"Νέα Ελλάδα" με υλικά κατεδαφίσεως δεν κτίζεται
18/06/2014 05:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Νέα Ελλάδα" με υλικά κατεδαφίσεως δεν κτίζεται

Έτσι θα φτιαχτεί η νέα μεγάλη λαϊκή παράταξη που θα αντιπαραταχθεί στον αριστερό λαϊκισμό; Με τα φθαρμένα υλικά της πασοκικής περιόδου; Αν ισχύει αυτό, καλύτερα να το ξεχάσουν.

Τις πρώτες οκτώ ημέρες της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε μετά βαΐων και κλάδων οι Πασόκοι έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα. Ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, ο Λοβέρδος και ο... Γρηγοράκος που λένε ότι τσαντίστηκε για τις αρμοδιότητες που πήρε στο Υγείας. Και όλοι οι παραπάνω λες και είναι συντονισμένοι, κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και ... φιλολαϊκό. Την ίδια ώρα η ΝΔ είναι πάντα η νεοφιλελεύθερη «σκύλα» που θέλει να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις και να απολύσει κόσμο.

Ο Λοβέρδος αποδομεί την κυβέρνηση και κηρύσσει ανεξάρτητο κρατίδιο υπουργείου Παιδείας. Ο Χρυσοχοϊδης λέει ότι διαφωνεί με τη διαθεσιμότητα που έχει ψηφιστεί εδώ κι ένα χρόνο. Αλλά μάλλον δεν είχε... διαβάσει τι ψήφιζε, το κάνει συχνά άλλωστε. Ο δε Βενιζέλος... γύρισε σελίδα στη χώρα και επαναδιαπραγματεύεται το μνημόνιο χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι ένα και μοναδικό: Γιατί η Νέα Δημοκρατία, ως κυρίαρχη δύναμη στην κυβέρνηση, αφήνει να κάνουν κοινωνική πολιτική οι Πασόκοι και να εμφανίζεται αυτή ως η ανάλγητη;

Δύο είναι οι απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε.

Η πρώτη είναι ότι έχει ξεφύγει η μπάλα. Η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Και κάνουν ότι θέλουν υπό τον συνεχή εκβιασμό της απόσυρσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση, επομένως μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Εκτός κι αν πρόκειται για σχέδιο του αριβίστα Β. Βενιζέλου για σταδιακή αποδόμηση της κυβέρνησης ώστε το φθινόπωρο να πέσει, να πάμε σε εκλογές και το ΠΑΣΟΚ να «αγαπήσει» ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το κόλπο το έχουμε καταλάβει. Ο πολιτικός αριβισμός μπορεί να θριαμβεύει προσωρινά αλλά ο λαός τον τιμωρεί.

Το δεύτερο που σκεφτόμαστε είναι μήπως η Πασοκαρία που απόκτησε ξαφνικά λαϊκό προφίλ, έχει τη σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά. Δηλαδή να είναι το ΠΑΣΟΚ η εμπροσθοφυλακή στην «επανάσταση» κατά της τρόικας ώστε οι Βενιζελο-Λοβερδο-Χρυσοχοϊδηδες να απο-ενοχοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και στη συνέχεια με ευκολότερο τρόπο να δημιουργηθεί η «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ονειρεύονται στο Μαξίμου.

Έτσι όμως θα φτιαχτεί η νέα μεγάλη λαϊκή παράταξη που θα αντιπαραταχθεί στον αριστερό λαϊκισμό; Με τα φθαρμένα υλικά της πασοκικής περιόδου; Αν ισχύει αυτό, καλύτερα να το ξεχάσουν. Δε θα πάρουμε. Ο κόσμος ζητά συναινέσεις, όχι σφιχταγκαλιάσματα με την φαυλότητα του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν και στα δεξιά του πολιτικού φάσματος φθαρμένα υλικά, κι αυτά πρέπει να αποσυρθούν αν θέλουν να δουν μια άσπρη μέρα στη ΝΔ. Αλλιώς θα γίνουν σύντομα το.... ΠΑΣΟΚ της δεξιάς.

Για μια ακόμα φορά θα επανέλθουμε σε όσα επιμέναμε στο παρελθόν: Στο Μαξίμου πρέπει να καταλάβουν ότι πολιτική μέσα από την γυάλα δεν γίνεται.

Βεβαίως, ιστορικά, η αστική Δεξιά εκτός από την ακραία εκδοχή της, την Ακροδεξιά, δεν αναμείχθηκε ποτέ σε «κινήσεις» και «κινήματα». Δεν ταίριαζε ο χαρακτήρας του συντηρητικού αστού στην «μετωπική» προπαγάνδα και δράση. Αυτά όμως άλλαξαν δραματικά από την εποχή της εκλογής προέδρου από την βάση, τους «Αγανακτισμένους» και την διάσπαση της δεξιάς παράταξης. Η βάση της ΝΔ παραμένει αν όχι σε κατάσταση ...εξέγερσης, σε κατάσταση μόνιμης αμφισβήτησης και αναζήτησης. Και τα σύγχρονα κινήματα στην εποχή του Ιντερνέτ μπορούν να πάρουν πολλές μορφές, όχι αναγκαστικά των κινητοποιήσεων στους δρόμους.

Ως εκ τούτου η Νέα Ελλάδα» (που όπως διακήρυξε πρόσφατα ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι όνομα κόμματος , αλλά ονομασία μιας νέας εποχής), απαιτεί την κινητοποίηση της βάσης της ΝΔ για την δημιουργία ενός πραγματικά νέου κόμματος για την αντιπαράθεση με τις αριστερές και ακροδεξιές δυνάμεις.

Επειδή όταν λες «δεν χαρίζουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά» οφείλεις να αποδεικνύεις ότι μπορείς να πάρεις τη θέση της στην υπεράσπιση των κοινωνικά ασθενέστερων.

FactorX - Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. my way avatar
  my way 18/06/2014 08:41:50

  Ο Βενιζέλος και οι πασόκοι παίζουν τα ρέστα τους. Είναι χαρακτηριστική η ομιλία Βενιζέλου στους υπουργούς και υφυπουργούς ΠΑΣΟΚ, προχθές. Αντιτίθενται στις απολύσεις, μειώνουν τιμές σε συγκοινωνίες, εμφανίζονται φιλολαϊκοί και είναι πανέτοιμοι για επαναστατική γυμναστική που θα τους αποφέρει εκλογικά οφέλη. Από την άλλη πλευρά: Οι μνημονιακοί ιεροφάντες. Ο ένας (δεν έχει ξαναγίνει) εισπράττει πρωθυπουργικά εύσημα δημοσίως, λες και βελτίωσε τις παροχές υγείας και περίθαλψης, λες και δεν αύξησε κατακόρυφα το κόστος συμμετοχής των ασφαλισμένων. Ο άλλος κόντεψε να ρίξει την Κυβέρνηση, με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που θα έριχνε τις τιμές του γάλακτος, μόνο που αυτές έπεσαν προς τα πάνω, άσε που όλοι οι αρτοπώλες δεν σταματάνε να ζυγίζουν φρατζόλες και καρβέλια. Ο τρίτος τα 'βαλε με τετρακόσιες καθαρίστριες των πεντακοσίων - εξακοσίων ευρώ. Ο τέταρτος έχει εξουθενώσει τους πάντες με αβάσταχτη φορολόγηση εισοδημάτων, ακινήτων, καυσίμων κλπ. Ο πέμπτος έχει παραλύσει την κρατική λειτουργία, ενσπείροντας την ανασφάλεια. Προσθέτουμε τον εργασιακό μεσαίωνα της επίσημης ανεργίας 27%, της ανασφάλιστης εργασίας, των γλίσχρων μισθών και της κατάμαυρης απασχόλησης αλλοδαπών. Προσθέτουμε όλα τα λάθη της συνταγής των "σωτήρων" μας και τα υφεσιακά επακόλουθά τους. Προσθέτουμε την μη αναζήτηση ευθυνών από τον υπαίτιο των δεινών μας. Προσθέτουμε τις χαριστικές πράξεις προς μεγαλοομίλους και το ανηλεές κυνηγητό των μικρομεσαίων. Προσθέτουμε, προσθέτουμε, προσθέτουμε...

 2. GregA avatar
  GregA 18/06/2014 10:16:17

  Ο Σαμαράς έχει ακόμη το χρόνο και τη δυναμική να αποδομήσει τον Βενιζελισμό και, απευθυνόμενος ντόμπρα στον Ελληνικό λαό, να βάλλει τις βάσεις για τη "Νέα Ελλάδα". Ημέρα με την ημέρα η κυβέρνηση χάνει σημαντικά ερείσματα μεταξύ των παραδοσιακών ψηφοφόρων, που ενέπνευσε ο Σαμαράς τον Νοέμβριο του 09. Ψηφοφόρων που βλέπουν τις προσδοκίες τους να εξαϋλώνονται, βορά στη βουλιμία του πιο παλαιοκομματικού Έλληνα πολιτικού. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Ο χρόνος τρέχει σε βάρος της παράταξης, αλλά και της χώρας. Ούτως ή άλλως, αυτή θα είναι η τελική εξέλιξη των πραγμάτων, προς τι η καθυστέρηση; Τι περιμένουμε, να κτίσει ο βουλιμικός τη νέα του εικόνα για να επιβιώσει πολιτικά σαν νέος μεγάλος μας αντίπαλος;

 3. You avatar
  You 18/06/2014 10:36:27

  Έλληνες θα έχει αυτή η Νέα Ελλάδα ;;

 4. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 18/06/2014 10:40:01

  Εχουμε δύο Ελλάδες . Την Ελλάδα των βολεμένων και την Αλλη Ελλάδα . Οι βολεμένοι , δημόσιοι , δεκο , κρατικοδίαιτοι κλπ , συνήθως έχουν διοριστεί από το πασοκ και την αριστερά και ψηφίζουν πασοκ και αριστερά σε ποσοστό πάνω από 70-80 % . Υποτίθεται ότι η ΝΔ εξέφραζε τον πραγματικό κόσμο της εργασίας , τους μικρομεσαίους , τους εμπόρους , τους βιοτέχνες , τους ελεύθερους επαγγελματίες που με τον κόπο τους και με ρίσκο της περιουσίας τους , δημιουργούσαν πλούτο και θέσεις εργασίας σε αυτή την χώρα . Αυτός ο κόσμος χτυπήθηκε πάρα πολύ στην κρίση χωρίς να φταίει , αφού ακόμη και η υποτιθέμενη φοροδιαφυγή ήταν αποτέλεσμα υψηλότατων φόρων και διαφθοράς των διεφθαρμένων υπαλλήλων , που πλήρως ανεξέλεγκτοι μπορούσαν να βεβαιώσουν ανύπαρκτες παραβάσεις και μετά να απαιτήσουν το κάτι τις τους . Αυτά βέβαια πέρναγαν μόνο στους μικρούς και στους νόμιμους , αφού σε κάποιες δουλειές , δεν τους έπαιρνε να κάνουν κάτι . Ο κόσμος λοιπόν της εργασίας , ο κόσμος της αποταμίευσης και της επένδυσης του κόπου του στην χώρα με την μορφή των ακινήτων που έδιναν δουλειά σε 400 επαγγέλματα και ζωή στα ασφαλιστικά ταμεία , ο κόσμος της παραγωγής , βρέθηκε ξαφνικά στο στόχαστρο όλων και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γιά την κατάντια του . Γιατί να ενδιαφερθεί άλλωστε ? Δεν είχε διακόπτη να κατεβάσει , υπουργείο να καταλάβει , σκουπίδια να αφήσει να βρωμίσουν . Ετσι ο κόσμος αυτός στις εκλογές από το 12 και μετά στράφηκε σε άλλες επιλογές γιά να δείξει την δυσφορία του . Δεν ήθελε βέβαια να επιβραβεύσει τους αριστερούς που τόσα χρόνια ήταν εναντίον του και έτσι στράφηκε σε κόμματα που είχαν κοντινότερο σε αυτόν οπτική . Η ΝΔ αντί να δεί το πρόβλημα , έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την κυβέρνηση . Ετσι φτάσαμε τώρα σε αυτό που λέει ο αρθρογράφος . Η ΝΔ στην κυβέρνηση και το πασοκ στην εξουσία . Η ΝΔ έχει δύο επιλογές . Η να βρεί τρόπο συγκυβέρνησης γιά δύο χρόνια με τον Σύριζα με σκοπό την σωτηρία της χώρας , η να θέσει ιδεολογικό θέμα στο πασοκ και αν δεν τα βρούνε να πάμε σε εκλογές με τον ΠτΔ να διευκολύνει τις εξελίξεις . Ακόμα η ΝΔ να πάψει να επιτίθεται στα όμορα της κόμματα . Δεν κερδίζει κάτι και εξοργίζει τους ψηφοφόρους τους που προέρχονται άλλωστε από αυτήν . Να αλλάξει πολιτική και να γίνει ελκυστική στους αστούς . Να θυμηθεί τα Ζάππεια και να πάψει να μας κάνει Ζάμπια .

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ κοινός νούς 18/06/2014 10:51:41

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ κοινός νούς 18/06/2014 11:47:27

   Tίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι; "Να βρεί τρόπο να κυβερνήσει με τον Σύριζα". Ευχαριστούμε τότε είναι που δεν θα πάρουμε διόλου.

  • foros1 avatar
   foros1 @ κοινός νούς 18/06/2014 12:22:59

   "ακόμη και η υποτιθέμενη (!!!) φοροδιαφυγή ήταν αποτέλεσμα υψηλότατων φόρων και διαφθοράς των διεφθαρμένων υπαλλήλων" πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση. δεν απομένει παρά να ξαναελεγχθούν όλες οι "περαιώσεις" της τελευταίας 20ετίας...

 5. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 18/06/2014 10:57:13

  Η ασπρόμαυρη εποχή του Μαυρογιαλούρου κάποτε πρέπει να λήξει. Δεν πείθουν πλέον οι υποσχετικές. Δεν μπορεί η εποχή Θεοχάρη να στοιχειώνει τις ζωές μας. Αν άλλαξαν τα πρόσωπα κι οι τακτικές κι ισχύουν όσα δηλώνουν περί ανακούφισης των υπερφορολογημένων μεσαίων στρωμάτων, τότε γιατί οι δολοφονικές κατασχέσεις πρώτων κατοικιών πάνε σφαίρα...(όταν μάλιστα οι κάτοχοι έχουν δηλώσει άλλα ακίνητα για κατάσχεση από τις εφορίες); Οι απόκριες έχουν περάσει κι η μασκαράτα δεν πείθει πιά κανέναν!

 6. kostis avatar
  kostis 18/06/2014 11:34:42

  Το ΠΑΣΟΚ εχι παψει να ειναι κομμα προ πολλου και εχει μεταμορφωθει σε ομαδα ατακτων οι οποια συντηρειται εν ζωη απο την ασκηση και την νομη εξουσιας.. Χωρις την συμμετοχη του θα διαλυθει σε 3 μερες. Ο Σαμαρας θα πρεπει να βαλει μπροστα το συμφερον του εθνους και οχι την διατηρηση στην εξουσια πασει θυσια, μεσα απο συμβιβασμους, εκπτωσεις, κλπ.. Επομενως, αν δεν ειναι δυνατον να παμε μπροστα με το πλανο που χαραχθηκε τα δυο τελευταια χρονια, τοτε να πεμε σε εκλογες και ας αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του.. Δεν μπορει να εχουμε παραγκα του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηση, και παρακεντρα εξουσιας γυρω απο την κυβερνηση.. Η αλλαγη πορειας σε λαικισμους και οπισθοδρομιση θα αποξενωσει την παραταξη απο το φιλευλευθερο κομματι της που σημερα ειναι το κυριαρχο μετα την αποχωρηση των λαικιστων σε ΑΝΕΛ,ΧΑ,κλπ.. Εαν εξακολουθει η κυβερνηση να χαιδευει το πελατεικο κρατος σε βαρος των πολλων τοτε ξαφνικα και πολυ συντομα θα ανακαλυψει πως δεν θα εκπροσωπει κανεναν αλλο περα απο τον ιδιο της τον εαυτο και τους διαφορους διαδρομιστες που ζουν παρασιτικα απο την εξουσια.. Κατα τα αλλα οποιος καταλαβε, καταλαβε...

 7. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 18/06/2014 12:19:59

  - Οι μεγάλοι Ηγέτες δεν περίμεναν τη δεύτερη εύνοια της τύχης τους, εκμεταλλεύτηκαν την αρχική.

  - Δεν αρκεί να αδράξει o Ηγέτης την ευκαιρία που του έστειλε η τύχη. Πρέπει και να τη διαμορφώσει. Αν δε διαθέτει την ικανότητα να χειρισθεί σωστά το υλικό που του προσφέρει η καλή του τύχη, η ευκαιρία πάει χαμένη.
  - Σε αμφίβολους καιρούς ο Ηγέτης πάντα περιστοιχίζεται από ανθρώπους αμφίβολης εμπιστοσύνης. Κρίνεις το μέλλον ενός Ηγέτη, παρατηρώντας τους συνεργάτες που τον περιστοιχίζουν. Στους ήσυχους καιρούς όλοι τρέχουν, όλοι τάζουν και όλοι λένε πως πεθαίνουν για χάρη του Ηγεμόνα. Όταν όμως ο κίνδυνος πλησιάσει κι ο Ηγέτης τους χρειασθεί,τότε βρίσκει κοντά του ελάχιστους.
  - Δεν πρέπει να αφήνεις να χρονίζει ένα πρόβλημα προκειμένου να αποφύγεις έναν πόλεμο, γιατί έτσι, ούτε τον πόλεμο τελικά θα αποφύγεις και το πρόβλημα θα σε έχει αποδυναμώσει μέχρι να φτάσει η ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος. - Η τύχη σαν γυναίκα που είναι, αγαπάει τους νεαρούς, επειδή είναι λιγότερο επιφυλακτικοί, πιο άγριοι και πιο τολμηροί. Είναι προτιμότερο λοιπόν να είσαι στη ζωή σου ορμητικός παρά επιφυλακτικός. - Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας λαός στον Ηγεμόνα του, είναι να τον εγκαταλείψει. Όμως οι ισχυροί υποστηρικτές όχι μόνο θα τον εγκαταλείψουν σίγουρα, αλλά, σαν πονηροί που είναι, θα εξαντλήσουν πριν ό,τι έχουν να ωφεληθούν από αυτόν, έστω κι αν χρειασθείνα τον εξοντώσουν. Niccolo Machiavelli(1469-1527)«Ο Ηγεμόνας»

 8. Nikos avatar
  Nikos 18/06/2014 15:35:24

  Συμφωνώ με το άρθρο στο ότι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει (ακόμη) την χώρα. Το δικαίωμα όμως αυτό το απέκτησε όχι τώρα αλλά τον Νοέμβριο του 2011, που τότε αντί να ζητηθούν εκλογές που θα έδιναν μέχρι και αυτοδυναμία στη ΝΔ, προτιμήθηκε η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, με όλες τις πολιτικές που ακολούθησε. Τότε μια νέα αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί πολλά περισσότερα θέματα με την Τρόικα, να εφαρμόσει το πρόγραμμα της όπως είχε πολλές φορές εκφραστεί και από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, και το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το τι ακολούθησε και να τελειώσει μια και καλή με το περίφημο ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως άλλα συνέβησαν και συμβαίνουν ακόμη που τα γνωρίζουμε όλοι. Εύχομαι πως το σενάριο ότι κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με όποιον βρει μπροστά του, για να παραμείνει ζωντανό και μέσα στα πράγματα να μην επαληθευτεί. Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας έχει κάποιες πιθανότητες να συμβεί...

 9. Άσπρος Καβαλάρης avatar
  Άσπρος Καβαλάρης 18/06/2014 16:25:53

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=303246&catid=9

  • Άσπρος Καβαλάρης avatar
   Άσπρος Καβαλάρης @ Άσπρος Καβαλάρης 18/06/2014 16:36:54

   Να που τελικά χτίζεται όχι μόνο με υλικά κατεδαφίσεως μα και με υλικά φυλακίσεως...

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Άσπρος Καβαλάρης 18/06/2014 17:34:05

   Tο ΠΑΣΟΚ θα είναι το ΔΗΚΟ της Ελλάδος , θα πηγαίνει πάνταμε τον πρωτο. Δε φεύγει από την εξουσία, θέλει να παίζει ρυθμιστικό ρόλο ως κομμα του κέντρου.Και όπως και στη Κύπρο ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ δεν τα βρίσκουν , έτσι και εδώ νικητής στις εκλογές θα είναι το ΠΑΣΟΚ και ας παίρνει 8%.

 10. Ναπαίος avatar
  Ναπαίος 18/06/2014 17:13:55

  Η σκληρή αλήθεια είναι ότι ο Βενιζέλος έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Μπορεί να 'πουλήσει' τον εαυτό του σαν δυνητικό εταίρο και στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στις δυο περιπτώσεις, όποιος τον πάρει για συνεταίρο θα χάσει προς τα δεξιά ή αριστερά του αντίστοιχα, επομένως θα αποδυναμωθεί, επομένως όλο και περισσότερο θα τον χρειάζεται. Το δε αναιμικό ποσοστό του Ποταμιού και το ξεφούσκωμά του δείχνει στην πληθώρα 'προς βόλεψη' στελεχών της κεντροαριστεράς ότι η μοναδική εγγυημένη δίοδος προς την εξουσία και τους πόρους της παραμένει το good old ΠΑΣΟΚ. Σε ό,τι αφορά τους δεξιούς σε αυτήν την χώρα, πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι με βασικό όχημά τους την ΝΔ και την ανούσια πόλωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επιτείνουν την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Μοναδική περίπτωση να μείνει απέξω το ΠΑΣΟΚ είναι ή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ή μια συνεργασία Δεξιάς-Αριστεράς στην βάση σθεναρής στάσης έναντι των Ευρωπαίων σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος. Νομίζω μάλιστα ότι παραδόξως σε τέτοια περίπτωση οι διαρροές προς την ΧΑ θα ανακοπούν σε μεγάλο βαθμό, γιατί οι ψηφοφόροι της ΧΑ σε μεγάλο ποσοστό είναι περισσότερο εναντίον της σημερινής κυβέρνησης παρά εναντίον της Αριστεράς. Προσωπικά για μένα η επιλογή είναι ξεκάθαρη: Πριν από δεξιός, συντηρητικός ή ο,τιδήποτε άλλο είμαι αντι-ΠΑΣΟΚ. Όσο αυτό το μόρφωμα-παράσιτο συντηρείται, σωτηρία δεν βλέπουμε.

  • κοινός νούς avatar
   κοινός νούς @ Ναπαίος 18/06/2014 20:45:01

   Ολοι αντι-πασοκ είμαστε , γιατί θυμόμαστε και τι έλεγαν και τι έκαναν . Δυστυχώς οι ηρακλείς τα ξεχνάνε προκειμένου να διατηρηθούν δίπλα στον ηγεμόνα και στην εξουσία .

 11. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 18/06/2014 20:25:25

  τα υλικά κατεδαφίσεως , τα μπάζα, ειναι χρήσιμα στην διαμόρφωση του εδάφους κατα την θεμελίωση !!!!!

  • Γιώργης Α avatar
   Γιώργης Α @ JIM BEAM 18/06/2014 21:37:55

   Εξαρτάται, ακόμη κι εκεί, δεν κάνουν πάντα. Απλά δίνουν μια λύση .

 12. airman avatar
  airman 18/06/2014 20:44:16

  "Νέα Ελλάδα" με υλικά κατεδαφίσεως δεν κτίζεται, εκτός κι αν εννοούμε κάτι αντίστοιχο με το "Νέο Πανιώνιο" για παράδειγμα, οπότε συζητάμαι για κάτι άλλο. Πέραν αυτού το εγχείρημα κάλλιστα συνάδει με το πνεύμα της ανακύκλωσης που είναι συνυφασμένο με την οικολογική συνείδηση, συνδέεται δε με μια ευρύτερη θεώρηση της αειφόρου ανάπτυξης. Πάντως ό,τι χρειάζεται μια κατεδάφιση εκ θεμελίων και ένα γερό "μπάζωμα" μετά από πάνω, χρειάζεται. Εκτός κι αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας των αρχαίων Ελλήνων και η "Νέα Ελλάδα" αποτελέσει μια αποικία κάπου αλλού, μακριά πολύ μακριά! Και άντε να βρεις κατοικήσιμο ακατοίκητο σημείο στις μέρες μας σ' ετούτο τον πλανήτη. Ρε μπας και πρέπει να κάνουμε κατά τον Άρη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.