#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2012 12:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Νέα Μεταπολίτευση" δεν γίνεται με φθαρμένα υλικά!

Γιατί η κοινωνία πιστεύει ότι "όλοι ίδιοι είναι" Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ για το τέλος της Μεταπολίτευσης του 74 , την αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία κλπ κλπ.

Προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι μια αναπαλαίωση του παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος, υπό την ηγεμονία των ίδιων ακριβώς δυνάμεων που το εκμαύλισαν: την ξένη και ντόπια διαπλοκή.

Υπάρχουν ακόμη ισχυρές αντιστάσεις από το παλαιοκομματικό σύστημα, την καμαρίλα, τους περίεργους συσχετισμούς και τις λυκοφιλίες για χάρη της εξουσίας. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να αλλάξουν νοοτροπίες και κυκλώματα που λυμαίνονται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού επί δεκαετίες. Ούτε φυσικά μπορεί να αποτινάξει εύκολα  ο λαός από πάνω του όλη αυτή την πολιτική νομενκλατούρα, αριστερή, κεντρώα και δεξιά, που έφτιαξε ένα πελατειακό σύστημα μόνο και μόνο για να υφαρπάζει ψήφους και να διατηρείται όπως ο βρυκόλακας με το αίμα αθώων.

Όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Από την μια, στην "κεντροδεξιά πολυκατοικία" προσπαθούν να τα βρουν και να κάνουν κόμμα μερικοί διαγραφέντες από τη ΝΔ υπουργοί, πρώην υπουργοί και βουλευτές του κομματικού σωλήνα που με σημαία τη νέα λαϊκή χίμαιρα του "αντιμνημονίου" μας λένε ότι δεν είδαν και δεν ξέρουν τίποτα για τον κοινοβουλευτικό "φόνο" στον οποίο συμμετείχαν τόσα χρόνια.

Από την άλλη, ιδρύεται το κόμμα «Λουκα-νίδης», όπως ονομάστηκε ήδη, η πολιτική κίνηση της Λούκας και του Καστανίδη. Δηλαδή δύο κορυφαίοι υπουργοί του "συστήματος ΠΑΣΟΚ" που έπαιξαν επιπλέον σημαίνοντα ρόλο στη διετία της καταστροφής, ανακοινώνουν σοσιαλδημοκρατική πρωτοβουλία με ... αντιμνημονιακά, κι αυτοί, κηρύγματα.

Εξ' αριστερών ο στυλοβάτης τόσα χρόνια του "συστήματος ΠΑΣΟΚ", ο κ. Φ. Κουβέλης, εμφανίζεται ως το... νέο, αν και κουβαλά πίσω καμιά 30αριά χρόνια άγονης πολιτικής παρουσίας. Συμπαθής ο άνθρωπος και μακριά από σκάνδαλα, αλλά γιατί όλος αυτός ο σχηματισμός μας φαίνεται σαν ένα καταφύγιο των απανταχού δυσαρεστημένων ΠΑΣόκων; Σαν ένα ανάχωμα που θα συγκρατήσει και θα επιστρέψει στον Βενιζέλο τις ψήφους των δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων;

Εκ δεξιών έρχεται η νέα όσο και τα απομνημονεύματα του ...Χίτλερ "Χρυσή Αυγή" να πάρει μερίδιο από τον καταρρέοντα Καρατζαφέρη, βγάζοντας διαπρύσιους λόγους ελληνοφροσύνης και πατριωτισμού. Λες και όλοι οι άλλοι αγαπούν λιγότερο την πατρίδα.

Στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος εμφανίζεται ως η ... νέα δύναμη στο χώρο του κέντρου. Και θα συγκροτήσει την ισχυρή ομάδα του νέου (παλιού) ΠΑΣΟΚ, τον Κουκουλόπουλος, τον Αλευρά και τον Καρτάλη.

Τίποτα το νέο φυσικά και στο χώρος της Αριστερά, με εξαίρεση τον αντιμνημονιακό οργασμό που προκάλεσε στα γερασμένα κορμιά της η ηλιθιότητα του συστήματος. Ούτε καν το σχοινί που αφήνει πίσω του το σύστημα για να το κρεμάσουν δεν μπορούν να διακρίνουν με την ιδεολογικά τύφλα τους.

Κι αφήνουμε τη ΝΔ στο τέλος γιατί εμφανίζεται ως η πολιτική δύναμη που θα κυριαρχήσει στις επόμενες εκλογές. Δύο χρόνια μετά το Μνημόνιο και λίγο παραπάνω από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ η πολιτική της θέση περιγράφεται με μια φράση: Σήμερα όλοι λένε αυτά που έλεγε ο Σαμαράς και για το Μνημόνιο και για το τελειωμένο πολιτικό σύστημα, αλλά ο Σαμαράς προσπαθεί να ξεκολλήσει από το τέλμα της ακινησίας τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ δεχόμενος ποικίλες επιθέσεις υπονόμευσης και διάσπασης  αναγκάζεται να πάει στις εκλογές με παλιά υλικά, επειδή στηρίχθηκε σε έναν κομματικό μηχανισμό που ούτε την μύτη του δεν μπορεί να δει.

Η ΝΔ δεν έχει πλέον βαρώνους και τζάκια, η περίφημη όμως ανανέωση για την οποία ψήφισε η βάση το 2009 τον Σαμαρά παραμένει ακόμα το μεγάλο ζητούμενο. Το κυριότερο, όπως δείχνουν κάποιες κινήσεις και θέσεις στη Νέα Δημοκρατία, κάποιοι είναι ξεκομμένοι εντελώς από την κοινωνία. Την οργή της, τον τρόπο που σκέφτεται και τον τρόπο που θέλει να αντιδράσει, στην κάλπη ή στο δρόμο.

Όλα αυτά μαζί , πολιτικά σχήματα και ιδεολογίες, εμφανίζονται στην ελληνική κοινωνία σαν ένας πολιτικός χυλός. Αν αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν βγουν από τα γραφεία τους και μιλήσουν με τον κόσμο, ξέρετε τι θα ακούσουν; «Όλοι είναι ίδιοι». Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο: ο κόσμος πιστεύει βαθιά μέσα του πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, πως δεν υπάρχει κάτι που θα φέρει τη νέα Μεταπολίτευση.

Σε λιγότερο από δύο μήνες οι Έλληνες θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν ένα σαφή προσανατολισμό. Πολλοί θα πάνε στη ..."Χρυσή Αυγή", στον Κουβέλη, στον... Χατζηπετρή, στους "Ανεξάρτητους" και θα πουν: «Έτσι τιμώρησα τα παλιά κόμματα γιατί είναι όλοι τους ίδιοι».

Αυτή η νοοτροπία αντιμετώπισης της κοινωνίας πρέπει να αλλάξει άρδην. Δεν είναι όλοι ίδιοι, ο Σαμαράς, δεν είναι ίδιος με τους άλλους. Το πιστεύουμε ακράδαντα. Η κομματική καμαρίλα όμως μέσα στην οποία έχει εγκλωβιστεί, όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που τρώνε καθημερινά σφαλιάρες από το ...διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και κοιτάζουν γύρω τους έκπληκτοι, τον κάνουν να φαίνεται ίδιος με τους άλλους.

Οι εκλογές που έρχονται θα είναι  οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης και οι πιο δύσκολες για τη ΝΔ, επειδή έχει συσσωρευτεί πολλή οργή, πολλή απογοήτευση, πολλή δυστυχία.  Αναμφίβολα η απόφαση του κ. Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, του έχει κοστίσει  πολιτικά κι αυτό πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημά του τώρα που ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία. Να εξηγήσει ο ίδιος στον κόσμο γιατί αναγκάστηκε να θυσιάσει μια πανεύκολη εκλογική νίκη για να σώσει την χώρα. Να εξηγήσει το όραμά του και το πρόγραμμά του και γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο

Το έχουμε ξαναγράψει.  Το παιχνίδι της αυτοδυναμίας δεν έχει χαθεί. Χαμένες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίδονται.  

- Να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, με ορισμένο χρονικό ορίζοντα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο τα εκβιαστικά διλήμματα και τις συνεχείς ανακοινώσεις μέτρων.

- Να ανανεώσει δραστικά τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο κόσμος ούτε να βλέπει δεν θέλει τα … φθαρμένα υλικά.

- Να παρουσιάσει ένα όραμα για το μέλλον. Καμιά θυσία δεν γίνεται αποδεκτή, αν απουσιάζει η προσδοκία της …αναστάσεως!

Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες νοοτροπίες, καθαρά πρόσωπα και χέρια πρέπει να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν όχι την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά την εμπιστοσύνη του. Αν η ΝΔ μπορεί να αντιληφθεί τι παίζεται στην κοινωνία τότε είναι άξια να κυβερνήσει. Αν όχι, τότε θα μπει στον πολιτικό χυλό και θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την κατάσταση που σιχάθηκε ο ελληνικός λαός, αυτή θέλει να αλλάξει τώρα ο ίδιος. Και είναι η χρυσή ευκαιρία τώρα που τα πάντα γκρεμίζονται. Είναι η ευκαιρία για όσοι έχουν μυαλό και όραμα να βάλουν κάτω ένα σχέδιο για την νέα Ελλάδα. Που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον του λαού, όχι των τραπεζών, των δανειστών, των επιχειρηματιών, των νταβατζήδων.

FactorX - Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 15/03/2012 12:53:42

  Να τα κάνει κατεπειγόντως, για να ξεφύγουμε επιτέλους και από την εσωστρέφειά μας.

 2. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 15/03/2012 12:56:14

  Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Όπως είπε ο Αινστάιν, «Είναι με απόλυτη βεβαιότητα εντελώς ανόητος, αυτός που περιμένει ή ελπίζει να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πείραμα». Με λίγα λόγια μας λέει ότι, μία ανίκανη «οργάνωση» είναι αδύνατον να γίνει ξαφνικά αποτελεσματική, επειδή άλλαξε την ηγεσία της – ακόμη και αν ο νέος ηγέτης είναι ο καλύτερος του κόσμου” (πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2554.aspx ). Μήπως η κοινωνία λοιπόν δεν κάνει λάθος, όταν θεωρεί τους περισσότερους από τους παλιούς ίδιους;

  • kotstak avatar
   kotstak @ anagnostopoulos panagiotis 15/03/2012 15:18:42

   Αυτό που λες είναι λάθος, αυθαίρετο, και ισοπεδωτικό.
   Ένα μόνο παράδειγμα θα σου αναφέρω:
   Τάκης Αράπογλου.
   Δες πως ήταν η ΕΤΕ πριν από αυτόν, πως τη γιγάντωσε, και πως κατάντησε μετά από αυτόν.

 3. restart avatar
  restart 15/03/2012 12:59:15

  μπραβο παιδια, πολυ ωραια τα λέτε.
  κορυφαιο σημεία:
  " αναγκάζεται να πάει στις εκλογές με παλιά υλικά, επειδή στηρίχθηκε σε έναν κομματικό μηχανισμό που ούτε την μύτη του δεν μπορεί να δει."

  συμφωνώ οτι είναι το νούμερο 1 λάθος
  αλήθεια όμως, ποιος τον ανάγκασε?

 4. Master avatar
  Master 15/03/2012 13:06:42

  Τι περιμένει ο Σαμαράς λοιπόν; να τον αφανίσει ο συμφερτός που έχει μαζέψει πέριξ; Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και δεν παίρνει θέση για αυτά που καίνε το λαό εξουσία δεν πρόκειται να δει.

 5. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 15/03/2012 13:12:28

  Η απαξίωση όλων δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Ούτε όμως η κολακία εκφράζει το γνήσιο. Ας σταματήσουμε οι μεν την ισοπέδωση των πάντων οι δε τον εξωραϊσμό των πάντων. Η επιθυμία των απλών ανθρώπων είναι δεδομένη: Να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία! Θέλουμε έναν άνθρωπο χωρίς κατώτερα πάθη. Θέλουμε έναν άνθρωπο να ξεφύγει από τα κοντόφθαλμα μπράβο και να διεκδικήσει θέση στους καταξιωμένους της ιστορίας. Εξάλλου η ευκαιρία είναι μοναδική. Έχει τη δυνατότητα να το πετύχει χωρίς ιδιαίτερα εμπνευσμένες ιδέες. Αρκεί να κάνει το αυτονόητο: Να καθαρίσει την κόπρο του σύγχρονου Αυγεία!

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Dexi Extrem 15/03/2012 14:19:11

   Θέλουμε έναν άνθρωπο χωρίς κατώτερα πάθη

   Πολύ σωστό! Αλλά με κάθε εκτίμηση θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχουμε καταλάβει ότι 30 χρόνια τώρα τα κατώτερα πάθη εκατομμυρίων Ελλήνων είναι αυτά που ρίχνουν τη ψήφο στην κάλπη?

   Έχουμε καταλάβει ότι ο Αντώνης καλείτε να συγκρουστεί με αυτά τα πάθη της καλοπέρασης και του βολέματος των "παιδιών μας"?

   Πως προσεγγίζει τη βάση της κοινωνίας ένας ηγέτης όταν τα κατώτερα πάθη αυτής είναι βασικός παράγοντας της εξίσωσης που μας έχει οδηγήσει εδώ?

   Με απλά λόγια: Όλοι ξέρουμε ότι το κράτος υπολειτουργεί εις βάρος όλων μας. Ξεκινάνε οι απολύσεις (για το καλό όλων μας)? Η δεν κάνουμε απολύσεις (για το καλό όλων μας)?

   Το ίδιο και για τον ιδιωτικό τομέα. Λαμόγια παντού. Σύγκρουση ή κάνουμε την πάπια για να μην οδηγηθούμε σε χειρότερες καταστάσεις?

   Αυτό τα προβλήματα θα συναντήσει ο άνθρωπο χωρίς κατώτερα πάθη ο ποίος καλείται να ηγηθεί μιας κοινωνίας κατεστραμμένης από τα πάθη της.

   Πάντα φιλικά.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Χαζούλης 16/03/2012 12:21:17

    Οι μεγάλοι ηγέτες δείχνουν το δρόμο και ο λαός ακολουθεί. Θέλουμε μεγάλο ηγέτη και όχι αντιπροσωπευτικό δείγμα της διαφθαρμένης, πράγματι, ελληνικής κοινωνίας.

 6. τινα avatar
  τινα 15/03/2012 13:20:56

  Εγώ θέλω μόνο μια απάντηση .Ισχύουν αυτά;
  "Γραπτές διαβεβαιώσεις και διασαφήσεις από το υπουργείο Οικονομικών και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους ότι η νέα δανειακή σύμβαση των 109 δισ. ευρώ δεν αντίκειται στο ελληνικό δίκαιο – προκειμένου να μην υπάρξει θέμα συνταγματικότητας - αλλά και ούτε πρόκειται στο μελλον να έρθει νόμος που να αναιρεί την ισχύ της, επιβάλλουν οι δανειστές. Στη σύμβαση ορίζεται ξεκάθαρα πως το εφαρμοστέο δίκαιο είναι το βρετανικό και τα δικαστήρια επίλυσης διαφορών στο Λουκεμβούργο"
  Αυτά;
  "Και στους «συνήθεις» (ανά τρίμηνο) ελέγχους της Τρόικα όμως, εάν η χώρα μας δεν επιτύχει να λάβει μια δόση λόγω μη συμμόρφωσης στο Μνημόνιο, τότε θα χρεώνεται και με πρόστιμο για κάθε μέρα καθυστέρησης στις υποχρεώσεις της. Τοτε αντί να πάρει τα λεφτά της δόσεως, θα πληρώνει και ποινή, επιστρέφοντας ένα ποσό που υπολογίζεται με επιτόκιο 2% ετησίως (200 μονάδες βάσης) επί της τελευταίας δόσης που είχε ως τότε εισπράξει"
  Γιατί αν ισχύουν και υπογράψει το κόμμα μου αυτή τη συμφωνία απλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να φοβηθώ.Αν θυμάμαι καλά (που θυμάμαι ) μας διαβεβαίωσαν οτι το εφαρμοστέο δίκαιο είναι το ελληνικό.Τι άλλαξε;

  • τινα avatar
   τινα @ τινα 15/03/2012 13:52:39

   Με καλύψατε πλήρως με την νέα ανάρτηση "Στην Βουλή η σύμβαση – λαίλαπα".Από δω και πέρα λοιπόν ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

  • teomanduca avatar
   teomanduca @ τινα 15/03/2012 14:03:54

   Για να ξέρετε όλοι σας η επιστημονική διαρκής επιτροπή της βουλής όταν διάβαζε την νέα δανειακή σύμβαση, 3 άρθρα της τα έκρινε αντισυνταγματικά. Αυτό είναι δεδομένο. Τώρα τι κάνανε οι κυβερνώντες το πόρισμα αυτό; Μάλλον χαρτί για να σκουπίζονται. Αυτή είναι η απάντηση που ήθελες, πιστεύω τα λέει όλα

 7. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 15/03/2012 13:23:29

  Φυσικα και δεν αγαπαμε την πατριδα μας ολοι το ιδιο

  αμετρητα τα παραδειγματα και εκ Αριστερας και εκ Δεξιας

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 15/03/2012 13:41:21

  Η Σκωτσέζικη Αποστολή στα Ιμαλάϊα, 1951

  Μέχρι να δεσμευτεί κανείς σ' ένα σκοπό, υπάρχει διστακτικότητα, η πιθανότητα του πισωγυρίσματος και πάντα η αναποτελεσματικότητα.

  Σχετικά με κάθε ενέργεια πρωτοβουλίας (και δημιουργίας) υπάρχει μία βασική αλήθεια, της οποίας η άγνοια σκοτώνει αμέτρητες ιδέες και σχέδια θαυμαστά:

  Οτι τη στιγμή που δεσμεύεται κάποιος σε κάτι τότε μαζί του κινείται και η Πρόνοια. Eνα σωρό πράγματα συμβαίνουν για τη συνδρομή του, που δε θα είχαν συμβεί διαφορετικά.

  Ενας ολόκληρος χείμαρρος γεγονότων εκπηγάζει από την απόφαση αυτή, επιφέροντας κάθε είδους απρόβλεπτα συμβάντα, συναντήσεις και υλική βοήθεια που κανείς δε θα ονειρευόταν καν ότι θα μπορούσε να βρεθεί στον δρόμο του.

  Έχω μάθει να έχω βαθύ σεβασμό σ’ ένα από τα δίστιχα του Goethe:

  "O,τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι να κάνεις, Ξεκίνα το.
  Η Τόλμη κρύβει μέσα της ευφυΐα, δύναμη και μαγεία"

  ~William Hutchison Murray
  Η Σκωτσέζικη αποστολή στα Ιμαλάϊα, 1951

  “Until one is committed
  there is hesitancy, the chance to draw back,
  always ineffectiveness.

  Concerning all acts of initiative (and creation),
  there is one elementary truth,
  the ignorance of which kills countless ideas
  and splendid plans:
  that the moment one definitely commits oneself,
  then Providence moves too.

  All sorts of things occur to help one
  that would never otherwise have occurred.
  A whole stream of events issues from the decision,
  raising in one's favour all manner
  of unforeseen incidents and meetings
  and material assistance,
  which no man could have dreamt
  would come his way.

  I have learned a deep respect
  for one of Goethe's couplets:

  “Whatever you can do, or dream you can, Begin it.
  Boldness has genius, power and magic in it”

  ~William Hutchison Murray
  The Scottish Himalayan Expedition, 1951

  (© Translatum.gr/poetry/murray)

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ η Dimi 15/03/2012 14:24:59

   Πολύ σοφά λόγια που όταν με το καλό μεταμορφωθούν σε πράξεις το μεγάλο βήμα θα είναι γεγονός.

   Αλλιώς θα γίνει με το κακό.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Χαζούλης 15/03/2012 15:55:39

    Οσοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και εργαζόμαστε με υπομονή, επιμονή, σθεναρά και αταλάντευτα για την επίτευξη του κοινού Στόχου (επιστροφή της Πατρίδας μας, στα χέρια μας), θα εκπλαγούμε με τα θετικά μετρήσιμα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε.

    Η αυτοπεποίθηση κυριολεκτικά είναι ο διακόπτης της εσωτερικής ανάφλεξης του ανθρώπου και ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση, ισούται με τη δύναμη του 99% των αναποφάσιστων.

 9. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 15/03/2012 14:06:02

  Εχετε καταλάβει ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΝ'ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ που προέκυψε μετά το σχηματισμός του κόμματος Κατσέλη???
  ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ: ΔΗΜΑΡ+ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ+ΑΡΜΑ (Δημαρας)+ΚΑΤΣΕΛΗ.

  Μπορεί να χτυπήσει 30%, να εκλεγεί ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ και μαζί με το ΠΑΣΟΚ (ότι έχει απομείνει) αν το ΠΑΣΟΚ λάβει άνω του 8% να σχηματίσουν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!

  Το απευκταίο αυτό σενάριο θα έχει συμβεί μετά την πολυδιάσπαση της ΝΔ σε: ΝΔ , ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ (Ντόρα), ΚΑΜΜΕΝΟΣ, Ενίσχυση ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

  Ψαχτείτε γιατί αν γίνει αυτό τότε ο Νέος Συνασπισμός θα μετεξελιχθεί στο ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ 37-ετιας και το Παλαιό ΠΑΣΟΚ έχοντας εκφυλιστεί σε ένα είδος "ΖΙΓΔΗ" θα υποταχτέι στο Νέο Συνασπισμό!

  Τοτε θέλω να δώ τι θα γίνει στον Κεντροδεξιό Χώρο!

 10. Tonia G. avatar
  Tonia G. 15/03/2012 14:07:29

  Είναι ήδη αργά. Τα παλιά υλικά και οι παλιές ιδέες είναι πανταχού παρούσες και απο ότι βλέπω θα είναι πλειοψηφούσες εντός των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Βαρέθηκε ο κόσμος και στη βαριά πλειονότητα του δεν περιμένει τίποτε καλύτερο από τη ΝΔ. Τον Ιούνιο θα έχουν πέσει έξω και πάλι οι προβλέψειςγια την Οικονομία. Νέα μέτρα θα έρθουν. Τα νέα μέτρα θα ξαναψηφιστούν από την τότε Κυβερνώσα ΝΔ, το συνεργαζόμενο ή μη ΠΑΣΟΚ και τους όσους άλλους πρόθυμους. Υπάρχει κανείς που δεν το έχει καταλάβει ακόμη; Όσοι πιστέψαμε στο Ζάπειο Ι & ΙΙ και στην επαναδιαπραγμάτευση, καήκαμε από τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της ηγεσίας. Ποιοι τώρα θα πάνε πόρτα-πόρτα και σπίτι-σπίτι να μιλήσουν για τις καινούργιες θέσεις τις ΝΔ; Μήπως οι γιοί μεγαλοεκδοτών, οι κόρες πρώην βουλευτών ή μήπως οι ανιψιές εφοπλιστών;
  Η μόνη ελπίδα επανάκαμψης βρίσκεται στους κεντρώους & δεξιούς αντιμνημονιακούς. Μόνο αυτοί (εφόσον δεν αποδειχτούν κωλοτούμπες) θα μπορούσαν στην πράξη να διαπραγματευτούν το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στο μέλλον. Ελπίδα & αξιοπρέπεια. Δυο έννοιες που όσοι σχηματισμοί τις πρεσβεύουν και πείσουν γι΄αυτό, τότε θα επιβραβευθούν.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Tonia G. 15/03/2012 15:26:53

   Αγαπητή Tonia G,
   Με όλο το σεβασμό,( γιατί ξανα "συγκρουστήκαμε " στο παρελθόν), θα ήθελα να σου πω :
   Μεταξύ των δύο:
   1 "Όσοι πιστέψαμε στο Ζάπειο Ι & ΙΙ και στην επαναδιαπραγμάτευση",
   2" Η μόνη ελπίδα επανάκαμψης βρίσκεται στους κεντρώους & δεξιούς αντιμνημονιακούς".
   Και με το δεδομένο ότι Η Tonia G (στην δική μου τουλάχιστον συνείδηση) είνα ένα ευφυές άτομο, θεωρώ ότι κάποιο είνα κίβδηλο, ή τουλάχιστον υποκριτικό !
   Άς κρίνει το κοινό ποιό από τα δύο.
   (Εφ'όσον βεβαίως εκλαμβάνετε -αφρόνως- τον Σαμαρά ως,,,,,,"μνημονιακό" ')

 11. petros avatar
  petros 15/03/2012 14:08:47

  Ο Καραμανλής ήθελε , αλλά δεν μπορούσε. Ο Σαμαράς ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Και μεις θέλουμε να ψηφίσουμε τη ΝΔ, αλλά δεν μπορούμε όπως είναι τώρα με αυτά τα πρόσωπα.

  • HELLAS avatar
   HELLAS @ petros 15/03/2012 19:22:48

   +100000000000000

 12. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 15/03/2012 14:09:26

  O Σαμαράς, είναι ρεαλιστής πολιτικός αλλά και ευέλικτος.
  Έχει σαν πρώτη προτεραιότητα το καλό της χώρας και των πολιτών της, γι΄αυτό και δεν δίστασε να εναντιωθεί στο ΕΛΚ, που ανήκει ως ιδεολογική πτέρυγα κατά την επιβολή του ¨λανθασμένου¨ πρώτου μνημονίου, όπως δεν δίστασε και να αποδεχθεί την κυβέρνηση Παπαδήμου για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας, καθώς και το κούρεμα του χρέους και την δανειοδότησή της.
  Αυτά ήταν τα ελάχιστα δυνατά, που έπρεπε να εξασφαλιστούν ώστε να πάμε σήμερα σε εκλογές.
  Αυτή την στάση που έντεχνα τα μέσα παραπληροφόρησης προσπαθούν να παρουσιάσουν ως αλλαγή ¨γραμμής πλεύσης¨, δεν την έχει κατανοήσει ακόμη το εκλογικό σώμα, ούτε μπορεί εύκολα να παρακολουθήσει το γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον μιας χώρας σε κρίση, όπως η Ελλάδα και έτσι δεν μπορεί να εξηγήσει και τα ¨γρήγορα¨αντανακλαστικά του Α. Σαμαρά. Εδώ θα μου πείτε δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν οι 21 βουλευτές που διαγράφτηκαν. Τι να κάνουμε όμως , η ζωή πρέπει να τραβήξει μπροστά, με όσους μπορούν ν΄ακολουθήσουν.
  Από δω και πέρα, η ΝΔ και ο αρχηγός της, μένει ν΄αποδείξει στον απογοητευμένο ψηφοφόρο, ότι πρέπει να έχει ελπίδα, ότι υπάρχει ο δρόμος της ¨ανόρθωσης¨, με πρακτικά ρεαλιστικά βήματα, ότι η οργή και ο θυμός δεν είναι καλοί σύμβουλοι στην επιλογή του, ότι η ψήφος δεν θα πρέπει να είναι διαμαρτυρίας, αλλά ψήφος σε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα διακυρήξει και ότι αυτός ο τόπος θα κυβερνηθεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
  Η ΝΔ, μπορεί να αποροφήσει την πραγματική δυσαρέσκεια του απογοητευμένου πολίτη και όχι την τυφλή δυσαρέσκεια που στρέφεται εναντίον όλων και τελικά μεταφράζεται σε κυριαρχία των παλαιών σαλτιμπάγκικων πολιτικών.
  Η ανανέωση του πολιτικού συστήματος δεν γίνεται ούτε με κραυγές, ούτε με τυφλή ψήφο διαμαρτυρίας.
  Η ανανέωση του πολιτικού συστήματος γίνεται με την ανανέωση του πολιτικού λόγου σε αρμονία με την πολιτική πράξη, με την ρεαλιστική κατεύθυνση για την οικονομία, με την επικράτηση αρχών και αξιών που πρέπει να επενδύουν λόγια και έργα, με την απόδοση της δκαιοσύνης γι΄αυτούς που έβλαψαν τη χώρα και τον λαό της. Κι΄αυτά δεν γίνονται ούτε με τα παλιά πρόσωπα που θέλουν να παρουσιάζονται ως νέα, ούτε με παλιές ρητορικές και τακτικές.
  Το πολιτικό σύστημα θ΄αλλάξει στην Ελλάδα και θα είναι μια ¨πραγματική¨ επανάσταση, όταν ωριμάσει ο λαός.
  Όταν θα θελήσει ν΄αλλάξει, ο ίδιος ο λάος, απορρίπτοντας όλη την παθογένεια του νοσηρού πολιτικού κατεστημένου.
  Όταν πάψει να σκέφτεται ατομικιστικά αλλά συλλογικά.
  Τότε θα δεί και θα ξεχωρίσει σε ποιες πλάτες πρέπει ν΄ακουμπήσει, με ποιον πρέπει να συμπορευτεί και ποιος είναι αυτός που θα τραβήξει το άρμα μπροστά.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 15/03/2012 14:21:50

   Eρώτηση: Είναι έτοιμος ο λαός να δεχθεί την ¨νέα μεταπολίτευση¨;
   Αν δεν είναι, πρέπει και πάλι η πολιτική που κοιτάει στο μέλλον, να βοηθήσει και να ενθαρύνει προς αυτή την κατεύθυνση.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Απλή σκέψη 15/03/2012 18:19:11

    Απλή σκέψη είσαι ..σοφή σκέψη! Ισως τελικά ο λαός, να μην είναι έτοιμος για τη '' νέα μεταπολίτευση''. Κάθε αλλαγή έχει αντίδραση , άρνηση και φόβο. Το άγνωστο , βλέπεις. Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ και ο Α.Σ., δεν έχουν άλλο δρόμο απ'αυτόν το δύσκολο ,των αρχών , των αξιών, του καθαρού λόγου και κυρίως ,της δικαιοσύνης. Η πορεία ,προς την πραγματική αλλαγή της νοοτροπίας που κυριάρχησε 30 χρόνια τώρα, είναι μονόδρομος. Και πάντα αυτός που βλέπει πιο μακριά απ'τους άλλους, υπομονετικά και σταθερά , δείχνει το δρόμο....

 13. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 15/03/2012 14:14:59

  Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
  Θέλουμε νέα μεταπολίτευση; Αν ναι , τι εννοούμε με αυτήν;
  Το ζητούμενο είναι να βρεθούν αυτοί που θα κυβερνήσουν (ως πρόσωπα εννοώ), ή η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί;
  Ο λαός τι θέση παίρνει; Τι θέλει; Τι προσδοκά; (δεν αναφέρομαι στα στενά οικονομικά δεδομένα, αλλά στις ελπίδες που τρέφουμε για τα παιδιά μας).
  Τι στο διάβολο ονειρευόμαστε για το αύριο;
  ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ (συγκεκριμένο, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό);

  ΥΓ. Το άρθρο με βρίσκει σύμφωνο, το τι θέλει ο κόσμος δεν έχω καταλάβει ακόμα, αν και πιστέυω ότι αυτό που χρειάζεται είναι καθοδήγηση και υποστήριξη, όχι αυθεντίες και φωστήρες.

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/03/2012 14:51:39

  Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι παρελθόν. Η νέα μεταπολίτευση, όπως και κάθε ριζική αλλαγή, δεν θα έρθει ανώδυνα ή "εξελικτικά": ο λαός είναι εξοργισμένος με όλους, και οι μετεκλογικές εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και δραστικές. Ξέρω πρώην ακραιφνείς νεοδημοκράτες που λένε "όλοι ίδιοι είναι", ή σκέφτονται να ψηφίσουν Τσίπρα! Ο απλός Έλληνας αισθάνεται προδομένος από ΟΛΟΥΣ του πολιτικούς, θεωρεί ότι τον κοροϊδεύουν & κοιτάζουν απλά το τομάρι τους. ΜΟΝΟ αν ο Σαμαράς διατυπώσει ένα νέο όραμα για τον τόπο, θα έχει πιθανότητες να ηγηθεί.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Δημήτρης 15/03/2012 15:38:05

   Το ερώτημα είναι : εσύ τί πιστεύεις;;;;;;
   Αν πιστεύεις ότι ήδη το διατυπώνει, γιατί ρίχνεις και'σύ νερό στο μύλο του Συστήματος, που θέλει σώνει και καλά να τους εξομοιώσει;;;;
   ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ! ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΜΙΣΕΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ , ΠΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ -ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ- ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΤΥΧΕ !!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Δημήτρης 15/03/2012 15:46:38

   Αυτοί που είναι θυμωμένοι κατά πάντων λειτουργούν σαν τα μωρά που τους πήρανε το παιγνιδάκι: τιμώρησαν τον Καραμανλή γιατί , αντί παροχών, τους "έταξε" δύο δύσκολα χρόνια, και τώρα είναι έξαλλοι γιατί οι συνέπειες της προηγούμενης κάλπης φέρανε ακόμη δυσκολώτερα χρόνια και βάσανα. Ελάχιστοι συνειδητοποιούν ότι τα σημερινά προβλήματα είναι συνέπεια των εύκολων, ανέμελων χρόνων (της γενικής καταλήστευσης) που προηγήθηκαν, ότι το δημόσιο ταμείο δεν ανεφοδιάζεται αν δεν το τροφοδοτήσεις ο ίδιος, ότι η πολιτική του αέναου δανεισμού οδηγεί απλούστατα σε υπέρογκους τόκους. Αντιπαλεύουν συνειδητά το νοικοκύρεμα του κράτους, γιατί αυτό ξεβολεύει τους προνομιούχους, και αγωνίζονται για την μη εφαρμογή των νόμων που θα έφερναν πραγματική δημοκρατία σε όλους, και όχι στις διάφορες κλίκες της αγοράς. Οι πολιτικοί δεν φταίνε από μόνοι τους: τις λαμογιές που τους εκμαιεύανε οι πολίτες προωθούσανε ...

 15. Παύλος avatar
  Παύλος 15/03/2012 15:01:04

  Μπράβο σου ρε Bodinus1576 !
  (Βέβαια, αφαφέρεις ελάχιστα, με συνέπεια, να φαίνεται ότι τάχα είναι μόνο αυτά, ενώ είναι άλλα διακόσια σαν αυτά )

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Παύλος 15/03/2012 17:33:11

   Ολόσωστος. Ὀχι δεν αγαπάνε όλοι το ίδιο την πατρίδα. Αυτό φαίνεται με γυμνό μάτι γύρω μας. Δεν είναι ζήτημα εθνικοφροσύνης κλπ ανοησίες είναι ὀτι υπάρχει πολύ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ απο τους ίδιους τους Ἐλληνες (συνειδητά/ασυνείδητα).

   Χωρίς τυμπανοκρουσίες και ολολυγμούς είναι απλά τα πράγμτα. Δεν χαρίζεται σε κανέναν... απλά...κερδίζεται το να είσαι 'Ελληνας. Αν είχαμε γαλουχηθεί έτσι θα είχαμε φτιάξει μια πραγματικά προοδουμένη/προοδευτική κοινωνία.


   Οι αρχαίοι προσπαθούσαν να μην είναι αρχαίοι στην επόχή τους. Τώρα βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 16. Νικολαος avatar
  Νικολαος 15/03/2012 15:01:33

  Επειδη ολοι πλεον λενε οσα ελεγε ο ΑΣ για το μνημονιο 1 ετσι κι αυτος ψηφισε το δευτερο το οποιο,οπως εχει πει ο νεοκοπος νεοδημοκρατης Αδωνης,το πρωτο ηταν ασπιρινη το δευτερο χημιοθεραπεια.Η νεα μεταπολιτευση θα γινει με τα λοιπα της ΠΟΛΑΝ, τα ακροδεξια στοιχεια του ΛΑΟΣ και οσους υπηρετησαν την επανιδρυση του κρατους το σεμνα και ταπεινα και τη κυβερνηση Παπαδημου;Μαλλον δεν εχετε καταλαβει οτι πλεον η μνημη του λαου δεν ειναι αδυναμη και οση πολωση και αρνητικη διαφημηση να κανει χωρις προτασεις χειροπιαστες τοτε ο γκρεμος ειναι κοντα.

 17. Άννα avatar
  Άννα 15/03/2012 15:03:51

  Οι κ. Βενιζέλος και Δήμας απείχαν απο τη συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις σήμερα το πρωί.Είχαν καλύτερη δουλειά να κάνουν απο το να ενδιαφερθούν για τις οφειλές ξένων προς τους Έλληνες.Να εξασφαλίσουν τα χρωστούμενα των Ελλήνων προς τρίτους.Συνεπώς η εκτρωματική συγκυβέρνηση που και τα 2 κόμματα μας διαβεβαιώνουν πως είναι πρόσκαιρο και όχι προαποφασισμένο για την επομένη των εκλογών και εναλλάσονται στην εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες και φέρουν τη κύρια ευθύνη για τη κατάντια της πατρίδας και των ελλήνων θέλουν κάψιμο, γκρέμισμα και θάψιμο για να τελειώνουμε οριστικά.Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στη πορεία.Τόσες χιλιάδες χρόνια πάντα βρίσκαμε το δρόμο μας εμείς οι Έλληνες και με μεγαλύτερες δυσκολίες.

  • factorx avatar
   factorx @ Άννα 15/03/2012 15:08:57

   Μην γράφεις ανοησίες. Ο βενιζέλος δεν πήγε, οπότε δεν είχε νόημα να πάει και ο Δήμας, ο οποίος έχει ήδη δεσμευθεί όπως και η Νδ για το θέμα. Διάβασε τι γράφει η ανάρητησ

 18. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 15/03/2012 15:08:38

  Υπάρχουν πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει από το 1980 αλλά δεν έγιναν στην Ελλάδα. Δεν έγιναν γιατί εμείς οι Ελληνες ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ!
  Μας βόλευαν οι πολιτικοί που μας κολάκευαν για να εκλέγονται, να συντηρούν το πελατειακό κράτος και να λαμβάνουν "αντιπαροχές"!
  Αυτό το ήθος το καθιέρωσε στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρεου και το "συστημα ΠΑΣΟΚ" και με αυτό πορευόμαστε έως τώρα δυστυχώς.
  Οι περισσότεροι σημερινοί πολιτικοί γαλουχήθηκαν μέ τέτοιες συνθήκες και είναι δύσκολο να αλλάξουν....
  Ο Σαμαράς βλέπει μέσω του ΕΛΚ τι συμβαίνει στα αντίστοιχα άλλα κόμματα και στις άλλες χώρες αλλά Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
  Ο Τσίπρας, ο Καμένος, ο Καρατζαφέρης, ο Κουβέλης, το ΚΚΕ, 'ολο το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" διακυρήσσουν την ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ προβάλλοντας "βολικές αντιμνημονιακές θέσεις".
  Ο Σαμαράς ξέρει τη συνταγή προς τα εμπρός φαίνεται ότι θέλει να την εφαρμόσει, αλλά οι συνθήκες τώρα είναι πολύ δύσκολες, πολύ πιο δύσκολες από το 2004.
  Ο Καραμανλής που σωστά διεκύρησσε την επανίδρυση του κράτους, δεν την έπραξε και αντίθετα οπισθοδρομήσαμε προς τη χρεωκοπία, επειδή φοβόταν τις λαικίστικες κορώνες και τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων τυ Βαθέως ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.
  Εάν ο Σαμαράς ξεριζώσει το βαθύ σαπισμένο κράτος του ΠΑΣΟΚ και ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ (δυστυχώς για εμάς) επιβάλλει Ευρωπαική Νοοτροπία και Τιμιότητα στον Κρατικό μηχανισμό, τότε σε 10-15 χρόνια η Ελλάδα θα αποτελέσει προηγμένη Ευρωπαϊκή χωρα.

 19. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 15/03/2012 15:16:11

  Η φράση: "όλοι ίδιοι είναι" την οποία με ευκολία υιοθετήσαμε οι περισσότεροι είναι η πιο ύπουλη και φασιστική παγίδα.
  Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ το 2009 πριν μας πάει στο ΔΝΤ.
  Είπε στο εξωτερικό πως είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα. Όλοι οι Έλληνες.
  Ο Πάγκαλος μας είπε ότι μαζί τα φάγαμε.
  Σίγουρα υπάρχουν διεφθαρμένοι και σίγουρα κάποιοι τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο, αλλά σίγουρα δεν το έκαναν όλοι.
  Και άντε να δεχτώ -την πασοκικής προέλευσης- παραπάνω φράση που ανακάλυψε ξαφνικά και η κουτσή Μαρία.
  Και πάλι ο Σαμαράς δεν έχει καμία σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό.
  Όσο για τους βουλευτές στο χέρι του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας είναι να στείλει καθαρούς και έντιμους στη βουλή.
  Όμως μαζί με τη νέα μεταπολίτευση θα πρέπει πρωτίστως να έχουμε και μια νέα αντίληψη και συμπεριφορά σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
  Βαρέθηκα να ακούω ανθρώπους που μου το παίζουν πατριώτες και εξακολουθούν να μην κόβουν αποδείξεις στα καταστήματά τους, να μην αποδίδουν ΦΠΑ, να ζητούν μίζα για να σε εγχειρήσουν και οι ίδιοι"πατριώτες " να συμβουλεύουν τα παιδιά τους να την κάνουν από τη χώρα για να μην κακοπεράσουν στα δύσκολα χρόνια που έρχονται.
  Και δω, ρε "πατριώτες" ποιος θα μείνει να παλέψει για την πατρίδα; Τα νομοταγή κορόιδα;
  Ας αποδείξουμε λοιπόν πρώτα εμείς οι πολίτες πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλάζοντας νοοτροπία.
  Αν αλλάξουμε εμείς τότε θα το σαρώσουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα γιατί πλέον δε θα του μοιάζουμε.

 20. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/03/2012 15:23:15

  Προσοχή στα mal της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ,μερικά πρέπει ο Αντώνης να τα ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους τα προηγούμενα χρόνια και άντε στο καλό..............αν τους βάλει πάλι υποψήφιους μόνο ζημιά θα κάνουν,προκαλούν αηδία.

 21. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 15/03/2012 15:32:42

  το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη ...

  είτε μας αρέσει είτε όχι στην πολιτική ΔΕΝ έχει σημασία ποιός έχει δίκιο ... αλλά ποιός ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ότι έχει δίκιο ... είναι θέμα πειθούς ΚΑΙ ΜΟΝΟ ...

  σήμερα που συζητάμε τα 2 κόμματα που κυβερνούν και που είχαν αθροιστικά 80% ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ότι έχουν δίκιο (ανεξάρτητα του αν έχει δίκιο ο φακτορ ή έγώ ή ο Ροδινός ή οι αναρχικοί ή όποιος άλλος) ... με αποτέλεσμα να είναι αθροιστικά στο 30% ...

  μέχρι τις εκλογές αυτό μπορεί να έχει αλλάξει ... σήμερα όμως έτσι είναι τα πράγματα ...

  παρακολουθώ καιρό την προσπάθεια πολλών (κι εγώ το έχω κάνει αυτό) να ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΟΥΝ τα κόμματα σε κάτι που δεν είναι ...

  εμείς οι διαφωνούντες έχουμε γίνει κουραστικοί με τη συνεχή κριτική στη στάση του κόμματος

  οι άλλοι έχουν γίνει κουραστικοί προσπαθώντας να μας πουν ότι έχουν αλλότρια συμφέροντα και για αυτό διαφωνούμε ... κ.ο.κ.

  ο ένας ήθελε τη ΝΔ πιο δεξιά , ο άλλος πιό αριστερή , ο τρίτος πιο κεντρώα

  Τα κόμματα ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ και ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ... είτε μας αρέσει είτε όχι ... πλέον όλοι ξέρουμε τι πρεσβεύουν ... δε συμφωνώ δε

  το ερώτημα λοιπόν (για όσους θα κάνουν προεκλογική εκστρατεία) δεν είναι "γιατί" αλλά "ΠΩΣ" θα πείσουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι ...

  και αυτό είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ

 22. Άννα avatar
  Άννα 15/03/2012 15:46:46

  Φάκτορα το ανόητο θα είναι αν δε κλείσω εγώ με πολλούς άλλους τα μικρομάγαζα της ν.δ. και του πασοκ.Συμφωνείς σ΄αυτό?Μήπως κι αυτό είναι ανοησία?

 23. intruder avatar
  intruder 15/03/2012 16:04:42

  Το τελικο νταμαραζ θα πρεπει να ειναι πολυ δυνατο Αντωνη Σαμαρα.
  Παρα πολυ δυνατο.Γιατι αν δεν ειναι μαυρο φιδι που μας εφαγε ολους.
  Ανησυχω.Ανησυχω πολυ.
  Ειμαι σιγουρος οτι ξερεις τι ερχεται την επομενη μερα.Απολυτα σιγουρος.
  Και σε εμπιστευομαι.

  ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

  Να μην ηττηθουμε απο παρεξηγησεις...

 24. δρόμος avatar
  δρόμος 15/03/2012 16:08:48

  Γιάννα, πριν σε διαβάσω έγραψα κάτι αντίστοιχο πιό πάνω. Όταν όμως είδα την πρώτη φράση σου, θυμήθηκα και κάτι άλλο, πολύ σοβαρό: η πολυπροωθούμενη γραμμή "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι" ωθεί σε επιβολή εξωκοινοβουλευτικών λύσεων, γιαυτό καλό θα ήταν να την πολεμούμε με κάθε τρόπο, κάθε φορά που την αντιμετωπίζουμε.

  Οι πολιτικοί είναι άτομα που συνειδητά επέλεξαν να αναζητήσουν την εκλογή τους μέσα από κομματικούς σχηματισμούς, οι οποίοι υπηρετούν συγκεκριμμένες ιδεολογίες (και πρακτικές). Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να διακρίνει κανείς τις διαφορές των κομμάτων μεταξύ τους, με βάση τη συσωρευμένη εμπειρία μας από την πολιτική σκηνή. Στις σημερινές συνθήκες, δύο είναι οι βασικές γραμμές που αντιπαρατίθενται: κρατισμός και ελεύθερη αγορά /με απλά λόγια, ή δουλεύουμε σκληρά στηριζόμενοι στα δικά μας μέσα (και προκόβουμε), ή επιδιώκουμε διορισμούς και ξένες πλάτες (και φουντάρουμε).

 25. δρόμος avatar
  δρόμος 15/03/2012 16:15:47

  καθόλου δύσκολο, αρκεί να κάνεις μιαν απλή διάκριση: οι ΘΕΣΕΙΣ είναι διαφορετικές, οι προσωπικές πρακτικές ωρισμένων μπορεί να ήταν ίδιες, αυτές όμως μπορεί εύκολα να εντοπισθούν (και να αντιμετωπισθούν!).

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ δρόμος 16/03/2012 11:59:41

   κάνεις ακριβώς αυτό που περιγράφω στο ποστ μου ...

   το κατ εσέ ευκταίο το περιγράφεις σαν γεγονός ...

   πως λες ότι είναι εύκολο όταν όλα τα στοιχεία λένε ακριβώς το αντίθετο ... ότι δηλαδή ο κόσμος ΔΕΝ έχει πειστεί ...

   άλλο το αν κατά τη γνώμη σου κάτι ισχύει ... και άλλο αν ο κόσμος το έχει πιστέψει ...

   τέσπα

 26. Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
  Ζήσης Χ. Πατσίκας 15/03/2012 16:34:43

  Πιστεύω ότι ο Σαμαράς θα κάνει το καθήκον του - σε ό,τι αφορά τις λίστες - και θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αθροίσουν τις δυνάμεις τους με την κοινωνία. Αλλά κυρίως θα δώσει ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν το δικό τους καθήκον, ολοκληρώνοντας την ζητούμενη ανανέωση, η οποία έχει νόημα μόνο εφ’ όσον έλθει «από κάτω προς τα πάνω».

 27. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 15/03/2012 16:54:26

  Δεν είναι μόνο "φθαρμένα" τα υλικά, είναι και προκλητικά και αμετανόητα:
  h**p://kastorianoblog.blogspot.com/2012/03/facebook.html

 28. pinokio avatar
  pinokio 15/03/2012 17:06:30

  Να προσθεσω και κατι αλλο.
  Δεχομαστε οτι εχει την προθεση και την θεληση να τα κανει ολα τελεια.
  Θα πρεπει να πει (συγκεκριμενα και οχι γενικοτητες) τι κατα τη γνωμη του εφταιξε ολο αυτο το διαστημα,απο το 75 εως σημερα και πηγαν ολα στραβα (εννοειται οτι θα πρεπει να πει τι πηγε στραβα και κατα την διακυβερνηση Μητσοτακη, Καραμανλη) και βεβαια τι θα κανει τωρα (συγκεκριμενα και παλι και οχι γενικοτητες) αν αναλαβει την διακυβερνηση της χωρας.
  Θεωριες του στυλ θα επανεκκινησουμε την οικονομια θα πετυχουμε αναπτυξη θα .... θα .... θα .... δεν θα πεισουν κανενα.

 29. Tonia G. avatar
  Tonia G. 15/03/2012 17:07:46

  Αγαπητέ Παύλο,
  ορθώς λες πως το κοινό κρίνει τους πάντες. Εμάς από το λόγο μας και τον Α. Σαμαρά από τις πράξεις του. Πιστεύω πως συμφωνούμε (οι δυο μας τουλάχιστον) πως η ελπίδα επανάκαμψης βρίσκεται στους κεντρώους & δεξιούς αντιμνημονιακούς. Τώρα ποιοι τελικά είναι οι κεντρώοι και δεξιοί αντιμνημονιακοί θα το κρίνουν οι πολίτες και η κοινωνία στις εκλογές. Ετσι δεν πρέπει να είναι άλλωστε;

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Tonia G. 15/03/2012 20:20:36

   Βεβαίως, αγαπητή μου Τόνια! Αλλά έλα που, στη δική μου τουλάχιστον συνείδηση, δεν υπάρχει πιό αντιμνημονιακός (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ) από τον Σαμαρά!
   Για όσους διαθέτουν πολιτική διαίσθηση και δεν διαθέτουν ηδέως το μυαλό τους στις διαθέσεις του ...Συστήματος!
   Τώρα, για το αν είναι ή όχι κεντροδεξιός ,ελπίζω να μην χρειάζεται να φιλονικήσουμε .

 30. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/03/2012 17:09:57

  Μωρὲ ὁλόσωστα ὅλα αὐτά, μὰ τὰ λέμε 2 χρόνια τώρα καὶ δὲ βλέπω καὶ πολλὰ στὸν ὀρίζοντα... (ἐνῷ, προφανῶς, ὅλο ἐλπίζω νὰ δῶ)

 31. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 15/03/2012 17:11:11

  Η ισοπέδωση πάντα θα είναι άδικη. Το όλοι ίδιοι δεν είναι μόνο που αδικεί τους ικανούς, διασώζει τη σαβούρα και τελικά τη βοηθάει να επιβιώσει. Στην τελική "όλοι ίδιοι" σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιλογή. Ότι το χει η μοίρα μας να είναι όλοι άχρηστοι. Αν ο καθένας που λέει από απογοήτευση "όλοι είναι ίδιοι" συνειδητοποιούσε ότι στην πράξη ευνοεί αυτούς που σιχαίνεται δε θα το έλεγε.

  Είναι πολύ δύσκολο για το Σαμαρά να αποκαταστήσει τη σχέση πολίτη-πολιτικού. Όχι μόνο γιατί υπάρχει και στη ΝΔ το πρόβλημα. Ένας λόγος ακόμη είναι ότι όλοι όσοι ασκούν επίσημα ή ανεπίσημα πολιτική εκμεταλλεύονται τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ με τη στρατηγική “να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα” προκαλεί την οργή, γιατί αυτή, πλέον, θα διαχυθεί και στους άλλους. Το ΠΑΣΟΚ γέφυρες επικοινωνίας με την κοινωνία δεν έχει και δεν προσπαθεί να αποκτήσει, προσπαθεί να εμποδίσει τη ΝΔ να επικοινωνήσει. Εξοργίζει την κοινωνία επίτηδες και σε βαθμό που αυτή πλέον δεν είναι πρόθυμη να ακούσει.Η αριστερά και γενικά τα μικρά κόμματα διαμαρτυρίας εισπράττουν πάντα μόνο από τη δυσαρέσκεια. Επίσης, τα ΜΜΕ δε θέλουν να αποκατασταθεί η σχέση πολιτικού-πολίτη, γιατί έτσι μεσολαβούν με καθοριστικότερο τρόπο και ο ρόλος τους γίνεται σημαντικότερος.

  Να ξέρουμε ότι ο Σαμαράς είναι μόνος του σε αυτό. Έστω και έτσι ας δώσει την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να κάνουν ένα ξεσκαρτάρισμα. Και μετά είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν οι θεσμικές αλλαγές (προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση) καθώς και η εξεταστική που έχει υποσχεθεί.

 32. Kst avatar
  Kst 15/03/2012 17:14:19

  Προσωπικη μου αποψη απο εναν δεξιο αναποφασιστο.

  Ενω στην αρχη ειχα οργισθει με το Μνημονιο 2 και ολη αυτην την κινδυνολογια και την αιωρουμενη απειλη της χρεοκοπιας, κατοπιν διαπιστωσα οτι η κατασταση ξεφουσκωσε και τα πραγματα μπηκαν σε μια σταθεροτητα και κανονικοτητα, παρολα τα καθημερινα προβληματα που αντιμετωπιζουμε. Δεν υπεραμυνομαι του Μνημονιου αλλα απο την στιγμη που δεν το αποφυγαμε πρεπει να αρχισουμε να διακρινουμε θετικα σημεια του.

  Αυτο που θελω να πω ειναι το εξης: εαν δεν επανιδρυθει το κρατος με γερα θεμελια, εαν δεν λειτουργησουν οι θεσμοι προς την εξυπηρετηση του πολιτη, εαν δεν αναλαβει δραση η δικαιοσυνη για να αποκαλυφθουν τα εγκληματα των δημοσιων λειτουργων αλλα και των ιδιωτων που εκμεταλλευτηκαν την πολιτεια, και εαν αυτο δεν γινει γρηγορα (αν οχι χθες), τοτε θα συνεχιζουμε να αποτελουμε τον φτωχο συγγενη και το αναθεμα της ΕΕ και θα απομονωθουμε πληρως.

  Δυστυχως απο οτι εχω καταλαβει μεχρι στιγμης απο την κριση στην Ελλαδα, το προβλημα μας δεν ηταν μονο η ρευστοτητα, αλλα κυριως η ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ και η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ που φερουμε στις πλατες μας. Το προβλημα ειναι η λαμογια, το ρουσφετι, η αναξιοκρατια, η ελλειψη ιδεων και οραματος, η χαραξη πολιτικων για το συμφερον της χωρας, και η υπαρξη μιας πιο εξωστρεφους και δυναμικης παρουσιας στα διεθνη δρωμενα για την προασπιση των συμφεροντων μας.

  Υπαρχουν μικρες χωρες οι οποιες διαπρεπουν. Ας γινουμε μια τετοια χωρα και οχι αδυναμος κρικος.

  • Kst avatar
   Kst @ Kst 15/03/2012 17:16:42

   Διορθωση: η απουσια χαραξης πολιτικων για το συμφερον της χωρας, και η μη υπαρξη μιας πιο εξωστρεφους και δυναμικης παρουσιας στα διεθνη δρωμενα για την προασπιση των συμφεροντων μας.

 33. Δεξιοτέχνης avatar
  Δεξιοτέχνης 15/03/2012 17:34:45

  Πάρα πολύ σωστά. Μεταπολίτευση δεν γίνεται με φθαρμένα υλικά ούτε όμως με ώριμες ιδέες που προσεγγίζουν τα όρια του σάπιου.

 34. FEAX avatar
  FEAX 15/03/2012 17:36:01

  Πιστεύω ότι αν ο Σαμαράς καταφέρει να κανει κάτι σαν το παρακάτω, με νέα πρόσωπα, ίσως ανατρέψει την φυγή των φιλελευθέρων στα σπίτια τους.

  Αξιότιμε κε Πρόεδρε της ¨Νέας Δημοκρατίας",

  Τα παρακάτω ερωτήματα μου και σκέψεις, προέρχονται από την ανάγκη, ως ψηφοφόρου να γνωρίζω το “Πρόγραμμα” της παράταξης πριν ψηφίσω. Απέκτησα αυτές τις συνήθειες στην Εσπερία, τα τελευταία 30 χρόνια.
  Θα επιθυμούσα να (μου) μας δημοσιοποιήσετε μέσω των τομεαρχών της παράταξης το μανιφέστο και πρόγραμμα για τους ακόλουθους τομείς:
  (1) Άμυνα (2) Εξωτερική Πολιτική (3) Οικονομία (4) Παιδεία (5) Υγεία (6) Γεωργία (7) Βιομηχανία (8) Έρευνα+Τεχνολογία.
  Τα Ευρωπαϊκά φιλελεύθερα κόμματα, δημιουργούν "βιβλία-τόμους" ανά τομέα, όπου αναφέρουν τους ισχύοντες νόμους, τι θα διατηρήσουν από αυτούς, τα σημεία τα οποία θα αλλάξουν, (λέξη προς λέξη) και τον λόγο για τον οποίο θα το κάνουν.
  Αυτό αποτελεί το πρόγραμμα του κόμματος, αποτελεί το συμβόλαιό του με τους πολίτες της χώρας, όπου από την μία πλευρά υπογράφεται από εσάς και τους Τομεάρχες σας (υποψήφιους Υπουργούς) και από την άλλη πλευρά από τους ψηφοφόρους. Έτσι υπάρχει χρονοδιάγραμμα, στόχοι, μέθοδοι και παραδοτέα στο συμβόλαιο με τους πολίτες. Μας έχουν κουράσει οι προφορικοί λόγοι από μπαλκόνια και οι ατέρμονες πολιτικές συζητήσεις, φιλοσοφούντων πολιτικών στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες. Ο προφορικός λόγος χρήζει πολλών ερμηνειών, δεν είναι δεσμευτικός και ξεχνιέται εύκολα (verba volant).
  Η ιστοσελίδα του κόμματος, θα ήταν ένας καλός χώρος να δούμε εγγράφως το πρόγραμμα με την συν-υπογραφή των τομεαρχών. Πρέπει και αυτοί να λογοδοτούν και εμείς να κρίνουμε αν είναι ικανοί να φέρουν σε πέρας τα γραφόμενα.
  Τα παραπάνω ζητώ ως απλός ψηφοφόρος για να μπορέσω να κρίνω, πριν καταθέσω την ψήφο μου.

  Με Εκτίμηση

 35. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 15/03/2012 18:24:45

  Μπαγάσας........
  http://remaliaclub.gr/forum/archive/index.php/t-518.html

 36. airman avatar
  airman 15/03/2012 19:22:22

  Η γενική παραδοχή ότι απαιτείται ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας και όχι μόνο της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη. Προέχει βεβαίως αυτή της ΝΔ η οποία θα κλειθεί να διαχειριστεί τα δεινά που κληροδότησε στον τόπο η μέχρι σήμερα ασκηθείσα πολιτική, ιδιαίτερα τα δύο κρίσιμα τελευταία χρόνια.
  Ανανέωση του πολιτικού δυναμικού δεν σημαίνει απλά καινούργια πρόσωπα. Σημαίνει καινούργιες ιδέες, ελεύθερο πνεύμα, μηδενικές εξαρτήσεις, χαρακτήρες με σθένος, πρακτικά μυαλά, άνθρωποι με αξίες, ιδανικά και κυρίως με ένσημα σε ασφαλιστικά ταμεία. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού, αδημονίας και υπομονής, ευελιξίας και εμμονής στο στόχο, αποφασιστικότητας και κατανόησης, φαντασίας και πρακτικής εφαρμογής.
  Όσοι - λίγοι - από την παλαιά φρουρά πληρούν σε ικανοποιητικό βαθμό τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη νέα πορεία της χώρας, δεν πρέπει να απαξιωθούν αλλά να αξιοποιηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αδήριτη ανάγκη να αποσυρθούν όσο πιο αθόρυβα γίνεται με δική τους πρωτοβουλία. Σε άλλη περίπτωση την ώρα της κάλπης να τους κλείσουμε και να τους κλειδώσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
  Την ώρα της προετοιμασίας για την τελική - και ίσως τελευταία - μάχη, είναι πολυτέλεια να αναλώνεται χρόνος και σκέψη για το πως πρέπει να διαχειριστούμε το παρελθόν, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσουμε την τελευταία πτήση προς το μέλλον. Είναι στην απόλυτη επιλογή μας να καταδικάσουμε τους φθαρμένους και πολυφορεμένους, προσφέροντας εμείς τη λύση στον Αντώνη Σαμαρά. Ας μην του καταλογίζουμε ως αδυναμία την ανοχή που - κακώς κατά πολλούς - δείχνει σε στελέχη παλαιάς κοπής και ξεπερασμένης/νοσηρής νοοτροπίας. Πρέπει να επικεντρώσει σε άλλα ζωτικής σημασίας ζητήματα παρά να πολεμάει κάτι που δεν είναι στο επίπεδό του. Ίσως με τον τρόπο αυτό μας προκαλεί, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που του δείχνουμε. Εμείς του ζητάμε να κάνει το αδύνατο δυνατό για το καλό της Πατρίδας, ας κάνουμε και εμείς κάτι γι' αυτόν που είναι πολύ πιο απλό και είναι πραγματικά στο χέρι μας.
  Άλλωστε η γοητεία του άγνωστου είναι συναρπαστικότερη από την απογοήτευση του παρελθόντος!
  Υ.Γ. Η παρακίνηση του άρθρου πραγματικά εμπνευσμένη!

 37. karenin avatar
  karenin 15/03/2012 19:48:34

  Φθάνει τα υλικά να έχουν δυο χαρακτηριστικά. Να έχουν πιάσει το πρόβλημα της χώρας, και να μην είναι πιασμένοι οι ίδιοι.

 38. ΣΟΦΗ avatar
  ΣΟΦΗ 15/03/2012 20:58:31

  facror-x γράφεις ότι ...........Να ανανεώσει δραστικά τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο κόσμος ούτε να βλέπει δεν θέλει τα … φθαρμένα υλικά.
  Σε πληροφορώ ότι στο Κιλκίς σήμερα κατέθεσαν υποψηφιότητα μεταξύ άλλων και οι:
  Συμπιλίδης Γεωργιος σου λέει τίποτα το όνομα?
  Τσιτουρίδης Σάβας σου λέει τίποτα?
  Πασσαλίδης Θεόδωρος πολιτεύεται απο το 1977.
  Ωραία ανανέωση κάνει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ .

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ ΣΟΦΗ 15/03/2012 21:09:36

   Θα σας στείλουμε τον Ψυχάρη από την ανανέωση της Αθήνας να μην έχετε παράπονο.

 39. FALCON avatar
  FALCON 15/03/2012 21:21:17

  Τελικά ποιος μένει μα τα φθαρμένα υλικά. Το THINK ΤANK της Ν.Δ είχε κάνει το risk managment πριν την απόφαση για υποστήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και με τη διαγραφή των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο; Εαν ναι, τότε προς τι η ανησυχία, εάν οχι τότε μάλλον έμειναν τα φθαρμένα υλικά .

 40. piraxtiri avatar
  piraxtiri 15/03/2012 23:54:16

  Ειχα την τυχη και την επιθυμια να συμμετεχω ενεργα στην εκλογικη διαδικασια της διαδοχης της 29 Νοεμβριου 2009 και την προνοια να επεξεργαστω τον εκλογικο καταλογο των μελων της ΝΔ στον νομο μου (10000) περιπου....Η στατιστικη αναλυση ανα φυλο,ηλικια,επαγγελμα κλπ εδειξε πως τα 3/4 η 75% ειναι συνταξιουχοι ανω των 65 ετων.....Τα 2,5 χρονια που μεσολαβησαν η συντριπτικη πλειοψηφια των ατομων αυτων κατασπαραχθηκαν απο την οικονομικη πολιτικη με την μειωση των συνταξεων....Θα ελθει λοιπον σημερα η ΝΔ να πεισει την ''σκληρη'' εκλογικη της βαση οτι τα μετρα ηταν αναγκαια? μπορει?
  ΑΝ η ΝΔ δεν ειχε αντιμνημονιακες φωνες που ανοητως διεγραψε, θα επρεπε να τις ΕΦΕΥΡΕΙ μηπως και κρατησει τον κοσμο αυτον κοντα της......ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι κατι που το επιθυμει????

 41. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 16/03/2012 03:45:51

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ.

  Κατεβαστε απ' τον ιστο το σωβρακο του μνημονιου που αναρτησατε και ο κοσμος της παραταξης θα γυρισει μονος του.(Οσο ειναι καιρος, γιατι το βαρελι εχει αρχισει να αδειαζει και εσεις το παιζετε, δεν τρεχει τιποτα.)
  Δεν φταινε ουτε οι πολιτευτες, ουτε τα υλικα, ουτε οι απειθαρχοι οπαδοι και μελη.
  Η ΡΟΤΑ ΦΤΑΙΕΙ...
  Εδω ο κοσμος καιγεται, και καποιοι προσπαθουν να μας πασσαρουν σαπουνι και σχοινι ...Μανικα με νερο χρειαζεται μαγκες μου.
  Θελετε να καθαρισετε τη χωρα; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, που ελεγε και ο "συντροφος" απο την απεναντι οχθη, διωξτε με τις κλοτσιες τα ξενοφερτα λαμογια-εκπαιδευτες των ντοπιων, κοψτε τους τον ομφαλιο λωρο, και αφηστε την αυτοδυναμια να ερθει μονη της.
  Δειξτε εμπιστοσυνη στον Ελληνα και αφηστε την καραμελα, "αμαρτησα για τα παιδια μου". Δεν προκειται να πειστει κανεις, να γυρισει στο ακουσμα, "εγω το κανω καλυτερα".
  Η αναξιοπιστια του πολιτικου κοσμου ειναι πλεον δεδομενη, και εχει ριζωσει βαθεια στη συνειδηση του πολιτη.(Δεν ειναι λιγα τα προσφατα περιστατικα.) Το
  ματι του κοσμου εχει αρχισει και γυαλιζει επικινδυνα.Ουτε λαικισμοι, ουτε πιρουετες και κωλοτουμπες εχουν περαση πια...
  Εφτασε η ωρα που ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα πρεπει να παρουμε αποφασεις...

  Υ.Γ.: Εχω διαπιστωσει, ιδιαιτερα τελευταια, οτι καποιοι για να καλυφθουν, διαλεγουν τον ευκολο δρομο της "αριστεριστικης" λασπης, απεναντι σε καθε σχολιο που ξεφευγει απο την "επισημη" γραμμη (αληθεια ποιος την καθοριζει;;).
  Ενα εχω μονο να πω.
  Αυτος που ακουει στις μερες μας, θα ειναι τελικα ο κερδισμενος...

 42. FALCON avatar
  FALCON 16/03/2012 13:50:52

  O θρακομακεδόνας είπε τη ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ ΄΄ ΑΚΟΥΩ'' Διότη ο ηγέτης ακούει , σχηματίζει άποψη , παίρνει απόφαση . Αυτό για τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος

 43. Νίκος Γιαννής avatar
  Νίκος Γιαννής 17/03/2012 21:02:50

  Απόστολε γνωριζόμαστε καλά στην Ελλάδα και στον χώρο της Ν.Δ. Επίσης, δεν έχω φύγει από τη Ν.Δ., έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είμαι υποψήφιος εδώ κι ένα χρόνο, ούτε σκέπτομαι να προσχωρήσω σε κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα, μιλώ καλοπροαίρετα και υπέρ πατρίδος και μόνον: λοιπόν, οι νέοι, καθαροί και άφθαρτοι που επικαλείσαι εν προκειμένω είναι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η νέα γενιά παλαιοκομμματικών, κατά βάθος αντιεξευρωπαϊστών (όχι αντιευρωπαϊστών) και της νοοτροπίας της πλήρους υποταγής στον αρχηγό της αγέλης, δηλαδή ακριβώς αυτό που δεν χρειάζεται ούτε σήμερα, ούτε αύριο η χώρα. Δυστυχώς.

 44. tak avatar
  tak 18/03/2012 13:14:10

  - Να ανανεώσει δραστικά τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο κόσμος ούτε να βλέπει δεν θέλει τα … φθαρμένα υλικά.
  ........................................................................
  Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες νοοτροπίες, καθαρά πρόσωπα και χέρια πρέπει να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν όχι την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά την εμπιστοσύνη του".
  Juliet, ΝΙΚΗ και λοιπές φίλες, αυτά που γράφει ο Φάκτορας με τον Αριστερό Ψάλτη, είναι σαν να μου τα διαβάζει ο Αντώνης Σαμαράς και να τον ακούω... Ελπίζω να τα ... "διαβάσει" δυνατά στα αυτιά και τα μάτια των Ελλήνων, με την οριστική απόφασή του για τη λίστα των υποψηφίων πανελλαδικά.

 45. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/03/2012 18:52:31

  Διάβασα το άρθρο του αριστερού Ψάλτη (θα του πρότεινα να διαβάσει και τον καλό ψάλτη του Παπαδιαμάντη), ως επίσης και αρκετά από τα επιτυχημένα σχόλια που ακολουθούν.
  Οι δικές μου δε παρατηρήσεις (από το βάθος της ηλικίας μου) είναι ότι: Ακόμη και στον 21ον αιώνα ο συμπαθή μας ήρωας των σκιών (μαυρομάτης) ζει και βασιλεύει μέσα μας και στην Νεοελληνική μας κουλτούρα το ρήμα αξίζω έχει συνώνυμο το ρήμα τα καταφέρνω. Οι λαοί που εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους σε ήρωες και όχι σε αξίες όσοι δεν έχουν ακόμη εξαφανισθεί διαρκώς συρρικνώνονται.

  Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο ακατανίκητος εχθρός των Ελλήνων είμαστε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες, και με όση κοινοβουλευτική δύναμη και να εκλεγεί ο πατριώτης μου ο Αντωνάκης δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από μία τρύπα στο νερό, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει να αντιμετωπίσει την διαπλοκή του μυστήριου διοικητικού μηχανισμού τον οποίο θα παρομοίαζα με το φυτό αγριάδα κάτι όπως το γκαζόν για όσους δεν την γνωρίζουν, όσο την κόβεις επιφανειακά τόσο αναπτύσσεται καθότι έχει πολύπλοκο και βαθύ ριζικό σύστημα, η εξάλειψή της δε από τα χωράφια χρειάζεται συστηματικούς ψεκασμούς και σε κατάλληλες συνθήκες. .

  Λυπάμαι που το λέγω, αλλά όπως έχει στηθεί το Νεοελληνικό Κράτος (από παλιγγενεσίας) η αναμόρφωσή του μπορεί να γίνει μόνο από τα θεμέλια την παιδεία (από την απαξίωση της οποίας και κατάντησε εδώ που κατάντησε). Συμφωνείτε πιστεύω ότι παιδεία και πολιτισμός δεν είναι η πολυμάθεια, τα πανηγύρια και οι υπόλοιπες φιέστες αλλά ο καθημερινός τρόπος ζωής και σκέψης.

  Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τις απλές οδηγίες του κου. Μπουτάρη και να κάνουμε σωστά και υπεύθυνα ότι γνωρίζουμε να κάνουμε :είναι ο βασικότερος κανόνας επιβίωσης και αυτό μας χρειάζεται πρωτίστως σήμερα και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για αργότερα όταν και αν ποτέ ισχυροποιηθούμε.

  Σας ευχαριστώ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.