καθεστώς. μπορεί να φάνε και κανέναν άσχετο για ξεκάρφωμα.

 8. alejandro avatar
  alejandro 28/07/2010 09:14:37

  Μεγαλυτερο ανεκδοτο απο αυτη τη προκυρηξη δεν προκειται να υπαρξει. Δηλαδη μας λενε οτι φαγαν τον Γκιολια για το....Βατοπαιδι, τους ντοπε αθλητες!!!!! και το τρωκτικο (οπου για το συγκεκριμενο θεμα του μπλογκ αναφερει απλα γενικοτητες χωρις στοιχεια, μονο αναφορες??!!!!!
  Βρωμαει απο χιλιομετρα, οτι οι τυποι εχουν τοση σχεση με ιδεολογικες αναζητησεις, οση σχεση εχει το GAP και το ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚ με τον σοσιαλισμο...

 9. petros avatar
  petros 28/07/2010 09:18:13

  Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι έχουν αντιγράψει το "κατηγορητήριο" κατά Γκιόλια από το ΒΕΤΟ της Κυριακής ;
  Μα, είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι τον δολοφόνησαν για το ντοπάρισμα του Κεντέρη και το Βατοπέδι ;Τότε θα έπρεπε να δολοφονήσουνν τη μισή αθλητική Ελλάδα και την Αμερική! Και πήγαν στον δημοσιογράφο και όχι στους μεγαλοεκδότες ; Αστεία πράγματα, φτηνές δικαιολογίες...

 10. attraction avatar
  attraction 28/07/2010 09:19:49

  Προσέξατε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός στόχος και φυσικά ΟΎΤΕ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΣ ΣΤΟΧΟΣ???

  Κάτι απειλές για ξεκάρφωμα εναντίον μεγαλοδημοσιογράφων που στην ουσία τους κάνει πιο συμπαθείς στην κοινή γνώμη, αφού άνθρωπος που στοχοποιείται θεωρείται και πιο ευάλωτος στα μάτια του απλού κόσμου....

  Κατά τα λοιπά, ακατάσχετη μπουρδολογία για να δικαιολογήσουν τη δολοφονία του Γκιόλια, και το βασικότερο από όλα που δεν πρέπει να μας περάσει απαρατήρητο, απειλές κατά ολόκληρης της κοινωνίας που σημαίνει ότι ψυχολογικά την οδηγούν ακόμα μια φορά σε τρόμο και στη συμπεριφορά αρνιού και κοπαδιού...

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/07/2010 09:25:31

  Ούτε εμένα πείθουν ότι δεν είναι παρακρατικοί. Όπως σχολίασα και σε άλλη ανάρτηση, η "Σέχτα" στην προκήρυξη αναφέρεται και στην ανωνυμία των blogs. Βάζουμε στοίχημα ότι απόψε στα σαπροκάναλα οι εκφωνητές που παριστάνουν τους δημοσιογράφους θα απομονώσουν και θα κάνουν "σημαία" το θέμα αυτό, καθώς και ότι αύριο οι φυλλάδες θα κυκλοφορήσουν με διάφορους υπότιτλους του στυλ "Προστατευόμενη της τρομοκρατίας η ανωνυμία των blogs";

  Πίσω από τις φιοριτούρες και τους μαϊντανούς για ορισμένους από τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους, τα οποία τα αναφέρει μόνο για ξεκάρφωμα, ΟΛΗ Η ΔΟΜΗ της προκήρυξης έχει ως κύρια ραχοκοκαλιά την ανωνυμία στα blogs και στο διαδίκτυο γενικά. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα και ο στόχος προφανής: τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να αρχίσουν από σήμερα την αναπαραγωγή του μηνύματος και να εντείνουν τα εμέσματά τους για "άμεση νομοθετική ρύθμιση" με κατάργηση της ανωνυμίας.

  Και φυσικά, επειδή "μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια", καθάρισαν μαφιόζικα και κάποιον που τους ενοχλούσε, ή που έπαψε να τους είναι πια χρήσιμος και ήξερε πολλά για να μείνει ζωντανός.

  • Αρετή avatar
   Αρετή @ Αυριανιστής 28/07/2010 10:23:22

   Συμφωνώ απόλυτα, πίσω από τη δολοφονία βρίσκεται το παρακράτος. Η δύναμη που απέκτησε ο Γκιόλιας ενόχλησε πολλούς. Η παράγραφος "Από κει και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας" τα λέει όλα για μένα.

   • Greg avatar
    Greg @ Αρετή 28/07/2010 14:09:24

    Η φράση “Από κει και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας” έχει και άλλη ανάγνωση. Ένα καθαρό κίνητρο. Βλέποντας στο νέο μέσο, στο οποίο προφανώς και αυτονόητα επενδύουν ποικιλοτρόπως και εκείνοι, να κυριαρχεί ένας τύπος των παραδοσιακών μίντια, και μάλιστα κατ'εκείνους -και κατ'άλλους- αμφιλεγόμενος...

   • anonymous avatar
    anonymous @ Αρετή 28/07/2010 14:29:18

    Αυτά για το παρακράτος είναι η πάγια θέση της Αριστεράς.

 12. undercover gpr avatar
  undercover gpr 28/07/2010 09:31:38

  Μα πόσο amateur τρομοκράτης πρέπει να είσαι για να γράψεις ένα τέτοιο ψυχεδελικό κείμενο? Δυο περιπτώσεις :

  1)Την ώρα που την έγραφε ,ο τύπος έπινε τσιγάρα και άκουγε placebo (εκείνο τον καταθλιπτικό ασπρουλιάρη άγγλο νεαρό) στο δωμάτιό του ακούγοντας παράλληλα και τη μάνα του από το δίπλα δωμάτιο να βρίζει τον παππού του (ενδέχεται και να τον χώρισε πρόσφατα η γκόμενα).

  2)Ο συγγραφέας προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μας πείσει ότι είναι καταθλιπτικό 25χρονο.

 13. Kinezos avatar
  Kinezos 28/07/2010 09:36:23

  Παρακρατικοί ή παρακατιανοί;

 14. anonymous avatar
  anonymous 28/07/2010 09:50:21

  Από τη φύση του χτυπήματος το λέγαμε εδώ και μέρες ότι είναι ποινικοί κι εκτελούν συμβόλαια.

 15. δημητρης avatar
  δημητρης 28/07/2010 10:00:59

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
  ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΙΧ.
  ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ).
  ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/07/2010 10:01:44

  Προσέξατε ότι κι αυτοί "σορτάρουν" την Ελληνική οικονομία, σαν οικονομολόγοι του Χάρβαρντ και σαν "οίκοι αξιολόγησης" του Μανχάτταν;
  Λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας δείτε κατά πρόσωπο the black front: Από τη φράξια Λαφαζάνη και τον Αλαβάνο μέχρι τη "σκληρή ΝΔ" και το "βαθύ ΠΑΣΟΚ". Κι από τους πιστολάδες "Ταλιμπάνηδες των Αθηνών", μέχρι τη Moodys!
  Αλλά είναι μόνον τυχαία συνεύρεση: Λένε, "μόνο μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή, του κράτους και των σημερινών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής".
  Ζωή μέσα από το θάνατο θέλουν, όχι να τζογάρουν με τα CD's τους ή να μαζέψουν ψηφαλάκια. Ζωντάνεψαν οι μηδενιστές του Νετσάγιεφ και του Μπακούνιν (Ρωσία 19ος αιώνας)! Μπρρρ, φαντάσματα!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 28/07/2010 10:41:48

   Βρε θείε, ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι όλα αυτά τα μηδενιστικά τα πιστεύουν όντως; Και ότι δεν τα γράφουν για ξεκάρφωμα και φερετζέ στα πραγματικά τους κίνητρα;

   Εμένα πάντως οι προκηρύξεις της Σέχτας μου θυμίζουν όλο και περισσότερο την ΚΥΠατζήδικη ηχογραφημένη ψευτοπροκήρυξη που είχε κυκλοφορήσει το '89, μετά τη δολοφονία του εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Αυριανιστής 28/07/2010 10:51:42

    Σωστός !

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 28/07/2010 11:15:51

    Τα περι ΚΥΠατζηδων λεγονταν και επι 17Ν για να αθωωνουν την ιδεολογια που φτιαχνει τους τρομοκρατες.

   • Tassos avatar
    Tassos @ Αυριανιστής 28/07/2010 11:26:45

    Είναι αυτό που λένε. Οπως και η 17Ν όπως και ο ΕΑ όπως και ο ΕΛΑ. Είναι ακριβώς αυτοί οι μλάκες που περιγράφουν.

 17. klausevitz avatar
  klausevitz 28/07/2010 10:07:37

  Λιγα χρόνια πρίν τον βίαιο θάνατο του(1975), ο Παζολίνι
  βρέθηκε στην ανάγκη να υπερασπιστεί αστυνομικούς,ως
  "γνήσια παιδιά του λαού"-questi carabinieri popolari-,
  απέναντι στήν "εκκαθαριστική διάθεση" των μελών των
  Ερυθρών Ταξιαρχιών.....Τον θυμήθηκα, όταν διάβασα το
  απαράδεκτο και χυδαίο συνάμα "βλάκας της Κατεχάκη" για
  τον αστυνομικό-υπασπιστή, θύμα της ταχυδρομικής βόμβας.
  Δεν μπαίνω σε πρακτορικά σενάρια-που μπορεί και να ισχύουν-,
  δέχομαι ότι είναι αυτό που δηλώνουν...είναι επίσης άχαρο
  να προχωρήσουμε σε πολιτικο-σημειωτική ανάλυση κειμένου
  (του τύπου: από τον Στίρνερ και τον Νετσάγεφ στον Γκύ Ντεμπόρ)!
  Υπάρχει ένα θέμα: για να αναβιώνει μια ανάπηρη ρομαντικο-μηδενιστική
  εκδοχη του νεοελληνικού αδιεξόδου, μεταξύ αληθοφάνειας και
  ψευδούς λυρισμού, πρέπει οι ποκιλλώνυμες ηγετικές "ελίτ" αυτής της
  χώρας να έχουν κάνει πολύ άσχημα τη δουλειά τους, έως και άθλια...!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ klausevitz 28/07/2010 10:25:04

   Αγαπητέ klausevitz,
   Μη συσχετίζουμε ανόμοια πράγματα: Καμμιά σχέση των μηδενιστών με τον ρομαντισμό. Οι μεγάλοι ρομαντικοί στοχαστές και συγγραφείς του 19ου αιώνα (π.χ. Ουγκώ, Χαίλντερλιν, Σέλλευ) ήταν ανθρωπιστές και όλο το έργο τους ήταν υπεράσπιση αξιών, του καλού και του αληθούς. Της "χάριτος με αξιοπρέπεια", όπως το διατύπωσε ο Σίλλερ.
   Ο μηδενισμός με την ιστορική του εκδοχή ή τις νεότερες (από τον Χάιντεγκερ μέχρι τον Ντεμπόρ και τους μετεστρουκτουραλιστές και μεταμοντέρνους), δεν αποδέχεται αξίες και αξιολογικές κρίσεις. Κατεδαφίζει, απορρυθμίζει, αποδομεί. Εδώ λειτουργούν και οι παράδοξες συνάφειες του ακόμη και με ρεύματα και προτάσεις εντελώς διάφορες από τον αναρχομηδενισμό, π.χ. την οικονομική απορρύθμιση των νεοφιλελεύθερων (υπάρχουν βέβαια και οι αναρχοκαπιταλιστές) ή ακροδεξιές θεωρίες ανατροπής. Το σύνθημα των "πολιτικών αποδομιστών" κάθε απόχρωσης είναι "Όσο χειρότερα τόσο καλύτερα. Να τα διαλύσουμε όλα, μήπως και αρχίσει κάτι νέο".

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ Ο Θείος 28/07/2010 10:53:54

    Το τελευταίο που θα χρειαζόμασταν είναι οι
    αναφορέςσχολών. Ωστόσο, έβαλα παύλα ανάμεσα
    σις δύο λέξεις...όχι λίγες φορές οι δύο
    τάσεις συνυπήρχαν...π.χ. ΝΊΤΣΕ...ακόμη και
    στον Χάιντεγκερ τα πομαντικά στοιχεία εμφανίζονται,
    η δουλειά του για τον Χαίλντερλιν ...κλπ...κλπ...
    Εν τέλει, ανέλαβα την μικρή ευθύνη να εντοπίσω
    στοιχεία στο κείμενο των κυρίων αυτών,χωρίς να
    τα ενοποιώ.
    Η επανορθωτική σου παρατήρηση παραέχει φιλολογικό
    χαρακτήρα!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Ο Θείος 28/07/2010 11:00:19

    Το θέμα με τους αναρχομηδενιστές και όλο το ιδεολογικό συνάφι τους είναι ότι δεν καταλαβαίνουν κάτι βασικό.Για να διαλύσεις το κράτος και τους θεσμούς του πρέπει πρώτα απ'όλα να υφίστανται κράτος και θεσμοί.

    Εμείς εδώ στο Ελλάντα δεν έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο.Οπότε όποιος επικαλείται την καταστροφή του κράτους κτλ το μόνο που συντηρεί είναι αυτό το μόρφωμα που λέγεται Νεοελληνικό κράτος.

    Όπως πολλές φορές έχουμε συμφωνήσει μ'έναν φίλο μου με "εξτρεμιστικές" (λολ) διαθέσεις πρέπει πρώτα να φτιάξεις κανονικό κράτος για να επικαλεστείς μετά την επιλογή προσπάθειας καταστροφής του.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Ο Θείος 28/07/2010 11:09:35

    undercover gpr- έχουμε όμως ένα Σύνταγμα ..και αυτό είμαστε υποχρεωμένη να υπερασπιστούμε...μόνο αν ...και αυτό το κατάργησε τελευταία ο ΓΑΠ ,Παπούλιας ΚΑΙ ΣΙΑ

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Ο Θείος 28/07/2010 11:19:28

    Σύνταγμα? χαχαχουχου Ξέρεις που το έχουν γραμμένο το Σύνταγμα το Πασόκ και η ΝΔ??

    (το Σύνταγμα έχει ακυρωθεί στη πράξη φίλε μου εδώ και αρκετές δεκαετίες από αυτούς που όφειλαν να το υπερασπιστούν)

 18. Bill G avatar
  Bill G 28/07/2010 10:44:54

  Τα αποτελεσματα της ατιμωρησιας των πολιτικων κλεφτων σε συνεργασια με τους
  διευθαρμενους και ευνουχισμενους δικαστικους υπο την υψηλη εποπτεια εξαιρετων...... νομικων και συνταγματολογων και την υποστηριξη μισθοφορων της πενας και του κομματος σε μπλεντ ανατολικοβαλκανικο πονηριας και προσωπικου εγωισμου
  Πλην ομως και το μεγαλυτερο οικονομικο εγκλημα δεν τιμωρειται με θανατο.
  Σε οσους δεν αρεση το αστικο περιβαλλον υπαρχουν και τα χωρια
  Η ατιμωρησια μας σπρωχνει σαν κοινωνια στο σπιν του θανατου
  Σαταναδες στην σκεψη και δραση οι επανω σαταναδες αντιγραφα και οι κατω αν δεν ειναι οι ιδιοι

 19. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/07/2010 11:05:40

  Τι τα ταιζαν μικρα, μωρα?? Δεν τα χαιδεψε κανεις?? Σεξ κανουν ??

  ΠΠ

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/07/2010 11:13:37

   Σε 11 λέξεις τα είπες όλα φίλε. Ετσι είναι, δυστυχώς.

  • rage@40 avatar
   rage@40 @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/07/2010 11:23:18

   αυτή είναι η πικρή αλήθεια.. θα συμφωνήσω.
   -Τα τάισαν φυτοφάρμακα, ψόφιες ελπίδες και γάλα σκόνη αμφιβόλου ποιότητας.
   -Δεν τα χάιδεψε μάνα και πατέρας, διότι εκείνοι βρισκόταν κάπου χαμένοι στην αναζήτηση μιας λαμπρής καριέρας ή έστω ενός ξεφτιλισμένου μεροκάματου, μικρή η διαφορά...
   -Για να κάνουν σεξ πρέπει να έχουν λεφτά ή ακριβό αυτοκίνητο, ή να ξημεροβραδιάζονται σε κλαμπ και σκυλάδικα, ή να πληρώσουν μια από τις πολλές που το δίνουν για τι άλλο, για λεφτά, ή να βρούν μια στις χίλιες κοπέλα της προκοπής.

   Καταλαβαίνεις; Όταν η κοινωνία σαπίζει, είναι πολλών ειδών τα σκουλήκια και τα σαπρόφυτα που θα ευδοκιμήσουν. Όταν σήμερα υπάρχουν μερικά εκατομμύρια απεγνωσμένοι, θα είμαστε κουτοί αν απαιτήσουμε κάποιοι από αυτούς να μη τη "δουν αλλιώς".

   Ηρθε η ώρα να πληρώσουμε όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τέλειωσαν πια οι ήσυχες νύχτες μπροστά στην τηλεόραση. Και το χειρότερο, μέσα μας ξέρουμε ότι φταίμε κι εμείς για τη νεολαία που δημιουργήσαμε. Πρωτίστως εμείς...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ rage@40 28/07/2010 11:54:52

    Έχεις δίκιο φίλε. Αν δεν επρόκειτο για... άλλα κόλπα πίσω από τη λεγόμενη "Σέχτα", θα συμφωνούσα. Ως γενική διαπίστωση όμως, συμφωνώ και επαυξάνω. Χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο και μετά αναρωτιόμαστε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ rage@40 28/07/2010 12:02:48

    Όχι δεν είναι όλοι σκάρτοι, στον τόπο αυτό. Και υπάρχει προσωπική ευθύνη, για τον καθένα, να μη αφήνεται να γίνει σαπρόφυτο. Είμαστε πολίτες, όχι υπήκοοι μαχαραγιάδων της τουβούλας και Κορλεόνηδων της παραλιακής.

   • Tassos avatar
    Tassos @ rage@40 28/07/2010 12:03:04

    Οχι φίλε δεν συμφωνώ. Οι γονείς τους είναι οι λαλάκες του ΚΚ (διαχρονικώς) οι λαλάκες ΠΑΣΟΚ του 3ου δρόμου προς τον σοσιαλισμό, οι αριστεριστές καραγκιόζηδες. Και δεν αισθάνομαι να απειλούμαι καθόλου από αυτούς τους καραγκιόζηδες. Είμαι έξω από τον αυτιστικό τους κόσμο. Η κοινωνία ούτε τους ακούει, ούτε την επηρεάζουν ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν. Η απομυθοποίηση της ένοπλης βίας με τον κλαυσίγελο που προκάλεσαν οι Ξηροί, οι ΤσιγαριδοΚανάδες, συνεχίζεται με την χοντροΡούπα και έπεται και άλλη συνέχεια με αυτούς τους αγάμητους.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ rage@40 28/07/2010 12:08:37

    @ Ο Θείος

    Από ποιους αξιώνεις "προσωπική ευθύνη"; Από εφήβους που βομβαρδίζονται με πρότυπα Τζούλιας να τραγουδάει "στόχος είναι τα λεφτά"; Όχι τίποτε άλλο, αλλά σε λίγο θα ρίξουμε όλη την ευθύνη στους νέους για να βγάλουμε εμείς οι πρεσβύτεροι την ουρίτσα μας απ' έξω...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ rage@40 28/07/2010 12:19:22

    Καλά κάνει και αξιώνει προσωπικές ευθύνες , το πολύ το χάιδεμα στα παιδάκια σας τα έκανε έτσι βλαμμένα (είτε φυτά των μεσημεριανών είτε αντιδραστικά Σβατζενεγκεροειδή).

    Η μαγική λέξη που ποτέ δεν τα αφήσατε να μάθουν είναι λέξη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ανάληψη των ευθυνών της.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ rage@40 28/07/2010 12:22:20

    @undercover gpr

    Το "πολύ χάιδεμα" προκύπτει ως εξορκισμός των ενοχών για όλα αυτά που έγραψε στην αρχή του νήματος ο rage@40. Για ξαναδές λοιπόν να δεις τι ακριβώς οδηγεί στο πολύ χάιδεμα...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ rage@40 28/07/2010 12:39:11

    Τρίχες κατσαρές και οι αιώνιες δικαιολογίες της πνευματικώς κενής γενιάς της Μεταπολίτευσης λέω γω.

    Η προσωπική ευθύνη αναζητάται στον τρόπο με τον οποίο βλέπουν την ζωή κάτι ανθρωπάρια σα και την πλειοψηφία (των γονιών) αυτού του τόπου κι όχι στο χρόνο που τους άφησε η άδικη κενωνία να χαρούν τα παιδιά τους και να τους μεταλαμπαδέψουν τη σοφία τους (ωιμέ!!).

    Υπάρχουν κι άλλα παιδάκια σε αυτόν τον τόπο νορμάλ με νορμάλ γονείς και χωρίς λεφτά.Αυτοί τι είναι ήρωες?Ή απλά νορμάλ άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο ρεαλιστικά?

    υ.γ για να μη σχολιάσω τις βλακείες που λέει για τις γκόμενες που θέλουν όλες λεφτά κτλ κτλ , επιχειρήματα άσχημων αγάμητων χωρίς προσωπικότητα νεαρών.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ rage@40 28/07/2010 12:42:22

    @undercover

    Μην κρίνεις ούτε από τα παιδιά σου -μπράβο σου αν τα μεγάλωσες σωστά-, ούτε (πολύ περισσότερο) από τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσες εσύ. Και όσο για τα πρότυπα, επαναλαμβάνω: με τη Τζούλια να τραγουδάει "στόχος είναι τα λεφτά", τι περιμένεις να κάνουν οι 20άρες και 25άρες που το ακούνε;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ rage@40 28/07/2010 13:48:18

    Φίλε μου δεν έχω παιδιά και οι γονείς μου το μόνο που προσπάθησαν να κάνουν ήταν να μην προσπαθήσουν να μου περάσουν ούτε δείγμα από την ιδεολογία τους δίνοντάς μου το περιθώριο να πάρω την πρωτοβουλία να αναδείξω την δική μου.Το παραπάνω το κάνουν κι άλλοι , πολλοί γονείς.

    Η πλειοψηφία όμως δεν το κάνει αυτό.Πλήρως παραδομένη στα ιδεολογικά της στερεότυπα προσπαθεί (αλλά δεν βρίσκει το χρόνο..ευτυχώς) να μεταφέρει την αρρωστημένη της κοσμοθεωρία και στα παιδιά της.

    Ημιμαθείς και λιγοί , πολλοί λίγοι που το μόνο που ξέρουν είναι να ρίχνουν τις προσωπικές τους ευθύνες στην άδικη κενωνία.Μας τα παν κι άλλοι.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/07/2010 11:25:30

   Τόσο μίσος για τη κοινωνία μόνο αγάμητοι έχουν.

 20. Ιωάννης Ένατος avatar
  Ιωάννης Ένατος 28/07/2010 11:07:37

  Εγώ θα σταθώ στο σχόλιο που διάβασα παραπάνω. Από την πλατεία και τους χώρους "αυτοοργανωσης" μέχρι το σχέδιο δολοφονίας του Γκιόλια και τις πληροφορίες για το που παίζει τεννις ο Χατζηνικολάου είναι μεγάλη η απόσταση. Στρωμένη με πάρα πολλά λεφτά και κατασκευασμένη από ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών άριστα οργανωμένο. Λεφτά πολλά λεφτά. Αλήθεια το οπλοστάσιο που φωτογράφησαν πως το απέκτησαν;

  • rage@40 avatar
   rage@40 @ Ιωάννης Ένατος 28/07/2010 11:27:02

   μα τι λετε!!!
   Μεγάλη απόσταση;
   Τόσο δύσκολο είναι να πάρει κανείς πεντέξι όπλα από την κρήτη ή από την αλβανία; δε νομίζω!
   ή είναι δύσκολο να παρακολουθήσει για ένα μήνα ένα ατομο...
   Πανεύκολο μου φαίνεται, αν δεν έχει τι άλλο να κάνει.
   Και με μια ληστεία τράπεζαν φτάνουν τα λεφτα, φυσικά.
   Ολα είναι εύκολα, αν το παρει κανείς απόφαση. Αμα έχεις λεφτά όλα αγοράζονται.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ rage@40 28/07/2010 11:57:34

    Το να διεισδύεις όμως στα άδυτα των τέννις κλαμπ και να μαθαίνεις σε ποιο είναι μέλος ο κάθε Χατζηνικολάου, προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο για κάποιον που μέχρι κάποιο σημείο είχε πρόσβαση μόνο στους "χώρους αυτοοργάνωσης". Γι' αυτό κι εγώ πείθομαι ολοένα και περισσότερο ότι πίσω από αυτή τη "Σέχτα" κρύβεται ένα άριστα οργανωμένο, μαφιοπαρακρατικό δίκτυο.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Ιωάννης Ένατος 28/07/2010 12:10:45

   Το ότι ο Χ'λαλάκης παίζει τέννις στο Εκάλη club το ξέρει και η θειά μου από το Κοπανάκι παρακολουθώντας Τατιάνα.Δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα ρε Νεοέλληνες?

   Εδώ είναι Ελλάντα,η χώρα της κλειδαρότρυπας, το ξεχάσατε?

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/07/2010 11:07:56

  Τα ειπαμε,μας τα ειπατε ,σας τα ξαναλεμε.
  Απο το Δεκεμβριο 2008 ειμαστε σε κατασταση εμφυλιου πολεμου που κηρυξαν οι αναρχικοι και αριστεριστες με στοχο τη διαλυση της Ελλαδος.
  Απλως οι υπολοιποι παριστανουν οτι δεν καταλαβαινουν.Οι τρομοκρατες προχωρουν σε πολεμικες ενεργειες και το κρατος ειτε παριστανει οτι το προβλημα ειναι αστυνομικο ειτε άλλοι ψαχνουν για υπηρεσιες κλπ.
  Ολα για να μην αντιληφθει ο κοσμος το πραοφανες,οτι υπαρχουν 20 -30 χιλιαδες ατομα στην Ελλαδα απο τα οποια μερικες εκατονταδες τρομοκρατες που εχουν κηρυξει πολεμο στη κοινωνια εστω και αν το λενε.

  • Tassos avatar
   Tassos @ ψυχραιμια 28/07/2010 11:18:22

   Κοίταξε, έτσι είναι όπως τα λες. Το θέμα όμως είναι ότι το πρόβλημα λύνεται αστυνομικά. Με χοντρό καουμποϊλίκι όμως της αστυνομίας. Να γ_μήσει τα ράμματα σε οποιονδήποτε πετάει ακόμη και πέτρα. Αποθρασύνονται από την ατιμωρησία και περνάνε σε όλο και πιο βίαιες πρακτικές. Στα πανεπιστήμια την δεκαετία του 80 γιατί δεν τους έπαιρνε? Γιατί είτε εμείς οι δεξιοί είτε οι αριστεροί δεν αφήναμε αυτούς τους λεχρίτες της άκρας αριστεράς ούτε να ανασάνουν χωρίς άδεια.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Tassos 28/07/2010 11:30:43

    Οι κομμουνιστες στον εμφυλιο δεν αντιμετωπισθηκαν αστυνομικα.
    Το οτι ο χωρος αυτος ειναι πολυ μικροτερος δεν αλλαζει τον τροπο αντιμετωπισης γιατι μονο ενας υπαρχει : να κανει το κρατος τη ζωη ολων οσων τον υποστηριζουν πολυ δυσαρεστη ωστε να σταματησουν.
    Αλλος τροπος δεν υπαρχει και δεν υπαρχει λογος να τσακωνομοστε.Ξερω πολυ καλα οτι θα συνεχισουν να κλεινουν τα ματια και οι επιθεσεις να πολλαπλασιαζονται μεχρι σε καποιο κρισιμο σημειο να αποφασισουν να δουν την αληθεια.

   • Γιαννης 3 avatar
    Γιαννης 3 @ Tassos 28/07/2010 11:34:03

    Η 17Ν ποτε εδρασε δηλαδη το 60?
    Ο ΕΑ?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Tassos 28/07/2010 11:39:24

    Δεν μπορουσε να δρασει καμμια 17Ν και κανενας ΕΑ απο το 1949 ως το 1974.Δεν τους επαιρνε.
    Βασικα ολοι ξερουν τι πρεπει να γινει αλλα τρομαζουν να το πουν.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Tassos 28/07/2010 12:05:22

    Ψυχραιμία,
    49-74 υπήρχε τρομοκρατία και την έκανε το τότε ΚΚΕ.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Tassos 28/07/2010 12:39:45

    anonimous - λυπούμε που πρέπει να διαφωνήσουμε ..την έκανε η χούντα με τον τοτε Υπουργό Παιδιάς.. Δημητρα .. σήμερα σου λέει τίποτα αυτό το επίθετο ..και πάλι σύμβουλος του .. ΓΑΠ , Ντόρας ήταν και είναι και το όνομα του Παναγιώτης ..

   • anonymous avatar
    anonymous @ Tassos 28/07/2010 13:09:03

    Η χούντα άτακτε υπήρξε μόνο για 7 χρόνια. Πριν το 67 ποιος την έκανε; Το 50 ποιος την έκανε;

    Λυπάμαι που θα το πω αλλά η ασφάλεια πρέπει να πάει στο παρελθόν και να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους του τότε 49-74 για να τους κρατάει υπό έλεγχο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Tassos 28/07/2010 13:20:11

    Έχει ακόμη τις μεθόδους του 49-74 γι αυτό έχασε τον έλεγχο.
    Εγώ πάλι προτείνω στον κ. Χρυσοχοίδη να στείλει μερικούς δικούς του για μετεκπαίδευση στη γενέθλια χώρα του Ηρακλή Πουαρώ. Οι μέθοδοί τους για την εξουδετέρωση της Action Directe (για όσους θυμούνται), ήταν πρωτοποριακές και αποτελεσματικότατες.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ψυχραιμια 28/07/2010 11:20:11

   Άς το θέσω με απολύτως συμβατό, ελαφρώς παραλλαγμένο τρόπο.
   Συμφωνώ, είναι αναρχοαριστερίστες μηδενιστές, και μάλιστα παραδοσιακής μπακουνικής κοπής.
   Η "αλυσίδα" είναι μακρύτερη, ιδεολογική συνέχεια (με σκλήρυνση!)όσων γινόταν στην Ευρώπη τις δεκαετίες 1970 - 1980 (RAF, Ερυθρές Ταξιαρχίες κτλ). Αλλά επειδή ως κοινωνία είμαστε "αργόστροφη", εδώ επιζεί ως ζόμπι ότι αλλού απεβίωσε. Έγινε και "αιμοδοσία" νοοτροπίας από τη Μέση Ανατολή.
   Το πρόβλημα είναι αυτή τη στιγμή, καταρχήν αστυνομικό. Το βάρος πέφτει στους διωκτικούς μηχανισμούς. Πρέπει ν' αφοπλισθούν και συλληφθούν οι δράστες. Μετά, το έχω ξαναγράψει, θά έλθει η ώρα της δίκης. Και ενδεχομένως της κοινωνιολογικής ανάλυσης ή και της ψυχανάλυσης, ίσως και της εξομολόγησης.

  • Minnie avatar
   Minnie @ ψυχραιμια 28/07/2010 11:28:12

   Νομιζω οτι αυτος ο πολεμος ξεκινησε νωριτερα, με τις πυρκαγιες του '07.
   Επισης αμφιβαλλω οτι οι "τρομοκρατες" μετριουνται σε εκατονταδες.
   Κατα την γνωμη μου, αρκει μια χουφτα 20-30 (και ισως λεω πολλους) καλοπληρωμενων μισθοφορων για να φερουν σε περας το "θεαρεστον" εργο τους.
   Ποιος αμφιβαλλει οτι, μοιραζοντας λιγα 5ευρα δεξια-αριστερα, μπορεις να εξασφαλισεις ολοκληρη στρατια προθυμη για βια, καταστροφη και πλιατσικο?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Minnie 28/07/2010 11:32:59

    Ο πολεμος αυτος ξεκινησε αμεσως με τη πτωση της χουντας απο τη 17Ν.
    Μη ξεγελιομαστε απο την αλλαγη φρασεολογιας.Τους ιδιους στοχους εχουν.Το τροκτικο ήταν η "Απογευματινη" του σημερα.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ ψυχραιμια 28/07/2010 11:53:36

   @ ψυχραιμία, Tassos, Ο Θείος

   Το πρόβλημα λύνεται μερικώς αστυνομικά...
   Σε εξάρσεις αστυνομικής "ευσυνειδησίας" έχουμε δεί, να συλλαμβάνουν "ζαρντινιέρες" και "πράσινα παπούτσια πάνινα" !
   Μόνο εντυπώσεις δηλαδή, εκφοβισμός του μέσου πολίτη και μηδενικό ουσιαστικό αποτέλεσμα! Γνωστό, άλλωστε, ότι η αστυνομική βία μπορεί να έχει το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα κι αντι να κατευνάσει τα πνεύματα, περιορίζοντας την εγκληματική δράση, να πυροδοτήσει ευρύτερες και χειρότερες κοινωνικές εντάσεις.
   Λίγο πολύ, εδώ θεωρητικολογούμε, αναζητώντας την ουσιαστική πηγή του κακού. Χωρίς δεδομένα συγκεκριμένα, γίνονται φιλολογικές κι ιστορικές αναδρομές, σε όσα έχουν συμβεί εδώ κι αλλού στον κόσμο. Ομως, δεν επαρκούν.
   Τη συγκεκριμένη στιγμή, όλα είναι πιθανά. Μιλάνε για εμπλοκή ποινικών, αλληλοεξόντωση συμμοριών, υπόκοσμο γενικότερα... Το αναρχοαριστερό στοιχείο, δεν είναι απαραίτητο να είναι και το σημαντικότερο ...σήμερα, πιά!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ χελιδόνι 28/07/2010 12:10:07

    Σε καταστασεις εμφυλιου πολεμου υπαρχουν και αθωα θυματα.
    Αυτο ειναι δεδομενο.Οσο περισσοτερο αργει να αντμετωπισθει το προβλημα τοσο περισσοτερο θα διογκωνεται και τελικα τα αθωα θυματα θα ειναι περισσοτερα.
    Η πγηγ του κακου ειναι η διαδεδομενη αντιληψη στην κοινωνια οτι ειναι θεμτιη η βια για επαναστατικους λογους και η ατιμωρησια που απολαμβανει απο το 1974.
    Η κατασταση αυτη θα συνεχισει μεχρι να γινει αφορητη και τοτε για λογους αυτοσυντηρησης θα ληφθουν μετρα.
    Οπως με τα οικονομικα για να σταματησει η σοσιαλολογια επρεπε να φθασουμε στο σημειο να μην εχει το κρατος να πληρωσει την επομενη δοση ετσι και με τα θεματα της ασφαλειας και της επαναστασης πρεπει πρωτα να γινει Βηρυττος και μετα να επιβληθει η ταξη.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ χελιδόνι 28/07/2010 12:44:26

    χελιδόνι, συμφωνώ για τα παπούτσια πάνινα και λοιπά. Η εκπαίδευση (τεχνική και ηθικοπολιτική) της αστυνομίας δεν είναι άριστη. Η δομή της, επίσης, δεν εγγυάται αποτελεσματικότητα, ούτε το νομικά άψογο της δράσης της. Θέλει προσοχή και αυστηρό έλεγχο από μικρά καθοδηγητικά κέντρα, άψογα από τεχνική και νομική άποψη. Σ' όλο τον κόσμο η αστυνομία δουλεύει με εξειδικευμένες ομάδες, επιστημονικές και επιχειρησιακές, και είναι διαρθρωμένη αλλοιώς (με επιθεωρητές, πράκτορες κτλ). Εδώ είμαστε ακόμη στο μοντέλο της δεκαετίας του '40.
    Αλλά, όπως και άν έχει, αυτή πρέπει να κάνει "τη δουλειά", με κριτήρια πραγματολογικά - τεχνικά, και όχι πολιτικών ή άλλων υποθέσεων. Εγκληματική είναι η δράση, πολιτικό είναι μόνον το σκεπτικό. Χρειαζόμαστε λοιπόν σήμερα, για τη δουλειά, κυρίως άξιους Πουαρώ και Σέρλοκ Χόλμς, και πολύ δευτερευόντως πολιτικούς αναλυτές.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ χελιδόνι 28/07/2010 13:24:21

    Θείο,

    Από Σέρλοκ Χόλμς έχουμε και πλεόνασμα πλέον!
    ...Γουώτσον δεν βλέπω!

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ χελιδόνι 28/07/2010 13:41:45

    ψυχραιμία, λες...

    "Οπως με τα οικονομικα για να σταματησει η σοσιαλολογια επρεπε να φθασουμε στο σημειο να μην εχει το κρατος να πληρωσει την επομενη δοση ετσι και με τα θεματα της ασφαλειας και της επαναστασης πρεπει πρωτα να γινει Βηρυττος και μετα να επιβληθει η ταξη."

    Εξαιρετική περιγραφή της πραγματικότητας, που βιώνουμε.
    Προφανής ο σεναριογράφος...
    Στο ρόλο των κομπάρσων, οι γνωστοί αναλώσιμοι.
    Μόνο το τέλος της ταινίας παραμένει άγνωστο....

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ χελιδόνι 28/07/2010 13:57:45

    Το είπα και αλλού, η εμπειρία και τεχνογνωσία της Βηρυτού δεν χρειάζεται. Του Παρισιού, της Ρώμης, Βερολίνου και Λονδίνου αρκεί, είναι πλουσιότατη, 1970 - 1990.
    Ολόκληρα κτίρια με αρχεία, οι τότε νεαροί επιθεωρητές είναι τώρα σεβάσμιοι καθηγητές αστυνομικών σχολών. Να τους προλάβει ο κ. Χρυσοχοίδης πρίν βγούν στη σύνταξη. Ως Θείος, συνιστώ να επιμείνει Ευρωπαικά.

 22. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 28/07/2010 11:09:33

  αριστεριλίκι της πλακας μαζι με πορτιερο-νταηλίκι..πολυ κακός συνδυασμος. ειμαι σιγουρος πως αν ψαξουν στο χωρο της νυχτας και των φουσκωτων θα τους ξετρυπωσουν.εκει η μαγκια ειναι πιο πανω απο την ανθρωπινη ζωη

 23. tiramola avatar
  tiramola 28/07/2010 11:25:32

  @άτακτος
  Η τοποθέτηση μου εκτός από την ταπεινή μου γνώμη που δεν φοβάμαι να την εκθέσω είχε και τον σκοπό να προλάβω κάτι τύπους σαν τον αστροκαλόγερο που συνδέουν όλη αυτή τη δράση με την αριστερά.
  Η συνωμοσιολογία και η δημιουργία θολούρας είναι χαρακτηριστικό των δεξιών, με αυτά ζουν και φυσικά όλοι γνωρίζουμε την αιτία που έχει να κάνει με την έλλειψη οραματικού λόγου.
  Ο νεότερας γουόρντπρες νομίζει ότι με την στοχοποίηση θα ακυρώσει αυτά που έγραψα.
  Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του...
  Αλλά εξήγησα παραπάνω...

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 28/07/2010 11:50:12

   Το να βγάζουμε από την κοιλιά μας ΟΤΙ μας αρέσει, είναι ταχυδακτυλουργία, όχι όμως ρεαλισμός.
   Ο σεβαστός Κλεάνθης Γρίβας δεξιός είναι, λαστιχένιε?

   • tiramola avatar
    tiramola @ (A)θανάσης 28/07/2010 12:15:46

    Σέβομαι την άποψη του Γρίβα όπως όλων.
    Οι δικές μου αναφορές βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά.
    Το ποιός βγάζει από το στομάχι του ότι του αρέσει νομίζω είναι προφανές και δεν με αφορά.

   • ataktos avatar
    ataktos @ (A)θανάσης 28/07/2010 12:19:54

    Αθανασιε (α) αναρωτιέσαι ...Ο σεβαστός Κλεάνθης Γρίβας δεξιός είναι, λαστιχένιε.. όχι και δεξιός .. απλά λίγο χάνουν.. καμία φορά οι βαλβίδες του.. λόγο υπερθέρμανσης .. όπως άλλωστε σε όλους μας αν δεν της λαδώσουμε κατάλληλα και με σωστό .. λαδάκι

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ (A)θανάσης 28/07/2010 12:21:34

    Ο συγκεκριμένος (παρόλο που τον συμπαθώ) θέλει άμεσα ρεκτιφιέ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ (A)θανάσης 28/07/2010 12:27:22

    Έχει περισtροφικό κινητήρα, Wankel. Καλή ροπή, αλλά αυτό το αριστεροδεξιό spin, ταλαιπωρεί το μηχανισμό μετάδοσης.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 28/07/2010 12:47:33

    Όχι μόνον δεν είναι δεξιός, αλλά οι απόψεις έχουν βρει σημαντικό έρεισμα σε τμήμα της αριστεράς.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ (A)θανάσης 28/07/2010 15:32:23

    Πάντως, πως φαίνεται τελικά ότι η ταξική αντιπαράθεση είναι ένα νεκρό μόρφωμα (αν υπήρξε ποτέ ζωντανή χωρίς εξωτερική υποβοήθηση) και τελικά η πραγματική "μάχη" είναι η οργανωμένη κοινωνία (ως έθνος, ως οικονομικό/παραγωγικό "μελίσσι", ως θεματοφύλακας ιδεών και αξιών) ενάντια στα σχέδια αποδόμησης και πολτοποίησης διαφόρων εξωκοινωνικών ομάδων (κολλεκτίβες ψευτοαναρχικών, νεοταξίτες τουρμποκαπιταλιστές και τα συναφή παραπαίδια τους σε διάφορους συνδιασμούς).

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/07/2010 11:26:41

  Η υπολογισμένη ή/και αυθαίρετη αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι καταδικαστέα, είτε προέρχεται από αστυνομικό, είτε από τους εγκληματίες της Κούνεβα, είτε απο τρομοκράτη-αντάρτη πολης-αντιεξουσιαστή ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάζεται.
  Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τη θανατική ποινή και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι ίδιοι αυτοι τρομοκράτες-αντάρτες πόλης θα αντιμάχονταν μέχρις εσχάτων και με όλους τους τρόπους την εφαρμογή της σε συντρόφους τους.

  Δε νομίζω όμως ότι πρόκειται για "πρακτοροδουλειά", ούτε οτι στοχοποιεί τον ανώνυμο πολίτη-μπλόγκερ, τον οποίο ρητά διαχωρίζει.
  Άν απομονώσουμε το "κομμάτι του αίματος", τα περιγραφόμενα στην προκήρυξη αδιέξοδα του κατακερματισμένου σύγχρονου τρόπου ζωής, του καπιταλισμού, του συστήματος, της παντοκρατορίας των ΜΜΕ που έχουν αναχθεί σε 1η εξουσία ("κάτι δε συνέβη αν δεν το είπε η τηλεόραση") αποτελούν μέρος των καθημερινών συζητήσεων και προβληματισμών μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

  Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έκαναν συρραφή πραγματικών κειμένων από εδώ και από εκεί.
  Θα μπορούσε να είναι και έτσι.
  Η γνώμη μου είναι οτι η ομάδα αυτή είναι αυτό που περιγράφει ότι είναι, ή τέλος πάντων είναι αυτό που πιστεύει οτι είναι..

  • rage@40 avatar
   rage@40 @ αλλενάκι 28/07/2010 11:29:23

   συμφωνώ.
   και για το θέμα της αξίας μιας ανθρώπινης ζωής, συνειδησιακά το χουν λύσει:
   λένε ότι έτσι κι αλλιώς πρόκειται για μια μεταβλητή, κάτι που το έμαθαν από το ίδιο το σύστημα, κι επιπλέον πως δεν χτυπάνε τον άνθρωπο αλλα την ιδέα που αυτός εκφράζει και εξυπηρετεί.
   άρα είναι άσκοπο να περιμένουμε να σεβαστούν την ανθρώπινη ζωή, αυτό είναι κάτι που τόχουν ξεπεράσει εφόσον δε φοβούνται όπως φαίνεται και για τη δικιά τους.

 25. Factorx avatar
  Factorx 28/07/2010 11:38:39

  Tiramola ποτε θα μας πεις οτι ο Καραμανλής είναι ο ιδρυτής της 17Ν; Το έλεγε άλλωστε και ο Κάρλος οτι κάτι ηξερε με τον δικό σου τον Ανδρεα

 26. Minnie avatar
  Minnie 28/07/2010 11:40:25

  @ψυχραιμια

  Καμμια αντιρρηση. Ωστοσο η 17Ν ποτε δεν πηρε την μορφη ανταρτικου πολεως.
  Η σημερινη κατασταση στοχευει στην ηθικη και ψυχικη καταρρακωση καθε Ελληνα πολιτη, οπουδηποτε στην επικρατεια.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Minnie 28/07/2010 11:45:25

   Ναι γιατι βρισκομαστε σε αλλη κατασταση και αρα εχουν αλλους στοχους με στρατηγικη ομως την ιδια.
   Η 17Ν ηταν το ενοπλο τμημα για την ανατροπη του λεγομενου κρατους της δεξιας και των επιβιωσεων του μετα το 1981 και αρα ειχε επιλεγμενους στοχους μεγαλοπαραγοντες,Αμερικανους που τοτε λογω ψυχρου πολεμου στηριζαν τη δεξια κλπ.
   Σημερα ο "προοδευτικος" χωρος εχει επικρατησει.Ο στοχος λοιπον της τρομοκρατιας ειναι η αποτροπη της αναβιωσης "συντηρητικων" ιδεων και αρα οι στοχοι ειναι μικροαστοι και απλοι ανθρωποι που εχουν "αντιδραστικες" ιδεες.

 27. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/07/2010 11:45:32

  Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για την Ιταλική περίπτωση του 1970 - 1980. Συγκλίνει με την άποψή μου, ότι όλα αυτά είναι συνέχεια των τότε Ευρωπαικών, σε "έκδοση ζόμπι" (και όχι "Ελληνικοί νεωτερισμοί").
  h**p://politicongr.wordpress.com/2010/07/20/antartes-polewn-italia-70-sehta-ellada/

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Ο Θείος 28/07/2010 12:30:07

   Ίσως πάντως, αγαπητέ μου κι «ανανεωμένε» (sic) θείε, η έκδοση «ζόμπι» να συμπυκνώνει τόσο την εύστοχη παρουσίαση του ύφους αυτού του κακογραμμένου ύμνου της ασχήμιας, όσο και το «καθήκον» του συντάχτη του να συγκεράσει τις δύο ιδεολογικές τάσεις (πόσα μέλη άραγε η καθεμιά τους;) της «σέχτας»: γιατί τα παιδιά «κατάφεραν» να διαφωνούν ήδη μεταξύ τους για το αν η καταστροφή, η πρόκληση κατάρρευσης και τα ερείπια είναι η αναγκαία συνθήκη για την μετά θάνατον «ζωή» ή η πηγή της εν τη «ζωή» τους απόλαυσης ...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ antiathlitikos 28/07/2010 12:46:12

    Υπάρχει ζωή πρίν το θάνατο ;
    Πρίν, είπα...

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ antiathlitikos 28/07/2010 13:50:21

    Αχ ρε θείε, γιατί με κολάζεις;

    Φιλοσοφικά και έξω από τον συμβατικό «χρόνο» η υλιστική αντιστροφή «δεν υπάρχει ζωή χωρίς θάνατο» διαλέγεται σταθερά με το υπαρξιστικό «είναι προς θάνατον» για το αν η ζωή έχει προϋπόθεσή της τον θάνατο και άρα όντως δεν «υπάρχει» πριν απ΄αυτόν.

    Αν πάλι προσγειωθούμε στην πραγματική «ζωή», θα διαπιστώσουμε πως δεν έχομεν χρείαν καμμιάς «σέχτας» για να διαπιστώσουμε ότι όλοι σχεδόν οι άνθρωποι ανεξαρτήτως του είδους της «ψευδούς τους συνείδησης» μετά μεγίστης ευκολίας απαξιώνουν τη «ζωή» τους. Και θάχουμε μπροστά μας μια μεγάλη γκάμα απόψεων που συνηγορούν στην άρνηση της «ζωής» ως αξίας υψηλότερης του θανάτου: από τους πιστούς των μετά θάνατον παραδείσων ή τους οραματιστές επιγείων τοιαύτων μέχρι τους απαισιόδοξους μηδενιστές κι από τους αρνητές κάθε υπό την παρούσα μορφήν «υπάρχοντος» μέχρι τους κολασμένους στις σύραγγες όλων των ανά την υφήλιο υπογείων ...

    Άφησέ μου ωστόσο ένα μικρό ... περιθώριο να «πιστεύω» πως ναι, μπορεί η ζωή – μια ζωή που αξίζει να τη ζεις - να προηγείται του θανάτου και να μη τον προϋποθέτει.

 28. Aggelos avatar
  Aggelos 28/07/2010 12:25:48

  "Γιατί δε χτυπάγανε απευθείας το Χ”νικο ή το Μάκη αφού είναι τόσο μάγκες;"

  για τον ιδιο λογο που δεν πειραζεται το μεγκα ,τρεμες ,πρετεντερηδες,τζιμες κλπ εμετικοι τυποι..

 29. Factorx avatar
  Factorx 28/07/2010 12:28:34

  "Τηλεφώνημα για βόμβας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης έγινε πριν απο λίγη ώρα. Η ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας..."

  Να τι παθαίνουν με αυτά που λέει ο Tiramola....

 30. rage@40 avatar
  rage@40 28/07/2010 12:52:25

  ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΥΣ!

  ΟΤΑΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΤΗ ΒΡΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΑΜΕ.

  ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΤΖΗΛΙΚΙ.

  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ rage@40 28/07/2010 13:51:18

   Ποια νεολαία ρε φίλε ?? 5-10 άτομα είναι.Κόψε τις γενικότητες επιτέλους.

   • rage avatar
    rage @ undercover gpr 28/07/2010 15:50:03

    όντως, υπάρχει ακόμα η γενιά των πεντακοσίων ευρώ, οι λιγοστοί φραγκάτοι από τα έσοδα του αμφιβόλως πλουτισθέντος μπαμπά που τρέχουν στα σκυλάδικα και τη μύκονο, οι πτυχιούχοι πωλητές, οι ντελιβεράδες, οι ανασφάλιστοι, οι αιώνιοι φοιτητές, και οι λιγοστοί γιάπηδες που αύριο μπορεί να απολυθούν.
    Υπάρχουν κι αυτοί οι νέοι σήμερα. 'Ω τι ελπίδα με γεμίζουν!

 31. KΠ avatar
  28/07/2010 12:59:36

  Από τα γραφόμενα στην "προκήρυξη" προκύπτει ότι μόνο κάποιος που ποτέ δεν πέρασε έστω και ξώφαλτσα από Εξάρχεια μεριά δεν θα καταλάβει ότι όσο αυτοί είναι "αναρχικοί" ή "αριστεροί", τόσο εμείς είμαστε εξωγήινοι. Το κεντρικό νόημα είναι βεβαίως για τα μπάζα, οι φράσεις λες και προέρχονται από κάποιον που μόλις ένιωσε περήφανος για τα Ελληνικά του, ο τρόπος όμως που περιγράφουν οχήματα, ωράρια, δρόμους, διόδους διαφυγής και φάτσες είναι καθαρά "μπατσικά", και μάλιστα από χαμηλόβαθμο αστυνομικό. Αυτό σε συνδυασμό με την βόμβα στον υπασπιστή του Χρυσοχοίδη, θα με οδηγούσε, αν ήμουν στο Σώμα, στο "κοσκίνισμα" ανθρώπων "εκ των έσω", αστυνομικών για όποιον δεν το κατάλαβε. Μακάρι να πέφτω έξω._Κ.Π.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ KΠ 28/07/2010 13:10:30

   Respect!

   Ξέρει κανείς τρομοκράτες που να ασχολούνται, με πάσας τας (γραφειοκρατικάς) λεπτομερείας, με τέτοιες ειδικές περιγραφές στις προκηρύξεις τους;

   Εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες για τη σύσταση της "Σέχτας" όσοι επιμένουν ότι "όλες οι μορφές τρομοκρατίας έχουν αριστεροϊδεολογικό περιεχόμενο"; Ε, ψυχραιμία; Τι λες;

 32. KΠ avatar
  28/07/2010 13:05:23

  Το νόημα και η φρασεολογία αλλά κυρίως οι επιχειρησιακές περιγραφές θυμίζουν κουβέντες χαμηλόβαθμου αστυνομικού. Η ιστορία αυτή μαζί με την αντίστοιχη του Καρέα θα με προβλημάτιζαν για τους "δικούς μου" αν το μικρό μου όνομα ήταν Μιχάλης, ήμουν κάποτε φανατικός καπνιστής και έχω παντρευτεί τέσσερις φορές. Μακάρι να πέφτω έξω._Κ.Π.

 33. antiochos avatar
  antiochos 28/07/2010 13:25:47

  Aπλα υποκοσμος.
  Ειναι κριμα για τον ελληνικο λαο με τετοια πολιτικη εμπειρια να γυρισουμε τριαντα χρονια πισω,τοτε που αναλυαμε λεξη λεξη τις μακακιες των ποινικων της 17Ν με "αριστερο" επιχρισμα.
  Με την προτροπη μαλιστα "αριστερων" εφημεριδων,"αριστερων" κοπροδιανοουμενων και λοιπων υμνητων του κουμπουρωματος εκ του ασφαλους.
  Πρεπει να συμπηξουμε κοινο μετωπο απεναντι στην αλητεια.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ antiochos 28/07/2010 21:31:36

   Φοβούμαστε να σπιλώσουμε την αριστερά; Αριστεριστές είναι οι δολοφόνοι της Σέχτας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο κοινοβουλευτικός μανδύας της αριστερίστικης τρομοκρατίας και του κάθε μπαχαλάκη;

 34. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 28/07/2010 13:39:42

  Δείχνουν αρκούντως ενημερωμένοι για αρκετά πράγματα, ένδειξη ότι τουλάχιστον παρακολουθούν εντατικά τα τεκταινόμενα. Δεν είναι απλοί αναρχικοί των Εξαρχείων, είμαι βέβαιος γι' αυτό. Το γεγονός ότι γνώριζαν με ακρίβεια τις λεπτομέρειες φύλαξης του Γκιόλια, δείχνει ότι παρακολουθούσαν επί πολλές μέρες το σπίτι του ή ότι έχουν όντως διασυνδέσεις με κάποιον (ίσως) της αντιτρομοκρατικής (!) ή ότι είναι οι ίδιοι πληρωμένοι εκτελεστές του συστήματος. Δεν είναι ξεκάθαρο, θα δείξει στο μέλλον.

 35. DrNo avatar
  DrNo 28/07/2010 13:49:20

  Όλοι αυτοί οι τρομοκράτες (είτε ιδεολόγοι, είτε μαφιόζοι) όταν αρχίζουν και γράφουν τις ηλιθιότητες περί "νέας κοινωνίας μέσα από τα ερείπια" χάνουν και τον τελευταίο σόφρωνα που θα μπορούσε να τους υποστηρίζει ενδόμυχα. Μάλλον δεν έχουν διαβάσει παγκόσμια ιστορία για να μάθουν ποιοι τύποι κυβερνησαν και καταπίεσαν τους λαούς μετά από επαναστάσεις, πολέμους και ανωμαλίες:
  Οι κατέχοντες πλούτο ή οι αποκτήσαντες πλούτο δια της βίας, χωρίς καμία ιστορική εξαίρεση!

 36. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 28/07/2010 14:03:42

  Η δικαιολόγηση εγκληματιών και εγκλημάτων,
  δεν είναι απλά πολιτική επιλογή,
  για κάποιους είναι "στάση ζωής"!

  Τα "παιδιά" εξεγείρονται! Και παίρνουν τα όπλα!
  Εμείς καλά θα κάνουμε να πάψουμε τους στρουθοκαμηλισμούς...
  Αφού οι νεολαίοι δεν έχουν μέλλον, τότε κακώς τους βρίζουμε,
  αφού εμείς της το αφαιρέσαμε το μέλλον...
  Ναί αι αι! Εμείς φταίμε!

  ____________________________________________________

  Ακόμα και σήμερα εύκολα βρίσκει κανείς απολογητές της τρομοκρατίας
  [απο τον ευρύτερο χώρο της "αριστεράς" και της προσόδου]
  που προσπαθούν να μας φορτώσουν ενοχές για τη δράση των δικών τους παιδιών...
  Αλλά δεν περιορίζονται απλώς στην δικαιολόγηση των εγκλημάτων των "αγωνιστών" του αντιεξουσιαστικού χώρου.
  Προχωρούν ακόμα περισσότερο,και σε άλλους τομείς...

  Τα επιχειρήματα αυτά μου θύμισαν ενα άλλο που διάβασα πρόσφατα,
  που έλεγε λίγο πολύ ότι "για τον βιασμό της Ελληνίδας απο Ασιάτες λαθρομετανάστες, φταίει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία"....

  Είναι αλήθεια πως είναι εύκολο να συλληφθούν οι μαχητές
  της Σέχτας Κομμουνιστοσυμμοριτών. [και οι λοιποί]
  Απλά, οικοδομείς φυλακές σε δυό τρείς βραχονησίδες,
  και στην πρώτη δίκη "αγωνιστών" του αντιεξουσιαστικού-αναρχοδιεθνιστικού χώρου,
  [πχ. Κουνταρδάς, Δημητράκης , Μαζιώτης κτλ.]
  συλλαμβάνεις όλους τους υποστηρικτές τους
  [κοινωνικά φόρουμ, "αντιφασιστικές" πρωτοβουλίες]
  οι οποίοι "διαμαρτύρονται" έξω απο το δικαστικό μέγαρο,
  τους στέλνεις στη βραχονησίδα να σπάνε πέτρες,
  μπουζουριάζεις και όλους τους μπαχαλάκηδες που ευδοκιμούν
  στις καταλήψεις των Πανεπιστημίων,
  και θα δείς πως άμεσα θα στερέψει η δεξαμενή ανανέωσης
  και εμπλουτισμού της εγχώριας τρομοκρατίας
  με "επαναστάτες" και "αγωνιστές" ...
  Επόμενο βήμα είναι η κήρυξη εκτός νόμου των κομμάτων
  [ή των συνιστωσών κομμάτων] τα οποία υποθάλπουν τη τρομοκρατία...

  • rage avatar
   rage @ Beyond The Stars 28/07/2010 15:52:56

   ευγε!
   Μήπως να στήσουμε και κανα θάλαμο αερίων;
   Παρεπιμπόντως, ωραίο το μουστάκι σου, αν και λίγο στενό και τετράγωνο.

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ rage 28/07/2010 16:30:10

    Γιατί ζορίζεσαι?
    Μήπως επειδή θα βρεθείς σε κίνδυνο να συλληφθείς
    εσύ και μερικοί φίλοι σου?
    _____________________________________________________

    Η επαναφορά παντως της θανατικής ποινής για τους τρομοκράτες δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ rage 28/07/2010 17:06:08

    Ομολογώ ορθά κοφτά, ότι προτιμώ τα λευκά κελιά.
    O θάνατος, ο παλιός αφέντης από τη Γερμανία (και τη λοιπή Ευρώπη), άν κάποιοι επιμένουν ακόμα, άς μείνει τώρα αφέντης μόνο στο Τέξας και στις λοιπές Πολιτείες, στη χώρα των Σαμουράι και στη χώρα του Μάο.
    Σ' αυτό το θέμα, ποιός είναι κύριος της ζωής και του θανάτου, έχει δίκιο ο Χάντιγκτον: Οι νομικο-πολιτισμικές επικράτειες άς μείνουν χωρισμένες. Με Σινικά Τείχη.

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ rage 28/07/2010 17:14:35

    Τα λευκά κελιά δεν είναι σύμφωνα με τον πολιτισμό μας.
    Παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
    Άς τα αφήσουμε λοιπόν για προοδευτικές χώρες όπως η τουρκία.

    Η θανατική ποινή όμως θα ξεκαθαρίσει πολλά...
    Πρώτα απο όλα θα καταρρίψει τον μύθο περί Αμερικανοκίνητης τρομοκρατίας.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ rage 28/07/2010 17:52:23

    Εκείνοι, για τους οποίους γράφει ο Celan, έκαναν σαπούνι εκατομμύρια ανθρώπους. Τούτοι εδώ οι δαίμονες, καίνε ή πυροβολούν έναν δυό τρείς. Άλλοι, "καθαριστές", ονειρεύονται ξανά εκτελεστικά αποσπάσματα, κρεμάλες και γκιλοτίνες στη γή της Ευρώπης.
    Εντελώς άλλης τάξης πράγματα, μεγέθη μή συγκρίσιμα. Αλλά σε τελευταία ανάλυση, πίσω απ' όλα αυτά τα ανόμοια και μη συγκρίσιμα, κρύβεται η ίδια Υβρις: Ότι ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή άλλου ανθρώπου, ή πολλών άλλων ανθρώπων. Κι άν το έχει για έναν, ή για τρείς, γιατί τελικά να διστάσει στα εκατομμύρια;

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ rage 28/07/2010 17:54:05

    ΟΚ, μετά το διάβασα το άλλο, αλλά φοβού τις εξαιρέσεις, διαλύουν τον κανόνα!

   • rage avatar
    rage @ rage 28/07/2010 22:59:23

    @beyond the strass

    Η θέση σου δηλαδή είναι ότι η θανατική ποινή θα λύσει το πρόβλημα, έ;
    Πές μου ένα, ΈΝΑ παράδειγμα. Και μη μου πεις την πλατεία τσοπ τσοπ γιατί ακόμα κι εκεί, συνεχίζουν να κόβουν κεφάλια ασταμάτητα.
    Κοίτα, κοίτα! Η κοινωνία πρέπει να βρίσκει τρόπους να πηγαίνει μπροστά, όχι πίσω! Δε μας χρειάζεται κανένα ολοκληρωτικό καθεστως, εδω που βρισκόμαστε μας έχουν φτάσει άνθρωποι σαν κι εσένα που θεωρούν ότι όποιος διαφωνεί έχει σίγουρα άδικο και καλα θα κάνει να το βουλώσει αλλιώς μαύρο φίδι που τον έφαγε! Απεχθάνεσαι τους Σοβιετικούς (και καλα κάνεις) αλλα δεν θα είχες πρόβλημα να έστελνες μερικές δεκάδες ή και χιλιάδες (ή για σένα έχει διαφορά;) στα γκούλαγκ ή απλά να τους σφάξεις όπως ο πολ ποτ.

    Είσαι το παρελθόν, και εύχομαι βεβαίως παρελθόν να γίνουν ακόμα κι αυτοί εδω οι επαναστάτες - εντός η εκτός εισαγωγικών-, που σαν κι εσένα θεωρούν την ανθρώπινη ζωή μια απλή μεταβλητή.
    Όταν κάποιος στρέφεται εναντίον των συνανθρώπων του και σκοτώνει ή βρίσκει τον θάνατο μερικών σαν την ενδεδειγμένη λύση, είναι απύθμενη η υποκρισία του όταν κατηγορεί άλλους που το κάνουν αυτό.

    Αν θέλεις να μην υπάρχουν τρομοκράτες, πρέπει να εξαλείψεις τις αιτίες που τους γέννησαν. Αν διαφωνεί κανείς ας επιχειρηματολογήσει. Αυτό είναι το θέμα σήμερα.

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ rage 29/07/2010 21:40:45

    @ rage

    Σου υπενθυμίζω οτι ο Πολ Ποτ ήταν αριστερός.
    Εγώ δε συνηθίζω να υιοθετώ πρακτικές του υπαρκτού σοσιαλισμού.
    Ναί. Η θέση μου είναι ότι η θανατική ποινή θα λύσει το πρόβλημα. Γιατί δεν έχω πρόβλημα να εκτελούνται ώς προδότες οι πράκτορες των Αμερικάνων και τα σκουπίδια του παρακράτους.

    Αλλά αντί για παρακρατικούς ή για Αμερικάνους,
    εδω μέσα μόνο αριστεροί διαμαρτύρονται γιατί επέλεξα τον τουφεκισμό ώς παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών.
    Γιατί άραγε?


    Όταν κάποιος δικαιολογεί τον φόνο συνανθρώπων του υποστηρίζοντας οτι για τις ενέργειες των τρομοκρατών τυπου Σέχτας ευθύνεται η κοινωνία, τότε του προτείνω μετά τη σύλληψή τους [όταν αυτή πραγματοποιηθεί]
    να αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή τους διότι στο δικαιακό μας σύστημα δεν προβλέπεται αθώωση των τρομοκρατών ρίχνοντας ευθύνες στη κοινωνία...

    Εν πάσει περιπτώσει μπορώ να φανταστώ την υπερασπιστική σου γραμμή ώς εξής:

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΥΣ!

    ΟΤΑΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΤΗ ΒΡΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΑΜΕ.

    ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΤΖΗΛΙΚΙ.

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.

    ___________________________________________________

    Όπως φαίνεται έχεις ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Beyond The Stars 28/07/2010 23:26:18

   Βρε, για δες κάτι προφέσσορες! Μπροστά τους, ο Χίτλερ και ο Στάλιν δεν ήταν παρά μαθητές του νηπιαγωγείου!

 37. Lewnidas avatar
  Lewnidas 28/07/2010 14:10:56

  τσ τσ! σημαδια των καιρων ακομα και η τρομοκρατια εχει ξεπεσει στις μερες μας! οργανισμενα πιτσιρικια χωρις ιδεολογικο υποβαθρο (ενας γιωτοπουλος ρε παιδια)!. αυτους παντως ζωντανους δεν θα τους ποιασουν. θα γελασουμε παντως οταν τους ποιασουν. ο ντελιβερας της γειτονιας θα ειναι, κανας αφισοκολητης.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Lewnidas 28/07/2010 14:20:33

   Μη προκύψει κανένας "κουβαδάτος" (ή "κουβανέζος") χειρουργός (ο άλλος δεν ήταν βιολόγος εργαστηρίου;), και ψαχνόμαστε καμμιά βδομάδα, με το στόμα αεροδρόμιο για μύγες.

 38. KΠ avatar
  28/07/2010 14:21:01

  "Ο πρώτος... χρησιμοποιούσε μηχανή μαύρη-ασημί μάρκας TDM ενώ ο δεύτερος... on-off transalp με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΚ 389." Τον αριθμό της Yamaha δεν τον πήραν; Τον αριθμό της Honda γιατί τον παραθέτουν; Ο πρώτος ήταν "φιλαράκι" και τον "προστατεύουμε", ο δεύτερος είναι "αναλώσιμος";
  "Ζούμε σε άθλιες πόλεις, τρώμε πλαστικό φαγητό, ενημερωνόμαστε με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψωνίζουμε τυποποιημένα προϊόντα, εργαζόμαστε σε αηδιαστικές δουλειές, θαυμάζουμε κάλπικα πρότυπα, φτιάχνουμε τα μικρά ιδιωτικά κελιά μέσα στα σπίτια μας με τη χαρούμενη επίπλωση": η ζωή του "τρομοκράτη" θυμίζει έκθεση επιπέδου Δημοτικού σπουδαστή της Σχολής που εξακολούθησε να μένει σε νοικιασμένο διαμέρισμα στην Νέα Ιωνία και μετά την αποφοίτηση (κοντά στην Σχολή), τρώει από σουβλατζίδικο στην Πλατεία Μητέρας, η δουλειά του είναι όντως άχαρη κατά τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια (όπως άλλωστε ημών των περισσοτέρων), θαυμάζει κάλπικα πρότυπα διότι δεν έχει πρότυπα (δυστυχώς γι' αυτόν, οι επαρχιώτικες καταβολές του και η έλλειψη κινήτρων λόγω προσωπικότητας δεν τον βοήθησαν να μορφωθεί υπό την ευρεία έννοια) και η οικία του είναι μικρό ιδιωτικό κελί διότι ως επαρχιώτης πού ήρθε να σπουδάσει στην Αθήνα δεν έχει φιλικό περίγυρο και όταν γυρνά μετά την περιπολία στο δυαράκι, ασφυκτιά στην μοναξιά του. Τα χαρούμενα έπιπλα πιθανώς είναι τα γνωστά φτηνά και φτηνιάρικα του ΙΚΕΑ, τα μόνα που μπορεί να αγοράσει χαμηλόβαθμος των Σωμάτων Ασφαλείας - ειδικά μετά τις περικοπές στον μισθό. Ο κάφρος μας περιγράφει την ζωή του. Αν όντως υπάρχουν ακόμη πραγματικοί Αστυνομικοί στην Αντιτρομοκρατική, θα έχουν φτιάξει προφίλ σε χρόνο ρεκόρ._Κ.Π.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ KΠ 28/07/2010 14:30:29

   Το ΙΚΕΑ έχει εξαιρετικής αισθητικής έπιπλα χαμηλού κόστους (δεν κάνω διαφήμιση, γνώμη διατυπώνω). Αυτοί που λές, δεν ξέρω άν εκτιμούν τη λιτή Σκανδιναβική αισθητική, το εύχομαι. Ότι δεν το πληρώνεις ακριβά δεν είναι κατ' ανάγκη φτηνιάρικο, ότι είναι ακριβό και χλιδάτο δεν είναι κατ' ανάγκη αισθητικώς υψηλό.

   • KΠ avatar
    @ Ο Θείος 28/07/2010 14:37:48

    Δηλ. χαρούμενα (κατά τον απλοϊκό συντάκτη). Φτηνιάρικα πάντως είναι, διαλύονται ψιλοεύκολα. Ούτως ή άλλως, το ΙΚΕΑ το πέταξα ως γενική ιδέα._Κ.Π>

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Ο Θείος 28/07/2010 14:39:01

    Ca que vous dites, ce n'est pas dans la (νεο)greque mentalite monsieur. Στην Ελλάδα όσο πιο ακριβό είναι το ψάρι (ακόμα κι αν είναι κατεψυγμένο) τόσο πιο νόστιμο είναι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 28/07/2010 14:55:19

    Κι εγώ ο αφελής, νόμιζα ότι οι νόμοι προσφοράς και ζήτησης δεν ισχύουν στην Ελληνική επικράτεια, και γι αυτό το λόγο ο πληθωρισμός πέφτει παντού αλλά όχι εδώ!

   • KΠ avatar
    @ Ο Θείος 29/07/2010 08:52:05

    Δηλ από τα παραπάνω αυτό που συγκρατείς είναι το... επιπλάδικο;

 39. Orestios avatar
  Orestios 28/07/2010 14:21:06

  Απλοί Δολοφόνοι σε αναζήτηση ιδεολογικού ασύλου.

 40. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 28/07/2010 14:21:51

  Κανένας επαναστάτης δεν δίνει από μόνος του στοιχεία για το άτομό του, ούτε χρησιμοποιεί ορολογία περί «παραβατικότητας» για το παρελθόν του.

  Δίνουν την εντύπωση ενός συστημικού γραναζιού, που τέθηκε σε λειτουργία όταν το προηγούμενο χάλασε.

 41. Misha avatar
  Misha 28/07/2010 14:26:10

  Kάποιοι έχουν βαλθεί να μαντρώσουν στη λογική της Σέχτας όλο τον αντιεξουσιαστικό χώρο.Εξαιρετικά ελκυστικό και «πιασάρικο» κείμενο απευθυνόμενο ειδικά προς τους νέοτερους του χώρου, που δεν έχουν ιδιαίτερες πολιτικές αναφορές.
  Και έρχονται καπάκι οι νοσταλγοί των ξερονησιών και των ιδεολογικών αναμορφώσεων για να συνεισφέρουν στη δημιουργία του μαγαζιού της Σέχτας.
  Φαίνεται ότι το μπάχαλο που έρχεται δε θα έχει προηγούμενο...
  Και οι παρανοϊκοί νετσαγεφικοί (όπως σωστά παρατηρήθηκε) τής Σέχτας δε θα είναι μόνοι τους τότε...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Misha 28/07/2010 14:39:26

   Ορθή παρατήρηση, υπάρχουν αντιεξουσιαστές που καταγγέλουν καθαρά και δημόσια τη δολοφονική μανία μερίδας άλλων αντιεξουσιαστών. Αρχίζοντας από τον εμπρησμό και το θάνατο εργαζομένων στη Marfin:
   h**p://theatrodromou.wordpress.com/2010/05/08/to-panoptikon-gia-th-marfin/
   Οι ευθύνες, όπως πάντα, πρέπει να καταλογίζονται ατομικά και σε συγκεκριμένες ομάδες, όχι συλλογικά, χωρίς διάκριση. Ο λόγος είναι για μηδενιστές αντιεξουσιαστές.

 42. denis avatar
  denis 28/07/2010 14:31:08

  APODEIKSI kopsate gia to symbolaio thanatoy

 43. ΑΙΧΜΗΡΟΣ avatar
  ΑΙΧΜΗΡΟΣ 28/07/2010 14:50:48

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.....ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ..
  ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΕΣ..
  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ(ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ-ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ)
  ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...(ΝΕΑ-ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ!!!!!)
  ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ...

 44. Nazgul avatar
  Nazgul 28/07/2010 15:50:20

  Παλιά, η 17Ν έστελνε αμέσως την προκήρυξη στην «Ε», κατεβατά ολόκληρα.

  Αυτοί εδώ, για τους Σεχταίους μιλάω, χρειάστηκαν εννέα ολόκληρες μέρες για να συντάξουν μόλις επτά σελίδες. Δηλαδή, τους πήρε παραπάνω από μια μέρα για κάθε σελίδα. Μετά ταύτα, καταλαβαίνει κανείς σε τί τραγικό σημείο έχει φτάσει η παιδεία στην Ελλάδα.

  Έπειτα, έβαλαν στη φωτογραφία του οπλισμού τους μέχρι και στιλέτα και σιδηρογροθιές. Ό,τι τους βρισκόταν πάνω τους, το έχωναν στο πλάνο για να το γεμίσουν. Ευτυχώς δηλαδή που δεν έβαλαν και κάναν νυχοκόπτη. Ή καμιά σφεντόνα, ξέρω ‘γω.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Nazgul 28/07/2010 19:11:38

   Οντως φίλε η σιδηρογροθιά δείχνει και το χουλιγκανικό τους υπόβαθρο. Ωραία παρατήρηση!

 45. ρηγας φεραιος avatar
  ρηγας φεραιος 28/07/2010 16:08:13

  Από όσα γραφoνται σήμερα εδω, εμένα μου αρέσει πιο πολύ η άποψη ότι στην λογική της ΣΕΧΤΑΣ επιχειρείται μάντρωμα του αντιεξουσιαστικου χώρου!!! Πετάμε και μερικά ανέκδοτα για να περνά η ώρα και δεν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.
  Αντιεξουσιαστες!!! και αν κάποτε επικρατήσουν ως πλειοψηφία στην κοινωνία , εμάς που δεν είμαστε αντιεξουσιαστες θα μας αφήσουν ελευθέρους να κάνουμε ο,τι θέλουμε μιας και εξουσία δεν θα υπάρχει;
  Όνειρα θερινής νυκτός για να καλύπτουμε την ανυπαρξία μας. Σκυλεύουν πάνω
  στους νεκρούς και εμείς τους δίνουμε βήμα για τα περαιτέρω.

  «Υπάρχουν αντιεξουσιαστές που καταγγέλλουν καθαρά και δημόσια τη δολοφονική μανία μερίδας άλλων αντιεξουσιαστών. Αρχίζοντας από τον εμπρησμό και το θάνατο εργαζομένων στη Marfin» Ώστε ετσι!!!
  Στα λόγια είναι όλα εύκολα στην πράξη όμως συνέβη το αντίθετο. Και φυσικά όλοι πρέπει να θυμάστε τους χλευασμούς και τις κατάρες που ακούγονταν από όσους περνούσαν από εκεί, κρατούσαν δε οι διαδηλωτές σημαίες συγκεκριμένων πολίτικων χώρων και κάνεις τους δεν διανοήθηκε να κυνηγήσει τους δράστες. (βίντεο κυκλοφόρησαν πολλά—κάποιοι βιντεοσκοπούσαν …έβριζαν και μετά τα μοσχοπούλησαν !!! μερικοί τα ανέβασαν και στο διαδίκτυο)
  Άραγε οι δράστες ποιοι ήταν; Γιατί δεν τους αποκαλύπτουν αφού διαφωνούν; Εκτός και αν τα θύματα δεν ήταν άνθρωποι και ήταν κάτι άλλο.
  Η χώρα στενάζει από τα μέτρα του ΔΝΤ και της κυβέρνησης και εμείς ασχολούμαστε με τους μπαχαλακηδες που κάποιοι τους κάνουν ήρωες και κυκλοφορούν εορταστικά ημερολόγια με τα κατορθώματα τους η τα ξεχάσατε γιατί πέρασαν ήδη δυο χρόνια;

 46. antiochos avatar
  antiochos 28/07/2010 16:31:20

  Eρωτηση:
  Οι δολοφονοι κατανοουν τη γλωσσα της "προκηρυξης" τους;

 47. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 28/07/2010 16:46:35

  Τα λέω εδώ και καιρό ότι η τρομοκρατία πηγάζει από μία ακραία αναρχική ιδεολογία. Όσοι ασπάζονται τον αναρχισμό δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο κοντά βρίσκονται σε τέτοιες ιδεολογίες. Το μόνο που τους μένει έπειτα από τέτοιο μίσος είναι να σηκώσουν τα όπλα. Ε κάποιοι το κάνανε. Το ίδιο ίσχυε με τον επαναστατικό αγώνα και τη 17Ν. Το παραδέχτηκαν, το πιστεύουν ακόμη και σήμερα μέσα από τις φυλακές. Κάποια μέρα θα πιάσουν και αυτούς, (ελπίζω όχι πάλι σε 30 χρόνια), θα παραδεχτούν την ιδεολογία τους και δε θα έχετε πάλι να πείτε τίποτα εσείς οι συνομωσιολόγοι.

  Τώρα από κει και πέρα, το αντάρτικο πόλεων ξεκίνησε στον εμφύλιο (βλέπε και συμμοριτοπόλεμο) με τους πορωμένους τρομοκράτες να είναι εντός των κομμουνιστών (ξέρετε αυτοί με το κονσερβοκούτι και το πηγάδι). Έπειτα όταν επικράτησαν οι άγγλοι και η δεξιά το 49 έχουμε από τότε τη Μακρόνησο, τους φακέλους, δηλαδή τη δίωξη της δεξιάς επί δικαίων και αδικών έως το 74 (άντε 81) όπου έπεσε η δεξιά. Από κει και πέρα ανέλαβε η αριστερά (έστω και ψευδεπίγραφη για πολλούς από έσας), το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε και καθάρισε από τους παλαβούς αντάρτες. Το ΠΑΣΟΚ σφήριζε αδιάφορα διότι δεν τον αφορούσαν οι θάνατοι από τους τρομοκράτες. Ο Φλωράκης νομίζω είχε πει για τη 17Ν ότι δεν θέλουν να τους πιάσουν διότι για τους ίδιους ήξεραν και το πουν κατουρούν. Δες μας είπε ποτέ όμως ότι αυτό γινόταν με το φακέλωμα και τη κεστάμπικη νοοτροπία της αστυνομίας στην Ελλάδα. Αν τους έχεις από κοντά και τους ελέγχεις δε θα σου προκαλούν πρόβλημα. Δυστυχώς όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα το 44-49 όπού έφυγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα και ξεκίνησε η κομμουνιστική επίθεση έκανε τις επόμενες κυβερνήσεις να κυνηγούν την αριστερά όπως και με ότι μπορούσαν και πολλοί αθώοι διώχθηκαν άδικα αλλά τρομοκρατία μηδέν. Ελπίζω να μη φθάσουμε στο ίδιο σημείο μια μέρα και αναγκαστούμε να επαναφέρουμε σκληρά μέτρα. Δυστυχώς είναι γνωστό ότι οι αναρχικοί στην Ελλάδα στην περισσότερη δημοκρατία απαντούν με περισσότερη αναρχία (διότι το εκμεταλλεύονται) και στη λιγότερη δημοκρατία απαντούν με λιγότερη αναρχία διότι δεν τους παίρνει. Δεν εκτιμούν ότι σε παλαιότερα πολιτεύματα θα τους σκότωναν και μόνο για αυτά που λένε.

  Δε θα χρεώσω με τίποτα στην αριστερά την τρομοκρατία, αν είναι δυνατόν. Οι αριστεροί είναι πραγματικά στον κόσμο τους και δεν έχουν ιδέα για το πως ξεκίνησε και που οφείλεται η τρομοκρατία στην Ελλάδα όπως και γιατί επανεμφανίστηκε. Δεν νιώθουν το πρόβλημα διότι νιώθουν τη τρομοκρατία σαν ένα είδος λαϊκού ήρωα (τουλάχιστον μέχρι να τους χτυπήσουν και αυτών την πόρτα).

  Η τρομοκρατία πρέπει να κυνηγηθεί με πολύ σκληρά μέτρα, ακόμη και με τη θανατική ποινή και τότε ας πάνε στο δ* τρομοκράτες, παρακρατικοί, πράκτορες ή αναρχικοί, ότι και αν είναι αυτοί, πραγματικά δε με νοιάζει αρκεί να σταματήσουν να δολοφονούν.

 48. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 28/07/2010 16:47:03

  Των οικιών ημών εμπιμπραμένων,υμείς άδετε...

 49. sovokai avatar
  sovokai 28/07/2010 16:55:04

  αλήθεια τη φωτιά στη Μαρφιν την ανελαβε καμμια "επαναστατικη οργάνωση";
  Και κάτι αλλο αν ησουνα ο Γκόλιας θα κατεβαινες το πρωί κάτω γιατί σου πε καποιος στο θυροτηλέφωνο να κατεβεις;Εκτος και αν ηταν καποια γνωστή φωνή

  • dimitris avatar
   dimitris @ sovokai 28/07/2010 18:53:12

   εγω παντως θα κοιταζα πρωτα απο το μπαλκονι....
   πολυ, μα παρα πολυ σωστη και απλη σκεψη.

 50. sovokai avatar
  sovokai 28/07/2010 16:55:34

  Βλέπω ταινίες το ομολογω

 51. sovokai avatar
  sovokai 28/07/2010 16:57:43

  "Λυπάμαι που θα το πω αλλά η ασφάλεια πρέπει να πάει στο παρελθόν και να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους του τότε 49-74 για να τους κρατάει υπό έλεγχο"
  Τι καλά να γυρίσουμε στα χρόνια της αθωώτητας

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ sovokai 28/07/2010 17:15:31

   Άν είχαν τέτοια μυαλά και αλλού, όλα τα Γερμανικά ΚΑΠΗ θα έτρεμαν ακόμη και τώρα τη Γιαγιά-Μάινχοφ (μην απαγάγει σε καμμιάν εκδρομή κανέναν συνταξιούχο δικαστικό - και το πούλμαν μαζί - με τις αναπόφευκτες "παράπλευρες απώλειες" πτωχών αθώων γερόντων).

 52. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 28/07/2010 17:18:44

  "O Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του κι εμείς τις δικές μας" Απλά πράγματα! Εκανε άλλες επιλογές γι αυτό τον σκοτώσαμε. Οι υπόλοιποι καθείστε φρόνιμα γιατί... Πόσο διαφορετικό πράγμα είναι ο φασισμός? Οι απανταχού "οραματικοί" δικτάτορες εξ άλλου ένα "άλμα για την έφοδο στον ουρανό", "ένα νέο πολιτισμό" ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο υψιπετές επικαλούνται για την δικαιολόγηση των εγκλημάτων τους

 53. mnk avatar
  mnk 28/07/2010 17:20:31

  "μονο ενας υπαρχει : να κανει το κρατος τη ζωη ολων οσων τον υποστηριζουν πολυ δυσαρεστη ωστε να σταματησουν."

  Γιατί λοιπόν το κράτος (είτε με "δεξιά" είτε με "σοσιαλιστική" κυβέρνηση), αντί να κάνει αυτό που προτείνει εδώ ο "ψυχραιμία", αντιθέτως τους αντιμετωπίζει με σκανδαλωδώς προνομιακή επιείκεια; Ακριβώς σ' αυτό το ερώτημα, μόνο οι θεωρίες συνωμοσίας μπορούν ν' απαντήσουν.

 54. O Θείος avatar
  O Θείος 28/07/2010 17:20:33

  Τα κελλιά δεν είναι, ενω το προνόμιο ν' αποφασίζουμε για ζωή και θάνατο (που είναι του Θεού), είναι στον πολιτισμό μας!
  Η ποινή του θανάτου (που ξεκαθαρίζει τί;) δεν παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή;
  Καλά τα είπε ο Τζώρτζ Όργουελλ, για Newspeak!

 55. Orestios avatar
  Orestios 28/07/2010 17:26:25

  Πάντως η Σέχτα Δολοφόνων Α.Ε. (αναλαμβάνουμε συμβόλαια-εκτελέσεις) κάνει ένα μεγάλο λάθος.
  Ο πνευματικός του Γκιόλια δεν ήταν ο Εφραίμ.

 56. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 28/07/2010 17:28:18

  Δεν είναι μόνο προνόμιο του Θεού,
  η απόφαση για τη ζωή και το θάνατο
  απ΄ότι φαίνεται είναι ταυτόχρονα προνόμιο
  του κάθε "ιδεαλιστή" "αντισυστημικού"
  ή αναρχομπάχαλου [βλέπε περίπτωση Marfin]
  και τελικά αναφαίρετο "δικαίωμα"
  του κάθε πεταμένου τρομοκράτη...

 57. mnk avatar
  mnk 28/07/2010 17:32:53

  Ξεχνάμε πως με το λογότυπο των "ερυθρών ταξιαρχιών" έδρασε η Gladio;
  Ξεχνάμε πως πίσω απ' τους Μπάντερ-Μάινχοφ, έπαιζε η Στάζι;
  Χρήσιμοι ηλίθιοι, σαν τα παπαδοπαίδια και τους emo "εξεγερμένους" βορείων προαστίων, πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι ποιος βαράει το ντέφι.

 58. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 28/07/2010 17:34:58

  Ω, πόσο σου λείπει η Σοβιετική Ένωση!

 59. O Θείος avatar
  O Θείος 28/07/2010 17:37:02

  Ως γνωστόν αυτοί οι "ιδεαλιστές" έχουν ως σύνθημα "ούτε Θεός, ούτε αφέντης". Μηδενιστές, οπαδοί του Νετσάγιεφ είναι, απόλυτοι ατομιστές. Αφέντες απόλυτοι είναι οι ίδιοι.

  Der Tod ist ein Meister aus Deutschland sein Auge ist blau
  Er trifft dich mit bleierner Kugel er trifft dich genau...

  Ο Θάνατος είναι ένας αφέντης από τη Γερμανία, γαλάζιο το μάτι του
  Με μολυβένια σφαίρα σε πετυχαίνει, δεν χάνει το στόχο του..

  (Paul Celan, από Τη Φούγκα του Θανάτου)

 60. mnk avatar
  mnk 28/07/2010 17:38:46

  Εκτός κι αν δεν ήταν "δικοί μου", αλλά δικοί μου. ;)

 61. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 28/07/2010 17:41:57

  Ουσιαστικά, τάσσομαι εναντίον της θανατικής ποινής,
  αλλά για τους αποδεδειγμένα τρομοκράτες
  [όπως και για τους καθοδηγητές τους]
  θα έκανα μια εξαίρεση!

 62. Εμμανουήλ avatar
  Εμμανουήλ 28/07/2010 18:54:30

  Είναι η πρώτη φορά που γράφω, συνήθως σας διαβάζω μόνο, αλλά αφού διάβασα την προκήρυξη ήθελα να ρωτήσω, γιατί σκοτώσανε τον Γκιόλια κατάλαβε κανείς;

  Το κείμενο ξεκινάει "απολογητικά" για το πως "αναγκάστηκαν" να πάρουνε τον "δύσκολο" δρόμο της ένοπλης "επανάστασης", όπου και προσδιορίζει την αφετηρία μετά την κατάρευση του "ξεσηκωμού" για τον Αλέξη και μετά από κάμποσες μπούρδες -σε απέλπιδη προσπάθεια να μας δείξει πως έχει πολιτικό-κοινωνικό υπόβαθρο ο συντάκτης- ξεκινάει το κατηγορητήριο εναντίων του δημοσιογράφου.

  Όπου και γίνεται της κακομοίρας, με ανοησίες και επιχειρήματα τραβηγμένα από τα μαλλιά. Τα βγάζουν όλα "στη φόρα" προσπαθόντας να μας πείσουν πως ο Γκιόλιας δεν ήταν αθώος. Σε αντίθεση με ποιόν που είναι αθώος;
  Τόσα διαβάσανε, την Πανούκλα του Καμύ δεν τη διαβάσανε;

  Κι αφού περνάμε 2 Ολυμπιάδες και κάτι μέρες, φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. "Ήταν έμπιστος συνεργάτης της Αθωνικής πολιτείας ενώ ταυτόχρονα η ρασοφόρος νυφίτσα Εφράιμ ήταν ο πνευματικός του. Γι’ αυτό όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο των παπαδερών στο Βατοπέδι ο Γκιόλιας πάντα έμπαινε μπροστά ως ασπίδα προστασίας για να στηρίξει το παραμάγαζό τους.

  Ο τύπος ήταν κυριολεκτικά με το σταυρό στο χέρι.

  Από κει και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας."

  Δηλαδή αυτό που τους προκάλεσε ήταν η μεγάλη επισκεψιμότητα του troktikou σε συναρτηση με την στήριξη πρός το Βατοπαίδι; Χμμμ...

  Και μετά συνεχίζουμε με τις γνωστές μπούρδες και φρασεολογία ξεσηκωμένη από το Λούκυ Λούκ (..θα τους "ράψουμε"; σιγα ρα, μην τους πάρεις και το σκαλπ)
  Αλλά το κακό έχει γίνει. Η απειρία του συντάκτη με τα γράμματα τον κάνει να αποκαλύπτει περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Η αντίφαση βγάζει μάτι:
  - Οι κακοί δημοσιογράφοι και ο κακός Εφραίμ με το σκάνδαλο.
  - Και που ξέρεις οτι ο Εφραίμ είναι κακος και το Βατοπαίδι σκάνδαλο;
  - Μα το είπαν οι δημοσιογράφοι...

  Το νόημα είναι ένα: Μην αντιδράτε γιατί είστε εύφλεκτοι και μην διαφωνείτε γιατί δεν είστε αλεξίσφαιροι

  Τα υπόλοιπα επαναστατικά να τα βάλουν εκεί που δεν φέγγει ο ήλιος. Η έκφραση "Φιλιππινέζες-γορίλες" δεν είναι έκφραση του αναρχοπροοδευτικού χώρου και μάλιστα είναι αιτία για να φάς μπουκάλι αν την πείς φωναχτά και δημόσια.
  Για να μην μακρυγορώ το κείμενο έχει διάσπαρτα τέτοια διαμάντια τα οποία τους αποκαλύπτουν για το τι πραγματικά είναι τα παιδιά.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Εμμανουήλ 28/07/2010 19:50:16

   Επώνυμε το δελτίο απενοχοποίησης των δολοφόνων έχει τουλάχιστον 3 διακριτές ενότητες. Ενδεχομένως τόσοι να είναι οι συγγραφείς.

 63. Βασίλης avatar
  Βασίλης 28/07/2010 19:17:18

  Αυτοί που δολοφόνησαν το Γκιόλια, σίγουρα είναι κάτι λίγο από παρακρατικοί, φασίστες, στυγνοί δολοφόνοι, τρομοκράτες, αντιεξουσιαστές, εγκληματίες, άτομα που έχασαν το προσανατολισμό τους, πράκτορες ξένων δυνάμεων που επιθυμούν να δημιουργήσουν αναταραχή και αδιέξοδα στη χώρα, ή και όλα αυτά μαζί, ή ότι θέλετε εσείς.

  Αυτοί όμως, που με τον άλφα ή βήτα τρόπο έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στην απόγνωση, την ανεργία, στην αδυναμία να ζήσουν τις οικογένειές τους, στη φτώχια, στην απόλυτη ένδεια, στην οικονομική καταστροφή, στην απώλεια της περιουσίας τους, τι είναι; Μπορεί να μου πει κάποιος από εσάς;

  Αυτοί που έχουν αφαιρέσει από τους νέους τη δυνατότητα να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, τι είναι;

  Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση, τι είναι;

  Αυτοί που τα τελευταία χρόνια, από βλακεία, ή ανοησία, ή αδυναμία, ή ιδιοτέλεια, ή σχεδιασμό, ή για ίδιο όφελος, μεταμόρφωσαν τη πατρίδα μας σε ένα απέραντο βόθρο, τι είναι;

  Ποιοι είναι χειρότεροι τρομοκράτες; Οι δολοφόνοι της κάθε σέχτας, ή αυτοί που καταστρέφουν τη χώρα μου και τους συμπολίτες μου;

  Ποιους τελικά θα πρέπει να βάλουμε σε λευκά κελιά, ή να εκτελέσουμε; Μπορείτε να μου πείτε όλοι εσείς οι λαλίστατοι αδέκαστοι κριτές;

  Αφιερωμένο από μένα, σε όλους αυτούς που ζητούν την εγκαθίδρυση αστυνομικού κράτους, τη δημιουργία λευκών κελιών, την επαναφορά της θανατικής ποινής, τη λειτουργία των στρατοπέδων της Μακρόνησου και της Γυάρου, την εξορία των ανεπιθύμητων στα ξερονήσια, στη καταδίκη όσων δεν μας αρέσει η φάτσα τους σε καταναγκαστικά έργα στα λατομεία για να σπάνε πέτρες κλπ.

  Για να μην υστερήσω και εγώ στο φονικό οίστρο από τον οποίο έχουν καταληφθεί κάποιοι Ελληναράδες υπερεθνικόφρονες μεγαλοπατριώτες, για τους συλλαμβανόμενους μπαχαλάκηδες αναρχοαυτόνομους καταληψίες του πολυτεχνείου που διαβιούν στα ρύμας και τας οδούς των Εξαρχείων, ή τους συλλαμβανόμενους δολοφόνους του αντάρτικου των πόλεων, ή για αυτούς που συλλαμβάνονται ύστερα από τη καταγγελία του γείτονά τους ότι είναι αντιεξουσιαστές (στη πραγματικότητα επειδή τους πήδηξε τη κόρη τους) προτείνω την εξής τιμωρία:

  Να τους καταδικάζουν σε ισόβια καταναγκαστική εργασία σε κάποια βραχονησίδα, που θα αφορά στο φύτεμα τηλεγραφόξυλων και στο καθημερινό πότισμά τους με θαλασσινό νερό που θα μεταφέρουν με γκαζοτενεκέδες από τη θάλασσα στη κορυφή της βραχονησίδας, υπό τους ήχους εμβατηρίων και ταμπούρλων. Μαστιγωτές θα δέρνουν άγρια τους βραδυπορούντες. Αν η προσπάθεια πετύχει και τηλεγραφόξυλα βγάλουν φύλλα, θα δίνετε χάρη.

  Με αυτό τον τρόπο αφ΄ενός μεν θα κατοικηθούν πολύ σύντομα οι βραχονησίδες, αφ’ ετέρου θα καθαρίσει η κοινωνία από τα μιάσματα και τέλος και το κυριότερο, οι βραχονησίδες θα αποκτήσουν ως κατοικημένες Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και έτσι θα το βουλώσει η Τουρκία.

 64. Loukas avatar
  Loukas 28/07/2010 19:36:35

  Για τα μέλη και τους οπαδούς της ΣΕΧΤΑΣ (και της κάθε σέχτας), η απάντηση είναι μία:

  Να ανοίξει κατ' εξαίρεσην πάλι η Μακρόνησος...

  • armatistis avatar
   armatistis @ Loukas 28/07/2010 20:53:17

   Στην Ελλάδα ανθίζουν όλα τα φρούτα:

   Εθνικόφρονες και ανθέλληνες
   Πατριώτες και μιάσματα
   Πολίτες που αντιστέκονται και μασκοφόροι συνεργαζόμενοι
   Σόφρονες και μαλάκες
   Υψηλόφρονες πολίτες και ανοητεύοντες
   Ελεύθεροι άνθρωποι και χαφιέδες, ρουφιάνοι, βασανιστές κλπ
   Όρθιοι και γονατισμένοι
   Οπαδοί του Τσολάκογλου, Γερμανοτσολιάδες, οπαδοί του ΔΝΤ και της Μέρκελ και από την άλλη πολίτες που δεν προσκυνούν κανένα.
   Άτομα που πιστεύουν στις κάθε είδους εκτοπίσεις, ξερονήσια, αποκλεισμούς, βασανιστήρια, εξευτελισμούς κλπ και από την άλλη δημοκράτες, ελεύθεροι, όρθιοι, που πιστεύουν στην αξιοπρέπεια του ατόμου και στη μοναδικότητα της άνθρώπινης ύπαρξης.
   Δημοκράτες και φασίστες.

   Διαλέγεις, παίρνεις και τοποθετείς τον εαυτό σου στη θέση που σου αρμόζει

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ armatistis 28/07/2010 21:44:28

    Εσύ μπορείς να διαλέξεις τους ομοϊδεάτες σου δολοφόνους.

 65. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/07/2010 21:27:55

  Οι δολοφόνοι της Σέχτας είναι τυπικοί αριστεριστές δολοφόνοι. Υπάρχει μεγάλη απόσταση από την Αυγή που δημοσίευε τα κάλαντα του Δεκέμβρη και της προκύρηξης; Ελάχιστη. Στην Ελλάδα υπάρχει σαφώς αριστερίστικη τρομοκρατία, που έχει εκτραφεί από την ιδεολογία που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον διάφορες συνιστώσες του. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που θέλει να φτιάξει ο Αλαβάνος, όλα αυτά είναι η πολιτική βιτρίνα των παράνομων γκρουπούσκουλων όπως η Σέχτα.

  • armatistis avatar
   armatistis @ ΒΙΣ 29/07/2010 06:19:10

   Εγώ άθλιε τύπε, είμαι δεξιός - καραδεξιός και δεν έχω καμιά σχέση με την αριστερά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μου αρέσουν τα λευκά κελιά και τα ξερονήσια. Πάνω απ΄όλα όμως δεν είμαι όμως βλάκας και δεν γουστάρω να τρώω από το κουτόχορτο που μας ταίζουν.

   Εσύ από ότι καταλαβαίνω έχεις φάει πολύ και ακόμα δεν χόρτασες.
   Συνέχισε, που θα πάει, κάποια στιγμή θα γεμίσεις το στομάχι. Εκτός αν είναι τρύπιο.

 66. Κωστας Ρ. avatar
  Κωστας Ρ. 28/07/2010 22:37:05

  "Σε αντιθεση με τους παραπανω ανθρωπους, η ιδια ανωνυμια εκμεταλλευτηκε απο συστημικους δημοσιογραφους".ΑΥΤΗ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ;ΠΑΝΤΩΣ Ο "ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ" ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΝ ΕΒΓΑΛΕ ΛΥΚΕΙΟ.

 67. rage avatar
  rage 28/07/2010 23:09:00

  Και έλεος πια με αυτό το ιδεολογικό υπόβαθρο!
  Τι υποκρισία!
  Δηλαδή αν η προκύρηξη συνοδευόταν από μια εμπεριστατωμένη ανάλυση, θα λέγατε, οκ, καλα έκαναν τα παιδιά;

  Τόσο ξέρουν, τόσα έμαθαν, τόσα γράφουν τα παιδιά.
  Λέτε στο λύκειο να έμαθαν περισσότερα; Η σε καμια σχολή που μπορει να εξειδικευτεί κάποιος;

  Το πρόβλημα είναι η επαναστατική παιδεία των περι ων ο λόγος;

  Δε χρειάζεται να έχει διαβάσει κανείς ένα σωρό βιβλία για να καταλάβει ότι πάμε κατα διαόλου!

  Είμαι σίγουρος ότι αν αναζητούσα τα σχόλια μερικών στις προηγούμενες προκυρήξεις που είχαν και κάποιου είδους ανάλυση, θα έλεγαν ότι τους τά γραψαν άλλοι και τέτοια.

  Μα τι εθελοτυφλία! Τι υποκρισία! Τι θράσος να υποστηρίζει κανείς ένα σωρο ανοησίες προκειμένου να μη κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα!

  υ.γ. είστε σίγουροι μερικοί εδω μέσα που βρίσκονται αυτή την ώρα τα παιδιά σας; Μήπως έχουν αποφασίσει να πάρουν την όποια ζωή τους απέμεινε στα χέρια τους; Αν έχετε τέτοια υποψία, τουλάχιστον πάρτε τους κανα βιβλίο να διαβάσουν για να μπορούν μεθαύριο να υποστηρίξουν τις πράξεις τους.

  • Κωστας Ρ. avatar
   Κωστας Ρ. @ rage 29/07/2010 13:35:49

   Τι θες δηλαδη, ασυντακτες προκηρυξεις;Βαρβαριζουν οι μεγαλοδημοσιογραφοι, να βαρβαριζουν και οι "διωκτες" τους;

 68. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/07/2010 05:10:07

  Ρε παιδιά, έφαγα ένα φλας που λένε.

  ΟΛΌΚΛΗΡΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ στην προκήρυξή τους;;;!!!

  Τι σόι αναρχικοί είναι αυτοί που δεν τους ενοχλεί η υπερεξουσία του ΔΝΤ;;;

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 29/07/2010 07:43:44

   Επώνυμε , έτσι ακριβώς είναι.Στις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών ήμουν συχνά κοντά ή μέσα στα μπλόγκς των αντιεξουσιαστών.Όλα τους τα έντυπα, όλα τους τα συνθήματα , όλες τους οι παρεμβάσεις βράζουν από θυμό ενάντια στην Νέα Κατοχή.
   Και οι «Επαναστάτες» της Σέχτας δε λένε ούτε λέξη για το ΔΝΤ, ούτε για τον Μαντέλη, ούτε για τον Άκη....Μόνο για το Βατοπέδι και τον Εφραίμ...
   Το μόνο που παρέλειψαν από την προκήρυξη είναι το σύνθημα «οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία» ...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 29/07/2010 13:32:54

    Χαχαχαχα! Έτσι είναι Μίσα! Μόνον αυτό λείπει!

 69. γκρούεζας avatar
  γκρούεζας 29/07/2010 06:49:32

  Μα το λένε καθαρά: Εχθρός τους είναι η λούμπεν μικροαστική τάξη.
  Με άλλα λόγια, ποτε δεν πρόκειται να κυνηγήσουν μεγαλοκαρχαρίες, θα πάνε μόνο στη μαρίδα. Τρέμετε νοικοκυραίοι δηλαδή.
  Το ΔΝΤ, τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και γενικά τους μεγάλους "φταίχτες" τα αφήνουν τα κυνηγήσουν άλλοι προφανώς.
  Αυτοί επικεντρώνονται στον σάπιο της διπλανής πόρτας.
  Οπότε, μαύρο φίδι που έφαγε τον κάθε ένα. Είναι στόχος, έτσι που έχουμε γίνει. Είμαστε όλοι ένοχοι. Αυτή κι αν είναι τρομοκρατία...

  • Misha avatar
   Misha @ γκρούεζας 29/07/2010 07:21:04

   Όταν δεν μιλάς για το ΔΝΤ , για την κατοχή της χώρας από τους υπερεθνικούς νταβατζήδες , για την κλοπή του εδάφους της και του πλούτου της τότε μυρίζει από μακριά:

   «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

 70. KΠ avatar
  29/07/2010 12:37:44

  Gladio (Italian for Gladius, a type of Roman short sword) is a code name denoting the clandestine NATO "stay-behind" operation in Italy after World War II, intended to continue anti-communist resistance in the event of a Warsaw Pact invasion of Western Europe. Although Gladio specifically refers to the Italian branch of the NATO stay-behind organisations, "Operation Gladio" is used as an informal name for all stay-behind organisations, sometimes called "Super NATO".
  Operating in many NATO and even some neutral countries, Gladio was part of a series of national operations first coordinated by the Clandestine Committee of the Western Union (CCWU), founded in 1948. After the creation of NATO in 1949, the CCWU was integrated into the Clandestine Planning Committee (CPC), founded in 1951 and overseen by SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers, Europe), transferred to Belgium after France’s official withdrawal from NATO's Military Committee in 1966 — which was not followed by the dissolution of the French stay-behind paramilitary movements.
  The role of the Central Intelligence Agency (CIA) in sponsoring Gladio and the extent of its activities during the Cold War era, and its relationship to right-wing terrorist attacks perpetrated in Italy during the Years of Lead and other similar clandestine operations is the subject of ongoing debate and investigation. Italy, Switzerland and Belgium have had parliamentary inquiries into the matter.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

 71. KΠ avatar
  29/07/2010 12:39:45

  Gladio - Greece
  The aim of British Prime minister Winston Churchill was to prevent the communist-led EAM resistance movement from taking power after the end of World War II. After the suppression of a pro-EAM uprising in April 1944 among the Greek forces in Egypt, a new and firmly reliable unit was formed, the Third Greek Mountain Brigade, which excluded "almost all men with views ranging from moderately conservative to left wing."[56] After liberation in October 1944, EAM controlled most of the country. When it organized a demonstration in Athens on December 3, 1944 , members of rightist and pro-royalist paramilitary organizations, covered by "British troops and police with machine guns... posited on the rooftops", suddenly shot on the crowd, killing 25 protesters (including a six-year-old boy) and wounding 148.[57] This marked the outbreak of the Dekemvriana, which would lead to the Greek Civil War.

  When Greece joined NATO in 1952, the country's special forces, the LOK (Lochoi Oreinōn Katadromōn, i.e. "Mountain Raiding Companies") were integrated into the European stay-behind network. The CIA and LOK reconfirmed on March 25, 1955 their mutual co-operation in a secret document signed by US General Trascott for the CIA, and Konstantinos Dovas, chief of staff of the Greek military. In addition to preparing for a Soviet invasion, the CIA instructed LOK to prevent a leftist coup. Former CIA agent Philip Agee, who was sharply criticized in the US for having revealed sensitive information, insisted that "paramilitary groups, directed by CIA officers, operated in the sixties throughout Europe [and he stressed that] perhaps no activity of the CIA could be as clearly linked to the possibility of internal subversion."[58]

  The LOK was involved in the Greek military coup d'État on April 21, 1967,[59][not in citation given] which took place one month before the scheduled national elections for which opinion polls predicted an overwhelming victory of the centrist Center Union of George and Andreas Papandreou. Under the command of paratrooper Lieutenant Colonel Costas Aslanides, the LOK took control of the Greek Defence Ministry while Brigadier General Stylianos Pattakos gained control over communication centers, the parliament, the royal palace, and according to detailed lists, arrested over 10,000 people. Phillips Talbot, the US ambassador in Athens, disapproved of the military coup which established the "Regime of the Colonels" (1967–1974), complaining that it represented "a rape of democracy" - to which Jack Maury, the CIA chief of station in Athens, answered: "How can you rape a whore?".[28][not in citation given]

  Arrested and then exiled in Canada and Sweden, Andreas Papandreou later returned to Greece, where he won the 1981 election for Prime minister, forming the first socialist government of Greece's post-war history. According to his own testimony, he discovered the existence of the secret NATO army, then codenamed "Red Sheepskin", as acting prime minister in 1984 and had given orders to dissolve it.

  Following Giulio Andreotti's revelations in 1990, the Greek defence minister confirmed that a branch of the network, known as Operation Sheepskin, operated in his country until 1988.[60] The socialist opposition called for a parliamentary investigation into the secret army and its alleged link to terrorism and the 1967 coup d'état. Public order minister Yannis Vassiliadis declared that there was no need to investigate such "fantasies" as "Sheepskin was one of 50 NATO plans which foresaw that when a country was occupied by an enemy there should be an organised resistance. It foresaw arms caches and officers who would form the nucleus of a guerilla war. In other words, it was a nationally justifiable act."

  In December 2005, journalist Kleanthis Grivas published an article in To Proto Thema, a Greek Sunday newspaper, in which he accused "Sheepskin" for the assassination of CIA station chief Richard Welch in Athens in 1975, as well as the assassination of British military attaché Stephen Saunders in 2000. This was denied by the US State Department, who responded that "the Greek terrorist organization '17 November' was responsible for both assassinations", and that Grivas's central piece of evidence had been the Westmoreland Field Manual which the State department, as well as an independent Congressional inquiry have alleged to be a Soviet forgery.[61] The document in question, however, makes no specific mention of Greece, November 17, nor Welch. The State Department also highlighted the fact that, in the case of Richard Welch, "Grivas bizarrely accuses the CIA of playing a role in the assassination of one of its own senior officials" while "Sheepskin" couldn't have assassinate Stephen Saunders for the simple reason, according to the US government, that "the Greek government stated it dismantled the “stay behind” network in 1988."[61]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

 72. KΠ avatar
  29/07/2010 13:06:20

  Τι να απέγινε η Gladio..._Κ.Π.

 73. KΠ avatar
  29/07/2010 13:17:17

  και η ευρωβουλή το ψάχνει:
  European Parliament resolution concerning Gladio
  On November 22, 1990, the European Parliament passed a resolution condemning Gladio, requesting full investigations – which have yet to be done – and total dismantlement of these paramilitary structures – which, as of 2005, has not been proven. The resolution condemned "the existence for 40 years of a clandestine parallel intelligence" as well as "armed operations organization in several Member States of the Community", which "escaped all democratic controls and has been run by the secret services of the states concerned in collaboration with NATO." Denouncing the "danger that such clandestine network may have interfered illegally in the internal political affairs of Member States or may still do so," especially before the fact that "in certain Member States military secret services (or uncontrolled branches thereof) were involved in serious cases of terrorism and crime," the Parliament demanded a "a full investigation into the nature, structure, aims and all other aspects of these clandestine organizations or any splinter groups, their use for illegal interference in the internal political affairs of the countries concerned, the problem of terrorism in Europe and the possible collusion of the secret services of Member States or third countries." Furthermore, the resolution protested "vigorously at the assumption by certain US military personnel at SHAPE and in NATO of the right to encourage the establishment in Europe of a clandestine intelligence and operation network," asking "the Member States to dismantle all clandestine military and paramilitary networks" and to "draw up a complete list of organizations active in this field, and at the same time to monitor their links with the respective state intelligence services and their links, if any, with terrorist action groups and/or other illegal practices." Finally, the Parliament called "on its competent committee to consider holding a hearing in order to clarify the role and impact of the 'Gladio' organization and any similar bodies," and instructed "its President to forward this resolution to the Commission, the Council, the Secretary-General of NATO, the governments of the Member States and the United States Government."
  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

 74. Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννη Μπη Γκουντ 29/07/2010 19:39:20

  Αρνούμαι να διαβάσω κείμενο που για να γραφτεί και για να φτάσει μπρος στα μάτια μου έπρεπε να χυθεί αίμα.

  Σκατά στα μούτρα τους. Να τους πιάσουν και να λιώσουν τα κόκκαλά τους στα πιο απάνθρωπα κελιά φυλακών που έχει φτιάξει ο άνθρωπος.

  • Misha avatar
   Misha @ Τζώννη Μπη Γκουντ 29/07/2010 19:50:12

   Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες κρατούσαν τον απαχθέντα πρωθυπουργό Άλντο Μόρο σε διαμέρισμα νοικιασμένο από την ιταλική ασφάλεια...

 75. rage avatar
  rage 29/07/2010 21:21:00

  όντως. μάλλον είναι συνομωσία για να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό.
  Διότι ο λαός δεν κοιτάει αποχαυνωμένος και ακούνητος τα "μέτρα" που του παίρνουν, αλλα αντιδρά δυναμικά και ως τωρα δεν έχει περάσει καμια απόφαση εναντίον του. Μόνο κάτι ψιλοπράματα.

  Επίσης, σίγουρα είναι σχέδιο των ξενων που επιβουλεύονται την πανέμορφη, πεντακάθαρη, αγνή και αμόλυντη χώρα μας, η οποία είναι παγκοσμίως το υπόδειγμα της ευνομούμενης πολιτείας και ως εκ τούτου πρέπει να γυρίσει στη θέση που της ανήκει, δηλαδή στον πάτο του βόθρου.

  Δεν υπάρχει καμια περίπτωση να προκειται για πέντε εξι νεαρούς που αφού περασαν μερικά 18άμηνα προφυλάκισης (και μετά βέβαια αθωώθηκαν) και τους έγινε η προσωπικότητα κιμάς, αποφάσισαν να εκδικηθούν γι αυτό.

  Όλα είναι σχέδιο των ξένων που μας ζηλεύουν και μας απεχθανονται, εμάς τους τέλειους απόγονους των Ελ.

 76. mar avatar
  mar 31/07/2010 00:44:46

  Διαβάστε ένα ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό άρθρο για την τρομοκρατία
  http://taairetika.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

 77. thespieys avatar
  thespieys 04/08/2010 21:09:50

  Yπάρχει άραγε καμμία σχέση μεταξύ της δολοφονίας του Γκιόλια και του μυστηριώδη θανάτου του Γιώργου Τσουνάκη στο Γκυζη μια ημέρα νωριτερα; Απ ότι διαβαζω ο Τσουνακης είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και αυτό τον καιρό ήταν αποσπασμένος στην Ειδική Υπηρεσία Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κατά της τρομοκρατίας.

 78. νκ avatar
  νκ 18/08/2010 08:09:22

  Αν μπουκαρει κανενας φιλος τους αλλοδαπος στο σπιτι μου, οι αστυνομικοι που βριζουν και η ομαδα Διας θα με σωσουν και οχι αυτοι οι φλώροι(απλη λογικη) που για να ασχολουνται με τετοια σιγουρα δεν ειναι μεροκαματιαρηδες γιατι αν ηταν δεν θα ειχαν χρονο να ασχολουνται και να λενε τετοιες παρλαπιπες.Αν δεν σας αρεσει η Ελλαδα να παρετε δρομο και να πατε στα Τιρανα στους φιλους σας στους αλβανους.Μακαρι να το διαβασει καποιος της σεχτας αυτο το μηνυμα και να ψοφησει μετα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.